Han Rozemeijer: sectormanager Ambulancezorg, GGD, veiligheidsregio Kennemerland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Han Rozemeijer: sectormanager Ambulancezorg, GGD, veiligheidsregio Kennemerland"

Transcriptie

1 RAV S NOORD-HOLLAND EN FLEVOLAND KOMEN MET ÉÉN BOVENREGIONAAL GEWONDENSPREIDINGSPLAN In de provincies Noord-Holland en Flevoland zijn vijf Regionale Ambulance Voorzieningen (RAV s) werkzaam, die ieder verantwoordelijk zijn voor de opvang van slachtoffers bij rampen en grote ongevallen. Vijf RAV s, met vijf procedures die net even anders waren. Het Grootschalige Geneeskundige Bijstand-model, een initiatief van Ambulancezorg Nederland, was de aanleiding om met betrokken partijen in de verschillende veiligheidsregio s een stap verder te gaan en gewondenspreiding bovenregionaal te gaan organiseren. De GHOR en de twee netwerken acute zorg in de regio, maakten de samenwerking compleet. Een succesvolle samenwerking, want het Bovenregionaal Gewondenspreidingsplan werd door het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) op 16 juni jl. formeel vastgesteld. Provinciale nuchterheid gecombineerd met Amsterdamse bravoure bleken elkaar goed aan te vullen. De betrokkenen vertellen vol enthousiasme over het belang van het plan en waar voor hen de belangrijkste accenten liggen. Met elkaar geven zij een volledig beeld van het Bovenregionaal Gewondenspreidingsplan; qua schaalgrootte het eerste in Nederland. Han Rozemeijer: sectormanager Ambulancezorg, GGD, veiligheidsregio Kennemerland De meldkamer van het brongebied heeft, ondersteund door een buddymeldkamer, de totale coördinatie Het Bovenregionaal Gewondenspreidingsplan gaat ervan uit, dat bij een grootschalig incident de meldkamer van het brongebied, ondersteund door een buddymeldkamer, direct de totale coördinatie heeft. Meldkamers moeten vanaf het begin af aan met elkaar samenwerken en dat is meteen de uitdaging van dit nieuwe plan. Alle systemen zijn goed ingericht, iedereen is op de hoogte van wat er moet gebeuren, de buddymeldkamer is geregeld en goed uitgetest maar werkt het ook op het moment van een incident zoals we het uitgedacht hebben? Dat is best spannend. Beleids- en planvorming worden ontwikkeld en geregeld in een koude situatie. Maar elke ramp is anders en heeft zijn eigen dynamiek, die niet te voorspellen is. Een andere uitdaging is de uitlijning met de ketenpartners. Ziekenhuizen moeten betrokken en geïnformeerd worden over het Bovenregionaal Gewondenspreidingsplan; die communicatielijnen gaan we afstoffen. Karin Meijer, Beleidsmedewerker Ketenregie GHOR-bureau Amsterdam-Amstelland Goede ketensamenwerking leidt tot mooie producten

2 Kwaliteit van zorg tijdens een incident zou niet anders moeten zijn dan reguliere zorg. Het uitgangspunt is dat de patiënt in één keer op de juiste plaats komt en de juiste zorg en behandeling krijgt. Het plan zorgt voor een goede spreiding van gewonden, zodat de zorgcontinuïteit in de regio gewaarborgd blijft. Een patiënt met een hartaanval moet ook tijdens of direct na een incident behandeld kunnen worden. Het Bovenregionaal Gewondenspreidingsplan is nu een papieren procedure. In de Amsterdamse regio vindt in november een ketenoefening plaats waarvan het gewondenspreidingsplan een belangrijk onderdeel is. Tijdens de oefening wordt het plan getest met als focus de samenwerking tussen de (buddy)meldkamer en de ziekenhuizen. Het is belangrijk het plan kritisch te blijven bekijken en bij te stellen naar aanleiding van een oefening of een incident. Het Bovenregionaal Gewondenspreidingsplan is een mooi voorbeeld dat goede ketensamenwerking leidt tot mooie producten. Ketenpartners kennen hun rol en weten wat er van hen verwacht wordt. Het gewondenspreidingsplan was eerst een plan van de GHOR, maar valt nu onder de RAV s en dat is een goede zaak. Het is immers hun dagelijkse werk. Arjan Nauta, Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, Ambulancezorg Noord-Holland/Kwartiermaker Meldkamer Ambulancezorg Noord-Holland Eersten in Nederland die gewondenspreiding op deze schaal bovenregionaal geregeld hebben. Gewondenspreiding betekent niets anders dan dat grote aantallen gewonden bij een groot ongeval of een ramp, zo snel mogelijk op de juiste plek, de zorg en behandeling krijgen die ze nodig hebben. Het aanbod van slachtoffers in de eerste twee uur kan de actuele behandelcapaciteit, ook na opstart van de crisisplannen waardoor de medische behandelcapaciteit vergroot wordt, overstijgen. Een goede samenwerking is dan een vereiste, want iedere seconde telt. Ik heb code 30 dan moet iedereen weten dat het gaat om een groot incident met veel slachtoffers. Iedere partij zal dan op dezelfde manier en gelijktijdig opschalen. Zo win je tijd en werk je efficiënt met elkaar. Het klinkt eigenlijk heel logisch, maar we zijn de eersten in Nederland die gewondenspreiding op deze schaal bovenregionaal geregeld hebben.

3 Leo Notenboom, Adviseur Netwerk Acute Zorg Noordwest Praktijk leidend voor het Bovenregionaal Gewondenspreidingsplan Bij de ontwikkeling van het Bovenregionaal Gewondenspreidingsplan is de praktijk leidend geweest. Ervaringen met grootschalige incidenten in onder andere Parijs, Brussel en Berlijn zijn zorgvuldig geanalyseerd. Daar hebben we twee belangrijke zaken van geleerd. Allereerst dat de groep zelfverwijzers volstrekt oncontroleerbaar is. Mensen lopen overal op zoek naar hulp je moet dat niet willen controleren, maar faciliteren. In ons plan hebben we dan ook vastgesteld dat we het dichtstbijzijnde ziekenhuis vrijhouden voor zelfverwijzers. Dat betekent dat dat ziekenhuis niet meedoet in de gewondenspreiding. Een tweede leerpunt is dat de zorgcontinuïteit in de eigen regio gewaarborgd moet blijven. Ook in de weken na een incident. Jan Fillipo Beleidsmedewerker opleidingen RAV Flevoland Een goede spreiding voorkomt dat ziekenhuizen te snel het ZIROP in werking moet stellen Het plan geeft duidelijke spelregels voor centralisten en meldkamer medewerkers en daar zijn ze blij mee, dat merk ik nu al aan de positieve feedback die we krijgen. Het is niet meer afhankelijk van een individuele centralist hoe gewondenspreiding ervoor staat. De willekeur is eruit en daarmee is een mooie professionaliseringsslag gemaakt. Iedere organisatie en ketenpartner doet hetzelfde en weet wat hij kan verwachten. Communicatie over het plan sluit aan bij de communicatiekanalen en overlegstructuren die iedere RAV heeft. Binnen Flevoland en Gooi & Vechtstreek gaan we het op drie manieren uitrollen: digitaal via onze Ambuweb, de GGB-mappen op de ambulanceposten en tijdens het werkoverleg, zodat vragen gesteld kunnen worden. We hebben het plan direct opgenomen in ons integrale crisisplan, zodat oefening en uitrol direct meeloopt en ingebed is. Een belangrijk punt van het plan vind ik dat bij grootschalige incidenten slachtoffers niet afgevoerd worden naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, dit in verband met de zelfverwijzers. Dat lijkt logisch, maar is het in de praktijk vaak nog niet. Een goede spreiding, naar actuele behandelcapaciteit en in een grotere regio, voorkomt dat ziekenhuizen te snel het ZIROP in werking moeten stellen en dat de hele organisatie op de kop moet. Zowel in mankracht als financieel.

