ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. "Geef voor je kerk"

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. "Geef voor je kerk""

Transcriptie

1 ACTIE KERKBALANS Voor de campagne van 2018 is het thema "Geef voor je kerk" Een plek om tot jezelf te komen of anderen te ontmoeten, een plek om te vieren en te geloven voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. We willen een plek zijn waar iedereen terecht kan, of je nu lid bent of niet. De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel, de middelen en ook de missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de actie Kerkbalans. Geeft u om de kerk? Doe dan mee! Samen kunnen we van betekenis zijn en blijven voor de mensen om ons heen. GEEF AAN KERKBALANS!

2

3 Veenendaal, januari 2018 Geacht gemeentelid, Wie doet er met ons mee? Vandaag vragen wij als kerk dit aan u/jou! Eén keer per jaar klopt de kerk letterlijk en figuurlijk bij u aan en ontvangt u de envelop voor de Actie Kerkbalans. Met deze actie vragen wij u om een financiële bijdrage voor uw kerk, om zo de uitgaven en inkomsten in balans te kunnen houden. De kerk is de plaats waar wij elkaar ontmoeten. Voor velen van u is dat elke zondag. Voor anderen alleen op kerstavond, met Pasen of Pinksteren. Of in die ene week van het jaar die voor u zo n bijzondere betekenis heeft. Maar de Kerk is er niet alleen voor de eigen gemeente. Zij wil er ook zijn voor de samenleving; vooral daar waar het knelt. Dat is de opdracht. s Zondags willen wij graag op adem komen en (weer) geïnspireerd worden door de verhalen uit de Bijbel; om Zijn Goede Boodschap te horen. Daarbij is iedereen altijd van harte welkom om in vrijheid mee te vieren. Wát een voorrecht, want we zien op heel veel plaatsen in de wereld dat het vaak anders gaat. Wij kunnen die ontmoetingsplaats alléén blijven bieden als we samen voldoende bijdragen om alle kosten te kunnen betalen, ook als we over enige tijd nog twee gebouwen hebben. De inkomsten en uitgaven van onze gemeente staan structureel onder druk. Onze Protestantse Gemeente ontvangt geen subsidies of bijdragen. Wij vragen u daarom om uw bijdrage. In deze brochure vindt u onder andere informatie over hoe u dat zo slim mogelijk kunt doen. We hopen dan ook dat u op het machtigingsformulier een bedrag invult waarvan u denkt: dit heeft de kerk van mij nodig. Wilt u met ons mee blijven doen? Dan komt uw kerk in balans! Met vriendelijke groet, Gerrit Hagelstein Voorzitter Algemene Kerkenraad

4 Belasting: weetjes en tips Periodieke gift. Stel dat u inderdaad besluit een toezegging te doen van 1%-1,5% van uw bruto-inkomen en u doet dat voor vijf jaar, dan is de jaarlijkse toezegging volledig aftrekbaar van de belasting. We noemen dat een periodieke gift. Afhankelijk van leeftijd en de hoogte van het verzamelinkomen kan het voordeel bij zo'n periodieke gift oplopen tot 52 procent. Dat geeft u de ruimte om, als u dat wilt, bruto (veel) meer te doneren, zodat wij als kerk een hogere bijdrage krijgen zonder dat het u netto meer kost. Let op: Voor periodieke giften is een overeenkomst vereist. U kunt deze downloaden vanaf de genoemde site. Jaarlijkse of eenmalige gift. Mocht u toch besluiten steeds voor één jaar een bedrag aan de kerk toe te zeggen, dan is dit bedrag voor dat jaar slechts gedeeltelijk aftrekbaar. Ook hier geldt een drempel van 1%. U kunt eventueel ook besluiten een eenmalige (grotere) gift te doen. Of u bestemt (een deel van) uw nalatenschap voor de kerk (een legaat) en laat dit in uw testament opnemen. Wij wijzen u graag op de Schenkcalculator op de site van Kerkbalans: Via onderstaande link kunt u de overeenkomst downloaden: 0period_gift_in_geld_ib0802z2fol.pdf Gelukkig zijn er leden die meer, en soms veel meer, bijdragen dan wij hierboven als richtlijn geven. Als uw hart dat ingeeft en u kunt het geld missen, vragen wij u uw bijdrage voort te zetten. Bedankt!

5 Hoeveel is er nodig? Eerst maar even de cijfers erbij: Begroting Begroting Jaar Totaal Baten Totaal Lasten Exploitatiesaldo Zoals u ziet is de tendens niet gunstig. Dat er in 2016 een positief saldo was, heeft te maken met niet zo positieve reden van tijdelijk minder uitgaven op personeel. Reeds in 2015 was er een tekort op de realisatie van bijna 3000,-. In 2017 heeft u gezamenlijk bijna ,- toegezegd aan de actie kerkbalans. Hartelijk dank daarvoor!! Het zou geweldig zijn als we dat bedrag dit jaar kunnen overtreffen!! U ziet dat het nodig is. En het is belangrijk, omdat we hebben afgesproken niet te bezuinigen op mensen. Alleen al daarom hebben we dit jaar minimaal hetzelfde bedrag nodig. Wij hopen en verwachten dat u mee wilt (blijven) doen om voor de toekomst van onze gemeente ook financieel een stevig fundament te leggen.

