Release Notes 2007/09/25

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Release Notes 2007/09/25"

Transcriptie

1 Release Notes 2007/09/25 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker, maar wel voor de IT verantwoordelijken van de uitzendbedrijven die met Hi-Ant werken. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke toestemming van Prato in eender welke vorm verder gedistribueerd of gereproduceerd worden. Deze teksten kunnen ook informatie bevatten van functionaliteiten die niet van toepassing zijn op uw uitzendbedrijf en/of die enkel na bestelling geactiveerd worden. Het feit dat het uitzendbedrijf een onderhoudscontract en/of huurlicentie heeft lopen, impliceert geenszins het recht op de beschreven functionaliteiten in dit document.

2 1. Module Intro 1.1. Kleine aanpassingen(ts) Export naar excel vanuit nieuwe gridbrowse -> indien het een datum veld betreft waarin tijd mee in verwerkt zit, wordt dit op de juiste manier in excel weergegeven Kleine aanpassingen(ts) geefparamwaarde("initialisatie", "WindowLock", "frmprestlst", "1") : mogelijkheid om prestatiescherm lijst ook open te laten staan door deze parameter op 0 te plaatsen 1.3. Lijstschermen : mogelijkheid om open te laten staan De volgende vensters kunnen zo ingesteld worden dat deze open kunnen blijven staan. Men hoeft deze vensters dus niet te sluiten om een ander venster te kunnen activeren. Standaard is het venster blokkerend, maar met de vernoemde parameter kan men instellen dat het venster niet blokkerend is : Uitzendkrachtenlijst scherm ("initialisatie", "WindowLock", "frmwnlst", "1") Klantenlijstscherm ("initialisatie", "WindowLock", "frmkllst", "1") Prospectenlijstscherm ("initialisatie", "WindowLock", "frmkllst1", "1") Contractenlijstscherm ("initialisatie", "WindowLock", "frmcontlst", "1") Contractenvisueelscherm ("initialisatie", "WindowLock", "frmcontlst1", "1") Facturenlijstscherm ("initialisatie", "WindowLock", "frmfactlst", "1") Indien men de schermen open stelt voor alle gebruikers dient men rekening te houden met de volgende opmerkingen : Elk open schem verbruikt geheugen. Door vele schermen open te houden zal de terminal server zwaarder belast worden. Indien men een bepaalde globale parameter in één scherm aanpast is deze parameter niet actief in een scherm wat op dat moment open staat. (Denk aan het veranderen van het jaar of kantoor in het hoofdscherm, terwijl bv het contractenlijst scherm nog open staat.) 1.4. Kleine aanpassingen(ts) toevoegen van loonrun aan een bankbestand: Soms kon er een time-out fout optreden. Met volgende parameter kan men de timeout instelling veranderen (standaard 200) "frmloonber", "ToevoegenAanBank", "TimeOut", "200"

3 1.5. Resizen van Quick Info (EO) Quick info scherm (snelle info) kan nu ook geresized worden: bij resizen van het scherm zullen de schermcontrols ook het volledige scherm opvullen. VB: Breemersch Isabelle 1.6. Koppeltabellen (EO) Scherm voor beheer koppeltabellen aangepast: In de linkse lijst (code soorten) zijn er zoekvelden omschrijving en code soort gekomen (EO) VB: %atte VB: type attest (vermelding codesoort) 1.7. Kleine aanpassingen(ts) Agenda die wordt getoond op het hoofdscherm liet enkel maar 15 records zien. Aanpassing gedaan zodat de items in een treeview list komen te staan. De items waarvan de datum overschreden is, of de datum gelijk is aan de systeemdatum worden rood gekleurd in de treeview Programmatie voor bijkomend veld geslacht in personeelstabel (EO) Er is een veld personeel.geslachtid bijgekomen binnen Hiant (geslacht van een consulent). (VDAB) Dient vanaf nu verplicht ingevuld te worden bij het bewaren van een consulent. Er is ook een controlelijst aangemaakt bij opstart van Hiant: Bij opstart van een co medewerker: er wordt aangeven dat er personeelsleden zijn waarvan het geslacht niet is ingevuld. (Geen blokkering) De namen van personeelsleden waarvan het geslacht ontbreekt wordt in een notepad getoond.

4 1.9. Ter info : Aantal werknemers 2 trimester vorig jaar (wg.arb2t) Het aantal tewerkgestelde uitzendkrachten vorig jaar kan men eenvoudig ingeven in de werkgevers fiche. Men kan een werkgevers fiche openen door vanuit het hoofdscherm van HiAnt Gegevens - Firma te selecteren. Uit de lijst van de kantoren kiest men één kantoor. Rechts onderaan in het detail scherm kan men dan het aantal tewerkgestelden uzk 2de kwartaal vorig jaar invullen. Indien men de fiche bewaart, wordt dit ook in alle andere kantoren bewaard (indien deze er zijn). Technisch : deze waarde bevindt zich in WG.ARB2T (De view vwerkgever maakt hier ook gebruik van) Indien de tabel werkgever is ingevuld, wordt deze waarde ook in deze tabel opgevuld. <10, geen patronale bijdrage

5 2. Module uitzendkrachten & kandidaten 2.1. Attesten (TS) In attesten detail scherm is er een invulveld bijgekomen waarin men de dat um van het attest kan ingeven CV (nieuwe module vanuit F2 document CV) (TS) Er is een nieuwe lookupbox toegevoegd waarbij men het opvolgingstype kan selecteren dat gebruikt moet worden als men een CV gaat mailen. Standaard zal dit ingesteld worden op de waarde die is ingevuld met parameter "Afdruk", "CV", "OpvolgingId", "-1". De UZC kan deze nog veranderen.

6 Nieuwe layout voor klant bij aangemaakt Volgende parameters zijn in te stellen Afdruk, CV, eerstvoornaam, 0 (indien 1 wordt eerst de voornaam, daarna achternaam geprint) Afdruk, CV, functieverplicht, 1 (indien 0 is functie geen verplicht veld) Afdruk, CV, gebruikcellen, 1 (indien 0 gebruik maken van formfields voor contactgegevens ipv voorgedefinieerde cellen) Afdruk, CV, headertype, 0 (indien 1 ander soort header voor bep.klant Afdruk, CV, ookfunctieinhoud, 0 (indien 1 wordt zowel functie als functieinhoud getoond bij werkervaring Indien een bepaald formfield dat wordt aangesproken in de code, niet bestaat op het brondocument, geeft dit geen aanleiding tot een fout Binnen scherm persoonlijke gegevens (fiche gegevens uzk): lengte voor ingave van siskaartnr beperkt tot 10 tekens(eo) Men kan vanaf nu niet meer dan 10 tekens ingeven in het veld voor ingave van het siskaartnr Bijkomende velden afdeling en contactpersoon binnen poolmanagement(eo) Detailscherm : frmnmia, scherm voor ingave pool:

7 lookupbox met klant-afdeling toegevoegd, ALLE afdelingen worden erin getoond, onafhankelijk van de einddatum geldigheid van de afdeling. Wel is de sortering van de afdelingen zodanig dat eerst de actieve afdelingen komen (geordend op naam) gevolgd door de niet actieve afdelingen (geordend op naam). Men kan ook via een parameter afwijken van de sortering binnen de lookupbox met afdelingen:via parameter ("frmnmia", "lubgeg(6)", "orderbystring") kan men de orderbystring opgeven. lookupbox met contactpersonen bij klant toegevoegd Overzichtscherm : frmpoolmgt, scherm overzicht poolgegevens: VB: F3 ->Poolmanagement: kolom Afdeling opzetten via parametrisatie de klant -afdeling wordt mee opgehaald met de selectstring standaard is deze kolom wel niet zichtbaar. Via parameter ("frmpoolmgt", "brwuzkinaanmerk", "ColumnWidths(Afdeling)") kan men een kolombreedte instellen voor voor de "afdeling-kolom" Afdruk nieuwe CV mailen CV met tussenscherm(ts) Door de volgende parameter op 1 te plaatsen kan men instellen of men met tussenscherm wenst te werken : "Afdruk","CV","ToonTussenScherm","0" Als men dan de CV wenst te mailen krijgt men een tussenscherm te zien, waar men de mail kan opstellen, en de bijlage van de CV nog kan aanpassen, en eventueel nog andere bijlages toevoegen aan de te verzenden mail.

8 2.6. Aanpassingen aan snelle info uzk (EO): bovenkant scherm blok met uzk- en statistiek-info dat vast blijft staan; volgorde van blokken parametriseerbaar gemaakt; al of niet zichtbaarheid van blokken parametriseerbaar gemaakt; pool-info en wncompetenties ook tonen(naast elkaar) De Snelle info van een uzk, bereikbaar via menu snelle info vanuit het uzk-lijstscherm en via knop Snelle info vanuit het zoekscherm is aangepast: de persoonsgegevens- en statistiek-info van de uitzendkracht verschijnt aan de bovenkant van het scherm en blijft vast staan (scrollt niet meer weg). de volgorde van de blokken informatie die verschijnen, is parametriseerbaar gemaakt.volgende parameters kunnen aangepast worden om een gewijzigde volgorde te hebben: o parameter("quickinfo", "volgorde", "inschrijvingsgegevens"), standaard 1 o parameter("quickinfo", "volgorde", "functies"), standaard 2 o parameter("quickinfo", "volgorde", "talen"), standaard 3 o parameter("quickinfo", "volgorde", "werkervaring"), standaard 4 o parameter("quickinfo", "volgorde", "opleidingen"), standaard 5 o parameter("quickinfo", "volgorde", "wntesten"), standaard 6 o parameter("quickinfo", "volgorde", "opvolgingen"), standaard 7 o parameter("quickinfo", "volgorde", "PoolsEnCompetentie"), standaard 8 het feit of een bepaald infoblok al of niet zal verschijnen is ook parametriseerbaar gemaakt. Volgende parameters kunnen aangepast worden blokken al of niet doen te verschijnen: o parameter("quickinfo", " tonen", "inschrijvingsgegevens"), standaard 1 o parameter("quickinfo", " tonen", "functies"), standaard 1 o parameter("quickinfo", " tonen", "talen"), standaard 1 o parameter("quickinfo", " tonen", "werkervaring"), standaard 1 o parameter("quickinfo", " tonen", "opleidingen"), standaard 1 o parameter("quickinfo", " tonen", "wntesten"), standaard 1 o parameter("quickinfo", " tonen", "opvolgingen"), standaard 1 o parameter("quickinfo", " tonen", "PoolsEnCompetentie"), standaard 1 er wordt nu ook info getoond i.v.m. de pools ingegeven bij de uzk en info i.v.m. de Wncompetenties. Deze info wordt in tabellen naast elkaar getoond. Info verschijnt als volgt Pool-info Competenties Firma J/N Funktie Opmerking competentie niveau opmerkingen

9 2.7. Mailen CV met tussenscherm aanpassingen (TS) De contactpersoon van de klant werd niet meegenomen in de opvolging. Meertaligheid document : Taal van document wordt als volgt bepaald eerst wordt gekeken of contactpersoon is geselecteerd. Indien dit zo is wordt de taal van contactpe rsoon genomen. Indien geen contactpersoon geselecteerd wordt de taal van de klantenfiche genomen. De bekomen taal wordt gecontroleerd of deze 1 nederlands of 2 frans is. Indien niet 1 of 2 zal de gtaal (taal aangelogde gebruiker HiAnt) gebruikt worden. De startdocumenten worden gehaald uit de gekoppelde documenten in de wg -fiche met type CV

10 Mogelijkheid om de opvolgingsdatum aan te passen via invulveld, standaard op systeemdatum. Nieuwe lookupbox van de bestellingen van de klant, die men dan aan de opvolging kan koppelen. De mogelijke bestellingen die hierin te zien zijn kan men filteren met onderstaande parameter (filter op de statusids van de bestellingen) "FrmMailTussenScherm", "mogelijkebestellingen", "*", "" automatische afgehandelde opvolging "Afdruk", "CV", "OpvolgingAutoAfgehandeld", "1" -> bepaalt of de opvolging automatisch op afgehandeld wordt geplaatst (standaard is 1 = ja) Gekoppeld contacttypeid aan de opvolging "Afdruk", "CV", "ContactTypeid", Trim(str(gOpvolgContactTypeAuto)))) -> bepaalt welk contacttype er aan de opvolging moet gekoppeld worden. Standaard is dit de ingestelde automatische contacttype (via parameter "codeboekcode", "OpvolgingsContactType", "Auto", "-1") Automatisch invoegen van handtekening op einde van de mail (indien op 1 dan wordt de handtekening van de aangelogde persoon gezocht en eventueel toegevoegd) "Outlook", "SendMail", "IncludeSignature", "1"

11 2.8. Afdruk nieuwe cv naamgeving bestand(ts) Parameter instelling "Afdruk","CV","Bestandsnaamtype","0" 0 : CVYYYMMDDHHMMSS.doc 1 : Naam Voornaam Geboortedatum.doc Indien bestandsnaam reeds aanwezig is, zal achteraan (Copy n) bij de documentnaam bijgevoegd worden, waarbij n een nummer is van de n-de kopie Via parameter de standaardwaarde van InAanmerkingJ/N bij ingave pool management in te stellen(eo) Standaard stond de waarde van veld InAanmerkingJ/N bij ingave van een nieuw item binnen het pool management op Neen. Nu is het mogelijk om dit via parametrisatie in te stellen. Als een parameter ("frmnmia", "InAanmerkingJN", "defaultval") wordt aangemaakt met waarde 1, dan zal standaard binnen het poolmanagement "InaanmerkingJ/N" op "ja" gezet worden Aanmaak UZK en kopieer fiche UZK beveiliging dubbele fiches(ts) Tijdens aanmaak van een UZK fiche, of tijdens het kopiëren van een UZK fiche wordt gecontroleerd of voor de geselecteerde persoon reeds een fiche bestaat met de geselecteerde sektie. Dit kan een blokkerende fout zijn (standaard), of een vraag naar de gebruiker om toch de fiche aan te maken. Instelling met volgende parameter "Scherm", "frmwnlst", "ControleSektieMaakUZK", "1" 1 : blokkering bij maak uzk en kopieer fiche indien voor de geselecteerde persoon (koppelid) reeds een fiche met de geselecteerde sektie bestaat 2 : vraag of ze toch fiche willen aanmaken ondanks dat voor de geselecteerde persoon (koppelid) reeds een fiche met de geselecteerde sektie bestaat. andere waarden : blokkering (zelfde als 1) Indien er reeds een fiche bestaat van de geselecteerde persoon en geselecteerde sektie, krijgt men een melding. Hier wordt de wgnr en wnnr getoond van de fiche met dezelfde sektie, alsook of de fiche al dan niet onzichtbaar is.

12 2.11. Verzenden van sms-jes speciale tekens(ts) Bij het uitrekenen van het aantal karakters ging er iets fout als er speciale tekens zoals het euroteken ( ) werden gebruikt. Deze speciale tekens nemen 2 posities in, i.p.v. 1 positie. Hierdoor werden sommige sms-jes niet afgeleverd omdat het meer dan 160 karakters bevatte. Aanpassing zijn gebeurd in hiant en in de pratosms.dll die de bestandjes aanmaakt Afdruk nieuwe CV -> onderlijnen van titels(ts) met volgende parameter wordt bepaald of er een lijn moet getrokken worden onder een rubriek "Afdruk", "CV", "Druklijnenondertitels", "0" Standaard staat deze op 0 -> geen lijnen De lijnen worden getrokken onder de titels van - opleiding - werkervaring - vaardigheden - talenkennis - referenties - opmerkingen-toelichtingen Deze optie hangt ook samen met de optie "Afdruk", "CV", "VerwijderTitelsIndienLeeg", "0" Indien de rubriek leeg zou zijn, wordt de titel niet afgedrukt, en dus ook geen lijn afgedrukt Combinatie seizoensarbeid-jobstudent via parametrisatie toelaatbaar gemaakt (EO) Tot nu toe was het zo dat de combinatie seizoensarbeid-jobstudent binnen Hiant niet werd toegelaten, bij de aanmaak van de contracten: indien bij statuut seizoensarbeider werd ingevuld en de uzk een jobstudent-sektie had, kon er geen contract aangemaakt worden. Nu kan men dit wel toelaten indien men parameter ("frmcontgeg", gelegenheidsarbeidjobstudent", "toegelaten") op 1 zet Bij het bewaren van een uzk-fiche : voor de bepaling uzk jonger dan 15? (EO) Bij het bewaren van een uzk-fiche was voor de bepaling uzk jonger dan 15? (waarbij er niet bewaard mag kunnen worden) de berekening van de leeftijd op het jaar gebaseerd en niet op de exacte geboortedatum. Nu is deze bepaling van de leeftijd aangepast zodat de leeftijd tot op de dag juist wordt bepaald.

13 2.15. Klaarzetten vouchers voor SMS-versturing (PRATO INTERN) (TS) Bij het versturen van gestructureerde berichten naar de SMS-provider wordt steeds gecontroleerd of de account nog voldoende credits heeft om dit bericht te versturen. Indien dit niet zo is, moeten er credits aangekocht worden. Dit is een automatisch proces waarbij er zogenaamde vouchers worden aangesproken. Vouchers kan men als het ware beschouwen als een tegoed aan credits die vooraf zijn aangemaakt door Prato zelf. Op de site van de SMS-provider kan men na het aankopen van nieuwe credits deze omvormen naar vouchers. Stel men heeft credits aangekocht, dan kan men deze bv opgebruiken als 40 vouchers van telkens 250 credits. Na het aanmaken van de vouchers krijgt men op de site deze te zien. Deze vouchers moeten dan als tekstbestand worden bewaard. De structuur van het tekstbestand is als volgt <vouchernr1> <aantal1> <vouchernr2> <aantal2>. Het opgeslagen tekstbestand moet dan op de ftp-site van prato geplaatst worden op de volgende locatie : ftp:// Het programma smssend.exe dat instaat voor het opsturen van sms-berichten alsook het ontvangen van logbestanden, zal ook instaan voor het beheer van de vouchers. Indien op de bovenstaande ftp-locatie vouchers gevonden zijn, zal hij deze inlezen en in de tabel vouchers stockeren. De verwerkte vouchers worden ook bijgehouden op een archive directory op de plaats waar het smssend programma draait (c:\smssend\vouchers \processed). Na het succesvol inlezen van de vouchers zal er een mail verstuurd worden naar de verantwoordelijken van smsbeheer. Bv. 40 nieuwe vouchers klaargezet in tabel vouchers Markeren vanuit snelle info Vanuit de snelle info kan men nu de achterliggende persoon markeren door Acties Markeer geselecteerde persoon (Ctrl-M) te selecteren.

14 3. Module klanten en prospecten 3.1. Bij openen klantfiche werd zichtbaarheid veld potentieel niet ingesteld afhankelijk van veld firma code (EO) Volgende is de normale werking binnen Hiant: indien men bij firma code "Suspect" invult, wordt het veld potentieel opgevuld met 0. Bovendien wordt dit veld potentieel onzichtbaar gezet. indien men bij firmacode iets anders dan suspect invult, wordt het veld potentieel opnieuw zichtbaar Het volgende zat fout in Hiant: de zichtbaarheid van veld "potentieel" werd enkel aangepast bij verandering van de waarde bij firma code (de zichtbaarheid stond ook altijd juist indien men doorheen het veld firma code tabt). de zichtbaarheid van veld "potentieel" werd echter niet opnieuw ingesteld bij openen van een klant-fiche (onthield deze zichtbaarheid [afhankelijk van wat men bij een vorige klant had ingevuld bij firma code]) Dit is aangepast: bij het openen van een klantfiche, wordt nu de waarde van veld potentieel met 0 ingevuld en veld potentieel wordt onzichtbaar, indien bij firmacode suspect is ingevuld 3.2. Kleine aanpassingen(ts) Uitzendbedrijven die hun maaltijdcheques bij Ticket Restaurant bestellen hebben de mogelijkheid om voor hun inhouse klanten een aparte groeperen van de maaltijdcheques aan te maken zodat de maaltijdcheques van de uitzendkrachten bij een inhouse klant samen in één enveloppe worden geleverd. Normaal gebeurt dit per wgnr. Bij klanten waar dit gewenst is dient men de optie STR=levernr. (STR = Suffix Ticket Restaurant) Dit levernummer dient bij Ticket Restaurant gekend te zijn (net zoals de andere kantoornummers). Dit levernr dient numeriek te zijn en mag niet gelijk zijn aan een bestaand kantoornummer. Ook mag deze optie enkel gebruikt worden bij bedrijven die bij ticket restaurant aangesloten zijn. Set RsMcLev = GetParam(ConGlobal, "MCLeverancier", "*", "*") Meerdere klantnummers kunnen wel eenzelfde levernummer hebben. De aanpassing noodzakelijk voor een correcte bestelling wordt reeds uitgevoerd bij het boeken van de lonen (en niet bij het aanmaken van het bestelbestand.) Bij bewaren van een klantenfiche wordt gecontroleerd of de optie STR is ingevuld (suffix klant nummer ticket restaurant), en indien ingevuld mag de waarde max. 4 tekens bevatten, anders probleem bij aanmaak van bestelbestand.

15 3.3. Accornummer klanten (gezinnen) (TS) Vanaf nu is het ook mogelijk om een accornummer in de klantenfiche in te vullen op tabblad commercieel. Dit is de klantennummer van gezinnen bij Accor. Als dit nummer is ingevuld in de gezinsfiche veronderstelt HiAnt dat deze gezinnen betalen met electronische dc. Indien men het nr dus enkel ter info wil opslaan, mag dit niet in het veld opgeslagen worden. In de toekomst zal er een apart veld zijn om aan te geven of het gezin al dan niet met electronische dienstencheques werkt. Het veld is een OGM nummer - het wordt ook gebruikt om betalingen via overschrijvingen uit te voeren en moet dus gecontroleerd worden als een bankrekeningnummer 3.4. Automatisch opvullen ondernemingsnr bij bewaren klantfiche (bij Belgische klant, als btwnr opgevuld en ondernemingsnr niet opgevuld) (EO) Volgende zaken zaten al in Hiant i.v.m. opvullen ondernemingsnr a.h.v. btwnr: opvullen van ondernemingsnr bij klanten die een btwnr hebben, maar waarbij het ondernemingsnr nog niet is ingevuld: via menu Programmeur Klanten omvormen van btwnr naar ondernemingsnr als je binnen een klantenfiche naar veld ondernemingsnr gaat, wordt dit, ingeval van Belgische klant, steeds opgevuld met 0 gevolgd door de cijfers die in het btwnr staan. Volgende is aangepast in de programmatie: bij bewaren klantfiche, bij Belgische klant, als btwnr is ingevuld en ondernemingsnr niet is ingevuld, wordt het ondernemingsnr ingevuld met 0 gevolgd door de cijfers die in het btwnr staan. Evt. af te zetten door parameter ("Scherm", "FrmKlGeg1", "AutoVulOndernemingsNr") op 0 te zetten

16 4. Module zoek 4.1. Het bewaren van zoekvoorwaarden is verder aangepast: Als men kiest dat men de bestaande voorwaarde niet wenst te overschrijven, krijgt de gebruiker de mogelijkheid een nieuwe omschrijving in te geven. Hierbij worden de bestaande omschrijvingen getoond zodat men één omschrijving kan gebruiken om de nieuwe in te geven. Bij het bewaren mag de ingegeven omschrijving nog niet bestaan in de database Zoekmodule uitsluiten van onzichtbare fiches(ts) De zoekmodule is uitgebreid met een nieuw vinkje Toon ook onzichtbare uitzendkrachten. Standaard is dit vinkje niet aangevinkt, dit wil dus zeggen dat de onzichtbare fiches niet in het zoekresultaat zullen opgenomen worden.

17 4.3. Aanpassing zoekmodule Nieuw : indien men op Nieuw drukt in de zoekmodule heeft men nu ook de mogelijkheid om al dan niet de aanwezige voorwaarden in de lijst te wissen. Indien men de voorwaarde niet wist, beschouwt HiAnt deze ingegeven voorwaarden als een nieuwe voorwaarde die men dan apart kan bewaren.

18 5. Module commercieel 5.1. Aanpassingen bezoekrapporten: voorzien dat er documenten gekoppeld kunnen worden aan een bezoekrapport(eo) Vanaf nu kunnen er ook documenten gekoppeld worden aan en bezoekrapport. Een fileattach-control is voorzien onderaan het bezoekrapport -detailscherm Via parameter de standaard-waarde van veld mailing binnen een nieuw aangemaakte contactpersoon kunnen instellen(eo) Volgende programmatie aangemaakt: Als parameter ("frmcontpersgeg", "mailing", "defaultval") aangemaakt wordt met waarde 1, dan zal bij een nieuw aangemaakte contactpersoon bij een klant, standaard veld "mailing" aan staan.

19 6. Module opvolging 6.1. Tonen automatische opvolgingen in bestellingen-, klanten- en werknemersfiches(ts) Op dit scherm is er ook een extra vinkje onderaan bijgekomen met opschrift Toon automatische opvolgingen. Parameters "Scherm", "frmklgeg1", "ToonAuto", "0" "Scherm", "frmwngeg1", "ToonAuto", "0" "Scherm", "frmbestelgeg", "ToonAuto", "0" 0 = standaard niet aangevinkt = geen auto opvolgingen in de lijst (Alle opvolgingen met contacttype gelijk aan het ingestelde autotype worden dan niet getoond) 1 = standaard aangevinkt = wel auto opvolgingen in de lijst 6.2. Kleine aanpassingen(ts) bij versturen van sms en ingesteld opvolgingsid, wordt automatisch opvolging toegevoegd. Deze opvolging wordt vanaf nu meteen op afgehandeld geplaatst Opvolging-detailscherm aangepast: schermgrootte even groot als grootte opstartscherm Hiant; tabcontrol met 3 tabbladen voorzien; hierdoor is de control met de opvolging-omschrijving veel groter(eo) Het opvolging-detailscherm is aangepast: - het opvolging-detailscherm is nu even groot als de grootte van het opstartscherm van Hiant

20 - Er is een tabcontrol aangemaakt, te beginnen onder lookupbox 'status' De volgende tabbladen zijn aangemaakt: 1) Algemeen: bevat omschrijving, datum opvolging... 2) Docs: bevat de attachments 3) Divers: bevat opdracht/advertentie en de fakturatie-info Hierdoor is het veld voor de ingave van de opvolging-omschrijving veel groter gemaakt kunnen worden info over contactpersoon binnen opvolgingdetailscherm: er is nu ook een standaard-invulling(eo) Eerder was er ingebouwd in Hiant dat men, binnen het opvolgingdetailscherm, via de helpknop naast de contactpersoon-lookupbox, meer info over de geselecteerde contactpersoon kan bekijken. Echter er moest een parameter, die de query bevat voor het ophalen van de info, aangemaakt worden opdat er info verscheen. Nu is er een standaard-waarde voorzien voor de parameter, zodanig dat, als men geen parameter aanmaakt, er toch standaard info over de contactpersoon verschijnt (naam + voornaam + funktie + status + tel. + gsm)

21 6.5. Aanpassingen programmatie t.g.v. probleem: bepaalde opvolgingen niet zichtbaar in opvolgingslijstscherm + bij opvolgingen binnen klantdetailscherm + bij opvolgingen binnen uzk-detailscherm(eo) Reden was dat bij where-string stond: " and contacttypeid <> " & gopvolgcontacttypeauto Ingeval het contact-type niet was ingevuld (wordt wel bijna altijd automatisch ingevuld), werd de opvolging ook niet getoond op verscheidenen plaatsen vervangen door " and isnull(contacttypeid, 0) <> " & gopvolgcontacttypeauto 6.6. Tabvolgorde binnen opvolgingdetailscherm goed gezet. (EO) Opmerking: als we in dit tabblad alles willen ingeven, springt het als we de info in infoveld willen schrijven over naar annuleren. tabvolgorde binnen opvolgingdetailscherm nagezien en aangepast.

22 7. Module bestellingen 7.1. Kleine aanpassingen(ts) bestellingenoverzichtsschem : met behulp van een parameter kan men bepalen of er na het in detail gaan van een bestelling, de lijst moet verfrist worden. "Scherm", "frmbestellst", "RefreshLijstNaDetail", "0". Standaard wordt dus niet meer verfrist Kopiëren van bestellingen aangepast: gekoppelde tabellen worden mee overgekopieerd via parameter kan men opgeven welke gekoppelde tabellen met NIET mee wil overkopiëren(eo) De programmatie voor het kopiëren van een bestelling is aangepast. Vanaf nu worden alle gekoppelde tabellen (extralegale voordelen, localiteit, posten, jobkanalen, regime) ook mee overgekopieerd. Via parameter ("Bestellingen", "copy", "SkipKoppelTabellen") kan men opgeven welke gekoppelde tabellen men NIET mee wil overcopiëren.

23 7.3. Aanpassing bestelling-detailscherm (grids jobkanalen en extralegale voordelen : bij click op de + knop worden niet alle items nog eens overlopen; wijzigen van een bestaand item kan via dubbelclick(eo) De programmatie binnen het bestelling-detailscherm is aangepast: Zowel bij de grid van de jobkanalen als de grid van de extralegale voordelen: * Via de "+" knop kan enkel één item toegevoegd worden. De begindatum/einddatum publicatie jobkanalen en de detail bij de extralegale voordelen gaan dan niet nog eens overlopen worden voor alle items in de grid (dient enkel ingegeven te worden voor het nieuw toegevoegde item) * indien men binnen deze grids bestaande items wil wijzigen, kan dit nu door dubbelclick op een item Aanpassing bestelmodule aanpassingen toevoegen/aanpassen jobkanaal(eo) Volgende aanpassingen zijn gebeurd aan het toevoegen/aanpassen van een jobkanaal: - Bij het toevoegen/aanpassen van een jobkanaal, wordt gecontroleerd dat de ingegeven einddatum groter is dan de ingegeven begindatum. Zoniet wordt het jobkanaal niet toegevoegd/bewaard. - er zat ook een fout in het aanpassen van een jobkanaal. Bij het aanpassen van een jobkanaal werd standaard niet de reeds ingevulde begindatum/einddatum getoond bij ingave van een nieuwe datum Via help-knop info over contactpersoon binnen bestellingdetailscherm op te vragen(eo) Analoog aan de help-knop bij de contactpersoon in het opvolgingdetailscherm, is er nu een help-knop aangemaakt bij de contactpersoon in het bestellingdetailscherm. Via deze help-knop kan info over de geselecteerde contactpersoon opgeroepen worden. Via parameter("tooltipquery", "frmbestelgeg", "Lubgeg(1)") kan de query ingegeven worden. Standaard wordt naam, voornaam, funktie, status, tel., gsm vermeld a.h.v. query SELECT ISNULL(ContactPersonen.Naam, '') + ' ' + ISNULL(ContactPerson en.voornaam, '') AS naam, ContactPersonen.Funktie, LTRIM(RTRIM(Code.OMSCHR)) AS status, ContactPersonen.Tel, ContactPersonen.GSM FROM ContactPersonen LEFT OUTER JOIN Code ON ContactPersonen.StatusID = Code.CD AND Code.CD_SRT = '37' AND Code.CD_TAAL = #TAAL#

24 7.6. Aanpassing bestellingdetailscherm: bijkomend tabblad extra info waarop grid waarmee men bestelcompetenties kan beheren(eo) Het bestellingdetailscherm is aangepast: er is een tabblad extra info bijgekomen waarop zich een grid bevindt waarmee men bestelcompetenties kan beheren. Deze bestelcompetenties kan men op een analoge manier ingeven als de uzk-competenties. Via de bestelcompetenties dient men o.a. de zaken in te geven voor de koppeling met de VDABvacaturesite (study, driverslicense, officeskills, language) Veld datumgepubliceerd aangemaakt bij de bestelling-jobkanalen + aanpassing aan bestellingdetailscherm(eo) Er is een veld datumgepubliceerd aangemaakt bij de jobkanalen van een bestelling. Het is de bedoeling dat deze datum bij het betreffend jobkanaal wordt ingevuld wanneer een bestelling op dit jobkanaal wordt gepubliceerd (voor de moment is er via Prato enkel een programma ter beschikking [ontwikkeling bijna afgewerkt] voor de publicatie van vacatures op de VDAB-site). Het bestellingdetailscherm is op de volgende punten aangepast: Bij bewaren van een bestelling wordt het veld datumgepubliceerd bij de jobkanalen leeg- Gemaakt (indien de huidige datum valt tussen de begin - en einddatum van publicatie van de bestelling). De bestelling komt dus terug vrij voor publicatie. Elk type jobkanaal (VDAB, vacature...) mag slechts éénmaal voorkomen bij elke bestelling.

25 7.8. Aanpassing bestelling-lijstscherm ten behoeve van het publiceren van vacatures(eo) In het bestelling-lijstscherm kan men nu een overzicht export bestellingen (andere kolommen + zoekvelden) laten zien, ten behoeve van de export van bestellingen naar vacature-sites. Via menu overzicht export bestellingen (via overzicht origineel terug gaan naar gewone overzicht bestellingen). In overzicht export bestellingen komen volgende zoekvelden bijkomend voor: * Jobkanaal * Gepubliceerd (0/1) In overzicht export bestellingen komen volgende kolommen bijkomend voor: * Jobkanaal: er komt dus een rij in de grid per bestelling/jobkanaal combinatie * DatumGepubliceerd: is ingevuld wanneer een bestelling/jobkanaal combinatie al gepubliceerd is. * (voorziene) begindatum publicatie * (voorziene) einddatum publicatie Er zijn nu ook menu s voorzien voor het publiceren van bestellingen (voor de moment is er via Prato enkel een programma ter beschikking [ontwikkeling bijna afgewerkt] voor de publicatie van vacatures op de VDAB-site): menu's publiceer vacatures geselecteerde rij, publiceer vacatures gemarkeerde rijen en publiceer vacatures alle rijen uit de lijst.

26 7.9. Publiceren vacatures uitgaande van de bestellingen(ts) In het F8 scherm komt er een nieuwe knop Haal bestellingen over. Hiermee worden de bestellingen overgehaald van het actieve kantoor waarvan de dtpublstart en dtpubleind momenteel actief zijn (via systeem datum). Indien een bepaalde bestelling reeds in de tabel tjob zit, wordt deze niet opnieuw overgehaald. De gegevens van de bestellingen worden in de tabel Tjob gekopieerd volgens onderstaande conversietabel. In het F8 scherm zal het ook mogelijk zijn om te zoeken op bestelid/bestelnaam. De tabel tjob wordt uitgebreid met het veld Job_besId. Deze bevat de referentie naar de bes_id van de bestelling. Veld tjob (vacatures) Veld Bestellingen Job_id <autonummering> niets mee doen Job_ShortDescription Bes_naam Job_Description -> wordt niet gebruikt Job_ZipCode Location.postnr (referenceid=bes_id) Indien niet ingevuld wordt wg.postnr gebruikt Job_Region -> wordt niet meer gebruikt zie Job_regionCd Job_Sector -> wordt niet meer gebruikt zie Job_sectorCd Job_type -> wordt niet meer gebruikt zie Job_typecd Job_Reference Wgnr/bes_id Job_DatePublishStart Bestellingpubljobkanaal.dtpublstart Job_DatePublishEnd Bestellingpubljobkanaal.dtpubleind Job_Publish Wordt bij overhalen bestelling op 0 geplaatst -> wil zeggen dat deze bestelling eerst nog moet nagekeken (gechecked) worden voordat deze gepubliceerd mag worden Job_OfficeNr Bes_wgnr job_city Location.gemeente (referenceid=bes_id). Indien niet ingevuld wordt wg.gemeente gebruikt Job_Function Bes_functieinhoud Job_Profile Bes_takenprofiel + bes_opleiding + bes_vakkennis + bes_talenkennis + bes_pckennis Job_Offer Bes_functieinhoud job_sectorcd Nieuw veld bes_sectorcd lookupbox

27 met cd_srt= 67 -> met changecontrols opzetten lblsector.visible en lubgeg(13).visible op 1 plaatsen job_typecd Bes_sektie -> koppeling maken met externalcode (meerdere sekties mogelijk gescheiden door een komma) van cd_srt= 106 -> type job job_regimecd job_regioncd Location.postnr opzoeken in postcodes -> postcodes.regio. Indien niet ingevuld wordt via wg.postnr in postcodes gekeken naar regio job_solproc Bes_WijzeVoorstelling + bes_graaddiscretie + Bes_VerloopFeedback job_functioncd Via bes_functieid de idfunktien2 ophalen job_published Bepaalt of de vacature is gepbliceerd niets mee doen Job_BesId (nieuw veld aan te Bes_id maken) Bestelling goedkeuren verplichte velden(ts) Met behulp van een parameter is in te stellen of er een controle moet gebeuren op verplichte velden, als men een bestelling wil goedkeuren. Standaard staat deze controle af. "Scherm", "frmbestelgeg", "ControleGoedgekeurd", "0" De volgende velden worden gecontroleerd op het ingevuld zijn als de parameter opstaat en het vinkje goedgekeurd opstaat : Funktie Funcktieid Status Funktieomschrijving (ons veld taken en profiel) Vaardigheden Werkregime internationaal/regionaal Bij de klant moet de activiteit ingevuld zijn.

28 7.11. Mogelijkheid om documenten uitzendbedrijf aan te maken vanuit de bestellingen-lijst (TS) Momenteel was het mogelijk om uitzendbedrijf documenten aan te maken vanuit werknemers-lijst (WNDOCS) klanten-lijst (KLDOCS) contracten-lijst (PRESTDOCS) Er is nu een uitbreiding gemaakt zodat dit vanaf deze versie ook mogelijk is vanuit bestellingenlijst scherm. De eerste parameters wordt dan BESTELDOCS. De formfields die gebruikt worden op het word-sjabloon, moeten voor dit type niet beginnen met de tabelnaam en underscore teken, vermits de veldnamen in de tabel bestellingen uniek zijn (beginnen reeds met voorvoegsel bes_ ) Tonen van alle bestellingen Door de parameter "Scherm", "frmbestellst", "toonallebestellingen", 0) = 1 in te geven, verschijnen de bestellingen van alle kantoren in het overzichtslijst van de bestellingen en dus niet enkel deze van de steunkantoren of van de Clientsalwaysvisible klanten. CO en programmeurs zien steeds alle bestellingen, ongeacht de waarde van de parameter.

29 8. Module Contracten 8.1. Bewaren gewoon contract(ts) Bij het bewaren van een "gewoon contract" = geen master en geen subcontract, controleren of er bij dezelfde wnnr/klnr combinatie nog een mastercontract bestaat dat actief is op de begin datum van dit gewoon contract. Afhankelijk van de parameter Controle, contract, checkmaster,2 2 = blokkeer, contract mag niet bewaard worden 1 = waarschuwing, geef een waarschuwing naar de gebruiker, deze kan echter toch beslissen om te bewaren 0 = geen controle 8.2. laatijdige annulatie contract bij annulatie van loon(ts) We zullen laattijdige annulatie van een contract ook toelaten indien het loon ook reeds geannuleerd is. (Technisch : geen status 0 meer in de week en jaar bij deze wnnr). Rekening houden met de volgende opmerkingen : - de contracten zullen niet verwijderd worden uit de database - indien de lonen geannuleerd zijn zullen ze ook niet meegaan naar de DMFA (wat natuurlijk juist de bedoeling is). Inden men de lonen niet annuleert, maar gewoon een herziening uitvoert met bv ongewettig afwezig zullen deze gegevens wel meegaan naar de DMFA 8.3. Aanpassing: nu kan er ge-tabbed worden tussen de contract-detailafdelingen (afdelingen ingevuld op tabblad afdelingen binnen contract) (EO) Er kon niet ge-tabbed worden tussen de contract-detail-afdelingen, afdelingen ingevuld op tabblad afdelingen binnen contract. Alhoewel de TabIndex property voor al deze lookupboxen goed stond, kon er niet ge-tabbed worden omwille van het feit dat de TabStop-property False stond Controle op ingevuld zijn beginuur en einduur bij contracten gelegenheidsarbeiders aangepast: 0 wordt niet toegelaten(eo) Bij contracten van seizoensarbeiders gebeurde de test op ingevuld zijn beginuur en einduur als volgt: - Indien beginuur of einduur LEEG werd gelaten: er kwam een melding i.v.m. beginuur/einduur leeggelaten

30 - Indien beginuur of einduur op 0 stond: er kwam GEEN melding Dit was eigenlijk verkeerd. Was destijds waarschijnlijk zo geprogrammeerd opdat middernacht ingegeven zou kunnen worden. Echter sinds enige tijd is het in Hiant ook mogelijk dat 24 kan ingegeven worden als tijdstip voor middernacht. De controle bij seizoensarbeiders is nu dan ook aangepast (zal zijn voor Hiant-versie 4.79): Beginuur en einduur moet ingevuld zijn en verschillend van 0. BIJ SEIZOENSARBEIDERS MOET DUS 24 INGEGEVEN WORDEN ALS TIJDSTIP VOOR MIDDERNACHT Controle aanmaak UZK + aanmaak contracten plus 18 jarigen(ts) Bij "maak uzk" die dit jaar 19 of ouder is geen sektie kunnen selecteren waarbij wswncode gelijk is aan (27 of 487) Geen contracten kunnen aanmaken voor uzk die in het actieve jaar van het contract 19 jaar of ouder zijn waarbij de wswncode gelijk is aan 27 of 487 (bewaren, verlengen, overhevelen) Bij verlengen en overhevelen overzicht tonen van de contracten die niet aangemaakt werden. Wordt gestuurd met volgende parameter "controle", "niettoegelatenwswncodes", "plus18", "27,487" 8.6. Kleine aanpassingen(ts) UZB documenten met type PRESTDOCS werken nu voor zowel gewone als mastercontracten Controle ingevuld stelsel bewaren contract (TS) Standaard krijgt men een waarschuwing als het ingegeven stelsel niet overeenkomt met het ingegeven contract. Via onderstaande parameter kan men instellen of dit een blokkerende controle wordt (dus niet mogelijk om contract te bewaren). "frmcontgeg", "bewaar", "FoutstelselBlokkerend", "0" Standaard is niet blokkerend Men kan ook de test afzetten door de volgende parameter op 0 te plaatsen "frmcontgeg", "bewaar", "foutboodschapalsstelsel<>rooster", Controle op maximum aantal uren per dag in rooster contract(ts) Met onderstaande parameter kan men instellen of men een controle wil tijdens het bewaren van een contract, op de maximum aantal uren per dag ingegeven in het rooster. Standaard staat de controle af. "frmcontgeg", "bewaar", "controleurenperdag", "0" Indien ingegeven parameter groter is dan 0 wordt controle uitgevoerd. Indien één van de uren op een dag meer is dat ingesteld, kan men niet bewaren.

31 8.9. Automatische splitsen contracten halfmaandelijks(ts) Tijdens bewaren en overhevelen van contracten wordt gecontroleerd of er een contract is gevonden waarvan de dag van de begindatum kleiner is dan 15 en de dag van de einddatum groter dan 15 en de kl.optie KPL=2 (ltrim(rtrim(upper(kl.opties))) like '%KPL=2%' ) bevat. Indien dit zo is wordt het contract automatisch gesplitst tussen 15 en 16. bij het overhevelen naar de volgende week zullen de gesplitste contracten weer samengevoegd worden op dezelfde wijze als bij de automatische geplitste contracten omwille van maandovergang. Indien op een bepaald contract reeds een dimona-actie is gebeurd zal de splitsing niet uitgevoerd worden. De gebruiker krijgt een melding en dit wordt gelogd in de logtable met type=70. De contracten die wel automatisch gesplitst zijn worden gelogd in de logtable met type=73 en worden aan de gebruiker getoond in een kladblok op het scherm na bewaren en overhevelen. Door onderstaande parameter op 0 te plaatsen kan dit eventueel uitgeschakeld worden (standaard op 1 = actief) "Overhevelen", "HalfMaandovergang", "Splitscontract", "1" Kleine aanpassingen(ts) in nieuw contractenlijstscherm is het nu ook mogelijk om te filteren op sektie Automatisch aanpassing plaats tewerkstelling in contract Met de parameter "scherm", "frmcontgeg", "autoupdateplaatstewerkstelling", 0) kan men instellen dat HiAnt automatisch de plaats van de gemeente gaat invullen bij de plaats van tewerkstelling indien dit nog niet ingevuld was. Bij het veranderen van de klant maakt HiAnt dit veld ook automatisch leeg.

32 8.12. Mogelijkheid om coefficient in meerdere contracten tegelijktertijd aan te passen Vanuit het contractenlijst scherm, kan men de coef van meerdere contracten aanpassen. HiAnt gebruikt het actieve jaar en vraagt dan naar de volgende gegevens : klnr week begindatum einddatum de bestaande (oude) coefficient de nieuwe coefficient (moet liggen tussen 1 en 2.5) eventueel kan je ook een sektie ingeven Aanpassing sektie Ook mogelijk om van gewone arbeider/bedien sektie te wisselen naar -19 jarige arb/bed sektie vanuit het contractenlijst scherm. Acties pas sektie aan

33 9. Module Dimona 9.1. Kleine aanpassingen(ts) Dimona einddatum aanpassen, vroeger kon men enkel inkorten, nu kan men ook verlengen 9.2. Parametriseerbaar gemaakt dat loonverwerkers nu ook laattijdige dimona-aangiftes kunnen doen, zonder ze een controlecijfer hoeven te berekenen(eo) Volgende is aangepast: Via menu "Laattijdige aangifte" kunnen loonverwerkers nu ook laattijdige aangiftes doen, zonder dat ze een controlecijfer hoeven te berekenen. Voorwaardes: - men moet loonverwerker zijn - parameter ("dimona", "loonverwerker", "LaattijdigZonderControleNr") moet op 1 gezet worden Er wordt nu gelogd in de logtable wanneer er een handmatige ingave van een dimonanr in Hiant gebeurt(eo) Er treden soms nogal eens problemen op bij annulaties..., dat er van de RSZ terugkomt dimonanr niet gekend. Er is het vermoeden dat er bij handmatige ingave van een dimonanr binnen Hiant, soms het verkeerde wordt ingevuld. Indien men van de RSZ de bevestiging van een aangifte krijgt, staat hierop steeds een dimonanr en een ontvangstbewijsnr. Er is het vermoeden dat bij handmatige ingave van een dimonanr binnen Hiant, soms het ontvangstbewijsnr (dat trouwens aan dezelfde geldigheids-controle voldoet als de geldigheids-controle op het dimonanr) wordt ingevuld i.p.v. het dimonanr. Daarom wordt vanaf nu elke handmatige ingave van een dimonanr gelogd in de logtable Dit wordt namelijk gelogd in de logtable als volgt: Type 75 Omschrijving Handmatige ingave dimonanr Param1 Prestid Param2 Wnnr Param3 Klnr Param4 Jaar Param5 Prest.bp Param6 DimonaNr Param7 evt. een vorig dimonanr. dat hierdoor overschreven wordt

34 9.4. Dimona aangifte : mogelijkheden voor programmeur : eindweek De programmeur heeft ook de mogelijkheid om ook een eindweek in te geven bij de dimona aangifte (hiant houdt dan zowel rekening met het aantal dagen als deze eindweek). Hierdoor kunnen dus contracten van meerdere weken ineens ingegeven worden. Standaard heeft de gebruiker enkel de mogelijkheden om maximum de contracten van deze en de volgende week aan te geven ook al geeft hij bv 100 in als aantal dagen verder. Als programmeur kan je aantal dagen vooruit en eindweek ingeven. Zit je bijvoorbeeld in week 39 en je vult 2 dagen in, houdt het systeem eerst rekening met de dagen binnen de huidige week!

35 10. Module dienstencheques Beheer cheque ingave (globaal ingave dienstencheques) (TS) Door te dubbelklikken op cel met ontbrekende cheques kan men de ontbrekende cheques inputten. Indien meerdere datums voor dat gezin in die week gevonden worden, wordt de datum aan de gebruiker gevraagd. Vervolgens wordt naar het aantal uren cheques gevraagd. De input wordt gecontroleerd, zodat men niet meer cheques kan ingeven dan het totaal van de ontbrekende cheques Kleine aanpassingen(ts) Nieuw menu onder menu gegevens op hoofdscherm om naar ingave dienstencheques scherm te kunnen gaan. Dit menu is ook beschikbaar onder globaal, maar omdat soms ook niet-co medewerkers hier aan moeten kunnen, is er een extra menu voorzien onder gegevens menu. Opzetten met parameter frmmain, menu, mnuingavedc, 1

36 11. Module lijsten & documenten Jobstudenten (TS) Lijsten overzichtslijsten jobstudenten aantal en omzet : groepering per sektie toegevoegd om onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende statuten die onder jobstudent hangen. Ook kan men in de lijst zoeken op een bepaalde sektie Per jaar en sektie (kantoornr, klnr, en klant naam zijn verkleind in de scherm afdrukken) Per jaar, week, sektie

37 Per jaar, week, sektie, code Aanpassing controlelijst maaltijdcheques(ts) De controlelijst is te vinden op het hoofdscherm menu lijst en controlelijsten controlelijst maaltijdcheques. De lijst is aangepast. Er wordt naar begin- en eindweek gevraagd. De lijst controleert gegevens van het actieve jaar. De lijst controleert de premies met kode 2001 met de aantal bestelde maaltijdcheques per week, wgnr en wnnr. Indien er een verschil is tussen het aantal bestelde mc s en het aantal ingeboekte premies met kode 2001, dan komen deze op de controlelijst te staan. (bruto, netto, inhouding) Nieuwe lijst via zoekgegevens CTRL+Z vanuit F2 scherm(ts) Mogelijkheid om een lijst te parameteriseren die het aantal dagen onder contract toont van de gelegenheidsarbeiders. List <nr> MenuCaption Overzicht dagen onder contract gelegenheidsarbeiders List <nr> ColumnHeadings Koppelid,MinWnnr,Naam,Voornaam,PC,jaar,aantaldagen List <nr> ColumnWidths 10,10,25,15,10,10,10 List <nr> Orderbystring and ltrim(rtrim(upper(isnull(prest.occ_workerstatuscd,''))))='s' and sektie.wswncode=10) as A group by a.koppelid,a.minwnnr,a.naam,a.voornaam,a.pc,a.jaar order by a.jaar,a.pc,a.naam,a.voornaam List <nr> SearchFields wn.naam,prest.jaar List <nr> SearchFieldValues,0 List <nr> SearchLabels Naam,Jaar List <nr> SearchTypes 1,3 List <nr> Selectstring select a.koppelid,a.minwnnr,a.naam,a.voornaam,a.pc,a.jaar,sum(a.aantaldagen) as aantaldagen from (select wn.koppelid,(select min(x.wnnr) from wn x inner join sektie s on x.sektie=s.sektie and x.wgnr=s.wgnr where x.koppelid=wn.koppelid and s.wswncode=10) as minwnnr,wn.naam,wn.voornaam,case sektie.type when 1 then kl.pca else kl.pcb end as PC,prest.jaar,datediff(d,prest.begind,prest.einde)+1 as aantaldagen from prest inner join wn on prest.wnnr=wn.wnnr inner join kl on prest.klnr=kl.klnr inner join sektie on prest.sektie=sektie.sektie and prest.wgnr=sektie.wgnr List <nr> Wherestring where 1=1

38 11.4. Afdruk document ontvangstbewijs maaltijdcheques(ts) Vanuit de bestelmodule voor de maaltijdcheques zal het mogelijk worden om een bepaald bestelbestand te selecteren en voor dit bestelbestand per werknemer een ontvangstbewijs af te drukken (actie print ontvangstbewijs maaltijdcheques). Dit ontvangstbewijs kan dan ter bevestiging ondertekend worden door de werknemer. Op het document worden de volgende gegevens vermeld: Naam en adresgegevens van de werknemer Aantal cheques Periode waarop het aantal cheques van toepassing is Vermelding opsturen per post of afhalen in kantoor wordt links boven op het document getoond. Het document houdt rekening met de taal van de werknemer. Het feit of het opsturen per post of afhalen in het kantoor betreft, wordt bepaald door een nieuw aan te maken attest. Per persoon kan men via dit attest aangeven of de persoon in kwestie de maaltijcheques toegestuurd wil krijgen per post of ze komt ahalen in kantoor. Hiervoor wordt een nieuwe attest en detail attest aangemaakt. Hoofdattest : Maaltijdcheques Detailattest Opsturen per post Detailattest Afhalen in kantoor Indien het attest niet ingegeven is, veronderstelt Hiant afhalen in kantoor Bij het aanmaken van de lijst komt er ook een overzicht van alle werknemers die maaltijdcheques ontvangen maar waarbij het attest niet werd ingevuld. Documenten worden afgedrukt met sortering op naam. In te stellen parameters : "scherm", "frmmclst", "hoofdattestontvangstbewijs", "0" -> bepaalt hoofdtype attest vo or maaltijdcheques "scherm", "frmmclst", "detailattestpost", "0" -> bepaalt detailtypeattest onder hoofdattest maaltijdcheques voor verzending met post "scherm", "frmmclst", "detailattestkantoor", "0" -> bepaalt detailtypeattest onder hoofdattest maaltijdcheques voor afhalen op kantoor

39

40

41 11.5. Aanmaak excel maaltijdcheque bestelbestand(ts) De export van het bestelbestand voor maaltijdcheqeus maakt een tekst bestand aan. Dit tekstbestand moet ook in excel aangemaakt kunnen worden. Het wordt geactiveerd met de volgende parameter Maaltijdcheques,<Type>,CreateExcel,<waarde> Type bevat 21 TR : Ticketrestaurant 22 SD : Sodexho De waarde geeft de structuur aan : een opsomming van de veldnaam en lengte van de veldnaam. Gescheiden door een komma (voorbeeld van TR) T,1,P,2,NUM,7,SUF,4,M,1,DATUM,8,NIV 1,5,NIV 2,5,NIV 3,5,WB,7,VERDEELLIJST,50,TOT.W.,9,ZW1,8,H1,2,ZW2,8,H2,2,ZW3,8,H3,2,ZW4,8,H4,2,ZW5,8,H5,2,LIJN1,40,LIJN2,40,LIJN3,40,LIJN4,40,LIJN1 TR,40,LIJN2,40,LIJN3,40,LIJN4,40,T,1,FILLER,24 Dus de eers te kolom in de excel krijgt de naam T en bevat het eerste teken uit de lijn van het bestelbestand. De tweede kolom naam P en de volgende 2 tekens van de lijn uit het bestelbestand. Indien de parameter is ingesteld zal automatisch een excel met dezelfde na am als het bestelbestand aangemaakt worden Uitbreiding lijst starters en stoppers: HiAnt biedt de mogelijkheid om de functionaliteit starters - stoppers voor alle klanten samen uit te voeren. (EO) Volgende is aangepast: Bij opstart wordt gevraagd: Geef klnr (0 = alle klanten). De lijst van starters en stoppers kan dus aangemaakt worden voor alle klanten tegelijk (die een contract hebben in betreffende periode bij het actieve kantoor). HiAnt vraagt ook of een wijziging van de klant als een onderbreking moet beschouwd worden (dus of voor dezelfde uzk binnen deze periode werken bij een andere klant als een onderbreking wordt beschouwd). Bij overzicht van de detailgegevens, worden volgende gegevens bijkomend getoond: klnr, klant-naam, naam van de hoofdconsulent uit het contract, [evt. de standaard wg-afdeling van deze hoofdconsulent ]. Via parameter("lijststartersstoppers", "WgAfdelingTonen", "*"), standaard 1, bepaalt men of men de standaardafdeling van de hoofdconsulent wil zien of niet. Volgende types overzichten kunnen nu getoond worden: 1 = Detail gegevens 2 = Overzicht per week 3 = Overzicht per maand 4 = Overzicht per week per klant 5 = Overzicht per maand per klant

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28 Release Notes Afdrukdatum: 2009/09/28 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03 Release Notes Afdrukdatum: 2011/03/03 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/10/19

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/10/19 Release Notes Afdrukdatum: 2012/10/19 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/10/06

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/10/06 Release Notes Afdrukdatum: 2008/10/06 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/01/22

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/01/22 Release Notes Afdrukdatum: 2013/01/22 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/05/25

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/05/25 Release Notes Afdrukdatum: 2010/05/25 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/05/14

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/05/14 Release Notes Afdrukdatum: 2012/05/14 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/03/21

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/03/21 Release Notes Afdrukdatum: 2013/03/21 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/05/27

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/05/27 Release Notes Afdrukdatum: 2009/05/27 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/01/29

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/01/29 Release Notes Afdrukdatum: 2009/01/29 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28 Release Notes Afdrukdatum: 2009/09/28 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/05/25

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/05/25 Release Notes Afdrukdatum: 2010/05/25 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/03/19

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/03/19 Release Notes Afdrukdatum: 2009/03/19 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/09/18

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/09/18 Release Notes Afdrukdatum: 2008/09/18 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/09/17

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/09/17 Release Notes Afdrukdatum: 2012/09/17 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/11/13

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/11/13 Release Notes Afdrukdatum: 2008/11/13 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28 Release Notes Afdrukdatum: 2009/09/28 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/05/01

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/05/01 Release Notes Afdrukdatum: 2011/05/01 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/06/17

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/06/17 Release Notes Afdrukdatum: 2011/06/17 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/12/20

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/12/20 Release Notes Afdrukdatum: 2011/12/20 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/05/25

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/05/25 Release Notes Afdrukdatum: 2010/05/25 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/05/01

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/05/01 Release Notes Afdrukdatum: 2011/05/01 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/07/15

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/07/15 Release Notes Afdrukdatum: 2011/07/15 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28 Release Notes Afdrukdatum: 2009/09/28 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/02/15

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/02/15 Release Notes Afdrukdatum: 2012/02/15 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

HiAnt. Module. sms. Prato Services nv info@prato.be www.prato.be

HiAnt. Module. sms. Prato Services nv info@prato.be www.prato.be HiAnt Module sms Prato Services nv info@prato.be www.prato.be Aanmaakdatum: 20-12-2013 1 INHOUD 1 Inhoud... 2 2 Algemeen... 3 3 Detail... 4 3.1.1. Standaard berichten Handmatige berichten... 4 3.1.2.

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03 Release Notes Afdrukdatum: 2011/03/03 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes v 1.1 0.23

Release Notes v 1.1 0.23 1/10 Release Notes v 1.1 0.23 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in cheqpoint 1.1 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/03/21

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/03/21 Release Notes Afdrukdatum: 2013/03/21 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/03/19

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/03/19 Release Notes Afdrukdatum: 2010/03/19 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03 Release Notes Afdrukdatum: 2011/03/03 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03 Release Notes Afdrukdatum: 2011/03/03 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/07/16

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/07/16 Release Notes Afdrukdatum: 2010/07/16 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes v 1.1 0.22

Release Notes v 1.1 0.22 1/17 Release Notes v 1.1 0.22 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in cheqpoint 1.1 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/09/04

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/09/04 Release Notes Afdrukdatum: 2012/09/04 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Handleiding HiAnt. Jobstudenten. Making HR Processes Flow

Handleiding HiAnt. Jobstudenten. Making HR Processes Flow Handleiding HiAnt Jobstudenten Making HR Processes Flow Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Inleiding 3 Jobstudenten in HiAnt 3.1 GEKOZEN SEKTIES 3.2 NIEUW ATTEST JOBSTUDENT 3.3 OVERLAPPING VAN ATTEST JOBSTUDENT

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/01/15

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/01/15 Release Notes Afdrukdatum: 2009/01/15 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/08

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/08 Release Notes Afdrukdatum: 2009/09/08 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/07/15

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/07/15 Release Notes Afdrukdatum: 2009/07/15 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

HiAnt. Kantoorfunctionaliteit. Prestaties (maandingave) Prato Services nv info@prato.be www.prato.be

HiAnt. Kantoorfunctionaliteit. Prestaties (maandingave) Prato Services nv info@prato.be www.prato.be HiAnt Kantoorfunctionaliteit Prestaties (maandingave) Prato Services nv info@prato.be www.prato.be 1 INHOUD 1 Inhoud...2 2 Prestatie-Ingave...3 1.1. Menu...3 1.1.1. Gegevens...3 1.1.1.1. Werknemer, Klant,

Nadere informatie

Release Notes v 2.0 14

Release Notes v 2.0 14 1/7 Release Notes v 2.0 14 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in cheqpoint 2.0 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke

Nadere informatie

CRM - Salesplanner - NL

CRM - Salesplanner - NL Handleiding PratoFlex CRM - Salesplanner - NL Efficiency through innovation Inhoudsopgave Voorwoord Salesplanner In de klantenfiche Bezoekplanning Filters Legende Automatisch gegeneerde bezoekplanningen

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/12/16

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/12/16 Release Notes Afdrukdatum: 2010/12/16 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 15/02/2010 10:01:00 AM

Release Notes. Afdrukdatum: 15/02/2010 10:01:00 AM Release Notes Afdrukdatum: Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker, maar

Nadere informatie

Handleiding HiAnt. Ecocheques. Efficiency through innovation

Handleiding HiAnt. Ecocheques. Efficiency through innovation Handleiding HiAnt Ecocheques Efficiency through innovation [naam module] 21.02.2014 2 Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Wat zijn ecocheques? 3 Ecocheques bestellen 3.1 Aanmaak van een nieuwe bestelling 3.2 Ecocheques

Nadere informatie

HiAnt. Hoofdkantoorfunctionaliteit. Batch Mail. Prato Services nv info@prato.be www.prato.be

HiAnt. Hoofdkantoorfunctionaliteit. Batch Mail. Prato Services nv info@prato.be www.prato.be HiAnt Hoofdkantoorfunctionaliteit Batch Mail Prato Services nv info@prato.be www.prato.be 1 INHOUD 1 Inhoud...2 2 Voorwoord...3 3 Algemeen...4 4 Batchmail overzichtsscherm...4 5 Aanmaak nieuwe mailing...8

Nadere informatie

Zoekfunctionaliteiten - NL

Zoekfunctionaliteiten - NL Handleiding PratoFlex Zoekfunctionaliteiten - NL Efficiency through innovation Inhoud 1 Voorwoord 2 Standaard zoekfunctionaliteiten 2.1 Snelle zoek 2.2 Reversed matching 2.3 Uitgebreide zoek 2.3.1 Personen

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28 Release Notes Afdrukdatum: 2009/09/28 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes v 1.1 0.19

Release Notes v 1.1 0.19 1/7 Release Notes v 1.1 0.19 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in cheqpoint 1.1 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke

Nadere informatie

HiAnt. Hoofdkantoorfunctionaliteit. Webservices. Prato Services nv info@prato.be www.prato.be

HiAnt. Hoofdkantoorfunctionaliteit. Webservices. Prato Services nv info@prato.be www.prato.be HiAnt Hoofdkantoorfunctionaliteit Webservices Prato Services nv info@prato.be www.prato.be 1 INHOUD 1 Inhoud...2 2 Voorwoord...3 3 Algemeen...4 4 Toepassingen...4 4.1. Publiceren van bestellingen (vacatures)...4

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/06/01

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/06/01 Release Notes Afdrukdatum: 2011/06/01 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes v 2.0 3

Release Notes v 2.0 3 1/7 Release Notes v 2.0 3 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in cheqpoint 2.0 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke

Nadere informatie

Release Notes v 1.1 0.21

Release Notes v 1.1 0.21 1/12 Release Notes v 1.1 0.21 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in cheqpoint 1.1 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/12/02

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/12/02 Release Notes Afdrukdatum: 2008/12/02 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Release Notes v 2.0 25

Release Notes v 2.0 25 1/5 Release Notes v 2.0 25 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in CheQpoint 2.0 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/09/18

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/09/18 Release Notes Afdrukdatum: 2008/09/18 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Quick Smart Dimona NEW

Gebruikershandleiding. Quick Smart Dimona NEW Gebruikershandleiding Quick Smart Dimona NEW 1 Inhoudstafel Enkele basisprincipes 3 De parameters van de toepassing configureren 4 De werkgevers beheren 5 De werknemers beheren 6 Werknemers importeren

Nadere informatie

BEST/Rentm in de Cloud

BEST/Rentm in de Cloud BEST/Rentm in de Cloud Productvoorstelling www.cloudsyndic.com A. Dorp 37, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver T. +32 15 75 30 58 F. +32 15 75 21 42 E. info@cloudsyndic.com 1 BEST/Rentm in de Cloud - Flow 2 Algemeen

Nadere informatie

Release Notes. 22 juni 2010

Release Notes. 22 juni 2010 Release Notes 22 juni 2010 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker, maar

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Release Notes CheQpoint 2.0. Versie 61. Efficiency through innovation

Release Notes CheQpoint 2.0. Versie 61. Efficiency through innovation Release Notes CheQpoint 2.0 Versie 61 Efficiency through innovation 1 (KEAN) Verbeterde kantoorselectie indien kantoren gekoppeld aan niet-bestaande groep Wanneer een kantoor gekoppeld was aan een niet-bestaande

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/07/11

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/07/11 Release Notes Afdrukdatum: 2012/07/11 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/09/04

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/09/04 Release Notes Afdrukdatum: 2012/09/04 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

en via WISA. 29 juli 2016. WISA helpdesk

en via WISA. 29 juli 2016. WISA helpdesk E-mailen via WISA 29 juli 2016 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 E-mailen via WISA 2 1.1 Instellingen.................................... 3 1.1.1 Mails sturen via............................. 3 1.1.1.1 Standaard

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Contacten

Handboek ZooEasy Online Contacten Handboek ZooEasy Online Contacten Datum: juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD CONTACTEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Prestaties (weekingave)

Prestaties (weekingave) Handleiding HiAnt Prestaties (weekingave) Efficiency through innovation Inhoudsopgave 1 Voorwoord 4 2 Overzicht 4 3 Overzicht prestaties 6 3.1 Menu 6 3.1.1 Gegevens 6 3.1.2 Acties 6 4 Prestatie-Ingave

Nadere informatie

Handleiding PratoFlex. Change Controls. Making HR Processes Flow

Handleiding PratoFlex. Change Controls. Making HR Processes Flow Handleiding PratoFlex Change Controls Making HR Processes Flow Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Inleiding 3 Locatie menu 4 Werking 4.1 Type component 4.2 Specificatie component 4.3 Eigenschap

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Peridos. Aanleveren van gegevens. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1

Peridos. Aanleveren van gegevens. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1 Peridos Aanleveren van gegevens Plaats: Utrecht Datum: 5-12-2014 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 Wijzigingsbeheer 4 Distributie 4 Referenties

Nadere informatie

Release Notes CheQpoint 2.0. Versie 30. Efficiency through innovation

Release Notes CheQpoint 2.0. Versie 30. Efficiency through innovation Release Notes CheQpoint 2.0 Versie 30 Efficiency through innovation 1 (PIBU) #CON: Importeren van contracten 1.1 Doelstelling Het doel van deze tool is om de vorige contracten, uit een ander softwarepakket,

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/01/05

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/01/05 Release Notes Afdrukdatum: 2009/01/05 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Handleiding Finaciële Module

Handleiding Finaciële Module Handleiding Financiële Module 1 Inhoudsopgave Abonnementen en diensten factureren... 2 Een losse factuur maken... 5 Factuuroverzicht bekijken en facturen verzenden... 6 De factuur... 7 SEPA exporteren...

Nadere informatie

HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN?

HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN? HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN? INLEIDING De Intrastat aangifte is de verplichte aangifte van bewegingen van goederen (verkopen en aankopen) die afkomstig zijn uit of bestemd zijn voor andere lidstaten

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/04/05

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/04/05 Release Notes Afdrukdatum: 2013/04/05 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H 1 Algemene werking Wings ondersteunt twee verschillende soorten analytische opvolging. De eerste analytische uitsplitsing is de traditionele op kostenplaats of

Nadere informatie

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Pagina 1 van 56 Inhoud van deze help 1. Algemeen 1.1 Inhoud van deze box. 1.2 Minimum systeemvereisten 2.

Nadere informatie

Opfrisdocument elektronische aangifte

Opfrisdocument elektronische aangifte Opfrisdocument elektronische aangifte Inleiding: Omdat wij regelmatig vragen krijgen over de elektronische aangifte, hebben wij e.e.a. maar eens voor u op een rijtje gezet. Uitgangspunt van dit document

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Op tabblad "2. Declaraties" van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen.

Op tabblad 2. Declaraties van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk om naast het declareren naar verzekeraars en patiënten, ook te declareren naar bedrijven en instellingen. Er kan op drie manieren gedeclareerd worden naar

Nadere informatie

Hiervoor volstaat het dat u zich op uw Klantenzone MySodexo begeeft en de volgende 5 stappen volgt:

Hiervoor volstaat het dat u zich op uw Klantenzone MySodexo begeeft en de volgende 5 stappen volgt: GEBRUIKERGIDS Verstuur uw bestelling via Excel ALGEMEEN Om elektronische maaltijdcheques (e-lunch Pass ), elektronische ecocheques (e-eco Pass ) of elektronische geschenkcheques (e-cadeau Pass ) van Sodexo

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

INDEX. Opmerkingen ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12

INDEX. Opmerkingen ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12 INDEX Wat heeft deze versie te bieden? --------------------------------------------------------------------------- 2 Activeren van backorders klanten --------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie HANDLEIDING Periodieke Facturatie WINGS Software Snelheid & zekerheid Module WingsPer: Periodieke facturatie 1) Installatie & Activatie Wings Periodieke Facturatie dient te worden beschouwd als een volwaardige

Nadere informatie

Handleiding ChainWise Data import Module

Handleiding ChainWise Data import Module Handleiding ChainWise Data import Module Versie: 1.1 Datum: Januari 2013 Inhoudsopgave 2 Inleiding... 3 3 Uploaden naar tijdelijk tabel... 4 3.1 Uploaden... 4 3.2 Koppelingen... 4 3.3 Opslaan en Errors...

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/12/16

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/12/16 Release Notes Afdrukdatum: 2010/12/16 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes - rapportages. Persoonlijk. - facturen. - layout. 1 16-1-2012 14:30:41 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje goed of afkeuren 7 5

Nadere informatie

HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE

HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE Versie 3-04/10/2005 Dit document is de handleiding voor de poststukregistratie e2e nv pagina 1/20 1 Index 1 INDEX... 2 2 ROLLEN... 3 3 VERWERKER... 4 3.1 OVERZICHT... 4

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development Email2Act! Handleiding Versie 1.1 25-3-2015 Inleiding Met de standaardfunctionaliteit van Act! kunt u alleen een e-mail koppelen aan een contact. Met Email2Act! kunt u ook uitgaande en binnenkomende e-mails

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.10

Handleiding Opmaken fiche 281.10 Opmaken fiche 281.10 1. Inleiding... 3 2. Voorbereidingen... 4 3. Personeelsleden als leverancier in de boekhouding voorzien... 7 3.1. Manueel leveranciersfiches voor de personeelsleden aanmaken... 7 3.2.

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/09/08

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/09/08 Release Notes Afdrukdatum: 2011/09/08 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Handleiding HiAnt. Dimona. Making HR Processes Flow

Handleiding HiAnt. Dimona. Making HR Processes Flow Handleiding HiAnt Dimona Making HR Processes Flow Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Algemeen 2.1 AANGIFTE VAN INDIENSTTREDING 2.2 AANGIFTE VAN UITDIENSTTREDING 2.3 WIJZIGING VAN EEN AANGIFTE 2.4 ANNULATIE VAN

Nadere informatie

Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers

Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers Version: 3.1.1 1. Inloggen op leaseplan.be 3 2. Aanmelden op My LeasePlan en Internet Quotations 4 3. Een bestuurdersprofiel aanmaken en beheren 4 3.1

Nadere informatie

Car-Pass versie 7_1_0

Car-Pass versie 7_1_0 Car-Pass versie 7_1_0 1 ALGEMEEN Iedereen in de garagesector is wettelijk verplicht om de kilometerstanden van elke auto of lichte bestelwagen waarop hij/zij een interventie doet door te geven aan Car-Pass.

Nadere informatie