Uw Gift aan de Kerk in 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uw Gift aan de Kerk in 2014"

Transcriptie

1 Kerkelijk Bureau, Postbus 182, 8250 AD Dronten, T: E: Uw Gift aan de Kerk in 2014 Elk jaar is de onze kerk bezig om de inkomsten en uitgaven weer in evenwicht te krijgen. Samen met de commissie geldwerving onderzoeken wij steeds weer de mogelijkheden van extra inkomsten. Jaarlijks wordt er door vele vrijwilligers geholpen bij de Actie Kerkbalans. De Belastingdienst heeft speciaal voor steun aan jaarlijkse goede doelen een extra mogelijkheid voor belastingaftrek gecreëerd. Indien de jaarlijkse schenking voor tenminste 5 jaar voor een vast bedrag per jaar wordt toegezegd via een onderhandse akte, dan is het volledige bedrag aftrekbaar. Het behaalde extra belasting voordeel kunt u (voor een groot deel) aan de kerk schenken. Hoe werkt het? U vult het formulier dat u van ons krijgt in en stuurt dit met een kopie van uw identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart) samen met dat van uw (eventuele) echtgenote of partner op naar het College van Kerkrentmeesters. U kunt het ook inleveren bij het lid van de Commissie Geldwerving. Op basis van de gegevens wordt een overeenkomst periodieke gift in geld opgesteld. Deze overeenkomst is door de belastingdienst ontwikkeld specifiek voor goede doelen. Voorheen moest voor giften een onderhandse akte worden opgesteld. Aan giften aan de Protestantse Gemeente Dronten willen we meer aandacht geven. Om deze reden wordt hiervoor een onderhandse akte opgesteld. Een afschrift van de onderhandse akte ontvangt u t.z.t. per (indien aanwezig) of per post. Als u kiest voor een automatische incasso dan zorgt de kerk voor de afboeking per maand, kwartaal of jaar. Wanneer u hier niet voor kiest moet u zelf uw jaarlijkse bijdrage, desgewenst in termijnen, overmaken.

2 Wat moet u doen bij de belastingaangifte? Op uw belastingaangifte geeft u uw bijdrage aan de Kerk en eventueel de andere goede doelen uit uw akte (zie hieronder) op als periodieke gift waardoor deze volledig fiscaal aftrekbaar wordt. Van de Belastingdienst ontvangt u hiervan een deel weer terug. Maakt u gebruik van de zgn. Voorlopige Teruggaaf dan kunt u het bedrag ook direct hierbij laten meelopen. Hoe zit het met collectebonnen? Als u dat wilt kunt u ook het door u gewenste bedrag aan collectebonnen via de akte schenken. Het in de onderhandse akte op te nemen bedrag is dan een combinatie van een vaste bijdrage aan de Actie Kerkbalans en een vast bedrag collectebonnen gedurende minimaal vijf jaar. Op het formulier kunt u zelf de splitsing aangeven tussen de vaste bijdrage en de collectebonnen. Het is van belang om aan het College van Kerkrentmeesters door te geven wat de splitsing van het door u in de akte opgenomen bedrag is zodat men weet op welk bedrag aan collectebonnen u recht hebt en welk bedrag is bestemd voor de Actie Kerkbalans. U kunt ook andere goede doelen van de Protestantse Gemeente Dronten in de akte laten opnemen Maakt u ook jaarlijks tenminste EUR 150,- over aan een ander goed doel binnen de Protestantse Gemeente Dronten en wilt u dat ook de komende jaren blijven doen? Dan kunt u ook dit goede doel in de akte laten opnemen. In de standaard akte die is ontwikkeld door de belastingdienst kunnen maximaal acht goede doelen worden opgenomen. Het College van Kerkrentmeesters draagt zorgt voor ondertekening van de akte door haar vertegenwoordigers. Eventuele andere doelen vanuit de Protestantse Gemeente Dronten, zoals de diaconie of de commissie ZWO zullen eveneens worden verzorgd. Goede doelen buiten de Protestantse Gemeente Dronten kunnen niet in de akte worden opgenomen.

3 Wat kost de onderhandse akte? Voor het opstellen van deze akte brengen wij geen kosten in rekening. De Protestantse Gemeente Dronten neemt de kosten voor haar rekening. Als u meer informatie over deze regeling wenst dan kunt u contact opnemen met Jan Sonneveld, voorzitter van het College van Kerkrentmeesters of met Lars Kramer (cvk@pgdronten.nl). Het college van Kerkrentmeesters. De Commissie Geldwerving.

4 Hieronder enige voorbeelden voor mensen jonger dan 65 jaar Zonder akte totaal geen aftrek met akte wel a) stel u bent alleenstaand en hebt een inkomen van EUR en wil jaarlijks EUR 300,- aan de kerk geven. Zonder onderhandse akte geeft u EUR 300 en kost dat u netto eveneens EUR 300,- per jaar. U blijft immers onder de drempel van 1% van uw jaarinkomen en kan dus niets aftrekken. Met onderhandse akte ontvangt u over dit bedrag bij dit inkomen 42% terug van de Belastingdienst zodat u dit netto slechts EUR 174,- per jaar kost. We verzoeken u onze kerk het belastingvoordeel te gunnen. U kunt dan met de onderhandse akte zelfs EUR 517,- geven. U krijgt hiervan 42% ofwel EUR 217 terug zodat uw netto kosten nog steeds EUR 300,- per jaar ofwel EUR 25,- per maand bedragen. Voor de volledigheid meld ik dat de teruggaaf ontvangen wordt bij uw belastingaangifte. De maandelijkse bijdrage is in bovenstaand voorbeeld EUR 43,- per maand. b) stel samen met uw echtgenote hebt u een totaal inkomen van EUR en u geeft thans jaarlijks EUR 600. Ook u kunt niets aftrekken omdat u onder de drempel van 1% blijft. Het toptarief van degene van u die het meest verdient is waarschijnlijk 42%. Met akte kunt u zelfs EUR geven en dan nog blijven de kosten EUR 600 U krijgt EUR 435 terug via uw belastingbiljet. Zonder akte wel aftrek maar met akte hogere aftrek c) uw inkomen is EUR en u geeft thans aan goede doelen EUR per jaar. Uw drempel is EUR 800 waardoor slechts EUR 200 fiscaal aftrekbaar is. Deze EUR 200 geeft u een belasting voordeel van EUR 104 t.w. 52%. Uw giften kosten u dus feitelijk (afgerond) EUR 900. Stel van het bedrag van EUR is EUR 800 voor de kerk en het resterende bedrag zijn kleine giften aan allerlei instellingen. Door uw gift aan de kerk te vatten in een onderhandse akte kunt u de kerk zelfs EUR schenken en dan nog blijven uw kosten EUR 900 per jaar. De resterende kleine giften zijn niet meer aftrekbaar omdat deze als gewone giften nu beneden de fiscale drempel van 1% van uw inkomen blijven.

5 Hieronder enige voorbeelden voor mensen ouder dan 65 jaar Aparte voorbeelden omdat de belastingtarieven in de eerste twee belastingschijven voor mensen vanaf de leeftijd 65 lager zijn. d) stel u bent alleenstaand en hebt een inkomen van EUR en wil jaarlijks EUR 300,- aan de kerk geven. Zonder onderhandse akte geeft u EUR 300 en kost dat u netto eveneens EUR 300,- per jaar. De drempel van 1% van uw jaarinkomen is in dit voorbeeld even hoog als uw gift en u kunt dus niets aftrekken. Met onderhandse akte ontvangt u over dit bedrag 24,1% terug van de Belastingdienst zodat u dit netto slechts EUR 228,- per jaar kost. We verzoeken u onze kerk het belastingvoordeel te gunnen. U kunt dan met de onderhandse akte EUR 395,- geven. U krijgt hiervan 24,1% ofwel EUR 95 terug. Uw netto kosten zijn EUR 300,- per jaar ofwel EUR 25,- per maand bedragen. e) samen met uw echtgenote heeft u een inkomen van EUR ; uw eigen inkomen is EUR en dat van uw echtgenote EUR U geeft jaarlijks EUR 600 aan de kerk. Zonder akte heeft u thans een aftrekpost van EUR 600 -/- EUR 450 = EUR 150 en dit levert u een belastingvoordeel op van 42% ofwel EUR 63. Uw netto kosten zijn dus EUR 537. Met een onderhandse akte kunt u de kerk EUR 925 schenken en dan zijn de kosten nog steeds EUR 537. f) het voorbeeld genoemd onder punt c pakt voor mensen van 65 jaar of ouder precies hetzelfde uit omdat boven een inkomen van ongeveer EUR de belastingtarieven gelijk zijn. g) hebt u als 65 plusser een inkomen tot ongeveer EUR dan is uw belastingtarief slechts 19,1 %. Om die reden heeft het waarschijnlijk weinig zin uw gift in een onderhandse akte vast te leggen.

6 Ten slotte Door het geven via een onderhandse akte hoeft u dus geen bedrag van 1% van uw (gezamenlijke) inkomen meer van deze giften af te trekken. Let er wel op dat er in sommige gevallen geen belasting voordeel is. Dit is het geval indien er naast de giften die u mogelijk in een onderhandse akte zou willen opnemen voor u toch nog aftrekbare gewone giften overblijven. In dat geval zou er namelijk slechts sprake zijn van een verschuiving van de ene naar de andere categorie giften. Het voordeel speelt dus indien u het grootste gedeelte van uw giften in een onderhandse akte kunt onderbrengen en er weinig gewone giften meer overblijven. Voor de volledigheid meld ik dat de teruggaaf ontvangen wordt bij uw belastingaangifte. De maandelijkse bijdrage is in bovenstaande voorbeelden kunnen daardoor hoger zijn. De teruggaaf via de aangifte inkomsten belasting verloopt via de belastingdienst.

Slim geven. maximaal belastingvoordeel van uw kerkelijke bijdrage. Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk

Slim geven. maximaal belastingvoordeel van uw kerkelijke bijdrage. Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk Slim geven maximaal belastingvoordeel van uw kerkelijke bijdrage Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk Uw bijdrage aan de kerk en de belasting De Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk is voor hun inkomsten

Nadere informatie

PERIODIEK SCHENKEN VAN UW KERKELIJKE BIJDRAGE

PERIODIEK SCHENKEN VAN UW KERKELIJKE BIJDRAGE PERIODIEK SCHENKEN VAN UW KERKELIJKE BIJDRAGE Wat is periodiek schenken? Een periodieke schenking is een structurele gift aan een goed doel met ANBI erkenning - > Actie Kerkbalans. Onze Protestantse kerk

Nadere informatie

Slim geven. maximaal belastingvoordeel van uw kerkelijke bijdrage

Slim geven. maximaal belastingvoordeel van uw kerkelijke bijdrage Slim geven maximaal belastingvoordeel van uw kerkelijke bijdrage Uw bijdrage aan de kerk en de belasting Onze wijkgemeente Emmaüs is voor haar inkomsten vooral afhankelijk van de bijdragen van haar leden.

Nadere informatie

Geven aan uw kerk. Fiscaal voordelig schenken van de kerkelijke bijdrage Nu geven voor later: een gift in het testament

Geven aan uw kerk. Fiscaal voordelig schenken van de kerkelijke bijdrage Nu geven voor later: een gift in het testament Geven aan uw kerk Fiscaal voordelig schenken van de kerkelijke bijdrage Nu geven voor later: een gift in het testament Inleiding Inhoud In deze brochure leest u alles over schenken en nalaten aan de Protestantse

Nadere informatie

Laat de fiscus helpen!

Laat de fiscus helpen! Geven aan de kerk? Laat de fiscus helpen! Geven aan de kerk Laat de fiscus helpen! De Financiën Geld is een belangrijk middel, ook voor onze Gereformeerde kerk in Almkerk. Alles kost geld: gebouwen, energie,

Nadere informatie

In het voorbeeld ontvangt de gever die eerst 84 terug kreeg van de belasting, door het opstellen van de periodieke overeenkomst, nu 168 terug.

In het voorbeeld ontvangt de gever die eerst 84 terug kreeg van de belasting, door het opstellen van de periodieke overeenkomst, nu 168 terug. PERIODIEKE GIFTEN maximaal belastingvoordeel van uw kerkelijke bijdrage Gereformeerde kerk Aarlanderveen Uw bijdrage aan de kerk en de belasting De Gereformeerde Kerk te Aarlanderveen is voor hun inkomsten

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1. Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers),

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift

Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift Steunt u uw plaatselijke gemeente met een kerkelijke bijdrage, bijvoorbeeld via Kerkbalans? Geeft u uw diaconie geregeld een gift?

Nadere informatie

BIJ DE BELASTINGDIENST IS UW EURO EEN DAALDER WAARD SCHENKINGEN EN DE NIEUWE GEEFWET

BIJ DE BELASTINGDIENST IS UW EURO EEN DAALDER WAARD SCHENKINGEN EN DE NIEUWE GEEFWET blad - 1 - BIJ DE BELASTINGDIENST IS UW EURO EEN DAALDER WAARD SCHENKINGEN EN DE NIEUWE GEEFWET Mr. Ernst Loendersloot Sr. kandidaat notaris te Maastricht Foto: Harry Heuts Beste lezer, Sinds 17 november

Nadere informatie

Beste leden, vrienden en belangstellenden van de Doopsgezinde Gemeente Arnhem,

Beste leden, vrienden en belangstellenden van de Doopsgezinde Gemeente Arnhem, Arnhem, mei 2016 Betreft: fiscaal voordelig schenken en automatische incasso Beste leden, vrienden en belangstellenden van de, Wilt u fiscaal voordelig schenken aan de gemeente en aan goede doelen? En

Nadere informatie

Toelichting Periodiek Schenken en erven. Een levende gemeente

Toelichting Periodiek Schenken en erven. Een levende gemeente Toelichting Periodiek Schenken en erven Een levende gemeente Identiteit/Visitekaartje Wijkgemeente Pieterskerk wil een open gemeente zijn rondom het Woord, de prediking staat centraal; de gemeente staat

Nadere informatie

DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o.

DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o. DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o. 1 De kerkelijke gemeenschap in Wirdum, Wytgaard en Swichum Tijdens het fusiefeest in 2005 van de Hervormde en Gereformeerde kerk werden onder andere de volgende

Nadere informatie

Fiscaal voordelig schenken

Fiscaal voordelig schenken Fiscaal voordelig schenken Alzheimer Nederland werkt aan oplossingen Dementie waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm is - is een ongeneeslijke hersenziekte, waarbij de verstandelijke

Nadere informatie

De ondergetekende. De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers)

De ondergetekende. De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers) Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende verklaart een gift te doen aan Stichting ADRA Nederland RSIN/Fiscaalnummer: 800305589 De gift bestaat

Nadere informatie

Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring

Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring ANBI en belastingvoordeel Stichting De Haastrechtse Kring Stichting Voor Culturele Belangen is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

Gerard Scholtes Reinder Wiersma 9 mei 2012

Gerard Scholtes Reinder Wiersma 9 mei 2012 Stichting Kaap Belvédère: De obligatielening. Gerard Scholtes Reinder Wiersma 9 mei 2012 Agenda Hoe werkt de obligatielening? Het fiscale voordeel van de obligatielening De fiscale voorwaarden Vragen Hoe

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke Gift

Overeenkomst Periodieke Gift Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente * via Protestantse Kerk in Nederland Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Relatienummer nummer waaronder de schenker

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente*

Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente* Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente* Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam kerkelijke gemeente) De gift bestaat

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift

Overeenkomst Periodieke gift Exemplaar voor de ontvanger Overeenkomst Periodieke gift Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Verklaart een gift te doen aan Fonds verstandelijk gehandicapten, onderdeel van Stichting Meedoen

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor ontvanger Overeenkomst Periodieke gift in geld Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Als u gaat trouwen. Sommige inkomsten en aftrekposten kunt u verdelen. Let op! PA 940-1Z71FD

Als u gaat trouwen. Sommige inkomsten en aftrekposten kunt u verdelen. Let op! PA 940-1Z71FD 7 Als u gaat trouwen Als u gaat trouwen, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u en uw echtgenoot betalen. Trouwen kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor uw inkomsten en aftrekposten en uw heffingskortingen.

Nadere informatie

Prospectus Obligatielening GC&FC Olympia Duurzaam. Obligatie met schenking hoofdsom

Prospectus Obligatielening GC&FC Olympia Duurzaam. Obligatie met schenking hoofdsom Prospectus Obligatielening GC&FC Olympia Duurzaam Obligatie met schenking hoofdsom Januari 2019 Samenvatting Fiscaal interessante obligatielening ter financiering project Olympia Duurzaam - Financieringsopzet

Nadere informatie

PERIODIEKE SCHENKINGSOVEREENKOMST

PERIODIEKE SCHENKINGSOVEREENKOMST Exemplaar voor de schenker PERIODIEKE SCHENKINGSOVEREENKOMST 1 VERKLARING GIFT * De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling) De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige

Nadere informatie

Slim schenken! Inkomsten uit kerkbijdragen verhogen met notarieel schenken

Slim schenken! Inkomsten uit kerkbijdragen verhogen met notarieel schenken Slim schenken! Inkomsten uit kerkbijdragen verhogen met notarieel schenken Wilt u ook structureel meer inkomsten? Een notariële akte maakt het mogelijk!, want de fiscus betaalt maximaal mee aan kerkbijdragen

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Scheveningen

Protestantse Gemeente te Scheveningen Wat betekent de kerk voor u? Protestantse Gemeente te Scheveningen Misschien is het de plek waar u getroost wordt als er verdriet is. Of juist de gemeenschap waar gelachen wordt als er wat te vieren valt.

Nadere informatie

Als u gaat samenwonen

Als u gaat samenwonen 2 8 Als u gaat samenwonen Als u gaat samenwonen, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u en uw huisgenoot betalen. Welke gevolgen dat precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. Samenwonen

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke schenking (op te maken in tweevoud)

Overeenkomst periodieke schenking (op te maken in tweevoud) Overeenkomst periodieke schenking (op te maken in tweevoud) 1. VERKLARING SCHENKINGSOVEREENKOMST De ondergetekende (naam schenker).. verklaart een schenking te doen aan Stichting Olijf, netwerk voor vrouwen

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld

Overeenkomst periodieke gift in geld Overeenkomst periodieke gift in geld 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker): 2 Looptijd van de gift 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) verklaart een gift te doen

Nadere informatie

Als u gaat samenwonen

Als u gaat samenwonen 2 7 Als u gaat samenwonen Als u gaat samenwonen, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u en uw huisgenoot betalen. Welke gevolgen dat precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. Samenwonen

Nadere informatie

1l Partner Ja / Nee; bij Ja door naar vraag 2, anders vraag 3

1l Partner Ja / Nee; bij Ja door naar vraag 2, anders vraag 3 OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE SCHENKING 1 Gegevens van de schenker 1a Aanspreekvorm Mevrouw / De heer 1b 1c 1d 1e 1f 1g 1h 1i 1j 1k Achternaam Voornamen (voluit) Straat + huisnummer Postcode + woonplaats

Nadere informatie

Stichting Elburg helpt Gambia KvK-nummer 08169143 Havenkade 25 ANBI beschikking fiscaal nr. 818905633 8081 GR Elburg Rabobank rekeningnr. 1086.89.

Stichting Elburg helpt Gambia KvK-nummer 08169143 Havenkade 25 ANBI beschikking fiscaal nr. 818905633 8081 GR Elburg Rabobank rekeningnr. 1086.89. Stichting Elburg helpt Gambia KvK-nummer 08169143 Havenkade 25 ANBI beschikking fiscaal nr. 818905633 8081 GR Elburg Rabobank rekeningnr. 1086.89.085 e-mail: info@elburghelptgambia.nl www.elburghelptgambia.nl

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond. Fonds Instandhouding Predikantsplaats

Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond. Fonds Instandhouding Predikantsplaats Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond Fonds Instandhouding Predikantsplaats Inleiding Net als bij veel andere kerken in Nederland, nemen ook bij ons de inkomsten langzaam af. Dat heeft op termijn gevolgen

Nadere informatie

Betreft: ouderbijdrage Den Haag,

Betreft: ouderbijdrage Den Haag, Betreft: ouderbijdrage Den Haag, 22-08-2016 Beste Ouders, Wij zijn zeer dankbaar voor alle vrijwillige ouderbijdragen, die wij ieder jaar ontvangen. Ook dit jaar vragen wij u een vrijwillige ouderbijdrage

Nadere informatie

DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o.

DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o. DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o. 2018 1 De kerkelijke gemeenschap in Wirdum, Wytgaard en Swichum Tijdens de fusie in 2005 van de Hervormde en Gereformeerde kerk werden onder andere de volgende woorden

Nadere informatie

Periodieke schenkingsovereenkomst EXEMPLAAR SCHENKER

Periodieke schenkingsovereenkomst EXEMPLAAR SCHENKER Periodieke schenkingsovereenkomst EXEMPLAAR SCHENKER 1a Naam van de schenker keuze m/v 1b Naam van de begunstigde 1c Vast bedrag per jaar in euro (minimaal schenkbedrag 100 euro per jaar) Vast bedrag per

Nadere informatie

U kunt het ingevulde formulier in een gesloten, ongefrankeerde envelop sturen naar:

U kunt het ingevulde formulier in een gesloten, ongefrankeerde envelop sturen naar: Betreft: Periodieke gift We zijn door een van onze trouwe leden geattendeerd op een regeling van de belastingdienst rond het schenken van giften. Graag willen we deze regeling introduceren, want de vereniging

Nadere informatie

Particuliere schenking via notariële akte

Particuliere schenking via notariële akte Particuliere schenking via notariële akte Wanneer u het Fonds Atelier Oerol fiscaal optimaal wilt steunen, kunt u kiezen voor een periodieke schenking bij notariële akte vanaf 300 per jaar voor vijf jaar.

Nadere informatie

Overeenkomst tot periodieke schenking (minimaal 5 jaar)

Overeenkomst tot periodieke schenking (minimaal 5 jaar) Overeenkomst tot periodieke schenking (minimaal 5 jaar) Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring Schenking 1a Naam van de schenker De heer/mevrouw 1b Naam van de begunstigde Stichting Universiteitsfonds

Nadere informatie

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT exemplaar voor de schenker 1 Verklaring periodieke gift Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Het Nationale Ballet Fonds. De gift bestaat

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente van de Protestantse Kerk in Nederland*

Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente van de Protestantse Kerk in Nederland* Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente van de Protestantse Kerk in Nederland* Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam

Nadere informatie

DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o.

DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o. DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o. 2017 1 De kerkelijke gemeenschap in Wirdum, Wytgaard en Swichum Tijdens het fusiefeest in 2005 van de Hervormde en Gereformeerde kerk werden onder andere de volgende

Nadere informatie

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker OVEREENKOMST GEEFKRINGEN exemplaar voor de schenker 1 Verklaring periodieke gift Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Het Nationale Ballet Fonds en treedt daarmee toe

Nadere informatie

DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o.

DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o. DE PROTESTANTSE GEMEENTE WIRDUM Fr e.o. 2016 1 De kerkelijke gemeenschap in Wirdum, Wytgaard en Swichum Tijdens het fusiefeest in 2005 van de Hervormde en Gereformeerde kerk werden onder andere de volgende

Nadere informatie

Ondergetekende (schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting De Navigators. (Bedrag in letters)

Ondergetekende (schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting De Navigators. (Bedrag in letters) Schenking aan: Exemplaar voor de schenker 1. VERKLARING GIFT Overeenkomst periodieke gift in geld Ondergetekende (schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting De Navigators. De gift bestaat uit een

Nadere informatie

Bij deze dus nogmaals de vraag aan alle leden en mensen die HCQZ een warm hard toedragen: Doe mee aan het HCQZ Obligatieplan en help de club vooruit.

Bij deze dus nogmaals de vraag aan alle leden en mensen die HCQZ een warm hard toedragen: Doe mee aan het HCQZ Obligatieplan en help de club vooruit. De HCQZ obligatielening, het vervolg Na de succesvolle eerste inschrijvingsperiode staat de teller op dit moment op 26.000,= Omdat we ons realiseren dat we de campagne gestart waren in de periode waarin

Nadere informatie

Zo werkt een notariële akte:

Zo werkt een notariële akte: Zo werkt een notariële akte: Vul het onderstaande volmachtformulier in met uw gegevens en (indien van toepassing) die van uw partner. Maak voor uzelf een kopie. Teken het formulier niet thuis! Ga (indien

Nadere informatie

Stichting Nationaal Ouderenfonds. het overlijden van de schenker. 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) onbepaalde tijd

Stichting Nationaal Ouderenfonds. het overlijden van de schenker. 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) onbepaalde tijd Exemplaar voor de schenker Overeenkomst Met deze overeenkomst legt de schenker zich vast voor een periodieke gift van minimaal vijf jaar aan het Nationaal Ouderenfonds. Periodieke giften die zijn vastgelegd

Nadere informatie

Wat betekent de kerk voor u?

Wat betekent de kerk voor u? Wat betekent de kerk voor u? Misschien is het de plek waar u getroost wordt als er verdriet is. Of juist de gemeenschap waar gelachen wordt als er wat te vieren valt. Waar de leden bevraagd worden op hun

Nadere informatie

Schenken met belastingvoordeel

Schenken met belastingvoordeel Schenken met belastingvoordeel Helpt u mee aan een mooie toekomst voor Antoine? Helpt u ook mee? Een veilige toekomst De dieren die bij Stichting AAP binnenkomen zijn er vaak slecht aan toe. Ze zijn zwaar

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke schenking

Overeenkomst Periodieke schenking Overeenkomst Periodieke schenking Exemplaar voor de schenker 1a Uw naam m/v 1b Naam van de begunstigde Wilde Ganzen 1c Vast bedrag per jaar in cijfers Vast bedrag per jaar in letters 2a Looptijd (minimaal

Nadere informatie

4. Wat moet ik als lid doen om een lijfrenteschenking te verstrekken?

4. Wat moet ik als lid doen om een lijfrenteschenking te verstrekken? VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN DOOR LEDEN 1. Zijn er methoden waarbij een lening of schenking voor ons leden fiscaal aantrekkelijk gemaakt kan worden? Ja er zijn enkele financieringsmogelijkheden

Nadere informatie

Katja Tähjä VOORDELIG SCHENKEN

Katja Tähjä VOORDELIG SCHENKEN Katja Tähjä VOORDELIG SCHENKEN voordelig schenken U kunt uw gift aan Amnesty International volledig fiscaal aftrekbaar maken. Als u uw gift door de notaris laat vastleggen in een notariële akte, mag u

Nadere informatie

JA, ik help chronisch zieken en terminale patiënten. Graag geef ik ze de kracht van een wensdag!

JA, ik help chronisch zieken en terminale patiënten. Graag geef ik ze de kracht van een wensdag! JA, ik help chronisch zieken en terminale patiënten. Graag geef ik ze de kracht van een wensdag! 1. Verklaring schenking Ondergetekende verklaart een schenking te doen aan Wensstichting Oppepper4All. Mijn

Nadere informatie

Vragen&Antwoorden particulieren

Vragen&Antwoorden particulieren Vragen&Antwoorden particulieren Om een beroep te doen op de voordelen van de Geefwet, gelden bepaalde criteria. Hieronder een overzicht van de belangrijkste vragen: 2. Gedurende welke periode kan ik gebruik

Nadere informatie

Omdat álle kinderen een kans moeten krijgen.

Omdat álle kinderen een kans moeten krijgen. Omdat álle kinderen een kans moeten krijgen. Daarom doneer ik met belastingvoordeel via een notariële akte. UNICEF is er voor álle kinderen > UNICEF werkt in meer dan 190 landen. > Ruim 50 procent van

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET. Renovatie binnenkant kerk. Bouwen naar de Geest en in steen.

INFORMATIEPAKKET. Renovatie binnenkant kerk. Bouwen naar de Geest en in steen. INFORMATIEPAKKET Renovatie binnenkant kerk Bouwen naar de Geest en in steen. Voorwoord Geacht gemeentelid, Voor u ligt het informatiepakket voor de renovatie van de binnenkant van de kerk, waarin het schenken

Nadere informatie

schenk jongeren de kans Jezus te leren kennen

schenk jongeren de kans Jezus te leren kennen schenk jongeren de kans Jezus te leren kennen Omdat we het ze gunnen Regelmatig krijgen we van wethouders, bestuurders en welzijnsorganisaties het compliment dat de mensen die zich inzetten voor Youth

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift

Overeenkomst periodieke gift Overeenkomst periodieke gift Exemplaar voor de schenker 1. Verklaring gift De ondertekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Ecomare De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker

Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker Ondergetekende verklaart een schenking te doen aan Stichting Hexagon Ensemble. De schenking bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke

Nadere informatie

Toelichting op de overeenkomst tot periodieke schenking

Toelichting op de overeenkomst tot periodieke schenking Overeenkomst Periodieke schenking Exemplaar voor de 1 Basisgegevens 1a Naam van de De heer/mevrouw 1b Naam van de begunstigde Stichting TJOMMIE Foundation 1c Vast bedrag per jaar in euro Vast bedrag per

Nadere informatie

1. VERKLARING GIFT Overeenkomst periodieke gift in geld. De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting De Navigators.

1. VERKLARING GIFT Overeenkomst periodieke gift in geld. De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting De Navigators. Schenking aan: Exemplaar voor de schenker 1. VERKLARING GIFT Overeenkomst periodieke gift in geld De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting De Navigators. De gift bestaat

Nadere informatie

Prospectus Obligatielening GC&FC Olympia Duurzaam. Obligatie met schenking rente

Prospectus Obligatielening GC&FC Olympia Duurzaam. Obligatie met schenking rente Prospectus Obligatielening GC&FC Olympia Duurzaam Obligatie met schenking rente Januari 2019 Samenvatting Interessante obligatielening ter financiering project Olympia Duurzaam - Financieringsopzet die

Nadere informatie

Periodieke gift in geld voor de Parochiebijdrage. Exemplaar voor de schenker. Parochie Heilige Geest. het overlijden van de schenker

Periodieke gift in geld voor de Parochiebijdrage. Exemplaar voor de schenker. Parochie Heilige Geest. het overlijden van de schenker Parochie Heilige Geest Hoofdstraat 58 5121 JG Rijen Telefoon: 0161-222833 E-mail: bestuur@parochieheiligegeest.nl Website: www.parochieheiligegeest.nl Kerken: Maria Magdalena Rijen en Anna Molenschot Overeenkomst

Nadere informatie

De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers),

De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers), Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

➀ Verklaring gift. ➁ Looptijd van de gift. ➂ Gegevens schenker

➀ Verklaring gift. ➁ Looptijd van de gift. ➂ Gegevens schenker Overeenkomst begunstiger De Nationale Opera Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker ➀ Verklaring gift Ondergetekende verklaart een gift te doen en ondersteunt De Nationale Opera in de rol van:

Nadere informatie

PERIODIEKE SCHENKINGEN

PERIODIEKE SCHENKINGEN PERIODIEKE SCHENKINGEN Human Rights Watch staat geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Periodieke schenkingen aan een ANBI komen in aanmerking voor belastingvoordeel. Wanneer u met

Nadere informatie

Verenigingen en stichtingen Fiscale actualiteiten 2014. Denk ondernemend. Denk Bol.

Verenigingen en stichtingen Fiscale actualiteiten 2014. Denk ondernemend. Denk Bol. Verenigingen en stichtingen Fiscale actualiteiten 2014 Denk ondernemend. Denk Bol. Als bestuurder zet u zich in voor uw vereniging of stichting. Daarom wilt u op de hoogte blijven van alle actualiteiten.

Nadere informatie

Hulp bij het invullen van de Jaarruimtetool

Hulp bij het invullen van de Jaarruimtetool Hulp bij het invullen van de Jaarruimtetool Wat is jaarruimte? De jaarruimte is het maximale bedrag dat u met belastingaftrek elk jaar opzij mag zetten voor het aanvullen van uw pensioen. Voor het berekenen

Nadere informatie

Stichting Kunst & Allerzielen Eindhoven. OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT IN GELD voor minstens vijf jaar

Stichting Kunst & Allerzielen Eindhoven. OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT IN GELD voor minstens vijf jaar Transactie nummer: Stichting Kunst & Allerzielen Eindhoven www.skae.nl OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT IN GELD voor minstens vijf jaar 1. Verklaring gift De ondergetekende verklaart een gift te doen aan Stichting

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Alles over het voordeel van periodiek schenken Iedere euro telt! Iedere euro telt. Daarom vertellen we u graag hoe u met een periodieke schenking aan Stichting

Nadere informatie

Schenken - Geven - Nalaten

Schenken - Geven - Nalaten Schenken - Geven - Nalaten Uw financiële bijdrage is van groot belang voor de fondsen van de Stichting Tekenbeetziekten (STZ) en voor u fiscaal aantrekkelijk! 1 0. Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Geven als particulier

Nadere informatie

Als u kosten maakt voor kinderopvang

Als u kosten maakt voor kinderopvang 2004 Als u kosten maakt Als u kosten maakt in verband met uw werk kan dit gevolgen hebben voor uw belasting. U mag namelijk onder bepaalde voorwaarden een deel van deze kosten aftrekken. Of dat ook voor

Nadere informatie

ANBI en andere Beheerszaken

ANBI en andere Beheerszaken ANBI en andere Beheerszaken Coevorden, 24 november 2015 Theo Trox (Zeerijp), gemeenteadviseur kerkbeheer Inhoud: - Voorstellen - ANBI-transparantie (de tijd dringt!) - Zorg van de Kerk Voorstellen - Gemeenteadviseur

Nadere informatie

GEVEN SCHENKEN NALATEN AAN DE STICHTING MELANOOM

GEVEN SCHENKEN NALATEN AAN DE STICHTING MELANOOM GEVEN SCHENKEN NALATEN AAN DE m e t m e l a n o o m, o o g m e l a n o o m e n 2010, versie 1 Uitgave: Stichting Melanoom Vormgeving: Matt Art Concept & Design Druk: Drukkerij Out Papier: Conqueror Smooth

Nadere informatie

Zonnig BTW-nieuws. Roza Belastingadviseurs BV

Zonnig BTW-nieuws. Roza Belastingadviseurs BV Zonnig BTW-nieuws Omzetbelasting op zonnepanelen Op 20 juni 2013 heeft de hoogste Europese rechter een arrest gewezen, waarin is beslist dat eigenaren van zonnepanelen die duurzaam tegen vergoeding de

Nadere informatie

Omdat élk kind kind moet kunnen zijn.

Omdat élk kind kind moet kunnen zijn. Omdat élk kind kind moet kunnen zijn. Daarom doneer ik met belastingvoordeel. Thobile uit Swaziland is hiv positief, dankzij de juiste medische behandeling kwam haar dochter Catarea gezond ter wereld.

Nadere informatie

Extra geld voor mensen met een laag inkomen

Extra geld voor mensen met een laag inkomen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u misschien recht op extra geld van uw gemeente. We

Nadere informatie

WHITE PAPER AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

WHITE PAPER AANGIFTE INKOMSTENBELASTING WHITE PAPER AANGIFTE INKOMSTENBELASTING Laatste update: 1-03-2019 HI! Wanneer je als freelancer aan de slag gaat, ben je verplicht om één keer per jaar je inkomstenbelasting aan te geven bij de Belastingdienst.

Nadere informatie

Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit

Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit De beschikking is geldig vanaf 1 januari of de dag van afgifte als het jaar van aanvraag is begonnen, tot en met 31 december van hetzelfde jaar.

Nadere informatie

OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE SCHENKING (LIJFRENTESCHENKING) 1a Naam van de schenker Dhr / Mevr. 1b Naam van de begunstigde

OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE SCHENKING (LIJFRENTESCHENKING) 1a Naam van de schenker Dhr / Mevr. 1b Naam van de begunstigde 1 BASISGEGEVENS 1a Naam van de schenker Dhr / Mevr 1b Naam van de begunstigde 1c Vast bedrag per jaar in euro Vast bedrag per jaar in letters 2 LOOPTIJD PERIODIEKE SCHENKING 2a Looptijd schenking (minimaal

Nadere informatie

Ja, hierbij verklaar ik (ondergetekende/schenker) dat ik periodiek een gift

Ja, hierbij verklaar ik (ondergetekende/schenker) dat ik periodiek een gift SCHENKINGSOVEREENKOMST (lees eerst de toelichting op pagina 4 en 5) Ja, hierbij verklaar ik (ondergetekende/schenker) dat ik periodiek een gift schenk aan Stichting Blauw Zout. 1. Mijn schenking bestaat

Nadere informatie

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z81FD (2126)

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z81FD (2126) 2008 Als u gaat scheiden Als u gaat scheiden, heeft dit gevolgen voor de belasting van u en uw echtgenoot. Voor de belastingheffing wordt u als gescheiden beschouwd, als u niet meer bij elkaar woont. Om

Nadere informatie

Stichting Restauratiefonds Nicolaaskerk Baarn

Stichting Restauratiefonds Nicolaaskerk Baarn Comité van Aanbeveling Mevr. J.F.M.W. van den Eshof-Ansinger Baarnsch Lyceum J.Nijhof Nijhof Woonwarenhuis drs L.W.J.J. Poels Huisarts Ds. W. Schaap Predikant Pauluskerk Stichting Restauratiefonds Nicolaaskerk

Nadere informatie

Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015

Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015 Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015 De ondergetekende(n), de heer/mevrouw (naam schenker), verklaart/verklaren te zijn overeengekomen dat de hierna te noemen schenker een periodieke gift doet aan

Nadere informatie

Foto: Camiel Donders. partnerprogramma 2014/2015

Foto: Camiel Donders. partnerprogramma 2014/2015 Foto: Camiel Donders partnerprogramma 2014/2015 Rob van Steen, directeur Theaters Tilburg Help ons om onze dromen te realiseren en word Partner van Theaters Tilburg Juist in deze turbulente tijd hebben

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld

Overeenkomst periodieke gift in geld Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor de ontger 1 Verklaring gift 1a Naam de schenker m / v Naam de begunstigde Stichting De Hoop 1b De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Overeenkomst tot periodieke schenking

Overeenkomst tot periodieke schenking Overeenkomst tot periodieke schenking Exemplaar voor R.K. Parochie St. Johannes de Doper 1 Basisgegevens 1a Naam van de schenker keuze m/v 1b Naam van de begunstigde R.K. Parochie St. Johannes de Doper

Nadere informatie

AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014

AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014 AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014 Om de aangifte inkomstenbelasting van u en/of uw partner te kunnen verzorgen hebben wij diverse privé gegevens van u nodig. Deze lijst is opgesteld zodat u alle gegevens

Nadere informatie

Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum

Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum U wilt een periodieke gift doen aan Teylers Museum. Alle schenkingen ten behoeve van het museum worden bijeengebracht

Nadere informatie

OUDEGRACHT AC UTRECHT IBAN NL21TRIO

OUDEGRACHT AC UTRECHT IBAN NL21TRIO OEKUMENISCHE STUDENTENGEMEENTE OUDEGRACHT 33 3511 AC UTRECHT 06-461 477 28 IBAN NL21TRIO0391158368 SECRETARIAAT@EUG-JANSKERK.NL WWW.EUG-JANSKERK.NL Exemplaar voor de schenker OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT

Nadere informatie

Foto: Camiel Donders. partnerprogramma 2015/2016

Foto: Camiel Donders. partnerprogramma 2015/2016 Foto: Camiel Donders partnerprogramma 2015/2016 Rob van Steen, directeur Theaters Tilburg Help ons om onze dromen te realiseren en word Partner van Theaters Tilburg Juist in deze turbulente tijd hebben

Nadere informatie

Ja, ik steun Open Doors!

Ja, ik steun Open Doors! Exemplaar voor de schenker 1. VERKLARING GIFT Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Open Doors. De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag

Nadere informatie

Wilt u doneren? Lees dan hieronder hoe u dat kunt doen. Hartelijk dank!

Wilt u doneren? Lees dan hieronder hoe u dat kunt doen. Hartelijk dank! Wilt u doneren? Lees dan hieronder hoe u dat kunt doen Eenmalige schenking Periodieke schenking U kunt uw gift overmaken op: IBAN: NL11 RABO 0117 5713 26 t.n.v. Stichting Peuple du Monde. Zie onderstaand

Nadere informatie

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z71FD (1019)

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z71FD (1019) Als u gaat scheiden Als u gaat scheiden, heeft dit gevolgen voor de belasting van u en uw echtgenoot. Voor de belastingheffing wordt u als gescheiden beschouwd, als u niet meer bij elkaar woont. Om welke

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang Kinderopvangtoeslag berekenen Op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen. Voorbeeld Vervolgens

Nadere informatie

JAN PELLEGROM ORGANISATIEADVIES www.janpellegrom.nl. Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2008

JAN PELLEGROM ORGANISATIEADVIES www.janpellegrom.nl. Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2008 JAN PELLEGROM ORGANISATIEADVIES www.janpellegrom.nl Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2008 Vooraf Deze informatie is vooral bedoeld voor gastouders die dit als bijverdienste doen en niet

Nadere informatie

STICHTING GEZINSADOPTIE JALES, RSIN/Fiscaalnummer ,

STICHTING GEZINSADOPTIE JALES, RSIN/Fiscaalnummer , Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende verklaart een gift te doen aan: hierna te noemen instelling. STICHTING GEZINSADOPTIE JALES, RSIN/Fiscaalnummer

Nadere informatie

Periodiek schenken Algemene informatie voor parochianen

Periodiek schenken Algemene informatie voor parochianen Periodiek schenken Algemene informatie voor parochianen Versie 16augustus 2010 Parochie: Adres: Contactpersoon in de parochie voor periodieke schenking: Jaarlijks schenken aan een parochie is een genereus

Nadere informatie