Meer informatie hierover op het publicatiebord in het portaal van de kerk. Opgave via

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Meer informatie hierover op het publicatiebord in het portaal van de kerk. Opgave via"

Transcriptie

1

2

3 De parochies de Goede Herder, de Heilige Geest en de HH. Jacobus en Johannes ontplooien steeds meer activiteiten die niet direct of indirect met liturgie te maken hebben maar waar veel parochianen bij betrokken zijn in onze samenleving. De deuren van onze kerk mogen en moeten we openen om naar buiten te treden, aangezien we als kerk veel te bieden hebben aan onze medemensen in onze samenleving, vanuit onze christelijke bron. Omzien naar onze medemensen die om de één of andere reden extra aandacht van ons mogen verwachten. Daarom worden we allen uitgenodigd om op diaconaal werkbezoek te gaan in onze samenleving. We mogen denken aan een inloophuis, voedselbank, zorgboerderij, jongerencentrum en Stichting Noodopvang Dakloze Asielzoekers. Organisaties die midden in onze samenleving staan. Maar waar dienen zij voor? De werkgroep diaconale werkbezoeken wil u allen uitnodigen, en in het bijzonder onze diaconale vrijwilligers, om mee te gaan naar verschillende organisaties. Alle diaconale werkbezoeken bieden wij gratis aan, waarbij wij u vragen om zelf voor vervoer te zorgen naar het desbetreffende diaconaal werkbezoek. Opgave is voordien noodzakelijk. 0Diaconie in onze samenleving, weet je welkom om je te laten informeren bij de bezoeken en laat je verrassen. De komende diaconale werkbezoeken worden gehouden op: 24 maart: Voedselbank Midden Twente. 18 april: Jeugd en Jongerenwerk. 23 mei: Stichting Noodopvang Asielzoekers. Meer informatie hierover op het publicatiebord in het portaal van de kerk. Opgave via contact@pastoraalteam.nl.

4 Begin januari kregen de diaconale vrijwilligers van De Goede Herder parochie en de HH. Jacobus en Johannes en Heilige Geest, een boekje met uitnodigingen voor diaconale werkbezoeken. Initiatiefnemer is een werkgroep, diaconale werkbezoeken en pastor Ria Doornbusch. Wij kunnen als diaconale vrijwilligers uit de verschillende geloofsgemeenschappen veel betekenen, in aankomende jaren, voor onze kwetsbare medemensen in onze samenleving. Op 24 januari 2018 hebben een 12-tal vrijwilligers uit de drie parochies een diaconaal werkbezoek gebracht aan het Inloophuis aan de Wetstraat in Hengelo. We werden hartelijk ontvangen door twee bevlogen enthousiaste vrijwilligers. Het Inloophuis in Hengelo biedt warmte en een luisterend oor aan iedereen die behoefte heeft aan ontspanning of ontmoeting. Het inloophuis wordt ondersteund door diverse kerken in Hengelo. Een flink aantal vrijwilligers bieden alcoholverslaafden, drugverslaafden, mensen die op straat leven de mogelijkheid om zomaar even binnen te lopen voor wat aandacht, een kop koffie/thee of om een spelletje te doen. Ook kan de was gedaan worden en er is een douche (tegen een kleine vergoeding): Even uit de dagelijkse sleur! Er is informatie te verkrijgen over allerlei onderwerpen en instanties. Vrijwilligers zijn altijd welkom. Het was een inspirerend, warm, heel bijzonder bezoek.

5 Als u de Kerkwijzer ontvangt, is het Aswoensdag of een dag later. Een teken dat de Vastentijd, de voorbereidingstijd naar Pasen, is gestart. Het Carnaval is afgelopen, de restanten van de optocht kunnen we nog op straat zien liggen, maar het dagelijkse patroon is teruggekeerd. Paus Franciscus heeft een Boodschap voor de Veertigdagentijd afgegeven en deze is zeer duidelijk. De paus waarschuwt voor het uitdoven van de liefde. De Liefde, die het middelpunt is van het Evangelie, de blijde boodschap! Hij doelt daarbij op het geweld in de wereld, het kind dat nog niet is geboren, de zieken en kwetsbaren, de gast die op doortocht is, de vreemdeling, maar ook onze directe naasten. Hij roept ons op om in de Veertigdagentijd, de Vasten dus, om gebed, aalmoes en vasten. Zo zal ook in deze periode aandacht worden besteed aan het sacrament van verzoening en de eucharistische aanbidding. Om hernieuwd te kunnen beginnen met liefhebben: voorwaar een uitdaging van jewelste. De actie Kerkbijdrage is nog maar net voorbij, bedoeld om onze geloofsgemeenschappen in stand te houden, zowel gebouwelijk als inhoudelijk! (Heeft u nog niet gereageerd, doe het dan snel, dan vergeet u het niet!) En nu staat de Vastenactie voor de deur. Traditioneel wordt in onze parochie goed bijgedragen aan deze actie. Dit geldt toch ook voor 2018? Extra aandacht zal ook worden geven aan het hongerdoek die door een aantal actieve parochianen is gemaakt. In de Vastenperiode zullen ook twee films worden vertoond onder de titel: Film en spiritualiteit. Pater Westendorp, Karmeliet, zal deze films vertonen en nadien een gesprek er over leiden. Elders in de Kerkwijzer vindt u nadere informatie over al deze voorbereidingen en activiteiten. Sluitstuk van de Vastenperiode vormen de dagen voor Pasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paasritus. Tweede Paasdag is er de traditionele Paasbrunch voor kinderen, hun ouders en overige parochianen. Namens het bestuur van de parochie en de locatieraden wens ik u een goede voorbereiding op het Paasfeest.

6 Zaterdag 13 januari overleed in het Dijkhuis op 91-jarige leeftijd, Gerritdina Hendrika Maria (Diny) Lansink Rotgerink- Hobert. De uitvaartviering vond plaats op vrijdag 19 januari in de Dijkhuiskapel waarna zij begraven werd op de begraafplaats in Borne. Zondag 21 januari overleed op 94-jarige leeftijd, Johanna Bernardina Maria (Annie) Slagers-Olde Nordkamp, t Dijkhuis 246. De uitvaartviering vond plaats op vrijdag 26 januari in de St. Stephanuskerk waarna zij begraven werd op de begraafplaats in Borne. Vrijdag 26 januari overleed in het Dijkhuis op 77-jarige leeftijd, Bernardus Gerhardus Antonius (Bennie) Hek. Hij woonde voorheen aan de Clematishof 87. De crematieplechtigheid vond plaats op woensdag 31 januari in Almelo. Zondag 27 januari overleed in verpleeghuis St. Elisabeth in Delden op 87-jarige leeftijd, Robertus Johannes Emanuël (Bertus) de Boer. De uitvaartviering vond plaats op donderdag 1 februari 2018 in de St. Stephanuskerk waarna hij begraven werd op de begraafplaats in Borne. Donderdag 1 februari overleed in Markelo op 85-jarige leeftijd, Maria (Marie) Meijer-Groten Steenwelle. Zij woonde voorheen in De Schoener. De crematieplechtigheid vond plaats op woensdag 7 februari in Usselo. Zaterdag 3 februari overleed op 84-jarige leeftijd, Geertruida Maria (Truus) Mars-Scholten, Korte Wensinksweg 1B. De uitvaartviering vond plaats op woensdag 7 februari in de St. Stephanuskerk waarna zij begraven werd op de begraafplaats in Borne.

