Huishoudelijk Reglement Lokaal Veenendaal. Afdeling I: Algemene onderwerpen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk Reglement Lokaal Veenendaal. Afdeling I: Algemene onderwerpen:"

Transcriptie

1 Huishoudelijk Reglement Lokaal Veenendaal Afdeling I: Algemene onderwerpen: Artikel 1: Artikel 1.1: Leden van Lokaal Veenendaal zijn binnen de gemeente Veenendaal niet politiek actief anders dan voor Lokaal Veenendaal. Onder politiek actief wordt in ieder geval verstaan bestuurslid van een politieke organisatie, raadslid, schaduwraadslid of steunfractielid. Artikel 1.2: Leden maken hun politieke activiteiten buiten Veenendaal kenbaar aan het bestuur. Artikel 2: Door het bestuur wordt een lange termijn visie opgesteld, conform artikel 2 van de statuten, en ter instemming voorgelegd aan de algemene ledenvergadering. Artikel 3: Artikel 3.1: Door het bestuur wordt zorg gedragen voor het opstellen van het programma van Lokaal Veenendaal, conform artikel 2 van de statuten. Artikel 3.2: Het programma van Lokaal Veenendaal wordt op de website ( gepubliceerd. De burgers van Veenendaal worden in de gelegenheid gesteld om een bijdrage aan het programma te leveren. Artikel 3.3: Door het bestuur van Lokaal Veenendaal wordt ten minste éénmaal per jaar bezien of het programma aanpassing behoeft. Hij betrekt hierbij de input welke via de website is binnengekomen. Artikel 3.4: Het programma van Lokaal Veenendaal wordt vastgesteld door de algemene ledenvergadering. Artikel 4: Artikel 4.1: De conform artikel 6 van de statuten vastgestelde minimale contributie kan op voorstel van het bestuur verhoogd worden. Artikel 4.2: De ledenvergadering kan geen lagere contributie dan de contributie van het voorafgaande jaar vaststellen. Artikel 5: De in artikel 4, lid 3 van de statuten genoemde schriftelijke aanmelding kan door het bestuur gedelegeerd worden naar een hiertoe aangestelde beheerder van het ledenbestand. Afdeling II: Bestuur: Artikel 6:

2 Het bestuur wordt gekozen door de algemene ledenvergadering, het bestuur bestaat uit bestuursleden. Artikel 7: Artikel 7.1: Het bestuur bestaat uit ten minste één voorzitter, één secretaris en één penningmeester. De genoemde functies zijn in beginsel niet verenigbaar. Artikel 7.2: Op voorstel van het huidige bestuur en met instemming van de algemene ledenvergadering kan besloten worden af te zien van de in artikel 7.1 genoemde onverenigbaarheid. Artikel 7.3: In de in artikel 7.1 genoemde functies worden kandidaten, met in achtneming van artikel 7, lid 2 van de statuten, op voorstel van het bestuur verkozen door de algemene ledenvergadering. Artikel 8: Door de algemene ledenvergadering kunnen op voorspraak van het bestuur, met in achtneming van artikel 7, lid 2 van de statuten, kandidaten als algemene bestuursleden in het bestuur worden verkozen. Artikel 9: Leden kunnen zich bij de secretaris van het bestuur melden als kandidaat bestuurslid. Het bestuur bepaalt zelfstandig of hij de kandidaat voordraagt, conform artikel 7, lid 2, van de statuten. Artikel 10: Het bestuur stelt zelfstandig zijn taakverdeling vast, met inachtneming van hetgeen bepaald is in de statuten en het huishoudelijk reglement. Artikel 11: Artikel 11.1: Het bestuur treedt reglementair af vier jaar na verkiezing door de algemene ledenvergadering. Artikel 11.2: Het bestuur blijft bevoegd na vollopen van de in artikel 11.1 genoemde termijn totdat er voorzien is in de opvolging van het bestuur. Artikel 11.3: Het bestuur schrijft binnen drie maanden na vollopen van de in artikel 11.1 genoemde termijn een algemene ledenvergadering uit teneinde een nieuw bestuur te verkiezen. Artikel 12: Het bestuur schrijft binnen drie maanden na het ontstaan van de in artikel 7, lid 4 van de statuten genoemde omstandigheid een algemene leden vergadering uit teneinde te voorzien in de ontstane vacature. Afdeling III: Algemene ledenvergadering:

