Medisch dossier Sociografisch gedeelte, identiteitsblad Statisch medisch gedeelte Behandelingsverslag of ziekteverloop 21

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Medisch dossier. 2.2.2 Sociografisch gedeelte, identiteitsblad 20 2.2.3 Statisch medisch gedeelte 21 2.2.4 Behandelingsverslag of ziekteverloop 21"

Transcriptie

1 19 Medisch dossier.1 Inleiding 0. Status 0..1 Coderingsrand 0.. Sociografisch gedeelte, identiteitsblad 0..3 Statisch medisch gedeelte 1..4 Behandelingsverslag of ziekteverloop 1.3 Dossiervorming Unitdossier.3. Dossier per specialist.4 Voorkeur type dossier.4.1 Dossier per specialist.4. Poliklinisch unitdossier.5 Uitslagen 3.6 Volgorde unitdossier 3.7 Kwaliteitsnorm archiveren 5.8 Kwaliteitsnorm registreren 5

2 0 Hoofdstuk Medisch dossier arbeidsorganisatie fysiek dossier.1 Inleiding Voordat je als doktersassistent beroepsmatig goed kunt functioneren op een polikliniek, zul je kennis moeten verwerven over de arbeidsorganisatie en de werkprocessen met betrekking tot het medisch dossier. Het werken met een (elektronisch) medisch dossier (informatiedrager) en het archiveren hiervan zijn volgens een protocol vastgelegd. Het doel van dossiervorming is dat belanghebbenden op ieder gewenst moment kunnen beschikken over informatie met betrekking tot de zorgvraag en de afhandeling daarvan. Van groot belang is dat er nauwkeurige afstemming plaatsvindt op het handelen van directe collega s (artsen, verpleegkundigen, medisch secretaresses, enzovoort). Om die afstemming te garanderen, wordt strikt gewerkt volgens bestaande protocollen, richtlijnen en procedures. Dit alles met het uiteindelijke doel dat de behandelaar de patiënt efficiënt en effectief kan helpen. Om alle informatie met betrekking tot de patiënt, zijn zorgvraag en de afhandeling daarvan goed te laten verlopen, dien je als doktersassistent uiterst zorgvuldig en accuraat te handelen. In tegenstelling tot de huisartsenpraktijk, die geheel en al gedigitaliseerd is, werkt het ziekenhuis (nog) gedeeltelijk met het fysieke dossier. Een enkele polikliniek is in middels (we schrijven medio 013) overgegaan op het elektronisch patiëntendossier (EPD) en naar verwachting zal ergens tussen 015 en 017 het fysieke dossier tot het verleden behoren. In deze overgangsfase is het lastig werken voor de doktersassistent. In 7 H. 4 wordt het geautomatiseerd ziekenhuisinformatiesysteem nader toegelicht.. Status Een fysiek medisch dossier is een map met bijvoorbeeld een harde kartonnen kaft, waarin op een vaste volgorde de gegevens van een patiënt worden opgeborgen. Status is een andere benaming voor het medisch dossier. Een status is opgebouwd uit vier hoofdbestanddelen: 5 coderingsrand; 5 sociografisch gedeelte, identiteitsblad; 5 statisch medisch gedeelte; 5 behandelingsverslag of ziekteverloop...1 Coderingsrand Het medisch dossier of de status is voorzien van een coderingsrand om zoekraken van dossiers te voorkomen. Verderop zal de coderingsrand uitgebreid worden behandeld (7 par. 3.8)... Sociografisch gedeelte, identiteitsblad ponsplaatje In dit gedeelte worden naam, adres, woonplaats, geboortedatum, huisarts, vorm van verzekering enzovoort van de patiënt genoteerd. Deze gegevens staan ook op het ponsplaatje van de patiënt (naam adres woonplaats, NAW-gegevens).

3 1.3 Dossiervorming. Figuur.1 Samenvoeging NAW-gegevens en statisch medische gegevens...3 Statisch medisch gedeelte Statisch betekent niet aan verandering onderhevig, met andere woorden medische gegevens van een patiënt die niet kunnen veranderen. Als een patiënt in het verleden een appendectomie heeft ondergaan, kan dit niet meer veranderen; het is een vaststaand feit, een statisch gegeven. In het statisch medisch gedeelte wordt onder meer vermeld: vroegere ziekten, operaties, intoleranties en familieanamnese. Het sociografisch en het statisch medisch gedeelte van de status worden meestal samengevoegd tot één pagina (. figuur.1 )...4 Behandelingsverslag of ziekteverloop In het behandelingsverslag legt de arts het lichamelijk onderzoek, diagnose, medicijnvoorschrift, therapie, het verloop, enzovoort vast..3 Dossiervorming Er zijn twee soorten fysieke dossiers (of statussen) te onderscheiden: 5 klinisch dossier : gegevens van patiënten die zijn opgenomen of opgenomen zijn geweest. De gegevens van deze klinische dossiers worden tegenwoordig in het digitale verpleegkundig dossier geregistreerd; 5 poliklinisch dossier : gegevens van patiënten die op de polikliniek worden/zijn behandeld. Deze laatstgenoemde dossiers zijn op twee manieren te gebruiken.

4 Hoofdstuk Medisch dossier.3.1 Unitdossier Als er met een unitdossier wordt gewerkt, betekent dit dat alle poliklinische gegevens van meerdere specialismen van de patiënt bij elkaar in één dossier zijn verzameld. Er bestaat slechts één dossier per patiënt..3. Dossier per specialist Eén dossier per specialist houdt in dat er per specialisme één dossier is. Als er voor een dossier per specialist binnen het ziekenhuis wordt gekozen, houdt dit in dat er per patiënt wel tien verschillende dossiers in omloop kunnen zijn..4 Voorkeur type dossier Het ziekenhuis laat de keuze met welk type status het wil werken aan de specialist. Het kan dus voorkomen dat in een ziekenhuis gewerkt wordt met meerdere dossiersystemen..4.1 Dossier per specialist Het systeem van één dossier per specialist houdt in dat iedere specialist een eigen dossier van de patiënt heeft. Als de patiënt onder behandeling is bij meerdere specialisten, bijvoorbeeld longarts, internist, dermatoloog en reumatoloog, heeft hij vier verschillende statussen: per specialisme één status. Het dossier per specialist wordt niet uitgeleend aan een ander specialisme. Uiteraard worden andere specialisten wel op de hoogte gehouden door middel van correspondentie over de bevindingen, diagnose, verloop, enzovoort van de patiënt, maar dit kan soms enige tijd duren. Dit systeem kent voor- en nadelen. Het nadeel is dat het ene specialisme niet weet waarmee het andere specialisme bezig is en wat voor onderzoeken er worden gedaan. Het voordeel is dat het dossier van de patiënt alleen maar op de polikliniek van desbetreffende specialist kan zijn en de kans op zoekraken klein is. Specialisten werkzaam in academische ziekenhuizen en in grotere ziekenhuizen, werken over het algemeen met het dossier per specialist..4. Poliklinisch unitdossier nadeel voordelen Poliklinisch unitdossier wil zeggen dat meerdere specialismen gebruikmaken van één dossier betreffende een patiënt. Ook dit systeem heeft zowel voor- als nadelen. Het nadeel van het unitdossier is dat er meerdere specialismen met het dossier werken en dat het dossier in noodsituaties iets minder snel bij de hand kan zijn. Het kan namelijk overal zijn! Grote voordelen van het werken met een unitdossier is dat: 5 dubbele onderzoeken van patiënten kunnen worden vermeden; 5 iedere specialist inzage heeft in het medisch dossier van zijn collega-specialist.

5 3.6 Volgorde unitdossier Specialisten werkzaam in de kleinere ziekenhuizen, maken nog wel eens gebruik van het poliklinisch unitdossier, maar de laatste tijd wordt de voorkeur gegeven aan het dossier per specialist..5 Uitslagen Op een vaste plaats in het unitdossier of dossier per specialist worden de uitslagen van bijvoorbeeld laboratorium, MRI- en röntgenonderzoek gerangschikt op chronologische volgorde. Zodra de uitslag van een onderzoek bekend is, hecht je deze op de daarvoor bestemde plaats in het dossier; meestal is dit achter in het dossier. Mocht je een uitslag nodig hebben, kijk je op de daarvoor bestemde plaats in het medisch dossier. Kom je tot de ontdekking dat de uitslag nog niet binnen is, dan moet je de uitslagen telefonisch of via het geautomatiseerde systeem opvragen. Tegenwoordig zijn bijna alle uitslagen digitaal en kun je deze met behulp van het geautomatiseerd ziekenhuisinformatiesysteem opvragen..6 Volgorde unitdossier Goede ordening in een dossier is noodzakelijk. Het unitdossier werkt daarom met een vaste volgorde. Op deze manier kan iedere specialist zijn vastgelegde gegevens snel en efficiënt raadplegen. De vaste volgorde per specialisme wordt op de kaftzijde van het dossier afgebeeld (. figuur. ). Naast de vaste ordening per specialisme zou dit er als volgt uit kunnen zien: 5 diagnosevel/identiteitsblad; 5 diverse specialismen op vaste volgorde; 5 uitslagen: laboratorium, röntgen, enzovoort; 5 correspondentie betreffende patiënt. Belanghebbenden kunnen op deze manier snel beschikken over informatie met betrekking tot de zorgvraag en de afhandeling daarvan. Casus.1 Je werkt op de polikliniek Chirurgie. De maatschap chirurgie bestaat uit vier chirurgen en drie artsen in opleiding tot specialist (AIOS). Drie dagen geleden heeft een van de artsen in opleiding een rectumoperatie (anastomose) uitgevoerd onder auspiciën van de chirurg. Een paar minuten geleden belde de klinische afdeling CPS dat betreffende patiënt een nabloeding heeft. De arts wil direct het operatieverslag inzien. Er heerst even hectiek op de polikliniek. De medisch secretaresse die verantwoordelijk is voor de medische verslaglegging en operatieverslagen zit even niet op haar plek en de arts bladert nerveus het fysieke dossier door, zoekend naar het operatieverslag. Zoals het een goed doktersassistent betaamt heb jij onmiddellijk in de gaten wat er speelt. Je legt de arts uit dat de gegevens in het medisch dossier op een vaste volgorde worden gearchiveerd: de verslaglegging van operaties is achterin het dossier te vinden.

6 4 Hoofdstuk Medisch dossier. Figuur. Voorzijde van een unitdossier.

7 5.8 Kwaliteitsnorm registreren.7 Kwaliteitsnorm archiveren Naast kwaliteitsnormen die betrekking hebben op de organisatie van het ziekenhuis als geheel, zijn er hiervan afgeleide kwaliteitsnormen op afdelingsniveau, dus ook voor de poliklinieken. Het NIAZ hanteert voor bijvoorbeeld archiveren de volgende kwaliteitsnormen. De archivering geschiedt volgens afspraken, waarbij aandacht wordt geschonken aan: 5 de plaats waar de verschillende gegevens worden bewaard, zowel tussentijds als na beëindiging van de behandeling; 5 de bewaartermijn van de verschillende gegevens; 5 de wijze van opslag of vernietiging bij het overschrijden van de bewaartermijn; 5 opslagcondities..8 Kwaliteitsnorm registreren De werkwijze en de bevoegdheden met betrekking tot het vastleggen van gegevens (o.a. in het medisch en verpleegkundig dossier) zijn in een protocol omschreven. Hierin wordt minimaal aangegeven: 5 welke gegevens wanneer geregistreerd moeten worden; 5 waar de verschillende gegevens geregistreerd worden; 5 welke gegevens in welke volgorde in de status komen; 5 wie de geregistreerde gegevens mag inzien. In het volgende hoofdstuk wordt verder ingegaan op de kwaliteitsnorm vastleggen van gegevens.

Werkprocessen in de polikliniek en sociale gezondheidszorg

Werkprocessen in de polikliniek en sociale gezondheidszorg I.W. Bijlsma Werkprocessen in de polikliniek en sociale gezondheidszorg Tweede, herziene druk V Voorwoord In dit leerboek staan de werkzaamheden van de doktersassistent centraal. Het accent ligt daarbij

Nadere informatie

Afspraken met betrekking tot uw medische gegevens

Afspraken met betrekking tot uw medische gegevens Patiënteninformatie Afspraken met betrekking tot uw medische gegevens rkz.nl Voor een goede behandeling leggen behandelaars gegevens over u, als patiënt, vast in een dossier. U kunt daarbij denken aan

Nadere informatie

Uw medisch dossier. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Uw medisch dossier. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Uw medisch dossier Voor een goede medische behandeling is het noodzakelijk dat uw behandelend arts een dossier bijhoudt. Dit dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidstoestand en gegevens over de

Nadere informatie

De patholoog. Klinische Pathologie. In het ziekenhuis

De patholoog. Klinische Pathologie. In het ziekenhuis Klinische Pathologie De patholoog In het ziekenhuis Inleiding In deze folder kunt u meer lezen over het specialisme Klinische Pathologie en de rol die de patholoog speelt bij ziekte en behandeling. Daarnaast

Nadere informatie

Recht op inzage Hoe vraag ik inzage in een patiëntendossier?

Recht op inzage Hoe vraag ik inzage in een patiëntendossier? ALGEMEEN Recht op inzage Hoe vraag ik inzage in een patiëntendossier? In deze folder vindt u de volgende informatie: Onderscheid klinisch dossier, poliklinisch dossier en radiologische gegevens Verzoek

Nadere informatie

Omgaan met patiëntengegevens

Omgaan met patiëntengegevens Omgaan met patiëntengegevens Inleiding Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat uw behandelaar een medisch dossier (ook wel status genoemd) aanlegt. Als u in het ziekenhuis wordt opgenomen, wordt

Nadere informatie

In De Hoogstraat hechten we veel waarde aan privacy. We zien het als onze plicht om de

In De Hoogstraat hechten we veel waarde aan privacy. We zien het als onze plicht om de PRIVACYVERKLARING In De Hoogstraat hechten we veel waarde aan privacy. We zien het als onze plicht om de gegevens van onze revalidanten zo goed mogelijk te beschermen. Dat hoort bij ons werk en bij de

Nadere informatie

Iedereen die bij ons werkt heeft een geheimhoudingsplicht. Voor artsen en andere behandelaars is de geheimhoudingsplicht wettelijk vastgelegd.

Iedereen die bij ons werkt heeft een geheimhoudingsplicht. Voor artsen en andere behandelaars is de geheimhoudingsplicht wettelijk vastgelegd. PRIVACYVERKLARING In De Hoogstraat hechten we veel waarde aan privacy. We zien het als onze plicht om de gegevens van onze revalidanten zo goed mogelijk te beschermen. Dat hoort bij ons werk en bij de

Nadere informatie

Digitaal raadplegen van medische gegevens

Digitaal raadplegen van medische gegevens Digitaal raadplegen van medische gegevens Inleiding De Ommelander Ziekenhuis Groep heeft van elke patiënt een medisch dossier. Hierin houden de medisch specialisten en andere zorgverleners van het ziekenhuis

Nadere informatie

PRIVACY EN UW MEDISCHE PSYCHOLOGIEDOSSIER

PRIVACY EN UW MEDISCHE PSYCHOLOGIEDOSSIER PRIVACY EN UW MEDISCHE PSYCHOLOGIEDOSSIER Inleiding Franciscus Gasthuis & Vlietland vindt de privacy van patiënten erg belangrijk. Dus doen wij er alles aan om uw privacy en gegevens te beschermen. Uw

Nadere informatie

OPSIS OOGZIEKENHUIS PRIVACYREGLEMENT. Patiënt bij Opsis Oogziekenhuis

OPSIS OOGZIEKENHUIS PRIVACYREGLEMENT. Patiënt bij Opsis Oogziekenhuis OPSIS OOGZIEKENHUIS PRIVACYREGLEMENT Patiënt bij Opsis Oogziekenhuis PRIVACYREGELING OPSIS OOGZIEKENHUIS Als patiënt heeft u het recht op bescherming van uw medische gegevens. Een zorgverlener (oogarts,

Nadere informatie

Digitalisering van Afdeling Radiologie en van Radiologische Persoonsgegevens. prof.dr.mr. H.W.A. Sanders. Maart 2003

Digitalisering van Afdeling Radiologie en van Radiologische Persoonsgegevens. prof.dr.mr. H.W.A. Sanders. Maart 2003 Maart 2003 Digitalisering van Afdeling Radiologie en van Radiologische Persoonsgegevens prof.dr.mr. H.W.A. Sanders Te registreren gegevens en systeemvereisten in verband met: - Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst

Nadere informatie

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon.

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. Vastgesteld door de Raad van Bestuur, november 2010 Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. 1.2 verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Recht op inzage Kinderen Klinisch dossier, poliklinisch dossier en radiologische gegevens Klinisch dossier

Recht op inzage Kinderen Klinisch dossier, poliklinisch dossier en radiologische gegevens Klinisch dossier Recht op inzage Indien u bij een specialist onder behandeling bent (geweest), worden gegevens over u vastgelegd in een dossier. In dit patiëntendossier staan alle gegevens die betrekking hebben op uw behandeling,

Nadere informatie

Het aanvragen van een kopie van of inzage in een patiëntendossier

Het aanvragen van een kopie van of inzage in een patiëntendossier Het aanvragen van een kopie van of inzage in een patiëntendossier 2 Deze folder is bestemd voor diegenen die inzage in het patiëntendossier willen hebben. Er kunnen verschillende redenen zijn voor het

Nadere informatie

Inzage en afschrift medisch dossier

Inzage en afschrift medisch dossier Inzage en afschrift medisch dossier Uw aanvraag gemini-ziekenhuis.nl Inzage, afschrift en wijziging medisch dossier Ziekenhuizen zijn verplicht om van elke patiënt een medisch dossier bij te houden. Patiënten

Nadere informatie

Medisch secretaresse

Medisch secretaresse Medisch secretaresse Leeswijzer voor bedrijven Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO houdt ontwikkelingen in de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen bij. Deze ontwikkelingen

Nadere informatie

Patiëntenrechten van ouders en kind. Vrouw - Moeder - Kind centrum

Patiëntenrechten van ouders en kind. Vrouw - Moeder - Kind centrum 00 Patiëntenrechten van ouders en kind Vrouw - Moeder - Kind centrum In deze folder geven wij u informatie over de patiëntenrechten van u en uw kind. Deze folder is geschreven voor ouders. In de folder

Nadere informatie

Inzage, afschrift en wijziging medisch dossier. Uw aanvraag

Inzage, afschrift en wijziging medisch dossier. Uw aanvraag Inzage, afschrift en wijziging medisch dossier Uw aanvraag mca.nl Inzage, afschrift en wijziging medisch dossier Ziekenhuizen zijn verplicht om van elke patiënt een medisch dossier bij te houden. Patiënten

Nadere informatie

UW BEZOEK AAN DE POLIKLINIEK REUMATOLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND

UW BEZOEK AAN DE POLIKLINIEK REUMATOLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND UW BEZOEK AAN DE POLIKLINIEK REUMATOLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding U bent door uw huisarts of specialist doorverwezen naar de polikliniek Reumatologie. In deze folder leest u meer over de polikliniek,

Nadere informatie

Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders

Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders De rechten van kinderen en jongeren die vrijwillig in behandeling zijn bij Accare, zijn vastgelegd in de Wet op

Nadere informatie

Uw patiëntendossier. bescherming van uw persoonsgegevens

Uw patiëntendossier. bescherming van uw persoonsgegevens Uw patiëntendossier bescherming van uw persoonsgegevens Uw patiëntendossier Als u naar het ziekenhuis komt voor onderzoek of behandeling maken wij een patiëntendossier over u. In de wet is vastgelegd wat

Nadere informatie

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Rechten en plichten van de patiënt

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Rechten en plichten van de patiënt kno haarlemmermeer specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Rechten en plichten van de patiënt Rechten en plichten Als patiënt hebt u een aantal belangrijke rechten die door een arts (of een andere

Nadere informatie

Uw medisch dossier Wat is een medisch dossier?

Uw medisch dossier Wat is een medisch dossier? Uw medisch dossier In deze folder vindt u informatie over uw medisch dossier. U leest wat een medisch dossier is, hoe u dit dossier kunt inzien en hoe u een kopie van dit dossier kunt opvragen. Ook leest

Nadere informatie

Gegevens over uw ziekte, behandeling en verpleging worden opgenomen in dossiers, voor zover dit noodzakelijk is voor een goede hulpverlening.

Gegevens over uw ziekte, behandeling en verpleging worden opgenomen in dossiers, voor zover dit noodzakelijk is voor een goede hulpverlening. 26--2017 454 Uw medisch dossier Gegevens over uw ziekte, behandeling en verpleging worden opgenomen in dossiers, voor zover dit noodzakelijk is voor een goede hulpverlening. Inzage in uw dossier Als u

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad Uw persoonsgegevens en privacy in onze huisartsenpraktijk. Algemeen De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is door de Nederlandse wetgever opgesteld ter

Nadere informatie

TOESTEMMING MEDISCHE GEGEVENS POLIKLINIEK LONGZIEKTEN

TOESTEMMING MEDISCHE GEGEVENS POLIKLINIEK LONGZIEKTEN TOESTEMMING MEDISCHE GEGEVENS POLIKLINIEK LONGZIEKTEN 417 Na verwijzing van uw huisarts bent u terecht gekomen op de polikliniek Longziekten van het Sint Franciscus Gasthuis. Het Sint Franciscus Gasthuis

Nadere informatie

Het aanvragen van - inzage in een patiëntendossier - kopie van een patiëntendossier - röntgenbeelden op cd-rom

Het aanvragen van - inzage in een patiëntendossier - kopie van een patiëntendossier - röntgenbeelden op cd-rom Het aanvragen van - inzage in een patiëntendossier - kopie van een patiëntendossier - röntgenbeelden op cd-rom Inhoudsopgave (Klik op het onderwerp om verder te lezen.) Wat is een patiëntendossier? 1 Wie

Nadere informatie

uw medisch dossier patiënteninformatie

uw medisch dossier patiënteninformatie patiënteninformatie uw medisch dossier Uw behandelend arts heeft een medisch dossier over u aangelegd. Dat is nodig voor een goede behandeling en verzorging. Maar hoe gaat het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis

Nadere informatie

Veilig uitwisselen van medische gegevens. Hoe geeft u toestemming?

Veilig uitwisselen van medische gegevens. Hoe geeft u toestemming? Veilig uitwisselen van medische gegevens Hoe geeft u toestemming? Inleiding Ziekte, een blessure of ongeval komen vaak onverwacht. U kunt daardoor zomaar in de spreekkamer van een vreemde arts, een onbekende

Nadere informatie

Rechten en plichten. Uw rechten

Rechten en plichten. Uw rechten Rechten en plichten Als er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere deskundige nodig. Zodra de behandelaar u gaat onderzoeken of behandelen, is er sprake van een

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Voor inzage, afschrift, correctie of aanvulling van medische gegevens

Aanvraagformulier. Voor inzage, afschrift, correctie of aanvulling van medische gegevens Aanvraagformulier Voor inzage, afschrift, correctie of aanvulling van medische gegevens Betreft patiënt: Adres :... Postcode en Woonplaats :... Patiëntnummer (indien bekend) :... E-mail adres :... Registratienummer

Nadere informatie

Inzage of kopie van uw patiëntendossier. Afdeling Patiënteninformatie

Inzage of kopie van uw patiëntendossier. Afdeling Patiënteninformatie Inzage of kopie van uw patiëntendossier Afdeling Patiënteninformatie 0 1 Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat uw arts en andere professionals die zijn betrokken bij uw behandeling, een dossier

Nadere informatie

Privacyreglement. Opsis Oogziekenhuis

Privacyreglement. Opsis Oogziekenhuis Privacyreglement Opsis Oogziekenhuis Auteur(s): afdelingen Communicatie en Kwaliteit Datum laatste inzage: juli 2018 Inleiding Opsis Oogziekenhuis vindt dat persoonsgegevens van haar patiënten, bezoekers

Nadere informatie

RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN

RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN Recht op informatie Recht om informatie te weigeren Recht op toestemming geven Recht op een second opinion Recht op een medisch dossier Recht op inzage van uw dossier PLICHTEN

Nadere informatie

Orbis Online. De ontwikkeling van een logistiek voorspelbaar diagnose en behandeltraject met een geïntegreerd EPD ondersteund door ICT

Orbis Online. De ontwikkeling van een logistiek voorspelbaar diagnose en behandeltraject met een geïntegreerd EPD ondersteund door ICT Orbis Online De ontwikkeling van een logistiek voorspelbaar diagnose en behandeltraject met een geïntegreerd EPD ondersteund door ICT De Orbis filosofie Pro actief werken Vraaggestuurde integrale capaciteitsplanning

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede zorg met goede informatie Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over Mijn Noordwest

Veel gestelde vragen over Mijn Noordwest Veel gestelde vragen over Mijn Noordwest Direct toegang tot uw medisch dossier Met het patiëntenportaal Mijn Noordwest heeft u als patiënt van Noordwest Ziekenhuisgroep direct toegang tot uw medisch dossier.

Nadere informatie

Uw patiëntendossier bescherming van uw persoonsgegevens

Uw patiëntendossier bescherming van uw persoonsgegevens Uw patiëntendossier bescherming van uw persoonsgegevens Uw patiëntendossier Als u naar het ziekenhuis komt voor onderzoek of behandeling maken wij een patiëntendossier over u. In de wet is vastgelegd wat

Nadere informatie

Medische verantwoordelijkheid en werkwijze van een AOA. 25 maart 2010 Marko Wentzel, zorgmanager AOA Erik Kapteijns, longarts en medisch manager AOA

Medische verantwoordelijkheid en werkwijze van een AOA. 25 maart 2010 Marko Wentzel, zorgmanager AOA Erik Kapteijns, longarts en medisch manager AOA Medische verantwoordelijkheid en werkwijze van een AOA 25 maart 2010 Marko Wentzel, zorgmanager AOA Erik Kapteijns, longarts en medisch manager AOA Rode Kruis Ziekenhuis Middelgroot perifeer ziekenhuis

Nadere informatie

> Wat doet het Algemeen Maatschappelijk Werk? Je problemen aanpakken: dat doe je zelf, maar niet alleen!

> Wat doet het Algemeen Maatschappelijk Werk? Je problemen aanpakken: dat doe je zelf, maar niet alleen! > Wat doet het Algemeen Maatschappelijk Werk? Je problemen aanpakken: dat doe je zelf, maar niet alleen! Wat kan het Algemeen Maatschappelijk Werk voor u doen? Iedereen heeft regelmatig te maken met lastige

Nadere informatie

Medische Tergooigegevens met uw huisarts

Medische Tergooigegevens met uw huisarts Patiënteninformatie Medische Tergooigegevens delen met uw huisarts Deze folder gaat over het delen van uw medische Tergooi-gegevens met uw huisarts. 1234567890-terTER_ Medische Tergooi-gegevens delen

Nadere informatie

POLIKLINIEK UROLOGIE 17181

POLIKLINIEK UROLOGIE 17181 POLIKLINIEK UROLOGIE 17181 Inleiding U bent verwezen naar de polikliniek Urologie van het Sint Franciscus Gasthuis. In deze folder willen wij u wegwijs maken met de gang van zaken op de polikliniek. De

Nadere informatie

Het Huisartsenportaal. Wat betekent dat voor u als patiënt?

Het Huisartsenportaal. Wat betekent dat voor u als patiënt? Het Huisartsenportaal Wat betekent dat voor u als patiënt? Inleiding Voor een goede behandeling en verzorging van patiënten is het noodzakelijk dat artsen een medisch dossier aanleggen. In dit dossier

Nadere informatie

3. Zowel jij als de behandelaar zijn verplicht gemaakte afspraken na te komen. Wanneer dit niet mogelijk is, zal een ieder dit tijdig aangeven.

3. Zowel jij als de behandelaar zijn verplicht gemaakte afspraken na te komen. Wanneer dit niet mogelijk is, zal een ieder dit tijdig aangeven. Huisreglement Helder 1. Dit reglement wordt aan iedere patiënt(e) ter inzage aangeboden bij aanvang van de behandeling. Wij gaan ervan uit dat je je conformeert aan onderstaand reglement. Het is van toepassing

Nadere informatie

Informatiefolder gegevensuitwisseling patiënten

Informatiefolder gegevensuitwisseling patiënten Informatiefolder gegevensuitwisseling patiënten Uw medische gegevens elektronisch beschikbaar? Alleen met uw toestemming Goede medische zorg Ziekte, een blessure of ongeval komen vaak onverwacht. Daardoor

Nadere informatie

EPD en de weerbarstige praktijk

EPD en de weerbarstige praktijk EPD en de weerbarstige praktijk Reflecties vanuit de maatschap Inwendige Geneeskunde 17 november 2008 Introductie Gezien vanuit de maatschap Inwendige Geneeskunde voordelen EPD nadelen EPD betekenis van

Nadere informatie

Uw rechten als patiënt

Uw rechten als patiënt Uw rechten als patiënt Uw rechten als patiënt In deze folder leest u welke rechten en plichten u als patiënt heeft en op welke manier u hiervan binnen het Kennemer Gasthuis (KG) gebruik kunt maken. De

Nadere informatie

KISZ Vragenlijst voorbeeld

KISZ Vragenlijst voorbeeld Vragenlijst voorbeeld Nederlandse Vereniging voor Reumatologie ADAS-CBO ADAS - CBOVragenlijst voorbeeld Pagina 1 KISZ KISZ De KISZ lijst: het instrument Vragenlijsten ter doorlichting van het management

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen?

Uw medische gegevens elektronisch delen? Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede zorg met goede informatie Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende

Nadere informatie

Laurentius Cliëntenpanel

Laurentius Cliëntenpanel Laurentius Cliëntenpanel Enquête juni 2015 Digitaal patiëntenportaal en opname in het ziekenhuis Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis Respons Aantal deelnemers cliëntenpanel: 561 Ingevulde vragenlijsten:

Nadere informatie

Informatie over uw medische gegevens

Informatie over uw medische gegevens Informatie over uw medische gegevens Patiënten hebben het recht om hun persoonlijke medische gegevens in te zien of hier een kopie van op te vragen. Ook kunnen zij hun medische gegevens laten aanvullen,

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen?

Uw medische gegevens elektronisch delen? Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede zorg met goede informatie Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende

Nadere informatie

Privacyreglement AMK re-integratie

Privacyreglement AMK re-integratie Privacyreglement Inleiding is een dienstverlenende onderneming, gericht op het uitvoeren van diensten, in het bijzonder advisering en ondersteuning van opdrachtgevers/werkgevers in relatie tot gewenste

Nadere informatie

Pathologieonderzoek. Wat gebeurt er met uw gegevens?

Pathologieonderzoek. Wat gebeurt er met uw gegevens? Pathologieonderzoek Wat gebeurt er met uw gegevens? In deze digitale folder geven wij u informatie over het onderzoek van weefsel of cellen die bij u zijn afgenomen. Dit onderzoek gebeurt in het pathologie.

Nadere informatie

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft

Nadere informatie

Polikliniek Reumatologie

Polikliniek Reumatologie Patiënteninformatie Polikliniek Reumatologie Informatie over uw onderzoek op de polikliniek Reumatologie 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina Reumatologie 4 Op de polikliniek Reumatologie 5 Waar moet

Nadere informatie

Afdeling Medische Psychologie Informatie voor kinderen, jongeren en hun ouders

Afdeling Medische Psychologie Informatie voor kinderen, jongeren en hun ouders Afdeling Medische Psychologie Informatie voor kinderen, jongeren en hun ouders Je bent doorverwezen naar de afdeling Medische Psychologie van het Sint Anna Ziekenhuis. Deze brochure geeft je informatie

Nadere informatie

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy Rechten en plichten Als er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere behandelaar* nodig. Zodra de behandelaar u gaat onderzoeken of behandelen, is er sprake van

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! [titel folder] Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede medische zorg Ziekte, een blessure of ongeval komen vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen in de spreekkamer

Nadere informatie

Uw rechten en plichten als patiënt

Uw rechten en plichten als patiënt Uw rechten en plichten als patiënt Afdeling kwaliteit & veiligheid Inhoudsopgave 1. Uw rechten als patiënt: pag. 2 Welke informatie moet de hulpverlener mij geven? Mag de hulpverlener zonder mijn toestemming

Nadere informatie

Privacy Persoonsgegevens

Privacy Persoonsgegevens Privacy Persoonsgegevens Praktijk voor GCK maakt onderdeel uit van Gezondheidscentrum. Dit privacyreglement met betrekking tot persoonsgegevens geldt voor alle instanties binnen het centrum. Deze informatie

Nadere informatie

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy Rechten en plichten Als er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere behandelaar* nodig. Zodra de behandelaar u gaat onderzoeken of behandelen, is er sprake van

Nadere informatie

De afdeling Medische Psychologie

De afdeling Medische Psychologie De afdeling Medische Psychologie U bent verwezen naar een psycholoog van de afdeling Medische Psychologie. In deze folder leest u met welke klachten u een verwijzing naar de psycholoog kunt krijgen. In

Nadere informatie

Praten over behandelwensen en -grenzen

Praten over behandelwensen en -grenzen Praten over behandelwensen en -grenzen Praten over behandelwensen en -grenzen Informatie voor patiënten en familie Inleiding Als patiënt komt u in het UMC Utrecht met een bepaalde behandelwens. Meestal

Nadere informatie

Aanvraag kopie medisch dossier

Aanvraag kopie medisch dossier OLVG Aanvraag kopie medisch dossier Toelichting aanvraag kopie medisch dossier MijnOLVG MijnOLVG is een gratis service voor alle patiënten van OLVG. Hiermee kunnen we u niet alleen beter helpen, maar zijn

Nadere informatie

Rechten en plichten van de patiënt

Rechten en plichten van de patiënt Rechten en plichten van de patiënt Inleiding Als patiënt hebt u een aantal rechten en plichten die zijn vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens, de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU Verrichtingenlijst ten behoeve van DBC s

BELEIDSREGEL BR/CU Verrichtingenlijst ten behoeve van DBC s BELEIDSREGEL BR/CU-2020 Verrichtingenlijst ten behoeve van DBC s Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Meldactie Landelijk Elektronisch Patiëntendossier (EPD)

Meldactie Landelijk Elektronisch Patiëntendossier (EPD) Meldactie Landelijk Elektronisch Patiëntendossier (EPD) Ir. T. Lekkerkerk, Projectleider meldpunt Consument en de Zorg Juli 2009 1 COLOFON Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) Postbus 1539

Nadere informatie

Dermatologie Plastische Chirurgie. Patiënteninformatie. Huidkankercentrum. Slingeland Ziekenhuis

Dermatologie Plastische Chirurgie. Patiënteninformatie. Huidkankercentrum. Slingeland Ziekenhuis Dermatologie Plastische Chirurgie Huidkankercentrum i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Het Huidkankercentrum is er voor patiënten met (een voorstadium van) huidkanker of verdenking op

Nadere informatie

Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening.

Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening. Privacyverklaring Vitaalpunt Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening. Vitaalpunt vindt het van het uiterste

Nadere informatie

Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen

Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen Polikliniek Steenbergen Lindenburghlaan 7 4651 TM Steenbergen telefoon: 0167 569582 De polikliniek Steenbergen is gevestigd bij verpleeghuis

Nadere informatie

welkom op de adviezen hernia-operatie reumatologie Patiënteninformatie ZorgSaam

welkom op de adviezen hernia-operatie reumatologie Patiënteninformatie ZorgSaam welkom op de adviezen polikliniek na een hernia-operatie reumatologie Patiënteninformatie ZorgSaam 1 Inleiding In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de polikliniek reumatologie. Wij

Nadere informatie

Polikliniek familiaire tumoren. voor patiënten met familiaire belasting voor borst- en / of eierstokkanker

Polikliniek familiaire tumoren. voor patiënten met familiaire belasting voor borst- en / of eierstokkanker Polikliniek familiaire tumoren voor patiënten met familiaire belasting voor borst- en / of eierstokkanker Inleiding U bent doorverwezen naar de polikliniek familiaire tumoren van het UMC Utrecht, Cancer

Nadere informatie

Welkom op de polikiniek

Welkom op de polikiniek Welkom op de polikiniek Beter voor elkaar 2 Welkom U bent door uw huisarts of andere specialist verwezen naar het Ikazia Ziekenhuis voor een onderzoek of bezoek aan een specialist. In deze folder geven

Nadere informatie

Handleiding Web viewer Huisartsen Antwerpse Regionale Hub

Handleiding Web viewer Huisartsen Antwerpse Regionale Hub Handleiding Web viewer Huisartsen Antwerpse Regionale Hub Versie 1.0 Antwerpse regionale hub Handleiding Web viewer Huisartsen 1 INHOUD Algemene informatie rond de HUB... 2 Voorwaarden... 3 Hoe de hub

Nadere informatie

U bent patiënt: Als patiënt heeft u het recht om uw eigen medisch dossier in te zien en een kopie hiervan op te vragen.

U bent patiënt: Als patiënt heeft u het recht om uw eigen medisch dossier in te zien en een kopie hiervan op te vragen. Procedure opvragen medisch dossier Uw medisch dossier opvragen bij Annatommie mc In dit formulier vindt u informatie over het opvragen van uw medisch dossier bij Annatommie mc. U leest wat een medisch

Nadere informatie

Informatiebrief GRAFITI-studie

Informatiebrief GRAFITI-studie Informatiebrief GRAFITI-studie Titel van het onderzoek GRAFITI-studie: onderzoek naar de groei van agressieve fibromatose. Geachte heer/mevrouw, Wij vragen u vriendelijk om mee te doen aan een medisch-wetenschappelijk

Nadere informatie

Meten van de kwaliteit van zorg voor patiënten met hoofd-halskanker

Meten van de kwaliteit van zorg voor patiënten met hoofd-halskanker Meten van de kwaliteit van zorg voor patiënten met hoofd-halskanker Meten van de kwaliteit van zorg voor patiënten met hoofd-halskanker De zorg voor patiënten met hoofd-halskanker is goed geregeld in

Nadere informatie

Privacyreglement. Huisartenpraktijk MIR. Datum: J. Abdulraheam Dordrechtweg DM Arnhem Tel:

Privacyreglement. Huisartenpraktijk MIR. Datum: J. Abdulraheam Dordrechtweg DM Arnhem Tel: Privacyreglement Huisartenpraktijk MIR Datum: 11-04-2017 J. Abdulraheam Dordrechtweg 14 6843 DM Arnhem Tel: 026-3814465 www.huisartsenpraktijk-mir@praktijkinfo.nl Privacyreglement Uw persoonsgegevens en

Nadere informatie

Polikliniek Psychiatrie

Polikliniek Psychiatrie Psychiatrie Polikliniek Psychiatrie www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl PSY016 / Polikliniek Psychiatrie / 07-11-2016 2 Polikliniek Psychiatrie

Nadere informatie

Onderzoek naar de nazorg bij dikke darmkanker door de huisarts of de chirurg en het gebruik van een persoonlijke interactieve website (I CARE studie).

Onderzoek naar de nazorg bij dikke darmkanker door de huisarts of de chirurg en het gebruik van een persoonlijke interactieve website (I CARE studie). Onderzoek naar de nazorg bij dikke darmkanker door de huisarts of de chirurg en het gebruik van een persoonlijke interactieve website (I CARE studie). Verbetert de zorg na de behandeling van dikke darmkanker

Nadere informatie

Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO)

Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) Hieronder vindt u een samenvatting van de inhoud van de WGBO. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar het Burgerlijk Wetboek Boek 7: Bijzondere

Nadere informatie

Gebruik van uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs

Gebruik van uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs Gebruik van uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs Geen bezwaar? Inleiding U bezoekt Medisch Spectrum Twente (MST) voor onderzoek en / of behandeling. In

Nadere informatie

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft

Nadere informatie

PROFESSIONEEL STATUUT VOOR DE ACADEMISCH MEDISCH SPECIALIST

PROFESSIONEEL STATUUT VOOR DE ACADEMISCH MEDISCH SPECIALIST PROFESSIONEEL STATUUT VOOR DE ACADEMISCH MEDISCH SPECIALIST Overwegende dat: 1. het academisch ziekenhuis op grond van wet en regelgeving, waaronder de WHW, als instelling onder meer taken heeft op het

Nadere informatie

Handleiding Zorgverlenersportaal

Handleiding Zorgverlenersportaal Handleiding Zorgverlenersportaal Inleiding Per 7 januari 2019 kunnen huisartsen werkzaam in de hele regio van het Dijklander Ziekenhuis gebruik maken van het zorgverlenersportaal. Het zorgverlenersportaal

Nadere informatie

Privacyverklaring van onze praktijk mei 2018 Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk

Privacyverklaring van onze praktijk mei 2018 Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Privacyverklaring van onze praktijk mei 2018 Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Algemeen Om u goed te kunnen behandelen, leggen wij gegevens over u vast. Hierbij houden we ons

Nadere informatie

Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy

Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy GEGEVENS OVER UZELF EN OVER UW MEDICIJNEN WAT WIL UW APOTHEKER WETEN WIE HEEFT INZAGE IN DE GEGEVENS EN WAARVOOR WAT KUNT U ZELF DOEN EN WAT ZIJN UW RECHTEN REGIONAAL

Nadere informatie

Polikliniek Kinderchirurgie, Kinderurologie, Kinderorthopedie

Polikliniek Kinderchirurgie, Kinderurologie, Kinderorthopedie Polikliniek Kinderchirurgie, Kinderurologie, Kinderorthopedie Uw zoon of dochter is verwezen naar de polikliniek Kinderchirurgie, Kinderurologie of Kinderorthopedie van het Radboudumc. In deze folder

Nadere informatie

Gebruik van uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs Geen bezwaar?

Gebruik van uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs Geen bezwaar? Gebruik van uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs Geen bezwaar? U bezoekt VU medisch centrum (VUmc) voor onderzoek en/of behandeling. In een ziekenhuis

Nadere informatie

Privacyreglement Spaarne Gasthuis voor patiënten en medewerkers

Privacyreglement Spaarne Gasthuis voor patiënten en medewerkers Privacyreglement Spaarne Gasthuis voor patiënten en medewerkers Afdeling : centraal protocol Documenttype: reglement Versie : 1 Vervaldatum: Eigenaar: Raad van bestuur Auteur: Angelo Clous Beoordelaar:

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING VERWERKING PERSOONSGEGEVENS

PRIVACYVERKLARING VERWERKING PERSOONSGEGEVENS Inleiding 1 1 Persoonsgegevens 1 2 Persoonsgegevens cliënten 1 3 Persoonsgegevens medewerkers 2 4 Verwerking persoonsgegevens 3 5 Klachten, melden datalekken of verzoek om informatie 5 6 Functionaris Gegevensbescherming

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over Mijn Noordwest

Veel gestelde vragen over Mijn Noordwest Veel gestelde vragen over Mijn Noordwest Direct toegang tot uw medisch dossier Met het patiëntenportaal Mijn Noordwest heeft u als patiënt van Noordwest Ziekenhuisgroep direct toegang tot uw medisch dossier.

Nadere informatie

Privacyreglement Revalidatiecentrum Haaglanden

Privacyreglement Revalidatiecentrum Haaglanden Privacyreglement Revalidatiecentrum Haaglanden Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. 1.2 verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Pancreatief. Mijn rijkdom is mijn gezin Portret van vrijwilliger Gijsbert Hoek. Als je kanker hebt, heb je haast. Dat wordt geen gebak vanavond

Pancreatief. Mijn rijkdom is mijn gezin Portret van vrijwilliger Gijsbert Hoek. Als je kanker hebt, heb je haast. Dat wordt geen gebak vanavond Pancreatief Een kwartaaluitgave van de Alvleeskliervereniging Jaargang 15 december 2013 nr. Als je kanker hebt, heb je haast Kundige Kundige handen handen van van verpleegkundige verpleegkundige Thea Thea

Nadere informatie

MedPsych Center Voor poliklinische patiënten

MedPsych Center Voor poliklinische patiënten MedPsych Center Voor poliklinische patiënten Brengt medische en psychische kennis samen MedPsych Center voor poliklinische patiënten 1. Inleiding 3 2. Welke patiënten kunnen bij de MPC terecht? 4 3. Diagnostiek

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD VOOR PROEFPERSONEN ONDERZOEK VAN TRANSTHYRETINE-GEASSOCICIEERDE AMYLOÏDOSEN (THAOS)

INFORMATIEBLAD VOOR PROEFPERSONEN ONDERZOEK VAN TRANSTHYRETINE-GEASSOCICIEERDE AMYLOÏDOSEN (THAOS) INFORMATIEBLAD VOOR PROEFPERSONEN ONDERZOEK VAN TRANSTHYRETINE-GEASSOCICIEERDE AMYLOÏDOSEN (THAOS) Protocoltitel: Protocolnummer: Naam opdrachtgever: Naam van THAOS-arts, contactgegevens en telefoonnummer:

Nadere informatie

ROSCAN Huidkanker Biobank

ROSCAN Huidkanker Biobank Kanker Instituut Uw behandelend arts in het Erasmus MC heeft u geïnformeerd over het bestaan van de ROSCAN Biobank. Hij/zij heeft u al het een en ander uitgelegd. Wij vragen u vriendelijk om mee te doen

Nadere informatie