6 Onze gemeente weer kleur geven Het afgelopen jaar hebben we moeilijke en ingrijpende besluiten moeten nemen. Nu is het de hoogste tijd om weer vooruit te kijken. Met uw/jouw bijdrage is het hopelijk mogelijk om de PGV gezond en vitaal te maken; haar weer kleur te geven. Letterlijk en figuurlijk. Personeel Dit jaar hopen wij de vacature die wijk Centrum-Zuid Petrakerk heeft voor een voltijds predikant, structureel in te vullen. We willen de beloofde (parttime) jongerenwerker aanstellen die het jeugd & jongeren werk gaat ondersteunen en hopelijk zelfs uitbouwen. Daarnaast zijn er verschillende mensen in dienst die verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld de (leden) administratie en boekhouding en het beheer en onderhoud van gebouwen en faciliteiten. Vrijwilligers In allerlei werk- en taakgroepen zijn vrijwilligers actief. Een aantal van hen zijn als ouderling of diaken voorzitter van zo'n groep en vertegenwoordigen die in de (wijk) kerkenraad. Zij krijgen budget beschikbaar voor hun taken, zoals de organisatie van erediensten, het uitvoeren van pastorale of diaconale taken, het organiseren van activiteiten voor jeugd & jongeren en zaken op het gebied van communicatie en techniek.

7 'Onze' kerk Wij zijn vaak geneigd de kerk waar we aan verbonden zijn 'onze' kerk te noemen. Sommigen spreken van 'mijn' kerk. De sterke verbondenheid de we soms met het kerkgebouw voelen is voor sommigen moeilijk te verbergen. Enerzijds begrijpelijk, omdat mensen hechten aan wat vertrouwd is. Anderzijds moeilijk, omdat lastige, rationele beslissingen al snel worden gewogen op basis van emotie. De moeilijke -en voor velen van u pijnlijke- besluiten die wij hebben moeten nemen, waren helaas noodzakelijk. Omdat dit de enige manier was om de toekomst van onze Protestantse Gemeente Veenendaal voor langere tijd veilig te stellen. En om zo een kans te creëren haar gezond te maken en weer op te bouwen. Samen kerken Voor velen van u betekent dit dat u volgend jaar in een ander gebouw gaat 'kerken'. Het is belangrijk dat u weet dat u daar dan geen gast bent, maar een broeder of zuster die een gelijkwaardig deel uitmaakt van de gemeenschap. Want dat mag nooit veranderen! Dat is wat kerk is, waar zij voor staat: voor gemeenschap van gelovigen, die samen vieren, samen leven en samen kracht putten uit Gods woord. En die samen delen van het goede met hen die minder hebben. Dat is uw kerk, jouw kerk, onze kerk!

8 Hoeveel mag u geven? Wij willen er graag op vertrouwen dat u naar draagkracht bijdraagt aan onze kerkelijke organisatie - u bent er immers lid van. Maar waar contributie voor lidmaatschap van een club of vereniging als vanzelfsprekend wordt beschouwd (en bovendien vaak vaststaat en voor iedereen gelijk is) is dat voor de kerk niet het geval. U mag voor de kerk bijdragen wat u wilt. Wij vertrouwen op uw betrokkenheid bij de kerk en op uw gevoel en inschatting van wat redelijk is. Daarbij: wij kunnen en willen niet van mensen die weinig hebben, verlangen dat ze evenveel geven als mensen die (veel) meer hebben. EN JONGEREN? Een algemene indicatie is: rond de 1,5% van het bruto inkomen. Op de volgende bladzijde vindt u meer info, ook met betrekking tot de mogelijkheden voor belastingaftrek. Ook voor jullie, onze jongeren, wordt veel gedaan. Dat begint al bij de nevendiensten en het gaat door via club, VO en jongerendiensten. Sinds vorig jaar hebben we een jeugdraad. Daarbij zal er dit jaar een jongerenwerker worden aangesteld. Ook dit jaar willen we graag activiteiten organiseren waar jullie wat aan hebben; die interessant zijn en waar je wat mee kunt. Als je dat belangrijk vindt, dan wil je daar vast ook aan bijdragen. Graag! Als je nog op school zit of studeert heb je niet zoveel te besteden, maar alle (kleine) beetjes helpen. Misschien lukt 1,- per week, of per 2 weken? Als je werk hebt, mag het dan nog ietsje meer zijn? Bedankt alvast!

9 En nu? De informatie in dit boekje heeft u hopelijk een goed beeld gegeven van onze gemeente. Waar we staan, wat we nodig hebben en waarvoor we dat willen gebruiken. We hopen op uw/jouw betrokkenheid - en niet alleen financieel, want er is altijd wat te doen in een van onze kerken. En er is ruimte voor ontmoeting, voor gesprek, voor delen van geloof, hoop en liefde. En zeker ook voor delen van verdriet of teleurstelling. Als wij binnen de kerk elkaar niet steunen, dan hebben we in onze omgeving weinig te bieden. Dus laten we beginnen met aandacht voor elkaar, op weg naar een nieuwe start, met een positieve insteek die uitstraalt naar buiten: Hier ben je welkom, hier kom je thuis; bij ons, bij Hem. Nog vragen? Neem contact op met het kerkelijk bureau: Protestantse Gemeente te Veenendaal Adres : Vondellaan 2 Postcode : 3906 EA Veenendaal Telefoon : kerkelijkbureau@pkn-veenendaal.nl Website : Bank: NL70 RABO t.n.v. Protestantse Gemeente te Veenendaal Het kerkelijk bureau is open: dinsdag t/m vrijdag van tot uur

Protestantse Gemeente te Scheveningen

Protestantse Gemeente te Scheveningen Wat betekent de kerk voor u? Protestantse Gemeente te Scheveningen Misschien is het de plek waar u getroost wordt als er verdriet is. Of juist de gemeenschap waar gelachen wordt als er wat te vieren valt.

Nadere informatie

Hervormde Gemeente te Dirksland

Hervormde Gemeente te Dirksland Hervormde Gemeente te Dirksland Beste leden van de Hervormde Gemeente van Dirksland, We maken deel uit van een gemeente, dit verbindt ons met elkaar en inspireert ons. We verblijden en steunen elkaar in

Nadere informatie

Wat betekent de kerk voor u?

Wat betekent de kerk voor u? Wat betekent de kerk voor u? Misschien is het de plek waar u getroost wordt als er verdriet is. Of juist de gemeenschap waar gelachen wordt als er wat te vieren valt. Waar de leden bevraagd worden op hun

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond. Fonds Instandhouding Predikantsplaats

Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond. Fonds Instandhouding Predikantsplaats Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond Fonds Instandhouding Predikantsplaats Inleiding Net als bij veel andere kerken in Nederland, nemen ook bij ons de inkomsten langzaam af. Dat heeft op termijn gevolgen

Nadere informatie

Jaarlijkse actie Kerk zijn we samen

Jaarlijkse actie Kerk zijn we samen PAROCHIE H. ANDREAS Jaarlijkse actie Op 20 januari start de actie Kerkbalans. Het thema is dit jaar 'geef voor je kerk'. De kerk krijgt zoals u weet geen overheidssubsidie en is dus afhankelijk van de

Nadere informatie

Mijn kerk verbindt. PKN-wijkgemeenten Zeist Bethel De Bron NoorderLicht Evangelisch-Lutherse Gemeente Pniël Oosterkerk Het Witte Kerkje Zeist-West

Mijn kerk verbindt. PKN-wijkgemeenten Zeist Bethel De Bron NoorderLicht Evangelisch-Lutherse Gemeente Pniël Oosterkerk Het Witte Kerkje Zeist-West 2017 Mijn kerk verbindt de toekomst van de PKN-kerken in Zeist PKN-wijkgemeenten Zeist Bethel De Bron NoorderLicht Evangelisch-Lutherse Gemeente Pniël Oosterkerk Het Witte Kerkje Zeist-West Kijk eens naar

Nadere informatie

Jaarlijkse actie Wat doen wij zoal met uw bijdrage?

Jaarlijkse actie Wat doen wij zoal met uw bijdrage? PAROCHIE H. ANDREAS Jaarlijkse actie Ook dit jaar doet de Andreasparochie weer mee met de jaarlijkse actie Kerkbalans. De actieperiode is van 19 januari t/m 2 februari. Het thema is hetzelfde als vorig

Nadere informatie

Begroting 2016 Protestantse Wijkgemeente Emmaüs BEGROTING BEGROTING WERKELIJK Uitgaven 2016 2015 2014 1. Predikanten, kerkelijk werkers, kosters en organisten 331.600 316.900 312.432 2. Gebouwen 109.000

Nadere informatie

Actie. Kerkbalans 2018 JE K ERK KE RK ZIJN WE SAM EN. Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot

Actie. Kerkbalans 2018 JE K ERK KE RK ZIJN WE SAM EN. Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot Actie Kerkbalans 2018 R G E E F VOO JE K ERK KE RK ZIJN WE SAM EN Kerkbalans 2018 Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot K E R K Z IJ N N WE SAM E Een plek om tot jezelf te komen of juist anderen te

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANDREAS 2016 Mijn kerk inspireert Kortom: de Andreaskerk is een inspirerende plek!

PAROCHIE H. ANDREAS 2016 Mijn kerk inspireert Kortom: de Andreaskerk is een inspirerende plek! PAROCHIE H. ANDREAS 2016 Van 17 tot en met 31 januari wordt de jaarlijkse actie Kerkbalans gehouden. Alle kerken vragen hun leden dan om gul te geven voor de plaatselijke kerk. Ook onze parochie doet mee.

Nadere informatie

En nu? Begroting Marcusgemeente 2015 Gerard Jansen

En nu? Begroting Marcusgemeente 2015 Gerard Jansen .nl Mijn kerk... Geeft u aan Kerkbalans? Dan komt uw geld terecht bij de Marcuskerk, de kerk waar u ingeschreven staat. Dankzij uw gift blijven de kerkdeuren van de Marcuskerk open. Maar ook allerlei sociaalmaatschappelijke

Nadere informatie

Geef voor je kerk. PKN-wijkgemeenten Zeist Bethel De Bron NoorderLicht Evangelisch-Lutherse Gemeente Pniël Oosterkerk Het Witte Kerkje Zeist-West

Geef voor je kerk. PKN-wijkgemeenten Zeist Bethel De Bron NoorderLicht Evangelisch-Lutherse Gemeente Pniël Oosterkerk Het Witte Kerkje Zeist-West Geef voor je kerk PKN-wijkgemeenten Zeist Bethel De Bron NoorderLicht Evangelisch-Lutherse Gemeente Pniël Oosterkerk Het Witte Kerkje Zeist-West Voor de een is de kerk een gebouw, voor de ander een gemeenschap

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

ANBI- gegevens van de. Protestantse gemeente [1] te Rijnsaterwoude. A. Algemene gegevens. Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer:

ANBI- gegevens van de. Protestantse gemeente [1] te Rijnsaterwoude. A. Algemene gegevens. Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: ANBI- gegevens van de Protestantse gemeente te Rijnsaterwoude A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse gemeente [1] te Rijnsaterwoude Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: 824105084 Website

Nadere informatie

Aan de leden van de Protestantse Gemeente in Doorn. Doorn, januari 2014. Geachte gemeenteleden,

Aan de leden van de Protestantse Gemeente in Doorn. Doorn, januari 2014. Geachte gemeenteleden, Aan de leden van de Protestantse Gemeente in Doorn Doorn, januari 2014 Geachte gemeenteleden, Aan het begin van dit nieuwe jaar past het ons allereerst om u allen een gezegend jaar toe te wensen. Een nieuw

Nadere informatie

Nieuwe aanpak dit jaar In 2015 vragen wij u om één bedrag toe te zeggen voor al onze geldwervingsacties.

