Nummer mei t/m 02 juni 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer mei t/m 02 juni 2016"

Transcriptie

1 Nummer mei t/m 02 juni 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T Na iedere vergadering van de raad van bestuur schrijven Henri Plagge, Ton Borghs en Berry Meijers beurtelings een blog, waarin zij op eigen wijze de rode draad of een inspirerend thema uit de raad van bestuur vergadering met jullie delen. Blog Henri Plagge Zelforganisatie Op weg naar meer Zelforganisatie staat dit jaar centraal in ons jaarplan en we hebben het er dan ook regelmatig over. We spraken er de afgelopen weken over in het MT, het projectplan Verdraaid van Woonverpleging kwam langs, we kregen de terugrapportage van de recente uitvraag over roosteren en 'kanteling', en het aanjaagteam zelforganisatie kwam bijeen. Tijdens het overleg van het aanjaagteam zijn voorbeelden besproken. De aanwezige collega's en enkele leden van de ledenraad hadden mooie voorbeelden, maar ook onderwerpen waarmee we nog iets zouden moeten doen. Al luisterend werd voor mij steeds duidelijker dat zelforganisatie niet uit een boekje kan worden geleerd, maar vooral door stil te staan over hoe je alleen en met je collega's het werk doet. De voorbeelden van teams die hier al een tijd actief mee bezig zijn, laten zien dat duidelijke afspraken over wat je wilt bereiken en hoe je samen zaken organiseert, belangrijk zijn. Vooral erg belangrijk blijkt dat je, voordat je aan het werk gaat en aan het organiseren slaat, samen nadenkt wat belangrijke uitgangspunten zijn voor jou en je collega's. Het gaat dan doorgaans om hele praktische zaken zoals: wat vind je als team belangrijk waarmee rekening wordt gehouden bij het maken van roosters (voor medewerkers en cliënten)? Ook een volwassen en gelijkwaardig overleg met de cliënt of met het lokale medezeggenschapsorgaan (cliëntoverleg locaties) is een onderdeel van die zelforganisatie. Ik kreeg bijvoorbeeld een vraag over de manier waarop door het team van een woning boodschappen wordt gedaan en hoe en wat er wordt gekookt. Het was voor de vraagsteller onduidelijk waar die met die vraag naartoe moest. Over alles wat met eten te maken heeft, zou met de cliënten of hun familie gesproken moeten worden.

2 In het cliëntenoverleg kunnen de belangrijke uitgangspunten (wat vinden we belangrijk?) worden afgesproken, waarna in de woning alles kan worden geregeld met deze uitgangspunten als leidraad. Zaken waaraan je dan kan denken, zijn de menu's, de manier van tafeldekken (en door wie?), het al dan niet (kunnen) betrekken van de cliënten bij het bereiden van de maaltijd en de betrokkenheid van familieleden. Als we willen beoordelen of het goed gaat en wat er kan worden verbeterd, dan kunnen we dat toetsen aan de hand van eerder afgesproken uitgangspunten. Bij alle gesprekken over zelforganisatie hoor ik ook vaak de vraag om 'kaders'. Als ik daar met mensen over doorpraat, blijken kaders zoiets te zijn als spelregels: Wat mag wel en wat niet? Wie gaat over wat?. Tegelijkertijd willen we juist af van allerlei regels. Dit lijkt nogal tegenstrijdig en vaak wordt in een dergelijk gesprek ook niet echt duidelijk wat er dan aan nieuwe kaders moet worden aangereikt of wat er aan regels weg moet. Het gezond boerenverstand in combinatie met opleiding en ervaring blijkt doorgaans goed te helpen om te doen wat er moet gebeuren. En voor de meeste onderwerpen is wel snel duidelijk te krijgen wat wel of niet kan. Toch willen we de komende periode kijken wat we beter of anders moeten regelen aan kaders. Als je duidelijkheid over iets mist - en je daardoor je werk niet goed genoeg kan doen, of regels tegenkomt die onzinnig lijken, stuur dan even een mailtje naar henri.plagge@zorgboog.nl met een voorstel voor verbetering. Als raad van bestuur denken we al weer na over de plannen voor Minder beleid en meer doen, lijkt mij wel een mooi uitgangspunt. Henri Plagge Formele besluiten: RvB heeft besluit genomen de Zorgboog te laten aansluiten bij het landelijk expertise netwerk NAH; dit is een netwerk voor een specialistische kleine doelgroep. Per jaar wordt bekeken wat het netwerk oplevert en of we hiermee zullen doorgaan. Besluit is genomen om de dagactiviteiten in Franciscushof Lieshout te sluiten. Medewerkers en cliënten hebben elders een plek gevonden. De RvB is akkoord met het opgestelde functieprofiel opvoedondersteuner en de voorgestelde indeling in FWG 50 van deze functie. De RvB heeft besluit genomen om lidmaatschap voor de Zorgboog aan te gaan bij MVO Nederland. De oorspronkelijke intentie om dit in Peel Duurzaam Gezond verband te initiëren, wordt losgelaten.

