Nummer maart t/m 10 maart 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer 10 04 maart t/m 10 maart 2016"

Transcriptie

1 Nummer maart t/m 10 maart 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T Na iedere vergadering van de raad van bestuur schrijven Henri Plagge, Ton Borghs en Berry Meijers beurtelings een blog, waarin zij op eigen wijze de rode draad of een inspirerend thema uit de raad van bestuur vergadering met jullie delen. Blog Berry Meijers Inspectiebezoek Vorige week woensdag stond de inspectie onaangekondigd op de stoep bij onze locatie de Pannehoeve. Tja en wat doe je dan als medewerker? Zo'n inspectiebezoek is over het algemeen iets wat je niet dagelijks doet en het is dan soms best lastig om te weten hoe te handelen. Want een inspecteur van de inspectie voor de gezondheidzorg, dat is vast heel belangrijk. Handelen uit je eigen professionele normen en waarden kader en met je gezonde verstand is dan het beste devies volgens mij. Het is mooi om te bemerken dat dit in de praktijk ook gebeurt. Het aan een inspecteur aangeven dat niet iedereen zomaar beschikbaar is voor interviews en het verstrekken van informatie omdat medewerkers met de cliënten bezig zijn, is bijvoorbeeld een hele goede en logische reactie. Je zou het bijna opnemen in een protocol! Want onze prioriteit is de zorg voor onze cliënten en die moet gewoon doorgaan. Het kan en mag niet zo zijn, dat wanneer een inspecteur op de stoep staat we alles uit onze handen kunnen en moeten laten vallen. Een dergelijke houding zegt volgens mij ook iets over onze organisatie, namelijk dat wij onze cliënt centraal zetten en professioneel handelen. Het was jammer om te bemerken dat dit inspectiebezoek nog erg op de oude leest geschoeid leek te zijn. Procedures en formulieren moesten worden overlegd en er leek met een vinkenlijstje te worden gewerkt. Er was weinig ruimte om met elkaar dieper op bepaalde zaken in te gaan dan wel uitleg te geven waarom bepaalde zaken op bepaalde manieren zijn geregeld of juist niet zijn geregeld. In alle recente publicaties geeft de Inspectie aan op een andere manier van toezicht te willen overgaan. Zij noemen dit de overgang 'van controle naar vertrouwen' waarbij ook meer aandacht wordt gegeven aan het

2 perspectief vanuit de behoeften en wensen van de cliënt. Een zeer positieve ontwikkeling volgens mij. Want dan heeft extern toezicht zeker toegevoegde waarde als het bijdraagt aan een betere zorg en dienstverlening ten behoeve van onze cliënten. Berry Meijers Formele besluiten: Leveringsvoorwaarden geriatrische revalidatiezorg zijn goedgekeurd door de RvB. Ook voor alle nieuwe vrijwilligers wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2016 een verklaring van goed gedrag (VOG) aangevraagd. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de Zorgboog. Jaarplannen van de divisie Wonen en welzijn en de Ondersteunende diensten voor 2016 zijn door de RvB vastgesteld. Aanjaagteam in het kader van zelforganisatie is in oprichting; vanuit de VVAR, de ondernemingsraad en de ledenraad zijn inmiddels kandidaten voorgedragen. Henri Plagge zal vanuit de RvB zitting nemen in het aanjaagteam. Vanuit de divisies worden nog kandidaten voorgedragen. Het aanjaagteam komt eind maart voor de eerste keer bijeen. Notities kwaliteitsmanagement en visie op zelforganisatie zijn formeel vastgesteld door de RvB na verkregen positief advies vanuit de betrokken medezeggenschapsorganen. De RvB heeft het bestuur van Zorgboogextra overgedragen aan een nieuw, door de ledenraad benoemd, bestuur. Beleidsnotitie meerjarenkoers is formeel vastgesteld na verkregen positief advies van medezeggenschapsorganen en goedkeuring vanuit de raad van toezicht. Binnenkort verschijnt ook een publieksversie. RvB heef wijziging in plaatsingsbeleid goedgekeurd. Betreft voorrangspositie voor degene die geplaatst wil worden op een woonverplegingsvoorziening waar ook de partner woonachtig is. Zorgboog commissiekalender 2016 De Zorgboog commissiekalender 2016 staat nu op intranet onder Kenniscentrum > Commissies. In deze kalender zijn de vigerende commissies opgenomen die onderdeel uitmaken van ons Zorgboog Management systeem (ZMS). Zie hier ook de notitie Kwaliteitsmanagement in Beweging.

3 Implementatie Omaha classificatiesysteem Wijkzorg en wijkverpleging Binnen de divisie Wijkzorg en wijkverpleging gaan we in het voorjaar 2016 het Omaha classificatiesysteem implementeren. Omaha helpt om problemen en doelen eenduidig en efficiënt te formuleren in een zorgplan en te komen tot een passende indicatie. Alle zeshonderd medewerkers van Wijkzorg en wijkverpleging gaan vanaf april 2016 volgens het Omaha gedachtegoed werken. Vanaf maart 2016 gaan de indicatiestellers voortaan met hun laptop naar de cliënt voor de intake en de indicatie. De QIC Intake app ondersteunt hen hierbij. De cliëntgegevens kunnen zij rechtstreeks ophalen uit QIC basis. Ook het zorgplan en de indicatie gaan er anders uitzien. Dat betekent dat alle zorgmedewerkers bekend moeten zijn met de taal en de ordening volgens de Omaha systematiek. Onder leiding van projectleider Kirsten Godding geven drie werkgroepen (ICT, scholing en werkprocessen) invulling aan een soepele implementatie. Denk hierbij aan het testen van de app, het selecteren van devices, het herschrijven van de werkprocessen, het afstemmen met helpdesk en cliëntenadministratie en het scholen van alle indicatiestellers en zorgmedewerkers. Gebruikers QIC Woonverpleging, opgelet! Binnen de divisie Woonverpleging wordt al langer gebruik gemaakt van de map verslaglegging in QIC (het digitaal zorgleefplan). Vanaf heden gaat ook de divisie Wijkzorg en wijkverpleging hier in werken. Medewerkers van de divisie Woonverpleging kunnen voortaan ook deze zorgplannen tegenkomen onder de map verslaglegging in QIC. Bijvoorbeeld als een cliënt revalideert bij Woonverpleging en in de weekenden naar huis gaat. Let op: de medewerkers van Wijkzorg en wijkverpleging kunnen het intramurale zorgplan niet inzien, dus bij een overdracht blijf je gewoon die documenten meegeven zoals je gewend bent (o.a. werkplan/pda's). Vernieuwde werkwijze voor PDA's en werkplannen in QIC In de workshops 'Opname' die de cozo's en de eerste verpleegkundigen hebben gevolgd, is een vernieuwde werkwijze geïntroduceerd voor de PDA's en werkplannen in QIC. Uitgebreide uitleg over de nieuwe werkwijze (met de definitie van en werkwijze rondom een PDA, vijf prikkelende vragen waarmee je kunt vaststellen of een PDA moet worden gemaakt en de Zorgboogbrede afspraken hieromtrent) vind je op intranet onder de knop Woonverpleging > Woonverpleging nieuws.

4 Vernieuwde Commissie voor Onderzoek & Praktijk De commissie voor Onderzoek & Praktijk kent een aangepast beleid, aangescherpte doelstellingen en een nieuwe samenstelling, aansluitend bij het UKON meerjarenbeleid. De doelstelling van de commissie is het stimuleren van participatie aan wetenschappelijk onderzoek. De commissie stimuleert het vergroten van de deskundigheid van medewerkers en handhaaft de aandacht voor het implementeren van onderzoeksresultaten in de praktijk, ook wel modelpraktijk genoemd (evidence based werken). De commissie voor Onderzoek en Praktijk bestaat uit de volgende personen: Nicolle Mutsaers, adjunct directeur Woonverpleging, voorzitter en stuurgroeplid UKON; Maartje Kokx, GZ-psycholoog, plaatsvervangend stuurgroeplid UKON; Willem Schouten, wijkverpleegkundige; Lian Tijsen, geriatrie fysiotherapeut; Sharon van Horne, functioneel applicatiebeheer. Hub Simons vormt de link voor deze commissie naar het managementteam en Wilma Cornelissen ondersteunt secretarieel. Ton Borghs is als bestuurder bij het UKON vertegenwoordigd. De komende tijd zal de commissie een complete inventarisatie doen naar bestaande wetenschappelijke onderzoeken bij de Zorgboog. Heb je vragen of wensen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek? Neem dan gerust contact op met een van de commissieleden. QIC en geriatrische revalidatiezorg Bij de geriatrische revalidatiezorg willen we de mantelzorger meer betrekken bij het revalidatieproces. Daarom zijn in QIC-metingen vier nieuwe metingen opgenomen waarmee de coördinator zorg de belastbaarheidsscore van de mantelzorger invult. Dit gebeurt bij opname (twee vragenlijsten) en bij ontslag (twee vragenlijsten): - GRZ opname mantelzorg 1 - GRZ opname mantelzorg 2 - GRZ ontslag mantelzorg 1 - GRZ ontslag mantelzorg 2 Deze metingen worden alleen gebruikt door de Cozo's binnen de geriatrische revalidatiezorg. Voor meer informatie kun je terecht bij Rianne van Lieshout, projectleider geriatrische revalidatiezorg.

5 NLdoet Samen met duizenden organisaties in het land organiseert het Oranje Fonds op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart a.s. NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Net als voorgaande jaren, staat er ook dit jaar bij de Zorgboog van alles op het programma voor de bewoners. Zo wordt er met de vrijwillige inzet van leerlingen op afdeling de Hilbeemden in de Pannehoeve een high tea georganiseerd. Ook wordt er bij de Pannehoeve onder regie van de LEVgroep en in samenwerking met wijkbewoners een moes- en kruidentuin ingericht. In de Regt wordt een verwenmiddag georganiseerd en op de afdeling dagactiviteiten in Ruijschenbergh gaan ze bonbons maken. In Zonnetij komt een heuse schoonheidssalon en bij Mariëngaarde staat een wandeling in de planning met aansluitend koffie en gebak. Op het landgoed in Bakel krijgt gebouw 'de Horst' een opknapbeurt en in Keyserinnedael organiseert cabaretgroep Het Bont Gezelschap een 'Dag zonder zorgen'. Ook zijn hier bewegingsactiviteiten voor ouderen, verzorgd door een stagiaire Sport en Bewegen. Tot slot organiseert Zorgboog in Balans ontspanningsactiviteiten en beweging in water voor zorgvragers en mantelzorgers bij het zwembad Rijtven in Deurne. Weg na het werk naar het Domein van de Grotten van Han Kijk jij wel eens naar de website Alle Zorgboogmedewerkers hebben gratis toegang tot deze site waar leuke aanbiedingen en aantrekkelijke kortingen op het gebied van wellness, theatervoorstellingen en dagjes uit, voor je klaar staan. Zo is er in de maand maart een actie waarbij je tot 7,50,- korting krijgt op een entreekaartje voor het Domein van de Grotten van Han in België. Houd in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief! Lukt het inloggen niet, of heb je een andere vraag? De klantenservice staat op werkdagen tussen uur voor je klaar. Bel naar of stuur een naar:

6 Nieuwe mobiele provider De Zorgboog gaat van mobiele provider overstappen van KPN naar T- Mobile. Om dit goed te laten verlopen, is het belangrijk om te weten welke telefoonnummers bij welke personen horen. Van sommige telefoonnummers is dit onbekend. Twee weken geleden is naar deze telefoonnummers een smsje gestuurd met de vraag om contact op te nemen met de Servicedesk via telefoonnummer Op woensdag 2 maart is wederom een smsje gestuurd naar de nummers waar nog geen reactie op is ontvangen. Als de Servicedesk binnen twee weken geen reactie heeft ontvangen, wordt er vanuit gegaan dat het nummer niet meer wordt gebruikt. Het nummer wordt dan ook afgesloten. Mensen die geen smsje hebben ontvangen, hoeven geen actie te ondernemen. Cliëntenoverleg Mariëngaarde van start In Mariëngaarde in Aarle-Rixtel is het cliëntenoverleg van start gegaan. In april vorig jaar is de ledenraad opgestart voor de centrale medezeggenschap van cliënten van de Zorgboog en is een start gemaakt met het cliëntenoverleg locatie. Iedere locatie van de Zorgboog krijgt een cliëntenoverleg locatie. Dit overleg bestaat uit een cliëntenvertegenwoordiging van deze locatie. Onderwerpen die aan bod komen zijn locatie specifiek. Het gaat dan bijvoorbeeld om huisregels, maaltijden, gezondheid, hygiëne, geestelijke verzorging, maatschappelijke bijstand, recreatiemogelijkheden en ontspanningsactiviteiten. Vanuit de Zorgboog zijn de hoofden zorg en de locatiecoördinator gesprekspartner in dit overleg.

Nummer juni t/m 13 juni 2019

Nummer juni t/m 13 juni 2019 Nummer 23 07 juni t/m 13 juni 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van de raad

Nadere informatie

Nummer maart t/m 22 maart 2018

Nummer maart t/m 22 maart 2018 Nummer 12 16 maart t/m 22 maart 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Herverdeling directeuren

Nadere informatie

Nummer februari t/m 14 februari 2019

Nummer februari t/m 14 februari 2019 Nummer 06 08 februari t/m 14 februari 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Wil van de Laar

Nadere informatie

Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016

Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016 Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer november t/m 09 november 2017

Nummer november t/m 09 november 2017 Nummer 45 03 november t/m 09 november 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Wijkzorg symposium

Nadere informatie

Nummer mei t/m 18 mei 2017

Nummer mei t/m 18 mei 2017 Nummer 20 12 mei t/m 18 mei 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van de

Nadere informatie

Nummer december t/m 08 december 2016

Nummer december t/m 08 december 2016 Nummer 49 02 december t/m 08 december 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer september t/m 19 september 2019

Nummer september t/m 19 september 2019 Nummer 37 13 september t/m 19 september 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Sint Jozefsheil

Nadere informatie

Nummer februari t/m 09 februari 2017

Nummer februari t/m 09 februari 2017 Nummer 06 03 februari t/m 09 februari 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer juli t/m 20 juli 2017

Nummer juli t/m 20 juli 2017 Nummer 29 14 juli t/m 20 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016

Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016 Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Belangrijk: Gevolgen

Nadere informatie

Nummer 04 22 januari t/m 28 januari 2016

Nummer 04 22 januari t/m 28 januari 2016 Nummer 04 22 januari t/m 28 januari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016

Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016 Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Cliëntenoverleg locatie

Nadere informatie

Nummer oktober t/m 12 oktober 2017

Nummer oktober t/m 12 oktober 2017 Nummer 41 06 oktober t/m 12 oktober 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Formele besluiten raad

Nadere informatie

Nummer juni t/m 07 juni 2018

Nummer juni t/m 07 juni 2018 Nummer 23 01 juni t/m 07 juni 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Nummer juli t/m 13 juli 2017

Nummer juli t/m 13 juli 2017 Nummer 28 07 juli t/m 13 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nieuws van de OR Advies OR

Nadere informatie

Nummer juni t/m 06 juli 2017

Nummer juni t/m 06 juli 2017 Nummer 27 30 juni t/m 06 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Symposium Wijkzorg 2017 Binnenkort

Nadere informatie

Nummer april t/m 25 april 2019

Nummer april t/m 25 april 2019 Nummer 16 19 april t/m 25 april 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Blog Wil van de Laar,

Nadere informatie

Nummer augustus t/m 31 augustus 2017

Nummer augustus t/m 31 augustus 2017 Nummer 35 25 augustus t/m 31 augustus 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer 14 01 april t/m 07 april 2016

Nummer 14 01 april t/m 07 april 2016 Nummer 14 01 april t/m 07 april 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 NIEUWS VAN DE OR Laatste

Nadere informatie

Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016

Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016 Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na de vergadering

Nadere informatie

BESCHRIJVING ZORGPROCES

BESCHRIJVING ZORGPROCES BESCHRIJVING ZORGPROCES Transmurale Zorgbrug Vechtdal (TZB) van order naar tot en met de nazorg na ontslag door thuiszorg Versie 12-09-2017 V0.2 Inleiding Door de transmurale zorg brug Vechtdal het zorgproces

Nadere informatie

Inspectierapport Kleine Ikke (BSO) Melis Stokelaan GL HARDERWIJK Registratienummer

Inspectierapport Kleine Ikke (BSO) Melis Stokelaan GL HARDERWIJK Registratienummer Inspectierapport Kleine Ikke (BSO) Melis Stokelaan 93 3842 GL HARDERWIJK Registratienummer 201082536 Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: Harderwijk Datum inspectie: 10-08-2015

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Versie 1 september 2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Cliëntportaal TMZ... 4 3. Voorbeeld Cliëntportaal TMZ... 7 4. Mijn afspraken... 8 5. Mijn Dossier...

Nadere informatie

Nummer 52 25 december t/m 31 december 2015

Nummer 52 25 december t/m 31 december 2015 Nummer 52 25 december t/m 31 december 2015 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

16 februari Hulp voor vluchtelingen

16 februari Hulp voor vluchtelingen AALTEN ACTUEEL Iedere week worden in Aalten Actueel de openbare bekendmakingen gepubliceerd. U kunt het actuele nieuws volgen op www.aalten.nl, Facebook en Twitter. 16 februari 2016 Bredevoort maakt kans

Nadere informatie

Nummer december t/m 14 december 2017

Nummer december t/m 14 december 2017 Nummer 50 08 december t/m 14 december 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer juli t/m 28 juli 2016

Nummer juli t/m 28 juli 2016 Nummer 30 22 juli t/m 28 juli 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

Samenwerken en verbinden in Amsterdam Zuidoost en Diemen. Stakeholdersmeeting ZiZo 15 april 2014 15.00-18.00

Samenwerken en verbinden in Amsterdam Zuidoost en Diemen. Stakeholdersmeeting ZiZo 15 april 2014 15.00-18.00 Samenwerken en verbinden in Amsterdam Zuidoost en Diemen Stakeholdersmeeting ZiZo 15 april 2014 15.00-18.00 1 Welkom op de stakeholdersmeeting van de vereniging ZiZo Sandra Rottenberg Dagvoorzitter Zorgintegratie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2011

Nieuwsbrief Maart 2011 Nieuwsbrief Maart 2011 Voor u ligt de nieuwsbrief voor vrijwilligers in Edam-Volendam. U leest hieronder nieuws die voor u en uw organisatie van belang kunnen zijn. Nog 4 dagen tot NL Doet! NLDOET, het

Nadere informatie

Nummer april t/m 03 mei 2018

Nummer april t/m 03 mei 2018 Nummer 18 27 april t/m 03 mei 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Nummer april t/m 28 april 2016

Nummer april t/m 28 april 2016 Nummer 17 22 april t/m 28 april 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

Betere zorg door betere informatie. Quality In Care

Betere zorg door betere informatie. Quality In Care Betere zorg door betere informatie Quality In Care Inhoud 03 05 13 15 19 23 25 27 29 30 Samen met u Het Elektronisch Cliëntendossier: QIC QIC App inclusief Omaha classificatiesysteem QIC Mobile inclusief

Nadere informatie

Mantelzorg bij Atlant Zorggroep Colofon

Mantelzorg bij Atlant Zorggroep Colofon Mantelzorg bij Atlant Zorggroep Colofon Scribent: Documenteigenaar: Bestemd voor: Datum besluit: 01-08-2015 Evaluatiedatum: 01-08-2016 Versie: 3.1 Rianne Burgers Divisie manager ouderen Geheel Atlant Docudatum:

Nadere informatie

Inspectierapport Peuterspeelzaal Us Kubus (PSZ) Barten 11 8447 BS HEERENVEEN

Inspectierapport Peuterspeelzaal Us Kubus (PSZ) Barten 11 8447 BS HEERENVEEN Inspectierapport Peuterspeelzaal Us Kubus (PSZ) Barten 11 8447 BS HEERENVEEN Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: HEERENVEEN Datum inspectie: 07-10-2014 Type onderzoek : Regulier onderzoek

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Zorg- en revalidatiecentrum Hambos. Revalideren in hartje Kerkrade met persoonlijke aandacht

Zorg- en revalidatiecentrum Hambos. Revalideren in hartje Kerkrade met persoonlijke aandacht Zorg- en revalidatiecentrum Hambos Revalideren in hartje Kerkrade met persoonlijke aandacht Zorg- en revalidatiecentrum Hambos Ons aanbod: uniek in de regio Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) helpt u

Nadere informatie

Bekijk de actuele vragen en reageer!

Bekijk de actuele vragen en reageer! Subscribe Share Past Issues Translate Haarlemmermeervoorelkaar doet je goed! Bekijk deze e-mail in je browser Beste Carline, Iets goeds doen voor iemand kan al met iets kleins. Van het aansluiten van een

Nadere informatie

Nummer mei t/m 02 juni 2016

Nummer mei t/m 02 juni 2016 Nummer 22 27 mei t/m 02 juni 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van de

Nadere informatie

Toetsingskader Toezicht op zorgnetwerken rond cliënten in de thuissituatie

Toetsingskader Toezicht op zorgnetwerken rond cliënten in de thuissituatie zorg Toetsingskader Toezicht op zorgnetwerken rond cliënten in de thuissituatie 1. Inleiding De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting ziet toe op de naleving van een groot aantal wettelijke-

Nadere informatie

Nummer december 2017 t/m 4 januari 2018

Nummer december 2017 t/m 4 januari 2018 Nummer 01 29 december 2017 t/m 4 januari 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Formele besluiten

Nadere informatie

Meten van waardering bij cliënt, familie/naaste of medewerker en gebruik maken van feedback.

Meten van waardering bij cliënt, familie/naaste of medewerker en gebruik maken van feedback. Doe mee(r) met PPP Meten van waardering bij cliënt, familie/naaste of medewerker en gebruik maken van feedback. Dat kan anders Iedereen denkt wel eens dat moeten we misschien anders doen of dit moet toch

Nadere informatie

U heeft gekozen voor de revalidatie van Meriant, dè geriatrische revalidatiezorg in en om Heerenveen en Wolvega. Wij heten u van harte welkom!

U heeft gekozen voor de revalidatie van Meriant, dè geriatrische revalidatiezorg in en om Heerenveen en Wolvega. Wij heten u van harte welkom! Welkom bij Meriant Dienstverlening voor geriatrische revalidatiezorg U heeft gekozen voor de revalidatie van Meriant, dè geriatrische revalidatiezorg in en om Heerenveen en Wolvega. Wij heten u van harte

Nadere informatie

Visie op zelfredzaamheid Wijkverpleging

Visie op zelfredzaamheid Wijkverpleging Visie op zelfredzaamheid Wijkverpleging 1 Inleiding Dit document gaat over het implementeren van de zelfredzaamheid in de wijk. TMZ heeft een visie op zelfredzaamheid gevormd die gebaseerd is op de wet

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Beste kinderen en ouders, De vakantie zit er weer op. Gelukkig is iedereen weer veilig teruggekeerd en hebben we allemaal kunnen genieten van het fantastische weer. Afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr 22 Februari 2013

Nieuwsbrief nr 22 Februari 2013 Maatschappelijke Stage Stagecertificaat voor leerlingen Onlangs heeft Timpaan Welzijn een algemeen certificaat voor de maatschappelijke stage laten ontwikkelen voor de scholen in Zuidwest Friesland. Leerlingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.0

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.0 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie: 3.0 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie 2.0 Pagina 1 van 19 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen in het Cliëntportaal...

Nadere informatie

Nummer mei t/m 30 mei 2019

Nummer mei t/m 30 mei 2019 Nummer 21 24 mei t/m 30 mei 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van de raad

Nadere informatie

Implementatieplan elektronisch cliënten dossier (ECD) Stand van zaken en planning

Implementatieplan elektronisch cliënten dossier (ECD) Stand van zaken en planning Implementatieplan elektronisch cliënten dossier (ECD) Stand van zaken en planning Wageningen, december 2015 1. Inleiding 'Voor een leven met kleur.', dat is het motto van Zinzia. Het is de kern van dat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 april 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 6 Mijn afspraken 7 Mijn dossier

Nadere informatie

NL DOET bij Beweging 3.0

NL DOET bij Beweging 3.0 NL DOET bij Beweging 3.0 Op zaterdag 16 en 17 maart 2012 organiseerde het Oranje Fonds, samen met duizenden organisatie in het land, NL DOET: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL DOET zet de

Nadere informatie

Inspectierapport Binckie (PSZ) Kostverloren 7 1251TN LAREN NH

Inspectierapport Binckie (PSZ) Kostverloren 7 1251TN LAREN NH Team Toezicht Kinderopvang Burg. de Bordesstraat 80, 1404 GZ Bussum Postbus 251, 1400 AG Bussum T (035) 692 62 22 www.ggdgooi.nl Inspectierapport Binckie (PSZ) Kostverloren 7 1251TN LAREN NH Inspectierapport

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Mezzo s Mantelzorglijn en Sociaal Juridische Dienst. Mezzo maakt bewust, ondersteunt, adviseert en traint

Mezzo s Mantelzorglijn en Sociaal Juridische Dienst. Mezzo maakt bewust, ondersteunt, adviseert en traint Mezzo is de landelijke vereniging van en voor mantelzorgers en anderen die op vrijwillige basis zorg verlenen aan hun naasten. Dat het belangrijk is dat wij bestaan in 2014 is nog eens extra onderstreept

Nadere informatie

Ukon congres Workshop Eigen regie bij ouderen, hoe kijk jij daar tegen aan?

Ukon congres Workshop Eigen regie bij ouderen, hoe kijk jij daar tegen aan? Ukon congres 7-4-2016 Workshop Eigen regie bij ouderen, hoe kijk jij daar tegen aan? Met 25 deelnemers gingen we aan vier tafels in gesprek over eigen regie. Allereerst deelden we beelden over wat we onder

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.1

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.1 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie: 3.1 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie 3.1 Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen in het Cliëntportaal...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, Belangrijke data: Dinsdag 18 september Informatieavond in beide gebouwen groepen 1 t/m 4 19.30-20.30 Donderdag 20 september Informatieavond groepen

Nadere informatie

Servicepunt Vrijwilligers/ VrijwilligersVacatureBank

Servicepunt Vrijwilligers/ VrijwilligersVacatureBank Servicepunt Vrijwilligers/ VrijwilligersVacatureBank Voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties Servicepunt Vrijwilligers Het Servicepunt Vrijwilligers van Punt Welzijn ondersteunt vrijwilligers en

Nadere informatie

Een nieuwe tool voor het ondersteunen van een integrale, gekantelde werkwijze voor alle (semi) professionals in Amsterdam

Een nieuwe tool voor het ondersteunen van een integrale, gekantelde werkwijze voor alle (semi) professionals in Amsterdam Een nieuwe tool voor het ondersteunen van een integrale, gekantelde werkwijze voor alle (semi) professionals in Amsterdam Een samenwerkingsverband tussen GGD (Gezondheidsbevordering), OJZ (Zorg), WPI (Activering)

Nadere informatie

Instructie helpdesk. Computerproblemen?

Instructie helpdesk. Computerproblemen? Instructie helpdesk Computerproblemen? Hebt u computerproblemen? Hebt u hulp nodig bij het gebruik van de software op uw computer? Of hebt u wellicht een vraag voor de ICT mensen? Wij introduceren vanaf

Nadere informatie

Een recept voor een goed samenspel. Will Schutte, adviseur In voor Mantelzorg Anke Muizelaar, projectleider Markenheem

Een recept voor een goed samenspel. Will Schutte, adviseur In voor Mantelzorg Anke Muizelaar, projectleider Markenheem Een recept voor een goed samenspel Will Schutte, adviseur In voor Mantelzorg Anke Muizelaar, projectleider Markenheem Voorstellen Anke Muizelaar Adviseur informele zorg en projectleider In voor Mantelzorg

Nadere informatie

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis U wordt opgenomen in het ziekenhuis en denkt na ontslag uit het ziekenhuis ook nog zorg nodig te hebben. Bijvoorbeeld thuiszorg voor hulp

Nadere informatie

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Inhoud Handleiding clientportaal..... 2 Registreren... 3 Inloggen... 6 Cliëntgegevens bekijken... 8 Persoonlijke instellingen... 9 Uitloggen... 9 Vragen...

Nadere informatie

Kwaliteitskader wijkverpleging

Kwaliteitskader wijkverpleging Kwaliteitskader wijkverpleging Zeggenschap in de wijk, handreiking voor cliëntenraden Uitgave van LOC Waardevolle zorg - april 2019 Wees welkom om de informatie uit deze brochure verder te verspreiden.

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarplan Locatie : t Vonder Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg

Kwaliteitsjaarplan Locatie : t Vonder Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg Kwaliteitsjaarplan 2019 Locatie : t Vonder Datum: augustus 2018 concept Samen aan de slag! Gewoon goede zorg 1 Voorwoord Dit is het kwaliteitsjaarplan van Woonzorgcentrum t Vonder. Woonzorgcentrum t Vonder

Nadere informatie

Beleidsplan. Birgit van Engelshoven Annemieke de Jong Jannette Lagemaat

Beleidsplan. Birgit van Engelshoven Annemieke de Jong Jannette Lagemaat 2014 Beleidsplan Birgit van Engelshoven Annemieke de Jong Jannette Lagemaat Inhoud Inleiding... 3 Doelstellingen... 4 Doel/missie van de vereniging... 4 Specifieke doelen van de vereniging... 4 Toekomstige

Nadere informatie

Jaarverslag Ledenraad Zorgboogextra 2016

Jaarverslag Ledenraad Zorgboogextra 2016 Jaarverslag Ledenraad Zorgboogextra 2016 Inleiding Dit is het tweede jaarverslag van de ledenraad van de coöperatieve Zorgboogextra U.A. De ledenraad vertegenwoordigt de meningen en belangen van alle leden

Nadere informatie

Ondersteuning van Vrijwilligershulp en Mantelzorg voor kwetsbare burgers in Zuid-Kennemerland in de sector Wonen, Welzijn & Zorg

Ondersteuning van Vrijwilligershulp en Mantelzorg voor kwetsbare burgers in Zuid-Kennemerland in de sector Wonen, Welzijn & Zorg versie 1: werkdocument Bespreking in de bestuursvergadering d.d. 19 januari 2015 Ondersteuning van Vrijwilligershulp en Mantelzorg voor kwetsbare burgers in Zuid-Kennemerland in de sector Wonen, Welzijn

Nadere informatie

STAGEBOEKJE DRIEDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE DRIEDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE DRIEDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 15 17 april 2019 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 15 tot en met 17 april 2019 ga jij 3 dagen stage lopen.

Nadere informatie

Nummer april t/m 27 april 2017

Nummer april t/m 27 april 2017 Nummer 17 21 april t/m 27 april 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Vliegende start van Expeditie

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 2 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: jongeren praten mee over de toekomst Jongeren 12 23 jaar We willen graag met jongeren in gesprek over de toekomst

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sport,natuur & milieu SPECIAL EDITION ZOMER 2015. In deze editie: Jaarlijkse projecten Sportief Valkenswaard

Nieuwsbrief. Sport,natuur & milieu SPECIAL EDITION ZOMER 2015. In deze editie: Jaarlijkse projecten Sportief Valkenswaard Nieuwsbrief Sport,natuur & milieu SPECIAL EDITION ZOMER 2015 In deze editie: Jaarlijkse projecten Sportief Valkenswaard Skiën Leerlingen van twaalf verschillende basisscholen krijgen de kans om kennis

Nadere informatie

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog Naam: Overleg Ledenraad medezeggenschap de Zorgboog Datum, tijdstip: Donderdag 1 februari 2018 Locatie: Vergaderruimte Gezondheidscentrum Brandevoort, de Plaetse 88 - Helmond Deelnemers De heer J. Brouwers,

Nadere informatie

HANDLEIDING FysioTopics

HANDLEIDING FysioTopics HANDLEIDING FysioTopics INLEIDING FysioTopics is een Vereniging met meer dan 160 leden / praktijken die zich bezig houden met het inzichtelijk maken van de resultaten van de geleverde fysiotherapeutische

Nadere informatie

Revalidatie COPD. Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ)

Revalidatie COPD. Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ) Revalidatie COPD Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ) U wordt momenteel in het ziekenhuis behandeld voor uw COPD-klachten. Wij bieden u de mogelijkheid om deel te nemen aan het revalidatieprogramma bij Zuyderland

Nadere informatie

Vanuit huis verder revalideren in Naarderheem? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Polikliniek Vivium Naarderheem. Vivium helpt u verder

Vanuit huis verder revalideren in Naarderheem? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Polikliniek Vivium Naarderheem. Vivium helpt u verder Polikliniek Vivium Naarderheem Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 iek Poliklin Vanuit huis verder revalideren in Naarderheem? Vivium helpt u verder Welkom op de polikliniek Naarderheem U bent tijdelijk

Nadere informatie

Deze brochure geeft u informatie over de dagbegeleiding van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij LuciVer.

Deze brochure geeft u informatie over de dagbegeleiding van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij LuciVer. Deze brochure geeft u informatie over de dagbegeleiding van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij LuciVer. LuciVer Dagbegeleiding September 2015 1 www.luciver.nl zorginfo@luciver.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal

Gebruikershandleiding Cliëntportaal Gebruikershandleiding Cliëntportaal Augustus 2017, versie 1.0 Inhoudsopgave 1. Inloggen in het Cliëntportaal... 2 1.1 Inloggen... 3 1.2 Accepteren van een uitnodiging... 4 1.3 Wachtwoord vergeten?... 4

Nadere informatie

Langdurige zorg thuis bij Avoord AanHuis Postbus PH Etten-Leur

Langdurige zorg thuis bij Avoord AanHuis Postbus PH Etten-Leur Langdurige zorg thuis bij Avoord AanHuis 2018 Postbus 10001 4871 PH Etten-Leur 076 532 50 00 www.avoord.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Persoonsgerichte zorg en ondersteuning... 3 Multidisciplinaire

Nadere informatie

academie Leren en doen! Trainingen en bijeenkomsten Voorjaar 2013 www.zorgbelang-brabant.nl

academie Leren en doen! Trainingen en bijeenkomsten Voorjaar 2013 www.zorgbelang-brabant.nl academie Leren en doen! Trainingen en bijeenkomsten Voorjaar 2013 www.zorgbelang-brabant.nl Academie Zorgbelang Brabant Trainingen Welkom! Voor u ligt de brochure van Academie Zorgbelang Brabant voor het

Nadere informatie

Workshop 6: Klinisch redeneren bij indicatiestelling

Workshop 6: Klinisch redeneren bij indicatiestelling Workshop 6: Klinisch redeneren bij indicatiestelling Bijdrage GrowWork Alumnidag Christelijke Hogeschool Ede Klinisch Redeneren: de praktijk van iedere dag 20 oktober 2016 Voorstellen GrowWork is een dienstverlener

Nadere informatie

Algemene informatie Studentenraad Algemene informatie Studentenraad

Algemene informatie Studentenraad Algemene informatie Studentenraad 2013 Summa College Inleiding Sinds maart 2011 is er een studentenraad binnen Summa College. De overheid heeft de mbo scholen (roc s) de opdracht gegeven om een studentenraad op te richten. De studenten

Nadere informatie

Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum)

Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum) Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum) Opstel door een scholier 1181 woorden 29 mei 2006 7,3 6 keer beoordeeld Vak Verzorging Algemeen 't Gasthuis is een centrum voor zorg en reactivering van algemene

Nadere informatie

Handleiding ONS Medewerkersportaal DNZT

Handleiding ONS Medewerkersportaal DNZT Handleiding ONS Medewerkersportaal DNZT Doelgroep Deze handleiding is voor medewerkers DNZT. Inleiding Bij deze ontvang je de handleiding die je kan gebruiken bij het werken met het medewerkersportaal

Nadere informatie

Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op uw patiëntenportaal

Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op uw patiëntenportaal Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op uw patiëntenportaal Mijn VieCuri De regie op uw zorg steeds meer in eigen hand gemakkelijk veilig handig thuis Met MijnVieCuri heb ik de regie steeds

Nadere informatie

Nummer maart t/m 05 april 2018

Nummer maart t/m 05 april 2018 Nummer 14 30 maart t/m 05 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Uitnodiging afscheidsreceptie

Nadere informatie

Foto: halfpoint. 123rf.com. methodisch werken

Foto: halfpoint. 123rf.com. methodisch werken 1 Foto: halfpoint. 123rf.com methodisch werken Methodisch werken 1 Als zorgprofessional doe je nooit zomaar iets. Je werkt volgens bepaalde methodes en procedures. In dit hoofdstuk leer je wat methodisch

Nadere informatie

Nummer juli t/m 03 augustus 2017

Nummer juli t/m 03 augustus 2017 Nummer 31 28 juli t/m 03 augustus 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nieuwe manier van registreren

Nadere informatie

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis nummer 1 vrijdag 4 september 2015 Geachte ouders, verzorgers, Hierbij gaan de eerste mededelingen. De nieuwsbrief komt uit op de laatste schooldag van de maand. En

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid Inovum

Mantelzorgbeleid Inovum Paginanummer: 1 / 5 Mantelzorgbeleid Inovum 1. Doel Geven van duidelijkheid over wie mantelzorgers zijn, wat het verschil is tussen mantelzorgers en vrijwilligers en hoe Inovum en mantelzorgers elkaar

Nadere informatie

Schrijf op Schrijf vóór het gesprek op wat u belangrijk vindt om tijdens het gesprek te melden; zo vergeet u niets.

Schrijf op Schrijf vóór het gesprek op wat u belangrijk vindt om tijdens het gesprek te melden; zo vergeet u niets. Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

De weg naar zinvolle dagbesteding voor mensen met dementie. begeleidingsprogramma voor organisaties die zorg leveren aan mensen met dementie

De weg naar zinvolle dagbesteding voor mensen met dementie. begeleidingsprogramma voor organisaties die zorg leveren aan mensen met dementie De weg naar zinvolle dagbesteding voor mensen met dementie begeleidingsprogramma voor organisaties die zorg leveren aan mensen met dementie Context Het aanbieden van welzijn, dagbesteding of zingevingactiviteiten

Nadere informatie

Vrijwilligers maken het verschil. Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere!

Vrijwilligers maken het verschil. Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere! Vrijwilligers maken het verschil Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere! Mark, Hanneke en Carola zijn drie enthousiaste vrijwilligers van Zorggroep Almere. Mark is lid van de Cliëntenraad, Hanneke

Nadere informatie

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Transferpunt voor Nazorg Informatie en bemiddeling bij zorg na ziekenhuisopname. Transferpunt voor Nazorg bevindt zich in de centrale hal

Nadere informatie

Titel: kwaliteitsverslag - publieksversie

Titel: kwaliteitsverslag - publieksversie Kwaliteitsverslag - publieksversie Verslag jaar 2017 Rapportagedatum 31 mei 2018 Inleiding Het kwaliteitskader 2017 van de Wet Langdurige Zorg (WLZ) voor de verpleeghuiszorg vraagt van organisaties een

Nadere informatie

PUBLIEKSVERSIE ZORGINKOOPBELEID Wlz 2016 GEHANDICAPTENZORG

PUBLIEKSVERSIE ZORGINKOOPBELEID Wlz 2016 GEHANDICAPTENZORG PUBLIEKSVERSIE ZORGINKOOPBELEID Wlz 2016 GEHANDICAPTENZORG JULI 2015 TOELICHTING Zorgkantoren willen cliënten(raden) informeren over het zorginkoopbeleid voor de Wet langdurige zorg (Wlz) voor 2016. Het

Nadere informatie

Toezicht op netwerkzorg aan kwetsbare ouderen in de wijk

Toezicht op netwerkzorg aan kwetsbare ouderen in de wijk Toezicht op netwerkzorg aan kwetsbare ouderen in de wijk Het zorglandschap verandert Patiënten met complexe zorgvraag blijven thuis wonen zorg, behandeling en ondersteuning rond de patiënt thuis georganiseerd

Nadere informatie

OR en directe participatie Een spannende combinatie

OR en directe participatie Een spannende combinatie OR en directe participatie Een spannende combinatie Camiel Schols Event Nieuwe Vormen van (mede)zeggenschap 29 november 2018 OR en directe participatie een spannende combinatie.. Camiel Schols 2 Aanleidingen

Nadere informatie

VAN REGIE NAAR EIGENAARSCHAP

VAN REGIE NAAR EIGENAARSCHAP VAN REGIE NAAR EIGENAARSCHAP THUIS IS WAAR IK LEKKER KAN UITBLAZEN Sinds 2012 zet Volckaert in op een verandering van cultuur- en organisatie waar de cliëntvraag leidend is en regie en eigenaarschap van

Nadere informatie

Zorgleveringsovereenkomst met Verblijf Thuis. Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest

Zorgleveringsovereenkomst met Verblijf Thuis. Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest Zorgleveringsovereenkomst met Verblijf Thuis Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest Zijn onderstaande verplichte onderdelen ingevuld? Datum ondertekening, pag. 6 Handtekening onder de ZLO van cliënt

Nadere informatie