Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is. Ria Doornbusch

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is. Ria Doornbusch"

Transcriptie

1

2

3 Vorig jaar ben ik er mee begonnen. Ik had ooit eens een set gekregen: een leuk kistje met acrylverf in verschillende kleuren, wat schilderdoek en penselen. Het duurde even voordat ik het durfde wagen, maar op een gegeven moment ben ik gaan zitten en ben ik gaan schilderen. Ik moet zeggen dat ik het met zeer veel plezier doe. Niet dat ik nu kunst produceer, verre van dat! Maar ik vind het een uitdaging om dat wat je ziet, om dat wat je in je hoofd hebt, te vertalen naar dat witte doek. Ik heb inmiddels geleerd, van mezelf want lessen heb ik niet gehad dat kijken daarvoor heel essentieel is. Wat zie je? Hoe zie je dat? Waar liggen de schaduwen, welke kleuren zijn aanwezig? En dan komt het op kleuren mengen aan: hoe krijg je de kleur die je ziet? Hoe meng je? Hoeveel wit moet ik toevoegen om de kleur lichter te krijgen, of moet ik daar een andere kleur voor gebruiken. Kortom: het is een ontdekkingstocht die ik met heel veel plezier ga. Het heeft ook een heel groot voordeel. Als ik aan het schilderen ben, kan ik een heleboel dingen die me bezig houden, loslaten. En dat is een verademing! Kijken, observeren is dus bij het schilderen belangrijk. Observeren is in het hele leven belangrijk en ook in het parochieleven. Zoals het bij het schilderen noodzakelijk is, om dingen vanuit een ander perspectief, of van een afstand, te bekijken, zo zou het observeren in het parochieleven eens moeten geschieden vanuit een ander perspectief. We kunnen ontstane situaties en problemen van een andere kant bekijken, waarbij het vertrouwde perspectief wordt losgelaten. Dat geeft soms een ongemakkelijk gevoel, het is alsof je het vertrouwde onmiddellijk loslaat, maar dat is niet het geval. Dingen van een andere kant bekijken, geeft nieuwe inzichten, nieuwe, onvermoede perspectieven.

4 In de geloofsgemeenschappen kom ik maar al te vaak tegen, dat betrokken vrijwilligers het moeilijk vinden om dingen van een andere kant te bezien. Vaak zit daar denk ik een angst achter: als er iets verandert, wat doet dat met mij en hoe gaat het dan met het vrijwilligerswerk dat ik al zoveel jaren met veel plezier doe? Een zeer terechte vraag. En het antwoord is niet zo te geven. Het is echter wel van belang om situaties die in de loop der jaren zo zijn gegroeid, met andere ogen te bezien en te proberen te toetsen of het nog bij de tijd is. En een nieuw verworven inzicht geeft ieder wel een nieuwe perspectief, een nieuwe doel. Het mooie van schilderen is dat je door goed te kijken ineens dingen ziet, die je niet voor mogelijk hield. Het is dan heel mooi om die ontdekking op de één of andere manier op het doek vast te leggen. Soms lukt het, heel vaak niet. Maar het nieuwe inzicht, het nieuw ontdekte, het nieuwe perspectief moet je niet verliezen. Door te proberen, door steeds opnieuw te proberen om het tot uitdrukking te brengen op het schilderdoek, hou je ook voor jezelf de hoop levend dat het ooit zal lukken.

5 Bij het vertrek van pastoraal werker Christianne Saris hebben we u laten weten dat wij met het bisdom in gesprek zijn over de invulling van de vacature, die door haar vertrek binnen het pastoraal team van de samenwerkende parochies, Heilige Geest, H.H. Jacobus en Johannes en De Goede Herder is ontstaan. Dat invullen van die vacature vraagt echter tijd. Nieuwe teamleden hebben tijd nodig om zich vrij te maken van hun huidige werk. Daarom zijn we blij dat het binnen korte tijd gelukt is, u te kunnen melden, dat ons pastoraal team vanaf 1 oktober 2016 versterkt zal worden door de komst van pastoraal werkster Ria Doornbusch. Zij is op dit moment werkzaam in de samenwerkende parochies HH Vier Evangelisten te Duiven e.o. en St. Willibrordus te Zevenaar e.o. Ria Doornbusch Als bestuurscommissie (samengesteld uit de drie samenwerkende parochiebesturen) en als pastoraal team hebben we reeds kennis kunnen maken met pastoraal werker Ria Doornbusch. Dat waren plezierige en inspirerende gesprekken. Als pastoraal team en als bestuurscommissie hebben we dan ook alle vertrouwen in een vruchtbare samenwerking. Dat er zegen mag rusten op haar en ons samenwerken. Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is.

6 Overledenen: Vrijdag 24 juni overleed in t Borsthuis op 84 jarige leeftijd, Gesina Christina Maria (Sien) Platenkamp-Wissink. De avondwake vond plaats op dinsdag 28 juni in de St. Stephanuskerk waarna de volgende dag de crematieplechtigheid volgde te Usselo. Maandag 3 juli overleed op 87 jarige leeftijd, Johannes Antonius Maria (Johan) Knoef, Gé van Rielstraat 3. De avondwake was op donderdag 7 juli in de St. Stephanuskerk waarna de volgende dag de uitvaartviering plaats vond met aansluitend de crematieplechtigheid te Usselo. Dat zij mogen rusten in Gods vrede. H. Stephanus Hertme Zaterdag 16 juli 2016: Henny en Eddy Stege, ouders Zonder-Kreuwel, overleden familie Franken Volmerink-Lenferink, Jaargedachtenis: Jan te Kiefte. St. Stephanus Borne Zondag 17 juli: Jan Rost, Anja Meijerink-Manenschijn, Len Wittenhorst-van der Zanden, Annie Annink-Appels, Lies ten Berge-Poelman, Jo Stoelers-Ezendam, Toon Niehof, Agnes Meijerink-Brand, Marjan Engbersen, Johan Knoef, Sien Platenkamp-Wissink, Minie van der Aa-Weghorst. Nagekomen: 19 juni: Jan Leerkotte, ouders Hek-Perik, Henk Peper, 26 juni en 3 juli: Antoon Slagers, 26 juni: Will Mensink-van den Boogaart,10 juli: Gerrit Wissink. Jaargedachtenis: Riky ter Haar-Hesselink, Jan Mulder, Hendrikus Huls, ouders Rouhof-Verver.

7 H. Stephanus Hertme Zaterdag 23 juli: Ouders Broekhuis-Klink. St. Stephanus Borne Zondag 24 juli: Johan Vaalt, Herman G.L. Vollenbroek, Lies ten Berge-Poelman, Bernhard Nijhof, Jo Stoelers-Ezendam, Agnes Meijerink-Brand, Toon Niehof, Sien Platenkamp-Wissink, Johan Knoef, Ben en Marcel Morshuis, familie Helle. Jaargedachtenis: ouders Knoef-Immerman, Marjan Engbersen, ouders Harmelink-van der Gun. H. Stephanus Hertme Zaterdag 30 juli 2016: Jan Blenke, Irene Kemna-Vinkenvleugel, Marjolein Kokkelink-Egberink. St. Stephanus Borne Zondag 31 juli: Benny Simonetti, Jan Rost, Stef Geelen, Anna Weernink-Meijer, Diny Scholten, Anja Meijerink-Manenschijn, Lies ten Berge- Poelman, Jo Stoelers-Ezendam, Agnes Meijerink-Brand, Sien Platenkamp-Wissink, Johan Knoef, Martien van Dooren en zonen. Jaargedachtenis: Antonius Josephus Bloo, Ingrid van Uhm, Annie Zuidberg, Toon Niehof, Jo Gervink. Vrijdag 9.30u. Benny Simonetti, familie Ticheler-Loohuis, ouders en Rian Weijenborg-Wilmink. H. Stephanus Hertme Zaterdag 6 augustus: Overleden familie Barendtszen-Siebelt.

8 St. Stephanus Borne Zondag 07 augustus: Maria Geessinck, Herman Hegeman, Johanna M.W. Kroeze, Cees van der Bilt, Rudy Strikker, Herman G.L. Vollenbroek, Lies ten Berge-Poelman, Jo Stoelers-Ezendam, Agnes Meijerink-Brand, Antoon Slagers, Sien Platenkamp-Wissink, Johan Knoef. Jaargedachtenis: Sebastiaan Bijen, Herman Olde Veldhuis. Vrijdag 9.00u. familie Ticheler-Loohuis, Riet van den Nieuwboer, Ans Rottink, Jan Meijer, Jo Meijer-Spekhorst. H. Stephanus Hertme zaterdag 13 augustus 2016: ouders Zonder-Kreuwel. St. Stephanus Borne Zondag 14 augustus: Albertus en Antonia van Uhm-Reinders en Ingrid, Jan Rost, familie Kroeze,Annie Grimberg-Visschedijk, Johan Knoef, Herman G.L. Vollenbroek, Agnes Meijerink-Brand, Anja Meijerink-Manenschijn, Sien Platenkamp-Wissink. Jaargedachtenis: Wim Zervaas. Maandag 19.00u. familie Ticheler-Loohuis, Riet van den Nieuwboer, pastoor Tondeur, Pater Ten Tusscher. H. Stephanus Hertme zaterdag 20 augustus: Henny en Eddy Stege, Irene Kemna-Vinkenvleugel.

9 St. Stephanus Borne Zondag 21 augustus: Joke Diepenmaat-Voorpostel, Sien Platenkamp-Wissink, Johan Knoef. Jaargedachtenis: Ferdinand Leverink, Dini Spenkelink, Sanny Meulenbroek-Mensink, Gezina Huls-van den Nieuwboer, Henk Peper. H. Stephanus Hertme zaterdag 27 augustus 2016: Jan Blenke, Marietje en Willem Oude Egberink, ouders Kemna-Gervink,ouders Olde Veldhuis-Vollenbroek. Jaargedachtenis: Annie Kemerink op Schiphorst-Kleissen, Herman Schabbink, Johan Boomkamp. St. Stephanus Borne Zondag 28 augustus: Jan Rost, Anna Weernink-Meijer, Paul Willemars, Harrie en Ilone Elferink, Diny Scholten, Herman G.L. Vollenbroek, Anja Meijerink-Manenschijn, Sien Platenkamp-Wissink, Johan Knoef, Henk Helle. Jaargedachtenis: Bertus Platenkamp, Johan Kroeze. Vrijdag 9.30u Benny Simonetti, familie Ticheler-Loohuis, ouders en Rian Weijenborg-Wilmink. Bedankt bezorgers Weer of geen weer maar elke keer trekken de bezorgers van de Kerkwijzer er op uit om ons parochieblad op tijd bij u te bezorgen. Hoog tijd om hen eens in het zonnetje te zetten. Mannen, vrouwen, jongens en meisjes BEDANKT!

10 God, geef mij een hart dat vakantie kan nemen zoals U op de zevende dag toen alles weer goed was wat U had gemaakt. En of ik dan in een vliegtuig zal stappen of mijn fiets zal gebruiken, of ik de andere kant van de wereld of van mijn dorp zal zien, de kracht van mijn lichaam zal meten met de golven, of stil van mijn stoel naar het bed zal gaan, geef mij een hart dat vakantie zal nemen en dan is het feest al begonnen. Fragment naar een gebed van Manu Verhulst Wij wensen u een mooie zomertijd toe. Zondag, 11 september 2016, om uur in het Openluchttheater in Hertme Parochieviering HH. Jacobus & Johannesparochie Voor de organisatie van deze viering zijn wel nog op zoek naar een aantal vrijwilligers die willen helpen. Vooraf vrijwilligers die voor de viering helpen met het klaarzetten en die na de viering ook helpen om alles weer op de ruimen. Vele handen maken licht werk! Kunnen we op uw hulp rekenen? Opgave kan door contact op te nemen met: Stephanie Jansen Kosterink Tel:

11 Het comité Bezinningsdagen van V.A.B. heeft dit jaar voor de 64 e keer deze dagen georganiseerd. Op dinsdag 7 en woensdag 8 juni jl. waren er 50 gasten aanwezig in de Stefans-Hof. De geestelijke leiding was dit jaar in handen van pastoor Marc Oortman met assistentie van Hans Liedenbaum. De zang werd verzorgd door de dames en heren van het parochiekoor. Mede door hulp van Manon in t Veld en Willemien ten Dam van het Rode Kruis en de wijkleidsters van V.A.B. zijn deze dagen uitstekend verlopen. De ontspanningsmiddag op woensdag werd verzorgd door de Heemkundevereniging door films over Oud-Borne te draaien. Aan het eind van deze dagen kregen de mensen, die deel hadden genomen aan de ziekenzalving, een herinnering mee van pastoor Oortman in de vorm van een gebedskaartje. De mensen gingen met een voldaan gevoel naar huis.

12 Het is half twee. Ze waren er klaar voor! De werkgroep jongeren/con Brio verwelkomde de uitgenodigde vrijwilligers van enkele werkgroepen uit onze parochie. De werkgroep jongeren wilde, door middel van het aanbieden van een High Tea de leden van verschillende werkgroepen bedanken voor hun bijdrage aan de geloofsgemeenschap. Zij hadden kosten noch moeite gespaard en waren zelf de keuken in gedoken om de ingrediënten te maken voor de High Tea. Zoetig- en hartigheden werden dan ook in voldoende mate door hun gefabriceerd en gepresenteerd. Sandwiches, cup cakes, petit fours, scones, koekjes, brownies, noem maar op het was aanwezig. Uiteraard ontbrak de thee in de diverse smaken niet. Aan de fervente koffiedrinker was ook gedacht. Helaas viel de opkomst een beetje tegen, wat jammer was voor alle moeite en inzet van de jongeren. Het heeft in ieder geval niet afgedaan aan de sfeer en de gezelligheid van de middag. Namens de uitgenodigde leden van de verschillende werkgroepen willen we álle leden die hebben mee gewerkt aan de totstandkoming van deze High Tea-middag reuze bedanken voor deze zeer geslaagde High Tea.