3 De raden van bestuur van het Elkerliek en de Zorgboog hebben gezamenlijk het besluit genomen om op korte termijn tijdelijk terug te gaan naar Pharma-systeem ten behoeve van het elektronisch voorschrijven van medicatie. We liepen te veel risico's. RvB neemt formeel het besluit om het MTO door Effectory te laten uitvoeren. We gaan hierbij voor gebruik van een instrument dat ons kan helpen in onze verdere ontwikkeling. De set gedragsregels en gedragscode die samen met de OR is opgesteld, is vastgesteld door de RvB. Er verschijnt nog een publieksversie. De laatste versie van de jaarrekening en jaardocument 2015 is formeel vastgesteld door de RvB. Jaarrekening en jaardocument worden de komende periode besproken in de medezeggenschapsorganen en de raad van toezicht (en voorafgaand in de auditcommissie van de raad van toezicht). RvB heeft besloten lid te worden van BO, brancheorganisatie Geboortezorg. RvB is akkoord met de aanpassing van de procedure zwangerschapsverlof in verband met uitbreiding verlof bij geboorte meerlingen. Online seminar over dementie Op woensdag 1 juni a.s. van tot uur organiseert CZ weer een online seminar over dementie. Dit keer is het thema gewoon vergeetachtig of dementie? Het online seminar is gericht op personen die met iemand samen leven die kenmerken van dementie vertoont, maar ook voor personen zelf die zich afvragen of ze gewoon vergeetachtig worden door het ouder worden of dat het beginnende dementie is. In het online seminar komen vragen aan bod, zoals: Wat is dementie en wat zijn de kenmerken van dementie? Is het erfelijk? Wat is ouderdomsvergeetachtigheid? Zijn er ziekten en medicijnen die vergeetachtigheid kunnen veroorzaken? Hoe maak je je ongerustheid bespreekbaar? Welke zorg en hulp is mogelijk? Hoe verder na de diagnose? Het seminar wordt geleid door presentatrice Suzanne Spliethoff en vindt plaats in een studio met een aantal interessante gasten, zoals een huisarts, geriater en mantelzorger. Het online seminar is op woensdag 1 juni a.s. van tot uur te volgen op een computer, tablet of mobiele telefoon. Meer informatie of direct aanmelden.

4 Overgang HKZ-certificering naar ISO-certificering geslaagd Als slot van de externe audit vond op 18 mei jl. het eindgesprek plaats met de auditoren van Certiket. Zij waren lovend over de wijze waarop de Zorgboog werkt aan een samenhangend kwaliteitssysteem. Vorig jaar heeft de Zorgboog besloten om over te stappen van de HKZ-audit methode naar de ISO-audit methode. Dit om meer vrijheid te krijgen om op eigen wijze vorm te geven aan kwaliteit. Deze overgang is nu succesvol afgerond. Dit jaar zijn de auditoren vooral veel op de werkvloer geweest om mee te lopen. Dit is door zowel de auditoren als de ontvangende medewerkers als heel prettig en ontspannen ervaren. De auditoren kregen te zien dat we op een goede manier onze jaarplannen uitwerken en antwoord geven op vragen van cliënten. Hier waren zij dan ook heel enthousiast over. Daar waar wij als organisatie voor staan, wordt ook uitgevoerd op de werkvloer. Uiteraard zijn er ook altijd zaken die nog beter kunnen. Hierover krijgen we nog informatie van de auditoren. Die punten willen we zo veel mogelijk oppakken in de lopende projecten. Hartelijk dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan deze audit en de bezoeken van de auditoren mogelijk heeft gemaakt. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan Barend Voskuilen via adres of telefonisch via tel CZ Zorgprijs 2016: De oudere wikt, de ander beschikt? Wat als je zorg krijgt zonder dat je dat wilt? En beslissingen voor je worden genomen? Voor één op de vier ouderen is dit de realiteit. Hoe zou jij deze onvrijwillige zorg voorkomen? Zonder dat de oudere daarbij gevaar loopt of zijn zelfstandigheid verliest? Dat is dit jaar het thema van de CZ Zorgprijs. Ouderen die voor de zekerheid worden opgesloten in hun huis. Of onder dwang onder de douche worden gezet. Het gebeurt te vaak dat mantelzorgers en zorgprofessionals deze beslissingen voor de oudere nemen. In hun ogen is dit noodzakelijk. Bijvoorbeeld om de veiligheid van de oudere te garanderen. Ook hebben mantelzorgers weinig kennis over het omgaan met dementie. En zijn ze vaak overbelast. Wat leidt tot meer onvrijwillige zorg. Het CZ is op zoek naar creatieve oplossingen die onvrijwillige zorg voorkomen. Hoe zorg je ervoor dat de oudere en de verzorger beslissingen sámen nemen? En hoe kun je mantelzorgers en zorgprofessionals helpen? Denk bijvoorbeeld aan GPS, dat opsluiten in huis overbodig maakt. Of aan ondersteuning voor mantelzorgers, waardoor ze minder belasting ervaren. Heb je een vernieuwend project die onvrijwillige zorg voorkomt? En mantelzorgers helpt naar een goede oplossing? Meld het dan aan vóór 17 juni a.s. via De drie beste projecten krijgen prijzen van resp ,-, ,- en 5.000,-. Op 31 oktober a.s. zal tijdens een middagsymposium rond het thema de feestelijke prijsuitreiking volgen, en zullen de drie winnende zorgaanbieders hun project presenteren.

