Vooraf. Uitnodiging. In beeld. Noteer vast in uw agenda: 21 april 2016! Februari 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vooraf. Uitnodiging. In beeld. Noteer vast in uw agenda: 21 april 2016! Februari 2016"

Transcriptie

1 Februari 2016 Vooraf In beeld Soms raakt er wel eens wat uit beeld, dat gebeurt ook bij ons in het CDA bestuur. We proberen veel zaken op de bestuurstafel te krijgen. Zo hebben we het over de begroting, we bezoeken fractie- en raadsvergaderingen, onderhouden contacten met onze buur CDA afdelingen, maar ook de besturen in de provincie en de ledenwerfacties verdienen onze aandacht. Zo was er ook een lijst met contactpersonen uit de diverse dorpen. In het verleden al eens opgesteld en er is wellicht ook wel eens een beroep op deze mensen gedaan. We moeten eerlijk zijn, het was een beetje uit beeld geraakt. Maar we hebben het afgestoft. Onlangs hebben we een deel van deze mensen uitgenodigd om samen met ons te brainstormen over de rol van deze contactpersonen en of deze eigenlijk wel een functie zouden kunnen hebben. De conclusie is een duidelijk: JA! We hebben ons voorgenomen om in te zetten dat elk dorp een contactpersoon heeft om meer oren en ogen in het veld te hebben. Naast de fractie- en de bestuursleden, kan het helpen om meer signalen en mensen beter in beeld te krijgen. Contactpersonen kunnen thema s die spelen, aan de orde stellen bij het bestuur en zouden eventueel ook eens gebruik kunnen maken van deze nieuwsbrief om een onderwerp onder de aandacht te brengen bij de leden. Door nieuw leven in dit netwerk te blazen hopen we dat we alle 13 dorpen in Ooststellingwerf beter in beeld houden. Maar ook om CDA zo breed mogelijk zichtbaar te laten zijn in de gemeenschap. Cees Pieter van Burgsteden Uitnodiging Hierbij nodigen wij u van harte uit voor onze volgende CDA-ledenvergadering op: 21 april 2016 Binnenkort ontvangt u de definitieve uitnodiging met agenda en stukken. Op deze uitnodiging staat dan ook aangegeven waar deze vergadering plaats gaat vinden: getracht wordt deze vergadering te combineren met Op bezoek bij een bedrijf/organisatie in onze gemeente. Tijdens de vergadering zal onder meer kort gesproken worden over een voorstel door het (landelijke) partijbestuur tot statutenwijziging. Iedere afdeling kan tot uiterlijk 30 april amendementen indienen. Noteer vast in uw agenda: 21 april 2016!

2 Visiedocument Biobased Economy Onlangs is het visiedocument Biobased Economy besproken. Hieronder wordt kort toegelicht wat biobased economy is. Het complete visiedocument over biobased economy is op te vragen bij Thea Eringa, via Wat is biobased economy? In de biobased economy wordt er gebruik gemaakt van biomassa. Het gaat hierbij om 1e generatie biomassa (gewassen), tweede generatie, zoals afval dat vrijkomt uit de veeteelt en akkerbouw en derde generatie materiaal, zoals zeewier en algen. In Ooststellingwerf richten we ons op het 1e en 2e generatie materiaal. De biobased economy richt zich op toepassingen waarbij geen andere duurzame alternatieven voor handen zijn en waarbij altijd biomassa is betrokken. Biomassa vervangt fossiele grondstoffen bij toepassingen, zoals bij bouwmaterialen, plastics, cosmetica en medicijnen. Het opwekken van energie door middel van zon of wind behoort dus strikt genomen niet bij de Biobased Economy. Toch worden deze zeker gezien als zeer duurzame toepassingen die waar mogelijk door onze gemeente, ook in combinatie met andere biobased initiatieven, zullen worden gestimuleerd. Hoe heeft de fractie gereageerd: In de commissievergadering is hier ook al uitgebreid bij stilgestaan. Het CDA heeft toen aangegeven, dat ze het jammer vonden dat er niet is gesproken met de vertegenwoordiging van de agrarische sector in onze gemeente en met name met de ABO. Tijdens de commissievergadering is er duidelijkheid gekomen hoe nu verder. De visie dient als uitgangspunt voor de toekomst. Er zullen uitvoeringsprojecten komen en daar zal zeker de agrarische sector in worden meegenomen. Elk uitvoeringsproject zal partners hebben afhankelijk van het onderwerp. Per project zal er een financieel plaatje worden voorgelegd. De opmerking in de commissievergadering van de portefeuillehouder, dat het zeker niet zal leiden tot verdringing van de agrarische sector, dat deze niet in een verdomhoekje wordt geplaatst, maar zeker bij het geheel zal worden betrokken, heeft ons gerustgesteld. Het CDA ziet dit als een goede aanvulling en toezegging op deze voorliggende visie. Het CDA is blij met deze toch lastig lezende visie, die soms op een droom lijkt. Wij stemmen vanzelfsprekend in met dit document met de kanttekening dat we het wel kritisch blijven volgen en dat er ruimte is en blijft voor onze agrarische sector. Roel Wink

3 Tweede Kamerverkiezingen Het CDA bereidt zich al voor op de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart Tot en met 18 maart 2016 kunnen afdelingen maximaal 5 kandidaten voordragen voor de CDA-advieslijst. Ook kunnen leden zichzelf aanmelden voor deze advieslijst. Na de zomer wordt gestart met het vaststellen van de definitieve kandidatenlijst en met het vaststellen van het verkiezingsprogramma van onze landelijk CDA. Overleg met contactpersonen uit dorpen Woensdag 10 februari jl. heeft het CDA-bestuur gesproken met de contactpersonen (CDA leden) uit een aantal dorpen. De reden van dit overleg is dat het CDA via deze leden beter op de hoogte is wat er leeft in deze dorpen van Ooststellingwerf (lees ook: Vooraf In beeld) Het overleg is door alle partijen als zeer waardevol ervaren. Daarom is besloten dat het bestuur minimaal twee keer per jaar de contactpersonen zal benaderen met de vraag of er zaken zijn vanuit hun dorp die voor bestuur of fractie van het CDA relevant zijn. Natuurlijk staat het deze contactpersonen ook vrij om zelf zaken, die leven in hun dorp, onder de aandacht te brengen bij bestuur en fractie of via de nieuwsbrief bij de leden. Samenwerking met OWO Over deze OWO (Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Opsterland) samenwerking was er de afgelopen tijd veel te doen. Het is, denk ik, goed om ook even terug te kijken in de tijd. Tussen de gemeenten is er al langere tijd een samenwerkingsverband. Eerst is er tussen Oosten Weststellingwerf een eerste samenwerkingsverband gestart. In 2007 is er op het gebied van belastingen en vastgoed een samenwerking afgesproken. Dat beviel goed, want er was daardoor een goede kwaliteit van werken ontstaan. Een paar jaar later kwam de provincie met een rapport hoe er in de provincie gemeenten zouden samengevoegd kunnen worden. Oost- en Weststellingwerf gingen toen in gesprek met Opsterland en samen kwamen ze tot de conclusie, dat het goed zou zijn om te gaan samenwerken en vooral op die zaken die achter de schermen plaatsvinden. Voor de burgers zou er dan niets veranderen en elke gemeente kan zijn eigen beleid voeren; de zogenaamde couleur locale. Dit monde uit in een bestuursovereenkomst en vertaald in een menukaart. De menukaart is samengesteld en door samen te werken zullen de resultaten gebaseerd zijn in de 4 K s. Winst aan Kwaliteit, vermindering van de Kwetsbaarheid, lagere Kosten en hiervan profiteren Klanten (onze inwoners). Per 31 december zou alles van die menukaart gerealiseerd moeten zijn.

4 De Colleges van B&W van de drie gemeenten hebben vorig jaar aan het onderzoeksbureau Code Samen gevraagd e.e.a. te onderzoeken. Veel is gerealiseerd was de conclusie, maar vooral was het een interessante vraag hoe het nu verder moet. Uiteindelijk heeft dat rapport ertoe geleid dat elke gemeenteraad van mening was dat, voordat er verder wordt gegaan, iedere raad zijn eigen visie op de toekomst moet vaststellen. Het gevoel van het CDA is: verstevig de samenwerking voor de huidige onderdelen binnen de organisaties en voor wat nog afgerond moet worden. Schep duidelijkheid richting de organisatie. Zorg voor een heldere aansturing. De uitkomst van Opsterland was nagenoeg gelijk aan Ooststellingwerf, maar die van Weststellingwerf totaal niet. Weststellingwerf zet in op één bestuurlijke gemeente, waarbij het scenario Poort van Friesland als uitgangspunt wordt gezien zoals in het rapport Verschil moet er zijn is beschreven. Dat houdt in dat een fusie met Heerenveen en Ooststellingwerf de basis is en dat de huidige samenwerking in OWO-verband hier nadrukkelijk bij betrokken zal worden. Het college van Weststellingwerf krijgt de opdracht het scenario Poort van Friesland te verkennen en uiterlijk in april van 2017 een plan van aanpak aan de gemeenteraad voor te leggen. Met andere woorden de drie gemeente zitten niet op één lijn en de komende tijd zal nader overleg moeten zijn en hoe we nu verder moeten. De bestuursovereenkomst is voor onbepaalde tijd en alle onderdelen zijn nog niet uitgevoerd. Je kunt nu niet zeggen dat er niets is gebeurd. Je zult samen verder moeten gaan. Deze samenwerking is niet vrijblijvend, het is een vorm van vrijheid in gebondenheid. Dit alles vergt tijd en de raad gaat over het resultaat. Hennie Duin-Stoker Bezoek CDA Statenleden te Makkinga Op 14 december 2015 zijn de statenleden Maaike Prins en Fernande Teernstra en commissielid Anne Schelhaas op werkbezoek geweest in onze gemeente. Dit vond plaats op het bedrijf van Kees Gorter te Makkinga waar een co-vergistingsinstallatie staat. Omdat er door de CDA Statenleden vragen gesteld waren aan de Provincie over de rol van mestverwerking in Friesland van deze installaties en de ruimte die daarvoor nodig is in de regelgeving, heeft CDA Ooststellingwerf hen uitgenodigd. Dit heeft ook te maken met het feit dat nu in Ooststellingwerf, Bestemmingsplan Buitengebied onder de loep wordt genomen.

5 Er is een presentatie gegeven over de werking van de installatie, de regelgeving rondom mestwetgeving en de rol die de twintig co-vergistingsinstallaties in Friesland zouden kunnen betekenen voor de melkveehouderij. In deze discussie bleek dat iedere gemeente in het Bestemmingsplan zelf de voorwaarden voor deze installaties moet opnemen, maar de Provincie Fryslân zou het wenselijk vinden dat hierin uniformiteit plaatsvindt. CDA raadslid Roel Wink was een van de aanwezigen en vond, net als de anderen, dit werkbezoek fijn en verhelderend. Het bestuur Het bestuur van CDA-Ooststellingwerf bestaat uit: Cees Pieter van Burgsteden Oosterwolde voorzitter Henk Uithoff Haulerwijk secretaris Piet van Berkum Oosterwolde penningmeester Thea Eringa Waskemeer lid Gerben Smeenk Makkinga lid Hamke Veenstra Oosterwolde lid

Vooraf. Voorjaar Ik kan meepraten over onze toekomst. Maart Beste CDA Leden,

Vooraf. Voorjaar Ik kan meepraten over onze toekomst.   Maart Beste CDA Leden, Maart 2017 Vooraf Voorjaar 2017 Beste CDA Leden, De Tweede Kamerverkiezingen zijn aanstaande. Verkiezingen roepen bij mij altijd iets op van "ik kan meepraten over onze toekomst". Iedereen heeft zo zijn

Nadere informatie

Vooraf. De bevolking geeft om de toekomst van Nederland. April Beste CDA-leden en geïnteresseerden,

Vooraf. De bevolking geeft om de toekomst van Nederland.   April Beste CDA-leden en geïnteresseerden, April 2017 Vooraf Beste CDA-leden en geïnteresseerden, Het is voorjaar. De dagen worden langer, het frisse groene gras komt te voorschijn en de eerste bladeren komen aan de bomen. Na een winter is dit

Nadere informatie

Vooraf. Kerst Meer vertrouwen en respect, dat moet helpen voor een mooi

Vooraf. Kerst Meer vertrouwen en respect, dat moet helpen voor een mooi December 2016 Vooraf Kerst 2016 Beste CDA Leden, We leven in een tijd van meningen. Aangemoedigd door de social media en een enorme onderzoekscultuur worden we allemaal gestimuleerd om over alles en nog

Nadere informatie

Vooraf. Want verbinding is belangrijk. ook in onze gemeente. September 2017

Vooraf. Want verbinding is belangrijk. ook in onze gemeente.   September 2017 September 2017 Vooraf Beste CDA-leden en geïnteresseerden, Terwijl in Nederland de eerste herfstdagen met veel regen en wind hun intrede doen, heeft de orkaan Irma een stukje Nederland totaal verwoest.

Nadere informatie

Vooraf. Beleef de zomer, neem de tijd voor wat je lief is en kijk. uit naar wat gaat komen.

Vooraf. Beleef de zomer, neem de tijd voor wat je lief is en kijk. uit naar wat gaat komen. Juli 2017 Vooraf Beste CDA-leden en geïnteresseerden, Met deze nieuwsflits die in juli verstuurd wordt heb ik het gevoel dat we een seizoen afsluiten. Dat is natuurlijk niet zo, politiek gaat altijd door.

Nadere informatie

Vooraf. We zijn weer uit de startblokken. Noteer vast in uw agenda: ledenvergadering 27 oktober uur in het dorpshuis in Makkinga.

Vooraf. We zijn weer uit de startblokken. Noteer vast in uw agenda: ledenvergadering 27 oktober uur in het dorpshuis in Makkinga. Oktober 2016 Vooraf We zijn weer uit de startblokken. Het zomert nog lekker na in oktober. Na een periode van relatieve rust als het om vergaderen gaat in de zomer, staat nu de agenda weer propvol. Ik

Nadere informatie

VAN DE VOORZITTER. Juli 2018 POLITIEK IS MENSENWERK. Beste CDA leden,

VAN DE VOORZITTER.   Juli 2018 POLITIEK IS MENSENWERK. Beste CDA leden, Juli 2018 VAN DE VOORZITTER POLITIEK IS MENSENWERK Beste CDA leden, De gemeenteraadsverkiezingen zijn alweer even geleden. De uitslag was voor mij toch wel een telleurstelling, van 4 naar 3 zetels in de

Nadere informatie

Weststellingwerf: bestuurlijke opschaling ja, en met wie

Weststellingwerf: bestuurlijke opschaling ja, en met wie Notitie aan de gemeenteraad 2016-013534/in Weststellingwerf: bestuurlijke opschaling ja, en met wie Weststellingwerf: bestuurlijke opschaling ja, en met wie.. Inleiding Op 1 februari 2016 behandelde u

Nadere informatie

statengriffie Onderwerp: voorstel nieuwe werkwijze informerende Statencommissies Datum: september 2013

statengriffie Onderwerp: voorstel nieuwe werkwijze informerende Statencommissies Datum: september 2013 MEMO Aan: Presidium Van: statengriffie Onderwerp: voorstel nieuwe werkwijze informerende Statencommissies Datum: september 2013 1. Aanleiding. Er is meerdere keren in het presidium gesproken over de werkwijze

Nadere informatie

Raadsleden en collegeleden kunnen zich dus ook opgeven voor de Raadsconferentie op het mailadres:

Raadsleden en collegeleden kunnen zich dus ook opgeven voor de Raadsconferentie op het mailadres: Kooistra, Josina Van: Verzonden: Aan: CC: Onderwerp: Bijlagen: Laan, J. van der donderdag 20 juli 2017 11:23 Statengriffie provinsje Fryslän 'Marjan Postma Heerenveen' RE: uitnodiging raadsconferentie

Nadere informatie

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur Aanpassingen vergaderstructuur Voorstel 1. kennis nemen van de concept jaaragenda 2. vaststellen thematische indeling commissies 3. toevoegen beeldvormend deel, voorafgaand aan de reguliere commissievergadering

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum

Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum Portefeuillehouder Van der Zwan Datum collegebesluit 20 november 2015 Opsteller H. Jorritsma, J. van Leeuwestijn Registratie GF15.20102 Agendapunt 3 Voorstel 1. Instemmen

Nadere informatie

concept Jaarplan 2018 Bestuur Gewest PvdA Noord Holland

concept Jaarplan 2018 Bestuur Gewest PvdA Noord Holland concept Jaarplan 2018 Bestuur Gewest PvdA Noord Holland Inleiding. De PvdA staat er na Tweede Kamerverkiezingen van dit jaar minder goed voor. We hebben een kleine Tweede Kamerfractie, een gedecimeerd

Nadere informatie

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota.

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota. Interne memo Aan : Presidium Van : Lenneke van der van der Meer Afdeling : Griffie Datum : Maart 2013 Onderwerp : Behandeling jaarrekening / scenario's voor de toekomst / perspectiefnota en begroting 1.

Nadere informatie

procedurebeschrijving de advieslijsten, de groslijsten, de verkiezingsprogramma s, de weging per

procedurebeschrijving de advieslijsten, de groslijsten, de verkiezingsprogramma s, de weging per Aan: de voorzitters en secretarissen van de lokale Brabantse CDA afdelingen i.a.a. : de leden van CDA Brabant Betreft : verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen 2015 Inleiding. Tijdens onze ALV

Nadere informatie

B&W Vergadering. Voorgesteld besluit 1. Kennisnemen van de overwegingen van de coördinatie/stuurgroep fusie die tot het voorstel hebben geleid;

B&W Vergadering. Voorgesteld besluit 1. Kennisnemen van de overwegingen van de coördinatie/stuurgroep fusie die tot het voorstel hebben geleid; 2.1.10 Raadsinformatiebrief fusie Westrom Risse 1 Dossier 1070 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1070 Vertrouwelijk Ja Vergaderdatum 22 november 2016 Agendapunt 2.1.10 Omschrijving Raadsinformatiebrief

Nadere informatie

O P E N B A A R. Advies:

O P E N B A A R. Advies: O P E N B A A R VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. Barelds Tel nr: 8494 Nummer: 16A.00286 Datum: 21 maart 2016 Team: Ruimte Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, NOVEMBER 2014

NIEUWSBRIEF, NOVEMBER 2014 AFDELING AMERSF0ORT-BUNSCHOTEN www.pvda-amersfoort.nl secretaris@pvda-amersfoort.nl NIEUWSBRIEF, NOVEMBER 2014 Woord van de voorzitter: Giro 555 en dichterbij huis. Er voltrekt zich een humanitaire ramp

Nadere informatie

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: G. Kraaijkamp Tel nr: 0620094919 Nummer: 17A.00840 Datum: 14 augustus 2017 Team: Beleid Sociaal Domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Vooraf. Ooststellingwerf staat er gewoon goed voor! Februari Beste CDA-leden en geïnteresseerden,

Vooraf. Ooststellingwerf staat er gewoon goed voor!   Februari Beste CDA-leden en geïnteresseerden, Februari 2018 Vooraf Beste CDA-leden en geïnteresseerden, Ambassadeurs De week waarin ik dit voorwoord schrijf is wellicht bijzonder. Waarom ik dat zo ervaar zal ik u uitleggen. De week begon met het aftreden

Nadere informatie

Praktische zaken. Waar wordt de ideeënmarkt gehouden? De ideeënmarkt wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis.

Praktische zaken. Waar wordt de ideeënmarkt gehouden? De ideeënmarkt wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis. Vragen en antwoorden over de ideeënmarkt De raad van Beuningen organiseert deze ideeënmarkt voor het eerst, dus voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke vragen (met antwoorden) voor u op

Nadere informatie

Van Het college van B&W Contactpersoon: Drs. J.E. Dik Aan De raads- en duoburgerleden Tel: (0164)

Van Het college van B&W Contactpersoon: Drs. J.E. Dik   Aan De raads- en duoburgerleden Tel: (0164) B17-013106 Gemeente ñ Bergen op Zoom IIIIIIIIIIIIIIIIIIH ĮļB 1 1 Datum 2 1 APR. 2017 Nr. Van Het college van B&W Contactpersoon: Drs. J.E. Dik Email: J.E.Dik@bergenopzoom.nl Aan De raads- en duoburgerleden

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de motiemarkt. Praktische zaken

Vragen en antwoorden over de motiemarkt. Praktische zaken Vragen en antwoorden over de motiemarkt De gemeenteraad van Beuningen organiseert weer een motiemarkt op donderdagavond 5 oktober. Voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke vragen (met antwoorden)

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 23 februari 2016 bestemd voor de gemeenteraad

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 23 februari 2016 bestemd voor de gemeenteraad VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 23 februari 2016 bestemd voor de gemeenteraad Besluit nummer: 2016_BW_00165 Onderwerp: Wijzigen besluit Ondernemersfonds - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Het college

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CDA AFDELING LOPPERSUM nr maart 2018

NIEUWSBRIEF CDA AFDELING LOPPERSUM nr maart 2018 1/4 VOORWOORD Hierbij de CDA Loppersum nieuwsbrief. Voor leden en belangstellenden. De volgende nieuwsbrief zal begin september verschijnen. Wil je over deze nieuwsbrief iets opmerken of zelf copy aanleveren,

Nadere informatie

Voorstel: Informatienota Energietransitie, vervolgproces

Voorstel: Informatienota Energietransitie, vervolgproces Raadsplein besluitvormend Datum 3 juli 2017 onderwerp Energietransitie, vervolgproces portefeuillehouder informant Agterhuis, Henriette (2622) medeopstellers afdeling Concernstaf bijlagen Voorstel: Informatienota

Nadere informatie

G. Sanders (D66): "" L.A.M. Kompier (Gemeenteraad): "" G. Sanders (D66): "" L.A.M. Kompier (Gemeenteraad): "" G. Sanders (D66): "" L.A.M.

G. Sanders (D66):  L.A.M. Kompier (Gemeenteraad):  G. Sanders (D66):  L.A.M. Kompier (Gemeenteraad):  G. Sanders (D66):  L.A.M. Agenda 1. Eventuele bijlagen kunt u vinden bij de commissievergadering van 10 februari jl. 2. Opening. 3. Mededelingen. 4. Vaststellen van de agenda. 5. Vaststellen verslag raadsvergadering 27 januari

Nadere informatie

Toelichting voorstel en amendementenprocedure voor afdelingsreglement GroenLinks afdeling Groningen

Toelichting voorstel en amendementenprocedure voor afdelingsreglement GroenLinks afdeling Groningen Toelichting voorstel en amendementenprocedure voor afdelingsreglement GroenLinks afdeling Groningen Vooraf Dit voorstel voor een afdelingsreglement is tot stand gekomen door de reglementen van de voorgaande

Nadere informatie

BB/U Lbr. 16/082

BB/U Lbr. 16/082 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Uitnodiging Buitengewone ALV BB/U201601453 Lbr. 16/082 2 november 2016 Samenvatting Hierbij nodigen wij u uit voor de Buitengewone algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Leidraad Lokale Netwerken

Leidraad Lokale Netwerken Leidraad Lokale Netwerken Januari 2016 Leidraad Lokale Netwerken stappenplan oprichting en formulieren Voor een open en toegankelijke partij is het van belang om op lokaal niveau een krachtige en slagvaardige

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 29/11/2011 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Brummen J. van (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Programma Sociaal-Medische 1 e lijn

Programma Sociaal-Medische 1 e lijn Programma Sociaal-Medische 1 e lijn Terugkoppeling Kick-off & Vervolg SM1 Stuurgroep vergadering Leeuwarden 20-09-2018 Agenda 5 1. Terugblik Kick-off 2. Voorstel SM1 2019-2020 2 Kick-off Agenda bestond

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Wethouder Van Balken is verlaat vanwege werkverplichtingen 2 Vaststelling van de agenda De agenda

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Algemeen Begripsbepalingen In dit Huishoudelijk Reglement en in de krachtens dit Huishoudelijk Reglement vast te stellen reglementen wordt verstaan onder: a. Algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Aanwezig: John van Herk (voorzitter), Menno Hooghuis (secretaris), Anne-Marie Scheffers (penningmeester), Jan Bloo (Technische Commissie), Jacco

Nadere informatie

Feitenrelaas Stuurgroep Bedrijventerrein West Achterhoek

Feitenrelaas Stuurgroep Bedrijventerrein West Achterhoek Feitenrelaas Stuurgroep Bedrijventerrein West Achterhoek Opgesteld door ir. R. Wolbers, secretaris van de Stuurgroep, d.d. 7 oktober 2013 Inleiding Dit feitenrelaas heeft betrekking op de bespreking en

Nadere informatie

VOORBLAD VOOR RAADSBUNDEL, bundelnummer: 16 11ini01587

VOORBLAD VOOR RAADSBUNDEL, bundelnummer: 16 11ini01587 VOORBLAD VOOR RAADSBUNDEL, bundelnummer: 16 11ini01587 1. Onderwerp: aanschaf houtkachel ter verwarming van de gemeentewerf te Ulft 2. Voor welke raadscyclus: 3. Agendering: 4. Behandelwijze: 5. Indien

Nadere informatie

Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop

Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop Nieuwsbrief nr 4 april 2019 Deze nieuwsbrief informeert u over de Programmatische Aanpak Gouwe Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop Provincie Zuid-Holland en gemeente

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013 Aanwezig: J. Wienen (voorzitter), M. Visserss, H.B. Eenhoorn, R.A. van Gelderen, C. Wassenaar, A. Baas (aanwezig tot agendapunt 11), M. Hogervorst (vanaf

Nadere informatie

Voor een première bereid je je voor. Hoe zorg je er voor dat de kernboodschappen van de lokale PvdA helder en duidelijk naar voren komen?

Voor een première bereid je je voor. Hoe zorg je er voor dat de kernboodschappen van de lokale PvdA helder en duidelijk naar voren komen? PvdA Overbetuwe inbreng kadernota 2014 Voorzitter, Een bijzondere vergadering voor u en mij. Onder uw leiding is het voor het eerst dat wij een kadernota bespreken. En al doet mijn grijze haardos anders

Nadere informatie

Naam en telefoon. Y. de Graaf M. van t Hof Afdeling. Portefeuillehouder

Naam en telefoon. Y. de Graaf M. van t Hof Afdeling. Portefeuillehouder Onderwerp Onderzoek naar ruimtelijke mogelijkheden om duurzame energie op te wekken. Datum 31 mei 2016 Naam en telefoon Y. de Graaf 685953 M. van t Hof 06-46135680 Afdeling SRO/SPM Portefeuillehouder J.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Visie en doelstellingen op huishoudelijk afval 2016-2020. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Visie en doelstellingen op huishoudelijk afval 2016-2020. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-089 Onderwerp Visie en doelstellingen op huishoudelijk afval 2016-2020 Aan de raad, Onderwerp Visie en doelstellingen op huishoudelijk afval 2016-2020

Nadere informatie

Twaalfde nieuwsbrief. CDA nieuwsbrief 9 februari Met daarin: Ruth Peetoom bezoekt CDA Harenkarspel-Schagen-Zijpe

Twaalfde nieuwsbrief. CDA  nieuwsbrief 9 februari Met daarin: Ruth Peetoom bezoekt CDA Harenkarspel-Schagen-Zijpe CDA e-mail nieuwsbrief 9 februari 2012 Twaalfde nieuwsbrief Met daarin: Ruth Peetoom bezoekt CDA-HSZ Nog een jaar te gaan Fusieraden op stoom Gedeputeerde Talsma positief over Supermarkt Waarland Zorgen

Nadere informatie

Programma Dag van de Democratie Portefeuillehouder Harry Oosterman. Onderzoek dyslexie en dyscalculie

Programma Dag van de Democratie Portefeuillehouder Harry Oosterman. Onderzoek dyslexie en dyscalculie Week 29 18 juli 2017 Week 30 25 juli 2017 Week 32 8 augustus 2017 Programma Dag van de Democratie Portefeuillehouder Harry Oosterman In te stemmen met het programmavoorstel voor de Dag van de Democratie

Nadere informatie

Raadsvergadering. 12 mei

Raadsvergadering. 12 mei RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12 mei 2016 16-021 Onderwerp Risicodeling jeugdhulp regio Zuid Oost Utrecht 2015 en 2016 Aan de raad, Onderwerp Risicodeling jeugdhulp regio Zuid Oost Utrecht 2015

Nadere informatie

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd.

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd. . Het Huishoudelijk Reglement geeft een nadere toelichting/uitwerking van de statuten. Het Huishoudelijke Reglement wordt goedgekeurd in de Algemene Ledenvergadering (ALV). Ook wijzigingen op het Huishoudelijke

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de. Notulen van de B&W vergadering van 17 mei 2016 Besluitenlijst van week 20. Gemeente Harlingen

Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de. Notulen van de B&W vergadering van 17 mei 2016 Besluitenlijst van week 20. Gemeente Harlingen Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Harlingen van de B&W vergadering van 17 mei 2016 Besluitenlijst van week 20 Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Harlingen

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 83380 Datum : 23 september 2014 Programma : Jeugd, Welzijn en Werk en Inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE. Vergadering : Bestuurlijk Overleg Op : 6 april 2017 Onderwerp : Evaluatie regionale samenwerking; voortgang Agendapunt : 8.

OPLEGNOTITIE. Vergadering : Bestuurlijk Overleg Op : 6 april 2017 Onderwerp : Evaluatie regionale samenwerking; voortgang Agendapunt : 8. OPLEGNOTITIE Vergadering : Bestuurlijk Overleg Op : 6 april 2017 Onderwerp : Evaluatie regionale samenwerking; voortgang Agendapunt : 8 Beslispunten - Besluiten over de wijze van behandeling van het eindrapport.

Nadere informatie

Project Fryslân. Winsum.? april 2018

Project Fryslân. Winsum.? april 2018 Levering diensten in Groningen Project Fryslân Winsum? april 2018 Project glasvezel buitengebied Gemeente Percentage Achtkarspelen 60,0% Tytsjerksteradiel 65,9% Opsterland 79,1% Ooststellingwerf 82,6%

Nadere informatie

Raadsvergadering. Bovendien wijzen wij u er op dat in deze kadernota nog geen rekening is gehouden met de implementatie van de strategische agenda.

Raadsvergadering. Bovendien wijzen wij u er op dat in deze kadernota nog geen rekening is gehouden met de implementatie van de strategische agenda. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 30 juni 2016 16-049 Onderwerp Kadernota 2017-2020 Aan de raad, Onderwerp Kadernota 2017-2020. Gevraagde beslissing 1. De Kadernota 2017-2020 vast te stellen. Grondslag

Nadere informatie

Voorstel college. Datum B&W-vergadering 29 januari 2019 Communicatie Ja Volgnummer 16 B&W-agenda Openbaar

Voorstel college. Datum B&W-vergadering 29 januari 2019 Communicatie Ja Volgnummer 16 B&W-agenda Openbaar Voorstel college Portefeuillehouder T.J.M. Groot Van Simone Hendriks Fatale datum Nee Team Trainees Datum B&W-vergadering 29 januari 2019 Communicatie Ja Volgnummer 16 B&W-agenda Openbaar Onderwerp Uitwerking

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Ondernemingsplan 20-202 en concept-begroting 20 van de Atlant Groep. Registratienummer: 245029 Op voorstel van B&W d.d.: dinsdag 27 juli 200 Datum vergadering: dinsdag

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst en begroting Werkplein Fivelingo 2018

Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst en begroting Werkplein Fivelingo 2018 Vergadering gemeenteraad d.d. 28 september 2017 Agenda nummer 5 Portefeuillehouder: wethouder de heer M. Joostens Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst en begroting Werkplein Fivelingo 2018 Korte inhoud:

Nadere informatie

Raadsvergadering. Basis van de besluitvorming Collegeagenda Binden en Bewegen. Visie Sociaal Domein en de Beleidsagenda Sociaal Domein

Raadsvergadering. Basis van de besluitvorming Collegeagenda Binden en Bewegen. Visie Sociaal Domein en de Beleidsagenda Sociaal Domein RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 22 juni 2017 17-049 Onderwerp Transformatieplan Sociaal Domein 2017-2018 Aan de raad, Onderwerp Transformatieplan Sociaal Domein 2017-2018 Voorstel 1. Het Transformatieplan

Nadere informatie

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL HET COLLEGE VERZOEKT U DIT RAADSVOORSTEL TE BEHANDELEN ONDERWERP : De Raad op Pad in Broekland ZAAKNUMMER : 3398-2016 B&W VERGADERING : 17 mei 2016 AGENDACOMMISSIE

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorstel Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 168639 datum voorstel: 7 september 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

Aanvraagformulier Stimuleringsfonds leefbaarheid 2018

Aanvraagformulier Stimuleringsfonds leefbaarheid 2018 Aanvraagformulier Stimuleringsfonds leefbaarheid 2018 Voor 2018 is er bij de gemeente Coevorden een bedrag van 150.000 euro beschikbaar voor kleinschalige, op de lokale gemeenschap gerichte initiatieven.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lokaal Veenendaal. Afdeling I: Algemene onderwerpen:

Huishoudelijk Reglement Lokaal Veenendaal. Afdeling I: Algemene onderwerpen: Huishoudelijk Reglement Lokaal Veenendaal Afdeling I: Algemene onderwerpen: Artikel 1: Artikel 1.1: Leden van Lokaal Veenendaal zijn binnen de gemeente Veenendaal niet politiek actief anders dan voor Lokaal

Nadere informatie

Raadsledennieuwsbrief 29 MEI 2019

Raadsledennieuwsbrief 29 MEI 2019 Lugt, Arjen van der Van: VNG Verzonden: woensdag 29 mei 2019 17:12 Aan:!Griffie-oudewater Onderwerp: VNG Raadsledennieuwsbrief - mei 2019 (met o.a. ALV 5 juni, blog Omgevingswet, OZB, workshops/bijeenkomsten)

Nadere informatie

Raad Raad Raad

Raad Raad Raad Regnr. Motie Aangenomen Stand van zaken Wethouder Streefdatum Mot.201703 Mot.2017 Mot.201717 Bezuinigingen voetbalaccommodaties: - Met de voetbalverenigingen de volgens hen gerealiseerde bezuinigingen

Nadere informatie

Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015 en scenariokeuze transitie werkvoorzieningsschap Zaanstreek-Waterland (Baanstede).

Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015 en scenariokeuze transitie werkvoorzieningsschap Zaanstreek-Waterland (Baanstede). Raadsvoorstel Raadsvergadering: 25 september 2014 Agendapunt: september 2014-9 Voorstelnummer: 9 Landsmeer, B&W vergadering 16 september 2014 Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015

Nadere informatie

Raadsvergadering. 1 oktober Gevraagde beslissing 1. In te stemmen met het proces van de totstandkoming van de Strategische Agenda.

Raadsvergadering. 1 oktober Gevraagde beslissing 1. In te stemmen met het proces van de totstandkoming van de Strategische Agenda. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 1 oktober 2015 15-061 Onderwerp Proces totstandkoming Strategische Agenda Aan de raad, Onderwerp Proces totstandkoming Strategische Agenda Gevraagde beslissing 1.

Nadere informatie

PVDA GROEN INKS. RB Uittreden uit de gemeenschappelijke regeling Regionaal Historisch Centrum Alkmaar (RHCA).

PVDA GROEN INKS. RB Uittreden uit de gemeenschappelijke regeling Regionaal Historisch Centrum Alkmaar (RHCA). Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij Raadsvergadering Besluit: -Ba LVoorstelnummer: (? ^_r> ^,, D66 PVDA 6L, Dbt, VS < 1 GROEN INKS Amendement Agendanr. Voorstelnummer: Onderwerp: RB2012009 Uittreden

Nadere informatie

Nieuwsbrief CDA Teylingen

Nieuwsbrief CDA Teylingen View this email in your browser Nieuwsbrief CDA Teylingen 7 december 2018 Vernieuwde nieuwsbrief Zoals u ziet is het uiterlijk van de nieuwsbrief van het CDA Teylingen veranderd. In de vorige nieuwsbrief

Nadere informatie

organisatie. wethouder Schreurs Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014

organisatie. wethouder Schreurs Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

VERENIGING BEWONERS HANZELAND ZWOLLE

VERENIGING BEWONERS HANZELAND ZWOLLE Nieuwsbrief mei 2017 Ledenwerfactie We zien dat het ledenaantal de afgelopen jaren amper is toegenomen. Dit is jammer want hoe groter onze vereniging, hoe meer recht van spreken. Daarom houden we in mei

Nadere informatie

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door:

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door: Agenda Gemeenteraad Vervolg besluitvormende raadsvergadering van 21 april 2015 Uitnodiging voor de vergadering op woensdag 22 april 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 12

Nadere informatie

Wethouder Som zegt toe verbeterslagen in de presentatie van de begroting op te pakken in de auditcommissie

Wethouder Som zegt toe verbeterslagen in de presentatie van de begroting op te pakken in de auditcommissie 5-3-2019 Toezeggingen raad 9:53 5-3-2019 Toezegging Moment van Toezeggen Stand van zaken Wethouder Streefdatum Wethouder Som zegt toe verbeterslagen in de presentatie van de begroting op te pakken in de

Nadere informatie

Concept Startnotitie gedeelde verantwoordelijkheid tennis en voetbal

Concept Startnotitie gedeelde verantwoordelijkheid tennis en voetbal Concept Startnotitie gedeelde verantwoordelijkheid tennis en voetbal Versie 28 oktober 2014 1. Inleiding Op 25 februari 2014 heeft het college van B&W van de gemeente Menterwolde o.a. besloten: het gaan

Nadere informatie

Registratienummer: GF Datum: 17 juni 2008 Agendapunt: 32

Registratienummer: GF Datum: 17 juni 2008 Agendapunt: 32 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF08.20060 Datum: 17 juni 2008 Agendapunt: 32 Portefeuillehouder: de heer L. Buwalda Behandelend ambtenaar: de heer A.R. v.d. Schoot / mevrouw M. van Dun Telefoonnummer:

Nadere informatie

Raadsstuk. Haarlem. Onderwerp Zienswijze op werkplan en begroting 2018 Metropoolregio Amsterdam

Raadsstuk. Haarlem. Onderwerp Zienswijze op werkplan en begroting 2018 Metropoolregio Amsterdam Haarlem Raadsstuk Onderwerp Zienswijze op werkplan en begroting 2018 Metropoolregio Amsterdam Nummer 2017/385733 Portefeuillehouder Spijk, J.K.N. van Programma/beleidsveld 6.2 Gemeentelijk bestuur Afdeling

Nadere informatie

Schriftelijke vragen van de CDA-fractie aan het college van B&W. Datum: 16 juni 2015. Geacht college,

Schriftelijke vragen van de CDA-fractie aan het college van B&W. Datum: 16 juni 2015. Geacht college, Schriftelijke vragen van de CDA-fractie aan het college van B&W Datum: 16 juni 2015 Betreft: duurzaamheidslening Geacht college, Op 30 oktober 2014 is tijdens de programmabegroting 2015 een motie van het

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

Voor agendapunt 7 Vragen halfuur voor raadsleden (raadsvergadering 25 september)

Voor agendapunt 7 Vragen halfuur voor raadsleden (raadsvergadering 25 september) Voor agendapunt 7 Vragen halfuur voor raadsleden (raadsvergadering 25 september) In de bijlage de ambtelijke beantwoording over hoe het proces tot een fusiemelding bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

Spoorboekje. Beeldvorming. Oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van de gemeente Landsmeer. Oordeelsvorming Besluitvorming

Spoorboekje. Beeldvorming. Oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van de gemeente Landsmeer. Oordeelsvorming Besluitvorming Spoorboekje Oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van de gemeente Landsmeer Beeldvorming Oordeelsvorming Besluitvorming maart 2014 november 2014 Inleiding De gemeenteraad heeft op 29 oktober 2013 het

Nadere informatie

Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat wij een organisatie zijn die het algemeen nut dienen. Daarom zijn giften aan

Nadere informatie

D66 Alumni Netwerk Jaarplan 2019 januari 2019

D66 Alumni Netwerk Jaarplan 2019 januari 2019 Verbinden door Ervaring was in 2015 de titel van het strategisch plan dat ten grondslag lag aan de oprichting van het D66 Alumni Netwerk. Nu, aan het begin van 2019, zijn meer dan 460 alumni met elkaar

Nadere informatie

Bijlage 1: Overzicht besluitvorming Ombouw Amstelveenlijn (OAVL)

Bijlage 1: Overzicht besluitvorming Ombouw Amstelveenlijn (OAVL) Bijlage 1: Overzicht besluitvorming Ombouw Amstelveenlijn (OAVL) Datum Vergadering Onderwerp 14 december 2010 Stand van zaken OAVL - Bestuurlijke Voortgangsrapportage Amstelveenlijn d.d. 12/10/2010 - Bijlage

Nadere informatie

Advies: Bijgaande raadsinformatiebrief met bijlage vaststellen en verzenden aan de raad

Advies: Bijgaande raadsinformatiebrief met bijlage vaststellen en verzenden aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: G. Kraaijkamp Tel nr: 0620094919 Nummer: 17A.01037 Datum: 20 september 2017 Team: Beleid Sociaal Domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2

Nadere informatie

Raadsvergadering. Grondslag Samenwerkingsverband U10; strategische agenda (Stepping Stones) en jaarlijks werkplan uit te voeren door EBU

Raadsvergadering. Grondslag Samenwerkingsverband U10; strategische agenda (Stepping Stones) en jaarlijks werkplan uit te voeren door EBU RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-05-2016 16-023 Onderwerp Afsluiten convenant tussen EBU en U10 regio Aan de raad, Onderwerp Afsluiten convenant tussen EBU en U10 regio Gevraagde beslissing 1.

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING. 7 juli 2011 Strategie en Ontwikkeling

ALGEMENE VERGADERING. 7 juli 2011 Strategie en Ontwikkeling V E R G A D E R D A T U M S E C T O R / A F D E L I N G 7 juli 2011 Strategie en Ontwikkeling S T U K D A T U M N A A M S T E L L E R 20 juni 2011 J. Meijerink ALGEMENE VERGADERING AGENDAPUNT ONDERWERP

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Bijlage. Vooraf: algemeen uitgangspunt

Bijlage. Vooraf: algemeen uitgangspunt Bijlage. Rol gemeenteraad en rol politieke partijen bij gemeentelijke herindeling als onderdeel van Plan van Aanpak Gemeentelijke herindeling Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren. Vooraf: algemeen

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO GroenLinks-Speelgoedmuseum 1- Notagegevens Notanummer 2018-000924 Datum 14-05-2018 Programma: 10 Economie, kunst en cultuur Portefeuillehouder

Nadere informatie

Discussiestuk oordeelsvorming 22 januari 2015

Discussiestuk oordeelsvorming 22 januari 2015 Discussiestuk oordeelsvorming 22 januari 2015 In de oordeelsvormende fase gaat de raad plenair in debat met als achtergrondinformatie de volgende stukken: Procesvoorstel voor de beeldvormende fase Studie

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke

Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke Huishoudelijk Reglement Vereniging SAM Waadhoeke Hoofdstuk I. Leden en Algemene Ledenvergadering(ALV) Artikel 1. 1. Het lidmaatschap staat open voor alle inwoners

Nadere informatie

Notulen vergadering 15 april 2014

Notulen vergadering 15 april 2014 Overleg nr2/2014 Aanwezig: Henk Jansen Henk Buitelaar Dré Wagemans Kees Grijsbach Jan te Mey Mary Schilders Jos Chorus Notulen vergadering 15 april 2014 voorzitter vice-voorzitter en penningmeester secretaris

Nadere informatie

Overdracht van raadsbevoegdheden. Rekenkamer Leeuwarden

Overdracht van raadsbevoegdheden. Rekenkamer Leeuwarden Overdracht van raadsbevoegdheden Rekenkamer Leeuwarden Juli 2014 Colofon Samenstelling Rekenkamer Leeuwarden drs. P.L. Polhuis MA (voorzitter) ir. E. Voorwinde M.A. Hoekstra mw. J.E. Rijpma (secretaris)

Nadere informatie

Limburg. De partij zal sociale windmolens actief stimuleren, ook solitair staande sociale molens.

Limburg. De partij zal sociale windmolens actief stimuleren, ook solitair staande sociale molens. CDA 2030: 49% CO2- reductie Om landelijke en internationale klimaatdoelstellingen te behalen, zijn ook grootschaliger projecten nodig. De Provincie kan een belangrijke rol vervullen door ontwikkelgebieden

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 5-3-2013 Nummer voorstel: 2013/18

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 5-3-2013 Nummer voorstel: 2013/18 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 5-3-2013 Nummer voorstel: 2013/18 Voor raadsvergadering d.d.: 19-03-2013 Agendapunt: 06 Onderwerp:

Nadere informatie

Verklarende woordenlijst

Verklarende woordenlijst Bijlage 4 Verklarende woordenlijst Ambtenaar persoon die een baan heeft bij de overheid Amendement de Tweede Kamer wil iets aan een voorstel voor een wet veranderen B en W de burgemeester en de wethouders

Nadere informatie

Uitvoering aanbevelingen : Voorzetting van het project Gast in de Raad.

Uitvoering aanbevelingen : Voorzetting van het project Gast in de Raad. Evaluatie 'Gast in de Raad' periode 2014-2015 Aanleiding Gast in de Raad is een instrument van de gemeenteraad dat als doel heeft het bekend maken van Purmerenders met het werk van de leden van de gemeenteraad.

Nadere informatie

M. van Baaren, S. van der Lee. Advies: In te stemmen met beantwoording in bijgaande Raadsinformatiebrief en deze naar de raad te sturen

M. van Baaren, S. van der Lee. Advies: In te stemmen met beantwoording in bijgaande Raadsinformatiebrief en deze naar de raad te sturen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: B. van Hell Tel nr: 8914 Nummer: 17A.01246 Datum: 13 november 2017 Team: CZ Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: M.

Nadere informatie

Raad Raad Raad

Raad Raad Raad Regnr. Motie Aangenomen Stand van zaken Wethouder Streefdatum Mot.201703 Bezuinigingen voetbalaccommodaties: - Met de voetbalverenigingen de volgens hen gerealiseerde bezuinigingen van 75.000,- af te stemmen.

Nadere informatie

Raadsvergadering : 22 april 2013 Agendanr. 15

Raadsvergadering : 22 april 2013 Agendanr. 15 Raadsvergadering : 22 april 2013 Agendanr. 15 Voorstelnr. : R 6948 Onderwerp : scheiding bestuur en toezicht Stichting Scholengroep OPRON Stadskanaal, 5 april 2013 Beslispunten 1. Instemmen met de gewijzigde

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Son en Breugel d.d. 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Son en Breugel d.d. 14 mei 2019 Aanwezig: Hans Gaillard, burgemeester, wethouder, wethouder, wethouder Jos de Bruin, wethouder Rien Schalkx, secretaris Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Son

Nadere informatie