3 Artikel 13: Door het bestuur wordt in ieder geval binnen drie maanden na het beëindigen van het verenigingsjaar op 31 december, een algemene leden vergadering uitgeschreven, waarbij de in artikel 11 van de statuten genoemde verslagen aan de orde komen. Artikel 14: Artikel 14.1: Het bestuur roept de algemene ledenvergadering bijeen met vermelding van de (concept) agenda en medezending van relevante stukken, of met vermelding van de (concept) agenda en de plaats waar de stukken ter inzage liggen, of met nazending van de (concept) agenda. Artikel 14.2: Indien de oproeping elektronisch is, dient er zorg te worden gedragen voor de anonimiteit van de leden van Lokaal Veenendaal. Artikel 14.3: De inzage legging van de stukken kan door middel van publicatie op de website ( Artikel 14.4: Leden kunnen bij de secretaris van het bestuur agendapunten inleveren voor de algemene ledenvergadering tot aanvang van de vergadering. Het bestuur bepaalt zelfstandig of hij de ingebrachte agendapunten opneemt in de (concept) agenda. Artikel 14.5: Aspirant-leden hebben spreekrecht tijdens de algemene leden vergadering. Artikel 14.6: Indien de door het bestuur uitgeroepen algemene leden vergadering beoogt een wijziging te brengen in de statuten, het huishoudelijk reglement, de lange termijn visie, het programma of enig andere te nemen beslissing waarvoor een quorumvereiste geldt, dan dient het bestuur hiervan uitdrukkelijk melding te maken in haar uitnodiging en de relevante stukken mee te zenden of ter inzage te leggen. Afdeling IV: Financiële middelen en verkiezingsfonds Artikel 15: De in artikel 6 onder a. van de statuten genoemde geldmiddelen kunnen slechts dan geaccepteerd worden indien en voor zover de (politieke) onafhankelijkheid van Lokaal Veenendaal niet in geding is. De beoordeling in deze is aan het bestuur en het bestuur zal op de in artikel 11 van de statuten beschreven wijze verslag doen van zijn optreden in deze. Artikel 16: De in artikel 6 onder b. van de statuten genoemde afdrachten worden verricht met inachtneming van de wet. Door het bestuur wordt hieromtrent beleid opgesteld. Artikel 17: Door het bestuur kan worden besloten een verkiezingsfonds voor de verkiezingen van de gemeenteraad in te stellen.

4 Afdeling V: Weigering van leden en opzegging namens de vereniging Artikel 18: Door het bestuur kunnen nieuwe leden in ieder geval worden geweigerd indien er gerede twijfel bestaat ten aanzien van het onderschrijven van het doel van de vereniging. Daarnaast kunnen nieuwe leden geweigerd worden indien redelijkerwijs verwacht kan worden dat de belangen van de partij geschaad worden door het lidmaatschap. Artikel 19: Van de vereniging kan, onder verwijzing naar artikel 5 lid 1 onder a. van de statuten, in ieder geval niet gevergd worden het lidmaatschap voort te laten duren indien het lid door zijn optreden Lokaal Veenendaal in diskrediet heeft gebracht, dan wel indien het lid strafbare feiten heeft verricht terwijl optredend namens Lokaal Veenendaal. Artikel VI: Verkiezingen Artikel 20: Door het bestuur worden voorbereidingen getroffen om er zorg voor te dragen dat Lokaal Veenendaal deel kan nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Veenendaal. Hiertoe zorgt hij voor inschrijving in het kiesregister, stelt hij een kandidatencommissie voor, organiseert een algemene ledenvergadering teneinde een kandidatenlijst vast stellen, bewaakt het tijdpad en verricht alle overige handelingen. Artikel 21: Kandidaten voor de gemeenteraad dienen de lange termijn visie en het partij programma van Lokaal Veenendaal te onderschrijven en zich tevens te schikken naar de statuten. Artikel 22: Artikel 22.1: Leden die zich kandidaat willen stellen voor de gemeenteraad kunnen zich melden bij de kandidaten commissie. De kandidatencommissie kan tevens leden verzoeken zich kandidaat te stellen. Artikel 22.2: De kandidatencommissie onderzoekt de geschiktheid van de kandidaten in het licht van de lange termijn visie en het programma van Lokaal Veenendaal. Artikel 22.3: Door de kandidatencommissie wordt geïnventariseerd welke leden op de voorlopige kandidatenlijst geschikt en bereid zijn om op te treden als lijsttrekker. Artikel 22.4: De kandidatencommissie bepaalt haar werkwijze in overleg met het bestuur. Artikel 23:

