GROEP 3. Even voorstellen. Groep 2/3 Milon van Dommelen(ma, di, wo, vrij) Pamela Plasmeijer (do) Hetty Galle (ondersteuning)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GROEP 3. Even voorstellen. Groep 2/3 Milon van Dommelen(ma, di, wo, vrij) Pamela Plasmeijer (do) Hetty Galle (ondersteuning)"

Transcriptie

1 GROEP 3 Even voorstellen Groep 2/3 Milon van Dommelen(ma, di, wo, vrij) Pamela Plasmeijer (do) Hetty Galle (ondersteuning) Groep 3 Birgit Martens (ma, di) Monique de kort (wo, do, vrij) Marieke Baten (ondersteuning) Overgang van groep 2 naar groep 3 Er verandert veel in groep 3. Zaten de kinderen in groep 2 nog altijd in groepjes, of speelden ze in hoeken, in groep 3 zitten de kinderen vaker frontaal richting het digibord en de juf. In de ochtend worden de lessen klassikaal aangeboden. Iedereen leest, rekent etc. op hetzelfde moment en de kinderen luisteren eerst naar een klassikale instructie. Daarna gaan ze zelfstandig aan het werk. De leerkracht komt dan bij iedereen even naar het werk kijken en biedt hulp waar nodig. Dit betekent dat de kinderen veel luisteren en langere tijd stilzitten. Tussendoor doen we bewegingsspelletjes. Natuurlijk is er ruimte voor samenwerken, overleg en vrij spelen, maar het veel zitten en veel luisteren is toch wel de grootste overgang van groep 2 naar 3.

2 Dagindeling Bij binnenkomst pakken de leerlingen iets uit hun laatje. Als iedereen binnen is openen we de dag door elkaar goedemorgen te wensen en te vragen of er iemand iets belangrijks te vertellen heeft. Dan kijken we samen naar het planbord waarop inzichtelijk is gemaakt wat groep 2 en groep 3 die dag gaan doen. Dit wordt met de kinderen besproken. Hetty is regelmatig aanwezig ter ondersteuning van groep 2 of groep 3. In de middag werken groep 2 en 3 samen. Niet elke dag is hetzelfde maar globaal komen de dagen overeen. Voorbeeld dagindeling groep 2/3 Tijd Ochtend Groep 2 Groep Inloop werkje, ontwikkelingsmateriaal uit de kast (2/3 lokaal) Dictee en schrijven Kringactiviteit (2/3 lokaal) Zelfstandig werken, ontwikkelingsmateriaal uit de kast Buitenspelen met groep1-2 Veilig leren lezen Fruit eten (2/3 lokaal) Fruit eten Eten en start werkles Buitenspelen met groep Werkles (kikkerklas) Rekenen (2/3 lokaal) Tijd middag Groep 2 Groep kringactiviteit kringactiviteit Buitenspelen met groep 3 Buitenspelen groep 2/3 en Buitenspelen met groep 1-2 Ronde 1: taalactiviteit Ronde 1: taal-/rekenactiviteit Ronde 2: rekenactiviteit Ronde 2: spel of creatief Ronde 3: spel of creatief

3 Schrijven Het verbonden schrift leren schrijven vraagt veel van de kinderen. Zowel de grove als de fijne motoriek worden aangesproken en ook de oog- handcoördinatie. Schrijven is echt een technische aangelegenheid. We starten de les centraal met een instructie via het digibord en bespreken de letter die aangeleerd wordt. Wat is moeilijk aan deze letter, waar moet je op letten etc. De letter die we leren schrijven is dezelfde letter die we aanleren tijdens het lezen (de kinderen leren dus de leesletter en de schrijfletter gelijktijdig). Als de zelfstandige verwerking begint, dan gaan de kinderen in de goede schrijfhouding zitten. We proberen de kinderen die het nog niet hebben de goede pengreep aan te leren. Echter, dit is bijna niet te veranderen. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen een ontspannen en leesbaar handschrift ontwikkelen. lezen Leesproces Visuele analyse auditieve analyse auditieve synthese 1. Een kind ziet het woord huis en probeert de losse letters van het woord te herkennen. 2. Het probeert de letters los te verklanken hu ui sss (hakken). 3. Vervolgens gaat het kind de klanken aan elkaar verbinden hu/ui/sss (plakken) en ontdekt dat er het woord huis staat. 4. Het kind geeft dan de betekenis aan het woord.

4 Vervolg lezen Wij leren de kinderen lezen a.d.h.v. de methode Veilig leren lezen en Zo leren kinderen lezen en spellen (ZLKS). Een les ziet er als volgt uit: 1. Introductie woord a.d.h.v. een verhaal 2. Wandplaat + woordstrook 3. Hakken + plakken 4. Digibord software 5. Leesboekje 6. Verwerking werkboekjes 7. Kopieerbladen 8. Klikklakboekje 9. Veilig en vlot 10. Dictee 11. Computer 12. Schrijven rekenen Wij werken met de methode Wereld In Getallen 4 (WIG4). Deze methode is verdeeld in blokken. Iedere dag rekenen we. De rekenlessen bestaan uit instructie in de grote groep en verwerking van de stof in een werkboek, die is veelal individueel. Spelletjes op rekengebied worden in tweetallen of in een kleine groep gedaan. Het handelend rekenen komt vaak aan bod. De kinderen ervaren zo spelenderwijs hoe het rekenen werkt. Dit jaar zijn we gestart om sneller door de stof van de eerste weken te gaan. Hiervoor hebben we gekozen omdat we de afgelopen jaren gemerkt hebben dat de rekenstof in het begin voor de kinderen in groep 3 te langzaam gaat. Na enkele maanden gaat het juist weer te snel. We winnen nu dus tijd om later in het jaar extra te kunnen oefenen als het rekenen moeilijker wordt. Later in het schooljaar is de lesstof verdeeld in niveaus: 2**, 3*** en 3***+. Op onze school zijn richtlijnen voor het verdelen van de kinderen in de niveau groepen. Zo werkt ieder kind op het eigen niveau.

5 Vreedzame school Op onze school wordt gewerkt met de methode Vreedzame school. Het centrale thema van de Vreedzame school is: Het oplossen van conflicten De Vreedzame School wil: Leerlingen meer verantwoordelijk maken Leerlingen een stem geven Leerlingen op eigen benen zetten De klas en school tot een democratische gemeenschap maken, waarin iedereen zich betrokken en verantwoordelijk voelt. Zo een positief sociaal klimaat creëren In de groepen werken we met aap en tijger (handpoppen). Hiermee worden situaties nagespeeld. Kinderen leren hoe ze kunnen handelen in bijvoorbeeld een conflictsituaties. Termen die vooral aan bod komen in groep 3 : Opsteker (compliment) Afbreker Stop hou op Gele, rode, blauw pet, deze kleurpetten helpen de kinderen om te benoemen hoe ze zich voelen tijdens een conflictsituatie en oplossingen te bedenken. DaVinci methode Wij werken in de groepen 3 t/m 8 met de methode DaVinci. We werken bij deze methode vanuit thema s waarbij de vakken geschiedenis, aardrijskunde, techniek, natuur en biologie aan bod komen. Elke donderdag bieden we DaVinci aan tijdens de kringactiviteit. Handvaardigheid Iedere woensdag hebben we handvaardigheid. De lessen bestaan uit knutselen, en tekenen. In groepen krijgen de kinderen op een van deze gebieden opdrachten. De ene groep wordt begeleid door leerkrachten, de andere groep door ouders. Wij zijn dus op zoek naar ouders die mee willen helpen bij de groepen. Op het prikbord hangt een lijst waarop de data staan waarop we hulp nodig hebben.

6 Hulpmiddelen tijdens zelfstandig werken Het volgen van leerlingen Voor het volgen van de ontwikkeling van de leerlingen gebruiken wij: Lezen: aan het eind van iedere kern (3 weken) nemen wij een toets af. De leerling heeft dan 1 minuut de tijd om zoveel mogelijk woorden te lezen. Zo kunnen wij controleren of de leerling de letters en woorden voldoende heeft geautomatiseerd. Voor het eerste rapport nemen we de Herfstsignalering af. Dit is een leestoets waarin letterkennis en woorden en zinnen lezen getoetst worden. In januari en juni nemen wij ook de CITO toetsen DMT (drieminuten toets, in 3 minuten zoveel mogelijk woorden lezen) en AVI (leestekst) af. Rekenen: aan het eind van een blok (4 weken) nemen wij de methodetoets af. We kunnen dan controleren of de aangeboden stof is beheerst. In januari en juni nemen wij ook de CITO rekentoets af. Zien: 2 keer per jaar vullen wij a.d.h.v. stellingen een vragenlijst in over de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Zo kunnen we zien op welk gebied ze zich goed ontwikkelen en waar ze nog meer begeleiding bij nodig hebben. N.a.v. de toetsen bieden wij instructie op niveau > 80 % goed: verdieping % goed: deels extra instructie < 60 % goed: extra verlengde instructie

7 Zorg Heleen Kuiper Intern begeleider, overkoepelend persoon als het gaat over leerlingenzorg. Pamela Plasmeijer Pamela biedt begeleiding aan kinderen die extra uitdaging nodig hebben. Yvette Wijtman/Daphne Buitenkamp Zij zijn onze gedragscoaches. Zij geven tips aan leerkrachten op gebied van sociaalemotionele ontwikkeling. Ouder hulp Bij diverse activiteiten kunnen wij de hulp van ouders goed gebruiken. Via de klassenouders geven wij aan bij welke activiteit wij ouders nodig hebben. Daarnaast zijn er nog een aantal taken die regelmatig terug keren zoals: Luizenouders (iedere maandag na een vakantie) Biebouders (vrijdag/maandag) Hulp bij handvaardigheid Vanaf januari hulp bij AVI lezen Wanneer u klassenouder zou willen worden van een groep, kunt u dit aangeven bij de leerkracht. Ook voor de andere activiteiten kunt u zich opgeven bij de groepsleerkracht. Zij geven dit dan door aan de verschillende werkgroepen. Wij hebben nog dringend hulpouders nodig, willen we de luizencontrole in groep 2/3 kunnen voortzetten. Oudervereniging Zij ondersteunt de school bij de organisatie van activiteiten zoals Sinterklaas en carnaval. Zij regelen ouderhulp voor deze feestactiviteiten. Mocht u lid willen worden van de oudervereniging, dan kunt u zich aanmelden bij de leerkracht van uw kind.

8 Nog wat laatste puntjes U kunt in de ochtend een korte boodschap doorgeven aan de leerkracht van uw kind. Bij voorkeur op een briefje. Graag bij een wijziging van TSO of BSO de leerkracht op de hoogte stellen. Wij hebben iedere dinsdagochtend gym in de Hazelaar. Wilt u er voor zorgen dat uw kind op dinsdag een gymtas met gymkleding en gymschoenen meeneemt. (De gymtassen blijven niet op school). Hetty Galle is een paar keer in de week ter ondersteuning aanwezig in groep 2/3. Dit omdat groep 2 in de ochtend een ander programma heeft dan groep 3 en zo iedere groep voldoende ondersteuning krijgt. In de middag is het programma van groep 2/3 hetzelfde, we passen de activiteiten van de kinderen dan aan op het eigen leerjaar. Nakijken van het werk: de kinderen in groep 3 werken heel hard! De leerkrachten geven zoveel mogelijk feedback tijdens de verwerking van de lessen. Dit is meer effectief dan nakijken en verbeteren na schooltijd. De oefeningen in de werkboeken worden regelmatig nagekeken, maar niet altijd. Een krul wil niet zeggen dat al het werk foutloos is, maar dat de leerkracht het werk heeft gezien. Toetsen worden altijd nagekeken. Dan wordt ook bekeken wat er goed is en wat voor soort fouten er gemaakt zijn. De leerkracht weet dan hoe en waarmee jullie kind een volgende keer geholpen kan worden. Wanneer een kind jarig is, kunt u een afspraak maken met de leerkracht om dit in de klas te vieren. Een feestje duurt ongeveer een kwartier en begint om uur. U bent van harte welkom om aanwezig te zijn. Bibliotheek: de biebtas hoeft niet iedere week mee naar school. Boeken mogen 3 weken geleend worden. Wij gaan iedere maandag naar de schoolbieb. Wij hebben een paar keer per jaar een speelgoedochtend. Dan mogen de kinderen hun speelgoed laten zien en er mee spelen. Op andere dagen vragen wij u geen speelgoed mee te geven. Mocht u nog informatie missen, kijkt u dan eens in de schoolgids. Voelt u zich vrij om na schooltijd de klas in te komen om werkjes van uw kind te bewonderen of vragen te stellen.

