BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 APRIL 2016.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 APRIL 2016."

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 APRIL Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. 1. ONDERWERP: Verrekening neveninkomsten 2015 politieke ambtsdragers PO Burgemeester Ja In de Gemeentewet is de plicht tot verrekenen van eventuele neveninkomsten van actief dienende politieke ambtsdragers opgenomen. De wijze waarop gegevens over neveninkomsten moeten worden verstrekt en de gevolgen van het niet verstrekken van deze gegevens, zijn geregeld in de rechtspositiebesluiten. Het college is zelf verantwoordelijk voor de verrekening als zodanig. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken ondersteunt voor zover het de berekening van de te verrekenen bedragen betreft. Alle collegeleden hebben de opgaven met betrekking tot 2015 inmiddels ingediend. Op basis van de gedane opgaven constateert het Ministerie dat er geen verrekening dient plaats te vinden. In de circulaire van het Ministerie van BIZA wordt aangegeven dat het verantwoordelijk bestuursorgaan(college van burgemeester en wethouders) een besluit dient te nemen op de adviezen van het Ministerie. Kennis te nemen van de adviezen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, met betrekking tot de neveninkomsten 2015 van burgemeester D.H.A. van Hemmen en de wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van der Maas, dat op basis van de gedane opgaven geen verrekening dient plaats te vinden. 2. ONDERWERP: Voortgangsbericht speelvoorziening Feytahof BeM/SL Weth. Van den Berg Ja Op 23 februari 2016 heeft uw college gesproken over speelvoorziening aan de Feytahof in Elspeet. Bij vaststelling van het verslag op 1 maart jl heeft uw college verzocht aanvullend te adviseren over deze speelvoorziening. Afgelopen week heeft een bestuurlijk overleg plaatsgevonden met een tweetal omwonenden van speelvoorziening Feytahof. In dit voorstel wordt u op de hoogte gebracht van de voortgang en verdere planning. 1. Kennisnemen van gevoerd bestuurlijk overleg met omwonenden 2. Instemmen met gekozen plan van aanpak. 3. ONDERWERP: Verbinding tussen jeugdhulp en onderwijs BeM/SL Weth. Van den Berg Ja

2 - 2 - Eerder is de vraag gesteld of de relevante verbinding(en) tussen jeugdhulp en onderwijs voldoende zijn geborgd. Waar nodig is actie aan de orde. Binnenkort vindt een nadere plaatsbepaling tussen betrokken bestuurders en ambtenaren plaats. Een aantal zaken is inmiddels uitgevoerd of in gang gezet. Hier volgt een overzicht daarvan. Kennisnemen van het overzicht van lopende activiteiten. 4. ONDERWERP: Verzoek uitgifte gronden in erfpacht voor woningbouw aan de Jos Lussenburglaan ten behoeve van bouw duurzame woningen ROV Weth. Groothuis Ja Gemeente is verzocht een principe uitspraak te doen over een ontwikkeling aan de Jos Lussenburglaan, tussen de school De Arend en de blokken (huur)woningen aan de Jos Lussenburglaan en de Frans Huismanstraat, om te komen tot realisatie van twee duurzame en zo mogelijk geheel uit hout vervaardigde woningen. De gevraagde medewerking dient er uit te bestaan dat de gemeente uitspreekt dat zij in principe bereid is de genoemde gronden op termijn in erfpacht uit te geven aan initiatiefnemers. Initiatiefnemer wil op basis van deze principe-uitspraak verder praten over de uiteindelijke erfpachtsvoorwaarden. De principe-uitspraak van de gemeente is voor initiatiefnemers de basisvoorwaarde om met het initiatief verder te gaan en op diverse gebieden partners te zoeken om het geheel verder uit te werken, te specificeren en hopelijk te realiseren. Middels bijgevoegde brief kenbaar maken dat gemeente kennis heeft genomen van het verzoek en geen toezeggingen wil doen. Hierbij kenbaar maken dat de gemeente voor woningbouw tot op heden niet werkt met uitgifte van gronden in erfpacht en ook niet voornemens is dit systeem te introduceren. Tegen deze achtergrond wordt het scheppen van een precedent niet wenselijk geoordeeld. 5. ONDERWERP: Principeverzoek Molenweg 8-10 in Elspeet ROV Weth. Groothuis Ja Voor Molenweg 8-10 in Elspeet heeft de heer mr. L. Bolier een verzoek ingediend om medewerking aan de herontwikkeling van het perceel. Molenweg 8-10 betreft een gemeentelijk monument, maar gezien de staat hiervan is het niet mogelijk deze in oorspronkelijke staat te herstellen. De heer Bolier benoemt in het verzoek vier opties met mogelijke ontwikkelingen. Eén van de opties, optie 3, betreft sloop en herbouw van een dubbele woning in de stijl van De monumentenstatus vervalt, maar vanwege de bouw in de min of meer oorspronkelijke stijl, heeft deze optie de voorkeur. Van belang is volgens de Monumentencommissie namelijk de combinatie van molen en molenaarswoning: de cultuurhistorische ensemblewaarde. Om te borgen dat de bouwstijl van de woningen ook op deze manier wordt uitgevoerd, wordt een beeldkwaliteitsplan opgesteld en moet deze worden toegevoegd aan de welstandsnota. U wordt geadviseerd het volgende te besluiten:

3 Medewerking verlenen aan de sloop en herbouw van een dubbele woning op Molenweg 8-10, onder voorwaarde dat deze herbouw aansluit bij de stijl van Opdracht verlenen tot het opstellen van een beeldkwaliteitsplan voor Molenweg 8-10 in samenhang met de molen en dit toevoegen aan de Welstandsnota. 3. De heer mr. L. Bolier informeren van dit besluit via de bijgevoegde conceptbrief. 6. ONDERWERP: Samenloop verlaagde grondprijs en startersleningen in plan Elspeet Noordwest ROV Weth. Groothuis Ja De vraag doet zich voor of de verlaagde grondprijs in plan Noordwest bij een aantal woningen van Van Wijnen als kortingsregeling in het kader van de verordening op de starterslening moet worden gezien. Naar de letter is daarvan geen sprake. Vast te stellen dat de verlaagde grondkosten voor de bedoelde woningen niet als kortingsregeling in het kader van de verordening op de starterslening worden aangemerkt zodat verstrekking van startersleningen voor deze woningen mogelijk is. 5/4/2016 JJK BESLUITENLIJST AKKOORDSTUKKEN 5 APRIL 2016, VASTGESTELD DOOR BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 ONDERWERP: Aanbesteding accountantscontrole P&P Weth. Van der Maas Ja Bij de Inkoopsamenwerking Noord Veluwe staat voor dit jaar een gezamenlijke aanbesteding van de accountantscontrole gepland. Het contract voor de controle van de jaarrekening met onze huidige accountant, E&Y, loopt aan het eind van het boekjaar 2016 af. De maximale termijn van het contract is gerealiseerd. De ambtelijke voorbereiding van de aanbesteding is gestart. In dit advies wordt ingegaan op de procedure en de planning. 1. In te stemmen met de ambtelijke voorbereiding van de aanbesteding en de vaststelling van de aanbestedingsdocumenten. 2. De offertebeoordeling en presentaties van aanbieders over te laten aan een door een uit de commissie M&M aan te wijzen aantal raadsleden, die dit doen in samenspraak met de portefeuillehouder financiën. 3. In principe te kiezen voor aanbesteding in één perceel samen met de gemeenten Elburg, Oldebroek, Heerde en Hattem, de ODNV en de RNV, maar in afwachting van de aanbestedingsdocumenten de mogelijkheid voor eigen perceel voor Nunspeet open te houden. 4. Het huidige contract, dat loopt tot en met het boekjaar 2016, opzeggen. 5. De raad via een mededeling brief informeren over de aanbestedingsprocedure.

4 - 4-2 ONDERWERP: Beleidsregels Handhaving onrechtmatige bewoning recreatieverblijven BM/BOUW Burgemeester Ja In de afgelopen jaren heeft het college meerdere besluiten omtrent de handhaving van onrechtmatige bewoning van recreatieverblijven genomen. Met deze beleidsregels wordt beoogd één integraal beeld van al deze besluiten te geven. Daarnaast is in de notitie een invulling gegeven aan de vraag van bestuur en burgers om een tijdelijke gedoogsituatie toe te staan voor mensen die tijdelijk geen woonruimte hebben, maar al wel zicht hebben op andere woonruimte. De beleidsnotitie Beleidsregels Handhaving onrechtmatige bewoning recreatieverblijven vaststellen. 3 ONDERWERP: Brief G.S. taakstelling huisvesting verblijfsgerechtigden ROV Weth. Groothuis Ja In bijgaande brief bevestigen G.S. dat de gemeente de taakstellingen t/m het 2 e halfjaar van 2015 per 31 december met een voorsprong heeft gerealiseerd. De brief voor kennisgeving aannemen. 4 ONDERWERP: Diverse onderwerpen Kunst Advies Commissie BeM/SL Weth. Van den Berg Ja In het overleg van de Kunst Advies Commissie van 15 januari jl. zijn diverse onderwerpen aan de orde geweest die om een besluit vragen: vervullen vacatures, uitbreiden met 2 leden, hoogte bezoldiging en herbenoemen voorzitter. 1. Mw. W. Mulder - Klaassen voor een periode van 4 jaar benoemen in de vacature Vijsma tot burgerlid en dhr. Heule bevorderen tot deskundig lid; 2. Voor de vacature van dhr. Duchateau iemand persoonlijk gaan werven / benaderen i.p.v. via een advertentie. 3. Dhr. A. Kuijper voor een nieuwe termijn van 4 jaar (her)benoemen tot voorzitter; 4. Mw. P. Docter Burger voor een nieuwe termijn van 4 jaar (her)benoemen tot deskundig lid. 5. De bezoldiging van de leden van de KAC vooralsnog zo laten en zo nodig herzien als ook die van de andere adviesraden/-commissies ter discussie worden gesteld c.q. worden aangepast. 6. Niet instemmen met het advies van de KAC om de commissie met 2 leden uit te breiden. 5 ONDERWERP: Instellen akoestisch-onderzoeksvrij gebied bij ruimtelijke plannen voor het onderdeel railverkeerslawaai als aanvulling op de beleidsregel geluid bij ruimtelijke ontwikkelingen uit 2012.

5 BM/MIL Weth. Van den Berg Ja Met de komst van de geluidproductieplafonds railverkeerslawaai is de zone vanwege het spoor waarbinnen akoestisch onderzoek moet worden uitgevoerd bij ruimtelijke plannen vergroot van 300 meter naar 600 meter. Om de onderzoekslasten te verlagen kan een zone worden vastgesteld waarbuiten geen aanvullend akoestisch onderzoek nodig is, omdat buiten deze zone altijd wordt voldaan aan de grenswaarden uit de Wet geluidhinder. De aanvulling op de beleidsregel geluid bij ruimtelijke ontwikkelingen vaststellen. Deze aanvulling publiceren en ter inzage leggen conform Awb. 6 ONDERWERP: 4 de kwartaalrapportage Jeugd Regionaal Account Jeugd BeM/SL Weth. Van den Berg Ja Het Regionaal Account Jeugd (RAJ) heeft conform afspraken een rapportage opgeleverd van het vierde kwartaal van Aan de kwartaalrapportage is een addendum toegevoegd in verband met het nader onderzoek dat het RAJ heeft gedaan. Conclusie is dat de besteding van de jeugdwetmiddelen binnen de begroting blijft. Kennis te nemen van de 4 de kwartaalrapportage Jeugd. Ter kennisname voorleggen aan Commissie Maatschappij en Middelen. 7 ONDERWERP: Dekking Nunspeetse aandeel Lobbytraject A INFRA Weth. Storteboom Ja U hebt op 22 maart besloten tot nader advies over de dekking van het Nunspeetse aandeel inzake het projectvoorstel Lobbytraject A28 van ,12. Wij stellen voor dit bedrag te dekken uit de post onvoorzien. Het verloop van het saldo Onvoorziene uitgaven is bijgevoegd. Het bedrag ten behoeve van het Lobbyproject A28 van ,12,- dekken uit de post Onvoorzien. 8 ONDERWERP: Gemeentelijke rapportage discriminatieklachten BeM/SL Weth. Van den Berg Ja Artikel 1 van de Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen (WGA) regelt dat gemeenten hun burgers toegang moeten bieden tot een antidiscriminatievoorziening voor onafhankelijke bijstand bij en de registratie van discriminatieklachten. In artikel 3 van de WGA is bepaald dat colleges jaarlijks verslag moet uitbrengen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) over de door de antidiscriminatievoorziening

6 - 6 - in het daaraan voorafgaande kalenderjaar geregistreerde klachten. Kennisnemen van de gemeentelijke rapportage discriminatieklachten De gemeentelijke rapportage discriminatieklachten 2015 toesturen aan het ministerie van BZK. 9 ONDERWERP: Verzoek subsidie CPO-project Ten Pesel ROV Weth. Groothuis Ja CPO-vereniging Ten Pesel verzoekt om subsidie in de kosten van externe begeleiding voor het project van 4 woningen in plan Elspeet Noordwest. Met toepassing van de hardheidsclausule ten aanzien van artikel 3 lid c van de Subsidieregeling CPO, de subsidie te verlenen overeenkomstig bijgaand conceptbesluit. 10 ONDERWERP: Startersleningen in plan Molenbeek ROV Weth. Groothuis Ja Volgens de verordening op de startersleningen kunnen nieuwbouwprojecten alleen voor een starterslening in aanmerking komen als deze expliciet door uw college daarvoor zijn aangewezen. woningbouwprojecten in plan Molenbeek aanwijzen zoals bedoeld in artikel 2 lid 2 onder b. van de verordening op de startersleningen. Ontwikkelaars in het gebied in kennis stellen van de verplichte rentevergoeding. 11 ONDERWERP: Principeverzoek Rijnvis in Hulshorst, thema wonen met paarden ROV Weth. Groothuis Ja Op 28 januari 2016 is het verzoek binnengekomen om op een aantal percelen aan de Rijnvis in Hulshorst een project te realiseren met het thema wonen met paarden. Het gaat om de realisering van in totaal 10 woningen (driekapper, tweekapper, tweekapper en driekapper) met daarbij een manege, paardenweides en buitenbakken. Het verzoek past niet binnen de uitgangspunten van de beleidsnotitie Woningbouw op maat. Vanuit het oogpunt van volkshuisvesting bezien is er dus geen behoefte aan deze woningen. U wordt geadviseerd het volgende te besluiten: Geen medewerking verlenen aan het verzoek. De initiatiefnemer van het plan informeren via de bijgevoegde conceptbrief. 12 ONDERWERP: Voorstel verslag overleg met SBON van 13 januari 2016.

7 BeM/SL Weth. Van den Berg Ja In overleg met de Samenwerkende Bonden voor Ouderen Nunspeet is afgesproken periodieke overleggen (elk kwartaal) tussen de bonden en wethouder van den Berg te formaliseren in die zin dat er een ambtenaar aanwezig is en er een verslag wordt gemaakt. Op 13 januari 2016 heeft er een overleg plaatsgevonden. Zoals afgesproken gaan de verslagen van deze periodieke overleggen voor kennisgeving naar uw college. Kennisnemen van het verslag van het overleg met de SBON van 13 januari ONDERWERP: Vaststelling subsidie dag van de Mantelzorg en Mantelzorgcomplimenten 2015 Stichting Het Venster BeM/Sl Weth. Van den Berg Ja Stichting Het Venster heeft in 2015 een subsidie ontvangen van de gemeente Nunspeet om met deze middelen de mantelzorgwaardering voor 2015 uit te voeren. Dit heeft zij gedaan door het organiseren van de week van de Mantelzorg en door de uitreiking van de Mantelzorgcomplimenten 2015 te coördineren voor de periode van 1 september 2015 t/m 31 december Op 11 maart 2016 hebben wij van Stichting Het Venster de verantwoording over deze middelen ontvangen. De verantwoording is tijdig ingediend. Uit het verslag is duidelijk dat de subsidie is besteed aan het doel waarvoor deze beschikbaar was gesteld. Wij stellen u voor om de verantwoording ontvankelijk te verklaren en de subsidie voor de mantelzorgwaardering 2015 definitief vast te stellen op 4.000, Het verzoek tot het vaststellen van de subsidie mantelzorgwaardering 2015 ontvankelijk te verklaren. 2. De subsidie definitief vast te stellen op 4.000, Stichting Het Venster via bijgevoegde beschikking van uw besluit op de hoogte te brengen. 14 ONDERWERP: Verantwoording fractievergoeding BeM/BS Burgemeester Ja Op grond van de Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning legt elke fractie binnen drie maanden na het einde van een kalenderjaar aan de raadscommissie Maatschappij en Middelen verantwoording af over de besteding van de bijdrage voor fractieondersteuning. U treft hierbij ter kennisname aan de verantwoording van de fractievergoeding 2015 van de fracties in de gemeenteraad van Nunspeet. De verantwoording van de fractievergoeding 2015 van de fracties in de gemeenteraad van Nunspeet voor kennisgeving aannemen en ter inzage leggen voor de commissie Maatschappij en Middelen.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, en secretaris A. Heijkamp. Afwezig: Wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 31 MAART 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 31 MAART 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 31 MAART 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom (gedeeltelijk) en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 SEPTEMBER 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 SEPTEMBER 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W.

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. BeM/BS Burgemeester Ja

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. BeM/BS Burgemeester Ja BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 APRIL 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en J. Groothuis en secretaris J.J. Kerkhof Afwezig: wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 APRIL 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 SEPTEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 SEPTEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 SEPTEMBER 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016. Aanwezig: wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders E.H. van der Geest

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 DECEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 DECEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 DECEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 augustus 2019 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis en M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en loco-secretaris A. Heijkamp.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018. Aanwezig: wethouders M. van de Bunte, L. van der Maas (tevens loco-burgemeester) en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MEI 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 JUNI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 JUNI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 JUNI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 FEBRUARI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 FEBRUARI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 FEBRUARI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JUNI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JUNI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JUNI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 NOVEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 NOVEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 NOVEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: wethouders

Nadere informatie

Besluit vast te stellen de:

Besluit vast te stellen de: VERORDENING AUDITCOMMISSIE GEMEENTE WEERT De raad van de gemeente Weert, Gelezen het voorstel van het college d.d. 20 januari 2015, gelet op de artikelen 84, 147 en 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 22 december 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 NOVEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 NOVEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 NOVEMBER 2015. Aanwezig: wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J.

Nadere informatie

1. ONDERWERP: Stichting Lokale Radio Nunspeet (LRN): subsidievaststelling 2018 en subsidietoekenning 2019.

1. ONDERWERP: Stichting Lokale Radio Nunspeet (LRN): subsidievaststelling 2018 en subsidietoekenning 2019. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 en 13 AUGUSTUS 2019 (conform artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouder G. van den Berg en gemeentesecretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 DECEMBER 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 DECEMBER 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 DECEMBER 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W.

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 AUGUSTUS 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 en 26 JULI 2016 (in de zin van artikel 56, lid1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 en 26 JULI 2016 (in de zin van artikel 56, lid1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 en 26 JULI 2016 (in de zin van artikel 56, lid1 van de Gemeentewet). Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouder L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 NOVEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 NOVEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 NOVEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 FEBRUARI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 FEBRUARI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 FEBRUARI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 JANUARI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 JUNI 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 JUNI 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 JUNI 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 MAART 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 MAART 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 MAART 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 FEBRUARI 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 FEBRUARI 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 FEBRUARI 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 16 november Agendapuntnummer: int Wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen (WGA)

Aan de Raad. Made, 16 november Agendapuntnummer: int Wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen (WGA) Aan de Raad Made, 16 november 2011 Agendapuntnummer: 13 Raadsvergadering Gemeenteraad 22 december 2011 Onderwerp: Wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen (WGA) Registratienummer: 11int02978 Casenr:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 FEBRUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 FEBRUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 FEBRUARI 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 APRIL 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 APRIL 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 APRIL 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 en 23 JULI 2019 (conform artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: wethouders J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris A. Heijkamp.

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 JULI 2017. Aanwezig: wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 FEBRUARI 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 FEBRUARI 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 FEBRUARI 2019 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JULI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JULI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JULI 2017. Aanwezig: wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: burgemeester

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 APRIL 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas en M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof.

Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas en M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas en M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2003

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2003 Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2003 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Coevorden Officiële naam regeling Verordening ambtelijke bijstand

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 en 21 JULI 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 en 21 JULI 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 en 21 JULI 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 AUGUSTUS 2015 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 AUGUSTUS 2015 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 AUGUSTUS 2015 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 APRIL 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 APRIL 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 APRIL 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JANUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JANUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JANUARI 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en J. Groothuis en secretaris J.J. Kerkhof Afwezig: wethouders

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 SEPTEMBER 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 SEPTEMBER 2015 CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 SEPTEMBER 2015 Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 APRIL 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 APRIL 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 APRIL 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 MEI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 MEI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 MEI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

ESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 NOVEMBER 2016.

ESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 NOVEMBER 2016. ESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 NOVEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 maart 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 maart 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 maart 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: herbenoeming burgemeester Rv herbenoeming Bgm 2014 dd ) Status

Raadsvoorstel. Onderwerp: herbenoeming burgemeester Rv herbenoeming Bgm 2014 dd ) Status Rv herbenoeming Bgm 2014 dd 250713 Raadsvoorstel Onderwerp: herbenoeming burgemeester 2014 Agendanr. Reg.nr. Presidium Cie_verg. Raadsverg.. 10 september 2013 1) Status Op grond van de gemeentewet moet

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 FEBRUARI 2019.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 FEBRUARI 2019. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 FEBRUARI 2019. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 MEI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 MEI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 MEI 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig:

Nadere informatie

*577634* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016

*577634* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016 *577634* OPENBARE BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016 Nr. ONDERWERP/ADVIES BESLUIT B EN W 1. Advies nr. 568193 Trefwoord: Welzijn

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 JANUARI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 JANUARI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 JANUARI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

Voorgesteld raadsbesluit: Vast te stellen de Verordening op de vertrouwenscommissie gemeente Dinkelland 2015

Voorgesteld raadsbesluit: Vast te stellen de Verordening op de vertrouwenscommissie gemeente Dinkelland 2015 RAADSVOORSTEL Datum: 2 december 2014 Nummer: Onderwerp: Verordening vertrouwenscommissie herbenoeming 2015 Voorgesteld raadsbesluit: Vast te stellen de Verordening op de vertrouwenscommissie gemeente Dinkelland

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 7 februari 2012

B&W-vergadering d.d. 7 februari 2012 B&W-vergadering d.d. 7 februari 2012 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 31 januari 2012. Vastgesteld. 2. Besluitenlijst

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 26 mei 2015 Aanwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Dhr. H. Klijnstra MBA, wet Dhr. L. van Schoonhoven,

Nadere informatie

Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2018 Gemeente Etten- Leur;

Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2018 Gemeente Etten- Leur; Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2018 (artikel 33 Gemeentewet) Gemeente Etten-Leur 1 GEMEENTE Maa ETTEN-LEUR De raad van de gemeente Etten-Leur; Gelezen het voorstel van de voorzitter

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W d.d. 4 oktober 2016

Openbare besluitenlijst B&W d.d. 4 oktober 2016 1 Burgemeester Röell Wethouder Van Roshum Wethouder Baerends 16CV000344 Portefeuilleverdeling voor het college van burgemeester en wethouders c.a. vaststellen aangepaste portefeuilleverdeling 2015-2018,

Nadere informatie

Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. A BeM/BS Weth. Van der Geest Ja

Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. A BeM/BS Weth. Van der Geest Ja CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 JULI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen

Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 17 mei 2016 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-16-02846/Z.07090 Besluitenlijst - B&W

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 18 maart 2014 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 18 maart 2014 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 18 maart 2014 24/2.02 BW13.0970 Evaluatie Roder(waren)markt en overdracht organisatie paardenmarkt 1. Overeenkomst VvV voor organisatie warenmarkt verlengen tot

Nadere informatie

1. ONDERWERP: Pilot i.h.k.v. nieuwe Wet Inburgering 2021 aanvragen bij Ministerie SZW. Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

1. ONDERWERP: Pilot i.h.k.v. nieuwe Wet Inburgering 2021 aanvragen bij Ministerie SZW. Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 JUNI 2019 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 augustus 2019 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, M. van de Bunte, J. Groothuis, M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 1 september 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 1 september 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 1 september 2015 Nr. 15029455 Casenr. 2015-06758 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester (m.u.v. punt 4); De heer mr. J. van den Bosch,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 MAART 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 MAART 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 MAART 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

De raad van de gemeente Alblasserdam;

De raad van de gemeente Alblasserdam; De raad van de gemeente Alblasserdam; gelezen het voorstel van het presidium dd. 1 oktober 2003, registratienummer Raad 2003/114 naar aanleiding van het overleg in de commissie Implementatie dualisme van

Nadere informatie

Wijziging niveau GPRgebouw, module Energie, als gevolg van aanscherping EPC eisen (voor woning,- en utiliteitsbouw) binnen Bouwbesluit, per 1 jan 2015

Wijziging niveau GPRgebouw, module Energie, als gevolg van aanscherping EPC eisen (voor woning,- en utiliteitsbouw) binnen Bouwbesluit, per 1 jan 2015 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 31 maart 2015 De besluitenlijst vaststellen. vastgesteld 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden partijen. Ter bespreking. B Geen bijzonderheden

Nadere informatie

GRIF12/006 VASTSTELLEN VERORDENING OP DE VERTROUWENSCOMMISSIE BURGEMEESTERSVACATURE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE. Aan de raad, Voorstel

GRIF12/006 VASTSTELLEN VERORDENING OP DE VERTROUWENSCOMMISSIE BURGEMEESTERSVACATURE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE. Aan de raad, Voorstel VASTSTELLEN VERORDENING OP DE VERTROUWENSCOMMISSIE BURGEMEESTERSVACATURE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE GRIF12/006 Aan de raad, Voorstel Wij stellen u voor de bijgaande Verordening op de vertrouwenscommissie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 AUGUSTUS 2017

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 AUGUSTUS 2017 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 AUGUSTUS 2017 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, de wethouders Luyckx en Struijlaart en loco-secretaris Slagter Secretaris Schadé

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: 2. ADV/G/17/02306 Z/G/16/38339 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 18 juli 2017. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 OKTOBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 OKTOBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 OKTOBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest en L. van der Maas

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JANUARI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JANUARI 2016. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JANUARI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 5 DECEMBER 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 5 DECEMBER 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 5 DECEMBER 2017 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. en P. Kuiken;

Nadere informatie