zeg je oude adres vaarwel, niet de brieven die daar nog toekomen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "zeg je oude adres vaarwel, niet de brieven die daar nog toekomen"

Transcriptie

1 do my move nieuw! nu ook online zeg je oude adres vaarwel, niet de brieven die daar nog toekomen V.6.1

2 binnenkort verhuizen? Tijd om even aan Do My Move te denken: uw post volgt u op de voet! Bij een verhuis komt heel wat kijken! De DO MY MOVE-service van bpost maakt het u gemakkelijk: gewoon één formulier invullen. bpost biedt u dan de zekerheid dat uw briefwisseling naar uw nieuwe adres wordt doorgestuurd. En dat uw leveranciers op tijd weten dat u verhuisd bent. Eenvoudiger kan niet!

3 Do My Move, een formule 3 in 1 om 1. Mijn post te laten doorsturen U kunt erop rekenen dat wij uw briefwisseling naar uw nieuwe adres doorsturen. Uitgezonderd pakjes, pensioenassignaties, kranten en magazines met een postabonnement. U hoeft hiervoor alleen maar stap 1 van bijgevoegd formulier in te vullen. Bent u geabonneerd op een krant? Neem dan rechtstreeks contact op met de uitgever. 2. Informatie aan te vragen U kunt ook gratis interessante informatie aanvragen over de leveranciers van uw keuze. U kruist gewoon op bijgevoegd formulier aan welke informatie u wilt krijgen onder Stap 2 Vraag informatie aan. Onze partners sturen u graag hun gratis brochures en catalogi. Eenvoudig, toch? 3. Mijn leveranciers op de hoogte te brengen U wilt er zeker van zijn dat de leveranciers bij wie u klant bent op de hoogte zijn van uw verhuis? U kruist gewoon op bijgevoegd formulier het vakje naast uw leverancier(s) aan onder Stap 3 Breng uw leveranciers op de hoogte. Zo weten uw leveranciers op tijd dat u verhuist. Resultaat: al uw aansluitingen zijn in orde wanneer u in uw nieuwe woonst arriveert. En uw leveranciers beschikken meteen over alle up-to-date gegevens voor uw facturatie. 4 maanden = 20 * wist u dat... u online kunt bestellen? Surf naar * Tarief geldig t.e.m. 31/12/2011. Prijsaanpassing voorzien vanaf 01/01/2012.

4 uw Do My Move -inschrijving, stap voor stap 1. Neem er even uw identiteitskaart bij en de kopieën van identiteitskaarten van gezinsleden (van 15 jaar en ouder) van wie de briefwisseling naar hetzelfde adres moet worden gestuurd. 2. Maak het DO MY MOVE-formulier los en vul het in. Doe dit zo zorgvuldig en netjes mogelijk. Zo vermijdt u misverstanden. 3. Vul zeker de naam, de voornaam, het geslacht en de geboortedatum in van elke persoon die DO MY MOVE wil gebruiken. Het nummer van het identiteitsbewijs en de handtekening van elke gebruiker (van 15 jaar en ouder) moet ook zeker op het formulier staan. 4. Geef uw volledig ingevulde DO MY MOVE-formulier af in een postkantoor en laat het valideren aan het loket. Neem zeker de kopieën van de identiteitsbewijzen mee van alle personen die verhuizen. 5. U ontvangt een brief die bevestigt dat u de DO MY MOVE-dienst activeerde om uw briefwisseling naar uw nieuwe adres te laten sturen. U krijgt ook een lijst waarop staat wat bpost zal doen om de door u aangeduide leveranciers te contacteren. Do My Move, een mini prijs voor een maxi service! duur verhuis binnen België verhuis naar het buitenland 4 maanden 20 * 70 * verlenging met 4 extra maanden + 20 * + 70 * NB : Om uw contract te verlengen volstaat het om het correcte bedrag over te schrijven op rekening IBAN: BE , BIC: BPOT BEB1. In de vierde maand, krijgt u een overschrijvingsformulier dat u kunt gebruiken om de dienst met 4 extra maanden te verlengen. Vermeld als mededeling zeker uw contractnummer (vb AC ). Overschrijvingen waarvan het bedrag en/of de vermelde informatie niet klopt, worden automatisch teruggestort. Online aangemaakte contracten kunnen enkel online verlengd worden voor het einde van de contractduur. U dient zich hiervoor aan te loggen met uw login en paswoord op * Tarieven geldig t.e.m. 31/12/2011. Prijsaanpassing voorzien vanaf 01/01/2012.

5 Een verhuis? Mobistar houdt je online. Van deur tot deur. Een verhuis op stapel? Mobistar gaat met je mee en houdt je online. Zo surf je op je nieuwe adres meteen supervoordelig met Mobistar Internet. En dankzij Internet Everywhere blijf je verbonden, zelfs als je pendelt tussen je oude en nieuwe woonst. Ook dàt is nu eenmaal onze Zen-garantie: een perfecte surfervaring, van begin tot einde. Ontdek nú de surfoplossingen van Mobistar Bel snel naar Mobistar heeft nu ook digitale tv. Met Starpack heb je het enige complete pack om digitale televisie te kijken, te surfen en te bellen.

6 Schenk uzelf een Pack met gratis digitale tv Inclusief gratis decoder Krijg gratis Belgacom TV Comfort inclusief gratis decoder, zolang u belt en surft met Belgacom. Met andere woorden: als u uw internetabonnement en vaste lijn of gsm-abonnement samenvoegt in één enkel Pack, betaalt u niets voor digitale tv. Bij Belgacom is er altijd een Pack dat bij u past. En hoe meer diensten u bij Belgacom combineert in een Pack, hoe minder u betaalt. Meer info in uw Belgacom Center of bij onze partners, op of op Aanbod geldig voor elke nieuwe intekening van 12 maanden op een van de Packs Telephony + Internet + tv of Mobile + Internet + tv. Activeringskosten: 50. Deze aanbieding is niet cumuleerbaar met de promoties/voordelen die worden toegekend op de verschillende diensten van het Pack. Aanbod geldig tot uitputting voorraad decoders en/of modems.

7 Electrabel verhuist uw energie online. Zo hebt u meer tijd voor de rest. Papierwerk, sleuren met dozen, verhuizen kan lastig zijn. Met Electrabel hebt u alvast een zorg minder. Wij verhuizen uw energie snel, eenvoudig en zonder papierwerk. Simpelweg via het internet. Zo is uw elektriciteit en aardgas geregeld, en kunt u zich rustig installeren in uw nieuwe woonst. Wilt u binnenkort vlot verhuizen? Surf dan naar _ADV_Movers_190x136_NL.indd 1 4/07/11 10:48 Bouwen aan morgen Begin GOED voorbereid aan je bouw-, koop- of klusavontuur. Bouwen en verbouwen Kopen en huren Klussen Aan alles gedacht voor je verhuis? >> Check het met onze verhuisplanner op maat Op welke premies heb je recht? >> Raadpleeg onze premielinker Op zoek naar info over prijzen? >> Bekijk onze richtprijzen Info nodig over producten? >> Maak een keuze uit onze gratis folders Heb je een specifieke vraag? >> Leg ze voor aan ons deskundig vragenpanel

8 Simple, sûre et pour tous Eenvoudig, zeker en voor iedereen LENING OP AFBETALING 1 Een nieuw huis? Een nieuw appartement? Laat ons een handje helpen bij uw renovatiewerken Wie verhuist, heeft vaak grootse plannen: een veranda aanbouwen, een nieuwe keuken installeren of een simpel likje verf. Kunt u een duwtje in de rug gebruiken om de werken aan uw huis of tuin te financieren? Dankzij de simulatie op Simulatie op vindt u in een paar tellen een oplossing op maat. U bent klant bij Bank van De Post? Dan kunt u uw lening online aanvragen. U bent nog geen klant? Doe uw aanvraag dan in het postkantoor. Let op: geld lenen kost ook geld. 1 Onder voorbehoud van aanvaarding van uw krediet door Bank van De Post (Anspachlaan 1/24, 1000 Brussel, RPR ), kredietgever. bpost NV van publiek recht (Muntcentrum, 1000 Brussel) is kredietbemiddelaar voor Bank van De Post.

9 geheugensteuntje Niks vergeten? Bij een verhuis gaat u niet over één nacht ijs. Neem uw tijd en plan alles goed. Dit lijstje helpt u om vervelende verrassingen te vermijden. En om zorgeloos naar de grote dag toe te leven drie maanden vóór uw verhuis Huurt u? 1. Verstuur uw opzegging per aangetekend schrijven naar de eigenaar. Spreek daarna met hem de bezoekdagen en -uren af. 2. Voer kleine herstellingen uit die u anders aangerekend zouden worden. twee maanden vóór uw verhuis 3. Beslis of u zelf uw verhuis regelt, of een beroep doet op een verhuisfirma. één maand vóór uw verhuis 4. Vul uw DO MY MOVE-formulier in en geef het af in een postkantoor. U verzekert er zich van dat uw leveranciers tijdig op de hoogte zijn van uw adreswijziging. Er zijn ook voorgefrankeerde adreswijzigingskaarten beschikbaar in het postkantoor om uw vrienden en familie in te lichten. 5. Wij raden u ten stelligste aan een geschikte verzekering af te sluiten, ongeacht of u verhuist met vrienden of met professionele verhuizers. 6. Begin de spullen in te pakken die u niet meer nodig hebt (winter-/zomerkleding, reserves, souvenirs, klassementen, boeken, ). 7. Selecteer wat meeverhuist en wat niet. Wilt u spullen verkopen? Op vindt u stevige, handig te monteren verpakkingen om deze spullen te versturen.. één week vóór uw verhuis 8. Indien uw verhuizer dit niet doet, dient u aan de politie te vragen om borden verboden te parkeren te voorzien. 9. Voor huurders zou de datum van de plaatsbeschrijving bij einde huur en bij aanvang huur in deze week moeten vallen. 10. Begin de rest van uw bezittingen in te pakken in dozen. Houd de spullen die u dagelijks gebruikt voor het laatste moment. Zorg dat er slechts een minimum niet is ingepakt. de avond vóór uw verhuis 11. Schakel de koelkast en de diepvriezer uit en maak ze allebei leeg. 12. Maak de vaatwasmachine en de wasmachine leeg en zet de trommel vast. 13. Demonteer de meubelen. 14. Maak een kleine reiskoffer klaar met uw spullen voor één nacht. 15. Maak iets klaar om te eten (voor uzelf, uw gezin, de vrienden, ). de dag van uw verhuis 16. U zou nu klaar moeten zijn voor een stressloze verhuis. Verhuist u met professionele verhuizers? Zorg er dan voor dat u aanwezig bent zonder hun werk te hinderen. 17. Geef instructies om de dozen optimaal te verdelen. Zet op elke doos de kamer waarin ze uiteindelijk moet worden uitgepakt. 18. Zet nu eerst de belangrijkste meubels in elkaar: de bedden. de dag na uw verhuis 19. Begin uw dozen uit te pakken of pak ze verder uit : er begint een nieuw leven!

10 MIJNKAART breng iedereen met een echte kaart op de hoogte van je verhuis! Start meteen op bpost.be/mijnkaart Op zoek naar een snelle en originele manier om vrienden en familie op de hoogte te brengen van je verhuis? MijnKaart is de perfecte oplossing! Kies een leuke kaart uit de Hallmark-collectie of ontwerp je eigen originele verhuiskaart. MijnKaart drukt en verstuurt ze voor jou op de gewenste datum. Bovendien hoef je alle geadresseerden niet apart in te voeren. Je kan heel eenvoudig je volledige adressenbestand opladen vanuit Excel. Handig!

11 algemene voorwaarden 1. Definities Oud adres: het postadres (met uitsluiting van elke postbus waarvoor alle aan de Klant gerichte briefwisseling door bpost naar het Nieuwe adres wordt doorgestuurd. Algemene voorwaarden: deze algemene voorwaarden Do My Move zoals die regelmatig worden bijgewerkt. Algemene Voorwaarden Postale Dienstverlening: de algemene voorwaarden voor het dienstenaanbod van bpost, bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad en beschikbaar op de website van bpost, zoals die regelmatig worden bijgewerkt. Overeenkomst: de overeenkomst die wordt gesloten tussen de Klant en bpost met als voorwerp de Dienst Do My Move. Afgiftedatum: de dag waarop de Klant de dienst Do My Move aanvraagt aan bpost door afgifte aan het loket van het postkantoor van het Do My Move-formulier dat naar behoren is ondertekend door alle Gebruikers van wie de handtekening vereist is. Verzoek om Informatie: het onderdeel van de Dienst Do My Move waarin bpost opgedragen wordt om bepaalde, op het Do My Move-formulier genoteerde gegevens van de Klant mee te delen aan bepaalde Leveranciers van wie de Klant informatie wenst te ontvangen. Do My Move-formulier: het formulier waarmee de Klant kan vragen een of meer van de drie onderdelen van de Dienst Do My Move te activeren. Leverancier(s): de dienstverlener(s) die de Klant op het Do My Move-formulier heeft aangekruist en aan wie bpost het Nieuwe adres van Gebruiker G1 en de eventuele Gebruiker G2 meedeelt in het kader van de diensten Bericht van Adreswijziging of Verzoek om Informatie. bpost: bpost, naamloze vennootschap van publiek recht, met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Muntcentrum, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder het nummer Bericht van Adreswijziging: het onderdeel van de Dienst Do My Move waarin bpost uitdrukkelijk opgedragen wordt de adreswijziging van Gebruiker G1 en/of Gebruiker G2 te melden aan de door de Klant op het Do My Moveformulier aangeduide Leverancier(s); Nieuw adres: het postadres of bpostbus waarnaar alle aan de Klant gerichte briefwisseling door bpost wordt doorgestuurd. Pakket: een zending die ofwel voldoet aan minstens een van deze drie voorwaarden: (1) de afmetingen overschrijden 350 mm lengte x 230 mm breedte x 30 mm hoogte, OF (2) het pakket weegt meer dan 2 kg, OF (3) de zending is een rol, ofwel door de afzender werd gefrankeerd met frankeermiddelen die voor pakketten zijn voorbehouden (Taxipost-etiketten bijvoorbeeld). Partner(s): de bedrijven aan wie bpost persoonsgegevens van de meerderjarige gebruikers meldt in het kader van direct marketingcampagnes, tenzij de Klant zich daartegen verzet. Doorsturen van de Briefwisseling: het onderdeel van de Dienst Do My Move waarin bpost uitdrukkelijk opgedragen wordt elke dag de briefwisseling van de Gebruikers door te sturen van het in België gelegen Oude adres naar het Nieuwe adres, conform artikel 4.4. «Dienst Do My Move» slaat op de door bpost aangeboden dienst die uit drie onderdelen bestaat, waarvan de laatste twee optioneel zijn: het Doorsturen van de Briefwisseling van de Klant (zoals hiervoor gedefinieerd) naar zijn Nieuwe adres, het Bericht van Adreswijziging aan de Leveranciers die de Klant aankruist en de mededeling van zijn naam en zijn Nieuwe adres aan bepaalde Leveranciers van wie de Klant gerichte commerciële informatie wenst te ontvangen zoals voorgesteld op het Do My Move-formulier (dienst Verzoek om Informatie zoals hiervoor beschreven). Gebruiker G1: de Gebruiker die op het Do My Move-formulier de velden invult die zijn voorbehouden voor de Eerste Hoofdgebruiker en die tegenover bpost en de andere Gebruikers aansprakelijk is voor de inschrijving op de Do My Move-diensten, de wijziging en de verlenging daarvan en voor het correcte en legale karakter van de verstrekte gegevens. Gebruiker G2: de Gebruiker die op het Do My Move-formulier de velden invult die zijn voorbehouden voor de Tweede Hoofdgebruiker. Gebruiker(s): elke natuurlijke persoon die gebruik wenst te maken van de Dienst Do My Move en die bij bpost een uniek verhuisformulier indient, «Do My Move»-Formulier geheten. Deze natuurlijke personen worden gezamenlijk aangeduid als «de Klant». 2. Toepassingsgebied van deze Algemene Voorwaarden en inwerkingtreding van de Overeenkomst 2.1. Deze Algemene Voorwaarden van de Dienst Do My Move maken, net als de Algemene Voorwaarden Postale Dienstverlening, integraal deel uit van de Overeenkomst die wordt gesloten tussen de Klant en bpost. Deze voorwaarden regelen de Dienst Do My Move vanaf 1 januari Ze gelden echter niet voor de Dienst Do My Move zoals die binnenkort op het internet wordt aangeboden. Voor die dienst zullen specifieke algemene voorwaarden van toepassing zijn Ze gelden evenmin voor de Mutapost-diensten gebruikt voor het doorsturen van briefwisseling voor rechtspersonen (definitieve of tijdelijke adreswijzigingen), het doorsturen van uitsluitend aangetekende zendingen voor natuurlijke of rechtspersonen, het doorsturen van de briefwisseling van gefailleerde of bestuurde personen voor curatoren of voorlopige bewindvoerders. Ze zijn evenmin van toepassing voor de dienst Mutapost Holiday waarmee een natuurlijk persoon zijn briefwisseling kan laten doorsturen naar een adres of postbus of in het postkantoor kan laten bewaren tijdens zijn tijdelijke afwezigheid. Deze diensten worden geregeld door de algemene voorwaarden Mutapost Wanneer hij zijn Do My Move-formulier afgeeft in het postkantoor, bevestigt de Klant de Algemene Voorwaarden te hebben gelezen en aanvaard De Overeenkomst treedt in werking op de Afgiftedatum. 3. Contractuele relatie 3.1. De inwerkingtreding van de Overeenkomst legt een contractuele relatie vast tussen de Klant en bpost, op voorwaarde dat (1) de eerste hoofdgebruiker de minimumleeftijd van achttien (18) jaar bereikt heeft, (2) het Do My Move-formulier naar behoren en correct is ingevuld en ondertekend werd door alle Gebruikers van vijftien (15) jaar of ouder en vervolgens aan een bediende werd afgegeven in het postkantoor, die de identiteit (zie artikel 3.2) van alle Gebruikers van vijftien (15) jaar en ouder zal controleren en (3) de Klant het geldende tarief voor de Dienst Do My Move contant of elektronisch betaalt, conform Punt 9 van deze Algemene Voorwaarden De identiteit van de Klant wordt gecontroleerd op vertoon aan het loket van een origineel identiteitsbewijs van de Hoofdgebruiker en van een kopie van een identiteitsbewijs van de andere Gebruikers (voor alle inlichtingen betreffende aanvaarde identiteitsbewijzen, gelieve uw postkantoor te contacteren) 3.3. De Dienst Do My Move is enkel beschikbaar voor Klanten van wie het Oude adres in België gelegen is en biedt de mogelijkheid om de briefwisseling van de Klant te laten doorsturen naar een Nieuw adres in België of in het buitenland (onder voorbehoud van Punt 4.4) Het Do My Move-formulier wordt ingevuld door en onder volledige verantwoordelijkheid van Gebruikers G1 en G Ze moeten door het aankruisen van de daartoe bestemde vakjes op het Do My Move-formulier uitdrukkelijk aangeven of ze het Bericht van Adreswijziging willen activeren. Zonder deze uitdrukkelijke opdracht zal bpost in geen geval aansprakelijk gesteld kunnen worden voor het niet uitvoeren van dit onderdeel van de Dienst Do My Move Bij de afgifte van het Do My Move-formulier voert de bediende van het postkantoor de nodige gegevens voor het Doorsturen van de Briefwisseling in en overhandigt hij de Klant een bevestiging van de door de Klant ingediende aanvraag, waarop deze gegevens zijn vermeld, en een kasticket Als de Klant de gegevens op de bevestiging niet betwist, wordt hij geacht ze onherroepelijk te aanvaarden Het kasticket vormt het bewijs van betaling van de prijs waarvan sprake in punt Vijf à tien dagen na de Datum van Afgifte ontvangt de Klant een bevestigingsbrief per post met daarop de door de Klant ingevulde gegevens voor het Doorsturen van de Briefwisseling en de eventuele activering van andere onderdelen van de dienst Do My Move. Dat document wordt verstuurd naar het Oude adres (indien de sleutels op een datum na de Datum van Afgifte worden overhandigd), of naar het Nieuwe adres in het andere geval. De Klant dient onmiddellijk contact op te nemen met bpost wanneer hij een fout in dat document vaststelt. Elke wijziging in het contract zal doorgevoerd worden binnen een termijn van ongeveer zes dagen De Klant kan de annulering van een in werking getreden Overeenkomst alleen aanvragen d.m.v. een schriftelijk verzoek, ondertekend door alle Gebruikers, dat hij samen met een kopie van hun identiteitsbewijzen (voor alle informatie over aanvaarde identiteitsbewijzen neemt u contact op met uw postkantoor) faxt naar het nummer of verstuurt naar het volgende adres: Klantendienst bpost PB Brussel. Dergelijk verzoek geeft geen recht op enige terugbetaling. Het verzoek wordt uitgevoerd na ongeveer zes werkdagen. bpost kan de annulering van reeds uitgevoerde prestaties in het kader van het Bericht van Adreswijziging en het Verzoek om Informatie niet garanderen. De annulering heeft geen enkele invloed op de persoonsgegevens van de Klant die al aan Partners zijn meegedeeld. 4. Doorsturen van de Briefwisseling 4.1. bpost activeert het Doorsturen van de Briefwisseling van het Oude naar het Nieuwe, op het Do My Move-formulier aangeduide adres, op zijn vroegst binnen twee (2) werkdagen na de Afgiftedatum of op de op het Do My Move-formulier vermelde verhuisdatum als deze datum later valt Het Doorsturen van de Briefwisseling wordt beëindigd op de laatste dag van de vierde (4de) maand die volgt op de Afgiftedatum of de vermelde verhuisdatum als deze datum later valt De Klant kan het Doorsturen van de Briefwisseling een eerste keer verlengen onder dezelfde voorwaarden (zelfde Gebruikers, zelfde adres enz.) voor een periode van vier (4), acht (8) of maximaal twaalf (12) maanden tegen betaling van het tarief vermeld onder punt 9 van deze Algemene Voorwaarden. De Klant kan nog verdere verlengingen aanvragen voor zover de totale periode van het Doorsturen van de Briefwisseling niet meer dan zestien maanden bedraagt. Voor langere periodes dient de Klant een nieuwe Overeenkomst te sluiten. Informatie over het verlengen van het Doorsturen van de Briefwisseling vindt de Klant in de bevestiging die hij in het postkantoor ontvangt en in de bevestigingsbrief die hij achteraf krijgt toegestuurd. In de vierde maand van de eerste doorsturingsperiode ontvangt de Klant eveneens een voorstel tot verlenging met die informatie en een overschrijvingsformulier. De verlenging zal ingaan op de dag na de ontvangst van de betaling door bpost, of op de dag na de datum waarop de voorgaande periode eindigt (als deze datum later valt) bpost voert het Doorsturen van de Briefwisseling niet uit voor (i) Pakketten, (ii) postassignaties afkomstig van de Rijksdienst voor Pensioen-en of van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid, (iii) internationale verrekenzendingen en (iv) zendingen zonder adres, meer bepaald kranten en tijdschriften zonder adres Nadat de Overeenkomst beëindigd is (of wanneer de Klant de Overeenkomst niet verlengt), zal de briefwisseling met daarop het Oude adres niet langer naar het Nieuwe adres worden doorgestuurd, maar op het Oude adres worden uitgereikt Briefwisseling die geadresseerd is aan de Klant en aan een of meer andere geadresseerden (dan een Klant van de Dienst Do My Move) wordt als volgt verwerkt. Indien alle namen op de briefwisseling namen zijn van Gebruikers van de Dienst Do My Move waarvan de gegevens vermeld staan op hetzelfde Do My Move-formulier, wordt de briefwisseling doorgestuurd naar hun Nieuwe adres. Indien ten minste één naam op de briefwisseling niet op dat formulier staat aangegeven, zal de briefwisseling (1) op het op de briefwisseling vermelde adres worden uitgereikt als de namen worden gescheiden door de vermelding «of» of een vergelijkbare vermelding («/» enz.) en zal zij (2) naar de afzender teruggestuurd worden met het bericht «Woont niet (langer) op het aangeduide adres» indien de namen gescheiden zijn door de vermelding «en» of een vergelijkbare vermelding («+» enz.) In geval van meerdere Overeenkomsten voor een periode die (gedeeltelijk) samenvalt, verzorgt bpost de diensten zoals die in de respectieve Overeenkomsten werden gevraagd, zonder rekening te houden met de Afgiftedatum, wat tot fouten en vertragingen kan leiden In geval van meerdere Overeenkomsten die op minderjarige Gebruikers van toepassing zijn, kan bpost gelet op de problemen die dergelijke situaties met zich meebrengen naar eigen goeddunken beslissen om ofwel de in elke Overeenkomst gevraagde diensten uit te voeren, zonder rekening te houden met de Afgiftedatum en ongeacht de bevoegdheid van de Klant om dergelijke dienst aan te vragen in naam van minderjarigen (ouderlijk gezag, hoederecht enz.), ofwel beide Overeenkomsten te vernietigen zonder dat de Klant aanspraak kan maken op enige terugbetaling of schadeloosstelling. Dergelijke situaties kunnen tot fouten of vertragingen leiden waarvoor bpost in geen geval aansprakelijk gesteld kan worden Het staat bpost vrij om het Nieuwe adres van de Klant al dan niet op de door te sturen briefwisseling te noteren. 5. Bericht van Adreswijziging 5.1. bpost zal op verzoek van de Klant ten vroegste binnen drie (3) werkdagen na de Afgiftedatum de Berichten van Adreswijziging verzenden naar de Leveranciers die door de Klant zijn geselecteerd en voor wie de Klant voldoende gegevens heeft opgegeven opdat deze Leveranciers de Gebruikers zouden kunnen identificeren bpost zal op verzoek van de Klant ook ten vroegste binnen vijf (5) werkdagen na de Afgiftedatum de Berichten van Adreswijziging verzenden naar de Leveranciers voor wie de Klant een Verzoek om Informatie heeft ingediend bpost handelt ten opzichte van de Leveranciers op verzoek van de Klant, in het kader van het onderliggende mandaat van de Dienst Do My Move. De Dienst Do My Move is volledig onafhankelijk van de contractuele relatie die bestaat tussen de Klant en de Leveranciers. Bijgevolg blijven de verplichtingen van de Klant ten opzichte van de Leverancier bij een verhuizing, buiten deze Overeenkomst, (zoals het meedelen van een meterstand op de dag van het overhandigen van de sleutels) ten laste van de Klant 6. Intellectuele eigendom 6.1. bpost blijft houder van alle intellectuele eigendomsrechten die verbonden zijn met de Dienst Do My Move De Klant heeft het recht kopieën te maken van het Do My Move-formulier in zijn originele vorm (zonder er wijzigingen in aan te brengen) in het kader van zijn persoonlijke informatie of de informatie voor zijn familie De Klant mag het Do My Move-formulier niet gebruiken voor commerciële doeleinden De Klant heeft niet het recht om de merken van bpost te gebruiken (met inbegrip van het logo Do My Move ). 7. Verplichtingen en verantwoordelijkheden van de Klant 7.1. Gebruiker G1 verklaart dat de voor bpost bestemde gegevens die hij op het Do My Move-formulier invult, correct en volledig zijn Hij is als enige verantwoordelijk voor de relevantie en de exactheid van de gegevens op het Do My Move-formulier. Voor zover van toepassing, moeten de gegevens van de Gebruikers overeenstemmen met deze vermeld op hun identiteitsbewijs (met uitsluiting van alle pseudoniemen, aliassen, auteursnamen, de naam van de echtgenoot enz.) Hij is aansprakelijk voor alle schade die bpost en/of de Leveranciers zouden kunnen lijden als gevolg van een op de Klant terug te voeren overtreding van de verplichtingen uit de Overeenkomst of deze Algemene Voorwaarden, zoals de schade die zou kunnen voortvloeien uit een frauduleuze aangifte of het doorgeven van verkeerde informatie Hij vrijwaart bpost tegen alle vorderingen door derden, met inbegrip van de Leveranciers, in verband met de schade die zou kunnen voortvloeien uit het niet-toegestane of onachtzame gebruik van de Dienst Do My Move De Klant moet zijn adreswijziging zelf doorgeven aan de uitgevers van kranten en tijdschriften die hem door bpost worden uitgereikt via een postabonnement. 8. Verplichtingen en verantwoordelijkheden van bpost 8.1. Wat betreft het onderdeel «Doorsturen van de Briefwisseling» van de Dienst Do My Move, verbindt bpost zich ertoe om de Briefwisseling door te sturen gedurende vier (4) maanden vanaf de tweede werkdag na de Afgiftedatum of verhuisdatum (indien deze werd meegedeeld en later valt), onder voorbehoud van punt Wat betreft het onderdeel Bericht van Adreswijziging van de Dienst Do My Move, verbindt bpost zich ertoe om zo snel mogelijk en in de beste technische omstandigheden de Berichten van Adreswijziging met de relevante bijbehorende informatie aan de Leveranciers te bezorgen bpost kan niet aansprakelijk gesteld worden in geval van misbruik, overtredingen of misdrijven die begaan worden door de Klant of door derden die direct of indirect gebruik maken van de Dienst Do My Move. bpost zal niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de irrelevantie of de onnauwkeurigheid van de door de Klant op het Do My Move-formulier aangeduide informatie bpost zal enkel aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de directe schade die voortvloeit uit het niet uitvoeren van de Overeenkomst en die kan worden aangetoond door de Klant Ingeval bpost aansprakelijk blijkt te zijn, zal de schadevergoeding waar de Klant recht op heeft, beperkt zijn tot het door die Klant betaalde tarief, conform Punt 9 van deze Algemene Voorwaarden. In geen geval kan bpost aansprakelijk gesteld worden voor indirecte schade Klachten over de Dienst Do My Move moeten schriftelijk gericht worden aan: Klantendienst Do My Move, postbus 5000, 1000 Brussel. Elke klacht moet zo snel mogelijk na het betwiste feit worden ingediend en, op straffe van nietontvankelijkheid, uiterlijk binnen zes maanden na het voorval Het feit dat bpost op haar website of op het Do My Moveformulier verwijst naar bepaalde Leveranciers of Partners of naar hun producten of diensten, of hypertekstkoppelingen aanbiedt naar pagina s van de websites van deze Partners of Leveranciers, betekent geenszins dat bpost deze Partners of Leveranciers of hun producten of diensten op welke wijze ook controleert of goedkeurt bpost kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die zou kunnen voortvloeien uit het niet nakomen door de Leveranciers of de Partners van hun verplichtingen. 9. Tarieven en betalingen 9.1. De Tarieven van toepassing op de Dienst Do My Move op de datum van inwerkingtreding van deze Algemene Voorwaarden zijn deze vermeld op de website van bpost domymove. Deze prijzen hebben voorrang boven alle elders vermelde prijzen bpost past verschillende tarieftypes toe naargelang het Doorsturen van de Briefwisseling moet gebeuren naar een adres in België of in het buitenland Alle huidige en toekomstige onrechtstreekse belastingen, taksen, rechten en afhoudingen (met uitzondering van belastingen op inkomsten en winst) die door een overheid worden geheven in toepassing of naar aanleiding van deze Algemene Voorwaarden zijn steeds ten laste van de Klant en worden desgevallend bovenop het tarief van de Dienst aangerekend Het staat bpost vrij haar tarieven op welk moment ook te wijzigen, waarbij verstaan wordt dat dergelijke wijzigingen niet gelden voor de lopende Overeenkomsten maar van toepassing is op verlengingen aangevraagd na de datum van de tariefwijziging. 10. Bescherming van de persoonlijke levenssfeer De meerderjarige Gebruikers erkennen kennis te hebben genomen van de voorwaarden van het Privacycharter zoals vermeld op pagina 12 van het Do My Move-formulier en deze te aanvaarden. 11. Wijzigingen van de Algemene Voorwaarden Deze Algemene Voorwaarden kunnen op elk moment worden gewijzigd door bpost. De aldus gewijzigde Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de Klant en bindend voor de partijen zodra de nieuwe Do My Move-formulieren met de nieuwe Algemene Voorwaarden (met vermelding van hun datum van inwerkingtreding) beschikbaar zijn in bpostkantoren, met dien verstande dat die wijzigingen niet van toepassing zijn op bestaande Overeenkomsten, maar wel op verlengingen. De Klant dient de recentste versie van het Do My Move-formulier te gebruiken, zodat hij kennis kan nemen van de geldende, recentste versie van de Algemene Voorwaarden en ze kan aanvaarden bpost heeft in alle omstandigheden en zonder voorafgaande kennisgeving het recht om de kenmerken van de Dienst Do My Move te wijzigen om deze aan te passen aan de evolutie van de technologie en de Algemene Voorwaarden te wijzigen die hierop betrekking hebben Indien bpost door een wet, reglement of beslissing van een Belgische, Europese of buitenlandse overheid verplicht wordt de prijzen, kenmerken of specificaties van de Dienst Do My Move of de inhoud van de Algemene Voorwaarden te wijzigen of de Overeenkomst te ontbinden, zal bpost de Klant daarvan op gepaste wijze op de hoogte brengen. In dit geval zal de Klant geen schadevergoeding kunnen eisen. 12. Overige bepalingen In geval van overmacht (inclusief stakingen van welke aard ook) kunnen noch de Klant, noch bpost aansprakelijk gesteld worden voor het niet of vertraagd uitvoeren van de verplichtingen die voortvloeien uit de Overeenkomst Indien krachtens een wettelijke bepaling van openbare orde of dwingend recht een van de bepalingen van deze Algemene Voorwaarden nietig zou zijn of niet afdwingbaar zou zijn ten opzichte van de Klant, zal deze bepaling geacht worden nooit geschreven te zijn. Alle andere bepalingen blijven echter van kracht Deze Algemene Voorwaarden worden geregeld door het Belgische recht. Alle geschillen inzake de Overeenkomst of deze Algemene Voorwaarden die niet in der minne geregeld kunnen worden, zullen uitsluitend voorgelegd worden aan de Rechtbanken en Hoven van het gerechtelijk arrondissement van Brussel, met uitzondering van Vredegerechten.

12 V.U. : Baudouin Meunier, bpost, Muntcentrum, 1000 Brussel. Code OIP wenst u meer informatie? Meer weten over de dienst DO MY MOVE? U heeft drie mogelijkheden: wend u tot het loket van uw postkantoor surf naar bel naar onze klantendienst op

Inleiding. Inleiding. Artikel 1. Doelstellingen van de algemene voorwaarden.

Inleiding. Inleiding. Artikel 1. Doelstellingen van de algemene voorwaarden. Bijlage aan het koninklijk besluit van 14 april 2013 tot wijziging van het koninklijk besluit van 12 januari 1970 houdende reglementering van de postdienst. BIJLAGE 2 Algemene voorwaarden toepasselijk

Nadere informatie

1.2. HIËRARCHIE VAN DE DOCUMENTEN. Algemene Voorwaarden (4.0) Pagina 1 van 11

1.2. HIËRARCHIE VAN DE DOCUMENTEN. Algemene Voorwaarden (4.0) Pagina 1 van 11 1. ALGEMENE INFORMATIE Dit document bepaalt de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op de levering van Producten en/of Diensten door Belgacom nv, naamloze vennootschap van publiek recht, met hoofdzetel

Nadere informatie

algemene voorwaarden voor consumenten

algemene voorwaarden voor consumenten algemene voorwaarden voor consumenten Inhoudstafel A. Definities... 3 B. Mobiele Diensten... 4 B.1. Aansluitings- en activeringsprocedures... 4 B.2. Prestaties van BASE Company... 5 B.3. Rechten, verplichtingen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DSL, TELEFONIE en HOSTING.

ALGEMENE VOORWAARDEN DSL, TELEFONIE en HOSTING. 1 ALGEMENE VOORWAARDEN DSL, TELEFONIE en HOSTING. 1 Diensten. Deze Algemene voorwaarden voor onze klanten en ondernemingen regelen de rechtsverhouding tussen de aanbieder Flexility en de onderneming of

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN INMOTIV IMPACT SOFTWARE NV

ALGEMENE VOORWAARDEN INMOTIV IMPACT SOFTWARE NV ALGEMENE VOORWAARDEN INMOTIV IMPACT SOFTWARE NV Artikel I. Algemene beschrijving van de diensten De algemene voorwaarden zijn van toepassing op de producten en diensten die inmotiv, vertegenwoordigd in

Nadere informatie

algemene bankvoorwaarden

algemene bankvoorwaarden algemene bankvoorwaarden Uitgave geregistreerd te Brussel, 6 de kantoor, op 31 oktober 2013, boek 302, blad 92, vak 16. Deze Algemene Bankvoorwaarden vervangen de Algemene Bankvoorwaarden die op 3 februari

Nadere informatie

A l g e m e n e v o o r w a a r d e n R O C O L U C. De deelname aan deze kansspelen wordt geregeld door deze overeenkomst.

A l g e m e n e v o o r w a a r d e n R O C O L U C. De deelname aan deze kansspelen wordt geregeld door deze overeenkomst. A l g e m e n e v o o r w a a r d e n R O C O L U C WAARSCHUWING ROCOLUC biedt u op de website www.casinobelgium.be kansspelen aan. De deelname aan deze kansspelen wordt geregeld door deze overeenkomst.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Oxxa.com

Algemene voorwaarden Oxxa.com Algemene voorwaarden Oxxa.com Inhoudsopgave Module A. Algemeen... 1 Definities... 9 Module B. Hostingdiensten... 11 Module C. Domeinnaamregistratie... 16 Module D. Reselling... 19 Module A. Algemeen Artikel

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN voor de relaties tussen La Française AM Private Bank en zijn cliënten en overzicht van de risico s van de financiële instrumenten

ALGEMENE VOORWAARDEN voor de relaties tussen La Française AM Private Bank en zijn cliënten en overzicht van de risico s van de financiële instrumenten ALGEMENE VOORWAARDEN voor de relaties tussen La Française AM Private Bank en zijn cliënten en overzicht van de risico s van de financiële instrumenten Version 02/11/2011 1. INLEIDENDE BEPALINGEN 1.1. De

Nadere informatie

Voorwaarden bij Hostingcontract

Voorwaarden bij Hostingcontract Voorwaarden bij Hostingcontract Artikel A.1. Toepasselijkheid, rangorde en definities A.1.1. Deze Algemene Voorwaarden en de Module Algemeen zijn van toepassing op iedere aanbieding of offerte van Kees

Nadere informatie

Algemene voorwaarden HostingDirect.nl

Algemene voorwaarden HostingDirect.nl Algemene voorwaarden HostingDirect.nl Inhoudsopgave Module A. Algemeen... 1 Definities... 9 Module B. Hostingdiensten... 11 Module C. Domeinnaamregistratie... 16 Module D. Reselling... 19 Module A. Algemeen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR TOEGANG EN GEBRUIK VAN RECORD@HOME

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR TOEGANG EN GEBRUIK VAN RECORD@HOME Record@Home /V07/02/2013 van Record Bank nv en zijn van toepassing vanaf 12 mei 2014. 1. Inleiding 1.1 Deze algemene voorwaarden regelen de verplichtingen, aansprakelijkheden en bijzondere rechten die

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Internet Today

Algemene voorwaarden Internet Today Algemene voorwaarden Internet Today Inhoudsopgave Module A. Algemeen... 1 Definities... 9 Module B. Hostingdiensten... 11 Module C. Domeinnaamregistratie... 16 Module D. Reselling... 19 Module A. Algemeen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN INZAKE HET GEBRUIK VAN ZOOMIT VOOR HET BESCHIKBAAR STELLEN VAN DOCUMENTEN. Versie Broker September 2012

ALGEMENE VOORWAARDEN INZAKE HET GEBRUIK VAN ZOOMIT VOOR HET BESCHIKBAAR STELLEN VAN DOCUMENTEN. Versie Broker September 2012 ALGEMENE VOORWAARDEN INZAKE HET GEBRUIK VAN ZOOMIT VOOR HET BESCHIKBAAR STELLEN VAN DOCUMENTEN ISABEL nv, met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Keizerinlaan 13-15 en ingeschreven in het register

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE VERRICHTINGEN - Algemene Bankvoorwaarden -

ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE VERRICHTINGEN - Algemene Bankvoorwaarden - ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE VERRICHTINGEN - Algemene Bankvoorwaarden - Geregistreerd te Antwerpen op 17 maart 2014 op het 10de kantoor der registratie AXA Bank Europe NV Kredietinstelling naar Belgisch recht

Nadere informatie

A lg em ene vo orwaarden

A lg em ene vo orwaarden A lg em ene vo orwaarden JURIDISCHE MEDEDELING Gelieve deze overeenkomst aandachtig door te lezen. Deze overeenkomst is een bindende overeenkomst en wordt aangegaan tussen ROCOLUC NV en uzelf. Door «ik

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN FINANCIËLE INSTRUMENTEN

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN FINANCIËLE INSTRUMENTEN ALGEMENE VOORWAARDEN OVERZICHT VAN DE BELANGRIJKSTE KENMERKEN EN RISICO S VAN FINANCIËLE INSTRUMENTEN Keytrade Keytrade Bank Bank Luxembourg S.A. - S.A. Financiele - www.keytradebank.lu Conditions Instrumenten

Nadere informatie

GEBRUIKSVOORWAARDEN VAN DE BETALINGSDIENST TUNZ.COM

GEBRUIKSVOORWAARDEN VAN DE BETALINGSDIENST TUNZ.COM 1. Definities GEBRUIKSVOORWAARDEN VAN DE BETALINGSDIENST TUNZ.COM In toepassing van deze gebruiksvoorwaarden, hebben de volgende woorden, wanneer zij met een hoofdletter worden gebruikt, en behalve indien

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN 01. Contracterende partijen. 01.1: Deze overeenkomst wordt gesloten tussen Gekko enerzijds (hierna aangeduid als Gekko en al haar klanten anderzijds. (hierna aangeduid als de klant

Nadere informatie

KADEROVEREENKOMST DIENSTEN SCHEDOM NV/SA

KADEROVEREENKOMST DIENSTEN SCHEDOM NV/SA KADEROVEREENKOMST DIENSTEN SCHEDOM NV/SA TUSSEN: De vennootschap naar Belgisch recht, SCHEDOM NV/SA, de de naamloze vennootschap schedom, met maatschappelijke zetel te 3401 Landen, Sint-Lambertusstraat

Nadere informatie

KADEROVEREENKOMST DIENSTEN SCHEDOM VOF

KADEROVEREENKOMST DIENSTEN SCHEDOM VOF KADEROVEREENKOMST DIENSTEN SCHEDOM VOF TUSSEN: De vennootschap naar Belgisch recht, SCHEDOM VOF, de vennootschap onder firma schedom, met maatschappelijke zetel te 3401 Landen, Sint-Lambertusstraat 87,

Nadere informatie

American Express - Algemene voorwaarden voor het Openen van een Rekening

American Express - Algemene voorwaarden voor het Openen van een Rekening American Express - Algemene voorwaarden voor het Openen van een Rekening GTC_AC CORP_V1_NLcc 2 Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden 3 INHOUDSTABEL VOORWAARDEN... 3 DEEL A. ALGEMENE VOORWAARDEN...

Nadere informatie

I. Algemene bepalingen

I. Algemene bepalingen Algemene Bankvoorwaarden Rechtspersonen 1 I. Algemene bepalingen 1. Toepassingsgebied A. Deze algemene Bankvoorwaarden (hierna de Bankvoorwaarden ) regelen het geheel van contractuele verhoudingen tussen

Nadere informatie

Mobistar Business Solutions Voorwaarden voor Diensten

Mobistar Business Solutions Voorwaarden voor Diensten Mobistar Business Solutions Voorwaarden voor Diensten 05/2014 Inhoudstafel Algemene voorwaarden...4 1. Definities...4 2. Activering van Diensten...5 3. De Overeenkomst... 6 4. Bescherming van het privéleven...8

Nadere informatie

Reglement der verrichtingen Februari 2015

Reglement der verrichtingen Februari 2015 Reglement der verrichtingen Februari 2015 EMENT DER VERRICHTINGEN Naamloze vennootschap Nijverheidsstraat 44 1040 Brussel RPR Brussel 0403.212.172 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN 5 Artikel

Nadere informatie

Algemeen reglement der verrichtingen

Algemeen reglement der verrichtingen Algemeen reglement der verrichtingen ABK cvba Frankrijklei 136 2000 Antwerpen Algreg NR 6-01 november 2012 Algemeen reglement der verrichtingen van ABK cvba Geregistreerd op het 10 e registratiekantoor

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN OPTIMA BANK N.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN OPTIMA BANK N.V. ALGEMENE VOORWAARDEN OPTIMA BANK N.V. Van kracht vanaf 01/04/2013 Optima Bank NV, Keizer Karelstraat 75, 9000 Gent RPR Gent 0445.210.006 Algemene Voorwaarden Optima Bank - versie 01/04/2013 1 ALGEMENE

Nadere informatie

ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG

ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG BESTEK OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN GESPECIALISEERDE ONDERSTEUNING VOOR HET OP PEIL HOUDEN VAN MICROSOFT PRODUCTEN ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG Datum van de zitting voor de opening van de offertes: 2 oktober

Nadere informatie

Voorwaarden van Izola Saver

Voorwaarden van Izola Saver Voorwaarden van Izola Saver 1. INLEIDING Deze voorwaarden gelden voor uw Izola Saverrekening, die een spaarrekening is, en uw Izola Saver+rekening, die een termijndepositorekening is. Ze moeten in samenhang

Nadere informatie

Februari 2013. Het consumentenkrediet

Februari 2013. Het consumentenkrediet Februari 2013 Het consumentenkrediet INHOUDSTAFEL 2 Voorwoord Deze brochure bevat toelichtingen bij de Belgische regelgeving over het consumentenkrediet. Ze kan echter niet als een vervanging van de wettekst

Nadere informatie