Regiobijeenkomsten. september 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Regiobijeenkomsten. september 2015"

Transcriptie

1 Regiobijeenkomsten september 2015

2 Agenda uur inloop uur nieuw programma nationale wedstrijden uur Meerjarenambities uur vragen en afronding uur einde en afsluitend drankje tot uur

3 Programma nationale wedstrijden

4 Nieuw Programma Nationale Wedstrijden Nieuwe klassementen: 4+ voor eerstejaars en 2x voor development. Nieuwelingen niveau vervalt, daardoor naar verwachting vollere velden. Niveau-indeling op basis van punten in plaats van blikken. Beste zes ploegen van het klassement krijgen een punt en voor elke overwinning krijg je een punt. Voor de indeling in velden is het gemiddelde puntenaantal in de ploeg relevant, hierdoor is het makkelijker voor toproeiers om te combineren met minder ervaren roeiers in lagere velden. Bij deelname aan en medailles op internationale kampioenschappen wordt het puntenaantal tot maximaal 12 aangevuld. Puntenaantal van alle roeiers worden bijgehouden in ICT-systemen en zijn voor iedereen raadpleegbaar. Zowel NSRF-verenigingen als wedstrijdorganisaties enthousiast over deze veranderingen die op 1 januari 2016 zullen ingaan. Details staan in een notitie op de website en aanpassing van de regelgeving staat op de agenda van de AV op 21 november 2015.

5 Meerjarenambities 2016+

6 Doelstelling KNRB De doelstelling van de KNRB is: het bevorderen van de roeisport We willen dit in het meerjarenplan bereiken door: Het verder laten groeien van de roeisport Het blijven leveren van topprestaties Als kernthema voor het nieuwe MJP kiezen wij verbinden Verenigingen met verenigingen Vrijwilligers met professionals Roeiers onderling Samen de schouders eronder, ieder draagt z n steentje bij!

7 Ter herinnering uit ledenonderzoek: grootste probleem/ uitdaging voor vereniging voor de komende jaren betrokkenheid VRIJWILLIGERS FINANCIEN sponsoring ondersteuning LEDEN groei vergrijzing vasthouden COACHES ROEIKADER instructeurs ACCOMMODATIE HARDWARE veilig vloot onderhoud ROEIWATER mogelijkheden coaching Wat ziet u als het grootste probleem/ de grootste uitdaging voor uw vereniging in de komende jaren?

8 Uit onderzoek: mogelijke hulp door KNRB algemeen/breed publiek PROMOTIE niet alleen topsport workshops vrijwilligersbeleid efficiënt bestuur KENNISDELING tussen verenigingen betaalbaar niet alleen in de Randstad CURSUSSEN/ OPLEIDING bondscoach verenigingscoach kort praktisch RTC s TOPROEIEN selectiebeleid successen delen contacten LOBBY, OVERHEID bemiddeling VERENIGINGS- ONDERSTEUNING accommodatie professionele hulp huren/ruilen/leasen boten contact + en - Hoe zou de KNRB u daarbij kunnen helpen

9 Ambities De KNRB heeft een aanzet gegeven (zonder nu al tot consensus te zijn gekomen) voor de ambities voor de komende jaren. Deze willen we nu bespreken en toetsen op inhoud en insteek. Later zullen we ze verder concretiseren en activiteiten formuleren. Bij de uitwerking van de ambities zijn de formuleringen vaak scherp. Dit is om de discussie op gang te brengen en daarmee tot expliciete keuzes te komen. De ambities die ter bespreking voorliggen zijn: 1. Van elkaar leren en goede strategische ondersteuning; 2. Binden en boeien van leden en niet-leden; 3. Gekwalificeerd kader op elk niveau; 4. Focus op meerjarenopleidingsplan voor talenten; 5. Aanbrengen focus topsportprogramma s; 6. Effectieve organisatie Uiteraard is toevoegen / vervangen van ambities een mogelijkheid. Evenwicht tussen ambities en beschikbare middelen en tijd van professionals en vrijwilligers blijft daarbij een randvoorwaarde.

10 Ambities 2016+: Van elkaar leren en goede strategische ondersteuning Wat: als KNRB hebben als taak om ervoor zorgen dat verenigingen en gelederen goed samenwerken. Dit betekent dat we als bond voldoende aandacht voor het ondersteunen van de lidverenigingen moeten hebben, waarbij kennisdeling onderling voorop staat. Deze ondersteuning vraagt om maatwerk. Voorbeeld: roeiverenigingen zijn met enige regelmaat in staat om grote sprongen te maken in hun eigen ontwikkeling; het is nuttig om de daarbij opgebouwde kennis te delen. Hoe: verenigingen en commissies bevragen waar meer en beter kan worden samengewerkt en waar ondersteuning door verbinding en kennisdeling mogelijk is. Maar ook daar waar taken door de KNRB worden afgestoten. Dit is alleen mogelijk door persoonlijke contacten en goede communicatie op alle niveaus. Het bureau doet dat o.a. door verenigingen regelmatig te bezoeken. Uitkomst: verenigingen leren elkaar beter kennen en bieden elkaar de helpende hand, ook als dat op de korte termijn alleen een voordeel voor de ander oplevert. We durven afspraken met elkaar te maken die collectief een voordeel voor de roeisport opleveren, waarvoor een enkel individu mogelijk kleine vrijheden zal opgeven.

11 Ambities 2016+: Binden en boeien van leden en niet-leden Wat: de wereld om ons heen verandert continu. Zo probeert de maatschappij steeds meer grip op sportorganisaties te krijgen en ontstaan er nieuwe netwerkstructuren en samenwerkingsverbanden. Voorbeeld: binnen de Nederlandse roeiwereld heeft zich het netwerk Toer! gevormd. De KNRB ondersteunt dergelijke initiatieven. Vormen van roeien als ergometeren en coastal rowing zijn op dit moment onvoldoende ingebed binnen de KNRB, mede door de huidige lidmaatschapstructuur. Hoe: de KNRB wil ontwikkelingen in Nederland omarmen en nieuwe activiteiten samen met verenigingen ontwikkelen. Daar waar strategisch belangrijke activiteiten al binnen de verenigingen aanwezig zijn, vragen we initiatiefnemers om dit onder de paraplu van de KNRB te doen. Uitkomst: het uitbreiden van de activiteiten leidt mogelijk tot nieuwe vormen van lidmaatschap, contributieheffing en netwerken. Het ledenaantal zal verder groeien en het belang en de bekendheid van de roeisport zal toenemen.

12 Ambities 2016+: Gekwalificeerd kader op elk niveau Wat: voor de ontwikkeling van de roeisport is het essentieel dat de opleiding van roeiers gebeurt door vrijwilligers en professionals die hiervoor uitgerust zijn. Het betreft coaches voor de wedstrijd- en topsport en instructeurs voor de nieuwe instroom bij verenigingen en voor de recreatieve roeier die iets wil bijleren. Hoe: de KNRB zorgt voor goede en gekwalificeerde docenten en lesmateriaal dat aansluit bij de ontwikkelbehoefte die (nieuwe) instructeurs en coaches hebben. De KNRB en de grote verenigingen geven het goede voorbeeld door te zorgen dat hun eigen instructeurs en coaches zijn gekwalificeerd en beschikken over een door de KNRB erkend diploma. Verenigingen moeten bereid zijn om instructeurs en coaches met het hoogste opleidingsniveau die een rol hebben bij het opleiden van roeiers hiervoor, net als bij andere sporten, te betalen. De KNRB zorgt ook voor de opleiding van kamprechters en vertrouwenscontactpersonen. Opleiden van bestuurlijk kader geschiedt op lokaal niveau. Uitkomst: de opleiding van de jeugd gebeurt bij alle verenigingen onder leiding van een gediplomeerd instructeur of coach. Het merendeel hiervan ontvangt hiervoor ten minste een vrijwilligersvergoeding. Ouderen hebben de keuze om te betalen voor betere begeleiding die via professionele organisaties kan worden ingehuurd. Alle wedstrijdroeiers die nationaal starten worden begeleid door een gediplomeerd coach en de resultaten op wedstrijden verbeteren zich daardoor.

13 Ambities 2016+: Focus op meerjarenopleidingsplan voor talenten Wat: goede opleiding en ontwikkeling van talenten is noodzakelijk om ook in de toekomst goed te presteren. Voor de KNRB betekent dit dat we samen met verenigingen vanuit een gemeenschappelijk gedeelde visie de ondersteuning gaan inrichten om dit met elkaar te realiseren (duidelijke structuur waarin het plaatsvindt, goed opgeleide coaches, etc.). Voorbeeld: Project2020 weet de interesse te wekken van ruim 300 grote en sterke vrouwelijke atleten van binnen en buiten de roeisport. Selecties vinden gestructureerd plaats en resultaatverwachtingen zijn er op de lange termijn. De samenwerking met de KNRB is hierin beperkt en zit hierbij meer in het faciliteren dan op de inhoud. Hoe: verenigingen helpen bij de opvang en het ontwikkelen van talent. Burgerverenigingen die een sterk juniorenprogramma willen opzetten daarbij gericht ondersteunen. Het versterken van de regie over het junioren en U23 programma, onder andere door de rol van talentvolle (talent)coaches te versterken en gebruik te maken van een uniform meerjarenopleidingsplan. Uitkomst: gestructureerde ontwikkeling, waarbij atleten meerjarig worden gevolgd in een voor de regionale talentcoaches te raadplegen talentvolgsysteem. Deze talentcoaches treden op als team, leren van elkaar en stellen het belang van een medaille op een internationaal toernooi boven de deelname van een eigen atleet aan dat toernooi. Verenigingscoaches blijven betrokken en richten zich op de individuele meerjarige ontwikkeling van hun roeiers.

14 Ambities 2016+: Aanbrengen focus topsportprogramma s Wat: de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat we beschikken over: talenten en toppers van hoge kwaliteit (wereldkampioenen op elk niveau), gemotiveerd en ervaren personeel, een topaccommodatie en innovatiekracht. Het aantal echte talenten en toppers dat doorbreekt is echter beperkt. De marges in de topsport zijn klein. Het missen van medailles kan grote gevolgen met zich meebrengen in de bijdrage die de roeisport kan verwerven. De enige uitweg om met minder middelen meer te doen, is om efficiënter te gaan investeren, zowel in breedtesport (kwaliteitsbeleid) als in topsport (prioriteitenbeleid en professionalisering). Hoe: vanaf 2017 richten we ons op een (beperkte) centrale opleiding van toptalent en een beperkt aantal structurele medailleprogramma s in en rondom het OTC op het hoogste kwaliteitsniveau. Uitkomst: er zal een organisatie ontstaan met een beperkt aantal medailleprogramma s gefinancierd vanuit centrale middelen en initiatieven die op een andere wijze worden gefinancierd. Indien deze opzet succesvol is zullen er meer partijen geïnteresseerd raken in de roeisport, wat innovatie in nieuwe sponsormodellen en strakke afspraken rond selecties noodzakelijk zal maken. De kansen nemen toe, maar risicobeheersing en professionaliteit zijn belangrijk randvoorwaarden.

15 Ambities 2016+: Effectieve organisatie Wat: de KNRB is financieel stabiel en het is zaak om te zorgen dat dit zo blijft en dat we in de toekomst niet te veel afhankelijkheid worden van één financieringsbron (NOC*NSF). Hoe: om met minder middelen naast efficiënt ook effectief te zijn, is het zinnig om te kijken naar taken die veel tijd kosten, maar weinig bijdragen aan de hoofddoelstelling. De administratieve taken nemen veel tijd in beslag. We kijken daarom of we de regelgeving kunnen versimpelen, zodat de mensen op het bureau zich kunnen richten op inhoudelijk ondersteuning en ontwikkelen van beleid en visie. Dit vraagt acceptatie van zaken die de buitenwereld ons oplegt. We besteden veel tijd aan het organiseren van internationale toernooien. Dit trekt tijd en geld weg van de corebusiness en brengt onnodige risico s met zich mee. Kunnen we meer leunen op andere belanghebbenden, zonder tijdsinvestering van de KNRB-organisatie, bij het organiseren van grote sportevenementen? Om de afhankelijkheid van NOC*NSF te verminderen moeten we de inkomsten verhogen. Een meer commerciële aanpak ligt dan voor de hand, voor onze eigen activiteiten (opleidingen, wedstrijden), maar echt effectief is het als externe partijen partner willen worden. Hiervoor is omvang van de bond en informatie over het profiel van en toegang tot de leden van belang. Uitkomst: we versimpelen de regels en creëren daarmee meer onderlinge afhankelijkheid en een effectieve ondersteuning. Zijn we bereid om keuzes te maken bij het organiseren van grote evenementen en daarnaast onze organisatie commerciëler te maken?

16 Hoe nu verder: tijdspad Meerjarenplan najaar 2015 januari 2016 maart 2016 mrt-okt 2016 november 2016 verzamelen van input van leden tijdens de regiobijeenkomsten verzamelen van input van commissies workshoprondes tijdens het Roeicongres aan de hand van de verkregen input en bijgestelde ambities presenteren van Meerjarenambities tijdens de AV en verzoeken om goedkeuring definitief maken van MJP tijdens regiobijeenkomsten, op basis van verkregen feedback en eventueel aangepast aan uitkomsten ledenonderzoek voorjaar 2016 en opmerkingen vaststellen definitief Meerjarenplan 2016+, inclusief begroting, tijdens de AV

17 VRAGEN EN AFRONDING Wat vanuit de verenigingen naar voren bij de aanmeldingen?

18 EINDE EN AFSLUITEND DRANKJE

Regiobijeenkomsten. April 2016

Regiobijeenkomsten. April 2016 Regiobijeenkomsten April 2016 Meerjarenambities 2017+ Doelstelling KNRB De doelstelling van de KNRB is: het bevorderen van de roeisport We willen dit in het meerjarenambities 2017+ bereiken door: Het verder

Nadere informatie

BIJLAGE 6. Aan: Algemene Vergadering 2012. Van: Bestuur KNRB Datum: 6 februari 2012. Betreft: Jaarplan KNRB 2012. Jaarplan 2012 KNRB 1

BIJLAGE 6. Aan: Algemene Vergadering 2012. Van: Bestuur KNRB Datum: 6 februari 2012. Betreft: Jaarplan KNRB 2012. Jaarplan 2012 KNRB 1 . BIJLAGE 6 Aan: Algemene Vergadering 2012 Van: Bestuur KNRB Datum: 6 februari 2012 Betreft: Jaarplan KNRB 2012 Jaarplan 2012 KNRB 1 Inleiding In 2009 heeft de KNRB het Meerjarenplan KNRB 2009-2012 Aan

Nadere informatie

Algemeen. WK evaluatie

Algemeen. WK evaluatie KNRB 2015 en verder WK evaluatie Algemeen Prachtig toernooi met geweldige organisatie, mooie wedstrijden en heel veel toeschouwers Veel waardering bij FISA Resultaten Nederlanders vielen helaas tegen,

Nadere informatie

REGIOBIJEENKOMST KNRB

REGIOBIJEENKOMST KNRB REGIOBIJEENKOMST KNRB Voorjaar 2017 Hoofdsponsor: AGENDA 1. Groei roeisport 2. Veiligheid 3. Lidmaatschapsvormen voor nieuwe vormen van roeien GROEI ROEISPORT Wat betekent dit voor KNRB en verenigingen?

Nadere informatie

MEERJARENAMBITIES 2017+

MEERJARENAMBITIES 2017+ MEERJARENAMBITIES 2017+ De Algemene Vergadering heeft op 5 maart 2016 ingestemd met dit document en heeft de KNRB-organisatie gevraagd deze ambities verder uit te werken. INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE OP DE

Nadere informatie

BIJLAGE 4. Aan: Algemene Vergadering 2011. Van: Bestuur KNRB Datum: 9 februari 2011. Betreft: Jaarplan 2011. Jaarplan 2011 KNRB 1

BIJLAGE 4. Aan: Algemene Vergadering 2011. Van: Bestuur KNRB Datum: 9 februari 2011. Betreft: Jaarplan 2011. Jaarplan 2011 KNRB 1 . BIJLAGE 4 Aan: Algemene Vergadering 2011 Van: Bestuur KNRB Datum: 9 februari 2011 Betreft: Jaarplan 2011 Jaarplan 2011 KNRB 1 Jaarplan 2011 THEMA / A Roeien heeft een sterk en positief profiel A.1 De

Nadere informatie

Beleid Talentontwikkeling 2012-2020

Beleid Talentontwikkeling 2012-2020 Beleid Talentontwikkeling 2012-2020 Datum: Thursday 15 December 2011 Auteur: Boudewijn van Opstal en Jeroen Spaans Inhoudsopgave Aanleiding 1. Ambitie KNRB en doel talentontwikkeling 2. Begrippen 3. Visie

Nadere informatie

Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus

Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus A.S.R. Nereus A.S.R. Nereus De Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus, gelegen aan de Amstel, is al sinds 1885 de meest succesvolle studentenroeivereniging

Nadere informatie

De roeisport in 2012

De roeisport in 2012 De roeisport in 2012 Visie en Hoofdlijnen KNRB-beleid 2009-2012 Algemene Ledenvergadering 23 juni 2008 Inhoud 1 Terugblik MeerJarenPlan 2005-2008 2 Huidige financiële situatie 3 Nationaal Sportbeleid 4

Nadere informatie

Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Groninger Studenten Roeivereniging Aegir Groninger Studenten Roeivereniging Aegir G.S.R. Aegir is een vereniging om sporten en ontspanning te combineren. Het roeien gebeurt op zowel recreatief (competitieroeien) als topsport (wedstrijdroeien)

Nadere informatie

Centrale Regiobijeenkomst 21 augustus Welkom!

Centrale Regiobijeenkomst 21 augustus Welkom! Centrale Regiobijeenkomst 21 augustus 2017 Welkom! Zilver voor de W4x op OS 2016 Junioren dopen nieuwe boot voor WK 2015 Resultaten Ledenenquête 2016 Uitvoering onderzoek is mede mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

De jeugd heeft de toekomst!

De jeugd heeft de toekomst! De jeugd heeft de toekomst! het opzetten van een jeugd/juniorenbeleidsplan 30 januari 2016 @ Nationaal roeicongres Jappe & Edwin r.v. De Delftsche Sport Geen hoorcollege, Wel een workshop! Waarom wil

Nadere informatie

Junioren TopRoeien Nederland 2016+

Junioren TopRoeien Nederland 2016+ Junioren TopRoeien Nederland 2016+ Opsporen en begeleiden Investeren in goud = Investeren in de toppers van de toekomst Bijlagen: - Visiedocument Jeugdtoproeien, v. 1.3 (maart 2015) - Factsheets Junioren

Nadere informatie

MEERJARENAMBITIES Deze notitie is tijdens de Algemene Vergadering op 19 november 2016 vastgesteld.

MEERJARENAMBITIES Deze notitie is tijdens de Algemene Vergadering op 19 november 2016 vastgesteld. MEERJARENAMBITIES 2017+ Deze notitie is tijdens de Algemene Vergadering op 19 november 2016 vastgesteld. INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 INLEIDING 4 WAAR STAAN WE NU? 4 INTRODUCTIE OP DE AMBITIES

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN 2018+

STRATEGISCH PLAN 2018+ STRATEGISCH PLAN 2018+ EEN CO-CREATIE ONZE AMBITIES VOOR DE KOMENDE JAREN IEDEREEN BETROKKEN Het Strategisch plan 2018+ is een creatie van de leden van het KNKV. Eerst werd door het bondsbestuur in samenwerking

Nadere informatie

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken Aanleiding UZSC heeft heel wat bereikt: stevig aanwezig in de top van het Nederlandse waterpolo bij de mannen en de vrouwen, een bloeiende jeugdopleiding

Nadere informatie

E-portal Ontwikkel jezelf!

E-portal Ontwikkel jezelf! Initiatief van sociale partners in de sport (WOS, FNV Sport,CNV en De Unie), NOC*NSF en Randstad. De E-portal is speciaal ontwikkeld voor medewerkers werkzaam bij een sportorganisatie en ondersteunt hen

Nadere informatie

MEERJARENAMBITIES 2017+

MEERJARENAMBITIES 2017+ MEERJARENAMBITIES 2017+ Aan de Algemene Vergadering wordt op 19 november 2016 gevraagd om in te stemmen met dit document, zodat de hier uitvoering aan kan geven. INHOUDSOPGAVE VOORWOORD INHOUDSOPGAVE 2

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

Hoofdsponsor KNRB KNRB OPLEIDINGEN

Hoofdsponsor KNRB KNRB OPLEIDINGEN Hoofdsponsor KNRB KNRB OPLEIDINGEN 2 Gecertificeerde opleidingen, goede coaches De afgelopen jaren hebben de opleidingen van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) zeer veel opgeleide instructeurs

Nadere informatie

Werkplan Talentontwikkeling 2017

Werkplan Talentontwikkeling 2017 Werkplan Talentontwikkeling 2017 Inleiding Om (structureel) Winnende ploegen te hebben zijn een goede begeleiding van talenten en topsporters en het realiseren van succesvolle instroomprogramma s en opleidingsprogramma

Nadere informatie

Clusterbijeenkomst <cluster> September 2016

Clusterbijeenkomst <cluster> September 2016 Clusterbijeenkomst September 2016 Programma Beleidsplan 2017+ Vitale verenigingen Ledengroei Top honkbal / softbal Financiën Marketing en communicatie Verenigingsonderwerpen Rondvraag Vitale

Nadere informatie

Frisbee Carrière Club voor elke stad, trainers voor elke club, jeugdteam voor elk kind. rafcelis.be

Frisbee Carrière Club voor elke stad, trainers voor elke club, jeugdteam voor elk kind. rafcelis.be Frisbee Carrière Club voor elke stad, trainers voor elke club, jeugdteam voor elk kind rafcelis.be Meerjarenbeleidsplan Nederlandse Frisbeebond 2014-2016 Inleiding Voor u ligt het voorstel voor het Meerjarenbeleidsplan

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE A.V. VAN DE KNRB. 21 november 2015

WELKOM BIJ DE A.V. VAN DE KNRB. 21 november 2015 WELKOM BIJ DE A.V. VAN DE KNRB 21 november 2015 AV agenda 21 november 2015 1. Opening en vaststelling agenda 2. Mededelingen 3. Ingekomen stukken 4. Vaststelling notulen van de Algemene Vergadering d.d.

Nadere informatie

Voorbeelden; Structuur

Voorbeelden; Structuur A.3 Structuur A.3.1 Totale bond A.3.2 Onderdeel talentontwikkeling A.3.3 Geografische spreiding A.3.4 (de)centralisatie (TBV s) In het onderdeel structuur dient te worden aangetoond dat de organisatiestructuur

Nadere informatie

Jaarplan 2015 NWWB. "WIJ" zijn de BOND en een ieder draagt daar aan bij... U toch ook!!!!

Jaarplan 2015 NWWB. WIJ zijn de BOND en een ieder draagt daar aan bij... U toch ook!!!! Jaarplan 2015 NWWB Voorwoord Na het signaleren op de extra algemene ledenvergadering van 9 september j.l., bied ik u, vanuit een min of meer" tegendraadse" houding, namens het interim bestuur van de NWWB

Nadere informatie

Andere wensen of verwachtingen?

Andere wensen of verwachtingen? Doel en inhoud van deze workshop Verbeteren inzicht in wat een vitale verenigings organisatie maakt; Inzicht in het verbeteren van de kwalitatieve en kwantitatieve inzet van je trainerskorps; Do s and

Nadere informatie

Agendapunt 8.1 Jaarplan 2017

Agendapunt 8.1 Jaarplan 2017 Agendapunt 8.1 Jaarplan 2017 Het bondsbestuur heeft, naar aanleiding van de feedback van de afgevaardigden (tijdens jaar- en bondsvergaderingen en andere ontmoetingen) en op basis van eigen ervaring, geconcludeerd

Nadere informatie

Agenda. Waarom Kalinko 2020? Hoe zijn we gekomen tot Kalinko 2020? Kalinko 2020! Wat we niet gaan doen!

Agenda. Waarom Kalinko 2020? Hoe zijn we gekomen tot Kalinko 2020? Kalinko 2020! Wat we niet gaan doen! 1 Agenda Waarom Kalinko? Hoe zijn we gekomen tot Kalinko? Kalinko! Wat we niet gaan doen! 2 Reageren op dit document? Mail naar voorzitter@.nl Vastgesteld door de algemene ledenvergadering op 10-09-2016

Nadere informatie

Jaarplan Keuzes hebben consequenties.

Jaarplan Keuzes hebben consequenties. Keuzes hebben consequenties Voorwoord KEUZES HEBBEN CONSEQUENTIES Vanuit het meerjarenbeleidsplan 2017 e.v. vloeien de jaarplannen voort. Voor u ligt het jaarplan 2017. Er zijn keuzes gemaakt waar de Judo

Nadere informatie

De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum

De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum HET WATERPOLO OPLEIDINGSCENTRUM: DE OPLEIDING TOT TOPSPORTER Het Waterpolo Opleidingscentrum (WOC) streeft er naar spelers en speelsters in

Nadere informatie

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen.

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. Huishoudelijk Reglement Stichting PAR 1. Algemeen 1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. 1.2. Doelgroep

Nadere informatie

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Inhoudsopgave Inleiding 2 Blz. 1. Verstevigen vereniging structuur 3 2. Werken aan de visie en missie 3. Versterken vereniging- ledengroei 4. Verbeteren kwaliteit

Nadere informatie

HOOFDSTUK 4 INTERNATIONALE TOPTOERNOOIEN IN NEDERLAND

HOOFDSTUK 4 INTERNATIONALE TOPTOERNOOIEN IN NEDERLAND 4 HOOFDSTUK 4 INTERNATIONALE TOPTOERNOOIEN IN NEDERLAND Inleiding Dit hoofdstuk richt zich op de activiteiten in 2006 van prioriteit D: Internationale toptoernooien in Nederland. Prioriteitenmatrix 2005-2008

Nadere informatie

De wervende verenigingsadviseur

De wervende verenigingsadviseur De wervende verenigingsadviseur Inzet op energie en wervend vermogen van de vereniging WHISE ACADEMY De wervende verenigingsadviseur Het boeien en binden van mensen en organisaties in de lokale samenleving

Nadere informatie

1. Voorbeeldtitel. Voorbeeldtekst. NOOC Competitieforum. Ouderejaarsroeien

1. Voorbeeldtitel. Voorbeeldtekst. NOOC Competitieforum. Ouderejaarsroeien 1. Voorbeeldtitel Voorbeeldtekst NOOC Competitieforum Ouderejaarsroeien 1 i. Inhoud 1. Bevindingen Bestuursbokaal 3 2. Inventarisatie oorzaken van het ledenverloop 4 3. Verticale/horizontale ledenbinding

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Versie: _extract

BELEIDSPLAN Versie: _extract BELEIDSPLAN 2018-2020 Versie: 20180721_extract CONTEXT Behoefte aan een plan over de toekomst van de club Kinheim Doel is om als Kinheim weer (h)erkend worden als dé honk- en softbal vereniging van Haarlem.

Nadere informatie

Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding School, Academy en University

Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding School, Academy en University Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding Reeds sinds 1993 voert de Nederlandse Badminton Bond een actief beleid om Talenten tijdig te ontdekken en regionaal en centraal op te leiden tot Topspeler.

Nadere informatie

Motivatie, Oog voor detail en scherpte maken het verschil

Motivatie, Oog voor detail en scherpte maken het verschil Motivatie, Oog voor detail en scherpte maken het verschil Aandachtspunten Motivatie in de sport/ Flow zone Op het juiste moment presteren Sporters/werknemers zijn veroordeeld tot elkaar Teambuilding/wij-gevoel

Nadere informatie

Jaarplan Bobslee

Jaarplan Bobslee 2008-2009 01 augustus 2008 Edward Cyrus Commissaris bobslee BSBN Koen van Nol Topsportcoördinator BSBN BSBN Nederland 2008-2009 1 INHOUDSOPGAVE Pag. 1 Inleiding... 3 2 Topsportstructuur en -organisatie...

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

BELANGRIJKE DATA & STAPPENPLAN BELANGRIJKE DATA

BELANGRIJKE DATA & STAPPENPLAN BELANGRIJKE DATA e i t c a t r o 2018 Sp I N S T R U C T I E M A N U A L BELANGRIJKE DATA & STAPPENPLAN BELANGRIJKE DATA Vanaf juni 2018 Sportclubs kunnen vanaf juni zelf hun activiteiten in het systeem van NOC*NSF zetten

Nadere informatie

Bijlage 7. Vraag en antwoord

Bijlage 7. Vraag en antwoord Bijlage 7. Vraag en antwoord (op basis van de vragen van leden in de leden enquête, mei 2016) - Kunnen we niet meer sponsoring voor de KNRB krijgen? o De totale sponsor markt neemt waarschijnlijk iets

Nadere informatie

Kadernotitie professionalisering

Kadernotitie professionalisering Kadernotitie professionalisering 2015-2020 Colofon Uitgave : ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs Voorgenomen besluit College van Bestuur : 31 maart 2015 Instemming GMR : 24 april 2015 Vastgesteld

Nadere informatie

Doel en inhoud van deze presentatie

Doel en inhoud van deze presentatie Doel en inhoud van deze presentatie Verbeteren inzicht in wat een vitale verenigings organisatie maakt; Inzicht in het verbeteren van de kwalitatieve en kwantitatieve inzet van je trainerskorps; Do s and

Nadere informatie

Meisjes die voor dit project worden uitgenodigd voldoen of op fysiek vlak of in de boot aan talentprofiel P-7.

Meisjes die voor dit project worden uitgenodigd voldoen of op fysiek vlak of in de boot aan talentprofiel P-7. Het jaarplan dames talentontwikkeling is een praktische uitwerking van het talentontwikkelingsbeleid van de KNRB. Dit jaarplan is bedoeld om duidelijkheid en structuur te bieden aan atleten zodat zij zich

Nadere informatie

(g)roeien richting Rio samen halen, samen brengen. Meerjarenplan. Concept ten behoeve van de AV op 13 oktober 2012

(g)roeien richting Rio samen halen, samen brengen. Meerjarenplan. Concept ten behoeve van de AV op 13 oktober 2012 (g)roeien richting Rio samen halen, samen brengen Meerjarenplan Concept ten behoeve van de AV op 13 oktober 2012 KNRB, bestuur versie 2 oktober 2012 1 Voorwoord...3 1. Inleiding...4 2. Analyse...8 3. Visie

Nadere informatie

KNWU Beleidsplan MTB 2013-2016

KNWU Beleidsplan MTB 2013-2016 KNWU Beleidsplan MTB 2013-2016 Who-am-I? Han ten Hove namens cie Off Road, WT-4 trainer MTB specialisatie, Proces manager, jeugdtrainer Bar End, UCI team MPL Specialized, Expert WT opleidingen, Examinator

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen Oog op de toekomst, actie voor morgen Agenda 1. Opening/inleiding 2. Terugblik opbrengst beleidsavond februari 2010 3. Doelstellingen voetbal beleidsplan 2011 2015 4. Vragenronde 5. Afsluiting Overige

Nadere informatie

Sporthalsessie Almere Pioneers dd. 22-09-2015

Sporthalsessie Almere Pioneers dd. 22-09-2015 Sporthalsessie Almere Pioneers dd. 22-09-2015 1. Stellingen 1. Alle selectieteams van Almere Pioneers moeten op het hoogste landelijke niveau spelen Almere is één van de grootste gemeentes in NL Daarbij

Nadere informatie

VERENIGINGSSCAN Resultaten

VERENIGINGSSCAN Resultaten VERENIGINGSSCAN 2017 Resultaten Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Algemene vragen... 3 2. Antwoorden op stellingen... 5 over de organisatie... 5 over de accommodatie... 5 over het lidmaatschap... 6 over

Nadere informatie

Aegon Open Roeidag. Tips en tools voor het organiseren van een open dag

Aegon Open Roeidag. Tips en tools voor het organiseren van een open dag Aegon Open Roeidag Tips en tools voor het organiseren van een open dag Inhoudsopgave Inleiding 4 1. Doel 5 2. Organisatie 6 3. Communicatie 7 4. De open dag 8 5. Evaluatie 9 6. Tijdspad 10 3 Inleiding

Nadere informatie

Samenwerken aan welzijn

Samenwerken aan welzijn Samenwerken aan welzijn Richting en houvast 17 november 2017 Het organiseren van welzijn Het afgelopen jaar hebben we met veel inwoners en maatschappelijke partners gesproken. Hiermee hebben we informatie

Nadere informatie

Zaterdag 25 januari 2014, in het hoofdkantoor van hoofdsponsor Aegon Nederland te Den Haag.

Zaterdag 25 januari 2014, in het hoofdkantoor van hoofdsponsor Aegon Nederland te Den Haag. Celebrate Rowing tijdens het Nationaal RoeiCongres. Het Nationaal RoeiCongres is hét jaarlijkse moment waarop bestuurders, vrijwilligers, coaches en roeiers van alle roeiverenigingen samenkomen. Graag

Nadere informatie

Concept Beleidsplan IJSCLUB TILBURG 2015-2019

Concept Beleidsplan IJSCLUB TILBURG 2015-2019 Concept Beleidsplan IJSCLUB TILBURG 2015-2019 Oktober 2014 Beleidsplan IJsclub Tilburg 2015-2019 De IJsclub Tilburg (verder genoemd IJCT) is opgericht op 20 december 1963 en bestaat momenteel al 51 jaar.

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato. jong talent

Expertisecentrum Plato. jong talent Expertisecentrum Plato jong talent Inhoud De toekomst begint nu! 04 Het maatschappelijk project als onderdeel van het traineeship 09 Hoe werkt het traineeship? 05 Over Expertisecentrum Plato 12 Het ontwikkelprogramma

Nadere informatie

Piter Jelles Strategisch Perspectief

Piter Jelles Strategisch Perspectief Piter Jelles Strategisch Perspectief Strategisch Perspectief Inhoudsopgave Vooraf 05 Piter Jelles Onze missie 07 Onze ambities 07 Kernthema s Verbinden 09 Verbeteren 15 Vernieuwen 19 Ten slotte 23 02 03

Nadere informatie

Toelichting begroting Topbadminton 2017 Datum:

Toelichting begroting Topbadminton 2017 Datum: Toelichting begroting Topbadminton 2017 Datum: 21-2-2017 0. Samenvatting In de bondsvergadering van 12 november jl. is het masterplan Topbadminton toegelicht en besproken. Het masterplan resulteerde op

Nadere informatie

HANDBALBELEIDSPLAN 2012-2016 KEUKENLAND/WIJHE 92

HANDBALBELEIDSPLAN 2012-2016 KEUKENLAND/WIJHE 92 HANDBALBELEIDSPLAN 2012-2016 KEUKENLAND/WIJHE 92 1.Voorwoord Het voor u liggend beleidsplan bevat de leidraad waarlangs de afdeling handbal van de omnisportvereniging Wijhe 92 de komende periode 2012-2016

Nadere informatie

De motor van de lerende organisatie

De motor van de lerende organisatie De motor van de lerende organisatie Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn

Nadere informatie

Iban: NL73RABO te Rijswijk ZH

Iban: NL73RABO te Rijswijk ZH Jaarplan 2016 van de Nederlandse Minigolf Bond In het meerjarenbeleidplan van 2012 tot 2016 waardig aan de slag staan de hoofddoelstellingen die in deze periode gehaald dienen te worden. Elk jaar zal er

Nadere informatie

CONCLUSIES #Denkmeemet deknzb. Rapport- #DenkmeemetdeKNZB

CONCLUSIES #Denkmeemet deknzb. Rapport- #DenkmeemetdeKNZB CONCLUSIES #Denkmeemet deknzb 2019 Rapport- #DenkmeemetdeKNZB INTROCUCTIE #Denkmeemet deknzb Beste, Begin april is de KNZB gestart met de #DenkmeemetdeKNZB campagne. Allereerst veel dank aan iedereen die

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2022 Samen groeien naar de top vanuit plezier, passie en ambitie: Door het beoefenen en faciliteren van de korfbalsport voor alle leden (en op alle korfbalniveau s); Rekening houdend met

Nadere informatie

Roeien is een gezonde sport, met weinig kans op blessures. Bedrijfsroeien. in samenwerking met

Roeien is een gezonde sport, met weinig kans op blessures. Bedrijfsroeien. in samenwerking met Roeien is een gezonde sport, met weinig kans op blessures Bedrijfsroeien in samenwerking met Roeien: een ideale bedrijfssport De Roeisport Nederland kent circa 28.000 roeiers. Ongeveer evenveel mannen

Nadere informatie

KOERSEN OP SUCCES Workshops strategische teamontwikkeling

KOERSEN OP SUCCES Workshops strategische teamontwikkeling KOERSEN OP SUCCES Workshops strategische teamontwikkeling Koersen op Succes Of het nu gaat om het verwezenlijken van plannen, het behalen van gestelde doelen, het leuker maken van een organisatie of het

Nadere informatie

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v2016 0.4 1.1 Aanleiding Binnen onze vereniging worden diverse activiteiten verricht. Uiteraard zijn dit hoofdzakelijk korfbalactiviteiten, maar daarnaast maken we ook graag

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering AV Start 78. Donderdag 25 maart 2010

Algemene Ledenvergadering AV Start 78. Donderdag 25 maart 2010 Algemene Ledenvergadering AV Start 78 Donderdag 25 maart 2010 Agenda 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Verslag algemene ledenvergadering 2009 4. Uitreiking prestatiebekers --- run for

Nadere informatie

Aanpassingen Reglement voor roeiwedstrijden

Aanpassingen Reglement voor roeiwedstrijden Aanpassingen Reglement voor roeiwedstrijden Maatvoering C2 en C4 In artikel 19 wordt in lid 1 een grammaticale correctie doorgevoerd. In leden 4 en 5 wordt de Holte (diepgang) van de C2 en C4 gecorrigeerd

Nadere informatie

Een sterke vereniging? Investeer in het opleiden van kader! Verenigingscongres NTTB 19 maart Rolf van den Eerenbeemt / Ralf Kosters

Een sterke vereniging? Investeer in het opleiden van kader! Verenigingscongres NTTB 19 maart Rolf van den Eerenbeemt / Ralf Kosters Een sterke vereniging? Investeer in het opleiden van kader! Verenigingscongres NTTB 19 maart Rolf van den Eerenbeemt / Ralf Kosters Stelling I: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! 1. Ja! 2. Ja.maar.

Nadere informatie

Beleidsplan v1.0. november 2015 - oktober 2019

Beleidsplan v1.0. november 2015 - oktober 2019 Beleidsplan v1.0 november 2015 - oktober 2019 1 Aanleiding Oude beleidsplan liep tot halverwege 2015 Bestuur heeft behoefte aan nieuw beleidsplan Vervolg op sportief coachen traject Ambitie van bestuur

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Welkom op de Algemene Vergadering. 5 maart 2016

Welkom op de Algemene Vergadering. 5 maart 2016 Welkom op de Algemene Vergadering 5 maart 2016 Agenda 1. Opening en vaststelling agenda 2. Ingekomen stukken 3. Notulen van de Algemene Vergadering d.d. 21 november 2015 4. Bestuursmededelingen 5. Jaarverslag

Nadere informatie

JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen

JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen 2018-2019 ALGEMENE DOELSTELLINGEN Het beleid en de visie van de jeugdwerking van VOLLEYBALCLUB HZ93 is gebaseerd op volgende zes pijlers: 1. VOLLEYBALCLUB HZ93 = Dé volleybalclub

Nadere informatie

Blue Arrows: Plezier, blijven leren en goed geregeld!

Blue Arrows: Plezier, blijven leren en goed geregeld! Inleiding: Blue Arrows is een vereniging die de afgelopen jaren flink is gegroeid naar zo n 150 leden. De groei zit hem met name in de jeugd, maar ook de recreantengroep is fors toegenomen. Mede door deze

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Gehandicaptenroeien Dordrecht en Omstreken Beleidsplan 2016-2020 Contactadres: Merwekade 92 3311 TH Dordrecht e-mail adres: secretaris@gehandicaptenroeien.nl Bank: Rabo: NL38RABO160380820 t.n.v.

Nadere informatie

Samenwerkingsmogelijkheden

Samenwerkingsmogelijkheden Samenwerkingsmogelijkheden Delftsche Studenten RoeiVereeniging Laga Op de avond van de 13 e april 1876 werd de Delftsche Studenten RoeiVereeniging Laga opgericht als ondervereniging van het Delftsch Studenten

Nadere informatie

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD MEMO AAN DE GEMEENTERAAD Aan T.a.v. Datum Betreft Van Ons kenmerk Bijlagen De gemeenteraad - Brede Welzijnsvisie Het college 121560 1 Controller Directie Paraaf Datum CC Samenvatting Op 3 juli 2012 heeft

Nadere informatie

Toetsplan van KNRB Roeicoach-3 2

Toetsplan van KNRB Roeicoach-3 2 Opleiding KNRB Roeicoach-3 2007 PvB logboek Kerntaken: Begeleiden van sporters Verzorgen van trainingen/lessen Begeleiden van sporters bij wedstrijden/ examens/ vaardigheidsproeven Assisteren bij activiteiten

Nadere informatie

telefoon (088)

telefoon (088) VISIE OP KWALITEIT datum 4-2-2016 onderwerp Visie op kwaliteit Programma Herijking Kwaliteitssysteem van S.V. Damsma contactpersoon S.V. Damsma telefoon (088) 525 69 01 e-mail sv.damsma@avans.nl Visie

Nadere informatie

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals FOCUS ON THE FUTURE Je bent een HR professional met veel ambitie en je wilt succesvol(ler) zijn. Je bent gericht op de nieuwste HR ontwikkelingen en nieuwsgierig naar hoe andere HR professionals zaken

Nadere informatie

Overheid in Verbinding. Workshop: Talentmanagement

Overheid in Verbinding. Workshop: Talentmanagement Overheid in Verbinding Workshop: Talentmanagement Door wie? Helma Verhagen Organisatieadviseur HR/Ontwikkeling/Verandering ipv. Martine Peper Organisatie Adviseur HR / Ontwikkeling Désirée Veer Strategisch

Nadere informatie

Een Positief. leer en leefklimaat. op uw school

Een Positief. leer en leefklimaat. op uw school Een Positief leer en leefklimaat op uw school met TOPs! positief positief denken en doen Leerlingen op uw school ontwikkelen zich het beste in een positief leer- en leefklimaat; een klimaat waarin ze zich

Nadere informatie

1. Inleiding Sportparticipatie Sportontwikkeling Evenementen Opleidingen en kader Toproeien...

1. Inleiding Sportparticipatie Sportontwikkeling Evenementen Opleidingen en kader Toproeien... J A A R P L A N 2019 1. Inleiding... 3 2. Sportparticipatie... 5 Sportontwikkeling... 5 Evenementen... 6 Opleidingen en kader... 7 3. Toproeien... 8 Aegon Nationaal RoeiTeam (ANRT)... 8 Herkenning en ontwikkeling

Nadere informatie

Vrijwillige Professionals. Individueel Advies

Vrijwillige Professionals. Individueel Advies Vrijwillige Professionals Individueel Advies Wie zijn wij Kennisoverdracht is het sleutelwoord binnen het Gilde! Zo n 400 vrijwilligers van Gilde Den Haag zetten zich met hun kennis, kunde en (levens)

Nadere informatie

Welkom op de Algemene Vergadering 18 november 2017

Welkom op de Algemene Vergadering 18 november 2017 Welkom op de Algemene Vergadering 18 november 2017 Hoofdsponsor: AGENDA 1. Opening en vaststelling agenda 2. Voordracht onderscheidingen in gevolge Art. 4 en/of 5 van het HR Ingekomen stukken 3. Ingekomen

Nadere informatie

Willem-Alexander Baan

Willem-Alexander Baan ROTTERDAM Willem-Alexander Baan Jan Katgerman (voorzitter) Willemijn Ritsema van Eck (secretaris) Jan Bernard (penningmeester) Toine van Laack (gemeente Rotterdam) Gerard Smits (KNRB) stichting Willem-Alexander

Nadere informatie

Plattelandsparlement Limburg 22 november 2014 WELKOM

Plattelandsparlement Limburg 22 november 2014 WELKOM Plattelandsparlement Limburg 22 november 2014 WELKOM 9-12-2014 1 Plattelandspartement Limburg 22 november 2014 INLEIDING RKSV MEREFELDIA MEREFELDIA, KLAAR VOOR DE TOEKOMST! SAMENWERKING DE BENGELE KRITISCHE

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Twee jaar Sportimpuls, en dan? Borging van lokale sport- en beweeg initiatieven

Twee jaar Sportimpuls, en dan? Borging van lokale sport- en beweeg initiatieven Twee jaar Sportimpuls, en dan? Borging van lokale sport- en beweeg initiatieven Wat is borging? Definitie Borging of verankering is: Structurele inbedding van lokale initiatieven Interventie of aanpak

Nadere informatie

TRAJECT VOOR DEELNAME AAN WU23 / WK SENIOREN INTERNATIONALE NUMMERS 2016

TRAJECT VOOR DEELNAME AAN WU23 / WK SENIOREN INTERNATIONALE NUMMERS 2016 KNRB SENIOREN DEVELOPMENT JAARPROGRAMMA 2015-2016 Het KNRB senioren development programma staat open voor iedereen die de ambitie heeft om deel uit te maken van een team dat Nederland vertegenwoordigt

Nadere informatie

BELEIDSPLAN AAC 61 2013 VOORWOORD

BELEIDSPLAN AAC 61 2013 VOORWOORD BELEIDSPLAN AAC 61 2013 VOORWOORD Een sportvereniging kan niet zonder een beleidsplan. Een dergelijk plan moet sturing geven aan de voornemens die de club wil realiseren of nastreven. Het vorige beleidsplan

Nadere informatie

Roeien is een gezonde sport, met weinig kans op blessures. Bedrijfsroeien. in samenwerking met

Roeien is een gezonde sport, met weinig kans op blessures. Bedrijfsroeien. in samenwerking met Roeien is een gezonde sport, met weinig kans op blessures Bedrijfsroeien in samenwerking met Bedrijfsroeien Roeien: een ideale bedrijfssport De Roeisport Nederland kent circa 28.000 roeiers. Ongeveer evenveel

Nadere informatie

Beleidsplan Jaardoelen 2017/18. Wilskracht houdt je in beweging. Beleidsplan

Beleidsplan Jaardoelen 2017/18. Wilskracht houdt je in beweging. Beleidsplan Wilskracht houdt je in beweging Jaardoelen 2017/18 Inhoud Inleiding. 1.. 2. Jaardoelen 2017/18. inleiding Binnen is het tot dusver niet gebruikelijk om (jaarlijks) een beleidsplan op te stellen. Vanuit

Nadere informatie

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding Ambitieplan Spaarnestad 2015-2020 1. Inleiding Dit ambitieplan is geschreven om een koers aan te brengen in de ontwikkeling van het Haarlems volleybal en toe te treden tot het talent ontwikkeling programma

Nadere informatie

Bijlage bij notitie ZWC-0891 Versterking sportinfrastructuur Brabant: uitwerking investeringsvoorstel

Bijlage bij notitie ZWC-0891 Versterking sportinfrastructuur Brabant: uitwerking investeringsvoorstel Nadere informatie kansrijke initiatieven sportaccommodaties Bijlage bij notitie ZWC-0891 Versterking sportinfrastructuur Brabant: uitwerking investeringsvoorstel In het licht van Road to London 2012 zien

Nadere informatie

Meerjarenplan Stichting inzet voor Zorg

Meerjarenplan Stichting inzet voor Zorg Meerjarenplan Stichting inzet voor Zorg 2018-2021 Inleiding Het meerjarenplan 2016-2018 eindigt dit jaar, dat vraagt om een vervolg met inzicht naar een zeer dynamisch zorglandschap in een samenleving

Nadere informatie

JAARPLAN Ter vaststelling tijdens de AV op 18 november 2017

JAARPLAN Ter vaststelling tijdens de AV op 18 november 2017 JAARPLAN 2018 Ter vaststelling tijdens de AV op 18 november 2017 KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE ROEIBOND Bosbaan 10, 1182 AG Amstelveen 020-6462740, info@knrb.nl JAARPLAN 2018... 1 1. Van de voorzitter... 3

Nadere informatie

Business Club Inter Rijswijk Sponsorbrochure

Business Club Inter Rijswijk Sponsorbrochure Business Club Inter Rijswijk Sponsorbrochure Inhoud Onze historie 1 Topsport 2 Breedtesport 2 Maatschappelijke betrokkenheid 3 Onze ambitie 3 Uw ondersteuning 3 Doelgroep en bereik 4 Business Club Inter

Nadere informatie

Ontwikkelen van lerende omgeving en uitdagend prestatieklimaat

Ontwikkelen van lerende omgeving en uitdagend prestatieklimaat Ontwikkelen van lerende omgeving en uitdagend prestatieklimaat Het talentvolle meisje centraal Dit is waar elke ambitieuze speelster van droomt: ooit uitkomen voor Nederland, liefst natuurlijk op een groot

Nadere informatie

Participatieverslag Nieuw & Anders

Participatieverslag Nieuw & Anders Participatieverslag Nieuw & Anders Op 26 en 31 maart vonden twee bijeenkomsten plaats met de titel Nieuw & Anders plaats. Twee bijeenkomsten die druk bezocht werden door vrijwilligers, verenigingen en

Nadere informatie