Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid."

Transcriptie

1

2

3 Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Hij ruste uit van het werk dat Hij gedaan had. Al aan het begin van de schepping laat God ons weten dat de sabbat in de Joodse traditie en de zondagsrust in onze Christelijk traditie een functie heeft. Voor mijn gevoel nemen we dit gebod tegenwoordig niet meer serieus. In ons drukke hectische bestaan hebben wij het gevoel dat we juist op die rustdag van alles moeten doen waar in ons dagelijks bestaan niet aan toekomen. Op zondag gaan we sporten, winkelen en kunnen we onze boodschappen nog even doen. De vraag is dan: Verliezen we niet onszelf. Door alle multimedia, telefoon, internet, die ons heel veel goeds opleveren, zijn we tegenwoordig ook 24 uur per dag bereikbaar. In de trein en op het terras zien we mensen regelmatig op hun telefoon kijken en tussendoor nog even een berichtje sturen. In de rust van het moment worden we telkens opnieuw afgeleid door de wereld om ons heen. God laat ons zien, in het scheppingsverhaal, dat juist die dag heilig is, op die dag rust Hij uit van zijn scheppingswerk. Hij laat in zijn bewustzijn doordingen wat Hij geschapen heeft. Misschien geniet Hij wel van wat Hij heeft geschapen of kijkt Hij of het allemaal klopt. De rustdag en de vakantie zijn voor ons een dag of periode om tot onszelf te komen. Tijd die ons gelegenheid geeft om te ontspannen, los te laten en de accu weer op te laden. Juist door afstand te nemen zien we waar we nu echt mee bezig zijn en kunnen we door terug te blikken en vooruit te kijken onze levenskoers bijstellen. De sabbat, de zondag of

4 een rustperiode, zoals de vakantie, heeft God aan ons gegeven om een gelukkiger mens te worden. Om ons bewust te laten zijn van zijn schepping en de liefde van mensen en God om ons heen en in ons. Dat wij door deze tijd bewust te ervaren kracht en energie krijgen om steeds opnieuw weer op weg te gaan. Dat wij door deze tijd bewust te ervaren weer inspiratie krijgen en creativiteit om elkaar te inspireren, ook in ingewikkelde moeilijke tijden, zoals in het nieuwe samenwerkingsverband. Dat we door deze tijd bewust te ervaren ook stil kunnen staan bij de ander/ander en niet alleen aan ons eigen gewin denken. Graag wil ik u allen, namens het gehele pastorale team, een Bijbelse rustperiode wensen en laten wij voor elkaar, op onze eigen plek of ergens in een kerk waar u ook naar toe gaat, een kaarsje aansteken en God bedanken voor deze dag. Rustdag waarin we onszelf en Hem telkens opnieuw kunnen terugvinden.

5 Als we tegen elkaar zeggen dat we er zin in hebben, dan drukt dat iets positiefs uit. Ten diepste gaat het over zingeving. En dat begint op een heel basaal niveau. Onder de grote visies en levensbeschouwelijke waarden gaat het allereerst om de alledaagse beleving en betekenis. Het gaat er dan niet alleen om dat wij zin geven aan het leven. Het gaat in de eerste plaats om het ontvangen van zin, om het zoeken naar wat ons leven zin geeft, de moeite waard maakt. Het diepste en tegelijk het meest gewone niveau van zin is de laag van de zintuigen: ruiken, horen, zien, tasten, voelen. De troostende arm om de schouders, het zien en gezien worden, het echt horen van de ander. Via de zintuigen maken we contact met elkaar en - dus - met het leven. De tweede laag is die van zin hebben : vitaliteit, plezier hebben, energie hebben om wat te gaan doen, iets betekenen voor een ander. Ook hier gaat het om het ervaren dat je ergens plezier in kunt hebben, dat iets er toe doet, dat je geen nummer bent, dat je ergens plezier in kunt hebben. Nog een fase dieper, komt de taal erbij. Zoals een zin een reeks van woorden is die door de samenhang meer betekent dan de losse woorden, zo gaat het bij het ervaren van zin in het leven ook om de beleving van de samenhang. In de relaties en in de taal ontdekken we dat we ergens bij horen. Ons bestaan, ons zijn, onze identiteit, hangen op de een of andere manier samen met alle gebeurtenissen in ons - waarneembare- leven. In de vierde fase laag, gaat het dan om zin als betekenis, om de waarden die meekomen in gebeurtenissen, in onze handelingen, in onze relaties. Waarden als eerlijkheid en oprechtheid, verbondenheid, zelfstandigheid, directheid,

6 spelen dan een rol. Het zijn waarden die we met vallen en opstaan vanaf onze kindertijd in de opvoeding hebben meegekregen en die we uiteindelijk zelf vorm moeten geven in onze dagelijks doen en laten. In de vijfde laag, wanneer we het over zin hebben, gaat het om zingeving als levensbeschouwing, als een visie van onszelf op de zin van het leven. Dat kan seculier of religieus zijn: uiteindelijk schuilt er in ieder van ons een idee over wat het goede leven is of zou moeten zijn. Deze vijf lagen van zin grijpen voortdurend in elkaar. Achter ons aller inzet wordt uitgedragen dat eenieder ertoe doet, eenieder is de moeite waard. Niet alleen binnen onze geloofsgemeenschappen, maar ook met onze buren, hier en elders. De Bijbelverhalen spreken hierover, zij zijn zingevers op alle niveaus. In een traditie van meer dan tweeduizend jaar, proberen we met elkaar de verschillende niveaus te verinnerlijken, ons eigen te maken. Dat gaat met vallen en opstaan. Onze parochie omvat ruim 8000 ingeschrevenen. Zij hebben er op hun wijze zin in. Honderden vrijwilllig(st)ers zetten zich in om de gemeenschap levendig en vitaal te houden. Dank daarvoor! Ook het parochiebestuur, het zijn vrijwillig(st)ers, trachten het u naar uw zin te maken. Hebben we er met zijn allen zin in?