4 Bovendien vind ik het waardevol om nu partners te kennen waarmee we in de toekomst vergelijkbare projecten bovenregionaal kunnen oppakken. Corina de Groot: Stafadviseur Crisisbeheersing en OTO SpoedZorgNet AMC Duidelijke en gestructureerde communicatie De essentie van het plan is dat gewonden op een andere manier gespreid worden en dat vraagt om een duidelijke en gestructureerde communicatie tussen de meldkamer ambulancezorg van het brongebied en de ziekenhuizen. De nadruk ligt op drie vragen: hoeveel slachtoffers kun je nu kwijt, hoeveel kunnen er naar je toe als je opschaalt en hoe lang duurt het om op te schalen. Drie heel concrete vragen, waar de ziekenhuizen een duidelijk antwoord op kunnen geven. Duidelijke communicatie over het wel of niet kunnen ontvangen van slachtoffers als gevolg van een ramp. Verwachtingen van beide partijen worden gemanaged en dat voorkomt onduidelijkheid en irritatie in een stressvolle situatie. Een kracht van het plan is dat het een breed draagvlak heeft bij traumachirurgen van de betrokken ziekenhuizen. Een belangrijke groep, want zij moeten ervoor zorgen dat hun ziekenhuis de slachtoffers opneemt en behandelt. Bij de presentatie van het plan in het ROAZ, kwam een aantal knelpunten naar voren. Dit was voor ons aanleiding om een aantal traumachirurgen te bezoeken en hun input te verwerken. Tijdens de tweede presentatie in het ROAZ van 16 juni jl. werd het plan enthousiast ontvangen en formeel vastgesteld. Frank Berg: Hoofd Operatie/ plv. Directeur Ambulance Amsterdam Gewondenspreiding niet alleen een Amsterdamse aangelegenheid Bij een ramp wordt al snel gedacht aan een aanslag op Schiphol of in het Centraal Station van Amsterdam of beiden. Dan heb je al twee regio s te pakken, Amsterdam en Kennemerland. Het lijkt dan al snel een Amsterdamse aangelegenheid, maar dat is niet het geval. Rampen gaan over regiogrenzen heen. Als het echt misgaat heb je niet genoeg aan je eigen plan en heb je capaciteit van anderen nodig om bijstand te leveren. Dat is in onze provincies het geval, maar dat zal landelijk gezien ook gelden. De kracht van dit plan is juist dat het van vijf Regionale Ambulance Voorzieningen is, die werkzaam zijn in de provincies Noord-Holland en Flevoland. Het besef is ontstaan dat er meer is dan het AMC en VUmc. Ook op Groningen, Leiden en Utrecht wordt gereden. Ambulance Amsterdam is groot, maar wij hebben s nachts ook maar 19 auto s rijden. Ook wij kunnen het niet alleen.

5

Bovenregionaal Gewondenspreidingsplan. voor de regio s Noord-Holland en Flevoland

Bovenregionaal Gewondenspreidingsplan. voor de regio s Noord-Holland en Flevoland Bovenregionaal Gewondenspreidingsplan voor de regio s Noord-Holland en Flevoland Versie 3.0 : 21 juli 2017 Bekrachtigt : ROAZ 16 juni 2017 Auteurs Frank Berg Jan Filippo Corina de Groot Karin Meijer Arjan

Nadere informatie

Bovenregionaal Gewondenspreidingsplan. voor de regio s Noord-Holland en Flevoland

Bovenregionaal Gewondenspreidingsplan. voor de regio s Noord-Holland en Flevoland Bovenregionaal Gewondenspreidingsplan voor de regio s Noord-Holland en Flevoland Versie 4.0 : 16 maart 2018 Bekrachtigt : ROAZ 16 juni 2017 Auteurs Frank Berg Jan Filippo Corina de Groot Karin Meijer Arjan

Nadere informatie

Procedure communicatie & gewondenspreiding tijdens opgeschaalde zorg / rampopvang

Procedure communicatie & gewondenspreiding tijdens opgeschaalde zorg / rampopvang Procedure communicatie & gewondenspreiding tijdens opgeschaalde zorg / rampopvang Document-informatie onderdeel van het kritische proces opschaling opgesteld door manager MKA & directie Ambulance Amsterdam

Nadere informatie

December 2015 REGIONALE CRISISORGANISATIE VERDER VERSTERKT

December 2015 REGIONALE CRISISORGANISATIE VERDER VERSTERKT December 2015 REGIONALE CRISISORGANISATIE VERDER VERSTERKT GHOR Kennemerland, GGD Kennemerland, het Nederlandse Rode Kruis en de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) hebben hun jarenlange samenwerking

Nadere informatie

Grootschalige Geneeskundige Bijstand Geneeskundige hulpverlening bij grote incidenten

Grootschalige Geneeskundige Bijstand Geneeskundige hulpverlening bij grote incidenten Grootschalige Geneeskundige Bijstand Geneeskundige hulpverlening bij grote incidenten Roel Kerkhoff Beleidsmedewerker GHOR Reggie Diets Regionaal Opleidingscoördinator RAV / Officier van Dienst Geneeskundig

Nadere informatie

Maart 2016 JAAROVERZICHT GRIP-INZETTEN

Maart 2016 JAAROVERZICHT GRIP-INZETTEN Maart 2016 JAAROVERZICHT GRIP-INZETTEN In 2015 heeft GHOR Kennemerland diverse GRIP- en GROP-inzetten geëvalueerd. De evaluaties hebben 40 verbeterpunten opgeleverd om zaken voortaan beter te regelen om

Nadere informatie

Overeenkomst betreffende de samenwerking tussen

Overeenkomst betreffende de samenwerking tussen Overeenkomst betreffende de samenwerking tussen Veiligheidsregio Zeeland & Ziekenhuis ZorgSaam & Ziekenhuis ADRZ. 2/10 Overeenkomst betreffendee de samenwerking tussen de Veiligheidsregio Zeeland en de

