H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. van de BRIDGECLUB TROEF INN. Aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond onder nr.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. van de BRIDGECLUB TROEF INN. Aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond onder nr."

Transcriptie

1 H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T van de BRIDGECLUB TROEF INN Aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond onder nr

2 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De Bridgeclub "Troef INN" wordt in dit reglement en in andere reglementen aangeduid met De Vereniging. De Vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond, hierna en in andere reglementen aangeduid als NBB. Alle leden erkennen door toetreding tot de vereniging kennis te dragen van de bepalingen van de statuten en reglementen en zich daaraan te onderwerpen. Door toetreding als lid aanvaarden zij tevens het lidmaatschap van de NBB en onderwerpen zij zich aan diens statuten en reglementen. In de contributie is begrepen de door De Vereniging aan de NBB af te dragen contributie van de leden. Door hun toetreding tot De Vereniging erkennen de leden het bestuur onherroepelijk te machtigen hen te vertegenwoordigen en/of te doen vertegenwoordigen op de vergaderingen van de NBB en namens hen stem uit te brengen of te doen uitbrengen, een en ander in overeenstemming met de bepalingen van statuten en/of huishoudelijk reglement van de NBB. LEDEN Artikel 2 Gewone leden, leden van verdienste en ereleden hebben de volgende rechten: a. Het gebruik maken van de speelgelegenheid op de daarvoor vastgestelde tijden. b. Het deelnemen aan de daarvoor in aanmerking komende wedstrijden en andere door De Vereniging georganiseerde evenementen. Het niet deelnemen aan deze activiteiten geeft geen recht op enige restitutie in welke vorm of om welke reden dan ook. c. Toegang tot de algemene vergadering en het recht aldaar aan de discussies deel te nemen en voorstellen in te dienen. Voorstellen van leden ter behandeling in de algemene vergadering behoren uiterlijk één week voor de vergadering schriftelijk bij het bestuur te zijn ingediend. Begunstigers hebben het recht bijeenkomsten, wedstrijden en vergaderingen door of namens De Vereniging te houden, te bezoeken. d. Stemrecht ter algemene vergadering. e. Verkiesbaarheid tot functies in De Vereniging. (zie ook artikel 8) f. Voordragen van nieuwe leden. g. Het 25- respectievelijk 40-jarig lidmaatschap van de vereniging geeft recht op de uitreiking van de zilver- respectievelijk goudkleurige draagspeld van de NBB. Deze bepaling geldt slechts bij een niet onderbroken lidmaatschap van 25- respectievelijk 40 jaar. Artikel 3 De leden zijn verplicht geen andere spel- of wedstrijdregels toe te passen dan die, welke door het bestuur zijn goedgekeurd en zich te houden aan de bepalingen, welke voor de uit te schrijven wedstrijden gelden.

3 CONTRIBUTIE Artikel 4 De contributie en het inschrijfgeld van nieuwe leden worden jaarlijks op de algemene vergadering voor het lopende verenigingsjaar vastgesteld. HET BEËINDIGEN VAN HET LIDMAATSCHAP Artikel 5 Het lidmaatschap eindigt op de wijze als aangegeven in artikel 7 van de statuten. Artikel 6 Gewone leden, leden van verdienste en ereleden kunnen worden geroyeerd wegens: a. Het niet nakomen van de financiële verplichtingen voortvloeiende uit hun lidmaatschap van De Vereniging. b. Het zich niet gedragen overeenkomstig de bepalingen van de statuten en/of huishoudelijk reglement van De Vereniging. c. Het verrichten van handelingen of het zich schuldig maken aan gedragingen, welke De Vereniging schaden of kunnen schaden. Artikel 7 Royement en opheffing daarvan geschieden door de algemene vergadering. Het bestuur heeft het recht leden, die volgens oordeel van het bestuur voor royement in aanmerking komen, tot aan de eerstvolgende algemene vergadering, welke vergadering binnen 3 maanden na de schorsingsdatum moet worden gehouden, te schorsen. Zowel schorsing, royement als opheffing daarvan wordt ter kennis van de leden gebracht. BESTUUR Artikel 8 Om voor verkiezing tot bestuurslid in aanmerking te komen, moet men gewoon lid, lid van verdienste of erelid van De Vereniging zijn en op het tijdstip van de verkiezing gedurende minstens één onmiddellijk aan dit moment voorafgaand jaar lid zijn geweest. Kandidaatstelling kan door elk lid voor of tijdens de algemene vergadering geschieden. Artikel 9 Het bestuur bestaat uit tenminste 3 maximaal 5 leden, t.w.: voorzitter, vice-voorzitter, secretaris, penningmeester en wedstrijdsecretaris. Ieder bestuurslid treedt 2 jaar na zijn benoeming af volgens een door het bestuur op te maken rooster.

4 Artikel 10 De taak van de voorzitter omvat: a. Het toezien op de naleving van de statuten, reglementen en bepalingen van De Vereniging. b. Het vaststellen van het algemeen beleid. c. Het opstellen van de agenda's van de algemene ledenvergaderingen. d. Het leiden van de algemene ledenvergaderingen en bestuursvergaderingen en stelt daarin de orde van de dag vast behoudens het recht van de ledenvergadering om daarin wijziging te brengen. e. Het ondertekenen van de notulen, nadat deze zijn goedgekeurd. f. Het vertegenwoordigen van De Vereniging bij alle daartoe in aanmerking komende gelegenheden, tenzij hij deze taak aan een ander bestuurslid heeft opgedragen. De voorzitter is gerechtigd tot inzage van alle verenigingsbescheiden en tot het mede ondertekenen van alle stukken, die van De Vereniging uitgaan. Hij heeft het recht de beraadslagingen te sluiten, wanneer hij meent, dat de vergadering voldoende is ingelicht, doch is verplicht deze weder te openen, indien tenminste eenderde van het aantal van de aanwezige leden uit te brengen stemmen het verlangen daartoe kenbaar maakt. Hij heeft het recht de vergaderingen en bijeenkomsten van alle door De Vereniging ingestelde commissies bij te wonen en heeft daarin een adviserende stem. Artikel 11 De taak van de vice-voorzitter omvat het bijstaan van de voorzitter in de uitoefening van diens taak, het vervangen van de voorzitter bij diens afwezigheid en het actief naar buiten toe belichten van de verenigingsactiviteiten (public-relations). De vice-voorzitter heeft bij absentie van de voorzitter dezelfde taken en rechten als de voorzitter. Artikel 12 De taak van de secretaris omvat: a. Het voeren van de correspondentie van De Vereniging. b. Het bijhouden van het register. (zie artikel 6 van de statuten) c. Het beheren van het verenigingsarchief. (zie artikel 19) d. Het notuleren van de bestuursvergaderingen en de algemene ledenvergaderingen. e. Het uitbrengen van een schriftelijk verslag aan de laatste algemene ledenvergadering van het verenigingsjaar. Artikel 13 De taak van de penningmeester omvat: a. Het beheren van de geldmiddelen van De Vereniging. b. Het nauwkeurig boekhouden van alle ontvangsten en uitgaven. Van alle betalingen moet een bewijsstuk aanwezig zijn. c. Het uitbrengen van een schriftelijk verslag aan de laatste algemene ledenvergadering van het verenigingsjaar. d. Het opstellen van een begroting voor het volgende verenigingsjaar, welke aan de goedkeuring van de algemene ledenvergadering wordt onderworpen.

5 Hij is persoonlijk aansprakelijk voor het geldelijk beheer en is gehouden, zo vaak als nodig of gewenst wordt geacht, alle inlichtingen betreffende zijn beheer te verstrekken aan elk lid van het bestuur en aan elk lid van de jaarlijks op de algemene vergadering te verkiezen kascommissie binnen 4 dagen na het verzoek daartoe. Artikel 14 De wedstrijdsecretaris is verantwoordelijk voor de organisatie van de wedstrijden, het leiden van de onderlinge competities, het bijhouden en onderhouden van het spelmateriaal, het gereedzetten hiervan en de afhandeling van de uitslagen (publicatie eventueel op internet en meesterpunten). Om zijn taak naar behoren te kunnen vervullen laat de wedstrijdsecretaris zich bijstaan door tenminste twee andere leden aan wie hij één of meer taken kan delegeren. De wedstrijdsecretaris en deze twee (of meer) leden vormen aldus de technische commissie. De wedstrijdsecretaris kan een technische commissie lid de bevoegdheid verlenen (en ontnemen) om aan tafel arbitrages op te lossen. Het technische commissie lid treedt in de zin van de spelregels aan tafel op als wedstrijdleider, de wedstrijdsecretaris treedt dan in de zin van de spelregels op als hoofdwedstrijdleider. De technische commissie stelt jaarlijks vóór de aanvang van een nieuw seizoen, de indeling van een zo gevarieerd mogelijke huishoudelijke competitie vast. Het bestuur is verantwoordelijk voor door de technische commissie genomen besluiten en kan deze besluiten (uitgezonderd arbitragebeslissingen) terugdraaien. Artikel 15 De overige werkzaamheden (bar, feestdrives, jubileumdrives e.d.) worden door het bestuur - al dan niet via de instelling van een commissie hiervoor - geregeld. Artikel 16 De leden van het bestuur zijn ten volle aansprakelijk voor de zich onder hun berusting bevindende eigendommen en bescheiden van De Vereniging. Artikel 17 Elk lid van het bestuur kan door de meerderheid van dit college worden geschorst wegens een van de redenen, genoemd in artikel 6. De geschorste heeft het recht van beroep op de eerstkomende ledenvergadering. Het bestuur of één zijner leden kan te allen tijde door de ledenvergadering uit hun functie worden ontzet. Artikel 18 In tussentijdse vacatures voorziet het bestuur. De eerstvolgende algemene vergadering voorziet in de vacature door de benoeming van een nieuw bestuurslid. Dit nieuwe bestuurslid treedt af op het tijdstip, dat zijn voorganger aan de beurt van aftreden zou zijn geweest.

6 ARCHIEF Artikel 19 Het archief, berustend bij de secretaris, bevat alle stukken op De Vereniging betrekking hebbend. Zonder schriftelijke toestemming van de voorzitter mogen geen stukken aan het archief worden onttrokken. Alle stukken, door het bestuur aan te wijzen, moeten gedurende tenminste 10 achtereenvolgende jaren worden bewaard, tenzij de wet een langere termijn voorschrijft. Alle wijzigingen in het Huishoudelijk Reglement en het Wedstrijd Reglement van De Vereniging moeten met vermelding van de datum van vaststelling in het officiële exemplaar worden geaccordeerd. Het bestuur bepaalt, welke stukken door leden van het bestuur en commissies jaarlijks aan het archief moeten worden afgestaan. VERGADERINGEN Artikel 20 Algemene vergaderingen worden door het bestuur uitgeschreven met opgave van de te behandelen punten. Het bestuur is verplicht een voorstel op de agenda van de eerstvolgende vergadering te plaatsen, indien het tenminste acht dagen tevoren een daartoe strekkend schriftelijk verzoek van tien stemgerechtigde leden heeft ontvangen. De termijn van oproeping mag niet korter zijn dan zeven dagen. Bij de jaarlijkse algemene vergadering dient deze oproeping vergezeld te gaan van een begroting van het komende verenigingsjaar. STEMMINGEN Artikel 21 Over personen wordt schriftelijk gestemd; de verkiezing kan bij acclamatie geschieden. Over zaken wordt, indien stemmingen worden gevraagd, mondeling gestemd, tenzij de voorzitter beslist, dat schriftelijke stemming zal plaatsvinden. Artikel 22 Bij schriftelijke stemmingen zijn stembriefjes, welke oningevuld zijn gelaten, een persoon, zaak of onderwerp niet duidelijk aangegeven, bijvoegingen bevatten, meer namen bevatten dan nodig is of ondertekend zijn, ongeldig. Wanneer bij eerste stemming geen van de kandidaten de volstrekte meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen heeft verkregen, vindt een herstemming plaats tussen twee kandidaten, die de meest geldig uitgebrachte stemmen hebben verworven. Wanneer de stemmen hierbij staken, wordt diegene gekozen verklaard, die het langst lid van De Vereniging is. Het bestuur stelt voor elk te kiezen bestuurslid een dubbeltal, waaraan de leden desnoods andere namen van leden kunnen toevoegen. Bij staking van de stemmen over zaken beslist de voorzitter. Artikel 23 Bedankt een gekozen persoon voor zijn benoeming, dan heeft een nieuwe stemming plaats.

7 KASCOMMISSIE Artikel 24 De kascommissie bestaat uit twee leden en één reserve lid. Zij worden jaarlijks door de algemene ledenvergadering gekozen tot aan de volgende algemene ledenvergadering. Ze mogen geen bestuursleden zijn. Hun verkiezing geschiedt bij enkele kandidaatstelling of door middel van schriftelijke stemming. Van deze commissie treedt jaarlijks één lid af (het langst zittende lid), hij is niet herkiesbaar. Het reservelid treedt toe. De kascommissie brengt in de algemene vergadering schriftelijk verslag uit. Artikel 25 De leden van de kascommissie zijn te allen tijde bevoegd inzage te nemen van de boeken betrekking hebbend op het geldelijk beheer van de vereniging, de stand van de kas op te nemen en de wijze na te gaan waarop het kapitaal van de vereniging is belegd en wordt bewaard. Ze doen dit tenminste eens per jaar en wel op een dusdanig tijdstip, dat zij aan de in het vorige artikel genoemde verplichting kunnen voldoen. Artikel 26 Bij het constateren van wanbeheer van de penningmeester door een of meer leden van de kascommissie of bij rijzen van enigerlei vermoeden daaromtrent, is de kascommissie verplicht hiervan het bestuur direct in kennis te stellen. WEDSTRIJDEN Artikel 27 Alle wedstrijden worden gespeeld volgens spel- en wedstrijdregels van de NBB. SLOTBEPALINGEN Artikel 28 Het huishoudelijk reglement treedt in werking na goedkeuring door een algemene vergadering. Artikel 29 In alle gevallen, waarin noch de statuten, noch de reglementen voorzien, beslist het bestuur. Aldus goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering d.d. 8 november

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen Artikel 1. Naam en zetel De vereniging, opgericht op 29 april 1929 en gewoon lid van de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (C.O.V.S.), draagt de naam: "C.O.V.S.-Groep Leiden en Omstreken"

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH LEDEN Artikel 1 De aanmelding als senior of juniorlid der vereniging dient te geschieden volgens artikel 6 der statuten. Artikel 2 1. Alle leden erkennen door toetreding tot de vereniging kennis te dragen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland Begripsbepalingen Artikel 1. In dit reglement wordt verstaan onder - NH : de vereniging Bridgedistrict Noord-Holland - NBB : de Nederlandse Bridge Bond - Vereniging : het Bridgedistrict Noord-Holland -

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

a. Het lidmaatschap wordt aangegaan als bepaald in artikel 5 van de statuten.

a. Het lidmaatschap wordt aangegaan als bepaald in artikel 5 van de statuten. Huishoudelijk reglement van de bridgeclub "Sans Atout" te Barendrecht Artikel 1 - Begrippen In dit huishoudelijk reglement worden verder aangeduid: a. De Bridgeclub "Sans Atout" als "SA" b. Het Bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Voetbal Vereniging Schoonebeek

Huishoudelijk Reglement Voetbal Vereniging Schoonebeek Huishoudelijk Reglement Voetbal Vereniging Schoonebeek Nieuw Schoonebeek, 23 augustus 2004 Naam en Zetel Artikel 1. De vereniging draagt de naam Schoonebeek. Zij is gevestigd te Nieuw Schoonebeek. De verenigingskleuren

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: HUISHOUDELIJK REGLEMENT Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: 09017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 31 augustus 2017 HOOFDSTUK 1 VAN DE LEDEN WIJZE VAN TOETREDEN VAN LEDEN Artikel 1 Personen, die als lid van de club wensen toe te treden,

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict Noord-Holland. 2. In dit reglement worden de begrippen gebruikt zoals vastgesteld in artikel 1 van de statuten.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr. 34310858 Huishoudelijk reglement Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 25 september 2008.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND Artikel 1 Toepassingsgebied 1. Dit Huishoudelijk Reglement is ingesteld krachtens artikel 23 van de statuten. 2. In dit reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT Oktober 2016 Artikel 1. De vereniging draagt de naam Volleybal Club Volt (afgekort VC Volt). Zij is gevestigd te Cuijk (NB) en is opgericht op 14 juli 2016 als voortvloeisel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven.

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. HET ALGEMEEN BESTUUR. Artikel 2. Het bestuur bestaat uit maximaal 11 leden, die

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven.

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1: De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Lidmaatschap Artikel 1 Met het aangaan van het lidmaatschap onderwerpt men zich aan de binnen de vereniging geldende statuten en reglementen. Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Bridgeclub Honkvast. Waddinxveen

Huishoudelijk Reglement. Bridgeclub Honkvast. Waddinxveen Bridgeclub Honkvast Opgericht september 2001 Artikel 1 Begrippen In dit Huishoudelijk Reglement worden hierna als volgt aangeduid: A. Bridgeclub Honkvast als "BC Honkvast" B. Het Dagelijks Bestuur als

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Eendracht Arnhem

Huishoudelijk Reglement Eendracht Arnhem Huishoudelijk Reglement Eendracht Arnhem Art. 1. Naam, doel en zetel De vereniging draagt de naam v.v. EENDRACHT ARNHEM Zij heeft haar zetel te Arnhem. Het doel van de vereniging en de middelen daartoe

Nadere informatie

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf Artikel 1. Doel en middelen. Smartlappenkoor Lingewaard tracht het in artikel 3 van de statuten omschreven doel te bereiken door: a. Het organiseren van repetitieavonden en optredens. b. Het bevorderen

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBALVERENIGING BRUMMEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBALVERENIGING BRUMMEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBALVERENIGING BRUMMEN Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Handbalvereniging Brummen. Zij werd opgericht op 5 februari 1946 en is gevestigd te Brummen. De kleuren

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 De aanmelding voor het lidmaatschap van de vereniging moet geschieden, met vermelding van naam, voornamen, geboortedatum en volledig adres bij de secretaris

Nadere informatie

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B Pagina 1 van 5 Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T Artikel Inhoudsopgave pagina 1.... Bestuur. 2 2. Bestuurstaken... 2 3. Lidmaatschap... 3 4. Verplichtingen

Nadere informatie

De algemene vergadering gehouden het navolgende Huishoudelijk Reglement van toepassing verklaard.

De algemene vergadering gehouden het navolgende Huishoudelijk Reglement van toepassing verklaard. (Huishoudelijk) Reglement De algemene vergadering gehouden 11-02-2008 het navolgende Huishoudelijk Reglement van toepassing verklaard. Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 Gepaste tenniskleding

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement opgericht 20 september 1968 goedgekeurd bij Koninklijk Besluit d.d. 17 juni 1975 nr. 109 Leden Artikel 1 Het maximum aantal leden, voor het zomer- en winterseizoen, wordt jaarlijks vastgesteld door de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

Artikel 2 Geen van de leden van de RBO is uit hoofde van zijn of haar lidmaatschap verplicht zijn eigen leven in de waagschaal te stellen.

Artikel 2 Geen van de leden van de RBO is uit hoofde van zijn of haar lidmaatschap verplicht zijn eigen leven in de waagschaal te stellen. Huishoudelijke Reglement Reddingsbrigade Oss Artikel 1 De vereniging Reddingsbrigade Oss, verder genoemd R.B.O., is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen / Reddingsbrigades

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK Huishoudelijk reglement van de tennisvereniging Beeker Racket Zwaaiers zoals vastgesteld op de algemene ledenvergadering op 18 januari 1981 en ten laatste gewijzigd op de algemene ledenvergadering 25 januari

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK (goedgekeurd in de Algemene Leden Vergadering van 9 december 2009) Algemeen Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het door het bestuur

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto 1. Algemeen 1.1 Dit reglement is vastgesteld tot regeling van al die zaken, waarin de statuten niet voorzien, waarvan regeling door de statuten wordt geëist

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN SCHAAKVERENIGING DE SCHAAKMAAT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN SCHAAKVERENIGING DE SCHAAKMAAT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN SCHAAKVERENIGING DE SCHAAKMAAT Art. 1 Lidmaatschap Art. 2 Algemene Vergadering Art. 3 Bestuur Art. 4 Commissies Art. 5 Geldmiddelen Art. 6 Website Art. 7 Wedstrijden Art. 8

Nadere informatie

Sales Management Club. Statuten. Huishoudelijk Reglement

Sales Management Club. Statuten. Huishoudelijk Reglement Sales Management Club SMC - Studieclub voor ondernemende managers Statuten en Huishoudelijk Reglement Business +, Inspiratie voor Sales & Management Opgericht op 30 december 1968 Herzien en goedgekeurd

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement.

Huishoudelijk Reglement. Secretariaat: Bankrekeningnummer: 10.64.64.167 H.G.J. Rutgers Ingeschreven KVK: 52043355 Ring 146 3343 CR Hendrik Ido Ambacht Opgericht: 01 januari 2011 Aangesloten bij de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

3. Het uitgangspunt is dat de vereniging uit maximaal 50 leden, exclusief begeleiding, zal bestaan.

3. Het uitgangspunt is dat de vereniging uit maximaal 50 leden, exclusief begeleiding, zal bestaan. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Zeevrouwenkoor StormVrouwen Artikel 1 ALGEMEEN 1. Het koor is opgericht op 27-11-2012 en statutair vastgelegd als vereniging op 20-10-2016. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Golfvereniging Golfhorst

Huishoudelijk Reglement van Golfvereniging Golfhorst 1 Huishoudelijk Reglement van Golfvereniging Golfhorst Algemeen In dit Huishoudelijk Reglement worden navolgende begrippen gebruikt: a. Golfcomplex: Het golfcomplex van Golfcomplex de Golfhorst BV, Raamweg

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het is een lid niet toegestaan tegelijkertijd lid te zijn of te worden van een vereniging om daarin dezelfde sport te beoefenen als bij Sportvereniging Phoenix, behoudens schriftelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. van de. Bridge Combinatie Concordia 86 (BCC-86)

Huishoudelijk reglement. van de. Bridge Combinatie Concordia 86 (BCC-86) Huishoudelijk reglement van de Bridge Combinatie Concordia 86 (BCC-86) ================================================= Hoofdstuk I: Van de leden. Wijze van toetreden van gewone leden. Artikel 1. 1. Personen

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rij- en Jachtvereniging DE KEMPEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rij- en Jachtvereniging DE KEMPEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rij- en Jachtvereniging DE KEMPEN DE LEDEN ART. 1 Art. 2 Art. 3 Art. 4 Art. 5 Art. 6 Aanmelding voor het lidmaatschap Degene die als lid van de vereniging wil toetreden maakt dit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO-BLIXEMBOSCH. Doel en middelen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO-BLIXEMBOSCH. Doel en middelen HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO-BLIXEMBOSCH Doel en middelen Artikel 1 De organisatie van cursussen ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de inrichting van de cursussen de

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

R.K.S.V. Ulysses. Huishoudelijk Reglement

R.K.S.V. Ulysses. Huishoudelijk Reglement R.K.S.V. Ulysses Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave 1 Naam en Zetel... 3 2 Duur, doel en middelen ter beschikking van het doel:... 3 3 Leden... 3 4 Werkende leden... 3 5 Ondersteunende leden... 3 6

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement [januari 2016] Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICTEN. Versiedatum: TOEPASSINGSGEBIED. 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict *.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICTEN. Versiedatum: TOEPASSINGSGEBIED. 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging Bridgedistrict *. Bladzijde 1 van 8 Ref: 2010.0487.01 AR MV HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICTEN Versiedatum: 21-12-2010 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict *. 2.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HOOFDSTUK 1 Plichten van de leden Artikel 1. De leden zijn verplicht: Hun jaarlijkse contributie vóór 1 maart van het lopende verenigingsjaar

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de "Nationale-Nederlanden Personeelsvereniging" per 1-1-2011. Versie 1.0 dd 2-9-2010

Huishoudelijk Reglement van de Nationale-Nederlanden Personeelsvereniging per 1-1-2011. Versie 1.0 dd 2-9-2010 Huishoudelijk Reglement van de "Nationale-Nederlanden Personeelsvereniging" per 1-1-2011. Versie 1.0 dd 2-9-2010 1 Gewoon lidmaatschap. Artikel 1. Zij die als gewoon lid tot de vereniging willen toetreden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten.

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Statuten en reglementen Artikel 1 Door toe te treden tot de vereniging, onderwerpt ieder lid zich aan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Laatste wijziging: 7 november 2007 LIDMAATSCHAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HENGELSPORTVERENIGING DE VRIENDENKRING Artikel 1. De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG. ArtikeM.NAAMENZETEL De vereniging draagt de naam sportclub Olympus. Zij is gevestigd te Tilburg. De kleuren van de vereniging

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis.

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis. 1. STATUTEN. Tafeltennisvereniging Hellevoets Effect is opgericht op 20 augustus 1976 en ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 40385017 Artikel 1 Naam

Nadere informatie

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest.

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. BRIDGECLUB UITGEEST. STATUTEN Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. Doel Art. 2. De vereniging heeft ten doel de beoefening

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1. Het lidmaatschap verkrijgt men door indiening van een volledig ingevuld inschrijfformulier bij het secretariaat van de vereniging en betaling van het inschrijfgeld

Nadere informatie

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Tennisclub Ommen. November 2008

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Tennisclub Ommen. November 2008 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Tennisclub Ommen November 2008 Art 2 aangepast in maart 2019 Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort ALGEMEEN Artikel 1 1. Het Huishoudelijk Reglement geldt naast hetgeen in de statuten van Lopersgroep Brandevoort is opgenomen. 2. De algemene vergadering

Nadere informatie

Het bestuur Artikel 9 1. De leden van het bestuur benoemen uit hun midden een voorzitter, een secretaris en een

Het bestuur Artikel 9 1. De leden van het bestuur benoemen uit hun midden een voorzitter, een secretaris en een Algemeen Artikel 1 De begrippen gebruikt in dit reglement zijn, tenzij anders aangegeven, dezelfde als in de statuten van de Vereniging van Nederlandse oud-loodsen. Het verkrijgen van het lidmaatschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Inhoud 1 LIDMAATSCHAP... 2 2 VERENIGINGSJAAR... 3 3 BESTUUR... 3 4 BESTUURSTAAK - VERTEGENWOORDIGING... 4 5 VERGADERINGEN... 5 6 GELDMIDDELEN... 7 7 DE LOTINGSREGELING... 8 8 WEDSTRIJDLEIDING...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Definities Artikel 1. Ouders: de ouders en verzorgers van de leerlingen die aan de school

