Uitgebreide versie. Hoe los ik een klacht op? Klachtenregeling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide versie. Hoe los ik een klacht op? Klachtenregeling"

Transcriptie

1 Uitgebreide versie Hoe los ik een klacht op? Klachtenregeling

2 De klachtenregeling van Pluryn Hoe gaat het als er een probleem is? Als je niet tevreden bent over de dienstverlening van Pluryn, dan willen we dat graag weten. Met je klacht kan Pluryn zijn diensten verbeteren. Die klacht kan over van alles gaan: over slecht eten, maar ook over je begeleider. Het beste is om dan eerst over jouw klacht met die persoon te praten. Wil of durf je dat niet? ZoÕn gesprek is niet verplicht. Wanneer jullie er in het gesprek samen niet uitkomen, dan heb je verschillende mogelijkheden: je stapt naar de Vertrouwenspersoon voor clinten, of je gaat naar de Interne Bemiddelingscommissie. Vertrouwenspersoon voor clinten Bij een vraag of probleem hoef je niet direct een klacht in te dienen. Misschien wil je daar eerst met iemand over praten. Pluryn heeft speciaal daarvoor een vertrouwenspersoon voor clinten. Die praat in principe met niemand over jouw klacht. Alleen als jij dat wil. De vertrouwenspersoon zoekt samen met jou een oplossing. Vaak helpt dat al. Lukt het zo niet, dan kan de vertrouwenspersoon je helpen bij het schrijven van een klachtenbrief. Die brief stuur je naar de Commissie voor Bemiddeling of naar de Gezamenlijke Klachtencommissie Gelderse Zorginstellingen. Commissie voor Bemiddeling Bemiddeling is een andere manier om jouw probleem op te lossen. Elke centrale vestiging van Pluryn heeft een Bemiddelingscommissie. Daarin zitten medewerkers van Pluryn. De commissie praat met jou, maar ook met de persoon over wie je klaagt. De commissie wil jullie helpen om samen een oplossing te vinden. Dat is bemiddelen. Bij elke centrale locatie van Pluryn staat een eigen postbus van de Bemiddelingscommissie. Je kunt jouw klachtenbrief of vraag in die postbus stoppen. Of je stuurt je vraag naar de vertrouwenspersoon voor clinten. Het adres van de vertrouwenspersoon vind je in deze folder. De externe Klachtencommissie Lossen zij jouw klacht ook niet op? In dat geval kun je schrijven aan de Gezamenlijke Klachtencommissie Gelderse Zorginstellingen. Dat is een onafhankelijke commissie, waarin mensen zitten die niet voor Pluryn werken. Deze klachtencommissie behandelt jouw klacht gratis.

3 Jouw klacht is bij de externe Klachtencommissie in goede handen. Zij behandelen deze zeer vertrouwelijk en houden de klacht geheim. De leden van de commissie mogen met jou en met medewerkers van Pluryn praten. Dat komt niet vaak voor. Ze kunnen soms zelfs onderzoek doen bij Pluryn. De commissie komt met een uitspraak en een advies. Dat advies sturen zij aan Pluryn. Binnen een maand moet Pluryn dan reageren. Jij hoort dan wat Pluryn met het advies doet. Ook de persoon over wie jij hebt geklaagd, krijgt dan bericht. Wetten over klachten Voor Pluryn gelden twee wetten over klachten: 1) Wet Klachtenrecht Clinten Zorginstellingen (WKCZ). 2) Wet Bijzondere Opneming in Psychiatrische Ziekenhuizen (WBOPZ). In die wetten staat hoe Pluryn klachten moet behandelen. Er komt binnenkort een nieuwe wet voor deze wetten in de plaats: de Wet Zorg en Dwang. Wat zegt de regeling? Jouw klacht is bij de commissie in goede handen. Zij behandelen deze zeer vertrouwelijk en houden de klacht geheim. De leden van de commissie mogen met jou en met medewerkers van Pluryn praten. Ze kunnen zelfs onderzoek doen bij Pluryn. Dat komt niet vaak voor. De commissie komt met een uitspraak en een advies. Dat advies sturen zij aan Pluryn. Binnen een maand moet Pluryn dan reageren. Jij hoort dan wat Pluryn met het advies doet. Ook de persoon over wie jij hebt geklaagd, krijgt dan bericht. De mensen van de interne bemiddelingscommissie praten met jou n met de persoon over wie je klaagt. Adressen en telefoonnummers Vertrouwenspersoon voor Clinten Antwoordnummer 64, 6860 VB Oosterbeek Mobiele telefoon: vpclienten@pluryn.nl Gezamenlijke Klachtencommissie Gelderse Zorginstellingen (GKC) P/a Pluryn Postbus 6, 6860 AA Oosterbeek secretariaatklachtencommissie@pluryn.nl Mobiele telefoon: Kan Pluryn jouw klacht niet oplossen? Dan kun je een externe commissie aanschrijven.

4 Dit is een vertaling van het officile document. Het officile document haal je bij het Klantenbureau. Aan deze vertaling kun je geen rechten ontlenen. Klantenbureau Telefoon : klantenbureau@pluryn.nl Internet :

5 Eenvoudige versie Hoe los ik een klacht op? Klachtenregeling

6 Hoe los ik een klacht op? De regeling van Pluryn Hoe gaat het als er een probleem is? Ben je niet tevreden over Pluryn? Pluryn wil dat graag weten. Zo wordt de zorg aan jou beter. Ben je over iemand niet tevreden? Bijvoorbeeld over een begeleider. Praat dan eerst met die persoon. Dat is het beste. ZoÕn gesprek is niet verplicht. Soms begrijpen jullie elkaar dan nog niet. Je hebt dan meer keuzes: Je gaat naar de Vertrouwenspersoon voor clinten. Of naar de Interne commissie voor bemiddeling. Deze mensen helpen je. Vertrouwenspersoon voor clinten Heb je een vraag of probleem? Jij wilt daar misschien over praten. Dat kun je met de vertrouwenspersoon voor clinten. Deze persoon zoekt met jou een oplossing. Of jullie schrijven samen een brief over je klacht. Die klachtenbrief sturen jullie naar: de Commissie van Bemiddeling of naar de Gezamenlijke Klachtencommissie Gelderse Zorginstellingen. De vertrouwenspersoon praat met niemand over jouw klacht. Alleen als jij dat goed vindt. Commissie voor Bemiddeling Soms kan bemiddeling een probleem oplossen. Bij bemiddeling zoek je samen een oplossing: Jij en de persoon over wie je klaagt. Iemand van de Commissie voor Bemiddeling helpt dan. Wil je dat? Vraag het dan aan de vertrouwenspersoon.

7 Elke locatie heeft een Commissie voor Bemiddeling. Personeel van Pluryn zit in de Commissie voor Bemiddeling. De Commissie voor Bemiddeling heeft een eigen postbus. Die staat bij elke centrale locatie van Pluryn. Je doet jouw vraag op papier in de postbus. Je kunt je vraag ook sturen naar: de vertrouwenspersoon voor clinten. Klagen buiten Pluryn Lossen zij jouw klacht niet op? Dan kun je schrijven aan: GKC, de Gezamenlijke Klachtencommissie Gelderse Zorginstellingen. De mensen in die commissie werken niet bij Pluryn. Zij behandelen de klacht. De behandeling van de klacht is gratis. De vertrouwenspersoon voor clinten kan je helpen. De GKC houdt de klachten geheim. GKC mag met jou over de klacht praten. Ook mag GKC praten met medewerkers. Maar dat gebeurt niet vaak. GKC doet soms onderzoek bij Pluryn. Daarna doet GKC een uitspraak. En geeft een advies aan Pluryn. Het advies gaat over de klacht. Wat doet Pluryn met dat advies? Pluryn vertelt je dat binnen een maand. De persoon over wie jij klaagt, krijgt ook bericht. Wetten over klachten Er zijn 2 wetten over klachten: 1) Wet Klachtenrecht Clinten Zorginstellingen (WKCZ). 2) Wet Bijzondere Opneming in Psychiatrische Ziekenhuizen (WBOPZ). Deze 2 wetten gelden voor Pluryn. Er staat hoe Pluryn klachten moet behandelen. Er komt binnenkort een andere wet: Zorg en Dwang Die vervangt deze 2 wetten.

8 Wat zegt de regeling? De leden van de commissie houden de klachten geheim. De commissie mag met jou over de klacht praten. Ook mag de commissie praten met de medewerkers. Maar dat gebeurt niet vaak. De commissie doet soms onderzoek bij Pluryn. Daarna doet de commissie een uitspraak. En geeft een advies aan Pluryn. Het advies gaat over de klacht. Je hoort binnen een maand van Pluryn, wat Pluryn met het advies doet. De persoon over wie jij klaagt, krijgt ook bericht. Adressen en telefoonnummers Vertrouwenspersoon voor Clinten Antwoordnummer 64, 6860 VB Oosterbeek Mobiele telefoon: Gezamenlijke Klachtencommissie Gelderse Zorginstellingen (GKC) P/a Pluryn Postbus 6, 6860 AA Oosterbeek Mobiele telefoon: Dit is de vertaling van een officieel document. Dit document ligt bij het klantenbureau. Je kunt er daar naar vragen. Klantenbureau Telefoon : klantenbureau@pluryn.nl Internet : CLHLIK0314X50756

Uitgebreide versie. Mijn gegevens veilig bij Pluryn. Privacy Reglement

Uitgebreide versie. Mijn gegevens veilig bij Pluryn. Privacy Reglement Uitgebreide versie Mijn gegevens veilig bij Pluryn Privacy Reglement Mijn gegevens veilig bij Pluryn Als je clint bij Pluryn wordt, wil Pluryn veel over jou weten. Je krijgt heel veel vragen, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

HOE LOS IK EEN KLACHT OP? KLACHTENREGELING DE HOENDERLOO GROEP

HOE LOS IK EEN KLACHT OP? KLACHTENREGELING DE HOENDERLOO GROEP HOE LOS IK EEN KLACHT OP? KLACHTENREGELING DE HOENDERLOO GROEP HOE GAAT HET ALS ER EEN PROBLEEM IS? ALS JE NIET TEVREDEN BENT OVER DE DIENSTVERLENING VAN DE HOENDERLOO GROEP, DAN WILLEN WE DAT GRAAG WETEN.

Nadere informatie

Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst

Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst Mijn afspraken met Pluryn Dienstverleningsovereenkomst Eenvoudige versie Mijn afspraken met Pluryn Pluryn ondersteunt mensen met een handicap. Bijvoorbeeld bij: wonen werken leren vrije tijd. Je bent clint

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Hoe gedraag ik mij? Gedragscode

Uitgebreide versie. Hoe gedraag ik mij? Gedragscode Uitgebreide versie Hoe gedraag ik mij? Gedragscode Hoe gedraag ik mij? Pluryn wil dat clinten en medewerkers goed met elkaar omgaan. Daarom heeft Pluryn een aantal regels gemaakt waar iedereen zich aan

Nadere informatie

Informatie voor jongeren. Hoe los ik een klacht op? Klachtenregeling

Informatie voor jongeren. Hoe los ik een klacht op? Klachtenregeling Informatie voor jongeren Hoe los ik een klacht op? Klachtenregeling Hoe gaat het als er een probleem is? Als je niet tevreden bent over de dienstverlening van Intermetzo, dan willen we dat graag weten.

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst

Uitgebreide versie. Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst Uitgebreide versie Mijn afspraken met Pluryn Dienstverleningsovereenkomst Mijn afspraken met Pluryn Pluryn ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Krijg je zorg van

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep wil

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Koraal Groep Koraal Groep wil graag dat je tevreden bent. Tevreden over de manier

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep Koraal

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Mijn geld in vertrouwde handen. Stichting Beheer Bewonersgelden Pluryn

Uitgebreide versie. Mijn geld in vertrouwde handen. Stichting Beheer Bewonersgelden Pluryn Uitgebreide versie Mijn geld in vertrouwde handen Stichting Beheer Bewonersgelden Pluryn Mijn geld in vertrouwde handen Iedereen heeft geld nodig om te leven. Om zelf kleren en eten te kopen, maar ook

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep Koraal

Nadere informatie

Folders voor cliënten die bij Pluryn in zorg zijn:

Folders voor cliënten die bij Pluryn in zorg zijn: Folders voor cliënten die bij Pluryn in zorg zijn: Iedere folder kun je aanklikken. Heb je de folder gezien en wil je terug naar deze pagina? Klik dan op terug naar inhoud onderaan de pagina. Je komt dan

Nadere informatie

De cliëntenvertrouwenspersoon is er voor alle cliënten van Dichterbij, hun ouders en verwanten.

De cliëntenvertrouwenspersoon is er voor alle cliënten van Dichterbij, hun ouders en verwanten. De is er voor alle cliënten van Dichterbij, hun ouders en verwanten. Wat is er aan de hand? Je hebt een vraag, een probleem of een klacht. Het kan gaan over lastige situaties met je medebewoners of met

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN!

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! Inhoudsopgave 1. Klagen mag pag. 3 2. Iets doen met je klacht pag. 5 3. Mogelijkheden om iets met je klacht te doen

Nadere informatie

Ik heb een klacht bij de Hartekamp Groep

Ik heb een klacht bij de Hartekamp Groep Ik heb een klacht bij de Hartekamp Groep Klachtenregeling cliënten boos Datum: juli 2017 Wat is een klachtenregeling? Er is een klachtenregeling voor cliënten. Cliënten kunnen een klacht indienen. Jouw

Nadere informatie

Een klacht of vertrouwelijk gesprek. Klachtenregeling cliënten

Een klacht of vertrouwelijk gesprek. Klachtenregeling cliënten Een klacht of vertrouwelijk gesprek Klachtenregeling cliënten Versie 2017 Ben je niet tevreden? Je bent niet tevreden over de ondersteuning. Of er is iets verkeerd gegaan. Bijvoorbeeld: De begeleiding

Nadere informatie

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw gedrag gevaarlijk is voor andere mensen. Dit mag nooit

Nadere informatie

Folders voor cliënten die bij Pluryn in zorg zijn:

Folders voor cliënten die bij Pluryn in zorg zijn: Folders voor cliënten die bij Pluryn in zorg zijn: Iedere folder kun je aanklikken. Heb je de folder gezien en wil je terug naar deze pagina? Klik dan op terug naar inhoud onderaan de pagina. Je komt dan

Nadere informatie

OP jezelf LereN WONeN Met begeleiding

OP jezelf LereN WONeN Met begeleiding OP jezelf LereN WONeN Met begeleiding Training Begeleid Wonen training begeleid WONeN de beste voorbereiding voor LAter Wil je als jongere of volwassene graag zelfstandig wonen? Maar moet je daarvoor eerst

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen

Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Wat is het recht op klagen? 2. Wat kun je doen met een klacht? 3. Wie kan je helpen

Nadere informatie

Hoe los ik een klacht op

Hoe los ik een klacht op Hoe los ik een klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over. Hoe los ik een klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over. Je bent het bijvoorbeeld niet eens met de begeleiding. Je hebt dan een klacht.

Nadere informatie

Hoe los ik mijn klacht op

Hoe los ik mijn klacht op Hoe los ik mijn klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over Hoe los ik mijn klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over. Je bent het bijvoorbeeld niet eens met de begeleiding. Je hebt dan een klacht.

Nadere informatie

BEGELEID WONEN VOOR MOEDER EN KIND. Voor jonge moeders met een licht verstandelijke beperking

BEGELEID WONEN VOOR MOEDER EN KIND. Voor jonge moeders met een licht verstandelijke beperking BEGELEID WONEN VOOR MOEDER EN KIND Voor jonge moeders met een licht verstandelijke beperking DOE WAT HET BESTE IS VOOR JOU EN JE KIND Heb je net een kindje gekregen of ga je binnenkort bevallen? Als moeder

Nadere informatie

Klachtenregeling. Als u niet tevreden bent. Informatie voor jongeren/(pleeg)ouders/verzorgers

Klachtenregeling. Als u niet tevreden bent. Informatie voor jongeren/(pleeg)ouders/verzorgers Klachtenregeling Informatie voor jongeren/(pleeg)ouders/verzorgers Niet tevreden? Wat kunt u doen? Een klacht.? Blijf er niet mee rondlopen! Overal waar mensen met elkaar werken gaat wel eens iets fout.

Nadere informatie

Niet tevreden? Laat het ons weten!

Niet tevreden? Laat het ons weten! Niet tevreden? Laat het ons weten! Heerlen STAND-BY! doet er alles aan om de begeleiding en ondersteuning optimaal te laten aansluiten aan uw verwachtingen en behoeften. Toch kan het gebeuren dat u niet

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Inspraak van de cli nt bij Pluryn. Medezeggenschap

Uitgebreide versie. Inspraak van de cli nt bij Pluryn. Medezeggenschap Uitgebreide versie Inspraak van de cli nt bij Pluryn Inspraak van de clint bij Pluryn De besluiten van Pluryn hebben invloed op het leven van clinten. Ben jij een clint van Pluryn? Dan kun je meedenken

Nadere informatie

ALTIJD EN OVERAL. Quli is een online zorgplatform dat helpt beter voor jezelf te zorgen en zoveel mogelijk zelf te blijven doen. WWW.QULI.

ALTIJD EN OVERAL. Quli is een online zorgplatform dat helpt beter voor jezelf te zorgen en zoveel mogelijk zelf te blijven doen. WWW.QULI. ALTIJD EN OVERAL ALTIJD EN OVERAL Quli is een online zorgplatform dat helpt beter voor jezelf te zorgen en zoveel mogelijk zelf te blijven doen. WWW.QULI.NL Quli staat voor Quality for life en dat betekent

Nadere informatie

Zonder toestemming. Nota BOPZ eenvoudige versie

Zonder toestemming. Nota BOPZ eenvoudige versie Nota BOPZ eenvoudige versie Zonder toestemming Ben je soms boos? Ben je soms boos en ben je dan wel eens gevaarlijk voor jezelf of anderen? Of doe je wel eens dingen die niet mogen? Soms moeten begeleiders

Nadere informatie

Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst

Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst Mijn afspraken met Pluryn Dienstverleningsovereenkomst Urjen komt bij Pluryn wonen en krijgt behandeling. In de dienstverleningsovereenkomst staan alle afspraken. Krijg je zorg van Pluryn? Ben je bij Pluryn

Nadere informatie

Klacht(en) afhandeling

Klacht(en) afhandeling 01-01-2015 Klachtenregeling versie: 01 Pagina 1 van 5 Klacht(en) afhandeling De Nieuwe Zorg 01-01-2015 Klachtenregeling versie: 01 Pagina 2 van 5 Algemeen Alle medewerkers van De Nieuwe Zorg doen hun best

Nadere informatie

Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn?

Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn? Jouw toekomst telt! Brochure cliëntenvertrouwenspersonen Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn? De cliëntenvertrouwenspersoon is er voor alle cliënten van STEVIG. STEVIG wil goede ondersteuning

Nadere informatie

Niet tevreden? Laat het ons weten! Klachtenregeling voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers

Niet tevreden? Laat het ons weten! Klachtenregeling voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Niet tevreden? Laat het ons weten! Klachtenregeling voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Bent u niet tevreden? Bij Zideris doen we ons best om goede zorg en ondersteuning te bieden aan onze cliënten.

Nadere informatie

Sociaal Juridisch Servicepunt Sterker in de samenleving.

Sociaal Juridisch Servicepunt Sterker in de samenleving. Sociaal Juridisch Servicepunt Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Heb je vragen over de nieuwe wetten in de zorg? Mag Pluryn jou wel een eigen bijdrage voor waskosten vragen? Voor dit soort vragen

Nadere informatie

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling 1 Blijf er niet mee zitten! Bij Koraal Groep komen mensen op de eerste plaats. We vinden het belangrijk dat cliënten tevreden zijn over onze

Nadere informatie

Klachten over uw apotheek

Klachten over uw apotheek Klachten over uw apotheek WAT KUNT U DOEN MET UW KLACHT HOE GAAT DE KLACHTENCOMMISSIE TE WERK GEEN KOSTEN ZORGVULDIG MET PRIVACY VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? VRAAG HET UW APOTHEKER KLACHTEN OVER UW APOTHEEK

Nadere informatie

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling 1 Blijf er niet mee zitten! Bij Koraal Groep komen mensen op de eerste plaats. We vinden het belangrijk dat cliënten tevreden zijn over onze

Nadere informatie

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is:

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Mijn gezinsvoogd werkt bij de William Schrikker Jeugdbescherming. Wat een toestand, zeg! Wat gebeurt

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, directie, medewerkers en revalidatieartsen van Tolbrug willen graag dat u tevreden bent over uw (para)medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, Raad van Bestuur, medewerkers en artsen van het willen graag dat u tevreden bent over uw medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom voelt bij

Nadere informatie

SBB STICHTING BEHEER BEWONERSGELDEN ZORGINSTELLINGEN

SBB STICHTING BEHEER BEWONERSGELDEN ZORGINSTELLINGEN SBB STICHTING BEHEER BEWONERSGELDEN ZORGINSTELLINGEN Hulp bij omgaan met geld Mijn geld in vertrouwde handen Mijn geld in vertrouwde handen Hulp bij omgaan met geld SBB Zorginstellingen is een volledig

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Wie betaalt wat? Financile regeling bij wonen

Uitgebreide versie. Wie betaalt wat? Financile regeling bij wonen Uitgebreide versie betaalt wat? Financile regeling bij wonen moet betalen? In de volgende voorbeelden staat in kleur aangegeven wie moet betalen: zorgt voor eten. Heb je zin om lekker uit eten te gaan?

Nadere informatie

mensenkenners Bijlage bij klachtenfolder Voor doven en slechthorenden

mensenkenners Bijlage bij klachtenfolder Voor doven en slechthorenden mensenkenners Bijlage bij klachtenfolder Voor doven en slechthorenden De klachtenfolder Je woont bij De Noorderbrug. In dit boekje staat informatie. Deze informatie is belangrijk. In de klachtenfolder

Nadere informatie

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Koffiehuis & branderij Coffyn is al jaren een geliefde plek in Nijmegen. Gasten komen bij Coffyn genieten

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Jouw plan bij Pluryn. Het (Elektronisch) Individueel Plan

Uitgebreide versie. Jouw plan bij Pluryn. Het (Elektronisch) Individueel Plan Uitgebreide versie Jouw plan bij Pluryn Het (Elektronisch) Individueel Plan EIP, je eigen plan Iedere cliënt bij Pluryn heeft een eigen plan. Jij en Pluryn zetten in dat plan wat voor jou belangrijk is.

Nadere informatie

Voogdij. Voor mij? W I L L I A M S C H R I K K E R J E U G D B E S C H E R M I N G

Voogdij. Voor mij? W I L L I A M S C H R I K K E R J E U G D B E S C H E R M I N G 0408 kind Voogd omslag:01/05kindvoogdomslagdgr2 17-04-2008 14:12 Pagina 1 Illustrations Dick Bruna Copyright Mercis bv. 1990 Voogdij. Voor mij? W I L L I A M S C H R I K K E R J E U G D B E S C H E R M

Nadere informatie

R A A M W E R K K L A C H T E N R E G E L I N G P I C T O G R A M M E N

R A A M W E R K K L A C H T E N R E G E L I N G P I C T O G R A M M E N H E T R A A M W E R K K L A C H T E N R E G E L I N G VA N K L A C H T E N R E G E L I N G H E T M E T VA N R A A M W E R K P I C T O G R A M M E N Klachtenregeling Als praten niet geholpen heeft In dit

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Jouw plan bij Pluryn. Het (Elektronisch) Individueel Plan

Uitgebreide versie. Jouw plan bij Pluryn. Het (Elektronisch) Individueel Plan Uitgebreide versie Jouw plan bij Pluryn Het (Elektronisch) Individueel Plan EIP, je eigen plan Iedere cliënt bij Pluryn heeft een eigen plan. Jij en Pluryn zetten in dat plan wat voor jou belangrijk is.

Nadere informatie

Hebt u een klacht? Laat het ons weten!

Hebt u een klacht? Laat het ons weten! Hebt u een klacht? Laat het ons weten! GGZ Delfland doet haar best goede zorg te verlenen die aansluit bij uw wensen en verwachtingen. Toch kan het gebeuren dat u ergens niet tevreden over bent. Wij horen

Nadere informatie

meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing

meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing 1 meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing Sociaal statuut cliënten Cello, versie voor cliënten 2 In dit boekje staat informatie over meedenken en meepraten als er in jouw woning wat verandert. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Klachten- procedure. Informatiefolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers

Klachten- procedure. Informatiefolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Klachten- procedure Informatiefolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Bent u niet tevreden? De Amarant Groep, bestaande uit Idris, Amarant, Dr. Leo Kannerhuis Brabant en Pauwer, streeft naar

Nadere informatie

Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten. Eikenhorst

Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten. Eikenhorst Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten Eikenhorst Je komt mogelijk binnenkort op Eikenhorst. Daar is alles anders en nieuw vergeleken met waar je nu woont. Om je te laten wennen aan al dat nieuwe,

Nadere informatie

HELP, IK WORD GEPEST, WAT NU????

HELP, IK WORD GEPEST, WAT NU???? HELP, IK WORD GEPEST, WAT NU???? In het kort Als je gepest wordt ga dan naar je mentor. Als je het moeilijk vindt je mentor in vertrouwen te nemen, ga dan naar je favoriete docent, juniormentor of de vertrouwenspersoon

Nadere informatie

Uw klachten, onze zorg

Uw klachten, onze zorg Uw klachten, onze zorg INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Onderdeel van Arkin Klachten? Wij horen graag van u. Blijven rondlopen met klachten lost niets op. Integendeel, het staat uw behandeling in de weg; niemand

Nadere informatie

Ontevreden? Vertel het ons! Informatie over de klachtenregeling

Ontevreden? Vertel het ons! Informatie over de klachtenregeling Ontevreden? Vertel het ons! Informatie over de klachtenregeling Ben je ontevreden? Vertel het ons! Hersenletsel verandert je leven. InteraktContour helpt je graag te ontdekken wat nog wel kan om weer grip

Nadere informatie

Klachten over uw apotheek

Klachten over uw apotheek 400022 klachten over uw apotheek_400022 klachten over uw apotheek 22-02-12 15: Klachten over uw apotheek WAT KUNT U DOEN MET UW KLACHT HOE GAAT DE KLACHTENCOMMISSIE TE WERK GEEN KOSTEN ZORGVULDIG MET PRIVACY

Nadere informatie

Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding

Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding Samen doen wij dat! info Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding informatie voor cliënten Inhoud INHOUD 1. Verhogen van de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie 4 2. Het kwaliteitskader

Nadere informatie

Voor wie is deze folder?

Voor wie is deze folder? Wie betaalt wat? Voor wie is deze folder? > Woon je in een huis van BinG!? Heb je een indicatie verblijf inclusief behandeling? Dan is deze folder voor jou. Weet je niet welke indicatie je hebt? Vraag

Nadere informatie

Ontevreden of klachten?

Ontevreden of klachten? Ontevreden of klachten? Klachtenregeling voor klanten, familie of vertegenwoordigers Mensen met aandacht Ontevreden of klachten? U ontvangt zorg van MeanderGroep Zuid-Limburg. In onze organisatie is alles

Nadere informatie

Zonder toestemming. Nota BOPZ eenvoudige versie

Zonder toestemming. Nota BOPZ eenvoudige versie Nota BOPZ eenvoudige versie Zonder toestemming Ben je soms boos? 1 Ben je soms boos en ben je dan wel eens gevaarlijk voor jezelf of anderen? Of doe je wel eens dingen die niet mogen? Soms moeten begeleiders

Nadere informatie

Je rechten bij de dokter vanaf 12 jaar Informatie voor tieners

Je rechten bij de dokter vanaf 12 jaar Informatie voor tieners Je rechten bij de dokter vanaf 12 jaar Informatie voor tieners Vrouw Moeder Kindcentrum In deze folder kun je lezen hoe het zit met jouw rechten en plichten in het ziekenhuis. Wie geeft bijvoorbeeld toestemming

Nadere informatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie WERKBLADEN Seksuele intimidatie 1 Waarom dit boekje? 1.1 Zet een rondje om het goede antwoord. Seksuele intimidatie komt vaak voor. Ja Nee Seksuele intimidatie komt weinig voor. Ja Nee Mannen worden vaker

Nadere informatie

Wat kan ik doen met mijn klacht? Stichting Artidé Zorg Hoe gedraag ik mij? Klachtenregeling. (voor cliënten en medewerkers)

Wat kan ik doen met mijn klacht? Stichting Artidé Zorg Hoe gedraag ik mij? Klachtenregeling. (voor cliënten en medewerkers) Wat kan ik doen met mijn klacht? Stichting Artidé Zorg 2011 Hoe gedraag ik mij? Klachtenregeling (voor cliënten en medewerkers) Klachtenregeling voor cliënten, ouders of verzorgers en medewerkers Artidé

Nadere informatie

Dit boekje is van:..

Dit boekje is van:.. Ik en mijn plan Dit boekje is van:.. Hallo, Jij bent cliënt bij SOVAK. Je hebt bij SOVAK een persoonlijk begeleider. Samen maak je afspraken over wat jij zelf doet en wat SOVAK doet. Die afspraken staan

Nadere informatie

Ik heb een klacht, wat nu? Landelijk Meldpunt

Ik heb een klacht, wat nu? Landelijk Meldpunt Ik heb een klacht, wat nu? Landelijk Meldpunt Z0rg Het Landelijk Meldpunt Zorg helpt u verder! Soms loopt het contact met uw zorgverlener anders dan u had verwacht. Er ging bijvoorbeeld iets mis bij uw

Nadere informatie

Een klacht over een financiële onderneming?

Een klacht over een financiële onderneming? Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten Weet wat je kunt doen Een klacht over een financiële onderneming? Voor wie is deze folder? Deze folder is voor iedereen met klachten over een

Nadere informatie

We behandelen een klacht naar eer en geweten

We behandelen een klacht naar eer en geweten We behandelen een klacht naar eer en geweten Wat te doen Klacht indienen Als je een klacht hebt? Klachtenreglement Driestroom ondersteunt mensen met een beperking. Zowel in het dagelijks leven als bij

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Het Pluryn Plein. Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt

Uitgebreide versie. Het Pluryn Plein. Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt Uitgebreide versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt Het Pluryn Plein Ben je clint van Pluryn? Dan is het belangrijk dat je alle informatie

Nadere informatie

Universitair Medisch Centrum Groningen. Klachtenregeling

Universitair Medisch Centrum Groningen. Klachtenregeling Klachtenregeling Klachtenregeling Inhoudsopgave Bent u ontevreden? 5 1. Praat met de arts of medewerker 5 2. Neem contact op met de afdeling Patiënteninformatie en Klachtopvang 5 3. Schrijf de klachtenfunctionaris

Nadere informatie

De Cliëntenconsulent van de RIBW Arnhem & Veluwe Vallei. ribw arnhem & veluwe vallei

De Cliëntenconsulent van de RIBW Arnhem & Veluwe Vallei. ribw arnhem & veluwe vallei De Cliëntenconsulent van de RIBW Arnhem & Veluwe Vallei ribw arnhem & veluwe vallei Cliënt zijn bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei De RIBW Arnhem & Veluwe Vallei (RIBW AVV) begeleidt mensen met een psychiatrische

Nadere informatie

Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers

Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers ONDERZOEK Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Voor wie is onderzoek? Onderzoek is bedoeld voor jou en andere kinderen of jongeren in de leeftijd van 6 tot 23 jaar. Soms ben jij zelf degene

Nadere informatie

Informatiebrochure: Wat te doen met een klacht voor cliënten van Het Hooge Heem.

Informatiebrochure: Wat te doen met een klacht voor cliënten van Het Hooge Heem. Informatiebrochure: Wat te doen met een klacht voor cliënten van Het Hooge Heem. April 2019 U bent niet helemaal tevreden, en dan? Zorgverlening is mensenwerk bij uitstek en dan kan het best eens voorkomen

Nadere informatie

Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders

Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders De rechten van kinderen en jongeren die vrijwillig in behandeling zijn bij Accare, zijn vastgelegd in de Wet op

Nadere informatie

Problemen met de overheid? De Nationale ombudsman helpt.

Problemen met de overheid? De Nationale ombudsman helpt. Problemen met de overheid? De Nationale ombudsman helpt. Klachten over de lokale overheid, de Rijksdienst Caribisch Nederland, de politie of het Openbaar Ministerie? De Nationale ombudsman ondersteunt

Nadere informatie

VOOR WIE IS DEZE FOLDER?

VOOR WIE IS DEZE FOLDER? WIE BETAALT WAT? VOOR WIE IS DEZE FOLDER? > Woon je in een huis van BinG!? Heb je een indicatie verblijf inclusief behandeling? Dan is deze folder voor jou. Weet je niet welke indicatie je hebt? Vraag

Nadere informatie

Vertrouwenspersoon. Gymnasium, atheneum, havo en TOPmavo

Vertrouwenspersoon. Gymnasium, atheneum, havo en TOPmavo Vertrouwenspersoon Gymnasium, atheneum, havo en TOPmavo Inleiding Deze folder vertelt iets over de taak van de vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersonen van het Picasso Lyceum zijn: dhr. B.A.M. Cools;

Nadere informatie

Bent u tevreden? Of juist niet?

Bent u tevreden? Of juist niet? Bent u tevreden? Of juist niet? Trivire zet zich in voor goede dienstverlening aan iedere klant. Wij horen graag wat u van ons vindt. Als we een compliment verdienen, maar óók als er iets misgaat. Want

Nadere informatie

Klachten en klachtenregeling Informatie voor ouders

Klachten en klachtenregeling Informatie voor ouders Klachten en klachtenregeling Informatie voor ouders Welkom De tekst in deze brochure is een samenvatting van de officiële klachtenregeling van GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen. U kunt de volledige tekst

Nadere informatie

Klachtenbeleid Cliënten

Klachtenbeleid Cliënten Klachtenbeleid Cliënten Datum vaststelling : mei 2013 Te herzien voor: mei 2016 Opgesteld en vastgesteld door : Arienne Versendaal en Janine Meijer Inhoud 1. Inleiding 1.1 Compliment, feedback of klachtenbehandeling

Nadere informatie

RECHTEN & PLICHTEN. Inspraak. Verblijf

RECHTEN & PLICHTEN. Inspraak. Verblijf RECHTEN & PLICHTEN Inspraak Stel: Je vindt het belangrijk dat cliënten eigen inbreng hebben. Je vindt dat er te weinig voor cliënten wordt georganiseerd. Je vindt dat er beter naar cliënten geluisterd

Nadere informatie

Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent?

Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent? Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent? In het Havenziekenhuis doen wij er alles aan om u tijdens uw verblijf in het ziekenhuis zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en

Nadere informatie

Wie kan klagen? Wat is een klacht?

Wie kan klagen? Wat is een klacht? U heeft een klacht De medewerkers van Opella doen er alles aan om hun werk goed en naar uw tevredenheid te doen. Toch kan het gebeuren dat er iets mis gaat of dat u niet tevreden bent over onze dienstverlening.

Nadere informatie

Jeugdigen met een licht verstandelijke beperking

Jeugdigen met een licht verstandelijke beperking Jeugdigen met een licht verstandelijke beperking versie 2009 Informatie over zorgzwaartepakketten voor jeugdigen met een licht verstandelijke beperking 2 Inhoud Samenvatting... 4 Inleiding... 8 Algemene

Nadere informatie

Nog niet tevreden, en dan? De externe klachtencommissie van uw zorgaanbieder. SKGN Stichting Klachtenregeling Gezondheidsregio Nijmegen

Nog niet tevreden, en dan? De externe klachtencommissie van uw zorgaanbieder. SKGN Stichting Klachtenregeling Gezondheidsregio Nijmegen Nog niet tevreden, en dan? De externe klachtencommissie van uw zorgaanbieder SKGN Stichting Klachtenregeling Gezondheidsregio Nijmegen Overal waar mensen werken worden wel eens fouten gemaakt of gaan dingen

Nadere informatie

Voor jouw veiligheid De Wet Bopz in makkelijke taal Versie voor lvg-cliënten

Voor jouw veiligheid De Wet Bopz in makkelijke taal Versie voor lvg-cliënten SC-0032 mei 2012 - alle rechten voorbehouden s Heeren Loo Zorggroep Berkenweg 11 3818 LA Amersfoort Postbus 647 3800 AP Amersfoort Voor jouw veiligheid De Wet Bopz in makkelijke taal Versie voor lvg-cliënten

Nadere informatie

Klachtencommissie. Informatie over de klachtenregeling familie en naastbetrokkenen. www.ggz-nhn.nl

Klachtencommissie. Informatie over de klachtenregeling familie en naastbetrokkenen. www.ggz-nhn.nl Klachtencommissie Informatie over de klachtenregeling familie en naastbetrokkenen www.ggz-nhn.nl In deze brochure leest u wat u kunt doen als u klachten heeft. Deze brochure gaat specifiek over de klachtenregeling

Nadere informatie

ALS U NIET TEVREDEN BENT

ALS U NIET TEVREDEN BENT ALS U NIET TEVREDEN BENT 2 Als u niet tevreden bent over onze hulpverlening, dan horen wij dat graag. Door uw onvrede met ons te delen, kunnen wij samen met u werken aan passende oplossingen. Dat helpt

Nadere informatie

Heeft u vragen of een klacht over onze zorg en/of dienstverlening?

Heeft u vragen of een klacht over onze zorg en/of dienstverlening? Klachtenregeling cliënten Vivium Zorggroep Heeft u vragen of een klacht over onze zorg en/of dienstverlening? Wij doen ons uiterste best om de zorg naar tevredenheid uit te voeren en hiermee te zorgen

Nadere informatie

Iedereen heeft een verhaal

Iedereen heeft een verhaal informatie voor jongeren Iedereen heeft een verhaal > Goed om te weten als je tijdelijk naar JJC gaat Iedereen heeft een eigen verhaal. Veel verhalen gaan over waarom het niet allemaal gelopen is zoals

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Wetenschappelijk onderzoek bij Pluryn. Hoe goed werkt begeleiding en behandeling?

Uitgebreide versie. Wetenschappelijk onderzoek bij Pluryn. Hoe goed werkt begeleiding en behandeling? Uitgebreide versie Wetenschappelijk onderzoek bij Pluryn Hoe goed werkt begeleiding en behandeling? Wetenschappelijk onderzoek bij Pluryn Pluryn doet wetenschappelijk onderzoek. We vragen je of je hieraan

Nadere informatie

eenvoudige versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt.

eenvoudige versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt. eenvoudige versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt. Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije

Nadere informatie

Klachtenregeling cliënten zorg zonder verblijf. Klachten? Blijf er niet mee zitten!

Klachtenregeling cliënten zorg zonder verblijf. Klachten? Blijf er niet mee zitten! Klachtenregeling cliënten zorg zonder verblijf Klachten? Blijf er niet mee zitten! De medewerkers van Topaz zetten zich dagelijks in om u kwalitatief goede zorg en dienstverlening te bieden. Desondanks

Nadere informatie

Kom naar Werkzin in Elst. Voor wie is Werkzin?

Kom naar Werkzin in Elst. Voor wie is Werkzin? Maatwerk in leren Kom naar Werkzin in Elst Wil jij een vak leren? Jezelf ontwikkelen? En wil het op een gewone school niet lukken? Dan is Werkzin in Elst echt iets voor jou. Bij dit opleidingscentrum leer

Nadere informatie

De klachtencommissie Informatie voor patiënten

De klachtencommissie Informatie voor patiënten De klachtencommissie Informatie voor patiënten Als u bij ons in behandeling bent, doen wij er alles aan om u zo goed en zorgvuldig mogelijk te helpen. Soms gaat daarbij helaas iets mis. Bent u het ergens

Nadere informatie

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Je gaat deelnemen aan een van de behandelingen bij Centrum Jeugd van GGz Breburg. De behandelaren

Nadere informatie

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Als je ouders uit elkaar gaan is dat heel ingrijpend. Vaak verandert er nogal wat in je leven. Een rechter wil hierover met je praten tijdens een kinderverhoor.

Nadere informatie

Klagen mag. Klachten zijn waardevol. Nabij Vertrouwd Gastvrij

Klagen mag. Klachten zijn waardevol. Nabij Vertrouwd Gastvrij Klagen mag Klachten zijn waardevol Klagen mag! Wij doen er alles aan om tevreden klanten te krijgen en te houden. Toch kan het zijn dat u niet tevreden bent over sommige onderdelen van onze dienstverlening.

Nadere informatie

Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving.

Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving. Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Anouk woont al jaren bij een leefgroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Maar ze wil zelfstandiger

Nadere informatie

Begeleid wonen voor jonge moeders en hun kind Sterker in de samenleving.

Begeleid wonen voor jonge moeders en hun kind Sterker in de samenleving. Begeleid wonen voor jonge moeders en hun kind Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Carolina heeft net een kindje gekregen. Als jonge moeder komt er ineens veel op haar af. Carolina heeft een licht

Nadere informatie

De klachtencommissie. cliënten

De klachtencommissie. cliënten De klachtencommissie cliënten Als u een klacht hebt, is het van belang dat GGZ Delfland dat van u hoort. In de brochure Hebt u een klacht? Laat het ons weten! staat hoe u op de juiste wijze een klacht

Nadere informatie

Gebruikersgids jeugdigen met een licht verstandelijke beperking. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP)

Gebruikersgids jeugdigen met een licht verstandelijke beperking. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Gebruikersgids jeugdigen met een licht verstandelijke beperking Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Inhoud Samenvatting 3 Over welke problemen gaat het? 3 Voorbeelden 3 Welke hulp

Nadere informatie