5 Landelijke campagne voor meer bekendheid Zorgkaart- Nederland Zorgkaartnederland.nl, de keuzesite waarop veel zorgorganisaties (waaronder de Zorgboog) hun aanbod presenteren, start donderdag 26 mei 2016 met een landelijke campagne om meer bekendheid te genereren. Inmiddels staan er ruim waarderingen op Zorgkaartnederland.nl. De campagne moet helpen om nog meer waarderingen op te halen. Daarom zijn er vanaf deze week radiocommercials te horen die gericht zijn op het delen van ervaringen met zorgaanbieders. Het is voor de Zorgboog belangrijk om cliënten en hun familie die positief zijn (en dat zijn er gelukkig veel) te vragen om hun mening op de site in te vullen; eventueel helpen we ze er even mee. De Zorgboog Ideeënfabriek - update 2 24 uur met We hebben al veel onderzoek gedaan naar de klantwaarden van de cliënten van de GRZ (geriatrische revalidatiezorg). We zijn gastvrij ontvangen op de drie GRZ-afdelingen die de Zorgboog rijk is en hebben veel mogen zien van collega's, vrijwilligers, cliënten en hun familie. Nadat we zelf vrijwilliger zijn geweest op onze drie afdelingen wilden we nog dieper in de huid van de klant kruipen. Elle is vanaf de opname op Vitassist 24 uur de schaduw van een klant geweest. Ze is aan de zijde van de klant gebleven vanaf dat deze met de ambulance op Vitassist arriveerde. Elle was bij de opname, heeft meegegeten en bij de klant op de kamer geslapen. Deze ervaring was een openbaring en heeft tot nieuwe verwondering geleid. Elke klantbeleving is uniek. Je kunt je inleven, toch is dit nooit identiek aan de beleving van de klant. Voor ons wordt een rode draad zichtbaar, deze kan gaan leiden tot de eerste fabricagelijn. De Zorgboog Ideeënfabriek heeft al veel medewerking mogen ontvangen van tijdelijke 'arbeidskrachten'. We ontvangen inventieve ideeën en inspiratie in onze mailbox van collega's, klanten, vrijwilligers en mantelzorgers. Deze aanvoer zijn de 'grondstoffen' waar wij op draaien. Sommige grondstoffen moeten even opgeslagen worden in ons magazijn, maar worden niet door ons vergeten. Dankjewel voor jullie bijdrage, ons magazijn is groot genoeg dus weet ons te bereiken via ideeenfabriek@zorgboog.nl en volg ons op Twitter

6 Eric Mijinke met pensioen Op donderdag 7 juli 2016 neemt Eric Mijinke, na ruim 22 jaar bij de Zorgboog gewerkt te hebben, afscheid van de Zorgboog. Tevens is dit zijn laatste werkdag. Wil je hem een hand komen geven, dan ben je van harte uitgenodigd op donderdag 7 juli a.s. van uur in de Brink in de Jan de Witkliniek, Vlinkert 3 in Bakel. Een trotse vrijwilliger In deze tijd wordt het belang van vrijwilligers steeds groter. En dan is het heel bijzonder als je een 40-jarig jubileum mag vieren van een vrijwilliger. Truus Giezen is op 20 mei jl. in het zonnetje gezet. Truus heeft haar talenten gegeven in het pastorale werk. Ook was ze de medeoprichter van het SiJokoor. Daarnaast heeft ze vrijwillig als gastvrouw gewerkt in Bakel. Vanuit Bakel is ze in 1987 meeverhuisd naar Keyserinnedael. Daar staat ze klaar voor haar mensen, met een bemoedigend woord, communie of hulp bij de vieringen. Truus noemt zichzelf een blije en trotse vrijwilliger. Ze is dankbaar dat ze dit werk kan doen. Truus, de Zorgboog is dankbaar voor jou als vrijwilliger en vooral heel trots! Dankjewel voor je jarenlange inzet. Jubilea juni 12½ jaar in dienst: Jeanette Gruijters, medewerker catering, de Nieuwenhof Cora Alleblas-Boeters, verzorgende C, groepswoning 1a, de Pannehoeve Christien van Diesen-Berkers, afdelingshoofd kraam, kraamzorg Esther Duis, kapper, Keyserinnedael Anita van den Waardenburg-Royakkers, medewerker schoonmaak, Zorgboog Schoon, wijkgebouwen algemeen 25 jaar in dienst: Carla van der Heijden-van Bree, medewerker schoonmaak, Zorgboog Schoon, Mariëngaarde Wilma van der Heijden-Donkers, verzorgende IG, kleinschalig wonen, huisnr. 6, St. Jozefparochie Yolanda Driessen, kraamverzorgende, kraamzorg team 4 Esther Boumans-Mertens, praktijkopleider, kraamzorg team 3 Mariska Ermens-van Berlo, consultatiebureau assistent en medewerker screening, JGZ Nathalie Bruinsma-Swinkels, kraamverzorgende, kraamzorg team 2 40 jaar in dienst: Dily Pennings, kraamverzorgende, kraamzorg team 1 Marij Sleegers, medewerker algemene dienstverlening, de Nieuwenhof Elly Beijers-Swinkels, helpende, de Berken Kitty Fransen, verzorgende C, de Berken

Nummer augustus t/m 31 augustus 2017

Nummer augustus t/m 31 augustus 2017 Nummer 35 25 augustus t/m 31 augustus 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer maart t/m 22 maart 2018

Nummer maart t/m 22 maart 2018 Nummer 12 16 maart t/m 22 maart 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Herverdeling directeuren

Nadere informatie

Nummer februari t/m 09 februari 2017

Nummer februari t/m 09 februari 2017 Nummer 06 03 februari t/m 09 februari 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer november t/m 08 november 2018

Nummer november t/m 08 november 2018 Nummer 45 02 november t/m 08 november 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Wil van de Laar

Nadere informatie

Nummer juni t/m 06 juli 2017

Nummer juni t/m 06 juli 2017 Nummer 27 30 juni t/m 06 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Symposium Wijkzorg 2017 Binnenkort

Nadere informatie

Nummer juni t/m 07 juni 2018

Nummer juni t/m 07 juni 2018 Nummer 23 01 juni t/m 07 juni 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Nummer oktober t/m 02 november 2017

Nummer oktober t/m 02 november 2017 Nummer 44 27 oktober t/m 02 november 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 De Zorgboog en RSZK

Nadere informatie

Nummer mei t/m 18 mei 2017

Nummer mei t/m 18 mei 2017 Nummer 20 12 mei t/m 18 mei 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van de

Nadere informatie

Nummer oktober t/m 12 oktober 2017

Nummer oktober t/m 12 oktober 2017 Nummer 41 06 oktober t/m 12 oktober 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Formele besluiten raad

Nadere informatie

Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016

Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016 Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer februari t/m 14 februari 2019

Nummer februari t/m 14 februari 2019 Nummer 06 08 februari t/m 14 februari 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Wil van de Laar

Nadere informatie

Nummer november t/m 09 november 2017

Nummer november t/m 09 november 2017 Nummer 45 03 november t/m 09 november 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Wijkzorg symposium

Nadere informatie

Nummer mei t/m 30 mei 2019

Nummer mei t/m 30 mei 2019 Nummer 21 24 mei t/m 30 mei 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van de raad

Nadere informatie

Nummer september t/m 19 september 2019

Nummer september t/m 19 september 2019 Nummer 37 13 september t/m 19 september 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Sint Jozefsheil

Nadere informatie

Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016

Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016 Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Belangrijk: Gevolgen

Nadere informatie

Nummer april t/m 19 april 2018

Nummer april t/m 19 april 2018 Nummer 16 13 april t/m 19 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Laatste werkweek Henri Plagge

Nadere informatie

Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016

Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016 Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na de vergadering

Nadere informatie

Nummer april t/m 28 april 2016

Nummer april t/m 28 april 2016 Nummer 17 22 april t/m 28 april 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

Nummer april t/m 03 mei 2018

Nummer april t/m 03 mei 2018 Nummer 18 27 april t/m 03 mei 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Nummer december t/m 08 december 2016

Nummer december t/m 08 december 2016 Nummer 49 02 december t/m 08 december 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer juni t/m 13 juni 2019

Nummer juni t/m 13 juni 2019 Nummer 23 07 juni t/m 13 juni 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van de raad

Nadere informatie

Nummer april t/m 27 april 2017

Nummer april t/m 27 april 2017 Nummer 17 21 april t/m 27 april 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Vliegende start van Expeditie

Nadere informatie

Nummer 10 04 maart t/m 10 maart 2016

Nummer 10 04 maart t/m 10 maart 2016 Nummer 10 04 maart t/m 10 maart 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016

Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016 Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Cliëntenoverleg locatie

Nadere informatie

Nummer juli t/m 13 juli 2017

Nummer juli t/m 13 juli 2017 Nummer 28 07 juli t/m 13 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nieuws van de OR Advies OR

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Algemeen Inleiding en visie Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt Zorgplan Mijn Plan

Inhoudsopgave 1. Algemeen Inleiding en visie Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt Zorgplan Mijn Plan Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 1.1 Inleiding en visie... 2 2. Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt... 3 2.1 Zorgplan... 3 2.2 Mijn Plan... 3 3. Bouwsteen 2: Jouw mening over de zorg die jij krijgt...

Nadere informatie

Nummer april t/m 25 april 2019

Nummer april t/m 25 april 2019 Nummer 16 19 april t/m 25 april 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Blog Wil van de Laar,

Nadere informatie

Nummer augustus t/m 01 september 2016

Nummer augustus t/m 01 september 2016 Nummer 35 26 augustus t/m 01 september 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Visiecafé kanteling

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker

Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker jaarplan ASVZ 2017 eenvoudige versie Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker Jaarplan ASVZ Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2017 gaan doen en wat beter of anders kan in de zorg.

Nadere informatie

Jaarverslag Ledenraad Zorgboogextra 2016

Jaarverslag Ledenraad Zorgboogextra 2016 Jaarverslag Ledenraad Zorgboogextra 2016 Inleiding Dit is het tweede jaarverslag van de ledenraad van de coöperatieve Zorgboogextra U.A. De ledenraad vertegenwoordigt de meningen en belangen van alle leden

Nadere informatie

Nummer juli t/m 20 juli 2017

Nummer juli t/m 20 juli 2017 Nummer 29 14 juli t/m 20 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

Nummer januari t/m 27 januari 2017

Nummer januari t/m 27 januari 2017 Nummer 04 21 januari t/m 27 januari 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer september t/m 04 oktober 2018

Nummer september t/m 04 oktober 2018 Nummer 40 28 september t/m 04 oktober 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Tijdelijke sluiting

Nadere informatie

Hoe haal ik het optimale uit onze corporate familiedag? 10 tips voor een onvergetelijk event op eigen bedrijfslocatie

Hoe haal ik het optimale uit onze corporate familiedag? 10 tips voor een onvergetelijk event op eigen bedrijfslocatie Hoe haal ik het optimale uit onze corporate familiedag? 10 tips voor een onvergetelijk event op eigen bedrijfslocatie Een bedrijfsfeest organiseren waarbij de complete familie uitgenodigd is? Yes, we zien

Nadere informatie

Nummer mei t/m 17 mei 2018

Nummer mei t/m 17 mei 2018 Nummer 20 11 mei t/m 17 mei 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 IZI Thema: De nieuwe OR stelt

Nadere informatie

Nummer augustus t/m 29 augustus 2019

Nummer augustus t/m 29 augustus 2019 Nummer 34 23 augustus t/m 29 augustus 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van

Nadere informatie

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog Naam: Overleg Ledenraad medezeggenschap de Zorgboog Datum, tijdstip: Donderdag 1 februari 2018 Locatie: Vergaderruimte Gezondheidscentrum Brandevoort, de Plaetse 88 - Helmond Deelnemers De heer J. Brouwers,

Nadere informatie

Nummer maart t/m 05 april 2018

Nummer maart t/m 05 april 2018 Nummer 14 30 maart t/m 05 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Uitnodiging afscheidsreceptie

Nadere informatie

Nummer 52 25 december t/m 31 december 2015

Nummer 52 25 december t/m 31 december 2015 Nummer 52 25 december t/m 31 december 2015 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport 2018

Kwaliteitsrapport 2018 Samenvatting voor cliënten Kwaliteitsrapport 2018 Hoe was de ondersteuning in 2018? Ga naar sheerenloo.nl Wat staat er in dit kwaliteitsrapport? Dit kwaliteitsrapport gaat over de ondersteuning van s Heeren

Nadere informatie

Proteion is er voor u in Bergen

Proteion is er voor u in Bergen Proteion is er voor u in Bergen U heeft een prettig leven en wil dat graag zo houden. Soms heeft u daarbij ondersteuning nodig. Als professional in welzijn en zorg wil Proteion dienstbaar en ondersteunend

Nadere informatie

Nummer 04 22 januari t/m 28 januari 2016

Nummer 04 22 januari t/m 28 januari 2016 Nummer 04 22 januari t/m 28 januari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer april t/m 12 april 2018

Nummer april t/m 12 april 2018 Nummer 15 06 april t/m 12 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Zorgboogevent 2018 Dit jaar

Nadere informatie

Leven met dementie. Herstel bij ons. Overdag bij ons. Tijdelijk bij ons. Beschut thuis. Advies, begeleiding, behandeling en woonvormen

Leven met dementie. Herstel bij ons. Overdag bij ons. Tijdelijk bij ons. Beschut thuis. Advies, begeleiding, behandeling en woonvormen Leven met Advies, begeleiding, behandeling en woonvormen Beschut thuis Overdag bij ons Herstel bij ons Tijdelijk bij ons Behandeling en expertise Bij u thuis Nieuw thuis Ben ik gewoon vergeetachtig of

Nadere informatie

Feedback van de patiënt als verbeterinstrument

Feedback van de patiënt als verbeterinstrument Feedback van de patiënt als verbeterinstrument PV/ Lean PV+ & continue verbeteren indeling sessie casus verpleegafdeling verbeteren met patienten introductie wat zijn jullie verwachtingen? Wat de laatste

Nadere informatie

Nummer december 2017 t/m 4 januari 2018

Nummer december 2017 t/m 4 januari 2018 Nummer 01 29 december 2017 t/m 4 januari 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Formele besluiten

Nadere informatie

DE HOSTMANSHIP SCHEURKALENDER. 365 dagen, inspiratie om uw gasten iedere dag opnieuw het gevoel te geven dat ze welkom zijn.

DE HOSTMANSHIP SCHEURKALENDER. 365 dagen, inspiratie om uw gasten iedere dag opnieuw het gevoel te geven dat ze welkom zijn. DE HOSTMANSHIP SCHEURKALENDER 2013 365 dagen, inspiratie om uw gasten iedere dag opnieuw het gevoel te geven dat ze welkom zijn. Hostmanship is de kunst mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn. Een

Nadere informatie

Congres Kleinschalig Zorgen

Congres Kleinschalig Zorgen Congres Kleinschalig Zorgen Praktische tips voor de duizendpoot! 7 april 2015 ReeHorst, Ede Alweer 25 jaar geleden werd de eerste kleinschalige woonvorm opgericht. In de afgelopen jaren is er veel veranderd

Nadere informatie

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Leiden, oktober 2018 Achtergrond vacature Topaz heeft een Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

Nummer 14 01 april t/m 07 april 2016

Nummer 14 01 april t/m 07 april 2016 Nummer 14 01 april t/m 07 april 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 NIEUWS VAN DE OR Laatste

Nadere informatie

Nummer december t/m 28 december 2017

Nummer december t/m 28 december 2017 Nummer 52 22 december t/m 28 december 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer juli t/m 03 augustus 2017

Nummer juli t/m 03 augustus 2017 Nummer 31 28 juli t/m 03 augustus 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nieuwe manier van registreren

Nadere informatie

Ambulant. Algemene informatie voor patiënten

Ambulant. Algemene informatie voor patiënten Ambulant Algemene informatie voor patiënten 2 In deze folder staat wat u van de ambulante afdeling van Altrecht Senior kunt verwachten. Wanneer kunt u behandeld worden bij Altrecht Senior, Ambulant? Ambulant

Nadere informatie

De zorg moet steeds beter.

De zorg moet steeds beter. De zorg moet steeds beter. De tekst is in Taal voor allemaal. Ons Tweede Thuis heeft afspraken over goede zorg. Jij krijgt zorg. Ons Tweede Thuis geeft de zorg. Een ander woord voor zorg is hulp. Bij wonen.

Nadere informatie

Inzet ZorgkaartNederland. Geverifieerde waarderingen verzamelen met ZorgkaartNederland

Inzet ZorgkaartNederland. Geverifieerde waarderingen verzamelen met ZorgkaartNederland Inzet ZorgkaartNederland Geverifieerde waarderingen verzamelen met ZorgkaartNederland Inzet ZorgkaartNederland Geverifieerde waarderingen verzamelen op ZorgkaartNederland Inleiding 3 Wat is ZorgkaartNederland?

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Daar wordt iedereen blij van! betrokkenheid respect saamhorigheid

Vrijwilligerswerk. Daar wordt iedereen blij van! betrokkenheid respect saamhorigheid Vrijwilligerswerk Daar wordt iedereen blij van! betrokkenheid respect saamhorigheid Vrijwilligerswerk: dankbaar werk! Bent u die vrijwilliger die onze bewoners in het zonnetje wil zetten? Kies dan voor

Nadere informatie

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW Samen bruggen bouwen Het manifest: de basis van en voor SDW Inhoud Samen bruggen bouwen 10 4 6 De basis van en voor SDW Waarom bestaat SDW? 8 Waar willen we naar toe? Van waaruit handelen wij? Onze belofte

Nadere informatie

Gemeente Nieuwkoop Hoe organiseer en structureer ik mijn huishouden?

Gemeente Nieuwkoop   Hoe organiseer en structureer ik mijn huishouden? Hoe organiseer en structureer ik mijn huishouden? Ik zoek een daginvulling of wil vrijwilligerswerk doen. Hoe vind ik dat? Gemeente Nieuwkoop T 088 900 4567 WWW.TOMINDEBUURT.NL Tom in de buurt is er voor

Nadere informatie

Checklist mantelzorgoverbelasting laaggeletterde ouderen

Checklist mantelzorgoverbelasting laaggeletterde ouderen Checklist mantelzorgoverbelasting laaggeletterde ouderen Voor wijkteams en huisartsenpraktijken Veel mantelzorgers zijn zelf ook patiënt Hogere therapietrouw kan door verbetering mantelzorgsituatie Eenvoudige

Nadere informatie

Nummer december t/m 15 december 2016

Nummer december t/m 15 december 2016 Nummer 50 09 december t/m 15 december 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 De Zorgboog doet mee

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Daar wordt iedereen blij van! Nabij Vertrouwd Gastvrij

Vrijwilligerswerk. Daar wordt iedereen blij van! Nabij Vertrouwd Gastvrij Vrijwilligerswerk Daar wordt iedereen blij van! Vrijwilligerswerk: daar wordt iedereen blij van! Eens iets doen voor een ander. Daar wordt iedereen blij van. Die ander, omdat ie geholpen is. En de vrijwilliger

Nadere informatie

Samen beter in Ewoud Wonen, welzijn en zorg in IJsselstein

Samen beter in Ewoud Wonen, welzijn en zorg in IJsselstein Samen beter in Ewoud Wonen, welzijn en zorg in IJsselstein Meneer Zijlstra krijgt vaak bezoek van zijn kleinzoon Stijn. Samen voeren zij de dieren in de dierenweide. Wonen bij Vecht en IJssel betekent

Nadere informatie

In verwachting. momenten en herinneringen. Daarom luisteren we eerst naar jullie wensen en vullen daarna in overleg de kraamzorg

In verwachting. momenten en herinneringen. Daarom luisteren we eerst naar jullie wensen en vullen daarna in overleg de kraamzorg Kraamzorg In verwachting Hartelijk gefeliciteerd met je zwangerschap! Een spannende tijd is aangebroken waarin veel verandert. De geboorte lijkt nog ver weg, maar het is nu tijd om een aantal praktische

Nadere informatie

Alles voor dementie Zorg in elke fase

Alles voor dementie Zorg in elke fase Alles voor dementie Zorg in elke fase Als vergeten gewoon wordt Dementie is, voor alle betrokkenen en in alle fasen, een ingrijpende ziekte. Na de diagnose is er schrik en verwarring. U zult veel vragen

Nadere informatie

De zorg moet steeds beter.

De zorg moet steeds beter. De zorg moet steeds beter. De tekst is in Taal voor allemaal. Je zorg-aanbieder 1 heeft afspraken over goede zorg. Jij krijgt zorg. Je zorg-aanbieder geeft de zorg. Een ander woord voor zorg is hulp. Bij

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015

Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015 Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015 Jaarplan ASVZ 2015 eenvoudige versie Met elkaar in 2015! Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2015 gaan doen, en wat beter of anders kan

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid AYA Thuiszorg B.V.

Mantelzorgbeleid AYA Thuiszorg B.V. 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 : Visie op werken met mantelzorgers Hoofdstuk 2 : Wat kunnen mantelzorgers doen bij AYA Thuiszorg? Hoofdstuk 3 : Ondersteuning van mantelzorgers Hoofdstuk 4 : Mantelzorg en

Nadere informatie

Digitale Walvisgeluiden najaar 2010

Digitale Walvisgeluiden najaar 2010 Hoe maken we interne audits effectiever? Er gaat best wat tijd en energie zitten in interne kwaliteitsaudits. Je mag dus verwachten dat het ook wat oplevert. Gelukkig is dat vaak ook wel zo, zeker in de

Nadere informatie

Stad met een hart. Ontmoeting en Dagbesteding voor Ouderen in Amersfoort

Stad met een hart. Ontmoeting en Dagbesteding voor Ouderen in Amersfoort Stad met een hart Ontmoeting en Dagbesteding voor Ouderen in Amersfoort Ontmoeting en Dagbesteding voor Ouderen In deze folder leest u: wat u van Ontmoeting en Dagbesteding voor ouderen kunt verwachten;

Nadere informatie

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur.

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur. Nieuwsbrief 23 juni 2017 Goedemiddag In de vijf weken dat ik werkzaam ben voor De Kameleon heb ik ervaren dat er, naast het uitzien naar de nieuwe school en de start van De Kameleon, ook onrust is bij

Nadere informatie

Leven lang lef! RSZK/Kempenlef

Leven lang lef! RSZK/Kempenlef Leven lang lef! Mensen worden steeds ouder. Er komen dus steeds meer ouderen (65+) bij. Dit noemen we vergrijzing. Vroeger gingen ouderen in een bejaardenhuis of verzorgingshuis wonen. Deze huizen bestaan

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. Ter info: Het Wiekendje zal voortaan op donderdag uitkomen! In dit nummer: 10 september 2015 2015-2016

Wiekendje. Vanuit het MT. Ter info: Het Wiekendje zal voortaan op donderdag uitkomen! In dit nummer: 10 september 2015 2015-2016 Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl jaarboekmolenven@hotmail.nl 10 september 2015 2015-2016 Ter info: Het Wiekendje zal voortaan op donderdag uitkomen! Interessante

Nadere informatie

Nummer t/m 22 december 2016

Nummer t/m 22 december 2016 Nummer 51 16 t/m 22 december 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nominatie Zorgboog als Best

Nadere informatie

Nummer september t/m 13 september 2018

Nummer september t/m 13 september 2018 Nummer 37 07 september t/m 13 september 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Nieuwe directeur

Nadere informatie

Organisatie Verbeter Cyclus

Organisatie Verbeter Cyclus Organisatie Verbeter Cyclus Creëer uw eigen verbetercultuur Creëer uw eigen verbetercultuur Succesvolle organisaties creëren een positieve verbetercultuur! Zij luisteren goed naar de cliënten en hun netwerk

Nadere informatie

De nieuwe zorgmedewerker

De nieuwe zorgmedewerker Werkblad De nieuwe zorgmedewerker De zorg verandert in snel tempo. Ook jouw rol als verzorgende of helpende verandert: meer aandacht voor individuele cliënten en hun netwerk. Werken met een zorg-leefplan

Nadere informatie

ASTER Vrijwilligers bieden mantelzorgers een paar uurtjes voor zichzelf

ASTER Vrijwilligers bieden mantelzorgers een paar uurtjes voor zichzelf ASTER Vrijwilligers bieden mantelzorgers een paar uurtjes voor zichzelf Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord ASTER Vrijwilligers bieden

Nadere informatie

De wet BOPZ* binnen Zorggroep Sint Maarten; van opname tot verblijf op een psychogeriatrische afdeling.

De wet BOPZ* binnen Zorggroep Sint Maarten; van opname tot verblijf op een psychogeriatrische afdeling. De wet BOPZ* binnen Zorggroep Sint Maarten; van opname tot verblijf op een psychogeriatrische afdeling. * Wet Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen deel je leven Uitgave april 2014 Waarom

Nadere informatie

Producten- en Dienstencatalogus 2017

Producten- en Dienstencatalogus 2017 Producten- en Dienstencatalogus 2017 Voor thuiswonenden December 2016 Inhoud Voorwoord blz. 3 Thuiszorg blz. 5 Huishoudelijke zorg blz. 6 Dagbesteding blz. 7 Behandeling blz. 8 Maaltijd aan huis blz. 9

Nadere informatie

Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening. Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland

Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening. Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland Sint Annaland, augustus 2007 Informatiebrochure Aanbod Zorg-en dienstverlening De Schutse De doelstelling van de

Nadere informatie

Wonen, Welzijn en Zorg voor mensen met dementie. Scholingsprogramma

Wonen, Welzijn en Zorg voor mensen met dementie. Scholingsprogramma Wonen, Welzijn en Zorg voor mensen met dementie Scholingsprogramma 24 februari 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Visiedag Raden van Bestuur en medewerkers... 5 2. Inspiratiebijeenkomst op locatie...

Nadere informatie

Nummer september t/m 06 oktober 2016

Nummer september t/m 06 oktober 2016 Nummer 40 30 september t/m 06 oktober 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Open dag Hospice de

Nadere informatie

Uw opname bij Antes VERSLAVING

Uw opname bij Antes VERSLAVING Uw opname bij Antes VERSLAVING Uw opname bij Antes U wordt binnenkort opgenomen bij Antes. Of u bent net bij ons opgenomen. We kunnen ons goed voorstellen dat dat best ingrijpend kan zijn. We willen graag

Nadere informatie

Skills in Beeld EVC Rianne Burgers

Skills in Beeld EVC Rianne Burgers Skills in Beeld EVC Rianne Burgers Talentverkenners Jolanda Looije Talenten: verbinden, vertrouwen, eigen kracht en inzicht & helderheid. Rick Wagner Talenten: ik kan goed verbinden, mensen met mensen,

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

Nummer december t/m 07 december 2017

Nummer december t/m 07 december 2017 Nummer 49 01 december t/m 07 december 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 ) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Blog Jessica Heuperman,

Nadere informatie

De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving

De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving Ziekenhuizen De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving Product Omgeving Gedrag WELKOM Wat voor manieren zijn er mogelijk om de kwaliteit binnen de horeca outlets van ziekenhuizen te

Nadere informatie

Thuiszorg van Stichting zorgcentrum de Blanckenborg

Thuiszorg van Stichting zorgcentrum de Blanckenborg Thuiszorg van Stichting zorgcentrum de Blanckenborg Welke vormen van zorg kunnen wij u bieden in de thuissituatie? Stichting zorgcentrum de Blanckenborg Eikenlaan 34, 9697 RW Blijham. Tel: 0597-56 55 00

Nadere informatie

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer!

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer! Belangrijke data: 5 september: Kleuterfeest en Schoolreisjes 8 september Laatste werkdag Thea Jongbloed 1 oktober Informatieavond groep 1-; OR-vergadering 3 oktober: Start Kinderboekenweek 5 oktober Dag

Nadere informatie

Dienst Geestelijke Verzorging

Dienst Geestelijke Verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Patiënt en dan? U bent in het ziekenhuis opgenomen en er komt veel op u af. Deze situatie kan veel vragen oproepen en geestelijk behoorlijk zwaar zijn. Als u behoefte hebt

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

De b-learning is bedoeld voor verzorgenden werkzaam in de thuiszorg of in het verpleeg- of verzorgingshuis.

De b-learning is bedoeld voor verzorgenden werkzaam in de thuiszorg of in het verpleeg- of verzorgingshuis. Blended learning mantelzorg, Doelgroep verzorgenden Docentenhandleiding fysieke bijeenkomst Inleiding Zorgen voor een naaste is een liefdevolle en dankbare taak. Mantelzorg, ook wel informele zorg genoemd,

Nadere informatie

De wet BOPZ* binnen Zorggroep Sint Maarten;

De wet BOPZ* binnen Zorggroep Sint Maarten; De wet BOPZ* binnen Zorggroep Sint Maarten; van opname tot verblijf op een psychogeriatrische afdeling. * Wet Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen deel je leven Uitgave december 2015 Waarom

Nadere informatie

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen Thuiszorg Thuiszorg op maat, voor iedereen De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen in de eigen omgeving, en als het nodig is, met hulp van thuiszorg. Pas wanneer dat niet meer

Nadere informatie

verslavings VRIJ LEVEN

verslavings VRIJ LEVEN IEDER MENS IS BESTEMD OM VRIJ TE ZIJN verslavings VRIJ LEVEN INFORMATIE VOOR CLIËNTEN GELOOF IN VRIJHEID WELKOM BIJ TERWILLE BEDANKT VOOR JE AANMELDING BIJ TERWILLE. GOED DAT JE DEZE STAP HEBT GEZET. OM

Nadere informatie

Jaarverslag OR tantelouise 2016

Jaarverslag OR tantelouise 2016 Jaarverslag OR tantelouise 2016 Inhoudsopgave 1. Voorwoord ondernemingsraad 2 2. Woord van de voorzitter 3 3. Speerpunten 2016 4 4. Samenstelling ondernemingsraad 6 5. Vooruitblik 2017 7 6. Filosofie en

Nadere informatie

Visiedocument Zorggroep Almere 2010-2015. Goede maat en juiste toon

Visiedocument Zorggroep Almere 2010-2015. Goede maat en juiste toon Visiedocument Zorggroep Almere 2010-2015 Goede maat en juiste toon 0 2015 2010 2015 2010 2015 0 2015 2010 2015 2010 2015 2010 2015 2010 2015 2010 0 2015 2010 2015 2010 2015 2010 2015 2010 2015 2010 2015

Nadere informatie