7 Toch nog onverwacht kregen we met Pinksteren te horen dat Joop Hulsman (75), de langjarige, trouwe organist en koorleider van onze geloofsgemeenschap is overleden. Joop, die enkele weken geleden in Enschede geopereerd moest worden, overleefde deze ingreep niet. Meer dan vijfenvijftig jaar is hij bezig geweest voor de kerkmuziek. Voor zijn grote verdiensten heeft Joop in 2003 in de kerk van de H. Drieëenheid in Oldenzaal, waar hij ook organist was, de pauselijke onderscheiding Bene Merenti ontvangen. Wij kunnen alleen maar onze dank uitspreken, aan een man die een blijvende plek in ons hart heeft en die ontelbare vieringen met zijn koor- en orgelmuziek wist te verrijken. De pastores, leden van het dames- en herenkoor en de geloofsgemeenschap H. Stephanus Hertme zullen Joop Hulsman niet vergeten en we vragen God in onze gebeden dat hij in Zijn licht en vrede mag zijn.

8 St. Stephanus Borne Woensdag 11 juni overleed in t Dijkhuis op 90-jarige leeftijd, Nelie van Amerongen-Carbo. De uitvaart vond plaats op maandag 16 juni vanuit de St. Stephanuskerk waarna zij begraven werd op het r.k. kerkhof. Zaterdag 14 juni overleed op 79-jarige leeftijd, Annie Vlierman-Geerdink, Koppelsbrink 40. De afscheidsviering vond plaats op donderdag 19 juni in de St. Stephanuskerk waarna de volgende dag de crematieplechtigheid plaats vond in Almelo. H. Theresia Borne Op 20 juni is Henricus Bernhardus (Hennie) Roetgerink, Erve Jenneboer 29,overleden. Hij werd 77 jaar. De afscheidsviering vond plaats op 25 juni, de crematie volgde een dag later in besloten kring. H. Theresia Borne Op vrijdag 20 zijn Annette Smit en Ricky Klimesch, Beerninksweg 88, Borne getrouwd in de H. Theresiakerk. Helaas heeft dit niet in de vorige Kerkwijzer gestaan. Wij feliciteren het bruidspaar van harte. Dat zij in hun leven samen de liefde voor elkaar en de liefde voor God mogen ervaren.

9 Met het oog op de voorgenomen sluiting van de H. Theresiakerk is een werkgroep begonnen met het treffen van maatregelen daarvoor. Alle in de kerk aanwezige gebruiksvoorwerpen en andere voorwerpen zijn inmiddels geïnventariseerd en het soort en het aantal zijn schriftelijk vastgelegd. Zondag 14 september om uur in de H. Theresiakerk in Borne. Voorbereidingsavonden: Donderdag 14 augustus om uur in de Stefans-Hof en Donderdag 21 augustus om uur in de Stefans-Hof Zondag 5 oktober om uur in de St. Stephanuskerk in Borne. Voorbereidingsavonden: Donderdag 11 september om uur in de Stefans-Hof en Donderdag 18 september om uur in de Stefans-Hof Zondag 7 december om uur in de H. Stephanuskerk in Hertme. Zondag 14 december om uur in de St. Stephanuskerk in Borne. Voorbereidingsavonden: Donderdag 13 november om uur in de Stefans-Hof en Donderdag 20 november om uur in de Stefans-Hof Verdere informatie kunt u verkrijgen bij het secretariaat van de parochie

10 H. Theresia Borne Zaterdag 5 juli: Truus Evers-Weghorst, Jan en Anna Diepenmaat, Hennie Roetgerink, Diny Scholten. Jaargedachtenis: Bennie Diepenmaat, Gerrit Wissink. H. Stephanus Hertme Zaterdag 5 juli: Maria Susanna Oude Egberink-Zum Grotenhof, ouders Hesselink-Willemsen, overleden familie Veldhof-Weghorst. Jaargedachtenis: Gerard Kemna, Gerardus Johannes Kemna. St. Stephanus Borne Zondag 6 juli: Jan Rost, Annie Zuidberg, Herman Hegeman, Rudy Strikker, Riek Brok, Cees van der Bilt, Johan en Barbara Kroeze-Mayer, Truus Diepenmaat-Egberink, Ineke Waanders-Stoelers, Annie ter Braak-de Haan, Antoon Slagers, Henk Janssen, Gerrit Hek, Jozef Wissink, Joke Diepenmaat-Voorpostel, Ben Elferink, Hennie Peters, Nelie van Amerongen-Carbo, Annie Vlierman-Geerdink. Nagekomen intenties 8 juni: Frans Rientjes, Herbert Rientjes, 15 juni: voor een zieke oma, Joop de Melker Worms, Jo Gervink, Gerrit Munsterhuis, Henk Wonink, Sien Vaalt-Oude Booijink, Jan Kroeze, Annie Kroeze-Hamse, Truus Meulenbroek-Zuithof, Henk Kemerink, 22 juni: ouders Hek-Perik, Theo Ganzeboom, 29 juni: uit dankbaarheid b.g.v. van een 45 jarig huwelijksjubileum, Will Mensink-van den Boogaart.

11 Jaargedachtenis: Ben Diepenmaat, Jan Meijer, Henrica Schabbink-Boswerger, Theo en Jo Hendriks-Brok. Vrijdag 9.00u. Jan Ticheler, Jo Meijer-Spekhorst. Jaargedachtenis: Maria Johanna Leoné-den Exter. H. Theresia Borne Zaterdag 12 juli: Henny Roetgerink. Jaargedachtenis: Johan Sanders. H. Stephanus Hertme Zaterdag 12 juli: Maria Susanna Oude Egberink-Zum Grotenhof, Truus Braakhuis-Schabbink, Henny en Eddy Stege, Irene Kemna-Vinkenvleugel, ouders Zonder-Kreuwel. St. Stephanus Borne Zondag 13 juli: Albertus en Antonia van Uhm-Reinders en Ingrid, Johan Bebseler en Miny Bebseler-Kemna, Annie Zuidberg, Herman Hegeman, Anna Weernink-Meijer, familie Kamp-ter Horst, Frans Vaalt, Ria Wals-Grobben, Anja Meijerink-Manenschijn, Truus Diepenmaat-Egberink, Ineke Waanders-Stoelers, Annie ter Braak-de Haan, Antoon Slagers, Gerrit Hek, Jozef Wissink, Nelie van Amerongen-Carbo, Annie Vlierman-Geerdink. Jaargedachtenis: Johanna van Gelder, Jan Hendrik Schabbink en echtgenote Johanna Oonk. Vrijdag 9.00u. Jan Ticheler, Ans Rottink.

12 Dag Datum Tijd Geloofsgemeenschap Viering Voorganger Bijzonderheden VEERTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Mattheus 11,25-30 zaterdag 5-juli 10:30 Dijkhuiskapel 18:00 H. Theresia Borne Woord-en Communieviering Woord-en Communieviering Werkgroep Liturgie Mw. C. Saris Pastoraalwerker m.m.v. het dameskoor 19:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pater R. van der Vegt m.m.v. het koor 'Contrast' zondag 6juli 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara samenzang/cantores donderdag 10-juli 18:30 H. Stephanus Hertme Woord-en Communieviering Mw. C. Roetgerink Pastoraalwerker vrijdag 11-juli 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pater A. Korterik VIJFTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Mattheus 13,1-23 zaterdag 12-juli 10:30 Dijkhuiskapel Woord-en Communieviering Werkgroep Liturgie 18:00 H. Theresia Borne Gebedsviering Werkgroep Liturgie m.m.v. het dameskoor 19:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het herenkoor zondag 13-juli 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara donderdag 17-juli 18:30 H. Theresia Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara vrijdag 18-juli 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman m.m.v. het dameskoor Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof ZESTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Mattheus 13,24-43 zaterdag 19-juli 10:30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pater A. Korterik 18:00 H. Theresia Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het herenkoor 19:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het herenkoor

13 zondag 20-juli 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M.Oortman m.m.v. het herenkoor donderdag 24-juli 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastoor M.Oortman vrijdag 25-juli 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara ZEVENTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Mattheus 13,44-52 zaterdag 26-juli 10:30 Dijkhuiskapel 18:00 H. Theresia Borne 19:30 H. Stephanus Hertme Woord-en Communieviering woord- en communieviering woord- en communieviering Werkgroep Liturgie Mw. H. van der Bemt Pastoraalwerker Mw. H. van der Bemt Pastoraalwerker m.m.v. het dameskoor Na afloop van de viering is er koffiedrinken achter in de kerk m.m.v. het herenkoor zondag 27-juli 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering pastor Z. Nowara m.m.v. het dameskoor donderdag 31-juli 18:30 H. Theresia Borne Gebedsviering Werkgroep Liturgie Samenzang vrijdag 1-aug 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pater A. Korterik 1e vrijdag van de maand. Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof ACHTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Mattheus 14,13-21 zaterdag 2-aug 10:30 Dijkhuiskapel 18:00 H. Theresia Borne 19:30 H. Stephanus Hertme Woord-en Communieviering Woord- en communieviering Woord- en communieviering Werkgroep Liturgie Mw. C. Timmerman pastoraalwerker Mw. C. Timmerman pastoraalwerker m.m.v. het dameskoor m.m.v. het herenkoor zondag 3-aug 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman m.m.v. het herenkoor donderdag 7-aug 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pater A. Korterik vrijdag 8-aug 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pater A. Korterik

14 Dag Datum Tijd Geloofsgemeenschap Viering Voorganger Bijzonderheden NEGENTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Mattheus 14,22-33 zaterdag 9-aug 10:30 Dijkhuiskapel Woord-en Communieviering Werkgroep Liturgie 18:00 H. Theresia Borne Gebedsviering Werkgroep Liturgie m.m.v. het dameskoor Na afloop van de viering is er koffiedrinken achter in de kerk. 19:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pater R. van der Vegt m.m.v. het herenkoor zondag 10-aug 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman donderdag 14-aug 18:30 H. Theresia Borne Eucharistieviering Pater A. Korterik m.m.v. het dames- en herenkoor Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof MARIA TENHEMELOPNEMING - Hoogfeest Evangelie: Lucas 1,39-56 vrijdag 15-aug 19:00 Mariakapel Op de 'Koppelsbrink' Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman m.m.v. het dames- en herenkoor, bij slechte weersomstandigheden wordt de viering verplaatst naar de St. Stephanuskerk Borne TWINTIGTE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Mattheus 15,21-28 zaterdag 16-aug 10:30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pater A. Korterik 18:00 H. Theresia Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman m.m.v. het herenkoor 19:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pater J. Strijtveen m.m.v. het dames- en herenkoor zondag 17-aug 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pater J. Strijtveen m.m.v. het dameskoor donderdag 21-aug 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastor Z. Nowara vrijdag 22-aug 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman

15 H. Theresia Borne Zaterdag 19 juli: Jan en Bennie Diepenmaat, Hennie Roetgerink, Diny Scholten. Jaargedachtenis: Anna Diepenmaat. H. Stephanus Hertme Zaterdag 19 juli: ouders Broekhuis-Klink, ouders Pisano- Disselhorst, ouders Rijgwaart-Beld. St. Stephanus Borne Zondag 20 juli: Riek Weghorst-Buschers, Jan Rost, Annie Zuidberg, Herman Hegeman, Bernard Wesselink, Frans Mars, Truus Diepenmaat-Egberink, Gerard Hams, Ria Wals Grobben, Ineke Waanders-Stoelers, Annie ter Braak-de Haan, Antoon Slagers, Gerrit Hek, Jozef Wissink, Hennie Peters, Nelie van Amerongen-Carbo, Annie Vlierman-Geerdink. Jaargedachtenis: Jan Westerik, pastoor Tondeur, Johannes ter Avest, Jan Mulder, ouders Rouhof-Verver. Vrijdag 9.00u. Jan Ticheler, Riet van den Nieuwboer. H. Theresia Borne Zaterdag 26 juli: Bernard Nijhof, Hennie Roetgerink. H. Stephanus Hertme Zaterdag 26 juli: ouders Kemna-Gervink, ouders Olde Veldhuis-Vollenbroek, Truus Braakhuis-Schabbink, Harrie Dashorst St. Stephanus Borne Zondag 27 juli: Stef Geelen, Annie Zuidberg, Herman Hegeman, Johan Vaalt, Anja Meijerink-Manenschijn, Gerrit Hek, Jozef Wissink, Benny Simonetti,

16 Nelie van Amerongen-Carbo, Annie Vlierman-Geerdink, Ria Wals-Grobben, Erna Nordkamp-Roeloffzen, Gerard Hams, Antoon Slagers. Jaargedachtenis: Riek Weghorst-Buschers, Alfons Boerrigter, Johanna Wennink, Jo Gervink, Marjan Engbersen-Annink, ouders Knoef-Immerman. Vrijdag 9.00u. Jan Ticheler, Jo Meijer-Spekhorst, Benny Simonetti. H. Theresia Borne Zaterdag 02 augustus: Hennie Roetgerink, Diny Scholten. Jaargedachtenis: Fien Filart-Boerrigter. H. Stephanus Hertme Zaterdag 02 augustus: Irene Kemna-Vinkenvleugel. St. Stephanus Borne Zondag 03 augustus: Jan Rost, Rudy Strikker, Riek Brok, Cees van der Bilt, Ria Wals-Grobben, Johan en Barbara Kroeze-Mayer, Henk Janssen, Gerrit Hek, Jozef Wissink, Joke Diepenmaat-Voorpostel, Herman Hegeman, Nelie van Amerongen-Carbo, Annie Vlierman-Geerdink, Antoon Slagers. Jaargedachtenis: Antonius Josephus Bloo, Ingrid van Uhm, Annie Zuidberg, Gerhardus Bekhuis. Vrijdag 9.00u. Jan Ticheler, Ans Rottink. H. Theresia Borne Zaterdag 09 augustus: Annie Grimberg-Visschedijk, Hennie Roetgerink. H. Stephanus Hertme Zaterdag 09 augustus: Truus Braakhuis-Schabbink, overleden familie Veldhof-Weghorst.

