Het gezellige, knusse en vertrouwde kinderdagverblijf in Groessen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het gezellige, knusse en vertrouwde kinderdagverblijf in Groessen."

Transcriptie

1 Het gezellige, knusse en vertrouwde kinderdagverblijf in Groessen. Kinderdagverblijf Pepeloentje; aan de rand van het groene Groessen, wat de natuur betrekt in hun dagelijkse activiteiten.

2 GEGEVENS Adres: Dorpstraat 54C 6923 AH Groessen Contact: Telefoon: (0316) Mobiel: Pepeloentje is geopend van maandag t/m vrijdag van uur.

3 OVER ONS Pepeloentje is een gezellig, knus en vertrouwd kinderdagverblijf in Groessen. Op onze locatie zijn 2 dagopvanggroepen: - De Kleine Beer: hierin worden maximaal 12 kinderen in de leeftijd van 0 tot 2 jaar per dag opgevangen - De Grote Beer: hierin worden maximaal 14 kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar per dag opgevangen. Pepeloentje biedt de mogelijkheid om kinderen op te vangen in het buitengebied, gecombineerd met een dierenweide, veel groen en een natuurlijke omgeving, de meerwaarde van een kinderdagverblijf in het buitengebied zit in het feit dat een kind hier rust, ruimte en natuur kan ervaren. Buiten leven doet kinderen goed. Door de kleinschaligheid wordt zoveel mogelijk een warme, gezellige en huiselijke sfeer gecreëerd en zijn we in staat meer persoonlijke aandacht te geven aan kind en ouder. Onze visie op goede kinderopvang is dat we respect voor het kind als uitgangspunt hanteren. Kijken en luisteren is daarom van essentieel belang. Ieder kind moet bij ons kunnen rekenen op veiligheid, vertrouwen en geborgenheid. Kinderdagverblijf Pepeloentje biedt kleinschalige kinderopvang met een groots resultaat. Het kinderdagverblijf is erkend, heeft een gemeentelijke registratie en voldoet aan alle eisen. Het Registratienummer Landelijk Register is:

4 ONTWIKKELING VAN HET KIND In het kinderdagverblijf werken we aan voorschoolse educatie. Het werkplan dat wij hanteren is Startblokken. Startblokken bevat praktijkvoorstellen om de jongste kinderen te ondersteunen en te stimuleren, zodat hun kansen op schoolsucces zullen toenemen. We stimuleren de sociale-, emotionele-, motorische- en cognitieve vaardigheden van de kinderen op speelse wijze. We werken met themaweken, waarin we door het aanbieden van veel verschillende activiteiten de ontwikkeling stimuleren, die aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. Elk kind heeft een eigen map (kinderdagverblijfboek) waarin de pedagogisch medewerker elke dag een stukje schrijft. Het is leuk wanneer de ouders ook af en toe iets in het boekje schrijven. We werken met de methode: Ontwikkelingsvolgmodel voor zeer jonge kinderen. Dit is een verfijnd observatiesysteem waarin allerlei aspecten van de kinderlijke ontwikkeling in de vorm van ontwikkelingslijnen zijn uitgewerkt, de bedoeling van dit instrument is het volgen van het ontwikkelingsverloop en het gedrag van jonge kinderen. In het ontwikkelingsvolgmodel beschrijven we hoe uw kind zich op het kinderdagverblijf heeft ontwikkeld, en beschrijven het gedrag van het kind zoals we dat hebben waargenomen. De nadruk wordt gelegd op de sociaal-emotionele ontwikkeling en het speel-en leergedrag. Iedere pedagogisch medewerkster heeft haar eigen `volgkind` dat wil zeggen dat deze pedagogisch medewerkster (mentorleidster) van haar kind gedurende de jaren dat hij of zij het kinderdagverblijf bezoekt de ontwikkeling van het kind volgt en tevens het aanspreekpunt is voor de ouders. 1x Per jaar worden de lijnen ingevuld, in het 2e, 3e en 4e levensjaar wordt dit besproken met de ouders. Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de doorgaande ontwikkelingslijn van het kind. Om zo de overgang van het kinderdagverblijf naar de basisschool te versoepelen en om onze indruk van de ontwikkeling en het welbevinden van het kind over te dragen aan zijn of haar toekomstige leerkracht.

5 VISIE Onze visie op goede kinderopvang is dat we respect voor het kind als uitgangspunt hanteren. Kijken en luisteren is daarom van essentieel belang. Ieder kind moet bij ons kunnen rekenen op veiligheid, vertrouwen en geborgenheid. 1. Wij zorgen voor een omgeving waarin het kind zich veilig en geborgen voelt. Het bieden van rust, warmte, geborgenheid en veiligheid geeft een kind vertrouwen. Ook regelmaat en duidelijkheid zorgen hiervoor. Een veilig en vertrouwd gevoel draagt bij aan het welbevinden van de kinderen. Het is noodzakelijk voor een goede ontwikkeling. 2. Wij hebben oog voor de eigenheid van ieder kind en stemmen onze handelswijze daarop af. Ieder kind is uniek. Kinderen ontwikkelen zich in hun eigen tempo en op een eigen wijze. De groepsleidster laat ruimte aan het kind voor eigen initiatief en eigen ideeën m.b.t. het aangaan en uitvoeren van een activiteit. Hierbij worden kansen geboden voor het ontdekken van eigen persoonlijkheidskenmerken zoals zelfvertrouwen, initiatief en interesse, maar ook voor zelfoverwinning en zelfredzaamheid. 3. Wij bieden in ruime mate ontwikkelingskansen voor elk kind. Kinderen mogen kind zijn, er wordt rekening gehouden met de diverse ontwikkelingen van elk kind. Wij stimuleren de ontwikkeling door spelletjes en spelen. Spelen is voor een kind de belangrijkste bezigheid. Het is een manier om ervaringen te verwerken en een heel belangrijk middel om allerlei vaardigheden aan te leren. 4. Wij hanteren een aantal normen en waarden, en proberen die aan het kind mee te geven tijdens zijn verblijf bij Pepeloentje. In het contact met kinderen staat respect hebben voor elkaar en mogen rekenen op verdraagzaamheid centraal. In een groep kinderen van verschillende leeftijden zijn er meer stimulansen voor de sociale vaardigheden omdat kinderen leren met elkaars behoeften en mogelijkheden rekening te houden, en voor zichzelf op te komen. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen leren om rekening met elkaar te houden.

6 KWALITEIT Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang: De meerwaarde van Pepeloentje zit in het feit dat wij in het buitengebied zitten met veel ruimte (5000m2), groen en uitdaging. Wij bieden kleinschalige opvang met een gezonde inslag. Spelen en leren in de natuur, veel bewegen. Ieder kind is iedere dag gemiddeld 60 minuten buiten, ongeacht het weer. Door met de kinderen zoveel mogelijk de natuur in te gaan krijgen ze optimaal de kans om zich op speelse wijze te ontwikkelen met respect voor de natuur. Pepeloentje heeft het KWALITEITSMERK Groene Kinderopvang uitgereikt gekregen van de Stichting Groen Cement, waar wij heel trots op zijn. Natuurbeleving is erg belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van het kind en dat kinderen van groot belang zijn voor het behoud van onze natuur. Foto s/film: Dagelijks worden er foto s gemaakt, deze foto s zijn zichtbaar op dropbox waar onze ouders een link van krijgen. Jaarlijks wordt er gefilmd, deze filmopname wordt 1x per jaar getoond op onze jaarlijkse feestdag. Tevredenheidsonderzoek: Eenmaal per jaar kunnen ouders een tevredenheidsonderzoek invullen. Dit is een enquete met extra ruimte voor op- aanmerkingen. Met het laatste tevredenheidsonderzoek in april 2017 scoorde Pepeloentje een 9,2! Pedagogisch beleidsplan: Verder hebben we een prachtig pedagogisch beleidsplan. In dit beleidsplan worden onze visie en werkwijzen uitgebreid beschreven, aangevuld met voorbeelden uit de praktijk. Gezonde voeding: Als kdv vinden wij dat wij naast het verlenen van goede zorg en het creëren van een veilige omgeving ook een zekere mate van verantwoording hebben voor het aanleren van gezonde eetgewoonten Daarom hanteren wij bij Pepeloentje een voedingsplan gezonde voeding. Ook heeft een medewerker het certificaat van gezonde voedingscoach behaald.

7 Beeldcoach: Pepeloentje heeft een eigen Beeldcoach in huis. Beeldcoaching is een methode van leidster/kind begeleiding. Een methode die veel beroepskrachten in de praktijk aanspreekt, zoals positief, concreet en uitgaande van de ontwikkelingsmogelijkheden van leidster en kind. Bij de methode wordt gebruik gemaakt van videobeelden, daarbij wordt een systematische analyse gemaakt van contactmomenten tussen leidster en kind of groep. Risico-inventarisatie: Wij bieden verantwoorde kinderopvang aan voor de veiligheid en gezondheid van de kinderen. Hierbij inventariseren wij jaarlijks de risico s die kinderen bij ons kunnen lopen. Onze bevindingen melden wij jaarlijks in de risico inventarisatie gezondheid en veiligheid. Deze wordt getoetst door de GGD. Wij gaan samen met u voor de veiligheid en gezondheid voor alle kinderen. Wij beschikken over een Definitief Inspectierapport van KDV Pepeloentje Groessen.

8 Dagopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 2 jaar op de kleine beer Dagopvang voor kinderen in de leeftijd van 2 4 jaar op de grote beer Het voordeel van een horizontale groep is dat leidsters beter ingespeeld zijn op het ontwikkelings- en behoefteniveau van de kinderen. U kunt in ons pedagogisch beleidsplan meer lezen over de voordelen van de horizontale groep. Opvang wordt aangeboden op vaste dagdelen: dit betekent opvang voor uw kind op 1 of meerdere vaste dagen in de week. Of een dagdeel daarvan. De haal- en brengtijden zijn: en uur. Tussen de middag u. Wanneer er uniforme haal -en brengtijden zijn dan geeft dit meer rust op de groep. Bovendien hoeven de leidsters met activiteiten ook geen rekening meer te houden met kinderen die op andere tijden worden gebracht/opgehaald. Uw kind kan geplaatst worden voor minimaal 2 dagdelen per week, dit om het kind goed te laten wennen aan de nieuwe omgeving en met het oog op onze pedagogische doelen (de ontwikkeling van het kind goed in beeld te krijgen).

9 DAGINDELING We hebben in het kinderdagverblijf een vast ritme voor de activiteiten van de dag. Dit geeft de kinderen een bekend en vertrouwd gevoel. Dit ritme ziet er als volgt uit: Tussen uur worden de meeste kinderen gebracht. Het kind mag zelf kiezen wat hij/zij wil gaan doen. Vrij spelen, boekjes lezen of lekker wakker worden aan tafel met een puzzeltje. Om 9.00 uur ruimen we met elkaar op en gaan we aan tafel. We eten samen vers fruit, eten een kinderkoekje en drinken. Hierbij zingen we met elkaar ons vaste openingsliedje is: Smakelijk eten, smakelijk drinken enz., tussendoor voorlezen, gesprekjes voeren en als afsluiting zingen we : Poesje miauw, hondje waf, mogen wij van tafel af enz. Om 9.45 uur allemaal even naar het toilet of verschonen. Om uur gaan we lekker buitenspelen en even de dieren verzorgen/knuffelen. Om uur Opruimen en handen wassen en samen aan tafel voor de broodmaaltijd. We eten brood, drinken melk weer met het bekende beginliedje en eindritueel. Om uur verschonen en voorlezen daarna gaan de meeste kinderen naar bed. De kinderen, die niet meer slapen, mogen gaan snoezelen, doen spelletjes of gaan knutselen. Om uur eten we een kinderkoekje en drinken. Even een voorleesmoment om goed wakker te worden. Daarna gaan we wandelen of buitenspelen. Om uur laatste verschoonronde, en krijgen de kinderen nog wat rauwkost/fruit aangeboden. Tussen uur en uur worden de meeste kinderen opgehaald. Het dagritme van de baby s verloopt net zoals thuis, in overleg met de ouders.

10 MEDEWERKSTERS Door het inzetten van enthousiaste, ervaren en gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, durven wij garant te staan voor een juiste invulling van de opvang. Het is de taak van de pedagogisch medewerker een klimaat te scheppen waarbinnen ieder kind tot zijn recht komt en de zorg en aandacht krijgt die hij nodig heeft. Ieder kind heeft behoefte aan warmte, liefde en een knuffel. Die geven wij graag. Ons team bestaat uit 12 gediplomeerde pedagogisch medewerkers die elk op een vast dagdeel werken, zodat de kindjes snel een hechtheid en vertrouwensrelatie met de pedagogisch medewerker opbouwen. Stagiaires Pepeloentje biedt stagiaires van kindgerichte beroepsopleidingen: onder andere Pedagogisch Werker Kinderopvang en Pedagogiek de mogelijkheid hun beroepspraktijkvorming te volgen. Pepeloentje is een landelijk erkend leerbedrijf. Onze voorkeur gaat uit naar stagiaires die het hele jaar door stage lopen. Hierdoor is er een minimale verschuiving van verschillende gezichten. De stagiaires hebben een vaste groep waar ze stage lopen en een vaste stagebegeleidster. Zij voert 1x in de maand een begeleidingsgesprek met de stagiaire. Wij hanteren het stagebeleid voor stagiaires.

11 PLAATSINGSPROCEDURE Zodra het inschrijfformulier is ingevuld en het inschrijfgeld is voldaan wordt de inschrijving definitief geregistreerd. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Na de inschrijving ontvangt u hierover een bevestiging. 8 weken voor de gewenste startdatum nemen wij telefonisch of via de mail contact met u op om een afspraak te plannen voor het intakegesprek en sturen wij u ter voorbereiding de informatie bescheiden met daarbij het gewenst contract. Uw kindje wordt uitgenodigd voor een wenochtend. Omdat een goede wenperiode belangrijk is voor de emotionele veiligheid van een baby, hebben wij deze werkwijze vastgelegd in ons beleid. Voor de ped.medewerkers is het prettig om alvast ervaring op te doen met het voeden en laten slapen van uw kind, voordat het een hele dag komt. En voor u is het fijn om vertrouwd te raken met de nieuwe situatie. Het inschrijfformulier in te downloaden op onze website: Ga dan na het kopje Dagopvang en klik op inschrijfformulier

12 Wilt u onze activiteiten in de gaten houden? Dat kan via onze Facebookpagina Kinderdagverblijf Pepeloentje!

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Vermeulenstraat 52 5012 HB Tilburg 013-455 92 98 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Dit document bevat algemene informatie over Tjil! Kinderopvang. Tjil! Kinderopvang

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS Blub, zegt de vis zijn gezellige, kleinschalige en huiselijke kinderdagverblijven. De kinderdagverblijven bestaan uit groepen die opvang en verzorging bieden aan kinderen

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Eilenbergstraat 176 5011 EB Tilburg 013-455 92 98 06-54 77 43 68 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Voor U ligt een informatieboekje van Kinderopvang Tjil!.

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie Rabobank Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Rabobank... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.1 Reguliere dagopvang... 3 2.1.2.

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Peuterspeelzalen. De Boerderij. Pedagogisch werkplan

Ruimte om te groeien. Peuterspeelzalen. De Boerderij. Pedagogisch werkplan Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan 2016-2018 Peuterspeelzalen De Boerderij OPVANG ONTWIKKE- LING ONTSPAN- NING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van locatie: De Boerderij

Nadere informatie

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Informatiebrochure Op Kinderdagverblijf Doetsie wordt er gewerkt volgens een strikt pedagogisch beleidsplan. Om alvast een indruk te krijgen van onze visie hebben wij ons pedagogisch

Nadere informatie

Informatie Prins Heerlijk

Informatie Prins Heerlijk Informatie Prins Heerlijk In dit boekje vindt u informatie over kinderdagverblijf Prins Heerlijk De bedoeling van dit boekje is om u te informeren over de verschillende zaken die belangrijk zijn voor kinderdagverblijf

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK Voor u ligt het Pedagogisch beleid van Kinderdagverblijf HUMMELTJESHOEK. Intern beschrijven wij wat wij kinderen bieden in een veilige omgeving. Wij bieden 4 basisdoelen:

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Algemene pedagogische visie Ons algemene pedagogisch beleid, dat onderschreven en uitgevoerd wordt op al onze dagverblijven, is gebaseerd

Nadere informatie

Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe

Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe Akkoord leidsters april 2012 Vastgesteld door OWG juni 2012 Geëvalueerd juli 2014 Aangepast april 2015 Wenbeleid dagopvang en buitenschoolse opvang Het wenbeleid

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Franchise Kinderdagverblijf Kalle is een franchiseonderneming van kindercentra LOKOWO bv. Het is een kleinschalig kinderdagcentrum dat net even iets meer kan bieden

Nadere informatie

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY De organisatie DE COMPANY is een organisatie die meehelpt en -denkt om voor taakcombineerders het leven makkelijker te maken. Een doelstellig van onze organisatie

Nadere informatie

Inspectierapport Casa Bambini (KDV) Kupersweg 13 7641AL WIERDEN Registratienummer 118126143

Inspectierapport Casa Bambini (KDV) Kupersweg 13 7641AL WIERDEN Registratienummer 118126143 Inspectierapport Casa Bambini (KDV) Kupersweg 13 7641AL WIERDEN Registratienummer 118126143 Toezichthouder: GGD Twente In opdracht van gemeente: Wierden Datum inspectie: 11-02-2016 Type onderzoek : Jaarlijks

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd werkplan L buitenschoolse opvang Bso Sterrenschool de Bongerd Datum: 28-12-2017 Sterrenschool De Bongerd gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING REGLEMENT HOJPIEPELOJ Artikel 1. DOELSTELLING 1. Met betrekking tot de kinderen Een zodanige leefruimte creëren waarbij elk kind individueel en in groepsverband de gelegenheid krijgt zich optimaal te ontplooien

Nadere informatie

Inspectierapport KDV Minies (KDV) Ringbaan-West 306C 5025VB Tilburg Registratienummer

Inspectierapport KDV Minies (KDV) Ringbaan-West 306C 5025VB Tilburg Registratienummer Inspectierapport KDV Minies (KDV) Ringbaan-West 306C 5025VB Tilburg Registratienummer 396838728 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: Tilburg Datum inspectie: 25-04-2017 Type

Nadere informatie

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Prinsjes Ons kinderdagverblijf is gevestigd aan de Prinsegracht in het centrum van Den Haag. Achter het pand bevindt zich een ruime buitenspeelplaats en op loopafstand is er een kinderboerderij. De buitenschoolse

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke

Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke Inhoud 1. Inleiding 2. Onze visie 3. Doelstellingen 4. Pedagogische uitgangspunten voor het kind 5. Pedagogische uitgangspunten voor de groepsleiding

Nadere informatie

Doelstelling. De organisatie

Doelstelling. De organisatie Doelstelling Kinderdagverblijf `t Debberke biedt ouders opvang aan voor hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Dit door middel van dagopvang en buitenschoolse opvang waarbij het bieden van veiligheid,

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Gastouderopvang Leuk enzo!

Pedagogisch werkplan Gastouderopvang Leuk enzo! Pedagogisch werkplan Gastouderopvang Leuk enzo! In het pedagogisch werkplan komt tot uitdrukking hoe ik met de kinderen omga en waarom ik dat zo doe. Als christelijke gastouder draag ik ook christelijke

Nadere informatie

EVEN VOORSTELLEN...!

EVEN VOORSTELLEN...! EVEN VOORSTELLEN...! 2018 10forKIDS Beste ouders, 10forKIDS biedt dagopvang en peuteropvang aan kinderen van drie maanden tot vier jaar oud. Uw kind een liefdevolle, persoonlijke en een uitdagende opvang

Nadere informatie

kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar

kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar educatief centrum Educatief centrum de Bongerd is een plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar de hele dag kunnen leren,

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN. Thea en Priscilla Pompert Boterzwin WH Julianadorp

PEDAGOGISCH WERKPLAN. Thea en Priscilla Pompert Boterzwin WH Julianadorp PEDAGOGISCH WERKPLAN Thea en Priscilla Pompert Boterzwin 3435 1788 WH Julianadorp Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. 1. Inleiding 2. 2. Visie 3. 3. Algemene informatie 4. 3.1 Groepssamenstelling 4. 3.2 Dagritme

Nadere informatie

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT SAMEN OPGROEIEN Bent u op zoek naar goede opvang voor uw zoon of dochter? Wij bieden kinderen een plek om met plezier naar toe te gaan op verschillende

Nadere informatie

Inspectierapport De Grote Smurf (KDV) Oosterhamriklaan 195 9715PD GRONINGEN Registratienummer 232227068

Inspectierapport De Grote Smurf (KDV) Oosterhamriklaan 195 9715PD GRONINGEN Registratienummer 232227068 Inspectierapport De Grote Smurf (KDV) Oosterhamriklaan 195 9715PD GRONINGEN Registratienummer 232227068 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Groningen Datum inspectie: 30-11-2015 Type

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Naam locatie: Cuneradal Adres: Cuneradal 17 5551 BP Dommelen Telefoonnummer: Algemeen mailadres: Website: Openingstijden: 040-2041471, paarse zon 040-2047230,

Nadere informatie

Kinderopvang t Kroontje. opvang sport gezondheid en beweging Kinderdagverblijf informatie 0-4 jaar

Kinderopvang t Kroontje. opvang sport gezondheid en beweging Kinderdagverblijf informatie 0-4 jaar Kinderopvang t Kroontje opvang sport gezondheid en beweging Kinderdagverblijf informatie 0-4 jaar kinderdagverblijf Welkom in de wereld van kinderopvang t Kroontje Het uit handen geven van de zorg voor

Nadere informatie

Inspectierapport Bubbel (KDV) Spant EA TOLBERT Registratienummer

Inspectierapport Bubbel (KDV) Spant EA TOLBERT Registratienummer Inspectierapport Bubbel (KDV) Spant 1 9356EA TOLBERT Registratienummer 421970820 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Leek Datum inspectie: 16-06-2015 Type onderzoek: Jaarlijks onderzoek

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Dagopvang Dikkie Dik 2016-2018 OPVANG ONTWIKKELING ONTSPANNING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van de dagopvanggroep van de locatie:

Nadere informatie

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf 1. Inleiding 2. Wie zijn wij? 3. Kwaliteit 3.1 Veiligheid 3.2 Hygiëne 4. Dagelijkse gang van zaken 4.1 Openingstijden 4.2 Ziekte en ongevallen 4.3 Normen

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf "Het Hummeltje"

Informatieboekje Kinderdagverblijf Het Hummeltje Informatieboekje Kinderdagverblijf "Het Hummeltje" Yolanda Pool Adres: Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon 075 615 95 33 Email y.pool2@upcmail.nl Website www.hummeltjeweb.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderopvang Flakkee Dagopvang 0-4 jaar

Informatieboekje Kinderopvang Flakkee Dagopvang 0-4 jaar Informatieboekje Kinderopvang Flakkee Dagopvang 0-4 jaar Van harte welkom bij Kinderopvang Flakkee. In dit boekje kunt u lezen wat de belangrijkste afspraken zijn: de openingstijden, de groepsindeling,

Nadere informatie

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben:

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben: Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan 871 3119 GD Schiedam Tel: 010-4737889/010-2730334 E-mail: Silvana Herben: s.herben@primoschiedam.nl 1 2 Beste ouders/verzorgers, Wij vinden het fijn

Nadere informatie

Werken in de kinderopvang

Werken in de kinderopvang Werken in de kinderopvang Sanne Houtepen werkt als pedagogisch medewerker bij Kibeo aan de Elvis Presleylaan in Goes. Ze is daar een bekend gezicht en heeft heel wat kinderen op zien groeien van baby tot

Nadere informatie

Inspectierapport De Windkracht (KDV) Deltalaan 140 5247JT ROSMALEN Registratienummer 264476943

Inspectierapport De Windkracht (KDV) Deltalaan 140 5247JT ROSMALEN Registratienummer 264476943 Inspectierapport De Windkracht (KDV) Deltalaan 140 5247JT ROSMALEN Registratienummer 264476943 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: 's-hertogenbosch Datum inspectie: 24-11-2015

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf De Kleine Reus (KDV) Klokkengieterlaan BA Zwolle Registratienummer

Inspectierapport Kinderdagverblijf De Kleine Reus (KDV) Klokkengieterlaan BA Zwolle Registratienummer Inspectierapport Kinderdagverblijf De Kleine Reus (KDV) Klokkengieterlaan 3 8043BA Zwolle Registratienummer 100536529 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Zwolle Datum inspectie: 24-01-2019

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over kinderdagverblijf Tierlantijn Bijlage Pedagogisch beleidsplan 0-4 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van kinderdagverblijf Tierlantijn

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over kinderdagverblijf de Eekhoorn

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over kinderdagverblijf de Eekhoorn Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over kinderdagverblijf de Eekhoorn 1 De locatie van de Eekhoorn Kinderdagverblijf De Eekhoorn is gelegen op een ruime locatie bij

Nadere informatie

Even Voorstellen. Wij zijn strikt in het uitvoeren van de aan ons toevertrouwde taken en hechten zeer sterk aan respect en regelmaat.

Even Voorstellen. Wij zijn strikt in het uitvoeren van de aan ons toevertrouwde taken en hechten zeer sterk aan respect en regelmaat. Informatie Brochure Even Voorstellen Wij zijn een Kinderdagverblijf gelegen in Amersfoort/Vathorst. U kunt ons vinden op de Valutaboulevard 15, direct aan de uitvalsweg naar de A1. Er is voldoende parkeergelegenheid

Nadere informatie

Inspectierapport De Bereboot (KDV) Zandbergsweg CC Hoensbroek Registratienummer

Inspectierapport De Bereboot (KDV) Zandbergsweg CC Hoensbroek Registratienummer Inspectierapport De Bereboot (KDV) Zandbergsweg 111 6432CC Hoensbroek Registratienummer 647168315 Toezichthouder: GGD Zuid Limburg In opdracht van gemeente: Heerlen Datum inspectie: 23-02-2017 Type onderzoek

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. (Groen van Prinsterer) Ingangsdatum: April Pagina 1 van 7

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. (Groen van Prinsterer) Ingangsdatum: April Pagina 1 van 7 Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Buitenschoolse Opvang (Groen van Prinsterer) Pagina 1 van 7 OPVANG ONTWIKKE- LING ONTSPAN- NING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool.

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool. INFORMATIEGIDS van de peutergroep Ds. Pieter van Dijkeschool. Schooljaar 2014 Inhoud VOORWOORD... 3 IDENTITEIT EN DOELSTELLING... 4 ALGEMENE INFORMATIE... 5 PERSONEEL... 5 AANMELDING VAN PEUTERS... 6 VOOR-

Nadere informatie

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon:

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon: 2Kabouters 2Kabouters is een knus en gezellig kindercentrum, gelegen in de kleurrijke en actieve wijk Zeeheldenkwartier, nabij het centrum van Den Haag. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een grote

Nadere informatie

Inspectierapport Kids Society Erica locatie Jacobushoek (KDV) Jacobushoek HZ Nuenen Registratienummer

Inspectierapport Kids Society Erica locatie Jacobushoek (KDV) Jacobushoek HZ Nuenen Registratienummer Inspectierapport Kids Society Erica locatie Jacobushoek (KDV) Jacobushoek 5 5672HZ Nuenen Registratienummer 181887216 Toezichthouder: GGD Brabant-Zuidoost In opdracht van gemeente: Nuenen c.a. Datum inspectie:

Nadere informatie

Samenvatting pedagogisch beleid Kinderopvang Natuurlijk. Doel Doelstelling Doelgroep

Samenvatting pedagogisch beleid Kinderopvang Natuurlijk. Doel Doelstelling Doelgroep Samenvatting pedagogisch beleid Kinderopvang Natuurlijk. Het pedagogisch beleidsplan is bedoeld als leidraad bij de opvang van de kinderen van Chr. Kinderopvang Natuurlijk. Alle medewerkers van het kinderdagverblijf

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over KDV de Toverballenboom Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 Pagina 1 van 5 De locatie Toverballenboom. Kinderdagverblijf De

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang Nynke (KDV) Hobbemastraat EM Zwolle Registratienummer

Inspectierapport Kinderopvang Nynke (KDV) Hobbemastraat EM Zwolle Registratienummer Inspectierapport Kinderopvang Nynke (KDV) Hobbemastraat 53 8021EM Zwolle Registratienummer 293714691 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Zwolle Datum inspectie: 14-02-2019 Type onderzoek:

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over Kinderdagverblijf t Stationnetje

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over Kinderdagverblijf t Stationnetje Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over Kinderdagverblijf t Stationnetje 1 De locatie van Kinderdagverblijf t Stationnetje Kinderdagverblijf t Stationnetje is gevestigd

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf Pi, locatie Hanzeland (KDV) Zuiderzeelaan JV ZWOLLE Registratienummer

Inspectierapport Kinderdagverblijf Pi, locatie Hanzeland (KDV) Zuiderzeelaan JV ZWOLLE Registratienummer Inspectierapport Kinderdagverblijf Pi, locatie Hanzeland (KDV) Zuiderzeelaan 15 8017JV ZWOLLE Registratienummer 202507713 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Zwolle Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport Doomijn KDV Geert Grooteweg (KDV) Geert Grooteweg PM Zwolle Registratienummer

Inspectierapport Doomijn KDV Geert Grooteweg (KDV) Geert Grooteweg PM Zwolle Registratienummer Inspectierapport Doomijn KDV Geert Grooteweg (KDV) Geert Grooteweg 23 25 8015PM Zwolle Registratienummer 977658867 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Zwolle Datum inspectie: 31-08-2017

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf De Kleine Reus (KDV) Klokkengieterlaan BA ZWOLLE Registratienummer

Inspectierapport Kinderdagverblijf De Kleine Reus (KDV) Klokkengieterlaan BA ZWOLLE Registratienummer Inspectierapport Kinderdagverblijf De Kleine Reus (KDV) Klokkengieterlaan 3 8043BA ZWOLLE Registratienummer 100536529 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Zwolle Datum inspectie: 02-08-2016

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf Petteflet (KDV) Nijenhuislaan 55 8043WB ZWOLLE Registratienummer 562360621

Inspectierapport Kinderdagverblijf Petteflet (KDV) Nijenhuislaan 55 8043WB ZWOLLE Registratienummer 562360621 Inspectierapport Kinderdagverblijf Petteflet (KDV) Nijenhuislaan 55 8043WB ZWOLLE Registratienummer 562360621 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Zwolle Datum inspectie: 19-02-2015

Nadere informatie

Inspectierapport KDV Bubbels (KDV) Leonard Springerlaan DD Deventer Registratienummer

Inspectierapport KDV Bubbels (KDV) Leonard Springerlaan DD Deventer Registratienummer Inspectierapport KDV Bubbels (KDV) Leonard Springerlaan 508 7424DD Deventer Registratienummer 772419565 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Deventer Datum inspectie: 04-03-2019 Type

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Inspectierapport Het Witte Wiel (KDV) Provincialeweg HG Veldhoven Registratienummer

Inspectierapport Het Witte Wiel (KDV) Provincialeweg HG Veldhoven Registratienummer Inspectierapport Het Witte Wiel (KDV) Provincialeweg 4 5503HG Veldhoven Registratienummer 187655844 Toezichthouder: GGD Brabant-Zuidoost In opdracht van gemeente: Veldhoven Datum inspectie: 20-11-2018

Nadere informatie

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave Informatieboekje kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen tel 0592-271179 mob 06-18458678 debolderkids@gmail.com kvk nummer: 01124850 giro: 2452950 Inhoudsopgave 1. Kinderopvang de Bolderkids

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Minoes

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Minoes Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over KDV Minoes 1 De locatie van KDV Minoes Kinderdagverblijf Minoes is gehuisvest in een vrijstaande laagbouw locatie. Binnen heeft

Nadere informatie

Inspectierapport Ieniemienie (KDV) Lieven de Keylaan LH Hilversum Registratienummer

Inspectierapport Ieniemienie (KDV) Lieven de Keylaan LH Hilversum Registratienummer Inspectierapport Ieniemienie (KDV) Lieven de Keylaan 56 1222LH Hilversum Registratienummer 150963749 Toezichthouder: GGD Gooi & Vechtstreek In opdracht van gemeente: Hilversum Datum inspectie: 31-10-2018

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Zo aan de Van der Wyckstraat

Veel gestelde vragen Zo aan de Van der Wyckstraat Veel gestelde vragen Zo aan de Van der Wyckstraat Veel gestelde vragen Inhoudsopgave 1. Uw kind 1 Hoe ziet de groepssamenstelling eruit? 1 Wie is de vestigingsmanager? 1 Hoe is het dagritme van de groepen?

Nadere informatie

Dubbeldamseweg-Zuid 97, 3314 JC Dordrecht, 078-6139776

Dubbeldamseweg-Zuid 97, 3314 JC Dordrecht, 078-6139776 Versie 20 september 2010 Activiteitenprogramma VVE KDV De Huiskamer BV 1 Verdere professionalisering VVE activiteiten Kinderdagverblijf De Huiskamer is een zelfstandig en onafhankelijk kinderdagverblijf

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Kompaan en De Bocht info Kinderdagverblijf Hebe november 2014 2 Inhoud Welkom bij Hebe 4 Wat wij bieden 5 Plaatsing van jouw kind 6 Groepsindeling 6 Een dag bij

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan 1: Inleiding 2: De Visie 3: Doelstelling 4: Uitgangspunten 5: Hygiëne en verzorging 6: Activiteiten 7: communicatie met ouders. 8: Feesten 1 1. Inleiding: Het pedagogische beleidsplan

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang Bijlili (KDV) Susterderweg CP NIEUWSTADT Registratienummer

Inspectierapport Kinderopvang Bijlili (KDV) Susterderweg CP NIEUWSTADT Registratienummer Inspectierapport Kinderopvang Bijlili (KDV) Susterderweg 33 6118CP NIEUWSTADT Registratienummer 668543930 Toezichthouder: GGD Limburg-Noord In opdracht van gemeente: Echt-Susteren Datum inspectie: 28-04-2015

Nadere informatie

Inspectierapport De Morgenster (KDV) Tengnagelshoek NE Zutphen Registratienummer

Inspectierapport De Morgenster (KDV) Tengnagelshoek NE Zutphen Registratienummer Inspectierapport De Morgenster (KDV) Tengnagelshoek 9 7201 NE Zutphen Registratienummer 408891944 Toezichthouder: GGD Noord- en Oost-Gelderland In opdracht van gemeente: Zutphen Datum inspectie: 31-08-2017

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Kinderdagverblijf de Harlekijn

Pedagogisch beleid Kinderdagverblijf de Harlekijn 1 Inhoud Inleiding... 3 Visie Kinderdagverblijf de Harlekijn... 4 Een gevoel van emotionele veiligheid en geborgenheid bieden... 5 Veiligheid en geborgenheid... 5 Persoonlijke competentie... 7 Ieder kind

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Katrijn

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Katrijn Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over KDV Katrijn 1 De locatie van KDV Katrijn De locatie van KDV Katrijn straalt rust en sfeer uit en biedt vele mogelijkheden om

Nadere informatie

Inspectierapport Dikkertje Dap (KDV) Gerlachusstraat AK Loon op Zand Registratienummer

Inspectierapport Dikkertje Dap (KDV) Gerlachusstraat AK Loon op Zand Registratienummer Inspectierapport Dikkertje Dap (KDV) Gerlachusstraat 79 5175AK Loon op Zand Registratienummer 360380001 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: Loon op Zand Datum inspectie: 18-10-2018

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend op maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De halve dagopvang is open van 7:00 uur

Nadere informatie

Inspectierapport Tante Kaat (KDV) Hovenierstraat CC DEVENTER Registratienummer

Inspectierapport Tante Kaat (KDV) Hovenierstraat CC DEVENTER Registratienummer Inspectierapport Tante Kaat (KDV) Hovenierstraat 91 7419CC DEVENTER Registratienummer 147150449 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Deventer Datum inspectie: 26-02-2015 Type onderzoek:

Nadere informatie

Pedagogisch Beleid. Inschrijving

Pedagogisch Beleid. Inschrijving Pedagogisch Beleid Inschrijving U vertrouwt ons uw kind toe en wij willen ook het allerbeste voor uw kind. In dit gesprek kunt u meer over uw kind vertellen.zijn er bijzonderheden waar wij rekening mee

Nadere informatie

Wenbeleid KDV. Van Kinderdagverblijf De Bibelebontseberg. Uitgiftedatum: Februari 2007 Herzien: Mei Documentnummer:

Wenbeleid KDV. Van Kinderdagverblijf De Bibelebontseberg. Uitgiftedatum: Februari 2007 Herzien: Mei Documentnummer: Wenbeleid KDV Van Kinderdagverblijf De Bibelebontseberg KCWA KDV Uitgiftedatum: Februari 2007 Herzien: Mei 2017 Titel: Wenbeleid KDV Documentnummer: 02.01. Proceseigenaar: Directeur Algemeen De overgangsfase

Nadere informatie

Inspectierapport Mijn Kleine Ster (KDV) Vondellaan LE BEVERWIJK Registratienummer

Inspectierapport Mijn Kleine Ster (KDV) Vondellaan LE BEVERWIJK Registratienummer Inspectierapport Mijn Kleine Ster (KDV) Vondellaan 29 1942LE BEVERWIJK Registratienummer 157981629 Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: BEVERWIJK Datum inspectie: 07-07-2014 Type

Nadere informatie

Betrokken, flexibel én betaalbaar

Betrokken, flexibel én betaalbaar voor het hele gezin Betrokken, flexibel én betaalbaar Kinderopvang via Zowiezo Als u aan het werk bent wilt u natuurlijk dat uw kinderen veilig en professioneel worden opgevangen. Bij Zowiezo heeft u de

Nadere informatie

Inspectierapport Prinsen & Prinsessen (KDV) Stationslaan GC HARDERWIJK Registratienummer

Inspectierapport Prinsen & Prinsessen (KDV) Stationslaan GC HARDERWIJK Registratienummer Inspectierapport Prinsen & Prinsessen (KDV) Stationslaan 121 3844 GC HARDERWIJK Registratienummer 220396036 Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: Harderwijk Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport Het Snuitje (KDV) Middegaal 26 5461XD VEGHEL Registratienummer 581676907

Inspectierapport Het Snuitje (KDV) Middegaal 26 5461XD VEGHEL Registratienummer 581676907 Inspectierapport Het Snuitje (KDV) Middegaal 26 5461XD VEGHEL Registratienummer 581676907 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: VEGHEL Datum inspectie: 19-05-2014 Type onderzoek

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Ouderbeleid van BSO De Bosuil

Ouderbeleid van BSO De Bosuil Ouderbeleid van BSO De Bosuil BSO De Bosuil vindt het belangrijk dat de ouders van de kinderen die in onze opvang zitten actief worden betrokken. Het is belangrijk dat ouders zich op hun gemak voelen,

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven Pedagogisch werkplan Kinderdagverblijven 1 HET PEDAGOGISCH WERKPLAN 1. HET KIND Vanaf de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen kinderen gebruik maken van opvang op de verschillende kinderdagverblijven

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: PSG Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We

Nadere informatie

Inspectierapport De Binnentuin (KDV) Spittaalstraat 13 7201 EA ZUTPHEN Registratienummer 178012956

Inspectierapport De Binnentuin (KDV) Spittaalstraat 13 7201 EA ZUTPHEN Registratienummer 178012956 Inspectierapport De Binnentuin (KDV) Spittaalstraat 13 7201 EA ZUTPHEN Registratienummer 178012956 Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: Zutphen Datum inspectie: 21-05-2015

Nadere informatie

Inspectierapport De Kleine Wei (KDV) Koningin Wilhelminalaan AA Hardinxveld-Giessendam Registratienummer

Inspectierapport De Kleine Wei (KDV) Koningin Wilhelminalaan AA Hardinxveld-Giessendam Registratienummer Inspectierapport De Kleine Wei (KDV) Koningin Wilhelminalaan 29 3372AA Hardinxveld-Giessendam Registratienummer 230608620 Toezichthouder: Dienst Gezondheid en Jeugd In opdracht van gemeente: Hardinxveld-Giessendam

Nadere informatie

Inspectierapport Ikke-Ook (KDV) Soetendaalseweg ET Rotterdam Registratienummer

Inspectierapport Ikke-Ook (KDV) Soetendaalseweg ET Rotterdam Registratienummer Inspectierapport Ikke-Ook (KDV) Soetendaalseweg 70 3036ET Rotterdam Registratienummer 115141923 Toezichthouder: GGD Rotterdam-Rijnmond In opdracht van gemeente: Rotterdam Datum inspectie: 09-10-2018 Type

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN

PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN Juli 2018 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Ot en Sien... 2 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 3 3. Kennismaking, wennen en mentorschap...

Nadere informatie

Inspectierapport de Stoere Stapjes (BSO) Händelstraat GH Utrecht Registratienummer

Inspectierapport de Stoere Stapjes (BSO) Händelstraat GH Utrecht Registratienummer Inspectierapport de Stoere Stapjes (BSO) Händelstraat 51 3533GH Utrecht Registratienummer 508106254 Toezichthouder: Gemeente Utrecht, Volksgezondheid In opdracht van gemeente: Utrecht Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport De Boomhut (KDV) Groenesteinlaan 16a 9722BX GRONINGEN Registratienummer 207443014

Inspectierapport De Boomhut (KDV) Groenesteinlaan 16a 9722BX GRONINGEN Registratienummer 207443014 Inspectierapport De Boomhut (KDV) Groenesteinlaan 16a 9722BX GRONINGEN Registratienummer 207443014 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Groningen Datum inspectie: 22-10-2015 Type onderzoek:

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Hieronder wordt een aantal kernpunten uit het pedagogische beleidsplan van Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos besproken. Het volledige pedagogische beleidsplan ligt ter inzage op

Nadere informatie

werkplan Peuterspeelgroep Trompie

werkplan Peuterspeelgroep Trompie werkplan Peuterspeelgroep Trompie Locatie:Trompie Datum: 29-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie