New Business Development Programma s

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "New Business Development Programma s"

Transcriptie

1 New Business Development Programma s Leer de business van morgen te creëren Incompany Portfolio 2017

2 Ons Verhaal. Incompany Portfolio 2017

3 TimeLabz We leven in bijzondere tijden. De snelle opkomst en adoptie van nieuwe technologie en nieuwe business modellen, is de manier waarop we leven en werken ingrijpend aan het veranderen. En daarmee ook de verwachtingen van consumenten richting bedrijven en overheid. Tegelijkertijd bieden deze snelle ontwikkelingen ook een overvloed aan nieuwe kansen voor een ieder van ons. Kansen om de wereld van morgen zelf vorm te geven. TimeLabz is een New Business Design bureau en helpt managers & ondernemers met het designen van de business en overheid van morgen, door middel van skills trainingen, new business design workshops en coaching. Deze onderdelen worden los aangeboden, maar ook gecombineerd in integrale New Business Design programma s van meerdere weken. TimeLabz is in 2015 opgericht door Peter Maarten Westerhout en Jordy Egging. Zowel Peter Maarten als Jordy zijn internationaal ervaren ondernemers, managers en innovators, bij onder andere KPN, Philips en Singularity University. Naast TimeLabz doceren Peter Maarten & Jordy ook bij Wittenborg Business School in Amsterdam, zijn zij consultants voor Exo Works (het bedrijf achter het boek Exponential Organizations ) en zitten zij in de board van Singularity University Amsterdam.

4 Organisaties die wij hebben geholpen

5 Ons Aanbod. Incompany Portfolio 2017

6 Disruptive Innovation Bootcamp 8 uur Leer de business van morgen te creëren Kweek de juiste mindset voor innoveren en nieuwe business creëren in een snel veranderende wereld. Krijg diepgaand inzicht in de drivers en implicaties van Emerging Technologies en nieuwe business modellen. Emerging Technologies Maak kennis met tools voor het zichtbaar maken van kansen en creëren van nieuwe groei voor jouw business. Programma Na een korte warming-up, gaan we in de ochtend eerst uitgebreid in op de onderliggende drivers en implicaties van de belangrijkste Emerging Technologies - zoals Artificial Intelligence en Internet of Things - en ervaar je met behulp van veel voorbeeld-cases en oefeningen, hoe toegankelijk en breed toepasbaar al deze technologieën nu al zijn. Na de lunch leer je vervolgens hoe de behoeften van consumenten en bedrijven zich ontwikkelen en hoe we nieuw opkomende behoeften in onze eigen markten zichtbaar kunnen malen en zelfs kunnen voorspellen. Daarna gaan we actief aan de slag met het ontwikkelen van business modellen en leren we ook hoe nieuwe technologie weer nieuwe business modellen mogelijk maakt. Tot slot gaan we met een uitgebreide designoefening in, op hoe je nu daadwerkelijk nieuwe groei kunt creëren met deze nieuwe technologieën en businessmodellen en ontrafelen we ook het begrip disruptive innovation.

7 Business Model Design Masterclass 4 uur Workshop 8 uur Leer succesvolle business modellen te ontwerpen Leer wat de kenmerken zijn van succesvolle en nieuwe business modellen. Begrijp business model mechanics en zie hoe nieuwe technologie ook nieuwe business modellen mogelijk maakt. Ervaar hoe je zelf nieuwe slimme business modellen kunt designen voor jouw eigen business. Programma Een business model is veel meer dan een verdienmodel en bepaalt voor een belangrijk deel het succes van een Business Unit of bedrijf. In dit deel behandelen we op basis de Business Model Generation methode de volgende basics: Wat is een business model eigenlijk en waarom is dit zo belangrijk voor een bedrijf? Uit welke bouwblokken bestaat een business model en hoe kun je de business van een bedrijf of Business Unit hierop plotten? En hoe kun je slim innoveren op bestaande modellen, om je concurrenten te verslaan? Na de pauze gaan we aan de slag met het ontwerpen van nieuwe en geavanceerde business modellen: Leer wat de kenmerken zijn van succesvolle business modellen. Begrijp de werking van business model mechanics en multi-sided business modellen en zie hoe nieuwe technologie ook nieuwe business modellen mogelijk maakt. En ervaar tot slot hoe je zelf nieuwe business modellen kunt designen voor jouw eigen business, met behulp van handige design thinking en analogy thinking tools.

8 Value Proposition Design Masterclass 4 uur Workshop 8 uur Leer succesvolle waardeproposities te ontwerpen Leer hoe je op een slimme manier huidige klantbehoeften kunt analyseren en opkomende kunt voorspellen. Begrijp hoe iedereen met de kracht van emerging technologies compleet nieuwe markten kan creëren. Ervaar hoe je zelf met analogy thinking nieuwe waardeproposities kunt designen voor jouw eigen business. Programma Het ontwerpen van een goede waardepropositie begint met een zorgvuldige analyse van de behoeften en verwachtingen van de klant. In dit deel behandelen we op basis van de Value Proposition Design methode de volgende basics: Wat is het verschil tussen een goed product en een goede waardepropositie? En hoe kan ik achterhalen en beschrijven waar mijn klant echt blij van wordt? Vervolgens behandelen we ook een unieke methode, waarmee iedereen nieuw opkomende klantbehoeften- en verwachtingen al in een vroeg stadium kan voorspellen. Na de pauze gaan we zelf aan de slag met het ontwerpen van nieuwe waardeproposities: Leer wat de kenmerken zijn van succesvolle waardeproposities en hoe je slim kunt innoveren op bestaande proposities in de markt. Begrijp hoe iedereen met de kracht van emerging technologies compleet nieuwe markten kan creëren. En ervaar hoe je zelf nieuwe waardeproposities kunt designen voor jouw eigen business, met behulp van handige design thinking en analogy thinking tools.

9 Exponential Organizations Masterclass 4 uur Workshop 8 uur Leer hoe jouw organisatie een Exponentiële Organisatie kan worden Leer de principes kennen van Exponentiële Organisaties die ten minste 10x succesvoller zijn dan de concurrent. Begrijp het verschil in aanpak tussen transformatie van het moederschip en het opzetten van new business ventures. Krijg inzicht in hoe je zelf met een unieke dual-track strategy een exponentiële organisatie kunt worden. Programma Een Exponentiële Organisatie is een organisatie waarvan de impact (of opbrengst) disproportioneel groot is - ten minste tienmaal groter - vergeleken met gelijksoortige organisaties. In dit deel leer je welke nieuwe organisatietechnieken en achterliggende technologieën de grondslag bieden voor zo n Exponentiële Organisatie. Van daaruit gaan we dieper in op de vijf belangrijkste externe ontwikkelingen, die je kunt inzetten bij het bouwen van een efficiënte en flexibele organisatie. Daarna krijg je inzicht in hoe je je bedrijf intern kunt transformeren, om zowel optimaal support te bieden aan externe partners, als zelf sneller te kunnen anticiperen. Na de pauze leer je waarom een heldere Massive Transformative Purpose van belang is om richting te geven aan jouw organisatie en hoe je deze kunt vormgeven. En tot slot gaan we uitgebreid in op hoe je nu zelf in de praktijk van jouw bestaande bedrijf een Exponentiële Organisatie kunt maken, met behulp van een heldere en praktisch uitvoerbare dual-track strategy. TimeLabz is official partner van ExoWorks het bedrijf achter het boek Exponential Organizations

10 De wereld van morgen Leadership Session 3 uur Hoe kun je als Management of Leadership Team het best anticiperen op een snel veranderende wereld? Krijg inzicht in de drivers van Emerging Technologies en de impact ervan op maatschappij en business. Leer hoe nieuwe klantbehoeften ontstaan en nieuwe business modellen mogelijk worden. Zie hoe je, met een update van je innovatie- en organisatie-strategie, nieuwe groei kunt creëren. Programma We beginnen de sessie met een deep-dive in de onderliggende drivers en implicaties van de belangrijkste Emerging Technologies - zoals Artificial Intelligence en IoT - en leren je de vele toepassingsmogelijkheden ervan te zien. Vervolgens bekijken we hoe nieuwe klantbehoeften van consumenten zich ontwikkelen op basis van nieuwe technologie en leren we hoe je opkomende behoeften in je eigen markt kunnen voorspellen. Daarnaast bekijken we hoe deze nieuwe technologie weer nieuwe business modellen mogelijk maakt en welke sociaal-economische verschuivingen hierdoor plaatsvinden. Tot slot gaan we uitgebreid in op welke innovatie- en organisatie-strategieën je zelf kunt toepassen, om nieuwe opportunities te creëren voor jouw business, op basis van deze nieuwe technologieën, veranderende klantbehoeften en nieuwe businessmodellen.

11 New Business Design Custom Programma Met je team aan de slag met de business van morgen Meerdaags Design Thinking based programma, waarin we concreet aan de slag gaan met het creëren van new business voor jouw organisatie. Inspirerende en effectieve combinatie van trainingen, workshops & hands-on coaching. Envision a new future Define your direction Implement your solution Your Business Insights on tomorrow s needs, solutions & organisations Vision, Mission & Business Model Future Proof Organisation Generic trends & insights DIVERGE > CONVERGE > DIVERGE > CONVERGE > DIVERGE > CONVERGE > Company data & insights Your Offering Insights on tomorrow s needs, solutions and ways of working Value Proposition Implementation Look Broader Think Further Act Faster Look Broader Think Further Act Faster Look Broader Think Further Act Faster

12 Ons Recept. Incompany Portfolio 2017

13 Inspiring Co-creation Formats

14 Inspiring Co-creation Formats Inspiring Innovation Partners

15 Outstanding Experience & Expertise

16 Outstanding Experience & Expertise

17 Unique Location & Innovation Partners Waag Society FreedomLab Spring House

18 New Business Design & Development

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING 1 INNOVATION BY MAKING, LEARNING BY DOING Bij alles wat we doen, hanteren we deze twee principes. Innovation happens by making. The only way to learn innovation is

Nadere informatie

Transformeer naar een data gedreven organisatie. Strategy & Big Data Analytics Leadership

Transformeer naar een data gedreven organisatie. Strategy & Big Data Analytics Leadership Transformeer naar een data gedreven organisatie Strategy & Big Data Analytics Leadership Details Cursusduur 4 dagen Datum en locatie 2, 3, 13, 14 november 2017 - Tilburg Tijd 09:00-18:00, 09:00-16:30,

Nadere informatie

Data Driven Organisation

Data Driven Organisation 2-daagse training Data Driven Organisation Van visie- naar actiegedreven strategie Initiatief en organisatie In samenwerking met datadriven.heliview.nl Wat leert u in deze training? U doet inspiratie op

Nadere informatie

van Individueel tot In-Company

van Individueel tot In-Company De Innovator Innovator's Toolkit Toolkit Training: Daar wordt je vanzelf innovatief van van Individueel tot In-Company de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen Innovator's Toolkit Er is veel aandacht

Nadere informatie

Enterprise Architectuur. een duur begrip, maar wat kan het betekenen voor mijn gemeente?

Enterprise Architectuur. een duur begrip, maar wat kan het betekenen voor mijn gemeente? Enterprise Architectuur een duur begrip, maar wat kan het betekenen voor mijn gemeente? Wie zijn we? > Frederik Baert Director Professional Services ICT @frederikbaert feb@ferranti.be Werkt aan een Master

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden Voor wie Recruiters, HR Managers, Hiring Managers (= managers met vacatures in hun team), HR Business Partners en alle anderen die in het recruteringsproces van

Nadere informatie

Workshop Design Thinking Initiate

Workshop Design Thinking Initiate Workshop Design Thinking 07-09-2017 Initiate Wij zijn Achtergrond als Industrieel ontwerpers en bekend met onderwerpen als product ontwerp, Design thinking, prototyping, conceptueel ontwerp en crowd sourcing.

Nadere informatie

Masterclass. de weg naar digital leadership. voorbij de goeroe s: nuchter en ambitieus

Masterclass. de weg naar digital leadership. voorbij de goeroe s: nuchter en ambitieus Masterclass de weg naar digital leadership voorbij de goeroe s: nuchter en ambitieus vooraf Organisaties die streven naar digital leadership zijn constant bezig het leven van klanten eenvoudiger en makkelijker

Nadere informatie

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Hartelijk dank voor uw interesse in onze high tech belevenissen! Wij willen mensen graag op een verrassende en toegankelijke manier in contact brengen

Nadere informatie

DATAGEDREVEN INNOVATIE ALS STRATEGIE JOP ESMEIJER, TNO

DATAGEDREVEN INNOVATIE ALS STRATEGIE JOP ESMEIJER, TNO DATAGEDREVEN INNOVATIE ALS STRATEGIE JOP ESMEIJER, TNO 1 Crossover Energie - Datagedreven Diensten 2 Crossover Energie - Datagedreven Diensten NIEUWE MANIEREN OM WAARDE TE CREËREN Advanced R&D: nieuwe

Nadere informatie

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien een datagedreven wereld vol kansen Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien succesvolle organisaties groeien door big data 50% van de meest succesvolle organisaties Volg ons op twitter:

Nadere informatie

Briefing document. Finance on a Mission A Digital Mindset. 4 oktober 2018 B. Building Amsterdam. Johan Huizingalaan 763a 1066 VH Amsterdam

Briefing document. Finance on a Mission A Digital Mindset. 4 oktober 2018 B. Building Amsterdam. Johan Huizingalaan 763a 1066 VH Amsterdam Briefing document Finance on a Mission A Digital Mindset 4 oktober 2018 B. Building Amsterdam Johan Huizingalaan 763a 1066 VH Amsterdam Programma Blok: Duur: Onderdeel: 09:00-09:30 Ontvangst 09:30-09:40

Nadere informatie

Trends & Ontwikkelingen

Trends & Ontwikkelingen Blok 6 Trends & Ontwikkelingen Max van Liemt Masterclass HR Bedrijfskunde 2, 3 en 13 oktober 2017 www.hrbedrijfskunde.nl BARTON S 3 LAWS OF THE WEB 1 Ifitcanbe SHARED itwillbe SHARED 2 Ifitcanbe RATED

Nadere informatie

Blockchain in Business

Blockchain in Business 2-daagse masterclass Blockchain in Business Zinvol aan de slag met blockchain in uw organisatie Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze masterclass? U krijgt inzicht in deze opkomende

Nadere informatie

BiZZdesign. Bouwen van sterke en wendbare organisaties met behulp van standaarden, methode, technieken en tools. Research & Development

BiZZdesign. Bouwen van sterke en wendbare organisaties met behulp van standaarden, methode, technieken en tools. Research & Development BiZZdesign Bouwen van sterke en wendbare organisaties met behulp van standaarden, methode, technieken en tools Research & Development 1 Profile CV Joost Niehof Name Grade Nationality Residence Role Joost

Nadere informatie

What is your business as UNusual? Tom Gouman The Bridge business innovators

What is your business as UNusual? Tom Gouman The Bridge business innovators What is your business as UNusual? Tom Gouman The Bridge business innovators 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 business innovation The creation and profitable use of the new 12 Innovatie Degree of newness in the

Nadere informatie

MASTERCLASS RETAILMARKETING 2019

MASTERCLASS RETAILMARKETING 2019 MASTERCLASS RETAILMARKETING De retailwereld verandert sneller dan ooit tevoren. Het is cruciaal om het retail spel goed te begrijpen om in te kunnen spelen op die veranderingen. Daarom organiseert Q&A

Nadere informatie

Bent u bewust van & gereed voor de veranderingen en ontwikkelingen in uw omgeving

Bent u bewust van & gereed voor de veranderingen en ontwikkelingen in uw omgeving Bent u bewust van & gereed voor de veranderingen en ontwikkelingen in uw omgeving Omgevingsanalyse cruciaal voor duurzaam leveren van kwaliteit in een snel veranderende omgeving RK-Intelligence - Ruud

Nadere informatie

Artificial Intelligence in Business

Artificial Intelligence in Business 2-daagse training Artificial Intelligence in Business Voeg met AI waarde toe aan uw organisatie Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? De verschillende vormen van AI

Nadere informatie

Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde. Uw businessmodel voor de toekomst

Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde. Uw businessmodel voor de toekomst Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde Uw businessmodel voor de toekomst Missie: economische groei door versterken van innovatie in het MKB Concurrentiekracht van Nederland versterken Innovatie in het MKB

Nadere informatie

MASTERCLASS DIGITAAL LEIDERSCHAP BIJ DE OVERHEID

MASTERCLASS DIGITAAL LEIDERSCHAP BIJ DE OVERHEID MASTERCLASS DIGITAAL LEIDERSCHAP BIJ DE OVERHEID DE IMPACT VAN DIGITALE TRANSFORMATIE OP DE OVERHEID IN SAMENWERKING MET NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Vrijwel iedereen in onze maatschappij

Nadere informatie

Business Model Canvas

Business Model Canvas Business Model Canvas Vivian Vleeshouwers Lekko B.V. Mariëlle Meuffels Philips Industry Consulting 10 Oktober 2013 Agenda - tijdschema 13:30 Welkom en voorstellen Vivian en Mariëlle Korte uitleg Business

Nadere informatie

COLLEGEREEKS BIG DATA EN BUSINESS AI

COLLEGEREEKS BIG DATA EN BUSINESS AI COLLEGEREEKS BIG DATA EN BUSINESS AI ONTDEK DE STRATEGISCHE MOGELIJKHEDEN VAN BIG DATA EN AI VOOR JOUW ORGANISATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 COLLEGEREEKS BIG DATA EN BUSINESS AI Big Data en Artificial

Nadere informatie

De Corporate University als strategisch instrument Symposium DNB Toezichtacademie Amsterdam, 3 juni 2013

De Corporate University als strategisch instrument Symposium DNB Toezichtacademie Amsterdam, 3 juni 2013 De Corporate University als strategisch instrument Symposium DNB Toezichtacademie Amsterdam, 3 juni 2013 Dr. Martijn Rademakers Corporate universities Het aantal organisaties met een corporate university

Nadere informatie

Linked Data & Innovatie. Linked Data 21 april 2016 Marcel Kuil

Linked Data & Innovatie. Linked Data 21 april 2016 Marcel Kuil Linked Data & Innovatie Linked Data 21 april 2016 Marcel Kuil 1. Innovatie 2. Big Data 3. API s & Open Banking 4. Linked Data 2 Kernactiviteiten trendrapport visie & strategie 3 thought leadership participatie

Nadere informatie

WELCOME! The Brown Paper Company

WELCOME! The Brown Paper Company WELCOME! The Brown Paper Company Commercial Automation: De commerciële revolutie? The Brown Paper Company De Sales revolution: transformatie? Huidig SaaS Focus Sales Centric Customer Centric product push

Nadere informatie

MASTERCLASS INNOVATIEMANAGEMENT & PRODUCTONTWIKKELING

MASTERCLASS INNOVATIEMANAGEMENT & PRODUCTONTWIKKELING MASTERCLASS INNOVATIEMANAGEMENT & PRODUCTONTWIKKELING NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Door digitalisering en automatisering wordt de levenscyclus van diensten en producten steeds korter. Het

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE CONCEPTEN EN REFERENTIEKADERS 2 VOORWOORD In deze economische realiteit

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Klanten Vinden

LinkedIn Live Nieuwe Klanten Vinden LinkedIn Live Nieuwe Klanten Vinden Voor wie Ondernemers, account managers, sales managers, business developers, freelancers en alle anderen die in het commerciële proces van een organisatie betrokken

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

COLLEGEREEKS BIG DATA

COLLEGEREEKS BIG DATA COLLEGEREEKS BIG DATA ONTDEK DE STRATEGISCHE MOGELIJKHEDEN VAN BIG DATA VOOR JOUW ORGANISATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 COLLEGEREEKS BIG DATA De enorme groei aan data die is ontstaan door de digitalisering

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE

MASTERCLASS STRATEGIE MASTERCLASS STRATEGIE BEGRIJP BETER DE STRATEGISCHE CONTEXT VAN JOUW ORGANISATIE EN VERGROOT JOUW STRATEGISCHE VAARDIGHEDEN NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE

Nadere informatie

Masterclass Digitale strategie

Masterclass Digitale strategie Masterclass Digitale strategie Voor wie is de masterclass Digitale Strategie? De masterclass Digitale Strategie is voor iedereen die (mede-) verantwoordelijk is voor het opstellen van de digitale strategie

Nadere informatie

Xurux Academy Opleidingen in Blockchain Technologie ACADEMY

Xurux Academy Opleidingen in Blockchain Technologie ACADEMY Xurux Academy Opleidingen in Blockchain Technologie ACADEMY ACADEMY Xurux Academy Workshops, trainingen en opleidingen in blockchain technologie Over Xurux Diepgaande kennis van blockchain technologie

Nadere informatie

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT SNEL EN WENDBAAR WERKEN AAN CONTINUE VERBETERING IN ORGANISATIES LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP NYENRODE. A REWARD FOR LIFE INDEX Inleiding 3 Masterclass Agile Management

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGISCH INNOVEREN MET STARTUPS

MASTERCLASS STRATEGISCH INNOVEREN MET STARTUPS MASTERCLASS STRATEGISCH INNOVEREN MET STARTUPS NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Strategisch samenwerken met startups, ook wel Corporate Venturing genoemd, past helemaal in de digitale tijdsgeest

Nadere informatie

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business Mastermind groep Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business In turbulente tijden staat uw business voortdurend

Nadere informatie

De Innovator. Business Model Innovation WHEN THE GAME GETS TOUGH, CHANGE THE GAME. Hoe kom je tot een nieuw Businessmodel?

De Innovator. Business Model Innovation WHEN THE GAME GETS TOUGH, CHANGE THE GAME. Hoe kom je tot een nieuw Businessmodel? De Innovator Business Model Innovation WHEN THE GAME GETS TOUGH, CHANGE THE GAME Hoe kom je tot een nieuw Businessmodel? de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen Business Model Innovation We leven

Nadere informatie

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business Masterclass Value of Information Waarde creëren voor de business Informatie en informatietechnologie maken het verschil bij de ontwikkeling van nieuwe business ideeën. Met informatie kunnen nieuwe innovatieve

Nadere informatie

Opschalen in de praktijk: Groei Max Foundation in Bangladesh. Martijn Thierry, ECSP, 22 september 2011

Opschalen in de praktijk: Groei Max Foundation in Bangladesh. Martijn Thierry, ECSP, 22 september 2011 Opschalen in de praktijk: Groei Max Foundation in Bangladesh Martijn Thierry, ECSP, 22 september 2011 0 Achtergrond Max Foundation Opgericht in 2004 door Steven en Joke le Poole (ouders Max) Doel: verminderen

Nadere informatie

Business Architectuur vanuit de Business

Business Architectuur vanuit de Business Business Architectuur vanuit de Business CGI GROUP INC. All rights reserved Jaap Schekkerman _experience the commitment TM Organization Facilities Processes Business & Informatie Architectuur, kun je vanuit

Nadere informatie

Social Strategy Masterclass 2014

Social Strategy Masterclass 2014 Social Strategy Masterclass 201 Bestemd voor Directie en Management actief in zowel B2B, B2C als Non profit Inhoudsopgave Inleiding Eendaagse Social Strategy MasterClass Programma Ochtendsessie Middagsessie

Nadere informatie

Living Labs. dr.ir. Elke den Ouden. Kennisevent Renovatie Hoofdgebouw TU/e Eindhoven, 27 september 2016

Living Labs. dr.ir. Elke den Ouden. Kennisevent Renovatie Hoofdgebouw TU/e Eindhoven, 27 september 2016 Living Labs Kennisevent Renovatie Hoofdgebouw TU/e Eindhoven, 27 september 2016 dr.ir. Elke den Ouden expertise in smart lighting & smart cities @ TU/e Where innovation starts TU/e Living Labs Een Living

Nadere informatie

Op zoek naar nieuwe business modellen

Op zoek naar nieuwe business modellen Op zoek naar nieuwe business modellen Oegstgeest, 15 november 2012 Vandaag leg ik uit waarom business as usual dood is Centrale vraag Wie voegt op welk moment waarde toe? Welk gereedschap kunnen we hiervoor

Nadere informatie

BEN JIJ DE NIEUWE PROFESSIONAL? Prof. dr. Frank Kwakman

BEN JIJ DE NIEUWE PROFESSIONAL? Prof. dr. Frank Kwakman BEN JIJ DE NIEUWE PROFESSIONAL? Prof. dr. Frank Kwakman MIJN ROUTE NAAR BUSINESS INNOVATIE De waarde van het vak Ondernemerschap als kernthema Ik maak het verschil MOBIELE TELEFOON IN 1999 Ben jij de nieuwe

Nadere informatie

innovation Growth Engineering 1 september 2017

innovation Growth Engineering 1 september 2017 Growth Engineering 1 september 2017 A faster way to certainty ERAC: de notendop Policy, Strategy and Research Revolving funds & investments Project development & -management 500 miljoen beheer overheidsprogramma

Nadere informatie

Op zoek naar een disruptive innovation

Op zoek naar een disruptive innovation Op zoek naar een disruptive innovation Rob Cuypers Global marketing manager SKF Maintenance Products (MaPro) AIMP Congres Marketing in a disruptive world 11 maart 2014, High Tech Campus Eindhoven SKF -

Nadere informatie

Canon s visie op digitale transformatie van organisaties. you can

Canon s visie op digitale transformatie van organisaties. you can Canon s visie op digitale transformatie van organisaties you can Digitale transformatie van organisaties Als we kijken naar de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van communicatie in de afgelopen

Nadere informatie

CORPORATE VENTURING MANAGER

CORPORATE VENTURING MANAGER #VACATURE CORPORATE VENTURING MANAGER De opkomst van e-commerce en de versnippering van het offline winkelaanbod hebben het traditionele winkellandschap drastisch verstoord. Commercieel vastgoedbeheerder

Nadere informatie

Hoe realiseer je een Smart City?

Hoe realiseer je een Smart City? Hoe realiseer je een Smart City? Thema Inclusive Society Dr. Ir. Rianne Valkenburg FUTURE Steden worden langzaam bedolven onder sensoren Steden waren al vol, namelijk met mensen Kwaliteit van leven? Hoe

Nadere informatie

Azure Model 1 - Deploy

Azure Model 1 - Deploy Azure Model 1 - Deploy 12 weken aan de slag met Azure op zowel commercieel als technisch vlak Het doel van deze track is om je te helpen met het bouwen van oplossingen en diensten op en rondom Azure. Het

Nadere informatie

Concept development. Haga Hospital. 17 september 2015

Concept development. Haga Hospital. 17 september 2015 Concept development Haga Hospital 17 september 2015 Marije Talstra 2015 Healthcare consultant at fluent 2003-2015 Healthcare consultant at Twynstra Gudde TUDelft, real estate & housing, urban planning

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer)

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer) LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer) Voor wie Recruiters, HR Managers, Hiring Managers (= managers met vacatures in hun team), HR Business Partners en alle anderen

Nadere informatie

De Innovator. Trendanalyse. De Trendanalyse in een notendop. de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen

De Innovator. Trendanalyse. De Trendanalyse in een notendop. de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen De Innovator Trendanalyse De Trendanalyse in een notendop de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen Trendanalyse DE INNOVATOR Het gedrag van klanten wordt steeds grilliger en door trends bepaald; Daarom

Nadere informatie

Samenwerken met de praktijk met multisdiciplinaire studententeams Selficient

Samenwerken met de praktijk met multisdiciplinaire studententeams Selficient Samenwerken met de praktijk met multisdiciplinaire studententeams Selficient Nadia Verdeyen Center of Expertise Smart Sustainable Cities Solar Decathlon & onderwijsinnovatie Een HU interdisplinair studententeam

Nadere informatie

RESPONSIVE TO A CHANGING WORLD. Yolk Henny van Egmond Congres over het nieuwe werken 2014

RESPONSIVE TO A CHANGING WORLD. Yolk Henny van Egmond Congres over het nieuwe werken 2014 RESPONSIVE TO A CHANGING WORLD Yolk Henny van Egmond Congres over het nieuwe werken 2014 Ontwikkeling en groei van binnenuit We leven niet in een tijdperk van veranderingen, maar in een verandering van

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy DATA DRIVEN UX DESIGN Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen we platformen

Nadere informatie

Aan de leden van High Tech NL en Brainport Industries. Betreft: workshop Outsourcing Development and Life Cycle Management.

Aan de leden van High Tech NL en Brainport Industries. Betreft: workshop Outsourcing Development and Life Cycle Management. Aan de leden van High Tech NL en Brainport Industries Betreft: workshop Outsourcing Development and Life Cycle Management Geacht lid, In juni 2017 heeft een boek uitgebracht over ondernemend samenwerken,

Nadere informatie

Jaguar Land Rover investeert in FATMAP om gemakkelijker en veiliger door off-road wereld te navigeren

Jaguar Land Rover investeert in FATMAP om gemakkelijker en veiliger door off-road wereld te navigeren Jaguar Land Rover investeert in FATMAP om gemakkelijker en veiliger door off-road wereld te navigeren InMotion Ventures, de participatiemaatschappij van Jaguar Land Rover, investeert in FATMAP. Dit is

Nadere informatie

Businessmodel. Business Model. Training Business Model Canvas van Individueel tot In-Company DE INNOVATOR

Businessmodel. Business Model. Training Business Model Canvas van Individueel tot In-Company DE INNOVATOR Businessmodel Business Model Training Business Model Canvas van Individueel tot In-Company de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen Business Model Canvas Een training Business Model Canvas Doel van

Nadere informatie

Slimme innovatie in toerisme met Service Design Thinking

Slimme innovatie in toerisme met Service Design Thinking Slimme innovatie in toerisme met Service Design Thinking Customer Journey Mapping Workshop Bas Jansen b.n.jansen@saxion service-design.zeef.com 2 november 2015, Hengelo Programma I. Introductie in Service

Nadere informatie

The digital transformation executive study

The digital transformation executive study The digital transformation executive study De noodzaak van transformatie voor kleine en middelgrote producerende bedrijven Technologie verandert de manier waarop kleine en middelgrote bedrijven zakendoen.

Nadere informatie

De wereld verandert. En in die transitie liggen kansen. Wij maken bedrijven blijvend beter.

De wereld verandert. En in die transitie liggen kansen. Wij maken bedrijven blijvend beter. De wereld verandert. En in die transitie liggen kansen. Wij maken bedrijven blijvend beter. building better// De filosofie die bepalend is voor het denken en doen van dutch. Met een prikkelende kijk op

Nadere informatie

LEARNING ACCELERATOR

LEARNING ACCELERATOR Start 24 januari 2019! LEARNING ACCELERATOR HET GROEIPROGRAMMA VOOR LEARNING PROFESSIONALS Het groeiprogramma voor learning professionals Inhoud Wat is de 227 Learning Accelerator? Programma Voor wie?

Nadere informatie

Internet of Things (IoT) Carlo Schots Business development manager

Internet of Things (IoT) Carlo Schots Business development manager Internet of Things (IoT) Carlo Schots Business development manager Ordina BeLux +/- 600 PROFESSIO- NALS (GROUP: +2900) PART OF ORDINA GROUP BENELUX (euronext listed) PROFESSIONAL SERVICES, PROJECTS & OUTSOURCING

Nadere informatie

Reshaping the way you think and act to deal with the complex issues of today s world

Reshaping the way you think and act to deal with the complex issues of today s world Reshaping the way you think and act to deal with the complex issues of today s world HOE GAAT HET NU? We zetten allemaal verschillende methoden in om vraagstukken op te lossen, oplossingen te ontwerpen

Nadere informatie

Probleem Ontrafeling

Probleem Ontrafeling Probleem Ontrafeling Content A.Probleem Definitie B.Oorzaken Diagram C.Inspiratie A. Probleem definitie Een probleem definiëren is complex. Wat op het eerste oog een probleem lijkt, blijkt vaak een symptoom

Nadere informatie

Werk slimmer: Innoveer! www.dbr.nl

Werk slimmer: Innoveer! www.dbr.nl Werk slimmer: Innoveer! www.dbr.nl Van klantgericht naar innovatief Inmiddels is het niet genoeg om als organisatie klantgericht te zijn in je processen en producten. De huidige omstandigheden zoals snellere

Nadere informatie

COLLEGEREEKS BIG DATA

COLLEGEREEKS BIG DATA COLLEGEREEKS BIG DATA ONTDEK DE STRATEGISCHE MOGELIJKHEDEN VAN BIG DATA VOOR UW ORGANISATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 COLLEGEREEKS BIG DATA De enorme groei aan data die is ontstaan door de digitalisering

Nadere informatie

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE MODERNISEREN MET UNIFACE

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE MODERNISEREN MET UNIFACE GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE MODERNISEREN MET UNIFACE 2 OMNEXT IN HET KORT Broncode als bron van informatie Gevestigd in NL, UK en USA Kennis van meer dan 40 diverse technologieën Verschillende

Nadere informatie

BUSINESS INNOVATION. BE TOMORROW, CHALLENGE TODAY > Waarom innoveren? > Innovation drivers > Succes- en faalfactoren

BUSINESS INNOVATION. BE TOMORROW, CHALLENGE TODAY > Waarom innoveren? > Innovation drivers > Succes- en faalfactoren BUSINESS INNOVATION BE TOMORROW, CHALLENGE TODAY > Waarom innoveren? > Innovation drivers > Succes- en faalfactoren EEN MASTERCLASS VAN MASTERCLASS INSTITUTE IN SAMENWERKING MET: BUSINESS INNOVATION Be

Nadere informatie

MERKSTRATEGO. Portfoliostrategie

MERKSTRATEGO. Portfoliostrategie MERKSTRATEGO MERKSTRATEGO Portfoliostrategie Hans Middelhoek Business creatief Anneke van Kollenburg Innovatie Manager Hans Middelhoek Business creatief Anneke van Kollenburg Innovatie Manager Hans Middelhoek

Nadere informatie

Blockchain: organisatiemodel van de toekomst. 1-daagse masterclass, exclusief voor de mediasector (max. 15 deelnemers)

Blockchain: organisatiemodel van de toekomst. 1-daagse masterclass, exclusief voor de mediasector (max. 15 deelnemers) Blockchain: organisatiemodel van de toekomst 1-daagse masterclass, exclusief voor de mediasector (max. 15 deelnemers) 15 januari 2019 Inleiding In de context van digitalisering, globalisering en verduurzaming

Nadere informatie

Sales Management en coaching

Sales Management en coaching en coaching Dit programma is afgestemd op salesmanagers die overtuigd zijn van het potentieel in hun team. Managers die weten welke sleutelrol zij spelen in de ontwikkeling van salestalent en die tegelijkertijd

Nadere informatie

MASTERCLASS DIGITAL LEADERSHIP DE IMPACT VAN DIGITALE TRANSFORMATIE OP DE OVERHEID

MASTERCLASS DIGITAL LEADERSHIP DE IMPACT VAN DIGITALE TRANSFORMATIE OP DE OVERHEID MASTERCLASS DIGITAL LEADERSHIP DE IMPACT VAN DIGITALE TRANSFORMATIE OP DE OVERHEID IN SAMENWERKING MET NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Vrijwel iedereen in onze maatschappij is online en verwacht

Nadere informatie

Data Driven Strategy The New Oil Using Innovative Business Models to Turn Data Into Profit

Data Driven Strategy The New Oil Using Innovative Business Models to Turn Data Into Profit Data Driven Strategy The New Oil Using Innovative Business Models to Turn Data Into Profit Big Data & Innovatieve Business Modellen Fire in the hole! 51K manholes, 94K miles of cables 106 predicting variables:

Nadere informatie

Strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics

Strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics Strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics Na het lezen van deze white paper weet u: Wat een strategische personeelsplanning (SPP) is Hoe organisaties veranderen door automatisering

Nadere informatie

5 jaar in beeld. www.lifesciencesatwork.nl

5 jaar in beeld. www.lifesciencesatwork.nl 5 jaar in beeld www.lifesciencesatwork.nl Het LifeSciences@work programma Innovaties in de Life Sciences kunnen grote impact hebben voor de samenleving. Het LifeSciences@work programma helpt startende

Nadere informatie

What s your next move?

What s your next move? DIGITAL TRANSFORMATION What s your next move? The business landscape is changing at a fast pace. Today s challenge is to leverage the power of digital transformation to stay ahead of the game. I N S P

Nadere informatie

Hoe start ik een test competence center of excellence? Thomas Veltman 1-5-2012

Hoe start ik een test competence center of excellence? Thomas Veltman 1-5-2012 Hoe start ik een test competence center of excellence? Thomas Veltman 1-5-2012 10 jaar ervaring met TCoE 2 Iedereen heeft zijn eigen verhaal Opdracht Gever Development Leverancier Tester Manager TCoE Test

Nadere informatie

DE VOORHOEDE VAN DIGITAL

DE VOORHOEDE VAN DIGITAL DE VOORHOEDE VAN DIGITAL Betalingen vormen het hart van e-commerce. Maar de digitalisering heeft voor banken veel meer potentie dan alleen betalingen. Daarom investeert ABN AMRO in de ontwikkeling van

Nadere informatie

Inspiratie, skills & uitvoering tweedaagse masterclass (8 en 9 februari) DIGITALE MEDIATRANSFORMATIE

Inspiratie, skills & uitvoering tweedaagse masterclass (8 en 9 februari) DIGITALE MEDIATRANSFORMATIE Inspiratie, skills & uitvoering tweedaagse masterclass (8 en 9 februari) DIGITALE MEDIATRANSFORMATIE Sneller en efficiënter innoveren vanuit klantwaarde. Hoe ga ik dat als uitgever doen? De uitdaging voor

Nadere informatie

MASTERCLASS DIGITAAL LEIDERSCHAP IN HET BEDRIJFSLEVEN

MASTERCLASS DIGITAAL LEIDERSCHAP IN HET BEDRIJFSLEVEN MASTERCLASS DIGITAAL LEIDERSCHAP IN HET BEDRIJFSLEVEN LEER HOE JE EEN NIEUWE MANIER VAN LEIDERSCHAP VORMGEEFT IN SAMENWERKING MET NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Veranderingen die organisaties

Nadere informatie

FACILITATION TRAINING. De kunst en kunde van het faciliteren

FACILITATION TRAINING. De kunst en kunde van het faciliteren FACILITATION TRAINING De kunst en kunde van het faciliteren Facilitation training de kunst en kunde van het faciliteren In samenwerking met Mischief Makers organiseert de Merlijn groep een 3 daagse training

Nadere informatie

Hoe start je een startup?

Hoe start je een startup? Hoe start je een startup? Handreiking startups voor zorgorganisaties Amersfoort 23 mei 2016 Voorwoord Veel zorgorganisaties (cure en care) overwegen om hun innovatie organisatorisch invulling te geven

Nadere informatie

WORKSHOP 1: RICHTING GEVEN

WORKSHOP 1: RICHTING GEVEN WORKSHOP 1: RICHTING GEVEN MVO Vlaanderen Naam van uw begeleider Agenda Voorstelling & toelichting Wat is duurzaamheid? Waarom deze stuurgroep? Start met de Sustatool! Waarden En nu? 1 Wie bent u? Voorstelling:

Nadere informatie

ACADEMY KALENDER 2013 HOLLAND INNOVATIVE

ACADEMY KALENDER 2013 HOLLAND INNOVATIVE ACADEMY KALENDER 2013 HOLLAND INNOVATIVE Academy 2013 ACADEMY 2013 is toonaangevend wanneer het gaat om het begeleiden van organisaties bij Projectmanagement, Product- & Procesontwikkeling en Reliability

Nadere informatie

Simme netwerken voor safety en security Martijn Neef TNO Defensie en Veiligheid

Simme netwerken voor safety en security Martijn Neef TNO Defensie en Veiligheid Slim samenwerken met genetwerkte systemen Simme netwerken voor safety en security Martijn Neef TNO Defensie en Veiligheid Martijn Neef Networked Organizations Group Business Unit Information and Operations

Nadere informatie

Programma Open dag Tilburg University Zaterdag 8 oktober 2016 Toelichting en overzicht

Programma Open dag Tilburg University Zaterdag 8 oktober 2016 Toelichting en overzicht Programma Open dag Tilburg University Zaterdag 8 oktober 2016 Toelichting en overzicht Toelichting programmaonderdelen Informatiesessie Kennismakingscollege Minicollege Campus Tour Sports Center Tour Q&A

Nadere informatie

Achterhoek 2020 Tom van der Horst, TNO 28 januari 2015 1

Achterhoek 2020 Tom van der Horst, TNO 28 januari 2015 1 Achterhoek 2020 Tom van der Horst, TNO 28 januari 2015 1 Dutch industry fit for the future?! onze wereld verandert en dus ook onze industrie. met impact op economie en samenleving smart industry agenda

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Canon s visie op digitale transformatie van organisaties. you can

Canon s visie op digitale transformatie van organisaties. you can Canon s visie op digitale transformatie van organisaties you can Digitale transformatie van organisaties Als we kijken naar de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van communicatie in de afgelopen

Nadere informatie

De Innovator. Business Model Innovation. When the game gets tough Change the game. Hoe kom je tot een nieuw Businessmodel?

De Innovator. Business Model Innovation. When the game gets tough Change the game. Hoe kom je tot een nieuw Businessmodel? De Innovator Business Model Innovation When the game gets tough Change the game Hoe kom je tot een nieuw Businessmodel? de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen Business Model Innovation We leven

Nadere informatie

LEARNING ACCELERATOR

LEARNING ACCELERATOR 2e Editie Start 12 september! LEARNING ACCELERATOR HET GROEIPROGRAMMA VOOR LEARNING PROFESSIONALS Het groeiprogramma voor learning professionals Inhoud Wat is de 227 Learning Accelerator? Programma Voor

Nadere informatie

Management Development Next Level

Management Development Next Level Management Development Next Level NFMD congres 27 januari 2015 Marcel Knotter 1. Hoezo MD? 1. Hoezo MD? 1. Hoezo MD? Quiz Vraag 1 Wat is ca. de omvang van management- en A. $50-60 miljoen B. $500-600 miljoen

Nadere informatie

Realiseren van strategie met impact. BeBright aanpak voor strategie ontwikkeling. Oktober 2015

Realiseren van strategie met impact. BeBright aanpak voor strategie ontwikkeling. Oktober 2015 Realiseren van strategie met impact BeBright aanpak voor strategie ontwikkeling Oktober 2015 Een strategie is alleen succesvol wanneer deze leidt tot verandering en innovaee If the rate of change on the

Nadere informatie

Gamification , Berry Kersten

Gamification , Berry Kersten Gamification 16-02-2017, Berry Kersten Agenda Level 1: Waarom Level 2: Wat Level 3: Hoe Level 4: Toekomst Gamification - TestNet 16-02-2017 2 Kennismanagement Testen Agile / DevOps KM Quest Gamification

Nadere informatie

Experience Design Workshop. Koos Service Design

Experience Design Workshop. Koos Service Design Experience Design Workshop Koos Service Design Even voorstellen... Niels Corsten Senior service design consultant @ Koos Service Design Koos is een toonaangevend service design bureau uit Amsterdam Opgericht

Nadere informatie

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 Agenda 10:30-10:45 Introductie 10:45-11:15 11:15-11:25 11:25-11:55 11.55-12.10 12:10-12:40 12:40-13:30 SEO Pauze SEA / PPC Pauze Social media Lunch MISSIE Wij helpen

Nadere informatie