NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING juli 2015

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING juli 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Een lezersreactie, die we u niet willen onthouden In onze vorige nieuwsbrief publiceerden we een artikel over het project SchuldHulpMaatje. Het was voor een abonnee op onze nieuwsbrief aanleiding om in de pen te klimmen. Deze abonnee schreef:,,ik was heel blij toen ik aan het einde van deze nieuwsbrief het artikel las over schuldhulpmaatje en daarin de samenwerking las tussen de Christelijk Gereformeerde Gemeente, de Gereformeerde Gemeente Middelburg-Zuid en de H. Mariaparochie Walcheren. Dit was in mijn jeugd toch onmogelijk geweest (ik ben van 1937). Ik weet nog dat ik als 16-jarige per ongeluk naar de dominee had geluisterd op de radio, mijn zusje had dat aan moeder verteld en toen kreeg ik straf, want ik had beslist niet naar een dominee mogen luisteren. Ik ben in 1960 zonder toestemming van mijn ouders via het Kantongerecht getrouwd omdat mijn man niet gelovig was en zij dus geen toestemming gaven. Dit huwelijk is na 11 jaar stukgelopen en toen ik in 1988 met een gereformeerde man hertrouwde, was dat kerkelijk geen probleem meer. Helaas stierf hij na 12 jaar. Ik vond het leuk dit even te vertellen. Caritascollecten in Vlissingen Volgende week zaterdag, 1 augustus, zal in Zorgcentrum Ter Reede in Vlissingen de maandelijkse Caritascollecte worden gehouden. Op zondag 2 augustus zal in de Onze Lieve Vrouwekerk in Vlissingen worden gecollecteerd. De opbrengst is ditmaal bestemd voor het Noodfonds Vlissingen voor hulp aan personen en gezinnen.

2 En nog een lezersreactie En ook van René Heinrichs, aalmoezenier buiten dienst en een van de trouwe voorgangers in de toeristenkerk Emmaus in Dishoek, ontvingen we een reactie. Graag maak ik melding van het feit dat er in de kerk van Dishoek vandaag (zondag 19 juli 2015, red.) tijdens dat hondenweer 100 bezoekers aanwezig waren om mee te vieren. Het was een erg intense en mooie viering die door het koor Cadans uit Nispen prachtig werd opgeluisterd. Op 2 augustus zal onze vicaris van het bisdom van Breda, Paul Verbeek, voorgaan in de viering in Dishoek. Aalmoezenier René Heinrichs (links). Foto: Peter Vrancken We zijn erg verheugd met onze 22 vrijwilligers die deze vieringen mogelijk blijven maken. Of dit nu is met altaardienst, koffie, welkom heten of onderhoud. Zonder al deze vrijwilligers en onze drie voorgangers zouden de vieringen en op deze manier samen kerk vormen niet kunnen! We zijn dan ook erg dankbaar dat de Heer ons samen brengt. Drs. René Heinrichs, aalmoezenier buiten dienst en een erg dankbare liturgisch leider van deze kerkgemeenschap in Dishoek. Caritascollecte in Middelburg Op zondag 5 juli werd in de H. Petrus en Pauluskerk in Middelburg gecollecteerd voor de Caritasdoeleinden. De opbrengst van de collecte bedroeg 197,88 en wordt besteed aan allerlei caritasdoeleinden, waaronder individuele ondersteuning. Een prachtig bedrag! Regelmatig wordt op de 1e zondag van de maand een goede-doelen-organisatie in de gelegenheid gesteld om zich te presenteren. Dit keer werd een stand ingericht door de Wereldwinkel. Het Caritasbestuur

3 Kees Moison (69) overleden Afgelopen donderdag, 23 juli, hebben we afscheid genomen van Kees Moison. Evenals zijn vrouw Ria, van wie we op 12 juli 2014 afscheid namen, was Kees een bekend gezicht in onze parochie. Kees zong graag en was aanvankelijk lid van het Gemengd Koor. Hij werd later lid van het St. Caeciliakoor en zong daarnaast ook in het Souburgs Mannenkoor. Ook de tuin van de pastorie werd regelmatig door Kees onderhanden genomen. Verder is hij enige tijd koster geweest bij rouw- en trouwplechtigheden in de Onze Lieve Vrouwekerk. Tevens was hij ook een gewaardeerd vrijwilliger in de Strandkerk in Dishoek waar hij veel uren heeft doorgebracht. Wij hebben Kees gekend als een man op wie de parochie altijd een beroep kon doen. Toen hij vanwege zijn gezondheid geen vrijwilligerswerk meer kon doen, bleef Kees betrokken bij de parochie. Zo was hij laatst nog aanwezig bij het jubileum van pastoor Paul de Maat. Wij wensen Corneille en de overige familieleden veel sterkte en Gods kracht toe met dit grote verlies. Foto: belangeloos beschikbaar gesteld door Eduardus Lee Studio 1919 Namens de H. Maria Parochie Walcheren, Leonie van den Berg. Openingstijden van de secretariaten Tot 30 augustus is het secretariaat in Vlissingen (telefoon ) op woensdag- en vrijdagochtend geopend van 9 tot 12 uur. Tot 7 september is het secretariaat in Middelburg open ( tel ) op dinsdag- en donderdagochtend van 9.30 tot uur. Uitsluitend voor DRINGENDE vragen buiten deze openingstijden kunt u terecht bij de pastorale teamwacht; telefoon:

4 Vakantiebestemming voor collecte chrismaviering Om het diaconale gezicht van de Kerk te laten zien is er tijdens de chrismaviering altijd een inzameling en een goed doel voor de collecte. De collecte van de chrismaviering kreeg dit jaar een vakantiebestemming, namelijk de stichting Kerk en Toerisme die het campingpastoraat behartigt in de omgeving van Gilze, waar de chrismaviering werd gevierd. Tijdens de collecte is 3.388,16 opgehaald. De stichting Kerk en Toerisme behartigt het campingpastoraat. Dit is op verzoek van een aantal campinghouders op hun campings actief. Het campingpastoraat is oecumenisch van opzet. De katholieke parochie werkt nauw samen met de lokale protestantse gemeente. Op de campings bevinden zich caravans waar zowel protestantse als katholieke pastorale beroepskrachten gebruik van maken. Zij ontvangen ook een kleine vergoeding voor hun maaltijden. Tijdens de chrismaviering nodigt het bisdom parochies uit gaven aan te brengen die tijdens de offergave worden aangedragen. De gaven zijn naar het AZC in Gilze gegaan: kleding en speelgoed voor de kinderen. Daarbij hebben de parochies in de regio Alphen-Gilze dankzij de gaven van de chrismamis de asielzoekers iets extra s kunnen geven voor Pasen. Bron: digitale nieuwsbrief Bisdom van Breda Vastenaktie 2015 Eerder dit jaar is de Vastenaktie 2015 gehouden. De Onze Lieve Vrouweparochie zette zich met name in voor een project in Sri Lanka. In deze nieuwsbrief heeft u er toen wekelijks over kunnen lezen. De voorlopige opbrengst van de Vastenaktie bedraagt De werkgroep Vastenaktie dankt u voor uw hulp.

5 Iedere donderdag en vrijdag De Onze Lieve Vrouwekerk in Vlissingen is tot 12 september iedere vrijdag en zaterdag voor bezoek en gebed geopend van 14 tot 17 uur. Iedere donderdag en zondag De Petrus en Pauluskerk in Middelburg is, gedurende de zomermaanden, van 12 tot 16 uur geopend. Zaterdag 1 augustus U ontvangt vandaag weer een digitale nieuwsbrief van de H. Maria Parochie!! Zondag 16 augustus (10.00 uur) Viering in de toeristenkerk in Dishoek ter gelegenheid van Maria Hemelvaart. Aansluitend wordt de expositie Franciscus en Clara van Assisi en het Zonnelied in het licht van de Schepping geopend. Deze expositie is tot woensdag 2 september te bezichtigen. De Emmauskerk is open op donderdag, vrijdag zaterdag en zondag s middags van uur tot uur. Zaterdag 12 september ( uur) Het is Open Monumentendag. Ter gelegenheid daarvan is de Onze Lieve Vrouwekerk in Vlissingen voor bezoek en gebed geopend. Zaterdag 12 september ( uur) Het is Open Monumentendag. Ter gelegenheid daarvan is de Petrus en Pauluskerk in Middelburg voor bezoek en gebed geopend. U kunt dan ook de vitrinekasten bewonderen. Zondag 20 september (10.00 uur) Oecumenische viering in de Onze Lieve Vrouwekerk in Vlissingen die het begin inluidt van de Vredesweek. Voorgangers zijn pastor Jeanine Heezemans en dominee Pim Steenbergen. Woensdag 21 oktober en donderdag 22 oktober Inzamellocaties Sam s Kledingaktie In Open Hof op 22 oktober van 19 tot uur Adventkerk, Kerklaan, West Souburg op 22 oktober van 19 tot 20 uur Onze Lieve Vrouwekerk, Vlissingen, op 21 oktober van 9.30 tot uur en op 22 oktober van 19 tot 20 uur In Middelburg: De Hoeksteen en de Petrus en Pauluskerk op 21 en 22 oktober van tot uur Woensdag 23 maart 2016 Om uur begint in de Onze Lieve Vrouwekerk de Chrismaviering van het Bisdom van Breda.

6 De kunst van te leven is thuis te zijn alsof men op reis is!! DISCLAIMER Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder medewerkers en andere belangstellenden van de H. Maria Parochie Walcheren, waarvan wij het adres kennen. Kent u mensen die de nieuwsbrief niet hebben ontvangen, maar hem wel graag willen ontvangen? Aanmelden kan door een te sturen naar Afmelden? Reply een nieuwsbrief naar hetzelfde adres. Heeft u nieuws of een agendabericht voor de digitale nieuwsbrief? Graag een mailtje naar de redactie: Wilt u in ieder geval altijd uw naam en telefoonnummer vermelden, zodat we in voorkomend geval contact met u kunnen opnemen? Wanneer u ons foto s stuurt kunnen wij deze uitsluitend plaatsen, wanneer daarvoor geen rechten (ook aan derden) zijn verschuldigd. Wilt u dat uitdrukkelijk in uw vermelden? Voorts wordt u gevraagd de naam van degene die de foto heeft gemaakt te vermelden. Tekst en foto s (in hoge resolutie) moeten afzonderlijk (bijvoorbeeld in jpg-formaat) worden aangeleverd. Overname van teksten uit deze digitale nieuwsbrief is uitsluitend toegestaan onder vermelding van: ''Bron: digitale nieuwsbrief R.K. Walcheren.nl''. Voor het overnemen van foto s dient vooraf toestemming te worden verkregen van de eindredacteur. Op bepaalde foto s berust namelijk auteursrecht. De digitale nieuwsbrief van de H. Maria Parochie Walcheren wordt verspreid door bureau Creatieve Communicatie Zeeland.

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 252 29 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Reactie Nederlandse Bisschoppenconferentie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING augustus 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING augustus 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 254 26 augustus 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Franciscus ter schure in Open Deur

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING september 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING september 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 255 2 september 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Paus Franciscus gaat Vaticaan reorganiseren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 191 18 april 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 191 18 april 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 191 18 april 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Mevrouw Ger van Waegeningh wint vrijwilligersprijs!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 212 9 oktober 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 212 9 oktober 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 212 9 oktober 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Jongerenviering op 25 oktober in Vlissingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING februari 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING februari 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 277 3 februari 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Bisschop Liesen vierde eerste lustrum

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 201 4 juli 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 201 4 juli 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 201 4 juli 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande UITNODIGING om bij elkaar op Verhaal te

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING september 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING september 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 207 4 september 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Fons Toorop benoemd tot secretaris

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 214 24 oktober 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 214 24 oktober 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 214 24 oktober 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande In duister gehuld. Dat was het thema

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 209 18 september 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 209 18 september 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 209 18 september 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Kleur in kunst en liturgie Kleur

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 279 17 februari 2017 Onze Lieve Vrouwekerk Petrus en Pauluskerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Burgemeester op kennismakingsbezoek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 216 6 november 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 216 6 november 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 216 6 november 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Alle kleine beetjes helpen Alle kleine

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING augustus 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING augustus 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 205 16 augustus 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Hoe gaat het met onze pastor Bernard?

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING november 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING november 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 266 25 november 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Dit is de actuele versie van het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING september 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING september 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 258 30 september 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Kleding inleveren voor Sam s kledingactie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING december 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING december 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 269 16 december 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Oproep... Op 4 december is in de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 198 7 juni 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 198 7 juni 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 198 7 juni 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Zonnig jubileum van pastoor Paul de Maat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING oktober Pastoor Frans Verheije tijdelijk voorganger op Walcheren

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING oktober Pastoor Frans Verheije tijdelijk voorganger op Walcheren NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 310 13 oktober 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Pastoor Frans Verheije tijdelijk voorganger

Nadere informatie

De heer Cees Veldkamp (75) is vanmorgen (vrijdag 24 april) benoemd tot Ridder

De heer Cees Veldkamp (75) is vanmorgen (vrijdag 24 april) benoemd tot Ridder NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 192 25 april 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande C.H.J. Veldkamp Ridder in de Orde van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING januari 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING januari 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 276 27januari 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Actie Kerkbalans 2017 van start De

Nadere informatie

De Raad van Kerken Vlissingen organiseert ook dit jaar op donderdag 4 mei een

De Raad van Kerken Vlissingen organiseert ook dit jaar op donderdag 4 mei een NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 288 28 april 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Oecumenische herdenkingsdienst 4 mei

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 232 26 februari 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 232 26 februari 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 232 26 februari 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Het is gelukt!! Het is gelukt! Het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 229 5 februari 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 229 5 februari 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 229 5 februari 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Vrijwilligers gezocht Alweer vrijwilligers

Nadere informatie

Daartoe gedwongen door meerdere uitspraken van de hoogste bestuursrechter

Daartoe gedwongen door meerdere uitspraken van de hoogste bestuursrechter NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 248 17 juni 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Vlissingen moet alsnog keukentafelgesprekken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 208 12 september 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 208 12 september 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 208 12 september 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Afscheid na bijna tien jaar trouwe

Nadere informatie

Jaargang 7 Juli 2014 Nummer 62. Ruïne in het water

Jaargang 7 Juli 2014 Nummer 62. Ruïne in het water Jaargang 7 Juli 2014 Nummer 62 Ruïne in het water Ik kan je zien en toch ook niet een donkere schim die afsteekt tegen de door de zon beschenen en vanuit het water omhoog rijzende toppen Glinsterende golven

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 251 22 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Leo Fijen gaat weer voor in strandkerk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING oktober 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING oktober 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 261 21 oktober 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Kaarten maken: gezellig middagje freubelen!

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 In deze aflevering: - H. Hartmaand. - Eftelingactie. - Verwijsspreekuur. - Sop- en zeepplank. - Algemene gegevens. H. Hartmaand. De grote feestdagen als Pasen en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING juni 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING juni 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 298 23 juni 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Wethouder John de Jonge noemt kerkplannen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 234 11 maart 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 234 11 maart 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 234 11 maart 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Journalistieke regels zijn heilig In

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING september 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING september 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 308 29 september 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Wereldmaaltijd in Megen De VN heeft

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98 INGB

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING mei 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING mei 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 245 20 mei 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Nieuw logo Sint Franciscuscentrum Het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 195 16 mei 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 195 16 mei 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 195 16 mei 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Korenmarkt in Middelburg Gevraagd: uw belangstelling

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANDREAS 2016 Mijn kerk inspireert Kortom: de Andreaskerk is een inspirerende plek!

PAROCHIE H. ANDREAS 2016 Mijn kerk inspireert Kortom: de Andreaskerk is een inspirerende plek! PAROCHIE H. ANDREAS 2016 Van 17 tot en met 31 januari wordt de jaarlijkse actie Kerkbalans gehouden. Alle kerken vragen hun leden dan om gul te geven voor de plaatselijke kerk. Ook onze parochie doet mee.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING januari 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING januari 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 228 29 januari 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Zeer inspirerende oecumenische viering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING november 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING november 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 219 27 november 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Hoe laat is het.? In de tijd van de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING december 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING december 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 267 4 december 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Bernard van Lamoen verlaat Zeeland

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 196 23 mei 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 196 23 mei 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 196 23 mei 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Acht kinderen gevormd in Onze Lieve Vrouwekerk

Nadere informatie

Onlangs heeft de hoogste rechter voor bestuurlijke geschillen in ons land, de

Onlangs heeft de hoogste rechter voor bestuurlijke geschillen in ons land, de NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 246 3 juni 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Huishoudelijke hulp en de WMO Onlangs

Nadere informatie

Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015)

Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015) Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015) Voor informatie en opgave E opgave@sintfranciscuscentrum.nl of T 076 5223444 (alleen ochtenden) Beste lezer, VOORWOORD Voor

Nadere informatie

Vrijwilligersenquête 2014

Vrijwilligersenquête 2014 Vrijwilligersenquête 2014 Geloofsgemeenschap O.L.V. ten Hemelopneming Houten Beste mede-parochiaan, Voor u ligt een vrijwilligersenquête van de Parochie Paus Johannes XXIII - locatie Houten. Door middel

Nadere informatie

Na zes jaren inzet als misdienaar in de H.H. Petrus- en Pauluskerk in Middelburg

Na zes jaren inzet als misdienaar in de H.H. Petrus- en Pauluskerk in Middelburg NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 302 28 juli 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Afscheid van Sebastian Blaha als misdienaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING december 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING december 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 268 9 december 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Oproep: heeft u een (bijzondere) kerststal?

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING juli 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING juli 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 300 14 juli 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Klein maar dapper! Zo zou ik Moeder Teresa

Nadere informatie

Antonius van Padua Overzicht activiteiten georganiseerd in de maanden september, oktober, november en december 2014

Antonius van Padua Overzicht activiteiten georganiseerd in de maanden september, oktober, november en december 2014 Antonius van Padua Overzicht activiteiten georganiseerd in de maanden september, oktober, november en december 2014 Antonius van Padua Groesbeekseweg 96 Nijmegen www.avpnijmegen.nl September 13 september

Nadere informatie

Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen Jaarverslag 2016

Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen Jaarverslag 2016 Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen Jaarverslag 2016 Nijmegen, 28 maart 2017 Jaarverslag 2016 Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen Wie zijn wij? Het Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen heeft ook in 2016 als

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING september 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING september 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 305 8 september 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Voorlopig geen opvolger voor Bernard

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg 3 april 2016, Galluskerk

Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg 3 april 2016, Galluskerk Zondag Quasimodo geniti (als pasgeboren kinderen) Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg 3 april 2016, Galluskerk Orgelspel Stilte Om te beginnen De kaarsen worden aangestoken Gemeente gaat staan Zingen'

Nadere informatie

Ook de vrijwilligers die altijd de secretariaten in Middelburg en Vlissingen

Ook de vrijwilligers die altijd de secretariaten in Middelburg en Vlissingen NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 250 8 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Gewijzigde openingstijden secretariaten

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

De bewoners van Zorgcentrum Ter Reede in Vlissingen hebben vanmorgen,

De bewoners van Zorgcentrum Ter Reede in Vlissingen hebben vanmorgen, NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 240 16 april 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Bewoners Zorgcentrum Ter Reede tekenen

Nadere informatie

2015-2016. Lambertuskerk - Rotterdam. Catechese. Geloofsvorming. Inleidingen. Verdieping

2015-2016. Lambertuskerk - Rotterdam. Catechese. Geloofsvorming. Inleidingen. Verdieping 2015-2016 Lambertuskerk - Rotterdam Catechese Geloofsvorming Inleidingen Verdieping Locatie en contactgegevens Kerk Oostzeedijk beneden 3 (geen brievenbus) Pastorie Hoflaan 121 3062 JE Rotterdam (bezoek-

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING juni 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING juni 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 294 2 juni 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Open kloosterdagen op 10 en 11 juni Op

Nadere informatie

Dienst Geestelijke Verzorging

Dienst Geestelijke Verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Patiënt en dan? U bent in het ziekenhuis opgenomen en er komt veel op u af. Deze situatie kan veel vragen oproepen en geestelijk behoorlijk zwaar zijn. Als u behoefte hebt

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

BISDOM GENT DECREET TOT VASTSTELLING VAN DE TARIEVEN EN VERGOEDINGEN VOOR KERKELIJKE DIENSTEN

BISDOM GENT DECREET TOT VASTSTELLING VAN DE TARIEVEN EN VERGOEDINGEN VOOR KERKELIJKE DIENSTEN Bisdom Gent tarieven en vergoedingen kerkelijke diensten 1 BISDOM GENT DECREET TOT VASTSTELLING VAN DE TARIEVEN EN VERGOEDINGEN VOOR KERKELIJKE DIENSTEN 1. Misstipendium 1.1 Overeenkomstig het decreet

Nadere informatie

PROTOCOLLEN januari 2013

PROTOCOLLEN januari 2013 PROTOCOLLEN januari 2013 1 2 Pastoraal Team Vinkeveen, januari 2013 Beste mensen, In de afgelopen jaren hebben wij een aantal afspraken gemaakt over sacramentenbediening en uitvaarten. We hebben ze nog

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr. 13 2 juli t/m 15 juli 2017 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2017 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 10 juli tot en met vrijdag

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

Een zalig nieuw jaar en een gezegend 2015

Een zalig nieuw jaar en een gezegend 2015 Een zalig nieuw jaar en een gezegend 2015 Weer een nieuw jaar Mag ik mij even voorstellen Pastor Loozekoot zal assisteren in onze parochies Pastor Loozekoot Verandering van taken binnen het pastorale team

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 november 2013 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 november 2013 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 10 november 201 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger : Ds. Jan de Geus orgel : Kees van den Berg 1 De kaarsen worden aangestoken Wij bereiden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 221 12 december 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 221 12 december 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 221 12 december 2015 Petrus- en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Oproep Paus:,,zet angst en vrees

Nadere informatie

Parochie nodig. Pagina 1

Parochie nodig. Pagina 1 Parochie nodig Katholiek worden Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden dan kunt u contact

Nadere informatie

Bisschop Liesen legde op woensdag 1 maart gelovigen de as op. Hiermee

Bisschop Liesen legde op woensdag 1 maart gelovigen de as op. Hiermee NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 281 3 maart 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Bisschop Liesen opende de vastenestafette

Nadere informatie

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen PERSONALIA: OVERLEDEN: 08 december: 67 jaar; Gerrit Hermanus van den Broek, echtgenoot van Trees Compier; Rietveld 26.

Nadere informatie

Oase veelgestelde vragen:

Oase veelgestelde vragen: Oase veelgestelde vragen: De mensen van Oase krijgen vaak vragen van mensen buiten Oase, met name van katholieken van wie de thuis-kerk gesloten is. In dit artikel proberen we daar antwoord op te geven.

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 15 april 2012. Wijkgemeente Ambacht-Oost in de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van zondag 15 april 2012. Wijkgemeente Ambacht-Oost in de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van zondag 15 april 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost in de Bethelkerk Hendrick ter Brugghen (1588-1629): De Ongelovige Thomas voorganger orgel : dhr. Rob van Herwaarden :

Nadere informatie

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Verjaardagen van kinderen: De komende 14 dagen vieren de volgende leerlingen hun verjaardag. Te beginnen in groep 1/2 B, daar is Tijn binnenkort het feestvarken.

Nadere informatie

RK PAROCHIE HUIZEN/BLARICUM-BIJVANCK VITUSKERK 1949 THOMASKERK 1981

RK PAROCHIE HUIZEN/BLARICUM-BIJVANCK VITUSKERK 1949 THOMASKERK 1981 Activiteiten en Vergaderingen februari 2015 Datum/Dag/ Activiteit/Vergadering Tijd Maandag, Kerkzaal Thomaskoor Dinsdag, Kerkzaal Vamos Donderdag, De Goede & Uitgifte Voedselbank 12.00 15.00 Donderdag,

Nadere informatie

Zondag 21 mei Zesde zondag van Pasen. Een dienst van Schrift en Tafel. Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper

Zondag 21 mei Zesde zondag van Pasen. Een dienst van Schrift en Tafel. Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper Zondag 21 mei 2017 Zesde zondag van Pasen Een dienst van Schrift en Tafel Kees de kort: wijs en dwaas Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper Voor het eerst hier in de kerk? Welkom

Nadere informatie

Activiteiten voor de maand november

Activiteiten voor de maand november Activiteiten voor de maand november Elke morgen is er koffiedrinken, vanaf 10.30 uur in de recreatiezaal Elke maandag is er handwerken, heeft u een knoop die aangezet moet worden, dan kan dit gedaan worden,

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016 Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december 2015-20 november 2016 Kalender bisdom van Breda (versie 17-12-2015) Datum Basilieken Bisdom en Sint Franciscuscentrum Parochies Activiteiten in Rome 26/12/2015

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2015

NIEUWSBRIEF november 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF november 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: - NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2015/2016 nr. 3 - oktober 2015. kleedjesboekenmarkt. gr.7-8 vrij i.v.m. mijnpleinstudiedag. herfstvakantie.

Nieuwsbrief. Schooljaar 2015/2016 nr. 3 - oktober 2015. kleedjesboekenmarkt. gr.7-8 vrij i.v.m. mijnpleinstudiedag. herfstvakantie. Nieuwsbrief Schooljaar 2015/2016 nr. 3 - oktober 2015 Belangrijke data: Oktober 2015 M 5 12 19 26 hofdluiscontrole D 6 13 kleedjesboekenmarkt 14.30 uur 20 27 schoolverpleegkundige spreekuur 13.00 uur W

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal proberen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Vanuit Hongarije Kledingbeurs Vlak

Nadere informatie

Woensdag 3 februari zal Trees Verwilligen een lezing met powerpointpresentatie verzorgen over het onderwerp: De Grote Moeder.

Woensdag 3 februari zal Trees Verwilligen een lezing met powerpointpresentatie verzorgen over het onderwerp: De Grote Moeder. NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 227 23 januari 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Lezing door Trees Verwilligen Woensdag

Nadere informatie

stichting Van Mens tot Mens

stichting Van Mens tot Mens stichting Van Mens tot Mens Datum donderdag 30 mei 2013 Jaargang 7, nummer 1 www.vanmenstotmens.com Giro 2879507 Nistelrode Nieuws vanuit de stichting Om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING mei 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING mei 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 193 3 mei 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Pastoor Paul de Maat viert 50-jarig priesterschap

Nadere informatie

GEMEENTEBRIEF. 4 oktober 2015. nr. 1718 DE GOEDE REEDE. Israëlzondag

GEMEENTEBRIEF. 4 oktober 2015. nr. 1718 DE GOEDE REEDE. Israëlzondag GEMEENTEBRIEF 4 oktober 2015 nr. 1718 DE GOEDE REEDE Derde zondag van de herfst Voorganger Ds. Tineke Wielstra-Ensing Ouderling van dienst Henk Wijnberger Diaken Jeroen Lamers Organist Ytsen Wielstra Lector

Nadere informatie

PAROCHIEBLAD DECEMBER 2013

PAROCHIEBLAD DECEMBER 2013 Paus Franciscus "Blijmoedig en met een realistisch oog voor de kansen die onze tijd bieden om een aansprekende, PAROCHIEBLAD DECEMBER 2013 Parochie H. Andreas, Palestinastraat 326, Heerlerbaan Tel. 045-5413381

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 239 8 april 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 239 8 april 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 239 8 april 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Waardering en dank namens het bisdombestuur

Nadere informatie

Delen uit dankbaarheid!

Delen uit dankbaarheid! november 2014 Delen uit dankbaarheid! De inzamelingsacties in de kerken zijn voor VLA heel waardevol. Gemiddeld halen we bijna 100 dozen met levensmiddelen op in de diverse kerken en een mooi bedrag uit

Nadere informatie

Op zaterdag, 28 mei 2016 (tussen en uur) is er IN de Petrus en

Op zaterdag, 28 mei 2016 (tussen en uur) is er IN de Petrus en NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 230 12 februari 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Boeken- en kunstmarkt Op zaterdag,

Nadere informatie

R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort

R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort Geloofsgemeenschap St. Joseph Hooglanderveen-Vathorst Pastorie: van Tuyllstraat 29, 3829 AB Hooglanderveen Secretariaat geopend op vrijdagmorgen 9.00 12.00

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg Website: Stamboom familie Van den Berg > Mina van den Berg, zus van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders van Mina

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT 5 en 6 September 2015 nr. 37 OPROEP In het weekend van 2, 3 en 4 oktober a.s. wordt er weer het Oogstdankfeest gehouden. Dit jaar met een speciaal

Nadere informatie

Vacature overzicht vrijwilligers Dominicanenkerk

Vacature overzicht vrijwilligers Dominicanenkerk Vacature overzicht vrijwilligers Dominicanenkerk 2014-2015 Begeleider Kindernevendienst B Leuk, boeiend, verrijkend, gezellig, zinvol, uitdagend. Zomaar wat kreten die wij, de vrijwilligers van de kindernevendienst

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent vormsel

Nadere informatie

Thema: Vele kleuren maken de regenboog

Thema: Vele kleuren maken de regenboog Zondag 10 september 2017 Startzondag Thema: Vele kleuren maken de regenboog Orgelspel Begroeting (ouderling van dienst) De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 975: 1, 2, 3 DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

Hoe keek u naar de kerkendag? Die vraag stelden we in onze vorige nieuwsbrief, want we waren natuurlijk benieuwd naar uw ervaringen.

Hoe keek u naar de kerkendag? Die vraag stelden we in onze vorige nieuwsbrief, want we waren natuurlijk benieuwd naar uw ervaringen. De kerken van Zeeland ontmoeten elkaar en presenteerden zich in de binnenstad van Goes 5 juni 2015 Hoe keek u naar de kerkendag? Die vraag stelden we in onze vorige nieuwsbrief, want we waren natuurlijk

Nadere informatie

NIEUWS UIT REGIO DE NOORDKOP

NIEUWS UIT REGIO DE NOORDKOP NIEUWS UIT REGIO DE NOORDKOP Regio breed? Omarm het! Ziekenzalving Een keer per jaar houden wij een eucharistieviering in de Keyzershof te Anna Paulowna waarin de mensen het H. Oliesel kunnen ontvangen.

Nadere informatie