Wie een exemplaar van de straatkrant wil bemachtigen, kan deze bestellen via

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wie een exemplaar van de straatkrant wil bemachtigen, kan deze bestellen via www.straatnieuws.nl"

Transcriptie

1

2

3 De Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws heeft een exclusief interview gehad met paus Franciscus. De paus ontving Straatnieuws-verkoper Marc, journalisten Stijn Fens en communicatiespecialist Jan-Willem Wits vorige week in het Vaticaanse gasthuis Casa Santa Marta. Het was het eerste interview van Franciscus aan een Nederlands medium. Aan het interview ging maanden van overleg vooraf. In augustus werd een datum geprikt en kozen Fens en Wits, die het interviewverzoek namens Straatnieuws hadden ingediend, de dakloze Marc uit als interviewer. Ook hoofdredacteur Frank Dries ging mee naar Rome. De Straatnieuws-delegatie sprak zo'n veertig minuten met de paus. Het gesprek ging vooral over zijn persoonlijke vrijheid, zijn kindertijd en zijn inzet voor armen. Marc zei tegen RTV Utrecht dat hij de paus vriendelijk, aardig, maar vooral erg relaxed vond. Zijn interview met de paus verschijnt vandaag. De Nederlanders kregen van de paus een rozenkrans cadeau. Straatnieuws had voor de paus een kaars in de vorm van de Domtoren meegenomen, maar die is per ongeluk achtergebleven in het vliegtuig. Paus Franciscus staat bekend om zijn betrokkenheid bij dak- en thuislozen. Fens schrijft in Trouw dat een interviewverzoek namens een gewone Nederlandse krant kansloos is. Dit was een briljant idee, zegt de journalist die werkte voor RKK-KRO en nu religieredacteur bij Trouw is. Wie een exemplaar van de straatkrant wil bemachtigen, kan deze bestellen via

4 Als pastoresteam en vrijwilligers kunnen we druk zijn met de organisatie en planning binnen al onze geloofsgemeenschappen. Maar is het niet allemaal vergeefs, wanneer we tegelijk doof zouden zijn voor Gods roepstem in samenleving en wereld. De evangelies van afgelopen weekenden spreken duidelijke taal:. Zalig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden. Zalig de zuiveren van hart, want zij zullen God zien. Zalig die vrede brengen, want zij zullen kinderen van God genoemd worden Niet alleen een opdracht van ons als Christenen, maar ook de eigenschappen van hen, die in zichzelf Gods vrede mogen vinden. Dan denk ik aan die drie zusters in Aleppo, Syrië, die juist Gods vrede ervaren, wanneer zij, ondanks acuut levensgevaar, de laatste nog niet vermoorde of gevluchte Christenen in de stad nabij blijven. Wie zouden wij zijn, als we ons aansluiten bij hen die langs de kant schreeuwen: Val ons niet lastig, hou je mond! Wanneer Jezus de blinde bij zich roept, aanziet als medemens en vraagt: Wat kan ik voor je doen? Wij willen ons niet aansluiten bij de schreeuwers, die zeggen ons volk te vertegenwoordigen. In het voetspoor van hen, die ons heilig zijn, proberen wij Gods volk te zijn! Natuurlijk met gedeelde zorgen om hun en onze toekomst zoeken en bieden we mogelijkheden om daadwerkelijk iets te betekenen voor hen, die huis en haard moeten verlaten en bij ons aankloppen. Want: Zalig de barmhartigen, zij zullen Gods barmhartigheid ondervinden!

5 In onze parochie HH. Jacobus en Johannes zullen volgend kalenderjaar weer vieringen zijn voor kinderen die voor de eerste keer volledig deelnemen aan de Eucharistie en voor kinderen die de kracht van de Heilige Geest mogen ontvangen als een Helper en Trooster in hun leven. Kortom de voorbereiding van de communicantjes en de vormelingen gaan we weer starten in de parochie. Voor de vormelingen zijn met name de vrijdagmiddagen gereserveerd en voor de communicantjes de woensdagmiddag en de zondagochtend tijdens de Eucharistieviering. Eerste Heilige Communie 2016 Zondagen 22 mei (Drievuldigheidszondag) en 29 mei (Sacramentsdag 9.00 en uur) Informatieavond en opgave Dinsdag 8 december van tot uur in de St. Stephanuskerk in Borne. Heilig Vormsel 2016 Zondag 5 juni in Borne (9.30) en 12 juni in Hertme (9.30uur) Informatieavond en opgave Woensdag 2 december van tot uur in de Stefans-Hof voor ouders én kinderen uit Borne en Hertme. Weest u erop attent dat opgave niet meer gaat via de scholen! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Secretariaat HH. Jacobus en Johannes (Stefans-Hof). Tel / Mw. Y. Schafraad, werkgroep Eerste Heilige Communie Tel Mw. H. Verdonschot, werkgroep Heilig Vormsel. Tel Mw. C.A.M Roetgerink, pastoraal werkster. Tel (behalve op maandag)

6 Het Heilig Jaar, toegewijd aan de Barmhartigheid, staat voor de deur! In de Lambertusbasiliek in Hengelo letterlijk. Voor het Vicariaat Deventer heeft de Aartsbisschop van Utrecht, de Lambertusbasiliek aangewezen als de kerk waar een Heilige Deur geopend zal gaan worden. Dit op verzoek van Paus Franciscus die aan alle bisdommen in de wereld heeft gevraagd om een Heilige Deur te hebben. Het Heilig Jaar van de Barmhartigheid begint op 8 december 2015, op het Hoogfeest van Maria Onbevlekte Ontvangenis en zal duren tot het Hoogfeest van Christus Koning Op zondag 13 december 2015 zal voorafgaand aan de Eucharistieviering van uur, de Heilige Deur worden geopend door Mgr. H.W. Woorts, de hulpbisschop van Utrecht. Het is dan de bedoeling dat iedereen zich voor de basiliek verzameld. Nadat de deur is geopend, trekken wij allen samen de Heilige Deur door en zal, als iedereen een plek gevonden heeft, de viering van de Derde Adventszondag plaatsvinden. De viering van 9.30 uur in de Lambertus vervalt. Op zaterdag 19 december 2015 zal er om uur een Viering van Barmhartigheid worden gehouden in de Lambertusbasiliek. Tijdens deze gebedsviering van de verzoening, als teken van barmhartigheid, centraal staan. Het is een andere vorm van vieren, waarbij ook gelegenheid is tot de aanbidding van het Allerheiligste en het ontvangen van het sacrament van Boete en Verzoening of het hebben van een gesprek met een van de aanwezige pastores. Deze avond zal uitlopen in de traditionele Candle Night zoals die ieder jaar op de Vierde Advent wordt gehouden in de Lambertus en waarbij jongeren passanten uitnodigen om een kaarsje aan te steken.

7 In het komende jaar zullen nog andere vieringen en activiteiten zijn. Zo zal iedere derde zaterdag van de maand om uur de Eucharistieviering in de Lambertus in het teken staan van het Jaar van de Barmhartigheid. We houden u op de hoogte! Op een zeer waardige wijze, hebben we met elkaar afscheid genomen van het gebruik van de H. Theresiakerk. Op verschillende manieren is daaraan publiciteit geschonken. Ook de fotoreportage op getuigt hiervan. En niet in het minst het herdenkingsboek. In de St. Stephanus is het Theresiabeeld geplaatst. En dat op een plaats waar vroeger ook een Theresiabeeld heeft gestaan. Nu staan er twee Theresiabeelden in de kerk, een bij het zangkoor en een naast de Mariakapel. Het plaatsen van het beeld heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, omdat onduidelijk was hoe de ondergrond eruit zou zien. De enige manier om deze vraag te beantwoorden was het doen van onderzoek. Met grote steenboren zijn enkele gaten geboord en gelukkig bleek de ondergrond stevig genoeg om het zware beeld met sokkel te plaatsen. Steun van enkele vrijwilligers uit de Theresia en het om niet verplaatsen van het beeld door de Lemerij heeft de plaats opgeleverd waar het nu staat. Steenhouwerij Nieuwkamp, heeft ook gratis zijn steentje bijgedragen door delen van de communiebanken uit de Theresia te polijsten en de afdeksteen beschikbaar te stellen. Er zal nog een plaatje bevestigd worden bij het beeld; een tekst met daarop de geschiedenis van het beeld zal nog worden gemaakt en ook de belichting van het beeld zal verbeterd worden, waardoor het marmer beter tot zijn recht zal komen. Dank aan allen die aan de verplaatsing hebben meegewerkt! Een veel voorkomende vraag die samenhangt met de sluiting is wat er met de inventaris gebeurt. Het bestuur van de parochie had eerder al een liquidatiecommissie ingesteld.

8 Deze commissie heeft een lijst opgesteld van de aanwezige spullen. Dit is gebeurd samen met de Stichting Religieuze kunst in Utrecht. Zo staan er op de lijst voorwerpen die eventueel naar het Catharijneconvent in Utrecht gebracht zouden kunnen worden. Door de liquidatiecommissie zijn drie sporen bedacht. Het eerste spoor was de St. Stephanus in Borne en de H. Stephanus in Hertme uit te nodigen om te kijken of goederen in de Andere kerken gebruikt zouden kunnen worden. Bovendien zijn de geloofsgemeenschappen van de Heilige Geest en De Goede Herder uitgenodigd om hun wensen kenbaar te maken. Twee andere parochies hebben zich vervolgens ook gemeld. Het derde spoor betrof belangstellende parochianen die wellicht interesse hadden in een bank, een biechtstoel een beeld, of wat dan ook. Het liturgisch vaatwerk (monstrans, kelken etc.), gaat naar de St. Stephanus. Het doopvont krijgt in ieder geval een waardige plaats in het nieuwe gezondheidscentrum. Zaterdag 7 november, is de eerste ronde voor de geloofsgemeenschappen om goederen af te halen. Er dient getekend te worden voor het gebruik in de betreffende geloofsgemeenschap. Een vraag die ook veel wordt gesteld is of er nu nieuwe doop- trouwen overlijdensboeken door de St. Stephanus worden gebruikt. De gebruikte boeken in de H. Theresia zijn de kerk uitgedragen en ondergebracht in de kluis van de St. Stephanus. De St. Stephanus is kerkrechtelijk nu de kerk van heel Borne, voor alle gelovigen. Administratief zal de overschrijving dan ook plaatsvinden naar de administratie van de St. Stephanus, tenzij men anders heeft aangegeven. In de St. Stephanus zijn doop- huwelijk- en overlijdensboeken aanwezig, en deze blijven gewoon in gebruik. Veel energie zal de komende tijd moeten worden besteed aan het samen optrekken van de twee oorspronkelijke geloofsgemeenschappen. Dat is bestuurlijk zo, maar ook op het niveau van de werkgroepen. De afbouw van het ene vindt plaats terwijl de opbouw van het andere plaats moet vinden. Met een andere interpretatie dan een grote bank ons voorspiegelt, wij hebben toch ook een aandeel in elkaar?

9 Dvd afscheid Theresiakerk Zondag 4 oktober 2015 is de H. Theresiakerk in een laatste viering aan de eredienst onttrokken. Van deze viering, het ontbijt en het samenzijn na afloop is een dvd gemaakt door dhr. Jan Kolner. Deze bevat een samenvatting van bovenstaande en duurt 70 minuten. U kunt deze dvd voor 5. bestellen via Paul Snijders Tel Secretariaat (geloofsgemeenschap) H. Theresia Het secretariaat van de Theresia zal voorlopig nog op woensdagmorgen van 9 tot 10 uur geopend zijn dit betreft uitsluitend voor aangelegenheden die te maken hebben met de sluiting van de kerk. Misintenties e.d. dienen te worden aangemeld bij: GELOOFSGEMEENSCHAP ST. STEPHANUS BORNE Secretariaat: Stationsstraat 1, 7622 LW Borne tel Openingstijden: ma. t/m vr. van 9.30 tot uur st.stephanusborne@hetnet.nl

10 Dinsdag 13 oktober overleed op 77 jarige leeftijd, Albertus Hendrikus Benedictus (Bertus) Bosch, Sancta Maria 42. De avondwake was op zondag 18 oktober in de St. Stephanuskerk waarna de volgende dag de uitvaart plaats vond met aansluitend de crematieplechtigheid te Usselo. Maandag 26 oktober overleed op 71 jarige leeftijd, Jozephina Maria (Fien) Bertelink-Johannink, De Ruyterstraat 1, Borne. De uitvaartviering vond plaats op donderdag 30 oktober vanuit de kerk van de H. Stephanus in Hertme, waarna de crematieplechtigheid plaatvond in Usselo. Woensdag 28 oktober overleed op 81 jarige leeftijd, Albertha Maria Anna (Betsie) Heerstrass-Schepers, R.W.H. Hofstede Crullstraat 61. De uitvaartviering vond plaats op dinsdag 3 november vanuit de St. Stephanuskerk waarna de crematieplechtigheid volgde te Usselo. Dat zij mogen rusten in Gods vrede Opgenomen in de gemeenschap van de Kerk door het H. Doopsel. Zondag 18 oktober in de St. Stephanuskerk Borne: Bente Gerda en Jolien Annie, dochters van Michel Stege en Ilse Egberink, Hoefblad 58, 7623 CP Borne. Zondag 25 oktober in de H. Stephanus Hertme: Maxim Piters, zoon van Stephan Piters en Marlous Braakhuis, Tuinlaan 203, 7623 PE Borne. Vesper Arends, dochter van Wilco Arends en Cecile te Bokum, Erve Stroomboer 94, 7623 JB Borne. Ruth Hulsman, dochter van Ted Hulsman en Desireé Kosterink, Zoutmanplein 4, 7623 JE Borne.

11 Robbe Huis in t Veld, zoon van Willem Huis in t Veld en Resi Meijer, Tuinlaan 99, 7623 PC Borne. Remy Meijer, zoon van Hubert Meijer en Esther Breukers, Veldhuisweg 1, 7626 LE Hertme. Van harte gefeliciteerd en welkom. Een felicitatie ook aan ouders, peetouders, grootouders en broertjes en zusjes. H. Stephanus Hertme zaterdag 14 november: Jozephina Maria Bertelink-Johannink, Truus Egberink-Veelers, Marjolein Kokkelink-Egberink. Jaargedachtenis: ouders Monnink-Horst. St. Stephanus Borne Zondag 15 november: Maria Geessinck, Jan Ramaker, Albertus en Antonia van Uhm-Reinders en Ingrid, Antoon Slagers Anja Meijerink-Manenschijn, Bertus Platenkamp, Johan Meenhuijs, Bertus Bosch,Maria Huls-Jongman, Cilia Vennegoor-Jorna, Betsie Heerstrass-Schepers, leden en overleden leden van het dames- en herenkoor. Nagekomen: Riekie Spikkert-Elferink (25-10), Henk Peper, Antoon Slagers, Leo Lansink Rotgerink (1-11), Gerrit Oude Lenferink, Jan Hoesseler, Tonny Homan-Veenings, Johan Ensink (2-11), ouders Olde Veldhuis-Leverink, Diny Olde Veldhuis-Sander, Bernadien Olde Veldhuis-Weghorst (8-11). Jaargedachtenis: Diny Kuipers-Lesscher, Joke ter Haar-Abels, ouders Knoef-Immerman, Hennie Peters, Hennie Kuipers. Vrijdag 9.00u. Jan Meijer, familie Ticheler-Loohuis, familie Sanders-Wiggers en Gerard.

12 H. Stephanus Hertme zondag 22 november Jozephina Maria Bertelink-Johannink, Truus Egberink-Veelers, Irene Kemna-Vinkenvleugel, leden en overleden leden van het dames- en herenkoor. St. Stephanus Borne Zondag 22 november: Jan Rost, Maria Geessinck, Tonny Kroeze, Johan Meenhuijs, Bertus Bosch, Maria Huls-Jongman, Cilia Vennegoor-Jorna, Betsie Heerstrass-Schepers, uit dankbaarheid b.g.v. 50-jarig huwelijksjubileum. Jaargedachtenis: Bertus en Tiny Weber-Savelberg, Tonny Kroeze, ouders Rouhof-Verver, Mien Olde Engberink. Vrijdag 9.00u. familie Ticheler-Loohuis, Ans Rottink. H. Stephanus Hertme Zaterdag 28 november: Jozephina Maria Bertelink-Johannink, Truus Egberink-Veelers, Marjolein Kokkelink-Egberink (namens het koor Contrast ),Harrie Dashorst, ouders Kemna-Gervink, Truus Braakhuis-Schabbink. Jaargedachtenis: Geertruida Johanna Kole-Huistede. St. Stephanus Borne Zondag 29 november: Maria Geessinck, Theo Hendriks, Tonny Kroeze, Anja Meijerink-Manenschijn, Bertus Bosch, Henk Peper, Cilia Vennegoor-Jorna, familie Van Schoot-Scholte, Betsie Heerstrass-Schepers. Jaargedachtenis: Lies van Schoot-Scholten, Frans ten Tusscher. Vrijdag 9.30u. familie Ticheler-Loohuis, Jo Meijer-Spekhorst, Benny Simonetti, Jan Hilhorst.

13 H. Stephanus Hertme zaterdag 5 december: Jozephina Maria Bertelink-Johannink, Truus Egberink-Veelers, Els Vollenbroek-Kampherm, ouders Broekhuis-Klink, Irene Kemna-Vinkenvleugel, Frans en Annie Kolner. Jaargedachtenis: Eddy Stege. St. Stephanus Borne Zondag 06 december: Jan Rost, Anna Weernink-Meijer, Rudy Strikker, Maria Geessinck, familie Kroeze, Herman Hegeman, Bertus Bosch, Antoon Slagers, Cilia Vennegoor-Jorna, Betsie Heerstrass-Schepers. Jaargedachtenis: Davina Polman-Fogarin, Johan Ganzeboom, Hendrik Olthof. Vrijdag 9.00u. Riet van den Nieuwboer, familie Ticheler-Loohuis. Tot aan de poort Tot aan de poort heb ik je vergezeld, jij ging naar binnen; ik bleef buiten staan. Ik keek je na, verbijsterd en ontsteld, en tastend ben ik hier mijn weg gegaan. De wereld was te groot voor mij alleen, en alles wankelde, elk woord deed pijn. En daar waar gisteren de zon nog scheen hing nu een ondoordringbaar mistgordijn. Een golf van wanhoop stormde op mij aan, maar willoos ging ik verder, moe en mat; en in een zee van leed was ik vergaan als God mijn handen niet had gegrepen.