GROEP 3. Even voorstellen

GROEP 3. Even voorstellen GROEP 3 Even voorstellen Groep 3 Birgit Martens (ma, di) Monique de kort (wo, do, vrij) Marieke Baten (ondersteuning) Regina Garrido (stagiaire ma, di t/m +/- januari 2018) Groep 2/3 Milon van Dommelen(ma,

Nadere informatie

GROEP 2. Even voorstellen. Hetty Galle (ondersteuning) Groep 1-2 Berenklas Groep 3

GROEP 2. Even voorstellen. Hetty Galle (ondersteuning) Groep 1-2 Berenklas Groep 3 GROEP 2 Even voorstellen Groep 2/3 Milon van Dommelen (ma, di, wo, vrij) Pamela Plasmeijer (do) Hetty Galle (ondersteuning) Groep 1-2 Giraffenklas Inge Hoekstra(ma en di) Danielle Jeurissen(wo, do en vr)

Nadere informatie

GROEP 3. Niet elke dag is hetzelfde maar we proberen wel dezelfde structuur aan te houden.

GROEP 3. Niet elke dag is hetzelfde maar we proberen wel dezelfde structuur aan te houden. GROEP 3 Even voorstellen Groep 3a Milon van Dommelen (ma, di, do, vrij) Pamela Plasmeijer (wo) Groep 3b Anne Willemen (ma,di) Daniëlle Jeurissen (wo, do vrij) Ondersteuning Jeroen Büller (maandagmiddag)

Nadere informatie

GROEP 1/2. Even voorstellen. Extra ondersteuning: Groep 1-2 Berenklas. Groep 1-2b Vlinderklas Sonja Ulehake(ma en di) Ellyan Heirman (wo, do en vr)

GROEP 1/2. Even voorstellen. Extra ondersteuning: Groep 1-2 Berenklas. Groep 1-2b Vlinderklas Sonja Ulehake(ma en di) Ellyan Heirman (wo, do en vr) GROEP 1/2 Even voorstellen Groep 1-2 Berenklas Mirjam Vermeulen(ma, di, om de woensdag) Judy Boer (om de woensdag, do en vr) Extra ondersteuning: Marieke Baten (ma of di, iedere groep ongeveer 3 kwartier)

Nadere informatie

Groep 3. Fijn, dat jij er bent!

Groep 3. Fijn, dat jij er bent! Groep 3 Fijn, dat jij er bent! Dagplanning Elke dag hebben we een dagplanning, zodat de kinderen kunnen zien wat we die dag gaan doen voorspelbaarheid. Inloop Vanaf 8.20u bent u samen met uw kind welkom.

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans NAAR GROEP 3 Dit schooljaar zit uw kind in groep 3. De groep is dit jaar gecombineerd met groep 4. Wat voor sommige ouders allemaal heel gewoon is, is voor sommigen een nieuwe stap. Wie is hun nieuwe juf,

Nadere informatie

Informatie avond. ouders groep 4 Ichthusschool schooljaar 2014-2015

Informatie avond. ouders groep 4 Ichthusschool schooljaar 2014-2015 Informatie avond ouders groep 4 Ichthusschool schooljaar 2014-2015 Even voorstellen Natascha de Jong maandag, donderdag en vrijdag. ndjong@ichthusbaambrugge.nl Jorne van Ginkel dinsdag en woensdag (eindstage).

Nadere informatie

Vosseschans informatieavond groep 3

Vosseschans informatieavond groep 3 Het rooster. Cora De startactiviteiten en spelcircuit. José Rekenen. Cora Lezen. José Schrijven. Cora Kanjertraining, Kanjer van de week, denkgewoonten, gym, wereldoriëntatie/ creatief/techniek/vrije keus.

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 3a. Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 3! In deze brief wil ik u graag iets meer vertellen over de

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2016-2017 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

De letters die zijn aangeboden hangen op het bord of aan de letterlijn.

