De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond"

Transcriptie

1

2

3 De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond St. Willibrord, de grondlegger van het geloof in onze streken. Ons geloof in Jezus Christus is ons verkondigd en voorgeleefd door onze voorouders en met name door de persoon van Willibrord. Huis en haard heeft hij verlaten in Engeland om hier in ons land aan de slag te gaan. Moed en durf zijn daarvoor nodig. Deze woorden heeft ook onze paus Franciscus uitgesproken op het St. Pietersplein bij één van zijn zondagse toespraken. Moed en durf zijn nodig bij alle gelovigen om net als Willibrord je geloof te laten zien en vóór te leven aan mensen van goede wil. Gelovig op weg zijn in je leven, betekent je steeds meer hechten aan Jezus Christus, je leven afstemmen op Hem en luisteren naar Gods stem in je persoonlijk leven. Daarom gaan wij de straat op. Niet om te protesteren, maar om te demonsteren in de positieve zin van het woord: te laten zien dat het Woord van God in ons leeft en ook in het jaar 2014 de moeite waarde is om te horen, te overwegen en in daden om te zetten. Het zal goed zijn als uit alle hoeken van ons Aartsbisdom Utrecht mensen zich aansluiten om deze middag het feest te vieren van Gods Woord in ons. Verbonden met Christus, met elkaar en met de opvolger van St. Willibrord willen wij onder Gods zegen ons leven leggen in Gods hand. Wij hopen dat de Willibrordprocessie voor u zowel een geloofgetuigenis als een stukje blijheid om het geloof mag betekenen dat onze moed en durf sterkt. Welkom!

4 Programma 14 september uur Wij verzamelen ons rond het beeld van Willibrord op het Janskerkhof uur Opstellen op het Janskerkhof uur Begin van de processie. Aansluitend rond uur pontificale vesperviering in onze St. Catharinakathedraal, Lange Nieuwstraat 36. Na afloop bent u welkom voor koffie en een glas om met ons de dag af te sluiten in het Bonifaciushuis op de Nieuwegracht 61 (de voormalige pastorie achter de kathedraal). Van harte welkom! Willibrord, Heilige Gods, Patroon van ons, hier in Nederland, laat het duister licht worden, het verwarde eenvoud, het afgematte fris van moed, woestijn een bloeiend land, zondig hart herboren in God, verdwaalde weer op de rechte weg, en wij allen kinderen van God, stralend in het licht dat U ons bracht.

5 Zoals bekend is er, sinds de komst van pastoor Oortman, sprake van één pastoraal team. Dit team is samengesteld uit de oorspronkelijke teams van de Heilige Geest, De Goede Herder en onze parochie de HH. Jacobus en Johannes Wie bij dit team horen ervaren we op twee manieren: - de teamleden presenteren zichzelf in de Kerkwijzer, - bij het voorgaan in de Woord- en Communievieringen en andere sacramentele vieringen. Het kunnen functioneren als één pastoraal team vraagt om inhoudelijke en bestuurlijke samenwerking tussen de drie parochiebesturen. De inhoudelijke samenwerking komt tot uiting in het op korte termijn beschikbaar zijn van een pastoraal beleidsplan, waarvan een concept beschikbaar is voor het overleg van de drie parochies. De bestuurlijke samenwerking dient te worden vertaald in een samenwerkingsovereenkomst. Na veel en intensief overleg is deze nu afgerond en zal worden getekend door de parochiebesturen. De inhoudelijke samenwerking en bestuurlijke ondersteuning is nu geregeld. Eén van de punten in de overeenkomst is dat de leden van het pastorale team, alsmede de secretaresse van het team, bij één werkgever zullen worden ondergebracht. De formele werkgever zal het bestuur van de Heilige Geest zijn. Op basis van een nog vast te stellen verdeelsleutel zullen de drie oorspronkelijke parochies hun bijdrage leveren aan de kosten. Voor onze parochie zal dat niet meer zijn dan de huidige kosten die in de begroting zijn opgenomen voor pastor Nowara en Mevr. C. Roetgerink. Een ander punt in de samenwerking is dat het Bisdom op korte termijn een verdere inkrimping voorspelt van het aantal dragers van de kosten van een parochie.

6 Minder priesters, minder pastoraal werk(st)ers, kerksluitingen zullen het gevolg zijn om de tering naar de nering te kunnen zetten. In principe dienen de jaarlijkse inkomsten en uitgaven wel in balans te zijn. Het beleid van het Bisdom is er op gericht dat in 2020 nog 20 parochies in het Bisdom bestaan. Het is dan ook de bedoeling dat het nu ingerichte samenwerkingsverband van de drie parochies over enkele jaren overgaan in één formele fusie. Schaalvergroting dus, 14 geloofsgemeenschappen, één pastoraal team wellicht kleiner qua omvang dan nu één bestuur. Een dergelijk bestuur stuurt op afstand. Dit vraagt dan weer om decentrale vormen van aansturing. Ik kom nu op een tweede punt: Johan Haverkort heeft bijna zijn leven lang tijd gegeven aan de parochie, zowel bij de H. Theresia als bij de St. Stephanus. Sinds tientallen jaren behartigt hij het beheer en onderhoud van de gebouwen van de parochie. Eerst binnen de St. Stephanus en vanuit de fusie tot de HH. Jacobus en Johannes voor de drie geloofsgemeenschappen. Een grote klus: meerjarenonderhoudsplannen moeten geschreven en bijgehouden worden. Onderhandelingen met de eigenaren moeten worden gevoerd over aanpassingen en bijstellingen van de gehuurde panden, overleg met de gemeente over stukken grond die eigendom zijn van de parochie, overleg moet plaatsvinden met bedrijven en subsidieaanvragen moeten worden gemaakt enz. enz. Het is veel werk achter de schermen, maar vraagt technische kennis en inzicht, tactvolle vaardigheden en doelgericht handelen. Johan was ook jarenlang bestuurslid van het parochiebestuur. Het reglement van het Bisdom schrijft voor dat de termijn van Johan was verstreken. Er was geen respijt, ondanks een indringend verzoek aan de Kardinaal.

7 Dat betekent niet dat Johan nu ineens niets meer zal doen voor de parochie, zo steekt hij niet in elkaar. Wij zijn Johan Haverkort heel veel dank verschuldigd voor zijn jarenlange onbaatzuchtige inzet. Binnen het parochiebestuur, dat op dit moment formeel uit vier personen bestaat, is er een vacature. Het parochiebestuur zoekt niet alleen een nieuw lid die verstand heeft van bouwzaken, maar ook één die verstand heeft van financiën. De parochie kent een pastoraal team, waarover hierboven is geschreven. Dat team werkt voor en binnen drie parochies, met 14 geloofsgemeenschappen en drie Eucharistische Centra. De eerste verantwoordelijkheid van het team gaat uit naar het zgn. kernprogramma. Hiermee wordt bedoeld: de eucharistievieringen in het weekend en door de week, evenals alle vieringen rondom Pasen, Pinksteren en Kerst. Verder ook de vieringen van het doopsel, het huwelijk en de uitvaart. Onder het kernprogramma wordt ook begrepen: de ziekenzalving en de biecht. Alle op de sacramenten voorbereidende catechese worden ook gerekend tot het kernprogramma evenals de diaconale acties in het kader van advent en vasten. Het kernprogramma wordt gerealiseerd in en vanuit het eucharistisch centrum van de parochie. Een hele kluif waaraan het pastorale team zijn handen vol heeft. Vele handen maken licht werk, is een spreekwoord. Het parochiebestuur is de honderden vrijwillig(st)ers zeer dankbaar voor hun tomeloze inzet. Ja, honderden vrijwillig(st)ers: kosters, misdienaars, acolieten, koorleden, tuinploegen, onderhoudsploegen, schoonmaakploegen, gastvrouwen, bloemengroepen, bezoekgroepen, lopers van de kerkberichten, waaronder ook kinderen van de Wheele. Leden van de locatieraden en de pastoraatsgroepen, de dames en heren die het secretariaat dagelijks bezetten, de redactieraad van de Kerkwijzer, enz.

8 Zichtbaar en onzichtbaar zijn al deze dames en heren in de weer om samen de parochie te ondersteunen en te helpen dragen Als zij er niet zouden zijn, dan kunnen we echt de kerk sluiten. Dank, dank, dank voor de inzet vanuit het parochiebestuur. Op 7 november s avonds wordt u daarvoor hartelijk bedankt in de Stefans-Hof, noteer alvast in uw agenda! Vele handen maken inderdaad licht werk, wij blijven zoeken naar die handen. Voelt u zich aangesproken om ook uw steentje bij te dragen? Enkele uren per week of anderszins? Op vele terreinen kan versterking plaatsvinden. Alle talenten zijn welkom. Neem gerust contact op met het secretariaat van uw geloofsgemeenschap en geef aan waar uw sterke kanten liggen. Op bestuurlijk en uitvoerend niveau is er plaats voor velen.

9 H. Theresia Borne Woensdag 16 juli overleed op 65-jarige leeftijd Maria Johanna Geertruida Filart-Veldkamp, van Ghendtstraat 14. De Avondwake vond plaats op zondag 20 juli in de Theresiakerk waarna de volgende dag de crematieplechtigheid volgde te Almelo. St. Stephanus Borne Vrijdag 27 juni overleed Theo Leusink, Oude Bleekweide 6, op 91-jarige leeftijd. De uitvaart vond plaats op donderdag 3 juli vanuit de St. Stephanuskerk waarna de crematieplechtigheid plaats vond te Almelo. Donderdag 10 juli overleed op 68-jarige leeftijd, Jos Weghorst, Blauwgras 131. De afscheidsviering vond plaats op maandag 14 juli in de St. Stephanuskerk waarna de volgende dag de crematieplechtigheid volgde te Usselo. Zaterdag 19 juli overleed Hennie Spenkelink, Molenstraat 74, op 80-jarige leeftijd. De uitvaart vond plaats op vrijdag 25 juli vanuit de St. Stephanuskerk waarna de crematieplechtigheid volgde te Usselo. Maandag 21 juli overleed in t Dijkhuis, Riet Steenbeeke- Koerhuis, op 90-jarige leeftijd. De uitvaart vond plaats op zaterdag 26 juli vanuit de St. Stephanuskerk waarna de crematieplechtigheid volgde te Usselo. Op vrijdag 1 augustus overleed Toon Niehof, Sancta Maria 33 op 86-jarige leeftijd. De uitvaart vond plaats op woensdag 6 augustus vanuit de St. Stephanuskerk te Borne waarna de crematieplechtigheid volgde te Usselo. Dat zij mogen rusten in Gods vrede

10 H. Theresia Op 12 juli zijn, te Amsterdam, in het huwelijk getreden Dirk Jan Omzigt en Tamara van Vliet. H. Stephanus Hertme Zijn voornemens kerkelijk te trouwen op vrijdag 5 september Vincent Meylof en Pauline Oude Nije Weme. Wij feliciteren de bruidsparen van harte. Dat zij in hun leven samen de liefde voor elkaar en de liefde voor God mogen ervaren. Dooprooster HH. Jacobus en Johannesparochie Borne/Hertme Zondag 5 oktober om uur in de St. Stephanuskerk in Borne. Voorbereidingsavonden: Donderdag 11 september om uur Donderdag 18 september om uur in de Stefans-Hof Zondag 7 december om uur in de H. Stephanuskerk in Hertme. Zondag 14 december om uur in de St. Stephanuskerk in Borne. Voorbereidingsavonden: Donderdag 13 november om uur in de Stefans-Hof en Donderdag 20 november om uur in de Stefans-Hof Verdere informatie kunt u verkrijgen bij het secretariaat van de parochie

11 H. Theresia Borne Zaterdag 23 augustus: Gerhard Bruggink, Hennie Roetgerink, Mariet Filart-Veldkamp, Diny Scholten. H. Stephanus Hertme Zaterdag 23 augustus: Truus Braakhuis-Schabbink St. Stephanus Borne Zondag 24 augustus: Annie Zuidberg, Harrie en Ilone Elferink, Anja Meijerink-Manenschijn, Henk Janssen, Joke Diepenmaat-Voorpostel, Johannes ter Avest, Nelie van Amerongen-Carbo, Annie Vlierman-Geerdink, Ria Wals-Grobben, Antoon Slagers, Theo Leusink, Jos Weghorst, Hennie Spenkelink, Riet Steenbeeke-Koerhuis. Nagekomen: ouders Helle-Gerfen (26 juli), ouders Harmelink-van der Gun (27 juli), Piet Suijkerbuijk, Gerrit Smienk (3 aug.), ouders en familie B. Schabbink-Aalderink (15 aug.), Thijm de Boer (17 aug.). Jaargedachtenis: Ferdinand Leverink, Sanny Meulenbroek-Mensink. Vrijdag 9.00u. Jan Ticheler, Jo Meijer-Spekhorst.

12 Dag Datum Tijd Geloofsgemeenschap Viering Voorganger Bijzonderheden EEN-EN-TWINTISTE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Mattheus 16,13-20 zaterdag 23-aug 10:30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pastor Z. Nowara 18:00 H. Theresia Borne Eucharistieviering Pater Tj. Van Balen m.m.v. het dameskoor 19:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pater R. van der Vegt m.m.v. het koor Contrast zondag 24-aug 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het dames- en herenkoor donderdag 28-aug 18:30 H. Theresia Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman vrijdag 29-aug 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara TWEE-EN-TWINTISTE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Mattheus 16,21-27 zaterdag 30-aug 10:30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pastoor M. Oortman 18:00 H. Theresia Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman m.m.v. het koor 'Aqua vitae' 19:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastoor M. Oortman Gezinsviering bij de opening van het nieuwe schooljaar, m.m.v. het jeugdkoor, zondag 31-aug 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman m.m.v. het herenkoor 10:00 Dijkhuis (in het Atrium) Oecumenische Oogstdankviering Dominee J. Meijer Dhr. R. Hoogerhuis Mw. A. Oosterik pastoraalwerker donderdag 4-sep 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastor Z. Nowara vrijdag 5-sep 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman 14:00 H. Stephanus Hertme Huwelijksviering Emeritus pastoor J. Oude Vrielink m.m.v. het Gospelkoor 'Power'uit Wierden 1e vrijdag van de maand. Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof m.m.v. een eigen koor. In het huwelijk treden Vincent Meylof en Pauline Oude Nije Weme

13 Dag Datum Tijd Geloofsgemeenschap Viering Voorganger Bijzonderheden DRIE-EN-TWINTISTE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Mattheus 18,15-20 zaterdag 6-sep 10:30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pastor Z. Nowara 18:00 H. Theresia Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Dameskoor 19:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pater Tj. Van Balen m.m.v. het Dameskoor zondag 7-sep 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Dameskoor 15:00 H.Theresia Pastorietuin Gebedsviering Werkgroep liturgie m.m.v. het koor 'Aqua vitae dinsdag 9-sep 14:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman Opening Seizoen K.B.O. donderdag 11-sep 9:00 H. Theresia Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara vrijdag 12-sep 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman Na afloop van de viering is er koffiedrinken in het Liturgisch Centrum KRUISVERHEFFING -Feest Evangelie: Johannes3,13-17 zaterdag 13-sep 10:30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pastoor M. Oortman 18:00 H. Theresia Borne Eucharistieviering Pater A. Korterik m.m.v. het herenkoor 19:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pater R. van der Vegt m.m.v. het herenkoor zondag 14-sep 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pater A. Korterik m.m.v. hetkoor 'Con Brio' Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof woensdag 17-sep 19:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara Opening seizoen K.V.G. donderdag 18-sep 18:30 H. stephanus Hertme Eucharistieviering Pastoor M. Oortman vrijdag 19-sep 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara

14 H. Theresia Borne Zaterdag 30 augustus: Henny Roetgerink, Diny Scholten, Mariet Filart-Veldkamp. H. Stephanus Hertme Zaterdag 30 augustus: Irene Kemna-Vinkenvleugel, ouders Kemna-Gervink, ouders Olde Veldhuis-Vollenbroek. Jaargedachtenis: Annie Kemerink op Schiphorst-Kleissen, Herman Schabbink, Johan Boomkamp. St. Stephanus Borne Zondag 31 augustus: Jan Rost, Annie Zuidberg, Paul Willemars, Hennie Peters, Jo Gervink, Nelie van Amerongen-Carbo, Annie Vlierman-Geerdink, Antoon Slagers, Theo Leusink, Jos Weghorst, Hennie Spenkelink, Arno J.E. Haverkort, Riet Steenbeeke-Koerhuis, Thijm de Boer, Toon Niehof, Henk en Luc Helle. Jaargedachtenis: Hendrik Mars, Johan Kroeze, Gerard Sanders. Vrijdag 9.00u. echtpaar Vaulus-van der Logt, Jan Ticheler, Benny Simonetti. H. Theresia Borne Zaterdag 06 september: Jan van Vilsteren, ouders Olde Veldhuis-Leverink, Hennie Roetgerink, Mariet Filart-Veldkamp, Frans Sanders. Jaargedachtenis: Gerhard Bruggink.

15 H. Stephanus Hertme Zaterdag 06 september: Truus Braakhuis-Schabbink. Jaargedachtenis: Hennie Aalderink. St. Stephanus Borne Zondag 07 september: Annie Zuidberg, Rudy Strikker, Riek Brok, Cees van der Bilt en familie, Anja Meijerink-Manenschijn, Joke Diepenmaat-Voorpostel, Nelie van Amerongen-Carbo, Annie Vlierman-Geerdink, Antoon Slagers, Theo Leusink, Jos Weghorst, Hennie Spenkelink, Riet Steenbeeke-Koerhuis, Toon Niehof, uit dankbaarheid b.g.v. 55-jarig huwelijksjubileum echtpaar Post-Hasselerharm. Jaargedachtenis: Annie Tangelder-Sieljes, Cathrien Mentink-Westerbeek. Vrijdag 9.00u. Jan Ticheler, Riet van den Nieuwboer. H. Theresia Borne Zaterdag 13 september: Mariet Filart-Veldkamp. H. Stephanus Hertme Zaterdag 13 september: Henny en Eddy Stege, ouders Zonder-Kreuwel. St. Stephanus Borne Zondag 14 september: Albertus en Antonia van Uhm-Reinders en Ingrid, Jan Rost, Johan Bebseler en Miny Bebseler-Kemna, Annie Zuidberg, Anna Weernink-Meijer, familie Kamp-ter Horst, Jo Hendriks-Brok, Henk Janssen, Antoon Slagers, Jos Weghorst, Hennie Spenkelink, Riet Steenbeeke-Koerhuis, Toon Niehof. Jaargedachtenis: Hubert van Stee, ouders Rientjes-Deperink, Berendina Sanders-Vloedbeld. Vrijdag 9.00u. Jan Ticheler, Gerard Meijer.

16 In het weekend van 23 en 24 augustus vindt de jaarlijkse MIVA collecte plaats in de katholieke kerken. MIVA zet ieder jaar een of meer projecten centraal. In 2014 is het thema van de MIVA collecte: De opbrengst van de MIVA-collecte in de katholieke kerken gaat dit jaar naar vervoersmiddelen voor albino s in Burkina Faso en communicatiemiddelen voor gehandicapten in Uganda. Deze mensen hebben onze steun heel hard nodig. Pionier Fabéré Fabéré helpt albino s in Burkina Faso. Albino s hebben slechte ogen en hun huid is heel gevoelig voor zonlicht. Fabéré geeft ouders van albinokinderen zonnebrandcrèmes. Deze crèmes zijn voor hen onbetaalbaar. Zonder bescherming verbrandt en ontsteekt hun huid, en hebben ze een grotere kans op huidkanker. Fabéré zorgt ook voor schoolboeken met een groter lettertype, zodat albino s ondanks hun slechte ogen kunnen leren lezen. Daarnaast hebben albino s te lijden onder vooroordelen en discriminatie. Fabéré is zelf albino en kent deze problemen als geen ander. Hij organiseert bijeenkomsten en maakt albinisme bespreekbaar. Fabéré heeft een terreinwagen nodig om meer albino s in een groter gebied te bereiken. Ik geef ouders van albinokinderen zonnebrandcrèmes. Deze crèmes zijn voor hen onbetaalbaar. Maar zonder sunblock verbrandt en ontsteekt hun huid, en hebben ze een grotere kans op huidkanker. Ook deel ik schoolboeken uit met een groter lettertype, zodat de kinderen ondanks hun oogproblemen goed kunnen leren lezen. Pionier Fabéré

17 Pionier Henry Henry helpt gehandicapte jongeren in Uganda. Deze kinderen worden als minderwaardig gezien. Voorzieningen zijn er niet voor hen en vaak worden ze uit schaamte afgestoten door hun familie. Henry helpt deze jongeren met hun ontwikkeling zodat ze kunnen deelnemen aan de maatschappij. Hij zorgt voor onderwijs, regelt medische hulp en probeert de jongeren economisch zelfstandig te maken. Henry is zelf gehandicapt en zit in een rolstoel. Hij praat veel met mensen in Uganda om hun houding te veranderen en de positie van gehandicapten te verbeteren. Henry heeft communicatie-apparatuur nodig voor zijn bijeenkomsten. De toestand is mensonterend voor deze jongeren. Ze worden zelfs opgesloten in een hut achter het huis door hun ouders. De familie en gemeenschap schamen zich voor hen. Ze worden niet toegelaten tot scholen of krijgen geen baan, alleen maar omdat ze in een rolstoel zitten. Pionier Henry De pioniers Henry en Fabéré rekenen op u! Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie? Neem dan contact op: tel , info@miva.nl of

18 Stilstaan bij mens en aarde Meestal staan we er niet zo bij stil, de wereld waarin wij leven, wonen en werken. Onze natuurlijke leefomgeving vormt in het leven van alledag het vanzelfsprekende decor waartegen ons bestaan zich ontvouwt: van de lucht die we inademen tot de grond die ons voedt; van de planten en de dieren die ons omringen tot de plek waar we wonen; van de zon die in ons gezicht schijnt tot de seizoenen in een jaar. Het is ook niet altijd even gemakkelijk de rust te vinden om na te denken over al die dingen die zo vanzelfsprekend lijken. Ademen gaat vanzelf, het klimaat is een gegeven en onze omgeving is er gewoon. Daarnaast is de dagelijkse routine veelal praktisch en doelbewust. Boeren en tuinders die dagelijks met de natuur omgaan weten hoezeer zij afhankelijk zijn. Ondanks alle technische vooruitgang blijft het werken met de natuur vooral iets dat hen doet beseffen dat de wereld groter is dan hetgeen we kunnen meten en weten. Vooral in de maanden augustus en september worden overal oogstdankvieringen gehouden. Het zijn op de eerste plaats vieringen van dankbaarheid. Honderden mensen komen dan samen in kerken, boerenschuren, op pleinen of andere plekken om God te danken voor de oogst. Het zijn plekken van hoop, dankbaarheid en verbondenheid. Verbondenheid met God, met de natuur en met elkaar. In het kader van de Melbuulndagen wordt op zondag 31 augustus een oogstdankviering gehouden in t Atrium van het Dijkhuis om uur.

19 Zondagmiddag 7 september a.s. is er om uur in de tuin tussen Theresiakerk en pastorie een Tuinviering. Een viering van Woord en Gebed met ondersteuning van het koor Aqua Vitae. De werkgroep Voorgangers van de Theresia geloofsgemeenschap zullen samen voorgaan in deze viering. Na afloop is er een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje in de tuin.bij slecht weer wijken we uit naar de kerk en het Liturgisch Centrum. We hopen vele parochianen, ook van de andere geloofsgemeenschappen, te mogen ontmoeten. Voel u allemaal, jong en oud, van harte welkom! Ook dit jaar zal in de maand september er een parochieviering zijn, als start van het nieuwe pastorale jaar. Deze eucharistieviering is op zaterdag 20 september om uur in het Openluchttheater in Hertme. Tijdens de viering wordt de zang verzorgd door een parochiekoor, samengesteld uit verschillende koren uit onze parochie en een ieder die het leuk vindt om te inzingen. Wilt u meezingen? Dan wordt u om uur verwacht in het theater, zodat er voor de viering nog de tijd is om te oefenen. Na de viering zal er koffie zijn. Hebt u geen vervoer? Maak dit dan kenbaar bij het secretariaat van uw geloofsgemeenschap en dan zal vervoer geregeld worden.

20 Op zaterdag 30 augustus wordt tijdens de Melbuulndagen de al zo vertrouwde Bornse Boekenmarkt gehouden in de Stationsstraat van uur tot uur. Een groep vrijwilligers zal aanwezig zijn namens de Stichting Hulp aan Sri Lanka, om met de verkoop van boeken geld in te zamelen voor behandeling van zieke kinderen op het eiland. De noodzaak om hiervoor geld in te zamelen is groot. In Nederland kunnen ouders met een ziek kind naar de dokter. In Sri Lanka kan dat niet. Als de ouders geen geld hebben voor de behandeling die nodig is, dan wordt hun kind niet geholpen. Ze moeten vooraf betalen, maar gezien het minimale inkomen is het geld er niet. Als kinderen met spoed geopereerd moeten worden, kunnen ouders wel hulp vragen aan de regering, maar de aanvraag duurt erg lang. Vaak is het dan voor een ernstig zieke baby of een ziek kind al te laat. De opbrengst van de stand van de Stichting Hulp aan Sri Lanka op de Bornse Boekenmarkt, zal worden ingezet voor de behandeling van zieke kinderen in de regio Solepura. Dit is een zeer arm gebied in Sri Lanka, waar veel mensen nauwelijks tot geen inkomsten hebben. Veel kinderen in deze regio hebben ernstige nierproblemen en problemen met het gebit, door het langdurig en noodgedwongen drinken van ernstig vervuild drinkwater uit bronnen. De Stichting Hulp aan Sri Lanka bouwde er twee waterzuiveringsinstallaties om het water te zuiveren. Door het drinken van schoon drinkwater wordt verdere gezondheidsschade onder de mensen daar voorkomen. Nu echter heeft een grote groep patienten dringend medische behandelingen nodig en dat kan lang niet altijd ter plekke. Voor de behandelingen en de kosten van vervoer van zieken naar het ziekenhuis is dringend geld nodig.

21 Met de vakantieperiode voor de deur ruimen veel mensen thuis op. Mocht u boeken willen schenken, die u niet meer leest, dan helpt u hiermee om zieke kinderen op een eiland ver weg naar de dokter te helpen. U kunt voor een afspraak om boeken te schenken, bellen met de familie Van Leuteren, in Borne, tel: Wilt u een gift doneren, dan kan dat op het bankrekeningnummer van Stichting HAS: NL73 RABO met vermelding van -Medische hulp-. Voor meer informatie kunt u kijken op en op Facebook door dubbel te klikken op het logo, wat op de site staat. Op zaterdag 13 september kan nog, onder leiding van een kerkgids, de Sint Stephanuskerk te Borne worden bezichtigd. De rondleidingen worden gegeven van11.00 tot uur. In de kerk zijn veel kunstwerken te zien. Daarbij een aantal bijzonderheden, die vaak niet direct opvallen. Om dat te herkennen, wordt tijdens de open zaterdag doorlopend door een gids een gratis rondleiding gegeven. U hoeft niet te wachten tot er een nieuwe rondleiding start, u kunt elk moment aansluiten. Een kijkje op de zangzolder, van waaruit u een uniek zicht heeft op het kerkinterieur, kan alleen onder begeleiding van een gids worden bezocht.

22 K.B.O.-soos Dinsdag 2 september is de eerste K.B.O.-soos in het nieuwe seizoen in de hal van de Stefans-Hof. U bent vanaf uur welkom. Bezoekgroep 80+ Maandag 8 september om uur. Bijeenkomst bezoekgroep 80+ van de geloofsgemeenschap St. Stephanus in de Stefans-Hof. Opening K.B.O.-seizoen Dinsdag 9 september is de opening van het nieuwe K.B.O.-seizoen met een Eucharistieviering om uur in de St. Stephanuskerk waarna er een gezellige middag volgt in de Stefans-Hof. Opening K.V.G.-seizoen Woensdag 17 september is de opening van het nieuwe K.V.G.-seizoen met een Eucharistieviering om uur in de St. Stephanuskerk. Aansluitend is er een gezellige avond in de Stefans-Hof waar theatergroep Franje de allermooiste musicalsongs ten gehore gaat brengen Bedevaart naar Klein Lourdes Zaterdag 4 oktober bedevaart naar klein Lourdes te Tienray in Noord Limburg. De bedevaart wordt mede begeleid door Mgr. E. de Jong, hulpbisschop van Roermond. We vertrekken om 7.45 uur vanaf de St Jozefkerk aan de St. Josephstraat 109 en we verwachten om ± uur weer in Almelo te zijn. De kosten voor deze bedevaart bedragen : pp.

23 Van vrijdag 19 september t/m zondag 21 september staat dit jaar het jongerenkamp met als thema: Goed is dat je niet doet wat slecht is Met als locatie kampeerboerderij de Roezenberg in Nutter. Dit jaarlijkse kamp wordt georganiseerd door de parochiële werkgroep jongeren voor alle jongeren (vanaf 1ste klas middelbare school) binnen onze parochie. De kosten zijn 10 euro per jongere. Opgave is mogelijk tot woensdag 17 september via

24

Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid.

Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Hij ruste uit van het werk dat Hij gedaan had. Al aan het begin van

Nadere informatie

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt,

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, heeft men goed gedraaid? Was de omzet naar behoren?

Nadere informatie

Het was een stille tocht. Vele mensen namen er aan deel. Schattingen lopen uiteen: tweeduizend, vijfduizend mensen. Hoeveel het er ook zijn geweest: het was indrukwekkend. De kans is groot dat u er niets

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017

Website Zenderen:   KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept 2017 30 september 2017 49 ste Jaargang nr. 39 22 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

1 Als ik aan m'n moeder vroeger iets vroeg wat niet kon of mocht, pleegde ze vaak te zeggen; "ja hoor, m'n kind, als Pasen en Pinksteren op één dag vallen.' Ze bedoelde hier natuurlijk mee te zeggen dat

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 16 Website Zenderen: www.zenderen.nl 9 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 10 februari 2018 17 februari 2018

Nadere informatie

Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd

Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd We hebben de Kerstdagen maar net achter de rug en de Veertigdagentijd dient zich alweer aan. Toch zullen we ongetwijfeld

Nadere informatie

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Pasen. Tijd vliegt. In het pastoraal team wordt dat met

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2018 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 16 juli tot en met

Nadere informatie

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 15 Website Zenderen: www.zenderen.nl 2 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 3 februari 2018 10 februari 2018

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

Beleidsvisie Voor de parochiefederatie Born gevormd door de parochie(comité)s: Born, Buchten, Grevenbicht, Holtum en Obbicht

Beleidsvisie Voor de parochiefederatie Born gevormd door de parochie(comité)s: Born, Buchten, Grevenbicht, Holtum en Obbicht Beleidsvisie 2016-2015 Voor de parochiefederatie Born gevormd door de parochie(comité)s: Born, Buchten, Grevenbicht, Holtum en Obbicht 1 Beleidsplan 2016-2025 1. Inleiding 2. Onze missie: waar staan we

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT 5 en 6 September 2015 nr. 37 OPROEP In het weekend van 2, 3 en 4 oktober a.s. wordt er weer het Oogstdankfeest gehouden. Dit jaar met een speciaal

Nadere informatie

Wie een exemplaar van de straatkrant wil bemachtigen, kan deze bestellen via www.straatnieuws.nl

Wie een exemplaar van de straatkrant wil bemachtigen, kan deze bestellen via www.straatnieuws.nl De Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws heeft een exclusief interview gehad met paus Franciscus. De paus ontving Straatnieuws-verkoper Marc, journalisten Stijn Fens en communicatiespecialist Jan-Willem

Nadere informatie

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden.

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. Adventactie. In de voorbereidingsweken op het feest van kerstmis willen de geloofsgemeenschappen

Nadere informatie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Bron: Fr. James Mallon, Divine Renovation Guidebook, 2016, p. 74-79. Bewerkt door Alpha Nederland en Centrum voor Parochiespiritualiteit,

Nadere informatie

Hoe werkt een parochiecluster en wat merken we ervan?

Hoe werkt een parochiecluster en wat merken we ervan? Hoe werkt een parochiecluster en wat merken we ervan? De vertrouwde parochie gaat binnenkort met de buurparochies (in enkele gevallen: wel tien of meer) één nieuwe clusterparochie vormen. Wat gaan we daarvan

Nadere informatie

t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus 2018-49 e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum Openingstijden secretariaat H.H. Simon en Judas Ootmarsum Kerkplein 3 29 29 91 maandag-

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Vrijwilligersenquête 2014

Vrijwilligersenquête 2014 Vrijwilligersenquête 2014 Geloofsgemeenschap O.L.V. ten Hemelopneming Houten Beste mede-parochiaan, Voor u ligt een vrijwilligersenquête van de Parochie Paus Johannes XXIII - locatie Houten. Door middel

Nadere informatie

Nr. 07 Website Zenderen: 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017

Nr. 07 Website Zenderen:   24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 07 Website Zenderen: www.zenderen.nl 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november 2017 2 december 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept september 2017

Website Zenderen:  KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept 2017 23 september 2017 49 ste Jaargang nr. 38 15 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is. Ria Doornbusch

Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is. Ria Doornbusch Vorig jaar ben ik er mee begonnen. Ik had ooit eens een set gekregen: een leuk kistje met acrylverf in verschillende kleuren, wat schilderdoek en penselen. Het duurde even voordat ik het durfde wagen,

Nadere informatie

PROTOCOLLEN januari 2013

PROTOCOLLEN januari 2013 PROTOCOLLEN januari 2013 1 2 Pastoraal Team Vinkeveen, januari 2013 Beste mensen, In de afgelopen jaren hebben wij een aantal afspraken gemaakt over sacramentenbediening en uitvaarten. We hebben ze nog

Nadere informatie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie EVALUATIE LITURGISCH BELEID Pastoraal team HH. Franciscus en Clara Parochie Notitie voor evaluatie met allen die betrokken zijn bij de liturgie 1 EVALUATIE LITURGISCH BELEID FRANCISCUS EN CLARA PAROCHIIE

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart met een knipoog. Vroeger was er ook jeugd van tegenwoordig.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart met een knipoog. Vroeger was er ook jeugd van tegenwoordig. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 33 Website Zenderen: www.zenderen.nl 6 juli 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 7 juli 2018 14 juli 2018 Parochie Zenderen:

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr. 13 2 juli t/m 15 juli 2017 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2017 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 10 juli tot en met vrijdag

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

Januari. woensdag 28 januari 2015 10:00 Ignatius Dag van Ontmoeting

Januari. woensdag 28 januari 2015 10:00 Ignatius Dag van Ontmoeting Januari donderdag 1 januari 2015 vrijdag 2 januari 2015 10:45 Jacobus Cenakel zaterdag 3 januari 2015 zondag 4 januari 2015 15:00 Jacobus Aanbidding maandag 5 januari 2015 dinsdag 6 januari 2015 woensdag

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2015

NIEUWSBRIEF november 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF november 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: - NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Ter gelegenheid van het 50 ste verjaardag van het Tweede Vaticaans Concilie werd door Paus Benedictus XVI het kerkelijke

Nadere informatie

Betreft: visie en voorstel op parochie als gemeenschap van gemeenschappen van de locatieraad en pastoraatgroep HH Cosmas en Damianus, Abcoude

Betreft: visie en voorstel op parochie als gemeenschap van gemeenschappen van de locatieraad en pastoraatgroep HH Cosmas en Damianus, Abcoude R.K. Parochie St. Jan de Doper, Vecht en Venen Geloofsgemeenschap HH. Cosmas en Damianus Kerkstraat 23 1391 HB Abcoude 0294 281335 secretariaat@cosmasendamianus.nl www.stjandedoper-vechtenvenen.nl Aan

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Wilt u katholiek worden of denkt u hierover, dan kunt u zich melden bij het pastoraal secretariaat van onze parochies:

Wilt u katholiek worden of denkt u hierover, dan kunt u zich melden bij het pastoraal secretariaat van onze parochies: Met grote regelmaat worden wij gevraagd de ziekenzalving te bedienen of de ziekenzegen te geven. Voor ons is het altijd bijzonder om zo vanzelfsprekend aanwezig te zijn in de familiekring en een zieke

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Marc Oortman, pastoor

Marc Oortman, pastoor U zult straks de posters weer zien hangen en de brieven vallen weer bij u in de bus: de Kerkbalans gaat van start. U wordt opgeroepen uw financiële bijdrage naar vermogen te leveren om het pastorale werk

Nadere informatie

Afscheid pastor Carla Roetgerink Nieuwe collega pastor Annette Zoet

Afscheid pastor Carla Roetgerink Nieuwe collega pastor Annette Zoet In het pastorale team zijn er veranderingen. Pastor Annette Zoet komt ons team versterken en we hebben afscheid genomen van pastor Carla Roetgerink. We zijn verheugd om u te kunnen melden dat Pastor Carin

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten In de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Een lezersreactie, die we u niet willen

Nadere informatie

s-hertogenbosch en Rosmalen Parochieavonden

s-hertogenbosch en Rosmalen Parochieavonden s-hertogenbosch en Rosmalen Parochieavonden WELKOM! Per 1 januari 2015 Emmaus, West Willibrord, Maaspoort San Salvator, Orthen Waarom zijn we hier bij elkaar? Vanwege onze opdracht als gedoopten: Staand

Nadere informatie

Parochie nodig. Pagina 1

Parochie nodig. Pagina 1 Parochie nodig Katholiek worden Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden dan kunt u contact

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart met een knipoog. Als de tijd vliegt, vlieg dan mee.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart met een knipoog. Als de tijd vliegt, vlieg dan mee. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 32 Website Zenderen: www.zenderen.nl 29 juni 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 30 juni 2018 7 juli 2018 Parochie Zenderen:

Nadere informatie

bij avondwake en kerkelijke uitvaart

bij avondwake en kerkelijke uitvaart Informatie bij avondwake en kerkelijke uitvaart Rooms-katholieke parochies van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin Maasdijk - Poeldijk Heenweg - s Gravenzande Kwintsheul - De Lier

Nadere informatie

opleidingsinstituut voor geloofsverdieping, catechese en pastoraal

opleidingsinstituut voor geloofsverdieping, catechese en pastoraal opleidingsinstituut voor geloofsverdieping, catechese en pastoraal Allemaal zoeken we naar een zinvol leven. Gelovigen hebben in die zoektocht eigen ankerpunten om met die grote en kleine vragen die het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98 INGB

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen

DE STEM VAN ZENDEREN. De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 22 Website Zenderen: www.zenderen.nl 30 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

Maria Magdalena Parochie Wormer Nieuwsbrief nummer 9

Maria Magdalena Parochie Wormer Nieuwsbrief nummer 9 Maria Magdalena Parochie Wormer Nieuwsbrief nummer 9 In deze nieuwsbrief... Terugblik Startviering Sam's Kledingactie Oecumenische viering Vorming en toerusting Liturgieplanning Terugblik Startviering

Nadere informatie

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE Zondag 15 juli : Hellehondsdagen: 09.00 uur : Eucharistieviering m.m.v. Plechelmuskoor Voorganger : pastoor T. Munsterhuis Lectrice : mevr. A. Scholte Lubberink Misdienaars

Nadere informatie

Jaarkalender 2014-2015

Jaarkalender 2014-2015 Inspiratie en betrokkenheid, een leer weg in de liturgie Met kinderen leren vieren Jaarkalender 2014-2015 Voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar, hebben de parochies Sint Maarten en Trinitas in Leidschendam

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland. MARTINUSBERICHT Nr: december 2018 tot en met 12 januari 2019 MEDEDELINGEN

Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland. MARTINUSBERICHT Nr: december 2018 tot en met 12 januari 2019 MEDEDELINGEN Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 26 30 december 2018 tot en met 12 januari 2019 MEDEDELINGEN Vrijwilligers gevraagd Voor de actie kerkbalans zijn er altijd vele vrijwilligers

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

1. Een overzicht van de huidige pastorale situatie.

1. Een overzicht van de huidige pastorale situatie. Een toekomst voor de parochiekerken Instrumentarium 4 Uitschrijven pastorale planning en organisatie Dit instrumentarium helpt u bij het opstellen van een pastorale planning en organisatie. De delen 1

Nadere informatie

mogen staan en samen mogen bidden: Wees gegroet, Maria..

mogen staan en samen mogen bidden: Wees gegroet, Maria.. Het is inmiddels bijna november. De Sinterklaasdrukte staat voor de deur, sommigen zien met enig verlangen uit naar de Adventstijd en het Kerstfeest. Dit artikel gaat over Lourdes en ik wil daarin mijn

Nadere informatie

Jaarplan Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2016 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2016 van de parochiekern Sint Bartholomeus. In dit jaarplan vermelden wij wat voor activiteiten

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Heeft onze kerk toekomst?

Heeft onze kerk toekomst? Heeft onze kerk toekomst? Visie op kerk en pastoraat in 2024 De parochie. Een korte terugblik Het kerkelijk leven in Twente en Oldenzaal in de laatste decennia Hoe nu verder? Kerk-zijn in de toekomst Stellingen

Nadere informatie

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat november 2015 Jaargang no. 52 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat HEILIGE GEESTKERK EERBEEK Contactblad voor parochianen en belangstellenden PAROCHIE HH FRANCISCUS en CLARA Locatie

Nadere informatie

Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september de tweede zondag van de herfst -

Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september de tweede zondag van de herfst - Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september 2018 - de tweede zondag van de herfst - Dienst waarin Iet Bouwsma zal worden bevestigd tot pastoraal-ouderling en we afscheid nemen van ouderling Kees

Nadere informatie

Uw Kerkelijke Uitvaart

Uw Kerkelijke Uitvaart Uw Kerkelijke Uitvaart 2 Adressen Pastor T.F. Buitendijk OCarm Westelijk Halfrond 1 1183 HN Amstelveen tel. 020 641 63 01 e-mail: tom.buitendijk@hetnet.nl Pastor Ph. Kint Ronde Hoep Oost 31 1191 KC Ouderkerk

Nadere informatie

Bespreeknotitie voor de geloofsgemeenschappen

Bespreeknotitie voor de geloofsgemeenschappen Bespreeknotitie voor de geloofsgemeenschappen Standpunt van parochiebestuur en pastoraal team over de toekomst van de geloofsgemeenschappen en de kerkgebouwen van de parochie. Amersfoort, september 2012.

Nadere informatie

t Preaksteulke 27 juli tot 16 augustus e jaargang nr. 10 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 27 juli tot 16 augustus e jaargang nr. 10 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum t Preaksteulke 27 juli tot 16 augustus 2019-50 e jaargang nr. 10 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum Openingstijden secretariaat H.H. Simon en Judas Ootmarsum Kerkplein 3 29 29 91 maandag-

Nadere informatie

September 2018 Dag Datum Tijd Kerk Bijzonderheden/ Koor

September 2018 Dag Datum Tijd Kerk Bijzonderheden/ Koor Misrooster September 2018 Februari 2019 September 2018 Zaterdag 1-9 18.00 Br Zondag 2-9 10.30 E Dameskoor Dinsdag 4-9 Woensdag 5-9 09.00 E Donderdag 6-9 09.00 E Vrijdag 7-9 19.00 Br Zaterdag 8-9 18.00

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

Cursusbeschrijving

Cursusbeschrijving Cursusbeschrijving 2019-2020 Jaar 2 Voorwoord In dit overzicht van het tweede cursusjaar wordt een serie vakken aangeboden. Er is gekozen om voort te bouwen op het fundament dat in het eerste basisjaar

Nadere informatie

Een verkondiger mag er nooit uitzien als iemand die net terug komt van een begrafenis! Dat zegt paus Franciscus in zijn onlangs uitgegeven

Een verkondiger mag er nooit uitzien als iemand die net terug komt van een begrafenis! Dat zegt paus Franciscus in zijn onlangs uitgegeven 2 Een verkondiger mag er nooit uitzien als iemand die net terug komt van een begrafenis! Dat zegt paus Franciscus in zijn onlangs uitgegeven herderlijke brief. Die brief gaat over de vreugde van het evangelie.

Nadere informatie

het vuur van de liefde pinksteren 2008

het vuur van de liefde pinksteren 2008 het vuur van de liefde pinksteren 2008 + J. van den Hende het vuur van de liefde pinksteren 2008 + J. van den Hende Pinksteren is het feest van de heilige Geest, het is de afronding van de Paastijd. We

Nadere informatie

Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij.

Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij. Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij. Maar het zou een misvatting zijn dat het nu gedaan is met de feesten.

Nadere informatie

Dienst Geestelijke Verzorging

Dienst Geestelijke Verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Patiënt en dan? U bent in het ziekenhuis opgenomen en er komt veel op u af. Deze situatie kan veel vragen oproepen en geestelijk behoorlijk zwaar zijn. Als u behoefte hebt

Nadere informatie

Handreiking bij een spirituele zoektocht.

Handreiking bij een spirituele zoektocht. Handreiking bij een spirituele zoektocht. Deze handreiking hoort bij: Oud- en nieuw- katholiek. De spirituele zoektocht van die andere katholieken. Door Joris Vercammen. Valkhof pers 2011. Het boek is

Nadere informatie

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016 NIEUWS UIT EIGEN GEMEENSCHAP Parochie-avond op 25 april om 20.00 uur in De Mantel De afgelopen maanden hebben we veel ondernomen. We hebben voor het eerst draaiboeken gemaakt voor de weken rond Pasen en

Nadere informatie

Jaargang 55 nr. week 22 en 23

Jaargang 55 nr. week 22 en 23 Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 55 nr. week 22 en 23 3 t/m 15 juni De colofon van de pastores, gegevens thuiszorgorganisaties, huisartsenpost e.d. kunt u vinden in het

Nadere informatie

Jaargang 39 nummer 11a zondag 13 maart 2011

Jaargang 39 nummer 11a zondag 13 maart 2011 Parochie Heilige Willibrordus Deken Holtkampstraat 9 4453 AH s-heerenhoek Telefoon parochiecentrum: 0113-351264 e-mail: info@rksheerenhoek.nl secretariaat: rksheerenhoek@zeelandnet.nl bank:rabobank: 1285.96538

Nadere informatie

9.00 uur: H. Mis, aldaar uur: Aanbidding in de St. Martinuskerk te Breust uur: H. Mis, aldaar

9.00 uur: H. Mis, aldaar uur: Aanbidding in de St. Martinuskerk te Breust uur: H. Mis, aldaar 2018 Ook zijn er door-de-weekse missen in onze kerken: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 10.30 uur H. Mis in de St. Martinuskerk te Breust i.v.m. Bron en Mottenburgh 18.30 uur: aanbidding in de

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

STILTECENTRUM Dagelijks geopend van uur. Donderdag: uur Uitstelling van het Allerheiligste, Getijdengebed en Rozenkransgebed

STILTECENTRUM Dagelijks geopend van uur. Donderdag: uur Uitstelling van het Allerheiligste, Getijdengebed en Rozenkransgebed KERKBERICHT NR. 27 (JULI 2019) H. JOANNES DE DOOPER TE PIJNACKER PERSONALIA Overledenen 25.05 10.06 18.06 29.06 29.06 Adrianus Leonardus Franciscus Ammerlaan Wilhelmina Maria van Adrichem-Arkesteijn Willebrordus

Nadere informatie

Jaarplan Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2017 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2017 van de parochiekern Sint Bartholomeus. In dit jaarplan vermelden wij wat voor activiteiten

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE LOCATIERAAD

NIEUWS VAN DE LOCATIERAAD Van de H. Mattheus - 54e jaargang, nr. 3, 23 mei t/m 26 juni 2019 NIEUWS VAN DE LOCATIERAAD Bij het verschijnen van deze Echo is Pasen alweer voorbij en hebben we de uitvoering van Passie gehad in ons

Nadere informatie

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen PERSONALIA: OVERLEDEN: 08 december: 67 jaar; Gerrit Hermanus van den Broek, echtgenoot van Trees Compier; Rietveld 26.

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Zonder muziek zou het leven een vergissing zijn. Nietzsche

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Zonder muziek zou het leven een vergissing zijn. Nietzsche DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 25 Website Zenderen: www.zenderen.nl 20 april 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 21 april 2018 28 april 2018 Parochie

Nadere informatie

Jrg. 48 No mei

Jrg. 48 No mei Onder ons Parochieblad Beckum en omstreken Telefoon Pastorie; 074-3676209 E-mail; beckum@heiligegeestparochie.nl R.K. Heilige Geest Parochie geloofsgemeenschap Rabo; NL83 RABO 010.47.01.137 Beckum Giro;

Nadere informatie

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden. Juni 2013

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden. Juni 2013 Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden Juni 2013 Inleidend woord : Open kerk In de loop van de maand (de 22 e ) houden we in Hengelo met een aantal kerken kerkennacht.

Nadere informatie

Pastoraal en Bestuurlijk Beleidsplan

Pastoraal en Bestuurlijk Beleidsplan Hoorzitting Kilder Herstructureringsplan 30 mei 2017 Pastoraal en Bestuurlijk Beleidsplan We signaleren: minder betrokkenheid / kerkbezoek vermogen te spreken over geloof neemt af vergrijzing vrijwilligerskorps

Nadere informatie

Van hart tot hart Rijd nooit harder dan je beschermengel kan vliegen.

Van hart tot hart Rijd nooit harder dan je beschermengel kan vliegen. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 14 Website Zenderen: www.zenderen.nl 26 januari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 27 januari 2018 3 februari 2018

Nadere informatie

Parochieberichten Geldrop

Parochieberichten Geldrop Parochieberichten Geldrop Contact: Stationsstraat 21, 5664 AP, Geldrop 040-2862364 mail: geldrop@parochienicasius.nl website: www.parochienicasius.nl Jaargang 5 nummer 6 Juni 2019 Tweede Pinksterdag, 10

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE Verwachting In vergelijking met het licht naar waar wij wandelen, is de dag waarin wij leven nog een nacht. Wanneer de Heer Jezus Christus zal komen, met zoveel daglicht,

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie