Nummer juli t/m 27 juli 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer juli t/m 27 juli 2017"

Transcriptie

1 Nummer juli t/m 27 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T ICT-storing: Slimme techniek en domme pech, een slechte combinatie Donderdag 20 juli, kampte de Zorgboog met een aantal storingen waar we allemaal last van hebben gehad. Donderdagavond was alles gelukkig weer hersteld, maar daar is veel aan voorafgegaan. Om half vijf 's ochtend kreeg Diana Rijntjes (dienstdoend MT-lid) het bericht binnen dat het mis was. Haar onderstaande reactie verwoordt uitstekend hoe we vanuit het ingesteld crisisteam en alle hierbij betrokken medewerkers de problemen hebben ervaren: "De avond ervoor had de brandweer al laten weten dat er storingen in hun doormeldcentrale waren. Inmiddels waren daar storingen in telefonie, zusteroproepen en het netwerk bij gekomen. Het was dan ook zwaar weer. Letterlijk en figuurlijk, want inmiddels weten we dat de ICT-storing deels werd veroorzaakt door wateroverlast van een enorme regenbui. En we weten ook dat het in feite ging om drie afzonderlijke storingen die niets met elkaar te maken hadden, maar domweg samenvielen. De oorzaken lagen niet bij onze organisatie, maar de effecten wel. En dat zijn er best veel. Onderzoeken vinden plaats, leveranciers worden gebeld, technici op pad gestuurd, hoofden en directies bijgepraat, noodoplossingen worden bedacht, noodlijnen aangelegd, haperende back-ups worden behandeld enzovoorts. En tegelijkertijd moet in de zorg alles doorgaan: lopen onze bewoners geen gevaar? Kunnen de zorgmedewerkers het aan? Weten onze extramurale medewerkers wel waar ze heen moeten? Wat kunnen de kantoormedewerkers doen? Als we niet kunnen mailen, kunnen we wel sms en, bellen, appen? Hoe bereiken we verwijzers, ziekenhuizen, apotheken? Hier en daar wordt gelaten gereageerd, anderen vloeken een keer, velen mopperen op 'die van ICT' en 'die van de directie'.

2 Maar ondertussen gaat de zorg ondanks alles gewoon door, komen kantoormedewerkers een handje helpen op afdelingen, printen wijkmedewerkers thuis hun routes uit om daarna weer even ouderwets op papier verder te plannen, zorgt de zorgcentrale ervoor dat ze cliënten goed te woord kunnen blijven staan, hebben medewerkers tijd hun archieven op te ruimen, bellen de planners alle kraamverzorgenden om hun beschikbaarheid in kaart te brengen. Ieder maakt van de nood een deugd, op z'n eigen manier. Dan komt de creativiteit en bevlogenheid naar boven die we zo hard nodig hebben in de zorg. Dan staan we er toch maar allemaal en krijgen onze bewoners en cliënten toch 'gewoon' de zorg die ze nodig hebben. Ik ben er trots op deel uit te mogen maken van zo n mooie club mensen! Grote bewondering ook voor de afdeling ICT. Sommigen hebben misschien het gevoel dat het routine wordt: 'het netwerk ligt er weer eens uit'. En ja, er gaat nog wel eens wat mis en dat is lastig. Maar ICT is bezig met een enorme verbeterslag. En iedereen die wel eens heeft verbouwd weet 'eerst rommel maken, dan rommel opruimen'. We zitten midden in een overgangsfase, en tijdelijk is het net iets kwetsbaarder dan we willen. Dan komt domme pech van buiten dubbel hard binnen. We moeten er doorheen met z'n allen, het wordt echt beter. Laten we hopen dat dit de laatste storing was, maar laten we ook ons geduld, onze creativiteit en ons verantwoordelijkheidsgevoel vasthouden voor als het nog een keertje mis gaat. Dat kunnen we, dat heb ik gezien!" IZI-Thema Kaderbrief 2018 de Zorgboog Er is een Thema-IZI uitgebracht over de Kaderbrief 2018 van de Zorgboog. De kaderbrief markeert de start van de beleidscyclus 2018 en vormt hiermee de basis voor plannen, beleid en activiteiten waar we in 2018 aan willen werken. In deze Thema-IZI geven we je een globaal overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen, activiteiten en thema's. Wist jij bijvoorbeeld al dat we in 2018 niet meer gaan werken met divisiejaarplannen, maar wel met programmalijnen? Je leest er meer over in de thema-izi; deze kun je terugvinden op intranet bij de knop IZI. Leaseauto's Er is veel interesse voor de nieuwe leaseregeling van de Zorgboog. Dagelijks ontvangen we veel mailtjes met vragen, onder andere over de hoogte van het aantal gedeclareerde dienstkilometers Hierbij het vriendelijke verzoek om vanaf 20 juli je vragen per te sturen naar hrm.helpdesk@zorgboog.nl.

3 Agenda's 2018 bestellen De agenda's voor 2018 zijn te bestellen in het webportaal van Axi (applicatie Bestellen en fiatteren op startpagina intranet) onder 'Kantoorartikelen'. Aangezien het een assortimentsartikel betreft, moet je zelf de order verzenden naar de leverancier. Om er zeker van te zijn dat er nog voorraad is bij de leverancier, kunnen de agenda's tot uiterlijk 1 september a.s. worden besteld. Veilig gebruik van hulpmiddelen Hulpmiddelen zijn er om je te helpen om op een juiste, veilige en zo min mogelijk belastende manier van A naar B te gaan. Deze hulpmiddelen moeten natuurlijk veilig zijn. Daarom worden ze jaarlijks gekeurd door MediReva en moet er bij mankementen direct een melding worden gemaakt in het MediRevanet, zodat het hulpmiddel kan worden gerepareerd en weer veilig kan worden gebruikt. Of en wanneer een hulpmiddel is gekeurd, zie je aan de ronde keuringssticker met datum die op het hulpmiddel is geplakt. Elk hulpmiddel heeft een uniek ZoBo-nummer (eigendom Zorgboog) of Reva-nummer (eigendom MediReva). Met dit nummer kun je in het MediRevanet volgen hoe vaak het hulpmiddel is gerepareerd en wanneer het is gekeurd. Aan een elektrisch hulpmiddel (tillift, elektrische douchestoel, plafondlift, concentrator) moet altijd een instructiekaart hangen. Is dit niet het geval? Dan moet je dit melden in het MediRevanet. Vóór gebruik van een hulpmiddel is het volgende erg belangrijk: Controleer, vóór je een hulpmiddel gaat gebruiken, of het mankementen vertoont. Kijk of er een recente keuringssticker op zit. Is dit niet het geval? Meld dit dan in het MediRevanet. Als het instructiekaart ontbreekt op het elektrisch hulpmiddel, meld dit dan in het MediRevanet onder vermelding van het unieke ZoBo-nummer of in geval van huur, het Reva-nummer. Heb je weinig ervaring met het gebruik van een bepaald hulpmiddel? Vraag dan aan een collega om het eerst een paar keer samen te gebruiken. Zijn er hulpmiddelen die toch nog moeilijk te bedienen zijn? Vraag dan, via het afdelingshoofd, om een instructie. Deze kan door hulpmiddelenleverancier Medireva worden verzorgd.

4 Tilbanden De tilbanden worden vanaf nu twee keer per jaar gekeurd volgens de NEN Maar let op: dit is een momentopname! Check daarom altijd vóór gebruik of het wasetiket leesbaar is en of de stiksels/clips in orde zijn. Is dit niet het geval? Zitten er bijvoorbeeld gaatjes of scheurtjes in? Gebruik dan nooit de tilband! Bepaal altijd met de ergo- of fysiotherapeut welke maat de tilband moet hebben voor de cliënt. Dit is erg belangrijk voor het comfort van de cliënt. Bekijk of het een verblijfsband (persoonsgebonden tilband) moet zijn. Deze tilband is gemaakt van een bepaald soort materiaal dat niet zo broeit. Het biedt meer comfort voor cliënten die moeten blijven liggen of in een rolstoel zitten. De hygiëne van tilbanden is zeer belangrijk. De tilband moet met regelmaat worden gewassen volgens de wasvoorschriften. Checklist tilbanden > hierop staat op welke punten de tilband moet worden gecheckt volgens de NEN Deze checklist aftekenen na elke wasbeurt. De lijst is te vinden in infoland/ iprova > 3739 Aftekenlijst schoonmaak basis onder tabblad Additioneel. Alles op een rijtje In infoland/iprova onder vermelding van 5772 Tilbanden staat alles uitgelegd in het document 'Tilbanden, hygiëne, veiligheid, gebruiksaanwijzingen (Versie 1)'. Hierin vind je ook links naar de verschillende gebruiksaanwijzingen van tilliften/plafondliften. Ter ondersteuning vind je onderstaande documenten op de sectorschijf > groepsmappen> IMZ leidinggevenden. Via je leidinggevende kun je hier inzicht in krijgen. Hierin vind je: Het werkboek tilvaardigheid. De e-learning module ergonomisch werken over omgaan met hulpmiddelen. Documenten om tilbanden van verschillende merken aan te meten. Verkorte instructies van plafondliften Ergocare (GH3) en Lopital (Liko Likorall 200) Checklist/inspectiekaart tilbanden (hiermee check je een tilband volgens NEN 7506) Instructie van plafondliften Lopital op groepswoningen Keyserinnedael Instructie van plafondliften Ergocare Mariëngaarde wordt nog toegevoegd

5 Jubilea (augustus) 12½ jaar in dienst: Ine Geene-van Wanroij, verzorgende C, St. Jozefparochie, kleinschalig wonen, huisnr. 4, in dienst sinds Margret Bouwe-van de Laar, verzorgende IG, de Pannehoeve, afdeling 2a, in dienst sinds Monique Janssen, wijkverpleegkundige, teamcoördinator, wijkzorg Deurne, Zeilberg Koolhof, in dienst sinds jaar in dienst: Henriette Welten-van Heugten, verzorgende met zorgcoördinatie, wijkzorg Deurne, dagactiviteiten de Nieuwenhof, in dienst sinds Petra Raijmakers-van Zeeland, verzorgende, wijkzorg Deurne 3 Centrum, in dienst sinds Hetty Vane-Antonissen, medewerker schoonmaak, Zorgboog Schoon, Franciscushof, in dienst sinds Annie van den Heuvel-Martens, verpleegkundige, wijkzorg Asten, in dienst sinds jaar in dienst: Lenie Aarden-van Oort, verzorgende, wijkzorg Laarbeek, Zonnetij, in dienst sinds Justa Verstraeten-Bouw, verzorgende, de Regt, kleinschalig wonen, huisnr. 21b, in dienst sinds (Flex)pensioen: Jo Arts-van Ansem, voedingsassistent, de Nieuwenhof, afdeling de Grote Beemd 2, m.i.v. 1 juli 2017 Franka van Dam-Manders, medewerker schoonmaak, Zorgboog Schoon, Deurne/Liessel, m.i.v. 1 augustus 2017 Anja Plessen-Mahieu, vrijwilligerscoördinator, Hospice de Populier, m.i.v. 1 augustus 2017 Anny Bennenbroek-Luijten, projectmedewerker, m.i.v. 5 augustus 2017

Nummer juni t/m 06 juli 2017

Nummer juni t/m 06 juli 2017 Nummer 27 30 juni t/m 06 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Symposium Wijkzorg 2017 Binnenkort

Nadere informatie

Nummer november t/m 08 november 2018

Nummer november t/m 08 november 2018 Nummer 45 02 november t/m 08 november 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Wil van de Laar

Nadere informatie

Nummer juni t/m 13 juni 2019

Nummer juni t/m 13 juni 2019 Nummer 23 07 juni t/m 13 juni 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van de raad

Nadere informatie

Nummer juli t/m 13 juli 2017

Nummer juli t/m 13 juli 2017 Nummer 28 07 juli t/m 13 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nieuws van de OR Advies OR

Nadere informatie

Nummer maart t/m 22 maart 2018

Nummer maart t/m 22 maart 2018 Nummer 12 16 maart t/m 22 maart 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Herverdeling directeuren

Nadere informatie

Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016

Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016 Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Belangrijk: Gevolgen

Nadere informatie

Nummer juli t/m 20 juli 2017

Nummer juli t/m 20 juli 2017 Nummer 29 14 juli t/m 20 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

Nummer mei t/m 30 mei 2019

Nummer mei t/m 30 mei 2019 Nummer 21 24 mei t/m 30 mei 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van de raad

Nadere informatie

Nummer april t/m 03 mei 2018

Nummer april t/m 03 mei 2018 Nummer 18 27 april t/m 03 mei 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Nummer september t/m 06 oktober 2016

Nummer september t/m 06 oktober 2016 Nummer 40 30 september t/m 06 oktober 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Open dag Hospice de

Nadere informatie

Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016

Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016 Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Cliëntenoverleg locatie

Nadere informatie

Nummer augustus t/m 29 augustus 2019

Nummer augustus t/m 29 augustus 2019 Nummer 34 23 augustus t/m 29 augustus 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van

Nadere informatie

Nummer november t/m 09 november 2017

Nummer november t/m 09 november 2017 Nummer 45 03 november t/m 09 november 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Wijkzorg symposium

Nadere informatie

Nummer september t/m 04 oktober 2018

Nummer september t/m 04 oktober 2018 Nummer 40 28 september t/m 04 oktober 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Tijdelijke sluiting

Nadere informatie

Nummer mei t/m 18 mei 2017

Nummer mei t/m 18 mei 2017 Nummer 20 12 mei t/m 18 mei 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van de

Nadere informatie

Nummer maart t/m 05 april 2018

Nummer maart t/m 05 april 2018 Nummer 14 30 maart t/m 05 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Uitnodiging afscheidsreceptie

Nadere informatie

Nummer september t/m 19 september 2019

Nummer september t/m 19 september 2019 Nummer 37 13 september t/m 19 september 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Sint Jozefsheil

Nadere informatie

Nummer april t/m 27 april 2017

Nummer april t/m 27 april 2017 Nummer 17 21 april t/m 27 april 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Vliegende start van Expeditie

Nadere informatie

Nummer juni t/m 07 juni 2018

Nummer juni t/m 07 juni 2018 Nummer 23 01 juni t/m 07 juni 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Nummer december 2017 t/m 4 januari 2018

Nummer december 2017 t/m 4 januari 2018 Nummer 01 29 december 2017 t/m 4 januari 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Formele besluiten

Nadere informatie

Nummer april t/m 19 april 2018

Nummer april t/m 19 april 2018 Nummer 16 13 april t/m 19 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Laatste werkweek Henri Plagge

Nadere informatie

Nummer augustus t/m 31 augustus 2017

Nummer augustus t/m 31 augustus 2017 Nummer 35 25 augustus t/m 31 augustus 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer augustus t/m 01 september 2016

Nummer augustus t/m 01 september 2016 Nummer 35 26 augustus t/m 01 september 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Visiecafé kanteling

Nadere informatie

Nummer april t/m 12 april 2018

Nummer april t/m 12 april 2018 Nummer 15 06 april t/m 12 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Zorgboogevent 2018 Dit jaar

Nadere informatie

Nummer juli t/m 03 augustus 2017

Nummer juli t/m 03 augustus 2017 Nummer 31 28 juli t/m 03 augustus 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nieuwe manier van registreren

Nadere informatie

Nummer juni t/m 28 juni 2018

Nummer juni t/m 28 juni 2018 Nummer 26 22 juni t/m 28 juni 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Nummer december t/m 29 december 2016

Nummer december t/m 29 december 2016 Nummer 52 23 december t/m 29 december 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 De Zorgboog op ArbeidsmarktTV

Nadere informatie

Nummer 52 25 december t/m 31 december 2015

Nummer 52 25 december t/m 31 december 2015 Nummer 52 25 december t/m 31 december 2015 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer september t/m 26 september 2019

Nummer september t/m 26 september 2019 Nummer 38 20 september t/m 26 september 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Trainingen

Nadere informatie

Nummer december t/m 15 december 2016

Nummer december t/m 15 december 2016 Nummer 50 09 december t/m 15 december 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 De Zorgboog doet mee

Nadere informatie

2 Functies in de zorg

2 Functies in de zorg THEMA 2Functies in de zorg 1 Inleiding In de zorg werken heel veel mensen. Mensen zoals jij, zorghulpen, maar ook mensen met andere functies. In dit thema leer je welke andere functies je in de zorg tegenkomt.

Nadere informatie

Nummer oktober t/m 02 november 2017

Nummer oktober t/m 02 november 2017 Nummer 44 27 oktober t/m 02 november 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 De Zorgboog en RSZK

Nadere informatie

Nummer december 2016 t/m 05 januari 2017

Nummer december 2016 t/m 05 januari 2017 Nummer 01 30 december 2016 t/m 05 januari 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Symposium Ruimte

Nadere informatie

Handleiding ONS Medewerkersportaal DNZT

Handleiding ONS Medewerkersportaal DNZT Handleiding ONS Medewerkersportaal DNZT Doelgroep Deze handleiding is voor medewerkers DNZT. Inleiding Bij deze ontvang je de handleiding die je kan gebruiken bij het werken met het medewerkersportaal

Nadere informatie

Nummer februari t/m 09 februari 2017

Nummer februari t/m 09 februari 2017 Nummer 06 03 februari t/m 09 februari 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer december t/m 21 december 2017

Nummer december t/m 21 december 2017 Nummer 51 15 december t/m 21 december 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 ) rden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Nummer 14 01 april t/m 07 april 2016

Nummer 14 01 april t/m 07 april 2016 Nummer 14 01 april t/m 07 april 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 NIEUWS VAN DE OR Laatste

Nadere informatie

Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016

Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016 Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer mei t/m 17 mei 2018

Nummer mei t/m 17 mei 2018 Nummer 20 11 mei t/m 17 mei 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 IZI Thema: De nieuwe OR stelt

Nadere informatie

dat ik aan mijn baas en collega s moet doorgeven welke werkzaamheden ik heb gedaan en wat nog gedaan moet worden.

dat ik aan mijn baas en collega s moet doorgeven welke werkzaamheden ik heb gedaan en wat nog gedaan moet worden. CP26 rapporteren Als u in Nederland in de Handel & Dienstverlening werkt, bijvoorbeeld in een winkel of op een kantoor, moet u doorgeven aan uw baas en/of uw collega wat u gedaan heeft en wat er nog moet

Nadere informatie

Dermatologie. Zalven en zwachtelen bij Ulcus Cruris. Afdeling: Onderwerp:

Dermatologie. Zalven en zwachtelen bij Ulcus Cruris. Afdeling: Onderwerp: Afdeling: Onderwerp: Dermatologie 1 Om uw verblijf op de afdeling Dermatologie zo aangenaam mogelijk te maken hebben we wat informatie en vaste afspraken voor u op papier gezet. Wij vragen u dit door te

Nadere informatie

Nummer april t/m 25 april 2019

Nummer april t/m 25 april 2019 Nummer 16 19 april t/m 25 april 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Blog Wil van de Laar,

Nadere informatie

Nummer januari t/m 27 januari 2017

Nummer januari t/m 27 januari 2017 Nummer 04 21 januari t/m 27 januari 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer februari t/m 14 februari 2019

Nummer februari t/m 14 februari 2019 Nummer 06 08 februari t/m 14 februari 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Wil van de Laar

Nadere informatie

Nummer december t/m 14 december 2017

Nummer december t/m 14 december 2017 Nummer 50 08 december t/m 14 december 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Werken in het horecabedrijf

Werken in het horecabedrijf 07186-1 werken in horeca 13-12-2007 08:44 Pagina 1 werkproces 1 Werken in het horecabedrijf Functioneren in het Horecabedrijf Wat laat je zien? Je werkt volgens de regels van het bedrijf Je kunt omgaan

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Nummer december t/m 08 december 2016

Nummer december t/m 08 december 2016 Nummer 49 02 december t/m 08 december 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer oktober t/m 12 oktober 2017

Nummer oktober t/m 12 oktober 2017 Nummer 41 06 oktober t/m 12 oktober 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Formele besluiten raad

Nadere informatie

Zorg binnen handbereik via de ipad: een veilig gevoel!

Zorg binnen handbereik via de ipad: een veilig gevoel! Zorg binnen handbereik via de ipad: een veilig gevoel! Waarom zorg via de ipad We willen allemaal graag zo lang mogelijk zelfstandig in onze vertrouwde omgeving blijven wonen. Ook als we ouder worden en

Nadere informatie

Je verantwoordelijkheid als zorgverlener - drie stappen - wie moet wat nou doen? - incidenten en ongelukken

Je verantwoordelijkheid als zorgverlener - drie stappen - wie moet wat nou doen? - incidenten en ongelukken Je verantwoordelijkheid als zorgverlener - drie stappen - wie moet wat nou doen? - incidenten en ongelukken Onderhoud van Hulpmiddelen Je verantwoordelijkheid als zorgverlener Tilliften helpen je om gezond

Nadere informatie

Handleiding cliëntportaal mijncaress Datum: 8 augustus Inhoud

Handleiding cliëntportaal mijncaress Datum: 8 augustus Inhoud Handleiding cliëntportaal mijncaress Datum: 8 augustus 2018 Inhoud 1 Algemeen... 2 1.1 Inloggen... 2 1.2 Apparaatverificatie... 2 1.3 Onjuist wachtwoord... 2 1.4 Wachtwoord vergeten... 3 1.5 Inloggen als

Nadere informatie

Wat is Sensara ProCare?

Wat is Sensara ProCare? Wat is Sensara ProCare? Sensara ProCare is een domotica-systeem gericht op verpleeghuizen dat gebruik maakt van slimme sensoren. Deze privacy-vriendelijke sensoren worden in iedere kamer geplaatst. De

Nadere informatie

Werkinstructie Klantenportaal Mijn ESNW.

Werkinstructie Klantenportaal Mijn ESNW. Werkinstructie Klantenportaal Mijn ESNW. 1. Registreren 2. Nieuw wachtwoord 3. Contract overzicht 4. Object overzicht 5. Orders 6. Facturen 7. Gegevens 8. Storing melden 9. Afspraak wijzigen 1. Registreren

Nadere informatie

MACHINEVEILIGHEID ALGEMEEN

MACHINEVEILIGHEID ALGEMEEN MACHINEVEILIGHEID ALGEMEEN Het werken met machines, apparaten, gereedschappen en installaties (hierna te noemen: machines) kan gevaren veroorzaken. Machines kunnen gevaarlijk zijn of gevaarlijk worden

Nadere informatie

Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016

Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016 Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na de vergadering

Nadere informatie

Berichten op de mobiele telefoon: Wat in te stellen?

Berichten op de mobiele telefoon: Wat in te stellen? Berichten op de mobiele telefoon: Wat in te stellen? Om de Nedap Ons app. te kunnen gebruiken op je telefoon is het noodzakelijk dat je een Google-account hebt. Dit is nodig om de app. te kunnen downloaden

Nadere informatie

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Berkenstaete

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Berkenstaete Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Berkenstaete Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is voldoende is onvoldoende Bij gebrek aan respons is geen berekening

Nadere informatie

Nummer mei t/m 02 juni 2016

Nummer mei t/m 02 juni 2016 Nummer 22 27 mei t/m 02 juni 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van de

Nadere informatie

Bijna gevallen? Ons alarm geeft u en uw kinderen gemoedsrust!

Bijna gevallen? Ons alarm geeft u en uw kinderen gemoedsrust! Bijna gevallen? Ons alarm geeft u en uw kinderen gemoedsrust! RSVO-alarmering BV info@rsvo-alarmering.nl www.rsvo-alarmering.nl Zeverijnstraat 24a 1216 GK Hilversum T 035-623 9900 1 Eén druk op de knop

Nadere informatie

Ondersteunen bij activiteiten

Ondersteunen bij activiteiten werkproces 1 Ondersteunen bij activiteiten Zorghulp Wat laat je zien? Je werkt volgens de huisregels en de beroepscode Je werkt alleen of samen, altijd in opdracht van anderen Je gaat flexibel om met onregelmatige

Nadere informatie

Informatie geaccrediteerde Seminar Begeleiden, verplaatsen en tillen (BVT) van obese patiënten

Informatie geaccrediteerde Seminar Begeleiden, verplaatsen en tillen (BVT) van obese patiënten Informatie geaccrediteerde Seminar Begeleiden, verplaatsen en tillen (BVT) van obese patiënten In dit document vindt u het inschrijfformulier en de informatie betreffende het seminar Begeleiden, Verplaatsen

Nadere informatie

Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn

Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn 1 Kaders bij zelfsturing: financieel gezond zijn Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn Financieel

Nadere informatie

Rolstoelpool & hulpmiddelen

Rolstoelpool & hulpmiddelen NIEUWSBRIEF MEI 2012 Rolstoelpool & hulpmiddelen Beste indiceerders, Er gebeurt veel in de AWBZ. In deze nieuwsbrief leest u meer over de huidige stand van zaken. Artikel 15 BZA Boven Budgettaire Hulpmiddelen

Nadere informatie

Klachtbehandeling Welzorg uit het oog verloren gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven

Klachtbehandeling Welzorg uit het oog verloren gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Klachtbehandeling Welzorg uit het oog verloren gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven 9 augustus 2007 RA0713788 Samenvatting Een vrouw, afhankelijk van een rolstoel,

Nadere informatie

Handleiding ONS Medewerkerportaal

Handleiding ONS Medewerkerportaal Handleiding ONS Medewerkerportaal Inhoud Inleiding... 2 1. Inloggen... 2 2. Instellingen... 3 3. De Mobiele ONS App koppelen... 4 4. Planning bekijken... 5 5. Rooster bekijken... 5 6. Werkstaat, ondertekenen

Nadere informatie

Handleiding IGJ Rijkscloud

Handleiding IGJ Rijkscloud Handleiding IGJ Rijkscloud Veilig documenten versturen naar en ontvangen van de inspectie IGJ Rijkscloud Voor het veilig en gratis elektronisch uitwisselen van vertrouwelijke documenten met de Inspectie

Nadere informatie

Nummer juni t/m 21 juni 2018

Nummer juni t/m 21 juni 2018 Nummer 25 15 juni t/m 21 juni 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Vieringen hoogste punt Zeilberg

Nadere informatie

Nummer december t/m 28 december 2017

Nummer december t/m 28 december 2017 Nummer 52 22 december t/m 28 december 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

T-TOOL WERKVLOER/ STAGE. Mondelinge interactie STERKE SCHAKELS. Naam jongere:... Naam beoordelaar:...

T-TOOL WERKVLOER/ STAGE. Mondelinge interactie STERKE SCHAKELS. Naam jongere:... Naam beoordelaar:... T-TOOL WERKVLOER/ STAGE Naam jongere:... Naam beoordelaar:... Mondelinge interactie LUISTEREN Instructie begrijpen van begeleider, collega, baas Collega legt stap voor stap uit hoe een broodje van het

Nadere informatie

WERKEN OP HOOGTE MET DE HOOGWERKER

WERKEN OP HOOGTE MET DE HOOGWERKER WERKEN OP HOOGTE MET DE HOOGWERKER Het werken met een hoogwerker is veilig als de hoogwerker en de medewerker in de hoogwerker niet om kunnen vallen. Zorg daarom voor hoogwerkers en materiaal dat aan de

Nadere informatie

Handleiding. Curasoft. Aanlevering Landelijke Database Fysiotherapie Curasoft

Handleiding. Curasoft. Aanlevering Landelijke Database Fysiotherapie Curasoft Handleiding Curasoft Aanlevering Landelijke Database Fysiotherapie Curasoft Curasoft - 1 / 8-28.02.2017 Aanlevering Landelijke Database Fysiotherapie Curasoft Inleiding Met Curasoft is het mogelijk om

Nadere informatie

Een goede klachtenregeling

Een goede klachtenregeling Een goede klachtenregeling Voor een nog betere zorg- en dienstverlening is een aantal Zeeuwse zorginstellingen aangesloten bij de Klachtencommissie Zeeland. Zij hebben gezamenlijk een klachtenregeling

Nadere informatie

Proces van onderling gemaakte afspraken naar een gedragen tilprotocol voor iedere individuele bewoner

Proces van onderling gemaakte afspraken naar een gedragen tilprotocol voor iedere individuele bewoner Proces van onderling gemaakte afspraken naar een gedragen tilprotocol voor iedere individuele bewoner 1 Situering Dominiek Savio DominiekSaviois een voorziening die kinderen, jongeren en volwassenen met

Nadere informatie

Na het inloggen zie je eerst de pagina Mijn dashboard. Dit is een overzicht van jouw traject, jouw berichten en de acties die je nog moet doen.

Na het inloggen zie je eerst de pagina Mijn dashboard. Dit is een overzicht van jouw traject, jouw berichten en de acties die je nog moet doen. Handleiding MijnUAF Beste Cliënt, Jij gaat vanaf nu werken met het nieuwe MijnUAF. Via dit webportaal kun je veel verschillende zaken regelen. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk declaraties indienen, contact

Nadere informatie

Nummer april t/m 28 april 2016

Nummer april t/m 28 april 2016 Nummer 17 22 april t/m 28 april 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

Bestellen en formulieren

Bestellen en formulieren Bestellen en formulieren Wat leer je in dit hoofdstuk: - Waar je het orderbeheer vindt - Wat de functie is van orderbeheer - Welke formulieren het systeem aanmaakt: o Voorlopige bestelling o Bestelbevestiging

Nadere informatie

Wegwijzer Special: de KBO tablet. 2 Inhoudsopgave Alle senioren aan de tablet!. 3 Wat voor tablet?

Wegwijzer Special: de KBO tablet. 2 Inhoudsopgave Alle senioren aan de tablet!. 3 Wat voor tablet? WEGWIJZER SPECIAL: DE KBO TABLET Er is binnen de KBO en in de landelijke media al veel gesproken over de KBO tablet. Met deze Special over de KBO tablet informeren wij de afdelingen uitgebreid over het

Nadere informatie

Cliëntportaal. Documentversie: 2.0

Cliëntportaal. Documentversie: 2.0 Cliëntportaal Documentversie: 2.0 Datum uitgifte: 01-10-2018 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Doel van het portaal.... 3 2 Portaal openen... 4 3 Registreren... 4 4 Inloggen... 8 5 Wachtwoord vergeten...

Nadere informatie

HOE LOS JE AD HOC PLANNING RAZENDSNEL OP?

HOE LOS JE AD HOC PLANNING RAZENDSNEL OP? HOE LOS JE AD HOC PLANNING RAZENDSNEL OP? MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP JE HELE FLEXPOOL UITNODIGEN EN DIRECT ZIEN WIE BESCHIKBAAR IS Deze whitepaper gaat over personeelsplanning waarbij planners de stress van

Nadere informatie

Zorg binnen handbereik via de PAL4-iPad: een veilig gevoel!

Zorg binnen handbereik via de PAL4-iPad: een veilig gevoel! Zorg binnen handbereik via de PAL4-iPad: een veilig gevoel! Waarom zorg via de PAL4-iPad We willen allemaal graag zo lang mogelijk zelfstandig in onze vertrouwde omgeving blijven wonen. Ook als we ouder

Nadere informatie

Handleiding Remote Pro

Handleiding Remote Pro Handleiding Remote Pro Remote Pro is de registratiemodule van Recare. Je gebruikt deze op je tablet in de wijk om real-time je registraties te registreren of thuis om achteraf je registraties in te voeren.

Nadere informatie

BASIS GEBRUIK CTI CLIENT

BASIS GEBRUIK CTI CLIENT BASIS GEBRUIK CTI CLIENT Het gebruik van de CTI Cliënt biedt ondersteuning aan het C3 pakket, op de achtergrond wordt informatie van het telefoongesprek doorgegeven aan het systeemscherm. Daarnaast geeft

Nadere informatie

Staat van de Gezondheidszorg 2008 Position Paper: Tilliften

Staat van de Gezondheidszorg 2008 Position Paper: Tilliften Staat van de Gezondheidszorg 2008 Position Paper: Tilliften Voor de beantwoording van de SGZ-vragen is uitgegaan van de bevindingen in het inspectierapport uit september 2004 Tilliften: nog steeds niet

Nadere informatie

Nummer september t/m 13 september 2018

Nummer september t/m 13 september 2018 Nummer 37 07 september t/m 13 september 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Nieuwe directeur

Nadere informatie

Bijna gevallen? Onze alarmering geeft u en uw kinderen gemoedsrust!

Bijna gevallen? Onze alarmering geeft u en uw kinderen gemoedsrust! Bijna gevallen? Onze alarmering geeft u en uw kinderen gemoedsrust! RSVO-alarmering BV info@rsvo-alarmering.nl www.rsvo-alarmering.nl Zeverijnstraat 24a 1216 GK Hilversum T 035-623 9900 1 Eén druk op de

Nadere informatie

Nummer 04 22 januari t/m 28 januari 2016

Nummer 04 22 januari t/m 28 januari 2016 Nummer 04 22 januari t/m 28 januari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking NOVEMBER 2018 Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Zo blijf je op de hoogte Over deze nieuwsbrief Dit is een nieuwsbrief voor cliënten van Syndion. Nieuwsbrief Cliënt Er staat

Nadere informatie

Nummer 10 04 maart t/m 10 maart 2016

Nummer 10 04 maart t/m 10 maart 2016 Nummer 10 04 maart t/m 10 maart 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

Nummer t/m 22 december 2016

Nummer t/m 22 december 2016 Nummer 51 16 t/m 22 december 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nominatie Zorgboog als Best

Nadere informatie

Veilige medicatie Veilige zorg Thuis

Veilige medicatie Veilige zorg Thuis Veilige medicatie Veilige zorg Thuis Jeroen van Ginneken (Actiz) Monique Oord (Sensire) 17 en 18 april 2018 Even voorstellen Monique Oord Monique@OordVerbind.nl Jeroen van Ginneken Jeroen@Aidvisor.nl 2

Nadere informatie

Persoonsgebonden budget 2016 Begeleiding individueel en Persoonlijke verzorging Uurtarieven die als basis dienen voor het jaarbudget

Persoonsgebonden budget 2016 Begeleiding individueel en Persoonlijke verzorging Uurtarieven die als basis dienen voor het jaarbudget ); Persoonsgebonden budget 2016 Begeleiding individueel en Persoonlijke verzorging Uurtarieven die als basis dienen voor het budget Formele hulp Informele hulp Omvang totaal geïndiceerde begeleiding individueel

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2013 Stichting Welzijn de Zorgboog

FINANCIEEL VERSLAG 2013 Stichting Welzijn de Zorgboog FINANCIEEL VERSLAG 2013 Stichting Welzijn de Zorgboog INHOUDSOPGAVE pagina Jaarverslag / Bestuursverslag 1 Bestuur en vaststelling jaarrekening 3 Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2013 4 2 Resultatenrekening

Nadere informatie

*** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Dit werkschema is opgesteld zodat alle BSO groepen op alle locaties van Snoopy eenduidig werken.

*** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Dit werkschema is opgesteld zodat alle BSO groepen op alle locaties van Snoopy eenduidig werken. Titel: Werkschema BSO + Bijlage Locatie gebonden werkzaamheden *** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Document code: 4.91 Soort document: Procedure Aantal pagina s: 6 Aantal bijlagen: 3 Status:

Nadere informatie

Coördinatie van zorg. Test jezelf.

Coördinatie van zorg. Test jezelf. Coördinatie van zorg. Test jezelf. Pagina 1 Kun jij coördineren? Werk je planmatig en zorgvuldig? Ben je goed in samenwerken? Doe de testjes en kijk of jij een kei bent! 1. Coördineren Continuïteit en

Nadere informatie

Communicatie in het horecabedrijf. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Wat is communicatie?

Communicatie in het horecabedrijf. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Wat is communicatie? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over communicatie in het horecabedrijf. In de horeca ga je om met gasten en communiceer je met ze. Je gaat als medewerker ook om met je collega s en je zult het

Nadere informatie

Transferhulpmiddelen 2016-2017. Life without limits

Transferhulpmiddelen 2016-2017. Life without limits Transferhulpmiddelen 2016-2017 Life without limits Transferhulpmiddelen Lopital heeft in haar assortiment een groot aantal transferhulp - mid delen. De transfer hulpmiddelen ondersteunen de mobiliteit

Nadere informatie

Nummer maart t/m 29 maart 2018

Nummer maart t/m 29 maart 2018 Nummer 13 23 maart t/m 29 maart 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

Medicinaal zalven. Dermatologie. Beter voor elkaar

Medicinaal zalven. Dermatologie. Beter voor elkaar Medicinaal zalven Dermatologie Beter voor elkaar 2 Medicinaal zalven Om uw verblijf op de afdeling Dermatologie zo aangenaam mogelijk te maken hebben we wat informatie en vaste afspraken voor u op papier

Nadere informatie

Werkdocument Interactieve Wandeling

Werkdocument Interactieve Wandeling Werkdocument Interactieve Wandeling Opdrachtgever: Projectleider RDGG: Contactpersonen RDGG: Externe partner: Contactpersoon EMansion: Werkgroep innovatie Reinier de Graaf Carol van Bree Maaike Philippo

Nadere informatie