Huishoudelijk Reglement 27 september 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk Reglement 27 september 2011"

Transcriptie

1 0. Definities ABC - Alkmaarsche Bridge Club ALV - Algemene Ledenvergadering Bestuur - alle bestuursleden van ABC CR - Competitie Reglement HHR - HuisHoudelijk Reglement LV - Ledenvergadering NBB - Nederlandse Bridge Bond TC - Technische Commissie Vereniging - de Alkmaarsche Bridge Club WL - Wedstrijd Leider Daar waar gesproken wordt over hij of hem, wordt ook zij of haar bedoeld. 1. Lidmaatschap Blad: 1 van 9 Artikel 1.1 In aanvulling op artikel 5 van de statuten, kan men kandidaat-lid van ABC worden door dit kenbaar te maken aan een lid van het bestuur. Artikel 1.2 Een kandidaat-lid mag, ter kennismaking met de vereniging, op drie achtereenvolgende competitieavonden of -middagen komen spelen. Een kandidaat-lid wordt lid na ondertekening van het inschrijfformulier. De datum van ondertekening is de ingangsdatum van het lidmaatschap. Nieuwe leden zijn een éénmalig entreegeld verschuldigd. Artikel 1.3 Uit het lidmaatschap ontzette leden kunnen zich niet meer als lid aanmelden, tenzij rehabilitatie heeft plaatsgevonden. Artikel 1.4 Bedanken als lid kan alleen plaatsvinden, indien aan de financiële verplichtingen jegens de vereniging is voldaan. Artikel 1.5 In aanvulling op artikel 5 van de statuten, wordt de categorie niet spelende leden aan het lidmaatschap soort toegevoegd. Niet spelende leden zijn natuurlijke personen, die gewoon lid zijn, maar om de een of andere persoonlijke reden (werkzaamheden, ziekte, e.d.) weten dat zij gedurende een overzienbare periode van maximaal 2 seizoenen niet aan de competitie kunnen deelnemen. In plaats van hun lidmaatschap op te zeggen, kunnen zij bij het bestuur een schriftelijk verzoek indienen om de status van niet spelend lid te krijgen. Analoog aan de periode voor het opzeggen van het lidmaatschap conform artikel 7 lid 2 van de statuten, dient dit verzoek tenminste vier weken voor het einde van het boekjaar (zie artikel 3 lid 2) te worden ingediend. Indien het verzoek niet tijdig is ingediend, loopt het gewone lidmaatschap door tot het einde van het eerstvolgende verenigingsjaar (zie artikel 7 lid 2). Wanneer het verzoek in de loop van een verenigingsjaar wordt ingediend, blijft, conform artikel 7 lid 9 van de statuten, desniettemin de jaarlijkse bijdrage voor het geheel door het lid verschuldigd.

2 2. Bestuur Blad: 2 van 9 Artikel 2.1 In aanvulling op artikel 10.1 van de statuten, zal het bestuur bestaan uit 6 leden, te weten een voorzitter, die door de ALV wordt benoemd (artikel 11.1 van de statuten), een secretaris, een penningmeester, 2 gewone bestuursleden en de voorzitter van de TC voor de communicatie tussen bestuur en TC. Artikel 2.2 De leden van het Bestuur worden gekozen voor de tijd van drie jaren. Jaarlijks in de ALV treden een of meer bestuursleden af volgens rooster, bijgehouden door de secretaris. De voorzitter, secretaris en vice-voorzitter treden nooit tegelijkertijd af. Zij treden af volgens het onderstaande schema: Bestuurslid Rooster van aftreden op de jaarvergadering van: Voorzitter en lid Vicevoorzitter en Penningmeester Secretaris en lid De aftredende bestuursleden zijn herkiesbaar. Artikel 2.3 Kandidaatstelling van een lid voor het bestuur geschiedt door de leden en/of door het bestuur. Deze kandidaatstelling kan op elke wijze - ook staande de vergadering - geschieden, mits de kandidaat hetzij schriftelijk, hetzij mondeling tijdens de vergadering verklaard heeft, bereid te zijn om de vacature te vervullen. Artikel 2.5 In een tussentijdse vacature wordt voorzien op de eerstvolgende algemene ledenvergadering. Het bestuur is echter bevoegd voor de betreffende vacature gedurende deze periode een tijdelijk bestuurslid aan te wijzen. Artikel 2.6 Het bestuur beslist met meerderheid van stemmen. Bij staking van de stemmen beslist de stem van de voorzitter. 3. Bestuurstaken Artikel 3.1 Het bestuur is verplicht: 1. de door een ALV gevraagde inlichtingen te verstrekken over de uitvoering van de haar opgedragen taken; 2. binnen 5 weken na een ALV, voor aanvang van de competitie avond of middag, de notulen van die ALV met de leden te bespreken. Eventueel na amendering, worden deze notulen goedgekeurd.