7 Dinsdag 6 februari overleed op 93-jarige leeftijd, Rudolf Johannes Maria (Ru) Bartelink. Hij woonde in Hengelo en is geboren en getogen in Borne. De uitvaartviering vond plaats op maandag 12 februari in de St. Stephanuskerk waarna hij begraven werd op de begraafplaats aan de Deurningerweg in Hengelo. Dat zij mogen rusten in Gods vrede. Opgenomen in de gemeenschap van de Kerk door het heilig Doopsel op zondag 21 januari in de St. Stephanuskerk: Lauren Anke Ceciel, dochter van Bart Oude Wolbers en Inge Maurik, Aalscheer 6, 7623 ND Borne. Hidde Wim Herman René, zoon van Jeroen Pol en Liske Braakhuis, Koppelsbrink 14, 7622 CV Borne. Femm Suzanna Elisabeth, dochter van Gijs Braakhuis en Lilian Platenkamp, Oude Almeloseweg 29, 7622 CA Borne. Dopelingen, ouders, peter, meter en familie van harte gefeliciteerd.

8 H. Stephanus Hertme Zaterdag 17 februari Miep Stokkingreef-Agterberg, Jo Kleissen-Oude Geerdink, Gerard Meulenbroek, ouders Stege-Dijk, Irene Kemna-Vinkenvleugel. Jaargedachtenis: Annie Weghorst-Aalberink, Hendrik Mekenkamp. St. Stephanus Borne Zondag 17/18 februari Jos Post, pastoor W.Th.J. Bosch, Anna Weernink-Meijer, familie Ticheler-Loohuis, Marie Diepenmaat-Engbers, Clemens Ticheler, Diny Lansink Rotgerink-Hobert, Annie Slagers-Olde Nordkamp, Bennie Hek, Bertus de Boer, Marie Meijer-Groten Steenwelle, Truus Mars-Scholten, Ru Bartelink. Nagekomen: 4 febr.: Marie Hesselink-Olthof, Hennie Oonk, Willem Gerhardus ten Tusscher, ouders Lotgerink Bruinenberg-Corbeek, 11 febr.: Truus Monnink-Hoek, Annie Bos-Wegter. Jaargedachtenis: Jo Schiphorst, Betsy Manenschijn-Wemmenhove, Truus Busscher-Koopman, Wilhelmina Liedenbaum-Kunst. Vrijdag 9.00u. Riet van den Nieuwboer H. Stephanus Hertme Zaterdag 24 februari Miep Stokkingreef-Agterberg, Jo Kleissen-Oude Geerdink, Gerard Meulenbroek, Gerard Vollenbroek, Herman en Leida Schabbink-Boomkamp, Herman Russchenkamp, overleden familie Veldhof-Weghorst, overleden familie Boswerger-Frongink. Jaargedachtenis: Gerard Boswerger.

9 St. Stephanus Borne Zondag 24/25 februari Jos Post, pastoor W.Th.J. Bosch, Anja Meijerink-Manenschijn, familie Ticheler-Loohuis, Marie Diepenmaat-Engbers, Clemens Ticheler, Diny Lansink Rotgerink-Hobert, Annie Slagers-Olde Nordkamp, Bennie Hek, Bertus de Boer, Marijke Ellenbroek-Vloon, Marie Meijer-Groten Steenwelle, Truus Mars-Scholten, Ben Wassink, Ru Bartelink, Jo Schiphorst. Jaargedachtenis: Bert Vos, Johan en Johanna Leverink-Heck, Toon Spekschate, Bertha Beld-Bruggink,Herman Ellenbroek, Henk Helle, Jan Ramaker, Regina J. Simonetti-Ellenbroek. Vrijdag 9.30u. ouders en Rian Weijenborg-Wilmink, Harrie Leferink, ouders Ellenbroek-Dijkhuis. H. Stephanus Hertme Zaterdag 3 maart Miep Stokkingreef-Agterberg, Jo Kleissen-Oude Geerdink. Jaargedachtenis: Berendina Lucas-Weghorst. St. Stephanus Borne Zondag 3/4 maart Rudy Strikker, Jos Post, Herman Hegeman, familie Ticheler-Loohuis, Marie Diepenmaat-Engbers, Clemens Ticheler, Diny Lansink Rotgerink-Hobert, Annie Slagers-Olde Nordkamp, Bennie Hek, Bertus de Boer, Marie Meijer-Groten Steenwelle, Truus Mars-Scholten, Ben Wassink, Henk Peper, Ru Bartelink, familie Kroeze, ouders Koelen-ten Berge. Jaargedachtenis: familie Brok-Bruggink, Trees Gloerich, pastoor W.Th.J. Bosch, Benny Simonetti, Maria Goorhuis-Harink Vrijdag 9.00u. Ans Rottink.

10 H. Stephanus Hertme Zaterdag 10 maart Miep Stokkingreef-Agterberg, Jo Kleissen-Oude Geerdink, ouders Zonder-Kreuwel. Jaargedachtenis: Henny en Eddy Stege. St. Stephanus Borne Zondag 10/11 maart Jos Post, Albertus en Antonia van Uhm-Reinders en Ingrid, Cees en Ine van der Bilt-Floothuis en families, familie Ticheler-Loohuis, Marie Diepenmaat-Engbers, Clemens Ticheler, Lies Nijhof-Haarhuis, Diny Lansink Rotgerink-Hobert, Annie Slagers-Olde Nordkamp, Bennie Hek, Bertus de Boer, Anja Meijerink-Manenschijn, Marie Meijer-Groten Steenwelle, Truus Mars-Scholten, Ru Bartelink, Jo Schiphorst. Jaargedachtenis: Tonny Schwering, Gerhard Oolderink, Bennie Grobben, Hermannus Grimberg, Gerard ten Dam. Vrijdag 9.00u. Jan Meijer. H. Stephanus Hertme Zaterdag 17 maart Marjolein Kokkelink-Egberink. St. Stephanus Borne Zondag 17/18 maart Jos Post, Anna Weernink-Meijer, familie Ticheler-Loohuis, Clemens Ticheler, Diny Lansink Rotgerink-Hobert, Bennie Hek, Annie Slagers-Olde Nordkamp, Bertus de Boer, Marie Meijer-Groten Steenwelle, Truus Mars-Scholten, Ru Bartelink, Annie Bos-Wegter. Jaargedachtenis: Aleida Olthof-Nieland, Johan Gervink, Gerard Oude Vrielink. Vrijdag 9.00u. Jo Meijer-Spekhorst.

