Christelijk geloven gaat door

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Christelijk geloven gaat door"

Transcriptie

1

2

3 Juist rond Pasen zijn we als pastores druk met voorbereiding op de Sacramenten en de invulling en uitvoering van activiteiten en vieringen, passend in het ritme van het kerkelijk jaar. Aldoende merken we hoe belangrijk deze zijn in de snelle, soms ook moeizame vaart door het leven. Bijzonder om in de 40 dagen tijd als pastores en vrijwilligers samen een dag stil te staan bij het leven als een pelgrimstocht. Kostbaarheden verzamelend, maar ook ballast in jezelf loslatend, juist om jezelf te hervinden in relatie tot. Mooi ook hoe M25 jongeren in de Goede Herder parochie dan een soberheidsmaaltijd organiseerden. Bijzonder om met grote groepen kinderen, met nadruk nu ook samen met hun ouders, op weg naar de Eerste Heilige Communie stil staan bij Gods Naam van vertrouwen: Ik zal bij je zijn!. Enthousiast schrijven ze op briefjes hun dingen van dankbaarheid, maar ook hun gemopper en klachten. Ze weten: Bij God met die Naam mag allebei! Bijzonder om met 4 paren stil te staan bij hun aanstaande huwelijk. De keus om voortaan zo voor elkaar te zijn, zoals God voor ons wil zijn: Ik zal er zijn voor jou!. In trouw en gericht op elkaars geluk. Ook daarin mag je dan best wel eens mopperen. Vanuit het pastoraal team wensen we U van harte een Zalig Pasen toe. Mag dit feest van Verrijzenis ons uitnodigen om ook in onszelf te doen opstaan, wie we werkelijk willen zijn, vertrouwend: Hij zal bij jou zijn!

4 Als het voorjaar doorbreekt, krijgen veel mensen lentekriebels. Als het een mooie lentedag is dan zie je velen bezig in hun tuin. De boeren zijn volop aan het werk op het land. Zeker vroeger was het de tijd voor de grote schoonmaak. Na de doodse winter wordt het tijd om weer in beweging te komen. De natuur en de mensen ontwaken uit een winterslaap. Pasen is een lentefeest, niet alleen omdat het op de eerste zondag na 21 maart met volle maan valt, maar veel meer nog om zijn diepste betekenis: Nieuw leven voor Jezus na Zijn dood op Goede Vrijdag en ook nieuw leven voor iedereen die gelovig Zijn weg wil gaan. In de natuur gaat dat "weer tot leven komen" bijna automatisch: de mens hoeft er niets aan te doen dat bomen en struiken weer groen worden. Dat gebeurt door de groeikracht die de schepping in zich draagt. Het "weer tot leven komen" van Jezus gebeurt niet automatisch: daarvoor moeten mensen die in Hem geloven in beweging komen en met elkaar en voor elkaar de dingen doen die Hij ons heeft voorgedaan. Dat gebeurde op dat eerste Paasfeest 20 eeuwen geleden. Na Goede Vrijdag zaten zijn leerlingen moedeloos bij elkaar, ze waren bedroefd, teleurgesteld en ze worstelden met de vraag of alles wat zij samen beleefd hadden niet zinloos was geweest. Al biddend en pratend met elkaar begint het langzaam maar zeker bij hen te dagen dat hun Jezus niet in een graf op te sluiten is, dat Zijn dood niet het einde van alles is, maar dat Hij, in hen, door hen en naast hen verder leeft. Dat geldt voor zijn leerlingen van toen, dat geldt nog steeds voor allen die in Hem geloven.

5 Pasen is opstaan, ook voor ons! Als de nacht voorbij is en de wekker gaat komen we overeind en maken we ons klaar voor de dag om actief te zijn. Dat is leven. Wie slaapt leeft niet echt, want leven uit zich in activiteiten. Leven is om je heen kijken, luisteren naar de geluiden om je heen, dingen doen voor jezelf of voor anderen. Wie zijn ogen sluit om te slapen is in het duister, of het nu nacht of dag is. Dan zien we niet de mogelijkheden die we krijgen om iets te doen voor anderen, om licht te zijn voor anderen. Als wij elkaar binnenkort Zalig Pasen toewensen dan betekent dat eigenlijk: mensen wakker worden, opstaan, aan het werk, ieder op zijn eigen plek, maar ook samen als parochiegemeenschap. Wij zijn licht om anderen bij te lichten. Wij zijn vuur om anderen te verwarmen. Wij zijn levend water in onze geloofsgemeenschap. Zo houden wij de Liefde van Jezus levend, niet alleen in onze herinneringen, niet alleen in onze vieringen maar ook en vooral in onze daden, in onze dagelijkse manier van leven. Pasen is elke dag actueel. Jezus leeft en schept nog steeds toekomst ondanks alle duisternis en ondergang in de wereld van vandaag. Hij schept nog steeds leven en liefde, ondanks de vele doden die nog wereldwijd vallen Jezus helpt ons verder te kijken via het kwetsbare naar het ongelofelijke dat God deelt in ons gewone leven. Onlangs nog mocht ik ervaren dat kleine Paaswondertjes ook in onze parochies gebeuren bijvoorbeeld wanneer er bij ons mensen zijn, - gevlucht naar een vrij land als het onze -, om hun kinderen bewust in vrijheid te laten opgroeien als Christen. Jonge blijde mensen die kiezen voor een toekomst vanuit en samen met Jezus. Maken zij ons wakker? Krijgen we lentekriebels? Christelijk geloven gaat door. Zalig Pasen.

6 Deze Kerkwijzer glijdt bij u in de brievenbus op of rond 21 maart. Een belangrijke dag voor de lokale democratie. Er zijn immers gemeenteraadsverkiezingen. We mogen onze stem uitbrengen, waarna voor vier jaar duidelijk is wie in de raad onze vertegenwoordigers zullen zijn. Daarna zullen de collegeonderhandelingen volgen en hoe dat er uit komt te zien is nu nog een verrassing. In de gemeente mogen we eens per vier jaar onze stem laten horen. Hopelijk heeft u er gebruik van gemaakt. In onze kerkgemeenschap stemmen we niet. Niet dat er nooit sprake is van stemmingmakerij, maar dat is een ander verhaal. Ja, bij een pauskeuze wordt er door het college van kardinalen gestemd en kijken we uit naar de witte rook op het Sint Pietersplein. Onze kerkgemeenschap kent een geheel andere structuur met zijn paus, bisschoppen en priesters. Toch heeft het indertijd gehouden vaticaanse concilie onder de naam van aggiornamento getracht veel meer aandacht te schenken aan Gods volk onderweg. Gods volk dat zijn u en ik. Maak ook in voorkomende situaties gebruik van uw stem wanneer binnen kerkelijke verbanden gevraagd wordt uw mening te geven. Het is geen grap, dit jaar valt Pasen op 1 april. De Goede Week hebben we dan achter ons gelaten, palm pasen hebben we op 25 maart gevierd met de traditionele Palmpasen-viering en optocht. In tegenstelling tot Kerstmis wordt Pasen door velen van ons anders beleefd. Toch is Pasen een groot kerkelijk feest. Wij vieren dan dat Jezus is opgestaan uit de dood op de derde dag na zijn kruisiging en Zijn dood aan het kruis. Hij stierf voor de zonden van de mens. Pasen is dan ook het feest van het leven van de hoop, van het leven na de dood. Rond Pasen zijn er veel seculiere activiteiten ontstaan, zoals de paasvuren, het eieren zoeken en vergeet niet de woonboulevards op tweede paasdag.

7 Vanuit het bestuur kan ik u nog meedelen dat de jaarrekening 2017 is goedgekeurd. Het zal u niet verwonderen dat door de verkoop van de pastorie en nabijgelegen woning bij de Theresiakerk de jaarrekening een positief saldo laat zien. De jaarrekening is heel nauwkeurig besproken in het bestuur en twee onderdelen verdienen hier nog aandacht. - Ten eerste, onze parochie kent ook de kerkradio s. Deze worden geplaatst bij parochianen die daarom vragen. Er schijnen nog wel eens klachten over de kwaliteit te bestaan. Neem contact op met het secretariaat van uw geloofsgemeenschap om deze klachten door te geven en dan zal er aandacht aan worden besteed. - Ten tweede met name in de St. Stephanus vinden veel afscheidsvieringen van overledenen plaats. Het klinkt misschien wat zakelijk, maar de Stefans-Hof leent zich er uitstekend voor om na afloop van een begrafenis of crematie een samenkomst te organiseren. Uitvaartleiders kunnen u er alles over vertellen. Namens het bestuur en de locatieraden wens ik u een goede voorbereiding en betekenisvolle paasdagen toe. Opgenomen in de gemeenschap van de Kerk door het heilig Doopsel op zondag 4 maart in de St. Stephanuskerk: Noud Jeroen, zoon van Jeroen Nijhof en Ester Teuiten, Lover 126, 7623 PJ Borne. Joep Marinus Herman, zoon van Hans Damink en Carola Damink-Busschers, Dorfstrasse 75 in Halle (D.). Dopelingen, ouders, peter, meter en familie van harte gefeliciteerd.

8 Zaterdag 10 februari overleed in t Dijkhuis op 91-jarige leeftijd, Klaziena Catharina (Siny) Hommels-Reuver. De uitvaartviering vond plaats op woensdag 14 februari in de kapel van het Dijkhuis waarna de crematieplechtigheid volgde in Usselo. Maandag 19 februari overleed Johannes Henricus Maria (Hans) Kamphuis, Pinksterbloem 12, op 69-jarige leeftijd. De avondwake vond plaats op vrijdag 23 februari in de St. Stephanuskerk waarna de volgende dag de crematieplechtigheid volgde in Usselo. Dinsdag 20 februari overleed op 82-jarige leeftijd, Femia Aleida Johanna (Femy) Meckelenkamp-Niers, t Dijkhuis 141. De avondwake was op zondag 25 februari in de St. Stephanuskerk waarna de volgende dag de uitvaartviering plaatsvond met aansluitend de begrafenis op de begraafplaats aan de Deurningerstraat in Hengelo. Dinsdag 20 februari overleed in het Borsthuis in Hengelo op 87 jarige leeftijd, Gertrudis Carola Maria (Truus) van Nuenen-Wiemers. Zij woonde aan de Sleedoornstraat 1 in Borne. De uitvaartviering vond plaats op dinsdag 27 februari in de St. Stephanuskerk waarna we haar begraven hebben op de begraafplaats in Borne. Donderdag 22 februari overleed op 74 jarige leeftijd, Antonius Gerhardus Maria (Tonny) Monnink, Fleminghof 13. De afscheidsviering vond plaats op dinsdagavond 27 februari in de St. Stephanuskerk waarna de volgende dag de crematieplechtigheid volgde in Usselo. Dat zij mogen rusten in Gods vrede.

9 H. Stephanus Hertme Zaterdag 24 maart Irene Kemna-Vinkenvleugel, Marietje en Willem Oude Egberink. St. Stephanus Borne Zondag 24/25 maart Jos Post, familie Ticheler-Loohuis, Clemens Ticheler, Diny Lansink Rotgerink-Hobert, Annie Slagers-Olde Nordkamp, Bennie Hek, Bertus de Boer, Herman Ellenboek, Marijke Ellenbroek-Vloon, Anja Meijerink-Manenschijn, Marie Meijer-Groten Steenwelle, Truus Mars-Scholten, Ru Bartelink, Siny Hommels-Reuver, Hans Kamphuis, Femy Meckelenkamp-Niers, Truus van Nuenen-Wiemers, Tonny Monnink. Nagekomen: 25 febr.: Gerard van Os, Erik Mentink, 4 mrt: ouders Koelen-ten Berge, Bonnie Leushuis, 11 mrt.: Diny Olde Veldhuis-Sander, ouders Olde Veldhuis-Leverink, 19 mrt.: Johan Vaalt. Jaargedachtenis: familie Mensink-Liedenbaum, Lies Löbker-Elferink, Peter Schutten, Paul Ellenbroek, Clementine Vaes-Kotkamp. Witte Donderdag 18.30u. Riet van den Nieuwboer, Bennie Oude Lansink, pastoor Tondeur, pater Ten Tusscher, pastoor Bosch. H. Stephanus Hertme Zaterdag 31 maart Gerhard ten Dam, overleden familie Boomkamp-Vosmer, ouders Zonder-Kreuwel, overleden familie Barendtszen-Siebelt, Hennie en Annie Aalderink-Loohuis, ouders Vollenbroek-Kampherm, Geert en Fien Vollenbroek-Oude Egberink, Bernhard en Annie Kemerink op Schiphorst-Kleissen,

10 ouders Broekhuis-Klink, ouders Diepenmaat-ten Tusscher, Herman en Leida Schabbink-Boomkamp, ouders Rijgwaart-Beld, Marietje en Willem Oude Egberink, ouders Kemna-Gervink, Gerda Geerts-Kemna, ouders Pots-Boerrigter, Gerard Boswerger, ouders Olde Veldhuis-Vollenbroek, Jan Blenke, Harrie Dashorst, Frans en Jo Kleissen-Oude Geerdink, overleden familie Aalderink-Olde Olthof, overleden familie Lammertink-Withag, overleden familie Schabbink-Olthof, overleden familie ten Dam, Henny en Eddy Stege, ouders Stege-Dijk, Annie en Frans Kolner, overleden familie Veldhof-Weghorst, Marjolein Kokkelink-Egberink, Arie en Miranda Kole, overleden familie J. Kole Huistede, ouders G. Kole-Huistede, ouders Huistede-Karnebeek, ouders Monnink-Baak, Sien Vaalt-Oude Booyink, overleden familie Blenke-Aarnink, Ria Stegeman-Blenke, overleden familie Zegger-ter Haar, Gerard Zegger, Truus Braakhuis-Schabbink, Annie Weghorst-Aalberink, ouders Weghorst-Siegerink, ouders Meijer-Stevelink, Johannes Bernardus Meijer, ouders Mekenkamp-Vollenbroek, Marinus Mekenkamp, Annie Wolfkamp-Wigger, Gerard Kemna. St. Stephanus Borne Zondag 31 maart en 1 april Fons en Joke Diepenmaat, Rudy Strikker, Jos Post, Marinus van den Bos, ouders Sanders-Vloedbeld, Diaken Hennie Vaalt, Ferdinand Leverink, Harrie Leferink, pastoor W.Th.J. Bosch, Herman Hegeman, Annie Grimberg-Visschedijk, ouders Grimberg-Wegter, Jolande Grimberg-Klunder, Ben Beld, ouders Beld-Annink, Annie Rouweler-Veldhuis, familie Ticheler-Loohuis, echtpaar Theo en Gerda Leusink-Maas, Clemens Ticheler, Leo Lansink Rotgerink, ouders Beld-Bruggink, Diny Lansink Rotgerink-Hobert, Annie Slagers-Olde Nordkamp, Bennie Hek, Bertus de Boer, Ida Elferink-Vrielink,

11 ouders Goorhuis-Harink, Theo Bos, Marie Meijer-Groten Steenwelle, Truus Mars-Scholten, Henk Peper, Ru Bartelink, Jan Ramaker, familie Kroeze, Gerard Oude Vrielink, Herman G.L. Vollenbroek, Harrie en Ilone Elferink, Theo en Jo Hendriks-Brok, Johan Vaalt, Jo Schiphorst, ouders Mentink-Westerbeek, ouders Koelen-ten Berge, Annie Bos-Wegter, Siny Hommels-Reuver, Hans Kamphuis, Wim en Femy Meckelenkamp-Niers, Truus van Nuenen-Wiemers, Tonny Monnink, Bonnie Leushuis, Johan Arendsen, Lien en Eef-Veelers, Erna Nordkamp-Roeloffzen, Harrie Egberink, Wim Sanders, Jan Roetgerink, Leny en Ernst van Oosterwijk, Jan, Anna en Bennie Diepenmaat, ouders Olthof-Koehorst, Jan Nollen, ouders Leuverink-Dijk, ouders Mulder-Sanders, familie Zegger-ter Haar, Ben Heck, Hennie Roetgerink, ouders Engbersen-Joostink, om kracht en genezing voor onze dochter, ouders en Rian Weijenborg-Wilmink, ouders en Marcel Oud-Hartog. Jaargedachtenis: Wilhelmien Oude Wolbers-Vaalt, Rika Olde Veldhuis-Leverink, Jan Koelen. Maandag 09.30u. Herman G.L. Vollenbroek, Bonnie Leushuis. Vrijdag 9.30u. Ans Rottink, Harrie Leferink, ouders en Rian Weijenborg-Wilmink. St. Stephanus Borne Zondag 7/8 april Jos Post, Albertus en Antonia van Uhm-Reinders en Ingrid, Lies Nijhof-Haarhuis, Annie Slagers-Olde Nordkamp, Bennie Hek, Bertus de Boer, Anja Meijerink-Manenschijn, Marie Meijer-Groten Steenwelle, Truus Mars-Scholten, Siny Hommels-Reuver, Clemens Ticheler, Ru Bartelink, familie Ticheler-Loohuis, Hans Kamphuis, Femy Meckelenkamp-Niers, Truus van Nuenen-Wiemers, Tonny Monnink. Jaargedachtenis: Mini Nijhuis-Weghorst, Ben Heck. Vrijdag 9.00u. Jo Meijer-Spekhorst

12 H. Stephanus Hertme Zaterdag 14 april Irene Kemna-Vinkenvleugel. Jaargedachtenis: ouders Olde Veldhuis-Vollenbroek, Truus Braakhuis-Schabbink. St. Stephanus Borne Zondag 14/15 april Jos Post, Cees en Ine van der Bilt-Floothuis en families, Anna Weernink-Meijer, Bennie Hek, Bertus de Boer, Marie Meijer-Groten Steenwelle, Truus Mars-Scholten, Clemens Ticheler, Ru Bartelink, Siny Hommels-Reuver, familie Ticheler-Loohuis, Hans Kamphuis, Femy Meckelenkamp-Niers, Truus van Nuenen-Wiemers, Tonny Monnink. Jaargedachtenis: Dinie Boomkamp-Kemna, Ben Lansink, Gerrit Hofste, Willemina Grimberg-Wegter. Vrijdag 9.00u. Jan Meijer. H. Stephanus Hertme Zaterdag 21 april Jaargedachtenis: Hendrik Lucas. St. Stephanus Borne Zondag 21/22 april Rudy Strikker, Jos Post, Benny Simonetti, Anja Meijerink-Manenschijn, Marie Meijer-Groten Steenwelle, Truus Mars-Scholten, Clemens Ticheler, Ru Bartelink, Gerard Oude Vrielink, Siny Hommels-Reuver, familie Ticheler-Loohuis, Hans Kamphuis, Femy Meckelenkamp-Niers, Truus van Nuenen-Wiemers, Tonny Monnink. Jaargedachtenis: Antonia van Uhm-Reinders, Jolande Grimberg-Klunder, Jan Beld, Annie Koelen-ten Berge, Annelies en André Liedenbaum.

13 De Goede Week begint. Wij volgen Jezus bij zijn intocht in Jeruzalem. In de komende dagen blijven wij Hem volgen: tijdens het Laatste Avondmaal waarbij Hij het indrukwekkende teken van de voetwassing verrichtte en de H. Eucharistie en het Priesterschap instelde. Wij volgen Hem bij zijn gevangenneming, kruisweg, dood en zijn verrijzenis op de derde dag. Tijdens tal van vieringen en plechtigheden wordt stilgestaan bij deze zo centrale week in het kerkelijk jaar. Ieder wordt uitgenodigd om mee te gaan op deze geloofsweg. Mooie vieringen met de rijke symboliek waarmee ons geloof zichtbaar wordt gemaakt. In de Kerkwijzer staat een volledig overzicht te lezen van alle vieringen. Wij wensen u een gezegende Goede Week als opmaat naar een Zalig Pasen.

14 Dag Datum Tijd Geloofsgemeenschap Viering Voorganger Bijzonderheden PALM- OF PASSIEZONDAG Evangelie: Marcus 14, ,1-47 zaterdag zondag Dijkhuiskapel Woord- en Communieviering Joost Hornstra H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastor Z. Nowara St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pater G. Westendorp St. Stephanus Borne Palmpasenviering voor jong en oud Mw. C. Roetgerink WITTE DONDERDAG Instelling van de H. Eucharistie en het sacrament van het priesterschap Evangelie: Johannes 13,1-15 donderdag m.m.v. het koor "Contrast" Gezinsviering met palmwijding, processie en voorstellen communicanten m.m.v. het Dames- en Herenkoor met palmwijding en processie Aansluitend optocht door het centrum van Borne H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pater G. Westendorp m.m.v. het Dames- en Herenkoor St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Dames- en Herenkoor GOEDE VRIJDAG Het lijden en sterven van de Heer Evangelie: Johannes 18, ,1-42 vrijdag PAASZATERDAG - STILLE ZATERDAG Evangelie: Marcus 16,1-7 zaterdag 24-mrt 25-mrt 29-mrt 30-mrt 31-mrt Dijkhuiskapel Kruisweg Bea Simonetti-Léoné H. Stephanus Hertme Kruisweg Werkgroep Liturgie H. Stephanus Hertme Avondviering Pater G. Westendorp m.m.v. het Herenkoor St. Stephanus Borne Kruisweg Pastor Z. Nowara Mw. C. Roetgerink De kruisweg voor jong en oud waarbij de nadruk bij de kinderen zal liggen. m.m.v. het kinderkoor 'Unisono' St. Stephanus Borne Avondviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Dames- en Herenkoor H. Stephanus Hertme Plechtige Paaswake Pater G. Westendorp m.m.v. het Dames- en Herenkoor St. Stephanus Borne Plechtige Paaswake Pastor Z. Nowara m.m.v. het Dames- en Herenkoor

15 PAASZONDAG - VERRIJZENIS VAN DE HEER - Hoogfeest met octaaf Evangelie: Johannes 20,1-9 zondag 1e paasdag H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pater G. Westendorp m.m.v. het Dames- en Herenkoor St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het koor "Con Brio" Atrium Dijkhuis Maandag onder het octaaf van Pasen Evangelie: Matteus 28,8-15 maandag 2e paasdag 2-apr St. Stephanus Borne Oecumenische Paasviering Eucharistieviering Parochieviering Ds. G. Veening Pastor B. Maathuis Pastor Z. Nowara vrijdag 6-apr St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman TWEEDE ZONDAG VAN PASEN: Beloken Pasen en zondag van de goddelijke Barmhartigheid Evangelie: Johannes 20,19-31 zaterdag Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pastoor M. Oortman H. Stephanus Hertme Woord- en Communieviering zondag 8-apr St. Stephanus Borne Eucharistieviering Kinderwoorddienst DERDE ZONDAG VAN PASEN Evangelie:Lucas 24,35-48 zaterdag 1-apr 7-apr 14-apr Dijkhuiskapel Woord- en Communieviering Laurens van Urk Pater G. Westendorp Joost Hoornstra H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastoor M. Oortman het Holtens Mannenkoor m.m.v. het kinderkoor 'Unisono'. Aansluitend: Paasbrunch en eierenzoeken voor de kinderen. Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof. m.m.v. het koor "Contrast" m.m.v. het Herenkoor Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof St. Stephanus Borne Jubileumviering Mw. R. Doornbusch 50 jaar Con Brio zondag 15-apr St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara Mw. C. Roetgerink m.m.v. het Herenkoor. Na afloop van de viering is er koffiedrinken in het gemeenschapscentrum. m.m.v. het Dameskoor en voorstellen communicanten

16 Dag Datum Tijd Geloofsgemeenschap Viering Voorganger Bijzonderheden vrijdag 20-apr St. Stephanus Borne VIERDE ZONDAG VAN PASEN Evangelie: Johannes 10,11-18 zaterdag 21-apr Woord- en Communieviering Hans Liedenbaum Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pater Tj. Van Balen H. Stephanus Hertme Woord- en Communieviering Johan Kleissen m.m.v. het Dameskoor St. Stephanus Borne Gebedsviering Gustaaf Boerjan m.m.v. "Inpajoko" zondag 22-apr St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Dames- en Herenkoor St. Stephanus Borne Doopviering Mw. C. Roetgerink vrijdag 27-apr St. Stephanus Borne Viering vervalt Deurcollecte voor de bisdombedevaart Lourdes 2018 Van 28 april t/m 5 mei 2018 organiseert het Aartsbisdom Utrecht voor de vierde keer een diocesane bedevaart naar Lourdes. Helaas is niet iedereen in de gelegenheid om op bedevaart te gaan wegens financiële omstandigheden. Daarom is het verzoek van het pastorale team om een deurcollecte bij de kerk te houden tijdens het Paasweekend om een aantal pelgrims financieel te kunnen ondersteunen, zodat zij deel kunnen nemen aan deze bedevaart. U kunt uw gift ook overmaken via rekeningnummer: NL42 RABO t.n.v. Heilige Geestparochie onder vermelding van: Gift Bisdom bedevaart Lourdes.

17 De vastenaktie 2018 die gestart is op Aswoensdag met het ophangen van de hongerdoek, het neerzetten van trap voor de zondagse rituelen aan het begin van de vieringen, is nog volop bezig. Aan de thermometer in de kerk kunt u zien dat we al een mooi bedrag bij elkaar hebben gebracht. Mocht u toch nog vergeten hebben om de vastenactie financieel te steunen: HET KAN NOG! De ton staat nog steeds achter in de kerk en de banknummers zijn: NL96INGB o.v.v. Vastenaktie Stephanus Borne NL79RABO o.v.v. Vastenaktie Stephanus Hertme

18 Deze komt van de stichting Noodopvang Dakloze Asielzoekers (NDA) in Borne, die zich het lot aantrekt van asielzoekers, die door wat voor omstandigheden ook, tussen wal en schip vallen. Momenteel zorgt deze organisatie voor 15 personen door hen bed, bad, brood en begeleiding te geven. Dit jaar doet ze dat al ruim 15 jaar. Gehuisvest zijn:9 personen waarvan 4 alleenstaanden en 5 gezinsleden in een kangoeroe-woning aan de Burenweg 72. Een prachtig plekje, een verloren hoekje, waar ze zich vrij en veilig voelen en ook weer wat geluk kunnen beleven. Maar...en daar komt de noodkreet: Het huis is opgeëist door de gemeente per 31 mei a.s.. Dit omdat het bij het bedrijventerrein Veltkamp hoort, zit er geen woonbestemming meer op en moet het geschikt worden gemaakt voor bedrijven. NDA staat voor de haast onmogelijke opdracht om huisvesting te vinden voor 9 personen, waarvan er 5 in gezinsverband leven. NDA is volop bezig dit immense probleem op te lossen. Er zijn al heel wat mogelijkheden afgetast. Bij de ene mogelijkheid zit iets meer muziek in dan bij de andere, maar concreet hebben we nog niets. Mogelijk kunt u onze stichting NDA helpen aan ideeën of tips waar woongelegenheden te vinden zijn, waar we onze vrienden in de opvang kunnen huisvesten. Het betalen van een vergoeding of huur is mogelijk. Mocht u iets weten of zelf wat hebben, neem dan contact op met een van ondergetekenden. Tel Tel

19 Bezinningsdag Op zaterdag 3 maart kwam een zestigtal parochianen uit de drie samenwerkende parochies bijeen bij de Zusters Franciscanessen in Denekamp voor een bezinningsdag met als motto: Je kiest het leven niet Je leeft er een? Centraal stond de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella, de redenen achter een dergelijke onderneming en de invloed die zo n tocht heeft voor het leven van de pelgrims. Speelfilm De dag werd geopend met de film The Way van Emilio Estevez. Daniel (Emilio Estevez) komt tijdens zijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostella om het leven. Zijn vader Tom (Martin Sheen) begrijpt niet waarom Daniel op pelgrimage ging. Op zoek naar antwoorden begint Tom aan dezelfde tocht. De camino leert hem zijn overleden zoon beter te begrijpen. Uiteindelijk ziet hij het verschil tussen het leven dat we ondergaan en het leven dat we bewust kiezen. Persoonlijk Na de lunch vertelden twee pelgrims, Debby Baake en Nathalie Mensink, over hun persoonlijke ervaringen. Het enthousiasme waarmee zij hun verhaal deden, leidde als vanzelf tot een reeks vragen van de aanwezigen. In groepjes werd later verder van gedachten gewisseld over de pelgrimstocht in ons eigen leven. Inspirerend Met een woord van dank, een kort gebed en de zegen sloot Pastoor Marc Oortman de bijeenkomst. Alle aanwezigen konden terugkijken op een informatieve en inspirerende dag.

20 Op een zonnige winterse februarimorgen worden we met 16 deelnemers gastvrij ontvangen op zorgboerderij Erve Knippert. Terwijl de dagzorgdeelnemers binnenkomen en aan de koffie gaan, worden wij door Marga Waanders welkom geheten. Zij vertelt ons in het kort over het ontstaan en de dagelijkse gang van zaken op de zorgboerderij. In 2001 werd gestart met dagbesteding voor ouderen als tweede poot van een jongvee opfokbedrijf. Daarvoor was Marga betrokken bij de dagzorg in een zorginstelling. De boerderij richt zich op dagzorg voor 50plussers, die aansluit bij de belangstellingssfeer en mogelijkheden van de deelnemer. Belangrijke vaste momenten zijn s morgens de aankomst met koffie,het bijpraten en de gezamenlijke middagmaaltijd, waarna de mogelijkheid om te rusten. Verder wordt de dag gevuld met klusjes op het erf, in de werkplaats of in de keuken onder het motto: alles mag, niets hoeft. Onder leiding van een dagzorg deelnemer nemen we een kijkje op het erf. Er is kleinvee zoals kippen, duiven, konijnen en geiten. Maar er zijn ook kalveren, pinken en paarden die verzorgd moeten worden. Belangrijk is ook de moestuin. De geteelde groenten worden gebruikt voor de bereiding van het middagmaal. In de werkplaats worden kleine reparaties en klusjes uitgevoerd. Bij de houtkachel is het goed toeven voor het maken van een praatje.

21 Voor de afsluiting maken we kennis met een tweetal mantelzorgers. Een zoon vertelt hoe zijn moeder, die al bijna tien naar de zorgboerderij gaat, mede hierdoor nog steeds zelfstandig woont. Als kinderen nemen zij mantelzorgtaken op zich en zij voelen zich gesteund door de dagzorg. Een echtgenote, samen met haar dochter, vertelt hoe een jaar geleden haar man en hun vader ernstig verward en teruggetrokken raakte. Ziekenhuisopname volgde met als diagnose delier. Na een tijdelijke opname in een verpleeghuis en aanpassingen in huis is hij weer in zijn vertrouwde omgeving. Als mantelzorger zit je vol met vragen over hoe nu verder. De zorg voor hem neemt je totaal in beslag en je bent van veel zaken niet op de hoogte. De dagbesteding van hem geeft haar de ruimte om ook weer wat zaken voor zichzelf op te pakken. Dat hij zich op de dagbesteding nuttig voelt en daarbij een thuisgevoel ervaart bij erve Knippert geeft de familie en met name zijn echtgenote rust. Beide verhalen geven een inkijkje in de wereld van de mantelzorger. Een indrukwekkende afsluiting van deze morgen. Marga en dagzorg deelnemers bedankt voor de hartelijke ontvangst. Nadien heb ik met enkele bezoekers mee mogen eten met de dagzorg deelnemers. Ook onder mensen met een beperking heerst solidariteit. Men is elkaar behulpzaam waar het kan en ook belangrijk: samen eten doet eten.

22 Sam s Kledingactie voor Mensen in Nood vindt dit voorjaar in Hertme plaats van: maandag 2 april t/m zaterdag 7 april uur U kunt uw oude nog bruikbare schoenen, kleding en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken brengen naar de garage naast het Theaterhoes van het Openluchttheater, Hertmerweg 31, in Hertme. Sam s Kledingactie heeft voor het komend voorjaar, in samenwerking met hulporganisatie Mensen in Nood van Cordaid, een nieuw doel uitgekozen. De opbrengsten van de ingezamelde kleding gaan naar een project waarbij 18 scholen in de Centraal Afrikaanse Republiek ondersteund worden. De Centraal Afrikaanse Republiek is een straatarm land midden in Afrika met bijna 5 miljoen inwoners. Het land wordt al jaren geteisterd door burgeroorlogen en het is ontwricht door aanhoudend geweld. Bijna een miljoen mensen is hun huis ontvlucht en leeft als vluchteling. Bijna de helft van de bevolking heeft structureel te weinig voedsel, tweederde heeft geen toegang tot schoon drinkwater en gezondheidszorg. Onder deze zware omstandigheden schiet het onderwijs tekort.

23 Op de dinsdagavond in de Goede Week, 27 maart om uur, organiseert de Raad van Kerken Borne-Hertme-Zenderen een bijeenkomst bij de kruiswegstaties aan de kloostermuur van het Carmelitessenklooster te Zenderen. We verzamelen buiten bij de ingang van het klooster en gaan vervolgens de veertien staties bij langs. Er klinken korte teksten en er is stilte en bij het wandelen naar een volgende statie zingen we samen. De bijeenkomst sluiten we af in de kloosterkapel met een gebedsmoment. Het adres is: Carmelitessenweg 1, Zenderen. Goede vrijdag 30 maart In de St. Stephanuskerk om uur zal er een gezamenlijke kruisweg gehouden worden voor jong en oud waarbij de nadruk bij de kinderen zal liggen. Het kinderkoor Unisono zal de zang verzorgen. Voorgangers zijn pastor Z. Nowara en pastor C. Roetgerink. Tevens wordt er een Kruisweg gehouden in de kerk van Hertme om uur.

24 Voor het tiende jaar beeld voor hulp aan allerarmsten op Sri Lanka. Op zondag 15 april wordt in Borne het tiende Open kampioenschap NO-Nederland voor Living Statues gehouden. Vanaf de eerste keer in 2009 deden vrijwilligers mee in deze wedstrijd om giften in te zamelen voor diverse projecten van de Stichting Hulp aan Sri Lanka, waar pastoor van der Sman voorzitter van is. De groep viert de tiende deelname samen met de organisatie. De vrijwilligers doen opnieuw mee als beeldengroep De Schoonheden. U zult de beeldengroep op een verrassende manier vinden tijdens de wandeling langs de beeldenroute. De vrijwilligers zetten het jaar 2018 in het teken van het financiële adoptie programma van de stichting. Een groot aantal sponsoren betaalt maandelijks een bedrag om een gezin in grote nood te helpen aan de eerste levensbehoeften of een jongere die goed kan leren, de kans te geven om een goede opleiding te doen. Dan wacht hen een toekomst waarin ze voor zichzelf en vaak ook voor hulpbehoevende familieleden kunnen zorgen. Soms stoppen sponsoren hiermee door persoonlijke omstandigheden en dreigen gezinnen terug te vallen in diepe armoede of moet een studie voortijdig gestopt worden. Om dat te voorkomen gaat de groep vrijwilligers dit jaar actie voeren om in dit soort gevallen de maandelijkse zo noodzakelijke donaties door te laten lopen totdat een nieuwe sponsor is gevonden. De hoop is natuurlijk, dat de stichting met de giften gewoon door kan gaan met de hulp aan elf gezinnen/studenten die nu geen sponsor hebben.

25 Het kampioenschap wordt gehouden op zondag 15 april van uur tot uur. Er worden schema s uit gedeeld waarop alle deelnemende beelden te vinden zijn. Er is een giften - bus aanwezig voor uw hulp. Informatie over het veelzijdige werk van de stichting vindt u op: en op facebook Voor meer informatie over het financiële adoptieprogramma kunt u bellen met de contactpersoon binnen het bestuur van de stichting: Ed van Leuteren, Tel: Dinsdag 27 maart K.B.O.-Paasmiddag om uur in de Stefans-Hof. Ds. Johan Meijer komt vertellen over Taizé met aansluitend een broodmaaltijd. Dinsdag 17 april ZijActief verzorgt voor de leden een excursie naar fruitbelevingspark Land van Maas en Webbink in Geesteren. Allen die zich hiervoor hebben opgegeven verzamelen zich om uur op het pastoor Veegerplein. Vertrek om uur. Dinsdag 3 april K.B.O.-soos om uur in de hal van de Stefans-Hof.

26 Con Brio 50 jaar Op vrijdag 13 april 2018 zal er een gezellige avond/nacht zijn waarna op zaterdag 14 april 2018 er een gezellige muzikale middag zal plaatsvinden bij de St. Stephanuskerk. In de viering die avond worden liederen uit het 50-jarig repertoire ten gehore gebracht, waarna er afgesloten wordt met een hapje en een drankje. Verdere informatie over deze reünie vindt u op de facebookpagina en internetsite van Con Brio. Ook kan er een brief worden gestuurd ter attentie van Con Brio op het adres Stationsstraat 1, 7622 LW in Borne. Zaterdag 14 april Taizéviering in de Oude Kerk van Borne Op zaterdagavond 14 april zal er om uur een Taizéviering plaatsvinden op het koor van de Oude Kerk in Borne (Oude kerkstraat 2). Deze viering zal qua vorm en duur (ongeveer drie kwartier) sterk lijken op de manier waarop men in de kloostergemeenschap Taizé in Frankrijk de gebedsvieringen vormgeeft. Er is ruimte voor gebed, Bijbelteksten en stilte voor eigen bezinning. Dinsdag 17 april K.B.O.-themamiddag om uur in de Stefans-Hof. Ina Timmer en Arie Niks vertellen over tradities rond het huwelijk door de jaren heen.

27 Wanneer : maandag 2 april, 2 e Paasdag. Hoe laat : aansluitend op de parochieviering van 9.30 uur (brunch). Waar : St. Stephanuskerk - Stefans-Hof en de tuin van de pastorie, tijdens de brunch kunnen kinderen om uur paaseieren gaan zoeken in de tuin van de pastorie. Voor wie: Voor alle kinderen, papa s en mama s, opa s en oma s, ooms en tante s, vriendjes en vriendinnetjes. Vorige jaren smaakte de brunch uitstekend en bleek het een uitgelezen moment om elkaar binnen de parochie te ontmoeten. U bent van harte welkom! Wanneer : zaterdag 21 april 2018 Hoe laat : 14:30 tot 16:30uur Waar : Stefans-Hof Voor wie : Kinderen groep 4 t/m groep 8 Voor inlichtingen: Loes Boomkamp Boomkamp.loes@gmail.com

28

Dat het vuur in u weer mag branden, begeesterd haar weg gaat, in en om u heen.

Dat het vuur in u weer mag branden, begeesterd haar weg gaat, in en om u heen. zbegeesterd raken, kent u dat gevoel of hebt u dat in de laatste periode nog mogen ervaren? Ik wel, in de afgelopen maanden zie ik meer en meer jongeren begeesterd raken door M25. Hun handen en voeten,

Nadere informatie

Meer informatie hierover op het publicatiebord in het portaal van de kerk. Opgave via

Meer informatie hierover op het publicatiebord in het portaal van de kerk. Opgave via De parochies de Goede Herder, de Heilige Geest en de HH. Jacobus en Johannes ontplooien steeds meer activiteiten die niet direct of indirect met liturgie te maken hebben maar waar veel parochianen bij

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

Afscheid pastor Carla Roetgerink Nieuwe collega pastor Annette Zoet

Afscheid pastor Carla Roetgerink Nieuwe collega pastor Annette Zoet In het pastorale team zijn er veranderingen. Pastor Annette Zoet komt ons team versterken en we hebben afscheid genomen van pastor Carla Roetgerink. We zijn verheugd om u te kunnen melden dat Pastor Carin

Nadere informatie

Over deze weg naar Santiago de Compostella gaan we spreken tijdens de bezinningsdag, die het pastoraal team organiseert op: zaterdag 3 maart 2018

Over deze weg naar Santiago de Compostella gaan we spreken tijdens de bezinningsdag, die het pastoraal team organiseert op: zaterdag 3 maart 2018 Eerlijk gezegd: ik moet er niet aan denken! Een tocht van maanden te voet naar Santiago de Compostella. Maar tegelijkertijd spreken de verhalen die ik hoor mij aan en heb ik een enorm respect voor mensen

Nadere informatie

Z.P. Nowara, parochievicaris. Mijn kind, Mijn Zoon

Z.P. Nowara, parochievicaris. Mijn kind, Mijn Zoon De koningsdag ligt achter ons wanneer u dit leest. Nu ik dit schrijf, ligt dat nog in het verschiet. De dag van arbeid, 1 mei ligt achter ons. Sinds 1947 herdenken we op 4 mei de Nederlandse oorlogsslachtoffers.

Nadere informatie

In dankbare herinnering aan Mgr. W.Th.J. Bosch Emerituspastoor van de St. Stephanusparochie in Borne Erekapelaan van de Paus

In dankbare herinnering aan Mgr. W.Th.J. Bosch Emerituspastoor van de St. Stephanusparochie in Borne Erekapelaan van de Paus In een wereld vol geluiden wil ik uw stem horen niet de dagelijkse stroom aan informatie niet opgejaagd door alles wat moet, groots en belangrijk is ik wil geen vaste paden, gehechtheid aan wat hoort en

Nadere informatie

Een goede wachttijd toegewenst!

Een goede wachttijd toegewenst! We leven in een bijzondere overgangsperiode. De laatste zondagen van het kerkelijk jaar worden gevierd, met als hoogtepunt het Hoogfeest van Christus Koning. Daarna gaat het in een vloeiende beweging over

Nadere informatie

1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren.

1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren. 1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren. Ik mocht daar zijn, dichtbij waar mijn wieg heeft gestaan in Polen, om jongeren te begeleiden. Een fantastische ervaring

Nadere informatie

Zygfryd Nowara. Na een lange tijd van onderscheiding, was het op 20 juni 1992 zover:

Zygfryd Nowara. Na een lange tijd van onderscheiding, was het op 20 juni 1992 zover: Met Pinksteren gaat het om drie sterke woorden: om Geestkracht, Wind en Adem. Drie woorden met een schat aan betekenissen. Het gaat met Pinksteren om een feest waar je je adem van inhoudt! En niet zomaar

Nadere informatie

HH. Jacobus en Johannesparochie

HH. Jacobus en Johannesparochie 2 Na zeven jaar gewerkt te hebben in de HH. Jacobus en Johannesparochie en de laatste vijf jaar ook in De Goede Herder en de Heilige Geestparochie, heeft parochievicaris Zygfryd Nowara, per 1 november

Nadere informatie

Marc Oortman, pastoor

Marc Oortman, pastoor U zult straks de posters weer zien hangen en de brieven vallen weer bij u in de bus: de Kerkbalans gaat van start. U wordt opgeroepen uw financiële bijdrage naar vermogen te leveren om het pastorale werk

Nadere informatie

Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid.

Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Hij ruste uit van het werk dat Hij gedaan had. Al aan het begin van

Nadere informatie

Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij.

Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij. Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij. Maar het zou een misvatting zijn dat het nu gedaan is met de feesten.

Nadere informatie

Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier

Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier van het Rijk Gods in ons hart. Over de schat in de akker

Nadere informatie

Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is. Ria Doornbusch

Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is. Ria Doornbusch Vorig jaar ben ik er mee begonnen. Ik had ooit eens een set gekregen: een leuk kistje met acrylverf in verschillende kleuren, wat schilderdoek en penselen. Het duurde even voordat ik het durfde wagen,

Nadere informatie

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt,

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, heeft men goed gedraaid? Was de omzet naar behoren?

Nadere informatie

In deze tijd in aanloop naar Pasen doet paus Franciscus een beroep op ons: op iedere mens! Hij vraagt ons of wij voldoende oog hebben voor de ander?

In deze tijd in aanloop naar Pasen doet paus Franciscus een beroep op ons: op iedere mens! Hij vraagt ons of wij voldoende oog hebben voor de ander? In dagblad de Trouw las ik, dat Trump zei, dat hij liever niet bij zichzelf naar binnen kijkt, omdat ik misschien niet leuk vind, wat ik dan zie! Het zijn verwarrende tijden, zeker in verkiezingstijd.

Nadere informatie

"Geef voor je kerk".

Geef voor je kerk. Omdat veel Bornenaren en Hertmenaren vinden dat onze parochiekerken een beeldbepalende en belangrijke functie in onze gemeenschappen hebben, durven wij ook dit jaar weer bij u aan te kloppen voor deze

Nadere informatie

Allerheiligen is een Hoogfeest dat het vieren waard is!

Allerheiligen is een Hoogfeest dat het vieren waard is! Het is een prachtig schilderij. Ik heb er een hele tijd naar staan kijken. De Voorlopers van Christus en de Heiligen en Martelaren, zo heet het. Het is geschilderd door Fra Angelico (1387-1455) en het

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

Gods volk samen onderweg

Gods volk samen onderweg Gods volk samen onderweg In deze tijd zien we steeds meer het wij en zij denken. In de politiek maar ook in onze parochies. De angst van verlies die we op vele manieren ervaren. In de Goede Week zien we

Nadere informatie

En waar het moeizaam gaat, wordt binnen de parochie steeds meer samengewerkt met de andere geloofsgemeenschappen.

En waar het moeizaam gaat, wordt binnen de parochie steeds meer samengewerkt met de andere geloofsgemeenschappen. Driekoningen! Misschien zouden we deze Wijzen nu visionairs noemen: mensen met de blik op de toekomst, mensen met een visie, mensen met dromen. Het Kerstkind wordt het eerst bezocht door mensen die leven

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE Zondag 15 juli : Hellehondsdagen: 09.00 uur : Eucharistieviering m.m.v. Plechelmuskoor Voorganger : pastoor T. Munsterhuis Lectrice : mevr. A. Scholte Lubberink Misdienaars

Nadere informatie

Het Pastoraal Team wenst u mooie voorjaarsweken en een goede voorbereiding op Pinksteren.

Het Pastoraal Team wenst u mooie voorjaarsweken en een goede voorbereiding op Pinksteren. De tijd tussen Pasen en Pinksteren staat in het teken van de groei van de jonge kerk. Dat past mooi bij de lente, ook nu schiet er van alles uit de grond, er wordt gezaaid en gepoot, nieuwe dingen geprobeerd:

Nadere informatie

Op dagen waarop er geen bijzondere zaken te vieren zijn, dragen de

Op dagen waarop er geen bijzondere zaken te vieren zijn, dragen de In liturgievieringen spelen kleuren een belangrijke rol. Tijdens eucharistievieringen komt de priester de ene keer in een groen kazuifel de kerk binnen, een andere keer in rood of wit. De kleur hangt niet

Nadere informatie

Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen.

Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen. Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen. Laten we onderweg bewuster leven. Laten we met de apostel

Nadere informatie

Wie zal de steen wegrollen

Wie zal de steen wegrollen Wie zal de steen wegrollen die op jouw leven drukt? Paasspecial 2019 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Ondanks alles (van Moeder Teresa) Mensen zijn onredelijk, onlogisch

Nadere informatie

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Pasen. Tijd vliegt. In het pastoraal team wordt dat met

Nadere informatie

Moge het adventslicht in ons steeds krachtiger worden om de duisternis te breken, in Gods Naam.

Moge het adventslicht in ons steeds krachtiger worden om de duisternis te breken, in Gods Naam. Met de eerste zondag van de advent staan wij aan het begin van het nieuwe liturgische jaar. Deze voorbereidingstijd op Kerstmis wil ons helpen, een licht te zijn voor de andere mens. Als ik de geest van

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017

Website Zenderen:   KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept 2017 30 september 2017 49 ste Jaargang nr. 39 22 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Gods onvoorwaardelijke liefde.

Gods onvoorwaardelijke liefde. Aan het begin van de veertigdagentijd ontmoeten we Jezus op plaatsen en in situaties die wij niet kennen in het Twentse landschap. We ontmoeten Jezus in de woestijn. Hij is een soort retraite begonnen,

Nadere informatie

Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk.

Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk. Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk. Een glas wijn in de hand starend naar de prachtig heldere

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

1 Als ik aan m'n moeder vroeger iets vroeg wat niet kon of mocht, pleegde ze vaak te zeggen; "ja hoor, m'n kind, als Pasen en Pinksteren op één dag vallen.' Ze bedoelde hier natuurlijk mee te zeggen dat

Nadere informatie

Nr. 07 Website Zenderen: 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017

Nr. 07 Website Zenderen:   24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 07 Website Zenderen: www.zenderen.nl 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november 2017 2 december 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

St. Martinuskerk, Wergea-Warten

St. Martinuskerk, Wergea-Warten Sint Vitusparochie St. Martinuskerk, Wergea-Warten 22 feb 2018 6 e Jrg. nr 1. 2018 Beste Lezers van de Digitale Muurkrant, Alweer de 6 e jaargang van onze Digitale Muurkrant. En jawel, als buiten-gebied

Nadere informatie

Deze keer maar liefst 4 preken in een. Veel leesplezier!

Deze keer maar liefst 4 preken in een. Veel leesplezier! Deze keer maar liefst 4 preken in een. Veel leesplezier! Preek op de Witte Donderdag jaar C - 2016 Welkom beste mensen bij deze heilige mis op Witte donderdag. Beste mensen Vanavond op de witte donderdag

Nadere informatie

Het pastorale team wens u een inspirerende Pinkstertijd.

Het pastorale team wens u een inspirerende Pinkstertijd. Op het moment dat ik deze column schrijf hebben net de aanslagen in Brussel plaats gevonden. Het bijzondere is dat aan het einde van de dag mensen, vooral jonge mensen, de straat op gaan in Brussel en

Nadere informatie

Stationsstraat 1, 7622 LW Borne

Stationsstraat 1, 7622 LW Borne Pastoraal team: Mr. M.J.A. Oortman Tel: 06-20 453 713 Wekelijkse vrijde dag drs. mw. H.Th.Y.M. v.d. Bemt tel: 06-13 60 92 93 wekelijkse vrije dag mw. R. Doornbusch, tel: 06-14 40 69 55 wekelijkse vrije

Nadere informatie

In kou en duisternis kunnen we ons bijna niet voorstellen, dat het ooit weer warm en licht wordt: in de winter lijkt de zomer onbeschrijfelijk ver weg! Oude culturen waren in deze tijd van het jaar soms

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

VERRIJZENIS, HET LEVEN DAT GOD ONS SCHENKT.

VERRIJZENIS, HET LEVEN DAT GOD ONS SCHENKT. PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Parochiesecretariaat: vacant Pastorie en parochiesecretariaat: Jaargang 5 nummer.kerkstraat 48,

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen

DE STEM VAN ZENDEREN. De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 22 Website Zenderen: www.zenderen.nl 30 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT

Nadere informatie

Adeste fideles, laeti triumphantes, venite, venite in Bethlehem. Natum videte Regem angelorum, Venite adoremus (ter), Dominum.

Adeste fideles, laeti triumphantes, venite, venite in Bethlehem. Natum videte Regem angelorum, Venite adoremus (ter), Dominum. De Adventstijd en de Kersttijd zijn beide bijzondere perioden in het kerkelijk jaar en ook in het maatschappelijk leven. Er is door componisten van vroeger en nu, heel veel muziek geschreven voor deze

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 16 Website Zenderen: www.zenderen.nl 9 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 10 februari 2018 17 februari 2018

Nadere informatie

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 15 Website Zenderen: www.zenderen.nl 2 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 3 februari 2018 10 februari 2018

Nadere informatie

Plechtigheden Goede Week en Pasen

Plechtigheden Goede Week en Pasen Plechtigheden Goede Week en Pasen 1 april Palmzondag 10.00 uur Hoogmis Jezus wordt feestelijk onthaald in Jeruzalem. Wij vieren de Eucharistie met palmwijding en processie en nodigen jong en oud hierbij

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 25 februari 2016 07 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken en stagiaires Kwartiergesprekken Andere tijden of niet? Vastenactie De week van de BMS Open Dag Oud papier Knutselcircuit

Nadere informatie

Een inspirerende en rustige vakantietijd toegewenst.

Een inspirerende en rustige vakantietijd toegewenst. Wanneer u dit leest zijn alle communievieringen achter de rug en kunnen vele kinderen en hun (groot) ouders terugkijken op een bijzonder moment in hun leven. Heel veel dingen en momenten in ons leven zijn

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

RK Federatie Vlietstreek

RK Federatie Vlietstreek RK Federatie Vlietstreek UITVAARTFOLDER Als een dierbare komt te overlijden, komen er vele vragen op de nabestaanden af. Diepere vragen over het mysterie van het leven en de dood, maar ook veel praktische

Nadere informatie

Door Zijn verrijzenis is het kruis teken van hoop. Paasspecial. Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus

Door Zijn verrijzenis is het kruis teken van hoop. Paasspecial. Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Door Zijn verrijzenis is het kruis teken van hoop Paasspecial 2017 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven We vieren Pasen: Christus is verrezen! Wanneer staan we daar bij

Nadere informatie

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God Stilteviering zondag 9 november 2014 Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne Huis van God Opening Welkom allemaal in deze stilteviering. Een moment van gebed en bezinning. Moge Gods vrede rusten op ons samenzijn,

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

Zondag 31 maart: gezinsmis 10 uur

Zondag 31 maart: gezinsmis 10 uur Zondag 31 maart: gezinsmis 10 uur Op zondag 31 maart zijn jullie van harte welkom bij de gezinsmis. Tijdens deze mis om 10 uur zijn er verschillende taken die jullie mogen doen zoals het lezen van de eerste

Nadere informatie

De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond

De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond St. Willibrord, de grondlegger van het geloof in onze

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Parochiesecretaresse: mej. E. Rouwhorst Jaargang 5 nummer Pastorie 4 en parochiesecretariaat:

Nadere informatie

Het was een stille tocht. Vele mensen namen er aan deel. Schattingen lopen uiteen: tweeduizend, vijfduizend mensen. Hoeveel het er ook zijn geweest: het was indrukwekkend. De kans is groot dat u er niets

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

Parochieberichten Geldrop

Parochieberichten Geldrop Parochieberichten Geldrop Contact: Stationsstraat 21, 5664 AP, Geldrop 040-2862364 mail: geldrop@parochienicasius.nl website: www.parochienicasius.nl Jaargang 5 nummer 4 april 2019 Goede Week en Pasen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD De ochtend is nog pril, de zon gaat op in pastelkleuren als Maria van Magdala doet wat haar hart haar ingeeft: de

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 17 dd29-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 3 mei: Vijfde paaszondag: Wie in mij blijft, draagt veel vrucht (Joh. 15, 1-8). Zondag 3 mei: HH. Filippus

Nadere informatie

Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Par. HH. Petrus en Paulus Weekbericht

Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Par. HH. Petrus en Paulus Weekbericht Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Par. HH. Petrus en Paulus Weekbericht Pastoor: J.H. Smith Pastorie: Steenschuur 19 2311 ES Leiden Telefoon: 071-5130700 ING Bank: 60 72 98 Rabobank: 33.55.22.351

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Ter gelegenheid van het 50 ste verjaardag van het Tweede Vaticaans Concilie werd door Paus Benedictus XVI het kerkelijke

Nadere informatie

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016 NIEUWS UIT EIGEN GEMEENSCHAP Parochie-avond op 25 april om 20.00 uur in De Mantel De afgelopen maanden hebben we veel ondernomen. We hebben voor het eerst draaiboeken gemaakt voor de weken rond Pasen en

Nadere informatie

1. Priester: Licht en leven vinden we bij God, want Hij wil niet dat de mens

1. Priester: Licht en leven vinden we bij God, want Hij wil niet dat de mens Voorbede Na de homilie van de diaken of de priester volgt de Voorbede. In de Voorbede bidden we als geloofsgemeenschap voor de intenties die in ons hart zijn. Uiteraard gaan de beden in het geval van een

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

PROGRAMMA voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord

PROGRAMMA voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord PROGRAMMA 2019-2020 voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord 1 PROGRAMMA 2019 2020 voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland ONTMOETINGSAANDELEN-ACTIE MARTINUSBERICHT 31 oktober + 1 november 2015 nr. 45 Dit weekend van 31 Oktober en 1 november vraagt het inloophuis De Ontmoeting aandacht

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2018 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 16 juli tot en met

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 6 april 2014 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend Voorganger:

Nadere informatie

Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd

Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd We hebben de Kerstdagen maar net achter de rug en de Veertigdagentijd dient zich alweer aan. Toch zullen we ongetwijfeld

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr. 13 2 juli t/m 15 juli 2017 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2017 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 10 juli tot en met vrijdag

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

Beelden en verhalen van activiteiten in de 40dagentijd en Pasen 2015uit de Ontmoetingskerk- en Adventskerkgemeente in Eindhoven

Beelden en verhalen van activiteiten in de 40dagentijd en Pasen 2015uit de Ontmoetingskerk- en Adventskerkgemeente in Eindhoven Beelden en verhalen van activiteiten in de 40dagentijd en Pasen 2015uit de Ontmoetingskerk- en Adventskerkgemeente in Eindhoven Soberheid vasten 40-dagen op weg naar Pasen oefenen in solidariteit en je

Nadere informatie

Oase veelgestelde vragen:

Oase veelgestelde vragen: Oase veelgestelde vragen: De mensen van Oase krijgen vaak vragen van mensen buiten Oase, met name van katholieken van wie de thuis-kerk gesloten is. In dit artikel proberen we daar antwoord op te geven.

Nadere informatie

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen PERSONALIA: OVERLEDEN: 08 december: 67 jaar; Gerrit Hermanus van den Broek, echtgenoot van Trees Compier; Rietveld 26.

Nadere informatie

Heilig mijn Naam. Van GEBOD naar WOORDEN VAN BEVRIJDING De tien geboden. Meditatieve viering in de cyclus. 11 november 2018 De Zwanenhof Zenderen

Heilig mijn Naam. Van GEBOD naar WOORDEN VAN BEVRIJDING De tien geboden. Meditatieve viering in de cyclus. 11 november 2018 De Zwanenhof Zenderen Deze viering werd voorbereid door Henny Lansink, Ineke Brouwer, Victor Schmidt, Ineke en Wim Oldenbeuving voorganger: Ben Hövels Heilig mijn Naam Het Twents Liturgiekoor zingt samen met u onder leiding

Nadere informatie

Jaarkalender 2014-2015

Jaarkalender 2014-2015 Inspiratie en betrokkenheid, een leer weg in de liturgie Met kinderen leren vieren Jaarkalender 2014-2015 Voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar, hebben de parochies Sint Maarten en Trinitas in Leidschendam

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari 2019 MEDEDELINGEN De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een gezegend 2019 Trudy, Ingrid, Suson, Sjaak,

Nadere informatie

jaargang 45/week 12: zondag 26 maart 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk

jaargang 45/week 12: zondag 26 maart 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk LIEF EN LEED: OVERLEDEN: 21 maart: Antonia Apolonia van den Bulck-Goense, weduwe van Henricus van den Bulck, 90 jaar, voorheen wonend te s-heerenhoek. Haar afscheid in besloten kring was op zaterdag 25

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

Eerste Heilige Communie

Eerste Heilige Communie Eerste Heilige Communie 3 juni 2018 Open Hof Thema: Iedereen telt mee Voor de kinderen Een stapje verder Toen je gedoopt werd, hebben je ouders de eerste stap gezet op de weg van Jezus. Nu je wat groter

Nadere informatie

Ik zie er naar uit om met mensen en groepen in de drie parochies kennis te maken en hier als pastor te werken.

Ik zie er naar uit om met mensen en groepen in de drie parochies kennis te maken en hier als pastor te werken. Licht en wortels Op vrijdagavond 1 juni werd ik in de Thaborkerk door vicaris Ronald Cornelissen gepresenteerd als nieuwe pastoraal werker in de parochies De Goede Herder, H.H. Jacobus en Johannes en De

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Parochie nodig. Pagina 1

Parochie nodig. Pagina 1 Parochie nodig Katholiek worden Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden dan kunt u contact

Nadere informatie

Uw Kerkelijke Uitvaart

Uw Kerkelijke Uitvaart Uw Kerkelijke Uitvaart 2 Adressen Pastor T.F. Buitendijk OCarm Westelijk Halfrond 1 1183 HN Amstelveen tel. 020 641 63 01 e-mail: tom.buitendijk@hetnet.nl Pastor Ph. Kint Ronde Hoep Oost 31 1191 KC Ouderkerk

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

het vuur van de liefde pinksteren 2008

het vuur van de liefde pinksteren 2008 het vuur van de liefde pinksteren 2008 + J. van den Hende het vuur van de liefde pinksteren 2008 + J. van den Hende Pinksteren is het feest van de heilige Geest, het is de afronding van de Paastijd. We

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie