CAN-interface voor FMS. Inleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CAN-interface voor FMS. Inleiding"

Transcriptie

1 Inleiding CAN-interface voor FMS Dit document bevat informatie over de FMS-standaard. De FMS-standaard is een open interface die door diverse vrachtwagenfabrikanten werd ontwikkeld. FMS- Standard description version 03 wordt ondersteund. De interface van Scania voor FMS-standaardberichten is stekker C137. BELANGRIJK! Inleiding Meer informatie over de FMS-standaard kunt u vinden op Meer informatie over stekker C137 is te vinden in het document C137 Stekker voor FMS. Gedetailleerde informatie over CAN-berichten voor FMS is te vinden in het Engelstalige document CAN Specification for FMS. Voor FMS-standaardberichten is geen verbinding met een andere stekker of CANbus toegestaan. Een onjuiste aansluiting kan functiestoringen veroorzaken. 22: Uitgave 2 nl-nl 1 (10)

2 Inleiding Afkortingen in dit document Afkorting CAN ECU FMS BCI TCO DTCO OBD EOBD TP.CM TP.DT Verklaring Controller Area Network Electronic Control Unit Fleet Management System Bodywork Communication Interface Tachograph Digitale tachograaf met downloadfunctie voor bestuurderskaartinformatie op afstand On-board diagnostics European On-board Diagnostics Transport Protocol - Connection Management Transport Protocol - Data Transfer 22: Uitgave 2 nl-nl 2 (10)

3 Vereisten voor CAN-communicatie met het voertuig Vereisten voor CAN-communicatie met het voertuig In dit deel worden de vereisten voor FMS-CAN-communicatie beschreven. SAE J1939 vormt de basis van het protocol, maar grote delen worden niet geïmplementeerd. Deze delen zijn SAE J (Network Management), hoofddeel van SAE J (Diagnostics) en delen van SAE J (Data Link Layer). Stekker C137 is groen en bevindt zich onder de centrale elektrische eenheid in de cabine. De kabel met in elkaar gedraaide aderparen is blauw-wit. CAN-low wordt aangesloten op pen 9, CAN-high wordt aangesloten op pen 6. Stekker C SAE J Network Management De ruimte voor het adres in een voertuig van Scania is statisch. Daarom is Network Management zoals beschreven in SAE J overbodig. Meer informatie over de stekker is te vinden in het document C137 Stekker voor FMS CAN. Vaste adressering wordt gebruikt overeenkomstig Preferred addresses for Industry group 0, Global and Industry group 1, On-highway Equipment. Bronadressen voor uitrusting die normaal gesproken niet bij het voertuig hoort, voldoen aan de eisen in J1939, ISO of OBD/EOBD Locatie van C137 22: Uitgave 2 nl-nl 3 (10)

4 Vereisten voor CAN-communicatie met het voertuig SAE J Data Link Layer SAE J definieert 5 soorten berichten: Commands - Niet ondersteund. Requests - Niet ondersteund. Broadcast/Response - Alle beschikbare informatie wordt periodiek verzonden. Acknowledgement - Niet ondersteund. Group Functions - Proprietary messages och Multipacket messages, TP.CM, TP.DT, worden ondersteund. N.B.: Overeenkomstig hoofdstuk SAE J , herziene versie juli 1998, moeten prioriteitbits in bericht-id s worden uitgefilterd en door de ontvangers worden genegeerd. Algemene richtlijnen Regeleenheden die zijn aangesloten op een CAN-bus moeten een CAN-busbelasting tot 100% kunnen verwerken met de correcte berichten zonder wezenlijk verlies van functionaliteit of functiestoringen. De CAN-busbelasting mag onder normale omstandigheden nooit hoger zijn dan 80%. Voorkom het sluiten van regelkringen over het CAN omdat de gegarandeerde toegangstijd relatief lang is en snelle regelkringen een grote bandbreedte vergen. Als toch gesloten regelkringen over de CAN worden vereist, moeten ze volledig in staat zijn de benodigde CAN-berichten te verzenden op de halve verzendingsfrequentie. 22: Uitgave 2 nl-nl 4 (10)

5 Stekkers en kabels Stekkers en kabels Scania gebruikt stekkers die voldoen aan de FMS-standaard. Scania maakt gebruik van twee-aderige in elkaar gedraaide draden (40 keer gedraaid per meter) zonder afscherming of mantel. De elektrische eigenschappen (weerstand, impedantie, capacitantie etc.) zijn gedefinieerd in SAE J Physical Layer Light. De kabeldoorsnede voor door de carrosseriebouwer aangebrachte kabels moet minimaal 0,75 mm² zijn in de cabine en 1,5 mm² buiten de cabine. Scania raadt aan de volgende kleuren en markeringen te gebruiken voor de FMS- CAN-netwerkkabels: CAN-low moet worden aangeduid met CAN_L en CAN-high met CAN_H. CAN_L moet wit zijn, CAN_H blauw. Om misverstanden te voorkomen moet de kleur van een kabel hetzelfde blijven zolang het voertuig functioneel is. Meer informatie over de FMS-standaard kunt u vinden op 22: Uitgave 2 nl-nl 5 (10)

6 Aansluiting op FMS-CAN Aansluiting op FMS-CAN Topologie De topologie is feitelijk een buskabel met de nodes aangesloten op het FMS-CANnetwerk van de carrosseriebouwer met minimaal 0,1 meter tussen elke node. De kabels mogen niet langer dan 30 meter zijn (hoofdkabel) tussen de stekker in de vrachtwagen en de regeleenheid met de andere afsluitweerstand. Als er meer dan een regeleenheid wordt aangesloten, mogen de kabels tussen de hoofdkabel en de regeleenheid niet langer zijn dan 3 meter. C137 < 3 m < 30 m > 0.1 m ECU X De kabels moeten zo kort mogelijk zijn om elektromagnetische interferentie zo veel mogelijk te beperken. Het maximale aantal regeleenheden in het FMS-CAN-netwerk van de carrosseriebouwer is 9. ECU Z ECU Y De afbeelding toont het principe van de topologie van het FMS-CAN-netwerk van de carrosseriebouwer. C137 is de stekker die verbinding maakt met het Scania netwerk. ECU X is de FMS-regeleenheid in de carrosserie met een afsluitweerstand. Zie ook het volgende hoofdstuk. 22: Uitgave 2 nl-nl 6 (10)

7 Afsluitweerstanden Afsluitweerstanden Scania ECU X De FMS-CAN-buskabel moet worden aangesloten met een weerstand van 120 ohm op ieder uiteinde, overeenkomstig SAE J Physical Layer. Afhankelijk van de andere regeleenheden die op de CAN-bus zijn aangesloten, moet een afsluitweerstand van 120 ohm in de regeleenheid aanwezig zijn die is aangesloten op de FMS-CAN-interface voor carrosseriebouwers. CAN_H CAN_L R 6 C137 9 R CAN_H CAN_L Als de regeleenheid niet is uitgerust met een interne afsluitweerstand, dan moet een externe afsluitweerstand zo dicht mogelijk bij de regeleenheid worden aangesloten (zie afbeelding). b : Uitgave 2 nl-nl 7 (10)

8 Afsluitweerstanden Afsluiting van de FMS-CAN-bus van de carrosseriebouwer. Voor een storingsvrije communicatie moet er een afsluitweerstand van 120 Ohm aanwezig zijn op ieder uiteinde van de FMS-CAN-bus. Controleer met een multimeter of er een afsluitweerstand is op ieder uiteinde van de FMS-CAN-bus. De weerstand moet 60 ohm zijn (twee 120 ohm weerstanden parallel aangesloten). Een aantal verschillende systemen kunnen worden aangesloten op de kabelboom van de FMS-CAN-bus van de carrosseriebouwer. Bepaalde systemen hebben een ingebouwde afsluitweerstand en andere zijn niet afgesloten. In de tabel wordt aangeduid waar er een afsluitweerstand in stekker C137 of in de regeleenheid die is aangesloten op C137 moet zijn. DTCO Systemen in het voertuig Scania Communicator C200 FMS-CAN-interface Afsluitweerstand in de regeleenheid aangesloten op C137 Nee Nee Ja Ja Ja Nee Ja Nee Ja Ja Ja Nee Nee Ja Ja Ja Ja Nee Nee Ja Ja Ja Nee Ja 22: Uitgave 2 nl-nl 8 (10)

9 Storingsvalidatie van communicatie (time-out) Storingsvalidatie van communicatie (timeout) Voorkom FMS-CAN-communicatie wanneer de contactsleutel in de stand vergrendeld of radio staat. Voorkom ook communicatie tijdens de startprocedure van de regeleenheden die zijn aangesloten op het FMS-CAN-netwerk van de carrosseriebouwer. Tijdens de normale werking mag wanneer de contactsleutel in de rijstand staat een bericht pas als gemist (time-out) worden gevalideerd nadat minimaal 5 keer de berichtperiode is verstreken. Een langere storingsvalidatietijd is toegestaan. Tijdens de motorstart, als de startmotor draait, kan de voedingsspanning extreem laag zijn. Communicatie via FMS-CAN kan dan niet worden gegarandeerd. Daarom mogen geen storingscodes met betrekking tot FMS-CAN-communicatie worden opgeslagen wanneer de systeemspanning onder 18 V ligt. Wanneer de contactsleutel naar de rijstand wordt gedraaid, wordt de FMS-CANcommunicatie gestart binnen ms. Een bericht mag pas als gemist worden beschouwd na ms + 5 x de berichtperiode. Voorbeeld: Als een bericht bijvoorbeeld een periode van 100 ms heeft, dan mag dit pas als gemist worden beschouwd na x 100 = ms. Langere storingsvalidatietijden zijn toegestaan. 22: Uitgave 2 nl-nl 9 (10)

10 Bronadressen Bronadressen De bronadressen in de tabel worden gebruikt voor berichten die vanaf de FMS-CANbus van Scania worden doorgestuurd naar de FMS-CAN-bus van de carrosseriebouwer via de C137-interface. De adressen in de tabel mogen niet worden gebruikt door een andere regeleenheid in het FMS-CAN-netwerk van de carrosseriebouwer. Dit kan tot conflicten en functiestoringen leiden. N.B.: In de tabel worden de momenteel gebruikte adressen weergegeven, maar er kunnen adressen worden toegevoegd. Naam Verklaring Bronadres (Hex) EMS Engine Management System 00 GMS Gearbox Management System 03 BMS Brake Management System 0B RET Retarder 10 ICL Instrument Cluster 17 LAS Locking and Alarm System 1D VIS Visibility System 1E COO Coordinator 27 BWE Bodywork Electrical System E6 SMS Suspension Management System 2F APS Air Processing System 30 TCO Tachograph EE 22: Uitgave 2 nl-nl 10 (10)

CAN-interface voor FMS. Algemeen. Meer informatie over de FMS-standaard kunt u vinden op

CAN-interface voor FMS. Algemeen. Meer informatie over de FMS-standaard kunt u vinden op Algemeen Dit document bevat informatie over de FMS-standaard (Fleet Management System). De FMS-standaard is een open interface die door diverse vrachtwagenfabrikanten werd ontwikkeld. FMS-Standard description

Nadere informatie

CAN-interface voor carrosserie. Algemeen. Meer informatie over aansluitingen vindt u in de volgende documenten:

CAN-interface voor carrosserie. Algemeen. Meer informatie over aansluitingen vindt u in de volgende documenten: Algemeen De CAN-bus (Controller Area Network) die op de CAN-interface is aangesloten voor carrosserie-uitrusting wordt in dit document de externe CAN-bus genoemd. Op dezelfde manier wordt het CAN-netwerk

Nadere informatie

CAN-interface voor carrosserie. CAN-interface voor carrosserie van Scania. CAN-aansluiting. Vereisten voor CAN-communicatie met het voertuig

CAN-interface voor carrosserie. CAN-interface voor carrosserie van Scania. CAN-aansluiting. Vereisten voor CAN-communicatie met het voertuig CAN-aansluiting Bij voertuigen met BWE (Bodywork Electrical System, elektrisch systeem carrosserie) is de CAN-aansluiting voor carrosserie-uitrusting stekker C493, pen 3 (CANlow) en pen 4 (CAN-high). Als

Nadere informatie

Algemene informatie over CAN. Algemeen. Meer informatie over CAN vindt u in de volgende documenten:

Algemene informatie over CAN. Algemeen. Meer informatie over CAN vindt u in de volgende documenten: Algemeen Regeleenheden moeten vaak informatie met elkaar uitwisselen. Gewoonlijk zijn regeleenheden die rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren op elkaar aangesloten. Dit betekent dat, als een regeleenheid

Nadere informatie

Rijverlichting deactiveren

Rijverlichting deactiveren Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie De functie voor deactivering van de rijverlichting wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface carrosserie). De functie kan ofwel door analoge

Nadere informatie

Koppelbegrenzer. Activering met behulp van analoge signalen. Activering via externe CAN

Koppelbegrenzer. Activering met behulp van analoge signalen. Activering via externe CAN Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie De koppelbegrenzingsfunctie wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface carrosserie). De functie kan ofwel door analoge signalen ofwel via

Nadere informatie

Carrosserie-interface. Beschrijving. Carrosserie-interface. BCI (Bodywork Communication Interface)

Carrosserie-interface. Beschrijving. Carrosserie-interface. BCI (Bodywork Communication Interface) Beschrijving Beschrijving Carrosserie-interface Het elektrische systeem van Scania voertuigen is gebaseerd op een aantal regeleenheden die onderling communiceren via een gemeenschappelijk netwerk. Om gebruik

Nadere informatie

Constante motortoerentalbegrenzing

Constante motortoerentalbegrenzing Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Er zijn drie opties voor het activeren van de constante motortoerentalbegrenzing. Als het voertuig is uitgerust met BCI-functionaliteit (Bodywork Communication

Nadere informatie

Activering van zichtbaarheids- en verlichtingsfuncties op afstand

Activering van zichtbaarheids- en verlichtingsfuncties op afstand Functie Functie De volgende zichtbaarheids- en verlichtingsfuncties kunnen op worden geactiveerd: Meer informatie over verlichting vindt u in de documenten Deactivering van rijverlichting en Wisselend

Nadere informatie

Activering EK-krachtafnemer. Algemene informatie

Activering EK-krachtafnemer. Algemene informatie Algemene informatie EK-krachtafnemers worden mechanisch aangedreven door het vliegwiel. Algemene informatie Informatie over hoe krachtafnemers kunnen worden gecombineerd vindt u in het document Krachtafnemercombinaties.

Nadere informatie

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheden

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheden Algemeen Algemeen C493 2 190 281 2 204 973 Het BWE-systeem (elektrisch systeem carrosserie) kan worden uitgebreid met uitbreidingseenheden als meer ingangen en uitgangen nodig zijn dan de BCI-regeleenheid

Nadere informatie

Regeling rijhoogte. Handmatige rijhoogteregeling. Functies voor rijhoogteregeling via BICT

Regeling rijhoogte. Handmatige rijhoogteregeling. Functies voor rijhoogteregeling via BICT Functies Functies Het is mogelijk om de rijhoogte van voertuigen met luchtvering te verhogen of te verlagen door de hoeveelheid lucht in de luchtbalgen te regelen. De rijhoogteregeling kan bijvoorbeeld

Nadere informatie

Activeren voetplaat volgens EN Functie

Activeren voetplaat volgens EN Functie De functie is een klantoptie voor vuilniswagens met een voetplaat. Als de voetplaat wordt geactiveerd aan de hand van deze beschrijving, beschermt de functie personeel op de voetplaat. De functie voldoet

Nadere informatie

Activering krachtafnemer automatische transmissie

Activering krachtafnemer automatische transmissie Functie Functie De functie is bedoeld voor het activeren van de krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en van buiten de cabine. De krachtafnemer wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface

Nadere informatie

Motortoerentalregeling tijdens kiepen. Achtergrondinformatie

Motortoerentalregeling tijdens kiepen. Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Om het manoeuvreren met het voertuig te vergemakkelijken wanneer een haakarm of kiepplatform wordt gebruikt, kan het wenselijk zijn om tijdelijk het motortoerental

Nadere informatie

Aansluiting van alarm op voorbereide bekabeling

Aansluiting van alarm op voorbereide bekabeling De alarmregeleenheid heeft aansluitingen die voorbereid af fabriek kunnen worden verkregen om het aansluiten van de volgende functies mogelijk te maken: Bediening van de centrale vergrendeling van de laadruimte

Nadere informatie

Voertuigsnelheid. Beschrijving

Voertuigsnelheid. Beschrijving Beschrijving Beschrijving Bij voertuigen met een tachograaf kan een extra instrument worden aangesloten om de voertuigsnelheid weer te geven. Aansluiting vindt plaats op pen 5 van stekker C7 in de carrosserieconsole.

Nadere informatie

Activering zoemer op afstand. Beschrijving

Activering zoemer op afstand. Beschrijving Beschrijving Beschrijving De functie Activering zoemer op afstand wordt door de carrosserie-uitrusting gebruikt om de zoemer in het instrumentenpaneel te activeren. Er moet aan de volgende voorwaarde zijn

Nadere informatie

Aansluiten van externe display-instrumenten. Functie PGRT

Aansluiten van externe display-instrumenten. Functie PGRT Functie Functie Gebruikt voor het weergeven en aflezen van voertuiggegevens op display-instrumenten die zich op een andere plaats dan de bestuurdersplaats bevinden. N.B.: De functie kan niet worden gebruikt

Nadere informatie

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheid. IP-classificatie PGRT

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheid. IP-classificatie PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Algemeen Algemeen De communicatie tussen het chassis en de carrosserie verloopt via de configureerbare ingangen en uitgangen

Nadere informatie

Zwaailicht. Algemene beschrijving van de werking. Aangebrachte functie activeren

Zwaailicht. Algemene beschrijving van de werking. Aangebrachte functie activeren Algemene beschrijving van de werking Algemene beschrijving van de werking Het zwaailicht kan op verschillende manieren worden aangesloten, afhankelijk van voor welke van de volgende drie klantopties het

Nadere informatie

Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie

Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie Benaming Benaming De functie Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie (motorstop 2) wordt gebruikt om de motor buiten de cabine af te zetten. Dit is een veiligere functie dan Op afstand activeren

Nadere informatie

Activeren van een EK-krachtafnemer via BWS. Algemene informatie. Veiligheidsvoorwaarden. Permanente veiligheidsvoorwaarden

Activeren van een EK-krachtafnemer via BWS. Algemene informatie. Veiligheidsvoorwaarden. Permanente veiligheidsvoorwaarden Algemene informatie Algemene informatie De functie EK-krachtafnemer activeren is bedoeld voor het activeren voor de door het vliegwiel aangedreven krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en/of vanaf de

Nadere informatie

Activering werkverlichting. Beschrijving. Algemeen. Drukknop achteraf aanbrengen. Aansluitopties PGRT

Activering werkverlichting. Beschrijving. Algemeen. Drukknop achteraf aanbrengen. Aansluitopties PGRT Beschrijving Beschrijving Algemeen De functie Werkverlichting activeren wordt gebruikt om werklampen in en uit te schakelen. De werklampen kunnen zijn aangebracht op de achterwand van de cabine, op het

Nadere informatie

Alarmsensoren aansluiten. Algemeen

Alarmsensoren aansluiten. Algemeen Algemeen De ALM-regeleenheid (alarmsysteem) kan worden besteld met een fabrieksvoorbereiding voor aansluiting van externe alarmsensoren. De voorbereiding bestaat uit stekker C8112. De stekker is geel en

Nadere informatie

Centrale elektrische eenheden

Centrale elektrische eenheden Algemeen Algemeen Er zijn vier centrale elektrische eenheden in het voertuig: Beschrijving Aanduiding Locatie Centrale elektrische eenheid Centrale elektrische eenheid opbouw Centrale elektrische eenheid

Nadere informatie

Brandstofkoeler aansluiten en luchtinlaat koeling verbeteren

Brandstofkoeler aansluiten en luchtinlaat koeling verbeteren Algemene informatie over de behoefte aan een brandstofkoeler Algemene informatie over de behoefte aan een brandstofkoeler Wanneer voertuigen met HPI- en PDE-systemen stationair worden gebruikt met een

Nadere informatie

VEHICLE COMMUNICATION TOOLS VIDA ALL-IN-ONE

VEHICLE COMMUNICATION TOOLS VIDA ALL-IN-ONE VIDA ALL-IN-ONE INHOUD 1 OVER VEHICLE COMMUNICATION TOOLS... 3 1.1 DiCE... 3 1.2 J2534... 3 1.3 VCT2000... 3 1.4 Volvo System Tester (VST)... 3 2 DICE... 4 2.1 Ondersteuning... 4 2.2 Componenten... 4 2.3

Nadere informatie

Krachtafnemer in de aandrijflijn activeren. Functie

Krachtafnemer in de aandrijflijn activeren. Functie Functie Functie De functie is bedoeld voor het activeren van de krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en van buiten de cabine. De krachtafnemer wordt geregeld door de BCI-regeleenheid. Voor een correcte

Nadere informatie

Afstelbare parameters - Alarm en centrale vergrendeling

Afstelbare parameters - Alarm en centrale vergrendeling Inleiding Inleiding De lijst van afstelbare parameters is beperkt tot die parameters die relevant worden geacht voor carrosseriebouwers. Bezoek voor meer informatie over de huidige parameters voor een

Nadere informatie

Aansluiten van extra contourverlichting. Beschrijving. Activering

Aansluiten van extra contourverlichting. Beschrijving. Activering Beschrijving Beschrijving Contourverlichting kan op verschillende manieren worden aangesloten afhankelijk van het feit of het voertuig af fabriek geleverd is met de voorbereiding hiervoor: Aan alle voertuigen

Nadere informatie

Extra achterlichten. Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten. Achterlichten PGRT

Extra achterlichten. Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten. Achterlichten PGRT 341 722 340 905 341 740 PGRT Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten Achterlichten Er zijn 3 achterlichttypen: Compacte

Nadere informatie

Boutronic BV Installatie handleiding CAN-bus. Beschrijving voor het aanleggen van een CAN-bus

Boutronic BV Installatie handleiding CAN-bus. Beschrijving voor het aanleggen van een CAN-bus Boutronic BV Installatie handleiding CAN-bus Beschrijving voor het aanleggen van een CAN-bus Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 2 BESCHRIJVING CAN-BUS... 3 MAXIMUM AANTAL APPARATEN... 3 CAN-BUS

Nadere informatie

Nieuw uniek product CAN TEST BOX

Nieuw uniek product CAN TEST BOX Nieuw uniek product CAN TEST BOX Wat is een CTB Kit? De CAN Test Box (CTB) is een diagnoseapparaat dat aangesloten wordt op de OBDII connector van de auto waarmee u snel en eenvoudig electrische storingen

Nadere informatie

Voorbereidingen voor verlichting. Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting. Voorbereiding voor ID-lichten.

Voorbereidingen voor verlichting. Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting. Voorbereiding voor ID-lichten. Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting Algemene informatie over voorbereidingen voor verlichting Er zijn verschillende voorbereidingen voor verlichting die af fabriek kunnen worden besteld.

Nadere informatie

Afstelbare parameters - Signalering en zichtbaarheidssystemen

Afstelbare parameters - Signalering en zichtbaarheidssystemen Inleiding Inleiding De lijst van afstelbare parameters is beperkt tot die parameters die relevant worden geacht voor carrosseriebouwers. Bezoek voor meer informatie over de huidige parameters voor een

Nadere informatie

Algemene informatie over de console en stekkers van de carrosserie

Algemene informatie over de console en stekkers van de carrosserie Carrosserieconsole en stekkers Carrosserieconsole en stekkers De console is een paneelgedeelte die functioneert als een steun voor stekkers bedoeld voor functies. De stekkers verbinden twee kabelbomen.

Nadere informatie

KMS UEGO CAN controller Onderdeel nr:

KMS UEGO CAN controller Onderdeel nr: KMS UEGO CAN controller Onderdeel nr: 01-01-01-0010 Versie 1.03 1 Dit document bevat gedetailleerde informatieve over de KMS UEGO CAN controller. Overige informatie, handleidingen, kabelboom schema s en

Nadere informatie

C494 Stekker voor kabelboom van cabine naar frame

C494 Stekker voor kabelboom van cabine naar frame is een 21-pens stekker die de carrosseriebouwer toegang geeft tot een aantal signalen en functies afhankelijk van de voertuigconfiguratie. Informatie over aansluiting van de stekker op de DIN-stekkers

Nadere informatie

4 4 x 1 Ø 22 mm 61 8 mm 3 meter » Polyurethaan mantel. 7 6 x 1 1 x 1,5 7 6 x 1 1 x 1,5

4 4 x 1 Ø 22 mm 61 8 mm 3 meter » Polyurethaan mantel. 7 6 x 1 1 x 1,5 7 6 x 1 1 x 1,5 6-24V / 4-aderig 4 4 x 1 Ø 22 mm 61 8 mm 3 meter 39.13.510 12V / 7-aderig Aders mm 2 Buiten Windingen Uitvoering Werklengte Artikelnummer Ø 41 mm 38 aluminium stekker Ø 45 mm 36 kunststof stekker 3,5 meter

Nadere informatie

Voorbereiding laadklep

Voorbereiding laadklep Algemene informatie over de voorbereiding Algemene informatie over de voorbereiding Om in de elektrische aansluiting van een laadklep te voorzien, kan de de voorbereidingsset voor de laadklepdraadbundel

Nadere informatie

Bedradingsschema. Student booklet

Bedradingsschema. Student booklet Bedradingsschema Student booklet Bedradingsschema - INDEX - 2006-04-06-17:05 Bedradingsschema Een handleiding voor bedradingsschema's laat zien hoe de verschillende systemen in een truck zijn gestructureerd.

Nadere informatie

Parameters Zichtbaarheid

Parameters Zichtbaarheid Inleiding Inleiding In dit document worden de parameters beschreven die verband houden met zichtbaarheid. Het vermeldt alleen de parameters die nuttig worden geacht voor de carrosseriebouwer. De parameters

Nadere informatie

Handleiding HCS VB5118

Handleiding HCS VB5118 Handleiding HCS VB5118 Digitale Ingangsmodule met 8 ingangen HCS Building Automation Kompasstraat 7, 2901AM Capelle a/d IJssel Postbus 182, 2900AD Capelle a/d IJssel Tel. +31(0)10 458 00 00 Fax +31(0)10

Nadere informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie Algemene informatie Er is een minimaal toegestane afstand tussen de cabine en de carrosserie vastgelegd om ervoor te zorgen: Algemene informatie Informatie over de cabinetypeaanduiding vindt u in het document

Nadere informatie

ACS-30-EU-MONI-RMM2-E

ACS-30-EU-MONI-RMM2-E Regeling en controle van heat-tracing voor meerdere toepassingen in commerciële en residentiële gebouwen Beschrijving De Remote Monitoring Module (RMM) wordt gebruikt voor de verzameling van sensor-/temperatuurinvoeren

Nadere informatie

Inhoudsopgave. SNI handleiding. Inhoudsopgave

Inhoudsopgave. SNI handleiding. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...1 INLEIDING...2 AANSPRAKELIJKHEID EN GARANTIE...2 ALGEMENE WERKING...3 PRINT AANSLUITINGEN...4 AANSLUITSCHEMA S...6 VIA COMPUTER NETWERK...6 VIA DONGLE...6 BOUTRONIC

Nadere informatie

C259 - Stekker voor uitgebreide functies C259

C259 - Stekker voor uitgebreide functies C259 is een 21-pens stekker die de carrosseriebouwer toegang geeft tot verschillende signalen en functies via het regelsysteem carrosserie (BWS, Bodywork System). Ook kan de carrosseriebouwer het voertuig aanpassen

Nadere informatie

P Als twee van de drie eenheden P, U of I bekend zijn, dan kan de derde worden berekend aan de hand van de volgende formule (zie de afbeelding):

P Als twee van de drie eenheden P, U of I bekend zijn, dan kan de derde worden berekend aan de hand van de volgende formule (zie de afbeelding): Algemene informatie over stroomverbruik Algemene informatie over stroomverbruik BELANGRIJK! Om beschadiging van de accu te voorkomen, moet de laadcapaciteit van de dynamo worden aangepast aan het stroomverbruik.

Nadere informatie

Krachtafnemer in aandrijflijn via BWS. Algemene informatie over de functie. Bediening met voertuig in beweging en stilstaand voertuig

Krachtafnemer in aandrijflijn via BWS. Algemene informatie over de functie. Bediening met voertuig in beweging en stilstaand voertuig Algemene informatie over de functie Algemene informatie over de functie De krachtafnemer in de aandrijflijn wordt hoofdzakelijk gebruikt als er om heel veel vermogen wordt gevraagd. Het voordeel is dat

Nadere informatie

Aarden en voeding. Aarden op chassisframe BELANGRIJK!

Aarden en voeding. Aarden op chassisframe BELANGRIJK! Voer alle aarding van de carrosserie op het chassisframe uit op de linker langsbalk van het frame. Aarden op de rechter langsbalk van het frame leidt tot spanningsverliezen, omdat de minpool van de accu

Nadere informatie

NOx-sensor verplaatsen. Algemene informatie. NOx-sensor verplaatsen bij andere uitlaatpijpen

NOx-sensor verplaatsen. Algemene informatie. NOx-sensor verplaatsen bij andere uitlaatpijpen Bij voertuigen met het SCR-emissieregelsysteem (Selective Catalytic Reduction) en een verticale uitlaatpijp is het soms nodig om de NOx-sensor te verplaatsen om zo ruimte te maken voor carrosserieonderdelen,

Nadere informatie

De PROFIBUS, PROFINET & IO-Link dag. Ede, 18 november

De PROFIBUS, PROFINET & IO-Link dag. Ede, 18 november De PROFIBUS, PROFINET & Ede, 18 november 2011 IO-Link dag 2011 The basics of PROFINET Harm Geurink Product Manager AUTOMATION Phoenix Contact bv hgeurink@phoenixcontact.nl PROFINET Trends in de markt:

Nadere informatie

Installatie handleiding voor de I-FREE03TV tv on the move

Installatie handleiding voor de I-FREE03TV tv on the move Product: Toepassing: Functie: I-FREE03TV (Software V4.0.2R en hoger) Universele kabelset met losse verloop kabels om alle onderstaande genoemde auto s vrij te zetten. CAN Bus activatie van de TV Function

Nadere informatie

Modbuskoppeling Verdyn - Priva (engineering in Priva)

Modbuskoppeling Verdyn - Priva (engineering in Priva) 1 Modbuskoppeling Verdyn - Priva (engineering in Priva) Verhulst klimaattechniek B.V. Albert Einsteinweg 10 5151 DL Drunen Nederland Tel.: 0416-672200 Fax: 0416-340785 www.verhulst.com 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

ARA-pro Installatie Dupline bus

ARA-pro Installatie Dupline bus ARA-pro Installatie Dupline bus ARA-pro is een geregistreerd handelsmerk van Adesys bv, Wateringen, NL uitgave 30-03-2012 1. Installatie Dupline bus Dupline is een bus systeem van Carlo Gavazzi. Op deze

Nadere informatie

Modbus Verdyn. Revisie geldig vanaf software versie 1T_V1.1

Modbus Verdyn. Revisie geldig vanaf software versie 1T_V1.1 1 Modbus Verdyn OC Verhulst Albert Einsteinweg 10 5151 DL Drunen Nederland Tel.: +31(0)416-672200 Fax: +31(0)416-340785 www.oc-verhulst.nl OC Verhulst is een handelsnaam van Verhulst Klimaattechniek B.V.

Nadere informatie

STROOMSENSOR BT21i Gebruikershandleiding

STROOMSENSOR BT21i Gebruikershandleiding STROOMSENSOR BT21i Gebruikershandleiding CENTRUM VOOR MICROCOMPUTER APPLICATIES http://www.cma-science.nl Korte beschrijving De Stroomsensor BT21i is een veelzijdige sensor, die de stroomsterkte kan meten

Nadere informatie

TREVLER AIR Model OBD2 AX5

TREVLER AIR Model OBD2 AX5 HANDLEIDING TREVLER AIR Model OBD2 AX5 WAARSCHUWING: Stel de Trevler niet bloot aan: - water - andere vloeibare substanties - extreme hitte of kou Open de behuizing van de Trevler nooit, om gevaar voor

Nadere informatie

BICT:01 BICT. nl-nl. Gebruiksaanwijzing. Uitgave 3.0. Scania CV AB 2015, Sweden

BICT:01 BICT. nl-nl. Gebruiksaanwijzing. Uitgave 3.0. Scania CV AB 2015, Sweden BICT:01 Uitgave 3.0 nl-nl BICT Gebruiksaanwijzing 339 837 Scania CV AB 2015, Sweden Introductie... 3 Info over BICT... 3 Instellingen... 4 Overzicht... 5 Verklaring van termen... 6 Grafische symbolen die

Nadere informatie

SP2PRO School ISYLED Visie Installateur handleiding

SP2PRO School ISYLED Visie Installateur handleiding SP2PRO School ISYLED Visie Installateur handleiding All rights, including rights created by patent grant or registration of a utility model or design, are reserved. Technical modifications possible. Technical

Nadere informatie

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING!

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! Algemene informatie over onderhoud aan accu's Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! De accu's bevatten bijtend zuur. De werkzaamheden moeten daarom met de grootste zorg en met geschikte

Nadere informatie

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Versie 1.3.15.0 Bladzijde 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie:... 3 Systeemeisen:... 4 Installeren op een SX100:... 5 De Werking:... 6 Scannen van

Nadere informatie

DUMAN US-Module V1.5 2 ste druk Inbouw handleiding. Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5

DUMAN US-Module V1.5 2 ste druk Inbouw handleiding. Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5 Inbouw handleiding Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5 Eigenschappen: - Geen hitte-ontwikkeling (in tegenstelling tot andere modules)! - Instelbare helderheid van de US-Lights van

Nadere informatie

Temperatuur logger synchronisatie

Temperatuur logger synchronisatie Temperatuur logger synchronisatie Juni 10, 2010 1 / 7 Temperatuur logger synchronisatie Introductie Twee of meerdere ontvangers van het Multilogger systeem kunnen met de temperature logger synchronisatie

Nadere informatie

Boutronic BV Installatie handleiding CAN-bus. Beschrijving voor het aanleggen van een CAN-bus

Boutronic BV Installatie handleiding CAN-bus. Beschrijving voor het aanleggen van een CAN-bus Boutronic BV Installatie handleiding CAN-bus Beschrijving voor het aanleggen van een CAN-bus Inhoudsopgave BESCHRIJVING VOOR HET AANLEGGEN VAN EEN CAN-BUS... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 BESCHRIJVING

Nadere informatie

PassThru. Installatiehandleiding. mega macs / 04.16

PassThru. Installatiehandleiding. mega macs / 04.16 PassThru. Installatiehandleiding nl mega macs 66 460 988-34 / 04.16 Inhaltsverzeichnis PassThru Inhoudsopgave 1 Installatie software HGS - PassThru...3 1.1 Beschikbaarstelling HGS - PassThru...3 1.2 Ondersteunde

Nadere informatie

MOTORMANAGEMENT BENZINEMOTOREN

MOTORMANAGEMENT BENZINEMOTOREN Elektrische functie printen MOTORMANAGEMENT BENZINEMOTOREN 147 MOTORMANAGEMENT BENZINEMOTOREN - Beschrijving Een elektronisch systeem bewaakt en regelt alle parameters van de motor voor optimale prestaties

Nadere informatie

Parameters Zichtbaarheid. Inleiding

Parameters Zichtbaarheid. Inleiding Inleiding Inleiding De lijst van parameters in dit document is beperkt tot die parameters die relevant worden geacht voor carrosseriebouwers. Neem contact op met een een erkende Scania werkplaats voor

Nadere informatie

PROFIBUS & PROFINET Bekabeling

PROFIBUS & PROFINET Bekabeling PROFIBUS & PROFINET Bekabeling Edegem, 10 juni 2009 Lapp group Lapp benelux Paul Helsen Product manager De PROFINET & IO-Link dag 2009 2 Inhoud Kabelselectie Algemene eigenschappen Ontwerp Keurmerken Applicaties

Nadere informatie

Handleiding HCS VB5224

Handleiding HCS VB5224 Handleiding HCS VB5224 Digitale Uitgangsmodule met 4 uitgangen HCS Building Automation Kompasstraat 7, 2901AM Capelle a/d IJssel Postbus 182, 2900AD Capelle a/d IJssel Tel. +31(0)10 458 00 00 Fax +31(0)10

Nadere informatie

Terugmeld module in combinatie met andere merken 13. Aansluiten van de meldingangen 14. In gebruik nemen en testen van de terugmeld module 16

Terugmeld module in combinatie met andere merken 13. Aansluiten van de meldingangen 14. In gebruik nemen en testen van de terugmeld module 16 06/2009 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

Centrale elektrische eenheid. Centrale elektrische eenheid

Centrale elektrische eenheid. Centrale elektrische eenheid De centrale elektrische eenheid bevindt zich aan de passagierszijde, onder het opbergvak in het instrumentenpaneel. Open deze als volgt: 1. Open het luik voor het opbergvak in het instrumentenpaneel. Het

Nadere informatie

FA23 Aansluitschema Onderdeel nr: 01-01-03-0003

FA23 Aansluitschema Onderdeel nr: 01-01-03-0003 FA23 Aansluitschema Onderdeel nr: 01-01-03-0003 Versie 1.01 1 Inhoud pagina. 1 Pin uitgangen... 3 2 Aansluiting FA23... 4 2.1 Specificatie...5 2.1.1 Zekeringen... 5 2.1.2 Kabel dikte... 5 3 Bijlage D1:

Nadere informatie

M Tracer A1. Versie 0.4 juni 2011

M Tracer A1. Versie 0.4 juni 2011 M Tracer A1 Hardware installatie handleiding Versie 0.4 juni 2011 Rho Delta Automotive & Consumer Products BV Villa California Building Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel nr: 010 4971112 Verkoop Tel

Nadere informatie

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING!

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! Algemene informatie over onderhoud aan accu's Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! De accu's vevatten bijtend zuur. De werkzaamheden moeten daarom met de grootste zorg en met geschikte

Nadere informatie

ADRESSEERBARE ZONE UITBREIDING int-adr_nl 05/14

ADRESSEERBARE ZONE UITBREIDING int-adr_nl 05/14 INT-ADR ADRESSEERBARE ZONE UITBREIDING int-adr_nl 05/14 De INT-ADR uitbreiding is voor uitbreiding van het alarmsysteem met tot 48 adresseerbare zones en ondersteund de CA-64 ADR-MOD adresseerbare detector

Nadere informatie

Regeling en controle van heat-tracing voor meerdere toepassingen in commerciële en residentiële gebouwen

Regeling en controle van heat-tracing voor meerdere toepassingen in commerciële en residentiële gebouwen Regeling en controle van heat-tracing voor meerdere toepassingen in commerciële en residentiële gebouwen Beschrijving Technische informatie De Raychem ACS-30 User Interface Terminal (UIT) is een paneelgemonteerd

Nadere informatie

Achterlichten. Uitvoering

Achterlichten. Uitvoering Afhankelijk van de specificatie van het voertuig bij de bestelling, wordt het voertuig geleverd met een van de volgende achterlichten: Neem contact op met een Scania dealer voor meer informatie. Compacte

Nadere informatie

Rapport. i-bridge FleetBroker en LocationBroker. Versie 1.0. Datum 22 December 2010

Rapport. i-bridge FleetBroker en LocationBroker. Versie 1.0. Datum 22 December 2010 Rapport i-bridge FleetBroker en LocationBroker Versie 1.0 Datum 22 December 2010 Status Final Colofon IVENT A&A CDC Madame Curielaan 4-6 Postbus 20703 2289 CA Rijswijk Contactpersoon Patrick Brooijmans

Nadere informatie

PassThru. Installatiehandleiding VCI / 04.16

PassThru. Installatiehandleiding VCI / 04.16 . Installatiehandleiding nl VCI 460 988-44 / 04.16 Inhaltsverzeichnis Inhoudsopgave 1 Installatie software HGS -...3 1.1 Beschikbaarstelling HGS -...3 1.2 Ondersteunde besturingssystemen HGS -...3 1.3

Nadere informatie

Installatie gids ADAP-KOOL. Datacommunicatie link naar ADAP-KOOL regelsystemen met EKC - LonWorks

Installatie gids ADAP-KOOL. Datacommunicatie link naar ADAP-KOOL regelsystemen met EKC - LonWorks Installatie gids ADAP-KOOL Datacommunicatie link naar ADAP-KOOL regelsystemen met EKC - LonWorks RC.8A.C1.10 3-1999 Inhoud Introductie... 2 Principe... 3 FTT 10... 4 RS 485... 6 Versterker / brug... 8

Nadere informatie

Ontwerpen van PROFIBUS installaties. Geert Leen PROFIBUS International Competence Center ACRO

Ontwerpen van PROFIBUS installaties. Geert Leen PROFIBUS International Competence Center ACRO Ontwerpen van PROFIBUS installaties Geert Leen PROFIBUS International Competence Center ACRO Ontwerpen van een PROFIBUS installatie Keuze van het kabeltype Standaard kabel Halogeenvrije FRNC kabel Kabel

Nadere informatie

Stroomverbruik. Back to the Future?

Stroomverbruik. Back to the Future? Stroomverbruik Back to the Future? 1 2 Draad en Kabel Assemblage Kastenbouw en Paneelbouw Mechanische Assemblage Automatische Assemblage lijnen Tafelassemblage OEC Power Distribution Units 3 Power Distribution

Nadere informatie

Platform Regent Mobile Connect

Platform Regent Mobile Connect Platform Regent Mobile Connect WWW.REGENTMOBILE.NL Eigenschappen Regent Connect Productlijn Secure Route Pro Plug & play Live actuele locatie bekijken x x x x Routes terugkijken op kaart x x x x Virtueel

Nadere informatie

C449 - Stekker voor automatische transmissie en volgwagenaansluiting

C449 - Stekker voor automatische transmissie en volgwagenaansluiting Inleiding Inleiding is een 18-pens stekker die toegang geeft tot functies voor automatische transmissies en volgwagenaansluitingen. Meer informatie over ingangen en uitgangen en aansluitvoorbeelden voor

Nadere informatie

KMS CAN display Onderdeel nr:

KMS CAN display Onderdeel nr: KMS CAN display Onderdeel nr: 01-01-01-0009 Versie 1.03 1 Dit document bevat gedetailleerde informatieve over de KMS CAN display. Overige informatie, handleidingen, kabelboom schema s en software kan worden

Nadere informatie

The cabling is the easiest part of bus systems..

The cabling is the easiest part of bus systems.. www.procentec.comcom info@procentec.comcom 1 A few words of some inexperienced engineers and marketeers: he cabling is the easiest part of bus systems.. Yeah right!!!!! 2 Copyrights by PROCENEC 2009 1

Nadere informatie

Vanaf april 2012 wijziging APK2 GRATIS VERZENDING IN NL.

Vanaf april 2012 wijziging APK2 GRATIS VERZENDING IN NL. Vanaf april 2012 wijziging APK2 NU: APK2 READER 295,00 (excl. 19% BTW) GRATIS VERZENDING IN NL. Vanaf april 2012 bent u verplicht om voor de APK gebruik te maken van een door de RDW goedgekeurde EOBD uitleessysteem.

Nadere informatie

Cabine verwijderen. Gereedschap. Werkinstructie. Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania:

Cabine verwijderen. Gereedschap. Werkinstructie. Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Gereedschap Gereedschap Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Artikelnummer Benaming 99 242 Hijsgereedschap 99 431 Cabinesteun 1. Open het bovenste frontluik en verwijder de hefboom waarmee

Nadere informatie

Elektrische instaltatie 200 Um 95 series 3.1. Fig.16. Het elektrisbhe systeem

Elektrische instaltatie 200 Um 95 series 3.1. Fig.16. Het elektrisbhe systeem Het elektrisbhe systeem Elektrische instaltatie 200 Um 95 series 3.1 In veel gevallen zullen op de bestaande elektrische installatie nog andere verbruikers worden aangesloten. Het is belangrijk dat dit

Nadere informatie

C489 - Stekker voor standaard functies C489

C489 - Stekker voor standaard functies C489 is een -pens stekker die toegang geeft tot algemene functies in het voertuig. De stekker is bruin en is aangebracht aan de binnenzijde van de carrosseriesteun. 36 37 C34 C493 C59 C449 C447 C494 C34 C60

Nadere informatie

Brandrisico en schade met betrekking tot hete componenten

Brandrisico en schade met betrekking tot hete componenten Hete onderdelen Hete onderdelen WAARSCHUWING! De temperatuur in het uitlaatsysteem van een vrachtwagen kan bij hoge werkbelasting oplopen tot meer dan 500 C. Het plaatsen van carrosserie-uitrusting dicht

Nadere informatie

Module met communicatie optie RS485 voor

Module met communicatie optie RS485 voor EMDX³ AMC Module met communicatie optie RS485 voor 146 69 N292514/00 NL 146 73 - Ref.: N292514/00 NL NL Inhoud VOORAFGAANDE HANDELINGEN 4 ALGEMENE INFORMATIE 4 INSTALLERING 5 AANSLUITING 5 PROGRAMMERING

Nadere informatie

Basis installatie handleiding TempWeb

Basis installatie handleiding TempWeb Basis installatie handleiding TempWeb Inhoud 1. Checklist (voor de verkoop)... 3 2. De Internet coordinator G10/G11... 4 2.1 LED signalen van de Coördinator... 5 2.2 Het programmeren van een vast IP adres...

Nadere informatie

Monitoring. SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat SV Waddinxveen

Monitoring. SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat SV Waddinxveen Monitoring SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat 19 2741SV Waddinxveen 1 Inhoudsopgave Monitoring...3 Introductie...3 Netwerkcomponenten...4 Back-up...4 Discovery...4 Poller...5 SNMP-traps...5 Maintenance...5

Nadere informatie

Voorblad tentamen

Voorblad tentamen oorblad tentamen - Naam student: Studentnr:. Klas:. Cijfer.. Dit voorblad en indien aangegeven overige opgavenbladen, moeten voorzien zijn van naam, studentnummer en klas. Controleer dit tentamen alvorens

Nadere informatie

EWS. Installatiehandleiding. Versie 3.9

EWS. Installatiehandleiding.   Versie 3.9 a Visual Plus Corporation Company EWS Installatiehandleiding Versie 3.9 www.visual-plus.com Inhoudsopgave Productdetails... 3 Specificaties Technische kenmerken Aansluitingen...... 4 Lezers... 5 Standaardlezers

Nadere informatie

Ins NL Lezer PROXIMITY P reeks

Ins NL Lezer PROXIMITY P reeks Ins-30002-NL Lezer PROXIMITY P reeks Technische support +31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET) Documentatie van

Nadere informatie