Nieuwe aanpak dit jaar In 2015 vragen wij u om één bedrag toe te zeggen voor al onze geldwervingsacties. ls u dit artikel leest zijn na een intensieve A voorbereiding alle werkzaamheden voor Kerkbalans 2015 afgerond. Vanaf 2015 wordt er door Emmaüs in twee kerkgebouwen de eredienst gevierd. En onze kerken

Nadere informatie

DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o.

DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o. DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o. 1 De kerkelijke gemeenschap in Wirdum, Wytgaard en Swichum Tijdens het fusiefeest in 2005 van de Hervormde en Gereformeerde kerk werden onder andere de volgende

Nadere informatie

DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o.

DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o. DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o. 2017 1 De kerkelijke gemeenschap in Wirdum, Wytgaard en Swichum Tijdens het fusiefeest in 2005 van de Hervormde en Gereformeerde kerk werden onder andere de volgende

Nadere informatie

DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o.

DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o. DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o. 2018 1 De kerkelijke gemeenschap in Wirdum, Wytgaard en Swichum Tijdens de fusie in 2005 van de Hervormde en Gereformeerde kerk werden onder andere de volgende woorden

Nadere informatie

Gemeenteavond De Hoeksteen 15 oktober De Toekomst van De Hoeksteen. Welkom

Gemeenteavond De Hoeksteen 15 oktober De Toekomst van De Hoeksteen. Welkom De Toekomst van De Hoeksteen Welkom Opening Lied 276 Zomaar een dak, boven wat hoofden deur die naar stilte open staat Gebed Agenda De plaatselijke regeling van De Hoeksteen Ruud Heijloo De financiële

Nadere informatie

MIJN KERK VERBINDT MIJN KERK IN BALANS

MIJN KERK VERBINDT MIJN KERK IN BALANS Kerkbalans 2017 Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot Verbinding gevraagd! We zijn door de kerk verbonden met God, met elkaar en met de generaties voor en na ons. We houden elkaar vast in geloof en

Nadere informatie

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649 1. Formele naam kerkelijke gemeente Protestantse Gemeente te Haarlem De Protestantse Gemeente te Haarlem maakt deel uit van de Protestantse Kerk Nederland. 2. Onderdelen Protestantse Gemeente te Haarlem

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANDREAS 2017

PAROCHIE H. ANDREAS 2017 PAROCHIE H. ANDREAS 2017 Jaarlijkse actie De actie Kerkbalans is dit jaar van 21 januari tot en met 5 februari. De kerken doen dan een beroep op hun leden om ruimhartig te geven voor de plaatselijke kerk.

Nadere informatie

Geven aan uw kerk. Fiscaal voordelig schenken van de kerkelijke bijdrage Nu geven voor later: een gift in het testament

Geven aan uw kerk. Fiscaal voordelig schenken van de kerkelijke bijdrage Nu geven voor later: een gift in het testament Geven aan uw kerk Fiscaal voordelig schenken van de kerkelijke bijdrage Nu geven voor later: een gift in het testament Inleiding Inhoud In deze brochure leest u alles over schenken en nalaten aan de Protestantse

Nadere informatie

DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o.

DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o. DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o. 2016 1 De kerkelijke gemeenschap in Wirdum, Wytgaard en Swichum Tijdens het fusiefeest in 2005 van de Hervormde en Gereformeerde kerk werden onder andere de volgende

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Zevenbergen

Hervormde Gemeente Zevenbergen Hervormde Gemeente Zevenbergen 2018 Geef voor je kerk. Geef je leven zin. Tijden veranderen. Dat is waar. In dit digitale tijdperk gaan die veranderingen ook echt snel. Wanneer tijden veranderen is het

Nadere informatie

2. RSIN-nummer (fiscaal nummer): (groepsbeschikking Protestantse Kerk in Nederland)

2. RSIN-nummer (fiscaal nummer): (groepsbeschikking Protestantse Kerk in Nederland) ANBI-vermelding 1. Het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente te Steenwijkerwold is een Algemeen Nut Beogende Instelling. (ANBI). Op grond van een groepsbeschikking welke afgegeven is door de

Nadere informatie

Welkom Aanvang bijeenkomst 20.00

Welkom Aanvang bijeenkomst 20.00 Welkom Aanvang bijeenkomst 20.00 Da. Hilde Graafland 1 Agenda: 1. Inleiding 2. Voorgenomen wijzigingen in de Plaatselijke regeling van de AK 3. Toelichting op de situatie in de wijkgemeente Aller Erf 4.

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 28 februari 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK Derde zondag van de Veertigdagentijd- Oculi Kleur: Paars Het paars wil inkeer geven in passie en advent. Wij hebben in ons leven ons van God

Nadere informatie

Onze Hervormde Gemeente verbindt!

Onze Hervormde Gemeente verbindt! Actie Kerkbalans 2017 Onze Hervormde Gemeente verbindt! Hervormde Gemeente Elburg Actie kerkbalans 2017 De kerk is van groot belang: - De kerk, waar elke zondag de verkondiging van het Evangelie plaatsvindt

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Postadres: Kerkstraat 20

A. Algemene gegevens. Postadres: Kerkstraat 20 A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse gemeente te s-hertogenbosch Telefoonnummer: 073-6139740 RSIN/Fiscaal nr: 820396552 Website adres: www.pgdenbosch.nl E-mail: kerkelijkbureau@pgdenbosch.nl Adres:

Nadere informatie

Intentieverklaring. God wil wonen in onze woorden en daden

Intentieverklaring. God wil wonen in onze woorden en daden MIJN KERK INSPIREERT WALFRIED PAROCHIE GRONINGEN EMMAUSKERK LEWENBORG 1 Intentieverklaring God wil wonen in onze woorden en daden Als mensen van de Walfriedparochie willen wij het evangelie van Jezus van

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift

Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift Steunt u uw plaatselijke gemeente met een kerkelijke bijdrage, bijvoorbeeld via Kerkbalans? Geeft u uw diaconie geregeld een gift?

Nadere informatie

WAT IS DE KERK MIJ WAARD?! ACTIE WALFRIED PAROCHIE GRONINGEN EMMAUSKERK LEWENBORG

WAT IS DE KERK MIJ WAARD?! ACTIE WALFRIED PAROCHIE GRONINGEN EMMAUSKERK LEWENBORG WAT IS DE KERK MIJ WAARD?! ACTIE 2014 WALFRIED PAROCHIE GRONINGEN EMMAUSKERK LEWENBORG 1 Het gebied van de Walfriedparochie Beijum - De Hunze - Van Starkenborg - Lewenborg - Zilvermeer - Drielanden - Noorddijk

Nadere informatie

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op.

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk 2017-2022 Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. 1 We zijn een open christelijke gemeente die al meer dan 125 jaar een eigen plek heeft in de Nijkerkse samenleving. Als

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 5 februari 2017 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 5 e zondag na Epifanie Kleur: Groen Groei en aarde. Groen drukt de verwachting uit. Voorganger: ds. Pieter van Winden Orgel: Adrie M. Okker

Nadere informatie

Toelichting Periodiek Schenken en erven. Een levende gemeente

Toelichting Periodiek Schenken en erven. Een levende gemeente Toelichting Periodiek Schenken en erven Een levende gemeente Identiteit/Visitekaartje Wijkgemeente Pieterskerk wil een open gemeente zijn rondom het Woord, de prediking staat centraal; de gemeente staat

Nadere informatie

Kerkbalans 2016 Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot MIJN KERK INSPIREERT MIJN KERK IN BALANS

Kerkbalans 2016 Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot MIJN KERK INSPIREERT MIJN KERK IN BALANS Kerkbalans 2016 Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot MIJN KERK INSPIREERT MIJN KERK IN BALANS MIJN KERK INSPIREERT De kerk is een plek die inspireert. De boodschap, de sacramenten zoals de doop, de

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 28 augustus 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 11 e zondag van de zomer Kleur: Groen De minst uitgesproken kleur, ze heeft niettemin een eigen karakter: kleur van groei, van hoop en verwachting,

Nadere informatie

Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum. Beleidsplan

Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum. Beleidsplan Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum Beleidsplan 2013-2018 Inleiding In dit beleidsplan proberen wij een beeld te geven van onze werkzaamheden op dit moment en in de komende drie jaren. We

Nadere informatie

N.a.v. de jaarrekening 2011 heeft het College van Kerkrentmeesters u het memo Financieel perspectief 2012 e.v. gestuurd.

N.a.v. de jaarrekening 2011 heeft het College van Kerkrentmeesters u het memo Financieel perspectief 2012 e.v. gestuurd. Memo Financieel perspectief 2013 2017 Vervolg op memo Financieel perspectief 2012 2017 n.a.v. jaarrekening 2011 Aan Algemene Kerkenraad Geachte college, N.a.v. de jaarrekening 2011 heeft het College van

Nadere informatie

Slim geven. maximaal belastingvoordeel van uw kerkelijke bijdrage

Slim geven. maximaal belastingvoordeel van uw kerkelijke bijdrage Slim geven maximaal belastingvoordeel van uw kerkelijke bijdrage Uw bijdrage aan de kerk en de belasting Onze wijkgemeente Emmaüs is voor haar inkomsten vooral afhankelijk van de bijdragen van haar leden.

Nadere informatie

Slim geven. maximaal belastingvoordeel van uw kerkelijke bijdrage. Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk

Slim geven. maximaal belastingvoordeel van uw kerkelijke bijdrage. Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk Slim geven maximaal belastingvoordeel van uw kerkelijke bijdrage Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk Uw bijdrage aan de kerk en de belasting De Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk is voor hun inkomsten

Nadere informatie

Beleidsplan Gereformeerde kerk Lunteren

Beleidsplan Gereformeerde kerk Lunteren Beleidsplan Gereformeerde kerk Lunteren Contactgegevens: Scriba: H.J. Doornbos Spoorwiel 19 6741 ZJ Lunteren scriba@gklunteren.nl telefoon: 0318 303859 RSIN Nummer: 002569589 Bestuurssamenstelling: Het

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland ANBI Informatie Naam gemeente: Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland RSIN/Fiscaal nummer: 824129933 Adres: Kerkplein 1 Postcode: Plaats: Contact adres: 4339 AM Nieuw- en Sint Joosland Scriba:

Nadere informatie

Betrokken & gastvrij Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen

Betrokken & gastvrij Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen 2015 2020 november 2014 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Dalfsen. Dit beleidsplan 2015-2020 is gebaseerd op de visie, zoals

Nadere informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) o o Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Per 1 januari 2014 is door de Belastingdienst voorgeschreven dat een ANBI een officiële erkenning moet hebben. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft

Nadere informatie

Inleiding. In deze brochure beperken we ons tot informatie over het lidmaatschap. Voor uitgebreide informatie over de visie en de

Inleiding. In deze brochure beperken we ons tot informatie over het lidmaatschap. Voor uitgebreide informatie over de visie en de Inleiding Je hebt deze brochure ontvangen omdat je overweegt of al hebt besloten om lid te worden van de Evangelische Gemeente Jozua in Dordrecht. Graag willen wij je informeren over hoe dat in zijn werk

Nadere informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) o o Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Per 1 januari 2014 is door de Belastingdienst voorgeschreven dat een ANBI een officiële erkenning moet hebben. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Derde zondag van epifanie Sint Jacobskerk Voorganger Ouderling v dienst Lector: Organist : ds. L. Wüllschleger : mw. Gerdi

Nadere informatie

ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS

ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS De Protestantse Kerk in Nederland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat ieder die een gift geeft, dit van de belastingdienst mag aftrekken

Nadere informatie

Uw Gift aan de Kerk in 2014

Uw Gift aan de Kerk in 2014 Kerkelijk Bureau, Postbus 182, 8250 AD Dronten, T: 0321 336055 E: kerkelijkbureau@pgdronten.nl Uw Gift aan de Kerk in 2014 Elk jaar is de onze kerk bezig om de inkomsten en uitgaven weer in evenwicht te

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG FINANCIEEL JAARVERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2014 PROTESTANTSE GEMEENTE LEIDERDORP Aan de Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Leiderdorp Het College van Kerkrentmeesters biedt u hierbij de jaarcijfers

Nadere informatie

Op weg gaan als gemeenschap rondom de Bron

Op weg gaan als gemeenschap rondom de Bron Op weg gaan als gemeenschap rondom de Bron (dia 1 beleidsplan en ramen) Vanmorgen mag ik meenemen in het traject dat er tot nu is geweest rondom het gebruik en de inrichting van ons kerkgebouw. Een en

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 30 juli 2017 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 6 e zondag van de zomer Kleur: Groen De kleur van de natuur in de zomer, van de hoop op de komende grote zomer. Voorganger: ds. Barbara Elenbaas

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM

ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM Inleiding Op 14 maart 2012 is het beleidsplan 2012-2015 vastgesteld. In het beleidsplan is vastgelegd wat we als gemeente de komende jaren willen

Nadere informatie

PERIODIEK SCHENKEN VAN UW KERKELIJKE BIJDRAGE

PERIODIEK SCHENKEN VAN UW KERKELIJKE BIJDRAGE PERIODIEK SCHENKEN VAN UW KERKELIJKE BIJDRAGE Wat is periodiek schenken? Een periodieke schenking is een structurele gift aan een goed doel met ANBI erkenning - > Actie Kerkbalans. Onze Protestantse kerk

Nadere informatie

Geef voor je kerk. Voor je kerk in de buurt. met een hart voor mensen met hun lief en leed klein en groot

Geef voor je kerk. Voor je kerk in de buurt. met een hart voor mensen met hun lief en leed klein en groot Geef voor je kerk Voor je kerk in de buurt met een hart voor mensen met hun lief en leed klein en groot met een boek vol verhalen van God en de mensen met een uitgestoken hand om te helpen en aan te sporen

Nadere informatie

ANBI gegevens gemeente

ANBI gegevens gemeente ANBI gegevens gemeente Algemene gegevens Protestantse Gemeente te, behorende tot de Protestantse Kerk Nederland. A. Algemene gegevens Protestantse Gemeente te Naam ANBI: Protestantse Gemeente te Telefoonnummer

Nadere informatie

Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen

Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen 14 november 2017. Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen 2018-2021. INLEIDING. De ProtestantseTweestromengemeente te Rossum Heerewaarden - Hurwenen (PT )is

Nadere informatie

Beleidsplan Diaconie NGK De Pelgrim. Augustus 2016

Beleidsplan Diaconie NGK De Pelgrim. Augustus 2016 Beleidsplan Diaconie NGK De Pelgrim Augustus 2016 Diaconaal beleidsplan NGK De Pelgrim Waar staat de diaconie voor? Als we het bevestigingsformulier erbij halen, dan begint het met de dienst der barmhartigheid.

Nadere informatie

Gereformeerde kerk te Rijssen College van Kerkrentmeesters Begroting 2019

Gereformeerde kerk te Rijssen College van Kerkrentmeesters Begroting 2019 College van Kerkrentmeesters 2019 Conceptversie 18-12-2018 09:57 College van Kerkrentmeesters 2019 Inhoudsopgave 1.1 Verslag van het college van kerkrentmeesters.................................. 2 2.1

Nadere informatie

Intentieverklaring. God wil wonen in onze woorden en daden. Walfriedgemeenschap

Intentieverklaring. God wil wonen in onze woorden en daden. Walfriedgemeenschap 1 Walfriedgemeenschap Lewenborg - Beijum - De Hunze - Van Starkenborg - Zilvermeer - Drielanden - Noorddijk - Ruischerbrug - Engelbert - Middelbert - Harkstede - Oosterhoogebrug - Ulgersmaborg - Meerstad

Nadere informatie

Doel van het beleidsplan Doel van het beleidsplan is om een concrete en praktische invulling te geven aan ons doel als gemeente van Christus.

Doel van het beleidsplan Doel van het beleidsplan is om een concrete en praktische invulling te geven aan ons doel als gemeente van Christus. 1. Algemene gegevens Naam ANBI: Vrije Evangelische Gemeente Gouda Telefoonnummer (facultatief): - RSIN / Fiscaalnummer: 809380110 Websiteadres: http://www.veggouda.nl Email secretariaat: secretariaat@veggouda.nl

Nadere informatie

Gereformeerde Kerk van Ede binnen het verband van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) Begroting 2012

Gereformeerde Kerk van Ede binnen het verband van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) Begroting 2012 Gereformeerde Kerk van Ede binnen het verband van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) Begroting 2012 INLEIDING De begroting van de Kerk voor het jaar 2012 is door de Algemene Kerkenraad in zijn vergadering

Nadere informatie

ENQUÊTE VACATURE. Deel jouw droom over gemeente zijn!

ENQUÊTE VACATURE. Deel jouw droom over gemeente zijn! ENQUÊTE VACATURE Deel jouw droom over gemeente zijn! Beste mede-dromer, Wij zijn op zoek naar wat jij graag wilt, waar je behoefte ligt en wat jij verwacht als het gaat over gemeente zijn (cq kerk zijn)

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek Beleidsplan 2016-2020 INHOUD BELEIDSPLAN 1. Inleiding / aanleiding 2. Visie 3. Beschrijving kerkelijke organisatie 4. Inventarisatie kerkelijke activiteiten

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Meerjarige Begroting Locatie Apeldoorn

Meerjarige Begroting Locatie Apeldoorn Meerjarige Begroting 2016-2017 Locatie Apeldoorn Christelijk Nieuw Leven Apeldoorn - - RSIN: 821652977 Inhoudsopgave A. Uitgangspunten... 3 B. Meerjarig begroting CGNL Apeldoorn 2016 2017... 3 C. Toelichting...

Nadere informatie

WAT IS DE KERK MIJ WAARD?!

WAT IS DE KERK MIJ WAARD?! WAT IS DE KERK MIJ WAARD?! WALFRIED PAROCHIE GRONINGEN EMMAUSKERK LEWENBORG 1 Het gebied van de Walfriedparochie Beijum - De Hunze - Van Starkenborg - Lewenborg - Zilvermeer - Drielanden - Noorddijk -

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN Beleidsplan Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid 2018-2022 In dit document zetten we het beoogde beleid voor de Protestantse wijkgemeente

Nadere informatie

Publicatie van de ANBI-transparantie gegevens van de Kerk van de Nazarener Hoekse Waard.

Publicatie van de ANBI-transparantie gegevens van de Kerk van de Nazarener Hoekse Waard. Publicatie van de ANBI-transparantie gegevens van de Kerk van de Nazarener Hoekse Waard. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Kerk van de Nazarener Hoekse Waard Telefoonnummer (facultatief): 0312 456789 RSIN/Fiscaal

Nadere informatie

Anbi verklaring Remonstrantse Gemeente Den Haag

Anbi verklaring Remonstrantse Gemeente Den Haag Anbi verklaring Remonstrantse Gemeente Den Haag A. Algemene gegevens Naam ANBI: Remonstrantse Gemeente Den Haag Telefoonnummer: 070-325 0779 RSIN/Fiscaal nummer: 0028.70.447 Website adres: www.remonstranten.org/denhaag

Nadere informatie

Meerjarige Begroting Locatie Zutphen

Meerjarige Begroting Locatie Zutphen Meerjarige Begroting 2016-2017 Locatie Zutphen Christelijk Nieuw Leven Zutphen - - RSIN: 821652977 Inhoudsopgave A. Uitgangspunten... 3 B. Meerjarig begroting CGNL Zutphen 2016 2017... 3 C. Toelichting...

Nadere informatie

Steun het Helen Dowling Instituut Help kankerpatiënten en hun naasten

Steun het Helen Dowling Instituut Help kankerpatiënten en hun naasten Steun het Helen Dowling Instituut Help kankerpatiënten en hun naasten Het HDI hielp mij en mijn gezin om te gaan met de ziekte. Want kanker heb je niet alleen. Monique Het Helen Dowling Instituut Kanker

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 24 juli 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 6 e zondag van de zomer Kleur: Groen De kleur van de hoop, van het groen in de natuur dat met leven te maken heeft. Liturgisch gezien is groen

Nadere informatie

Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Huizen

Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Huizen Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Huizen Hun broeders, de Levieten, waren aangesteld voor allerlei dienst in de tabernakel, het huis van God. 1 Kronieken 6:48 Wanneer u in het derde jaar, het jaar van

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 21 augustus 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 10 e zondag van de zomer Kleur: Groen de kleur groen is de kleur van het leven - geef ons heden ons dagelijks brood - de kleur groen is de

Nadere informatie

Onze kerk en haar toekomst

Onze kerk en haar toekomst Onze kerk en haar toekomst Wat is de toekomst van onze kerk? De Protestantse Gemeente Haarlem (PGH), bestaande uit de kerkgemeenschappen van de Ontmoetingskerk, de Bavo/Nieuwe Kerk en de Oosterkerk, werkt

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 16 augustus 2015 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 9 e Zondag van de Zomer Kleur: groen In de liturgie symboliseert de kleur groen het algehele vertrouwen op Gods liefde en het uitzien naar

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 27 januari 2019 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 3 e zondag na Epifanie Kleur: Groen Groen is de kleur van de 'gewone' zondagse vieringen. Als er niet iets bijzonders is in het kerkelijk jaar

Nadere informatie

Mijn kerk inspireert

Mijn kerk inspireert Mijn kerk inspireert De boodschap, de sacramenten zoals de doop, de gemeenschap, het gebouw ze geven bezieling voor het leven van elke dag. Geef die inspiratie door. Geef aan Kerkbalans Welke inspiratie

Nadere informatie

J. Smid - Hurink Elfde wijk 13a 7796 HP Heemserveen Tel Mob

J. Smid - Hurink Elfde wijk 13a 7796 HP Heemserveen Tel Mob ANBI GEGEVENS NEDERLANDS HERVORMDE GEMEENTE LUTTEN 1. Naam van de gemeente: Nederlands Hervormde Gemeente Lutten 2. RSIN- of fiscaalnummer: 8241.11.916 3. Contactgegevens a. Scriba: J. Smid - Hurink Elfde

Nadere informatie

Protestantse gemeente Amstelkerk Ouderkerk aan de Amstel

Protestantse gemeente Amstelkerk Ouderkerk aan de Amstel Uw kerkelijke uitvaart Protestantse gemeente Amstelkerk Ouderkerk aan de Amstel Adres: Amstelkerk, Kerkstraat 11, 1191 JB Ouderkerk aan de Amstel Website: www.amstelkerk.net Voor de pastorale begeleiding

Nadere informatie

ANBI gegevens van de Gereformeerde Kerk Dirkshorn en de Diaconie van de Gereformeerde Kerk Dirkshorn

ANBI gegevens van de Gereformeerde Kerk Dirkshorn en de Diaconie van de Gereformeerde Kerk Dirkshorn ANBI gegevens van de Gereformeerde Kerk Dirkshorn en de Diaconie van de Gereformeerde Kerk Dirkshorn De Protestantse Kerk Nederland heeft van de Belastingdienst een groepsbeschikking Algemeen Nut Beogende

Nadere informatie

Ameide, februari 2016.

Ameide, februari 2016. Inleiding Volgens de kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland heeft elke aangesloten gemeente een beleidsplan. In de kerkorde wordt dit als volgt omschreven: De kerkenraad stelt telkens voor een

Nadere informatie

KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 24 juni 2018

KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 24 juni 2018 KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 24 juni 2018 09.00 uur: ds. G.H. Molenaar 13.15 uur: ds. G.H. Molenaar Ps. 145: 2 (voorzang) Ps. 2: 7 (voorzang) Ps. 66: 1 en 4 Ps. 86: 6 Ps. 73: 14 Ps. 119: 13 Schriftlezing:

Nadere informatie

De waarde van de kerk

De waarde van de kerk De waarde van de kerk Presentatie Actie Kerkbalans 2019 Catharijneconvent, 18 januari 2019 Jan Schinkelshoek, lid Interkerkelijke Commissie Geldwerving voorzitter Raad voor de Plaatselijke Geldwerving

Nadere informatie

ENQUÊTE ENQUÊTE. De enquête is ook online in te vullen op: www.onzekerkonzetoekomst.nl

ENQUÊTE ENQUÊTE. De enquête is ook online in te vullen op: www.onzekerkonzetoekomst.nl ENQUÊTE ENQUÊTE De enquête is ook online in te vullen op: www.onzekerkonzetoekomst.nl ENQUÊTE UW MENING TELT! Wie in Kloosterhaar of Sibculo woont weet ongetwijfeld waar de kerk staat. Duidelijk zichtbaar

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4 DUINZICHTKERK, zondag 20 januari 2019 2 e zondag van Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. J. Rinzema, Laren Ouderling van dienst: Jenny du Pon Diaken van dienst: Willemien de Vlieger

Nadere informatie

CONCEPT. Protestantse Gemeente Veenendaal. begroting 2015

CONCEPT. Protestantse Gemeente Veenendaal. begroting 2015 Protestantse Gemeente Veenendaal begroting 2015 INHOUD BEGROTING Inleiding 1-3 Exploitatiebegroting 2015 4 Toelichting Exploitaitebegroting 5-10 Bijlage 1: Wijkbudgetten 11 INLEIDING In de vergadering

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Hospice Huizen

Beleidsplan Stichting Vrienden van Hospice Huizen Beleidsplan Stichting Vrienden van Hospice Huizen Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Sjaak Spanjersberg Louis Barmentlo Louise Kooij 31 oktober 2016 0 Inhoudsopgave Introductie... 2 1. Het werk dat

Nadere informatie

ANBI-gegevens. Algemene gegevens

ANBI-gegevens. Algemene gegevens ANBI-gegevens Algemene gegevens Naam ANBI: Vrije Evangelische Gemeente De Ontmoetingskerk, Gorinchem Telefoonnummer (facultatief): kerkgebouw 0183-511421; secretariaat 0183-880383 RSIN / Fiscaalnummer:

Nadere informatie

Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel.

Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Dit is ook vastgelegd

Nadere informatie

Beleidsplan TOV eten en stichting Jij bent TOV! Inleiding:

Beleidsplan TOV eten en stichting Jij bent TOV! Inleiding: Beleidsplan TOV eten en stichting Jij bent TOV! Inleiding: Voor u ligt het beleidsplan van TOV eten en Stichting Jij bent TOV! Dit plan beschrijft de doelstellingen en acties van de stichting voor de komende

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2019 Streekgemeente Oost Groningen VOORWOORD De kerk bestaat in de huidige protestantse vorm al enkele honderden jaren. Jaren waarin de kerk het zonder beleidsplan kon stellen. Toch heeft

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde

Nadere informatie

Gegevens van de Kerk van de Nazarener Amersfoort, Nederlands District.

Gegevens van de Kerk van de Nazarener Amersfoort, Nederlands District. Gegevens van de Kerk van de Nazarener Amersfoort, Nederlands District. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Kerk van de Nazarener Amersfoort Telefoonnummer (facultatief): 033-453 19 60 RSIN/Fiscaal nummer:

Nadere informatie

ANBI-transparantie document Christelijke Gereformeerde Kerk

ANBI-transparantie document Christelijke Gereformeerde Kerk ANBI-transparantie document Christelijke Gereformeerde Kerk Amsterdam Amstelgemeente. A. Algemene gegevens Naam ANBI: CGK Amsterdam - Amstelgemeente RSIN/Fiscaal nummer: In aanvraag bij de Belastingdienst

Nadere informatie