13 Zondagmiddag, 19 juni om uur: Gebedsviering in de tuin van de pastorie. Het Thema was Wie zeggen de mensen dat ik ben? De voorgangers waren Carin Timmerman, Laurens van Urk en Gustaaf Boerjan. De opkomst was boven verwachting. Er moesten zelfs nog stoelen worden bijgehaald om een ieder van een zitplaats te voorzien. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind. Het was licht bewolkt met een lekker zonnetje en een ietwat wind. De dames van het koor Aqua Vitae onder leiding van Dorette Neeskens gaven de viering extra kleur. Na afloop van de viering was er een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje naar keuze en diverse overheerlijke zelfgemaakte hapjes. Dat ook het samenzijn na de viering erg geslaagd was, bleek wel uit het feit dat bijna een ieder ook bleef en met elkaar in gesprek ging over allerlei verschillende zaken. Het was een zeer geslaagde middag en een waardige voortzetting vanuit de (voorheen) Theresia geloofsgemeenschap. Dank aan allen die zich hiervoor hebben ingezet.

14 Dag Datum Tijd Geloofsgemeenschap Viering Voorganger Bijzonderheden ZESTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR - Jaar C Evangelie: Lucas 10,38-42 zaterdag zondag 10:30 Dijkhuiskapel 18:30 H. Stephanus Hertme Woord- en Communieviering Woord- en Communieviering Werkgroep Liturgie Mw. C. Timmerman Pastoraal werker m.m.v. het koor 'Contrast' 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman m.m.v. het dames- en herenkoor 13:30 St. Stephanus Borne Doopviering Pastoor M. Oortman vrijdag 22-jul 9:00 St. Stephanus Borne Géén viering ZEVENTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Lucas 11,1-13 zaterdag 10:30 Dijkhuiskapel 18:30 H. Stephanus Hertme Woord- en Communieviering Woord- en Communieviering Werkgroep Liturgie Johan Kleissen 18:30 Stefans-Hof Gebedsviering Gustaaf Boerjan m.m.v. het herenkoor zondag 24-jul 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pater G. Westendorp m.m.v. het herenkoor vrijdag 29-jul 9:00 St. Stephanus Borne Géén viering ACHTTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Lucas 12,13-21 zaterdag 16-jul 17-jul 23-jul 30-jul 10:30 Dijkhuiskapel Woord- en communieviering Werkgroep Liturgie 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastoor M. Oortman m.m.v. het herenkoor zondag 31-jul 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman m.m.v. het dameskoor vrijdag 5-aug 9:30 St. Stephanus Borne Woord- en Comunnieviering Werkgroep Liturgie 1e vrijdag van de maand. Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof.

15 Dag Datum Tijd Geloofsgemeenschap Viering Voorganger Bijzonderheden NEGENTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Lucas 12,32-48 zaterdag 6-aug 10:30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pastor Z. Nowara 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastoor M. Oortman m.m.v. het dameskoor zondag 7-aug 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman m.m.v. het herenkoor vrijdag 12-aug 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor. Z. Nowara TWINTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Lucas 12,49-53 zaterdag 13-aug 10:30 Dijkhuiskapel 18:30 H. Stephanus Hertme Woord- en Communieviering Woord- en Communieviering Werkgroep Liturgie Laurens van Urk zondag 14-aug 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pater G. Westendorp m.m.v. het herenkoor m.m.v. het dames- en herenkoor. Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof. MARIA TENHEMELOPNEMING-Hoogfeest Evangelie: Lucas 1,39-56 maandag 15-aug 19:00 Mariakapel Koppelsbrink Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het dames- en herenkoor. vrijdag 19-aug 9:00 St. Stephanus Borne Géén viering

16 Dag Datum Tijd Geloofsgemeenschap Viering Voorganger Bijzonderheden zaterdag 20-aug 10:30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pater A. Korterik 18:30 H. Stephanus Hertme Woord- en Communieviering Dhr. H. Ogink Pastoraal werker m.m.v. het dameskoor zondag 21-aug 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het dameskoor woensdag 24-aug 19:00 St. Stephanus Borne Oogstdankviering vrijdag 26-aug 9:00 St. Stephanus Borne Géén viering Ds. J. Meijer en Mw. C Timmerman pastoraal werker m.m.v. het gospelkoor "Celebration" TWEE-EN-TWINTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Lucas 14, zaterdag 27-aug 10:30 Dijkhuiskapel 18:30 H. Stephanus Hertme Woord- en Communieviering Woord- en Communieviering Werkgroep Liturgie Johan Kleissen m.m.v. het koor 'Aqua Vitea' zondag 28-aug 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pater G. Westendorp m.m.v. het dames- en herenkoor vrijdag 2-sep 9:30 St. Stephanus Borne Woord- en Communieviering Werkgroep Liturgie 1e vrijdag van de maand. Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof Maria Tenhemelopneming Hoogfeest Maria Tenhemelopneming wordt in de Katholieke Kerk jaarlijks gevierd op 15 augustus. In het Nederlands taalgebied wordt het feest in de volksmond ook wel Maria-Hemelvaart genoemd. Herdacht wordt dat Maria, de moeder van Jezus, aan het einde van haar aardse leven door God in de hemel werd opgenomen. Spreken van een hemelvaart is dus minder correct, omdat Maria niet op eigen kracht 'opsteeg', maar door God aan de aardse werkelijkheid werd onttrokken. Dit geloofsgegeven is voor de Katholieke Kerk zo belangrijk dat Maria Tenhemelopneming net als

17 vertrekken we weer met een bus vol bruidjes naar Kevelaer, om daar mee te doen aan de jaarlijkse Twentse Processie. Ieder jaar opnieuw doen er namens alle deelnemende parochies kinderen mee, en we hopen dat dat ook dit jaar weer zo zal zijn. De kinderen gaan gezamenlijk met de bus en leren elkaar dan, via alle liedjes en spelletjes die we doen, onderweg verrassend goed kennen. Dat zorgt ervoor dat we in Kevelaer de hele dag echt een groep zijn en heel gezellig samen optrekken. In Kevelaer lopen de bruidjes mee met de intocht, zingen enkele Marialiedjes tijdens de Eucharistieviering en is er s middags een korte viering speciaal voor hen. Tussendoor is er voldoende tijd om een souveniertje te kopen, gaan we samen een patatje eten en we hebben ook een overblijfruimte waar we met eventueel slecht weer spelletjes kunnen doen. Elk jaar opnieuw is het een ontzettend leuke en waardevolle dag. We hopen dat er ook dit jaar weer veel kinderen met ons meegaan. Uiteraard zijn ook jongens van harte welkom. Zij kunnen als misdienaar meedoen, maar ook gewoon aansluiten bij de bruidjes. De leeftijd ligt tussen 6-12 jaar. We verwachten van de bruidjes dat ze in het wit gaan. Dit kan een jurkje zijn, maar een witte broek met een tuniekje/blouse kan ook. We hebben een aantal witte jurkjes in eigen bezit, dus lenen is ook een mogelijkheid. Opgave kan tot 15 juli 2016 bij Hanneke Verdonschot In tegenstelling als vermeld in de Kerkwijzer nr. 07 zijn hier voor de bruidjes géén extra kosten aan verbonden.

18 Elk mens is het waard Zorg voor de meest kwetsbare groep patiënten is in India niet vanzelfsprekend. Op 27 en 28 augustus vindt weer de MIVA-collecte in de kerken plaats. Dit jaar vraagt MIVA aandacht voor een bijzonder project in India; hulp aan terminaal zieken. Zorg voor mensen die stervende zijn is in India niet vanzelfsprekend. Zeker voor de allerarmsten is deze zorg niet beschikbaar. Gelukkig zorgt de Indiase katholieke gezondheidszorg organisatie CHAI ervoor dat dit gaat veranderen. CHAI is gestart met het opzetten van zorgcentra voor terminaal zieke mensen in India. Op dit moment zijn er zes zogeheten palliatieve centra operationeel. Broeder Jotish leidt een van deze zorgcentra, in het binnenland van India. Broeder Jotish Broeder Jotish zet zich al sinds 2002 in voor de meest kwetsbare mensen in India. Hij heeft dan ook een duidelijke bestemming in zijn leven: Je leven is alleen waardevol als je betrokken bent bij anderen, zonder er iets voor terug te vragen. Want elk mens is een geschenk van God en elk mens is het waard. De ambulance van MIVA Het is indrukwekkend te zien hoezeer broeder Jotish zich inzet voor de patiënten, en hoe waardevol de zorg is die hier wordt geboden. MIVA voelt zich bevoorrecht een bijdrage te mogen leveren aan dit project en hoopt op steun vanuit de parochies.

19 De palliatieve zorgcentra kunnen niet bestaan zonder vervoermiddelen! Broeder Jotish: De ambulance van MIVA is van levensbelang. Als het ziekenhuis geen vervoer heeft, kunnen de patiënten niet worden opgehaald, de ernstig zieke patiënten zijn dan aangewezen op het openbaar vervoer. Ook wordt de ambulance gebruikt om mensen die nog thuis kunnen zijn te bezoeken en ze daar hulp te bieden. Daarnaast wordt de ambulance ook ingezet om na het moment van overlijden de patiënt terug te brengen naar hun familie, iets wat uiteraard van onschatbare waarde is. Hoe kunt u helpen? De opbrengst van de MIVA-collecte dit jaar is bestemd voor de hulp aan terminaal zieken in India. We hopen met uw bijdrage meerdere palliatieve centra van vervoer te voorzien. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdrage. DANK AAN DE VORMELINGEN Heel verrassend was het toen 2 vormelingen kwamen vertellen, dat de collecte bij de vormselviering op 12 juni bestemd zou worden voor de Noodopvang Dakloze Asielzoekers. Het heeft het mooie bedrag opgebracht van 115,10. Het bijzondere er van is, dat de vormelingen samen mochten bedenken, welke bestemming het zou hebben. Ze hebben gekozen voor de mens in nood, een mooi doel. In de bijbel staat : Heb de vreemdeling lief, die is zoals jij. De Stichting kan vluchtelingen hiermee helpen aan bed, bad, brood en begeleiding. Noodzakelijke voorwaarden om menswaardig te kunnen leven. Heel veel dank.

20 Voorafgaand aan de veertigste Melbuul'ndagen zal er op woensdagavond 24 augustus 2016 om uur een Oogstdankviering plaatsvinden in de St. Stephanuskerk. In deze viering zullen voorgaan pastor Carin Timmerman en ds. Johan Meijer. Medewerking wordt verleend door het gospelkoor Celebration uit Hengelo, onder leiding van Susan Kerstholt van den Berg. Na de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten tijdens het koffiedrinken in de Stefans-Hof. Het thema 'met elkaar verweven' wijst zowel naar de (textiel)geschiedenis van Borne als naar het noaberschap die het onderlinge samenleven sterk maakt. De afgelopen vijf jaren was de Melbuul'noogstdankviering op zondagmorgen, maar nu keren we terug naar de situatie van daarvoor, toen deze viering plaatsvond op woensdagavond in de St. Stephanuskerk. Iedereen is van harte welkom om deze feestelijke viering mee te maken.

21 Op zaterdag 27 augustus neemt een groep van vrijwilligers deel aan de Bornse Boekenmarkt in de Stationsstraat. Deze boekenmarkt is een onderdeel van de Melbuul n dagen, die voor de veertigste keer in Borne gehouden worden. De markt wordt gehouden van uur tot uur. Met de verkoop van boeken wordt geld ingezameld om inwoners in de regio Solepura in Sri Lanka van jerrycans te voorzien om schoon drinkwater mee te nemen naar de eigen woonruimte. De acties van de groep in Borne staan dit jaar in het teken van: Water = leven Vuil en ongedierte kunnen door gebruik van de jerrycans niet in het water terecht komen. De jerrycans zijn goed af te sluiten. De bewoners kunnen hun jerrycan vullen bij de waterzuiveringsinstallaties, of bij de verdeelpunten, die in de afgelegen gebieden zijn opgesteld. De waterzuiveringsinstallaties werden door Stichting Hulp aan Sri Lanka geplaatst. De vakantietijd breekt aan en veel mensen ruimen thuis op. Heeft u boeken die u niet meer leest en die u wilt deze schenken voor dit goede doel, belt u dan met: Boekendepot Stichting Hulp aan Sri Lanka Familie van Leuteren, Deldensestraat 70: Tel: Meer informatie: / Facebook

22 Emeritus-pastoor W.Th.J. Bosch. Erekapelaan van de paus Vrijdag 22 juli 2016 is het 65 jaar geleden dat pastoor Bosch zijn priesterwijding ontving in de St. Catharinakathedraal in Utrecht. Sinds 6 januari woont hij in de Gravenstate in Denekamp, waar hij zich thuis voelt. Om deze dag in dankbaarheid te gedenken is er op vrijdag 22 juli een Eucharistieviering om uur in de Kapel in Denekamp. Aansluitend zullen de mensen die hem wekelijks bezoeken samen komen om hem te feliciteren. Gezien zijn zeer hoge leeftijd is het voor hem niet mogelijk om veel bezoek te ontvangen. Wilt u een gelukwens sturen, dan kan dat op zijn adres: Pastoor W. Th. J. Bosch Gravenstate K Gravenallee PE Denekamp Voor meer informatie kunt u bellen met: Dhr. H. Tijink: Tel:

23 Graag wil ik u van harte uitnodigen om mee op bedevaart te gaan naar Tienray. Deze bedevaart wordt mede begeleid door Mgr. E. de Jong, hulpbisschop van Bisdom Roermond. De bedevaart naar KLEIN LOURDES vindt plaats op: Zaterdag 8 oktober We vertrekken om 7.45 uur vanaf de St. Jozefkerk aan de St. Josephstraat 109 te Almelo en verwachten om ± uur weer in Almelo te zijn. De kosten van deze bedevaart bedragen 30,00 p.p. incl. lunch en koffie/thee. Dit wordt afgerekend in de bus. Voor inlichtingen en opgave kunt u terecht bij: Dhr. E. Timmermans tel.: of Mw. C.A.M. Roetgerink tel.: pastoraalwerkster.roetgerink@gmail.com Graag willen wij u ook uitnodigen om mee op bedevaart te gaan naar Banneux. In 1933 verscheen Maria hier aan het meisje Mariëtte Beco. Sindsdien heeft Banneux zich ontwikkeld tot een klein Lourdes. In het heiligdom vindt u het geboortehuis van Mariëtte Beco, de weg door het bos waar zij Maria zag en de bron die daar ontsprong. Er is een vijf daagse bedevaart van 7 t/m 11 oktober en een twee daagse bedevaart op 8 en 9 oktober U kunt informatie inwinnen bij: Herman Kemerink tel:

24 Misschien heeft u het al gezien, maar sinds 10 juni hangt bij de ingang van de Stefans-Hof een AED. Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Degenen die hartreanimatie verlenen kunnen ondersteund worden door het gebruik van een AED. De locatieraad van de St. Stephanuskerk biedt mensen gelegenheid om een cursus te volgen voor het juiste gebruik van de AED. Een aantal nieuwe vrijwillig(st)ers zijn al geworven om een cursus (van één avond) te volgen. De cursuskosten worden ofwel door de zorgverzekeraar vergoed en anders door het parochiebestuur. U voelt hem al aankomen, er is nog plaats voor enkele vrijwillig(st)ers. Voor een goed begrip, de AED bij de Stefans-Hof, is er een van de vele apparaten die opgehangen zijn in Borne. Heeft u belangstelling, neem dan contact op met het secretariaat: tel: of

25 De Sint Stephanuskerk is opengesteld op zaterdag 13 augustus van tot u en zaterdag 10 september van tot u Om uur wordt een gratis rondleiding gegeven door een deskundige kerkgids. In het kerkgebouw zijn kunstwerken te zien van onder andere de glazenier Nicolas uit Roermond, de beeldhouwers Te Poel en Stoltefusz uit Den Haag en de edelsmid Jan Brom uit Utrecht. Kerkwachten zijn aanwezig om u informatie te geven. De kerk kende vroeger een mannen- en een vrouwenkant, wat te zien is aan de glas-in-lood ramen. U kunt ook op eigen gelegenheid de kerk bezichtigen. De zangzolder, van waaruit u een uniek zicht heeft op het kerkinterieur, kan alléén onder begeleiding van een gids worden bezocht.

26 Al meer dan 25 jaar gaan jongeren (vanaf 12 jaar) van onze parochie op kamp. Dus ook dit jaar! vrijdag 16 september t/m zondag 18 september. Het thema van het kamp 2016 is: Wie zijn jouw echte vrienden? Om vast in de stemming te komen voor het kamp willen we alle jongeren van de parochie uitnodigen voor een precamp Party op zaterdag 3 september. Na de gebedsviering m.m.v. het Jongerenkoor Con Brio zijn alle jongeren om uur welkom in het klaverblad om meer informatie te krijgen over het kamp en elkaar wat beter te leren kennen. Deze avond gaan we ook in groepen "the Walk of Selfies" lopen. Een super leuk spel waar je uitgedaagd wordt om met je groep de meest grappigste en raarste Selfies te maken. Voor de winnende groep is er natuurlijk een prijs! Opgave voor deze precamp Party is kan via het Facebook evenement of door een te sturen naar: jongeren@hhjj.nl

27 Wij zijn nog druk bezig met het organiseren van het kamp maar we kunnen al wel vertellen dat het weer erg leuk gaat worden. De locatie is de Roezenberg in Nutter en de kampbijdrage is 15 euro. We weten al wel dat we net als vorig jaar een super spannend Moordspel gaan spelen. Wie zal er dit jaar de moordenaar zijn. Opgave voor het kamp is tot woensdag 14 september en kan door een te sturen naar: Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Stephanie Jansen-Kosterink tel Na het kamp is er ook nog een postcamp Party op vrijdag 14 oktober. Dan gaan we met zijn alle foto's en filmpjes bekijken! Dus schrijf ook deze datum vast in je agenda! Wie zijn jouw echte vrienden? Met welke vriend(en) ga jij op mee kamp?

28

Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid.

Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Hij ruste uit van het werk dat Hij gedaan had. Al aan het begin van

Nadere informatie

Afscheid pastor Carla Roetgerink Nieuwe collega pastor Annette Zoet

Afscheid pastor Carla Roetgerink Nieuwe collega pastor Annette Zoet In het pastorale team zijn er veranderingen. Pastor Annette Zoet komt ons team versterken en we hebben afscheid genomen van pastor Carla Roetgerink. We zijn verheugd om u te kunnen melden dat Pastor Carin

Nadere informatie

Op dagen waarop er geen bijzondere zaken te vieren zijn, dragen de

Op dagen waarop er geen bijzondere zaken te vieren zijn, dragen de In liturgievieringen spelen kleuren een belangrijke rol. Tijdens eucharistievieringen komt de priester de ene keer in een groen kazuifel de kerk binnen, een andere keer in rood of wit. De kleur hangt niet

Nadere informatie

De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond

De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond St. Willibrord, de grondlegger van het geloof in onze

Nadere informatie

Z.P. Nowara, parochievicaris. Mijn kind, Mijn Zoon

Z.P. Nowara, parochievicaris. Mijn kind, Mijn Zoon De koningsdag ligt achter ons wanneer u dit leest. Nu ik dit schrijf, ligt dat nog in het verschiet. De dag van arbeid, 1 mei ligt achter ons. Sinds 1947 herdenken we op 4 mei de Nederlandse oorlogsslachtoffers.

Nadere informatie

Een inspirerende en rustige vakantietijd toegewenst.

Een inspirerende en rustige vakantietijd toegewenst. Wanneer u dit leest zijn alle communievieringen achter de rug en kunnen vele kinderen en hun (groot) ouders terugkijken op een bijzonder moment in hun leven. Heel veel dingen en momenten in ons leven zijn

Nadere informatie

Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij.

Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij. Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij. Maar het zou een misvatting zijn dat het nu gedaan is met de feesten.

Nadere informatie

Meer informatie hierover op het publicatiebord in het portaal van de kerk. Opgave via

Meer informatie hierover op het publicatiebord in het portaal van de kerk. Opgave via De parochies de Goede Herder, de Heilige Geest en de HH. Jacobus en Johannes ontplooien steeds meer activiteiten die niet direct of indirect met liturgie te maken hebben maar waar veel parochianen bij

Nadere informatie

Zygfryd Nowara. Na een lange tijd van onderscheiding, was het op 20 juni 1992 zover:

Zygfryd Nowara. Na een lange tijd van onderscheiding, was het op 20 juni 1992 zover: Met Pinksteren gaat het om drie sterke woorden: om Geestkracht, Wind en Adem. Drie woorden met een schat aan betekenissen. Het gaat met Pinksteren om een feest waar je je adem van inhoudt! En niet zomaar

Nadere informatie

Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk.

Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk. Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk. Een glas wijn in de hand starend naar de prachtig heldere

Nadere informatie

Over deze weg naar Santiago de Compostella gaan we spreken tijdens de bezinningsdag, die het pastoraal team organiseert op: zaterdag 3 maart 2018

Over deze weg naar Santiago de Compostella gaan we spreken tijdens de bezinningsdag, die het pastoraal team organiseert op: zaterdag 3 maart 2018 Eerlijk gezegd: ik moet er niet aan denken! Een tocht van maanden te voet naar Santiago de Compostella. Maar tegelijkertijd spreken de verhalen die ik hoor mij aan en heb ik een enorm respect voor mensen

Nadere informatie

Dat het vuur in u weer mag branden, begeesterd haar weg gaat, in en om u heen.

Dat het vuur in u weer mag branden, begeesterd haar weg gaat, in en om u heen. zbegeesterd raken, kent u dat gevoel of hebt u dat in de laatste periode nog mogen ervaren? Ik wel, in de afgelopen maanden zie ik meer en meer jongeren begeesterd raken door M25. Hun handen en voeten,

Nadere informatie

Marc Oortman, pastoor

Marc Oortman, pastoor U zult straks de posters weer zien hangen en de brieven vallen weer bij u in de bus: de Kerkbalans gaat van start. U wordt opgeroepen uw financiële bijdrage naar vermogen te leveren om het pastorale werk

Nadere informatie

Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier

Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier van het Rijk Gods in ons hart. Over de schat in de akker

Nadere informatie

In dankbare herinnering aan Mgr. W.Th.J. Bosch Emerituspastoor van de St. Stephanusparochie in Borne Erekapelaan van de Paus

In dankbare herinnering aan Mgr. W.Th.J. Bosch Emerituspastoor van de St. Stephanusparochie in Borne Erekapelaan van de Paus In een wereld vol geluiden wil ik uw stem horen niet de dagelijkse stroom aan informatie niet opgejaagd door alles wat moet, groots en belangrijk is ik wil geen vaste paden, gehechtheid aan wat hoort en

Nadere informatie

Het was een stille tocht. Vele mensen namen er aan deel. Schattingen lopen uiteen: tweeduizend, vijfduizend mensen. Hoeveel het er ook zijn geweest: het was indrukwekkend. De kans is groot dat u er niets

Nadere informatie

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt,

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, heeft men goed gedraaid? Was de omzet naar behoren?

Nadere informatie

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE Zondag 15 juli : Hellehondsdagen: 09.00 uur : Eucharistieviering m.m.v. Plechelmuskoor Voorganger : pastoor T. Munsterhuis Lectrice : mevr. A. Scholte Lubberink Misdienaars

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

Christelijk geloven gaat door

Christelijk geloven gaat door Juist rond Pasen zijn we als pastores druk met voorbereiding op de Sacramenten en de invulling en uitvoering van activiteiten en vieringen, passend in het ritme van het kerkelijk jaar. Aldoende merken

Nadere informatie

~ 1 ~ 'Stil staan' Een ogenblik stilstaan langs de weg en alles laten passeren. Nieuwsbrief Aflevering juli 2016

~ 1 ~ 'Stil staan' Een ogenblik stilstaan langs de weg en alles laten passeren. Nieuwsbrief Aflevering juli 2016 Nieuwsbrief Aflevering 2016-5 juli 2016 In deze aflevering: - Vakantietijd. - Bedankt. - Vacature. - Algemene gegevens. Vakantietijd. We komen in een tijd van het jaar, waarin we het alledaagse ritme doorbreken

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart met een knipoog. Vroeger was er ook jeugd van tegenwoordig.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart met een knipoog. Vroeger was er ook jeugd van tegenwoordig. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 33 Website Zenderen: www.zenderen.nl 6 juli 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 7 juli 2018 14 juli 2018 Parochie Zenderen:

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT 5 en 6 September 2015 nr. 37 OPROEP In het weekend van 2, 3 en 4 oktober a.s. wordt er weer het Oogstdankfeest gehouden. Dit jaar met een speciaal

Nadere informatie

1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren.

1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren. 1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren. Ik mocht daar zijn, dichtbij waar mijn wieg heeft gestaan in Polen, om jongeren te begeleiden. Een fantastische ervaring

Nadere informatie

Het pastorale team wens u een inspirerende Pinkstertijd.

Het pastorale team wens u een inspirerende Pinkstertijd. Op het moment dat ik deze column schrijf hebben net de aanslagen in Brussel plaats gevonden. Het bijzondere is dat aan het einde van de dag mensen, vooral jonge mensen, de straat op gaan in Brussel en

Nadere informatie

HH. Jacobus en Johannesparochie

HH. Jacobus en Johannesparochie 2 Na zeven jaar gewerkt te hebben in de HH. Jacobus en Johannesparochie en de laatste vijf jaar ook in De Goede Herder en de Heilige Geestparochie, heeft parochievicaris Zygfryd Nowara, per 1 november

Nadere informatie

In kou en duisternis kunnen we ons bijna niet voorstellen, dat het ooit weer warm en licht wordt: in de winter lijkt de zomer onbeschrijfelijk ver weg! Oude culturen waren in deze tijd van het jaar soms

Nadere informatie

"Geef voor je kerk".

Geef voor je kerk. Omdat veel Bornenaren en Hertmenaren vinden dat onze parochiekerken een beeldbepalende en belangrijke functie in onze gemeenschappen hebben, durven wij ook dit jaar weer bij u aan te kloppen voor deze

Nadere informatie

1 Als ik aan m'n moeder vroeger iets vroeg wat niet kon of mocht, pleegde ze vaak te zeggen; "ja hoor, m'n kind, als Pasen en Pinksteren op één dag vallen.' Ze bedoelde hier natuurlijk mee te zeggen dat

Nadere informatie

Allerheiligen is een Hoogfeest dat het vieren waard is!

Allerheiligen is een Hoogfeest dat het vieren waard is! Het is een prachtig schilderij. Ik heb er een hele tijd naar staan kijken. De Voorlopers van Christus en de Heiligen en Martelaren, zo heet het. Het is geschilderd door Fra Angelico (1387-1455) en het

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr. 13 2 juli t/m 15 juli 2017 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2017 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 10 juli tot en met vrijdag

Nadere informatie

In deze tijd in aanloop naar Pasen doet paus Franciscus een beroep op ons: op iedere mens! Hij vraagt ons of wij voldoende oog hebben voor de ander?

In deze tijd in aanloop naar Pasen doet paus Franciscus een beroep op ons: op iedere mens! Hij vraagt ons of wij voldoende oog hebben voor de ander? In dagblad de Trouw las ik, dat Trump zei, dat hij liever niet bij zichzelf naar binnen kijkt, omdat ik misschien niet leuk vind, wat ik dan zie! Het zijn verwarrende tijden, zeker in verkiezingstijd.

Nadere informatie

Ik zie er naar uit om met mensen en groepen in de drie parochies kennis te maken en hier als pastor te werken.

Ik zie er naar uit om met mensen en groepen in de drie parochies kennis te maken en hier als pastor te werken. Licht en wortels Op vrijdagavond 1 juni werd ik in de Thaborkerk door vicaris Ronald Cornelissen gepresenteerd als nieuwe pastoraal werker in de parochies De Goede Herder, H.H. Jacobus en Johannes en De

Nadere informatie

Stationsstraat 1, 7622 LW Borne

Stationsstraat 1, 7622 LW Borne Pastoraal team: Mr. M.J.A. Oortman Tel: 06-20 453 713 Wekelijkse vrijde dag drs. mw. H.Th.Y.M. v.d. Bemt tel: 06-13 60 92 93 wekelijkse vrije dag mw. R. Doornbusch, tel: 06-14 40 69 55 wekelijkse vrije

Nadere informatie

Moge het adventslicht in ons steeds krachtiger worden om de duisternis te breken, in Gods Naam.

Moge het adventslicht in ons steeds krachtiger worden om de duisternis te breken, in Gods Naam. Met de eerste zondag van de advent staan wij aan het begin van het nieuwe liturgische jaar. Deze voorbereidingstijd op Kerstmis wil ons helpen, een licht te zijn voor de andere mens. Als ik de geest van

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept september 2017

Website Zenderen:  KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept 2017 23 september 2017 49 ste Jaargang nr. 38 15 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Stationsstraat 1, 7622 LW Borne

Stationsstraat 1, 7622 LW Borne Pastoraal team: Mr. M.J.A. Oortman Tel: 06-20 453 713 Wekelijkse vrijde dag drs. mw. H.Th.Y.M. v.d. Bemt tel: 06-13 60 92 93 wekelijkse vrije dag mw. R. Doornbusch, tel: 06-14 40 69 55 wekelijkse vrije

Nadere informatie

Het Pastoraal Team wenst u mooie voorjaarsweken en een goede voorbereiding op Pinksteren.

Het Pastoraal Team wenst u mooie voorjaarsweken en een goede voorbereiding op Pinksteren. De tijd tussen Pasen en Pinksteren staat in het teken van de groei van de jonge kerk. Dat past mooi bij de lente, ook nu schiet er van alles uit de grond, er wordt gezaaid en gepoot, nieuwe dingen geprobeerd:

Nadere informatie

Nr. 07 Website Zenderen: 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017

Nr. 07 Website Zenderen:   24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 07 Website Zenderen: www.zenderen.nl 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november 2017 2 december 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Wie een exemplaar van de straatkrant wil bemachtigen, kan deze bestellen via www.straatnieuws.nl

Wie een exemplaar van de straatkrant wil bemachtigen, kan deze bestellen via www.straatnieuws.nl De Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws heeft een exclusief interview gehad met paus Franciscus. De paus ontving Straatnieuws-verkoper Marc, journalisten Stijn Fens en communicatiespecialist Jan-Willem

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 15 Website Zenderen: www.zenderen.nl 2 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 3 februari 2018 10 februari 2018

Nadere informatie

Een goede wachttijd toegewenst!

Een goede wachttijd toegewenst! We leven in een bijzondere overgangsperiode. De laatste zondagen van het kerkelijk jaar worden gevierd, met als hoogtepunt het Hoogfeest van Christus Koning. Daarna gaat het in een vloeiende beweging over

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

En waar het moeizaam gaat, wordt binnen de parochie steeds meer samengewerkt met de andere geloofsgemeenschappen.

En waar het moeizaam gaat, wordt binnen de parochie steeds meer samengewerkt met de andere geloofsgemeenschappen. Driekoningen! Misschien zouden we deze Wijzen nu visionairs noemen: mensen met de blik op de toekomst, mensen met een visie, mensen met dromen. Het Kerstkind wordt het eerst bezocht door mensen die leven

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 16 Website Zenderen: www.zenderen.nl 9 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 10 februari 2018 17 februari 2018

Nadere informatie

Elk mens is het waard Palliatieve zorg in India

Elk mens is het waard Palliatieve zorg in India MIVA Collecte 27 en 28 augustus 2016 Broeder Jotish Elk mens is het waard Palliatieve zorg in India www.miva.nl Broeder Jotish zet zich in voor terminaal zieken Palliatieve zorg is in India niet vanzelfsprekend.

Nadere informatie

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Pasen. Tijd vliegt. In het pastoraal team wordt dat met

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2018 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 16 juli tot en met

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

Jrg. 48 No mei

Jrg. 48 No mei Onder ons Parochieblad Beckum en omstreken Telefoon Pastorie; 074-3676209 E-mail; beckum@heiligegeestparochie.nl R.K. Heilige Geest Parochie geloofsgemeenschap Rabo; NL83 RABO 010.47.01.137 Beckum Giro;

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari 2019 MEDEDELINGEN De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een gezegend 2019 Trudy, Ingrid, Suson, Sjaak,

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT 21 en 22 mei 2016 nr. 20 MEIMAAND - MARIAMAAND Mei is in de Katholieke traditie de Mariamaand. Naast belangrijke dagen als Hemelvaart en Pinksteren

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen.

Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen. Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen. Laten we onderweg bewuster leven. Laten we met de apostel

Nadere informatie

Jaargang 55 nr. week 22 en 23

Jaargang 55 nr. week 22 en 23 Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 55 nr. week 22 en 23 3 t/m 15 juni De colofon van de pastores, gegevens thuiszorgorganisaties, huisartsenpost e.d. kunt u vinden in het

Nadere informatie

t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus 2018-49 e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum Openingstijden secretariaat H.H. Simon en Judas Ootmarsum Kerkplein 3 29 29 91 maandag-

Nadere informatie

Jaargang 39 nummer 11a zondag 13 maart 2011

Jaargang 39 nummer 11a zondag 13 maart 2011 Parochie Heilige Willibrordus Deken Holtkampstraat 9 4453 AH s-heerenhoek Telefoon parochiecentrum: 0113-351264 e-mail: info@rksheerenhoek.nl secretariaat: rksheerenhoek@zeelandnet.nl bank:rabobank: 1285.96538

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank:

Nadere informatie

Wilt u katholiek worden of denkt u hierover, dan kunt u zich melden bij het pastoraal secretariaat van onze parochies:

Wilt u katholiek worden of denkt u hierover, dan kunt u zich melden bij het pastoraal secretariaat van onze parochies: Met grote regelmaat worden wij gevraagd de ziekenzalving te bedienen of de ziekenzegen te geven. Voor ons is het altijd bijzonder om zo vanzelfsprekend aanwezig te zijn in de familiekring en een zieke

Nadere informatie

Website Zenderen: Contact Vox: tel /

Website Zenderen:   Contact Vox: tel / DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl Contact Vox: tel. 06-51209141/e-mail: info@zenderen.nl 51 ste jaargang nr. 37 13 september 2019 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN

Nadere informatie

bij avondwake en kerkelijke uitvaart

bij avondwake en kerkelijke uitvaart Informatie bij avondwake en kerkelijke uitvaart Rooms-katholieke parochies van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin Maasdijk - Poeldijk Heenweg - s Gravenzande Kwintsheul - De Lier

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98 INGB

Nadere informatie

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Ter gelegenheid van het 50 ste verjaardag van het Tweede Vaticaans Concilie werd door Paus Benedictus XVI het kerkelijke

Nadere informatie

r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal O.Z. 86 teamleider: Truida Oosting 7881 CN Emmer Compascuum

r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal O.Z. 86 teamleider: Truida Oosting 7881 CN Emmer Compascuum r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal O.Z. 86 teamleider: Truida Oosting 7881 CN Emmer Compascuum e-mail: hoeksteen@primenius.nl tel: 0591-352677 https://www.rkbsdehoeksteen.nl Weekbericht

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 In deze aflevering: - H. Hartmaand. - Eftelingactie. - Verwijsspreekuur. - Sop- en zeepplank. - Algemene gegevens. H. Hartmaand. De grote feestdagen als Pasen en

Nadere informatie

Gods onvoorwaardelijke liefde.

Gods onvoorwaardelijke liefde. Aan het begin van de veertigdagentijd ontmoeten we Jezus op plaatsen en in situaties die wij niet kennen in het Twentse landschap. We ontmoeten Jezus in de woestijn. Hij is een soort retraite begonnen,

Nadere informatie

jaargang 45/week 12: zondag 26 maart 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk

jaargang 45/week 12: zondag 26 maart 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk LIEF EN LEED: OVERLEDEN: 21 maart: Antonia Apolonia van den Bulck-Goense, weduwe van Henricus van den Bulck, 90 jaar, voorheen wonend te s-heerenhoek. Haar afscheid in besloten kring was op zaterdag 25

Nadere informatie

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015 Op verhaal komen Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin september-december 2015 In en rond de kerkjes van Schoorl en Groet gebeurt meer dan je denkt. In dit boekje vind je

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.14

Jaargang december 2017 nr.14 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2011 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd

Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd We hebben de Kerstdagen maar net achter de rug en de Veertigdagentijd dient zich alweer aan. Toch zullen we ongetwijfeld

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017

Website Zenderen:   KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept 2017 30 september 2017 49 ste Jaargang nr. 39 22 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland ONTMOETINGSAANDELEN-ACTIE MARTINUSBERICHT 31 oktober + 1 november 2015 nr. 45 Dit weekend van 31 Oktober en 1 november vraagt het inloophuis De Ontmoeting aandacht

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 2 juli 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

Thema: Tijd om op weg te gaan en te ontmoeten

Thema: Tijd om op weg te gaan en te ontmoeten Zondag 13 december 3e Advent Thema: Tijd om op weg te gaan en te ontmoeten Orgelspel Begroeting De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 601 Stilte om ons voor te bereiden op de dienst Bemoediging o.

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen

DE STEM VAN ZENDEREN. De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 22 Website Zenderen: www.zenderen.nl 30 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video wall: Crèche: ds. Pieter Overduin uit Hulst Henk Siersema Joke de

Nadere informatie

Uitstapjes APRIL. Uitstapjes MEI. Uitstapjes JUNI

Uitstapjes APRIL. Uitstapjes MEI. Uitstapjes JUNI Uitbus Sint Jan Uitstapjes APRIL 5 april Naar Ikea 10 april naar de Steltenberg in Volkel 15 april naar de Steltenberg in Volkel 25 april rondrit rond Nistelrode met koffie drinken in De Nistel 29 april

Nadere informatie

Ons Familienieuws: Augustus + september

Ons Familienieuws: Augustus + september . 01-08-2007 Maand: Augustus + september In dit nummer: Welkom 2 Voorwoord Jarigen van de maand augustus 2 Hallo, Jarigen van de maand september Even terug in de tijd 4+5 Woon En Zorgcentrum Heilige familie

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 9 december 2018-2 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees-Jan Antuma Diaken:

Nadere informatie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie EVALUATIE LITURGISCH BELEID Pastoraal team HH. Franciscus en Clara Parochie Notitie voor evaluatie met allen die betrokken zijn bij de liturgie 1 EVALUATIE LITURGISCH BELEID FRANCISCUS EN CLARA PAROCHIIE

Nadere informatie

Zondagsbrief en Orde van Dienst. voor. Zondag 14 juli

Zondagsbrief en Orde van Dienst. voor. Zondag 14 juli Zondagsbrief en Orde van Dienst voor Zondag 14 juli Dorpskerk Eelde-Paterwolde Zondagsbrief voor zondag 14 juli 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden Voorganger: Ouderling:

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand

Nadere informatie

uitnodiging programma 100-jarig jubileum R.K. kerk Weiteveen 31 mei - 1 juni - 2 juni 2019

uitnodiging programma 100-jarig jubileum R.K. kerk Weiteveen 31 mei - 1 juni - 2 juni 2019 uitnodiging en programma 100-jarig jubileum R.K. kerk Weiteveen 31 mei - 1 juni - 2 juni 2019 vrijdag 31 mei 2019 19.30 uur Presentatie van de film: "Toen leeft nog! " een film over de geschiedenis van

Nadere informatie

Pastoraal Hoekje week

Pastoraal Hoekje week Pastoraal Hoekje week 40 2018 Bedankt en tot ziens. Aanstaande zaterdag, 6 oktober, is het dan zover. Na een maand van opstarten van het nieuwe werkjaar, verwelkomen van een nieuwe collega en afscheid

Nadere informatie

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen PERSONALIA: OVERLEDEN: 08 december: 67 jaar; Gerrit Hermanus van den Broek, echtgenoot van Trees Compier; Rietveld 26.

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 17 juni 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees Jan Antuma Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Kerstgroet pastoraal team

Kerstgroet pastoraal team 7 december 2018 Jaargang 5 Nummer 11 Sint Annaparochie, Westdam 83, 4651BE, Steenbergen www.sintannaparochie.com, par.secretariaat@sintannaparochie.com, 0167-561671 Meld u hier aan voor de nieuwsbrief

Nadere informatie