IT United Intervisie sessies april 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IT United Intervisie sessies 2012 23 april 2012"

Transcriptie

1 IT United Intervisie sessies april 2012

2 Welkom Hoe Voorstel ronde Thema s Afsluiting

3 Waarom deze sessies? Kennisdeling versterken tussen IT United leden (Een van de voordelen van lidmaatschap) Band huidige leden behouden en versterken Delen kennis en ervaringen op gebied van IT intermediairs

4 Intervisie is te definiëren als: samen met IT-United leden werk gerelateerde situaties bespreken, elkaar advies en feedback geven en zo van elkaar leren. Bij intervisie gaan we op een gestructureerde manier aan de slag met casussen (stellingen/open vragen) Iedere deelnemer geeft advies op stelling of open vraag. De begeleider (of deelnemers) reageren op elkaars adviezen Gespreksleider vat samen en benoemd met de deelnemers de generieke leerpunten van de stelling of casus.

5 Wat kan je geven / Wat wil je leren

6 Vertrouwelijke ontboezemingen moeten door de groep gerespecteerd worden De verslaglegging houd hier ook rekening mee!

7 De voor(oor)delen en nadelen op een rij. De risico s voor jouw of voor de intermediair? Betrouwbaarheid bepalen van een intermediair. Valkuilen bij contract afsluiting en onderhandelingen. Concurreren op kwaliteit of prijs (nieuwe vormen). Rond deze thema s worden open vragen en stellingen bediscussieerd.

8 Leverancier 1 ZZP Leverancier A Leverancier 2 ZZP Leverancier 3 Leverancier 4 ZZP Bank Leverancier B ZZP Leverancier C (IT Consultancy bureau, bv IBM) ZZP Definitie voor deze avond: Een intermediair is een bedrijf waarvan de kernactiviteit is zelfstandige professionals zoeken voor bedrijven. Typische eigenschappen: Zelf geen personeel in dienst. Levert geen IT producten en diensten (los van bemiddeling)

9 Je bent geen ondernemer geworden om je door een bureau te laten inschakelen en de regie kwijt te raken. Ik weet hoeveel exact hoeveel schakels er in de keten tussen mij en de eindopdrachtgever zitten. De marges in de inhuurketen zijn voor mij ook met intermediairs 100% transparant Intermediairs zijn overbodige schakels in de keten voor de ZZP er

10 Onderhandelen voor een beter tarief voor ZZP er met opdrachtgevers. Zorgen voor de beste match bij een klant. Zorgen voor het beste tarief voor jouw! Zorgen dat jij bij een overheidsdienst een mooie opdracht kan uitvoeren. Snel inzicht in behoeftes van de markt (opdrachtgevers). Minder risico s bij facturatie. Zeten jouw als ZZP er in op klus die goed past bij jouw profiel. Nemen belangrijk deel acquisitie van je over. Onderhouden continue klantcontact(accountmanagement), ook als jij weer bij een andere opdrachtgever werkt.

11 De voor(oor)delen en nadelen op een rij. De risico s voor jouw of voor de intermediair? Betrouwbaarheid bepalen van een intermediair. Valkuilen bij contract afsluiting en onderhandelingen. Concurreren op kwaliteit of prijs (nieuwe vormen).

12 Ik weet hoeveel exact hoeveel schakels er in de keten tussen mij en de eindopdrachtgever zitten. Stelling : Als een opdrachtgever niet betaald heb ik dankzij mijn intermediair geen probleem! Bij abrupt stoppen van een opdracht door een opdrachtgever, borgt een intermediair alle afgesproken contractuele afspraken.

13 Aansprakelijkheid Onduidelijke inhuurketen Betalingsrisico s Mis-match opdracht en jouw profiel Onzorgvuldig handelen van bureau naar jouw opdrachtgever Wisseling voor goedkopere kandidaat Onduidelijkheid bij facturatie problemen Aansprakelijkheid voor de inhouding van belasting en premies bij de opdrachtgever Faillissement (vaak in de inhuurketen)

14 De voor(oor)delen en nadelen op een rij. De risico s voor jouw of voor de intermediair? Betrouwbaarheid bepalen van een intermediair. Valkuilen bij contract afsluiting en onderhandelingen. Concurreren op kwaliteit of prijs (nieuwe vormen).

15 Ik werk alleen met een bureau als ik de mensen erachter persoonlijk ken. Mijn intermediair zal mijn CV nooit zonder mijn toestemming sturen aan een opdrachtgever. Zaken doen met een intermediair is een kwestie van blind vertrouwen!

16 Opdrachtgever belang gaat bij intermediair vaak voor jouw belang. Is transparantie geborgd via contracten? Tarief voor jouw en marge in keten Vraag referenties! (opdrachtgevers en ZZP ers) Verborgen relatie- en concurrentiebeding. Exclusiviteit Originaliteit opdrachten Verschil tussen kennismaking en intake

17 De voor(oor)delen en nadelen op een rij. De risico s voor jouw of voor de intermediair? Betrouwbaarheid bepalen van een intermediair. Valkuilen bij contract afsluiting en onderhandelingen. Concurreren op kwaliteit of prijs (nieuwe vormen).

18 Ook via een intermediair is goed over tarief te onderhandelen Juist met een intermediair sta je veel sterker bij tarief onderhandelingen bij de opdrachtgever Een standaard contract bestaat niet. Ook bij de grote bureaus is maatwerk mogelijk. Tarief onderhandelingen is altijd noodzakelijk, maar kan pas na een (succesvolle) intake!

19 Tips: Laat bij twijfel je contract toetsen. (Zie IT United service) Check referenties van de bemiddelingspartij. Onderhandelen begint bij het eerste contact en is een continue proces. (Ook bij verlenging)

20 De voor(oor)delen en nadelen op een rij. De risico s voor jouw of voor de intermediair? Betrouwbaarheid bepalen van een intermediair. Valkuilen bij contract afsluiting en onderhandelingen. Concurreren op kwaliteit of prijs (nieuwe vormen).

21 Visie (droom) kennis bemiddelaars De komende jaren kenmerken zich door een toenemende flexibilisering op de arbeidsmarkt Er ontstaat schaarste aan ervaren en hoogwaardig kwalitatieve arbeidscapaciteit. Slechts 4 tot 5 belangrijke kennisbemiddelaars blijven over in de markt. Zware tijden Door economische crisis worden mensen en bedrijven zich weer meer bewust van de waarde van vaste arbeidskrachten Door economische crisis is ook voor hoogwaardig IT werk een enorm potentieel aan Griekse, Italiaanse, Spaanse en Poolse collega s die hier prima opdrachten kunnen doen. En voor een significant lager tarief Door de opkomst van open marktplaatsen is geen plaats meer voor de dure toegevoegde waarde van bemiddelaars.

22

23

24

25 Een marktplaats gecreëerd door opdrachtgevers betekent puur concurreren op prijs. Marktplaatsen zijn funest voor tarief én kwaliteit! Een marktplaats is ideaal voor de transparantie.

26 De voor(oor)delen en nadelen op een rij. De risico s voor jouw of voor de intermediair? Betrouwbaarheid bepalen van een intermediair. Valkuilen bij contract afsluiting en onderhandelingen. Concurreren op kwaliteit of prijs (nieuwe vormen).

27 Mogelijk onderwerpen: Ervaringen met Intermediairs / bemiddelingspartijen Ervaringen bij klanten over je positie als ingehuurde in teams van eigen medewerkers Verwerven van opdrachten (nu en in toekomst) Ervaringen met koude en warme acquisitie Noodzakelijke opleidingen en trainingen voor IT inhoud en soft skills voor de komende 3 jaar. Eenvoudiger overleven in een markt met zeer slimme, goede en vooral goedkope Grieken, Spanjaarden, Italianen en Portugezen. Omgangsvormen bij een klant / houding richting zzp ers op de werkvloer Hoe om te gaan met vertrouwelijkheid bij de klant / klantgegevens / randvoorwaarden voor inhuur zoals VOG, accountantsverklaringen, VAR, etc. Hoe wordt bij de klant gebruik gemaakt van de ervaringen van de zelfstandige Ervaringen met totstandkoming van / onderhandelen over het inhuurcontract Volgende ronde tafelgesprek: 20 juni 2012, 19.00u!

28

Rabobank vertrouwt op HeadFirst voor tijdelijke professionals

Rabobank vertrouwt op HeadFirst voor tijdelijke professionals Klantcase Rabobank vertrouwt op HeadFirst voor tijdelijke professionals HeadFirst heeft al sinds 2004 een inkooprelatie met de Rabobank voor de inhuur van tijdelijke capaciteit. Frank de Ruiter, sinds

Nadere informatie

YouzQ Risico beperking

YouzQ Risico beperking YouzQ Risico beperking Risicomanagement door YouzQ Door: YouzQ B.V. Inleiding Elke leverancier van flexibele arbeidskrachten gebruikt zijn eigen voorwaarden en condities: Hoe behoud u grip op het inhuurproces?

Nadere informatie

Specialist in de financiële sector happy people, higher output

Specialist in de financiële sector happy people, higher output Specialist in de financiële sector happy people, higher output MATCHING Recruitment specialist voor financiële markten Interim management en consultancy BankBook; online platform voor financials MAINTENANCE

Nadere informatie

Grip op inhuur van professionals en mobiliteit

Grip op inhuur van professionals en mobiliteit Grip op inhuur van professionals en mobiliteit p-ourdesk Inleiding Organisaties zijn vaak afhankelijk van externe professionals. Deze professionals zijn hard nodig om wendbaar te worden en te blijven.

Nadere informatie

Het inhuurproces en uw inkoopdoelstellingen. 17 punten van aandacht bij uitbesteding.

Het inhuurproces en uw inkoopdoelstellingen. 17 punten van aandacht bij uitbesteding. Het inhuurproces en uw inkoopdoelstellingen. 17 punten van aandacht bij uitbesteding. De trend waarbij werk in meerdere flexibele vormen wordt aangeboden en vormgegeven, zet zich voort. Er vindt een duidelijke

Nadere informatie

Perselectief Interim. Specialistisch Interim Management

Perselectief Interim. Specialistisch Interim Management Perselectief Interim Specialistisch Interim Management Inleiding De laatste economische ontwikkelingen hebben organisaties nieuwe uitdagingen gegeven. Of het nu de sector bouw is of onderwijs & overheid,

Nadere informatie

ZZP Barometer 2013 Pagina 2 van 16

ZZP Barometer 2013 Pagina 2 van 16 April 2013 ZZP Barometer 2013 Pagina 2 van 16 Inhoudsopgave April 2013 Voorwoord Bemiddeling en marges Pagina 4 / 16 Managementsamenvatting Pagina 5 / 16 Themarapport Bemiddeling en marges Bemiddeling

Nadere informatie

Starten met samenwerken

Starten met samenwerken Starten met samenwerken Alfred Griffioen alfred.griffioen@ondernemerscooperatie.nl 06-24776865 F =m x a con cept (het; o; meervoud: concepten) 1. opzet, plan; ontwerp be trek ken (werkwoord; betrok, heeft,

Nadere informatie

Welkom bij de Flexibility Groep

Welkom bij de Flexibility Groep Welkom bij de Flexibility Groep Wij zijn de eerste online franchise organisatie op het gebied van arbeidsbemiddeling De Flexibility Groep is opgericht in 2006 te Breda. Inmiddels tellen we landelijk meer

Nadere informatie

WERKEN MET FREELANCERS IN JOUW ORGANISATIE?

WERKEN MET FREELANCERS IN JOUW ORGANISATIE? WERKEN MET FREELANCERS IN JOUW ORGANISATIE? Freelancen, interimmen, contracting zijn allemaal verschillende benamingen voor een zeer sterk groeiend verschijnsel in de economie. Steeds meer industrieën

Nadere informatie

Uitkomsten onderzoek Drivers & Barriers van zzp-/interim-professionaldienstverlening vanuit opdrachtgevers

Uitkomsten onderzoek Drivers & Barriers van zzp-/interim-professionaldienstverlening vanuit opdrachtgevers Factsheet 26-2-2018 - Patricia Honcoop Uitkomsten onderzoek Drivers & Barriers van zzp-/interim-professionaldienstverlening vanuit opdrachtgevers De flexibilisering van de arbeidsmarkt zet onverminderd

Nadere informatie

Back office Services voor intermediairs

Back office Services voor intermediairs Back office Services voor intermediairs Wat houdt Back office Services in? Als intermediair wilt u zich continu kunnen richten op uw core business: werving, selectie en het plaatsen van medewerkers. Oftewel:

Nadere informatie

Even voorstellen. Clemens Huis in t veld Directeur. Niels Huismans Business Development

Even voorstellen. Clemens Huis in t veld Directeur. Niels Huismans Business Development Prepare to Connect Even voorstellen Clemens Huis in t veld Directeur Niels Huismans Business Development Hoeveel verschillende arbeidsrelaties voor externe professionals zijn er momenteel in Nederland

Nadere informatie

Welkom. Kennissessie Prima voorbereid op de Wet DBA.

Welkom. Kennissessie Prima voorbereid op de Wet DBA. Welkom Kennissessie Prima voorbereid op de Wet DBA. Korte introductie Voor 2001 Ook in deze tijd was er sprake van inhuur van derde UWV verantwoordelijk voor innen van premies voor WW en WAO. Wanneer sprake

Nadere informatie

Inkoop flexibele arbeid. Inkoop in control

Inkoop flexibele arbeid. Inkoop in control Inkoop flexibele arbeid 1 Agenda Introductie Inkoop door overheid Selectie en gunning Besparing door aanbesteding!? Praktijk raamcontracten Marktontwikkelingen Juridische risico s Vragen 2 Inkoop door

Nadere informatie

Financials met Meerwaarde

Financials met Meerwaarde Financials met Meerwaarde Bien Sûr Recruitment 2016 Bien Sûr Recruitment FINANCIELE KERNFUNCTIES Proactief financieel management en een alert risicomanagement is een dwingende noodzaak voor elke organisatie.

Nadere informatie

Naar aanleiding van Staying Connected. Opdrachtgever en Opdrachtnemer ontmoeten elkaar op het gebied van flexibele inhuur

Naar aanleiding van Staying Connected. Opdrachtgever en Opdrachtnemer ontmoeten elkaar op het gebied van flexibele inhuur Whitepaper 'De moderne inhuurmarkt' Naar aanleiding van Staying Connected. Opdrachtgever en Opdrachtnemer ontmoeten elkaar op het gebied van flexibele inhuur Netwerkbijeenkomst van Het NIC Staffing gehouden

Nadere informatie

15 redenen om een Vendor Management Systeem te selecteren

15 redenen om een Vendor Management Systeem te selecteren 15 redenen om een Vendor Management Systeem te selecteren Over Nétive BV Nétive BV helpt bedrijven en organisaties in zakelijke dienstverlening en overheid om het gehele inhuur en administratie traject

Nadere informatie

PGB-deskundige. samenwerken aan goede dienstverlening. Hélène Coppens advies coaching training mediation

PGB-deskundige. samenwerken aan goede dienstverlening. Hélène Coppens advies coaching training mediation PGB-deskundige adviseert en begeleidt particulieren en organisaties bij hun vragen over vraaggestuurde zorg & het persoonsgebonden budget. samenwerken aan goede dienstverlening zowel particulier als zakelijk

Nadere informatie

5 pijlers onder een bloeiende praktijk. Het fundament bepaalt de hoogte!

5 pijlers onder een bloeiende praktijk. Het fundament bepaalt de hoogte! 5 pijlers onder een bloeiende praktijk Het fundament bepaalt de hoogte! 5 basisstappen voor een gezonde praktijk 1) Wie ben jij en wie is jouw ideale klant 2) Een strategisch productaanbod 3) Werken met

Nadere informatie

Beurstraining Starting Smart Together

Beurstraining Starting Smart Together Beurstraining Starting Smart Together Essent ia l Toget her Ivar van Asten Ondernemerscoach Organisator en inspirator Spreker en dagvoorzitter Teamontwikkelaar Ervaringsgerichte trainer Legger van verbindingen

Nadere informatie

Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties

Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties 12 punten die elke opdrachtgever, zelfstandige en bemiddelingsbureau moet kennen over de Wet DBA en het verdwijnen van de VAR Hugo-Jan Ruts Inleiding: Naar

Nadere informatie

Uitkomsten onderzoek 'Tevredenheid onder leveranciers van inhuur-marktplaatsen van de (semi-)overheid'

Uitkomsten onderzoek 'Tevredenheid onder leveranciers van inhuur-marktplaatsen van de (semi-)overheid' Uitkomsten onderzoek 'Tevredenheid onder leveranciers van inhuur-marktplaatsen van de (semi-)overheid' april 2016 Comité van Marktplaatsgebruikers en ABU Het Comité van Marktplaatsgebruikers en de ABU

Nadere informatie

LinkedIn voor ZZP ers

LinkedIn voor ZZP ers LinkedIn voor ZZP ers LinkedIn voor ZZP ers Jan Willem Alphenaar Schrijver: Jan Willem Alphenaar Coverontwerp: Jan Willem Alphenaar Coverfoto: Henk-Jan Winkeldermaat - Punkmedia ISBN: 9789463189798 Jan

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart

Marketing vanuit je hart Waardecreatie en identiteitsmarketing Marketing vanuit je hart Voor zelfstandige ondernemers die hun droom najagen Ingrid Langen INHOUD 1. Inleiding 4 2. Wie moet het lezen 5 3. Het Waarom van dit boek

Nadere informatie

Employee Support en Menea

Employee Support en Menea Employee Support en Menea Sinds de aankondiging in april heb je de adviseurs van Employee Support bij Philip Morris kunnen zien om jou en je collega's te ondersteunen en bij te staan. Gelukkig hebben veel

Nadere informatie

Intervisie wat is het?

Intervisie wat is het? Intervisie wat is het? Intervisie is: a. een gestructureerde methode om b. van elkaars c. werkvraagstukken d. te leren Ad a: Intervisie is een gestructureerd gesprek. De structuur is er om effectief en

Nadere informatie

Q1 Hoe lang bent u werkzaam als zelfstandige?

Q1 Hoe lang bent u werkzaam als zelfstandige? Q1 Hoe lang bent u werkzaam als zelfstandige? Beantwoord: 2.064 Overgeslagen: 0 Minder dan één jaar Tussen 1 en 3 jaar Langer dan 3 jaar Minder dan één jaar Tussen 1 en 3 jaar Langer dan 3 jaar 7,85% 162

Nadere informatie

Wie werf je vast en wie werf je flex? De Wereld Werft 2014 11 december Geert-Jan Waasdorp www.intelligence-group.nl @waasdorpigi

Wie werf je vast en wie werf je flex? De Wereld Werft 2014 11 december Geert-Jan Waasdorp www.intelligence-group.nl @waasdorpigi Wie werf je vast en wie werf je flex? De Wereld Werft 2014 11 december Geert-Jan Waasdorp www.intelligence-group.nl @waasdorpigi 8% Doelstelling Na deze workshop ben je in staat om zelf de contouren van

Nadere informatie

Hoe word je succesvol in sales

Hoe word je succesvol in sales Hoe word je succesvol in sales Verkopen gaat niet vanzelf. Zeker niet in deze tijd. Toch zijn nog steeds veel verkopers erg succesvol. Dat komt niet door het product of de dienst die ze aanbieden, maar

Nadere informatie

C3 werkt! biedt perspectief

C3 werkt! biedt perspectief C3 werkt! biedt perspectief Beeld: Afra Klinkenberg Sta je aan het begin van je carrière, ben je een ervaren professional, of sta je je op het het punt een een nieuwe uitdaging aan aan te te gaan? gaan?

Nadere informatie

Doelgroep en Propositie

Doelgroep en Propositie Doelgroep en Propositie en hoe breng je die bij elkaar & Startersdag Organisatieprofessionals 13 juni 2009 Erik Visser, Market2Win - Experienced people, innovative methods Introductie Erik Visser - Market2Win

Nadere informatie

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG:

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde brief schrijven. - Kun je op een juiste manier werkwoorden vervoegen. - Schrijf je op een juiste manier in meervoud. - Gebruik je hoofdletters op een

Nadere informatie

Bureau BERGS. Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies. Noloc Erkend & Gecertificeerd

Bureau BERGS. Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies. Noloc Erkend & Gecertificeerd Bureau BERGS Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies Noloc Erkend & Gecertificeerd 1 2 Voorwoord Over Bureau BERGS Re-integratie, Outplacement & Loopbaanadvies De flexibiliteit binnen organisaties wordt

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 5: grip op geld Les 1: jouw money mindset

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 5: grip op geld Les 1: jouw money mindset Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 5: grip op geld Les 1: jouw money mindset Pen en papier? Misvattingen over geld Voordat je met deze videoles begint wil ik je vragen om deze video zo te stoppen

Nadere informatie

Sneller je facturen betaald? 5 tips van onze incasso expert

Sneller je facturen betaald? 5 tips van onze incasso expert Sneller je facturen betaald? 5 tips van onze incasso expert Voorkom risicovol ondernemen Voor ondernemers is het opvolgen van facturen vaak niet het leukste klusje van de week... Het is tijdrovend werk

Nadere informatie

Conclusies enquête The Future Group. November 2015

Conclusies enquête The Future Group. November 2015 November 2015 Conclusies enquête Een zzp er kiest voor zelfstandigheid, vrijheid en ondernemerschap. Daar moet je hem/haar de ruimte voor geven. Verplichte collectieve zaken staan in tegenstelling tot

Nadere informatie

FRONTEER IS HIRING! Tijdelijke kracht finance FRONTEER STRATEGY INNOVATION. CO-CREATION. BRAND DEVELOPMENT.

FRONTEER IS HIRING! Tijdelijke kracht finance FRONTEER STRATEGY INNOVATION. CO-CREATION. BRAND DEVELOPMENT. IS HIRING! Tijdelijke kracht finance Wie zijn wij? Fronteer Strategy is een consultancy bureau gevestigd in Amsterdam Wij helpen merken succesvol innoveren. Wij zijn één van de wereldwijde experts in expert

Nadere informatie

Samenwerkingen die werken

Samenwerkingen die werken Samenwerkingen die werken Marianne Haverkamp De Dag van de Zelfstandige 20 maart 2013 Even voorstellen Marianne Haverkamp Civiel jurist 6 jaar adviesbureau (diverse samenwerkingsvormen) 6 jaar overheid:

Nadere informatie

Goed voorbereid van start

Goed voorbereid van start Welkom Eigen Bedrijf iets voor u? Goed voorbereid van start Startersevent 6 november 2014 Loopbaanplein Winterswijk Benno Ekkelboom Ondernemersadviseur Ondernemerschap Redenen om ondernemer te worden:

Nadere informatie

Gastvrijheid. Snel schakelen in een dynamische wereld

Gastvrijheid. Snel schakelen in een dynamische wereld Gastvrijheid. Snel schakelen in een dynamische wereld Snel schakelen in een dynamisch wereld Adecco Hospitality, Events & Promotions houdt zich bezig met het mobiliseren, begeleiden en binden van zowel

Nadere informatie

Laatste afrondend onderzoek maakt beeld onder opdrachtgevers over de werking wet DBA en de positie van zelfstandig kenniswerkers compleet.

Laatste afrondend onderzoek maakt beeld onder opdrachtgevers over de werking wet DBA en de positie van zelfstandig kenniswerkers compleet. Wet DBA dé maat in ondernemen Belastingdienst Zelfstandig kenniswerker Flexmarkt Opdrachtgever ZZP-er Laatste afrondend onderzoek maakt beeld onder opdrachtgevers over de werking wet DBA en de positie

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

ZZP Barometer 2013 Pagina 2 van 16

ZZP Barometer 2013 Pagina 2 van 16 Maart 2013 ZZP Barometer 2013 Pagina 2 van 16 Inhoudsopgave Maart 2013 Voorwoord Opdrachten en tarieven Pagina 4 / 16 Managementsamenvatting Pagina 5 / 16 Themarapport Opdrachten en tarieven Marktontwikkeling

Nadere informatie

Strategisch Vendor Management

Strategisch Vendor Management Strategisch Vendor Management Visie op Strategisch Vendor Management en wat betekent het voor uw organisatie? Door: YouzQ B.V. Introductie Het aansturen van meerdere leveranciers door 1 partij verdeeld

Nadere informatie

Training Soft skills voor technici

Training Soft skills voor technici Training Soft skills voor technici Soft skills voor technici, sterker door persoonlijke vaardigheden Je bent goed in je werk. Je bent vakinhoudelijk een expert en op de hoogte van de ontwikkelingen op

Nadere informatie

Broker invulling door YouzQ

Broker invulling door YouzQ Broker invulling door YouzQ Transparante dienstverlening Door: YouzQ B.V. Introductie Transparante en duidelijke afspraken zijn noodzakelijk bij de inzet van externe expertise: Grip krijgen en behouden

Nadere informatie

Aureus Iproma Coöperatie

Aureus Iproma Coöperatie Aureus Iproma Coöperatie Gezamenlijk ondernemen, met behoud van zelfstandigheid Netwerkorganisaties zijn een sleutel om vaste concurrentiestellingen te doorbreken en gehoor te geven aan de roep van de

Nadere informatie

Case Study. Hoe een breed advocatenkantoor voor ondernemers en overheden haar visie en ambitie realiseerde en een moderne propositie realiseerde.

Case Study. Hoe een breed advocatenkantoor voor ondernemers en overheden haar visie en ambitie realiseerde en een moderne propositie realiseerde. Case Study Hoe een breed advocatenkantoor voor ondernemers en overheden haar visie en ambitie realiseerde en een moderne propositie realiseerde. CaseStudy Fifth Legal April 2017 Fifth Legal - Een moderne

Nadere informatie

Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche

Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche Wat is payrolling? Bij het runnen van een bedrijf komt veel kijken. Alleen al de inzet van personeel levert een hoop extra werk en administratieve rompslomp

Nadere informatie

Evaluatie Acquisitietraining Kaap11

Evaluatie Acquisitietraining Kaap11 Evaluatie Acquisitietraining Kaap11 1. Hoe duidelijk was de aankondiging van de bijeenkomst? Uitermate duidelijk 40,0% 4 Zeer duidelijk 60,0% 6 Redelijk duidelijk 0,0% 0 Niet erg duidelijk 0,0% 0 Helemaal

Nadere informatie

Aanvullende dienstverlening

Aanvullende dienstverlening Aanvullende dienstverlening voor Zelfstandig Professionals HeadFirst biedt jou toegang tot ruim 150 aansprekende Opdrachtgevers. Heb jij een opdracht gevonden? Dan kunnen wij jou ondersteunen met onze

Nadere informatie

Onderhoud kan productieprocessen LEAN-er maken. LEAN en onderhoud in de voedingsmiddelen industrie 16 september 2011. Inhoud

Onderhoud kan productieprocessen LEAN-er maken. LEAN en onderhoud in de voedingsmiddelen industrie 16 september 2011. Inhoud Onderhoud kan productieprocessen LEAN-er maken LEAN en onderhoud in de voedingsmiddelen industrie 16 september 2011 Rob Brager 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Waarom productieprocessen? 3. Traditioneel productieproces

Nadere informatie

Aanbod. Workshopreeks Ondernemerschap als ZZP er

Aanbod. Workshopreeks Ondernemerschap als ZZP er Workshopreeks Ondernemerschap als ZZP er Veel vakbekwame mensen, zoals bijvoorbeeld coaches, counsellors en adviseurs beginnen als ZZP er. Ze komen er dan achter dat bij het ondernemerschap buiten hun

Nadere informatie

4 maanden voor slechts 25,- WORD NU ZZP LID! Nu met gratis Noizezz Extreme gehoorbescherming t.w.v. 9,95

4 maanden voor slechts 25,- WORD NU ZZP LID! Nu met gratis Noizezz Extreme gehoorbescherming t.w.v. 9,95 4 maanden voor slechts 25,- WORD NU ZZP LID! Nu met gratis Noizezz Extreme gehoorbescherming t.w.v. 9,95 ALS ZZP ER IN DE BOUW STA JE STERKER Zzp er in de sector bouw? De FNV is er ook voor jou! Met ruim

Nadere informatie

w h w jouw beste jaar dromen versus praktijk tips

w h w jouw beste jaar dromen versus praktijk tips w h w jouw beste jaar dromen versus praktijk tips essentie zo min mogelijk ruis tussen hoe jij jezelf profileert versus hoe jouw ideale doelgroep jou(w dienst) beoordeelt Waarom doe je wat je doet? Waarom

Nadere informatie

VOOR COACHES EN BEGELEIDERS DAVERENDE DILEMMA S. Francine ten Hoedt & Philine Spruijt

VOOR COACHES EN BEGELEIDERS DAVERENDE DILEMMA S. Francine ten Hoedt & Philine Spruijt 33 DAVERENDE DILEMMA S Francine ten Hoedt & Philine Spruijt VOOR COACHES EN BEGELEIDERS Beste coach, Een van de basisvereisten om coach te zijn is, volgens ons, willen ontwikkelen en willen leren. Hoe

Nadere informatie

Netwerk organisatie. Toekomst voor succesvolle professionals? Netwerkorganisaties - Alita de Haan

Netwerk organisatie. Toekomst voor succesvolle professionals? Netwerkorganisaties - Alita de Haan Netwerk organisatie Toekomst voor succesvolle professionals? Inhoud 1. Ontwikkelingen (markt en maatschappij) 2. Transitie van organisaties 3. Adviesbureau de Rijk nieuwe stijl Food for thought Ontwikkelingen

Nadere informatie

Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties

Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties 12 punten die elke opdrachtgever, zelfstandige en bemiddelingsbureau moet kennen over de Wet DBA en het verdwijnen van de VAR Hugo-Jan Ruts 12 punten die elke

Nadere informatie

Succesvol verzekeren in 2015: wat vraagt dat van onze medewerkers? Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid

Succesvol verzekeren in 2015: wat vraagt dat van onze medewerkers? Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid MT-presentatie Succesvol verzekeren in 2015: wat vraagt dat van onze medewerkers?. Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid Campagne De verzekeringsbranche werkt aan inzetbaarheid Start Startsein in

Nadere informatie

Monique Walboomers & RAADSINFORMATIEBRIEF. Van: L. Smale Tel,nr,: 8676 Geraadpleegd consulent. Datum: 29-08-2013

Monique Walboomers & RAADSINFORMATIEBRIEF. Van: L. Smale Tel,nr,: 8676 Geraadpleegd consulent. Datum: 29-08-2013 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Smale Tel,nr,: 8676 Geraadpleegd consulent Datum: 29082013 Afd.: Communicatie & Personeelszaken Tekenstukken: Persbericht: Bijlagen:

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

BROCHURE Detacheren Uitzenden Payroll Contractbeheer ZZP ers Werving & Selectie

BROCHURE Detacheren Uitzenden Payroll Contractbeheer ZZP ers Werving & Selectie BROCHURE 2017 Detacheren Uitzenden Payroll Contractbeheer ZZP ers Werving & Selectie 2 UW PERSONEEL GOED GEREGELD! ANDERS Mediair ondersteunt woningcorporaties, gemeenten en vastgoedbedrijven bij het tijdelijk

Nadere informatie

KWESTIE VAN KRACHT. Technische topbedrijven in een dynamische arbeidsmarkt

KWESTIE VAN KRACHT. Technische topbedrijven in een dynamische arbeidsmarkt KWESTIE VAN KRACHT Technische topbedrijven in een dynamische arbeidsmarkt Rita Kostwinder Algemeen directeur Technicum Kwestie van Kracht Wat is de toegevoegde waarde van knappe medewerkers in dynamische

Nadere informatie

Programma. Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten)

Programma. Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten) Programma Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten) Voorbereiding Sollicitatiegesprek Vacature Bedrijf website, social media

Nadere informatie

WET DBA OPINIEMONITOR JANUARI 2018 ONDERZOEKSRESULTATEN

WET DBA OPINIEMONITOR JANUARI 2018 ONDERZOEKSRESULTATEN WET DBA OPINIEMONITOR JANUARI 2018 Kennisbemiddelaar HeadFirst en dienstverlener ZP Zaken streven naar een werkbare oplossing voor de Wet DBA voor opdrachtgevers en Zelfstandig Professionals (ZP ers).

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

Sociale Media voor werving en selectie

Sociale Media voor werving en selectie Sociale Media voor werving en selectie Door Niels van Berkel en Richard Steketee De opkomst van sociale media Bij de opkomst van het world wide web in het midden van de jaren 90 hadden sommigen al een

Nadere informatie

Resultaat break-out sessies. 2 september: toekomst van ISO 26000

Resultaat break-out sessies. 2 september: toekomst van ISO 26000 Resultaat break-out sessies 2 september: toekomst van ISO 26000 1 Inhoud A. Integratie groep 1 B. Integratie groep 2 C Erkenning D. Branchespecifiek E: MVO en innovatie 2 De vragen per focusgebied 1. Wat

Nadere informatie

Zorgeloos jouw ideale stagiair.

Zorgeloos jouw ideale stagiair. Zorgeloos jouw ideale stagiair. Stagebemiddeling Natural Talent Contactpersoon: Vincent Broeckaert t +31 (0)6 23 65 28 56 e v.broeckaert@naturaltalent.nl Zoek je voor jouw bedrijf één of meerdere geschikte

Nadere informatie

White paper. Uitbesteden van Werkzaamheden naar Suriname Alembo 2011. Administratieve diensten. Content management. Multichannel klantenservice

White paper. Uitbesteden van Werkzaamheden naar Suriname Alembo 2011. Administratieve diensten. Content management. Multichannel klantenservice Uitbesteden van Werkzaamheden naar Suriname Alembo 2011 Administratieve diensten Content management Multichannel klantenservice Data- entry verrijking Waar moet ik aan denken als ik wil outsourcen naar

Nadere informatie

RECHTMATIG EN DOELMATIG INHUREN OP BASIS VAN DE HERZIENE AANBESTEDINGSWET

RECHTMATIG EN DOELMATIG INHUREN OP BASIS VAN DE HERZIENE AANBESTEDINGSWET RECHTMATIG EN DOELMATIG INHUREN OP BASIS VAN DE HERZIENE AANBESTEDINGSWET HET DYNAMISCH AANKOOPSYSTEEM NIELS HOPPENBROUWERS 13 SEPTEMBER 2016 Van marktplaatsen naar Concept voor IIB diensten en opdrachten

Nadere informatie

NIEUW? HIER STAAT WAT JIJ MOET WETEN!

NIEUW? HIER STAAT WAT JIJ MOET WETEN! NIEUW? HIER STAAT WAT JIJ MOET WETEN! VAKWERK. GEGARANDEERD. Dat is waar BouwPeople voor gaat. Samen met jou! Voor je aan de slag gaat willen we een aantal belangrijke zaken aan je uitleggen. Zoals, wat

Nadere informatie

RECHTMATIG EN DOELMATIG INHUREN OP BASIS VAN DE HERZIENE AANBESTEDINGSWET

RECHTMATIG EN DOELMATIG INHUREN OP BASIS VAN DE HERZIENE AANBESTEDINGSWET RECHTMATIG EN DOELMATIG INHUREN OP BASIS VAN DE HERZIENE AANBESTEDINGSWET Het Dynamisch aankoopsysteem 11 april 2017 Titel van de presentatie 1 Van marktplaatsen naar Concept voor IIB diensten en opdrachten

Nadere informatie

HeadFirst Whitepaper: de Wet DBA toegelicht

HeadFirst Whitepaper: de Wet DBA toegelicht 1 HeadFirst Whitepaper: de Wet DBA toegelicht Met ingang van 1 mei 2016 wordt de VAR vervangen door de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA), waarbij gewerkt gaat worden met door de Belastingdienst

Nadere informatie

Informatiebrochure De Waarnemer

Informatiebrochure De Waarnemer Informatiebrochure De Waarnemer Welkom bij De Waarnemer Introductie Informatie voor verloskundige waarnemers Wat doet De Waarnemer voor mij? Kwaliteitsontwikkeling Ontzorgen Verzekeringen Hoe werkt het

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Bureau BERGS. Outplacement & Loopbaanadvies. Nu ook mogelijk met Online Coaching!

Bureau BERGS. Outplacement & Loopbaanadvies. Nu ook mogelijk met Online Coaching! Outplacement & Loopbaanadvies Nu ook mogelijk met Online Coaching! Ron Bergs 06-34187540 KvK 67575870 info@bureaubergs.nl www.bureaubergs.nl 1 Ron Bergs 06-34187540 KvK 67575870 info@bureaubergs.nl www.bureaubergs.nl

Nadere informatie

info Nspyre Freelance Professionals Schrijf je nu in!

info Nspyre Freelance Professionals Schrijf je nu in! Nspyre Freelance Professionals Schrijf je nu in! info Nspyre Externe Inhuur Herculesplein 24 3584 AA Utrecht T 088-827 50 00 F 088-827 50 99 www.nspyre.nl/freelance externeinhuur@nspyre.nl Nspyre Nspyre

Nadere informatie

MKB/ZZP- vriendelijk inkopen

MKB/ZZP- vriendelijk inkopen Motie Inkopen in de wijk MKB/ZZP- vriendelijk inkopen Alexander Arsath Ro is Concerninkoop Wat ga ik vertellen? Hoe ziet inkoop door Utrecht eruit? Van welke kanalen maakt de gemeente gebruik? Wat kun

Nadere informatie

5 TIPS VOOR TEAMBUILDING OP AFSTAND

5 TIPS VOOR TEAMBUILDING OP AFSTAND 5 TIPS VOOR TEAMBUILDING OP AFSTAND ZO KAN JE VERLOST WORDEN VAN JE DURE HUURCONTRACT Wil je meer flexibiliteit in huis halen of misschien wel helemaal van je dure kantoor af. Dan is virtueel werken misschien

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

Handelingsperspectieven en strategieën voor de werving & selectiepraktijk

Handelingsperspectieven en strategieën voor de werving & selectiepraktijk Handelingsperspectieven en strategieën voor de werving & selectiepraktijk Introductie op Module 3 Cursus Selecteren zonder Vooroordelen Voor de beste match! Dit opleidingsaanbod is tot stand gekomen met

Nadere informatie

welkom bij EasyStaff

welkom bij EasyStaff welkom bij EasyStaff Welkom bij EasyStaff EasyStaff, opgericht in 1999, is een van de eerste payrollbedrijven van Nederland. Dagelijks ondervinden onze klanten de vele voordelen van onze dienstverlening.

Nadere informatie

wubsite pakketten en werkwijze

wubsite pakketten en werkwijze wubsite pakketten en werkwijze wordpress website voor een vaste prijs Ieder mens is uniek. Dat geldt ook voor ondernemingen. Wij vinden het dan ook erg belangrijk dat je website past bij je onderneming.

Nadere informatie

Uitdagingen ICT markt

Uitdagingen ICT markt Uitdagingen ICT markt Kwalitatieve verstoring arbeidsmarkt Kwantitatieve verstoring arbeidsmarkt Sociaal-Maatschappelijke frictie door veranderende visie op arbeid Traditionele organisatie modellen zijn

Nadere informatie

Succesvol ERP selecteren en implementeren. Mitopics BV dé specialist op ERP-gebied vanuit risicobeheersing

Succesvol ERP selecteren en implementeren. Mitopics BV dé specialist op ERP-gebied vanuit risicobeheersing Succesvol ERP selecteren en implementeren Mitopics BV dé specialist op ERP-gebied vanuit risicobeheersing Onze concurrenten hebben veel betere informatie! Onze klanten verwachten meer van ons! Onderhoud

Nadere informatie

FORMULIER PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN

FORMULIER PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN FORMULIER PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN Naam: Datum: 1. Werkervaringsverhaal: Rode draad in opleiding en ervaring (soort curriculum vitae). Welke opleiding heb je genoten en welke werkervaring heb je?

Nadere informatie

Programma Startersdag Utrecht

Programma Startersdag Utrecht Programma Startersdag Utrecht Zaterdag 7 november 2015 Welkom op de Startersdag Wat valt er vandaag te beleven? Volg presentaties Vandaag kun je verschillende presentaties over het starten van een eigen

Nadere informatie

Uitdagingen ICT markt

Uitdagingen ICT markt Uitdagingen ICT markt Kwalitatieve verstoring arbeidsmarkt Kwantitatieve verstoring arbeidsmarkt Sociaal-Maatschappelijke frictie door veranderende perceptie van arbeid Traditionele organisatie modellen

Nadere informatie

Rotsvast en duurzaam advies voor al uw bouwwerkzaamheden

Rotsvast en duurzaam advies voor al uw bouwwerkzaamheden Rotsvast en duurzaam advies voor al uw bouwwerkzaamheden Ambitieus Welkom bij Viking Bouw Een opkomend bouwbedrijf waar u én uw verbouwing de fraaie vruchten van plukken. Wij zijn volledig zelfstandig,

Nadere informatie

SPECIALIST IN TECHNISCHE DIENSTVERLENING VINCO ENGINEERING

SPECIALIST IN TECHNISCHE DIENSTVERLENING VINCO ENGINEERING SPECIALIST IN TECHNISCHE DIENSTVERLENING MENSEN MAKEN HET VERSCHIL Als ze op de juiste plek zitten. In het juiste team. Als zij hun talent kunnen omzetten in toegevoegde waarde. Wij adviseren, ondersteunen

Nadere informatie

Smoesjes. TipsforTrouble HOME TROUBLE MEER WETEN < > EXTRA PITTIG

Smoesjes. TipsforTrouble HOME TROUBLE MEER WETEN < > EXTRA PITTIG geef haar gelijk dat zij het zwaar heeft en dat de crechemedewerkers zodat ze alles op tijd af kan krijgen. Collega zal in de slachtofferrol terecht komen en wellicht in tranen uitbarsten. voel dat ik

Nadere informatie

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 algemeen 2 Algemene principes 3 PARTIJEN BIJ UITZENDARBEID Volwaardig werk = rechten en plichten Werk zoeken via uitzend? Snel, ervaring, CV, korte opeenvolgende

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

U bent werkzaam als Zelfstandige (ZZP er)

U bent werkzaam als Zelfstandige (ZZP er) Onderwerp Informatie over de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie U bent werkzaam als Zelfstandige (ZZP er) Vervanging VAR door modelovereenkomst (wet DBA) Op 1 mei 2016 verdwijnt de Verklaring

Nadere informatie

ARBEIDSBEMIDDELING NIEUWE STIJL! ZZP brochure. Copyright 2011 PersoneelCompleet

ARBEIDSBEMIDDELING NIEUWE STIJL! ZZP brochure. Copyright 2011 PersoneelCompleet ARBEIDSBEMIDDELING NIEUWE STIJL! ZZP brochure PersoneelCompleet Arbeidsbemiddeling Nieuwe Stijl! PersoneelCompleet is een unieke landelijke arbeidsbemiddeling onderneming Nieuwe Stijl waarbij aan elke

Nadere informatie

DE IMPACT VAN DE FLEXIBELE ARBEIDSMARKT OP UW WAGENPARK

DE IMPACT VAN DE FLEXIBELE ARBEIDSMARKT OP UW WAGENPARK INHOUDSOPGAVE E-BOOK DE IMPACT VAN DE FLEXIBELE ARBEIDSMARKT OP UW WAGENPARK Leasen met voorrang INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Wet werk en zekerheid 4 Flexibel personeel en uw wagenpark 5 Financiële administratie

Nadere informatie

Workshop Telefonisch Afspraken Maken

Workshop Telefonisch Afspraken Maken Workshop Telefonisch Afspraken Maken Alleen bellen als je wat hebt te vertellen! Waarom zijn we interessant voor elkaar? Bv gemeenschappelijke behoefte aan: - omzetvermeerdering; - inspiratie, leren van

Nadere informatie

Whitepaper: De toegevoegde waarde van een gespecialiseerd bureau

Whitepaper: De toegevoegde waarde van een gespecialiseerd bureau gespecialiseerd bureau De snel aantrekkende arbeidsmarkt is duidelijk voelbaar in de dagelijkse praktijk van werving en selectie. Belangrijkste trend in de recruitment voor communicatie en marketingprojecten

Nadere informatie