Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent?"

Transcriptie

1 Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent? In het Havenziekenhuis doen wij er alles aan om u tijdens uw verblijf in het ziekenhuis zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en te begeleiden. U als patiënt, uw familie en de bezoekers zien wij als onze gasten. Wij vinden het heel belangrijk dat u zich thuis voelt bij ons. Daar doet iedereen die in het Havenziekenhuis werkt zijn best voor. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent, dat u een klacht hebt. Dat horen wij graag van u. Want alleen dan kunnen wij de kwaliteit van onze zorg verbeteren. En eraan werken om in de toekomst klachten te voorkomen. In deze folder leest u waar u in het Havenziekenhuis met uw klachten terecht kunt en wat u moet doen. Waar kunt u met een klacht terecht? U kunt ons op verschillende manieren laten weten dat u ontevreden bent. Hieronder leest u hoe u een klacht kunt indienen. Bespreek het met de betrokkene Het is het beste om uw klacht eerst te bespreken met de persoon over wie u niet tevreden bent. Misschien kunt u het samen oplossen. Zo krijgt hij of zij de kans iets te herstellen of te verbeteren. U kunt uw klacht ook bespreken met het hoofd van de afdeling. Wilt u dit liever niet, dan kunt u terecht bij de klachtenbemiddelaar. Klachtenbemiddelaar De klachtenbemiddelaar kan u helpen bij het vinden van een goede oplossing van uw klacht. Deze persoon is onpartijdig en heeft een geheimhoudingsplicht. De klachtenbemiddelaar probeert eerst om u in contact te brengen met de persoon over wie u niet tevreden bent. Een goed gesprek kan al veel oplossen. Als u dit niet wilt, helpt de klachtenbemiddelaar u bij het indienen van uw klacht. U bepaalt wat er met uw klacht gebeurt. U kunt bellen naar om een afspraak te maken met de klachtenbemiddelaar. U kunt ook een brief schrijven. Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten B.V. is een dochteronderneming van

2 Klachtencommissie Als u een formeel oordeel wilt over uw klacht kunt u zich wenden tot de klachtencommissie. De klachtencommissie is een onafhankelijke en onpartijdige commissie. Die kijkt of de klacht door de klachtencommissie of alsnog door de klachtenbemiddelaar behandeld kan worden. Daarvoor moet de commissie weten wat er precies aan de hand is. Daarom stelt de commissie een onderzoek in. Er komt een hoorzitting waar beide partijen worden gehoord. De commissie doet dan een uitspraak of uw klacht gegrond is, terecht is. Deze beslissing hoort u zo snel mogelijk, uiterlijk drie maanden nadat u de klacht hebt ingediend. Het oordeel van de klachtencommissie over de voorgelegde klacht is voor het Havenziekenhuis bindend. Ook de directie van het Havenziekenhuis krijgt ter informatie een kopie van de uitspraak van de klachtencommissie. De klachtencommissie behandelt niet alleen klachten, maar doet ook aanbevelingen aan de directie. Uw klacht wordt alleen in behandeling genomen als u als patiënt zelf de klacht indient of als u daarvoor iemand aanwijst die dat namens u doet. Schriftelijk uw klacht indienen U kunt er voor kiezen om uw klacht schriftelijk in te dienen. Dat kunt u doen door een klachtenformulier in te vullen of een brief te schrijven. Klachtenformulier Als u uw klacht meteen kwijt wilt en de klachtenbemiddelaar er op dat moment niet is, kunt u een klachtenformulier invullen. Of als u juist liever even over de klacht nadenkt en deze later wilt melden. Voor de klachtenbemiddelaar is het prettig om alle gegevens op papier te hebben. Uw klacht kan dan meteen goed in behandeling worden genomen. Een klachtenformulier kunt u ophalen bij het Patiënten Service Bureau van het Havenziekenhuis. U kunt ook bellen naar telefoonnummer of een sturen naar informatie@havenziekenhuis.nl. U krijgt het formulier dan thuis gestuurd. Vul dit formulier zo volledig mogelijk in en geef het af of stuur het op naar de klachtenbemiddelaar van het Havenziekenhuis. Het adres vindt u achter in deze folder. De klachtenbemiddelaar neemt uw klacht dan zo snel mogelijk in behandeling van 6 - Hebt u een klacht?

3 Klachtenbrief Wilt u een brief sturen naar de klachtenbemiddelaar of wilt u een formeel oordeel over uw klacht? Dan kunt u uw klacht beschrijven in een brief en deze sturen naar de klachtenbemiddelaar of naar de klachtencommissie van het Havenziekenhuis. Probeert u uw klacht zo duidelijk mogelijk op te schrijven. Dan kunnen wij uw klacht sneller en beter behandelen. Hieronder hebben we voor u op een rij gezet wat er in de brief moet staan. Wat staat er in een klachtenbrief? - Uw gegevens: naam, adres, postcode en plaats, telefoonnummer, geboortedatum, adres en patiëntnummer; - Als u iemand hebt gemachtigd om de klacht voor u in te dienen: naam, adres, postcode, plaats en telefoonnummer van de gemachtigde; - Eventueel toestemming van de patiënt voor gemachtigde: zet er duidelijk in dat u die persoon hebt gemachtigd om voor u de klacht in te dienen; - Datum waarop de klacht is ontstaan; - Naam en afdeling van de persoon of dienst waartegen u de klacht wilt indienen; - Omschrijf de klacht duidelijk: Wat is er gebeurd? Op welke datum is dat gebeurd? Waarom vindt u dat het niet goed gegaan is? Kortom: data, feiten en argumenten waarop de klacht berust; - Geef aan of u de klacht al hebt besproken met de betrokken persoon of personen en met welk resultaat; - Geef aan wat u wilt bereiken met het indienen van de klacht. U kunt de brief per post naar de klachtenbemiddelaar of naar de klachtencommissie sturen. De brief kunt u ook mailen naar klachten@havenziekenhuis.nl. U krijgt dan een ontvangstbevestiging en uw brief wordt in behandeling genomen. Hebt u nog vragen? U kunt ons altijd vragen om u te helpen bij het schrijven van uw klachtenbrief. Klacht al bij andere instanties ingediend? Hebt u uw klacht al ingediend bij een rechterlijke instantie of bij één van de medische tuchtcolleges? Dan neemt de klachtencommissie uw klacht niet in behandeling. Wanneer en hoe u uw klacht bij een rechterlijke instantie of bij één van de medische tuchtcolleges indient, kunt u navragen bij de klachtenbemiddelaar. Deze persoon kan u er alles over vertellen en u de juiste adressen en telefoonnummers geven van 6 - Hebt u een klacht?

4 Iets verloren of beschadigd? Helaas komt het af en toe voor dat patiënten iets kwijtraken of dat persoonlijke bezittingen worden beschadigd. Op de verpleegafdelingen, op de poliklinieken en bij het Patiënten Service Bureau van het Havenziekenhuis kunt u daarvoor een schadeformulier krijgen. U kunt dit ingevuld inleveren bij of terugsturen naar de afdeling waar u behandeld bent. U kunt het ook afgeven bij het Patiënten Service Bureau in de hal van het ziekenhuis. Via de schadecommissie van het Havenziekenhuis hoort u of u een financiële vergoeding krijgt. Aansprakelijkheid U vindt dat er bij uw verzorging of behandeling in het Havenziekenhuis fouten zijn gemaakt en dat u daardoor schade heeft geleden. U wilt hiervoor het ziekenhuis aansprakelijk stellen. Dit moet u schriftelijk aan de directie van het Havenziekenhuis melden. U krijgt van ons een bevestiging dat wij uw brief hebben ontvangen. Wij sturen uw brief dan door naar de verzekeringsmaatschappij van het Havenziekenhuis, Medirisk. Van Medirisk krijgt u informatie over hoe alles in zijn werk gaat en wat u verder moet doen. Medische gegevens inzien Wij willen uw klacht zo goed mogelijk oplossen. Daarom is het belangrijk dat we precies weten wat er aan de hand is. Dan is het vaak nodig dat de klachtencommissie of de klachtenbemiddelaar uw medische gegevens bekijkt. Dat kan niet zomaar. U moet daarvoor toestemming geven aan de klachtencommissie of aan de klachtenbemiddelaar. In elk geval voor dát deel dat met uw klacht te maken heeft. Soms is er informatie nodig over een behandeling die u buiten het Havenziekenhuis heeft gehad om de klacht goed te kunnen beoordelen. Ook deze informatie kunnen wij alleen met uw toestemming opvragen. Als klager mag u de stukken lezen die over uw klacht gaan. Dit geldt ook voor degene(n) tegen wie de klacht is gericht. U kunt altijd beslissen om geen toestemming te geven. Hierdoor kan de klachtencommissie of de klachtenbemiddelaar uw klacht misschien wel minder goed beoordelen. Of het kan langer duren voordat uw klacht is opgelost. Regels voor het omgaan met klachten Wilt u meer weten over de manier waarop het Havenziekenhuis met van 6 - Hebt u een klacht?

5 klachten om gaat en vooral over de rechten die u heeft? Vraag dan naar de Klachtenregeling. Een exemplaar van deze regeling kunt u krijgen bij het Patiënten Service Bureau van het Havenziekenhuis en bij de klachtenbemiddelaar. Hoe bereikt u ons? Klachtenbemiddelaar Wilt u de klachtenbemiddelaar spreken, dan kunt u het beste eerst een afspraak maken. Klachtenbemiddelaar Havenziekenhuis: Telefoon Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 tot uur. Postadres klachten Klachtenbemiddelaar Havenziekenhuis Antwoordnummer WB Rotterdam Klachtencommissie Havenziekenhuis Antwoordnummer WB Rotterdam Postadres aansprakelijkheid Directie Havenziekenhuis Postbus LN Rotterdam van 6 - Hebt u een klacht?

6 Wat is uw mening? Het Havenziekenhuis wil haar patiënten goede zorg mét persoonlijke aandacht bieden. Als u tevreden bent over onze zorg, dan horen we het graag. Maar ook ideeën voor verbetering van onze zorg en service zijn van harte welkom. U kunt uw suggesties doorgeven via onze website bij 'patiënten' of uw mening delen via Meer informatie Voor meer informatie kunt u kijken op Deze folder is met de grootste zorg samengesteld. Het betreft algemene informatie waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Havenziekenhuis POSTADRES Postbus LN Rotterdam Telefoon & fax HOOFDLOCATIE Haringvliet 2 Rotterdam buitenpolikliniek krimpen Patrijzenstraat 59 Krimpen aan den IJssel ALG/14/04/klachten van 6 - Hebt u een klacht?

Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis

Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis Goede zorg voor iedereen staat voorop in ons ziekenhuis. Dat doen we met betrokkenheid, oprechte interesse en aandacht. We vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, Raad van Bestuur, medewerkers en artsen van het willen graag dat u tevreden bent over uw medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom voelt bij

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, directie, medewerkers en revalidatieartsen van Tolbrug willen graag dat u tevreden bent over uw (para)medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom

Nadere informatie

Bent u ontevreden? Heeft u een klacht? Laat het ons weten!

Bent u ontevreden? Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Bent u ontevreden? Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Een uitgave van afdeling Klachtenbemiddeling (Radboudumc, Nijmegen) Inhoud Wie kunnen onvrede of een klacht kenbaar maken? 5 Vier manieren om

Nadere informatie

Afdeling Longziekten en Tuberculose

Afdeling Longziekten en Tuberculose Afdeling Longziekten en Wat er gebeurt bij een opname? U bent opgenomen op de verpleegafdeling Longziekten en. In deze folder leest u wat er op deze afdeling gebeurt. Zowel de artsen als de verpleging

Nadere informatie

De transferverpleegkundige kan u helaas niet helpen bij het aanvragen van huishoudelijke hulp en bij huisvestingsproblemen.

De transferverpleegkundige kan u helaas niet helpen bij het aanvragen van huishoudelijke hulp en bij huisvestingsproblemen. Transfer Zorg na uw ziekenhuisopname Het is mogelijk dat u na uw ziekenhuisopname nog zorg nodig heeft. Deze zorg wordt in het Havenziekenhuis geregeld via de afdeling Transfer. In deze folder leest u

Nadere informatie

Afdeling Cardiologie

Afdeling Cardiologie Afdeling Cardiologie Wat gebeurt er bij een opname? U bent opgenomen op de verpleegafdeling Cardiologie. In deze folder leest u wat er op deze afdeling gebeurt. Zowel de artsen als de verpleging proberen

Nadere informatie

Heeft u een klacht? Laat het ons weten!

Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Klachtenregeling in het St. Anna Ziekenhuis In het St. Anna Ziekenhuis proberen wij u zo goed mogelijk te behandelen en te verzorgen. Iedereen die werkt in ons ziekenhuis

Nadere informatie

KLACHT OF OPMERKING? LAAT HET ONS WETEN.

KLACHT OF OPMERKING? LAAT HET ONS WETEN. KLACHT OF OPMERKING? LAAT HET ONS WETEN. Al onze medewerkers doen hun uiterste best om u optimale zorg te verlenen. Toch kan het voorkomen dat onze zorg niet aan uw verwachtingen voldoet. In deze folder

Nadere informatie

Interne Geneeskunde/ Neurologie

Interne Geneeskunde/ Neurologie Interne Geneeskunde/ Neurologie Wat gebeurt er op de afdeling? U bent opgenomen op de verpleegafdeling Interne Geneeskunde/Neurologie. In deze folder leest u wat er op deze afdeling gebeurt. Zowel de artsen

Nadere informatie

Neuropsychologisch onderzoek

Neuropsychologisch onderzoek Neuropsychologisch onderzoek Uw behandelend arts heeft voor u een neuropsychologisch onderzoek aangevraagd. Bij dit onderzoek wordt het functioneren van uw hersenen onderzocht. Het onderzoek richt zich

Nadere informatie

Chirurgie/Orthopedie

Chirurgie/Orthopedie Chirurgie/Orthopedie Wat gebeurt er op de afdeling Chirurgie/Orthopedie U bent opgenomen op de verpleegafdeling Chirurgie/Orthopedie. Soms kan het voorkomen dat u op deze afdeling wordt opgenomen, terwijl

Nadere informatie

Geestelijke verzorging

Geestelijke verzorging Geestelijke verzorging Zorg met aandacht - Aandacht voor wat u gelooft Onlangs bent u opgenomen in het Havenziekenhuis. Opname in een ziekenhuis kan vragen en emoties oproepen. Het kan prettig zijn om

Nadere informatie

Klachtenopvang. voor patiënten en bezoekers

Klachtenopvang. voor patiënten en bezoekers Klachtenopvang voor patiënten en bezoekers Inhoudsopgave 3 Klachtenopvang in het Erasmus MC 4 Klachtenopvang 4 Wat is een klacht? 5 Wie kunnen klagen? 5 Bespreken op de afdeling: praten lucht op 7 Klachtencommissie

Nadere informatie

Multiple Sclerose is een ziekte van de hersenen en het ruggenmerg. Deze ziekte wordt ook wel MS genoemd. In deze folder leest hier meer over.

Multiple Sclerose is een ziekte van de hersenen en het ruggenmerg. Deze ziekte wordt ook wel MS genoemd. In deze folder leest hier meer over. Multiple Sclerose Multiple Sclerose is een ziekte van de hersenen en het ruggenmerg. Deze ziekte wordt ook wel MS genoemd. In deze folder leest hier meer over. Wat is multipele Sclerose (MS) MS is een

Nadere informatie

Wat gebeurt er met iemand die aan een beademingsmachine ligt

Wat gebeurt er met iemand die aan een beademingsmachine ligt Beademing Wat gebeurt er met iemand die aan een beademingsmachine ligt Uw familielid of naaste wordt beademd door een zogenaamde beademingsmachine. Dit is een ingrijpende gebeurtenis voor de patiënt zelf

Nadere informatie

Informatie over de behandeling bij diabetes (suikerziekte)

Informatie over de behandeling bij diabetes (suikerziekte) Diabeteszorg Informatie over de behandeling bij diabetes (suikerziekte) Vanwege suikerziekte (diabetes mellitus) wordt u doorgestuurd naar de diabetespolikliniek van het Havenziekenhuis. Diabetes mellitus

Nadere informatie

Klachtenregeling. Informatie voor patiënten

Klachtenregeling. Informatie voor patiënten Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling In ons ziekenhuis besteden wij veel aandacht aan de kwaliteit van de zorg. Toch kan het gebeuren dat u niet helemaal tevreden bent. Want al doen

Nadere informatie

Doel van het onderzoek Een MIBI-scan is bedoeld om de doorbloeding van uw hartspier te beoordelen.

Doel van het onderzoek Een MIBI-scan is bedoeld om de doorbloeding van uw hartspier te beoordelen. MIBI-scan U hebt van uw cardioloog een verwijzing gekregen voor een MIBI-scan van het hart in het Erasmus MC. In deze folder staat de informatie over dit onderzoek. Inschrijving Wij verzoeken u om u tenminste

Nadere informatie

Klachten en complimenten

Klachten en complimenten Patiënteninformatie Klachten en complimenten Informatie over de klachtenopvang in Tergooi Inhoudsopgave Pagina De klachtenfunctionaris 5 Klachtencommissie 7 Als u het ziekenhuis aansprakelijk wilt stellen

Nadere informatie

Klachtenopvang. voor patiënten en bezoekers

Klachtenopvang. voor patiënten en bezoekers Klachtenopvang voor patiënten en bezoekers Inhoudsopgave Klachtenopvang in het Erasmus MC 3 Klachtenopvang 4 Wat is een klacht 4 Wie kunnen klagen 5 Bespreken op de afdeling: praten lucht op 5 Klachtenfunctionaris

Nadere informatie

Hebt u een klacht? Laat het ons weten!

Hebt u een klacht? Laat het ons weten! Hebt u een klacht? Laat het ons weten! GGZ Delfland doet haar best goede zorg te verlenen die aansluit bij uw wensen en verwachtingen. Toch kan het gebeuren dat u ergens niet tevreden over bent. Wij horen

Nadere informatie

V&VN Regeling klachtenbehandeling zelfstandigen

V&VN Regeling klachtenbehandeling zelfstandigen V&VN Regeling klachtenbehandeling zelfstandigen Inleiding Verpleegkundigen en verzorgenden proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn en goede zorg te verlenen. Toch gaat er soms wel eens iets mis.

Nadere informatie

Klachten. Uw klacht kan ons advies zijn!

Klachten. Uw klacht kan ons advies zijn! Klachten Uw klacht kan ons advies zijn! ZCN-Totaalvervoer is er voor u! In deze folder staat in het kort aangegeven wat u kunt doen indien u niet tevreden bent over ZCN of de vervoerder. Over ZCN ZCN is

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... (ALG-004, uitgave juni 2010) Bent u niet tevreden? Wij, Raad van Bestuur, medewerkers en artsen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis willen graag dat u tevreden bent over uw medische

Nadere informatie

Klachtenregeling. Als u niet tevreden bent. Informatie voor jongeren/(pleeg)ouders/verzorgers

Klachtenregeling. Als u niet tevreden bent. Informatie voor jongeren/(pleeg)ouders/verzorgers Klachtenregeling Informatie voor jongeren/(pleeg)ouders/verzorgers Niet tevreden? Wat kunt u doen? Een klacht.? Blijf er niet mee rondlopen! Overal waar mensen met elkaar werken gaat wel eens iets fout.

Nadere informatie

Klachten over uw apotheek

Klachten over uw apotheek Klachten over uw apotheek WAT KUNT U DOEN MET UW KLACHT HOE GAAT DE KLACHTENCOMMISSIE TE WERK GEEN KOSTEN ZORGVULDIG MET PRIVACY VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? VRAAG HET UW APOTHEKER KLACHTEN OVER UW APOTHEEK

Nadere informatie

Dementie. Havenziekenhuis

Dementie. Havenziekenhuis Dementie Uw arts heeft met u en uw naasten besproken dat er (waarschijnlijk) sprake is van dementie. Mogelijk bent u hiervan geschrokken. Het kan ook zijn dat u of uw omgeving hier al op voorbereid was.

Nadere informatie

Algemene informatie polikliniek Cardiologie

Algemene informatie polikliniek Cardiologie Algemene informatie polikliniek Cardiologie U heeft binnenkort een afspraak op de polikliniek Cardiologie van het Havenziekenhuis. In deze folder leest u wat er op deze poli gebeurt en welke onderzoeken

Nadere informatie

Wat mag u wel en niet doen als uw arm of been in het gips zit

Wat mag u wel en niet doen als uw arm of been in het gips zit Gipsverband Wat mag u wel en niet doen als uw arm of been in het gips zit Uw arm of been zit in een gipsverband. Dit is een verband van kunststof of van gips dat ervoor zorgt dat het bot in een goede stand

Nadere informatie

Naar huis met een drain

Naar huis met een drain Naar huis met een drain De verzorging van een wond met een drain thuis U heeft een operatie gehad waarbij uw okselklieren zijn weggehaald. Voor de afvoer van bloed en weefselvocht is er een dun plastic

Nadere informatie

Therapeutische infiltraties

Therapeutische infiltraties Therapeutische infiltraties Bij therapeutische infiltraties wordt de plaats van de pijn geïnfiltreerd met een prednison depot-preparaat. In deze folder wordt uitgelegd wat deze behandeling inhoudt. Medicijnen

Nadere informatie

Op de volgende pagina leest u wat uw arts met u besproken heeft over uw medicatie. De behandelend arts heeft het volgende met u besproken:

Op de volgende pagina leest u wat uw arts met u besproken heeft over uw medicatie. De behandelend arts heeft het volgende met u besproken: Proefblokkade Een proefblokkade is een onderzoek waarbij, met behulp van een naald, een kortdurende verdoving wordt gegeven. Dit doen wij om te bepalen waar uw pijnklachten precies vandaan komen en of

Nadere informatie

Klachtenopvang in het MCL Uw klacht is voor ons een gratis advies!

Klachtenopvang in het MCL Uw klacht is voor ons een gratis advies! Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) vindt het belangrijk dat haar patiënten en andere gebruikers tevreden zijn. Daarom proberen we u zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en te begeleiden. Maar

Nadere informatie

Bent u tevreden? Of juist niet?

Bent u tevreden? Of juist niet? Bent u tevreden? Of juist niet? Trivire zet zich in voor goede dienstverlening aan iedere klant. Wij horen graag wat u van ons vindt. Als we een compliment verdienen, maar óók als er iets misgaat. Want

Nadere informatie

Zenuwwortelblokkade. Op de volgende pagina leest u wat u met uw arts besproken heeft over uw medicatie.

Zenuwwortelblokkade. Op de volgende pagina leest u wat u met uw arts besproken heeft over uw medicatie. Zenuwwortelblokkade Elektrisch Doel van de behandeling Bij deze behandeling wordt de wortel van de zenuw die de pijn veroorzaakt met gepulseerde stroom behandeld. Deze behandeling is meestal vooraf gegaan

Nadere informatie

Idee, opmerking of klacht? Informatie voor patiënten en bezoekers

Idee, opmerking of klacht? Informatie voor patiënten en bezoekers Idee, opmerking of klacht? Informatie voor patiënten en bezoekers 0 Algemeen Dagelijks maken veel mensen gebruik van de diensten van ons ziekenhuis. Meestal gaat het om een poliklinisch contact; dat wil

Nadere informatie

Vergroeiing van de grote teen

Vergroeiing van de grote teen Vergroeiing van de grote teen hallux valgus U heeft met uw arts gesproken en er is vastgesteld dat u last heeft van hallux valgus. Een hallux valgus is een vergroeiing van de grote teen. In deze folder

Nadere informatie

MRI van de dunne darm

MRI van de dunne darm MRI van de dunne darm Uw behandelend arts heeft voor u een MRI-onderzoek aangevraagd. In deze folder leest u wat u moet doen om het onderzoek te laten slagen. Verder vindt u hier informatie over hoe het

Nadere informatie

Informatie over onze klachtenregeling

Informatie over onze klachtenregeling Informatie over onze klachtenregeling Cliënteninformatie Inleiding De medewerkers van de Haaglanden Kliniek streven ernaar om u tijdens het verblijf in de kliniek zo goed mogelijk te behandelen, verzorgen

Nadere informatie

Stoma. Havenziekenhuis

Stoma. Havenziekenhuis Stoma U heeft van uw arts gehoord dat er bij u een stoma moet worden aangelegd of dat de kans op een stoma bij uw operatie aanwezig is. In deze folder kunt u de informatie over het aanleggen van een stoma

Nadere informatie

Draininstructie. Havenziekenhuis

Draininstructie. Havenziekenhuis Draininstructie In de afgelopen dagen bent u geopereerd en heeft u één of meerdere drain(s) gekregen. Met u is afgesproken dat u met deze drain(s) naar huis gaat. Het doel van deze folder is u informatie

Nadere informatie

Heeft u een klacht? Laat het ons weten!

Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Klachtenregeling in het St. Anna Ziekenhuis In het St. Anna Ziekenhuis proberen wij u zo goed mogelijk te behandelen en te verzorgen. Iedereen die werkt in ons ziekenhuis

Nadere informatie

Wat is een liesbreuk, hoe ontstaat het en hoe kan het behandeld worden

Wat is een liesbreuk, hoe ontstaat het en hoe kan het behandeld worden Liesbreuk Wat is een liesbreuk, hoe ontstaat het en hoe kan het behandeld worden Een liesbreuk is een uitstulping van het buikvlies ter hoogte van de lies. Dit is te zien door een verdikking in één of

Nadere informatie

Het telefoonnummer van de klachtenfunctionaris van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is of

Het telefoonnummer van de klachtenfunctionaris van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is of Klachtenregeling 0 Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis streeft ernaar om zorg van goede kwaliteit te leveren. Toch kunnen er dingen anders lopen dan u verwacht had. Wanneer u niet tevreden bent, of er zijn

Nadere informatie

Heeft u een klacht De stappen

Heeft u een klacht De stappen Heeft u een klacht De stappen Klachtenafhandeling bij De medewerkers van doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ondanks onze inspanningen kan het toch voorkomen dat u niet helemaal

Nadere informatie

In deze folder leest u wat u moet doen om het onderzoek te laten slagen. Verder vindt u hier informatie over hoe het onderzoek gaat. Dag... Tijd...

In deze folder leest u wat u moet doen om het onderzoek te laten slagen. Verder vindt u hier informatie over hoe het onderzoek gaat. Dag... Tijd... MRI-onderzoek Uw behandelend arts heeft voor u een MRI-onderzoek aangevraagd. MRI is de afkorting voor Magnetic Resonance Imaging. MRI is een techniek om afbeeldingen van het lichaam te maken met behulp

Nadere informatie

Gastro-duodenoscopie

Gastro-duodenoscopie Gastro-duodenoscopie Een onderzoek naar de binnenkant van de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm Binnenkort wordt er bij u een gastro-duodenoscopie gedaan. Dit is een onderzoek waarbij afwijkingen aan

Nadere informatie

De transurethrale blaastumor resectie

De transurethrale blaastumor resectie De transurethrale blaastumor resectie Een operatie waarbij een blaastumor via de plasbuis wordt weggehaald U heeft van uw uroloog gehoord dat u een blaastumor heeft. Het is verstandig om deze tumor weg

Nadere informatie

Follow-up bij borstkanker

Follow-up bij borstkanker Follow-up bij borstkanker Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC- Havenziekenhuis U heeft in de afgelopen periode verschillende behandelingen i.v.m. borstkanker ondergaan. Hiervoor kunnen verschillende

Nadere informatie

Longrevalidatie. Havenziekenhuis

Longrevalidatie. Havenziekenhuis Longrevalidatie U heeft COPD of astma, een chronische longaandoening. Ondanks dat u weet dat deze aandoening niet meer zal verdwijnen, wilt u uit het leven halen wat erin zit. U bent bereid om actief en

Nadere informatie

Een klacht is een uiting van onvrede met een behandeling of bejegening die door betrokkene als onjuist of onterecht wordt ervaren.

Een klacht is een uiting van onvrede met een behandeling of bejegening die door betrokkene als onjuist of onterecht wordt ervaren. Klachtenopvang Inleiding Alle medewerkers van ons ziekenhuis doen hun best om u zo goed mogelijk te helpen. Toch kan het gebeuren dat er iets niet helemaal naar wens gaat. Dat kan om heel verschillende

Nadere informatie

Hartfalen dagboek. U moet telefonisch contact opnemen met de hartfalenverpleegkundige: - toename van uw gewicht met... kilo in... dagen

Hartfalen dagboek. U moet telefonisch contact opnemen met de hartfalenverpleegkundige: - toename van uw gewicht met... kilo in... dagen Hartfalen dagboek In dit dagboek kunt u bijhouden wat uw gewicht is. Ook kunt u noteren wanneer u uw medicijnen heeft ingenomen. Neem dit dagboek altijd mee naar uw afspraak met de hartfalenverpleegkundige.

Nadere informatie

Klachtenregeling Informatie voor patiënten. St. Antonius Ziekenhuis

Klachtenregeling Informatie voor patiënten. St. Antonius Ziekenhuis Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling De wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) verplicht zorgaanbieders om goede zorg te bieden: zorg die veilig, doeltreffend,

Nadere informatie

Behandeling met galantamine

Behandeling met galantamine Behandeling met galantamine Behandeling bij dementie De geriater heeft bij u een vorm van dementie vastgesteld. Voor deze hersenziekte kan de arts u medicatie voorschrijven. In uw geval is dit galantamine

Nadere informatie

Reumapoli. Havenziekenhuis. Diagnose en behandeling

Reumapoli. Havenziekenhuis. Diagnose en behandeling Reumapoli Diagnose en behandeling Vroeg opsporen en behandelen van reuma is belangrijk. Mensen met klachten die de huisarts of specialist verdacht vindt voor gewrichtsontsteking/reuma, zien we daarom graag

Nadere informatie

Een klacht indienen. (als u er samen niet meer uitkomt)

Een klacht indienen. (als u er samen niet meer uitkomt) Een klacht indienen (als u er samen niet meer uitkomt) De woningcorporaties Noordwijkse Woningstichting (Noordwijk), Sint Antonius van Padua (Noordwijkerhout), Stek (Hillegom, L isse en Voorhout), Vooruitgang

Nadere informatie

Suprapubische katheter

Suprapubische katheter Suprapubische katheter Een katheter die ervoor zorgt dat de urine goed uit de blaas stroomt Een suprapubische katheter is een buis die door de uroloog door de buikwand boven het schaambeen in de blaas

Nadere informatie

Uw klacht, onze zorg!

Uw klacht, onze zorg! Uw klacht, onze zorg! Klachten en opmerkingen over onze organisatie en dienstverlening Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent over onze organisatie en dienstverlening. Helaas gaat er wel eens iets

Nadere informatie

Problemen met de overheid? De Nationale ombudsman helpt.

Problemen met de overheid? De Nationale ombudsman helpt. Problemen met de overheid? De Nationale ombudsman helpt. Klachten over de lokale overheid, de Rijksdienst Caribisch Nederland, de politie of het Openbaar Ministerie? De Nationale ombudsman ondersteunt

Nadere informatie

Dagdiagnostisch Centrum Geriatrie

Dagdiagnostisch Centrum Geriatrie Dagdiagnostisch Centrum Geriatrie Informatie over het onderzoeksprogramma dat u krijgt U bent door de huisarts doorverwezen naar een klinisch geriater. U bent door het ziekenhuis uitgenodigd voor een onderzoeksprogramma

Nadere informatie

Een klacht, laat het ons weten Tevreden, vertel het verder

Een klacht, laat het ons weten Tevreden, vertel het verder Een klacht, laat het ons weten Tevreden, vertel het verder Inleiding Het Gemini Ziekenhuis probeert u zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en te informeren. Wij vinden het belangrijk dat u tevreden

Nadere informatie

Folder. klachtenbehandeling CIRO. Heeft u een klacht of een verbetersuggestie?

Folder. klachtenbehandeling CIRO. Heeft u een klacht of een verbetersuggestie? Folder klachtenbehandeling CIRO Heeft u een klacht of een verbetersuggestie? Doe er iets mee! Hornerheide 1 6085 NM Horn Postbus 4009 6080 AA Haelen T +31 (0)475 587 656 F +31 (0)475 587 592 E info@ciro-horn.nl

Nadere informatie

Wegwijzer bij klachten

Wegwijzer bij klachten Wegwijzer bij klachten WEGWIJZER BIJ KLACHTEN Het Kennemer Gasthuis vindt het belangrijk dat patiënten, familie en bezoekers tevreden zijn over de behandeling en verzorging. Toch kan het voorkomen dat

Nadere informatie

Een klacht indienen. Opnieuw tevreden worden over uw thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl

Een klacht indienen. Opnieuw tevreden worden over uw thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl Een klacht indienen Opnieuw tevreden worden over uw thuis Thuis is een huis van Servatius servatius.nl Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Wilt u meer weten? We helpen u graag! Stel uw vragen

Nadere informatie

Ziekte van Parkinson

Ziekte van Parkinson Ziekte van Parkinson De ziekte van Parkinson is een chronische aandoening van de hersenen die progressief is. In deze folder leest u meer over deze ziekte en over de polikliniek Neurologie van het Havenziekenhuis.

Nadere informatie

EEN KLACHT, UW RECHT, ONZE AANDACHT OM TE VERBETEREN

EEN KLACHT, UW RECHT, ONZE AANDACHT OM TE VERBETEREN EEN KLACHT, UW RECHT, ONZE AANDACHT OM TE VERBETEREN Voor u ligt de klachtenfolder van Stichting Heuvelland. We streven naar hoge klanttevredenheid. Klachten worden niet snel ingediend. Toch vinden wij

Nadere informatie

Sacro-iliacaalblokkade

Sacro-iliacaalblokkade Sacro-iliacaalblokkade Een warmtebehandeling van het sacro-iliacale gewricht is een blokkade waarbij de zenuwtjes naar het gewricht tussen heiligbeen en heupbeen worden geblokkeerd. Dit gebeurt door de

Nadere informatie

Ingrepen longziekten

Ingrepen longziekten Ingrepen longziekten Op welke manieren kunnen uw longen onderzocht worden Om uw longen te onderzoeken kan een longarts verschillende onderzoeken doen. In deze folder leest u welke onderzoeken er zijn en

Nadere informatie

Borstsparende operatie

Borstsparende operatie Borstsparende operatie Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC- Havenziekenhuis U wordt behandeld in het Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC- Havenziekenhuis. In deze folder leest u in het kort wat

Nadere informatie

Klachtenopvang. voor patiënten

Klachtenopvang. voor patiënten Klachtenopvang voor patiënten Inhoudsopgave Klachtenopvang in het Erasmus MC 3 Wat is een klacht 4 Klachtenopvang 4 Wie kunnen klagen 5 Bespreken op de afdeling: praten lucht op 5 Klachtenfunctionaris

Nadere informatie

Wegwijzer bij klachten

Wegwijzer bij klachten Wegwijzer bij klachten WEGWIJZER BIJ KLACHTEN Het Kennemer Gasthuis vindt het belangrijk dat patiënten, familie en bezoekers tevreden zijn over de behandeling en verzorging. Toch kan het voorkomen dat

Nadere informatie

Klachten Informatie over de klachtenregeling

Klachten Informatie over de klachtenregeling Klachten Informatie over de klachtenregeling HMC (Haaglanden Medisch Centrum) streeft ernaar om zorg van goede kwaliteit te leveren. Toch kan het voorkomen dat u niet tevreden bent. Wij stellen het op

Nadere informatie

KLACHTENREGELING voor bezoekers en cliënten van AKROS AKROS Balboastraat 20 B4 1057 VW Amsterdam tel. 020 589 33 33 www.akros-amsterdam.

KLACHTENREGELING voor bezoekers en cliënten van AKROS AKROS Balboastraat 20 B4 1057 VW Amsterdam tel. 020 589 33 33 www.akros-amsterdam. 4.4.3.1 Klachtenregeling KLACHTENREGELING voor bezoekers en cliënten van AKROS AKROS Balboastraat 20 B4 1057 VW Amsterdam tel. 020 589 33 33 www.akros-amsterdam.nl september 2015 4.4.3.1 Klachtenregeling

Nadere informatie

Klachtenbehandeling bij Zorgverzekeringen

Klachtenbehandeling bij Zorgverzekeringen Klachtenbehandeling bij Zorgverzekeringen Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33 Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 33 33 www.aevitae.com info@aevitae.com Inhoudsopgave pag. Informatie voor

Nadere informatie

Klachten en geschillen. waar je thuis bent...

Klachten en geschillen. waar je thuis bent... Klachten en geschillen waar je thuis bent... Gericht op tevreden klanten Onze dienstverlening is er op gericht om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Meestal slagen we daar ook in. Toch kan het voorkomen

Nadere informatie

Behandeling S. aureus bacterie

Behandeling S. aureus bacterie Behandeling S. aureus bacterie Instructies voor behandeling U heeft gehoord dat u drager bent van de S. aureus bacterie. Deze bacterie kan bij een ziekenhuisopname infecties veroorzaken. Om de kans op

Nadere informatie

Niet tevreden? Laat het ons weten!

Niet tevreden? Laat het ons weten! Niet tevreden? Laat het ons weten! In het Sinai Centrum besteden we veel aandacht aan het verbeteren van de kwaliteit en de veiligheid rondom onze zorgverlening. Wij doen dit onder andere aan de hand van

Nadere informatie

Informatie over een goed en snel herstel na een behandeling aan de kaak

Informatie over een goed en snel herstel na een behandeling aan de kaak Kaakchirurgie Informatie over een goed en snel herstel na een behandeling aan de kaak U bent behandeld op de polikliniek Kaakchirurgie. Om snel en goed te herstellen, raden wij u aan deze folder goed te

Nadere informatie

Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag

Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag U heeft een klacht: wij helpen u graag U wilt weten wat u kunt doen als u een klacht heeft. Daarom vertellen wij u graag hoe en waar

Nadere informatie

Een klacht. Laat het ons weten. mca.nl

Een klacht. Laat het ons weten. mca.nl Een klacht Laat het ons weten mca.nl Inhoudsopgave Mogelijkheden om uw klacht in te dienen 3 De kortste weg 3 De klachtenfunctionaris 4 Patiënten Klachtencommissie 5 Aansprakelijkstelling 6 Externe instanties

Nadere informatie

VICTAS Klachten BOPZ

VICTAS Klachten BOPZ VICTAS Klachten BOPZ Utrecht, September 2013 Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is een klacht? 2.1. Klachten over het verblijf op de afdeling B3 van Victas 2.2. BOPZ-klachten 3. De klachtencommissie 3.1. Hoe dien

Nadere informatie

Onderwerp: Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis

Onderwerp: Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis Onderwerp: 1 Inhoudsopgave Klachtregeling 3 Wat is een klacht 4 De mogelijkheden om een klacht in te dienen 4 Bespreek uw klacht De klachtenfunctionaris Een klacht indienen Klachtbemiddeling Klachtencommissie

Nadere informatie

Klachtenregeling Informatie voor patiënten

Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling De wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) verplicht zorgaanbieders om goede zorg te bieden: zorg die veilig, doeltreffend,

Nadere informatie

Amandelen verwijderen bij kinderen

Amandelen verwijderen bij kinderen Amandelen verwijderen bij kinderen Wanneer en hoe worden de neus- en keelamandelen verwijderd Binnenkort worden bij uw kind de amandelen verwijderd. In deze folder kunt u meer lezen over deze behandeling.

Nadere informatie

Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014)

Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014) 1 Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014) Inleiding Sunny Training vindt tevreden cursisten en opdrachtgevers erg belangrijk en we werken daarom steeds aan de kwaliteit van onze diensten. Opleiden

Nadere informatie

Uw ogen bij suikerziekte

Uw ogen bij suikerziekte Uw ogen bij suikerziekte diabetes mellitus U heeft een afspraak bij een oogarts in het Havenziekenhuis in verband met uw diabetes (suikerziekte). Jaarlijkse oogcontrole bij suikerziekte (diabetes mellitus)

Nadere informatie

Coronary Care Unit. Havenziekenhuis

Coronary Care Unit. Havenziekenhuis Coronary Care Unit Op de Coronary Care Unit liggen patiënten met acute cardiologische klachten die nauwkeurig geobserveerd en gecontroleerd moeten worden. Acute cardiologische klachten zijn onder andere:

Nadere informatie

Hygiëne/infectiepreventie

Hygiëne/infectiepreventie Hygiëne/infectiepreventie Hoe we ervoor zorgen dat u bij een verblijf in het ziekenhuis geen infectie oploopt. Van elke honderd patiënten, die in de Nederlandse ziekenhuizen worden opgenomen, lopen ongeveer

Nadere informatie

Als u niet tevreden bent. Klachtenbrochure

Als u niet tevreden bent. Klachtenbrochure Als u niet tevreden bent Klachtenbrochure Inhoud Pagina Wat is een klacht? 5 Wie kan een klacht indienen? 5 Hoe dient u een klacht in? 5 Wat doet de klachtenfunctionaris voor u? 6 Wat doet de klachtencommissie

Nadere informatie

SOEST. U Heeft heeft u een klacht? Laat het ons weten! GEMEENTE

SOEST. U Heeft heeft u een klacht? Laat het ons weten! GEMEENTE SOEST U Heeft heeft u een klacht? Laat het ons weten! 1 GEMEENTE Van uw klacht of signaal kunnen wij leren! De gemeente Soest wil haar dienstverlening voortdurend verbeteren. Toch kan het gebeuren dat

Nadere informatie

Idee, opmerking of klacht?

Idee, opmerking of klacht? ALGEMEEN Idee, opmerking of klacht? Klachtenopvang in Laurentius Het Laurentius ziekenhuis wil goede zorg verlenen door deskundig, zorgvuldig, patiëntgericht en goed georganiseerd te werken. We vinden

Nadere informatie

Als u niet tevreden bent

Als u niet tevreden bent Als u niet tevreden bent Het vindt het belangrijk dat patiënten en bezoekers tevreden zijn. Daarom streven onze medewerkers ernaar om u tijdens uw bezoek of verblijf zo goed mogelijk te behandelen, te

Nadere informatie

voor elkaar WZH WoonZorgcentra Haaglanden UW KLACHT BIJ WZH

voor elkaar WZH WoonZorgcentra Haaglanden UW KLACHT BIJ WZH voor elkaar WZH WoonZorgcentra Haaglanden UW KLACHT BIJ WZH KLACHTENREGELING WZH Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent over de zorg van WoonZorgcentra Haaglanden (WZH). Als dit het geval is, is het

Nadere informatie

Operaties aan de schildklier

Operaties aan de schildklier Operaties aan de schildklier Strumectomie Het kan om verschillende redenen nodig zijn dat u aan uw schildklier wordt geopereerd. Kort samengevat volgen ze hier: De schildklier werkt te hard. Als dat niet

Nadere informatie

Idee, opmerking of klacht? Informatie voor patiënten

Idee, opmerking of klacht? Informatie voor patiënten 00 Idee, opmerking of klacht? Informatie voor patiënten SJG Weert vindt het belangrijk dat bezoekers en patiënten tevreden zijn. Daarom doen onze medewerkers hun best om u tijdens uw bezoek en/of verblijf

Nadere informatie

Amandelen verwijderen bij kinderen

Amandelen verwijderen bij kinderen Amandelen verwijderen bij kinderen Wanneer en hoe worden de neus- en keelamandelen verwijderd Binnenkort worden bij uw kind de amandelen verwijderd. In deze folder kunt u meer lezen over deze behandeling.

Nadere informatie

Mogelijkheden van klachtafhandeling 5

Mogelijkheden van klachtafhandeling 5 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Mogelijkheden van klachtafhandeling 5 1 Bespreken op de afdeling 5 2 Indienen bij de afdeling klachtenbemiddeling 5 Melden ter kennisgeving 5 Bemiddeling 6 3 Klachtencommissie

Nadere informatie

Laparoscopische pyelumplastiek

Laparoscopische pyelumplastiek Laparoscopische pyelumplastiek Nierbekkenplastiek Zoals u reeds van uw uroloog heeft vernomen is vastgesteld dat er bij u een vernauwing in de urineleider aanwezig is die de afvloed van urine uit uw nier

Nadere informatie

Klachtenbehandeling. Hebt u een klacht? Vertel het ons. Inhoudsopgave. Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33. Postbus 2296 5600 CG Eindhoven

Klachtenbehandeling. Hebt u een klacht? Vertel het ons. Inhoudsopgave. Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33. Postbus 2296 5600 CG Eindhoven Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33 Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 33 33 Klachtenbehandeling www.aevitae.com info@aevitae.com Inhoudsopgave pag. Informatie voor klanten van Aevitae:

Nadere informatie