Frequently Asked Questions (FAQ) aan IFZ

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Frequently Asked Questions (FAQ) aan IFZ"

Transcriptie

1 Frequently Asked Questions (FAQ) aan IFZ Staat uw vraag er niet bij of heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op. 1. Wie kan een indicatie aanvragen bij NIFP/IFZ? - De 3 Reclasseringsorganisaties (3RO) - Psychomedisch Overleg (PMO) van het GW - Openbaar Ministerie (OM) (artikel 37 WvSr, Voorwaardelijk sepot en artikel 196) - Zorgaanbieder (herindicatiestelling bij artikel 37) 2. Wanneer moet ik een indicatiestelling aanvragen bij NIFP/IFZ? Indien sprake is van: - een onderzoek naar de mogelijkheden van een klinische opname in het kader van een advies aan de rechter of een advies aan het OM ten behoeve van een beslissing VW VI. - kortdurende klinische zorg opgenomen in het vonnis of de schorsingsbeschikking ten behoeve van Detox/crisis/stabilisatie. - mogelijke klinische GGZ opname tijdens detentie. - voortzetting van een door het IFZ geïndiceerde klinische behandeling in kader van een verlengde of gewijzigde forensische zorgtitel (zie hieronder bij Wanneer opnieuw aanmelden bij het IFZ?) - plaatsing in RIWB aansluitend aan huidig klinisch, forensisch verblijf, waarvoor door het IFZ is geïndiceerd en als dit in het vonnis etc., is opgenomen. Een (voorgenomen) strafrechtelijk kader (forensische zorgtitel) is een voorwaarde voor NIFP/IFZ om een indicatie te kunnen stellen! Het IFZ kan niet plaatsen in het kader van een Voorgenomen Indicatiestelling. Dit in tegenstelling ambulante zorg, wat wel gestart kan worden door 3RO voordat een rechtelijke beslissing heeft plaatsgevonden. Voor klinische indicatiestelling door IFZ is het aanwezig zijn van een vonnis waarin het strafrechtelijk kader is bepaald een vereiste. Dit is enkel voorbehouden aan 3RO ten behoeve van start ambulante behandeling voorafgaand aan rechtelijke beslissing in de strafzaak. 3. Wanneer opnieuw aanmelden door 3RO? Bij voortzetting van een door het IFZ geïndiceerde klinische behandeling in het kader van een verlengde of gewijzigde forensische zorgtitel. Voorbeeld: U heeft al een aanmelding gedaan voor betrokkene b.v. in het kader van een advies aan de rechtbank t.b.v. een strafadvies (art 14). De indicatiestelling is hiervoor afgegeven door het IFZ. Nu blijkt dat de rechtbank overweegt om betrokkene te schorsen uit preventieve hechtenis (art 80). U wilt adviseren dat hierin de voorwaarde wordt opgenomen dat betrokkene dient mee te werken aan een klinische behandeling zoals geïndiceerd door het IFZ.

2 U dient voordat u dit adviseert aan de rechtbank dan z.s.m. opnieuw een aanmelding hiervoor te doen bij het IFZ (en in IFZO) zodat wij kunnen onderzoeken of en per wanneer een vervroegde plaatsing realiseerbaar is. Er zijn dan gelijktijdig twee aanmeldingen van u actief bij het IFZ en in IFZO. Ander voorbeeld: U heeft betrokkene in het kader van TBS Proefverlof vorig jaar aangemeld en hiervoor een indicatiestelling verkregen, nu wordt de forensische zorgtitel gewijzigd door de rechtbank in een Voorwaardelijke Beëindiging van de TBS Maatregel, terwijl betrokkene zijn klinische verblijf bij dezelfde zorgaanbieder dient voort te zetten. U dient dan betrokkene opnieuw via IFZO aan te melden bij het IFZ. 4. Wanneer moet ik een her-indicatiestelling aanvragen bij NIFP/IFZ? Indien sprake is van: - Een herplaatsing naar dezelfde zorgaanbieder binnen dezelfde forensische zorgtitel op het moment dat betrokkene langer dan twee weken elders verblijft. - Indien er een overplaatsing naar een andere zorgaanbieder geïndiceerd is c.q. noodzakelijk is. - Als er een hoger niveau van beveiliging dan wel verblijfsintensiteit noodzakelijk is bij dezelfde zorgaanbieder. 5. Hoe kan ik een indicatiestelling ten behoeve van een klinische plaatsing aanvragen? De aanvraag moet via IFZO verlopen voor GW-PMO en 3RO. De aanvragen van het OM en Zorgaanbieders worden door hen rechtstreeks bij het IFZ gedaan. Het OM stuurt het vonnis art 37 op (of de RC de beslissing klinische observatie t.b.v. PJ artikel 196); het MMA voert dan de aanvraag in IFZO. En wij gaan er dan mee aan de slag. Zorgaanbieders kunnen telefonisch een aanmelding doen t.b.v. patiënten met artikel 37 ten behoeve van doorplaatsing, omdat hier geen reclassering bij is betrokken. 6. Kan ik een cliënt aanmelden voor een indicatiestelling en bijbehorende plaatsing op het moment dat de rechtbank dit al heeft uitgesproken bij vonnis (OH). Nee, in principe niet of de aanmelder moet kunnen aantonen dat de rechtbank dit geheel zelfstandig heeft besloten en dit niet op advies van de reclassering is gebeurd. Uitzonderingen zijn: - De kortdurende (DETOX) klinische opname van maximaal 7 weken. - Nieuwe aanvragen voor een vervolgvonnis nadat het IFZ al eerder een indicatiestelling heeft afgegeven en betrokkene nog verblijft in de geïndiceerde zorginstelling. En nieuwe aanvragen voor vervolgvonnissen waarvoor al eerder een indicatiestelling voor is afgeven door het IFZ en betrokkene nog verblijft in de geïndiceerde zorginstelling.

3 7. Kan ik ook aanmelden voor een indicatiestelling en plaatsingsbesluit achteraf? Nee, wij geven geen indicatiestellingen af voor plaatsingen in zorginstellingen waarvoor wij niet van te voren een aanvraag hebben ontvangen. 8. Hoe snel heb ik de beschikking over de door mij aangevraagde indicatiestelling? Op het moment dat de aanvraag via IFZO is gedaan, zien wij deze onmiddellijk op ons IFZO scherm. Wij beoordelen de aanvraag op compleetheid en op het moment dat dit het geval is wordt het dossier verdeeld aan een IFZ-coördinator die de indicatiestelling opstelt. Zodra deze akkoord bevonden is door de psychiater die eindverantwoordelijk is, wordt de indicatiestelling geüpload in IFZO en gefiatteerd. U krijgt hierop automatisch een bericht uit IFZO en kunt dan de Indicatiestelling inzien. Doorlooptijden Wij hanteren hierbij de volgende doorlooptijden: Bij een reguliere aanvraag vanaf datum dossier compleet: 10 werkdagen Bij een spoedaanvraag vanaf datum dossier compleet: 5 werkdagen Bij een crisisaanvraag vanaf datum compleet: 2 werkdagen Bij een PPC aanvraag: in principe dezelfde dag NB 1) Het is aan het IFZ te bepalen welke status een aanvraag heeft. NB 2) Zodra de indicatiestelling is afgerond vindt matching naar een zorgaanbieder plaats. Vervolgens heeft de zorgaanbieder maximaal 5 werkdagen (wat kan worden verlengd met nogmaals 5 werkdagen) de tijd om terug te koppelen of betrokkene al dan niet opgenomen kan worden. 9. Welke documenten/informatie moet ik aanleveren zodat de aanvraag compleet is? Voor 3RO en GW: Het parketnummer waarvoor de aanvraag wordt gedaan Zittingsdatum indien van toepassing en (beoogde) forensische titel Huidige Vonnis indien OH of Schorsingsbeschikking (art 80) zodat de plaatsing kan worden gerealiseerd Huidige Verblijfplaats Beschrijving huidig delict en juridische voorgeschiedenis Duidelijke vraagstelling met recente diagnostische beschrijving en een bijbehorende DSM IV classificatie met vermelding datum opstellen, functie en naam van opsteller, huidig medicatiegebruik en functioneren, motivatie en recidive-risico Beschrijving Sociale context en biografische gegevens Hulpverleningsgeschiedenis met eventuele Ontslagbrieven en/of beschrijving verloop behandeling van recente zorgverleners Contra-indicaties: bv betrokkene kan niet geplaatst worden in eigen regio i.v.m. delict of betrokkene kan niet geplaatst worden in kliniek X, omdat er familie van hem aldaar werkzaam is.

4 Bij aanvraag door 3RO moet ook worden aangeleverd: Tegelijkertijd met IFZO-aanvraag digitaal aanleveren bij secretariaat van de gekozen IFZ-locatie Intentie c.q. bereidheidsverklaring OvJ dat deze bereid is om zitting aan te vragen om de bijzondere voorwaarden te wijzigen, als het huidige vonnis of schorsingsbeschikking niet voorziet in bepaling dat betrokkene dient mee te werken aan de benodigde 24 uur zorg. Dit geldt ook bij aanvragen t.b.v. plaatsing in Detox of RIWB op het moment dat het huidige vonnis hierin niet in voorziet. Bij aanvraag TBS Proefverlof: Huidige machtiging TBS Proefverlof en laatste verlengingsvonnis TBS Maatregel, Proefverlofplan en laatste behandelplanbespreking Bij aanvraag verlenging Tbs-Maatregelen (Proefverlof en Voorw. Beëindiging en ook Voorwaardelijke TBS) Verlengingsvonnis en bijbehorende voortgangsrapportages en laatste behandelplanbespreking. Bij her-aanmelding: verslag behandelverloop van laatste zorgaanbieder. Bij aanvraag door GW moet ook worden aangeleverd: Tulp-registratie en indien bekend einddatum detentie. Bij aanvraag in het kader van artikel 43.3 een TR-rapport. Bij aanvraag 15.5 of 43.3 vermelding of betrokkene al is afgestraft of nog in afwachting is van strafrechtelijke beslissing OH. NB 1) Documenten die op JD online staan, hoeft u niet aan te leveren. NB 2) Een diagnostische beschrijving met een DSM IV-classificatie van niet ouder dan een jaar, gesteld door een psychiater of een GZ-psycholoog is bij veel aanvragen voor een indicatiestelling een vereiste. Wanneer u hier niet over beschikt, kunt u contact opnemen met de IFZ locatie. Er bestaan dan de volgende mogelijkheden: - IFZ geeft een indicatiestelling af voor een periode van klinische observatie en diagnostiek van maximaal 3 maanden. - Aanmelder indiceert eerst zelf t.b.v. aanvullende diagnostiek middels verdiepingsdiagnostiek in IFZO. - Er is een recente, uitgebreide diagnostische omschrijving aanwezig die door de coördinator IFZ als voldoende wordt beschouwd, indicatiestelling kan dan plaatsvinden. NB 3) Bij een aanvraag voor een indicatiestelling voor detox/stabilisatie/ motivatie/observatie/diagnostiek is een DSM IV classificatie geen vereiste voor indicatiestelling. 10. Wanneer kan cliënt geplaatst worden? Dit hangt van een aantal factoren af.

5 In principe kan de plaatsing gerealiseerd worden in de beoogde zorginstelling op het moment dat er een definitieve beslissing is dat betrokkene dient mee te werken aan de plaatsing. Voor alle aanvragen door het GW-PMO geldt dat hiervoor toestemming nodig is van het BSF en de mogelijkheid van de zorgaanbieder om betrokkene zo spoedig mogelijk op te nemen. Voor 3RO geldt dat er een vonnis(oh), schorsingsbeschikking (art 80) of een besluit OM in het geval van een VW VI, moet zijn uitgesproken (en beschikbaar) waarin door de rechtbank /OM is bepaald dat betrokkene dient mee te werken aan een klinische plaatsing danwel plaatsing in een RIWB. Een plaatsing kan dan worden gerealiseerd aansluitend op de einddatum detentie indien hij/zij is gedetineerd of indien op vrije voeten op het moment dat de beoogde zorgaanbieder betrokkene kan opnemen. Het is dus zaak dat de aanmelder het IFZ in een zo vroeg mogelijk stadium informeert en/of voorziet van het vonnis etc. en de einddatum detentie, zodat de plaatsing zo spoedig mogelijk kan worden gerealiseerd. Een cliënt kan dus nooit door het IFZ worden geplaatst zonder dat hier een beslissing (OH) van de rechtbank/om aan ten grondslag ligt met een hiervoor afgegeven bijbehorende indicatiestelling. Mogelijkheid tot overbruggingszorg Mocht de plaatsing onverhoopt niet aansluitend aan de einddatum detentie kunnen plaatsvinden bij de door het IFZ geïndiceerde, gematchte zorgaanbieder dan kan er een aanvraag overbruggingszorg worden gedaan door het IFZ bij een andere zorgaanbieder voor maximaal vier maanden. Geldigheid Indicatiestelling en Plaatsingsduur De Indicatiestelling en bijbehorende plaatsing eindigen op het moment van GW-titels (15.5, 43.3 en ISD) op het moment dat de einddatum detentie is bereikt. Voor de indicatiestellingen die door 3RO zijn afgegeven is de geldigheidsduur afhankelijk en dus bepaald door wat er in het vonnis, de beschikking of het besluit is beschreven.

Standaardafspraken tussen zorgaanbieders en PI s bij overplaatsingen van gedetineerden

Standaardafspraken tussen zorgaanbieders en PI s bij overplaatsingen van gedetineerden Standaardafspraken tussen zorgaanbieders en PI s bij overplaatsingen van gedetineerden Aanleiding Gedetineerden kunnen vanuit het gevangeniswezen bij forensische zorgaanbieders buiten het GW worden geplaatst

Nadere informatie

AANWIJZING CONTROLEPROTOCOL PRODUCTIEVERANTWOORDINGEN FORENSISCHE ZORG 2011

AANWIJZING CONTROLEPROTOCOL PRODUCTIEVERANTWOORDINGEN FORENSISCHE ZORG 2011 1 AANWIJZING CONTROLEPROTOCOL PRODUCTIEVERANTWOORDINGEN FORENSISCHE ZORG 2011 Inhoud 1. Algemeen 2. Inhoud van het accountantsonderzoek 3. Controleverklaring 4. Forensische Zorgtitels (Strafrechtelijke

Nadere informatie

Informatie Piet Roordakliniek. Tactus

Informatie Piet Roordakliniek. Tactus Informatie Tactus Behandelaanbod Forensische Verslavingskliniek De is een forensische verslavingskliniek en biedt behandeling aan cliënten die veelvuldig met justitie in aanraking zijn gekomen, langdurig

Nadere informatie

Het geheel betreft afspraken tijdens het proces van indicatiestelling, plaatsing, behandeling en terugplaatsing/ontslag.

Het geheel betreft afspraken tijdens het proces van indicatiestelling, plaatsing, behandeling en terugplaatsing/ontslag. Het procesmodel om te komen tot snellere uitplaatsing naar GGZ Bij een aanzienlijk deel van de gedetineerden die verblijven in penitentiaire inrichtingen (PI s) is sprake van (ernstige) psychiatrische

Nadere informatie

Aan: Zorgaanbieders DB(B)C Afzender: Projectorganisatie DB(B)C

Aan: Zorgaanbieders DB(B)C Afzender: Projectorganisatie DB(B)C Aan: Zorgaanbieders DB(B)C Afzender: Projectorganisatie DB(B)C Betreft: Wijzigingen Spelregels DB(B)C per 1 nuari 2011 Datum: 17 augustus 2010 1. Inleiding De Spelregels DB(B)C-registratie voor de forensische

Nadere informatie

Vers van de pers: recidive na forensische zorg

Vers van de pers: recidive na forensische zorg Vers van de pers: recidive na forensische zorg Klaus Drieschner, Jessica Hill FFZ, Opbouw 1. Achtergrondinformatie over de forensische zorg; 2. Onderzoeksresultaten 3. Blik in de toekomst Disclaimer: 1.

Nadere informatie

Beveiliging Forensisch Psychiatrische Afdelingen. Inspectiebericht Themaonderzoek

Beveiliging Forensisch Psychiatrische Afdelingen. Inspectiebericht Themaonderzoek Beveiliging Forensisch Psychiatrische Afdelingen Inspectiebericht Themaonderzoek Beveiliging Forensisch Psychiatrische Afdelingen Inspectiebericht Themaonderzoek September 2009 Inspectie voor de Sanctietoepassing

Nadere informatie

De forensische zorgketen

De forensische zorgketen De forensische zorgketen Inkoop, Indicatiestelling, Plaatsing en Financiering 17 juni 2019 Forensische Zorg Forensische zorg is: geestelijke gezondheids-, verslavings- en verstandelijk gehandicaptenzorg

Nadere informatie

Een niet vrijwillige opname in het verpleeghuis. Informatie voor familie. Ouderen. Mondriaan. voor geestelijke gezondheid

Een niet vrijwillige opname in het verpleeghuis. Informatie voor familie. Ouderen. Mondriaan. voor geestelijke gezondheid Een niet vrijwillige opname in het verpleeghuis Informatie voor familie Ouderen Mondriaan voor geestelijke gezondheid Ouderen Niet vrijwillige opname 2 Niet vrijwillige opname Ouderen Waarom deze folder?

Nadere informatie

Handboek. Forensische Zorg

Handboek. Forensische Zorg Handboek Forensische Zorg Handboek Forensische Zorg 2 Handboek Forensische Zorg Handboek Forensiche Zorg 3 Inhoudsopgave Deel 1 Hoofdstuk 1. Forensische Zorg 13 Hoofdstuk 2. Ketenproces forensische zorg

Nadere informatie

1. Bijlage I: Regeling crisisopname

1. Bijlage I: Regeling crisisopname 1. Bijlage I: Regeling 15.1 Algemene uitgangspunten Zorgkantoren zijn verantwoordelijk voor: het formuleren van eenduidig beleid op het gebied van en informeren betrokken ketenpartijen hierover; V&V: het

Nadere informatie

ACCCOUNTANTSPROTOCOL GENORMEERDE PRESTATIE- INDICATOREN FORENSISCHE PSYCHIATRIE 2018

ACCCOUNTANTSPROTOCOL GENORMEERDE PRESTATIE- INDICATOREN FORENSISCHE PSYCHIATRIE 2018 Dienst Justitiële Inrichtingen Ministerie van Justitie en Veiligheid 1 Copro 18050F5 ACCCOUNTANTSPROTOCOL GENORMEERDE PRESTATIE- INDICATOREN FORENSISCHE PSYCHIATRIE 2018 Het accountantsprotocol is opgesteld

Nadere informatie

Een niet vrijwillige opname in het verpleeghuis

Een niet vrijwillige opname in het verpleeghuis Een niet vrijwillige opname in het verpleeghuis Ouderen Een niet vrijwillige opname in het verpleeghuis Introductie Op dit moment is uw dementerend familielid in behandeling bij Mondriaan Ouderen van Mondriaan.

Nadere informatie

Uitvoeringsprotocol Forensische Zorg 2011

Uitvoeringsprotocol Forensische Zorg 2011 Uitvoeringsprotocol Forensische Zorg 2011 Praktische handreiking werkwijze 2011 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 Inleiding 7 Leeswijzer 9 Hoofdstuk 1. Forensische zorg 13 1.1 Wat is forensische zorg? 14

Nadere informatie

Meldingsformulier Centrale Toegang Beschermd Wonen en Ambulante Begeleiding door instellingen voor maatschappelijke opvang

Meldingsformulier Centrale Toegang Beschermd Wonen en Ambulante Begeleiding door instellingen voor maatschappelijke opvang IJsselland Meldingsformulier Centrale Toegang Beschermd Wonen en Ambulante Begeleiding door instellingen voor maatschappelijke opvang Waarvoor is dit formulier? Wilt u zich melden voor beschermd wonen

Nadere informatie

ACCCOUNTANTSPROTOCOL GENORMEERDE PRESTATIE- INDICATOREN FORENSISCHE PSYCHIATRIE 2017

ACCCOUNTANTSPROTOCOL GENORMEERDE PRESTATIE- INDICATOREN FORENSISCHE PSYCHIATRIE 2017 Dienst Justitiële Inrichtingen Ministerie van Justitie en Veiligheid 1 ACCCOUNTANTSPROTOCOL GENORMEERDE PRESTATIE- INDICATOREN FORENSISCHE PSYCHIATRIE 2017 Dit accountantsprotocol is op maat gemaakt voor

Nadere informatie

Handboek. Forensische Zorg

Handboek. Forensische Zorg Handboek Forensische Zorg Editie 2, september 2013 Inhoudsopgave 1 Forensische zorg 10 1.1 Wat is forensische zorg? 11 1.2 Afbakening forensische zorg 13 1.3 Juridisch kader 14 2 Ketenprocessen forensische

Nadere informatie

Handboek. Forensische Zorg

Handboek. Forensische Zorg Handboek Forensische Zorg Editie 2, september 2013 Inhoudsopgave 1 Forensische zorg 10 1.1 Wat is forensische zorg? 11 1.2 Afbakening forensische zorg 13 1.3 Juridisch kader 14 2 Ketenprocessen forensische

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier:

Aanmeldingsformulier: Aanmeldingsformulier: Wat van belang is: Print dit aanmeldingsformulier uit en vul het daarna zo compleet mogelijk in. Moeilijk?, dat valt wel mee. Kom je er niet uit, vraag dan de hulpverlening om advies.

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMNE:2016:7750

ECLI:NL:RBMNE:2016:7750 ECLI:NL:RBMNE:2016:7750 Instantie Datum uitspraak 01-11-2016 Datum publicatie 07-08-2017 Zaaknummer 07.607382.06 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Midden-Nederland Penitentiair

Nadere informatie

Samenvatting. Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum Cahier

Samenvatting. Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum Cahier Samenvatting In dit rapport worden voor het eerst cijfers over de strafrechtelijke recidive na uitstroom uit de hele forensische zorg (FZ) gepresenteerd. Eerder beperkte het recidiveonderzoek voor de FZ

Nadere informatie

Afspraken inzet klinisch verblijf JGGZ bij niet-gecontracteerde aanbieders

Afspraken inzet klinisch verblijf JGGZ bij niet-gecontracteerde aanbieders Afspraken inzet klinisch verblijf JGGZ bij niet-gecontracteerde aanbieders 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding:...3 2. Beschrijving collegiale toets...4 3. Administratief proces...8 Inzet gecontracteerde aanbieder

Nadere informatie

Aanwijzing plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis (pz-maatregel) op grond van artikel 37, eerste lid, Wetboek van Strafrecht

Aanwijzing plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis (pz-maatregel) op grond van artikel 37, eerste lid, Wetboek van Strafrecht JU Aanwijzing plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis (pz-maatregel) op grond van artikel 37, eerste lid, Wetboek van Strafrecht Categorie: Executie Rechtskarakter: Aanwijzing in de zin van art. 130,

Nadere informatie

Forensisch Beschermd Wonen Het Hoogeland. informatie voor verwijzers

Forensisch Beschermd Wonen Het Hoogeland. informatie voor verwijzers Forensisch Beschermd Wonen Het Hoogeland informatie voor verwijzers Forensisch Beschermd Wonen Het Hoogeland Informatie voor verwijzers Forensisch Beschermd Wonen Het Hoogeland biedt in een open setting

Nadere informatie

Aanmeldformulier Zorg

Aanmeldformulier Zorg Aanmeldformulier Zorg Met dit formulier kunt u zorg aanvragen bij de Socned Zorg & Coaching. Mocht u vragen hebben over de inhoud van dit formulier dan kunt u bellen met (074-3490006) Formulier + aanvullende

Nadere informatie

Procedure Samenwerkingsafspraken indicatie en plaatsing, tussen

Procedure Samenwerkingsafspraken indicatie en plaatsing, tussen Procedure Samenwerkingsafspraken indicatie en plaatsing, tussen - Penitentiair Psychiatrisch Centrum - (Forensische) GGz voorzieningen - Politie - Openbaar Ministerie - Nederlands Instituut voor Forensische

Nadere informatie

Juridische basiskennis over de maatregel TBS, oplegging en verlenging

Juridische basiskennis over de maatregel TBS, oplegging en verlenging TBS voor Dummies Juridische basiskennis over de maatregel TBS, oplegging en verlenging Auteur: Miriam van der Mark, advocaat-generaal en lid van de Kerngroep Forum TBS Algemeen De terbeschikkingstelling

Nadere informatie

Aanmeldformulier Regionale Toegang voor Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang

Aanmeldformulier Regionale Toegang voor Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang Aanmeldformulier Regionale Toegang voor Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang U kunt de Regionale Toegang bereiken via regionaletoegang@utrecht.nl of bel 030-286 3302. 1 Wie bent u? Geboortenaam Tussenvoegsel

Nadere informatie

Regeling spoedzorg gehandicaptenzorg Noord-Oost Brabant.

Regeling spoedzorg gehandicaptenzorg Noord-Oost Brabant. Regeling spoedzorg gehandicaptenzorg Noord-Oost Brabant. 1. Regeling Spoedzorg Dit document beschrijft de regeling spoedzorg, zoals deze is overeengekomen en wordt uitgevoerd door de verschillende betrokken

Nadere informatie

ZIKOS Indicatieformulier

ZIKOS Indicatieformulier ZIKOS Indicatieformulier Doelgroep Op de afdeling ZIKOS (Zeer Intensieve Kortdurende Observatie- en Stabilisatieafdeling) worden jongens en meisjes tot een leeftijd van 18 ar opgenomen bij wie sprake is

Nadere informatie

De Crisismaatregel (CM) in de Wet Verplichte GGZ

De Crisismaatregel (CM) in de Wet Verplichte GGZ De Crisismaatregel (CM) in de Wet Verplichte GGZ Werkproces, rollen en aandachtspunten Ketenconferentie 14 maart Welke partijen in de keten zijn primair betrokken bij de CM? Waar gaan we het over hebben?

Nadere informatie

ZIKOS Indicatieformulier

ZIKOS Indicatieformulier ZIKOS Indicatieformulier Doelgroep Op de afdeling ZIKOS (Zeer Intensieve Kortdurende Observatie- en Stabilisatieafdeling) worden jongens en meisjes tot een leeftijd van 18 ar opgenomen bij wie sprake is

Nadere informatie

Perceel: Klinisch. : Annex Jeugdige justitiabelen in de GGZ

Perceel: Klinisch. : Annex Jeugdige justitiabelen in de GGZ Annex Jeugdige justitiabelen in de GGZ Perceel: Klinisch Bijlage Perceel : Annex Jeugdige justitiabelen in de GGZ : Klinische Zorg Deze Annex omvat de aanvullende bepalingen die van toepassing zijn bij

Nadere informatie

3. Afbakening prestaties ZZP s en extramurale parameters FZ

3. Afbakening prestaties ZZP s en extramurale parameters FZ REGELING Regeling Declaratiebepalingen prestaties ZZP s en extramurale parameters FZ Ingevolge de artikelen 36, 37 en 38, tweede lid, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse

Nadere informatie

Prestatie-indicatoren forensische psychiatrie

Prestatie-indicatoren forensische psychiatrie Prestatie-indicatoren forensische psychiatrie Eindrapportage Verslagjaar 2017 versie 1.1 (defintief) INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Eindrapportage... 3 1.3 Aanlevering data verslagjaar

Nadere informatie

Intensieve Zorgafdeling de Hazelaar

Intensieve Zorgafdeling de Hazelaar Intensieve Zorgafdeling de Hazelaar 2 Doelstelling Het doel van het project is om patiënten die vallen binnen de doelgroep zo spoedig mogelijk weer naar de - of een thuissituatie te laten terugkeren of

Nadere informatie

P R O J U S T I T I A

P R O J U S T I T I A Psychiatrisch onderzoek P R O J U S T I T I A betreffende de heer/mevrouw Voornamen TUSSENVOEGSEL(S) ACHTERNAAM geboren : dag maand jaar te : plaats, land verblijvend : forensisch psychiatrische instelling

Nadere informatie

De Vrouwenopvang. MS/DS/FA/JJ/09u.002285. Geachte mevrouw, geachte heer,

De Vrouwenopvang. MS/DS/FA/JJ/09u.002285. Geachte mevrouw, geachte heer, Antwoordnummer 10275, 2280 WB Rijswijk Centraal Orgaan opvang asielzoekers Uitvoeringsorganisatie Rvb De Vrouwenopvang telefoon (0800) 020 10 51 fax (070) 37 27 686 postadres antwoordnummer 10275 2280

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

De uitvoering van het jeugdstrafrecht

De uitvoering van het jeugdstrafrecht Stelselwijziging Jeugd Factsheet De uitvoering van het jeugdstrafrecht Na inwerkingtreding van de Jeugdwet De uitvoering van het jeugdstrafrecht 1 De uitvoering van het jeugdstrafrecht 2 Inleiding Deze

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 81 29 april 2009 Aanwijzing plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis (pz-maatregel) op grond van artikel 37 lid 1 wetboek

Nadere informatie

III. Rapportage Civiel (beslissingsdiagnostiek jeugd) 7. Rapportages civiel (bladzijde 26) 7.1 Jeugdigen 7.1.1 Productie 7.1.

III. Rapportage Civiel (beslissingsdiagnostiek jeugd) 7. Rapportages civiel (bladzijde 26) 7.1 Jeugdigen 7.1.1 Productie 7.1. Jaarcijfers NIFP 2014: Inhoud I. Zorg 1. Zorg Gevangeniswezen (bladzijde 2) 1.1 Productie 1.2 Populatie 2. Zorg Directie Bijzondere Voorzieningen (bladzijde 5) 2.1 Productie 2.2 Populatie II. Rapportage

Nadere informatie

Protocol RM psychogeriatrie Gooi & Vechtstreek

Protocol RM psychogeriatrie Gooi & Vechtstreek Protocol RM psychogeriatrie Gooi & Vechtstreek Netwerk Dementie Gooi & Vechtstreek Januari 2013 INLEIDING Dit protocol is tot stand gekomen vanuit het Netwerk Dementie Gooi & Vechtstreek. De volgende personen

Nadere informatie

BIJLAGE E Definitielijst

BIJLAGE E Definitielijst BIJLAGE E Definitielijst Ter aanvulling op of in afwijking van de begrippen vermeld in de ARVODI (bijlage A), worden de belangrijkste begrippen uit de aanbesteding Forensische Zorg 2018 hieronder toegelicht.

Nadere informatie

Prestatie-indicatoren forensische psychiatrie

Prestatie-indicatoren forensische psychiatrie Prestatie-indicatoren forensische psychiatrie Eindrapportage Verslagjaar 2015 versie 0.5 (definitief) 1 1. Inleiding... 4 1.1 Doelstelling... 4 1.2 Eindrapportage... 4 1.3 Aanlevering data verslagjaar

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over privacy en het beroepsgeheim

Veelgestelde vragen over privacy en het beroepsgeheim Inleiding Deze folder is opgesteld voor patiënten van de kliniek, opgenomen met een rechterlijke machtiging, tbs-maatregel of andere strafrechtelijke titel die vragen hebben over het beroepsgeheim en het

Nadere informatie

Overeenkomst Verdiepingsdiagnostiek. Contractduur : 1 januari december 2014 Onderwerp : Overeenkomst Verdiepingsdiagnostiek

Overeenkomst Verdiepingsdiagnostiek. Contractduur : 1 januari december 2014 Onderwerp : Overeenkomst Verdiepingsdiagnostiek Overeenkomst Verdiepingsdiagnostiek Contractduur : 1 januari 2013-31 december 2014 Onderwerp : Overeenkomst Verdiepingsdiagnostiek De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, Ministerie van Veiligheid

Nadere informatie

Het aanvragen van een toelaatbaarheidsverklaring, bij wie en door wie?

Het aanvragen van een toelaatbaarheidsverklaring, bij wie en door wie? Het aanvragen van een toelaatbaarheidsverklaring, bij wie en door wie? Een handreiking om te kunnen bepalen waar de TLV moet worden aangevraagd. Een samenvatting voor het toepassen van grensverkeer. Versie

Nadere informatie

Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (Wet Bopz) / 31

Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (Wet Bopz) / 31 Verkorte inhoudsopgave: Algemene inhoudsopgave / V De Wet Bopz in kort bestek / 1 Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (Wet Bopz) / 31 Uitvoeringsregelingen Wet Bopz / 95 Voorstel Wet

Nadere informatie

13 juli 2018, versie 2.0 TBS Dwang

13 juli 2018, versie 2.0 TBS Dwang Paragraaf 1 Inleiding De aanleiding voor het schrijven van een nieuw plaatsingskader is zowel gelegen in de naderende inwerkingtreding van de Wet forensische zorg (Wfz), als in de in 2016 gewijzigde Aanbestedingswet

Nadere informatie

Regeling spoedzorg Gehandicaptenzorg

Regeling spoedzorg Gehandicaptenzorg Regeling spoedzorg Gehandicaptenzorg Zorgkantoorregio Noordoost Brabant 1 Regeling spoedzorg Dit document beschrijft de regeling spoedzorg, zoals deze is overeengekomen en wordt uitgevoerd door de verschillende

Nadere informatie

Prestatie-indicatoren forensische psychiatrie

Prestatie-indicatoren forensische psychiatrie Prestatie-indicatoren forensische psychiatrie Eindrapportage Verslagjaar 2016 versie 1.1 (defintief) INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Eindrapportage... 3 1.3 Aanlevering data verslagjaar

Nadere informatie

Op al deze eisen dient u een antwoord in te vullen in de daarvoor bestemde kolom.

Op al deze eisen dient u een antwoord in te vullen in de daarvoor bestemde kolom. Aanmeldingscriteria De regio West Brabant Oost (WBO) heeft de volgende eisen geformuleerd, waaraan een zorg aanbieder dient te voldoen om ambulante jeugdhulp te kunnen leveren aan jeugdigen uit de regio

Nadere informatie

ZIKOS Indicatieformulier

ZIKOS Indicatieformulier ZIKOS Indicatieformulier Doelgroep Op de afdeling ZIKOS (Zeer Intensieve Kortdurende Observatie- en Stabilisatieafdeling) worden jongens en meisjes tot een leeftijd van 18 ar opgenomen bij wie sprake is

Nadere informatie

DE VOORWAARDELIJKE MACHTIGING; GEDWONGEN BEHANDELING BUITEN HET PSYCHIATRISCH ZIEKENHUIS

DE VOORWAARDELIJKE MACHTIGING; GEDWONGEN BEHANDELING BUITEN HET PSYCHIATRISCH ZIEKENHUIS DE VOORWAARDELIJKE MACHTIGING; GEDWONGEN BEHANDELING BUITEN HET PSYCHIATRISCH ZIEKENHUIS INHOUD Woord vooraf De Wet Bopz Wat is een voorwaardelijke machtiging? Wie mogen een voorwaardelijke machtiging

Nadere informatie

Bijlage C: Leveringsstatus

Bijlage C: Leveringsstatus Bijlage C: Leveringsstatus Geldend voor de Melding Aanvang Zorg Situatie Cliënt ontvangt alle toegewezen zorg. Geleverde klasse (en opslag) is gelijk aan ZTW Cliënt ontvangt deel van toegewezen zorg, maar

Nadere informatie

Gedwongen opgenomen met een inbewaringstelling. Informatie voor cliënten

Gedwongen opgenomen met een inbewaringstelling. Informatie voor cliënten Gedwongen opgenomen met een inbewaringstelling Informatie voor cliënten Inleiding In deze folder worden de regels van een gedwongen opname met een inbewaringstelling (IBS) uitgelegd. De regels voor een

Nadere informatie

DEEL I PRESENTATIE Marktconsultatie forensische zorg 8 juni 2017

DEEL I PRESENTATIE Marktconsultatie forensische zorg 8 juni 2017 DEEL I PRESENTATIE Marktconsultatie Forensische zorg Vergroten van de bekendheid met forensische zorg onder gemeenten 8 juni 2017 Agenda bijeenkomst 13.30 13.45 Introductie en kennismaking 13.45 14.00

Nadere informatie

Forensische-zorgwijzer

Forensische-zorgwijzer Forensische-zorgwijzer Klinische zorg Verblijfszorg Ambulante zorg Stapelzorg Vrijheidsbenemende of vrijheidsbeperkende maatregelen. Geen vrijheidsbeperkende maatregelen. Verblijf, begeleiding en bescherming.

Nadere informatie

Veiligheidshuis Regio Utrecht. Jaarverslag Veiligheidshuis Regio Utrecht

Veiligheidshuis Regio Utrecht. Jaarverslag Veiligheidshuis Regio Utrecht Veiligheidshuis Regio Utrecht Jaarverslag - 2016 Veiligheidshuis Regio Utrecht april 2017 Het Veiligheidshuis Regio Utrecht (VHRU) - dat zijn we samen - Het VHRU is een samenwerkingsverband waarin gemeenten,

Nadere informatie

Crisiszorg in de Wlz 2016 Regionale invulling van de Wlz-crisisregeling in de regio Amstelland en de Meerlanden, sector Verpleging en Verzorging

Crisiszorg in de Wlz 2016 Regionale invulling van de Wlz-crisisregeling in de regio Amstelland en de Meerlanden, sector Verpleging en Verzorging Crisiszorg in de Wlz 2016 Regionale invulling van de Wlz-crisisregeling in de regio Amstelland en de Meerlanden, sector Verpleging en Verzorging Dit document geldt als aanvulling op het document Crisiszorg

Nadere informatie

Stelselwijziging Jeugd. Factsheet. De uitvoering van het jeugdstrafrecht. Na inwerkingtreding van de Jeugdwet

Stelselwijziging Jeugd. Factsheet. De uitvoering van het jeugdstrafrecht. Na inwerkingtreding van de Jeugdwet Stelselwijziging Jeugd Factsheet De uitvoering van het jeugdstrafrecht Na inwerkingtreding van de Jeugdwet Inleiding Deze factsheet heeft betrekking op de uitvoering van het jeugdstrafrecht na de invoering

Nadere informatie

Handboek. Forensische Zorg

Handboek. Forensische Zorg Handboek Forensische Zorg 2 Handboek Forensische Zorg Handboek Forensische Zorg Handboek Forensiche Zorg 3 Inhoudsopgave 4 Handboek Forensische Zorg Deel 1 Hoofdstuk 1. Forensische Zorg 13 Hoofdstuk 2.

Nadere informatie

Transfer ZORG NA OPNAME

Transfer ZORG NA OPNAME Transfer ZORG NA OPNAME Transfer Zorg na opname Het is mogelijk dat u na opname nog zorg nodig heeft. Deze zorg wordt geregeld via Transfer. Transfer bestaat uit een Transferverpleegkundige en transfermedewerker.

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie 2 Recidivemeting forensische zorg

Haalbaarheidsstudie 2 Recidivemeting forensische zorg Memorandum 2015-1 Haalbaarheidsstudie 2 Recidivemeting forensische zorg Nader onderzoek naar de ontwikkeling van een recidivemonitor voor de sector forensische zorg C. Boonmann B.S.J. Wartna C.E. Schapers

Nadere informatie

Datum 30 juni 2016 Onderwerp Inzet en verlenging van de maatregel van terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege

Datum 30 juni 2016 Onderwerp Inzet en verlenging van de maatregel van terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Accreditatie procedure

Accreditatie procedure Accreditatie procedure De accreditatieaanvragen worden beoordeeld door de accreditatiecommissie BOKA. De accreditatieaanvraag wordt gecontroleerd en beoordeeld door de accreditatiecommissie volgens de

Nadere informatie

Prestatie-indicatoren forensische psychiatrie verslagjaar 2013

Prestatie-indicatoren forensische psychiatrie verslagjaar 2013 Prestatie-indicatoren forensische psychiatrie verslagjaar 2013 Versie 1.0 Status: Vastgesteld Pagina 1 van 18 Colofon Afzendgegevens Directie Forensische Zorg Turfmarkt 147 2511 DP Postbus 30132 Den Haag

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit Wanneer kan ik Wlz aanvragen? Als u blijvend intensieve zorg nodig heeft, dan komt u misschien in aanmerking voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Nadere informatie

Verdiepingsdiagnostiek Marktconsultatie 2017

Verdiepingsdiagnostiek Marktconsultatie 2017 Verdiepingsdiagnostiek Marktconsultatie 2017 Datum woensdag 8 juni 2016 Status definitief Pagina 1 van 25 Afzendgegevens Divisie Forensische Zorg en Justitiële Jeugdinrichtingen (ForZo/JJI) Turfmarkt 147

Nadere informatie

De vernieuwing van de forensische zorg in een strafrechtelijk kader Uitgangspunten, uitwerking en invoering

De vernieuwing van de forensische zorg in een strafrechtelijk kader Uitgangspunten, uitwerking en invoering De vernieuwing van de forensische zorg in een strafrechtelijk kader Uitgangspunten, uitwerking en invoering 1. Inleiding Dit document bevat in de eerste plaats een beschrijving van de wijze waarop de forensische

Nadere informatie

Crisiszorg in de Wlz 2016 Regionale invulling van de Wlz-crisisregeling in de regio Zuid-Holland Noord, sector Verpleging en Verzorging

Crisiszorg in de Wlz 2016 Regionale invulling van de Wlz-crisisregeling in de regio Zuid-Holland Noord, sector Verpleging en Verzorging Crisiszorg in de Wlz 2016 Regionale invulling van de Wlz-crisisregeling in de regio Zuid-Holland Noord, sector Verpleging en Verzorging LET OP: de Wlz-crisisregeling in Zuid-Holland Noord wijzigt op 01-02-16.

Nadere informatie

Doorkiesnummer Ons kenmerk /2019

Doorkiesnummer Ons kenmerk /2019 Aan de Vaste commissie voor Justitie en Veiligheid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Datum 19 juni 2019 Contactpersoon J. Hogervorst Onderwerp Algemeen overleg Tbs

Nadere informatie

Samen met u behandelafspraken maken

Samen met u behandelafspraken maken Samen met u behandelafspraken maken om een opname te voorkomen Voorwaardelijke machtiging Deze brochure geeft informatie over de voorwaardelijke machtiging voor poliklinische patiënten. Dit is een maatregel

Nadere informatie

Stelselwijziging Jeugd. Factsheet. De uitvoering van het jeugdstrafrecht. Na inwerkingtreding van de Jeugdwet

Stelselwijziging Jeugd. Factsheet. De uitvoering van het jeugdstrafrecht. Na inwerkingtreding van de Jeugdwet Stelselwijziging Jeugd Factsheet De uitvoering van het jeugdstrafrecht Na inwerkingtreding van de Jeugdwet Inleiding Dit memo heeft betrekking op de uitvoering van het jeugdstrafrecht na de invoering

Nadere informatie

Vier zorgprogramma s ingezet vanuit het veiligheidshuis. [ontwikkeld door Palier]

Vier zorgprogramma s ingezet vanuit het veiligheidshuis. [ontwikkeld door Palier] Vier zorgprogramma s ingezet vanuit het veiligheidshuis [ontwikkeld door Palier] Palier, enkele kenmerken Begonnen als Forensische & Intensieve zorg Parnassia (2004). Omvang nu 175 bedden nu 513 medewerkers

Nadere informatie

Inleiding. Toelichting op aanvraagprocedure

Inleiding. Toelichting op aanvraagprocedure Inleiding U heeft het aanvraagpakket van Bureau Jeugdzorg gedownload in verband met een (her)aanvraag AWBZ in de vorm van PGB/ZIN of ZZP c.q. verblijfsindicatie. Dit pakket bevat: Een uitleg over de procedure

Nadere informatie

1 Aanleiding. 2 Melding. Conclusies Stappen Door wie? Voorwaarden. Laatste wijziging: 28-06-2010. Vindt familie / hulpverlener / omgeving

1 Aanleiding. 2 Melding. Conclusies Stappen Door wie? Voorwaarden. Laatste wijziging: 28-06-2010. Vindt familie / hulpverlener / omgeving Laatste wijziging: 28-06-2010 Procedure inbewaringstelling (ibs) machtiging voortzetting ibs Introductie E inbewaringstelling (ibs) is e spoedmaatregel om iemand bij onmiddellijk dreigd gevaar gedwong

Nadere informatie

Forensische zorgtrajecten in het gevangeniswezen (samenvatting)

Forensische zorgtrajecten in het gevangeniswezen (samenvatting) Forensische zorgtrajecten in het gevangeniswezen (samenvatting) Onderzoek in zes penitentiaire inrichtingen naar signalering, indicatiestelling en plaatsing Willemijn Roorda Wendy Buysse SAMENVATTING Forensische

Nadere informatie

Inkoop Forensische Zorg 2015

Inkoop Forensische Zorg 2015 Inkoop Forensische Zorg 2015 11 september 2014 Inhoud 1. Kaders forensische zorg 2. Inkoopbeleid 3. Nieuw initiatief 4. Inkoopproces en planning 5. Indicatiestelling en plaatsing Vragen 2 1. Kaders Forensische

Nadere informatie

Bijlage 2: Casusbeschrijvingen

Bijlage 2: Casusbeschrijvingen Bijlage 2: Casusbeschrijvingen Een zorgwekkende zorgmijder in de ISD (trajectregime) Peter is een 32-jarige man met een rijke historie aan hulpverleningscontacten. Vanaf zijn 9 e jaar waren er al contacten

Nadere informatie

Wet Verplichte GGZ. Ontwikkelplein informatie uitwisseling Personen met verward gedrag. 28 juni 2017

Wet Verplichte GGZ. Ontwikkelplein informatie uitwisseling Personen met verward gedrag. 28 juni 2017 Wet Verplichte GGZ Ontwikkelplein informatie uitwisseling Personen met verward gedrag 28 juni 2017 Onderwerpen 1. Historie en wetsbehandeling Wvggz 2. Wvggz en personen met verward gedrag 3. Huidige BOPZ

Nadere informatie

Psychologische en psychiatrische rapportage in strafzaken. Informatie voor onderzochte

Psychologische en psychiatrische rapportage in strafzaken. Informatie voor onderzochte Psychologische en psychiatrische rapportage in strafzaken Informatie voor onderzochte de rechter. ook zij bedoeld. i. Als in deze brochure wordt gesproken over hij wordt daarmee Terminologie: gaat maken.

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Toegang Beschermd Wonen

Aanmeldingsformulier Toegang Beschermd Wonen Aanmeldingsformulier Toegang Beschermd Wonen Waarvoor is dit formulier? Met dit formulier vraagt u bij GGD Gelderland-Zuid (regio Nijmegen en regio Rivierenland) een indicatie voor Beschermd Wonen aan.

Nadere informatie

Informatie voor betrokkenen

Informatie voor betrokkenen Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie Nederla voor Forensische Psychiatrie en Psychologie Nederlands Instituut vo Psychiatrie en Psychologie Nederlands Instituut voor Forensisc

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOBR:2015:1950

ECLI:NL:RBOBR:2015:1950 ECLI:NL:RBOBR:2015:1950 Instantie Datum uitspraak 20-03-2015 Datum publicatie 03-04-2015 Rechtbank Oost-Brabant Zaaknummer 01/845401-11 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

Beleidskader plaatsing Forensische Zorg. Datum 2010/2011 Status Vastgesteld

Beleidskader plaatsing Forensische Zorg. Datum 2010/2011 Status Vastgesteld Beleidskader plaatsing Forensische Zorg Datum 2010/2011 Status Vastgesteld DEFINITIEF beleidskader plaatsing 2010/2011 Colofon Afzendgegevens Directoraat-Generaal Preventie, Jeugd en Sancties Directie

Nadere informatie

Het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie

Het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie Het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie Het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) is een centrum van expertise en kennis op het gebied van

Nadere informatie

RICHTLIJN NAAR EEN COMPLETE AANVRAAG

RICHTLIJN NAAR EEN COMPLETE AANVRAAG RICHTLIJN NAAR EEN COMPLETE AANVRAAG VAN: CIZ ONDERWERP: RICHTLIJN NAAR EEN COMPLETE AANVRAAG VERSIE: 6.0 DATUM: 1-1- 2013 INLEIDING Uniformeren van informatie bij de In deze richtlijn staat welke informatie

Nadere informatie

Aanmeldformulier Pagina 1 van 5

Aanmeldformulier Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Om uw aanmelding in behandeling te kunnen nemen, verzoeken wij u onderstaande vragen volledig in te vullen. 1. Personalia cliënt BSN (burgerservice nummer): Geslacht: Vrouw Man Achternaam:

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 29 juni 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 29 juni 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Amarant Amar De W oens else oens else Poort Juni Jun

Amarant Amar De W oens else oens else Poort Juni Jun Pag. 1 Amarant De Woenselse Poort Juni 2011 Pag. 2 Voorstellen Harry Kat Manager specialistische zorg Amarant Pag. 3 Wat wil ik met u bespreken 1. Wat is Amarant 2. Organisatie zorg en behandeling LVG-cliënten

Nadere informatie

Protocol crisisopvang (niet uitstelbare zorgvraag) VV&T

Protocol crisisopvang (niet uitstelbare zorgvraag) VV&T Inhoud Protocol crisisopvang (niet uitstelbare zorgvraag) VV&T...2 1. Definitie crisiszorg...2 1.1 Algemene definitie:...2 1.2 Grondslag:...2 2. Uitgangspunten crisiszorg in de VV&T...2 2.1 Scope...2 2.2

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018

Pagina 1 van 5. Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018 Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018 Vraag en antwoord inkoop Tijdelijk Beschermd Wonen LVB 18+ ISD Bollenstreek-Gemeente Katwijk Vragen Antwoord Algemeen

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB)

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Infoblad PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Na 1 januari 2015 blijft het pgb mogelijk voor verschillende vormen van zorg en ondersteuning. u Wat is een pgb? Een pgb is een persoonsgebonden budget dat ingezet

Nadere informatie

De uitvoering van de schorsing en terugplaatsing in de praktijk. Dr. Karin Nijhof, onderzoeker Dhr. Richard Kummeling, trajectregisseur

De uitvoering van de schorsing en terugplaatsing in de praktijk. Dr. Karin Nijhof, onderzoeker Dhr. Richard Kummeling, trajectregisseur De uitvoering van de schorsing en terugplaatsing in de praktijk Dr. Karin Nijhof, onderzoeker Dhr. Richard Kummeling, trajectregisseur TRAJECTZORG Karin Nijhof TRAJECT Traject jeugdzorg plus is een resultaatgericht

Nadere informatie

FAQ FNV 4 machtiging fysiotherapie/ oefentherapie versie 16-12-2014

FAQ FNV 4 machtiging fysiotherapie/ oefentherapie versie 16-12-2014 Vraag Is er sprake van een chronische aandoening die voorkomt op de lijst van chronische ziekten 2015 zoals deze door het Ministerie van VWS is opgesteld? Uw fysiotherapeut kan u aangeven of dit in 2015

Nadere informatie

Onderscheid door Kwaliteit

Onderscheid door Kwaliteit Onderscheid door Kwaliteit 2010 Algemeen Binnen de intensieve overeenkomst fysiotherapie 2010 verwachten wij van u 1, en de fysiotherapeuten vallend onder uw overeenkomst, een succesvol afgeronde toets

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag

Nadere informatie

Ketenconferentie Wet verplichte GGZ. 14 maart Zorgmachtiging

Ketenconferentie Wet verplichte GGZ. 14 maart Zorgmachtiging Ketenconferentie Wet verplichte GGZ 14 maart 2019 Zorgmachtiging Voorstellen Janine Berton, Officier van Justitie Landelijk BOPZ- OvJ Houkje Tamsma, Geneesheer-directeur GGZ Friesland en voorzitter afd.

Nadere informatie