Onderwerp: Notulen ALV d.d Bladzijde: 1 van 8.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderwerp: Notulen ALV d.d. 07-02-2008 Bladzijde: 1 van 8."

Transcriptie

1 Onderwerp: Notulen ALV d.d Bladzijde: 1 van 8. Plaats : Wijkcentrum Ruusbroechof Tijdstip : 13:30 uur Aanwezig : Jannie Admiraal, Eugenie van Aken, Mar de Bakker, Rob Ballot, Riet Bierman, Ingrid de Bijl (voorz.), Jaap de Bijl (secr. ad int.), Riet Bijman, Nico Bolten (best.lid), Agnes Brandt, Corrie de Bruin, Joke Delforterie, Carla Dinkla, Marga Dogger, Bep van Es, Angela Faust, Ines van Gool, Jacques Goudsblom, Riet Groenewoud (best.lid), Tine Grooteman, Greet Hamel, Ellie Houter, Annik Hubert, Annie de Jong, Marijke Kay, Jos Keuss, Ineke van Kooperen, Kees Kuhne (penningm. ad int.), Wil Kunst, Irene Nan, Elly Nederhelman, Jan Nederhelman (best.lid), Thea van Oosterom, Jan Petie, Tine Petie, Wil Poland, Mary Ros, Dick Scholten, Hanneke Scholten, Nel Schuurman, Leonie Slagmolen, Rie Stoop, Jan Stuifbergen, Riet van Trigt, Petra van Veen, Jo Velseboer, Juul Wentink, Janny van Wieringen en Ton Zaat (49). Afwezig : Riet Alleman, Ina Balk, Jos van Bentem, Agaath Brasser, Thea Bruininge, Tiny Hartenberg, Jelly Hoekmeijer, Hanny Jongsma, Afke Kinkhouwers, Els de Kloet, Herman Knoop, Gerard Kok, Riet Kok, Hasha Kops, Alie Kuhne, Dick van Laar, Alie Leep, Frits Lier, Lies van der Loo, Miep Luijckx, Riekie Moonen, Tineke Poiesz, Wim Poland, Dick Schermerhorn, Gré Schermerhorn, Ada Schreiner, Elly Sijmons, Ton Sijmons, Gerbrand Spanjaard, Lenie Swager, Leo Vogelzang, Christa de Vries, Bertus van Vuuren, Corry Weel, Henk Wille, Wil Wille en Monique Winder (37) 0 Agenda: 1. Opening, mededelingen en vaststelling agenda. 2. Ingekomen stukken. 3. Vaststellen van de notulen van de ALV van Jaarverslag van de secretaris. 5. Jaarverslag van de penningmeester. - exploitatie overzicht per balans per begroting Verslag van de Kascontrolecommissie (KCC). 7. Bestuursverkiezing. 8. Vaststellen van de begroting voor het verenigingsjaar Vaststellen van de Contributie en Entreegeld voor Benoeming van leden van de KCC. 11. Benoeming van leden van overige commissies (Lief & Leed, Lustrum 2009). 12. Mededelingen van de WL m.b.t. artikel 3 van het Competitie Reglement. 13. Website Rondvraag. 15. Sluiting.

2 Onderwerp: Notulen ALV d.d Bladzijde: 2 van 8. 1 Opening, mededelingen en vaststelling agenda. De voorzitter opent om uur de vergadering en vraagt of iedereen de presentielijst heeft getekend. Na het tellen van de aanwezigen (49) stelt zij vast, dat het quorum (86/2+1 = 44) aanwezig is en de ALV rechtsgeldige besluiten kan nemen. Op de vraag of leden nog aanpassingen willen van de agenda, wordt negatief gereageerd. Bij aanvang van deze ALV bestaat het bestuur uit Ingrid de Bijl-Baerselman (voorzitter), Jaap de Bijl (secretaris ad interim), Kees Kuhne (penningmeester ad interim) en de algemeen bestuursleden Nico Bolten, Riet Groenewoud en Jan Nederhelman. 2 Ingekomen stukken. Ontvangen: - kerstkaart van de NBB - enquête van het NBB-district NH over deelname aan viertallencompetitie - factuur van de KvK - overzicht cursusprogramma van CVO (Centrum Vrijwilligers Ondersteuning) - verzoek om opgave voor een vermelding in de gemeentegids 3 Vaststellen van de notulen van de ALV van Door omstandigheden zijn er van de vorige ALV helaas geen notulen gemaakt. De secretaris heeft ook geen handgeschreven aantekeningen gevonden. Op de vraag van de voorzitter of er leden zijn die zich nog iets herinneren van de vorige ALV waarop het bestuur nog actie moet ondernemen, komt geen reactie. 4 Jaarverslag van de secretaris. Het jaarverslag van de secretaris wordt zonder op- en aanmerkingen goedgekeurd. 5 Jaarverslag van de penningmeester. - exploitatie overzicht per balans per begroting 2008 Op het verslag van de penningmeester heeft geen van de leden iets aan te merken. 6 Verslag van de Kascontrolecommissie (KCC). De penningmeester legt uit dat het het ontbreken van de notulen, niet meer bekend is wie er toen in de KCC zijn gekozen. Wel kon worden achterhaald, dat Lenie Swager er deel van uitmaakte. Voorts heeft de penningmeester Jan Petie bereid gevonden als 2 e KCC-lid te functioneren. De KCC heeft de boeken en bescheiden gecontroleerd en in orde bevonden. In het de penningmeester voorgelezen verslag stelt de KCC voor het bestuur te dechargeren voor het financiële beleid over het verenigingsjaar 2007.

3 Onderwerp: Notulen ALV d.d Bladzijde: 3 van 8. 7 Bestuursverkiezing. De voorzitter legt uit dat het plotseling vertrekken van Ine Slegt (WL di-av en secretaris) en Yvonne van Rhenen (penningmeester) er een bestuursvacuüm is ontstaan. Wel is Jan Nederhelman op verzoek van Nico Bolten, toegetreden tot het bestuur als bestuurslid. In september 2007 hebben Kees Kuhne en Jaap de Bijl zich bereid verklaart om ad interim de posten van penningmeester en secretaris te vervullen. De ALV dient hun functioneren nog wel te bevestigen. Volgens het het bestuur vastgestelde rooster van aftreden, treden Jaap de Bijl en Jan Nederhelman af. Jan heeft aangegeven niet herkiesbaar te zijn. De voorzitter zegt, dat het bestuur Jaap de Bijl en Kees Kuhne voordraagt om de functies van secretaris en penningmeester te vervullen. Voorts is er nog een vacature voor de functie van een algemeen bestuurslid. De voorzitter vraagt of er uit de leden nog personen zijn om deze functie te gaan vervullen en of de ALV nog tegenkandidaten heeft voor de functies van penningmeester en secretaris. Op de vraag uit de leden of het niet te doen gebruikelijk is, dat een bestuur uit een oneven aantal personen bestaat, antwoord de secretaris ad interim, dat volgens artikel 5 van het HHR het bestuur uit 6 personen bestaat. In het verleden is het gebruikelijk geweest om een bestuur uit een oneven aantal personen te laten bestaan, zodat bij een stemming, de stemmen niet kunnen staken. Dit is eigenlijk een farce, want wanneer een bestuurslid ziek is of zich onthoudt van stemming, kan er nog steeds een patsituatie ontstaan. In artikel 9 van ons HHR staat dan ook, dat bij staking van de stemmen, de stem van de voorzitter beslist. Staande de vergadering verklaart Marga Dogger bereid te zijn de functie van algemeen bestuurslid te aanvaarden. Omdat er verder geen kandidaten voor bestuursfuncties zijn, worden Marga Dogger, Jaap de Bijl en Kees Kuhne bij acclamatie gekozen. Het bestuur bestaat tot de volgende ALV, welke in het 1 e kwartaal van 2009 zal worden gehouden, uit: Ingrid de Bijl-Baerselman (voorzitter), Jaap de Bijl (secretaris), Kees Kuhne (penningmeester) en de algemeen bestuursleden Nico Bolten, Marga Dogger en Riet Groenewoud. 8 Vaststellen van de begroting voor het verenigingsjaar De penningmeester legt uit, dat de begroting 2 onzeker posten kent aan de inkomstenkant. Dit zijn de posten 3 (Lotto) en 4 (Grote clubactie) welke tezamen bijna ¼ van de inkomsten uitmaken. Of Dick van Laar, de grote voortrekker van de Grote Clubactie nog terugkomt, is zeer de vraag. Ook de Lotto lijkt een onzekere toekomst tegemoet te gaan. Verder wordt de begroting zonder vragen, op- en aanmerkingen de ALV met algemene stemmen goedgekeurd.

4 Onderwerp: Notulen ALV d.d Bladzijde: 4 van 8. 9 Vaststellen van de Contributie en Entreegeld voor De penningmeester legt uit, dat hij de inkomsten gebaseerd heeft op de bedragen in het verenigingsjaar Sterker nog, hij heeft deze bedragen gehandhaafd. De ALV gaat hiermee akkoord en dat houdt dus in dat voor het verenigingsjaar 2008 de contributie gaat bedragen: - 65,00 voor een lid die op dinsdagavond of donderdagmiddag speelt - 120,00 voor een lid die op dinsdagavond en donderdagmiddag speelt - 12,50 entreegeld voor een nieuw lid. De penningmeester wijst op de kortingsregeling in artikel 38 van het HHR en op het feit dat herintredende leden geen entreegeld verschuldigd zijn. Voorts stelt de penningmeester vast, dat de ALV met het goedkeuren van de begroting eigenlijk ook akkoord is gegaan met de hem voorgestelde contributie. Over de betaalwijze deelt het bestuur mede, dat ieder lid volgende week een brief krijgt waarin precies staat, wat er aan contributie moet worden betaald en op welke rekening en tenaamstelling dit dient te gebeuren. Marga Dogger benadrukt nog eens, dat die tenaamstelling heel belangrijk is, omdat anders de betaling steeds wordt teruggestort. Jaap de Bijl antwoordt, dat dit allemaal duidelijk in de brief zal staan. besluit Jaap 10 Benoeming van leden van de KCC. Gezien de geschiedenis, dient er een geheel nieuwe KCC te worden gekozen, bestaande uit 2 personen, waarvan er één 2 jaar in zit, plus een reservelid. De volgende personen verklaren zich bereid in de KCC zitting te nemen: Rie Stoop (voor 1 jaar), Rob Ballot (voor 2 jaar) en Marijke Kay (reservelid). Zij worden de ALV als zodanig bij acclamatie benoemd. 11 Benoeming van leden van overige commissies (Lief & Leed, Lustrum 2009). De voorzitter zegt dat Rie Alleman en Agaath Brasser altijd druk in de weer geweest zijn om de prijzentafels voor de kerst- en einddrives te verzorgen. Met de voorbereidingen hiervoor waren zij al vroeg in de weer, om zoveel mogelijk van allerlei aanbiedingen gebruik te kunnen maken. Voor hun inspanningen zijn zij echter nooit fatsoenlijk bedankt en dit wil het bestuur nu rechtzetten. Helaas zijn Rie en Agaath niet aanwezig, maar de voorzitter verzekert de ALV, dat zij hen dan op een ander tijdstip met een passende toespraak en cadeau zal bedanken voor hun jarenlange inzet om mooie prijzentafels samen te stellen. Een nieuwe prijzencommissie is niet meer nodig, omdat het bestuur gekozen heeft voor een andere opzet. Deze is voor de eerste keer toegepast op de Sinterklaasdrive van zaterdag 8 december Hierbij was er geen prijzentafel, maar kreeg iedere deelnemer 4 consumptiemuntjes en werd er 3x langs gegaan met hapjes. Deze opzet zal ook worden gehanteerd voor de einddrive op zaterdag 26 april 2008.

5 Onderwerp: Notulen ALV d.d Bladzijde: 5 van 8. Wel hebben wij een nieuwe Lief en Leed (L&L) commissie nodig. Deze bestond voor de dinsdagavond uit Gré Schermerhorn en voor de donderdagmiddag uit Josje van Twuijver. Josje is geen lid meer. Gré heeft echter aangegeven, dat zij het L&L-stokje graag aan een nieuw lid geeft. Zij heeft dit werk nu al meer dan 10 jaar gedaan. Ineke van Kooperen en Wil Poland (di-av) en Riet Groenewoud en Greet Hamel (domid) melden zich aan voor de L&L-commissie. Ingrid de Bijl zegt toe, dat zij gaarne bereid is om de dames waar mogelijk bij te staan, bijvoorbeeld wanneer er op ziekenbezoek gegaan moet worden. Riet zegt nog, dat het een praktische oplossing is, omdat mensen haar toch al bellen wanneer er iets bijzonders is. De L&L-commissie wordt de ALV met acclamatie benoemd. Tot slot is er een Lustrumcommissie nodig om in 2009 ons 75-jarig bestaan te gaan vieren. Hierbij moet niet vergeten worden om de NBB hierover in te lichten. De viering van het 14 e Lustrum in 2004 wordt nog gememoreerd en de organisatoren van toen (Agnes Brandt, Nico Bolten en Kees Kuhne) zijn bereid om ook de organisatie van het 15 e Lustrum op zich te nemen. Ook zij worden bij acclamatie benoemd. Samenvattend heeft ALV voor het verenigingsjaar 2008 de volgende commissies benoemd: a) Lief en Leed (L&L) Commissie di-av: Ineke van Kooperen en Wil Poland do-mid: Riet Groenewoud en Greet Hamel. b) Lustrum Commissie - Agnes Brandt - Nico Bolten - Kees Kuhne 12 Mededelingen van de WL m.b.t. artikel 3 van het Competitie Reglement. Riet Groenewoud legt uit, dat ze problemen heeft met het zoeken van invallers. Sommige leden bellen zelfs 15 minuten van te voren af en dan kan Riet echt niet meer voor een invaller zorgen. En wanneer er dan een stilzit is, hoort zij alleen maar gemopper. Riet vraagt daarom ook aan de leden om de afmeldtermijn in de gaten te houden. Nu biedt artikel 3.1 van het Competitie Reglement uitkomst. De eerste regel ervan luidt: Indien een paar of één speler van een paar op een speelavond of -middag verhinderd is, dient men in principe zelf voor een invallend paar of invaller (m/v) te zorgen. Eventueel kan men de lijst met namen van personen en paren die zo nu en dan bereid zijn om in te vallen raadplegen. Nu willen Riet en Kees lijsten met namen samenstellen van personen dit in willen vallen. Een lijst met invallers voor de dinsdagavond en één voor de donderdagmiddag. Om te beginnen kunnen donderdagmiddag leden zich opgeven, wanneer zij bereid zijn om op de dinsdagavond te komen invallen en dins- Riet/Kees

6 Onderwerp: Notulen ALV d.d Bladzijde: 6 van 8. dagavond leden kunnen zich opgeven wanneer zij bereid zijn om in te vallen op de donderdagmiddag. Voorts kunnen leden die ook nog op een andere club bridgen bij die andere club informeren of daar mensen zijn die bereid zijn om op de dinsdagavond dan wel donderdagmiddag in te vallen. Op deze wijze kunnen er 2 degelijke invallerlijsten worden samengesteld. Deze lijsten worden aan de leden ter beschikking gesteld, zodat ze zelf voor een invaller of zelfs invallend paar kunnen zorgen. Marga Dogger vraagt nog of er leden van buiten de club in mogen vallen. Het antwoord hierop is een volmondig JA. Alle leden 13 Website Kees Kuhne zegt dat het mogelijk is om de uitslag per thuis te krijgen. Zo u dit wenst, moet u uw adres aan Kees Kuhne en/of Riet Groenewoud geven. Jaap de Bijl zegt dat het aardige van de website is, dat u daar niet alleen de standen kunt zien, maar ook wat voor contracten andere paren hebben geboden en hoe het resultaat ervan is geweest. Uit de leden komt de vraag hoe zij dit moeten doen. Jaap de Bijl zegt toe, dat hij een eenvoudige handleiding zal maken en verspreiden. Jaap 14 Rondvraag. Rie Stoop wil graag weten waarom er bij de uitgavenpost 7 (Gelegenheidsdrives) zo n hoog bedrag van 900,- is begroot. Kees Kuhne legt uit, dat er n.a.v. het succes van de Sinterklaasdrive op veel vragen zijn gekomen of we hiervan een herhaling krijgen. In het bestuur is daarom besloten om per jaar 2 van dergelijke drives te organiseren, waarbij zowel de leden van de dinsdagavond als de donderdagmiddag aanwezig zijn. De kosten per drive worden begroot op 450,- en vandaar dus dit hoge bedrag. Rie Stoop vraagt of het niet mogelijk is om leden die niet aan zo n gelegenheidsdrive mee kunnen doen, een bloemetje of andere attentie te geven. Hierop wordt geantwoord, dat dit niet zal gebeuren. Alleen leden die de moeite nemen om aan deze drives mee te doen, genieten van de drankjes en hapjes. Overigens zijn deze drives alleen voor leden. De enige die op deze dagen voor invallers van buiten de club mag zorgen, is de wedstrijdleider. Het doel is duidelijk. Op een gezelligheidsdrive willen we geen stilzittafel hebben. Agnes Brandt vraagt wat de Lotto zal opbrengen. Kees zegt het niet te weten. Dat hangt af van de deelname de leden. In 2007 was er een inkomst van 1.100,- begroot, maar er is slechts 635,- binnengekomen. Agnes zegt dat er nu veel leden die altijd veel loten kochten van de club af zijn en dus verwacht zij dat de opbrengsten mogelijk tegen zullen vallen. Ondanks deze negatieve verwachting zegt Agnes toch toe om de Lotto te gaan doen. Kees zal haar hierbij assisteren. Ellie Houter zegt nog, dat mensen niet op het laatste moment moeten binnenkomen. Dit is nadelig voor de verkoop van de Lottonummers.

7 Onderwerp: Notulen ALV d.d Bladzijde: 7 van 8. Kees Kuhne spreekt ook nog de vrees uit, dat mogelijk uit de Grote Clubactie (GCA) ook minder opbrengsten zullen komen. Dick van Laar is altijd de grote trekker van deze GCA-kar geweest. Helaas is het de verwachting, dat Dick van Laar niet meer terug komt. Bij de GCA koopt de club loten in voor 0,50 en verkoopt deze aan de leden voor 2,50. Dick van Laar inventariseerde altijd van te voren bij de leden wie er belangstelling voor heeft, zodat hij weet hoeveel loten hij moet bestellen. Op de vraag van Ingrid de Bijl of er iemand onder de aanwezige leden de GCA-kar wil trekken, voor het geval Dick echt niet meer terugkeert, komt er geen reactie. Het bestuur houdt een stille hoop, dat hier in de loop van het verenigingsjaar verandering in komt. Agnes, Kees en Nico, de organisatoren van het 15 e Lustrum in 2009, willen graag een datum hebben. Ingrid de Bijl vindt dat dit zo dicht mogelijk bij onze oprichtingsdag moet liggen. Zij stelt daarom de volgende data voor: 7, 21 of 28 februari Uit de vergadering komen geen tegengeluiden. Jaap de Bijl zegt, dat de Lustrumcommissie ook de NBB hierover moet inlichten en mogelijk het bestuur van het district moet uitnodigen. 15 Sluiting. Ingrid de Bijl dankt alle aanwezigen voor hun bijdragen en sluit om 14:22 uur de vergadering. Er zal om ca uur gebridged kunnen worden. ACTIELIJST Nr. Start Door Streefdatum Gereed Gereed Werkelijk Brief over te betalen contributie 2008 met rekeningnummer Jaap en tenaamstelling Samenstellen van invallerlijsten voor de dinsdagavond Riet/Kees en donderdagmiddag Informeren bij andere verenigingen naar personen die in Alle leden willen vallen en dit geven aan Riet en/of Kees Eenvoudige handleiding voor het bekijken van onze Jaap website

8 Onderwerp: Notulen ALV d.d Bladzijde: 8 van 8. BESLUITEN-Lijst. Nr. ALV van: Besluiten Uitgevoerd Dinsdagavond wordt er gespeeld, 7 rondes van 4 spellen met 2 rookpauzes van 5 minuten na de tweede en na de vijfde ronde Contributie wordt ƒ 120,- voor alleen een dinsdagavond of donderdagmiddag en ƒ 160,- voor zowel dinsdagavond als donderdagmiddag. Betaalt men de jaarlijks contributie vóór 1 maart, dan krijgt men ƒ 20,- korting De toto-inkomsten zullen worden gecontinueerd Contributie voor 2001 wordt voor de leden die op beide speelgelegenheden spelen met ƒ 15,- verhoogd tot ƒ 155,-. Voor 2002 wordt de contributie nog eens met ƒ 10,- tot ƒ 165, Op dinsdagavond wordt er gespeeld in 7 ronden van 4 spellen De lotto wordt niet meer gespeeld Met 67 stemmen voor en 36 tegen wordt besloten het NBB-lidmaatschap per op te zeggen Besluit van niet uitgevoerd,omdat deze in strijd is met de Statuten De heer Crum wordt benoemd tot erelid (overleden in april 2001) Er worden 22 Bridgemates aangeschaft Aanvullend Competitie Reglement wordt aangenomen Contributie voor alleen dinsdag of donderdag blijft 60,- en voor bridgen op beide speelgelegenheden 105,-. Het inschrijfgeld bedraagt 12, Op dinsdagavond wordt er nog steeds gespeeld in 7 ronden van 4 spellen en Vonny van Rhenen gaat de Lotto leiden op de dinsdagavond en Dick van Laar op de donderdagmiddag. Het winnende getal zal het reserve getal van de zondaglotto zijn Lidmaatschap NBB: 48 voor, 38 tegen en 2 onthoudingen Geen besluiten (Geen getypte notulen). Contributieverhoging met 5,- is akkoord. 18 feb/mrt- 05 Geen notulen 19 feb/mrt- 06 Geen notulen Geen notulen Contributie voor alleen dinsdag of donderdag blijft 65,- en voor bridgen op dinsdag en donderdag 120,-. Het inschrijfgeld bedraagt 12,

Aanvang: uur in de Hofstaete. 22 oktober 2007

Aanvang: uur in de Hofstaete. 22 oktober 2007 Onderwerp: Notulen Algemene Ledenvergadering van 29 oktober 2008. Bladzijde: 1 van 5. Aanvang: 19.15 uur in de Hofstaete. 22 oktober 2007 Aanwezig : 68 leden (=88,3%) aanwezig) Afwezig : Rob Bottelier,

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

IJ.B.C. DE JUMP Velserbroek, 14-01-2012

IJ.B.C. DE JUMP Velserbroek, 14-01-2012 IJ.B.C. DE JUMP Velserbroek, 14-01-2012 Secretariaat: Westbroekerweg 81 1991 LX Velserbroek Tel. 023-5389451 e-mail adres: michael@dejump.nl Hierbij nodigen wij U uit tot het bijwonen van de jaarlijkse

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 27 september 2011

Huishoudelijk Reglement 27 september 2011 0. Definities ABC - Alkmaarsche Bridge Club ALV - Algemene Ledenvergadering Bestuur - alle bestuursleden van ABC CR - Competitie Reglement HHR - HuisHoudelijk Reglement LV - Ledenvergadering NBB - Nederlandse

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Aanwezig: Vera van Etten (voorzitter bestuur), Hetty Tjalkens (vice voorzitter),

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen Artikel 1. Naam en zetel De vereniging, opgericht op 29 april 1929 en gewoon lid van de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (C.O.V.S.), draagt de naam: "C.O.V.S.-Groep Leiden en Omstreken"

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bridge Club Tilburg Zuid Huishoudelijk Reglement Het huishoudelijk reglement is aangenomen op de algemene ledenvergadering van 6 december 2007 en treedt in werking per 6 december 2007. Het huishoudelijk

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Datum: 24 mei 2014 Locatie: Hotel Bergse Bossen in Driebergen Voorzitter: Ewout Brunt Notulist: Willemien Uijl 1. Opening door de voorzitter dhr.

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010.

Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010. Secretariaat District Kennemerland J. Vermeerstraat 40 2102 BW Heemstede Tel: 023-5286656 E-Mail: helenedeklerk@hotmail.com Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010. Aanwezig: Ron Jedema

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Aanwezig van het districtsbestuur: Paul Wesselius, voorzitter Joyce Haarman, secretaris (aanwezig vanaf 19.45,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 16 oktober 2015 bij notariële akte verleden voor notaris mr. Antje de Vries. Dit Huishoudelijk

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden.

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Ledenvergadering S.V. Pegasus Notulen 06-09-2016 Notulist: Marcel Pol Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Bestuur: Voorzitter: Piet van der Wal Penningmeester:

Nadere informatie

LEDEN. Artikel 1. BESTUUR. Artikel 2. De voorzitter.

LEDEN. Artikel 1. BESTUUR. Artikel 2. De voorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT AQUA NOVIO 94 LEDEN. Artikel 1. 1. Zij die lid van de vereniging wensen te worden richten het verzoek daartoe aan het bestuur met nauwkeurige opgave van naam, adres, geboortedatum,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 VERENIGING VAN OUD FOKKER EMPLOYÉS 14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 INDIEN ONBESTELBAAR S.V.P. RETOUR: Kootwijkstraat 135 / 2573 XM Den Haag ===============================================================

Nadere informatie

HUISHOUDERLIJK REGLEMENT BILJARTGROEP BEJA

HUISHOUDERLIJK REGLEMENT BILJARTGROEP BEJA WEDSTRIJDREGLEMENT ROOSTERCOMPETITIE BEJA A. DOEL, BESTUUR EN ORGANISATIE Artikel 1A a) Biljartvereniging Beja is opgericht op 6 januari 1977. Beja heeft haar activiteiten in het KBO gebouw 'Vestingzicht'

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ledenraad van DVAN (DVAN-HHR-LR-20150930.pdf)

Huishoudelijk reglement Ledenraad van DVAN (DVAN-HHR-LR-20150930.pdf) Algemeen Artikel 1 Afkortingen 1.1 DVAN Denksportvereniging Apeldoorn Noord LR Ledenraad HHR-DVAN Huishoudelijk reglement op het niveau van de vereniging HHR-LR Huishoudelijk reglement op het niveau van

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Auteur: Casper van de Pol Aanwezig: Casper van de Pol Rudi van Winsum Cees van Winsum Gerard van der Velde Wil Schoonderbeek Bert van de Poll Erik

Nadere informatie

Leiderdorpse Bridge Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Leiderdorpse Bridge Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT Leiderdorpse Bridge Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALGEMEEN Artikel 1 In dit reglement wordt de Leiderdorpse Bridge Club L.B.C. aangeduid als de vereniging. Artikel 2 De vereniging is lid van het district

Nadere informatie

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1 Activiteitencommissie Huishoudelijk Reglement Definities Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Activiteitencommissie: de geledingraad van

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

BC HONKVAST ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 OKTOBER 2015 19.00 UUR

BC HONKVAST ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 OKTOBER 2015 19.00 UUR BC HONKVAST ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 OKTOBER 2015 19.00 UUR Agenda 1. Opening door de voorzitter 2. Algemene mededelingen en/of ingekomen stukken 3. Goedkeuring van de notulen van de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Handelsregister: Alkmaar 40.63.48.67 MBSOV Bezoekadres: Verenigingsgebouw Dukdalf Hoofdgracht 1 1781 AA DEN

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken Aanwezig: 43 leden. Notulen 79 ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Scheidsrechtersvereniging, 13 april 2015 Genodigden: VCN, COVS Oost, Servicegebied Midden en zustervereniging COVS Winterswijk e.o.

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD. Datum: Donderdag 19 juni 2017

NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD. Datum: Donderdag 19 juni 2017 NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD Datum: Donderdag 19 juni 2017 Aanvang: ± 19.30 uur Einde: ± 21.30 uur Locatie: Grote vergaderruimte Sportbedrijf de Karpen, JC Dirkxpad

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN BEDRIJVENVERENIGING LEEK

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN BEDRIJVENVERENIGING LEEK 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN BEDRIJVENVERENIGING LEEK NA STATUTENWIJZIGING DE DATO 13 MEI 2009 BIJ AKTE VERLEDEN VOOR MR. G.G.W. DE VRIES, NOTARIS TE LEEK NAAM EN ZETEL. Artikel 1. De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG Versie 1 oktober 2010 Huishoudelijk Reglement LV-INOG Dit huishoudelijk reglement regelt enkele zaken die niet of niet volledig zijn geregeld in de statuten. Artikel 1 Leden 1. Het bestuur houdt een register

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Aanwezig zijn: De heer N. Graaf, voorzitter De heer H.C.P. Venema, vice-voorzitter Mevrouw E. den Nijs, bestuurslid De heer J. Komen, administrateur

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek Reglement vastgesteld in de vergadering van het Samenwerkingsverband UKB op 26 oktober 1988 en herzien

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities

Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities Artikel 1. Dit reglement verstaat onder: a) ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

Notulen van de voorjaarsvergadering Regio Noord d.d. 12 maart 2015

Notulen van de voorjaarsvergadering Regio Noord d.d. 12 maart 2015 Secretaris GOU Notulen van de voorjaarsvergadering d.d. 12 maart 2015 1. Opening Voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Ons bestuurslid Henk de Groot is met kennisgeving afwezig.

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Secretariaat Jaap de Bijl Provincialeweg 5 B-9 29 november PG Oudkarspel

Secretariaat Jaap de Bijl Provincialeweg 5 B-9 29 november PG Oudkarspel Onderwerp: Notulen ALV d.d. 19 oktober 2011 Bladzijde: 1 van 7. Plaats : HofStaete - Alkmaar Tijdstip : 19:15 uur Aanwezig : Margriet van Beusekom, Riet Bierman, Jaap de Bijl, Helen Bommels, Jeanet Bos,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement opgericht 20 september 1968 goedgekeurd bij Koninklijk Besluit d.d. 17 juni 1975 nr. 109 Leden Artikel 1 Het maximum aantal leden, voor het zomer- en winterseizoen, wordt jaarlijks vastgesteld door de

Nadere informatie

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht.

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht. Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering 05-03-2010 Dartvereniging Marktzicht. De voorzitter opent de vergadering heet een ieder welkom en vraagt de aanwezige de presentielijst te tekenen. 2. Deponering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

STATUTEN OUDERVERENIGING DE KRAAL

STATUTEN OUDERVERENIGING DE KRAAL STATUTEN OUDERVERENIGING DE KRAAL DEFINITIE Artikel 1 - Oudervereniging De Kraal: De vereniging van ouders van de school. Opgericht 01-11-2005 en ingeschreven bij de KvK onder nummer 34237720 als een vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH LEDEN Artikel 1 De aanmelding als senior of juniorlid der vereniging dient te geschieden volgens artikel 6 der statuten. Artikel 2 1. Alle leden erkennen door toetreding tot de vereniging kennis te dragen

Nadere informatie

Het bestuur Artikel 9 1. De leden van het bestuur benoemen uit hun midden een voorzitter, een secretaris en een

Het bestuur Artikel 9 1. De leden van het bestuur benoemen uit hun midden een voorzitter, een secretaris en een Algemeen Artikel 1 De begrippen gebruikt in dit reglement zijn, tenzij anders aangegeven, dezelfde als in de statuten van de Vereniging van Nederlandse oud-loodsen. Het verkrijgen van het lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ouderraad openbare basisschool "Het Tweespan" locatie Stoutjesdijkschool te Schelluinen.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ouderraad openbare basisschool Het Tweespan locatie Stoutjesdijkschool te Schelluinen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ouderraad openbare basisschool "Het Tweespan" locatie Stoutjesdijkschool te Schelluinen. Definities Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.) Overwegende: dat de algemene ledenvergadering ingevolge het bepaalde in artikel 21 van de notarieel vastgelegde statuten (gedateerd:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS Vastgesteld in de ledenvergadering van 2 februari 2015 Artikel 1. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Artikel 2. Lidmaatschap

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland, gehouden op dinsdag, 25 maart 2014 in Zalencentrum Restaurant Engels, Stationsplein 45 te Rotterdam.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Artikel 1. De rechten en plichten van de leden, voor zover in dit reglement niet nader omschreven, worden door het bestuur vastgesteld. Artikel 2. Royement van het lidmaatschap

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. van de BRIDGECLUB TROEF INN. Aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond onder nr.

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. van de BRIDGECLUB TROEF INN. Aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond onder nr. H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T van de BRIDGECLUB TROEF INN Aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond onder nr. 25028 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De Bridgeclub "Troef INN" wordt in dit reglement

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict Noord-Holland. 2. In dit reglement worden de begrippen gebruikt zoals vastgesteld in artikel 1 van de statuten.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland Begripsbepalingen Artikel 1. In dit reglement wordt verstaan onder - NH : de vereniging Bridgedistrict Noord-Holland - NBB : de Nederlandse Bridge Bond - Vereniging : het Bridgedistrict Noord-Holland -

Nadere informatie

Deze notulen worden enkel per verzonden

Deze notulen worden enkel per  verzonden Aan: - Leden van de algemene Ledenvergadering (Groepsraad) van Scouting van Maasdijk: leden groepsbestuur praktijkbegeleider leidinggevenden speleenheden afgevaardigde jongerentak wettelijke vertegenwoordiger

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Algemeen Bridgevereniging BC Multi Bridge (verder omschreven als vereniging): opgericht op 31 juli 2002. aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond. aangesloten bij het

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010)

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Artikel 1 Het bestuur 1.1 De vereniging kent een bestuur en een dagelijks bestuur. 1.2 Leden van het bestuur dienen lid van de vereniging te zijn.

Nadere informatie

Club van 50. Informatieboekje

Club van 50. Informatieboekje Inhoud Onderwerp Bladzijde De Club van 50 3 Inschrijfformulier Club van 50 5 Reglement Club van 50 7 2 Club van 50 Wat is de Club van 50 en wat doet de Club van 50? Voor veel mensen die V.V. Stellendam

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering 14 maart 2018

Verslag Algemene Ledenvergadering 14 maart 2018 Verslag Algemene Ledenvergadering 14 maart 2018 Locatie: Aanwezig: Kaap Hoorn, Kaapse Baan 1, Haren zie presentielijst (bijlage) 1. Opening. De voorzitter Jan Wijbenga opent de vergadering. Afzeggingen

Nadere informatie

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26.

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering om 20.00 uur en heet de aanwezige leden en in

Nadere informatie

2015-2016. Beste bridgers,

2015-2016. Beste bridgers, 2015-2016 Beste bridgers, We beginnen dit jaar niet op de 1e dinsdag in oktober maar op dinsdag 29 september. We starten onze TVO-bridgecompetitie met 30 paren, ingedeeld in een A-, een B- en een C- lijn.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HOOFDSTUK 1 Plichten van de leden Artikel 1. De leden zijn verplicht: Hun jaarlijkse contributie vóór 1 maart van het lopende verenigingsjaar

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT NAAM, PLAATS VAN VESTIGING en OPRICHTINGSDATUM De vereniging draagt de naam "BRIDGECLUB BRUMMEN", is gevestigd te Brummen en is opgericht op 24 september 1968. De Statuten van de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014)

Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014) Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014) 1. Opening De voorzitter opent de vergadering om 20:09. Er zijn 30 leden aanwezig. Het bestuur is aanwezig met uitzondering van Randolph.

Nadere informatie

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging Huishoudelijk Reglement Skiclub Zoetermeer e.o. SkiClub Zoetermeer e.o. is gevestigd te Zoetermeer en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel van het reglement De vereniging regelt in dit huishoudelijk reglement de zaken, welke in de statuten niet zijn geregeld en de zaken, waarvan in de statuten wordt verwezen naar een huishoudelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN SCHAAKVERENIGING DE SCHAAKMAAT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN SCHAAKVERENIGING DE SCHAAKMAAT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN SCHAAKVERENIGING DE SCHAAKMAAT Art. 1 Lidmaatschap Art. 2 Algemene Vergadering Art. 3 Bestuur Art. 4 Commissies Art. 5 Geldmiddelen Art. 6 Website Art. 7 Wedstrijden Art. 8

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie