Was een voorhangprocedure niet logischer geweest en kan dit niet alsnog?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Was een voorhangprocedure niet logischer geweest en kan dit niet alsnog?"

Transcriptie

1 Was een voorhangprocedure niet logischer geweest en kan dit niet alsnog? Als het college namelijk van mening is dat het plaatsen van een moskee/grote publiekstrekker op deze locatie geen probleem is, waarom wordt er dan rijkelijk laat met de bewoners over gecommuniceerd en niet in de WOP over gesproken; nota bene na een eerste toetsing door de welstandscommissie.

2 Vraagt het college zich ook af hoe dit beperkt, dan wel voorkomen had kunnen worden? De onrust werd namelijk veroorzaakt door onwetendheid en het niet kunnen reageren op de antwoorden van de wethouder. Van een grote mate van intolerantie was o.i. zeker geen sprake, een uitzondering daargelaten.

3 Waarom is de grondreservering ruim een jaar lang verlengd? Welke onderzoeken moesten worden afgerond?

4 De wijziging op papier wil niet zeggen dat het desbetreffende oud-bestuurslid niet meer actief of geen zeggenschap heeft binnen de gemeenschap. Hoe zeker is dat deze persoon of zijn gedachtegoed niet meer betrokken is bij de stichting? Is deze subsidie daadwerkelijk ook terugbetaald? Waarom stilzwijgend verlengd, wat is hier de reden van? Ze hebben het niet binnen de gestelde termijn kunnen realiseren. Is dit een normale gang van zaken? Hoe hebben ze dat begroot? Hebben ze al inzicht in de kosten daarvan? Is er ook gedacht aan de veranderingen in de infrastructuur t.b.v. de veiligheid (voetgangersoversteekplaats, voorrangskruising, enz). Is er gedacht aan het plaatsen van extra openbare verlichting? Eventueel nog extra parkeerplaatsen buiten de 13 waar nu op gerekend is? Veiligheidsmaatregelen? Wie gaat dit betalen? Kunt u ons duidelijkheid geven waar we over praten? Hier wordt een gebedsruimte benoemd en elders noemt men het een moskee, een multifunctioneel centrum of een multicultureel centrum.

5 . Welke aanpassingen zijn er nog nodig? Is er onderzocht of er andere locaties mogelijk zijn? Wordt er gecontroleerd waar het geld vandaan komt? En hoe wordt dit dan gecontroleerd? SIP is tegenstander van elke grote publiekstrekker op deze locatie. SIP neemt afstand van het gespreksverslag.

6 Het is opvallend dat het college niet zelf rechtstreeks de optieovereenkomst is aan gegaan, maar via het mandaat. Is dat hoofd Grondbedrijf geweest of een afdelingshoofd of zelfs mogelijk een teammanager? Het is vreemd dat bij een gevoelig onderwerp als deze het college niet zelfstandig beslist. Op dit moment is er ook nog geen aanvraag tot het realiseren van een moskee. De term er waren op dat moment geen aanvragen is niet transparant en kan als een ontwijkend antwoord gezien worden. Dit heeft belanghebbenden op het verkeerde been gezet, waardoor men in hun rechten zijn beperkt.

7 Hoe kan ICZ op 31 oktober een brief gekregen over een besluit dat pas op 1 november is genomen? Welke voorwaarden zijn dit?

8 Waarom eerst de grond uitgeven en daarna pas dit onderzoek?

9

10 Als 7000 een schatting is, op basis waarvan wordt er gemeten dat een moskee met een capaciteit van 300 nodig is? Volgens de schatting van het ICZ is de maximaal benodigde capaciteit 80. Op welke gegevens baseert ICZ zich? Er moet uit gegaan worden van het maximale aantal van 300. Hoe zal dit er in de toekomst uit zien? Zal deze moskee niet ook uit zijn jasje groeien? Welke afspraken? Wij willen de recentste cijfers graag voor 1 december a.s. aangeleverd krijgen. Als blijkt dat er meer parkeerplaatsen nodig zijn, hoe wordt dit dan gerealiseerd en waar? Waarom achteraf tellen? Het onderzoek moet door een onafhankelijk bureau gedaan worden.

11 Dit is niet waar. Er zijn vele berichten van vandalisme en criminaliteit bekend. Daarnaast zijn er ook berichten dat de moskeebezoekers zich onveilig voelen. Een aantal gediplomeerde makelaars zijn hierover bevraagd en nagenoeg allen geven aan dat de aanwezigheid van een moskee een negatieve invloed zal hebben op de waarde van de omliggende woningen. Er zijn al potentiële kopers afgehaakt. Hoe zijn de partijen bij deze locatie gekomen? Was dit een verzoek van het ICZ of heeft de gemeente deze locatie voorgesteld? De heer Chayrra heeft op de tweede bewonersavond aangegeven dat ICZ deze locatie van de gemeente heeft toegewezen gekregen. Dit werd bevestigd tijdens het gesprek dat SIP met ICZ heeft gehad. De gemeente heeft echter in correspondentie in de media vermeld dat ze voor geen enkele partij op zoek gaan naar grond. Wat is de waarheid? Deze plannen zijn te wijzigen door de gemeente. De heer Mohammed Chhayrra was tijdens de grondreservering bestuurslid van het CDA, alsmede voorzitter van de Stichting Unitas en penningmeester van het ICZ. Dit lijkt op belangenverstrengeling.

12 Waar is deze mening op gebaseerd? Is hier onderzoek naar gedaan? Hoe kunt u van vrijwillig surveillerende burgers vragen om op zo'n locatie te participeren in de veiligheid? Het gebrek aan draagvlak in de wijk zal de sociale controle niet bevorderen.

13 WAS kan dit niet waarmaken i.v.m. tekort aan vrijwilligers en een te lage loopfrequentie. In Zoetermeer is een bekend capaciteitsprobleem van de politie. Volgens de inleiding waarin de gemeente zichzelf de vraag stelt of ze eerder naar buiten hadden moeten treden, wordt vermeld dat de eerste schetsen al medio maart 2011 gereed waren.

14 Zie vraag 5. De bestuursleden van het ICZ zijn vooralsnog niet naar buiten getreden. De gesprekken die zowel het AD als SIP met het ICZ gehad hebben zijn met vrijwilligers geweest. Ze blijken dus een grote invloed te hebben binnen de stichting. Worden deze mensen ook gecontroleerd door de AIVD? Wat is de reden dat het bestuur niet naar buiten treedt? Willen ze wel integreren?

15 Door de beperkte communicatie vanuit de gemeente Zoetermeer en de stelling van ICZ in oa het AD, krijgt SIP niet de indruk dat het deze partijen om een positieve integratie van de moslimgemeenschap in de wijk Seghwaert te doen is. Argumenten als: deze locatie is geschikt, want het past binnen het bestemmingsplan en we zijn al zo lang bezig met een locatie, dragen hier niet aan bij. ICZ is rijkelijk laat naar buiten getreden, er is geen website en het bestuur is nog geheel niet aan ons voorgesteld. Hoe kan men dan wel een constructieve houding van de bewoners van Seghwaert verwachten? Uit de ingezonden petitie van 1700 IP adressen en de omvang van SIP blijkt dat er geen draagvlak is. De gewenste aanwezigheid van een constructieve houding lijkt niet meer reëel. Heeft de gemeente rekening gehouden met het feit dat er commerciële activiteiten kunnen plaatsvinden met het bepalen van de grondprijs? Wat gebeurt er bij een faillissement.

16 Is hier de herinrichting van de infrastructuur, de parkeerbijdrage en overige te verwachten kosten in mee genomen?

17 SIP heeft het voornemen dit te laten onderzoeken door Binnenlandse Zaken middels een klachtenprocedure. In het vigerend parkeerbeleid waarin met spreek over een kerk, gaat men uit van 0,1-0,2 per zitplaats. In het parkeerbeleid in ontwikkeling (d.d ) wordt een moskee wel genoemd, nl religiegebouw (kerk, moskee, synagoge). In dit ontwerp is de norm 0,1-0,3 per zitplaats/gebedsplek. Blijkbaar heeft een mosjee meer parkeercapaciteit nodig. Om welke reden worden op dit moment parkeerplaatsen gerealiseerd aan de Stephensonstraat? Zouden deze plaatsen kunnen worden meegeteld in extra parkeergelegenheid t.b.v. de moskee? Zoja, wie betaalt dit? Dit is een Multi-functioneel centrum. De parkeernorm voor andere gebruik dan alleen gebedsruimte ligt hoger.

18 Als blijkt uit dit onderzoek dat de verkeersstroom en verkeersonveiligheid toeneemt, wat is dan de oplossing als de moskee er al staat?

19 Ervaren planologen hebben ons aan gegeven dat planschade nog niet hoeft te worden uitgesloten.

20 Er is bij omwonenden geen enkel draagvlak voor welke grote publiekstrekker dan ook. Men spreekt hier wederom van een gebedshuis en niet van een multicultureel/ multifunctioneel centrum. Eerder werd beweerd dat ALLE extra kosten t.b.v. de infrastructuur voor ICZ waren.

21

22 Is bekend dat de Koninkrijkszaal niet als gebedsruimte geregistreerd staat, maar als vergaderzaal. Huidige inzichten? In welk parkeerbeleid wordt dit benoemd? Is hier rekening gehouden met het feit dat de dansschool ook andere activiteiten mogen organiseren? Zijn de dansschool en de Jehova s aangeschreven met de verlaging van hun parkeernorm, zodat zij extra activiteiten kunnen ontplooien. Als er uit gegaan wordt van het vigerende parkeerbeleid, dan zijn er voor een kerk extra plaatsen nodig, uitgaande van het parkeerplan in ontwikkeling, waarin een moskee wel beschreven wordt. Dan zijn er zelfs extra plekken nodig. Als blijkt dat de verkeersonveiligheid toeneemt, welke oplossing heeft de gemeente dan?

23

De voorzitter stelt een aantal vragen aan de wethouder: Waarom is stichting ICZ niet aanwezig, terwijl dit wel in de uitnodiging stond?

De voorzitter stelt een aantal vragen aan de wethouder: Waarom is stichting ICZ niet aanwezig, terwijl dit wel in de uitnodiging stond? Verslag informatieavond moskee Seghwaert op donderdag 13 oktober 2011 om 19.30 uur in het bedrijfsrestaurant van de gemeente Zoetermeer aan de Frankrijklaan 6. NB: dit is geen woordelijk verslag van de

Nadere informatie

De voorzitter stelt een aantal vragen aan de wethouder:

De voorzitter stelt een aantal vragen aan de wethouder: Verslag informatieavond moskee Seghwaert op dinsdag 19 oktober 2011 om 19.30 uur in het bedrijfsrestaurant van de gemeente Zoetermeer aan de Frankrijklaan 6. NB: dit is geen woordelijk verslag van de bijeenkomst.

Nadere informatie

Betreft: formele klacht betreffende onbehoorlijk bestuur met betrekking tot de gehele gang van zaken rond de komst van de moskee aan de Roggeakker.

Betreft: formele klacht betreffende onbehoorlijk bestuur met betrekking tot de gehele gang van zaken rond de komst van de moskee aan de Roggeakker. Aan de Gemeente Zoetermeer T.a.v. het College van B&W Postbus 15 2700 AA Zoetermeer Betreft: formele klacht betreffende onbehoorlijk bestuur met betrekking tot de gehele gang van zaken rond de komst van

Nadere informatie

Begeleidingscommissie Moskee Roggeakker

Begeleidingscommissie Moskee Roggeakker Begeleidingscommissie Moskee Roggeakker Stichting Islamitische Centrum Zoetermeer ICZ Donderdag 19 januari 2012 Mohamed el Messoudi Programma: Wie wij zijn Waar staan we voor? Wat willen we doen? Realisatie

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 17 februari 2009 Raadsvergadering : 2 april 2009 Agendapunt : 09-IV-08 Bijlage(n) : 3 Kenmerk : Uitv./MKk Commissie : Grondgebied Portefeuille : wethouder

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart'

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 9 maart 2015 Documentnummer : 2015.0.013.143 Zaaknummer: 2014-09-00312 Onderwerp: Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Kaders uitgifte watertoren Zaaknummer Documentnummer DOC Versie Auteur

Raadsvoorstel. Onderwerp. Kaders uitgifte watertoren Zaaknummer Documentnummer DOC Versie Auteur Raadsvoorstel Onderwerp Kaders uitgifte watertoren Zaaknummer -2012-001045 Documentnummer DOC-2012-005789 Versie Auteur Mw. M. Rutters m.rutters@zoetermeer.nl 079-3469931 Gemeentesecretaris Koek, H.M.M.

Nadere informatie

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de 00087584/IP /SG INTENTIEOVEREENKOMST SV Vrone DE ONDERGETEKENDEN: 1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, zetelende te Zuid-Scharwoude aan de (1772 GX) Vroedschap 1, rechtsgeldig

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvoorstel Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvergadering 17 december 2009 Agendapunt Portefeuillehouder G.J. Bos Afdeling Ambtenaar Ruimte en Wonen C. Rijnen

Nadere informatie

Parkeerdrukmeting Oranje Nassaukades IJsselstein

Parkeerdrukmeting Oranje Nassaukades IJsselstein Parkeerdrukmeting Oranje Nassaukades IJsselstein Ten bate van haalbaarheidsonderzoek overdracht Zomerdijk IJsselstein 23 februari 2017- Versie 1.0 Autorisatieblad Parkeerdrukmeting Oranje Nassaukades IJsselstein

Nadere informatie

Herinrichting winkelcentrum Leidsewallen

Herinrichting winkelcentrum Leidsewallen Herinrichting winkelcentrum Leidsewallen Handhavend optreden Controle BAG registratie Onderzoek naar voor de gezondheid schadelijke manipulatie van modelgegevens Onderzoek naar de werkelijke verkeersstromen

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan. Gaanderen 5e wijziging (Romanticastraat)

Nota van zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan. Gaanderen 5e wijziging (Romanticastraat) Nota van zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Gaanderen 5e wijziging (Romanticastraat) Datum nota: 19 augustus 2011 Inhoud plan Het ontwerpbestemmingsplan betreft het aanpassen van de bouwstrook in het

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 0910371 Ag nr. : 10 Datum : 21-07-09

Raadsvoorstel Reg. nr : 0910371 Ag nr. : 10 Datum : 21-07-09 Ag nr. : 10 Onderwerp Bestedingsvoorstellen 2009 Status besluitvormend Voorstel In te stemmen met de bestedingsvoorstellen zoals opgenomen in de 17 e wijziging van de begroting 2009, waarin opgenomen een

Nadere informatie

Heerhugowaard Stad van kansen. Bestuursdienst I advies aan Burgemeester en Wethouders

Heerhugowaard Stad van kansen. Bestuursdienst I advies aan Burgemeester en Wethouders ér Heerhugowaard Stad van kansen Bestuursdienst advies aan Burgemeester en Wethouders Reg.nr: BW3-464 Sector/afd.: SO/Wijkbeheer Portefeuillehouder: S. Binnendijk Casenr.: Cbb3433 Steller/tst.: J. van

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering Stichting rust op Rhijnhof. Onrust op Rhijnhof, 8 april 2017

Verslag bestuursvergadering Stichting rust op Rhijnhof. Onrust op Rhijnhof, 8 april 2017 Verslag bestuursvergadering Stichting rust op Rhijnhof Onrust op Rhijnhof, 8 april 2017 De sloop van het crematorium is begonnen zonder draagvlak onder de belanghebbenden. Kansen om er iets moois van te

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA behorende bij het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Dieren-Noord, locatie Enkweg 30A

ZIENSWIJZENNOTA behorende bij het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Dieren-Noord, locatie Enkweg 30A ZIENSWIJZENNOTA behorende bij het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Dieren-Noord, locatie Enkweg 30A Van 1 september tot en met 12 oktober 2011 heeft het ontwerp van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement en redactiestatuut wijkkrant en website van Wijkvereniging Pieters- en Academiewijk en Levendaal West.

Huishoudelijk reglement en redactiestatuut wijkkrant en website van Wijkvereniging Pieters- en Academiewijk en Levendaal West. Huishoudelijk reglement en redactiestatuut wijkkrant en website van Wijkvereniging Pieters- en Academiewijk en Levendaal West. Hoofdstuk 1 Huishoudelijk reglement 1. Begripsbepaling In dit reglement wordt

Nadere informatie

Onderwerp Aansprakelijkheidsstelling door bewoners Zwembadweg

Onderwerp Aansprakelijkheidsstelling door bewoners Zwembadweg Onderwerp Aansprakelijkheidsstelling door bewoners Zwembadweg Voorgesteld besluit 1. Afwijzen van aansprakelijkheid en het bijbehorend verzoek tot schadeloosstelling; 2. Niet in te stemmen met het verzoek

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Inspraakrapportage 6 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Inspraakprocedure 1.2 Leeswijzer 2. Verwerking inspraakreacties 3. Conclusie 1. Inleiding

Nadere informatie

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer :

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : RAPPORT Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : 14.1.001 Klacht Verzoekers stellen dat zij als direct-belanghebbenden door de gemeente niet zijn betrokken

Nadere informatie

Subsidiëring innovatieve projecten algemene voorzieningen en integratie algemene voorzieningen met specialistisch aanbod

Subsidiëring innovatieve projecten algemene voorzieningen en integratie algemene voorzieningen met specialistisch aanbod GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zandvoort Nr. 120851 13 juli 2017 Subsidiëring innovatieve projecten algemene voorzieningen en integratie algemene voorzieningen met specialistisch aanbod

Nadere informatie

Rapport. Informeren of meebeslissen?

Rapport. Informeren of meebeslissen? Rapport Informeren of meebeslissen? Een onderzoek naar hoe het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer omwonenden heeft betrokken bij de realisatie van een islamitisch cultureel centrum /

Nadere informatie

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2014-041 Houten, 13 mei 2014 Onderwerp: Het herontwikkelen van Het Gebouw door middel van de bouw van 10 levensloopbestendige woningen aan de Jonkheer Ramweg 40 in Schalkwijk.

Nadere informatie

Verslag 2 de bewonersavond Plataanhout

Verslag 2 de bewonersavond Plataanhout Verslag 2 de bewonersavond Plataanhout Datum: Locatie: 28 januari 2016 NH Hotel Zoetermeer Onderwerp: Aanwezig: Terugkoppeling bewonersbijeenkomst jongerenwoningen - locatie Plataanhout - d.d. 13 januari

Nadere informatie

Aan dtkv. 2015/045132 Uw brief van: 9 september 2015 Ons nummer: 05102015.02 Willemstad, 5 oktober 2015

Aan dtkv. 2015/045132 Uw brief van: 9 september 2015 Ons nummer: 05102015.02 Willemstad, 5 oktober 2015 Aan dtkv De Raad van Ministers De Minister van Economische Ontwikkeling De heer Stanley M. Palm AmiDos Building, Pletterijweg 43 Alhier Uw nummer (letter): Onderwerp: Bijlage(n): 2015/045132 Uw brief van:

Nadere informatie

MEMO: MOTIVERING WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING t.b.v. raad (werktuigenberging achter Burgweg 2) 22 oktober 2018

MEMO: MOTIVERING WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING t.b.v. raad (werktuigenberging achter Burgweg 2) 22 oktober 2018 MEMO: MOTIVERING WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING t.b.v. raad (werktuigenberging achter Burgweg 2) 22 oktober 2018 Grondslag weigering Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan,

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 23 december 2004 Nr.: 04/47 Commissie Onderwerp : Samenleving : Verordening cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand Samenvatting In 1997 heeft de cliëntenparticipatie in het

Nadere informatie

Hart van Oosterwolde Verdere uitwerking Plan Hart van Oosterwolde

Hart van Oosterwolde Verdere uitwerking Plan Hart van Oosterwolde Hart van Oosterwolde Verdere uitwerking Plan Hart van Oosterwolde Initiatiefgroep VSCO 61 (voetbal) Dorpshuis De Heerdt (culturele activiteiten) Stichting Dorpsbelang Oosterwolde Stichting Sportvoorziening

Nadere informatie

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015.

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Er waren ongeveer 45 aanwezigen Mede aanwezig: medewerkers woningcorporatie De Goede Woning en de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Openen Exploitatie Stijn Streuvelslaan Registratienummer: 00539526 Op voorstel B&W d.d.: 28-04-2015 Datum vergadering: 07-07-2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden Vergadering Vereniging Bewoners Centrum Nuenen (VBCN)

Verslag Algemene Leden Vergadering Vereniging Bewoners Centrum Nuenen (VBCN) Verslag Algemene Leden Vergadering Vereniging Bewoners Centrum Nuenen (VBCN) Datum: 1 februari 2010 Locatie: De raadszaal in Het Klooster Aanwezig: David Smeulders (voorzitter), Henriëtte de Haas (secretaris),

Nadere informatie

Gemeenteraad van Delft Postbus ME Delft. Delft, 8 april Geachte dames en heren,

Gemeenteraad van Delft Postbus ME Delft. Delft, 8 april Geachte dames en heren, Gemeenteraad van Delft Postbus 78 2600 ME Delft Delft, 8 april 2013 Geachte dames en heren, Tijdens de vergadering van de raadscommissie SVR van 6 februari hebben wij onze bezwaren tegen het bestemmingsplan

Nadere informatie

Z I E N S W I J Z E. het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Postbus BA Leidschendam

Z I E N S W I J Z E. het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Postbus BA Leidschendam Z I E N S W I J Z E Aan: het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Postbus 1005 2260 BA Leidschendam 25 februari 2018 Betreft: Zienswijze inzake het Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Gelet op artikel 3, van de Algemene subsidieverordening gemeente Haarlem,

Gelet op artikel 3, van de Algemene subsidieverordening gemeente Haarlem, Uitvoeringsregeling Subsidiëring innovatieve projecten algemene voorzieningen en integratie algemene voorzieningen met specialistisch aanbod ingaande 1 april 2015 Het college van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp: Aanhuur 2e verdieping Zijlweg 245 ten behoeve van statushouders BBV nr: 2015/524330

Collegebesluit. Onderwerp: Aanhuur 2e verdieping Zijlweg 245 ten behoeve van statushouders BBV nr: 2015/524330 Collegebesluit Onderwerp: Aanhuur 2e verdieping Zijlweg 245 ten behoeve van statushouders BBV nr: 2015/524330 1. Inleiding Op grond van de Huisvestingswet 2015 is de gemeente verplicht zorg te dragen voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Masterplan Rijnstate Arnhem bewoners Alteveer/Cranevelt

Nieuwsbrief 3 Masterplan Rijnstate Arnhem bewoners Alteveer/Cranevelt Geachte lezer, Met deze 3 e nieuwsbrief willen we u, bewoner van Alteveer Cranevelt, verder op de hoogte brengen van de vorderingen omtrent het Masterplan van Rijnstate, locatie Arnhem. Deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bijlage(n) Samenvatting

Raadsvoorstel. Bijlage(n) Samenvatting Raadsvoorstel Nummer 210 Dienst Dienst Ruimte, Wonen en Economie Datum 19 juni 2001 Betreft Winkelcentrum Nieuw-Vennep Samenwerkingscontract en verkoopcontract tussen gemeente en William Properties Brief

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Selectie ontwikkelaar voor kavel Slachthuisbuurt Zuidstrook, Blok II

Collegebesluit. Onderwerp Selectie ontwikkelaar voor kavel Slachthuisbuurt Zuidstrook, Blok II Collegebesluit Onderwerp Selectie ontwikkelaar voor kavel Slachthuisbuurt Zuidstrook, Blok II Nummer 2017/75621 Portefeuillehouder Spijk, J.K.N. van Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Locatie Turkse Moskee Ede

Locatie Turkse Moskee Ede Behoort bij V.R. 2012/102 Afwegingsnotitie Locatie Turkse Moskee Ede Oktober 2012 blz. 1 1. Aanleiding In november 2010 heeft De Turkse Moskee Ede (initiatiefnemer) bij de gemeente een verzoek ingediend

Nadere informatie

CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg

CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg 2018-2023 Ondergetekenden, Gemeente Veere, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heerin zijn hoedanigheid

Nadere informatie

bestemmingsplan Woningen Oude Rijnsburgerweg Gemeente Oegstgeest Nota beantwoording Zienswijzen

bestemmingsplan Woningen Oude Rijnsburgerweg Gemeente Oegstgeest Nota beantwoording Zienswijzen bestemmingsplan Woningen Oude Rijnsburgerweg Gemeente Oegstgeest Nota beantwoording Zienswijzen Planstatus: Plan identificatie: ontwerp NL.IMRO.0579.BPWORBW-ON01 Datum: 2018-04-26 Contactpersoon Buro SRO:

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Portefeuillehouder : Wethouder M.M. Kuijken Onderwerp : Resultaten evaluatie centrumplan 't Hof / herinrichting fase

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2014/428785 Besluitnummer: 8 10.1 Onderwerp: Aanpassing infrastructuur Ringovenpark Advies: 1. 25 extra parkeerplaatsen aan

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Wilhelminaplein d.d. 12 november 2015. 9 initiatiefnemers van evenementen, waarvan 7 vrijwilligers en 2 professionals

Informatiebijeenkomst Wilhelminaplein d.d. 12 november 2015. 9 initiatiefnemers van evenementen, waarvan 7 vrijwilligers en 2 professionals Gemeente Westland, Communicatie afdeling Planontwikkeling Informatiebijeenkomst Wilhelminaplein d.d. 12 november 2015 Bijeenkomst 17.30 uur Aanwezig: Astrid Feiter, procesbegeleider Anjalie Kishoen-Misier,

Nadere informatie

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling Nummer ROM 132073 Inboeknummer: 132073 Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 26 november 2014 Steller: M.J.L. Lammerée Portefeuillehouder J. Verstand Datum Onderwerp

Nadere informatie

Stichting Repair Café Den Haag

Stichting Repair Café Den Haag Stichting Repair Café Den Haag Beleidsplan maart 2016 www.repaircafedenhaag.nl repaircafe.denhaag@gmail.com Inleiding Vanaf 2011 is Repair Café in Den Haag actief, het viel tot oktober 2013 onder de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Welkom 1 ste Ledeninformatie bijeenkomst ( )

Welkom 1 ste Ledeninformatie bijeenkomst ( ) Welkom 1 ste Ledeninformatie bijeenkomst (7-12-2017) Doel van deze bijeenkomst Leden van de Coöperatie te informeren over de stand van zaken op dit moment m.b.t. het bouwplan Jozefschool De voorlaatste

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis; overwegende dat het van belang is dat inwoners de gelegenheid krijgen om met initiatieven te komen om de leefbaarheid van hun kern,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046)

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Onderdeel van: OBS Corantijnschool Corantijnstraat 4 1058 DD Amsterdam

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerp-bestemmingsplan AZC Francois de Veijestraat Binnen de termijn dat het ontwerp-bestemmingsplan ter visie lag zijn vier zienswijzen ontvangen. De zienswijze van

Nadere informatie

Agendapunt: Meppel, Onderwerp: Vaststellen Grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer

Agendapunt: Meppel, Onderwerp: Vaststellen Grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer Agendapunt: Meppel, Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. Onderwerp: Vaststellen Grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer Voorgesteld besluit 1.) De grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer (conform

Nadere informatie

Muzikantenwoningen om je niet bezwaard te voelen jegens je buren

Muzikantenwoningen om je niet bezwaard te voelen jegens je buren Muzikantenwoningen om je niet bezwaard te voelen jegens je buren deel 1: aanleiding deel 2: partijen deel 3: procesmogelijkheden Deel 4: vervolg na heden Deel 1: aanleiding Er is aanbod: Locatie Homeruskwartier

Nadere informatie

schriftelijke vragen EXTRA OVERLAST RANDSTADRAIL Zoetermeer, 6 juli 2015 Geacht college,

schriftelijke vragen EXTRA OVERLAST RANDSTADRAIL Zoetermeer, 6 juli 2015 Geacht college, schriftelijke vragen EXTRA OVERLAST RANDSTADRAIL Zoetermeer, 6 juli 2015 Geacht college, De RandstadRail zorgt in Oosterheem voor meer overlast dan was afgesproken bij de bouw van de RandstadRail. De mensen

Nadere informatie

Onderwerp: Vervolgprocedure project 150 Algemene begraafplaatsen

Onderwerp: Vervolgprocedure project 150 Algemene begraafplaatsen RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 324220 Raadsvergadering van 2 februari 2012 Agendanummer: 7.2 Onderwerp: Vervolgprocedure project 150 Algemene begraafplaatsen Verantwoordelijk portefeuillehouder: A. Grootenboer

Nadere informatie

Expertsessie Parkeren. Expertsessie Parkeren. 31 mei 2016

Expertsessie Parkeren. Expertsessie Parkeren. 31 mei 2016 1 Expertsessie Parkeren Expertsessie Parkeren 31 mei 2016 2 Even voorstellen Daniëlle Roelands-Fransen Danny van Beusekom Laura van der Meulen Aukje van de Reijt 3 Wat gaan we doen? Thema's: Parkeernormen

Nadere informatie

Op 11 september 2014 heeft de raad het voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld.

Op 11 september 2014 heeft de raad het voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld. Aan: Van: Betreft: De gemeenteraad College van burgemeester en wethouders Stand van zaken Scholencluster Kruiswiel en Jeugdspeelpark. Datum: 18-9-2014 1. Historie in grote lijnen In 2012 is een haalbaarheidsonderzoek

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: Opsteller: G.A.J. van Gulik User-id: DIE2 Tel: 4960 Onderw erp: OPRICHTEN VAN EN DEELNEMING IN GEBRUIKERSCOÖPERATIE EEMHUIS Toelichting: Bij de multifunctionele

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum : Ag nr. : Onderwerp Bestedingsvoorstellen 2009 Status besluitvormend Voorstel Instemmen met de bestedingsvoorstellen zoals opgenomen in de 17 e wijziging van de begroting 2009 Inleiding Om een snelle besluitvorming

Nadere informatie

ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen.

ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen. Pilot 2018-2019 Richtlijnen aanvraag Stimuleringssubsidie ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen. Bestemd voor lokale verenigingen om

Nadere informatie

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007; overwegende dat; Het college

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Inhoud Onderwerp : Toekomstvisie zwembad De Marke Indiener : d.d Reeds gestelde kaders : Raad d.d.

RAADSVOORSTEL. Inhoud Onderwerp : Toekomstvisie zwembad De Marke Indiener : d.d Reeds gestelde kaders : Raad d.d. RAADSVOORSTEL Inhoud Onderwerp Toekomstvisie zwembad De Marke Indiener d.d. 2-4-2015 Reeds gestelde kaders Raad d.d. Korte inhoud/samenvatting Het college heeft een toekomstvisie voor het zwembad De Marke

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 11 november Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend. Veendam, 29 oktober 2013

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 11 november Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend. Veendam, 29 oktober 2013 GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 11 november 2013 Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend Nummer: Afdeling: 2013R0136 Ruimte en Economie Veendam, 29 oktober 2013 Onderwerp: Parkeren Veendam

Nadere informatie

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast.

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast. Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

Raad van State Postbus 20019 2500 EA DEN HAAG. uw kenmerk 201402320/1 IR2

Raad van State Postbus 20019 2500 EA DEN HAAG. uw kenmerk 201402320/1 IR2 Raad van State Postbus 20019 2500 EA DEN HAAG uw kenmerk 201402320/1 IR2 uw brief van zaaknummer behandeld door 3 oktober 2014 784411 Esther van Baren doorkiesnummer e-mail (0318) 68 03 15 info@ede.nl

Nadere informatie

Besluit. OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG Besluitnummer INT

Besluit. OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG Besluitnummer INT OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG-12-00500 Besluitnummer INT13-0552 Besluit Onderwerp Beslissing van burgemeester en wethouders van Best op de op 23 maart 2012 ingekomen aanvraag om een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Realiseren van een speelvoorziening (Marc Lammers4play) aan de Potgieterstraat in de wijk Vliedberg te Vlijmen.

Realiseren van een speelvoorziening (Marc Lammers4play) aan de Potgieterstraat in de wijk Vliedberg te Vlijmen. Samenvatting: Inleiding: Op 10 juli 2010 is de officiële opening van de Multi Functionele Accommodatie (MFA) in Vlijmen Vliedberg. De oplevering van dit gebouw staat symbool voor en faciliteert tevens

Nadere informatie

In dit voorstel wordt ingegaan op de benodigde kredieten voor de aankoop, het realiseren van de ontsluiting en de herinrichting.

In dit voorstel wordt ingegaan op de benodigde kredieten voor de aankoop, het realiseren van de ontsluiting en de herinrichting. Gem ee n te^^ate R L AN D Monnickendam, 29 november 2011 Nummer: 157-9 Portefeuillehouder: Contactpersoon: Wettelijke grondslag voor raadsbevoegdheid: De heer Tj. Hoekstra/P. Kools De heer R. van Leeuwaarden

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

12 tijdelijke huurwoningen in het centrum van Surhuisterveen Initiatief draagt bij aan doelen van de Woonvisie nvt

12 tijdelijke huurwoningen in het centrum van Surhuisterveen Initiatief draagt bij aan doelen van de Woonvisie nvt A D V I E S N O T A AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Dossiernummer Z2015-10471 Datum 1 december 2015 naam redacteur J. Urban/W.F. van der Lugt afdeling portefeuillehouder M. van der Veen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk

Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk Waarom is er gekozen voor een Review Panel? Uit eerdere enquêtes blijkt dat er niet voldoende draagvlak is in de Bomenwijk voor het invoeren van betaald parkeren.

Nadere informatie

Betreft: Zienswijze met betrekking tot ontwerp bestemmingsplan Tiel West sportschool Schaarsdijkweg.

Betreft: Zienswijze met betrekking tot ontwerp bestemmingsplan Tiel West sportschool Schaarsdijkweg. Aan de Gemeenteraad van de Gemeente Tiel. Achterweg 2 4000 HH Tiel Tiel, 12.02.2019 Betreft: Zienswijze met betrekking tot ontwerp bestemmingsplan Tiel West sportschool Schaarsdijkweg. Geachte Gemeenteraad,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

Datum : 12 december 2016 Agenda nr : 6, cie R&E : Aanleg vlonder en herinrichting Haspel en Genneperhuisweg

Datum : 12 december 2016 Agenda nr : 6, cie R&E : Aanleg vlonder en herinrichting Haspel en Genneperhuisweg G E N N E P VERGADERING GEMEENTERAAD Datum : 12 december 2016 Agenda nr : 6, cie R&E 29-11-2016 Datum : 23 augustus 2016 Zaaknummer : 218294 Onderwerp : Aanleg vlonder en herinrichting Haspel en Genneperhuisweg

Nadere informatie

18 april april 2019 Commissie Grondgebied wethouder H. Wijkhuisen 801. Ruimtelijke ordening februari 2019

18 april april 2019 Commissie Grondgebied wethouder H. Wijkhuisen 801. Ruimtelijke ordening februari 2019 Bloemendaal Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering d.d. Commissievergadering d.d. Commissie Portefeuillehouder Taakveld Registratienummer Productiedatum 18 april 2019 2 april 2019 Commissie Grondgebied

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van december Onderwerp:

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van december Onderwerp: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van december 2013 Besluit nummer: 2013_Raad_00081 Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen voor omgevingsvergunning herinrichting Kloosterwei/Ganzenwei in Warmond - Besluitvormend

Nadere informatie

Gewijzigd Raadsvoorstel

Gewijzigd Raadsvoorstel Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Zaaknummer: 1077115 Sliedrecht, 6 augustus 2013 Onderwerp: Kruispunt Ouverture met toe- en afrit A15 Beslispunten 1. In te stemmen met het

Nadere informatie

BIBOB beleidslijn horeca- en seksinrichtingen. Gemeente Voorst

BIBOB beleidslijn horeca- en seksinrichtingen. Gemeente Voorst BIBOB beleidslijn horeca- en seksinrichtingen Gemeente Voorst 1 Doel van de Wet BIBOB De wet BIBOB, de Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen Openbaar Bestuur, is op 1 juni 2003 in werking getreden

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OV

Omgevingsvergunning OV Omgevingsvergunning OV 20180094 Aanvraag Op 30 mei 2018 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van de heer C.W. Salimans voor het plaatsen van een erfafscheiding op het adres Rietdekker

Nadere informatie

van de het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over parkeren Eindhoven Airport

van de het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over parkeren Eindhoven Airport gemeente Eindhoven Raadsnummer 15R6402 Inboeknummer 15bst00960 Beslisdatum B&W 14 juli 2015 Dossiernummer 15.29.103 (2.3.2) Raadsvragen van de het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over parkeren Eindhoven

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Bestemmingsplan V Prinsejagt-Driehoeksbos 2004 (De Korenaar) gemeente Eindhoven RE - Ruimtelijke Expertise, RO - Ruimtelijke ordening oktober 2016 1873804 Colofon Uitgave Gemeente

Nadere informatie

Uitkomsten enquête inrichting van de recreatieplas Cattenbroekerplas

Uitkomsten enquête inrichting van de recreatieplas Cattenbroekerplas Uitkomsten enquête inrichting van de recreatieplas Cattenbroekerplas Woerden, 5 september 2017 Hierbij hebben wij, de Stichting Wijkplatform Snel en Polanen-Waterrijk, het genoegen u de uitkomsten te presenteren

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk. B&W-besluit:

Nota van B&W. Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk. B&W-besluit: Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk Nota van B&W Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Alex Jansen Telefoon 5113661 E-mail: a.jansen@haarlem.nl SO/PM Reg.nr. 2007/215162 Bijlage A B & W-vergadering

Nadere informatie

Voorstel aan college b&w van Landsmeer

Voorstel aan college b&w van Landsmeer STATUS: Voorstel aan college b&w van Landsmeer B&W vergadering: 3 december 2013 Nr. Agendapunt: Portefeuillehouder: mr. F. Doting Onderwerp: gemeente eigendommen Hazenweg achter nummers 1 t/m 12 Afdeling

Nadere informatie

Raadsvoorstel en besluit

Raadsvoorstel en besluit Raadsvoorstel en besluit 2014-12276 Herzien Toezicht en handhaving verkeerd gestalde fietsen en weesfietsen16 oktober 2014 7 oktober 2014 Aan de leden van de raad, Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

7 Parkeren op orde: Parkeernormen en parkeereis

7 Parkeren op orde: Parkeernormen en parkeereis 7 Parkeren op orde: Parkeernormen en parkeereis 2. PROTOCOL VOOR BEPALING PARKEEREIS STAP 1: VASTSTELLEN PARKEERNORMEN 1.1 De te hanteren parkeernormen zijn bijeengebracht in het 'Overzicht parkeernormen

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 4 december 2018 Zaaknummer: 553278 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Maatschappij en Ontwikkeling

Nadere informatie

Parkeerkundige onderbouwing auto + fiets BP Bijenkorf

Parkeerkundige onderbouwing auto + fiets BP Bijenkorf Parkeerkundige onderbouwing auto + fiets BP Bijenkorf Voorgeschiedenis Het oorspronkelijke bestemmingsplan Bijenkorf ging uit van een berekening van de parkeerbehoefte volgens de op dat moment geldende

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorstel Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 168639 datum voorstel: 7 september 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUWPLANNING FASE 1 EN 2. Geanonimiseerde versie

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUWPLANNING FASE 1 EN 2. Geanonimiseerde versie Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUWPLANNING FASE 1 EN 2 Geanonimiseerde versie Gendringen, 27 augustus 2019 1. Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Woningbouwplanning

Nadere informatie

I. Aanvraag en procedure

I. Aanvraag en procedure utoriteit Donsument t Mar t Ons kenmerk: ACM/DC/2013/203954 Zaaknummer: 13.0207.53 tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid,

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM. Discussienota. Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend

GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM. Discussienota. Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM Discussienota Beleidsfase: Verkennend Definiërend Realiserend Afsluitend Nummer: Afdeling: 2013R0102 Ruimte en Economie Veendam, 9 september 2013 Onderwerp: Parkeren Veendam

Nadere informatie

WELKOM. 22 april 2015

WELKOM. 22 april 2015 WELKOM 22 april 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Voorstelling bestuursleden 4. Goedkeur Statuten en huishoudelijk reglement 5. Vaststellen bijdrage 6. Begroting 7. Aanstellen Kascommissie 8. Vesteda

Nadere informatie

IJsselstein. Tweede partiële herziening bestemmingsplan IJsselstein zuidoost, Hoge Dijk. Nota inspraak en overleg februari 2014

IJsselstein. Tweede partiële herziening bestemmingsplan IJsselstein zuidoost, Hoge Dijk. Nota inspraak en overleg februari 2014 IJsselstein Tweede partiële herziening bestemmingsplan IJsselstein zuidoost, Hoge Dijk Nota inspraak en overleg identificatie planstatus projectnummer: datum: 191609.17478.00 24 februari 2014 projectleider:

Nadere informatie

Wet voorkeursrecht gemeenten

Wet voorkeursrecht gemeenten Wet voorkeursrecht gemeenten Wat is de Wet voorkeursrecht gemeenten? De gemeente Boxmeer ontwikkelt allerlei plannen op het gebied van woningbouw, bedrijvigheid, zorg, cultuur en recreatie. Een aantal

Nadere informatie

Beleidsregels ontheffing parkeernormen bestemmingsplan Stadscentrum 2008-2009

Beleidsregels ontheffing parkeernormen bestemmingsplan Stadscentrum 2008-2009 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoogeveen; gelet op de Wet ruimtelijke ordening, de Algemene wet bestuursrecht en het bestemmingsplan Stadscentrum 2008; overwegende dat de raad

Nadere informatie

organisatie. wethouder Schreurs Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014

organisatie. wethouder Schreurs Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Klachtenreglement. Stichting Audiologische Opleidingen

Klachtenreglement. Stichting Audiologische Opleidingen Klachtenreglement Stichting Audiologische Opleidingen Begripsbepaling Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: a. klacht: een schriftelijke uiting van onvrede gericht aan de Klachtencommissie SAO

Nadere informatie

B en W nummer ; besluit d.d

B en W nummer ; besluit d.d B en W nummer 12.0780. ; besluit d.d. 28-8-2012 Onderwerp Beantwoording van de schriftelijk vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders van het raadslid R. van Laar (PvdA) d.d. 9 juli 2012 inzake

Nadere informatie

onderwerp Intrekken aanwijzingsbesluit betaald parkeren en instellen parkeerschijfzone Badhoevedorp

onderwerp Intrekken aanwijzingsbesluit betaald parkeren en instellen parkeerschijfzone Badhoevedorp gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Intrekken aanwijzingsbesluit betaald parkeren en instellen parkeerschijfzone Portefeuillehouder dr. Derk Reneman Collegevergadering 11 oktober 2016 inlichtingen

Nadere informatie