Verslag Kindergemeenteraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Kindergemeenteraad"

Transcriptie

1 Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 7 maart 2017, 17.30u Aanwezig: Jorien Cauwenberghs, Guinevere Coenen, Evi Fosse, Kimberly Germis, Lore Grymonprez, Laurentien Mertens, Jef Meurs, Lucas Schoofs, Lander Smolders, Jimke Sterkckx, Nore Suetens, Toon Tytgat, Lucas Ulens, Elle Vandoren, Julia Van Mullem, Yoni Verdoot, Yolijn Verdoot Boudewijn Herbots, burgemeester Gaston Pulinckx, schepen van jeugd Lise Hoebrechts, secretaris Verontschuldigd: Luca Boda Afwezig: / 1. Verslag vorige vergadering Het verslag van de vorige vergadering wordt unaniem goedgekeurd. 2. Evaluatie Fietsactie Bye bye auto Dit initiatief loopt al een aantal jaar i.s.m. de kindergemeenteraad en staat dit schooljaar opnieuw gepland van 8 mei tot 8 juni. Wat houdt dit in? Iedereen die te voet, met de fiets of met de bus naar school komt, krijgt elke dag 1 stempel. Zo wil men kinderen bewust maken van de voordelen (milieu, duurzaam, gezond ). Alle kinderen die drie volle kaarten hadden, kregen de mooiste prijs, en iedereen kreeg iets klein. Nu zijn er geen prijzen meer verbonden aan de actie. De milieudienst van de stad zorgt voor de organisatie, maar merkt, net als de schooldirecties, dat kinderen veel minder gemotiveerd zijn om deel te nemen. Daarom willen zij weten of de kindergemeenteraad het nog nuttig vindt dat dit georganiseerd wordt. De meerderheid van de kindergemeenteraadsleden wil deze actie behouden, maar verschillende kinderraadsleden vinden wel dat er iets moet gedaan worden om medeleerlingen te motiveren. Ideeën mogen zo snel mogelijk bezorgd worden aan Lise. 3. Brainstorm actieplan zwerfvuil/verkeersveiligheid Tijdens de vorige vergadering bleek dat heel wat kinderraadsleden de problemen rond zwerfvuil en verkeersveiligheid erg belangrijk vinden. Daarom werd toen voorgesteld een actieplan te maken. In hun mapje vinden de kinderen een papier met een paar vragen. Zij krijgen enkele minuten de tijd om dit in te vullen. Uit de ingevulde formulieren blijkt dat de kinderraadsleden vooral de problemen rond zwerfvuil belangrijk vinden.

2 Ideeën om dit op te lossen zijn vooral meer vuilnisbakken, bordjes met slogan en foto s (bv. als je hier sluikstort, denk dan ook aan je eigen gezondheid ), camera s inzetten. Schepen Gaston laat weten dat de gemeente nieuwe camera s zal aankopen, maar dat nog onderzocht moet worden of die ook hiervoor ingezet kunnen worden. Lucas Schoofs stelt voor met een aantal kinderen (die zich op school kunnen inschrijven) maandelijks afval te gaan opruimen. Julia denkt dat dit misschien leuker wordt als er een spel van gemaakt wordt. Wie organiseert dit? Scholen, kindergemeenteraad, jeugdbeweging? Burgemeester Boudewijn voegt hier nog aan toe dat we mensen ook moeten opvoeden door het goede voorbeeld te geven. Als kinderraadsleden graag een milieuactie willen organiseren met de school, kunnen zij dit laten weten aan hun leerkracht of directie. Wat betreft verkeersveiligheid vragen de kinderraadsleden meer flitspalen te zetten (die zijn besteld), meer parking te voorzien en snelheidsremmers of drempels te installeren. 4. Verkiezing juryleden Prinsenkind Net zoals vorig jaar zal ook dit jaar tijdens het carnavalsweekend een Prinsenkind verkozen worden uit alle kinderen die verkleed naar het historisch stadhuis komen. Hiervoor wordt een jury samengesteld waaronder 2 leden van de kindergemeenteraad. De kinderraadsleden konden zich t.e.m. 6 maart kandidaat stellen. De volgende kinderraadsleden zijn kandidaat voor deze functie: Guinevere, Lore, Yolijn en Yoni Bij gelijk aantal stemmen gaat de functie naar de jongste kandidaat. Er wordt een geheime stemming (elk kinderraadslid kiest 2 kandidaten) georganiseerd die de volgende resultaten oplevert: Kandidaat Aantal stemmen Guinevere Coenen 10 Lore Grymonprez 11 Yoni Verdoot 6 Yolijn Verdoot 5 Guinevere Coenen en Lore Grymonprez zullen in naam van de kindergemeenteraad deelnemen aan de jury van het Prinsenkind. 5. Week van de opvoeding: ideeën voor activiteiten Het thema van de Week van de Opvoeding 2017 is: "Opvoeden is samen lachen, praten, huilen, eten..." Het Huis van het Kind in Zoutleeuw wil daarom graag een aantal workshops organiseren die het gewone buitengewoon maken. Hun idee is om ouders en kinderen samen activiteiten te laten doen die thuis moeilijker gaan.

3 Omdat kinderen vaak zelf veel toffe ideeën hebben, vraagt het Huis van het Kind aan de kindergemeenteraad wat ze zoal kunnen organiseren. De kinderraadsleden stellen het volgende voor: - Grote paintball om mee te gooien zodat iedereen vol verf hangt - Met modder spelen - Schuimkanon - Rotte eieren - Snoepje zoeken in water en vervolgens in bloem - Honkball met vieze honks (water, bloem, scheerschuim) - Met slagroom spelen - Jeugdbeweging hierbij betrekken en hen reclame laten maken voor hun werking. 6. Agendapunt Jef Meurs: Spelletjes in de bib Jef stelt voor dat de bibliotheek van Zoutleeuw ook start met het uitlenen van gezelschapsspelletjes. Met een presentatie legt hij uit waarom hij dit voorstelt en wat volgens hem goede gezelschapsspelletjes zijn. De andere kinderraadsleden vinden dit een goed idee, maar vragen zich af of er niet te snel onderdelen kwijt zullen raken van de spelletjes. Het kost ook veel om meteen een hele hoop spelletjes te kopen. Daarom kan het ook een goed idee zijn spelletjes te schenken of een inruilactie te organiseren. De schepen en burgemeester wijzen erop dat er al iets gelijkaardig bestaat, namelijk de spelotheek van het Huis van het Kind (Storzo). Hier kunnen kinderen naast gezelschapsspelletjes ook andere soorten speelgoed uitlenen. Gezinnen betalen 5 euro lidgeld per jaar en kunnen het speelgoed dat ze willen dan telkens een maand uitlenen. De kinderraadsleden stellen voor een spelletjesnamiddag te organiseren in de bib. Dit idee zal voorgesteld worden aan de bibliotheek. 7. Varia Aankondiging Buitenspeeldag en Kinderhoogdag Op woensdag 19 april is het opnieuw Buitenspeeldag in heel Vlaanderen. Ook Zoutleeuw doet mee zoals elk jaar. Van 13u-17u kunnen kinderen in het stadspark komen spelen, sporten, springen en nog veel meer! In de bijlage bij dit verslag zit een papier waarmee de kinderraadsleden aan de juf of meester kunnen vragen geen huiswerk te geven op de Buitenspeeldag. Kinderraadsleden die extra papieren willen om uit te delen aan vrienden of andere klassen kunnen dit aan Lise vragen. Op zondag 30 april 2017 kunnen kinderen van 3 tot 12 jaar bovendien opnieuw Koekeloere op de Kinderhoogdag : een sprankelend kinderfeest in en rond GC De Passant en het stadspark! Op het programma staan bijzondere voorstellingen, actieve workshops, avontuurlijke sporten, animaties en nog veel meer.

4 Ook ouders en grootouders zijn welkom om te komen meegenieten. Het startschot wordt gegeven om 13.30u (inschrijven kan vanaf 13u), het einde is voorzien rond 17.30u. Je kiest zelf wat je wanneer doet. Aankondiging initiatief Beleefpas De gemeente Geetbets start samen met de gemeentes Kortenaken, Glabbeek, Bekkevoort, Linter en Zoutleeuw een project waarmee kinderen en jongeren van 0-18 jaar aangespoord worden vaker deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. Hoe wordt dit aangepakt? Alle kinderen van 0 tot 18 jaar zullen een Beleefpas krijgen: dit is een spaarkaart om de deelname van kinderen en jongeren aan vrijetijdsactiviteiten te verhogen. Als zij deelnemen aan een cultureel of sportief Beleef-evenement in een van de gemeentes krijgen zij een stempel. 10 stempels geven recht op vb. een gadget of gratis toegang bij een volgend evenement. Alle activiteiten waarvoor de beleefpas gebruikt kan worden, zullen te vinden zijn in de Beleef-brochure die in de verschillende gemeentes uitgedeeld zal worden. Bij speciale gelegenheden kunnen bovendien VIP-beleefpassen gewonnen worden: een VIP-beleefpas is naast een spaarkaart ook een kortingskaart: de houder krijgt tot 80% korting op het Beleef-aanbod!! Om reclame te maken voor dit project zal een uitgebreide promotiecampagne uitgewerkt worden. Hiervoor moet nog een logo uitgewerkt te worden. Het basisidee is om te werken met een Beleefvlinder, een vlinder die van de ene naar de andere belevenis fladdert. Die vlinder zal op alle reclame over de Beleefpas terugkomen, maar hiervan zal ook een grote mascotte gemaakt worden, die zal opduiken op verschillende evenementen (vb. kinderhoogdag). De Beleefpas zal normaal gezien vanaf september 2017 kunnen gebruikt worden voor alle activiteiten uit de Beleefbrochure. De kinderraadsleden van de Tinteltuin vinden het erg jammer dat de wilg die vlak aan de speelplaats van hun school staat, gekapt zal worden. Zij hebben gehoord dat die plaats moet maken voor een parking, maar ze willen dat dit gestopt wordt. Er is namelijk al weinig groen in de buurt en de boom heeft heel wat voordelen. Zo zorgt hij voor luchtzuivering, schaduw, biodiversiteit Daarom vragen de kinderen om de parking rond de boom te maken en hier bijvoorbeeld een picknickplaats van te maken of een bank te zetten. De kinderraadsleden hebben een petitie gehouden op school en overhandigen deze aan de burgemeester. De burgemeester antwoordt dat dit geen beslissing is van het gemeentebestuur. In de grond waarop de boom staat, denken onderzoekers namelijk heel oude stukken terug te vinden van een omwalling. Om hier beter naar te kunnen zoeken, willen zij de boom kappen. De mensen die dit

5 besloten hebben, staan eigenlijk een trapje hoger dan het gemeentebestuur, waardoor het gemeentebestuur die beslissing niet kan tegenhouden. De burgemeester stelt wel voor om scheuten te nemen van de wilg en die op andere plaatsen uit te planten. Zo leeft de boom toch nog een beetje verder. Bovendien kan een stuk van de boom, als die gekapt is, in de school blijven en bijvoorbeeld een speel- of klimtuig worden. De kinderraadsleden vinden dit een goede oplossing. Nore vraagt of het hek aan de speeltuin aan de Terweidenstraat, dat de kindergemeenteraad gevraagd had, geplaatst zal worden. Dit wordt nagevraagd bij de verantwoordelijke schepen. De laatste vergadering van de kindergemeenteraad vindt plaats op dinsdag 9 mei 2017, om 17.30u in de Raadzaal van het gemeentehuis. Agendapunten voor deze vergadering kunnen ingediend worden bij de secretaris tot 10 werkdagen voor de vergadering (ten laatste 25 april 2017); dit kan persoonlijk, op haar bureau in G.C. De Passant, per telefoon, 011/ , per fax, 011/ of per mail, lise.hoebrechts@zoutleeuw.be. Naast de agendapunten van de raadsleden zelf kunnen natuurlijk ook punten van klasgenoten (die jullie verkozen hebben) op de agenda gezet worden. De uitnodiging met agenda worden uiterlijk 5 werkdagen voor de vergadering verstuurd. 8. Plechtige opening speeltoestel Tijdens de installatievergadering van de kindergemeenteraad mochten de kinderraadsleden hun advies geven over het speeltoestel dat in de omgeving van Aen den Hoorn geplaatst zou worden. Dit wordt aan het einde van de vergadering plechtig geopend door de kinderburgemeester. Lise Hoebrechts Secretaris Kindergemeenteraad GC De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a 3440 Zoutleeuw Tel. 011/ lise.hoebrechts@zoutleeuw.be Het verslag van deze vergadering, alsook de foto s van de installatievergadering, vind je ook op onder Vrije Tijd Jeugd Kindergemeenteraad.

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 2 juni 2015, 17u30 Aanwezig: Jelena Debbaut, Marie Dumon, Andrej Holubova, Pauline Humblet, Emile Simonart, Marie Van den Bossche, Wout Vanvuchelen,

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 28 april 2015, 17u30 Aanwezig: Jelena Debbaut, Marie Dumon, Pauline Humblet, Julie Motmans, Lennert Nijs, Maximo Oliva, Emile Simonart, Sam Tibo, Marie

Nadere informatie

Verslag kindergemeenteraad 14 Maart u00

Verslag kindergemeenteraad 14 Maart u00 Gemeentebestuur Wachtebeke Jeugddienst Dr. Jules Persynplein 6 9185 Wachtebeke Verslag kindergemeenteraad 14 Maart 2017 16u00 Aanwezig: Jonathan Van Melle, Estée Huyben, Quilliano Van Hoove, Lisa Hamerlinck,

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 8 mei 2012, 17u30 Aanwezig: Jochen Bernard, Lennert Delfosse, Pauline Geyskens, Liesje Herbots,, Xassandra Jacobs, Sari Kees,, Federico Oliva, Ouke

Nadere informatie

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD Woensdag 22 april - 12u. 13u. Raadzaal gemeentehuis 1. Voorstelling kinder- en jongerenraad Op dinsdag 21 april keurde de gemeenteraad de kinder- en jongerenraad goed. Dat

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 13 maart 2012, 17u30 Aanwezig: Jochen Bernard, Lennert Delfosse, Pauline Geyskens, Liesje Herbots, Sebastian Hermann, Xassandra Jacobs, Sari Kees, Thomas

Nadere informatie

Statuten Cultuurnetwerk Maarkedal

Statuten Cultuurnetwerk Maarkedal Statuten Cultuurnetwerk Maarkedal 1. Erkenning Artikel 1 De gemeente erkent en richt een gemeentelijk Cultuurnetwerk op, om zoveel mogelijk burgers te betrekken bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie

Nadere informatie

Verslag kindergemeenteraad. Zitting van woensdag 25 november 2015.

Verslag kindergemeenteraad. Zitting van woensdag 25 november 2015. Verslag kindergemeenteraad Zitting van woensdag 25 november 2015. Verontschuldigd: Luisa Elst (Sint-Ludgardis), Améline Kamoen (Sint-Ludgardis), Pieter Truyts (Sint-Ludgardis), Nette Van der Gucht (GO

Nadere informatie

HET BELEEFPROJECT. Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken, Linter en Zoutleeuw

HET BELEEFPROJECT. Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken, Linter en Zoutleeuw HET BELEEFPROJECT Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken, Linter en Zoutleeuw N A A R M E E R V R I J E T I J D S B E S T E D I N G V O O R K I N D E R E N E N J O N G E R E N E N R E G I O V E R S

Nadere informatie

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019 DE BLOKKENDOOS GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019 Op de kalender 22/03 CLB consult K1 met ouders op school 25/03 Jeugdauteur L6 28/03 Soep door oudercomité 29/03 Rapport 3 01/04 Schoolfotograaf

Nadere informatie

Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs

Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs Omdat élk kind kennis zou kunnen maken met de bibliotheek voorziet Bibliotheek De Krook een uitgebreid

Nadere informatie

Thema van de maand september: De knuffelboom

Thema van de maand september: De knuffelboom Nieuwsbrief september De schooldeuren zijn weer open gewaaid. Alle kinderen zijn gestart in hun frisse klas. Ook juf Corry staat er terug en daar zijn we blij om. We hopen dat dit jaar schooljaar in de

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 14 januari 2014, 17u30 Aanwezig: Riet Crols, Louis De Cock, Nele Grymonprez, Lukas Herbots, Tessa Jordens, Luna Kees, Driek Melard, Lennert Nijs, Wolf

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Document leerlingenraad Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Inhoud: 1. wat verstaan we onder een leerlingenraad? 2. opzet en organisatie van een leerlingenraad a. samenstelling van

Nadere informatie

reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal

reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal Dit is een eerste opzet van het reglement van de Dorendal. Op 7 februari 2013 zal de leerlingenraad voor het eerst bij elkaar komen en dit reglement bespreken.

Nadere informatie

Verslag leerlingenraad nr. 7

Verslag leerlingenraad nr. 7 Verslag leerlingenraad nr. 7 Aanwezig Leerlingen Yasmine (2LSA), Amy (2LSB), Jilske (3LSA), Hiba (3LSB), Inssaf (3LSB), Eva (4LS), Gijs (4LS), Luca (4LS), Marcus (5LS), Evi (5LS), Oumnia (5LS), Eva (6LS),

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 24 maart 2015, 17u30 Aanwezig: Kaat Convents, Jelena Debbaut, Marie Dumon, Pauline Humblet, Julie Motmans, Lennert Nijs, Maximo Oliva, Emile Simonart,

Nadere informatie

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip:

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Adviescommissie kunsten Huishoudelijk Reglement I. Algemene bepalingen Begrippen Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Kunstendecreet: het decreet

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 24.06.13 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ilse

Nadere informatie

Leerlingenraad. de Plantage

Leerlingenraad. de Plantage Leerlingenraad de Plantage Wat is de leerlingenraad (LR)? De leerlingenraad is een vertegenwoordiging van leerlingen uit de groepen 6 t/m 8. De vertegenwoordigers worden gekozen uit- en door de leerlingen

Nadere informatie

Verslag kindergemeenteraad 19 Februari 2019

Verslag kindergemeenteraad 19 Februari 2019 Gemeentebestuur Wachtebeke Jeugddienst Dr. Jules Persynplein 6 9185 Wachtebeke Verslag kindergemeenteraad 19 Februari 2019 Locatie: lokaal P.1.08 van Sint-Laurensschool campus Lyceum Aanwezig: Tibout Courtens,

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 13 januari 2015, 17u30 Aanwezig: Kaat Convents, Jelena Debbaut, Marie Dumon, Andrej Holubova, Pauline Humblet, Julie Motmans, Lennert Nijs, Maximo Oliva,

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

De besproken agendapunten worden teruggekoppeld door de begeleidende leerkracht aan het team.

De besproken agendapunten worden teruggekoppeld door de begeleidende leerkracht aan het team. Inhoud 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad? 2. Samenstelling van de leerlingenraad. 3. Vergaderingen. 4. Agendapunten van de leerlingenraad. 5. Taken van de leerlingenraad. 6. De leerlingenraad

Nadere informatie

Gemeente Brakel Marktplein Brakel Huishoudelijk reglement Culturele raad Gemeenteraad 4 februari 2013

Gemeente Brakel Marktplein Brakel Huishoudelijk reglement Culturele raad Gemeenteraad 4 februari 2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTURELE RAAD Titel 1: Grondslag Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de gemeentelijke culturele raad Brakel door het organiseren van de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 5 november Dinsdag 6 november Donderdag 9 november NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Agenda november 2018

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement culturele raad

Huishoudelijk reglement culturele raad Huishoudelijk reglement culturele raad Artikel 1 Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Culturele Raad door het organiseren van de Algemene Vergadering, van het bestuur,

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT 1 Dries BOSMANS jeugddienst Dirk SMITS schepen van jeugd Ann SCHRIJVERS schepen van sport Gudrun NIJS sportdienst Wim GORISSEN jeugd- en sportdienst Zet je

Nadere informatie

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 11.02.2015 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Gaston

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 1. DOELSTELLING : ADVIES EN INSPRAAK BIJ HET LOKAAL CULTUURBELEID 1.1. Met het oog op de voorbereiding en de evaluatie van het

Nadere informatie

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - Goede Vrijdag, 19 april 2019 Jaargang 19 Nummer 15 BASISSCHOOL Willibrord

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - Goede Vrijdag, 19 april 2019 Jaargang 19 Nummer 15 BASISSCHOOL Willibrord - 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - Goede Vrijdag, 19 april 2019 Jaargang 19 Nummer 15 BASISSCHOOL Willibrord ***Inhoud:*** Mededelingen ** Paasontbijt ** Groep 8 en het voortgezet

Nadere informatie

VOORSTELLEN KINDERGEMEENTERAAD

VOORSTELLEN KINDERGEMEENTERAAD VOORSTELLEN KINDERGEMEENTERAAD 2012-2013 Omdat de mening van kinderen belangrijk is, besliste het College van Burgemeester en Schepenen op 15.05.2012 om een Kindergemeenteraad in te richten. In oktober

Nadere informatie

E-nieuwsbrief. Propere Schoolomgeving. Inleiding

E-nieuwsbrief. Propere Schoolomgeving. Inleiding E-nieuwsbrief Propere Schoolomgeving J A A R G A N G 1, N R. 1 Inleiding N O V E M B E R 2 0 1 0 De stad Vilvoorde beseft dat er jammer genoeg vaak heel wat zwerfvuil aanwezig is in de schoolomgevingen.

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg 1 Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg Doelstellingen ARTIKEL 1 De cultuurraad heeft als doel het bevorderen van een integraal cultuurbeleid in het belang van alle inwoners van

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN Hoofdstuk 1 : Benaming, erkenning en doelstelling Titel 1 : benaming en erkenning Art. 1 Art. 2 Onder de benaming Jeugdraad De Haan wordt in De Haan een jeugdraad opgericht.

Nadere informatie

ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN

ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN Art 1 Art. 2 De gemeentelijke raad voor de belangen van alle Haachtse ondernemers draagt als naam Adviesraad lokale economie Haacht, hierna genoemd de raad. Het

Nadere informatie

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw)

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op de goedgekeurde statuten van 2014 Hoofdstuk 1: Algemene vergadering Art.1 De algemene vergadering komt minstens

Nadere informatie

Verslag leerlingenraad 13 oktober 2014

Verslag leerlingenraad 13 oktober 2014 Verslag leerlingenraad 13 oktober 2014 Aanwezig : Bo en Seppe (L1), Lucky en Luna (L2), Tess en Laurien (L3), Phebe en Kenan (L4), Samuel en Jordy (L5), Felke en Juno (L6), juf Myriam Afwezig: meester

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 14 mei 2013, 17u30 Aanwezig: Jochen Bernard, Louis De Cock, Otto De Coster, Pauline Geyskens, Nele Grymonprez, Anna Ipers, Luna Kees, Sari Kees, Federico

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant Jaargang 10 Nummer 3 21 september 2018 Agenda Ma-di 24-25 sept Vrijdag 28 september Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Woensdag 10 oktober Studiedagen alle leerlingen zijn vrij. Peuterwerk is open. Open

Nadere informatie

ikburgermeester.be Birger De Burger OP onderzoek in Brugge!

ikburgermeester.be Birger De Burger OP onderzoek in Brugge! ikburgermeester.be Birger De Burger OP onderzoek in Brugge! BIRGER DE BURGER Hallo, ik ben Birger de Burger, EN WOON in mijn HAmburgerdoos in Brugge! Met mijn skateboard trek ik eropuit om nieuwe plaatsen

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

K i n d e r r a a d l e e r l i n g e n b o e k

K i n d e r r a a d l e e r l i n g e n b o e k K i n d e r r a a d leerlingenboek 2 Leerlingenboek K I N D E R R A A D Voorwoord Jongens en meisjes, Als burgemeester van Leeuwarden vind ik het heel goed dat jullie meedoen aan de Kinderraad. Ook als

Nadere informatie

gemeente Tiel ontvangen op:

gemeente Tiel ontvangen op: gemeente Tiel ontvangen op: 05-06-2018 **ID18.04370 ID18.04370 Van: Ans Borninkhof [mailto:burgerschapsvormingadvies@gmail.com] Verzonden: dinsdag 5 juni 2018 20:36 Aan: Smb TL Gemeente

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Verslag ouderraad 28 januari 2016

Verslag ouderraad 28 januari 2016 Verslag ouderraad 28 januari 2016 Aanwezig: Kurt, Johan, Laila, Fahaima, Mario, Karen, Klaas, Ellen, Marie, Veerle, Joris, juf Hilde, juf Stephanie, juf Marijke, juf Karin D 1. Verwelkoming nieuwe leden

Nadere informatie

BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN. Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/ OUDERGEM. Ondernemingsnummer van de Vereniging:

BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN. Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/ OUDERGEM. Ondernemingsnummer van de Vereniging: BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/3 1160 OUDERGEM Ondernemingsnummer van de Vereniging: 0507.687.805 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huidig huishoudelijk reglement

Nadere informatie

REGLEMENT BIBLIOTHEEKRAAD* *AFGEKORTE NAAM VOOR DE VASTE COMMISSIE VOOR ADVIES VAN DE OPENBARE BIBLIOTHEEK AAN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF HALEN

REGLEMENT BIBLIOTHEEKRAAD* *AFGEKORTE NAAM VOOR DE VASTE COMMISSIE VOOR ADVIES VAN DE OPENBARE BIBLIOTHEEK AAN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF HALEN REGLEMENT BIBLIOTHEEKRAAD* *AFGEKORTE NAAM VOOR DE VASTE COMMISSIE VOOR ADVIES VAN DE OPENBARE BIBLIOTHEEK AAN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF HALEN COLOFON Uitgave A.G.B. Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp

Nadere informatie

Controlegroepen fase 1

Controlegroepen fase 1 Controlegroepen fase 1 Testgroep kinderen

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik voel me Mos: Verluchten is noodzakelijk! Met het raampje open, gaat de vieze lucht lopen! Activiteitenkalender kleuters - Dinsdag 18 april:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Lokaal Overleg Kinderopvang M.i.v. 25/06/2019 Het huishoudelijk reglement voor het Lokaal Overleg kinderopvang wordt als volgt vastgesteld: Art. 1 Het Lokaal Overleg wordt opgericht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

In Vlindervlucht. In Vlindervlucht

In Vlindervlucht. In Vlindervlucht In Vlindervlucht Start nieuwe schooljaar Na een welverdiende vakantie startte op 29 augustus het nieuwe schooljaar. Op dit moment hebben kinderen en team er alweer bijna een schoolweek opzitten en zijn

Nadere informatie

Welkom in STIBO de Vlieger.

Welkom in STIBO de Vlieger. Welkom in STIBO de Vlieger. Stedelijk Initiatief voor Buitenschoolse Opvang De Vlieger is verbonden met freinetschool De Vlieger en net zoals school werkt met verticale groepen/ klasuniek. STIBO biedt

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 8.10.2014

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 8.10.2014 Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 8.10.2014 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ilse

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem HOOFDSTUK I: DOELSTELLING Artikel 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie te

Nadere informatie

Leerlingenboek KINDERRAAD

Leerlingenboek KINDERRAAD Leerlingenboek KINDERRAAD K i n d e r r a a d leerlingenboek 2 Leerlingenboek K I N D E R R A A D Voorwoord Jongens en meisjes, Als burgemeester van Leeuwarden vind ik het heel goed dat jullie meedoen

Nadere informatie

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten.

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Het krantje DECEMBER 2016 Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Je vindt hier zowel informatie rond voorbije evenementen, als mededelingen rond aankomende

Nadere informatie

Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur

Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur Gemeente Wichelen Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur Verslag MINA-raad Algemene Vergadering 26 april 2011 Aanwezigheidslijst: naam functie dagelijks bestuur stemgerechtigd vereniging 26/04/2011

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 19/12/2010 Orchideeënlaan 17-1820 Steenokkerzee1 http://www.milieuraad.be/steenokkerzeel milieuraad1820@skynet.be Tel 02/254. 19.50 (secr. Milieudienst) Huishoudelijk reglement Artikel 1 Dit huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD 1 / 8 ONDERWERP/PLAATS Algemene Vergadering DATUM/TIJD Donderdag 001 23565/95 Contact Hellen Volckaert Stad Zottegem Beislovenstraat 4 9620 Zottegem 09 367 91 98 jeugddienst@zottegem.be AANWEZIG Elke Van

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni Beste ouders,

Nieuwsbrief juni Beste ouders, Nieuwsbrief juni 2018 Beste ouders, Alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Volgende maand komt de schoolkrant nog uit en dat is het laatste van dit jaar. We hebben nog veel te doen voor de komende

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015

NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015 NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015 http://godsheide.kt-scholengroep.be BESTE WENSEN Tot eind januari mag je blijkbaar nog Gelukkig Nieuwjaar wensen. Dat willen wij, de ouderraad, via deze weg ook dit

Nadere informatie

Het Erasmusje 6. Hoera! Schoolfeest! Thema: Alle kleuren van de Regenboog!!

Het Erasmusje 6. Hoera! Schoolfeest! Thema: Alle kleuren van de Regenboog!! OBS de Erasmus voor openbaar en vrolijk onderwijs! Het Erasmusje 6 maandag 26-10-2015 Hoera! Schoolfeest! Thema: Alle kleuren van de Regenboog!! 1 OBS de Erasmus viert feest! Dinsdag 27 oktober 2015!!

Nadere informatie

Nr september 2017 ALGEMEEN

Nr september 2017 ALGEMEEN Nr. 03 25 september 2017 ALGEMEEN Kennismakingsgesprekken Vorige week vonden de kennismakingsgesprekken plaats. Fijn dat u de tijd heeft genomen om met de nieuwe leerkracht van uw kind in gesprek te gaan.

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ April 2017 ~

N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ April 2017 ~ N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ April 2017 ~ De Vreedzame school Blok 4: We hebben hart voor elkaar Leestip van meester Berrie Op school beginnen we de dag altijd met een kwartier lezen. Als

Nadere informatie

Jouw klas in de bib.

Jouw klas in de bib. SCHOOLJAAR 2019-2020 Jouw klas in de bib. Ons gratis aanbod voor het kleuter- en lager onderwijs in Haacht en Boortmeerbeek. Workshops, auteursbezoeken en lezingen op maat van kinderen en leerkrachten.

Nadere informatie

Handboek sportraden. Weet raad met je sportraad

Handboek sportraden. Weet raad met je sportraad Weet raad met je sportraad Dat kan eveneens een doorslaggevend argument zijn voor het moeilijk aantrekken van jongeren. Honoreren kan met een vrijwilligersvergoeding: ofwel terugbetaling van de werkelijke

Nadere informatie

Het verslag van de vorige vergadering wordt unaniem goedgekeurd.

Het verslag van de vorige vergadering wordt unaniem goedgekeurd. Ouderraad Werkgroep verkeer Verslag vergadering Datum 26/01/2013 Aanwezig Liesbeth, Wendy, Lily, Anouk, David Verontschuldigd Peter 1. Verslag vorige vergadering Beslissing Het verslag van de vorige vergadering

Nadere informatie

Handelaarsoverleg. 24 januari 2017 Vredeszaal - Stadhuis

Handelaarsoverleg. 24 januari 2017 Vredeszaal - Stadhuis Handelaarsoverleg 24 januari 2017 Vredeszaal - Stadhuis Agenda R-Oh-de Loper weekend 10-11 maart Evaluatie winkelzondag 24 en 31 december Evaluatie sfeerverlichting 2018 Status Joyn na Q4 (+bijlage 1).

Nadere informatie

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis t Bruggetje Basisschool St. Martinus Groenstraat 1 5551 AV Dommelen tel. 040 2017970 www.martinusdommelen.nl Informatiebulletin voor ouders Jaargang 2013-2014 nr. 19 12 juni 2014 Nieuws uit de groepen

Nadere informatie

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Inleiding In uitvoering van Titel VI artikels 24 en 25 van de statuten van de vzw HVV en van Titel 3: punten 1,

Nadere informatie

KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar

KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar Zomervakantie 2013 Een organisatie van gemeentebestuur Sint-Gillis-Waas TIJDELIJKE VERHUIS JEUGDDIENST Deze zomer verhuist de jeugddienst tijdelijk naar

Nadere informatie

VERONTSCHULDIGD: Carnotensis P, Keimes ML, Lenaerts J, Mommen K. AFWEZIG: Lousbergh M.

VERONTSCHULDIGD: Carnotensis P, Keimes ML, Lenaerts J, Mommen K. AFWEZIG: Lousbergh M. VERSLAG SENIORENRAAD 16 oktober 2018 AANWEZIG: * Voorzitter Vanacken A. * Schepen van senioren * OCMW voorzitter * Neos Vanhees J. * Senioren Jesseren * Avondrood * OKRA Borgloon Moens J, Vanhees R * Senioren

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 11 maart 2014, 17u30 Aanwezig: Riet Crols, Louis De Cock, Nele Grymonprez, Lukas Herbots, Tessa Jordens, Luna Kees, Driek Melard, Lennert Nijs, Wolf

Nadere informatie

OKTOBER Staking op de dag van de leraar 5 oktober

OKTOBER Staking op de dag van de leraar 5 oktober OKTOBER 2017 De nieuwsbrief van oktober. Vol informatie en foto s over Jeelo, de verdeling van groep 1-2 en 3 en de leerlingenraad. Staking op de dag van de leraar 5 oktober U heeft eerder van ons een

Nadere informatie

KBS NOORDERPOORT NIEUWSBRIEF 6 Van februari 2019

KBS NOORDERPOORT NIEUWSBRIEF 6 Van februari 2019 AGENDA 1 februari Groep 3 en 4 s middags vrij 7 februari Groep 1 tien minuten gesprekken 12 februari 20.00 tot 22.00 uur vergadering Wijkraad 15 februari 13.15 uur gaat groep 8 naar het Hanze Collega Oosterhout

Nadere informatie

Volgend jaar hopen wij dat er meer ouders aanwezig zijn, want het is echt de moeite waard. Vraagt u maar eens aan de ouders die erbij waren.

Volgend jaar hopen wij dat er meer ouders aanwezig zijn, want het is echt de moeite waard. Vraagt u maar eens aan de ouders die erbij waren. Jaargang 28 nr. 2 29-09-2017 Van directie Beste ouders/verzorgers, De bladeren van de bomen en vallen geleidelijk op de grond. De regen tikt met meer regelmaat tegen het zolderraam en de paddenstoelen

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

VERSLAG. Datum: Julie Leenkneght. Verslag door: Aanwezig. Verontschuldigd. Emmy Nolf. Florijon Sharku Xander Vincke Dante Gravina

VERSLAG. Datum: Julie Leenkneght. Verslag door: Aanwezig. Verontschuldigd. Emmy Nolf. Florijon Sharku Xander Vincke Dante Gravina p. 1 van 6 VERSLAG EERSTEE KINDERGEMEENTERAAD Datum: Verslag door: Vrijdag 20 september 2013 (15u45-17u15) Julie Leenkneght (kindergemeenteraad@menen.be), T 056 5299 236 AANWEZIG Aanwezig Verontschuldigd

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse

Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse Hoofdstuk 1: doelstelling Art. 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF / SEPTEMBER 2018

NIEUWSBRIEF / SEPTEMBER 2018 warm, samen en voluit voor de brede en evenwichtige ontwikkeling van elk kind NIEUWSBRIEF / SEPTEMBER 2018 Vrije School Bierbeek De Kinderberg Wat een zomer! We verwachten dan ook evenveel warmte tijdens

Nadere informatie

1. communicatie op de speelplaats; eerst: hoe vinden ouders hun weg in de school en bij wie kan je terecht, school is er mee bezig (niet behandeld)

1. communicatie op de speelplaats; eerst: hoe vinden ouders hun weg in de school en bij wie kan je terecht, school is er mee bezig (niet behandeld) Verslag Praatkring 4 donderdag 4 februari aanwezig: Annick, Chris, Pascale, Brecht, Nathalie, Kira, Grid, Livia, Sue, Thomas, Pieter-Jan, Elke, Leen, Elke, Sara en Mieke De werkgroep rond ecologie kreeg

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017 VBS Klim-Op Kerkkouterstraat 58 9520 Bavegem Tel * Fax 09 362 98 03 directie.bavegem@vbhoutembavegem.be RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017 Samen met onze maandelijkse nieuwsbrief WegWijs

Nadere informatie

Rotterdam, 23 maart Beste ouders/verzorgers,

Rotterdam, 23 maart Beste ouders/verzorgers, Rotterdam, 23 maart 2018 Beste ouders/verzorgers, Op 16 maart hebben we een hoop opa s en oma s mogen ontvangen om een lekkere pannenkoek met ons te komen eten. Alle ouders die hebben gebakt: bedankt!

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke cultuurraad

Statuten gemeentelijke cultuurraad Statuten gemeentelijke cultuurraad 1. Erkenning Artikel 1 De gemeente erkent en richt een gemeentelijke cultuurraad op. De gemeenteraad en het College van burgemeester en schepenen zullen de gemeentelijke

Nadere informatie

Wij hopen u op deze vergadering te mogen verwelkomen. Aanmelden kan via

Wij hopen u op deze vergadering te mogen verwelkomen. Aanmelden kan via NUMMER 2 JAARGANG 30 16-09-2016 Belangrijke data Belangrijke data 19 september Inschrijven startgesprekken beide locaties 20 september Schoolreisje gr. 1/2, 5, 6, en 7 beide locaties 22 september Schoolreisje

Nadere informatie