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT NAAM, PLAATS VAN VESTIGING en OPRICHTINGSDATUM De vereniging draagt de naam "BRIDGECLUB BRUMMEN", is gevestigd te Brummen en is opgericht op 24 september 1968. De Statuten van de

Nadere informatie

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of Doorlopende tekst van de statuten van de Ter Aar, gemeente Nieuwkoop, gevestigde vereniging: Surfclub Ter Aar, zoals de zijn komen te luiden na de statutenwijziging geconstateerd bij akte op twaalf juni

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1 1. De "Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen" is opgericht 1 september 1921 en gevestigd te Arnhem. 2. In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: a. de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

LEDEN, ERELEDEN, LEDEN VAN VERDIENSTE, SPELERS EN BEGUNSTIGERS.

LEDEN, ERELEDEN, LEDEN VAN VERDIENSTE, SPELERS EN BEGUNSTIGERS. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ALKMAARSE BEDRIJFS TAFELTENNISBOND. Opgericht 18 september 1959. NAAM EN ZETEL. 1 1. De vereniging is genaamd "ALKMAARSE BEDRIJFS TAFELTENNISBOND", hierna te noemen "A.B.T.T.B.",

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS. Overzicht. Artikel 3 Lidmaatschap. Vergaderingen van de Cliëntenraad

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS. Overzicht. Artikel 3 Lidmaatschap. Vergaderingen van de Cliëntenraad HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS Overzicht Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Doel reglement Artikel 3 Lidmaatschap Artikel 4 Dagelijks Bestuur Artikel 5 Taken Dagelijks

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

STATUTEN BVA. Statuten BVA

STATUTEN BVA. Statuten BVA STATUTEN BVA Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: BVA bond van adverteerders. Verkorte naam: BVA. 2. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. Duur Artikel 2 De vereniging, welke is

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Aanmelding en toelating Artikel 1 1. Nieuwe leden dienen zich aan te melden door middel van het aanmeldingsformulier. 2. Op het aanmeldingsformulier dienen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde Huishoudelijk reglement bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet 1995 zoals gewijzigd per 1 juni 2014 Artikel 1 - Zetel van de Orde De Orde van Octrooigemachtigden is gevestigd te Den Haag. Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GBC InGooi Bussum

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GBC InGooi Bussum HUISHOUDELIJK REGLEMENT GBC InGooi Bussum Toetreding en introductie Artikel 1. 1. Leden hebben het recht kandidaat-leden voor te stellen aan het bestuur, dat over de toelating beslist. Kandidaat-leden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Verenigingsinformatie afdeling Juridische Zaken BIJLAGE MODEL V Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association (publicatiedatum: december 2015) (bij onduidelijkheid of het ontbreken van bepaalde zaken gelden de statuten boven het HHR) De Young Physiotherapist

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement VHL

Huishoudelijk reglement VHL Huishoudelijk reglement VHL Artikel 1 De "Vereniging Hematologisch Laboratoriumonderzoek" zal in dit reglement verder worden aangeduid als VHL. Zij houdt adres bij de secretaris van haar bestuur. Structurele

Nadere informatie

b. Het bestuur is gerechtigd tijdelijk meer dan een functie aan een bestuurslid toe te vertrouwen, met uitzondering van de functie van voorzitter.

b. Het bestuur is gerechtigd tijdelijk meer dan een functie aan een bestuurslid toe te vertrouwen, met uitzondering van de functie van voorzitter. Vastgesteld bij besluit van de Algemene Ledenvergadering op 22 oktober 1948 en gewijzigd bij besluit van de Algemene Ledenvergadering op 17 februari 1951, op 23 oktober 1971, op 27 oktober 1973, op 22

Nadere informatie