11 Op dinsdag 20 maart wordt er in de geloofsgemeenschap H. Stephanus Hertme om 9.30 uur een ochtend gehouden voor ouderen ter voorbereiding op Pasen. Pastor Z. Nowara zal voorgaan in de Eucharistieviering. Na afloop is er koffie en thee, een hapje en een drankje om elkaar te ontmoeten. Op dinsdag 20 maart wordt er om uur in de St. Stephanuskerk Borne een Eucharistieviering gehouden als voorbereiding op Pasen. Voorganger in deze viering is pastoor M. Oortman. Na de viering is er in de Stefans-Hof een gezellig samenzijn met koffie/thee, een hapje en een drankje. De middag duurt tot ongeveer uur. De werkgroep heet u van harte welkom op deze middag. We hopen dat u met velen aanwezig zult zijn. Mocht u willen deelnemen dan is het van belang dat u zich voor 18 maart aanmeldt via onderstaand strookje of telefonisch. Pastorie St. Stephanus, Stationsstraat 1, tel Riet Mulder, Gentiaan 23, tel Marian van Loenen, Meijlingsgaarde 7, tel De bewoners van het Dijkhuis kunnen het strookje voor 18 maart in de bus bij het restaurant deponeren. N.B. uw partner is altijd mee uitgenodigd Aanmeldingsformulier voor Borne Voor de viering van 20 maart a.s. in de St. Stephanuskerk/Stefans-Hof Naam: Adres: Tel. Nr.: Aantal personen

12 Dag Datum Tijd Geloofsgemeenschap Viering Voorganger Bijzonderheden 1e ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD Evangelie: Marcus 1,12-15 zaterdag Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pater Karmeliet H. Stephanus Hertme Woord- en Communieviering Mevr. C. Roetgerink m.m.v. het koor "Contrast" St. Stephanus Borne Gebedsviering Gustaaf Boerjan m.m.v. het koor "Con Brio" zondag 18-feb St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Dameskoor vrijdag 23-feb St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara 2e ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENDIJT Evangelie: Marcus 9,2-10 zaterdag Dijkhuiskapel H. Stephanus Hertme Woord- en Communieviering Woord- en Communieviering Bea Simonetti-Léoné Johan Kleissen m.m.v. het Herenkoor zondag 25-feb St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Herenkoor vrijdag 2-mrt St. Stephanus Borne 3e ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD Evangelie: Johannes 2, zaterdag zondag 17-feb 24-feb 3-mrt 4-mrt Woord- en Communieviering Laurens van Urk Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pastoor M. Oortman H. Stephanus Hertme Woord- en Communieviering Mevr. R. Doornbusch Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof m.m.v. het Dameskoor St. Stephanus Borne Gebedsviering Hans Liedenbaum m.m.v. het koor "Con Brio" St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman m.m.v. het Dames- en Herenkoor St. Stephanus Borne Doopviering Pastoor M. Oortman vrijdag 9-mrt St. Stephanus Borne Woord- en Communieviering Gustaaf Boerjan

13 4e ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD Evangelie:Johannes 3,14-21 zaterdag 10-mrt Dijkhuiskapel H. Stephanus Hertme zondag 11-mrt St. Stephanus Borne Woord- en Communieviering Woord- en Communieviering Eucharistieviering Kinderwoorddienst Bea Simonetti-Léoné Laurens van Urk Pastoor M. Oortman vrijdag 16-mrt St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman m.m.v. het koor "Aqua Vitae" m.m.v. het Dameskoor. Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof 5e ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD Evangelie: Johannes 12,20-33 zaterdag Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pater G. Westendorp H. Stephanus Hertme Woord- en Communieviering St. Stephanus Borne Gebedsviering Johan Kleissen Bea Simonetti-Léoné Laurens van Urk m.m.v. het Herenkoor m.m.v. het koor "Aqua Vitae" M.O.V. Viering zondag 18-mrt St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Herenkoor dinsdag 17-mrt 20-mrt H. Stephanus Hertme Ouderenviering ter Pastor Z. Nowara voorbereiding op St. Stephanus Borne Pasen Pastoor M. Oortman m.m.v. het Dames- en Herenkoor Huispaaskaarsen 2018 Ook dit jaar kunt u weer huispaaskaarsen bestellen. De poster met afbeeldingen van de kaarsen met de afmetingen en prijzen kunt u achterin de St. Stephanuskerk in Borne vinden. Tevens ligt daar de opgave-lijst. Graag bestellen vóór 15 maart in verband met de bestelling voor Pasen.

14 In de veertigdagentijd maken we tijd voor verhalen. Verhalen over wie we zijn en wat ons bezig houdt. Verhalen die duidelijk maken wat we met Pasen vieren. Én verhalen over wat in de wereld van vandaag om aandacht vraagt. Deze verhalen nemen ons mee naar Zambia, naar een opvangcentrum voor kinderen die hun ouders moeten missen en naar een school voor kinderen met een beperking. Leven in de sloppenwijken Aan de rand van de stad Mbala leven veel mensen in sloppenwijken. De meesten van hen vinden geen werk. Het leven in Zambia Compound, zoals deze wijken worden genoemd, is moeilijk: er is geen elektriciteit, de bewoners moeten water halen uit de rivier. Goede wc s en riolering ontbreken, waardoor mensen gemakkelijk ziek worden. Voor het verbouwen van groente is nauwelijks ruimte. Veel kinderen hebben hun ouders verloren aan de ziekte aids. Meestal worden deze weeskinderen opgevangen door familie, vaak de oma s. Die zorg valt de opa's en oma's vaak zwaar, omdat ze oud zijn en niet meer kunnen werken. Deze families zijn zeer arm, ze kunnen bijna geen eten en schoolgeld betalen. Veel kinderen gaan dan ook niet of nauwelijks naar school. Als er al geld is, worden alleen de jongens naar school gestuurd. De meisjes trouwen toch jong, dus veel mensen vinden het zonde van het geld om meisjes naar school te sturen.

15 Weeshuis Sunsuntila De zusters zijn een weeshuis gestart, Sunsuntila. Ook kinderen die nog één ouder hebben kunnen er terecht. Ze slapen er niet, maar krijgen dagelijks - behalve op zondag - een maaltijd en hun schoolgeld wordt betaald. Na schooltijd krijgen de kinderen hulp bij hun huiswerk en kunnen ze spelen. Veel speelmaterialen zijn er niet, wel wat trommels. Er wordt regelmatig muziek gemaakt en gedanst. School voor gehandicapte kinderen Gehandicapte kinderen hebben het extra moeilijk in Zambia Compound. Ze zitten meestal de hele dag verstopt in huis. Dankzij de zusters krijgen ze in de Victor Braun School voor gehandicapte kinderen onderwijs en fysiotherapie. De oudere kinderen leren matten en kleding maken. In deze school hebben de kinderen voor het eerst een eigen plaats waar ze vrienden maken en nieuwe dingen leren. Waar gaan we voor sparen? We gaan voor het weeshuis Sunsuntila én voor de Victor Braun school voor gehandicapte kinderen geld inzamelen. De scholen hebben grote behoefte aan leermiddelen, zoals boeken en rekenmachines, looprekken en hometrainers maar ook aan speelmaterialen. Vanaf de eerste zondag van de Veertigdagentijd staat de ton voor uw gift achter in de kerk. U kunt ook gebruik maken van de bankrekeningnummers van de geloofsgemeenschappen, graag o.v.v. Vastenactie t.w. St. Stephanus Borne NL96 INGB H. Stephanus Hertme: NL79 RABO

16 Tijdens een speciale MOV-viering in de St. Stephanuskerk zal er een gebedsviering gehouden worden met het thema groeikracht. Tijdens deze viering zal er een korte film worden getoond over de projecten in de stad Mbala in Zambia en uitleg worden gegeven over de betekenis van het hongerdoek. De viering begint om uur. De 40 dagentijd begint op woensdag 14 februari. Het is een tijd van bezinning en van versobering. Een tijd waarin al vele jaren de sobere solidariteitsmaaltijd wordt georganiseerd. Het thema van deze bijeenkomst is: Tevreden met minder levert meer op. Tijdens deze maaltijd zal brood en water worden genuttigd, maar daarnaast is er een korte liturgie en is er volop de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Na afloop is er een collecte voor de Noodopvang Asielzoekers. Datum : Vrijdag 23 februari 2018 Plaats : Stefans-Hof, Grotestraat, Borne Tijd : uur U bent van harte welkom. De voorbereidingsgroep: Rie Koetse, Zuster Josephine, Albert Lennips, Truus van Otten en Dini Menheere.

17 Op zaterdagmiddag 20 januari klonk weer het klokgelui. De 44e actie Kerkbalans bracht ook in Borne en Hertme de kerkklokken weer in beweging voor het inluidmoment, de grootste kerkelijke fondsenwerfactie van Nederland. Jos Verheul, al jaren werkzaam bij de redactie van de Kerkwijzer, kerkgids, assisteert bij avondwakes en uitvaarten bij de geloofsgemeenschap St. Stephanus, bracht om uur de klokken in beweging. In Hertme werd dat gedaan door een markante persoonlijkheid en trouwe kerkganger mevr. Riek Japinkvan der Vegt. In het bijzijn van de locatieraad, leden- van het secretariaat en administratie en de werkgroep. De start om de parochianen aan te sporen vooral gul te reageren voor het behoud en onderhoud van de kerk. De inkomsten uit de actie Kerkbalans vormen de financiële basis voor onze Bornse- en Hertmese geloofsgemeenschappen die voor ons allen een waarde hebben die niet in geld is uit te drukken maar die ook niet zonder geld kan bestaan! Nu niet en ook niet in de toekomst.

18 Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Voor de één is het dat markante gebouw in de stad of dorp, voor de ander een gemeenschap van gelovigen. Het is de plek waar u viert en rouwt, waar u rust zoekt of tot bezinning komt. Waar u geïnspireerd wordt om het goede te zoeken of om een kaarsje aan te steken als u daar behoefte aan heeft. De plek waar u kunt ontmoeten. We steunen elkaar op belangrijke momenten in ons leven, maar staan ook voor elkaar klaar op een doodgewone doordeweekse dag. Die momenten zijn niet in geld te vertalen. Dat centrale punt op belangrijke momenten moet wel onderhouden worden. Uw kerk kost geld. De erediensten, de vele activiteiten, de verwarming, de verlichting, personeelskosten, pastorale en missionaire projecten het zijn kosten die gemaakt worden om de kerkdeuren open te houden en u en vele anderen welkom te heten. Het parochiebestuur en locatieraden hopen op u te mogen rekenen! Werkgroepen Kerkbalans.

19 We nodigen u graag uit voor twee bijzondere films met een spirituele inhoud in de Stefans-Hof (naast de kerk). Donderdag 8 maart van uur kijken we naar de documentaire over Jullie Nicholson. Zij is priester in de Anglicaanse kerk. Op 7 juli 2005 wordt haar dochter Jenny van 24 jaar in de bloei van haar leven vermoord. Zij vertelt daarover in deze documentaire van de BBC. Zij gaat naar mensen die ook iemand hebben verloren in zeer tragische omstandigheden en luistert naar hun verhalen, naar wat er in hen omgaat en hoe zij dat beleven. Ze zegt: Ik heb het geloof meer omarmd en een beter begrip van het geloof ontwikkeld. Ze is gaan werken met jongeren in het bisdom. Woensdag 21 maart van uur kijken we naar het laatste gedeelte van de film Het Evangelie volgens Mattheus van Pasolini, vanaf de intocht in Jeruzalem tot het einde. Dit ook vanwege de komende Goede Week. Volgens sommigen is deze film de beste Jezus film en een filmisch meesterwerk. Pasolini heeft de film opgedragen aan de conciliepaus Johannes XXIII en wilde met deze film Jezus teruggeven aan het volk. Hij kiest bewust voor beelden in zwart-wit en werkt uitsluitend met gewone mensen. De rol van Maria laat hij vertolken door zijn eigen oude moeder. De film ontving vele prijzen vanwege zijn artistieke waarde en profetische boodschap. Beide keren zal pater Gerard Westendorp, karmeliet uit Zenderen de film kort inleiden en na de film graag met u in gesprek gaan over de film. We stellen het op prijs als u zich van tevoren opgeeft bij het secretariaat aan de Stationsstraat 1 in Borne, Tel

20 Toen eenmaal bekend was dat de Theresiakerk zou sluiten, is in 2014 de werkgroep Vitale Parochie opgericht met de idee om een extra impuls te geven aan de geloofsbelevenis in onze parochie. Daarbij beseffend dat na het moeilijke proces van de sluiting van een kerk we weer samen verder moesten, een nieuwe toekomst tegemoet. De werkgroep, bestaande uit 3 parochiebestuursleden (Cees Veringmeier, Johan Kleissen en Stephanie Jansen) en 3 parochianen (Agnes Tönis, Lorin Maatman en Gustaaf Boerjan) komen sindsdien regelmatig bij elkaar om samen met andere vrijwilligers jaarlijks allerlei activiteiten te organiseren. Naast een aantal vaste onderdelen zoals Advents- en Vastenwandeling, Paasbrunch, zijn de afgelopen jaren ook diverse eenmalige activiteiten georganiseerd, zoals lezingen door Pieter Omtzigt en Erik Borgman, een uitvoering van Jesus Christ Superstar, lezing over de Dode Zeerollen. Daarnaast stimuleert en ondersteunt de werkgroep ook diverse andere initiatieven van andere werkgroepen zoals Kindje Wiegen, de jaarlijkse tuinviering, de start-parochieviering in september. Op deze manier willen we naast vieringen de parochianen de gelegenheid bieden om elkaar op andere wijze te ontmoeten en als parochie ook op een andere manier zichtbaar te zijn. Het zou mooi zijn als we in de toekomst nog meer activiteiten kunnen organiseren dan de hierboven genoemde, maar dat kunnen we niet alleen. We doen daarom een oproep aan de parochianen om ook hun steentje bij te dragen en ons mee te helpen met de reeds bekende activiteiten of om zelf nieuwe initiatieven te starten welke we als werkgroep Vitale Parochie graag willen ondersteunen. Wil je meer weten, meehelpen of heb je ideeën, neem dan contact op met een van de leden van de werkgroep.

