Informatie groep juf Charlotte

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie groep juf Charlotte"

Transcriptie

1 Informatie groep juf Charlotte In dit boekje krijgt u informatie over de gang van zaken in de groep. Groep Atalanta

2 De groep. We hebben 16 kinderen in de groep, 4 meisjes en 12 jongens. De kinderen variëren van 9 tot 11 jaar. De kinderen zitten in duo s bij elkaar. Dit zal een aantal keer per jaar wijzigen. Sommige kinderen hebben een aparte werkplek omdat ze zich daar beter kunnen concentreren. Zelfstandigheid. Van de kinderen wordt in de bovenbouw steeds meer zelfstandigheid verwacht. Dit begint al bij het s morgens binnenkomen. De kinderen komen zelfstandig binnen en moeten zelf het eten en drinken in de kast in zetten. Omdat er in de ochtend maar 5 minuten inloop is vind ik het prettig om alle aandacht aan de kinderen te kunnen geven. Mocht u iets willen vragen of mededelen, wilt u dit zoveel mogelijk na schooltijd doen. U kunt ook altijd een briefje meegeven. U als ouder kunt ook aandacht besteden aan de zelfstandigheid. Bijvoorbeeld eigen tas inpakken, zelf brood smeren, zelf de school ingaan etc. Zelfstandig werken. Er wordt op school in verschillende niveaugroepen gewerkt, waarbij niet alle kinderen tegelijkertijd instructie krijgen. Vergroten van de zelfstandigheid door leren werken met uitgestelde aandacht staat tijdens verschillende lessen centraal. De kinderen leren werken met het stoplicht. Om dit tijdens het werken te bevorderen hebben de kinderen een rood/groen kaartje. Als we gaan werken leggen we dit kaartje op tafel. Als de rode kant naar boven is gedraaid dan betekent dit dat ze hulp nodig hebben. Ze werken intussen door aan opdrachten die ze wel begrijpen. Als de leerkracht klaar is met instructie doet ze haar ronde en helpt dan de kinderen die een rood kaartje hebben. Geen kaartje op tafel wil zeggen geen vraag en zelf stil werken. Een groen kaartje wil zeggen ik wil overleggen met kinderen uit mijn groepje. De kinderen leren omgaan met dag en weektaken ( bord & rooster van rekenen) Kinderen leren wanneer ze niet kunnen storen ( tijdens instructie ) en weten wat ze moeten doen als ze niet verder kunnen met de taak, opdracht overslaan en verder gaan met een andere opdracht, of als ze vastlopen, gaan ze lezen. Op school besteden we veel aandacht aan het bevorderen van zelfstandigheid. De kinderen hebben op deze manier volwassenen steeds minder nodig. Ook op andere momenten op de dag worden de kinderen gestimuleerd zelf te leren doen. De leerkracht is op de achtergrond aanwezig om de kinderen hierbij te begeleiden. De Sfeer in de groep is heel belangrijk voor het welbevinden van kinderen. We zijn veel bezig met emoties. Wat kan je goed en waar voel je jezelf zeker in, en ook wat vind je moeilijk, wat kan een ander goed, begrijp ik de ander, begrijpt de ander mij, geef ik zelf duidelijk aan hoe ik me voel, hoe kunnen we samen... Ed. We besteden hier o.a. tijd aan tijdens drama lessen, de wensen- en gedachtenkring en complimentenkring. We streven ernaar dat de kinderen zich veilig voelen als ze over hun gevoelens vertellen en we zijn respectvol naar elkaar toe.

3 Buitenspelen. De kinderen hebben twee momenten per dag om buiten te spelen. s Morgens gaan we om 10:15 uur tot 10:30 uur naar buiten. Tussen de middag gaan we van 12:30 uur tot 12:45 uur naar buiten. Om de kinderen een plan te laten maken voor het buitenspelen wordt er in de klas afgesproken met wie er in de pauze gespeeld gaat worden. Voor het naar buiten gaan bedenken de kinderen met wie ze gaan spelen en wat ze willen gaan doen. Op deze manier weten de kinderen waar ze aan toe zijn en wordt er voorkomen dat er kinderen niet weten wat ze buiten zullen gaan doen. Hierdoor hebben we zoveel mogelijk effectieve speeltijd. Als de kinderen weer terug komen in de klas na het buitenspelen wordt er kort nabesproken hoe er is gespeeld, wat er goed ging en wat er beter kan. De dagstructuur houden we zo duidelijk mogelijk, vandaar dat deze altijd op het bord staat. Zo weten de kinderen altijd wat er die dag gaat gebeuren. De maandkalender staat ook altijd op het bord. Hierop geven we alle bijzondere activiteiten van die maand aan. Deze activiteiten staan ook in de Voelspriet. We vinden het belangrijk dat de kinderen zelf ook leren overzien en plannen. Eten en drinken. Omdat de kinderen de hele dag op school zijn hebben ze eten en drinken voor 2 pauzes mee. Het meenemen van frisdrank met prik of energiedrank is niet toegestaan. We zijn op school voorstander van een gezonde lunch en gezonde tussendoortjes. Op school zetten de kinderen het eten en drinken in de klas in de kast. De kinderen eten aan hun tafel en mogen 1 gast uitnodigen aan tafel. Op deze manier blijft het gezellig en overzichtelijk. Verjaardagen. Als uw kind jarig is wordt dit op school gevierd tijdens het eten en drinken. Er worden verschillende liedjes gezongen. Uw kind mag uitdelen en vervolgens de klassen rond om bij andere leerkrachten de verjaardagskaart te laten zien. Extra begeleiding. Buiten logopedie, fysiotherapie, speciale leesbegeleiding, PMTK, leerkracht autisme hebben we ook nog ondersteuning van verschillende stagiaires. Meester Dennis geeft ondersteuning bij het werken met computers. Bij ons in de groep hebben we ook ondersteuning van onze stagiaire, ze komt van het Horizoncollege en werkt met kleine groepjes aan opdrachten, dit is zowel binnen de klas als buiten de groep. Hierdoor krijgen de kinderen extra uitleg of kunnen ze de opdrachten na de uitleg van juf in een kleine setting verwerken onder begeleiding.

4 Een dag op school. De kring. De dag beginnen we in de kring. We hebben verschillende soorten kringen o.a. de taalkring, les uit taaltrapeze. de vertelkring, vertellen over belevenissen. Wens en gedachtenkring, stil staan bij blijde en verdrietige gebeurtenissen. De nieuwskring, wat is er gebeurd in de wereld? De boekenkring, we vertellen over een gelezen boek Hemel en aarde kring, er wordt dan over een onderwerp uit de methode gepraat Na de kring gaan we... Rekenen. We werken op de Vlindertuin met de methode Rekenrijk. We geven het rekenonderwijs met behulp van een tablet. Deze methode werkt via Snappet. De kinderen werken dan niet meer in een werkboek maar oefenen de stof in op de tablet. Na de uitleg van de leerkracht verwerken de kinderen de opdrachten op de tablet. De leerlingen hebben veel oefenstof en kunnen goed op eigen niveau werken omdat het systeem aangeeft waar de leerling extra mee moet oefenen. De kinderen werken op hun eigen niveau. We hebben in de midden- en bovenbouw groep overstijgende niveaugroepjes. Dat wil zeggen dat er kinderen voor rekenen naar een andere groep kunnen gaan. Op deze manier kunnen we beter tegemoet komen aan de verschillende niveaus binnen de groep. Doordat we 2 (soms 3) niveaus per groep hebben kunnen we meer aandacht geven aan de leerlingen. We rekenen 45 minuten. Lezen. Na het rekenen gaan de kinderen naar de leesgroep. Ook dit vak ( technisch en begrijpend lezen) wordt groep overstijgend aangeboden. Op deze manier krijgen de kinderen ook leesles op hun eigen niveau. De kinderen werken met hun leesmap. In de leesmap zitten leesboekjes en instructieboekjes van de methode Leesweg. De kinderen krijgen klassikaal instructie werken zelfstandig of in tweetallen aan de bijbehorende vragen. Pauze. Na het lezen gaan we een kwartier naar buiten, hierna wordt er voorgelezen en mogen de kinderen eten en drinken. Taal. We werken met de methode Taaltrapeze in deel 5. Deze methode is gericht op woordenschatuitbreiding. Dit gebeurt a.d.h.v. thema's. Een groot deel gaat mondeling, dit is klassikaal, in kleine groepjes of in tweetallen. De schriftelijke verwerking kan naar keuze klassikaal of individueel gemaakt worden. De thema's sluiten nauw aan op de belevingswereld van de kinderen. Op de site staat welke thema's we behandelen en welke spullen we hier eventueel bij kunnen gebruiken. We gaan ook dieper in op begrijpend lezen. Allerlei soorten teksten zoals: weettekst, verhaaltekst, doe-tekst en leer-tekst worden aangeboden. Ook gebruiken we hierbij de methode goed gelezen om met de kinderen het begrijpend lezen te oefenen. Na de taalles gaan we door met spelling en is er een extra moment voor rekenen. In de eigen groep wordt per dag nog 15 minuten rekenen aangeboden. Dit zijn lessen over meten, wegen, tijd, klokkijken en geld.

5 Hierna is er lunch en buitenspelen. 's Middags is het programma niet volgens een vaste structuur. Op verschillende dagen komen de volgende vakken aan de orde; Aardrijkskunde. We werken met de methode De Blauwe Planeet in deel 6. De volgende onderwerpen komen aan bod: Kan jouw school overstromen? Hoe belangrijk is jouw stad? Wie maakt ons eten? Hoe kom je aan warm water? Woon jij straks op een woonboot? Waar komen Nederlanders vandaan? Wat doe je met dat lege land? Kun jij weg zonder weg? Geschiedenis. We werken uit de methode Speurtocht in deel 6. De volgende tijdvakken komen aan bod: De Gouden Eeuw. Pruiken en hoepelrokken. Stoom uit de ketel. Nederland bezet. Televisie en raketten Verkeer. We werken uit de methode Weg wijs. We behandelen de theorie en tegelijkertijd spitst de aandacht voor vaardigheden zich meer toe op het fietsgedrag. Deel 6 Schrijven. We werken op onze school met de volgende 2 methodes: Schrijven leer je zo, dit is een methode voor blokschrift. Onze school heeft voor blokschrift gekozen en kinderen die bij ons gaan leren schrijven krijgen deze methode aangeboden. Schrijven in de basisschool is de tweede methode, voor verbonden schrift. De kinderen die al netjes verbonden hebben leren schrijven op de vorige school gaan hier mee verder. Spelling. We werken met de nieuwe methode Taal op maat. Binnen de groep zijn verschillende niveaugroepen. Boek vier en boek vijf en zes. Er worden spellingregels aangeboden en deze worden geoefend door het maken van opdrachten. Tijdens instructie worden spellingproblemen van de kinderen behandeld. Dit kan per niveau verschillen. Dagelijks worden verschillende woordjes geoefend voor het dictee van vrijdag. De kinderen kunnen dit ook oefenen via Hier staan de actuele woordjes op die geoefend kunnen worden. Hiervoor hebben de kinderen een kaartje gekregen met inloggegevens. Gym. Op woensdag hebben de kinderen gym van de eigen leerkracht. Op donderdag krijgen we gym van de vakleerkracht. De kinderen moeten hiervoor gymkleding, gymschoenen en een handdoek meenemen. Als een kind om wat voor reden dan ook niet kan gymmen, wilt u dan een briefje meegeven?

6 Biologie. We werken met de methode Nieuws uit de Natuur. Dit is een televisieprogramma. We gebruiken daar verwerkingsboekjes bij. De kinderen maken hier vragen dit gebeurt veel klassikaal. Muziek, dans en drama. We leren liedjes uit het boek Eigen Wijs. Het zijn Nederlandse en Engelse liedjes. Ook leren we liedjes van Benny Vreden. Met drama halen we ideeën uit Een geschenk van de woestijn maar ook uit dagelijkse situaties. Ook worden er lessen aangeboden door vakdocenten van Artiance. Dit schooljaar zijn dit voor onze groep danslessen en percussie lessen. Koken, techniek en Handvaardigheid/ houtbewerken. We zullen een aantal keer per jaar gaan koken. De hoeveelheid is mede afhankelijk van hulp van ouders. Techniek, dit jaar zullen er een aantal lessen techniek op het programma staan. Ook hebben we verschillende soorten techniek dozen tot onze beschikking. Regelmatig zullen technieklessen en koken worden gecombineerd. Handvaardigheid. Dit wordt door de leerkracht zelf gegeven, we zullen de opdrachten zoveel mogelijk aanpassen aan de thema's die we behandelen. Computeren. We gebruiken de computer om het reken-, lees-, en spellingsproces te ondersteunen. Ook leren we de kinderen omgaan met Word en volgen ze een typcursus. Meester Dennis kan leerlingen in kleine groepjes instructie bieden in ons computerlokaal. Ze leren teksten maken en plaatjes zoeken en invoegen. Het digitale schoolbord kunnen we bij verschillende zaakvakken gebruiken. De kinderen oefenen in de lessen ook spelenderwijs met het digibord bijvoorbeeld de tafels en Topo. School TV. We kijken dagelijks naar het jeugdjournaal. Ook kijken we naar Nieuws uit de Natuur ( zie biologie) Ter afsluiting. In dit informatieboekje hoop ik u een duidelijk beeld te geven van wat er dit jaar wordt aangeboden. Natuurlijk vinden we het leuk als u gezellig even binnen komt om naar het werk van uw kind te kijken. U bent van harte welkom na uur. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact met mij opnemen. Voor schooltijd kunt u mij kort bellen. Na schooltijd ben ik in de gelegenheid u wat langer te woord te staan. Groeten Charlotte Boeijen, groepsleerkracht SBO De Vlindertuin.

Informatie groep juf Yvonne

Informatie groep juf Yvonne Informatie groep juf Yvonne In dit boekje krijgt u informatie over de gang van zaken in de groep. Koninginnepage 2015-2016 1 De groep We hebben 16 kinderen in de groep, 4 meisjes en 12 jongens. De kinderen

Nadere informatie

Informatieboekje 2015-2016

Informatieboekje 2015-2016 Informatieboekje Groep het Landkaartje In dit boekje leest u informatie over de gang van zaken in onze groep. 2015-2016 De groep: De groep bestaat uit 16 kinderen, 5 meisjes en 11 jongens. We besteden

Nadere informatie

Informatie groep juf Yvonne

Informatie groep juf Yvonne Informatie groep juf Yvonne In dit boekje krijgt u informatie over de gang van zaken in de groep. Koninginnepage 2017-2018 1 De groep Er zitten 15 kinderen in de groep, 7 meisjes en 8 jongens. De kinderen

Nadere informatie

Informatieboekje 2015-2016

Informatieboekje 2015-2016 Informatieboekje Groep Morgenrood In dit boekje leest u informatie over de gang van zaken in onze groep. 2015-2016 De groep: De groep bestaat uit 15 kinderen, 3 meisjes en 12 jongens. We besteden in de

Nadere informatie

Informatie groep juf Yvonne

Informatie groep juf Yvonne Informatie groep juf Yvonne In dit boekje krijgt u informatie over de gang van zaken in de groep. Koninginnepage 2016-2017 1 De groep Er zitten 17 kinderen in de groep, 4 meisjes en 13 jongens. De kinderen

Nadere informatie

Informatieboekje 2015-2016. BB-2: Groep meester Paul/meester Herman.

Informatieboekje 2015-2016. BB-2: Groep meester Paul/meester Herman. Informatieboekje 2015-2016. BB-2: Groep meester Paul/meester Herman. De groep: De groep bestaat uit 18 kinderen in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar. De groep wordt geleid door meester Paul op de maandag,

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Beste ouders/ verzorgers,

Beste ouders/ verzorgers, Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen: Mijn naam is Tom Neven. Uw zoon of dochter zit dit jaar bij mij in groep 5b. Ik ben 30 jaar oud en woon in Etten-Leur. Mijn favoriete bezigheid is muziek en

Nadere informatie

Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016

Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016 Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016 Beste ouders/ verzorgers, Door middel van deze gids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in deze groep. Voor elke groep is er specifieke informatie.

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij)

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) In de klas gelden verschillende afspraken - De kinderen zitten in teams,

Nadere informatie

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij)

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Groep 3, 2017-2018 In de klas gelden verschillende afspraken - De kinderen

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Klassenbrief. Groep 3, Groep 6, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 6a Meester Ronald Groep 6/7 juf Floor

Klassenbrief. Groep 3, Groep 6, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 6a Meester Ronald Groep 6/7 juf Floor Groep 6, 2016-2017 Groep 3, 2015-2016 Algemene informatie De leerkrachten: Groep 6a Meester Ronald Groep 6/7 juf Floor In de klas gelden verschillende afspraken: - De kinderen begroeten de leerkracht bij

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

groep 3 de kikkers basisschool Prins Constantijn

groep 3 de kikkers basisschool Prins Constantijn Informatieavond groep 3 de kikkers 2015-2016 basisschool Prins Constantijn Foto klas Foto klas Foto klas 2013-2014 Voorstellen Ingrid Zelle werkt op de maandag en dinsdag. Carla Potters werkt op woensdag

Nadere informatie

Schooljaar 2012-2013 Groep 4

Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Infobulletin Beste kinderen én ouders van groep 4, Komend schooljaar zitten jullie in de klas bij meester Chris (maandag t/m donderdag) en meester Sjaak (vrijdag). Op een aantal

Nadere informatie

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma Huiswerk op De Springplank Informatiebrochure voor ouders / verzorgers Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op De Springplank. We hopen dat deze informatie

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012)

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Zelfstandig werken in groep 5: Op het bord worden de verschillende activiteiten in volgorde genoteerd. In wit zijn de instructiemomenten aangegeven. Met een rode

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

Maandag. Dinsdag. Woensdag

Maandag. Dinsdag. Woensdag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Verrassing Weektaak Agenda Dagtaak Verjaardag Jeugdjournaal Naar huis Naar de bieb Computer 4 Computeren Computer 1 Computer 2 Buitenspelen Klassendienst Pauze

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Informatie over groep 5 Juf Bojoura: maandag t/m vrijdag

Informatie over groep 5 Juf Bojoura: maandag t/m vrijdag Informatie over groep 5 Juf Bojoura: maandag t/m vrijdag Algemene zaken Schoolregels: In de school praten wij Nederlands Toiletten gebruiken we netjes Niet fietsen op het schoolplein Wat wij verwachten:

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Jaarprogramma. Algemeen

Jaarprogramma. Algemeen 1 Jaarprogramma Algemeen Binnen komen De kinderen van groep 4 tot en met 8 komen binnen nadat de schoolbel is gegaan. De inloop is vanaf groep 4 voorbij; het is ook niet meer de bedoeling dat ouders mee

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatiefolder groep 7

Informatiefolder groep 7 Informatiefolder groep 7 Schooljaar 2014-2015 Welkom Beste ouders, In deze folder vindt u de basis-informatie die van belang is voor uw kind in groep 7. Aanvullende informatie zult u steeds terug kunnen

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Huiswerk op de Sint Josephschool.

Huiswerk op de Sint Josephschool. Huiswerk op de Sint Josephschool. Informatiebrochure voor ouders / verzorgers. Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op de Sint Josephschool. We hopen

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 3 en 4 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een

Nadere informatie

Naam: Welkom op De Leer!

Naam: Welkom op De Leer! Naam: Welkom op De Leer! Basisschool De Leer St. Michielsstraat 6 7255 AP Hengelo 0575-46 17 15 Welkom! Hallo, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer komen

Nadere informatie

Informatieavond. Welkom in cluster 4/5

Informatieavond. Welkom in cluster 4/5 Informatieavond Welkom in cluster 4/5 Informatie binnen de stamgroep Start van de dag: Trefwoord Groepsvorming Afspraken en regels Stamgroep Lunch: In de stamgroep eten we Eind schooldag Dag gezamenlijk

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1.

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Informatieavond groep 7-8. 10 september 2014

Informatieavond groep 7-8. 10 september 2014 Informatieavond groep 7-8 Onderwerpen Voorstellen De groep Klassenorganisatie Vakken Pauze Trakteren Verlof aanvraag Belangrijke weetjes Vragen? 26 augustus 2013 Voorstellen maandag t/m vrijdag Juf Ilona

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4/5.

INFORMATIE OVER GROEP 4/5. INFORMATIE OVER GROEP 4/5. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Juf Teatske Juf Marleen Juf Judith Het informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Welkom bij. de Snoopy s. en de. Looney Tunes!

Welkom bij. de Snoopy s. en de. Looney Tunes! Welkom bij de Snoopy s en de Looney Tunes! Beste 7 e en 8 e jaars (en ouders/verzorgers), Dit boekje geeft jou en je ouders alvast wat handige informatie over het reilen en zeilen van groep 7 en 8 van

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5

Informatieboekje groep 5 Informatieboekje groep 5 Beste ouder(s)/ verzorgers, Voor u ligt een informatieboekje van groep 5 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van zaken

Nadere informatie

Infobrief voor de ouders van groep 6/7, schooljaar

Infobrief voor de ouders van groep 6/7, schooljaar Infobrief voor de ouders van groep 6/7, schooljaar 2018-2019 Uw kind zit dit jaar in de combinatiegroep 6/7 en krijgt op maandag t/m donderdag van juf Diana Burgerhout les, op vrijdag van juf Jessica Liefhebber.

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

Inloop: Iedere ochtend en middag hebben we een inloop. De kinderen moeten om 8.45u en 13.15u binnen zijn. (de deur is 10 minuten eerder al open.) Bijn

Inloop: Iedere ochtend en middag hebben we een inloop. De kinderen moeten om 8.45u en 13.15u binnen zijn. (de deur is 10 minuten eerder al open.) Bijn Welkom in groep 5! Inloop: Iedere ochtend en middag hebben we een inloop. De kinderen moeten om 8.45u en 13.15u binnen zijn. (de deur is 10 minuten eerder al open.) Bijna iedere ochtend en middag starten

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

Informatieavond 14 september 2015. Welkom. Fijn dat u er bent. Welkom in de klas van uw zoon/dochter Kijk gerust in alle methode boeken en schriften

Informatieavond 14 september 2015. Welkom. Fijn dat u er bent. Welkom in de klas van uw zoon/dochter Kijk gerust in alle methode boeken en schriften Informatieavond 14 september 2015 Welkom 1 Fijn dat u er bent. Welkom in de klas van uw zoon/dochter Kijk gerust in alle methode boeken en schriften Programma Welkom Doel van de avond De klas PBS, OASE

Nadere informatie

Algemene belangrijke zaken

Algemene belangrijke zaken Algemene belangrijke zaken Binnenkomst: de kinderen mogen vanaf 8.15 uur binnen komen om hun tas en hapje en drankje binnen neer te zetten/ op te hangen. Daarna gaan de kinderen naar het plein waar een

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5

Informatieboekje groep 5 Informatieboekje groep 5 Informatie groep 5 1 Dit is het informatieboekje van groep 5. Hierin kunt u informatie vinden over de methodes, de regels en andere specifieke zaken die bij groep 5 horen. Het

Nadere informatie

Voorlichtingsavond groep 3b

Voorlichtingsavond groep 3b Voorlichtingsavond groep 3b 08:30 tot 09:00 Beginnen de kinderen met zelfstandig werken. We gebruiken daarbij het kiesbord. Tot aan de voorjaarsvakantie zijn de kinderen zelfstandig bezig met lees spelletjes,

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

informatiebrief groep 4

informatiebrief groep 4 informatiebrief groep 4 1. Welkom en binnenkomst Als de kinderen s ochtends, om 8.25 uur, binnenkomen geven wij alle kinderen een hand. Buiten hebben ze dan al afscheid van u als ouder kunnen nemen. 2.

Nadere informatie

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Beste ouders/verzorgers, Onze opzet van de start van het schooljaar is gewijzigd. De informatieavond voor ouders is vervangen door een meer persoonlijke

Nadere informatie

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie.

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie. Aan de ouders van groep 4,5 en 6 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op

Nadere informatie

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster.

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Rekenen Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Informatieboekje Informatieboekje groep 7 Beekpark Schooljaar

Informatieboekje Informatieboekje groep 7 Beekpark Schooljaar Informatieboekje Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 7 van Basisschool Beekpark. In dit boekje vindt u allerlei informatie: informatie over onze school, ons onderwijs

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2016-2017 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 5.

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 5. 2016-2017 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 5. Informatieblad groepen 5 Gang van zaken Zelfstandigheid: In groep 5 leren de kinderen zelf hun werk te verdelen over de week.

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 Schooljaar 2014-2015 foto van de nieuwe groep! Beste ouders, In deze folder vindt u de basis- informatie die van belang is voor uw kind in groep 5. Aanvullende informatie zult

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2018-2019 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij.

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij. De dagindeling in groep 1 en 2 De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00 uur Vrijdagmiddag vrij 10 minuten

Nadere informatie

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 Groep 3/4 Zo gaat dat bij ons in de groep Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 10 Algemene informatie Het binnen komen Om 8:20 uur gaat de deur open. De kinderen hangen hun jas aan de kapstok.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 3/4

Informatieboekje Groep 3/4 Informatieboekje Groep 3/4 Schooljaar 2016-2017 Markelo, augustus 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 3/4 van Basisschool de Welp. In dit boekje vindt u allerlei

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Vragenlijst Prettig Schoolgaan versie voor de basisschool

Vragenlijst Prettig Schoolgaan versie voor de basisschool Vragenlijst Prettig Schoolgaan versie voor de basisschool Dit is een vragenlijst met 60 vragen. De vragen gaan over school. Sommige dingen op school vind je fijn. Sommige dingen op school vindt je vervelend

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE GROEP 4

INFORMATIEBOEKJE GROEP 4 Godsdienstige Vorming INFORMATIEBOEKJE GROEP 4 Elke dag starten wij in de groep met een Bijbelverhaal of we zingen mooie christelijke liederen. We gebruiken hierbij de methode KIND OP MAANDAG. Op vrijdag

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 18 september 2017 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Keuchenius: School met Talent. Groep 4 Schooljaar 2015-2016

Keuchenius: School met Talent. Groep 4 Schooljaar 2015-2016 Keuchenius: School met Talent Groep 4 Schooljaar 2015-2016 Groepssamenstelling Groep 4 17 leerlingen 7 meisjes 10 jongens Leerkrachten Juf Annelies Griepink-Roodenburg (maandag, dinsdag, en de woensdag

Nadere informatie

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5.

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5. Informatie groep 5 Algemeen: Leerkrachten: Ellen Moerman maandag, dinsdag en woensdag. Iris Stuur donderdag en vrijdag. Groep 5 De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 8 schooljaar 2013-2014 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Beste ouders, Dit jaar zal er een belangrijke keuze gemaakt moeten worden. Naar welke school gaat uw zoon/dochter volgend

Nadere informatie

Informatie Groep

Informatie Groep Informatie Groep 3 2016-2017 1 Inhoud Algemene informatie... Inhoud vakgebieden... 2 Een nieuwe groep, een nieuw lokaal, andere kinderen, nieuwe juffen.. hieronder treft u de informatie voor het komende

Nadere informatie

Informatieboekje bovenbouw

Informatieboekje bovenbouw Informatieboekje bovenbouw Voor ouders en kinderen uit de bovenbouw. INHOUD Inleiding... 3 Agenda... 3 Toetsrooster... 5 Reguliere toetsen.... 5 Wereldoriëntatie:... 5 Taal, rekenen en Engels:... 5 Boekverslag/

Nadere informatie

informatiebrief groep 3b

informatiebrief groep 3b informatiebrief groep 3b 1. Welkom en binnenkomst Als de kinderen s ochtends om 8.25 uur binnenkomen geven wij alle kinderen een hand. Buiten hebben ze dan al afscheid van u als ouder kunnen nemen. 2.

Nadere informatie

Rekenen Methode: Wereld in Getallen. Taal Methode: Taal actief. Spelling

Rekenen Methode: Wereld in Getallen. Taal Methode: Taal actief. Spelling Welkom! Van harte welkom in groep 4. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt.

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. INFORMATIE OVER GROEP 4 Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 7. RKBS De Hofstee. Denise van den Broek. Wout Berndsen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 7. RKBS De Hofstee. Denise van den Broek. Wout Berndsen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 7 RKBS De Hofstee Denise van den Broek & Wout Berndsen Bij wie komt uw zoon of dochter in de groep? De leerlingen van groep 7b komen bij mij, Wout Berndsen in

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 4

Informatieboekje Groep 4 Informatieboekje Groep 4 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 4 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatie avond groep 7

Informatie avond groep 7 Welkom in groep 7 Maandag t/m woensdag: juf Orinda. Donderdag en vrijdag: meester Ben. Vanaf 14 september zullen we op dinsdag een stagiaire van Domstad in de klas hebben: Martine ( 2 e jaars) Informatie

Nadere informatie