ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 JUNI 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 JUNI 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD"

Transcriptie

1 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 JUNI 2004 Aanwezig : Vandemeulebroucke, Burgemeester-voorzitter dd. Maes (vanaf punt 9), Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere, Deprez H., Detavernier, Pattyn R., Daelman, Wanzeele, Coppens, Libert, Coudron, Deprez R., Demyttenaere, Six, Deblock (vanaf punt 9), Pattyn F., Vandenborre, Kindt (vanaf punt 7), Vandekerckhove, Haezebrouck,Vandenabeele Gemeenteraadsleden, en Duyck Gemeentesecretaris. Verontschuldigd: Burgemeester Decavele, Raadsleden Vanassche en Van Themsche De zitting begint om 19u30 Openbare zitting DAGORDE GEMEENTERAAD 1. Uitbreiding waterleidingsnet ten behoeve van het private woonproject Oudstrijderslaan (promotor nv Paul Huyzentruyt). Goedkeuren bestek en raming (4 364,60 ten laste van de promotor) en toelating tot het uitvoeren van de werken. 2. Uitbreiding waterleidingsnet ten behoeve van de private verkaveling Hallestraat (verkavelaar nv Paul Huyzentruyt). Goedkeuren bestek en raming (35 798,40 ten laste van de verkavelaar) en toelating tot het uitvoeren van de werken. 3. Groot onderhoud voetpaden 2004: 1. Hendrik Consciencestraat (slechte delen + nieuw) en Peter Benoitlaan (nieuw). Goedkeuren bestek, raming (61 972,50 + BTW) en gunningswijze. 4. Groot onderhoud voetpaden 2004: 2. Hoppe- en Moutstraat (slechte delen en nieuw). Goedkeuren bestek, raming (37 062,50 + BTW) en gunningswijze. 5. Groot onderhoud voetpaden 2004: 3. Kleine werken: Arendswijk en Stasegem. Goedkeuren bestek, raming ( BTW) en gunningswijze. 6. Groot onderhoud voetpaden 2004: 4. Kleine werken: Stasegem + Keizershoek. Goedkeuren bestek, raming ( BTW) en gunningswijze.

2 7. Wegwerken gevaarlijk kruispunt N36 met N43. Goedkeuren koepelmodule inclusief modules 11, 16 en Gedeeltelijke herziening van het rooilijnplan van buurtweg nr. 3 (Brugsestraat) te Hulste in toepassing van de wet van 10/04/1841. Definitieve aanvaarding. 9. Voorlopige vaststelling van het ontwerp van Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Harelbeke. 10. Aankoop van een compacte graafmachine met aanhanger voor de technische dienst. Goedkeuren bestek, raming ( BTW) en gunningswijze. 11. Leveren en plaatsen van schrijnwerk in de gemeenteschool te Stasegem fase 2: turnzaal. Goedkeuren bestek, raming ( BTW) en gunningswijze. 12. Licentieovereenkomst inzake reproductierechten in het DKO, afdeling Muziek en Dans. Goedkeuren overeenkomst. 13. Aankoop sanitair materiaal voor herstel waterleidingscircuit van de sporthal De Dageraad te Harelbeke. Aktename beslissing schepencollege. 14. Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst voor de jaren tussen het stadsbestuur, het tewerkstellingsforum Harelbeke-Kuurne-Lendelede, VZW BIK en VZW Mobiel. 15. Belasting op het parkeren in de blauwe zone en op plaatsen waar de parkeerduur beperkt is, vastgesteld bij gemeenteraadsbesluit van Kennisname schorsingsbesluit van en beslissing tot handhaving. 16. Belasting op het parkeren door niet bewoners op plaatsen voorbehouden aan bewonersparkeren, vastgesteld bij gemeenteraadsbesluit van Kennisname schorsingsbesluit van en beslissing tot handhaving. 17. Kerkfabriek St. Augustinus - advies dienstjaarrekening Kerkfabriek St. Pieter Hulste - advies dienstjaarrekening Kerkfabriek St. Pieter Kuurne - advies dienstjaarrekening Kerkfabriek O.L.V. Koningin - advies dienstjaarrekening Overeenkomst nr. 04/28 dd betreffende de machtiging van het toezichtcomité van aan de Stad Harelbeke om mededeling te bekomen van de lijst van de personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van de verzekering voor geneeskundige verzorging, die vanaf tem voorkeurtarieven genieten bij het RIZIV. Goedkeuring. 22. Jeugdwerkbeleidsplan-Jeugdruimteplan Goedkeuren jaarplan Leveren en plaatsen van een slagboom op de parking achterzijde stadhuis. Goedkeuren bestek, raming ( BTW) en gunningswijze. 24. Tijdelijk politiereglement op het verkeer ter gelegenheid van de Bavikhoofse feesten op vrijdag 2 juli, zaterdag 3 juli en zondag 4 juli 2004.

3 25. Tijdelijk politiereglement op het verkeer ter gelegenheid van wielerwedstrijd 'Molenhuis' op zondag 4 juli Vragenkwartiertje. Geheime zitting 27. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW): ontslag leerkrachten woord. 28. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW): tijdelijke aanstelling ter vervanging leerkracht woord. 29. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW): tijdelijke aanstelling a.i. ter vervanging leerkracht muziek. Openbare zitting ******** 1. Uitbreiding waterleidingsnet ten behoeve van het private woonproject Oudstrijderslaan (promotor nv Paul Huyzentruyt). Goedkeuren bestek en raming (4 364,60 ten laste van de promotor) en toelating tot het uitvoeren van de werken. Overwegende dat naar aanleiding van de goedkeuring (SC ) van het bouwproject in de Oudstrijderslaan van promotor, NV Paul Huyzentruyt, het waterleidingsnet uitgebreid wordt ; Gelet op het ontwerp met raming inzake voormelde uitbreiding dd. 14 mei 2004 ten bedrage van 4 364,60, zonder BTW verschuldigd, opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk; Overwegende dat de aanpassingswerken niet ten laste kunnen gelegd worden van de stad ; Overwegende dat de kostprijs van vermelde werken - gelet op de stedenbouwkundige vergunning dd. 21 januari zal gefinancierd worden door de verkavelaar, de NV Paul Huyzentruyt gevestigd Grote Heirweg 2 te 8791 Beveren-Leie ; Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid artikel 117 ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting voer beraadslaagd te hebben ; Met 23 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk en waarbij de uitvoeringskosten

4 voor het uitbreiden van het waterleidingsnet ten behoeve van de private verkaveling Oudstrijderslaan aldaar worden geraamd op 4 364,60. De kosten vallen ten laste van de verkavelaar. Artikel 2. De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening en de NV Paul Huyzentruyt zullen van de beslissing, voorwerp van onderhavige beraadslaging, in kennis worden gesteld. 2. Uitbreiding waterleidingsnet ten behoeve van de private verkaveling Hallestraat (verkavelaar nv Paul Huyzentruyt). Goedkeuren bestek en raming (35 798,40 ten laste van de verkavelaar) en toelating tot het uitvoeren van de werken. Overwegende dat naar aanleiding van de goedkeuring van de private verkaveling Hallestraat van verkavelaar, NV Paul Huyzentruyt, het waterleidingsnet uitgebreid wordt ; Gelet op het ontwerp met raming inzake voormelde uitbreiding dd. 5 mei 2004 ten bedrage van ,40, zonder BTW verschuldigd, opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk; Overwegende dat de aanpassingswerken niet ten laste kunnen gelegd worden van de stad ; Overwegende dat de kostprijs van vermelde werken - gelet op artikel 4 van het ondertekende verkavelingscontract dd. 23 april zal gefinancierd worden door de verkavelaar, de NV Paul Huyzentruyt gevestigd Grote Heirweg 2 te 8791 Beveren-Leie ; Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid artikel 117 ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting voer beraadslaagd te hebben ; Met 23 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk en waarbij de uitvoeringskosten voor het uitbreiden van het waterleidingsnet ten behoeve van de private verkaveling Hallestraat aldaar worden geraamd op ,40. De kosten vallen ten laste van de verkavelaar. Artikel 2. De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening en de NV Paul Huyzentruyt zullen van de beslissing, voorwerp van onderhavige beraadslaging, in kennis worden gesteld. 3. Groot onderhoud voetpaden 2004: 1. Hendrik Consciencestraat (slechte delen + nieuw) en Peter Benoitlaan (nieuw). Goedkeuren bestek, raming (61 972,50 + BTW) en gunningswijze.

5 Overwegende dat het niet mogelijk is om met eigen personeel de kleine verzakkingen aan voetpaden, boordstenen en greppels te herstellen ; Overwegende dat voor dergelijke werken een aannemer ingeschakeld wordt ; Gezien de werken noodzakelijk zijn ingevolge de opgelegde veiligheidsverplichtingen mbt de openbare wegen ; Overwegende dat gedeeltes van de voetpaden in de Consciencestraat zich in een slechte toestand bevinden zodat een heraanleg noodzakelijk is ; Gezien tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt wordt om op die plaatsen waar er nog geen ligt, een voetpad aan te leggen ; Overwegende dat in het aansluitend deel van de Peter Benoitlaan ook nog voetpaden dienen aangelegd te worden ; Gezien het bestek nr betreffende de uit te voeren werken opgemaakt door de Stedelijke Technische Dienst ; Overwegende dat blijkens de bij vermeld bestek horende raming de kostprijs van de uit te voeren werken geraamd wordt op ,50 Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gehoord het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij openbare aanbesteding ; Gezien dat deze gunningswijze verantwoord is gezien daardoor de concurrentie maximaal speelt ; Gelet op de vigerende reglementering inzake de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en meer bepaald de wet van 24 december 1993 en het KB van 08 januari 1996 ; Overwegende dat de Stad de uitgave tot dewelke "Groot onderhoud voetpaden 2004 : 1. Consciencestraat (slechte delen + nieuw) en Peter Benoitlaan (nieuw)" aanleiding geeft, gelet op de in de begroting opgenomen financieringswijze, wenst te bestrijden door opname van een lening ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; - na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; - met 23 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen ; BESLUIT : Artikel 1 : Het bestek nr opgemaakt door de Stedelijke Technische Dienst en met raming ten bedrage van ,50 Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen, betreffende "Groot onderhoud voetpaden 2004 : 1. Consciencestraat (slechte delen + nieuw) en Peter Benoitlaan (nieuw)" wordt goedgekeurd ; Artikel 2 :

6 Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3 : De geldmiddelen voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2004 ; Artikel 4 : De uitgave waartoe "Groot onderhoud voetpaden 2004 : 1. Consciencestraat (slechte delen + nieuw) en Peter Benoitlaan (nieuw)" aanleiding geeft te bestrijden door opname van een lening. 4. Groot onderhoud voetpaden 2004: 2. Hoppe- en Moutstraat (slechte delen en nieuw). Goedkeuren bestek, raming (37 062,50 + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat het niet mogelijk is om met eigen personeel de kleine verzakkingen aan voetpaden, boordstenen en greppels te herstellen ; Overwegende dat voor dergelijke werken een aannemer ingeschakeld wordt ; Gezien de werken noodzakelijk zijn ingevolge de opgelegde veiligheidsverplichtingen mbt de openbare wegen ; Overwegende dat gedeeltes van de voetpaden in de Hoppe- en Moutstraat zich in een slechte toestand bevinden zodat een heraanleg noodzakelijk is ; Gezien tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt wordt om op bepaalde plaatsen het voetpad te verbreden ; Gezien het bestek nr betreffende de uit te voeren werken opgemaakt door de Stedelijke Technische Dienst ; Overwegende dat blijkens de bij vermeld bestek horende raming de kostprijs van de uit te voeren werken geraamd wordt op ,50 Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gehoord het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gezien dat deze gunningswijze toegelaten is gezien het geraamde bedrag van de opdracht beneden de grens van ,00 blijft, zoals vastgesteld bij artikel 120 van het KB van 08 januari 1996 ; Overwegende dat deze procedure het meest aangewezen is gezien het Bestuur, rekening houdend met de aard en omvang van het werk - de meest geschikte aannemers vooraf kan selecteren waarvan het Bestuur (uit ervaring) weet dat ze de opdracht tot een goed einde kunnen brengen ; Gezien dat dus enerzijds door het vooraf selecteren van minimum 3 aannemers de concurrentie speelt, doch anderzijds de zekerheid blijft dat de aangeschreven aannemers over de nodige vakkennis en deskundigheid beschikken ;

7 Overwegende dat bovendien - het Bestuur over de mogelijkheid beschikt te onderhandelen met de gekozen inschrijver over de overeenkomst teneinde deze te optimaliseren voor wat betreft bijvoorbeeld technische uitvoeringsmodaliteiten, -termijnen en -prijs ; Gelet op de vigerende reglementering inzake de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en meer bepaald de wet van 24 december 1993 en het KB van 08 januari 1996 ; Overwegende dat de Stad de uitgave tot dewelke "Groot onderhoud voetpaden 2004 : 2. Hoppe- en Moutstraat (slechte delen & nieuw)" aanleiding geeft, gelet op de in de begroting opgenomen financieringswijze, wenst te bestrijden door opname van een lening ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; - na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; - met 23 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen ; BESLUIT : Artikel 1 : Het bestek nr opgemaakt door de Stedelijke Technische Dienst en met raming ten bedrage van ,50 Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen, betreffende "Groot onderhoud voetpaden 2004 : 2. Hoppe- en Moutstraat (slechte delen & nieuw)" wordt goedgekeurd ; Artikel 2 : Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3 : De geldmiddelen voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2004 ; Artikel 4 : De uitgave waartoe "Groot onderhoud voetpaden 2004 : 2. Hoppe- en Moutstraat (slechte delen & nieuw)" aanleiding geeft te bestrijden door opname van een lening. 5. Groot onderhoud voetpaden 2004: 3. Kleine werken: Arendswijk en Stasegem. Goedkeuren bestek, raming ( BTW) en gunningswijze. Overwegende dat het niet mogelijk is om met eigen personeel de kleine verzakkingen aan voetpaden, boordstenen en greppels te herstellen ; Overwegende dat voor dergelijke werken een aannemer ingeschakeld wordt ; Gezien de werken noodzakelijk zijn ingevolge de opgelegde veiligheidsverplichtingen mbt de openbare wegen ;

8 Overwegende dat voor het dienstjaar 2004 de Arendswijk en Stasegem aan de beurt komen ; Overwegende dat de prioriteiten binnen de sector vastgelegd worden naargelang de wachtlijst bij de aanvang van de werken ; Gezien het bestek nr betreffende de uit te voeren werken opgemaakt door de Stedelijke Technische Dienst ; Overwegende dat blijkens de bij vermeld bestek horende raming de kostprijs van de uit te voeren werken geraamd wordt op ,00 Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gehoord het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gezien dat deze gunningswijze toegelaten is gezien het geraamde bedrag van de opdracht beneden de grens van ,00 blijft, zoals vastgesteld bij artikel 120 van het KB van 08 januari 1996 ; Overwegende dat deze procedure het meest aangewezen is gezien het Bestuur, rekening houdend met de aard en omvang van het werk - de meest geschikte aannemers vooraf kan selecteren waarvan het Bestuur (uit ervaring) weet dat ze de opdracht tot een goed einde kunnen brengen ; Gezien dat dus enerzijds door het vooraf selecteren van minimum 3 aannemers de concurrentie speelt, doch anderzijds de zekerheid blijft dat de aangeschreven aannemers over de nodige vakkennis en deskundigheid beschikken ; Overwegende dat bovendien - het Bestuur over de mogelijkheid beschikt te onderhandelen met de gekozen inschrijver over de overeenkomst teneinde deze te optimaliseren voor wat betreft bijvoorbeeld technische uitvoeringsmodaliteiten, -termijnen en -prijs ; Gelet op de vigerende reglementering inzake de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en meer bepaald de wet van 24 december 1993 en het KB van 08 januari 1996 ; Overwegende dat de Stad de uitgave tot dewelke "Aanleg en heraanleg voetpaden 2004 : 3. Kleine werken : Arendswijk en Stasegem" aanleiding geeft, gelet op de in de begroting opgenomen financieringswijze, wenst te bestrijden door opname van een lening ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; - na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; - met 23 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen ; BESLUIT : Artikel 1 : Het bestek nr opgemaakt door de Stedelijke Technische Dienst en met raming ten bedrage van ,00 Belasting over de Toegevoegde Waarde

9 niet inbegrepen, betreffende "Aanleg en heraanleg voetpaden 2004 : 3. Kleine werken : Arendswijk en Stasegem" wordt goedgekeurd ; Artikel 2 : Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3 : De geldmiddelen voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2004 ; Artikel 4 : De uitgave waartoe "Aanleg en heraanleg voetpaden 2004 : 3. Kleine werken : Arendswijk en Stasegem" aanleiding geeft te bestrijden door opname van een lening. 6. Groot onderhoud voetpaden 2004: 4. Kleine werken: Stasegem + Keizershoek. Goedkeuren bestek, raming ( BTW) en gunningswijze. Overwegende dat het niet mogelijk is om met eigen personeel de kleine verzakkingen aan voetpaden, boordstenen en greppels te herstellen ; Overwegende dat voor dergelijke werken een aannemer ingeschakeld wordt ; Gezien de werken noodzakelijk zijn ingevolge de opgelegde veiligheidsverplichtingen mbt de openbare wegen ; Overwegende dat voor het dienstjaar 2004 Stasegem en Keizershoek aan de beurt komen ; Overwegende dat de prioriteiten binnen de sector vastgelegd worden naargelang de wachtlijst bij de aanvang van de werken ; Gezien het bestek nr betreffende de uit te voeren werken opgemaakt door de Stedelijke Technische Dienst ; Overwegende dat blijkens de bij vermeld bestek horende raming de kostprijs van de uit te voeren werken geraamd wordt op ,00 Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gehoord het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gezien dat deze gunningswijze toegelaten is gezien het geraamde bedrag van de opdracht beneden de grens van ,00 blijft, zoals vastgesteld bij artikel 120 van het KB van 08 januari 1996 ; Overwegende dat deze procedure het meest aangewezen is gezien het Bestuur, rekening houdend met de aard en omvang van het werk - de meest geschikte aannemers vooraf kan selecteren waarvan het Bestuur (uit ervaring) weet dat ze de opdracht tot een goed einde kunnen brengen ;

10 Gezien dat dus enerzijds door het vooraf selecteren van minimum 3 aannemers de concurrentie speelt, doch anderzijds de zekerheid blijft dat de aangeschreven aannemers over de nodige vakkennis en deskundigheid beschikken ; Overwegende dat bovendien - het Bestuur over de mogelijkheid beschikt te onderhandelen met de gekozen inschrijver over de overeenkomst teneinde deze te optimaliseren voor wat betreft bijvoorbeeld technische uitvoeringsmodaliteiten, -termijnen en -prijs ; Gelet op de vigerende reglementering inzake de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en meer bepaald de wet van 24 december 1993 en het KB van 08 januari 1996 ; Overwegende dat de Stad de uitgave tot dewelke "Aanleg en heraanleg voetpaden 2004 : 4. Kleine werken : Stasegem en Keizershoek" aanleiding geeft, gelet op de in de begroting opgenomen financieringswijze, wenst te bestrijden door opname van een lening ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; - na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; - met 23 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen ; BESLUIT : Artikel 1 : Het bestek nr opgemaakt door de Stedelijke Technische Dienst en met raming ten bedrage van ,00 Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen, betreffende "Aanleg en heraanleg voetpaden 2004 : 4. Kleine werken : Stasegem en Keizershoek" wordt goedgekeurd ; Artikel 2 : Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3 : De geldmiddelen voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2004 ; Artikel 4 : De uitgave waartoe "Aanleg en heraanleg voetpaden 2004 : 4. Kleine werken : Stasegem en Keizershoek" aanleiding geeft te bestrijden door opname van een lening. 7. Wegwerken gevaarlijk kruispunt N36 met N43. Goedkeuren koepelmodule inclusief modules 11, 16 en 18. Gelet op het mobiliteitsconvenant 34013/0 ondertekend door het Vlaamse Gewest, de Vlaamse vervoersmaatschappij en de Stad Harelbeke dd 20/02/1998, afgesloten in uitvoering van de gemeenteraadsbeslissing dd 01/09/1997 tot goedkeuring van het moederconvenant (inclusief bijakten 1

11 en 2) binnen het wettelijk kader waarin een mobiliteitsconvenant dient afgesloten; Gelet op het mobiliteitsplan van de stad, conform verklaard in de auditcommissie dd. 16/06/2003 en goedgekeurd door de raad in zitting van 16/09/03; Overwegende dat er ondertussen reeds enkele bijakten (modules) werden ondertekend door de Stad Harelbeke; Gelet op het initiatief van de Afdeling Wegen en Verkeer West-Vlaanderen (AWV) van de Vlaamse Gemeenschap waarbij de stad verzocht wordt de koepelmodule 34013/11/16/18/a, inclusief de modules 11, 16 en 18, ter goedkeuring aan de raad voor te leggen; Overwegende dat deze koepelmodule eigenlijk een nieuw samenwerkingscontract betreft tussen het Gewest, de Vlaamse Vervoermaatschappij en de stad dat deel gaat uitmaken van het hierboven vermelde moederconvenant 34013/0; Overwegende dat deze koepelmodule als voorwerp het wegwerken van het gevaarlijk kruispunt van de N43 (=Gentsesteenweg) met de N36 (= nieuwe ring rond Harelbeke) heeft; Dat dit kruispunt inderdaad gekend is als zwart kruispunt dat dringend verkeersveiliger moeten worden gemaakt, voornamelijk i.f.v. de zwakke weggebruiker. Het Gewest plant dan ook om deze dringende werken in 2004 aan te besteden én te starten; Overwegende dat bedoelde koepelmodule bestaat uit volgende modules (bijakte genaamd): - module 11 ivm de aanleg van nieuwe verbindende fietspaden langs gewestwegen - module 16 ivm de herinrichting van wegvakken die niet als doortocht kunnen worden beschouwd - module 18 ivm de herinrichting van singuliere kruispunten/oversteekplaatsen buiten de bebouwde kom. Overwegende dat de administratie AWV op telefonisch bevestigde dat het een pro-forma-overeenkomst betreft met quasi GEEN financiële implicaties voor de stadskas; Overwegende dat het past dat de Gemeenteraad zijn goedkeuring hecht aan de inhoud van voornoemde koepelmodule en bijhorende modules 11, 16 en 4; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting te hebben over beraadslaagd; Met 24 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT : Artikel 1 De koepelmodule 34013/11/16/18/a over het wegwerken van het gevaarlijk kruispunt van de N43 met de N36 goed te keuren, inclusief de bijakten 11, 16 en 18 betreffende respectievelijk - module 11- aanleg van nieuwe verbindende fietspaden langs gewestwegen

12 - module 16- herinrichting van wegvakken die niet als doortocht kunnen worden beschouwd - module 18- herinrichting van singuliere kruispunten/oversteekplaatsen buiten de bebouwde kom. Artikel 2 De Secretaris en de Burgemeester te machtigen voornoemde modules te ondertekenen. Artikel 3 Onderhavige beslissing door te sturen aan de Administratie Wegen en Verkeer en de aan de Vlaamse Vervoersmaatschappij. 8. Gedeeltelijke herziening van het rooilijnplan van buurtweg nr. 3 (Brugsestraat) te Hulste in toepassing van de wet van 10/04/1841. Definitieve aanvaarding. Gelet op het vigerende rooilijnplan "buurtweg van groot verkeer nr. 182" goedgekeurd bij K.B. van 02/10/ dat betrekking heeft op de huidige Brugsestraat, in de buurtwegenatlas ook gekend als buurtweg 3; Dat er zich een aanpassing van die rooilijn opdringt voor het deel van de Brugsestraat ( langs de kant der onpare huisnummers) gesitueerd tussen de Hazebeekstraat (= buurtweg 12 in de atlas) en huisnummer 73; Dat die beperkte aanpassingen noodzakelijk is aangezien die oude rooilijn van 1968 daar volgende eigendommen beslaat en dus ook praktisch hypothekeert inzake verbouwingsmogelijkheden: adres oud perc.nr. huidig perc.nr kad. eigenaar Hazebeekstr.1a 227m3 227x4 Bossuyt & Despriet, Hazebeekstr.1a Hazebeekstr.1a+ deel 227l3 227v4 M.Despriet, Hazebeekstr.1a Brugsestraat 91 deel 227l3 227z5 fa. Bossuyt en Despriet, p/a Hazebeekstr.1a Brugsestraat u3 227z4 fa. Bossuyt en Despriet, p/a Hazebeekstr.1a Brugsestraat r3 227x5 L.Lecluyse, Hulstsestr.102-Kuurne Brugsestraat n3 227w5 Vanassche-Demuynck, V.Wijnsbergheln.6-Har. Brugsestraat m 227k5 T.Vanhoutte, Brugsestr.83 Brugsestraat d2 227l5 Baekelandt-Tytgat, Brugsestr.81 Brugsestraat v3+g3 227m5 fa.kerkhof-stove, p/a Brugsestr.79 Brugsestraat b4 228d5 Mertens-Vandercasteelen, Brugsestr.77 Brugsestraat c4+s2 228c5 Vantieghem-Maes, Brugsestr.75 Brugsestraat t4 228 e 5 Vantieghem-Maes, Brugsestr.75 Gelet op art van het decreet op de ruimtelijke ordening dd waaruit blijkt dat er geen stedenbouwkundige vergunning kan worden gegeven voor het (ver)bouwen van onroerende goederen getroffen door een rooilijn; Dat er reeds enkel particuliere stedenbouwkundige aanvragen bij de stedenbouwdienst werden ontvangen die door vooromschreven wettelijke beperking niet konden worden behandeld zodat het college van Burgmeester en Schepenen in zitting van oordeelde dat het rooilijnplan anno 1968 aldaar niet zou worden behouden; Overwegende dat het aangewezen is de rooilijn van 1968, die nu theoretisch van +/- 2 tot 10 meter binnen voormelde huizen valt, te verleggen naar de respectievelijke voorgevels van bedoelde woningen;

13 Dat die rooilijn nooit in de praktijk werd gerealiseerd zoals in 1968 werd geconcipieerd én goedgekeurd bij KB; Dat die verlegging geen nadeel zal betekenen voor de betrokken onroerende eigendommen aangezien de juridische rooilijn van 1968 enkel wordt vervangen door de de facto rooilijn; Overwegende dat de voorgestelde verlegging bovendien past binnen de huidige visie op ruimtelijke ordening waarbij enerzijds het uitzicht van de oude dorpskernen zoveel mogelijk wordt gerespecteerd en anderzijds al te brede rooilijnlijnen, zoals ontworpen in de jaren 60 en 70, toch niet worden gerealiseerd aangezien deze snel doorgaand verkeer beoogden wat lijnrecht staat op de actuele tendens om via wegversmallingen, asverschuivingen enz. verkeersveilige situatie te creëren; Overwegende dat de rooilijnaanpassing bovendien past binnen de geplande heraanleg van Hulste-dorp; Gezien het rooilijnplan opgemaakt op 26 april 2004 door de stedelijke technische dienst waarbij vooromschreven beperkte rooilijnaanpassing is opgetekend; Gelet op de principiële aanvaarding door het College van Burgemeester en Schepenen van dit plan; Dat het bijgevolg aangewezen is de bestaande rooilijn van 02/10/1968 gedeeltelijk te wijzigen conform de procedure van de buurtwegenwet van 10/04/1841 aangezien de Brugsestraat gekend is als Buurtweg nr. 3 te Hulste; Dat geen onteigeningsplan voor de voorgestelde wijziging vereist is aangezien de nieuwe voorgestelde rooilijn samenvalt met actuele eigendomsgrenzen van de vooromschreven particuliere woningen; Gelet op het raadsbesluit van 17 mei 2004 dat de voorlopige aanvaarding inhoudt van de omschreven rooilijnaanpassing; Overwegende dat overeenkomstig de vigerende wetgeving door het College van Burgemeester en Schepenen een openbaar onderzoek werd ingesteld over de omschreven rooilijnplanaanpassing; Overwegende dat het openbaar onderzoek liep van 20 mei tot en met 7 juni 2004 en als volgt gebeurde : - aanplakking aan het stadhuis en ter plaatse; - mededeling in de infokrant van 27 mei 2004; Gezien het proces-verbaal van sluiting van het openbaar onderzoek d.d. 9 juni 2004, waaruit blijkt dat er geen bezwaarschriften werden ingediend; Gelet op de buurtwegenwet van 10/04/1841; Gelet op de gemeentewet inzonderheid artikel 117 en 123; Gezien de stukken van het dossier; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; -na beraadslaging in openbare zitting; met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT :

14 Artikel 1.: Akte wordt genomen van het feit dat bij het sluiten van het openbaar onderzoek inzake het rooilijnplan omschreven in artikel 2, geen bezwaren werden ingediend; Artikel 2.: Het hoger aangeduide rooilijnplan in toepassing van de buurtwegenwet van 10/04/1841 ter wijziging van een deel van het vigerende rooilijnplan d.d van de Buurtweg nr. 3 te Hulste wordt definitief aanvaard. Artikel 3.: Huidige beraadslaging zal, met de stukken van het dossier, voor verder gevolg aan de hogere overheid worden gestuurd. 9. Voorlopige vaststelling van het ontwerp van Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Harelbeke. Gelet op het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening inzonderheid art. 3, 31, 32 1, 33 1 en 33 2; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 18 mei 1992 betreffende het principieel akkoord met de opmaak van het Gapak (Gemeenschappelijk Plan van Aanleg van de gemeenten van het arrondissement Kortrijk); Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 20 mei 1996 betreffende het principieel akkoord tot verdere uitwerking van het Gapak in een afzonderlijk Algemeen Plan van Aanleg; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 13 juli 1998 betreffende de principiële beslissing tot uitwerking van een afzonderlijk Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan; Gelet op het heden voorgelegd ontwerp van Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Harelbeke opgemaakt door de Intercommunale Leiedal, President Kennedypark 10 te 8500 Kortrijk; Overwegende dat er voldoende overlegmomenten georganiseerd werden voor de opmaak van voormeld document onder de vorm van het projectteam (belast met de inhoudelijke planvorming), de stuurgroep (overleg met de georganiseerde bevolking), het bestuurlijk overleg (overleg met hogere planologische diensten) en de ambtelijke werkgroep (overleg met externe beleidssectoren); Overwegende dat de bevolking betrokken werd bij de opmaak van voormeld document tijdens een denkdag d.d. 9 juni 2001, een algemene infovergadering d.d. 6 november 2003 en een toetsingsdag d.d. 15 november 2003; Overwegende dat er overleg plaatsvond met de buurgemeenten d.d. 12 november 2003; Gelet op de verslagen van de Raadscommissie Ruimtelijke Ordening en Milieu d.d. 14 juni 1999 betreffende het starten van de procedure, 3 april 2000 betreffende overlegorganen, 16 oktober 2000 betreffende de samenstelling van de werkgroepen, 29 maart 2001 betreffende lidmaatschap en timing, 4 oktober 2001 betreffende verslag denkdag bevolking en 18 november 2003 betreffende verslag infovergadering en toetsingsdag bevolking;

15 Gelet op het Besluit van de Vlaamse Regering van 5 mei 2000 tot regeling van het vooroverleg over voorontwerpen van ruimtelijke structuurplannen inzonderheid art. 6 en 7; Gelet op het verslag van de plenaire vergadering over het voorontwerp van Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan d.d. 22 april 2004; Gelet op het eenparig gunstig advies van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) d.d. 14 mei 2004 voor de voorlopige vaststelling van het ontwerp van Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan mits het opvolgen van geformuleerde bemerkingen; Gelet op het gunstig advies van de Raadscommissie Ruimtelijke Ordening en Milieu d.d. 18 mei voor de voorlopige vaststelling van het ontwerp van Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan waarbij het voormelde advies van de GECORO gevolgd wordt en nog bemerkingen aan toegevoegd worden; Na beraadslaging in openbare zitting; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Met 24 stemmen voor, 1 stem tegen, 1 onthouding. BESLUIT : Art. 1: Het ontwerp van Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Harelbeke wordt voorlopig vastgesteld. Art. 2: Het ontwerp van Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Harelbeke wordt onderworpen aan de formaliteiten voorgeschreven door het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening. 10. Aankoop van een compacte graafmachine met aanhanger voor de technische dienst. Goedkeuren bestek, raming ( BTW) en gunningswijze. Overwegende dat het nodig is een opdracht te gunnen met als voorwerp de aankoop van een compact graafmachine met aanhanger voor de dienst begraafplaatsen en groendienst van de Stad Harelbeke; Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid artikel 117, eerste lid en artikel 234, eerste lid; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, inzonderheid artikel 17 1 en 17 2, 1, punt a; Gelet op het bestek opgemaakt door de technische dienst en financiële dienst van de Stad Harelbeke; Gelet op het aankoopadvies van de Preventieadviseur, dd. 29 april 2004; Overwegende dat de prijs van de opdracht geraamd wordt op BTW; Gelet op het K.B. van 8 januari 1996, inzonderheid artikel 120;

16 Vaststellend dat het geraamd bedrag beneden de grens van BTW blijft zoals bepaald bij het aangehaalde art. 120; Gelet op het K.B. van 8 januari 1996 en het K.B. van 26 september 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten; Overwegende dat de onderhandelingsprocedure aangewezen is gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service; Overwegende dat de gepaste kredieten ingeschreven zijn op de buitengewone dienst van de begroting; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting te hebben over beraadslaagd; Met 26 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT : Artikel 1 Er zal een opdracht worden gegund met als voorwerp de aankoop van een compact graafmachine en aanhanger voor de dienst begraafplaatsen en groendienst van de Stad Harelbeke. Artikel 2 Goedkeuring wordt verleend aan het bestek met betrekking tot de opdracht waarvan sprake in artikel 1 en die wordt geraamd op BTW. Artikel 3 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal worden gegund bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Artikel 4 De algemene administratieve contractuele bepalingen toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in artikel 1 zijn deze vervat in het K.B. van 26 september 1996 houdende vaststelling van de algemene aannemingsvoorwaarden van de overheidsopdrachten voor werken, leveringen en diensten. Artikel 5 De bijzondere administratieve contractuele bepalingen toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in artikel 1, zijn de volgende : a. de opdracht is een opdracht tegen globale prijs b. de uitvoeringstermijn zijn vastgesteld op 28 kalenderdagen c. de prijs van de onderneming zal in één keer worden betaald na volledige uitvoering ervan. d. Er is geen prijsherziening. Artikel 6 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal gefinancierd worden door aanwending van eigen middelen.

17 11. Leveren en plaatsen van schrijnwerk in de gemeenteschool te Stasegem fase 2: turnzaal. Goedkeuren bestek, raming ( BTW) en gunningswijze. Overwegende dat de toestand van de ramen in de turnzaal van de gemeenteschool Stasegem slecht is ; Overwegende dat er diverse plaatsen zijn waar de ramen water doorlaten ; Overwegende dat door het feit dat de turnzaal ook als socio-culturele ruimte wordt gebruikt er daarenboven onvoldoende nooduitgangen voorzien zijn in de zaal ; Overwegende dat door het plaatsen van nieuwe ramen, in de onderste ramen ook nooduitgangen zullen ingewerkt worden ; Overwegende dat er tevens nieuwe verduisteringsgordijnen voorzien worden ; Overwegende dat de werken het leveren en plaatsen van nieuwe aluminiumramen met ingewerkte nooduitgangen en nieuwe verduisteringsgordijnen omvatten ; Gezien het voorontwerp van het bestek betreffende de uit te voeren werken opgemaakt door de Technische Dienst ; Overwegende dat blijkens de bij vermeld bestek horende raming de kostprijs van de uit te voeren werken geraamd wordt op ,00, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gehoord het voorstel van het Schepencollege de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking (art.17 par.2 1 a van de wet van ) ; Gezien dat deze gunningwijze toegelaten is gezien het geraamde bedrag van de opdracht beneden de grens van blijft, zoals vastgesteld bij art. 120 van het K.B. van betreffende overheidsopdrachten van werken, leveringen en diensten en de concessies van bouwwerken aangepast bij artikel 2 van het KB van 20 juli 2000 ; Overwegende dat deze procedure het meest aangewezen is gezien het Bestuur, rekening houdende met de aard en omvang van het werk de meest geschikte aannemers vooraf kan selecteren waarvan het Bestuur (uit ervaring) weet dat ze de opdracht tot een goed einde kunnen brengen ; Gezien dat dus enerzijds door het vooraf selecteren van minimum 3 aannemers de concurrentie speelt, doch anderzijds de zekerheid blijft dat de aangeschreven aannemers over de nodige vakkennis en deskundigheid beschikken ; Gezien dat bovendien het Bestuur over de mogelijkheid beschikt te onderhandelen met de gekozen inschrijver over de overeenkomst teneinde deze te optimaliseren wat betreft bijvoorbeeld technische uitvoeringsmodaliteiten, - termijnen en prijs ; Gelet op de vigerende reglementering inzake de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en meer bepaald de wet van en het KB van ; Overwegende dat de gepaste kredieten zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2004 onder artikel 722/ ;

18 Overwegende dat de werken zullen gefinancierd worden met eigen middelen ; Gelet op de vigerende reglementering inzake de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; - Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; - Met 26 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. Het bestek opgemaakt door de technische dienst en met raming ten bedrage van ,00, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen, betreffende het leveren en plaatsen van schrijnwerk in de gemeenteschool te Stasegem - fase 2 : turnzaal, wordt goedgekeurd ; Artikel 2. Het Schepencollege wordt gelast de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3. De geldmiddelen voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2004 onder artikel 722/ en worden gefinancierd met eigen middelen. 12. Licentieovereenkomst inzake reproductierechten in het DKO, afdeling Muziek en Dans. Goedkeuren overeenkomst. Gelet op de wet van 30 juni 1994 betreffende het auteursrecht en de naburige rechten (Belgisch Staatsblad van 27 juli 1994, zoals gewijzigd door de wetten van 3 april 1995 en 31 augustus 1998, hierna Auteurswet ) bepaalt dat enkel de auteur van een werk van letterkunde of kunst (waaronder een muziekwerk) het recht heeft om het op het even welke wijze of in welke vorm ook te reproduceren of te laten reproduceren; Gelet dat op 30 maart 1999 SEMU is opgericht met als doel het innen en verdelen, administreren en beheren, in de ruimste zin van het woord, van alle grafische rechten van de aangesloten muziekuitgevers op de door hen overgedragen uitgavefonds(en); Gelet dat SEMU als vennootschap voor het collectief beheer van auteursrecht, overeenkomstig de auteurswet (artikel 67), erkend is bij Ministerieel Besluit van 14 februari 2000 (Belgisch Staatsblad van 10 maart 2000); Gelet op het schrijven van het OVSG, dd. 30 maart 2004, waarbij deze opteert om een licentieovereenkomst aan te gaan voor een periode van 3 schooljaren die gelijk loopt met de dekkingsperiode van reprobel;

19 Overwegende dat zolang het SAMW reprografierechten moet betalen aan Reprobel een korting wordt toegestaan van 0,20 euro per in aanmerking genomen leerling op het totaal bedrag aan reproductierechten; Gelet op het voorstel van College van Burgemeester en Schepenen om de vergoeding verschuldigd aan SEMU te regelen op basis van de voorgelegde Overeenkomst SEMU Onderwijsinstellingen DKO dit voor de periode van 1 september 2003 tot 31 augustus 2006 en bij gebrek aan opzegging na 31 augustus 2006 wordt de overeenkomst stilzwijgend verleng voor de duur van drie schooljaren; Overwegende dat de jaarlijkse vergoeding aan SEMU geraamd wordt op O, BTW 6% inclusief, als volgt samengesteld: O = 520 leerlingen met volledig inschrijvingsgeld à 7 O O = 362 leerlingen met verminderd inschrijvingsgeld à 4 O Overwegende dat de onderschrijving van deze overeenkomst het SAMW volledig legaal kopieën kan maken van muziekpartituren ten behoeve van de leerlingen; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting te hebben over beraadslaagd; Met 26 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT : Goedkeuring wordt verleend aan de voorgelegde Overeenkomst SEMU Onderwijsinstellingen DKO, inzake de vergoeding verschuldigd aan SEMU voor de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Peter Benoit te Harelbeke, met inbegrip van de bijafdelingen Deerlijk en Zwevegem, en dit voor de duur van 3 schooljaren (1 september 2003 tot 31 augustus 2006). 13. Aankoop sanitair materiaal voor herstel waterleidingscircuit van de sporthal De Dageraad te Harelbeke. Aktename beslissing schepencollege. Gelet op de beraadslaging van het Schepencollege van 2 juni 2004 houdende: - goedkeuring van het bestek, raming (10.719,71 + BTW) en gunningswijze betreffende de aankoop van sanitairmateriaal voor het herstel van het waterleidingscircuit van de sporthal De Dageraad te Harelbeke; - gunning, bij toepassing van artikel a) en c) van de wet van 24 december 1993, van vermelde aankoop aan de firma Sani Perfekt, Meensesteenweg 183 te 8501 Kortrijk-Bissegem - voorzien van de uitgave voor vermelde aankoop in de begroting buitengewone dienst; Voor zoveel als nodig instemming betuigend met de motivering van vermelde beraadslaging van het Schepencollege dd. 2 juni 2004; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de Gemeentewet; Gezien de stukken van het dossier; Na er in openbare zitting te hebben over beraadslaagd; Met 26 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen;

20 BESLUIT : Artikel 1 Neemt akte met unanimiteit der aanwezige leden en zonder opmerkingen van de beraadslaging van het schepencollege van 2 juni 2004 houdende: - goedkeuring van het bestek, raming (10.719,71 + BTW) en gunningswijze betreffende de aankoop van sanitairmateriaal voor het herstel van het waterleidingscircuit van de sporthal De Dageraad te Harelbeke; - gunning, bij toepassing van artikel a) en c) van de wet van 24 december 1993, van vermelde aankoop aan de firma Sani Perfekt, Meensesteenweg 183 te 8501 Kortrijk-Bissegem Artikel 2 Stemt in met de beslissing van 2 juni 2004 van het Schepencollege bij dewelke de uitgave voor vermelde aankoop voorzien wordt in de buitengewone dienst van de begroting Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst voor de jaren tussen het stadsbestuur, het tewerkstellingsforum Harelbeke-Kuurne- Lendelede, VZW BIK en VZW Mobiel. Gelet op de bepalingen van de nieuwe gemeentewet, inzonderheid art. 117, Overwegende dat in het kader van de ondersteuning van de sociale economie het, via het tewerkstellingsforum opgestarte, fietsproject De Sepappe wordt gehuisvest in de lokalen van de stedelijke welzijnsdienst en ook logistiek wordt ondersteund door deze dienst Overwegende dat het fietsproject De Sepappe kon worden opgestart via een toelage van de Koning Boudewijn Stichting en dat aan deze betoelaging op een einde komt. Overwegende dat via VZW Mobiel met zetel te Kortrijk de nodige technische en administratieve ondersteuning en de nodige kwaliteitsbewaking kan worden gegeven in functie van de continuïteit van het project, wat niet door de stedelijke welzijnsdienst kan worden gegeven Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen, na beraadslaging in openbare zitting met 26 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen BESLUIT : Art 1. keurt de samenwerkingsovereenkomst tussen het stadsbestuur, het tewerkstellingsforum Harelbeke-Kuurne-Lendelede, VZW Bik uit Kuurne en VZW Mobiel uit Kortrijk goed als volgt : Tussen : 1. De stad Harelbeke, alhier vertegenwoordigd door de Heer Luc Decavele, Burgemeester en de Heer Albert Duyck, stadssecretaris, handelend - onder voorbehoud van voogdijtoezicht - in uitvoering van een beslissing van de gemeenteraad van 21 juni 2004 in naam en voor rekening van de stad Harelbeke, 2. Het tewerkstellingsforum, alhier vertegenwoordigd door de Heer Rik Bouckaert, voorzitter en de Heer Martin Vandebuerie, secretaris, handelend in naam en

21 voor rekening van het tewerkstellingsforum Harelbeke-Kuurne-Lendelede hiertoe gemachtigd door de vergadering van het forum d.d. 13 maart VZW Mobiel met zetel te 8500 Kortrijk, alhier vertegenwoordigd door de Heer Lieven Lybeer, Voorzitter, en Gunther De Baerdemaeker, secretaris, beiden in deze hoedanigheid aangesteld bij besluit van de algemene vergadering en handelend in naam en voor rekening van voormelde VZW overeenkomstig artikel 3 van de statuten. 4. VZW Bik met zetel te 8520 Kuurne, alhier vertegenwoordigd door Mevr. Nicole Piepers, voorzitter en dhr. Rik Bouckaert, Secretaris, beiden in deze hoedanigheid aangesteld bij besluit van de algemene vergadering en handelend in naam en voor rekening van voormelde VZW overeenkomstig artikel van de statuten. Is overeengekomen wat volgt : 1. algemene bepalingen Teneinde de inspanningen van het stadsbestuur van Harelbeke, het tewerkstellingsforum Harelbeke-Kuurne-Lendelede, VZW BIK en VZW Mobiel op het vlak van de ontwikkeling van de sociale economie, het fietstoerisme en de fietspromotie in het algemeen in het zorggebied Harelbeke-Kuurne-Lendelede te coördineren wordt een samenwerkingsovereenkomst tussen deze vier partijen afgesloten. Hierin worden de afspraken inzake het te voeren beleid terzake in Harelbeke, Kuurne en Lendelede en de manier van samenwerken tussen de betrokken partijen vastgelegd. De overeenkomst kan ten allen tijde op vraag van één van de contractanten en mits instemming van de andere contractanten worden aangepast aan wijzigende situaties. In elk geval is er jaarlijks een contact hieromtrent dat op initiatief van de stedelijke welzijnsdienst van Harelbeke wordt georganiseerd. Hiertoe worden zeker uitgenodigd : VZW Mobiel, VZW BIK, het stadsbestuur van Harelbeke en het tewerkstellingsforum. De beleidsovereenkomst wordt goedgekeurd door de gemeenteraad van Harelbeke en de algemene vergadering van het tewerkstellingsforum Harelbeke-Kuurne- Lendelede, en deze van VZW BIK en VZW Mobiel. De beleidsovereenkomst beslaat telkens een periode van 3 jaar. Onderhavige beleids-overeenkomst wordt afgesloten voor de periode ingaande op 1 juli 2004 en eindigend op 30 juni Indien één van de contractanten vaststelt dat het convenant niet wordt nageleefd dient hij de andere contractanten hiervan op de hoogte te stellen en hen uit te nodigen voor overleg. 2. Bepalingen betreffende het lokaal sociaal beleid in Harelbeke De basisprincipes van het lokaal sociaal beleid in Harelbeke werden vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomst tussen het stadsbestuur en het OCMW van Harelbeke. Hierbij werden een aantal uitgangsprincipes vastgelegd die in de onderscheiden projecten dienen gerealiseerd. Onderhavige overeenkomst kadert hierin. Pro-actief : Het lokaal sociaal beleid wordt niet opgebouwd als een opeenstapeling van antwoorden op individuele vragen en behoeften maar vertrekt vanuit duidelijke analyses, uitgewerkte strategieën en streeft doelmatigheid en effectiviteit na. Preventief werken bekleedt hierbij een belangrijke plaats. Inclusief : Het lokaal sociaal beleid houdt zich niet alleen bezig met de concrete zorgvraag maar probeert op alle lokale werkterreinen hefbomen te creëren voor een groter algemeen welzijn van de inwoners van Harelbeke. Participatief : Het lokaal sociaal beleid wordt zoveel mogelijk uitgebouwd in samenspraak met de betrokkenen, die allen mee een verantwoordelijkheid hierbij dragen.

22 Geïntegreerd : Niet alleen het gemeentebestuur en het O.C.M.W. zijn actief op het lokale welzijnsterrein, ook heel wat particuliere diensten. Via diverse beleidsnetwerken wordt het beleid zoveel mogelijk in samenspraak met deze partners uitgebouwd. Integraal : Alle levensdomeinen zijn onderwerp van het lokaals sociaal beleid. Offensief : Het lokaal sociaal beleid is geen oplapbeleid maar probeert op een offensieve manier de lokale samenleving te beïnvloeden in de richting van een zorgzame maatschappij, waar de nodige aandacht bestaat voor iedere inwoner zonder enig onderscheid. 3. Bepalingen betreffende de ondersteuning door het stadsbestuur Logistieke ondersteuning en lokale invulling door de stedelijke welzijnsdienst. Het stadsbestuur zal aan het project De Sepappe de nodige logistieke ondersteuning geven via het personeel van de stedelijke welzijnsdienst. Deze zullen ook verder garant staan voor de lokale invulling van het project. Dit behelst voornamelijk de plaatselijke supervisie over het project in overleg met VZW Mobiel, de contacten met de andere partners in de sociale economie en het meedenken over de verdere uitbouw binnen het zorggebied van het tewerkstellingsforum. Ter beschikking stellen van infrastructuur. Het stadsbestuur stelt de 2 uitgeruste garages en de fietsenbergplaats achteraan de stedelijke welzijnsdienst in de Marktstraat 74 kosteloos en in de toestand op de ingangsdatum van het convenant, ter beschikking van het project De Sepappe van VZW Mobiel. Ter beschikking stellen van materiaal. Het stadsbestuur stelt de gevonden fietsen op het grondgebied, die 6 maanden na de vinddatum niet opgeëist zijn door de rechtmatige eigenaar, ter beschikking van het project. De fietsen zullen gestald worden in de fietsberging achteraan op de stedelijke welzijnsdienst van Harelbeke. 4. Bepalingen betreffende de ondersteuning door het lokaal tewerkstellingsforum Harelbeke-Kuurne-Lendelede ter beschikking stellen van personeel Voor zover het tewerkstellingsforum hiervoor de nodige toelagen krijgt zal zij een technische medewerker ter beschikking stellen van het project. Het tewerkstellingsforum zal zich ten zeerste inzetten voor het continueren van het project. betrokkenheid bij de ontwikkeling van de sociale economie in het zorggebied. Het tewerkstellingsforum zal de drie andere partners ten volle betrekken bij de verdere uitbouw van de diensteneconomie in het zorggebied. ter beschikking stellen van 10 huurfietsen en specifiek fietsmateriaal. De 10 huurfietsen, eigendom van het tewerkstellingsforum, worden overgenomen door VZW Mobiel op basis van een vooraf afgesproken compensatie. Het specifieke fietsmateriaal, eigendom van het tewerkstellingsforum, wordt door het forum kosteloos ingebracht in het project. 5. Bepalingen betreffende de ondersteuning door VZW BIK ter beschikking stellen van een verhuurpunt in Kuurne VZW Bik zorgt voor een publiek toegankelijke infrastructuur voor de verhuring van fietsen vanuit Kuurne volgens de vigerende afspraken met VZW Mobiel. Organisatie van de verhuur VZW Bik zorgt voor de organisatie van de verhuring van fietsen vanuit Kuurne. Dit gebeurt op de manier zoals vastgelegd door VZW Mobiel. 6. Bepalingen betreffende de ondersteuning door VZW Mobiel * structurele ondersteuning

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD Aanwezig : ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Pinoie, Vandenbussche, Callewaert (vanaf punt 14.) Schepenen, Desmet, Dejonckere,

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

1.NIEUWBOUW GEMEENTESCHOOL GOEDKEURING AANGEPASTE LASTVOORWAARDEN EN RAMING.

1.NIEUWBOUW GEMEENTESCHOOL GOEDKEURING AANGEPASTE LASTVOORWAARDEN EN RAMING. ZITTING VAN 26 JANUARI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe, schepenen; G. Thierens E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 Aanwezig : Decavele (vanaf punt 25) Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke (vanaf punt 14), Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 1. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning voor goedkeuring. 2. Vraag tot het bekomen van toelating tot het verharden

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om uur.

Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om uur. FME/edw a 04 86 02 20171212 BAV Leiedal 20171212 - Procesverbaal ++++ 13 december 2017 Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om 17.00

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 21 APRIL 2014. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 21 APRIL 2014. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 21 APRIL 2014. ===================================== 1. Uitbreiden van Centrumschool en Academie Muziek, Woord en Dans met

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING Algemeen beleid. 1. Integrale veiligheid algemene machtiging voor het gebruik van zichtbare verplaatsbare

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 JUNI 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 JUNI 2003 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 JUNI 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere, Deprez H. (vanaf

Nadere informatie

ZITTING VAN 20 MAART 2008.

ZITTING VAN 20 MAART 2008. ZITTING VAN 20 MAART 2008. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, MOORTGAT

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester 1 ZITTING VAN 27 JANUARI 2016 Aanwezig : Piet Baetens: voorzitter; mevrouwen: Hilde Nobels, Rita De Geest, Sabine Bracke, Anny Paelinck en Sandra De Smet; de heren: Daniel De Brauwer, Peter Raman en Philip

Nadere informatie

Burgemeester S. Vandenberghe

Burgemeester S. Vandenberghe DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Burgemeester S. Vandenberghe Dienst verkeer Volgnummer dossier 2 Onderwerp Verkeer en mobiliteit. Verbreden en verdiepen van het

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2004 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere, Deprez H. (vanaf pt 4),

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst TUSSEN : De "Intercommunale Maatschappij voor Ruimtelijke Ordening, Economische Expansie en Reconversie van het Gewest Kortrijk", genoemd "INTERCOMMUNALE LEIEDAL", publiekrechtelijk

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 MAART 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 MAART 2003 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 MAART 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes (vanaf punt 1), Beyaert, Pinoie, Vandenbussche (afw. pt. 21), Callewaert (afw. pt 21);

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid:

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 februari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00107 Onderwerp: Studieopdracht voor het uitvoeren van wegen- en rioleringswerken betreffende de Steenakker te Gent

Nadere informatie

De overige bezwaren over de planologische toelaatbaarheid of de verenigbaarheid met de BEZWAREN. Nr. bezwaar Reactie

De overige bezwaren over de planologische toelaatbaarheid of de verenigbaarheid met de BEZWAREN. Nr. bezwaar Reactie zoals getekend op het plan nr. 01A - 20150223- ontwerpplan kadasterplan, opgemaakt door Studiekantoor Kockaerts bvba te 3220 Holsbeek, Gebroeders Van Tiltstraat 35, ter goedkeuring voorgelegd. De raad

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 04/607 23 december 2004 Besluit houdende de gunning van een opdracht voor de verbouwing van een kantoorgebouw, Marcqstraat 16 te 1000 Brussel, tot een huis voor het Nederlandstalig onderwijs.

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 07/484 13 december 2007 Besluit houdende de toekenning van de elfde verlenging van de uitvoeringstermijn, de goedkeuring van de verrekeningen nr. 11 (in meer) en het afsluiten van een

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN MAANDAG 12 AUGUSTUS 2019

LIJST VAN BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN MAANDAG 12 AUGUSTUS 2019 Provincie OOST-VLAANDEREN Arrondissement OUDENAARDE LIJST VAN BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN MAANDAG 12 AUGUSTUS 2019 Aanwezig: Luc Dupont, burgemeester. Aaron Demeulemeester,

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

De minister president van de Vlaamse Regering Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

De minister president van de Vlaamse Regering Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING De minister president van de Vlaamse Regering Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap, het Vlaamse

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

Zitting van 5 maart 2008

Zitting van 5 maart 2008 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 5 maart 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2003 Aanwezig : ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2003 Callewaert Burgemeester-voorzitter wnd; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere (tot en met punt

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG. (dd/mm/jjjj)

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG. (dd/mm/jjjj) SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG./ / I NIS-nr. datum ondertekening nummer type volgnummer (dd/mm/jjjj) overeenkomst overeenkomst DE PARTIJEN Tussen: het Vlaamse Gewest,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 12 september 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 12 september 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 3 oktober 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 9 februari 2009 98370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012. Openbare zitting

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012. Openbare zitting VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Gunther Cooreman, Voorzitter Marleen Lateir, Martha Tackaert, Bart Van

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken LOGO GEMEENTE(N) Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken Overeenkomst bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken maart 2013 p1/5 TUSSEN VOLGENDE PARTNERS: De

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 28 OKTOBER 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Herwaarderingsplan Dumontwijk.

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 Openbare zitting 1. Zonaal veiligheidsplan 2009 2012. Goedkeuring van de delen die behoren tot de bevoegdheid

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 24 FEBRUARI =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 24 FEBRUARI ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 24 FEBRUARI 2014. ===================================== DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN 1. Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan

Nadere informatie

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem 1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het onroerend goed (1 199 m²), gelegen Zwevegemstraat 9 te Otegem, aan te kopen om reden van openbaar nut.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG 1 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG./ / I NIS-nr. datum ondertekening (dd/mm/jjjj) nummer type overeenkomst volgnummer overeenkomst DE PARTIJEN Tussen: het Vlaamse Gewest,

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van donderdag 10 april 2014 Tegenwoordig: mevr. Rita Meyns - voorzitter,

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== 1. Aanstelling vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur Imog en Algemene Vergadering WIV naar

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 MM. Buijs E., burgemeester-voorzitter Hendrickx Wim,

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== 1. Renovatie van cc Het SPOOR - studieopdracht. Goedkeuren bestek, raming (77.272,72 euro +

Nadere informatie

OVERZICHT RAADSBESLUITEN GEMEENTERAADSZITTING D.D BEKENDMAKING

OVERZICHT RAADSBESLUITEN GEMEENTERAADSZITTING D.D BEKENDMAKING OVERZICHT RAADSBESLUITEN GEMEENTERAADSZITTING D.D. 23-01-2014 BEKENDMAKING OPENBARE ZITTING 1. Definitieve aanvaarding ruimtelijk uitvoeringsplan RUP21 Pater Van Beverweg. De raad aanvaardt definitief

Nadere informatie

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 8 SEPTEMBER 2011

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 8 SEPTEMBER 2011 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29a, 8550 Zwevegem Tel 056 76 52 00 Fax 056 75 81 55 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Bijlage 1. Model van samenwerkingsovereenkomst als vermeld in artikel 54, 1 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG

Bijlage 1. Model van samenwerkingsovereenkomst als vermeld in artikel 54, 1 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG Bijlage 1 bij het besluit van de Vlaamse Regering van tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 25 januari 2013 tot bepaling van de nadere regels betreffende de organisatorische

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006 l Aanwezig: Vandemeulebroucke waarnemend Burgemeester-voorzitter; Maes, Beyaert, Vandenbussche (vanaf pt. 3), Callewaert, Daelman Schepenen Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage.

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage. STAD MECHELEN BESTUURLIJK BEHEER ------------------------ GB/AVDV GENOMEN BESLUITEN : ------------------------- GEMEENTERAAD VERGADERING 23 FEBRUARI 2006 -------------------------------------- OVERZICHTSLIJST

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE AANLEG VAN EEN RONDWEG OF EEN ANDERE NIEUWE VERBINDENDE OF ONTSLUITENDE GEWESTWEG. (dd/mm/jjjj)

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE AANLEG VAN EEN RONDWEG OF EEN ANDERE NIEUWE VERBINDENDE OF ONTSLUITENDE GEWESTWEG. (dd/mm/jjjj) SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE AANLEG VAN EEN RONDWEG OF EEN ANDERE NIEUWE VERBINDENDE OF ONTSLUITENDE GEWESTWEG / / II. NIS-nr. datum ondertekening nummer type volgnummer (dd/mm/jjjj) overeenkomst

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 16 DECEMBER 2014. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 16 DECEMBER 2014. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 16 DECEMBER 2014. ===================================== DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN 1. Onderhoud en heraanleg wegen 2015 - Deel 1 : Kapelstraat,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 4 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01260 Onderwerp: Sluiten van een huurovereenkomst voor het onroerend goed gelegen te Sint-Amandsberg, Groot

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005

Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005 Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005 AANWEZIG: Jean-Pierre De Clercq, Burgemeester - Luc Vandekerckhove, Marie-Thérèse Lapeere, Yves Vercruysse, Marcel Dendauw, Eric D'Hoop, Schepenen - Herman De

Nadere informatie