21 Ook dit jaar verkopen we vanuit de werkgroep jongeren HHJJ weer Paasstollen. Met de opbrengst worden de activiteiten die we organiseren vanuit de werkgroep Jongeren in de parochie medegefinancierd. De stollen komen van De Echte Bakker Koehorst in Borne. De stollen worden conform winkelprijs verkocht. Er is keuze uit: Grote stol met spijs van 1 kg 11,95 Kleine stol met spijs 5,95 Kleine stol zonder spijs 4,95 De Paasstollen kunnen worden besteld uiterlijk t/m zondag 25 maart 2108 U kunt eenvoudig uw bestelling doorgeven via: jongeren@hhjj.nl. Achter in de kerk liggen tijdens de vieringen voor Pasen bestellijsten. Bellen kan ook met Lorin Maatman ( ). Bestelde Paasstollen liggen op woensdag 28 maart tussen 18:00 en 19:00 uur voor u klaar in de Stefans-Hof. Alvast bedankt voor uw bestelling!

22 Dinsdag 20 februari Judith Kole komt de leden van Zij/Aktief alles vertellen over gezonde voeding. De avond is in het Theaterhoes en begint om uur. Dinsdag 20 februari K.B.O.-themamiddag om uur in de Stefans-Hof. Thea Kroeze, bekend van onder andere RTV Oost, zal met veel humor vertellen over verrassingen in taal, cultuur en geschiedenis om ons heen. Zaterdag 3 maart Parochiële bezinningsdag met als thema Santiago de Compostella. Aan de hand van een film, verhalen van mensen die de tocht hebben gemaakt, bezinning, gesprek en gezelligheid willen wij deze dag vorm geven. We zullen te gast zijn bij de zusters Franciscanessen in Denekamp. Aanmelding via het pastoraal secretariaat vóór 28 februari a.s. is noodzakelijk. Denekamp is groot maar toch..wie het eerst komt die het eerst Telefoon / Mail:contact@pastoraalteam.nl Dinsdag 6 maart K.B.O.-soos om uur in de hal van de Stefans-Hof.

23 Vrijdag 16 maart Als je een dierbare bent verloren, verandert je leven ingrijpend. Je moet weer een nieuwe richting, weg zien te vinden in je nieuwe levensfase na het verlies. Iedereen die een dierbare is verloren nodigen we uit voor ontmoeting en uitwisseling. Wij hopen dat je tijdens de bijeenkomsten ervaart dat je niet alleen staat in je verdriet. Dat je steun hebt aan elkaar door aandacht te schenken aan jezelf en aan elkaar. Dat je daar krachtiger en sterker van wordt. Een gevoel van verbondenheid of misschien herkenning kan ontstaan, verbondenheid met je zelf en met je omgeving. Het is een interkerkelijke bijeenkomst, dat betekent dat iedereen welkom is, of je wel of geen geloof hebt en wat je geloof is. We komen bijeen enkele ruimtes van de pastorie van de Onze Lieve Vrouwekerk: O. L. Vrouwestraat 6, 7557 HX Hengelo. We beginnen om uur met een korte inleiding. Vanaf uur bent u van harte welkom. Voor meer informatie: Telefoon: en op internet: Zaterdag 17 maart MOV viering Tijdens een speciale MOV-viering in de St. Stephanuskerk zal er een gebedsviering gehouden worden met het thema groeikracht. Tijdens deze viering zal er een korte film worden getoond over de projecten in de stad Mbala in Zambia en uitleg worden gegeven over de betekenis van het hongerdoek. De viering begint om uur. Maandag 19 maart Bijeenkomst bezoekgroep 80+ geloofsgemeenschap St. Stephanus Borne. Aanvang uur in de Stefans-Hof.

24

Over deze weg naar Santiago de Compostella gaan we spreken tijdens de bezinningsdag, die het pastoraal team organiseert op: zaterdag 3 maart 2018

Over deze weg naar Santiago de Compostella gaan we spreken tijdens de bezinningsdag, die het pastoraal team organiseert op: zaterdag 3 maart 2018 Eerlijk gezegd: ik moet er niet aan denken! Een tocht van maanden te voet naar Santiago de Compostella. Maar tegelijkertijd spreken de verhalen die ik hoor mij aan en heb ik een enorm respect voor mensen

Nadere informatie

Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen.

Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen. Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen. Laten we onderweg bewuster leven. Laten we met de apostel

Nadere informatie

In deze tijd in aanloop naar Pasen doet paus Franciscus een beroep op ons: op iedere mens! Hij vraagt ons of wij voldoende oog hebben voor de ander?

In deze tijd in aanloop naar Pasen doet paus Franciscus een beroep op ons: op iedere mens! Hij vraagt ons of wij voldoende oog hebben voor de ander? In dagblad de Trouw las ik, dat Trump zei, dat hij liever niet bij zichzelf naar binnen kijkt, omdat ik misschien niet leuk vind, wat ik dan zie! Het zijn verwarrende tijden, zeker in verkiezingstijd.

Nadere informatie

Christelijk geloven gaat door

Christelijk geloven gaat door Juist rond Pasen zijn we als pastores druk met voorbereiding op de Sacramenten en de invulling en uitvoering van activiteiten en vieringen, passend in het ritme van het kerkelijk jaar. Aldoende merken

Nadere informatie

Gods onvoorwaardelijke liefde.

Gods onvoorwaardelijke liefde. Aan het begin van de veertigdagentijd ontmoeten we Jezus op plaatsen en in situaties die wij niet kennen in het Twentse landschap. We ontmoeten Jezus in de woestijn. Hij is een soort retraite begonnen,

Nadere informatie

Dat het vuur in u weer mag branden, begeesterd haar weg gaat, in en om u heen.

Dat het vuur in u weer mag branden, begeesterd haar weg gaat, in en om u heen. zbegeesterd raken, kent u dat gevoel of hebt u dat in de laatste periode nog mogen ervaren? Ik wel, in de afgelopen maanden zie ik meer en meer jongeren begeesterd raken door M25. Hun handen en voeten,

Nadere informatie

Marc Oortman, pastoor

Marc Oortman, pastoor U zult straks de posters weer zien hangen en de brieven vallen weer bij u in de bus: de Kerkbalans gaat van start. U wordt opgeroepen uw financiële bijdrage naar vermogen te leveren om het pastorale werk

Nadere informatie

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt,

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, heeft men goed gedraaid? Was de omzet naar behoren?

Nadere informatie

Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid.

Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Hij ruste uit van het werk dat Hij gedaan had. Al aan het begin van

Nadere informatie

Afscheid pastor Carla Roetgerink Nieuwe collega pastor Annette Zoet

Afscheid pastor Carla Roetgerink Nieuwe collega pastor Annette Zoet In het pastorale team zijn er veranderingen. Pastor Annette Zoet komt ons team versterken en we hebben afscheid genomen van pastor Carla Roetgerink. We zijn verheugd om u te kunnen melden dat Pastor Carin

Nadere informatie

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 15 Website Zenderen: www.zenderen.nl 2 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 3 februari 2018 10 februari 2018

Nadere informatie

Donderdag 22 februari, om uur: Maandag 5 maart, om uur:

Donderdag 22 februari, om uur: Maandag 5 maart, om uur: Het Manteltje No 3, 2018, 44 e jaargang. E-mail: st-henricus@katholiekamersfoort.nl Bankrekening nummer Geloofsgemeenschap St. Henricus: NL84INGB0003002792. Agenda Theo Groenhuijsenzaal, wo. 14 feb. t/m

Nadere informatie

"Geef voor je kerk".

Geef voor je kerk. Omdat veel Bornenaren en Hertmenaren vinden dat onze parochiekerken een beeldbepalende en belangrijke functie in onze gemeenschappen hebben, durven wij ook dit jaar weer bij u aan te kloppen voor deze

Nadere informatie

HH. Jacobus en Johannesparochie

HH. Jacobus en Johannesparochie 2 Na zeven jaar gewerkt te hebben in de HH. Jacobus en Johannesparochie en de laatste vijf jaar ook in De Goede Herder en de Heilige Geestparochie, heeft parochievicaris Zygfryd Nowara, per 1 november

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 16 Website Zenderen: www.zenderen.nl 9 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 10 februari 2018 17 februari 2018

Nadere informatie

Een goede wachttijd toegewenst!

Een goede wachttijd toegewenst! We leven in een bijzondere overgangsperiode. De laatste zondagen van het kerkelijk jaar worden gevierd, met als hoogtepunt het Hoogfeest van Christus Koning. Daarna gaat het in een vloeiende beweging over

Nadere informatie

Nr. 07 Website Zenderen: 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017

Nr. 07 Website Zenderen:   24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 07 Website Zenderen: www.zenderen.nl 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november 2017 2 december 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Pasen. Tijd vliegt. In het pastoraal team wordt dat met

Nadere informatie

In dankbare herinnering aan Mgr. W.Th.J. Bosch Emerituspastoor van de St. Stephanusparochie in Borne Erekapelaan van de Paus

In dankbare herinnering aan Mgr. W.Th.J. Bosch Emerituspastoor van de St. Stephanusparochie in Borne Erekapelaan van de Paus In een wereld vol geluiden wil ik uw stem horen niet de dagelijkse stroom aan informatie niet opgejaagd door alles wat moet, groots en belangrijk is ik wil geen vaste paden, gehechtheid aan wat hoort en

Nadere informatie

Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is. Ria Doornbusch

Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is. Ria Doornbusch Vorig jaar ben ik er mee begonnen. Ik had ooit eens een set gekregen: een leuk kistje met acrylverf in verschillende kleuren, wat schilderdoek en penselen. Het duurde even voordat ik het durfde wagen,

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017

Website Zenderen:   KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept 2017 30 september 2017 49 ste Jaargang nr. 39 22 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Op dagen waarop er geen bijzondere zaken te vieren zijn, dragen de

Op dagen waarop er geen bijzondere zaken te vieren zijn, dragen de In liturgievieringen spelen kleuren een belangrijke rol. Tijdens eucharistievieringen komt de priester de ene keer in een groen kazuifel de kerk binnen, een andere keer in rood of wit. De kleur hangt niet

Nadere informatie

Zygfryd Nowara. Na een lange tijd van onderscheiding, was het op 20 juni 1992 zover:

Zygfryd Nowara. Na een lange tijd van onderscheiding, was het op 20 juni 1992 zover: Met Pinksteren gaat het om drie sterke woorden: om Geestkracht, Wind en Adem. Drie woorden met een schat aan betekenissen. Het gaat met Pinksteren om een feest waar je je adem van inhoudt! En niet zomaar

Nadere informatie

1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren.

1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren. 1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren. Ik mocht daar zijn, dichtbij waar mijn wieg heeft gestaan in Polen, om jongeren te begeleiden. Een fantastische ervaring

Nadere informatie

Moge het adventslicht in ons steeds krachtiger worden om de duisternis te breken, in Gods Naam.

Moge het adventslicht in ons steeds krachtiger worden om de duisternis te breken, in Gods Naam. Met de eerste zondag van de advent staan wij aan het begin van het nieuwe liturgische jaar. Deze voorbereidingstijd op Kerstmis wil ons helpen, een licht te zijn voor de andere mens. Als ik de geest van

Nadere informatie

Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier

Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier van het Rijk Gods in ons hart. Over de schat in de akker

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

In kou en duisternis kunnen we ons bijna niet voorstellen, dat het ooit weer warm en licht wordt: in de winter lijkt de zomer onbeschrijfelijk ver weg! Oude culturen waren in deze tijd van het jaar soms

Nadere informatie

Z.P. Nowara, parochievicaris. Mijn kind, Mijn Zoon

Z.P. Nowara, parochievicaris. Mijn kind, Mijn Zoon De koningsdag ligt achter ons wanneer u dit leest. Nu ik dit schrijf, ligt dat nog in het verschiet. De dag van arbeid, 1 mei ligt achter ons. Sinds 1947 herdenken we op 4 mei de Nederlandse oorlogsslachtoffers.

Nadere informatie

Wie een exemplaar van de straatkrant wil bemachtigen, kan deze bestellen via www.straatnieuws.nl

Wie een exemplaar van de straatkrant wil bemachtigen, kan deze bestellen via www.straatnieuws.nl De Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws heeft een exclusief interview gehad met paus Franciscus. De paus ontving Straatnieuws-verkoper Marc, journalisten Stijn Fens en communicatiespecialist Jan-Willem

Nadere informatie

En waar het moeizaam gaat, wordt binnen de parochie steeds meer samengewerkt met de andere geloofsgemeenschappen.

En waar het moeizaam gaat, wordt binnen de parochie steeds meer samengewerkt met de andere geloofsgemeenschappen. Driekoningen! Misschien zouden we deze Wijzen nu visionairs noemen: mensen met de blik op de toekomst, mensen met een visie, mensen met dromen. Het Kerstkind wordt het eerst bezocht door mensen die leven

Nadere informatie

De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond

De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond St. Willibrord, de grondlegger van het geloof in onze

Nadere informatie

Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij.

Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij. Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij. Maar het zou een misvatting zijn dat het nu gedaan is met de feesten.

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2018 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 16 juli tot en met

Nadere informatie

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Voorganger Organist Lector Ontvangst Ds. W. Nijkamp Jan Zwart Janny de visser Henk van Zanten Orgelspel Woord van welkom Gemeente gaat staan na het aansteken van de

Nadere informatie

Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd

Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd We hebben de Kerstdagen maar net achter de rug en de Veertigdagentijd dient zich alweer aan. Toch zullen we ongetwijfeld

Nadere informatie

Het Pastoraal Team wenst u mooie voorjaarsweken en een goede voorbereiding op Pinksteren.

Het Pastoraal Team wenst u mooie voorjaarsweken en een goede voorbereiding op Pinksteren. De tijd tussen Pasen en Pinksteren staat in het teken van de groei van de jonge kerk. Dat past mooi bij de lente, ook nu schiet er van alles uit de grond, er wordt gezaaid en gepoot, nieuwe dingen geprobeerd:

Nadere informatie

Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk.

Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk. Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk. Een glas wijn in de hand starend naar de prachtig heldere

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr. 13 2 juli t/m 15 juli 2017 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2017 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 10 juli tot en met vrijdag

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart met een knipoog. Vroeger was er ook jeugd van tegenwoordig.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart met een knipoog. Vroeger was er ook jeugd van tegenwoordig. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 33 Website Zenderen: www.zenderen.nl 6 juli 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 7 juli 2018 14 juli 2018 Parochie Zenderen:

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen

DE STEM VAN ZENDEREN. De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 22 Website Zenderen: www.zenderen.nl 30 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari 2019 MEDEDELINGEN De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een gezegend 2019 Trudy, Ingrid, Suson, Sjaak,

Nadere informatie

1 Als ik aan m'n moeder vroeger iets vroeg wat niet kon of mocht, pleegde ze vaak te zeggen; "ja hoor, m'n kind, als Pasen en Pinksteren op één dag vallen.' Ze bedoelde hier natuurlijk mee te zeggen dat

Nadere informatie

Stationsstraat 1, 7622 LW Borne

Stationsstraat 1, 7622 LW Borne Pastoraal team: Mr. M.J.A. Oortman Tel: 06-20 453 713 Wekelijkse vrijde dag drs. mw. H.Th.Y.M. v.d. Bemt tel: 06-13 60 92 93 wekelijkse vrije dag mw. R. Doornbusch, tel: 06-14 40 69 55 wekelijkse vrije

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

Adeste fideles, laeti triumphantes, venite, venite in Bethlehem. Natum videte Regem angelorum, Venite adoremus (ter), Dominum.

Adeste fideles, laeti triumphantes, venite, venite in Bethlehem. Natum videte Regem angelorum, Venite adoremus (ter), Dominum. De Adventstijd en de Kersttijd zijn beide bijzondere perioden in het kerkelijk jaar en ook in het maatschappelijk leven. Er is door componisten van vroeger en nu, heel veel muziek geschreven voor deze

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept september 2017

Website Zenderen:  KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept 2017 23 september 2017 49 ste Jaargang nr. 38 15 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Een inspirerende en rustige vakantietijd toegewenst.

Een inspirerende en rustige vakantietijd toegewenst. Wanneer u dit leest zijn alle communievieringen achter de rug en kunnen vele kinderen en hun (groot) ouders terugkijken op een bijzonder moment in hun leven. Heel veel dingen en momenten in ons leven zijn

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

Allerheiligen is een Hoogfeest dat het vieren waard is!

Allerheiligen is een Hoogfeest dat het vieren waard is! Het is een prachtig schilderij. Ik heb er een hele tijd naar staan kijken. De Voorlopers van Christus en de Heiligen en Martelaren, zo heet het. Het is geschilderd door Fra Angelico (1387-1455) en het

Nadere informatie

Het was een stille tocht. Vele mensen namen er aan deel. Schattingen lopen uiteen: tweeduizend, vijfduizend mensen. Hoeveel het er ook zijn geweest: het was indrukwekkend. De kans is groot dat u er niets

Nadere informatie

Ik zie er naar uit om met mensen en groepen in de drie parochies kennis te maken en hier als pastor te werken.

Ik zie er naar uit om met mensen en groepen in de drie parochies kennis te maken en hier als pastor te werken. Licht en wortels Op vrijdagavond 1 juni werd ik in de Thaborkerk door vicaris Ronald Cornelissen gepresenteerd als nieuwe pastoraal werker in de parochies De Goede Herder, H.H. Jacobus en Johannes en De

Nadere informatie

Hollen en stil staan Ik herinner me het zaterdagwerk op de boerderij. Het erf aangeharkt, de rommel opgeruimd, het garende soepvlees.

Hollen en stil staan Ik herinner me het zaterdagwerk op de boerderij. Het erf aangeharkt, de rommel opgeruimd, het garende soepvlees. Hollen en stil staan Ik herinner me het zaterdagwerk op de boerderij. Het erf aangeharkt, de rommel opgeruimd, het garende soepvlees. De zondag kon beginnen. Samen naar de kerk, de borrel in het café.

Nadere informatie

Jaargang 39 nummer 11a zondag 13 maart 2011

Jaargang 39 nummer 11a zondag 13 maart 2011 Parochie Heilige Willibrordus Deken Holtkampstraat 9 4453 AH s-heerenhoek Telefoon parochiecentrum: 0113-351264 e-mail: info@rksheerenhoek.nl secretariaat: rksheerenhoek@zeelandnet.nl bank:rabobank: 1285.96538

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat november 2015 Jaargang no. 52 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat HEILIGE GEESTKERK EERBEEK Contactblad voor parochianen en belangstellenden PAROCHIE HH FRANCISCUS en CLARA Locatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98 INGB

Nadere informatie

R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort

R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort Geloofsgemeenschap St. Joseph Hooglanderveen-Vathorst Pastorie: van Tuyllstraat 29, 3829 AB Hooglanderveen Secretariaat geopend op vrijdagmorgen 9.00 12.00

Nadere informatie

Jaarkalender 2014-2015

Jaarkalender 2014-2015 Inspiratie en betrokkenheid, een leer weg in de liturgie Met kinderen leren vieren Jaarkalender 2014-2015 Voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar, hebben de parochies Sint Maarten en Trinitas in Leidschendam

Nadere informatie

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Ter gelegenheid van het 50 ste verjaardag van het Tweede Vaticaans Concilie werd door Paus Benedictus XVI het kerkelijke

Nadere informatie

Van hart tot hart Rijd nooit harder dan je beschermengel kan vliegen.

Van hart tot hart Rijd nooit harder dan je beschermengel kan vliegen. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 14 Website Zenderen: www.zenderen.nl 26 januari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 27 januari 2018 3 februari 2018

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

Jaarlijkse actie Kerk zijn we samen

Jaarlijkse actie Kerk zijn we samen PAROCHIE H. ANDREAS Jaarlijkse actie Op 20 januari start de actie Kerkbalans. Het thema is dit jaar 'geef voor je kerk'. De kerk krijgt zoals u weet geen overheidssubsidie en is dus afhankelijk van de

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 7 oktober oktober 2017

Website Zenderen:   KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 7 oktober oktober 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 7 oktober 2017 14 oktober 2017 50 ste Jaargang nr. 01 6 oktober 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

het vuur van de liefde pinksteren 2008

het vuur van de liefde pinksteren 2008 het vuur van de liefde pinksteren 2008 + J. van den Hende het vuur van de liefde pinksteren 2008 + J. van den Hende Pinksteren is het feest van de heilige Geest, het is de afronding van de Paastijd. We

Nadere informatie

Gods volk samen onderweg

Gods volk samen onderweg Gods volk samen onderweg In deze tijd zien we steeds meer het wij en zij denken. In de politiek maar ook in onze parochies. De angst van verlies die we op vele manieren ervaren. In de Goede Week zien we

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur:

Nadere informatie

Jaargang 55 nr. week 22 en 23

Jaargang 55 nr. week 22 en 23 Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 55 nr. week 22 en 23 3 t/m 15 juni De colofon van de pastores, gegevens thuiszorgorganisaties, huisartsenpost e.d. kunt u vinden in het

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT 5 en 6 September 2015 nr. 37 OPROEP In het weekend van 2, 3 en 4 oktober a.s. wordt er weer het Oogstdankfeest gehouden. Dit jaar met een speciaal

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. "Geef voor je kerk"

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. Geef voor je kerk ACTIE KERKBALANS Voor de campagne van 2018 is het thema "Geef voor je kerk" Een plek om tot jezelf te komen of anderen te ontmoeten, een plek om te vieren en te geloven voor iedereen heeft de kerk een

Nadere informatie

Parochieberichten Geldrop

Parochieberichten Geldrop Parochieberichten Geldrop Contact: Stationsstraat 21, 5664 AP, Geldrop 040-2862364 mail: geldrop@parochienicasius.nl website: www.parochienicasius.nl Jaargang 3 nummer 11 December 2017 Met Maria op weg

Nadere informatie

Vrijwilligersenquête 2014

Vrijwilligersenquête 2014 Vrijwilligersenquête 2014 Geloofsgemeenschap O.L.V. ten Hemelopneming Houten Beste mede-parochiaan, Voor u ligt een vrijwilligersenquête van de Parochie Paus Johannes XXIII - locatie Houten. Door middel

Nadere informatie

Het pastorale team wens u een inspirerende Pinkstertijd.

Het pastorale team wens u een inspirerende Pinkstertijd. Op het moment dat ik deze column schrijf hebben net de aanslagen in Brussel plaats gevonden. Het bijzondere is dat aan het einde van de dag mensen, vooral jonge mensen, de straat op gaan in Brussel en

Nadere informatie

EXTRA NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING februari 2018

EXTRA NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING februari 2018 EXTRA NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING 330 14 februari 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Vastenactie 2018 van start

Nadere informatie

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE Verwachting In vergelijking met het licht naar waar wij wandelen, is de dag waarin wij leven nog een nacht. Wanneer de Heer Jezus Christus zal komen, met zoveel daglicht,

Nadere informatie

bij avondwake en kerkelijke uitvaart

bij avondwake en kerkelijke uitvaart Informatie bij avondwake en kerkelijke uitvaart Rooms-katholieke parochies van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin Maasdijk - Poeldijk Heenweg - s Gravenzande Kwintsheul - De Lier

Nadere informatie

Bespreeknotitie voor de geloofsgemeenschappen

Bespreeknotitie voor de geloofsgemeenschappen Bespreeknotitie voor de geloofsgemeenschappen Standpunt van parochiebestuur en pastoraal team over de toekomst van de geloofsgemeenschappen en de kerkgebouwen van de parochie. Amersfoort, september 2012.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 6 april 2014 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend Voorganger:

Nadere informatie

Column Mgr. Ron van den Hout. Kerk (8)

Column Mgr. Ron van den Hout. Kerk (8) Column Mgr. Ron van den Hout Kerk (8) De columns van de afgelopen maanden hadden de parochie als vertrekpunt. Het is de Kerk zoals u die van dichtbij ervaart, de lokale gemeenschap, de eigen mensen, het

Nadere informatie

Website Zenderen: Contact Vox: tel /

Website Zenderen:   Contact Vox: tel / DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl Contact Vox: tel. 06-51209141/e-mail: info@zenderen.nl 51 ste jaargang nr. 37 13 september 2019 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

Han Brinkhof en Jos Plum

Han Brinkhof en Jos Plum Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 30 Juni 2018 tot 31 Aug 2018 1 juli 2018 13e Zondag door het jaar Koor: Woord- en Communieviering Pastor J. van Os Gemengd koor Han Brinkhof en Jos Plum Misintenties:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

MAANDPROGRAMMA NOVEMBER n Stee woar j thoes könt veul n. n Stee woar j thoes könt veul n

MAANDPROGRAMMA NOVEMBER n Stee woar j thoes könt veul n. n Stee woar j thoes könt veul n MAANDPROGRAMMA NOVEMBER 2016 BELANGRIJKE TELEFOONNUMMERS: Woonzorgcentrum Sint Jozef De Aanleg 2 7595 AD Weerselo Tel: 0541-222100 Jos Leliefeld, Zorgmanager Mail: j.leliefeld@zorggroepsintmaarten.nl Christel

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

Beleidsvisie Voor de parochiefederatie Born gevormd door de parochie(comité)s: Born, Buchten, Grevenbicht, Holtum en Obbicht

Beleidsvisie Voor de parochiefederatie Born gevormd door de parochie(comité)s: Born, Buchten, Grevenbicht, Holtum en Obbicht Beleidsvisie 2016-2015 Voor de parochiefederatie Born gevormd door de parochie(comité)s: Born, Buchten, Grevenbicht, Holtum en Obbicht 1 Beleidsplan 2016-2025 1. Inleiding 2. Onze missie: waar staan we

Nadere informatie

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE Zondag 15 juli : Hellehondsdagen: 09.00 uur : Eucharistieviering m.m.v. Plechelmuskoor Voorganger : pastoor T. Munsterhuis Lectrice : mevr. A. Scholte Lubberink Misdienaars

Nadere informatie

STILTECENTRUM Dagelijks geopend van uur. Donderdag: uur Uitstelling van het Allerheiligste, Getijdengebed en Rozenkransgebed

STILTECENTRUM Dagelijks geopend van uur. Donderdag: uur Uitstelling van het Allerheiligste, Getijdengebed en Rozenkransgebed KERKBERICHT NR. 27 (JULI 2019) H. JOANNES DE DOOPER TE PIJNACKER PERSONALIA Overledenen 25.05 10.06 18.06 29.06 29.06 Adrianus Leonardus Franciscus Ammerlaan Wilhelmina Maria van Adrichem-Arkesteijn Willebrordus

Nadere informatie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Bron: Fr. James Mallon, Divine Renovation Guidebook, 2016, p. 74-79. Bewerkt door Alpha Nederland en Centrum voor Parochiespiritualiteit,

Nadere informatie

Betreft: visie en voorstel op parochie als gemeenschap van gemeenschappen van de locatieraad en pastoraatgroep HH Cosmas en Damianus, Abcoude

Betreft: visie en voorstel op parochie als gemeenschap van gemeenschappen van de locatieraad en pastoraatgroep HH Cosmas en Damianus, Abcoude R.K. Parochie St. Jan de Doper, Vecht en Venen Geloofsgemeenschap HH. Cosmas en Damianus Kerkstraat 23 1391 HB Abcoude 0294 281335 secretariaat@cosmasendamianus.nl www.stjandedoper-vechtenvenen.nl Aan

Nadere informatie

Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015)

Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015) Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015) Voor informatie en opgave E opgave@sintfranciscuscentrum.nl of T 076 5223444 (alleen ochtenden) Beste lezer, VOORWOORD Voor

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19 PAROCHIE H ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor P Backus Adviseur van de pastoor: mevr A Schoonbroodt Pastorie en parochiesecretariaat: Kerkstraat 8, 6223

Nadere informatie