De letters die zijn aangeboden hangen op het bord of aan de letterlijn. Algemene zaken De deur staat altijd open voor vragen en / of opmerkingen. Toilet: de kinderen mogen tijdens de werktijd naar het toilet, tijdens instructie / kring niet. Wilt u erop letten dat de kinderen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5.

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5. Informatie groep 5 Algemeen: Leerkrachten: Ellen Moerman maandag, dinsdag en woensdag. Iris Stuur donderdag en vrijdag. Groep 5 De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2014-2015 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

overzicht van algemene en lesinhoudelijke zaken die voor groep 3 van belang zijn

overzicht van algemene en lesinhoudelijke zaken die voor groep 3 van belang zijn overzicht van algemene en lesinhoudelijke zaken die voor groep 3 van belang zijn Zorgstructuur binnen onze school: Cluster 1-2; Nicole Geurts Cluster 3-4; Manon von Berg Cluster 5-6; Josephine Close Cluster

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Thijs Backx Femke de Graef 2 Groep 7: - Belangrijk jaar - Meer eigen verantwoordelijkheid (zelf nakijken) - VO informatie avonden

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

Voorlichtingsavond groep 3b

Voorlichtingsavond groep 3b Voorlichtingsavond groep 3b 08:30 tot 09:00 Beginnen de kinderen met zelfstandig werken. We gebruiken daarbij het kiesbord. Tot aan de voorjaarsvakantie zijn de kinderen zelfstandig bezig met lees spelletjes,

Nadere informatie

Welkom bij de Informatieavond van groep 3

Welkom bij de Informatieavond van groep 3 Welkom bij de Informatieavond van groep 3 Voorlezen is belangrijk Onderzoek wijst uit dat kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen betere leerprestaties hebben op school. Ze zijn gemotiveerd om te

Nadere informatie

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw Algemeen In de onderbouwgroepen wordt ontwikkelingsgericht gewerkt. Hierbij is de interactie tussen leerlingen en leerkracht erg belangrijk. Het is van belang dat leerkrachten steeds nagaan wat de volgende

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3

Informatieboekje groep 3 Informatieboekje groep 3 Schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 3 Aansluitend aan de informatieavond geven wij u graag dit boekje mee. Hierin kunt u (bijna) alles lezen over hetgeen er speelt in groep

Nadere informatie

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 Groep 3/4 Zo gaat dat bij ons in de groep Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 10 Algemene informatie Het binnen komen Om 8:20 uur gaat de deur open. De kinderen hangen hun jas aan de kapstok.

Nadere informatie

Uw kind krijgt te maken met twee groepsleerkrachten: meester Mark Bolte en juf Barbara de Ruijter.

Uw kind krijgt te maken met twee groepsleerkrachten: meester Mark Bolte en juf Barbara de Ruijter. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 3b Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 3! In deze brief willen wij u graag meer vertellen over de

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2015-2016 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc.

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc. Informatie groep ½ Informatie Vooral voor ouders wiens kind voor het eerst naar school gaat is het fijn om te weten hoe alles reilt en zeilt. Vandaar dat we u graag wat praktische en inhoudelijke informatie

Nadere informatie

Welkom. Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje

Welkom. Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje Groep 5 Welkom Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje Voorstellen Groep 5A juf Fleur: maandag, dinsdag en woensdag juf Marijke: donderdag

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieavond groep 1 en 2. Schooljaar september 2016

Informatieavond groep 1 en 2. Schooljaar september 2016 Informatieavond groep 1 en 2 Schooljaar 2016-2017 6 september 2016 LEERKRACHTEN Anita Gunnewijk: maandag, dinsdag en woensdag Miranda Demkes: donderdag en vrijdag Dagindeling Ochtend groep 1 en groep 2

Nadere informatie

Informatie Groep

Informatie Groep Informatie Groep 3 2016-2017 1 Inhoud Algemene informatie... Inhoud vakgebieden... 2 Een nieuwe groep, een nieuw lokaal, andere kinderen, nieuwe juffen.. hieronder treft u de informatie voor het komende

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Informatie Groep 3 2014 2015 leerkrachten: Annette van de Vossenberg

Informatie Groep 3 2014 2015 leerkrachten: Annette van de Vossenberg Informatie Groep 3 2014 2015 leerkrachten: Annette van de Vossenberg op donderdag Marie- José Beek op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag Algemene zaken De deur staat altijd open voor vragen en / of

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Vivian Wenselaar (ma, di) Kim Ariaens (woe, do, vrij) 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der Poel (donderdag)

Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der Poel (donderdag) Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 7 Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der

Nadere informatie

groep 3 de kikkers basisschool Prins Constantijn

groep 3 de kikkers basisschool Prins Constantijn Informatieavond groep 3 de kikkers 2015-2016 basisschool Prins Constantijn Foto klas Foto klas Foto klas 2013-2014 Voorstellen Ingrid Zelle werkt op de maandag en dinsdag. Carla Potters werkt op woensdag

Nadere informatie

Informatie. Heterogene kleutergroep -de kinderen leren van elkaar -de kinderen helpen elkaar en oudsten kunnen dit voordoen.

Informatie. Heterogene kleutergroep -de kinderen leren van elkaar -de kinderen helpen elkaar en oudsten kunnen dit voordoen. Welkom in groep 2 Informatie Heterogene kleutergroep -de kinderen leren van elkaar -de kinderen helpen elkaar en oudsten kunnen dit voordoen. Hulpjes - iedere dag 2 nieuwe kinderen - dagritmekaarten, kalender,

Nadere informatie

Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016

Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016 Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016 Een verzoek: - Naar binnen gaan na de bel, wanneer de leerkracht de deur open maakt. - Aan onze kant op de speelplaats naar binnen en niet binnendoor.

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C.

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. 2015-2016 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. Informatieblad groep 3C Algemeen: - We beginnen s ochtends om half negen. Tot de herfstvakantie mogen de kinderen na de eerste

Nadere informatie

Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep

Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep Datum: 29 oktober 2018 Belangrijke data: Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep Dinsdag, 6 november Einde kledingactie

Nadere informatie

Informatieboekje van groep 5/6

Informatieboekje van groep 5/6 Informatieboekje van groep 5/6 2017-2018 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin aan de orde,

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Informatieavond groep 2/3

Informatieavond groep 2/3 Informatieavond groep 2/3 Programma Even voorstellen Een schooldag in groep 2 Materialen Werkwijze Pravoo- en cito-leerlingvolgsysteem Vragen over groep 2? Groep 2-3, hoe gaat dat in de praktijk? Groep

Nadere informatie

Informatieavond groep 1/2

Informatieavond groep 1/2 Informatieavond groep 1/2 1. Algemeen. - De schooltijden zijn op ma-di-do-vr van 8.45u -12.00u en van 13.15u-15.30u. Op woensdag van 8.45u-12.15u. Vanaf 10 minuten vóór de begintijd bent u van harte welkom

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Informatieboekje groep /2020

Informatieboekje groep /2020 Informatieboekje groep 3 2019/2020 Beste ouder(s), Voor u ligt een informatieboekje van de groepen 3 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van

Nadere informatie

Wat doen we allemaal in groep 3?

Wat doen we allemaal in groep 3? Wat doen we allemaal in groep 3? Maandag en dinsdag: Juf Andrea Woensdag, donderdag en vrijdag: Juf Marije (In verband met het muziekproject zullen gedurende een aantal weken de maandagochtend door juf

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2016-2017 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

informatieavond groep 3a

informatieavond groep 3a informatieavond groep 3a even voorstellen Ester Annieke dinsdag woensdag donderdag Nienke maandag vrijdag Luuk stagiair maandag Algemene informatie School start om 8:30 uur. Er gaat een bel om 8:25 uur.

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3 Informatie over groep 1/2 1. De leerkrachten van groep 1/2/3 en de weekindeling Dit jaar hebben we een combinatiegroep 1/2/3 gemaakt. De kinderen krijgen volgens onderstaand schema les van juf Romp, Britt

Nadere informatie

Informatieavond groep 3 Welkom!

Informatieavond groep 3 Welkom! Informatieavond groep 3 Welkom! Vreedzame school Blok 1: - elkaar leren kennen - opstekers en afbrekers - klassenregels - gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de sfeer en het lokaal Blok 6: Samen en

Nadere informatie

Informatieavond schooljaar Cluster 4

Informatieavond schooljaar Cluster 4 Informatieavond schooljaar 2015-2016 Cluster 4 Even voorstellen: Juf Iris Groep 4B Ma-di-woevrij Juf Anneke Groep 4B do Juf Ellen Groep 4A Ma t/m vrij Juf Yolanda Groep 4A Wo 1x in de 14 dagen En de klassenouders:

Nadere informatie

Ofwel... Wat doen we de hele week en wie staat er voor de groep

Ofwel... Wat doen we de hele week en wie staat er voor de groep Informatieavond groep 4 Hoe, wat, wanneer en wat er verder zo besproken kan worden... Programma Welkom Hoe zit de organisatie van de week in elkaar? Leerstof van dit schooljaar in vogelvlucht Pedagogisch

Nadere informatie

Jaargang 1, nieuwsbrief 4 12 januari jan. Citotoetsen 29 jan. Kerk en school 6 feb. Rapport mee 6-10 feb. Nieuwsbrief van de klas

Jaargang 1, nieuwsbrief 4 12 januari jan. Citotoetsen 29 jan. Kerk en school 6 feb. Rapport mee 6-10 feb. Nieuwsbrief van de klas Jaargang 1, nieuwsbrief 4 12 januari 2017 Agenda Datum Activiteit 16-28 jan. Citotoetsen 29 jan. Kerk en school 6 feb. Rapport mee 6-10 feb. Nieuwsbrief van de klas 13/14 feb. 10 min. gesprekken Gym Elke

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 3-4

Groepsgids. Groep 3-4 Groepsgids Groep 3-4 Wie werk en er in de groepen 3/4: i.heitink@dezonnepoort.nl Tamara van de Berg t.vandenberg@dezonnepoort.nl De Schatgravers maandag dinsdag (gymdag) woensdag donderdag vrijdag / Olaf

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE

BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE Beste ouders/ verzorgers, Hierbij treft u informatie aan over de groepen 1 en 2 van basisschool de Wilde Wingerd. Dit informatiepakket is bedoeld om u een beeld

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken:

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken: Informatie over groep 5 Groep 5A: Juf Maaike (ma, di en wo) Juf Jolanda (do en vr) Groep 5B: Juf Anita (ma, di en wo) Juf Dien (do en vr) Gymles: maandag (van gymleerkracht Elly Buijs) dinsdag (van de

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Welkom bij de informatieavond van groep 7!

Welkom bij de informatieavond van groep 7! Welkom bij de informatieavond van groep 7! Dit zijn wij! Agenda O Even voorstellen O Toelichting op de vakken O Thematisch werken O Inloop O Leerlingenzorg O Thuis O Praktische zaken O Kirsten van Gerven

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2019-2020 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Ouderbrief Groep 3. Nummer 2

Ouderbrief Groep 3. Nummer 2 Ouderbrief Groep 3 Nummer 2 Belangrijke data 17 21 oktober Herfstvakantie 28 oktober Fietscontrole 2 november Dankdag 13 november Kerk-School-Gezinsdienst (9:30 uur) 21 november 10 minuten gesprekken op

Nadere informatie

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster.

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Rekenen Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze

Nadere informatie

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij)

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Groep 3, 2017-2018 In de klas gelden verschillende afspraken - De kinderen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem.

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem. Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 6b Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag en dinsdag) Paula van der Poel (donderdag)

Nadere informatie

Informatie voor de ouders van groep 3

Informatie voor de ouders van groep 3 Informatie voor de ouders van groep 3 Beste ouders, Welkom in groep 3! Een bijzondere en superleuke groep waar de aandacht vooral ligt op het leren lezen! Daarnaast leren we schrijven, rekenen en doen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

11 september 2014. Carin de Beijer Stieneke Bun

11 september 2014. Carin de Beijer Stieneke Bun 11 Carin de Beijer Stieneke Bun De juffen Juf Carin Maandag en dinsdag 16 woensdagen Juf Stieneke Donderdag en vrijdag 22 woensdagen 2 Weektaak Zelfstandig werken Verschillende vakken Eigen werk en tijd

Nadere informatie

Interactie 1. Basiscommunicatie en schriftelijke correctie. Slotdocument

Interactie 1. Basiscommunicatie en schriftelijke correctie. Slotdocument Interactie 1 Basiscommunicatie en schriftelijke correctie Slotdocument Verantwoording: Onder basiscommunicatie verstaan we de vaardigheid van de leerkracht om zo met leerlingen te communiceren dat zij

Nadere informatie

Informatie avond GROEP 3

Informatie avond GROEP 3 Informatie avond GROEP 3 Maandag 7 september 2015 WELKOM! Inhoud informatie avond Voorstellen Groep 3. Twee groepen drie Manier van werken in groep 3 Meerhanden in de klas Vakgebieden Aandachtspuntjes

Nadere informatie

Informatieavond groep 3 2015-2016

Informatieavond groep 3 2015-2016 Informatieavond groep 3 2015-2016 Welkom! Groep 3 Dolfijnen Schooljaar 2015-2016 Even voorstellen Wilry Smeulders: maandag, dinsdag en woensdag wilry.smeulders@eenbes.nl Hilde van Rooij: woensdag, donderdag

Nadere informatie

*Welkom* rmatieavond Groep 1/2. Sint Martinusschool

*Welkom* rmatieavond Groep 1/2. Sint Martinusschool *Welkom* rmatieavond 2016 Groep 1/2 Sint Martinusschool *De bedoeling van deze avond* Voorstellen Margot, Kim en Aybike Verantwoordelijkheid groepen Vertellen over de manier van werken in de groepen 1

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Juf Teatske Juf Marleen Juf Judith Het informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe

Nadere informatie

Informatie over groep 3 en 4

Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 Schooljaar 2015-2016 Wij stellen ons voor Mijn naam is Marie-José Kostense, leerkracht van groep 3/4. Naast de rol van leerkracht vervul ik de rol van taal-leescoördinator

Nadere informatie

Informatieavond groep 5

Informatieavond groep 5 Informatieavond groep 5 Programma Weekindeling Weekplanning Directe instructiemodel Leer en onderwijsbehoeften Diverse vakken De groep Zelfstandigheid Vragen Weekindeling Gemma: Maandag, donderdag & vrijdag

Nadere informatie

Algemene belangrijke zaken

Algemene belangrijke zaken Algemene belangrijke zaken Binnenkomst: de kinderen mogen vanaf 8.15 uur binnen komen om hun tas en hapje en drankje binnen neer te zetten/ op te hangen. Daarna gaan de kinderen naar het plein waar een

Nadere informatie

Bijna jarig! Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals Ik jullie heb liefgehad Johannes 15:12. De Bron. In dit nummer:

Bijna jarig! Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals Ik jullie heb liefgehad Johannes 15:12. De Bron. In dit nummer: De Bron Oktober 2014 Bijna jarig! Jonathan, 15 oktober Sem, 27 oktober Allebei een hele fijne dag! Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals Ik jullie heb liefgehad Johannes 15:12 In dit nummer:

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 5/6

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 5/6 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 5/6 2016-2017 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Welkom bij de informatie- avond van groep 3!

Welkom bij de informatie- avond van groep 3! Welkom bij de informatie- avond van groep 3! Wat doen we in groep 3? Lezen, Veilig Leren Lezen Schrijven, Pennenstreken Rekenen, Wereld in getallen Trefwoord Gym Vreedzame School Creatieve vakken Veilig

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Informatieavond. Groep 7a

Informatieavond. Groep 7a Informatieavond Groep 7a Opbouw van de avond Vakinhoudelijke informatie Bijzonderheden groep 7: 2015-2016 Rekenen Nieuwe methode Wereld in Getallen 4 Hoofdrekenen Cijferen Breuken Meten, tijd en geld Opbouw

Nadere informatie

Informatiefolder nieuwe schooljaar. Algemeen. Dit is de informatiefolder van groep 5a en 5b. Paula van der Poel (donderdag)

Informatiefolder nieuwe schooljaar. Algemeen. Dit is de informatiefolder van groep 5a en 5b. Paula van der Poel (donderdag) Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 5a en 5b Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag t/m woensdag) Paula van der Poel

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie