Informatie en werkwijze Kinderdag centrum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie en werkwijze Kinderdag centrum"

Transcriptie

1 Informatie en werkwijze Kinderdag centrum

2 Franchise Kinderdagverblijf Kalle is een franchiseonderneming van kindercentra LOKOWO bv. Het is een kleinschalig kinderdagcentrum dat net even iets meer kan bieden dan een groot kinderdagverblijf. Kalle biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 10 weken tot 4 jaar. Per dag zullen er in principe maximaal 6 kinderen opgevangen worden. De opvang vindt plaats in een huiselijke warme omgeving waar veiligheid en geborgenheid belangrijke speerpunten zijn. De omgeving waarin het kind zich verkeerd is veilig ingericht waardoor het kind zich goed kan ontwikkelen. Het kind wordt warm ontvangen en zal gedurende de dag alle aandacht krijgen die het kind nodig heeft. Vindt het kind het prettig om bij binnenkomst even op schoot te zitten om zo rustig afscheid te nemen van de ouder(s)/ verzorger(s), dan kan dat vanzelfsprekend. Wil het kind zich even terug trekken dat wordt dat zeker ook gerespecteerd. Er wordt altijd goed naar de behoeftes van het kind gekeken. Hiernaast wordt een bijdrage geleverd aan de opvoeding van het kind, de opvoedingsmethoden van de ouders/ verzorgers worden in acht worden genomen. Op deze manier wordt er getracht om alles voor het kind zo duidelijk mogelijk te maken. Ik ga er vanuit dat het kind zich het prettigst voelt in een omgeving die duidelijkheid (duidelijke afspraken en regels), voorspelbaarheid (het is belangrijk dat het kind weet wat er gedurende de dag gaat gebeuren, de globale lijn is daarom voor elke dag gelijk) en tegelijkertijd uitdaging (er is veel verschillend speel, - leer materiaal) biedt. Tevens streef ik ernaar dat het kind zich in deze omgeving zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen op cognitief en sociaal, - emotioneel gebied. Ik vind het belangrijk dat ieder kind zijn eigen identiteit moet kunnen ontwikkelen, zijn of haar eigen ik. Ieder kind is hierin ook uniek. Voor meer informatie kunt u vragen naar mijn pedagogisch plan. Hier beschrijf ik in ongeveer 30 pagina s wat ik belangrijk vind tijdens de kinderopvang bij kindercentrum Kalle. Openingstijden Kinderdagcentrum Kalle is 2 dagen per week geopend, dinsdag en donderdag. Wij zijn geopend van uur. Extra uren op andere dagen zijn op aanvraag mogelijk. Ook in avonden en weekenden. Brengen en halen Voor de kinderen is het fijn dat het tussen en gebracht wordt. Om wordt begonnen met het dagprogramma. Voor die tijd mogen de kinderen zelf vrij spelen. Natuurlijk is het altijd mogelijk om iets later te brengen of later op te halen, maar het is dan fijn om dit van te voren af te spreken. De uren na zullen extra worden gefactureerd. Bij het halen en brengen wordt er verzocht om de overschoenen aan te doen, deze hangen klaar bij het hekje bij binnenkomst. Dit om de hygiëne van de spelende kinderen op de grond te waarborgen.

3 Wennen bij start opvang Tijdens een kennismakingsgesprek komt de algemene werkwijze van Kalle naar voren. Als ouders besluiten een overeenkomst aan te gaan volgt er een startgesprek waarin verdere afspraken over de startdatum en het wennen worden gemaakt. Het kind kan voor de contractdatum één keer een paar uurtjes komen wennen, dit in overleg met de ouders. Op de contractdatum komt het kind nog een aantal extra uren wennen en als het wennen goed gaat kan het kind daarna hele dagen komen. Ouder(s) dienen uiteraard direct telefonisch bereikbaar te zijn voor het stellen van eventuele vragen. Ieder kind krijgt een mandje in bruikleen waar spulletjes in bewaard kunnen worden zoals; reservekleding, knuffel, speen, luiers (deze dienen van huis meegenomen te worden), etc. Communicatieschrift Bij aanvang van de opvang ontvangt u een mapje waarin tijdens de opvangdagen wordt beschreven hoe de dag is verlopen. Hierin kunt u ook bijzonderheden of gebeurtenissen beschrijven die thuis hebben plaatsgevonden of waar ik rekening mee zou kunnen houden. Zo heeft u een leuk naslagwerk van de opvangperiode en extra informatie. Voeding De dreumesen en peuters hebben in principe 4 eetmomenten per dag. In de ochtend eten we gezamenlijk fruit, tussen de middag zullen we brood eten, na het slapen een cracker of rijstewafel met smeerworst/ smeerkaas o.i.d. en aan het einde van de dag krijgen de kinderen rauwkost aangeboden. Dit wordt verzorgd door de kinderopvang Kalle. Indien uw kind speciale voeding nodig heeft is het verstandig om dit te overleggen en zo kijken we samen of dit van huis mee genomen dient te worden of dat Kalle dit regelt. Er wordt tijdens elk eetmoment ook drinken aangeboden, te denken valt aan diksap, siroop, water, thee en melk. Gezonde voeding is van groot belang bij opgroeiende kinderen. De eerste boterham wordt belegd met (smeer-)worst of (smeer-)kaas. Daarna mogen de kinderen ook iets zoets op brood kiezen. Er wordt, tenzij anders aangegeven door ouders, altijd boter op het brood gesmeerd. Dagritme en aanbieden van activiteiten Op de volgende pagina vindt u de globale dagindeling. Als uw kind andere eettijden gewend is, wordt hier natuurlijk zoveel mogelijk rekening mee gehouden. De allerkleinsten worden vanuit hun eigen ritme bij de dag betrokken.

4 Brengen van de kinderen. Mogelijkheid voor ouders om koffie of thee te drinken, over te dragen en een spelletje of puzzel met hun kind te doen. Kinderen mogen tot 9.15 vrij spelen. Om 9.15 gaan de kinderen van 3 jaar en ouder in de kring om te praten over een thema of om een leerspel te doen. Jongere kinderen mogen daar desgewenst bij aansluiten Welkom van de dag. We zingen liedjes en eten samen fruit en drinken sap. Voor de kleintjes worden fruithapjes gemaakt, voor de oudere kindjes zijn er stukjes schoongemaakt fruit Alle kinderen met een luier worden verschoond. Voor kinderen die al zindelijk zijn, is er een plasronde. Natuurlijk worden de kinderen met een vieze luier direct en tussendoor verschoond en mogen de kinderen ook tussendoor gaan plassen Tijd voor een activiteit; we werken met diverse thema s. We gaan bijvoorbeeld knutselen, dansen, muziek maken, buiten spelen, naar de dieren, voorlezen. Na de activiteit is er meestal ruimte om lekker zelf te spelen Gezamenlijk opruimen en tafel dekken We gaan met alle kinderen aan tafel voor de boterham De kinderen die 's middags gaan slapen gaan nu naar bed De meeste kinderen zijn nu wakker en komen uit bed. Iedereen krijgt weer een schone luier aan en wordt aangekleed We drinken sap en eten een cracker met smeerworst of smeerkaas Tijd voor een activiteit; knutselen, dansen, muziek maken, buiten spelen, naar de dieren, voorlezen, of lekker zelf vrij spelen De kleinere kinderen krijgen een potje of door de ouders zelf meegebracht verse groentehap. Oudere kinderen gaan opruimen. Vanaf dit moment kunnen kinderen weer worden opgehaald. In overleg natuurlijk ook eerder Aan tafel voor rauwkost (komkommer, wortel, paprika) en sap en een verhaaltje Tijd voor Sesamstraat/ andere rustige activiteit en overdracht met de halende ouders Laatste kindjes worden opgehaald. De kinderen die eventueel toch langer blijven kunnen mee eten als dit van te voren is aangevraagd.

5 Op de vorige pagina een globale dagindeling; iedere dag wordt opnieuw bekeken wat er zal worden gedaan met de kinderen. Eén en ander is daarbij afhankelijk van het weer, de groepssamenstelling en de stemming van de kinderen. Ik stuur er daarnaast bewust op aan, om aan het einde van de dag, in verband met vermoeidheid van de kinderen, rustige activiteiten te doen. Vaak vul ik dit in met samen spelen aan de tafel, het doen van rustige spelletjes en/of (voor)lezen van boekjes. Ook kijken we regelmatig het laatste half uurtje, tussen half 6 en 6 naar een aflevering van Sesamstraat of iets dergelijks. Risico inventarisatie Elk jaar wordt er een risico-inventarisatie uitgevoerd op het gebied van veiligheid, hygiëne en gezondheid. Hierdoor wordt getracht om de risico s die er zijn zo veel mogelijk uit te sluiten. Deze ligt ter inzage op de locatie en is tevens bekend bij de oudercommissie. Oudercommissie Er is zoals gemeld hierboven een oudercommissie van Kalle aanwezig. Deze bestaat uit 3 leden genaamd, Nicole Versteeg (moeder van Dominique), Annegien Kappers (moeder van Luna) en Niki de Vink (moeder van Sybren). De oudercommissie is een aanspreekpunt voor alle ouders, zo ook voor u als nieuwe ouder. Zij zullen u graag vertellen over de opvang bij Kalle en hun ervaringen. Wilt u één van hen alvast spreken, dan zal ik in overleg hun contactgegevens graag doorgeven. Stagiaires Kalle is een erkend leerbedrijf en kan dus stagiaires hebben die komen helpen en leren. Kosten De kosten van Kalle zijn 7,00 euro per uur. Het aantal uren per maand zal op papier elke maand hetzelfde zijn even als de kosten. We berekenen het gemiddelde over het hele jaar en delen dit door 12 maanden. De ene maand zullen er echter meer uren afgenomen worden dan de andere maand. Door onze berekening blijft het gemiddelde maandbedrag hetzelfde en zowel voor de belastingdienst als voor u zelf overzichtelijk. Zie ook bijgevoegde prijs- en urenopgave. Sluitingsweken in verband met vakantie locatiemanager Kalle is 5 weken per jaar gesloten, deze sluitingsweken zullen veelal vallen in de schoolvakanties. De sluitingsweken worden ruim van te voren aan u bekend gemaakt. Per jaar zal en kan dit variëren. Op erkende feestdagen zijn wij gesloten. Mocht de sluitingsdagen problemen voor u opleveren dan zullen we samen kijken naar een passende oplossing. Hetzij bij een ander kleinschalig dagverblijf of door opvang van een invaller. Afwezigheid en ziekte locatiemanager In geval van overige afwezigheid (denk aan ziekte) van de locatie-manager komt er een invaller op de locatie. Deze invaller beschikt over een verklaring omtrent gedrag en een gepaste opleiding. Overigens heeft de locatiemanager ook een VOG en gepaste opleiding, wat uiteraard verplicht is. Voor uitgebreidere informatie kan het fijn zijn om het pedagogisch plan op te vragen. Maar twijfel bij vragen niet om gewoon even contact op te nemen. Dit kan telefonisch en per mail. Vriendelijke groet, Bianca Jansen, KDV Kalle

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: PSG Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS Blub, zegt de vis zijn gezellige, kleinschalige en huiselijke kinderdagverblijven. De kinderdagverblijven bestaan uit groepen die opvang en verzorging bieden aan kinderen

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK Voor u ligt het Pedagogisch beleid van Kinderdagverblijf HUMMELTJESHOEK. Intern beschrijven wij wat wij kinderen bieden in een veilige omgeving. Wij bieden 4 basisdoelen:

Nadere informatie

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon:

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon: 2Kabouters 2Kabouters is een knus en gezellig kindercentrum, gelegen in de kleurrijke en actieve wijk Zeeheldenkwartier, nabij het centrum van Den Haag. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een grote

Nadere informatie

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Naam locatie: Cuneradal Adres: Cuneradal 17 5551 BP Dommelen Telefoonnummer: Algemeen mailadres: Website: Openingstijden: 040-2041471, paarse zon 040-2047230,

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Informatieboekje 2012. website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers.

Kinderdagverblijf. Informatieboekje 2012. website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers. Kinderdagverblijf Informatieboekje 2012 website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers. Voorburg 1-1-2012 Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doo Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Informatiebrochure Op Kinderdagverblijf Doetsie wordt er gewerkt volgens een strikt pedagogisch beleidsplan. Om alvast een indruk te krijgen van onze visie hebben wij ons pedagogisch

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Bestemd voor ouders en verzorgers.

Bestemd voor ouders en verzorgers. Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn een klein particulier kinderdagverblijf met een huiselijke sfeer. De

Nadere informatie

Pedagogisch Plan. Kinderdagcentrum

Pedagogisch Plan. Kinderdagcentrum Pedagogisch Plan Kinderdagcentrum Kinderdagcentrum Kalle Monnikeraklaan 25 3544 TH Utrecht Telefoon: 06-28650563 E-mail: kalle@kpnmail.nl Website: http://home.kpn.nl/b.jansen48/ Pedagogisch Plan van Kinderdagcentrum

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven Pedagogisch werkplan Kinderdagverblijven 1 HET PEDAGOGISCH WERKPLAN 1. HET KIND Vanaf de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen kinderen gebruik maken van opvang op de verschillende kinderdagverblijven

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Vermeulenstraat 52 5012 HB Tilburg 013-455 92 98 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Dit document bevat algemene informatie over Tjil! Kinderopvang. Tjil! Kinderopvang

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum Zeester Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Eilenbergstraat 176 5011 EB Tilburg 013-455 92 98 06-54 77 43 68 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Voor U ligt een informatieboekje van Kinderopvang Tjil!.

Nadere informatie

Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl

Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn een klein particulier kinderdagverblijf met een huiselijke sfeer. De

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd werkplan L buitenschoolse opvang Bso Sterrenschool de Bongerd Datum: 28-12-2017 Sterrenschool De Bongerd gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

informatieboekje bambi kinderdagverblijf

informatieboekje bambi kinderdagverblijf informatieboekje bambi kinderdagverblijf Bij Bambi wandel je zo binnen! Het voormalige schoolgebouw aan de Julianaweg is vanaf 1991 in gebruik en heeft een flinke verbouwing ondergaan om aan de huidige

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Dagopvang Dikkie Dik 2016-2018 OPVANG ONTWIKKELING ONTSPANNING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van de dagopvanggroep van de locatie:

Nadere informatie

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY De organisatie DE COMPANY is een organisatie die meehelpt en -denkt om voor taakcombineerders het leven makkelijker te maken. Een doelstellig van onze organisatie

Nadere informatie

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker Algemene informatie Versie 1.0 datum 17-11-2015 Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker www.kinderopvangilse.nl info@kinderopvangilse.nl Telefoon: 015-8795805

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum Aquarel Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje 1. Brengen en halen: t Kruimeltje is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur t/m 18.00 uur. U hoeft uw kind niet voor een bepaalde tijd te brengen. Wel stellen

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Welkom. Hartelijk dank voor uw interesse in de kinderopvang. Beknopt leest u hier informatie over de visie en een aantal praktische zaken.

Welkom. Hartelijk dank voor uw interesse in de kinderopvang. Beknopt leest u hier informatie over de visie en een aantal praktische zaken. Welkom Beste ouders, Hartelijk dank voor uw interesse in de kinderopvang. Beknopt leest u hier informatie over de visie en een aantal praktische zaken. De kinderopvang is een huiselijk kinderdagverblijf

Nadere informatie

www.kinderopvangfunnykids.nl. E: contact@kinderopvangfunnykids.nl Adres: Scheepmakersstraat 4,2515VC Den Haag T: +31 (0)70 737 11 86. KVK: 57281297.

www.kinderopvangfunnykids.nl. E: contact@kinderopvangfunnykids.nl Adres: Scheepmakersstraat 4,2515VC Den Haag T: +31 (0)70 737 11 86. KVK: 57281297. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Visie en missie van Kinderopvang Funny Kids 3. Visie op kinderen (hoe kijken wij naar kinderen) 4. Visie op opvoeden/ Pedagogische uitgangspunten 5. Voeding en verzorging

Nadere informatie

Werkwijze. Onze visie

Werkwijze. Onze visie Werkwijze Onze visie Ieder kind heeft een eigen persoonlijkheid die in ontwikkeling is. Dit gebeurt vanuit een basis van eigen aanleg en persoonlijkheid. Een belangrijke voorwaarde van Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Doelstelling. De organisatie

Doelstelling. De organisatie Doelstelling Kinderdagverblijf `t Debberke biedt ouders opvang aan voor hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Dit door middel van dagopvang en buitenschoolse opvang waarbij het bieden van veiligheid,

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Wilgenboom, versie december 2015 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Wilgenboom, versie december 2015 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van De BSO en de samenstelling van de en Er worden momenteel op maandag, dinsdag en donderdag niet meer dan 20 kinderen opgevangen op BSO De Wilgenboom. Op vrijdag worden er momenteel niet meer

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie Ruilen van dagen We zoeken de balans tussen het bieden van flexibiliteit aan ouders en het garanderen van structuur en ritme voor de kinderen. We geloven dat goede communicatie hierin

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Inhoudsopgave 1. De tussenschoolse opvang 2 1.1. Groepen 1 en 2 2 1.2. Groepen 3 t/m 8 3 2. Lunchpakket 3 3. Pedagogische uitgangspunten 4 4. Regels tijdens de

Nadere informatie

Huisregels en Werkwijze

Huisregels en Werkwijze Huisregels en Werkwijze Inhoudsopgave Hoe te lezen... 3 o Disclaimer... 3 Huisregels... 5 o Wat moet u meenemen voor de opvang... 5 o Ophalen... 5 o Flexibele opvang... 5 o Ziekte... 5 Bij ziekte van uw

Nadere informatie

Wenbeleid KDV. Van Kinderdagverblijf De Bibelebontseberg. Uitgiftedatum: Februari 2007 Herzien: Mei Documentnummer:

Wenbeleid KDV. Van Kinderdagverblijf De Bibelebontseberg. Uitgiftedatum: Februari 2007 Herzien: Mei Documentnummer: Wenbeleid KDV Van Kinderdagverblijf De Bibelebontseberg KCWA KDV Uitgiftedatum: Februari 2007 Herzien: Mei 2017 Titel: Wenbeleid KDV Documentnummer: 02.01. Proceseigenaar: Directeur Algemeen De overgangsfase

Nadere informatie

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang Kinderdagverblijf en Kidscasa Kinderopvang Op het kinderdagverblijf kan uw kind vijf dagen per week terecht. is opvang buiten de schooltijden en in vakanties voor kinderen die de basisschool bezoeken De

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Pedagogisch Beleidsplan

Pedagogisch Beleidsplan Pedagogisch Beleidsplan INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Visie en missie van Kinderopvang Funny Kids 3. Visie op kinderen (hoe kijken wij naar kinderen) 4. Visie op opvoeden/ Pedagogische uitgangspunten 5.

Nadere informatie

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen.

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen. Welkom in ons kindercentrum! Algemeen In kindercentrum Bij ONS vindt u een voorschoolse opvang ( VSO ) een peuterspeelzaal ( PSZ ) en een buitenschoolse opvang ( BSO ). Ons kindercentrum is gevestigd in

Nadere informatie

Werkplan. BSO de Ploeg

Werkplan. BSO de Ploeg Werkplan L BSO de Ploeg Locatie: BSO de Ploeg Datum: december 2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Gastouderopvang Leuk enzo!

Pedagogisch werkplan Gastouderopvang Leuk enzo! Pedagogisch werkplan Gastouderopvang Leuk enzo! In het pedagogisch werkplan komt tot uitdrukking hoe ik met de kinderen omga en waarom ik dat zo doe. Als christelijke gastouder draag ik ook christelijke

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. GROEPSSAMENSTELLING 3 3. INDELING EN INRICHTING VAN DE BINNEN EN BUITENRUIMTE 4 4. DAGRITME 4 5. ALGEMENE REGELS 6 6. SIGNALEREN 6 ELMO-Kinderopvang

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Wenbeleid KDV Polderpret

Wenbeleid KDV Polderpret Wenbeleid KDV Polderpret Inhoudsopgave : Wenbeleid...1 1.Voorwoord..2 2.Wenperiode nieuw kind..2 3.Overgang naar een andere groep.2 4. Hulp bij het wennen 2 5. Kinderen die moeilijker wennen 3 1. Voorwoord

Nadere informatie

Informatie ouders Versie 2016

Informatie ouders Versie 2016 Informatie ouders Versie 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Pedagogisch beleidsplan 3. Protocollen 4. Regelement Oudercommissie 5. Stichting geschillencommissie 6. Informatie 6.1. Flexibele opvang 6.2.

Nadere informatie

Billy-Boem. Kinderopvang Billy-Boem st. Brigidawal 3c, 6118av Nieuwstadt

Billy-Boem. Kinderopvang Billy-Boem st. Brigidawal 3c, 6118av Nieuwstadt Billy-Boem Billy-Boem is een kleinschalige kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Een plek om heerlijk te spelen en te ontdekken! Een plek waar uw kindje centraal staat! Een plek die voelt als een

Nadere informatie

Inleiding Missie Voordeel voor ouders Openingstijden Vooral gericht op taalonderwijs Nauwe samenwerking met het basisonderwijs

Inleiding Missie Voordeel voor ouders Openingstijden Vooral gericht op taalonderwijs Nauwe samenwerking met het basisonderwijs Informatiefolder Inleiding Voor u ligt de informatiefolder van Klein maar dapper, een dagopvang opgericht door Dominique Reincke en Simone Luneburg. Samen zijn wij de oprichters van Klein maar dapper en

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Hieronder wordt een aantal kernpunten uit het pedagogische beleidsplan van Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos besproken. Het volledige pedagogische beleidsplan ligt ter inzage op

Nadere informatie

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Prinsjes Ons kinderdagverblijf is gevestigd aan de Prinsegracht in het centrum van Den Haag. Achter het pand bevindt zich een ruime buitenspeelplaats en op loopafstand is er een kinderboerderij. De buitenschoolse

Nadere informatie

Groepsopvang Boefjes & Bijtjes. In samenwerking met Landelijke Kinderopvang

Groepsopvang Boefjes & Bijtjes. In samenwerking met Landelijke Kinderopvang Groepsopvang Boefjes & Bijtjes In samenwerking met Landelijke Kinderopvang v Dagindeling 8u00-9u00 Onthaalmoment korte overlegmoment met ouders 9u00 10u15 Onthaalmoment in het zithoekje: Boekje lezen,

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Papegaai, oktober 2016 Yael Lindhout, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Papegaai, oktober 2016 Yael Lindhout, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de en Op kinderdagverblijf De Papegaai kunnen per dag maximaal 49 kinderen worden opgevangen. In de praktijk zijn op sommigen dagen halve en open.

Nadere informatie

Intakeformulier BSO Hakuna Matata

Intakeformulier BSO Hakuna Matata INTAKEFORMULIER BSO HAKUNA MATATA Kindgegevens: Voor- en achternaam kind: Geboortedatum kind: Jongen/meisje BSO-locatie: Gezinssamenstelling: Gezinsvorm: (vader, moeder, verzorger(s), getrouwd, samenwonend,

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN

PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN Juli 2018 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Ot en Sien... 2 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 3 3. Kennismaking, wennen en mentorschap...

Nadere informatie

Gastouderopvang Uk&Knus

Gastouderopvang Uk&Knus Gastouderopvang Uk&Knus Pedagogisch werkplan Met dit werkplan wil ik u laten kennismaken met de visie en werkwijze van Gastouderopvang Uk&Knus. Mijn visie geeft aan welke uitgangspunten en werkwijze ik

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Groepsopvang Boefjes & Bijtjes. In samenwerking met Landelijke Kinderopvang

Groepsopvang Boefjes & Bijtjes. In samenwerking met Landelijke Kinderopvang Groepsopvang Boefjes & Bijtjes In samenwerking met Landelijke Kinderopvang v Dagindeling 7u00-9u00 Onthaalmoment korte overlegmoment met ouders 9u00 10u30 Onthaalmoment in het zithoekje: Boekje lezen,

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Kids2b

Hartelijk welkom bij Kids2b Hartelijk welkom bij Kids2b Stichting Kids2b! Al 25 jaar een begrip in Noord Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar krijgen bij ons alle gelegenheid om zich spelenderwijs te ontwikkelen.

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: KDV De Kleine Jager opgemaakt: 22-07-2014 door: Katrin Meijer, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de en Er kunnen maximaal 28 kinderen per dag worden opgevangen.

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE

KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE INHOUD Voorwoord...3 Huisregels van Het Elfje...4 Openingstijden...4 Halen en brengen...4 Dagboekje...5 Afscheid nemen...5 Kleding en luiers...5 Wat te doen bij ziekte...6 Kosten...6

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Torenmolen, versie november 2015 Selma Schalkwijk, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Torenmolen, versie november 2015 Selma Schalkwijk, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de en Er kunnen maximaal 16 kinderen per dag worden opgevangen op kinderdagverblijf De Torenmolen. De samenstelling van de en Naam van de Maximaal

Nadere informatie

Informatie ouders Versie 2018

Informatie ouders Versie 2018 Informatie ouders Versie 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Pedagogisch beleidsplan 3. Protocollen 4. Regelement Oudercommissie 5. Stichting geschillencommissie 6. Informatie 6.1. Groepssamenstelling 6.2.

Nadere informatie

Algemene informatie. Versie 1.1 datum

Algemene informatie. Versie 1.1 datum Algemene informatie Versie 1.1 datum 29-11-2017 Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker www.kinderopvangilse.nl info@kinderopvangilse.nl Telefoon: 015-8795805

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Ot en Sien

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Ot en Sien Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Ot en Sien September 2016 1 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Ot en Sien p. 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. Kennismaking en wennen p.

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen.

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen. Welkom in ons kindercentrum! Algemeen In kindercentrum Bij ONS vindt u een voorschoolse opvang ( VSO ) een peuterspeelzaal ( PSZ ) en een buitenschoolse opvang ( BSO ). Ons kindercentrum is gevestigd in

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Inleiding Kinderopvang Nynke is een organisatie die zich richt op kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Kinderopvang Nynke is een professionele, kleinschalige organisatie waarin uw kind centraal staat.

Nadere informatie

Kleinschalige woon- en onderwijsvormen. Opvang van kinderen met eigen-aardig gedrag

Kleinschalige woon- en onderwijsvormen. Opvang van kinderen met eigen-aardig gedrag Kleinschalige woon- en onderwijsvormen Opvang van kinderen met eigen-aardig gedrag Doenersdreef Zorg Kinderen in Hilversum en Almere Sommige kinderen hebben iets bijzonders. Iets dat ze nét een beetje

Nadere informatie

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek.

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek. Werkplan L Buitenschoolse opvang De Driehoek. Locatie: De Driehoek Datum: 21-12-2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken!

Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken! Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken! Meer dan alleen kinderopvang Kinderopvang 2Bkidz is een particuliere organisatie met verschillende vestigingen en voornamelijk gericht

Nadere informatie

In het tweede gedeelte vervolgen de ouder en pedagogisch medewerker het gesprek over praktische zaken en onze visie. Het kind kan dan gaan spelen.

In het tweede gedeelte vervolgen de ouder en pedagogisch medewerker het gesprek over praktische zaken en onze visie. Het kind kan dan gaan spelen. 2 ouderbeleid.4.3.5 intakeformulier bso 1 van 7 Beste ouders/verzorgers, Welkom op de Bso. In deze brief willen wij u informeren hoe het er op de Bso aan toe gaat. De belangrijkste zaken staan hier vermeld.

Nadere informatie

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen.

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. Versie april 2014 2Bevers Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. 1. Adresgegevens Naam: Kindercentrum

Nadere informatie

ZAND deop MAT. Pedagogisch beleidsplan gastouder aan huis. Linda Berkelder

ZAND deop MAT. Pedagogisch beleidsplan gastouder aan huis. Linda Berkelder Pedagogisch beleidsplan gastouder aan huis Linda Berkelder ZAND deop MAT Gastouderbureau Zand op de mat Cattepoelseweg 220 6815 CH Arnhem T: 0610625737 I: www.zandopdemat.nl Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: TintelTuin Hoorn opgemaakt d.d.: 28 januari 2014 door: Leonie Hooyberg, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 24 kinderen per dag

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Kinderdagverblijf Het Vlinderkasteeltje Adres: Vlinderveen 217A Telefoonnummer: 06-19448706

Pedagogisch beleidsplan Kinderdagverblijf Het Vlinderkasteeltje Adres: Vlinderveen 217A Telefoonnummer: 06-19448706 Adres: Vlinderveen 217A Telefoonnummer: 06-19448706 Inhoudsopgave Paginanummering Pagina 1 Inleiding 3 Algemeen 3 Onze visie 4 Onze voorwaarden 5 Bewaking kwaliteit 5 Het kinderdagverblijf 5-6-7 De buitenschoolse

Nadere informatie

Huisregels kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen

Huisregels kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen Huisregels kinderdagverblijf De Bloemenkinderen Artikel 1 Openingstijden Het kinderdagverblijf is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 18.30 uur. De openingstijden van de NaSchoolse Opvang zijn:

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf "Het Hummeltje"

Informatieboekje Kinderdagverblijf Het Hummeltje Informatieboekje Kinderdagverblijf "Het Hummeltje" Yolanda Pool Adres: Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon 075 615 95 33 Email y.pool2@upcmail.nl Website www.hummeltjeweb.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: KDV Simcha opgemaakt d.d.: 23-01-2014 door: Monda Dorssers, coördinator Joods Integraal Kind Centrum Simcha Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Januari 2019 Welkom bij de voorschool van De Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf

Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf Auteur Datum geldigheidsverkl. Paraaf map Versie nr. IV juni 2015 Werkinstructie map Kinderopvang 2015A Voor u ligt de aanvulling op het pedagogisch beleidsplan

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Voorschool Balou Voorschool Balou Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Algemeen Spelenderwijs Utrecht Niasstraat 6-c 3531 WP Utrecht info@spelenderwijsutrecht.nl Telefoon algemeen 030-820

Nadere informatie

Maak een afspraak voor een rondleiding bij jou in de buurt

Maak een afspraak voor een rondleiding bij jou in de buurt Kom kijken bij Maak een afspraak voor een rondleiding bij jou in de buurt 070 750 21 10 klantadvies@dakkindercentra.nl Tijdens je zwangerschap verandert er veel. Niet alleen je lichaam, maar ook bijvoorbeeld

Nadere informatie

werkplan Peuterspeelgroep Trompie

werkplan Peuterspeelgroep Trompie werkplan Peuterspeelgroep Trompie Locatie:Trompie Datum: 29-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Pedagogisch Plan Kinderopvang Dol-Fijn

Pedagogisch Plan Kinderopvang Dol-Fijn Pedagogisch Plan Kinderopvang Dol-Fijn Kinderopvang Dol-Fijn ziet de opvang van uw kind als een zinvolle dagbesteding. Daarom hebben wij een pedagogisch plan opgesteld waarin u als ouder kunt lezen welke

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Kinderdagverblijf Hummeltjeshof Visie Dagritme Ziekte en medicijnen Plaatsing 6

Inhoudsopgave. 1. Kinderdagverblijf Hummeltjeshof Visie Dagritme Ziekte en medicijnen Plaatsing 6 Informatiebrochure Inhoudsopgave 1. Kinderdagverblijf Hummeltjeshof 2 2. Visie 3 3. Dagritme 4 4. Ziekte en medicijnen 5 5. Plaatsing 6 6. Openingstijden en sluitingsdagen 8 7. Tarieven 9 1 1. Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Wennen op het kinderdagverblijf

Wennen op het kinderdagverblijf Wennen op het kinderdagverblijf Voor baby s betekent het kinderdagverblijf een overgang naar een andere omgeving. Een nieuwe omgeving, met andere geluiden, andere volwassenen en andere kinderen. Dat kan

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Vrijbuiters Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Vrijbuiters BSO De Vrijbuiters

Nadere informatie