5 Door het bestuur wordt een voorstel gedaan ten aanzien van de volgorde van de definitieve kandidatenlijst. De algemene ledenvergadering kan hier conform artikel 17 lid 7 van de statuten van afwijken. Artikel 24: De lijsttrekker wordt door de algemene ledenvergadering aangesteld met inachtneming van het gestelde in artikel 16 van de statuten. Artikel 25: Leden van de kandidatencommissie kunnen niet door de kandidatencommissie op de voorlopige kandidatenlijst worden gezet maar kunnen door het bestuur aan de voorlopige kandidatenlijst worden toegevoegd. Artikel 26: Bestuursleden die zich kandidaat hebben gesteld voor de kandidatenlijst, nemen geen deel aan de beraadslagingen van het bestuur hieromtrent. Afdeling VII: fractie, steunfractie en schaduwraadsleden Artikel 27: Er is een steunfractie. De steunfractie bestaat uit de schaduwraadsleden en overige leden die door de algemene ledenvergadering worden aangesteld. Artikel 28: Steunfractieleden dienen de lange termijn visie en het partij programma van Lokaal Veenendaal te onderschrijven en zich tevens te schikken naar de statuten. Artikel 28: De vergaderingen van de steunfractie, waar ook de fractie aan deelneemt, zijn openbaar, tenzij de wet, een geheimhoudingsplicht of gewichtige belangen zich hiertegen verzetten. Artikel 29: De steunfractie ondersteund de fractie in haar werkzaamheden en dient voor de fractie als klankbord. Artikel 30: Schaduwraadsleden hebben ten opzichte van de partij dezelfde rechten en plichten als raadsleden. Afdeling VIII: Het college van burgemeester en wethouders Artikel 31: Het bestuur en de fractie bepalen in gezamenlijk overleg wie er namens Lokaal Veenendaal deel neemt aan de onderhandelingen voor het raadsprogramma en ten aanzien van deelname aan het college van burgemeester en wethouders. Artikel 32: Het bestuur en de fractie stellen het onderhandelingsresultaat gezamenlijk ter goedkeuring voor aan de algemene ledenvergadering.

6 Artikel 33: Lokaal Veenendaal kan als wethouder voordragen een raadslid, een lid of een terzake deskundige buitenstaander. De kandidaat wethouder dient de lange termijn visie en het programma van Lokaal Veenendaal te onderschrijven, met in achtneming van het onderhandelingsresultaat. Afdeling IX: Slotbepalingen Artikel 34: Waar in het huishoudelijk reglement wordt gesproken van leden, worden hieronder tevens aspirant-leden verstaan, voorzover dit niet in strijd is met de statuten of de wet. Artikel 35: Artikel 35.1: Indien het huishoudelijk reglement strijdig is met de statuten, gelden de statuten. Artikel 35.2: Indien het huishoudelijk reglement strijdig is met de wet, geldt de wet. Artikel 35.3: Indien het huishoudelijk reglement en de statuten geen uitsluitsel geven, beslist de algemene ledenvergadering. Artikel 36: Het huishoudelijk reglement treedt in werking direct na de vaststelling door de algemene ledenvergadering, met inachtneming van het gestelde in artikel 22 van de statuten. Vastgesteld in Veenendaal op 8 maart 2005 door de algemene ledenvergadering van Lokaal Veenendaal.

Algemene bepalingen. De Ledenvergadering en de deelvergadering

Algemene bepalingen. De Ledenvergadering en de deelvergadering AFDELING GRONINGEN AFDELINGSREGLEMENT Zoals vastgesteld door de ledenvergadering van 14 september 2017 Algemene bepalingen Artikel I. Definities 1) Dit reglement is het afdelingsreglement van de afdeling

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement.

Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement Lokaal Tilburg Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 22 maart 2017 Hoofdstuk 1. DE ORGANISATIESTRUCTUUR VAN Lokaal Tilburg. 1.1. DE ALGEMENE LEDENVERGADERING.

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam. Dit afdelingsreglement is door de ledenvergadering van GroenLinks Rotterdam (hierna: ledenvergadering) op 21 maart 2017 vastgesteld. Sinds deze datum is

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Dit afdelingsreglement is door de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Utrechtstad op 30 mei 2018 vastgesteld. Sinds deze datum is dit reglement

Nadere informatie

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement AFDELINGSREGLEMENT D66 Eindhoven Dit is het afdelingsreglement van D66 Eindhoven. Het reglement is gebaseerd op het standaardreglement dat is vastgesteld door het vastgesteld door het Landelijk bestuur

Nadere informatie

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd.

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd. . Het Huishoudelijk Reglement geeft een nadere toelichting/uitwerking van de statuten. Het Huishoudelijke Reglement wordt goedgekeurd in de Algemene Ledenvergadering (ALV). Ook wijzigingen op het Huishoudelijke

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS

AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS Vastgesteld op de ledenvergadering van 22 oktober 2002 Gewijzigd in de ledenvergadering van 7 oktober 2003 Opnieuw gewijzigd in de ledenvergadering

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN De Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van D66 Vlaardingen, op maandag 16 januari 2017 bijeen, heeft besloten dat voor de afdeling D66 Vlaardingen het standaard afdelingsreglement

Nadere informatie

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht AFDELINGSREGLEMENT DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht Dit reglement is vastgesteld door de Algemene Afdelingsvergadering van D66, afdeling Utrecht op XXXXXXXX 2016. Dit reglement is een aanvulling op de Statuten

Nadere informatie

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaardreglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement van de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Definities Artikel 1. Ouders: de ouders en verzorgers van de leerlingen die aan de school

Nadere informatie

Preambule AFDELINGSREGLEMENT. DEMOCRATEN 66, Afdeling Amersfoort

Preambule AFDELINGSREGLEMENT. DEMOCRATEN 66, Afdeling Amersfoort Preambule Dit reglement is gemaakt voor de D66-leden van de afdeling Amersfoort. D66 is een ledenpartij. Op alle niveaus binnen de partij landelijk, regionaal en afdeling bepalen de leden met elkaar wat

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus Versie juni 2016 Lidmaatschap Rechten van gewone leden De rechten van gewone leden zijn: 1. Het bijwonen van algemene ledenvergaderingen,

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Bepalingen Paragraaf 1: Paragraaf 2: Paragraaf 3: Paragraaf 4: Algemeen 1. Begripsbepalingen Taken 2. Bestuur Vergaderingen 3. Ledenvergaderingen 4. Algemene

Nadere informatie

VERORDENING BESTUURSCOMMISSIE OPENBAAR BASISONDERWIJS WEERT

VERORDENING BESTUURSCOMMISSIE OPENBAAR BASISONDERWIJS WEERT VERORDENING BESTUURSCOMMISSIE OPENBAAR BASISONDERWIJS WEERT De raad der gemeente Weert; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Weert van 10 februari 2004; overwegende,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke

Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke Huishoudelijk Reglement Vereniging SAM Waadhoeke Hoofdstuk I. Leden en Algemene Ledenvergadering(ALV) Artikel 1. 1. Het lidmaatschap staat open voor alle inwoners

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen Statuten voor Ondernemersvereniging MKB Wijchen Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen 1.2. De vereniging is gevestigd te Postbus 262, 6600 AG Wijchen

Nadere informatie

Veenendaalse Bridgevereniging (opgericht 30 januari 2009) Huishoudelijk reglement

Veenendaalse Bridgevereniging (opgericht 30 januari 2009) Huishoudelijk reglement Veenendaalse Bridgevereniging (opgericht 30 januari 2009) Huishoudelijk reglement A Algemeen A1 De basis voor dit reglement is gelegen in Artikel 22 lid 1 van de Statuten. Het bevat nadere regels voor

Nadere informatie

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Inleiding In dit document treft u 10 wijzigingsvoorstellen voor aanpassing van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium

Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium I. Doelstelling 1. Doel van de Ouderraad is de behartiging van de belangen van leerlingen en ouders*. De Ouderraad tracht dit te bereiken

Nadere informatie

Artikel 2. Geldigheid Dit reglement geldt voor de afdeling Eindhoven. De afdeling beslaat het grondgebied van de gemeente Eindhoven.

Artikel 2. Geldigheid Dit reglement geldt voor de afdeling Eindhoven. De afdeling beslaat het grondgebied van de gemeente Eindhoven. Inleiding Dit afdelingsreglement is gebaseerd op het model-afdelingsreglement dat is vastgesteld door het landelijk bestuur van D66 op 20 februari 2008 en het afdelingsreglement van D66 Eindhoven dat door

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN Huishoudelijk reglement SV Terwolde dd 12-09-1996 Hoofdstuk I ALGEMEEN (art. 1 tot en met 4) Hoofdstuk II DE LEDEN (art. 5 tot en met 15) Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE A VERKIEZING, ZITTING

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND Artikel 1. Algemeen 1. In dit huishoudelijk reglement wordt onder bestuur, voorzitter en penningmeester verstaan het bestuur van de provinciale afdeling

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave: HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de Counsellor

Nadere informatie

Voorstel wijzigen Huishoudelijk Reglement Algemene Vergadering dd 11 november september 2017

Voorstel wijzigen Huishoudelijk Reglement Algemene Vergadering dd 11 november september 2017 H.R. versie zoals vastgesteld op 10 december 2016: Voorstellen Hoofdbestuur 1. Lidmaatschap 1.2.a.1 bijwonen van ledenvergaderingen en uitoefenen van stemrecht, waarbij het lid in provinciale algemene

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Inleiding Dit Huishoudelijk Reglement (HHR) is een uitwerking van de statuten van 14 oktober 2010 van de MD Verenging, conform de in artikel 20 van deze statuten geboden mogelijkheid.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Algemeen Begripsbepalingen In dit Huishoudelijk Reglement en in de krachtens dit Huishoudelijk Reglement vast te stellen reglementen wordt verstaan onder: a. Algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglementcollectief Midden Brabant

Huishoudelijk reglementcollectief Midden Brabant Huishoudelijk reglement Op te nemen/ behorende bij Bijlage 1.3 Kwaliteitshandboek Midden Brabant Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: o Het Collectief: de Coöperatief Collectief Agrarisch

Nadere informatie

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr. 34310858 Huishoudelijk reglement Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 25 september 2008.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND Artikel 1 Toepassingsgebied 1. Dit Huishoudelijk Reglement is ingesteld krachtens artikel 23 van de statuten. 2. In dit reglement

Nadere informatie

Behoort bij V.R. 2010/110 Gewijzigd exemplaar * is aangevuld

Behoort bij V.R. 2010/110 Gewijzigd exemplaar * is aangevuld Behoort bij V.R. 2010/110 Gewijzigd exemplaar * is aangevuld Verordening op de raadscommissies, vergelijking gewijzigde/nieuwe artikelen met de oude artikelen. De nieuwe artikelen (met woorden tegen een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de KBO afdeling Bergen op Zoom, tevens genaamd BAS, Bergse Actieve Senioren. Artikel 1: Begrippen Dit huishoudelijke reglement verstaat onder: 1.1 Statuten: de op 25 oktober

Nadere informatie

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaard Reglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

Reglement voor de Ledenraad van Coöperatie Qurrent U.A.

Reglement voor de Ledenraad van Coöperatie Qurrent U.A. Versie d.d. 11/26-11-2014 RwC/GJ/CvG ondwerk\oa\oa14\74679635.reglq3 Reglement voor de Ledenraad van Coöperatie Qurrent U.A. Begripsomschrijving Artikel 1 Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE NEDERLANDSE ASTRONOMENCLUB. Opgericht te Utrecht 5 oktober 1918 I. NAAM EN DOEL. Artikel 1:

REGLEMENT VAN DE NEDERLANDSE ASTRONOMENCLUB. Opgericht te Utrecht 5 oktober 1918 I. NAAM EN DOEL. Artikel 1: REGLEMENT VAN DE NEDERLANDSE ASTRONOMENCLUB Opgericht te Utrecht 5 oktober 1918 I. NAAM EN DOEL Artikel 1: De vereniging draagt de naam Nederlandse Astronomenclub en is gevestigd te Dwingeloo. Artikel

Nadere informatie

- Huishoudelijk Reglement -

- Huishoudelijk Reglement - - Huishoudelijk Reglement - Studievereniging SEC Sociologisch EpiCentrum Algemene bepalingen ART. 1 1. Behoudens de wettelijke bepalingen en het bepaalde in de statuten worden de inwendige aangelegenheden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf is een aanvulling op de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement der K.A.V. Alcuinus Laatste wijziging 21-10-2015

Huishoudelijk Reglement der K.A.V. Alcuinus Laatste wijziging 21-10-2015 Huishoudelijk Reglement der K.A.V. Alcuinus Laatste wijziging 21-10-2015 I Algemene bepalingen 1. Het verenigingsjaar is verdeeld in twee semesters 2. Ieder semester wordt geopend d.m.v. een algemene ledenvergadering.

Nadere informatie

REGLEMENTEN PROTOCOLLEN HANDBOEKEN PERIODIEK

REGLEMENTEN PROTOCOLLEN HANDBOEKEN PERIODIEK REGLEMENTEN PROTOCOLLEN HANDBOEKEN PERIODIEK PINK! Artikel 1 Begrippen en definities... 2 Artikel 2 Huishoudelijk Reglement... 2 Artikel 3 Besluitvorming algemene vergadering... 3 Artikel 4 Aanvang lidmaatschap...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

1 GROENLINKS ARNHEM

1 GROENLINKS ARNHEM Huishoudelijk Reglement 1. ALGEMEEN artikel 1 1. De afdeling GroenLinks in Arnhem is onderdeel van de Landelijke politieke partij GroenLinks. 2. Leden van de Vereniging GroenLinks die in het werkgebied

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement NVKC

Huishoudelijk reglement NVKC Huishoudelijk reglement NVKC HOOFDSTUK I De leden Artikel 1 1. De aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt via de website van de NVKC door middel van een door het bestuur vastgesteld aanmeldingsformulier.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Honk- & Softbalvereniging Uvv. Zij is gevestigd te Utrecht. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Utrecht op

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

Artikel 2. Geldigheid Dit reglement geldt voor de afdeling, welke het grondgebied beslaat van de gemeente Leidschendam- Voorburg.

Artikel 2. Geldigheid Dit reglement geldt voor de afdeling, welke het grondgebied beslaat van de gemeente Leidschendam- Voorburg. POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 AFDELING LEIDSCHENDAM-VOORBURG Geldig per 19 november 2012. Laatste wijziging: beëindiging lokale leden. Preambule Het bepaalde in de Statuten en het Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS

Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS I. Algemene bepalingen Artikel 1: Naam, zetel en duur De vereniging draagt de naam HLB Van Daal/DS, verder te noemen HLB Van Daal/DS, zij is gevestigd te Den

Nadere informatie

Reglement van de Financiële Commissie van NOC*NSF

Reglement van de Financiële Commissie van NOC*NSF Reglement van de Financiële Commissie van NOC*NSF 1. Inleiding 1.1. In dit Reglement van de Financiële Commissie van NOC*NSF worden de volgende definities gehanteerd: Algemeen Directeur : de statutair

Nadere informatie

Datum: 7 mei Statuten Zeister TafelTennis Vereniging

Datum: 7 mei Statuten Zeister TafelTennis Vereniging Datum: 7 mei 2002 Statuten Zeister TafelTennis Vereniging Artikel 1 Naam en Plaats De vereniging heeft als naam Zeister Tafeltennisvereniging en wordt bij afkorting aangeduid als ZTTV. De vestigingsplaats

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van het Smartlappenkoor droger kan niet Huishoudelijk reglement Dit reglement verstaat onder de vereniging: het smartlappenkoor droger kan niet Onder de statuten: Onder het bestuur:

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR418063_1

CVDR. Nr. CVDR418063_1 CVDR Officiële uitgave van Veenendaal. Nr. CVDR418063_1 27 juni 2017 Verordening op de raadscommissies Veenendaal 2016 De raad van de gemeente Veenendaal; gelezen het voorstel van voorzitter en de griffier

Nadere informatie

Oudervereniging t Hooghe Landt

Oudervereniging t Hooghe Landt Oudervereniging t Hooghe Landt Ouders en verzorgers in de Oudervereniging voor de kinderen en de school HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING VAN T HOOGHE LANDT COLLEGE DEFINITIES Artikel 1 Ouders: de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen.

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. - 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. Zaaknummer 2008S72525DO ALGEMENE BEPALINGEN a. bewonerscommissie: groep huurders van de Woningbouwvereeniging behorende tot één

Nadere informatie

Bijvoegsel van de Curaçaosche Courant van 28 april 1967 No CURAÇAOSCHE ATLETIEK BOND I. NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1 II.

Bijvoegsel van de Curaçaosche Courant van 28 april 1967 No CURAÇAOSCHE ATLETIEK BOND I. NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1 II. Bijvoegsel van de Curaçaosche Courant van 28 april 1967 No. 17 1967 STATUTEN van de CURAÇAOSCHE ATLETIEK BOND I. NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam van Curaçaosche Atletiek Bond,

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG NAAM EN ZETEL, Artikel 1: De vereniging draagt de naam oudervereniging van de katholieke basisschool School op de Berg en

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Noordoostpolder Naam en werkgebied Artikel 1 De afdeling is genaamd: de afdeling Noordoostpolder

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie TUBBERGEN Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN STATUTEN Artikel 1 De vereniging is op 27 oktober 1981 voor onbepaalde tijd opgericht.

Nadere informatie

POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN

POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN AFDELINGSREGLEMENT GELDERSCHE VALLEI 66 VERSIE 3.1 NOV.2008 POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN IN DE GEMEENTEN: EDE, WAGENINGEN, BARNEVELD, SCHERPENZEEL Voorwoord Het afdelingsreglement is volledig in overeenstemming

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende overheid (gemeenteraad en college van burgemeester

Nadere informatie

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf Artikel 1. Doel en middelen. Smartlappenkoor Lingewaard tracht het in artikel 3 van de statuten omschreven doel te bereiken door: a. Het organiseren van repetitieavonden en optredens. b. Het bevorderen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging HulstPLUS

Huishoudelijk Reglement Vereniging HulstPLUS Huishoudelijk Reglement Vereniging HulstPLUS Begripsbepalingen Artikel 1 In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: - de vereniging: HulstPLUS gevestigd te Hulst - de partij: de verenigde leden

Nadere informatie

1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam.

1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam. Doel en middelen 1.2 Zij is sedert 5 september 2005 een voortzetting van de Schaakvereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 1. Lid van de vereniging kunnen worden meerderjarige natuurlijke personen. Jongeren die de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt kunnen jeugdlid worden, dit

Nadere informatie

Groeperingenreglement

Groeperingenreglement Groeperingenreglement 29 november 2014 Groeperingenreglement Algemeen 1. In dit reglement worden verstaan onder: HCC: de vereniging HCC; de vereniging: HCC; de groeperingen: de Regio s, Interessegroepen;

Nadere informatie

Reglement van orde van de Instituutsraad van het instituut Beleid & management Gezondheidszorg (BMG-raad)

Reglement van orde van de Instituutsraad van het instituut Beleid & management Gezondheidszorg (BMG-raad) Reglement van orde van de Instituutsraad van het instituut Beleid & management Gezondheidszorg (BMG-raad) April 2010 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen 3 Hoofdstuk 2: Vergaderschema, bijeenroepen

Nadere informatie

Statuten van Volleybalvereniging PQV

Statuten van Volleybalvereniging PQV Statuten van Volleybalvereniging PQV Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Volleybalvereniging PQV. De naam is afgeleid van Pijlslag, Quintus en Vollier. Zij is gevestigd In de gemeente

Nadere informatie

Afdelingsreglement D66 Zwolle

Afdelingsreglement D66 Zwolle Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement van de landelijke Partij. b. In dit reglement gelden de definities zoals

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND. Uitgave november In deze uitgave is de tekst van artikel 3 aangepast

AFDELINGSREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND. Uitgave november In deze uitgave is de tekst van artikel 3 aangepast AFDELINGSREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND Uitgave november 2018 In deze uitgave is de tekst van artikel 3 aangepast Hoofdstuk I Algemene organisatie Artikel 1 Indeling Afdelingen 1 De lid-verenigingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort ALGEMEEN Artikel 1 1. Het Huishoudelijk Reglement geldt naast hetgeen in de statuten van Lopersgroep Brandevoort is opgenomen. 2. De algemene vergadering

Nadere informatie

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Inleiding In uitvoering van Titel VI artikels 24 en 25 van de statuten van de vzw HVV en van Titel 3: punten 1,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

Statuten. Naam, zetel en duur Artikel 1

Statuten. Naam, zetel en duur Artikel 1 Statuten Naam, zetel en duur Artikel 1 Grondslag Artikel 2 Doelstelling Artikel 3 Geldmiddelen Artikel 4 Leden Artikel 5 1. De vereniging draagt de naam: Protestants - Christelijke Schoolvereniging Voorschoten.

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Voorstel om te besluiten Artikel 13 van de verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017 als volgt te wijzigen:

Voorstel om te besluiten Artikel 13 van de verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017 als volgt te wijzigen: Raadsvoorstel Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2017 / 136/2017 Onderwerp Vaststelling "Verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017" Programma Bestuur & Middelen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS. Overzicht. Artikel 3 Lidmaatschap. Vergaderingen van de Cliëntenraad

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS. Overzicht. Artikel 3 Lidmaatschap. Vergaderingen van de Cliëntenraad HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS Overzicht Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Doel reglement Artikel 3 Lidmaatschap Artikel 4 Dagelijks Bestuur Artikel 5 Taken Dagelijks

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERKGROEP VOOR TERTIAIRE EN KWARTAIRE GEOLOGIE, VASTGESTELD DOOR DE ALGEMENE VERGADERING, 13 MAART 1998

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERKGROEP VOOR TERTIAIRE EN KWARTAIRE GEOLOGIE, VASTGESTELD DOOR DE ALGEMENE VERGADERING, 13 MAART 1998 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERKGROEP VOOR TERTIAIRE EN KWARTAIRE GEOLOGIE, VASTGESTELD DOOR DE ALGEMENE VERGADERING, 13 MAART 1998 A: Naam Artikel l De vereniging draagt de naam van: 'Werkgroep voor

Nadere informatie

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo.

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. 1 Doorlopende tekst van de statuten van Volleybalvereniging Gemini Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. www.berkelstede.nl Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt

Nadere informatie

STATUTEN van de Volkstuindersvereniging "DE BEUKHOEVE", Gevestigd te Rotterdam. Naam en zetel. Artikel 1.

STATUTEN van de Volkstuindersvereniging DE BEUKHOEVE, Gevestigd te Rotterdam. Naam en zetel. Artikel 1. STATUTEN van de Volkstuindersvereniging "DE BEUKHOEVE", Gevestigd te Rotterdam. * Naam en zetel Artikel 1. a. De vereniging draagt de naam: "Volkstuindersvereniging De Beukhoeve" en is gevestigd te Rotterdam.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ouderraad openbare basisschool "Het Tweespan" locatie Stoutjesdijkschool te Schelluinen.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ouderraad openbare basisschool Het Tweespan locatie Stoutjesdijkschool te Schelluinen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ouderraad openbare basisschool "Het Tweespan" locatie Stoutjesdijkschool te Schelluinen. Definities Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT REGIO NOORD-BRABANT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

HUISHOUDELIJK REGLEMENT REGIO NOORD-BRABANT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 HUISHOUDELIJK REGLEMENT REGIO NOORD-BRABANT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Art.1 Definities In dit reglement gelden de definities als opgenomen in het HHR van D66. Onder fractie wordt verstaan de fractie

Nadere informatie

GROENLINKS SÚDWEST- FRYSLÂN. Huishoudelijk Reglement ALGEMEEN

GROENLINKS SÚDWEST- FRYSLÂN. Huishoudelijk Reglement ALGEMEEN GROENLINKS SÚDWEST- FRYSLÂN Huishoudelijk Reglement ALGEMEEN Artikel 1 1. Met afdeling wordt bedoeld de afdeling GroenLinks in Súdwest-Fryslân (SWF), bestaande uit leden woonachtig in deze gemeente. 2.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Naam, zetel, duur Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Aziatische Sporten Arashi, en is gevestigd te Enschede. 2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen.

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen. Statuten Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje Zij is gevestigd te Breda. Duur Artikel 2 Doel 1. De vereniging is opgericht te Breda op 1 november 2012 en is aangegaan voor

Nadere informatie

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar.

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar. Huishoudelijk Reglement MATRIMONIUM Algemeen Artikel 1. Te Amsterdam bestaat een vereniging van trouwambtenaren genaamd Matrimonium. Zij is opgericht op 20 oktober 2010. De bepalingen in dit reglement

Nadere informatie

Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de AAV van 23 november 2016

Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de AAV van 23 november 2016 Afdelingsreglement D66 Castricum Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de AAV van 23 november 2016 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten

Nadere informatie