14 Dag Datum Tijd Geloofsgemeenschap Viering Voorganger Bijzonderheden DRIE-EN-DERTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Marcus 13, zaterdag 14-nov 10:30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pastoor M. Oortman 18:30 H. Stephanus Hertme zondag 15-nov 9:30 St. Stephanus Borne Woord en Communiviering Eucharistieviering. Ceciliafeest Mw. C. Timmermans pastoraal werker Pastoor M. Oortman vrijdag 20-nov 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Herenkoor m.m.v. het Dames- en Herenkoor CHRISTUS, KONING VAN HET HEELAL - Hoogfeest - Evangelie: Johannes 18,33b-37. zaterdag zondag 21-nov 22-nov 10:30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pater A. Korterik 19:00 Stefans-Hof Gebedsviering 9:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering. Ceciliafeest Werkgroep Liturgie H. Liedenbaum Pater E. Koning m.m.v. het koor 'Aqua Vitae' m.m.v. het koor 'Con Brio' 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Dames- en Herenkoor. donderdag 26-nov 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastoor M. Oortman vrijdag 27-nov 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman EERSTE ZONDAG VAN DE ADVENT - Jaar C Evangelie: Lucas 21, :30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pastor Z. Nowara zaterdag 28-nov 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastoor M. Oortman m.m.v. het koor 'Contrast' na afloop van de viering koffiedrinken in het gemeenschapscentrum zondag 29-nov 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het koor 'Inpajoko'

15 vrijdag 4-dec 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman 1e vrijdag van de maand na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof. TWEEDE ZONDAG VAN DE ADVENT - Jaar C Evangelie: Lucas 3,1-6. zaterdag 5-dec 10:30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pastoor M. Oortman 18:30 H. Stephanus Hertme Stefans-Hof Woord en Communieviering Mw. A. Timmermans pastoraal werker m.m.v. het herenkoor Géén gebedsviering i.v.m. Sinterklaasavond. zondag 6-dec 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Dameskoor dinsdag 8-dec 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara donderdag 10-dec 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastor Z. Nowara vrijdag 11-dec 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara Onbevlekte ontvangenis van de Heilige Maagd Maria - Hoogfeest Advent In de kerk beleven we de tijd van advent als een tijd van inkeer. Daarom dragen we paars in deze tijd als teken van voorbereiding en verwachting. Voorzichtig steken we elke zondag één kaarsje meer aan van de adventskrans in afwachting van het grote feest dat komen gaat. Een tijd dus om je innerlijk voor te bereiden op de komst van de Heer. En dat niet vanuit angst voor wat komen gaat maar in het vertrouwen dat God ons zo de moeite waard vindt dat Hij een van ons wil zijn. De vreugde van het komende Kerstfeest is dus veel fundamenteler dan de uitbundigheid op straat doet vermoeden. Het is de vreugde van iemand die weet: er is altijd Iemand die op je wacht, die er voor je is, die je nabij wil zijn ook in de donkerste uren van je bestaan. De vreugde dat er Iemand is die ons leven wil delen in alle opzichten, niet alleen toen in Israël maar ook nu vandaag in onze wereld, ons land, ons Borne en Hertme.

16 Op dinsdag 15 december wordt er om uur in de Stephanuskerk een Eucharistieviering gehouden als voorbereiding op Kerstmis. Voorganger in deze viering is pastoor M. Oortman. Na de viering is er in de Stefans-Hof een gezellig samenzijn met koffie/thee, een hapje en een drankje. De middag duurt tot ongeveer uur. De werkgroep heet u van harte welkom op deze middag. We hopen dat u met velen aanwezig zult zijn. Mocht u willen deelnemen dan is het van belang dat u zich voor 13 december aanmeldt via onderstaand strookje of telefonisch Pastorie St. Stephanus, Stationsstraat 1, tel Riet Mulder, Gentiaan 23, tel Marian van Loenen, Meijlingsgaarde 7, De bewoners van het Dijkhuis kunnen het strookje voor 13 december in de bus bij het restaurant deponeren. N.B. uw partner is altijd mee uitgenodigd Aanmeldingsformulier Voor de Adventsviering van 15 december a.s. in de St. Stephanuskerk/Stefans-Hof Naam: Adres: Tel. Nr.: Aantal personen

17 Met de jaarlijkse Adventsactie geeft de katholieke gemeenschap uiting aan zijn solidariteit met de derde wereld. We helpen mannen en vrouwen die vanuit Nederland samenwerken met de Kerk ter plaatse. We noemen hen missionaire ondernemers en vragen u hun goede werk te steunen. In onze HH. Jacobus en Johannesparochie is gekozen voor Onderwijs in afgelegen gebied. De Adventsactie wil hieraan bijdragen. Zij vraagt hiervoor ook onze steun. Een ouderlijk steuntje voor weeskinderen in Malawi Een steuntje in de rug om die spannende stap te zetten naar zelfredzaamheid: veel jongvolwassenen kunnen rekenen op hun ouders voor een kleine financiële bijdrage of praktische hulp. In een arm land als Malawi valt dat voor veel ouders niet mee en voor kinderen zonder ouders al helemaal niet. In dit weeshuis in Malawi werken vrijwilligers die zorgen dat kinderen zonder ouders en zonder vangnet, tot hun achttiende verzorgd en opgevoed worden en onderwijs krijgen. Om te zorgen dat deze kinderen zich zelfstandig kunnen vestigen in hun eigen omgeving, kunnen studenten die de vakcursussen succesvol hebben afgerond, een minikrediet krijgen. De stichting heeft een centrum gebouwd voor aanvullende scholing, gericht op solliciteren of het runnen van een eigen bedrijfje. Denk hierbij aan vaardigheden als marketing, adverteren, jezelf presenteren en boekhouden. Met deze vaardigheden maakt een jongvolwassene meer kans op de arbeidsmarkt en als startende ondernemer. Hiervoor is soms een kleine lening nodig, die de jongere kan terugbetalen wanneer er winst gemaakt wordt. Het doel is dat de ondernemers een kleine onderneming beginnen, die voorziet in een lokale behoefte. Een bakker hoeft dus niet direct een broodfabriek te beginnen. Twee meisjes

18 begonnen bijvoorbeeld met een bakkersoven, waarmee zij dagelijks zoveel brood verkopen dat zij volledig onafhankelijk zijn. Gemiddeld zijn er 40 deelnemers, ongeveer evenveel jongens als meisjes, vroegere bewoners van het weeshuis. Zijn er opleidingsplaatsen over, dan komen die beschikbaar voor jonge deelnemers uit de omringende dorpen. Dit ook ter bevordering van de integratie van de weeskinderen met de andere jeugd. Met de chiefs van 23 dorpen zijn afspraken gemaakt over de mogelijke vestiging van de afgestudeerden. Het is soms net dat kleine zetje dat kan voorkomen dat deze kinderen, die toch al kwetsbaar zijn zonder vangnet, de grote stad in trekken op zoek naar een inkomen, en daar in aanraking komen met risicovolle personen en situaties. Juist deze weeskinderen moeten niet na hun opleiding aan hun lot overgelaten worden. Hoewel zij de steun van hun moeder moeten missen, kan uw bijdrage maken dat de groei naar volwassenheid voor de jongeren geen gevaarlijke fase, maar een spannende tijd wordt. Adventsactie wil euro bijdragen aan dit project. Financiële bijdrage Om de Adventsactie financieel te helpen kunt u uw bijdrage doneren: in de bus achter in de kerk van: St. Stephanus Borne H. Stephanus in Hertme. U kunt uw bijdrage ook storten door overmaking op de bankrekeningnummers van de twee geloofsgemeenschappen van Borne en Hertme die vermeld staan op de achterzijde van de Kerkwijzer, onder vermelding van Adventsactie.

19 In de heilige Geest Parochie wordt al jaren, door de leden van de MOV groepen, een Adventswandeling georganiseerd op een avond in de Adventstijd, gevolgd door een gebedsviering, in het kader van "Samen op weg naar het Licht". De MOV-groepen van geloofsgemeenschappen H. Stephanus Hertme en St. Stephanus Borne nodigen u van harte uit deel te nemen aan deze wandeling die gepland is op woensdagavond 16 december. We verzamelen ons bij de pastorie van de H. Blasiuskerk in Delden om uur. De wandeling duurt ca. één uur, daarna wordt een kopje koffie geschonken en afgesloten met een gebedsviering tot uiterlijk uur. Er is voor Delden gekozen omdat dit de meest centrale plaats is voor de drie parochies. Op deze manier kunnen we elkaar ontmoeten en met elkaar een moment van bezinning hebben op weg naar Kerstmis. Wie wandelt met ons mee? MARIAKAPEL Hertme De Mariakapel van onze kerk zal in de wintermaanden (vanaf november tot en met maart 2015) alleen open zijn op zaterdag en zondag. ST. CAECILIA Op het hoogfeest van Christus Koning, zondag 22 november, vieren de koren het Sint Caeciliafeest. De heilige Caecilia is de patrones van de kerkkoren. We genieten in onze geloofsgemeenschap het voorrecht van goede koren. Het hoeft geen betoog dat wij de koren onmogelijk zouden kunnen missen. Wij willen de koren gelukwensen met dit jaarfeest en bovenal onze oprechte dank uitspreken voor de grote trouw en toewijding.

20 Het is nog wel wat vroeg, maar we hebben al een vastenaktieproject gekozen voor 2016 en wel voor Oeganda, met als thema : Water, bron van alle leven Van dit thema wordt in de Vastentijd een hongerdoek opgehangen in de kerk. Een hongerdoek met de relatie tot water, bron van alle leven. De MOV van de Geloofsgemeenschappen: H. Stephanus Hertme en St. Stephanus Borne zoeken daarom voor de komende vastenaktie 2016 enthousiaste creatievelingen voor het maken van zo n doek. Er zal ontworpen, geknipt, genaaid, geplakt worden. Dit zal in gezamenlijk overleg gebeuren, zodat elke inbreng hoe dan ook welkom is. Bent u geïnteresseerd of wilt u met ons zo n groep vormen? We denken om op vrijdagmorgen tussen 9.30 en uur samen te komen in de Stefans-Hof. Inlichtingen: Bea Simonetti tel Charles Liedenbaum tel Ans Bruns-Nijhof tel MOV HH. Jacobus en Johannesparochie CaFe Catholic Faith Explore brengt geloof weer tot leven in een ontspannen sfeer met een hapje en een drankje. U bent welkom op donderdagavonden van uur tot max uur in de parochiezaal van de St. Lambertus en in de achtergelegen Sikkenstal. 26 november Gods Vergeving leren kennen 03 december Gods Hulp leren kennen 21 januari Gods Woord leren kennen 28 januari Gods Geest leren kennen 18 februari Gods Hoop leren kennen 25 februari Afsluitende avond

21 Verlies hoort bij het leven, zeggen we wel eens. Was het maar zo gemakkelijk als soms zo achteloos wordt opgemerkt! Een verlies kan ons helemaal van ons stuk brengen, het leven is niet meer zoals het was. Een interkerkelijke werkgroep in Twente organiseert in Hengelo vijf bijeenkomsten voor mensen die hun verlieservaring willen delen met anderen. Deze kring is bedoeld om met elkaar in alle openheid en vertrouwen te praten over de rouwgevoelens die verlies met zich meebrengt. Na een korte inleiding kunt u in een deskundig geleide gespreksgroep uw verhaal delen met lotgenoten. Deze gespreksgroep sluit zoveel mogelijk aan bij uw eigen verlieservaring. U kunt aan één bijeenkomst deelnemen, maar ook aan meerdere. Deze bijeenkomsten zijn op vrijdagmiddag: 27 november 2015, 18 december 2015, 22 januari 2016, 19 februari 2016 en 18 maart 2016 telkens om uur (tot uur) in Hengelo in het parochiecentrum van de Onze Lieve Vrouwekerk aan het O.L. Vrouwestraat nr. 6, 7557 HX Hengelo. Verdere informatie en eventuele aanmelding via Marian van Loenen (tel ) of De kosten zijn 5 per persoon. Deze bijeenkomsten zijn voor alle mensen die te maken hebben met een verlies door overlijden van een dierbaar medemens: zoals partner, broer/zus, kind, ouder of vriend, of u nu jong bent of oud, of het nu kort of lang geleden is. Aanmelding is niet verplicht, maar we stellen het wel op prijs vanwege de indeling van de gespreksgroepen.

22 Ringleiding St. Stephanuskerk Borne De afgelopen tijd krijgen we vragen of en waar er ringleiding is in de St. Stephanskerk, bedoeld voor mensen met gehoorproblemen. Er is ringleiding aanwezig en deze bevindt zich bij de eerste blok banken voor in de kerk aan de kant van het doopvont en aan de kant van het zangkoor. Attentie voor bewoners AZC Omdat andere instanties reeds het initiatief hebben genomen voor het Sinterklaasfeest zelf, willen wij de mensen van het AZC verrassen met een kleine attentie in de schoen eind november. Om ook de oudere parochianen, die niet zo mobiel zijn, de mogelijkheid te geven iets voor de vluchtelingen te doen, vragen wij de ouderen gedurende de maand november een kleine attentie mee te brengen voor de volwassenen. Deze attentie kunt u achter in de kerken in de daarvoor bestemde mand leggen. Herinnering kerkbijdrage De kerkbijdrage is een van de pijlers, waarop het voortbestaan van onze kerk rust. Misschien realiseert u zich niet, dat niet alleen de diensten, maar vooral het in standhouden van het gebouw veel geld kost. Nu 2015 al weer naar het einde loopt, willen wij u nog even herinneren aan de kerkbijdrage voor dit jaar. Uit onze administratie blijkt, dat een aantal leden van onze geloofsgemeenschap hier nog niet aan toegekomen is. Wij willen ook op hen een beroep doen voor het eind van het jaar een bijdrage aan ons over te maken, zodat wij 2015 ook financieel kunnen afsluiten. Bij voorbaat onze dank hiervoor. H. Stephanus Hertme rek.nr. NL78 RABO St. Stephanus Borne rek.nr. NL48 INGB Onder vermelding van: kerkbijdrage.

23 Dinsdag 17 november K.B.O.-themamiddag om uur in de Stefans-Hof. De heer Van de Wiel praat ons bij over tradities en gebruiken van vroeger en nu, met name over Mariakapellen in deze streek. Woensdag 18 november Thema avond van VAB om uur in de Stefans-Hof. Deze avond wordt verteld over de huisartsenpost in Hengelo. Maandag 23 november Bijeenkomst bezoekgroep 80+ geloofsgemeenschap St. Stephanus om uur in de Stefans-Hof. Maandag 30 november Wijkleidstervergadering van VAB om uur in de Stefans- Hof. Dinsdag 1 december K.B.O. soos om uur in de hal van de Stefans-Hof. Vrijdag november en 4 december KLAVER VIER ontmoetingscentrum. Voor meer informatie kunt u bellen: Maandag 4 januari 2016 Het elkaar nieuwjaar wensen, zal in 2016 plaatsvinden op maandag 4 januari, in de Stefans-Hof, uur. Tevens zal op deze avond de aanwezigen inzicht worden gegeven in het proces van verkoop van de H. Theresia en hoe is omgegaan met de aanwezige spullen. Er zal dus een duidelijke verantwoording plaatsvinden met ruimte voor het stellen van vragen.

24

Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid.

Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Hij ruste uit van het werk dat Hij gedaan had. Al aan het begin van

Nadere informatie

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt,

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, heeft men goed gedraaid? Was de omzet naar behoren?

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Nr. 07 Website Zenderen: 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017

Nr. 07 Website Zenderen:   24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 07 Website Zenderen: www.zenderen.nl 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november 2017 2 december 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk?

Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk? Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk? KINDERCRÈCHE: voor de kleine kinderen iedere zondag om 10 uur in het parochiehuis. KINDERWOORDDIENST Na het woord van welkom in de kerk, kunnen

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 16 Website Zenderen: www.zenderen.nl 9 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 10 februari 2018 17 februari 2018

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Pasen. Tijd vliegt. In het pastoraal team wordt dat met

Nadere informatie

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 15 Website Zenderen: www.zenderen.nl 2 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 3 februari 2018 10 februari 2018

Nadere informatie

Parochie nodig. Pagina 1

Parochie nodig. Pagina 1 Parochie nodig Katholiek worden Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden dan kunt u contact

Nadere informatie

1 Als ik aan m'n moeder vroeger iets vroeg wat niet kon of mocht, pleegde ze vaak te zeggen; "ja hoor, m'n kind, als Pasen en Pinksteren op één dag vallen.' Ze bedoelde hier natuurlijk mee te zeggen dat

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd

Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd We hebben de Kerstdagen maar net achter de rug en de Veertigdagentijd dient zich alweer aan. Toch zullen we ongetwijfeld

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Het was een stille tocht. Vele mensen namen er aan deel. Schattingen lopen uiteen: tweeduizend, vijfduizend mensen. Hoeveel het er ook zijn geweest: het was indrukwekkend. De kans is groot dat u er niets

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

2015-2016. Lambertuskerk - Rotterdam. Catechese. Geloofsvorming. Inleidingen. Verdieping

2015-2016. Lambertuskerk - Rotterdam. Catechese. Geloofsvorming. Inleidingen. Verdieping 2015-2016 Lambertuskerk - Rotterdam Catechese Geloofsvorming Inleidingen Verdieping Locatie en contactgegevens Kerk Oostzeedijk beneden 3 (geen brievenbus) Pastorie Hoflaan 121 3062 JE Rotterdam (bezoek-

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017

Website Zenderen:   KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept 2017 30 september 2017 49 ste Jaargang nr. 39 22 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden.

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. Adventactie. In de voorbereidingsweken op het feest van kerstmis willen de geloofsgemeenschappen

Nadere informatie

De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond

De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond St. Willibrord, de grondlegger van het geloof in onze

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter 3de aanzet Toen Jezus op zekere dag aan zijn leerlingen vroeg maar gij, wie zegt gij dat Ik ben?, was het Petrus die namens allen antwoordde: Gij zijt de Christus, de Zoon van de Levende God. Petrus sprak

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie

9.00 uur: H. Mis, aldaar uur: Aanbidding in de St. Martinuskerk te Breust uur: H. Mis, aldaar

9.00 uur: H. Mis, aldaar uur: Aanbidding in de St. Martinuskerk te Breust uur: H. Mis, aldaar 2018 Ook zijn er door-de-weekse missen in onze kerken: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 10.30 uur H. Mis in de St. Martinuskerk te Breust i.v.m. Bron en Mottenburgh 18.30 uur: aanbidding in de

Nadere informatie

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst.

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. Week 50: 9 t/m 15 december Een engel bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Een engel bij Maria, Lucas 1:26-38 Maria en Elisabet, Lucas 1:39-56 Week 51: 16 t/m 22 december

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

Het logo als gespreksopener. Een catechetische handreiking

Het logo als gespreksopener. Een catechetische handreiking Het logo als gespreksopener Een catechetische handreiking 2 Het Jaar van het Geloof Van 11 oktober 2012 (de begindatum van Vaticanum II en de publicatiedatum van de Catechismus van de Katholieke Kerk)

Nadere informatie

Jaargang 55 nr. week 22 en 23

Jaargang 55 nr. week 22 en 23 Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 55 nr. week 22 en 23 3 t/m 15 juni De colofon van de pastores, gegevens thuiszorgorganisaties, huisartsenpost e.d. kunt u vinden in het

Nadere informatie

Uw Kerkelijke Uitvaart

Uw Kerkelijke Uitvaart Uw Kerkelijke Uitvaart 2 Adressen Pastor T.F. Buitendijk OCarm Westelijk Halfrond 1 1183 HN Amstelveen tel. 020 641 63 01 e-mail: tom.buitendijk@hetnet.nl Pastor Ph. Kint Ronde Hoep Oost 31 1191 KC Ouderkerk

Nadere informatie

s-hertogenbosch en Rosmalen Parochieavonden

s-hertogenbosch en Rosmalen Parochieavonden s-hertogenbosch en Rosmalen Parochieavonden WELKOM! Per 1 januari 2015 Emmaus, West Willibrord, Maaspoort San Salvator, Orthen Waarom zijn we hier bij elkaar? Vanwege onze opdracht als gedoopten: Staand

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT 5 en 6 September 2015 nr. 37 OPROEP In het weekend van 2, 3 en 4 oktober a.s. wordt er weer het Oogstdankfeest gehouden. Dit jaar met een speciaal

Nadere informatie

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Ter gelegenheid van het 50 ste verjaardag van het Tweede Vaticaans Concilie werd door Paus Benedictus XVI het kerkelijke

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2015

NIEUWSBRIEF november 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF november 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: - NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus 2018-49 e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum Openingstijden secretariaat H.H. Simon en Judas Ootmarsum Kerkplein 3 29 29 91 maandag-

Nadere informatie

Parochieberichten Geldrop

Parochieberichten Geldrop Parochieberichten Geldrop Contact: Stationsstraat 21, 5664 AP, Geldrop 040-2862364 mail: geldrop@parochienicasius.nl website: www.parochienicasius.nl Jaargang 3 nummer 11 December 2017 Met Maria op weg

Nadere informatie

Leren en inspireren in de Emmaüsparochie Apeldoorn 2014-2015. Onderweg met Franciscus

Leren en inspireren in de Emmaüsparochie Apeldoorn 2014-2015. Onderweg met Franciscus Leren en inspireren in de Emmaüsparochie Apeldoorn 2014-2015 Onderweg met Franciscus We gaan iets nieuws beginnen... Deze folder gaat over iets nieuws. In het komend seizoen bieden we een aantal activiteiten

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 7 oktober oktober 2017

Website Zenderen:   KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 7 oktober oktober 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 7 oktober 2017 14 oktober 2017 50 ste Jaargang nr. 01 6 oktober 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Vaste kerkdiensten: Zaterdag: u H.Mis Zondag: u H.Mis. Woensdag: u Rozenkransgebed.

Vaste kerkdiensten: Zaterdag: u H.Mis Zondag: u H.Mis. Woensdag: u Rozenkransgebed. Vaste kerkdiensten: Zaterdag: 18.30 u H.Mis Zondag: 10.00 u H.Mis Woensdag: 18.15 u Rozenkransgebed. Maandag t/m donderdag: 18.30 u H.Mis (m.i.v. 9-1-2017 op vrijdag geen H. Mis). Ziekencommunie: Iedere

Nadere informatie

Dienst Geestelijke Verzorging

Dienst Geestelijke Verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Patiënt en dan? U bent in het ziekenhuis opgenomen en er komt veel op u af. Deze situatie kan veel vragen oproepen en geestelijk behoorlijk zwaar zijn. Als u behoefte hebt

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

Maria, de moeder van Jezus

Maria, de moeder van Jezus Maria, de moeder van Jezus Kerstoverdenking Rotary 2014 1. Maria in de kerkgeschiedenis 2. Maria in de Bijbel 3. Boodschap 1. Wees gegroet Wees gegroet Maria, vol van genade. De Heer is met u. Gij zijt

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur:

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE Verwachting In vergelijking met het licht naar waar wij wandelen, is de dag waarin wij leven nog een nacht. Wanneer de Heer Jezus Christus zal komen, met zoveel daglicht,

Nadere informatie

Het Manteltje. Overige Agenda, wo. 28 okt t/m wo. 25 nov.

Het Manteltje. Overige Agenda, wo. 28 okt t/m wo. 25 nov. Het Manteltje No 10, 2015, 41 e jaargang. E-mail: st-henricus@katholiekamersfoort.nl Bankrekening nummer Geloofsgemeenschap St. Henricus: NL84INGB0003002792. Agenda ontmoetingsruimte, wo. 28 okt t/m wo.

Nadere informatie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie EVALUATIE LITURGISCH BELEID Pastoraal team HH. Franciscus en Clara Parochie Notitie voor evaluatie met allen die betrokken zijn bij de liturgie 1 EVALUATIE LITURGISCH BELEID FRANCISCUS EN CLARA PAROCHIIE

Nadere informatie

Samen Eucharistie vieren

Samen Eucharistie vieren Samen Eucharistie vieren Presentatie 23 november 2017 Methode OPSTAP 1 Situatieschets catechese 2 Omvorming De Kerk die erop uitgaat is de gemeenschap van missionaire leerlingen die initiatief nemen, die

Nadere informatie

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE Zondag 15 juli : Hellehondsdagen: 09.00 uur : Eucharistieviering m.m.v. Plechelmuskoor Voorganger : pastoor T. Munsterhuis Lectrice : mevr. A. Scholte Lubberink Misdienaars

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

Welke ster imponeert ons?

Welke ster imponeert ons? Welke ster imponeert ons? Kerstspecial 2016 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Algemene informatie Pastoor J.E.M. van der Mee 0182-382455 vandermee@kerkmail.nl St.

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Misschien heeft u er iets van meegekregen: afgelopen dinsdag is in de Rooms-katholieke kerk een Buitengewoon Jubeljaar begonnen: het Heilig Jaar van

Nadere informatie

Handreiking bij een spirituele zoektocht.

Handreiking bij een spirituele zoektocht. Handreiking bij een spirituele zoektocht. Deze handreiking hoort bij: Oud- en nieuw- katholiek. De spirituele zoektocht van die andere katholieken. Door Joris Vercammen. Valkhof pers 2011. Het boek is

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 In deze aflevering: - H. Hartmaand. - Eftelingactie. - Verwijsspreekuur. - Sop- en zeepplank. - Algemene gegevens. H. Hartmaand. De grote feestdagen als Pasen en

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD De ochtend is nog pril, de zon gaat op in pastelkleuren als Maria van Magdala doet wat haar hart haar ingeeft: de

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten In de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2011 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016 Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december 2015-20 november 2016 Kalender bisdom van Breda (versie 17-12-2015) Datum Basilieken Bisdom en Sint Franciscuscentrum Parochies Activiteiten in Rome 26/12/2015

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2018 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 16 juli tot en met

Nadere informatie

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat november 2015 Jaargang no. 52 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat HEILIGE GEESTKERK EERBEEK Contactblad voor parochianen en belangstellenden PAROCHIE HH FRANCISCUS en CLARA Locatie

Nadere informatie

September 2018 Dag Datum Tijd Kerk Bijzonderheden/ Koor

September 2018 Dag Datum Tijd Kerk Bijzonderheden/ Koor Misrooster September 2018 Februari 2019 September 2018 Zaterdag 1-9 18.00 Br Zondag 2-9 10.30 E Dameskoor Dinsdag 4-9 Woensdag 5-9 09.00 E Donderdag 6-9 09.00 E Vrijdag 7-9 19.00 Br Zaterdag 8-9 18.00

Nadere informatie

Wilt u katholiek worden of denkt u hierover, dan kunt u zich melden bij het pastoraal secretariaat van onze parochies:

Wilt u katholiek worden of denkt u hierover, dan kunt u zich melden bij het pastoraal secretariaat van onze parochies: Met grote regelmaat worden wij gevraagd de ziekenzalving te bedienen of de ziekenzegen te geven. Voor ons is het altijd bijzonder om zo vanzelfsprekend aanwezig te zijn in de familiekring en een zieke

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland ADVENTSACTIE 2015 MARTINUSBERICHT ADVENT OP WEG NAAR KERSTMIS 1 20 december 2015 nr. 52 Vier kaarsen mogen branden. Zij geven ons weer moed. Nog maar heel even

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

Jaargang 39 nummer 11a zondag 13 maart 2011

Jaargang 39 nummer 11a zondag 13 maart 2011 Parochie Heilige Willibrordus Deken Holtkampstraat 9 4453 AH s-heerenhoek Telefoon parochiecentrum: 0113-351264 e-mail: info@rksheerenhoek.nl secretariaat: rksheerenhoek@zeelandnet.nl bank:rabobank: 1285.96538

Nadere informatie

het vuur van de liefde pinksteren 2008

het vuur van de liefde pinksteren 2008 het vuur van de liefde pinksteren 2008 + J. van den Hende het vuur van de liefde pinksteren 2008 + J. van den Hende Pinksteren is het feest van de heilige Geest, het is de afronding van de Paastijd. We

Nadere informatie

Een verkondiger mag er nooit uitzien als iemand die net terug komt van een begrafenis! Dat zegt paus Franciscus in zijn onlangs uitgegeven

Een verkondiger mag er nooit uitzien als iemand die net terug komt van een begrafenis! Dat zegt paus Franciscus in zijn onlangs uitgegeven 2 Een verkondiger mag er nooit uitzien als iemand die net terug komt van een begrafenis! Dat zegt paus Franciscus in zijn onlangs uitgegeven herderlijke brief. Die brief gaat over de vreugde van het evangelie.

Nadere informatie

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten Het sacrament van Het huwelijk Sacramenten Sacramenten IIn de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de In het evangelie willen Farizeeën Jezus op de proef stellen zeven sacramenten. Sacramenten met een

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent vormsel

Nadere informatie

Oefenen in gehoorzaamheid

Oefenen in gehoorzaamheid LES Oefenen in gehoorzaamheid Sabbat Doe Lees om te beginnen Efeziers 6. Stel je eens voor dat je geen keus had over wanneer je opstond 's morgens, geen keus over wat je at of waar je naar toe ging of

Nadere informatie

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016 NIEUWS UIT EIGEN GEMEENSCHAP Parochie-avond op 25 april om 20.00 uur in De Mantel De afgelopen maanden hebben we veel ondernomen. We hebben voor het eerst draaiboeken gemaakt voor de weken rond Pasen en

Nadere informatie

Over deze weg naar Santiago de Compostella gaan we spreken tijdens de bezinningsdag, die het pastoraal team organiseert op: zaterdag 3 maart 2018

Over deze weg naar Santiago de Compostella gaan we spreken tijdens de bezinningsdag, die het pastoraal team organiseert op: zaterdag 3 maart 2018 Eerlijk gezegd: ik moet er niet aan denken! Een tocht van maanden te voet naar Santiago de Compostella. Maar tegelijkertijd spreken de verhalen die ik hoor mij aan en heb ik een enorm respect voor mensen

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari 2019 MEDEDELINGEN De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een gezegend 2019 Trudy, Ingrid, Suson, Sjaak,

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Het is duidelijk te merken dat Sinterklaas weer in het land is, een gezellige tijd en tegelijkertijd een spannende tijd voor veel kinderen. We volgen binnen de school de lijn

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 33, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, 2015-2016 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer,

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

Pastorale School - toelichting op de taakmodules Leren Pastorale School - toelichting op de taakmodules Vieren Pastorale School - toelichting op de

Pastorale School - toelichting op de taakmodules Leren Pastorale School - toelichting op de taakmodules Vieren Pastorale School - toelichting op de Pastorale School - toelichting op de taakmodules Leren Pastorale School - toelichting op de taakmodules Vieren Pastorale School - toelichting op de taakmodules Dienen Pastorale School - toelichting op

Nadere informatie