3 Blad: 3 van 9 Artikel De voorzitter leidt alle vergaderingen, stelt met de secretaris de oproepen tot vergaderingen en bijeenkomsten samen en zorgt in het algemeen voor een goed verloop van alle in het belang der vereniging noodzakelijke werkzaamheden. 2. Hij/Zij heeft het recht de discussie te sluiten, wanneer hij/zij meent dat de vergadering voldoende is ingelicht, doch is verplicht deze te heropenen, indien de meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden bij voorstel van orde dit gewenst acht. 3. Hij/Zij is de woordvoerder van het bestuur. Artikel 3.3 De vice-voorzitter vervangt de voorzitter bij diens/haar afwezigheid en treedt dan in al zijn/haar rechten en plichten. Artikel 3.4 De secretaris notuleert alle bestuurs- en ledenvergaderingen. Na goedkeuring worden de notulen door de voorzitter en de secretaris getekend en door de secretaris gearchiveerd. De secretaris is voorts belast met: - de verspreiding van de notulen, waarbij de notulen van de jaarvergadering (zie artikel 15.2 van de statuten) binnen 5 weken na de betreffende jaarvergadering in het bezit zijn van de leden, zodat deze in een korte vergadering, zoals bedoeld in artikel 19.3 van de statuten, kunnen worden besproken en goedgekeurd; - de verzorging van de correspondentie uit naam en eventueel in overleg met het bestuur, zowel van de vereniging als van de TC; - de samenstelling van het jaarverslag; - de registratie van alle ingekomen stukken; - het bijhouden van een ledenlijst en een lijst van ontzette leden; - het beheer over het archief. Artikel 3.5 De penningmeester beheert de verenigingsgelden. Hij/Zij: - is belast met de invordering, het beheer en de uitbetaling van de gelden van de vereniging; - is belast met het nauwkeurig registreren van alle inkomsten en uitgaven; - is verplicht, voor zover mogelijk, betalingsbewijzen van zijn/haar uitgaven te overleggen. - zorgt voor het innen van alle aan de vereniging toekomende baten tegen betalingsbewijs - is verantwoordelijk voor de onder zijn/haar berusting zijnde geldmiddelen; - is verplicht, voor zover mogelijk, betalingsbewijzen van zijn/haar uitgaven te overleggen; - brengt in de jaarlijkse ALV een financieel verslag uit over het voorafgegane verenigingsjaar en legt de leden een begroting voor, voor het inmiddels begonnen verenigingsjaar. Artikel 3.6 De werkzaamheden van de overige bestuursleden worden door het bestuur onderling verdeeld.

4 4. Vergaderingen Artikel 4.1 Vergaderingen worden onderscheiden in: - algemene ledenvergaderingen - bestuursvergaderingen - commissievergaderingen Blad: 4 van 9 Artikel 4.2 Oproepen tot de vergaderingen worden minstens zestien dagen voor de dag der vergadering aan de betreffende leden toegezonden. Bij de oproep wordt de agenda voor de vergadering gevoegd. Artikel 4.3 Op de agenda van de jaarlijkse ALV moeten de volgende punten voorkomen: - opening en mededelingen - vaststellen van de agenda - ingekomen stukken - jaarverslag van de secretaris - jaarverslag van de penningmeester - verslag van de kascontrolecommissie - vaststelling van de begroting - vaststellen van de contributie en het entreegeld - benoeming van een nieuw (reserve)lid van de kascontrolecommissie - bestuursverkiezing - verslag technische commissie - benoeming van de leden van de TC Artikel 4.4 Wijzigingen van of toevoegingen aan de agenda van een vergadering als bedoeld in artikel 18 van dit reglement, zijn te allen tijde mogelijk. Deze kunnen bij het agendapunt vaststellen van de agenda worden ingediend. Artikel 4.5 Stemgerechtigde leden kunnen schriftelijk voorstellen indienen bij het bestuur, met het verzoek deze in de ALV te behandelen. Dit verzoek moet uiterlijk 3 dagen na ontvangst van de convocatie en agenda in het bezit van het secretariaat zijn. Artikel 4.6 Behoudens het bepaalde in de artikelen 21 en 22 der statuten is een ALV bevoegd tot het nemen van bindende besluiten, ongeacht het aantal stemgerechtigde leden, dat aanwezig is. Artikel 4.7 Over voorstellen wordt naar de volgorde van indiening afzonderlijk gestemd, tenzij een later ingediend voorstel volgens de mening van de voorzitter van verdere strekking is dan een vorig, in welk geval het later ingediende voorstel dan voorrang heeft, tenzij de vergadering bij voorstel van orde en met meerderheid van stemmen anders beslist.

5 Blad: 5 van 9 Artikel 4.8 Worden op een voorstel amendementen ingediend, dan komen deze vóór het voorstel in stemming en wel in de volgorde van indiening, tenzij een later ingediend amendement volgens de mening van de voorzitter van verdere strekking is dan een vorig, in welk geval het later ingediende amendement voorrang heeft, tenzij de vergadering bij voorstel van orde en met meerderheid van stemmen anders beslist. Artikel 4.9 Een voorstel van orde moet onmiddellijk in behandeling worden genomen. Artikel 4.10 Alle besluiten in een ALV worden genomen met volstrekte meerderheid van stemmen, tenzij bij de statuten anders is bepaald. Artikel 4.11 Stemming over zaken geschiedt mondeling. Bij staking van stemmen over zaken wordt het voorstel geacht te zijn verworpen. Stemming over personen geschiedt schriftelijk met ongetekende, gesloten briefjes. Stemming bij acclamatie, zowel over personen als over zaken, is toegestaan, tenzij één der aanwezige leden zich daartegen verzet. Indien bij stemming over personen het aantal kandidaten het aantal te vervullen vacatures overtreft, valt bij iedere stemming de kandidaat, die het kleinst aantal stemmen op zich heeft verenigd, af en vindt vervolgens herstemming tussen de overgebleven kandidaten plaats totdat het aantal overgebleven kandidaten gelijk is aan het aantal vacatures. Hebben meer kandidaten het kleinst aantal stemmen op zich verenigd, dan vindt herstemming tussen hen plaats. Staken dan de stemmen wederom, dan beslist het lot over degene, die afvalt. Artikel 4.12 Elk lid heeft recht op het uitbrengen van één stem. Vertegenwoordiging door een gevolmachtigde is niet toegestaan. Artikel 4.13 In afwijking van het bepaalde bij de artikelen 3.2 en 3.4 van dit reglement wordt de vergadering, bedoeld in de laatste zin van artikel 16.3 van de statuten, voorgezeten en genotuleerd door leden, uit en door deze vergadering aan te wijzen. Artikel 4.14 Bestuursvergaderingen worden belegd op verzoek van de voorzitter of op verzoek van tenminste 3 bestuursleden.

6 5. Technische Commissie Artikel 5.1 Elk jaar benoemt het bestuur een TC ter ondersteuning van haar bestuurstaken. Blad: 6 van 9 Artikel 5.2 De taak van deze TC is de regeling van de technische aangelegenheden van de vereniging zoals: 1. de speelwijze in de clubcompetitie (aantal speelavonden, indeling in klassen van de deelnemers, promotie- en degradatieregeling, etc.); 2. de organisatie van drives, zoals kerst-, paas- en einddrives; 3. de speelwijze na de wintercompetitie en de indeling van de dan deelnemende paren en teams; 4. de opstelling van de viertallen, die deelnemen aan de competities van de NBB, zulks in overleg met de betreffende spelers; 5. de samenstelling van teams of paren, die voor ABC aan wedstrijden deelnemen, zulks in overleg met de betreffende spelers; 6. de beslechting van geschillen in wedstrijden, zulks in overeenstemming met de reglementen van de NBB. Artikel 5.3 De TC bestaat uit een voorzitter, tevens bestuurslid, tenminste één wedstrijdleider en een materiaalcommissaris, eventueel aangevuld met een meesterpuntenadministrateur (MPA). Artikel 5.4 Van elke vergadering van de TC wordt het bestuur op de hoogte gesteld, terwijl de voorzitter van de TC de besluiten aan het bestuur zal mededelen, teneinde hiervoor bekrachtiging te verkrijgen. Artikel 5.5 Indien de omstandigheden daartoe aanleiding geven, kan de TC aan het bestuur voorstellen een lid wegens wangedrag te schorsen of te royeren dan wel andere disciplinaire maatregelen te treffen welke niet berusten op het CR. 6. Geldmiddelen Artikel 6.1 In aanvulling op artikel 9.1 van de statuten, wordt ook het entreegeld voor nieuwe leden op de jaarlijkse ALV vastgesteld. Herintredende leden betalen geen entreegeld. Artikel 6.2 In een eventueel financieel tekort kan op een ALV door een hoofdelijke omslag op de leden worden voorzien. Deze is als navordering op de contributie te beschouwen en wordt als zodanig erkend. Artikel 6.3 Leden die vóór 1 oktober lid worden betalen de jaarcontributie.

7 Blad: 7 van 9 Artikel 6.4 Leden die op of na 1 oktober lid worden hebben recht op korting op de contributie, maar niet op het entreegeld. De korting op de contributie wordt als volgt berekend. Wordt men, conform artikel 1.2 van dit HHR, lid in de maand: - oktober dan bedraagt de korting 13,0 % op de contributie; - november dan bedraagt de korting 26,0 % op de contributie; - december dan bedraagt de korting 39,0 % op de contributie; - januari dan bedraagt de korting 52,0 % op de contributie; - februari dan bedraagt de korting 65,0 % op de contributie; - maart dan bedraagt de korting 78,0 % op de contributie; Het kortingsbedrag wordt hierbij op 1,00 naar beneden afgerond. Personen die na 31 maart lid worden, worden geacht lid te worden per 1 augustus van het komende verenigingsjaar. Artikel 6.5 Wanneer in de loop van het verenigingsjaar het lidmaatschap van een lid is beëindigd, vindt er geen restitutie van contributie plaats. Artikel Indien de contributie, voor nieuwe leden vermeerderd met het entreegeld, niet uiterlijk op 30 november van het geldende verenigingsjaar (zie artikel 3 van de statuten) op de bankrekening van ABC is bijgeschreven, zal de penningmeester het betreffende lid een aangetekende herinnering versturen. In deze herinnering krijgt het lid nog minimaal twee weken de tijd om aan de financiële verplichting tegenover ABC te voldoen. 2. De kosten van de herinnering bedragen 25% van de contributie. 3. Het lid is vanaf 30 november van het betreffende verenigingsjaar wettelijke rente verschuldigd. 4. Is de contributie, vermeerderd met de in artikel van dit HHR genoemde herinneringskosten, niet uiterlijk op de in de aangetekende herinneringsbrief genoemde datum op de bankrekening van ABC bijgeschreven, dan wordt de vordering uit handen gegeven. Het betreffende lid is in dit geval gehouden tot het betalen van alle buitengerechtelijke en gerechtelijke incassokosten. 5. De buitengerechtelijke incassokosten bedragen 15% van het totaal verschuldigde bedrag, maar zijn gelijk aan een door het incassobureau vastgesteld minimum bedrag, wanneer dit meer is dan de eerder genoemde 15%. Het totaal verschuldigde bedrag bestaat uit de contributie, inclusief het eventueel verschuldigde entreegeld (artikel van dit HHR), vermeerderd met de in artikel van dit HHR genoemde herinneringskosten en de in artikel van dit HHR genoemde wettelijke rente. 6. Tot de gerechtelijke incassokosten worden gerekend, de kosten van de rechtbank en de kosten van een door ABC geconsulteerde advocaat. Artikel 6.7 Indien artikel van dit HHR op een lid van toepassing is, kan het bestuur, conform artikel 8 van de statuten, tot schorsing overgaan.

8 Blad: 8 van 9 Artikel 6.8 Wanneer een lid door omstandigheden niet in staat is om de contributie vóór 31 oktober geheel te voldoen, dient hij/zij contact op te nemen met de penningmeester om een éénmalige betalingsregeling te bespreken. Het betreffende lid moet wel aannemelijk kunnen maken, dat hij/zij echt niet in staat is om het contributie bedrag in zijn geheel te voldoen. Deze betalingsregeling is éénmalig en geldt alleen voor het komende verenigingsjaar. Zij dient dus ieder jaar opnieuw te worden besproken. Artikel 6.9 Voor uitgaven boven de 250,00 die niet op de door de leden goedgekeurde begroting staan, dient toestemming gevraagd te worden aan de leden tijdens een (ingelaste) ALV. Toestemming wordt geacht te zijn verleend wanneer een meerderheid van de aanwezige leden, ongeacht het aantal aanwezige leden, voor het voorstel stemt. Stemmen kunnen ook bij volmacht uitgebracht worden. 7. Kascontrolecommissie Artikel 7.1 In de jaarlijkse ALV wordt een kascontrolecommissie benoemd. Over het algemeen kan de ALV volstaan met het benoemen van een nieuw reserve lid van de kascontrolecommissie. Deze commissie, welke belast is met de controle van de boeken en bescheiden van de penningmeester en van het door deze uit te brengen jaarverslag over het voorafgegane verenigingsjaar, bestaat uit twee leden. Hieraan wordt een reservelid toegevoegd, wanneer onverhoopt één van de leden niet beschikbaar is voor het uitvoeren van de in de artikelen 7.2, 7.3 en 7.4 van dit HHR genoemde werkzaamheden. Artikel 7.2 De kascontrolecommissie heeft vanaf het tijdstip van haar benoeming tot aan het tijdstip, waarop zij in de eerstvolgende jaarlijkse ALV rapport heeft uitgebracht, de bevoegdheid te allen tijde kascontrole te houden en inzage te nemen van de boeken en bescheiden der vereniging. Artikel 7.3 Zo spoedig mogelijk na het afsluiten der boeken over enig verenigingsjaar en het gereedkomen van het financiële jaaroverzicht stelt de penningmeester deze stukken in handen van de kascontrolecommissie. Artikel 7.4 De kascontrolecommissie geeft in haar rapport haar oordeel over het door de penningmeester gevoerde financiële beheer en adviseert over het al dan niet verlenen van decharge ter zake. Artikel 7.5 Jaarlijks treedt één lid af, welk lid niet terstond herkiesbaar is. In zijn/haar plaats treedt het reservelid. Artikel 7.6 De leden van de kascontrolecommissie mogen niet ter zelfde tijd lid zijn van het bestuur.

9 8. Wedstrijdleiding Blad: 9 van 9 Artikel 8.1 Tegen een beslissing van de wedstrijdleiding kan men binnen tweemaal 24 uur na afloop van de wedstrijd, hetzij mondeling hetzij schriftelijk, bij het bestuur bezwaar maken. Na ingewonnen advies van de TC beslist het bestuur binnen 14 dagen. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. 9. Wedstrijden en oefeningen Artikel 9.1 Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van het wedstrijdbridge, vastgesteld door de NBB. Artikel 9.2 De bepalingen ten aanzien van de organisatie van competities en wedstrijden binnen de vereniging zijn vastgelegd in een daarvoor ontworpen CR. 10. Slotbepalingen Artikel 10.1 Door zijn/haar toetreden, verklaart ieder lid zich te zullen onderwerpen aan de statuten, het HHR, het CR en aan alle andere regelingen en bepalingen, evenals aan de wijzigingen, welke in de bestaande reglementen tot stand zullen komen. Artikel 10.2 Wijzigingen van het HHR kunnen worden voorgesteld door het bestuur of schriftelijk door minimaal een derde (1/3) van de stemgerechtigde leden (zie artikel 23.2 van de statuten). Voorstellen tot wijziging kunnen slechts in behandeling worden genomen, indien zij minstens vijftien dagen voor een ledenvergadering aan alle leden zijn bekendgemaakt. De behandeling van de voorgestelde wijzigingen dient op de agenda (zie artikel 4.2 van dit HHR) die bij de oproeping tot de ledenvergadering is meegezonden, te zijn vermeld. Voor wijzigingen in het HHR is artikel 21.2 van de statuten overeenkomstig van toepassing. Artikel 10.3 In alle gevallen waarin de statuten, het HHR of het CR niet voorzien, beslist het bestuur. Artikel 10.4 Dit reglement is in werking getreden op 27 september 2011 na goedkeuring door de ALV. Hiermee komt het voorgaande HHR van 23 september 2010 te vervallen. 0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH LEDEN Artikel 1 De aanmelding als senior of juniorlid der vereniging dient te geschieden volgens artikel 6 der statuten. Artikel 2 1. Alle leden erkennen door toetreding tot de vereniging kennis te dragen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Inhoud 1 LIDMAATSCHAP... 2 2 VERENIGINGSJAAR... 3 3 BESTUUR... 3 4 BESTUURSTAAK - VERTEGENWOORDIGING... 4 5 VERGADERINGEN... 5 6 GELDMIDDELEN... 7 7 DE LOTINGSREGELING... 8 8 WEDSTRIJDLEIDING...

Nadere informatie

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen Artikel 1. Naam en zetel De vereniging, opgericht op 29 april 1929 en gewoon lid van de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (C.O.V.S.), draagt de naam: "C.O.V.S.-Groep Leiden en Omstreken"

Nadere informatie

a. Het lidmaatschap wordt aangegaan als bepaald in artikel 5 van de statuten.

a. Het lidmaatschap wordt aangegaan als bepaald in artikel 5 van de statuten. Huishoudelijk reglement van de bridgeclub "Sans Atout" te Barendrecht Artikel 1 - Begrippen In dit huishoudelijk reglement worden verder aangeduid: a. De Bridgeclub "Sans Atout" als "SA" b. Het Bestuur

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND Artikel 1 Toepassingsgebied 1. Dit Huishoudelijk Reglement is ingesteld krachtens artikel 23 van de statuten. 2. In dit reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr. 34310858 Huishoudelijk reglement Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 25 september 2008.

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK (goedgekeurd in de Algemene Leden Vergadering van 9 december 2009) Algemeen Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het door het bestuur

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. van de BRIDGECLUB TROEF INN. Aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond onder nr.

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. van de BRIDGECLUB TROEF INN. Aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond onder nr. H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T van de BRIDGECLUB TROEF INN Aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond onder nr. 25028 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De Bridgeclub "Troef INN" wordt in dit reglement

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Noordoostpolder Naam en werkgebied Artikel 1 De afdeling is genaamd: de afdeling Noordoostpolder

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K.

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. STATUTEN Artikel 1: ALGEMEEN 1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. 2. De B.D.K. zetelt in Gorinchem. Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

STATUTEN BVA. Statuten BVA

STATUTEN BVA. Statuten BVA STATUTEN BVA Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: BVA bond van adverteerders. Verkorte naam: BVA. 2. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. Duur Artikel 2 De vereniging, welke is

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland Begripsbepalingen Artikel 1. In dit reglement wordt verstaan onder - NH : de vereniging Bridgedistrict Noord-Holland - NBB : de Nederlandse Bridge Bond - Vereniging : het Bridgedistrict Noord-Holland -

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten.

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Statuten en reglementen Artikel 1 Door toe te treden tot de vereniging, onderwerpt ieder lid zich aan

Nadere informatie

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest.

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. BRIDGECLUB UITGEEST. STATUTEN Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. Doel Art. 2. De vereniging heeft ten doel de beoefening

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven.

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1: De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 Aanvragen/toekennen lidmaatschap Artikel 1 verzoek tot lidmaatschap Een verzoek om lidmaatschap van de vereniging wordt ingediend bij het secretariaat van de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT Oktober 2016 Artikel 1. De vereniging draagt de naam Volleybal Club Volt (afgekort VC Volt). Zij is gevestigd te Cuijk (NB) en is opgericht op 14 juli 2016 als voortvloeisel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK Huishoudelijk reglement van de tennisvereniging Beeker Racket Zwaaiers zoals vastgesteld op de algemene ledenvergadering op 18 januari 1981 en ten laatste gewijzigd op de algemene ledenvergadering 25 januari

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: HUISHOUDELIJK REGLEMENT Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: 09017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 31 augustus 2017 HOOFDSTUK 1 VAN DE LEDEN WIJZE VAN TOETREDEN VAN LEDEN Artikel 1 Personen, die als lid van de club wensen toe te treden,

Nadere informatie

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven.

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. HET ALGEMEEN BESTUUR. Artikel 2. Het bestuur bestaat uit maximaal 11 leden, die

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rij- en Jachtvereniging DE KEMPEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rij- en Jachtvereniging DE KEMPEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rij- en Jachtvereniging DE KEMPEN DE LEDEN ART. 1 Art. 2 Art. 3 Art. 4 Art. 5 Art. 6 Aanmelding voor het lidmaatschap Degene die als lid van de vereniging wil toetreden maakt dit

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ierse Setter Club. Artikel 1.

Huishoudelijk reglement Ierse Setter Club. Artikel 1. Huishoudelijk reglement Ierse Setter Club Artikel 1. Elk jaar treden twee of meer bestuursleden af volgens een vooraf gemaakt rooster. De aftredenden zijn terstond herkiesbaar. Bij het ontstaan van één

Nadere informatie

LEDEN. Artikel 1. BESTUUR. Artikel 2. De voorzitter.

LEDEN. Artikel 1. BESTUUR. Artikel 2. De voorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT AQUA NOVIO 94 LEDEN. Artikel 1. 1. Zij die lid van de vereniging wensen te worden richten het verzoek daartoe aan het bestuur met nauwkeurige opgave van naam, adres, geboortedatum,

Nadere informatie

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement opgericht 20 september 1968 goedgekeurd bij Koninklijk Besluit d.d. 17 juni 1975 nr. 109 Leden Artikel 1 Het maximum aantal leden, voor het zomer- en winterseizoen, wordt jaarlijks vastgesteld door de

Nadere informatie

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf Artikel 1. Doel en middelen. Smartlappenkoor Lingewaard tracht het in artikel 3 van de statuten omschreven doel te bereiken door: a. Het organiseren van repetitieavonden en optredens. b. Het bevorderen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bridge Club Tilburg Zuid Huishoudelijk Reglement Het huishoudelijk reglement is aangenomen op de algemene ledenvergadering van 6 december 2007 en treedt in werking per 6 december 2007. Het huishoudelijk

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict Noord-Holland. 2. In dit reglement worden de begrippen gebruikt zoals vastgesteld in artikel 1 van de statuten.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Definities Artikel 1. Ouders: de ouders en verzorgers van de leerlingen die aan de school

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Tennisclub Ommen. November 2008

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Tennisclub Ommen. November 2008 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Tennisclub Ommen November 2008 Art 2 aangepast in maart 2019 Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONCLUB SMASH

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONCLUB SMASH HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONCLUB SMASH HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Naam en domicilie Artikel 1 De vereniging draagt de naam "Badmintonclub Smash" Zij is gevestigd te Vught. Zij is opgericht 5

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1. Het lidmaatschap verkrijgt men door indiening van een volledig ingevuld inschrijfformulier bij het secretariaat van de vereniging en betaling van het inschrijfgeld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO-BLIXEMBOSCH. Doel en middelen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO-BLIXEMBOSCH. Doel en middelen HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO-BLIXEMBOSCH Doel en middelen Artikel 1 De organisatie van cursussen ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de inrichting van de cursussen de

Nadere informatie

Nederlandse DFKPclub

Nederlandse DFKPclub 1 Nederlandse DFKPclub Opgericht 2 maart 2002 Statuten en Huishoudelijk reglement 2 3 Wanneer een vereniging wordt opgericht, heeft dat een doel en horen daar vanzelfsprekend een aantal spelregels bij.

Nadere informatie

STATUTEN. van de vereniging HET NATUURKUNDIG GEZELSCHAP. opgericht te Middelburg anno 1780

STATUTEN. van de vereniging HET NATUURKUNDIG GEZELSCHAP. opgericht te Middelburg anno 1780 DE VERENIGING STATUTEN van de vereniging HET NATUURKUNDIG GEZELSCHAP opgericht te Middelburg anno 1780 vastgesteld door de algemene ledenvergadering d.d. 23 april 2004. Art 1. De vereniging is genaamd:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde Huishoudelijk reglement bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet 1995 zoals gewijzigd per 1 juni 2014 Artikel 1 - Zetel van de Orde De Orde van Octrooigemachtigden is gevestigd te Den Haag. Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Watersportvereniging Gooierhaven Huizen Pagina 1 van 6

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Watersportvereniging Gooierhaven Huizen Pagina 1 van 6 Watersportvereniging Gooierhaven Huizen Pagina 1 van 6 TEN GELEIDE Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten. Het is als zodanig gefundeerd in artikel 23 hiervan. Het clubhuis

Nadere informatie

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5 S T A T U T E N Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging van Poststukken- en Poststempelverzamelaars, bij afkorting genaamd: Po & Po. De vereniging is gevestigd te Amsterdam.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Verenigingsinformatie afdeling Juridische Zaken BIJLAGE MODEL V Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN CBS de Rehoboth te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIES Artikel 1. Wet: De Wet Medezeggenschap Onderwijs 1992, staatsblad 1992, nummer

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Tennisvereniging

Huishoudelijk reglement. Tennisvereniging Huishoudelijk reglement Tennisvereniging Vastgesteld op 3 februari 2016 Inhoud Rechten en verplichtingen van de leden... 2 Vergaderingen... 2 Commissies... 3 Besluitvorming... 3 Bestuur... 4 Verplichtingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

Groeperingenreglement

Groeperingenreglement Groeperingenreglement 29 november 2014 Groeperingenreglement Algemeen 1. In dit reglement worden verstaan onder: HCC: de vereniging HCC; de vereniging: HCC; de groeperingen: de Regio s, Interessegroepen;

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of Doorlopende tekst van de statuten van de Ter Aar, gemeente Nieuwkoop, gevestigde vereniging: Surfclub Ter Aar, zoals de zijn komen te luiden na de statutenwijziging geconstateerd bij akte op twaalf juni

Nadere informatie

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Tennisvereniging De Drieban. Rechten en plichten van de leden. Artikel 1

Huishoudelijk reglement van Tennisvereniging De Drieban. Rechten en plichten van de leden. Artikel 1 Huishoudelijk reglement van Tennisvereniging De Drieban Rechten en plichten van de leden Artikel 1 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Inhoud: Leden en lidmaatschap Het functioneren van het bestuur Taakomschrijving Bestuursleden Commissies Financiën Evenementen en aansprakelijkheid Slotbepalingen

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010)

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Artikel 1 Het bestuur 1.1 De vereniging kent een bestuur en een dagelijks bestuur. 1.2 Leden van het bestuur dienen lid van de vereniging te zijn.

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T VAN DE TENNISVERENIGING JVV GEVESTIGD TE HAARLEM OPGERICHT 10 MEI 1990 Herzien 16 maart 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING JVV GEVESTIGD TE HAARLEM

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. van de. Bridge Combinatie Concordia 86 (BCC-86)

Huishoudelijk reglement. van de. Bridge Combinatie Concordia 86 (BCC-86) Huishoudelijk reglement van de Bridge Combinatie Concordia 86 (BCC-86) ================================================= Hoofdstuk I: Van de leden. Wijze van toetreden van gewone leden. Artikel 1. 1. Personen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Artikel 1. De rechten en plichten van de leden, voor zover in dit reglement niet nader omschreven, worden door het bestuur vastgesteld. Artikel 2. Royement van het lidmaatschap

Nadere informatie

Leiderdorpse Bridge Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Leiderdorpse Bridge Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT Leiderdorpse Bridge Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALGEMEEN Artikel 1 In dit reglement wordt de Leiderdorpse Bridge Club L.B.C. aangeduid als de vereniging. Artikel 2 De vereniging is lid van het district

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities

Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities Artikel 1. Dit reglement verstaat onder: a) ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7 Pagina 1/7 Pagina 2/7 Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1. Definities en afkortingen 3 Artikel 1. Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Artikel 2. Aanstelling 3 Artikel 3. Taak voorzitter en vice-voorzitter

Nadere informatie

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Algemene bepalingen Artikel 1. - Naam De vereniging draagt de naam: Bachelor Students of International Studies (afgekort

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 De aanmelding voor het lidmaatschap van de vereniging moet geschieden, met vermelding van naam, voornamen, geboortedatum en volledig adres bij de secretaris

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Bridgeclub Honkvast. Waddinxveen

Huishoudelijk Reglement. Bridgeclub Honkvast. Waddinxveen Bridgeclub Honkvast Opgericht september 2001 Artikel 1 Begrippen In dit Huishoudelijk Reglement worden hierna als volgt aangeduid: A. Bridgeclub Honkvast als "BC Honkvast" B. Het Dagelijks Bestuur als

Nadere informatie

STATUTEN. van. Stichting VUT-fonds ECI

STATUTEN. van. Stichting VUT-fonds ECI STATUTEN van Stichting VUT-fonds ECI DEFINITIES Artikel 1 1. In deze statuten wordt verstaan onder: stichting: Stichting VUT-fonds ECI; bestuur: het bestuur van de stichting aangesloten ondernemingen:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement NAAM ARTIKEL 1 De afdeling draagt de naam Vogelvreugd en is een onderafdeling van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Zij wordt in dit reglement aangeduid als de afdeling.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HOOFDSTUK 1 Plichten van de leden Artikel 1. De leden zijn verplicht: Hun jaarlijkse contributie vóór 1 maart van het lopende verenigingsjaar

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1. Oprichting Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1.1 De Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) is opgericht op 17 december 1951. De Statuten zijn laatstelijk

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn

Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn ALGEMEEN Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam Oudervereniging Basisschool Essesteijn en is opgericht op 1 augustus 1993. Zij is gevestigd in Voorburg.

Nadere informatie

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Algemene Bepalingen. Artikel 1. De vereniging draagt de naam Watersportvereniging De Kievit. Zij is gevestigd te Dordrecht. Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging OBS de Baayaert oktober

Huishoudelijk reglement Oudervereniging OBS de Baayaert oktober HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING OBS DE BAAYAERT DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Oudervereniging: de afvaardiging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement.

Huishoudelijk Reglement. Huishoudelijk Reglement. Dit reglement dient uitsluitend ter aanvulling van de statuten van de Vereniging van Eigenaren Noorderplassen. Dit reglement is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 24

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Inhoud: Artikel 1 Leden 2 Artikel 2 Geldmiddelen 2 Artikel 3 Bestuur 2 Artikel 4 Voorzitter 2 Artikel 5 Secretaris 2 Artikel 6 Penningmeester 3 Artikel 7

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

De algemene vergadering gehouden het navolgende Huishoudelijk Reglement van toepassing verklaard.

De algemene vergadering gehouden het navolgende Huishoudelijk Reglement van toepassing verklaard. (Huishoudelijk) Reglement De algemene vergadering gehouden 11-02-2008 het navolgende Huishoudelijk Reglement van toepassing verklaard. Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 Gepaste tenniskleding

Nadere informatie