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan Crisisbeheersing en OTO Datum : Versie : 1.0 Vastgesteld : Focusgroep ROAZ

Meerjarenbeleidsplan Crisisbeheersing en OTO Datum : Versie : 1.0 Vastgesteld : Focusgroep ROAZ Meerjarenbeleidsplan Crisisbeheersing en OTO 2017-2020 Datum : 25-11-2016 Versie : 1.0 Vastgesteld : Focusgroep 13-10-2016 ROAZ 1 Voorwoord Landelijke en regionale ontwikkelingen maken dat crisisbeheersing

Nadere informatie

Overeenkomst Groene Hart Ziekenhuis - Veiligheidsregio Hollands Midden

Overeenkomst Groene Hart Ziekenhuis - Veiligheidsregio Hollands Midden Overeenkomst Groene Hart Ziekenhuis - Veiligheidsregio Hollands Midden B.7 bijlage 2 Ondergetekenden, en de Veiligheidsregio Hollands Midden, gevestigd te Leiden, rechtsgeldig vertegenwoordigd door drs.

Nadere informatie

CONVENANT. SLOTERVAART ZIEKENHUIS VEILIGHEIDSREGIO Amsterdam-Amstelland SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES

CONVENANT. SLOTERVAART ZIEKENHUIS VEILIGHEIDSREGIO Amsterdam-Amstelland SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES CONVENANT SLOTERVAART ZIEKENHUIS VEILIGHEIDSREGIO Amsterdam-Amstelland SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES 2012 Ondergetekenden: 1. Het Slotervaart, gevestigd te Amsterdam, in deze rechtsgeldig

Nadere informatie

Samen voor de beste zorg

Samen voor de beste zorg Samen voor de beste zorg Introductie TraumaNet AMC ondersteunt, stimuleert en faciliteert alle ketenpartners in de acute zorg met als doel om ervoor te zorgen dat de acute patiënt zo snel mogelijk de best

Nadere informatie

RAV Kennemerland voorbereid op Grootschalige Geneeskundige Bijstand (GGB)

RAV Kennemerland voorbereid op Grootschalige Geneeskundige Bijstand (GGB) December 2016 RAV Kennemerland voorbereid op Grootschalige Geneeskundige Bijstand (GGB) Sinds begin 2016 werken de RAV en Meldkamer Ambulance met de nieuwe landelijke werkwijze Grootschalige Geneeskundige

Nadere informatie

Programma. Even voorstellen. Beeldvorming. De Calamiteiten coördinator VRGZ

Programma. Even voorstellen. Beeldvorming. De Calamiteiten coördinator VRGZ Programma Even voorstellen Beeldvorming De Calamiteiten coördinator VRGZ Even voorstellen Beeldvorming Gemeenschappelijke meldkamer Gelderland-Zuid Brandweer Meldkamer Ambulance Politie Calamiteiten coördinator

Nadere informatie

Inzetvoorstellen en codes

Inzetvoorstellen en codes Inzetvoorstellen en codes GHOR Groningen en de Meldkamer Ambulancezorg werken bij grootschalige calamiteiten met inzetvoorstellen. Een inzetvoorstel geeft aan hoeveel ambulances, functionarissen en eventueel

Nadere informatie

Workshop Elementen van het Gedeelde Geneeskundig Beeld (GGB)

Workshop Elementen van het Gedeelde Geneeskundig Beeld (GGB) Workshop Elementen van het Gedeelde Geneeskundig Beeld (GGB) Ontwerpfase Erik-Jan Broeken Lex Bubbers Inhoud Voorstelronde Resultaten vorige workshop Inventarisa?e van informa?e processen en producten:

Nadere informatie

Notitie GHOR Rotterdam Rijnmond

Notitie GHOR Rotterdam Rijnmond Notitie GHOR Rotterdam Rijnmond Uitgangspunten voor de spoedeisende zorg Paul van Beers Amersfoort 7 april 2014 Aanleiding Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft in 2013 een zogeheten Kwaliteitsvisie Spoedeisende

Nadere informatie

Aanscherpen proces bij regionaal capaciteitsprobleem t.b.v. pilot Amsterdam en Amstelveen. 2.1.

Aanscherpen proces bij regionaal capaciteitsprobleem t.b.v. pilot Amsterdam en Amstelveen. 2.1. Regionale procedure voor het Acuut Zorgportaal, versie 3.1. Afspraken, communicatie en afstemming rondom borging capaciteit (stops) ziekenhuizen in de veiligheidsregio s Amsterdam-Amstelland, Zaanstreek-Waterland,

Nadere informatie

Implementatieplan. bij het. model opschalingsplan ambulancezorg

Implementatieplan. bij het. model opschalingsplan ambulancezorg Implementatieplan bij het model opschalingsplan ambulancezorg Project RAV s voorbereid september 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Omschrijving en doel... 3 1.2 Context... 3 1.3 Uniform opschalingsmodel

Nadere informatie

Ambulancebijstand gewondenspreiding en slachtofferregistratie

Ambulancebijstand gewondenspreiding en slachtofferregistratie Ambulancebijstand gewondenspreiding en slachtofferregistratie OGS symposium 9 oktober 2007 Th. Vullers Aanleiding Enschede Volendam Hercules ramp Deze presentatie hoe werkt ambulance bijstand gewondenspreiding

Nadere informatie

Een terroristische aanslag:

Een terroristische aanslag: Een terroristische aanslag: Zorgsector Brabant in de hoogste versnelling Themabijeenkomst crisisbeheersing & OTO 6 juli 2016 02 Geachte collega, Stel, er vindt een terroristische aanslag plaats in Brabant.

Nadere informatie

Regionaal Overleg Acute Zorg, regio VUmc en AMC

Regionaal Overleg Acute Zorg, regio VUmc en AMC Regionaal Overleg Acute Zorg, regio VUmc en AMC Datum: vrijdag 12 december 2014 Aanvang: 11.00-13.30 uur Locatie: De Veranda, Amsterdam Aanwezigen: Zie bijlage 1 Voorzitters: Prof. Dr. Jaap Bonjer, voorzitter

Nadere informatie

De mate van voorbereiding van zorgaanbieders op rampen en crises

De mate van voorbereiding van zorgaanbieders op rampen en crises De mate van voorbereiding van zorgaanbieders op rampen en crises Bestuurlijke rapportage 2018 Afdeling Steller Vastgesteld door: Crisisbeheersing, team GHOR Roel Kerkhoff Directeur Publieke Gezondheid

Nadere informatie

Wat betekent de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) voor het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ)?

Wat betekent de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) voor het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ)? Wat betekent de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) voor het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ)? Een toelichting voor de acute zorg op de gewijzigde Wet publieke gezondheid Februari 2012 Aanleiding Vanaf

Nadere informatie

Verslag GRIP 2 Evacuatie VUmc

Verslag GRIP 2 Evacuatie VUmc Verslag GRIP 2 Evacuatie VUmc Datum 8 september 2015 Op basis van de inzetverslagen van ingezette functionarissen, GMS en LCMS schetst de GHOR het verloop van het incident en formuleert indien nodig aandachtspunten

Nadere informatie

Kwaliteitskader Crisisbeheersing en OTO

Kwaliteitskader Crisisbeheersing en OTO addendum Kwaliteitskader Crisisbeheersing en OTO De zorgsector aantoonbaar voorbereid op rampen en crises Landelijke Huisartsen Vereniging inhoudsopgave Inhoudsopgave I Voorwoord 5 II Definities III Leeswijzer

Nadere informatie

Regionale ketenfuncties en afspraken Opvang (verdachte) patiënten Ebola Viraal Hemorhagische Koorts (VHK)

Regionale ketenfuncties en afspraken Opvang (verdachte) patiënten Ebola Viraal Hemorhagische Koorts (VHK) Regionale ketenfuncties en afspraken Opvang (verdachte) patiënten Ebola Viraal Hemorhagische Koorts (VHK) Auteur: Opdrachtgever: Expertgroep Ebola / Infectiecommissie UMCG ROAZ Drenthe/Groningen en ROAZ

Nadere informatie

Convenant Ketenpartners Acute Zorg Regio AMC inzake het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ)

Convenant Ketenpartners Acute Zorg Regio AMC inzake het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) Convenant Ketenpartners Acute Zorg Regio AMC inzake het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) Ter vaststelling op 19 juni 2015 Pre-ambule Het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) is een regionaal

Nadere informatie

Aanscherpen proces bij regionaal capaciteitsprobleem t.b.v. pilot Amsterdam en Amstelveen. 2.1.

Aanscherpen proces bij regionaal capaciteitsprobleem t.b.v. pilot Amsterdam en Amstelveen. 2.1. Regionale procedure voor het Acuut Zorgportaal, versie 3.2. Afspraken, communicatie en afstemming rondom borging capaciteit (stops) ziekenhuizen in de veiligheidsregio s Gooi- en Vechtstreek. Versiebeheer

Nadere informatie

CBRN Opleidingsplan SEH afdelingen Ziekenhuizen 2012-2013

CBRN Opleidingsplan SEH afdelingen Ziekenhuizen 2012-2013 CBRN Opleidingsplan SEH afdelingen Ziekenhuizen 2012-2013 Opgesteld door Regionaal CBRN-OTO project Auteur C. de Groot Versie 1.1 Datum 19 juli 2012 INLEIDING Met het regionale CBRN-OTO project wil TraumaNet

Nadere informatie

DE MATE VAN VOORBEREIDING

DE MATE VAN VOORBEREIDING DE MATE VAN VOORBEREIDING ZORGAANBIEDERS OP RAMPEN EN CRISES Bestuurlijke rapportage 2017 Colofon Sector: GHOR Auteur(s): R.L.H. Kerkhoff Datum: Versienummer: Versie 0.1 Status: 1 e concept, 14 mei 2018

Nadere informatie

Incident Monstertruck Haaksbergen

Incident Monstertruck Haaksbergen Tijs Klaassen, Rapid Responder Ambulance Oost OvD-G GHOR Twente Start incident 28 september 2015 15:59:30 uur - Totaal 8 112-meldingen - Tijdens de eerste meldingen wordt door de melders aangegeven dat

Nadere informatie

Landelijk Protocol Coördinatie Grootschalige Brandwonden Incidenten, openbaar

Landelijk Protocol Coördinatie Grootschalige Brandwonden Incidenten, openbaar Landelijk Protocol Coördinatie Grootschalige Brandwonden Incidenten, openbaar Doelstellingen: Het Landelijk Protocol Coördinatie Grootschalige Brandwonden Incidenten (LPCGBI) heeft twee doelstellingen

Nadere informatie

Ambulancehulpverlening in hoofdstedelijk risicogebied Prepareren op bijzondere omstandigheden. Simon Visser teammanager Ambulance Amsterdam

Ambulancehulpverlening in hoofdstedelijk risicogebied Prepareren op bijzondere omstandigheden. Simon Visser teammanager Ambulance Amsterdam Ambulancehulpverlening in hoofdstedelijk risicogebied Prepareren op bijzondere omstandigheden Simon Visser teammanager Ambulance Amsterdam Onderwerpen Grootschalige Geneeskundige Bijstand (Landelijk) Specialisme

Nadere informatie

De GHOR Wij zijn er voor jou. samenwerken aan veiligheid en gezondheid 1

De GHOR Wij zijn er voor jou. samenwerken aan veiligheid en gezondheid 1 De GHOR Wij zijn er voor jou. samenwerken aan veiligheid en gezondheid 1 Dit e-magazine is een kennismaking met de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) van Veiligheidsregio Limburg-Noord;

Nadere informatie

Notulen ROAZ VUmc/AMC

Notulen ROAZ VUmc/AMC Notulen ROAZ VUmc/AMC Datum : Vrijdag 16 juni 2017 Locatie : Veranda, Amstelveenseweg 764, 1081 JK Amsterdam Tijd : 10.00-13.00 uur Voorzitter: : Yvo Roos Welkom en Opening Frank de Groot neemt het woord

Nadere informatie

Gewondenspreidingsplan 2013

Gewondenspreidingsplan 2013 Gewondenspreidingsplan 2013 Versie: december 2013 vastgesteld in ROAZ Groningen, Friesland en Drenthe Gewonden spreidingsplan per 1 januari 2013. Inleiding Na zo n 10 jaar is het gewondenspreidingsplan

Nadere informatie

Concept Convenant Flevoland

Concept Convenant Flevoland Inhoudsopgave Partijen Overwegingen Doel en begrippen Verantwoordelijkheden Grootschalige infectieziektebestrijding Flitsramp (opgeschaalde acute zorg) Psychosociale nazorg bij rampen Gezondheidsonderzoek

Nadere informatie

Crisisplan RAV. Ruud Houdijk, januari 2015

Crisisplan RAV. Ruud Houdijk, januari 2015 Crisisplan RAV Ruud Houdijk, januari 2015 Visie op operationele planvorming Praktijkgericht Vakbekwame professionals, maar meerwaarde door relevante informatie te bieden Alleen vastleggen wat je echt kunt

Nadere informatie

2 e Halfjaarrapportage Focusgroepen ROAZ AMC/VUmc 2017

2 e Halfjaarrapportage Focusgroepen ROAZ AMC/VUmc 2017 2 e Halfjaarrapportage en ROAZ AMC/VUmc 2017 1 Acute Neurologie, CVA In de tweede helft van 2017 heeft de focusgroep CVA één keer vergaderd. Hierbij zijn o.a. de volgende onderwerpen aan bod gekomen: Pilot

Nadere informatie

Kennispublicatie 3. De GHOR als partner voor de geneeskundige keten

Kennispublicatie 3. De GHOR als partner voor de geneeskundige keten Kennispublicatie 3 De GHOR als partner voor de geneeskundige keten 1 Deze kennispublicatie over de GHOR is bedoeld voor alle zorgverleners die een rol kunnen spelen in de opgeschaalde zorg. Het gaat om

Nadere informatie

(Landelijk Model) Regionale overeenkomst

(Landelijk Model) Regionale overeenkomst (Landelijk Model) Regionale overeenkomst VEILIGHEIDSREGIO (GHOR).. en Regionale Ambulancevoorziening.. Opgesteld door : GGD GHOR Nederland en AmbulanceZorg Nederland Datum : 13 juli 2015 Versie : Toelichting

Nadere informatie

De oefening werd georganiseerd door de Veiligheidsregio Kennemerland, ProRail en Schiphol.

De oefening werd georganiseerd door de Veiligheidsregio Kennemerland, ProRail en Schiphol. Oktober 2015 OPERATIONELE COPI-OEFENING IN SCHIPHOL SPOORTUNNEL In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 september was de spoortunnel van Schiphol tijdelijk afgesloten wegens een 'treinbrand'. Het ging

Nadere informatie

Uitkomsten inventarisatie stand van zaken implementatie GROP en OTO bij GGD en

Uitkomsten inventarisatie stand van zaken implementatie GROP en OTO bij GGD en Uitkomsten inventarisatie stand van zaken implementatie GROP en OTO bij GGD en Juni 2011 Aantal verzonden : 28 Aantal ontvangen : 21 Respons : 75 % Stand van zaken GROP 1. Hoe ver is de ontwikkeling van

Nadere informatie

Partijen: Het Röpcke-Zweers ziekenhuis, hierna te noemen 'het ziekenhuis', vertegenwoordigd door mevr. P. Terwijn, lid Raad van Bestuur,

Partijen: Het Röpcke-Zweers ziekenhuis, hierna te noemen 'het ziekenhuis', vertegenwoordigd door mevr. P. Terwijn, lid Raad van Bestuur, Overeenkomst tussen Veiligheidsregio IJsselland en de Saxenburgh Groep, Röpcke-Zweers Ziekenhuis, over de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen, rampen en crises Partijen: Het Röpcke-Zweers ziekenhuis,

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan OTO

Meerjarenbeleidsplan OTO Meerjarenbeleidsplan OTO 2013-2016 Regio Noord-Holland en Flevoland Netwerk Acute Zorg, regio VUmc TraumaNet AMC GHOR Amsterdam-Amstelland GHOR Flevoland GHOR Gooi en Vechtstreek GHOR Kennemerland GHOR

Nadere informatie

De nieuwe GHOR Verantwoordelijkheden van de GHOR en de geneeskundige keten op basis van nieuwe wet- en regelgeving

De nieuwe GHOR Verantwoordelijkheden van de GHOR en de geneeskundige keten op basis van nieuwe wet- en regelgeving De nieuwe GHOR Verantwoordelijkheden van de GHOR en de geneeskundige keten op basis van nieuwe wet- en regelgeving Waarom dit document? Op 1 oktober 2010 is de Wet Veiligheidsregio s (WVR) in werking getreden.

Nadere informatie

Verbindende schakel in rampenbestrijding

Verbindende schakel in rampenbestrijding Verbindende schakel in rampenbestrijding en crisisbeheersing 2 Veiligheidsberaad De voorzitters van de 25 veiligheidsregio s vormen samen het Veiligheidsberaad. Dit landelijke overleg is opgericht in februari

Nadere informatie

Analysemodel Ambulancezorg. Bernd van der Hulst, januari 2015

Analysemodel Ambulancezorg. Bernd van der Hulst, januari 2015 Analysemodel Ambulancezorg Bernd van der Hulst, januari 2015 Inhoud Context en aanleiding Aanloop naar Analysemodel Ambulancezorg Het analysemodel versie 1.0 Stappenoverzicht risicoanalyse Wat zijn de

Nadere informatie

Convenant Ketenpartners Acute Zorg Regio VUmc inzake het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ)

Convenant Ketenpartners Acute Zorg Regio VUmc inzake het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) Convenant Ketenpartners Acute Zorg Regio VUmc inzake het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) Ter vaststelling op 19 juni 2015 Pre-ambule Het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) is een regionaal

Nadere informatie

Visie op crisismanagement in de zorgsector en de toegevoegde waarde van een Integraal Crisisplan. All hazard voorbereid zijn (1 van 3)

Visie op crisismanagement in de zorgsector en de toegevoegde waarde van een Integraal Crisisplan. All hazard voorbereid zijn (1 van 3) Visie op crisismanagement in de zorgsector en de toegevoegde waarde van een Integraal Crisisplan All hazard voorbereid zijn (1 van 3) Versie 1.0 11 november 2014 Voorwoord Zorginstellingen zijn vanuit

Nadere informatie

Samenhang. GHOR Zuid-Holland Zuid. uw veiligheid, onze zorg

Samenhang. GHOR Zuid-Holland Zuid. uw veiligheid, onze zorg Samenhang GHOR Zuid-Holland Zuid uw veiligheid, onze zorg De GHOR (geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio) is belast met de coördinatie, aansturing en regie van de geneeskundige hulpverlening

Nadere informatie

Nieuws over GHOR en opgeschaalde zorg

Nieuws over GHOR en opgeschaalde zorg Nieuws over GHOR en opgeschaalde zorg In dit nummer: Academisering crisisbeheersing publieke gezondheid IFV treedt toe tot programmacollege PSH Kwalificatiedossier Officier van dienst geneeskundig Kwalificatiedossiers

Nadere informatie

VRBZO. Wat doet VRBZO? Zie film

VRBZO. Wat doet VRBZO? Zie film VRBZO Wat doet VRBZO? Zie film Inhoud van de begroting wordt bepaald door Algemeen Bestuur (burgemeesters) Gemeenteraden geven hun zienswijze hierover Gemeentelijke bijdrage 2020: 42,6 mln Verdeling van

Nadere informatie

Nationaal Nummerplan Ambulancezorg Nederland

Nationaal Nummerplan Ambulancezorg Nederland Nationaal Nummerplan Ambulancezorg Nederland Versie 5.4 Februari 2016 Nationaal nummerplan Ambulancezorg Nederland versie 5.4 Referentie: Landelijk Kader Fleetmap C2000 versie 2015 Uniform Begrippenkader

Nadere informatie

LEIDRAAD OTO ONTWIKKELD VOOR DE ZIEKENHUIZEN

LEIDRAAD OTO ONTWIKKELD VOOR DE ZIEKENHUIZEN LEIDRAAD OTO ONTWIKKELD VOOR DE ZIEKENHUIZEN WAT BETEKENDE DIT VOOR DE AZO-REGIO: WERVEN VAN ROP FUNCTIONARISSEN CRASH TURKISCH AIRLINES 25 FEBRUARI 2009 ONDER DE SLACHTOFFERS WAREN DE 3 PILOTEN EN 1

Nadere informatie

Veiligheidsregio in-zicht Basisvoorzieningen op orde 2e trimester

Veiligheidsregio in-zicht Basisvoorzieningen op orde 2e trimester Veiligheidsregio in-zicht 2017-2 Basisvoorzieningen op orde 2e trimester Voorwoord Inleiding Voor u ligt een overzicht van de prestatie-indicatoren en kengetallen van Veiligheidsregio Noord- Holland Noord.

Nadere informatie

Veiligheidregio s en zorginstellingen Samen werken aan zorgcontinuïteit

Veiligheidregio s en zorginstellingen Samen werken aan zorgcontinuïteit Veiligheidregio s en zorginstellingen Samen werken aan zorgcontinuïteit Ivonne Vliek Veiligheidsregio Utrecht i.vliek@vru.nl / 088-878 4137 GHOR BGC Geneeskundige Hulpverlening Bureau Gemeentelijke Crisisbeheersing

Nadere informatie

Model opschalingsplan ambulancezorg. RAV S VOORBEREID Juni 2014

Model opschalingsplan ambulancezorg. RAV S VOORBEREID Juni 2014 Model opschalingsplan ambulancezorg RAV S VOORBEREID Juni 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 1.1 Omschrijving en doel... 4 1.2 Context... 4 1.3 Referenties... 4 1.4 Uniformiteit... 5 1.5 Implementatie...

Nadere informatie

Voorzitters: Dr. Frank Bloemers, voorzitter ROAZ VUmc Prof. Dr. Carel Goslings, voorzitter ROAZ AMC

Voorzitters: Dr. Frank Bloemers, voorzitter ROAZ VUmc Prof. Dr. Carel Goslings, voorzitter ROAZ AMC Regionaal Overleg Acute Zorg, regio VUmc en AMC Datum: vrijdag 19 juni 2015 Aanvang: 11.00 13.00 uur Locatie: De Veranda, Amstelveenseweg 764, Amsterdam Aanwezigen: Zie bijlage 1 Voorzitters: Dr. Frank

Nadere informatie

Regionale procedure voor het Acuut Zorgportaal voor verlosafdelingen, v. 2.0

Regionale procedure voor het Acuut Zorgportaal voor verlosafdelingen, v. 2.0 Regionale procedure voor het Acuut Zorgportaal voor verlosafdelingen, v. 2.0 Afspraken, communicatie en afstemming rondom borging capaciteit verlosafdelingen Versiebeheer Versie Datum Status 2.0 1-10-18

Nadere informatie

Programma Geneeskundige hulpverlening Veiligheidsregio Utrecht

Programma Geneeskundige hulpverlening Veiligheidsregio Utrecht In Zorg Verbonden Programma Geneeskundige hulpverlening Veiligheidsregio Utrecht 2012-2015 Programma GHOR, 2012-2015,AB maart 2012 1. Aanleiding en doelstelling programma 2. Inleiding 3. Positie van de

Nadere informatie

Juni Nu breder digitaal witte crisisinformatie

Juni Nu breder digitaal witte crisisinformatie Juni 2017 Nu breder digitaal witte crisisinformatie Op dinsdag 2 mei is in Kennemerland het Landelijk Crisis Management Systeem Geneeskundig Zorg (LCMS-GZ) operationeel gegaan. Deelnemende partijen zijn

Nadere informatie

BOSZ. BASIS OPLEIDING SLEUTELFUNCTIONARISSEN ZIROP Netwerk Acute Zorg regio VUmc INFORMATIE VOOR DEELNEMERS

BOSZ. BASIS OPLEIDING SLEUTELFUNCTIONARISSEN ZIROP Netwerk Acute Zorg regio VUmc INFORMATIE VOOR DEELNEMERS BOSZ BASIS OPLEIDING SLEUTELFUNCTIONARISSEN ZIROP Netwerk Acute Zorg regio VUmc 2015 INFORMATIE VOOR DEELNEMERS Inhoudsopgave Algemene gegevens... 3 Accreditatie... 3 Algemene doelen... 3 Concretisering

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Regionale dienst openbare gezondheidszorg Hollands Midden Nr. 559 4 oktober 2017 Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg

Nadere informatie

Veiligheidsregio in-zicht 2017 Basisvoorzieningen op orde

Veiligheidsregio in-zicht 2017 Basisvoorzieningen op orde 1 180706 AB 5 B5 Veiligheidsregio in-zicht 2017.pdf Veiligheidsregio in-zicht 2017 Basisvoorzieningen op orde Voorwoord Voor u ligt een overzicht van de prestatie-indicatoren en kengetallen van Veiligheidsregio

Nadere informatie

Productenboek Basisvoorzieningen GHOR Veiligheidsregio NHN

Productenboek Basisvoorzieningen GHOR Veiligheidsregio NHN Productenboek Basisvoorzieningen GHOR Veiligheidsregio NHN versie 3 april 2014 Productenboek Basisvoorzieningen GHOR Veiligheidsregio NHN Over dit document Versie 3 april 2014 Inhoud Het productenboek

Nadere informatie

Beslisnotitie Veiligheidsregio Hollands Midden

Beslisnotitie Veiligheidsregio Hollands Midden B.1 1. Algemeen Onderwerp: Beslisnotitie Veiligheidsregio Hollands Midden Implementatie Slachtoffer Informatie Systematiek (SIS) in de VRHM en opzeggen convenanten Nederlandse Rode Kruis Opgesteld door:

Nadere informatie

1. Samenvatting voorstel De Wet veiligheidsregio's art.33 lid 2 stelt dat het bestuur van de Veiligheidsregio en de in die regio

1. Samenvatting voorstel De Wet veiligheidsregio's art.33 lid 2 stelt dat het bestuur van de Veiligheidsregio en de in die regio B.5 1. Samenvatting voorstel De Wet veiligheidsregio's art.33 lid 2 stelt dat het bestuur van de Veiligheidsregio en de in die regio werkzame instellingen, zorgaanbieders, ambulancevervoerders en diensten.

Nadere informatie

CONVENANT SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES. Huisartsen Noord-Holland Noord. Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

CONVENANT SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES. Huisartsen Noord-Holland Noord. Veiligheidsregio Noord-Holland Noord CONVENANT SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES Huisartsen Noord-Holland Noord en Veiligheidsregio Noord-Holland Noord Pagina 1 van 11 Ondergetekenden: Partijen De Veiligheidsregio Noord-Holland

Nadere informatie

Oefenen inzet ambulancezorg bij rampen en grootschalige ongevallen.

Oefenen inzet ambulancezorg bij rampen en grootschalige ongevallen. Oefenen inzet ambulancezorg bij rampen en grootschalige ongevallen. Inleiding Het vermogen om zo goed mogelijk de gevolgen van rampen en grootschalige, zware ongevallen te bestrijden vergt van onder meer

Nadere informatie

Programma van eisen door GHOR en GGD aan toekomstige Landelijke Meldkamerorganisatie

Programma van eisen door GHOR en GGD aan toekomstige Landelijke Meldkamerorganisatie Programma van eisen door GHOR en GGD aan toekomstige Landelijke Meldkamerorganisatie Datum: 17 december 2015 1. Inleiding. Dit programma geeft aan welke eisen er vanuit de opgeschaalde geneeskundige hulpverlening

Nadere informatie

NAZL. netwerk acute zorg Limburg en de rol van het ROAZ. 3 november 2015, kennisplatform loggers&plotters. dr. Miranda Dirx

NAZL. netwerk acute zorg Limburg en de rol van het ROAZ. 3 november 2015, kennisplatform loggers&plotters. dr. Miranda Dirx NAZL netwerk acute zorg Limburg en de rol van het ROAZ 3 november 2015, kennisplatform loggers&plotters dr. Miranda Dirx Historie (1) Vanuit regionalisatie traumazorg (1998) zijn de traumacentra ontstaan.

Nadere informatie

Soort Document: Procedure (dynamisch) Datum: van 13

Soort Document: Procedure (dynamisch) Datum: van 13 Versie: 1.0 Soort Document: Procedure (dynamisch) Code: AZE.ROAZ.05 Onderwerp/titel: Raamwerk Regionaal Beheersplan Zorgcontinuïteit Dienst/afdeling: Netwerk Acute Zorg Euregio Status: Datum: Pagina: Aantal

Nadere informatie

DE MATE VAN VOORBEREIDING

DE MATE VAN VOORBEREIDING DE MATE VAN VOORBEREIDING ZORGAANBIEDERS OP RAMPEN EN CRISES Bestuurlijke rapportage 2016 Colofon Sector: GHOR Auteur(s): J. Luermans Datum: Versienummer: Versie 5.0 Status: Definitief d.d. 17 oktober

Nadere informatie

Gewondenspreidingsplan. Ambulancezorg Rotterdam Rijnmond RAV Zuid-Holland Zuid

Gewondenspreidingsplan. Ambulancezorg Rotterdam Rijnmond RAV Zuid-Holland Zuid Gewondenspreidingsplan Ambulancezorg Rotterdam Rijnmond RAV Zuid-Holland Zuid Conceptversie 0.9, februari 2015 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Nut en noodzaak gewondenspreiding... 3 1.2 Verantwoordelijkheden...

Nadere informatie

1 e Halfjaarrapportage Focusgroepen ROAZ AMC/VUmc 2017

1 e Halfjaarrapportage Focusgroepen ROAZ AMC/VUmc 2017 1 e Halfjaarrapportage en ROAZ AMC/VUmc 2017 Neurologie, CVA Cardiologie, AMI In de eerste helft van 2017 heeft de focusgroep CVA één keer vergaderd. Hierbij zijn o.a. de volgende onderwerpen aan bod gekomen:

Nadere informatie

Acute Zorg aan Vluchtelingen. Symposium 22 maart 2016 Deventer

Acute Zorg aan Vluchtelingen. Symposium 22 maart 2016 Deventer Acute Zorg aan Vluchtelingen Symposium 22 maart 2016 Deventer Op zoek naar antwoorden Waar moet je rekening mee houden wanneer je een vluchteling met een acute zorgvraag behandelt? Welke afspraken zijn

Nadere informatie

Notitie ten behoeve van implementatie en OTO-aanpak van de handreiking: Opvang chemisch besmette patiënten op de SEH

Notitie ten behoeve van implementatie en OTO-aanpak van de handreiking: Opvang chemisch besmette patiënten op de SEH Notitie ten behoeve van implementatie en OTO-aanpak van de handreiking: Opvang chemisch besmette patiënten op de SEH In opdracht van Netwerk Acute Zorg Zwolle en haar regionale ziekenhuispartners Versie:

Nadere informatie

Programma espoed. Gert Koelewijn Project Manager 23 november 2012

Programma espoed. Gert Koelewijn Project Manager 23 november 2012 Programma espoed Gert Koelewijn Project Manager 23 november 2012 Boodschap Voor het verbeteren van de medicatieveiligheid in de acute zorg zijn standaarden beschikbaar. Zij hebben gegevens nodig Inhoud

Nadere informatie

Gewondenspreidingsplan 2016

Gewondenspreidingsplan 2016 Gewondenspreidingsplan 2016 Auteur: R. de Vos, Medisch Manager Ambulancezorg, namens de regionale werkgroep Gewondenspreidingsplan Datum: 19 mei 2016 Status: Vastgesteld ROAZ Friesland 19 april 2016 Vastgesteld

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst. Huisartsenzorg. GHOR Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond

Samenwerkingsovereenkomst. Huisartsenzorg. GHOR Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond Samenwerkingsovereenkomst Huisartsenzorg en GHOR Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond Vastgesteld op 1 juli 2013 te Rotterdam Inhoudsopgave I. Partijen... 3 II. Overwegingen... 3 III. Doel en begrippen...

Nadere informatie

Februari Themamiddag Terrorisme Gevolg Bestrijding

Februari Themamiddag Terrorisme Gevolg Bestrijding Februari 2017 Themamiddag Terrorisme Gevolg Bestrijding Op 31 januari 2017 heeft GHOR Kennemerland een succesvolle expertmeeting Terrorisme Gevolg Bestrijding (TGB) georganiseerd voor haar crisisfunctionarissen.

Nadere informatie

De gemeenteraad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug in vergadering bijeen op 28 februari 2013.

De gemeenteraad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug in vergadering bijeen op 28 februari 2013. Utrechtse Heuvelrug Utrechtse Heuvelrug Motie Provinciale herindeling De gemeenteraad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug in vergadering bijeen op 28 februari 2013. Overwegende dat: De Minister van Binnenlandse

Nadere informatie

Crisismodel GHOR. Landelijk model voor de invulling van het geneeskundige deel van het regionaal crisisplan. Versie 1.0 Datum 4 juni 2013

Crisismodel GHOR. Landelijk model voor de invulling van het geneeskundige deel van het regionaal crisisplan. Versie 1.0 Datum 4 juni 2013 Crisismodel GHOR Landelijk model voor de invulling van het geneeskundige deel van het regionaal crisisplan. Versie 1.0 Datum 4 juni 2013 Status Definitief Besluit Raad DPG d.d. 26 april 2013 Beheer PGVN

Nadere informatie

Brondocument Netcentrisch Werken Geneeskundige Zorg. Noord-Holland en Flevoland

Brondocument Netcentrisch Werken Geneeskundige Zorg. Noord-Holland en Flevoland Brondocument Netcentrisch Werken Geneeskundige Zorg Noord-Holland en Flevoland Versie 1.0/2018 Colofon Titel : Brondocument Netcentrisch werken Geneeskundige Zorg Versie : 1.0/2018 Datum : 3 augustus 2018

Nadere informatie

Programma Transport en veiligheid Zuid-Holland

Programma Transport en veiligheid Zuid-Holland Programma Transport en veiligheid Zuid-Holland Resultaten en lessen voor de toekomst drs. A.A.M. Brok Voorzitter veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, portefeuillehouder jaar van transport en veiligheid

Nadere informatie

Jaarplan GGD Gooi en Vechtstreek. Bedrijfsonderdeel. Afdeling GHOR. Versie 1.0 Datum 26 maart 2014

Jaarplan GGD Gooi en Vechtstreek. Bedrijfsonderdeel. Afdeling GHOR. Versie 1.0 Datum 26 maart 2014 Jaarplan 2014 Afdeling GHOR GGD Gooi en Vechtstreek Bedrijfsonderdeel GGD Afdeling GHOR Versie 1.0 Datum 26 maart 2014 Status definitief Vaststelling door / datum Veiligheidsbestuur dd. 26 maart 2014 1

Nadere informatie

Plan Noodsituaties Infectieziektebestrijding Havens. Behorende bij het IncidentBestrijdingsplan Noordzeekanaal

Plan Noodsituaties Infectieziektebestrijding Havens. Behorende bij het IncidentBestrijdingsplan Noordzeekanaal Plan Noodsituaties Infectieziektebestrijding Havens Behorende bij het IncidentBestrijdingsplan Noordzeekanaal Versienummer: 1.0 Vastgesteld: 3 juni 2013 Versiebeheer Datum Wijziging Reden wijziging Gewijzigd

Nadere informatie

Convenant. Huisartsenzorg Friesland GHOR Fryslân GGD Fryslân

Convenant. Huisartsenzorg Friesland GHOR Fryslân GGD Fryslân Convenant Huisartsenzorg Friesland GHOR Fryslân GGD Fryslân Inhoudsopgave Partijen Overwegingen Doel en begrippen Verantwoordelijkheden Grootschalige infectieziektebestrijding Flitsramp (opgeschaalde acute

Nadere informatie

Regionaal Crisisplan Deel 2 Geneeskundige zorg

Regionaal Crisisplan Deel 2 Geneeskundige zorg Regionaal Crisisplan Deel 2 Geneeskundige zorg Pagina 1 van 19 Regionaal Crisisplan deel 2 Geneeskundige zorg Veiligheidsregio Hollands Midden Datum: 8 oktober 2018 versie 1.0 GHOR Hollands Midden Auteurs:

Nadere informatie

Bas Leerink. Lid Dagelijks Bestuur Landelijk Netwerk Acute zorg

Bas Leerink. Lid Dagelijks Bestuur Landelijk Netwerk Acute zorg Bas Leerink Lid Dagelijks Bestuur Landelijk Netwerk Acute zorg Nationale Spoedzorg Congres Bas Leerink 8 november 2018 Van papier naar praktijk 3 Ontwikkelingen in de acute zorg Druk op de acute zorgketen;

Nadere informatie

Concept Beleidsplan GHORHM I. van Steensel van Hage, Manager GHORHM Voorstel t.b.v. Algemeen Bestuur Datum 1 december 2016

Concept Beleidsplan GHORHM I. van Steensel van Hage, Manager GHORHM Voorstel t.b.v. Algemeen Bestuur Datum 1 december 2016 B.1 1. Samenvatting voorstel Het Beleidsplan GHORHM 2017 2020 is gebaseerd op de uitwerking van het Regionaal Beleidsplan VRHM 2016-2019, zijnde Strategie en doelen voor de komende beleidsperiode zijn:

Nadere informatie

Notitie inzet NL-Alert

Notitie inzet NL-Alert Notitie inzet NL-Alert In de afgelopen jaren richt de (rijks)overheid zich steeds meer op een betere vorm van informatie aan de burger. In het geval van (dreigende) crises of incidenten is het immers van

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 14 februari 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 14 februari 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Zorgkwaliteit als uitgangspunt

Zorgkwaliteit als uitgangspunt Zorgkwaliteit als uitgangspunt Toekomstvisie ROAZ ZWN Regionale afspraken op basis van draagvlak en mogelijkheden Naar regionale excellente acute zorg Vastgesteld: september 2011 VOORWOORD Het Voorbereidingsoverleg

Nadere informatie

DE MATE VAN VOORBEREIDING

DE MATE VAN VOORBEREIDING DE MATE VAN VOORBEREIDING ZORGAANBIEDERS OP RAMPEN EN CRISES Bestuurlijke rapportage 2015 Colofon Sector: GHOR Auteur(s): J. Luermans Datum: 13 september 2016 Versienummer: Versie 3.0 Status: Definitief

Nadere informatie

Jaarrapport onderzoek patiëntenstromen Monitor aanbod acute patiënten SEH s, RAV s & HAP s Noord-Holland en Flevoland

Jaarrapport onderzoek patiëntenstromen Monitor aanbod acute patiënten SEH s, RAV s & HAP s Noord-Holland en Flevoland Jaarrapport onderzoek patiëntenstromen Monitor aanbod acute patiënten SEH s, RAV s & HAP s Noord-Holland en Flevoland 2013-2016 Juli 2017 Auteurs Drs. E. Toor Dr. J. Berdowski Dr. M. Rhebergen Datum 20

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2013 GHOR Amsterdam-Amstelland voor Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Jaaroverzicht 2013 GHOR Amsterdam-Amstelland voor Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland Jaaroverzicht 2013 GHOR Amsterdam-Amstelland voor Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland Opsteller: Ria Logtenberg Datum: 4 april 2013 Versie: 1.0 Vastgesteld op: 15 april 2014 Inleiding GHOR AA verantwoordt

Nadere informatie

Draaiboek. Voor leerkrachten van de onderbouw

Draaiboek. Voor leerkrachten van de onderbouw Draaiboek Voor leerkrachten van de onderbouw Hartelijk dank voor uw interesse in het project Team Ambulance! Team Ambulance, een initiatief van Regionale Ambulance Voorziening Hollands Midden (RAVHM),

Nadere informatie

Nationaal Nummerplan Ambulancezorg Nederland

Nationaal Nummerplan Ambulancezorg Nederland Nationaal Nummerplan Ambulancezorg Nederland Versie 5.0 April 2009 Nationaal nummerplan Ambulancezorg Nederland versie 5.0 Referentie: Landelijk Kader Fleetmapping C2000 versie 2008/6.1 Versie : 1.0 Definitieve

Nadere informatie