In deze tijd in aanloop naar Pasen doet paus Franciscus een beroep op ons: op iedere mens! Hij vraagt ons of wij voldoende oog hebben voor de ander?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In deze tijd in aanloop naar Pasen doet paus Franciscus een beroep op ons: op iedere mens! Hij vraagt ons of wij voldoende oog hebben voor de ander?"

Transcriptie

1

2

3 In dagblad de Trouw las ik, dat Trump zei, dat hij liever niet bij zichzelf naar binnen kijkt, omdat ik misschien niet leuk vind, wat ik dan zie! Het zijn verwarrende tijden, zeker in verkiezingstijd. Wij Amerika wij Nederland wij, het Nederlandse volk.wij 50-plussers wij Christenen..en dan volgt er vaak iets, waarbij ik denk: Daar wil ik niet bij horen! En heel vaak wordt het bedoeld als een muur tegen andere mensen, groepen, godsdiensten als een bedreiging van dit ons. En dan blijft de vraag over: Maar wie zijn wij, wie ben ik dan wel? Als Christenen vieren wij de Veertigdagentijd. Een tijd, om zoals Jezus in de woestijn onze buitenkant, de muur om ons heen, af te leggen. Een tijd, om naar binnen te zien. Om naast onze mooie kanten ook onze beperkingen, angsten, kwetsbaarheid en verleidingen onder ogen te durven zien. Soms inderdaad niet leuk om te doen, maar wie zijn eigen binnenwereld niet kent, kan ook de buitenwereld niet kennen. Daar wordt de ander al snel tot vijand of bedreiging. Als we bij onszelf naar binnen durven zien, dan kan daar ruimte groeien voor de ander, als medemens, een naaste. Dan kan daar ruimte groeien voor de God, die om je geeft, helemaal zoals je bent als uitnodiging om zo ook naar de ander te zien, een mens zoals jij. Niet WIJ tegenover ZIJ maar wie ben JIJ?

4 In deze tijd in aanloop naar Pasen doet paus Franciscus een beroep op ons: op iedere mens! Hij vraagt ons of wij voldoende oog hebben voor de ander? Hij moedigt aan dit ook praktisch tot uitdrukking te brengen, bijvoorbeeld door deel te nemen aan de vastenacties die in veel landen worden georganiseerd. Op scholen, in de kerk en in de samenleving is er aandacht voor en dat is heel fijn. Al voor de vierde keer -sinds 2014-, roept paus Franciscus op om wereldwijd, te bidden voor vrede. Hij vraagt dat heel bijzonder in het etmaal van 24 en 25 maart aanstaande, de vrijdag en zaterdag voorafgaand aan de vierde zondag van de Veertigdagentijd. En in Borne doen we graag mee, voor de derde keer op rij. We zetten de deuren van onze St. Stephanuskerk van harte open voor iedere bezoeker die wil meedoen om een steentje bij te dragen aan de vrede in de wereld en om je bewust te worden van de vraag of je voldoende oog hebt voor de ander? Voorgaande jaren bleek het zeer zeker de moeite waard te zijn: we gaan dus graag op herhaling voor dit goede initiatief en doel: meer tijd voor elkaar en voor God. De wekelijkse ochtendviering van uur komt te vervallen op vrijdag 24 maart en daarvoor in de plaats starten we de avond om uur met een Eucharistieviering met een aparte kinderwoorddienst voor de jeugd. Heel bijzonder zijn ook de kinderen uitgenodigd. Zij zijn tenslotte onze toekomst.

5 De avond zal afwisselend worden ingevuld met muziek, zang, bezinnende teksten, stilte en aandacht voor het hongerdoek dat in onze geloofsgemeenschappen door parochianen is gemaakt. Zeer de moeite waard! In de Stefans-Hof is tijd en ruimte voor ontmoeting en gesprek, waar u gratis van koffie, thee of ranja wordt voorzien. We bieden het u van harte aan. De kerk zal weer sfeervol verlicht worden met enkel kaarsjes, hetgeen een feeëriek beeld oplevert. Komt u gerust de sfeer proeven en de kerk bekijken. Ook wordt u de gelegenheid geboden om kaarsje aan te steken. Het Allerheiligste staat uitgesteld en u wordt uitgenodigd om aandachtig aanwezig te zijn, gewoon even stil te zitten, luisteren, kijken en voelen in de nabijheid van Onze Lieve Heer. Ook is er gedurende de avond de gelegenheid, voor wie dat wil, om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen. Daarvoor is pastor Nowara aanwezig en kunt u hem aanspreken. Veel mensen naderen opnieuw het sacrament van de verzoening en onder hen veel jongeren, die in deze ervaring vaak de weg weer vinden om terug te keren tot de Heer, om een ogenblik van intens gebed te beleven en de zin van het eigen leven opnieuw te ontdekken, aldus paus Franciscus. Laten wij opnieuw het sacrament van de verzoening met overtuiging in het middelpunt plaatsen, omdat dit het mogelijk maakt de grootheid van de barmhartigheid werkelijk te ervaren. Voor iedereen zal het een bron zijn van ware innerlijke vrede. U bent van harte welkom! Denk niet te snel dat is niks voor mij. De ervaring leert ons dat veel mensen dit als een bijzondere avond ervaren. Probeer het eens. Tot ziens in de kerk op vrijdag 24 maart aanstaande.

6 Wanneer ik dit schrijf, is het 1 maart, Aswoensdag. U ontvangt de Kerkwijzer 8 dan wel 9 maart. Dus, terugkijken en vooruitkijken. Vandaag was er veel bestuurlijke drukte. Enerzijds, het tekenen van de verkoopovereenkomst van de pastorie van de H. Theresia. Na een check in de pastorie, waarbij de meterstanden moesten worden opgenomen, werd de akte van verkoop ondertekend bij de notaris. Een vraag die dan altijd komt is, gaat de opbrengst van de verkoop naar het Bisdom? Neen, de opbrengst wordt toegevoegd aan de spaarcenten van de parochie. Daardoor is de parochie in staat in de toekomst ook tegenvallers op te vangen. Een tweede vraag is, of de opbrengst van de Kerkbalans naar het Bisdom gaat. Ook daarvan is het antwoord: neen. De Kerkbalans is bedoeld om onze parochie in stand te houden. Het reilen en zeilen van een parochie kost geld. Subsidie van de Overheid is er niet, dus met elkaar moeten we de broek ophouden. Heeft u, uw bijdrage al overgemaakt? Carnaval is afgelopen, lovende woorden in de pers. Op straat zie je nog de restanten van de confetti en de dranghekken. Vandaag, een geweldige viering met kinderen in de Stephanuskerk en vanavond een viering: stof zijt ge en tot stof zult ge wederkeren, het askruisje. Zie, de betrekkelijkheid van het aardse- leven, zoals reeds in het Scheppingsverhaal is aangegeven. Maar niet alleen dat, nadenken over je eigen ambities en doelen, kijken om je heen. Dat heeft ook de MOV-groep van de parochie gedaan met haar hongerdoek. Geweldig wat is gepresteerd! Perfect aangesloten op de Vastenactie: buiten de deur kijken. En weet u, hoeveel tijd er aan is besteed, door vele handen! Bruggen Bouwen in El Salvador, kinderen in de verdrukking een plek bieden en ondersteunen.

7 Op 18 Maart is er een speciale viering over de Hongerdoek in de Stephanskerk. Op basis van ervaringen is deze viering zeker de moeite waard. We mogen ook terugkijken op een geslaagde avond voor onze vrijwillig(st)ers. Priesterkandidaat, Mauricio, gaf in woord en beeld ook een terugblik op de JWD in Polen in 2016, heel direct, humoristisch en zeer goed verstaanbaar. Ook vertelde hij de totstandkoming van de selfie met de Paus. Vooruitkijkend, de jaarrekening 2016 van de parochie is gereed. De plannen van de vernieuwing van het dak van de kerk in Hertme zijn nagenoeg afgerond. De discussie met het bestuur van het Theater in Hertme over de locatie en functies het Spookhuis verlopen in harmonie. In de maand maart zijn vele activiteiten gepland, de vastenwandeling, de lezing van Erik Borgman, de uitvoering van Jezus Christus, maar ook op 24 maart de 24 uur voor de Heer. Zie hiervoor de verschillende aankondigingen in deze Kerkwijzer. Vele manieren om ons voor te breiden op het komende paasfeest. Laten we elkaar niet laten vallen, onze band met God in deze vastentijd te verdiepen en te verstevigen, te delen met elkaar hier en elders: de Vastenaktie. Ja, dat is solidariteit.

8 Zaterdag 4 februari overleed op 85-jarige leeftijd, Johannes Henricus (Jan) Nollen in t Dijkhuis. Hij woonde voorheen aan de R.W.H. Hofstede Crullstraat. De uitvaart vond plaats op donderdag 9 februari vanuit de St. Stephanuskerk in Borne waarna hij begraven werd op het r.k. kerkhof van Zenderen. Zaterdag 4 februari overleed op 81-jarige leeftijd, Gezina Johanna (Sinie) Sanders-Ankoné, van Galenstraat 4. De afscheidsviering vond plaats op vrijdag 10 februari in de H. Stephanuskerk in Hertme waarna de volgende dag de crematieplechtigheid volgde in Usselo. Donderdag 9 februari overleed op 91-jarige leeftijd, Rica Anna (Riet) Oude Lenferink in t Dijkhuis. Zij woonde voorheen op de Schoener. De dankdienst voor haar leven werd gehouden op zaterdag 18 februari in de kapel van het Dijkhuis. Zondag 19 februari overleed op 90-jarige leeftijd, Johannes Albertus Antonius (Jo) Schiphorst, Beerninksweg 17. De uitvaartviering vond plaats op vrijdag 24 februari vanuit de St. Stephanuskerk waarna hij begraven werd op de begraafplaats in Borne. Vrijdag 24 februari overleed op 74-jarige leeftijd, Albertus Andreas Maria (Bert) Vos in t Dijkhuis. Hij woonde voorheen aan de Ennekerdijk. De uitvaartviering vond plaats op donderdag 2 maart vanuit de St. Stephanuskerk waarna hij werd begraven op de begraafplaats in Borne. Woensdag 1 maart overleed op 63-jarige leeftijd, Theresia Gerharda Maria (Trees) Gloerich, Zijdestraat 10. De uitvaartviering vond plaats op woensdag 8 maart in de St. Stephanuskerk waarna de crematieplechtigheid volgde in Usselo. Dat zij mogen rusten in Gods vrede

9 Opgenomen in de gemeenschap van de H. Kerk door het H. Doopsel in de kerk van de H. Stephanus in Hertme op zaterdag 4 februari: Rob Harry Maria Dashorst, zoon van Rob en Hilke Dashorst-Kolner, Dulderbroekweg 4, 7597 NS Saasveld. Op zondag 5 februari: Puck Jolie Scholten, dochter van Jesper en Floor Scholten-Blenke, Molenkampsweg 49, 7622 AR Borne. Van harte gefeliciteerd en welkom. Een felicitatie ook aan ouders, peetouders, grootouders en broertjes en zusjes. H. Stephanus Hertme Zaterdag 11 maart: Frans Kleissen, Irene Kemna-Vinkenvleugel, ouders Zonder-Kreuwel, overleden familie Veldhof-Luttighuis. jaargedachtenis: Bernhard Kemerink op Schiphorst, Johannes Aalderink. St. Stephanus Borne Zondag 11/12 maart: Bernard Wesselink, Albertus en Antonia van Uhm-Reinders en Ingrid, Jan Rost, Anja Meijerink-Manenschijn, Cees en Ine van der Bilt-Floothuis en families, Johan Weghorst, Johan Leloux, Marijke Ellenbroek-Vloon, Willy Hanstede-Nijenhuis, Johan Bosch, Jan Nollen, Sinie Sanders-Ankoné, Riet Oude Lenferink, Jo Schiphorst, Bert Vos, Diny Olde Veldhuis-Sander, ouders Olde Veldhuis-Leverink, Trees Gloerich. Nagekomen: 12 febr.: Harry Bos, Gerrit Munsterhuis, Jo Gervink, Frans Bloemhoff, 26 febr: Jan Ramaker, 5 mrt: Maria Goorhuis-Harink, ouders Koelen-ten Berge,

10 Henk Peper, Herman G.L. Vollenbroek. Jaargedachtenis: Tonny Schwering, Gerard ten Dam. Vrijdag 9.00u. familie Ticheler-Loohuis, Ans Rottink H. Stephanus Hertme Zaterdag 18 maart: Frans Kleissen. St. Stephanus Borne Zondag 18/19 maart: Marijke Ellenbroek-Vloon, Annie Bos-Wegter, Willy Hanstede-Nijenhuis, Johan Bosch, Jan Nollen, Sinie Sanders-Ankoné, Riet Oude Lenferink, Jo Schiphorst, Bert Vos, Herman G.L. Vollenbroek, Trees Gloerich. Jaargedachtenis: Aleida Olthof-Nieland, Paula Oude Nijhuis-Stopel, Johan Vaalt, ouders Leuverink-Dijk, Gerard Oude Vrielink Vrijdag 9.00u. familie Ticheler-Loohuis, Riet van den Nieuwboer. H. Stephanus Hertme Zaterdag 26 maart: Marietje en Willem Oude Egberink, Marjolein Kokkelink-Egberink, Truus Braakhuis-Schabbink. St. Stephanus Borne ZONDAG 25/26 maart: Jan Rost, Anna Weernink-Meijer, Anja Meijerink-Manenschijn, Marijke Ellenbroek-Vloon, Willy Hanstede-Nijenhuis, Johan Bosch, Jan Nollen, Sinie Sanders-Ankoné, Riet Oude Lenferink, Jo Schiphorst, Bert Vos, Trees Gloerich. Jaargedachtenis: familie Mensink-Liedenbaum, Cor Morshuis-Leushuis, Peter Schutten, Paul Ellenbroek.

11 Zaterdag 2 april: Frans Kleissen, Rieky Veldhof-Mensen. St. Stephanus Borne Zondag 01/02 april: Maria Geessinck, Herman Hegeman, Rudy Strikker, Marijke Ellenbroek-Vloon, Diny Scholten, Willy Hanstede-Nijenhuis, Johan Bosch, Jan Nollen, Sinie Sanders-Ankoné, Riet Oude Lenferink, Jo Schiphorst, Bert Vos, Herman G.L. Vollenbroek, Trees Gloerich. Jaargedachtenis: Marie Nijhuis-Neutink, Jan Koelen, ouders Mulder-Sanders. Vrijdag 9.30u. familie Ticheler-Loohuis, ouders en Rian Weijenborg-Wilmink, Harrie Leferink. Gedurende de veertigdagentijd zal onze parochie een daad stellen voor de minderbedeelde mensen onder ons. In de kerken van onze geloofsgemeenschappen van Borne en Hertme staan achter in de kerk kratten waarin u houdbare producten kunt leggen die naar de voedselbank gebracht gaan worden. Het pastoraal team nodigt u van harte uit om aan deze actie bij te dragen. Tevens ligt hierbij een lijst met gevraagde artikelen voor de voedselbank. Bij voorbaat onze dank voor uw deelname.

12 Dag Datum Tijd Geloofsgemeenschap Viering Voorganger Bijzonderheden TWEEDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD Evangelie: Matteus 17,1-9 zaterdag zondag 10:30 Dijkhuiskapel 18:30 H. Stephanus Hertme 9:30 St. Stephanus Borne Woord- en Communieviering Woord- en Communieviering Eucharistieviering Presentatie communicanten Werkgroep Liturgie Johan Kleissen Pastoor M. Oortman Mw. C. Roetgerink 13:00 St. Stephanus Borne Doopviering Dhr. H. Ogink donderdag 16-mrt 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastoor M. Oortman vrijdag 17-mrt 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman DERDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD Evangelie: Johannes 4,5-42 zaterdag 10:30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pater G. Westendorp 18:30 H. Stephanus Hertme 18:30 St. Stephanus Borne Woord- en Communieviering Woord- en Communieviering Mw.R.Doornbusch Laurens van Urk m.m.v. het Herenkoor m.m.v. het Dameskoor Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof gezinsviering m.m.v. het koor "Contrast" Na afloop van de viering is er koffiedrinken. m.m.v. het koor Aqua Vitae zondag 19-mrt 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Herenkoor vrijdag 24-mrt 18:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara 24 uur voor de Heer VIERDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD Evangelie: Johannes 9,1-41 zaterdag 11-mrt 12-mrt 18-mrt 25-mrt 10:30 Dijkhuiskapel 18:30 H. Stephanus Hertme Woord- en Communieviering Woord- en Communieviering Werkgroep Liturgie Laurens van Urk m.m.v. het Herenkoor zondag 26-mrt 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pater G. Westendorp m.m.v. het Dames- en Herenkoor

13 dinsdag 28-mrt 9:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastoor M. Oortman vrijdag 31-mrt St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor. Z. Nowara Voorbereidende viering op Pasen voor ouderen VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD Evangelie: Johannes 11,1-45 zaterdag 1-apr 10:30 Dijkhuiskapel Woord- en Communieviering Werkgroep Liturgie 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pater G. Westendorp m.m.v. het Dameskoor 18:30 St. Stephanus Borne Gebedsviering Werkgroep Liturgie m.m.v. Con Brio zondag 2-apr 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman m.m.v. het Dameskoor dinsdag 4-apr 14:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pater G. Westendorp Woord- en donderdag 6-apr 18:30 H. Stephanus Hertme Werkgroep Liturgie Communieviering vrijdag 7-apr geen viering!! Voorbereidende viering op Pasen voor ouderen Huispaaskaarsen Ook dit jaar bent u in de gelegenheid huispaaskaarsen te bestellen. Achter in de St. Stephanuskerk Borne, bij de Mariakapel, hangt een affiche waarop u verschillende afbeeldingen en afmetingen kunt zien. Er ligt ook een inschrijfformulier bij waarop u uw keuze kunt aangeven. Graag bestellen vòòr 31 maart De prijzen variëren van 9,- tot 50,-. In Hertme kunt u de huispaaskaars bij de kosters bestellen.

14 Op dinsdag 28 maart wordt er in de geloofsgemeenschap H. Stephanus Hertme om 9.30 uur een ochtend gehouden voor ouderen ter voorbereiding op Pasen. Pastoor Oortman zal voorgaan in de eucharistieviering. Het dameskoor verleent medewerking. Na afloop is er koffie en thee, een hapje en een drankje om elkaar te ontmoeten. Op dinsdag 4 april wordt er om uur in de Stephanuskerk een Eucharistieviering gehouden als voorbereiding op Pasen. Voorganger in deze viering is pater G. Westendorp. Na de viering is er in de Stefans-Hof een gezellig samenzijn met koffie/thee, een hapje en een drankje. De middag duurt tot ongeveer uur. De werkgroep heet u van harte welkom op deze middag. We hopen dat u met velen aanwezig zult zijn. Mocht u willen deelnemen dan is het van belang dat u zich voor 2 april aanmeldt via onderstaand strookje of telefonisch Pastorie St. Stephanus, Stationsstraat 1, tel Riet Mulder, Gentiaan 23, tel Marian van Loenen, Meijlingsgaarde 7, De bewoners van het Dijkhuis kunnen het strookje voor 2 april in de bus bij het restaurant deponeren. N.B. uw partner is altijd mee uitgenodigd Aanmeldingsformulier voor Borne Voor de viering van 4 april a.s. in de St. Stephanuskerk/Stefans-Hof Naam: Adres: Tel. Nr.: Aantal personen

15 De gunstige tijd : Brief voor de Veertigdagentijd. Kardinaal Eijk heeft een Vastenboodschap gepubliceerd ten behoeve van de Veertigdagentijd. In zijn brief, getiteld De gunstige tijd gaat kardinaal Eijk in op een goede voorbereiding op Pasen. Met Pasen vieren wij de kern van ons christelijk geloof, dat Christus omwille van de vergeving van onze zonden aan het kruis is gestorven en voor ons uit de dood is opgestaan, om ons voor te gaan naar het huis van de Vader. De Veertigdagentijd is voor ons echter geen passief aftellen naar Pasen; het is een tijd van actieve voorbereiding, van dagen van inkeer. Wij houden gedurende die periode een innerlijke voorjaarsschoonmaak, een opruiming waarbij alles weg moet dat tussen ons en de levende Heer instaat alsook tussen ons en een medemens. En dat kan nogal wat zijn. Wij verzamelen in ons leven voortdurend de nodige ballast die het onderhouden van onze relatie met de Heer en met elkaar kan belemmeren of zelfs ernstig heeft verstoord of verbroken, aldus kardinaal Eijk. In onze voorbereiding op Pasen is het dan ook van belang de stilte te zoeken om de stem van God in ons geweten, in ons hart, onze ziel te horen, zo vervolgt de Utrechtse aartsbisschop.

16 Naast de ondersteuning van de zusters van de Beschermengel in de wijk Apopa in San Salvador, waarover in de vorige Kerkwijzer verteld werd, wil de MOV ook het werk van de paters Passionisten ondersteunen in de wijk Mejicanos in San Salvador. Hier hebben de mensen zwaar te lijden onder de geweldscultuur van de bendes. In het centrum van de Paters Passionisten kunnen jongeren en volwassenen diverse opleidingen en workshops volgen. Het doel: een eigen bedrijfje opstarten zodat mensen in hun eigen onderhoud kunnen voorzien en de verleidingen van de bendes beter kunnen weerstaan. Denk aan cursussen op het gebied van koek en gebak maken, maar ook aan jongeren die worden opgeleid tot koerier. Pater Carlos san Martin: We kunnen met dit soort initiatieven mensen een toekomst vol mogelijkheden bieden en we hebben al veel voorbeelden van jongeren die zich hebben kunnen ontwikkelen en voor hun familie en eventueel gezin kunnen zorgen. Met de bijdrage van Vastenactie willen de paters ook workshops ontwikkelen gericht op hergebruik van materialen: We willen mensen ook bewust maken van hun verantwoordelijkheid voor hun leefomgeving. Daarom willen we workshops ontwikkelen waarmee we mensen kunnen leren oude materialen opnieuw te gebruiken. We hebben iemand gevonden die hiermee veel ervaring heeft, dus ik hoop jullie in een later stadium meer te kunnen vertellen. Dit is voor ons ook nieuw terrein! Jeugdcentrum Mejicanos In Mejicanos is nog geen jeugdcentrum zoals in Apopa. De wens daarvoor is er wel. Vrijwilligers Daniel Vallecillo en David Martinez van CBC (Centro Bartholomé de las Casas) gaan nu de

17 scholen langs en geven lessen vreedzaam samenleven in de klassen. Dat dit effect heeft, vertelt directrice Sara Pacheco Ortiz van de Colonia San Simon: Voordat David en Daniel hun lessen kwamen geven, hadden we grote problemen met de kinderen. Ze waren agressief, gebruikten grove taal en dachten in groepen. En als je bij de ene groep hoorde, was je automatisch de vijand van kinderen die bij een andere groep hoorden. Voordat het volledig uit de hand zou lopen, hebben we hulp ingeroepen. Via CBC kwamen Daniel en David om met de kinderen te werken en het verschil tussen toen en nu is levensgroot: de kinderen hebben meer respect voor elkaar, werken samen, ook als ze niet in dezelfde groep zitten, en zijn veel minder agressief. Ook de kinderen zijn enthousiast over de lessen vertellen Daniel en David: Het is vaak voor het eerst dat iemand belangstelling voor ze heeft, vraagt hoe het met ze gaat, of ze toekomstdromen hebben of gewoon met ze praat over simpele dingen als je lievelingseten. Veel kinderen leven in moeilijke omstandigheden, hun ouders hebben vaak de handen vol aan zichzelf en hebben nauwelijks ruimte om op deze manier aandacht te besteden aan hun kinderen. Voor de kinderen is het vaak heel emotioneel om te ervaren dat iemand echt aandacht voor je heeft, geïnteresseerd is in jou. Dat biedt veel ruimte om met ze te werken. En als we een eigen centrum zouden hebben, dan hebben we natuurlijk veel meer mogelijkheden. De activiteiten in Mejicanos Met Vastenactie steunen we het sociale werk van de paters, die door middel van workshops mensen een vak leren waarmee ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien. We steunen ook de oprichting van een jeugdcentrum. De ton voor uw gift staat al achter in de kerk. Daarnaast kunt u gebruik maken van de bankrekeningnummers van de geloofsgemeenschappen, graag o.v.v. Vastenactie t.w. St. Stephanus Borne ING NL96ING H. Stephanus Hertme: Rabo NL79RABO

18 Van maandag 27 maart t.m. zaterdag 1 april uur vindt in Hertme de kledinginzamelingsactie van Sam s Kledingactie voor Cordaid Mensen in Nood plaats. U kunt in deze week uw goede, nog draagbare kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken brengen naar de garage naast het Theaterhoes van het Openluchttheater in Hertme De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat dit jaar naar een ontwikkelingsproject van Cordaid Mensen in Nood voor de ontheemden van Rasuwa in Nepal. Dankzij uw kledingdonatie aan Sam s Kledingactie kan Cordaid Mensen in Nood de kwetsbare dorpen beschermen. Er worden degelijke dijken aangelegd en er wordt een preventieproject opgezet dat de bevolking waarschuwt bij dreigende overstromingen. Voor meer informatie over Sam s Kledingactie en de gesteunde projecten kunt u kijken op de website of bellen naar MOV-groep. Tijdens een speciale MOVviering in de St. Stephanuskerk zal er een korte film worden getoond over de projecten in San Salvador en uitleg worden gegeven over de betekenis van het hongerdoek.

19 Zoals u wellicht wel weet is er in Hertme een groep parochianen die zorg draagt voor het onderhoud van het kerkhof en het terrein rond de kerk. Deze groep bestaat uit ruim 20 personen die zijn onderverdeeld in drie groepen. Elke groep is ongeveer één keer per negen weken aan de beurt. Sinds eind vorig jaar zorgen deze groepen er ook voor dat het er netjes uitziet rond de glas-, plastic- en vetcontainer naast het kerkhof en tegenover het Oale Bakkershoes. Regelmatig echter treffen ze op of naast de containers grote glazen of plastic voorwerpen aan die niet door de opening van de container kunnen. Ook staan er soms volle plasticzakken naast. Deze voorwerpen worden niet meegenomen door Twente Milieu bij het ledigen van de containers en blijven dus staan. Als niemand deze troep zou opruimen zou het binnen de kortste keren een grote puinhoop zijn. De kerkhofgroep moet dan maar zien hoe van deze rommel af te komen. U wordt daarom vriendelijk verzocht de voorwerpen die niet door de opening van de glasbak of plasticcontainer kunnen in uw eigen Otto te deponeren. Binnen de groep kerkhofonderhoud is nog wel plaats voor een paar nieuwe leden. Voelt u zich geroepen om op vrijdag of zaterdag één maal per negen weken anderhalf à twee uurtjes (inclusief koffiedrinken) te helpen dan kunt u zich opgeven per telefoon ( ) of per mail (wschabbink@hotmail.com).

20 Precies zeven maanden na de start is de actie dak kerk zeer succesvol afgerond. Het streefbedrag is ruimschoots gehaald. Het bedrag dat binnen is bedraagt momenteel ,- Het geld dat de actie heeft opgebracht boven het streefbedrag ( ,-) wordt gebruikt voor de hoognodige dingen die anders niet hadden kunnen worden bekostigd, bijvoorbeeld reparaties en voorzieningen aan de klok. We willen iedereen die aan dit geweldige resultaat op één of andere wijze heeft bijgedragen nogmaals hartelijk bedanken. De taak van de werkgroep zit er nu op. Op donderdag 2 maart is er een laatste bijeenkomst geweest. De werkgroep is bij deze bijeenkomst onder dankzegging ontbonden. Als het weer het toe laat wordt half maart gestart met de restauratie van het dak. De toren is als eerste aan de beurt. De totale restauratie zal ongeveer 7 maanden in beslag nemen. Tijdens de werkzaamheden is het stuk straat naast de kerk afgesloten. Na werktijd en in het weekend is de weg weer gewoon open. De kerk blijft de hele tijd toegankelijk. U wordt in de volgende edities van de ontwikkelingen op de hoogte gehouden. Namens de locatieraad van de H. Stephanus Hertme Wim Schabbink

21 Ook dit jaar verkopen de jongeren (leden van het koor Con Brio en de acolieten) vanuit de werkgroep Jongeren HHJJ weer Paasstollen. Met de opbrengst worden de activiteiten die we organiseren vanuit de werkgroep Jongeren in de parochie medegefinancierd. De stollen komen van De Echte Bakker Koehorst in Borne. De stollen worden conform winkelprijs verkocht. U heeft keuze uit: Grote stol met spijs van 1 kg 11,95 Kleine stol met spijs 5,95 Kleine stol zonder spijs 4,95 Stollen kunnen besteld worden t/m zondag 9 april 2017 via jongeren@hhjj.nl. Bellen kan ook met Lorin Maatman ( ). Bestelde Paasstollen liggen op woensdag 12 april tussen 18:00 en 19:00 uur voor u klaar in de Stefans-Hof. Alvast bedankt voor uw bestelling! Werkgroep Jongeren

22 Jaarlijks in de veertigdagentijd brengt Studio 65 Vocaal Theater hoogtepunten uit de rockmusical Jesus Christ Superstar, in regionale kerken. De muziek, de sobere omlijsting en sfeervolle belichting worden afgewisseld met overdenkingen die de vele bezoekers weten te raken. Op vrijdag 31 maart komt Studio 65 naar Borne en zal in de St. Stephanuskerk deze rockmusical uitvoeren. De toegang is gratis Na de uitvoering zal gevraagd worden om een vrije gift bij de uitgang van de kerk. St. Stephanuskerk in Borne Vrijdag 31 maart 2017 Aanvang uur Zondag 26 maart a.s. wordt in de R.K. Parochiekerk van Zenderen s middags om uur het verhaal van Christus Lijden en Sterven gezongen. Een bijzonder sfeervolle compositie van Heinrich Fidelius Müller, ( ), priester van het bisdom Fulda. Medewerking verlenen Bert Roelink, Christus en Marcel van Os, Evangelist. De begeleiding wordt verzorgd door Gijs van Schoonhoven, orgel en Anne Magda de Geus, cello. Een première voor Twente!! Het geheel duurt 1 uur en 15 min. Na afloop is er een collecte.

23 Dinsdag 14 maart K.B.O.-themamiddag om uur in de Stefans-Hof. Notaris J. Kuhlmann praat ons bij over erven en schenkingen. Maandag 20 maart Verrassingsavond georganiseerd door V.A.B. om uur in de Stefans-Hof. Dinsdag 21 maart Verzorgt ZijActief voor de leden een excursie naar Foodconnect in Almelo. Allen die zich hiervoor hebben opgegeven verzamelen zich om uur op het pastoor Veegerplein. Vertrek om uur. Maandag 27 maart tot en met zaterdag 1 april Kledinginzameling Hertme U kunt uw oude nog bruikbare schoenen, kleding en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken van maandag 27 maart tot en met zaterdag 1 april uur brengen naar de garage naast het Theaterhoes van het Openluchttheater in Hertme. Dinsdag 4 april K.B.O.-soos in de hal van de Stefans-Hof om uur. Opgave misintenties. Verzoek aan allen, die gebeds- of misintenties willen opgeven voor de Goede Week en Pasen en deze geplaatst willen zien in de Kerkwijzer, dit te doen uiterlijk vóór woensdag 29 maart.

24

Meer informatie hierover op het publicatiebord in het portaal van de kerk. Opgave via

Meer informatie hierover op het publicatiebord in het portaal van de kerk. Opgave via De parochies de Goede Herder, de Heilige Geest en de HH. Jacobus en Johannes ontplooien steeds meer activiteiten die niet direct of indirect met liturgie te maken hebben maar waar veel parochianen bij

Nadere informatie

Marc Oortman, pastoor

Marc Oortman, pastoor U zult straks de posters weer zien hangen en de brieven vallen weer bij u in de bus: de Kerkbalans gaat van start. U wordt opgeroepen uw financiële bijdrage naar vermogen te leveren om het pastorale werk

Nadere informatie

Over deze weg naar Santiago de Compostella gaan we spreken tijdens de bezinningsdag, die het pastoraal team organiseert op: zaterdag 3 maart 2018

Over deze weg naar Santiago de Compostella gaan we spreken tijdens de bezinningsdag, die het pastoraal team organiseert op: zaterdag 3 maart 2018 Eerlijk gezegd: ik moet er niet aan denken! Een tocht van maanden te voet naar Santiago de Compostella. Maar tegelijkertijd spreken de verhalen die ik hoor mij aan en heb ik een enorm respect voor mensen

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 16 Website Zenderen: www.zenderen.nl 9 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 10 februari 2018 17 februari 2018

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

Gods onvoorwaardelijke liefde.

Gods onvoorwaardelijke liefde. Aan het begin van de veertigdagentijd ontmoeten we Jezus op plaatsen en in situaties die wij niet kennen in het Twentse landschap. We ontmoeten Jezus in de woestijn. Hij is een soort retraite begonnen,

Nadere informatie

Dat het vuur in u weer mag branden, begeesterd haar weg gaat, in en om u heen.

Dat het vuur in u weer mag branden, begeesterd haar weg gaat, in en om u heen. zbegeesterd raken, kent u dat gevoel of hebt u dat in de laatste periode nog mogen ervaren? Ik wel, in de afgelopen maanden zie ik meer en meer jongeren begeesterd raken door M25. Hun handen en voeten,

Nadere informatie

Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid.

Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Hij ruste uit van het werk dat Hij gedaan had. Al aan het begin van

Nadere informatie

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 15 Website Zenderen: www.zenderen.nl 2 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 3 februari 2018 10 februari 2018

Nadere informatie

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Pasen. Tijd vliegt. In het pastoraal team wordt dat met

Nadere informatie

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt,

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, heeft men goed gedraaid? Was de omzet naar behoren?

Nadere informatie

Nr. 07 Website Zenderen: 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017

Nr. 07 Website Zenderen:   24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 07 Website Zenderen: www.zenderen.nl 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november 2017 2 december 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017

Website Zenderen:   KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept 2017 30 september 2017 49 ste Jaargang nr. 39 22 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Voorganger Organist Lector Ontvangst Ds. W. Nijkamp Jan Zwart Janny de visser Henk van Zanten Orgelspel Woord van welkom Gemeente gaat staan na het aansteken van de

Nadere informatie

Afscheid pastor Carla Roetgerink Nieuwe collega pastor Annette Zoet

Afscheid pastor Carla Roetgerink Nieuwe collega pastor Annette Zoet In het pastorale team zijn er veranderingen. Pastor Annette Zoet komt ons team versterken en we hebben afscheid genomen van pastor Carla Roetgerink. We zijn verheugd om u te kunnen melden dat Pastor Carin

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

Christelijk geloven gaat door

Christelijk geloven gaat door Juist rond Pasen zijn we als pastores druk met voorbereiding op de Sacramenten en de invulling en uitvoering van activiteiten en vieringen, passend in het ritme van het kerkelijk jaar. Aldoende merken

Nadere informatie

Moge het adventslicht in ons steeds krachtiger worden om de duisternis te breken, in Gods Naam.

Moge het adventslicht in ons steeds krachtiger worden om de duisternis te breken, in Gods Naam. Met de eerste zondag van de advent staan wij aan het begin van het nieuwe liturgische jaar. Deze voorbereidingstijd op Kerstmis wil ons helpen, een licht te zijn voor de andere mens. Als ik de geest van

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

Welkom Openingsgebed

Welkom Openingsgebed Viering Theresia geloofsgemeenschap zondag 1 juni 2014 Welkom Openingsgebed God van leven, wij bidden U: open onze oren om Uw stem te verstaan. Dat wij ons geroepen weten tot dienstbaarheid niet omwille

Nadere informatie

Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij.

Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij. Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij. Maar het zou een misvatting zijn dat het nu gedaan is met de feesten.

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen

DE STEM VAN ZENDEREN. De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 22 Website Zenderen: www.zenderen.nl 30 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT

Nadere informatie

Jaarkalender 2014-2015

Jaarkalender 2014-2015 Inspiratie en betrokkenheid, een leer weg in de liturgie Met kinderen leren vieren Jaarkalender 2014-2015 Voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar, hebben de parochies Sint Maarten en Trinitas in Leidschendam

Nadere informatie

Zygfryd Nowara. Na een lange tijd van onderscheiding, was het op 20 juni 1992 zover:

Zygfryd Nowara. Na een lange tijd van onderscheiding, was het op 20 juni 1992 zover: Met Pinksteren gaat het om drie sterke woorden: om Geestkracht, Wind en Adem. Drie woorden met een schat aan betekenissen. Het gaat met Pinksteren om een feest waar je je adem van inhoudt! En niet zomaar

Nadere informatie

VERRIJZENIS, HET LEVEN DAT GOD ONS SCHENKT.

VERRIJZENIS, HET LEVEN DAT GOD ONS SCHENKT. PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Parochiesecretariaat: vacant Pastorie en parochiesecretariaat: Jaargang 5 nummer.kerkstraat 48,

Nadere informatie

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Ter gelegenheid van het 50 ste verjaardag van het Tweede Vaticaans Concilie werd door Paus Benedictus XVI het kerkelijke

Nadere informatie

Z.P. Nowara, parochievicaris. Mijn kind, Mijn Zoon

Z.P. Nowara, parochievicaris. Mijn kind, Mijn Zoon De koningsdag ligt achter ons wanneer u dit leest. Nu ik dit schrijf, ligt dat nog in het verschiet. De dag van arbeid, 1 mei ligt achter ons. Sinds 1947 herdenken we op 4 mei de Nederlandse oorlogsslachtoffers.

Nadere informatie

Oase veelgestelde vragen:

Oase veelgestelde vragen: Oase veelgestelde vragen: De mensen van Oase krijgen vaak vragen van mensen buiten Oase, met name van katholieken van wie de thuis-kerk gesloten is. In dit artikel proberen we daar antwoord op te geven.

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

In dankbare herinnering aan Mgr. W.Th.J. Bosch Emerituspastoor van de St. Stephanusparochie in Borne Erekapelaan van de Paus

In dankbare herinnering aan Mgr. W.Th.J. Bosch Emerituspastoor van de St. Stephanusparochie in Borne Erekapelaan van de Paus In een wereld vol geluiden wil ik uw stem horen niet de dagelijkse stroom aan informatie niet opgejaagd door alles wat moet, groots en belangrijk is ik wil geen vaste paden, gehechtheid aan wat hoort en

Nadere informatie

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen PERSONALIA: OVERLEDEN: 08 december: 67 jaar; Gerrit Hermanus van den Broek, echtgenoot van Trees Compier; Rietveld 26.

Nadere informatie

En waar het moeizaam gaat, wordt binnen de parochie steeds meer samengewerkt met de andere geloofsgemeenschappen.

En waar het moeizaam gaat, wordt binnen de parochie steeds meer samengewerkt met de andere geloofsgemeenschappen. Driekoningen! Misschien zouden we deze Wijzen nu visionairs noemen: mensen met de blik op de toekomst, mensen met een visie, mensen met dromen. Het Kerstkind wordt het eerst bezocht door mensen die leven

Nadere informatie

Website Zenderen: Contact Vox: tel /

Website Zenderen:   Contact Vox: tel / DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl Contact Vox: tel. 06-51209141/e-mail: info@zenderen.nl 51 ste jaargang nr. 37 13 september 2019 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2018 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 16 juli tot en met

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19 PAROCHIE H ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor P Backus Adviseur van de pastoor: mevr A Schoonbroodt Pastorie en parochiesecretariaat: Kerkstraat 8, 6223

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT 5 en 6 September 2015 nr. 37 OPROEP In het weekend van 2, 3 en 4 oktober a.s. wordt er weer het Oogstdankfeest gehouden. Dit jaar met een speciaal

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is. Ria Doornbusch

Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is. Ria Doornbusch Vorig jaar ben ik er mee begonnen. Ik had ooit eens een set gekregen: een leuk kistje met acrylverf in verschillende kleuren, wat schilderdoek en penselen. Het duurde even voordat ik het durfde wagen,

Nadere informatie

"Geef voor je kerk".

Geef voor je kerk. Omdat veel Bornenaren en Hertmenaren vinden dat onze parochiekerken een beeldbepalende en belangrijke functie in onze gemeenschappen hebben, durven wij ook dit jaar weer bij u aan te kloppen voor deze

Nadere informatie

Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier

Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier van het Rijk Gods in ons hart. Over de schat in de akker

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept september 2017

Website Zenderen:  KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept 2017 23 september 2017 49 ste Jaargang nr. 38 15 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari 2019 MEDEDELINGEN De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een gezegend 2019 Trudy, Ingrid, Suson, Sjaak,

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 15 april 2012. Wijkgemeente Ambacht-Oost in de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van zondag 15 april 2012. Wijkgemeente Ambacht-Oost in de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van zondag 15 april 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost in de Bethelkerk Hendrick ter Brugghen (1588-1629): De Ongelovige Thomas voorganger orgel : dhr. Rob van Herwaarden :

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur:

Nadere informatie

Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd

Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd We hebben de Kerstdagen maar net achter de rug en de Veertigdagentijd dient zich alweer aan. Toch zullen we ongetwijfeld

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Wie een exemplaar van de straatkrant wil bemachtigen, kan deze bestellen via www.straatnieuws.nl

Wie een exemplaar van de straatkrant wil bemachtigen, kan deze bestellen via www.straatnieuws.nl De Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws heeft een exclusief interview gehad met paus Franciscus. De paus ontving Straatnieuws-verkoper Marc, journalisten Stijn Fens en communicatiespecialist Jan-Willem

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 6 april 2014 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend Voorganger:

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 20 november 2016

Baalderdienst Zondag 20 november 2016 Baalderdienst Zondag 20 november 2016 Orde voor de Baalderdienst In deze dienst zullen we de namen noemen van de mensen die in het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden in onze wijkgemeente. Orde voor

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 20 november 2016

Baalderdienst Zondag 20 november 2016 Baalderdienst Zondag 20 november 2016 1 Orde voor de Baalderdienst In deze dienst zullen we de namen noemen van de mensen die in het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden in onze wijkgemeente. 2 Orde

Nadere informatie

STILTECENTRUM Dagelijks geopend van uur. Donderdag: uur Uitstelling van het Allerheiligste, Getijdengebed en Rozenkransgebed

STILTECENTRUM Dagelijks geopend van uur. Donderdag: uur Uitstelling van het Allerheiligste, Getijdengebed en Rozenkransgebed KERKBERICHT NR. 27 (JULI 2019) H. JOANNES DE DOOPER TE PIJNACKER PERSONALIA Overledenen 25.05 10.06 18.06 29.06 29.06 Adrianus Leonardus Franciscus Ammerlaan Wilhelmina Maria van Adrichem-Arkesteijn Willebrordus

Nadere informatie

Ruimteviering in de sfeer van Taizé in vreugde en verdriet: "ik zie jou"

Ruimteviering in de sfeer van Taizé in vreugde en verdriet: ik zie jou Ruimteviering in de sfeer van Taizé in vreugde en verdriet: "ik zie jou" 18 november 2018 Aanvang: 10:00 Witte Kerk, Lochem Voorbereid door: Gieneke van Nus, Ans Slütter, Annet Schoenmaker, Jantine Haverkamp

Nadere informatie

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat november 2015 Jaargang no. 52 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat HEILIGE GEESTKERK EERBEEK Contactblad voor parochianen en belangstellenden PAROCHIE HH FRANCISCUS en CLARA Locatie

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr. 13 2 juli t/m 15 juli 2017 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2017 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 10 juli tot en met vrijdag

Nadere informatie

1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren.

1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren. 1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren. Ik mocht daar zijn, dichtbij waar mijn wieg heeft gestaan in Polen, om jongeren te begeleiden. Een fantastische ervaring

Nadere informatie

Een goede wachttijd toegewenst!

Een goede wachttijd toegewenst! We leven in een bijzondere overgangsperiode. De laatste zondagen van het kerkelijk jaar worden gevierd, met als hoogtepunt het Hoogfeest van Christus Koning. Daarna gaat het in een vloeiende beweging over

Nadere informatie

Beleidsvisie Voor de parochiefederatie Born gevormd door de parochie(comité)s: Born, Buchten, Grevenbicht, Holtum en Obbicht

Beleidsvisie Voor de parochiefederatie Born gevormd door de parochie(comité)s: Born, Buchten, Grevenbicht, Holtum en Obbicht Beleidsvisie 2016-2015 Voor de parochiefederatie Born gevormd door de parochie(comité)s: Born, Buchten, Grevenbicht, Holtum en Obbicht 1 Beleidsplan 2016-2025 1. Inleiding 2. Onze missie: waar staan we

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Zondag 23 oktober 2016

ORDE VAN DIENST PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Zondag 23 oktober 2016 ORDE VAN DIENST PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST Zondag 23 oktober 2016 6 e zondag van de herfst Liturgische kleur: rood In deze viering zal Conny van Lier worden aangesteld als jongerenwerker voor de Protestantse

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Bron: Fr. James Mallon, Divine Renovation Guidebook, 2016, p. 74-79. Bewerkt door Alpha Nederland en Centrum voor Parochiespiritualiteit,

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

Op dagen waarop er geen bijzondere zaken te vieren zijn, dragen de

Op dagen waarop er geen bijzondere zaken te vieren zijn, dragen de In liturgievieringen spelen kleuren een belangrijke rol. Tijdens eucharistievieringen komt de priester de ene keer in een groen kazuifel de kerk binnen, een andere keer in rood of wit. De kleur hangt niet

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart met een knipoog. Vroeger was er ook jeugd van tegenwoordig.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart met een knipoog. Vroeger was er ook jeugd van tegenwoordig. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 33 Website Zenderen: www.zenderen.nl 6 juli 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 7 juli 2018 14 juli 2018 Parochie Zenderen:

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk.

Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk. Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk. Een glas wijn in de hand starend naar de prachtig heldere

Nadere informatie

Allerheiligen is een Hoogfeest dat het vieren waard is!

Allerheiligen is een Hoogfeest dat het vieren waard is! Het is een prachtig schilderij. Ik heb er een hele tijd naar staan kijken. De Voorlopers van Christus en de Heiligen en Martelaren, zo heet het. Het is geschilderd door Fra Angelico (1387-1455) en het

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen.

Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen. Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen. Laten we onderweg bewuster leven. Laten we met de apostel

Nadere informatie

Het was een stille tocht. Vele mensen namen er aan deel. Schattingen lopen uiteen: tweeduizend, vijfduizend mensen. Hoeveel het er ook zijn geweest: het was indrukwekkend. De kans is groot dat u er niets

Nadere informatie

In kou en duisternis kunnen we ons bijna niet voorstellen, dat het ooit weer warm en licht wordt: in de winter lijkt de zomer onbeschrijfelijk ver weg! Oude culturen waren in deze tijd van het jaar soms

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 6 september 2015 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 12 e Zondag van de Zomer Kleur: groen De kleur groen drukt nieuw leven, hoop, toekomst en groeikracht uit. Voorganger: Organist: Da. Geke

Nadere informatie

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje.

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje. Nieuwsbrief Nummer 11 jaargang 6 ALGEMEEN Agenda Activiteiten Wat hebben we komende tijd voor de kinderen in petto: 25 april - Duinendag/Koningsspelen voor de groepen 3 t/m 8 - Sport voor kleuters 13-23

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 09

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 09 PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Kerkstraat 8, 6223 BK Maastricht-Borgharen Tel. 043-363 29 67, b.g.g. in noodgeval 631 45 00 E-mail:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98 INGB

Nadere informatie

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda Agenda Woensdag 15 februari Vrijdag 17 februari Maandag 20 t/m vrijdag 24 februari Woensdag 1 maart Donderdag 2 maart Groep 1 vrij Carnaval groep 1 s ochtends naar school Voorjaarsvakantie Aswoensdag Luizenpluizen

Nadere informatie

Het Pastoraal Team wenst u mooie voorjaarsweken en een goede voorbereiding op Pinksteren.

Het Pastoraal Team wenst u mooie voorjaarsweken en een goede voorbereiding op Pinksteren. De tijd tussen Pasen en Pinksteren staat in het teken van de groei van de jonge kerk. Dat past mooi bij de lente, ook nu schiet er van alles uit de grond, er wordt gezaaid en gepoot, nieuwe dingen geprobeerd:

Nadere informatie

HH. Jacobus en Johannesparochie

HH. Jacobus en Johannesparochie 2 Na zeven jaar gewerkt te hebben in de HH. Jacobus en Johannesparochie en de laatste vijf jaar ook in De Goede Herder en de Heilige Geestparochie, heeft parochievicaris Zygfryd Nowara, per 1 november

Nadere informatie

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief december TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht,

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland. MARTINUSBERICHT Nr: december 2018 tot en met 12 januari 2019 MEDEDELINGEN

Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland. MARTINUSBERICHT Nr: december 2018 tot en met 12 januari 2019 MEDEDELINGEN Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 26 30 december 2018 tot en met 12 januari 2019 MEDEDELINGEN Vrijwilligers gevraagd Voor de actie kerkbalans zijn er altijd vele vrijwilligers

Nadere informatie

Jrg. 48 No mei

Jrg. 48 No mei Onder ons Parochieblad Beckum en omstreken Telefoon Pastorie; 074-3676209 E-mail; beckum@heiligegeestparochie.nl R.K. Heilige Geest Parochie geloofsgemeenschap Rabo; NL83 RABO 010.47.01.137 Beckum Giro;

Nadere informatie

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE Zondag 15 juli : Hellehondsdagen: 09.00 uur : Eucharistieviering m.m.v. Plechelmuskoor Voorganger : pastoor T. Munsterhuis Lectrice : mevr. A. Scholte Lubberink Misdienaars

Nadere informatie

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016 Eucharistieviering m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort Vijfde zondag van Pasen 24 april 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Uitnodiging tot de communie Jezus Christus zelf

Nadere informatie

Jaargang 39 nummer 11a zondag 13 maart 2011

Jaargang 39 nummer 11a zondag 13 maart 2011 Parochie Heilige Willibrordus Deken Holtkampstraat 9 4453 AH s-heerenhoek Telefoon parochiecentrum: 0113-351264 e-mail: info@rksheerenhoek.nl secretariaat: rksheerenhoek@zeelandnet.nl bank:rabobank: 1285.96538

Nadere informatie

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016 NIEUWS UIT EIGEN GEMEENSCHAP Parochie-avond op 25 april om 20.00 uur in De Mantel De afgelopen maanden hebben we veel ondernomen. We hebben voor het eerst draaiboeken gemaakt voor de weken rond Pasen en

Nadere informatie

Een inspirerende en rustige vakantietijd toegewenst.

Een inspirerende en rustige vakantietijd toegewenst. Wanneer u dit leest zijn alle communievieringen achter de rug en kunnen vele kinderen en hun (groot) ouders terugkijken op een bijzonder moment in hun leven. Heel veel dingen en momenten in ons leven zijn

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT 19 en 20 september 2015 nr. 39 VREDESWEEK 2015 EN DE VLUCHTELINGEN van dit moment Ieder jaar organiseert Pax (voorheen PaxChristi) de Vredesweek.

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Oecumenisch Roze Viering zondag 6 maart 2016 om 15.00 uur THEMA Hoe ik ook ben Voorganger ds. Ilse Hogeweg Paradijskerk Nieuwe Binnenweg 25, Rotterdam Gedachten

Nadere informatie