17 St. Stephanus Borne Zondag 10 augustus: Albertus en Antonia van Uhm- Reinders en Ingrid, Ria Wals-Grobben, Johan Bebseler en Miny Bebseler-Kemna, Annie Zuidberg, Johanna M.W. Kroeze, Anna Weernink-Meijer, familie Kamp-ter Horst, Anja Meijerink-Manenschijn, Gerrit Hek, Jozef Wissink, Ben Elferink, Herman Hegeman, Nelie van Amerongen-Carbo, Annie Vlierman-Geerdink, familieleden Schiphorst en Schabbink, Antoon Slagers. Jaargedachtenis: Annie Platenkamp-Lucas, ouders Kassing-Pouw, ouders F. Schabbink-Aalderink. Vrijdag 19.00u. Jan Ticheler. H. Theresia Borne Zaterdag 16 augustus: Hennie Roetgerink, Diny Scholten. Jaargedachtenis: ouders Weghorst-Mekenkamp, Gerard Snoeijink. H. Stephanus Hertme Zaterdag 16 augustus: Henny en Eddy Stege, ouders Nijhuis-Kroeze, ouders Zonder-Kreuwel. St. Stephanus Borne Zondag 17 augustus: Jan Rost, Annie Zuidberg, Bernard Wesselink, Johan en Barbara Kroeze-Mayer, Frans Vaalt, Herman Hegeman, Nelie van Amerongen-Carbo, Annie Vlierman-Geerdink, Ria Wals-Grobben, Antoon Slagers. Jaargedachtenis:Riek Hansté-Evers, Dini Spenkelink. Vrijdag 9.00u. Jan Ticheler, Ans Rottink.

18 Ook dit jaar zal in de maand september er een parochieviering zijn, als start van het nieuwe pastorale jaar. Deze Eucharistieviering is dit jaar gepland op zaterdag 21 september om uur in het Openluchttheater in Hertme. Zet u deze datum vast in u agenda of op o uw kalender? Verder informatie over deze viering volgt in de volgende uitgave van Kerkwijzer. De locatieraden en de pastoraatsgroepen willen alle vrijwilligers, die zich het afgelopen seizoen dienstbaar hebben gemaakt voor de geloofsgemeenschappen hartelijk danken voor hun werkzaamheden. In het bijzonder geldt dit ook voor de kinderen van de Wheeleschool die maandelijks de Kerkwijzer bij de parochianen bezorgen, alsmede ook degenen die dit in het buitengebied doen.

19 Op zaterdag 23 augustus a. s. trekt voor de 144e keer de Twentse Processie naar Kevelaer. Wij willen u graag uitnodigen om deel te nemen aan deze bedevaart. U kunt zich t/m 11 augustus opgeven en de reiskosten zijn dit jaar 27,50 per persoon. Graag bij opgave te voldoen. Wij hopen dat er ook dit jaar weer velen met ons mee zullen gaan om onze Hemelse Moeder Maria te eren en dank te brengen in dit bijzondere genadeoord. In Hertme kunt u zich opgeven bij de heer Ben Kole in het parochiecentrum naast de H. Stephanuskerk in Hertme op dinsdagmorgen tussen uur uur. In Borne kunt u zich opgeven bij het centraal secretariaat van de HH. Jacobus- en Johannesparochie, Stationsstraat 1 te Borne op maandag- t/m vrijdagmorgen tussen uur uur.

20 Maria verscheen voor de eerste keer in Lourdes op 11 februari 1858 aan Bernadette. Sindsdien trekken jaarlijks vele pelgrims van over de hele wereld naar Lourdes. Maar niet iedereen kan zomaar even naar Lourdes. Gelukkig is er voor u ook dichterbij een mogelijkheid, namelijk Tienray, de enige officiële Lourdes bedevaartplaats van ons land. Dagelijks komen pelgrims naar de grot om er te bidden en hun intenties neer te leggen of neer te schrijven in het intentieboek. Ook is er Lourdeswater verkrijgbaar. Graag wil ik u dan ook van harte uitnodigen om dit jaar mee op bedevaart te gaan naar Tienray. Deze bedevaart wordt mede begeleid door Mgr. E. de Jong, hulpbisschop van Bisdom Roermond. De bedevaart vindt plaats op: zaterdag 4 oktober We vertrekken om 7.45 uur vanaf de St Jozefkerk de St. Josephstraat 109 te Almelo. En we verwachten om ± uur weer in Almelo te zijn. De kosten van deze bedevaart bedragen 29,00 p.p. incl. lunch en koffie/thee. Dit wordt afgerekend in de bus. Voor eventueel meer informatie over KLEIN LOURDES

21 Jaarlijks op 15 augustus viert de Kerk, over de hele wereld, het hoogfeest van Maria ten Hemelopneming en gedenkt hiermee dat Maria na haar dood met ziel en lichaam door God in de hemel werd opgenomen. En als Maria ten hemel werd opgenomen, dan zegt dat ook iets over onze definitieve toekomst, over ons leven na dit leven. Het feest van de tenhemelopneming van Maria wil ons beseffen, dat er ook voor ons na dit aardse bestaan de hemel is weggelegd. U bent van harte uitgenodigd om dit hoogfeest samen te vieren op vrijdag 15 augustus bij de Mariakapel op de Koppelsbrink om uur. Bij slecht weer wordt de viering verplaatst naar de St. Stephanuskerk. Het comité van het K.V.G.-afd. Borne heeft dit jaar voor de 62e keer de bezinningsdagen georganiseerd. In de Stefanshof waren op dinsdag 3 juni en woensdag 4 juni 55 gasten aanwezig. De geestelijke leiding was dit jaar in handen van pastoor M. Oortman met assistentie van pastor Z. Nowara en de heer H. Liedenbaum. De koren van de St. Stephanusen H. Theresiageloofsgemeenschap verzorgden de zang bij de vieringen. Mede door hulp van wijkleidsters en vrijwilligers van het Rode Kruis zijn deze dagen uitstekend verlopen. Op de tweede dag was de heer G. Nijkamp te gast om in het Twents enkele gedichten voor te dragen en verhalen over vroeger te vertellen. De mensen gingen met een voldaan gevoel naar huis. De algehele leiding was in handen van de dames M. Moleman, M. Kemper en R. Koehorst.

22 Op zaterdag 5 juli, 2 augustus en 13 september. De Sint Stephanuskerk te Borne kan worden bezichtigd onder leiding van een kerkgids. De rondleidingen worden gegeven op de zaterdagen op 5 juli, 2 augustus en 13 september van tot uur. Om de bijzonderheden van ons kerkgebouw te laten zien, wordt tijdens de open zaterdag doorlopend door een gids een gratis rondleiding gegeven. Daardoor hoeft u niet te wachten tot er een nieuwe rondleiding start, u kunt elk moment aansluiten. Hoe eenzaam ben ik, in een land van vreemden, Een werelddeel waar ik niet welkom ben. Door velen niet gezien, of weggekeken; Ogen vol argwaan, of juist afgewend. Geen mens groet mij op straat, ik ben een niemand: Ik hoor hier niet, dus heb ik ook geen naam. Zij spreken niet mijn taal, verstaan mij niet; Hun oren zijn gesloten voor mijn stem. Het lot, dat mij hier bracht, wordt niet begrepen En mijn verhaal daarvan wordt niet geloofd. Zo slijt ik nu mijn jaren zonder toekomst, En loodzwaar slepen de dagen zich voort. Nog steeds word ik gemarteld, nu door heimwee En angst om wat mijn ouders wordt aangedaan. Verlangend naar mijn broeders en zusters, Nu overal ter wereld opgejaagd. Is er dan niemand meer die mij wil kennen, Geen oog die mij wil zien, geen oor dat mij hoort? Is er dan geen hand meer die mij vast wil houden? Ik vluchtte voor de dood: is dit dan leven?

23 Van vrijdag 19 september t/m zondag 21 september staat dit jaar het jongerenkamp met als thema Goed is dat je niet doet wat slecht is gepland. Met als locatie kampeerboerderij de Roezenberg in Nutter. Dit jaarlijkse kamp wordt georganiseerd door de parochiële werkgroep jongeren voor alle jongeren (vanaf 1ste klas middelbare school) binnen onze parochie. De kosten zijn 10 euro per jongere. Opgave is mogelijk tot woensdag 17 september via De pianiste van het kinderkoor Unisono heeft in verband met haar studie haar functie moeten beëindigen. Het koor is daarom op zoek naar een opvolger(ster). Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de dirigente van het koor, Sylvia Oude Vrielink, tel.nr en bij haar alle informatie over de functie verkrijgen.

24

De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond

De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond St. Willibrord, de grondlegger van het geloof in onze

Nadere informatie

Het was een stille tocht. Vele mensen namen er aan deel. Schattingen lopen uiteen: tweeduizend, vijfduizend mensen. Hoeveel het er ook zijn geweest: het was indrukwekkend. De kans is groot dat u er niets

Nadere informatie

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt,

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, heeft men goed gedraaid? Was de omzet naar behoren?

Nadere informatie

Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd

Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd We hebben de Kerstdagen maar net achter de rug en de Veertigdagentijd dient zich alweer aan. Toch zullen we ongetwijfeld

Nadere informatie

1 Als ik aan m'n moeder vroeger iets vroeg wat niet kon of mocht, pleegde ze vaak te zeggen; "ja hoor, m'n kind, als Pasen en Pinksteren op één dag vallen.' Ze bedoelde hier natuurlijk mee te zeggen dat

Nadere informatie

Wie een exemplaar van de straatkrant wil bemachtigen, kan deze bestellen via www.straatnieuws.nl

Wie een exemplaar van de straatkrant wil bemachtigen, kan deze bestellen via www.straatnieuws.nl De Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws heeft een exclusief interview gehad met paus Franciscus. De paus ontving Straatnieuws-verkoper Marc, journalisten Stijn Fens en communicatiespecialist Jan-Willem

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept september 2017

Website Zenderen:  KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept 2017 23 september 2017 49 ste Jaargang nr. 38 15 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE Zondag 15 juli : Hellehondsdagen: 09.00 uur : Eucharistieviering m.m.v. Plechelmuskoor Voorganger : pastoor T. Munsterhuis Lectrice : mevr. A. Scholte Lubberink Misdienaars

Nadere informatie

mogen staan en samen mogen bidden: Wees gegroet, Maria..

mogen staan en samen mogen bidden: Wees gegroet, Maria.. Het is inmiddels bijna november. De Sinterklaasdrukte staat voor de deur, sommigen zien met enig verlangen uit naar de Adventstijd en het Kerstfeest. Dit artikel gaat over Lourdes en ik wil daarin mijn

Nadere informatie

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Pasen. Tijd vliegt. In het pastoraal team wordt dat met

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017

Website Zenderen:   KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept 2017 30 september 2017 49 ste Jaargang nr. 39 22 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is. Ria Doornbusch

Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is. Ria Doornbusch Vorig jaar ben ik er mee begonnen. Ik had ooit eens een set gekregen: een leuk kistje met acrylverf in verschillende kleuren, wat schilderdoek en penselen. Het duurde even voordat ik het durfde wagen,

Nadere informatie

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat november 2015 Jaargang no. 52 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat HEILIGE GEESTKERK EERBEEK Contactblad voor parochianen en belangstellenden PAROCHIE HH FRANCISCUS en CLARA Locatie

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr. 13 2 juli t/m 15 juli 2017 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2017 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 10 juli tot en met vrijdag

Nadere informatie

Over deze weg naar Santiago de Compostella gaan we spreken tijdens de bezinningsdag, die het pastoraal team organiseert op: zaterdag 3 maart 2018

Over deze weg naar Santiago de Compostella gaan we spreken tijdens de bezinningsdag, die het pastoraal team organiseert op: zaterdag 3 maart 2018 Eerlijk gezegd: ik moet er niet aan denken! Een tocht van maanden te voet naar Santiago de Compostella. Maar tegelijkertijd spreken de verhalen die ik hoor mij aan en heb ik een enorm respect voor mensen

Nadere informatie

Afscheid pastor Carla Roetgerink Nieuwe collega pastor Annette Zoet

Afscheid pastor Carla Roetgerink Nieuwe collega pastor Annette Zoet In het pastorale team zijn er veranderingen. Pastor Annette Zoet komt ons team versterken en we hebben afscheid genomen van pastor Carla Roetgerink. We zijn verheugd om u te kunnen melden dat Pastor Carin

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

Wilt u katholiek worden of denkt u hierover, dan kunt u zich melden bij het pastoraal secretariaat van onze parochies:

Wilt u katholiek worden of denkt u hierover, dan kunt u zich melden bij het pastoraal secretariaat van onze parochies: Met grote regelmaat worden wij gevraagd de ziekenzalving te bedienen of de ziekenzegen te geven. Voor ons is het altijd bijzonder om zo vanzelfsprekend aanwezig te zijn in de familiekring en een zieke

Nadere informatie

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 15 Website Zenderen: www.zenderen.nl 2 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 3 februari 2018 10 februari 2018

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 16 Website Zenderen: www.zenderen.nl 9 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 10 februari 2018 17 februari 2018

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

Nr. 07 Website Zenderen: 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017

Nr. 07 Website Zenderen:   24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 07 Website Zenderen: www.zenderen.nl 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november 2017 2 december 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Marc Oortman, pastoor

Marc Oortman, pastoor U zult straks de posters weer zien hangen en de brieven vallen weer bij u in de bus: de Kerkbalans gaat van start. U wordt opgeroepen uw financiële bijdrage naar vermogen te leveren om het pastorale werk

Nadere informatie

Januari. woensdag 28 januari 2015 10:00 Ignatius Dag van Ontmoeting

Januari. woensdag 28 januari 2015 10:00 Ignatius Dag van Ontmoeting Januari donderdag 1 januari 2015 vrijdag 2 januari 2015 10:45 Jacobus Cenakel zaterdag 3 januari 2015 zondag 4 januari 2015 15:00 Jacobus Aanbidding maandag 5 januari 2015 dinsdag 6 januari 2015 woensdag

Nadere informatie

Uw Kerkelijke Uitvaart

Uw Kerkelijke Uitvaart Uw Kerkelijke Uitvaart 2 Adressen Pastor T.F. Buitendijk OCarm Westelijk Halfrond 1 1183 HN Amstelveen tel. 020 641 63 01 e-mail: tom.buitendijk@hetnet.nl Pastor Ph. Kint Ronde Hoep Oost 31 1191 KC Ouderkerk

Nadere informatie

t Preaksteulke 27 juli tot 16 augustus e jaargang nr. 10 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 27 juli tot 16 augustus e jaargang nr. 10 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum t Preaksteulke 27 juli tot 16 augustus 2019-50 e jaargang nr. 10 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum Openingstijden secretariaat H.H. Simon en Judas Ootmarsum Kerkplein 3 29 29 91 maandag-

Nadere informatie

Dinsdag 30 mei: uur: Pastoraal Beraad Dekenaat Bladel Oirschot uur: In de kapel van de Heilige Eik viering met pastor van Nunen.

Dinsdag 30 mei: uur: Pastoraal Beraad Dekenaat Bladel Oirschot uur: In de kapel van de Heilige Eik viering met pastor van Nunen. KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. LOURDESBEDEVAART Van 14 t/m 21 oktober 2017 (herfstvakantie) gaat mgr. De Korte met het Bisdom van 's-hertogenbosch op bedevaart naar Lourdes. Vanuit onze parochie

Nadere informatie

Op dagen waarop er geen bijzondere zaken te vieren zijn, dragen de

Op dagen waarop er geen bijzondere zaken te vieren zijn, dragen de In liturgievieringen spelen kleuren een belangrijke rol. Tijdens eucharistievieringen komt de priester de ene keer in een groen kazuifel de kerk binnen, een andere keer in rood of wit. De kleur hangt niet

Nadere informatie

t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus 2018-49 e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum Openingstijden secretariaat H.H. Simon en Judas Ootmarsum Kerkplein 3 29 29 91 maandag-

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT 5 en 6 September 2015 nr. 37 OPROEP In het weekend van 2, 3 en 4 oktober a.s. wordt er weer het Oogstdankfeest gehouden. Dit jaar met een speciaal

Nadere informatie

Z.P. Nowara, parochievicaris. Mijn kind, Mijn Zoon

Z.P. Nowara, parochievicaris. Mijn kind, Mijn Zoon De koningsdag ligt achter ons wanneer u dit leest. Nu ik dit schrijf, ligt dat nog in het verschiet. De dag van arbeid, 1 mei ligt achter ons. Sinds 1947 herdenken we op 4 mei de Nederlandse oorlogsslachtoffers.

Nadere informatie

Oktober 2014 Jaargang no. 50

Oktober 2014 Jaargang no. 50 Oktober 2014 Jaargang no. 50 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat HEILIGE GEESTKERK EERBEEK Contactblad voor parochianen en belangstellenden PAROCHIE HH FRANCISCUS en CLARA Locatie

Nadere informatie

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden. Juni 2013

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden. Juni 2013 Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden Juni 2013 Inleidend woord : Open kerk In de loop van de maand (de 22 e ) houden we in Hengelo met een aantal kerken kerkennacht.

Nadere informatie

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Opzet van de ouderavond Welkom Moment van bezinning De voorbereiding van de kinderen (school/parochie/thuis) 1.

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

Het Manteltje. Overige Agenda, wo. 28 okt t/m wo. 25 nov.

Het Manteltje. Overige Agenda, wo. 28 okt t/m wo. 25 nov. Het Manteltje No 10, 2015, 41 e jaargang. E-mail: st-henricus@katholiekamersfoort.nl Bankrekening nummer Geloofsgemeenschap St. Henricus: NL84INGB0003002792. Agenda ontmoetingsruimte, wo. 28 okt t/m wo.

Nadere informatie

Meer informatie hierover op het publicatiebord in het portaal van de kerk. Opgave via

Meer informatie hierover op het publicatiebord in het portaal van de kerk. Opgave via De parochies de Goede Herder, de Heilige Geest en de HH. Jacobus en Johannes ontplooien steeds meer activiteiten die niet direct of indirect met liturgie te maken hebben maar waar veel parochianen bij

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2018 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 16 juli tot en met

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

2 Februari Feest Opdracht van de Heer (Maria Lichtmis) 19 Maart Hoogfeest Heilige Jozef, Bruidegom van de Heilige Maagd Maria

2 Februari Feest Opdracht van de Heer (Maria Lichtmis) 19 Maart Hoogfeest Heilige Jozef, Bruidegom van de Heilige Maagd Maria Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr 52 31 december tot en met 13 januari 2018 MEDEDELINGEN Bidden voor vrede De Nederlandse bisschoppen willen in het jaar 2018 samen met alle katholieken

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari 2019 MEDEDELINGEN De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een gezegend 2019 Trudy, Ingrid, Suson, Sjaak,

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Ter gelegenheid van het 50 ste verjaardag van het Tweede Vaticaans Concilie werd door Paus Benedictus XVI het kerkelijke

Nadere informatie

Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij.

Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij. Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij. Maar het zou een misvatting zijn dat het nu gedaan is met de feesten.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank:

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN AVONDMAAL VIEREN Het Avondmaal is meer dan zomaar een maaltijd. Om dat te begrijpen, is dit boekje gemaakt. Vooral is daarbij gedacht aan de kinderen, omdat zij met

Nadere informatie

Dienst Geestelijke Verzorging

Dienst Geestelijke Verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Patiënt en dan? U bent in het ziekenhuis opgenomen en er komt veel op u af. Deze situatie kan veel vragen oproepen en geestelijk behoorlijk zwaar zijn. Als u behoefte hebt

Nadere informatie

Jaargang 55 nr. week 22 en 23

Jaargang 55 nr. week 22 en 23 Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 55 nr. week 22 en 23 3 t/m 15 juni De colofon van de pastores, gegevens thuiszorgorganisaties, huisartsenpost e.d. kunt u vinden in het

Nadere informatie

Dat het vuur in u weer mag branden, begeesterd haar weg gaat, in en om u heen.

Dat het vuur in u weer mag branden, begeesterd haar weg gaat, in en om u heen. zbegeesterd raken, kent u dat gevoel of hebt u dat in de laatste periode nog mogen ervaren? Ik wel, in de afgelopen maanden zie ik meer en meer jongeren begeesterd raken door M25. Hun handen en voeten,

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier

Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier van het Rijk Gods in ons hart. Over de schat in de akker

Nadere informatie

Maria, de moeder van Jezus

Maria, de moeder van Jezus Maria, de moeder van Jezus Kerstoverdenking Rotary 2014 1. Maria in de kerkgeschiedenis 2. Maria in de Bijbel 3. Boodschap 1. Wees gegroet Wees gegroet Maria, vol van genade. De Heer is met u. Gij zijt

Nadere informatie

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt De tien Geboden Of Tien belangrijke regels Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 119: 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste

Nadere informatie

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016 NIEUWS UIT EIGEN GEMEENSCHAP Parochie-avond op 25 april om 20.00 uur in De Mantel De afgelopen maanden hebben we veel ondernomen. We hebben voor het eerst draaiboeken gemaakt voor de weken rond Pasen en

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Vrijwilligersenquête 2014

Vrijwilligersenquête 2014 Vrijwilligersenquête 2014 Geloofsgemeenschap O.L.V. ten Hemelopneming Houten Beste mede-parochiaan, Voor u ligt een vrijwilligersenquête van de Parochie Paus Johannes XXIII - locatie Houten. Door middel

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Pastoraat wat is dat?

Pastoraat wat is dat? Pastoraat wat is dat? Eigenlijk best een lastige vraag! Pastoraat daar zijn heel veel dikke boeken over geschreven. Maar na het lezen weet je het soms nog niet!? Daarom mogen jullie een paar minuten daar

Nadere informatie

VASTE KOP KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Vrijdag 4 november: uur: In de kapel van klooster Nazareth eucharistieviering met de KBO.

VASTE KOP KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Vrijdag 4 november: uur: In de kapel van klooster Nazareth eucharistieviering met de KBO. - VASTE KOP KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Iets dat je zo ontroert verwarmt, verrukt iets waar je zo van glanst zo van opbloeit iets dat je zo verheldert zo bezielt het moet wel iets van God zijn.

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland ONTMOETINGSAANDELEN-ACTIE MARTINUSBERICHT 31 oktober + 1 november 2015 nr. 45 Dit weekend van 31 Oktober en 1 november vraagt het inloophuis De Ontmoeting aandacht

Nadere informatie

Een inspirerende en rustige vakantietijd toegewenst.

Een inspirerende en rustige vakantietijd toegewenst. Wanneer u dit leest zijn alle communievieringen achter de rug en kunnen vele kinderen en hun (groot) ouders terugkijken op een bijzonder moment in hun leven. Heel veel dingen en momenten in ons leven zijn

Nadere informatie

STILTECENTRUM Dagelijks geopend van uur. Donderdag: uur Uitstelling van het Allerheiligste, Getijdengebed en Rozenkransgebed

STILTECENTRUM Dagelijks geopend van uur. Donderdag: uur Uitstelling van het Allerheiligste, Getijdengebed en Rozenkransgebed KERKBERICHT NR. 27 (JULI 2019) H. JOANNES DE DOOPER TE PIJNACKER PERSONALIA Overledenen 25.05 10.06 18.06 29.06 29.06 Adrianus Leonardus Franciscus Ammerlaan Wilhelmina Maria van Adrichem-Arkesteijn Willebrordus

Nadere informatie

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE Zondag 5 augustus: 09.00 uur : Communieviering m.m.v. Plechelmuskoor Voorganger : pastor Kerkhof Jonkman Lectrice : mevr. G. Maseland Misdienaars : Mirthe en Joyce Rolink

Nadere informatie

jaargang 45/week 12: zondag 26 maart 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk

jaargang 45/week 12: zondag 26 maart 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk LIEF EN LEED: OVERLEDEN: 21 maart: Antonia Apolonia van den Bulck-Goense, weduwe van Henricus van den Bulck, 90 jaar, voorheen wonend te s-heerenhoek. Haar afscheid in besloten kring was op zaterdag 25

Nadere informatie

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE Verwachting In vergelijking met het licht naar waar wij wandelen, is de dag waarin wij leven nog een nacht. Wanneer de Heer Jezus Christus zal komen, met zoveel daglicht,

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

Christelijk geloven gaat door

Christelijk geloven gaat door Juist rond Pasen zijn we als pastores druk met voorbereiding op de Sacramenten en de invulling en uitvoering van activiteiten en vieringen, passend in het ritme van het kerkelijk jaar. Aldoende merken

Nadere informatie

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen PERSONALIA: OVERLEDEN: 08 december: 67 jaar; Gerrit Hermanus van den Broek, echtgenoot van Trees Compier; Rietveld 26.

Nadere informatie

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015 Op verhaal komen Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin september-december 2015 In en rond de kerkjes van Schoorl en Groet gebeurt meer dan je denkt. In dit boekje vind je

Nadere informatie

Moge het adventslicht in ons steeds krachtiger worden om de duisternis te breken, in Gods Naam.

Moge het adventslicht in ons steeds krachtiger worden om de duisternis te breken, in Gods Naam. Met de eerste zondag van de advent staan wij aan het begin van het nieuwe liturgische jaar. Deze voorbereidingstijd op Kerstmis wil ons helpen, een licht te zijn voor de andere mens. Als ik de geest van

Nadere informatie

Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk.

Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk. Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk. Een glas wijn in de hand starend naar de prachtig heldere

Nadere informatie

Welkom Openingsgebed

Welkom Openingsgebed Viering Theresia geloofsgemeenschap zondag 1 juni 2014 Welkom Openingsgebed God van leven, wij bidden U: open onze oren om Uw stem te verstaan. Dat wij ons geroepen weten tot dienstbaarheid niet omwille

Nadere informatie

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22.

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22. Inhoudsopgave Voorwoord 1. Een gebed bij het begin van het nieuwe jaar Ik ben met u 2. Gods hand 3. Zegen Vrede met God 4. In de kerk 5. Is Deze niet de Christus? Deze ontvangt zondaars 6. Echte vrienden

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland. MARTINUSBERICHT Nr: december 2018 tot en met 12 januari 2019 MEDEDELINGEN

Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland. MARTINUSBERICHT Nr: december 2018 tot en met 12 januari 2019 MEDEDELINGEN Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 26 30 december 2018 tot en met 12 januari 2019 MEDEDELINGEN Vrijwilligers gevraagd Voor de actie kerkbalans zijn er altijd vele vrijwilligers

Nadere informatie

Han Brinkhof en Jos Plum

Han Brinkhof en Jos Plum Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 30 Juni 2018 tot 31 Aug 2018 1 juli 2018 13e Zondag door het jaar Koor: Woord- en Communieviering Pastor J. van Os Gemengd koor Han Brinkhof en Jos Plum Misintenties:

Nadere informatie

In kou en duisternis kunnen we ons bijna niet voorstellen, dat het ooit weer warm en licht wordt: in de winter lijkt de zomer onbeschrijfelijk ver weg! Oude culturen waren in deze tijd van het jaar soms

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen

DE STEM VAN ZENDEREN. De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 22 Website Zenderen: www.zenderen.nl 30 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT

Nadere informatie

Beleidsvisie Voor de parochiefederatie Born gevormd door de parochie(comité)s: Born, Buchten, Grevenbicht, Holtum en Obbicht

Beleidsvisie Voor de parochiefederatie Born gevormd door de parochie(comité)s: Born, Buchten, Grevenbicht, Holtum en Obbicht Beleidsvisie 2016-2015 Voor de parochiefederatie Born gevormd door de parochie(comité)s: Born, Buchten, Grevenbicht, Holtum en Obbicht 1 Beleidsplan 2016-2025 1. Inleiding 2. Onze missie: waar staan we

Nadere informatie

Collecterooster: extra collectes in december: 31 december: Bloemengroep.

Collecterooster: extra collectes in december: 31 december: Bloemengroep. HOOP DOET LEVEN Bij de beste wensen voor een nieuw jaar horen vooral positieve geluiden en hoopvolle gedachten: Voldoende vrijwilligers om alle taken te kunnen verrichten. Voldoende steun van parochianen

Nadere informatie

Kerkblad Locatie H. Jozef Noord Deurningen 34 e jaargang nr augustus t/m 14 september 2018

Kerkblad Locatie H. Jozef Noord Deurningen 34 e jaargang nr augustus t/m 14 september 2018 Kerkblad Locatie H. Jozef Noord Deurningen 34 e jaargang nr. 12 25 augustus t/m 14 september 2018 Gods woord is het Brood des Levens. Maar vaak zetten wij onszelf op een hongerdieet. Nel Benschop 1 Kopij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2015

NIEUWSBRIEF november 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF november 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: - NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

Jrg. 48 No mei

Jrg. 48 No mei Onder ons Parochieblad Beckum en omstreken Telefoon Pastorie; 074-3676209 E-mail; beckum@heiligegeestparochie.nl R.K. Heilige Geest Parochie geloofsgemeenschap Rabo; NL83 RABO 010.47.01.137 Beckum Giro;

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

Kerkblad Locatie H. Jozef Noord Deurningen 34 e jaargang nr juli t/m 3 augustus 2018

Kerkblad Locatie H. Jozef Noord Deurningen 34 e jaargang nr juli t/m 3 augustus 2018 Kerkblad Locatie H. Jozef Noord Deurningen 34 e jaargang nr. 10 14 juli t/m 3 augustus 2018 We tutten ons tuintje op en kammen het gras, make-uppen de randjes langs het terras: overal plantjes met lippenstift

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

UITVAARTBELEID SINT ANNA

UITVAARTBELEID SINT ANNA UITVAARTBELEID SINT ANNA Aanleiding en doelstelling Vanuit goed onderling overleg tussen de besturen van Sint Anna, de zusters van Julie Postel en de O.L. Vrouwe parochie van Boxmeer, zijn concrete afspraken

Nadere informatie

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden Juli 2011 Johannes 15,1 Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijnbouwer. De wijnstok is een struik die heel wat verzorging

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

RK Federatie Vlietstreek

RK Federatie Vlietstreek RK Federatie Vlietstreek UITVAARTFOLDER Als een dierbare komt te overlijden, komen er vele vragen op de nabestaanden af. Diepere vragen over het mysterie van het leven en de dood, maar ook veel praktische

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort

R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort Geloofsgemeenschap St. Joseph Hooglanderveen-Vathorst Pastorie: van Tuyllstraat 29, 3829 AB Hooglanderveen Secretariaat geopend op vrijdagmorgen 9.00 12.00

Nadere informatie