Vanuit de vergadering van de kleine kerkenraad & Moderamen 3Wijken 11 oktober 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vanuit de vergadering van de kleine kerkenraad & Moderamen 3Wijken 11 oktober 2016"

Transcriptie

1 Pagina: 1 van 7 Vanuit de vergadering van de kleine kerkenraad & Moderamen 3Wijken 11 oktober FORMEEL a. Opening De voorzitter opent met het lezen van Jacobus 2 vers en gebed. b. Rondvraag De wijkgids dient te worden vernieuwd. In de nieuwe wijkgids dient te worden vermeld dat gemeenteleden voortaan zelf hun mutaties dienen door te geven aangezien vanuit de gemeentelijke basisadministratie geen mutaties meer mogen worden doorgegeven. c. Vaststelling van de agenda Geen aanvullingen of wijzigingen. d. Vaststelling verslag kleine kerkenraad Het verslag wordt vastgesteld. e. Actiepunten vanuit verslag kleine kerkenraad Vanuit de actiepunten passeren diverse namen de revue voor het vervullen van eveneens diverse vacatures. Het lukt nog niet goed om alle open plekken ingevuld te krijgen. Voor de zondagen dat er Premezzo is is het nodig dat er een volwassene bijkomt als beamteamer. Voor wat betreft het doordenken van het Rapport CHE is een afspraak gemaakt voor 20 oktober a.s. Voor wat betreft het bespreken van het Rapport Kerk 2015, is afgesproken dit te agenderen voor de wijkkerkenraadvergadering van 14 maart Voorafgaand vindt dan in het kader van Verdiepen en Ontmoeten op 23 februari een bijeenkomst over Kerk 2015 plaats in Nieuw Salem. f. Correspondentie De inkomende correspondentie wordt doorgenomen. Naar aanleiding van het poer 1 januari a.s. na vele jaren stoppen van een van de ambtsdragers van De Brug, constateren wij dat wij dan voor een nieuwe ouderling zorg dienen te dragen aangezien de betreffende ambtsdrager een gemeentelid van 3Wijken is. Daarover verder nadenkend stellen wij vast dat de overige ambtsdragers van De Brug ook gemeenteleden van 3Wijken zijn.

2 Pagina: 2 van 7 2. GEBRUIK KERKGEBOUW a. Voortgang uitzending kerkdiensten Afgelopen zondag is er een test geweest, geluid deed het, beeld nog niet. Er mist nog een onderdeel. Het totaal kostenplaatje van de aanpassingen van de geluids- en video installatie van de Grote Kerk en van uitzenden vanuit de Grote Kerk en Hoge Licht zijn door het College van Kerkrentmeesters en de Diaconie goedgekeurd. De opzet van de Grote Kerk is altijd geweest dat het uitzenden van beeld en geluid een niet mensafhankelijke bediening moet zijn. De installatie is weliswaar ook geschikt voor handbediende regie, maar daar zal voorlopig geen gebruik van worden gemaakt. De uitvoering van de aanpassingen heeft plaatsgevonden op 12, 13 en 14 september. b. Afronding verplaatsen beamerborden e.d. Is gedaan. Ervaringen zijn goed. c. Aanpassing zij-entree Grote Kerk Vooroverleg loopt d. Informatiebord Grote Kerk Wij worden erop geattendeerd dat het informatiebord aan de Hoofdstraatzijde van de Grote Kerk aangeeft dat de kerkdienst om half elf begint. Dit gaat worden aangepast. e. Oefenen op kerkorgel Een van de organisten van de kerk wil zo nu en dan kunnen oefenen op het kerkorgel. Worden afspraken over gemaakt. f. Hoes vleugel gerepareerd Afgelopen week is er een mailwisseling geweest over de gescheurde hoes van de vleugel. Er ligt nu een geplastificeerde gebruiksaanwijzing op de vleugel. De vleugel is niet van ons!, wij hebben hem in bruikleen. h. Actie vrijwilligers Tot nu toe geen respons. i. Tafelvoetbalspel Er is een tafelvoetbalspel aangeschaft door de kinderkerk. Staat achter in de kerk. j. Verhuur kerkzaal Grote Kerk Hoe wordt de verhuur van de grote kerk geregeld, bijvoorbeeld voor de concerten? De kerkzaal wordt niet gehuurd door Stichting EKG. Wel is het zo dat de beheerder van Nieuw Salem de verhuur verzorgt en dat deze via haar wordt geregeld.

3 Pagina: 3 van 7 k. De AED De door 3Wijken bij Med4All aangeschafte AED is enkele maanden geleden op initiatief van Nieuw Salem en naar blijkt met goedkeuring van de penningmeester van het CvK buiten geplaatst, in een behuizing met codeslot. Dit ten behoeve van Hartveilig Driebergen. Deze organisatie mailt aangesloten BHV-ers die in de buurt van een calamiteit zijn met daarbij de gegevens van waar zij met hun code een AED kunnen ophalen. Helaas echter werd de AED, met nog twee andere in Driebergen, gestolen. De burgerlijke gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een nieuwe AED voor ons gekocht, deze hangt nu weer binnen op de vertrouwde plek, zonder belemmering. Hartveilig Driebergen heeft een tijdelijk een AED ter beschikking gesteld voor plaatsing in de buitenbehuizing. Deze laatste wordt op korte termijn weer weggehaald. 3. EREDIENST a. Eredienst en muziek De Taakgroep Eredienst werkt aan een voorstel met betrekking tot de (gewenste) muzikale bijdragen aan onze kerkdiensten. Hierbij te denken aan: de organisten, de cantorij, het kerkkoor Driebergen, het Ouderenkoor en individuele bespelers van instrumenten en/of zangers/sters. Met hierbij een overzicht van de kosten. Tegenover de kosten staat een nog te vast te stellen bedrag dat hieraan kan worden uitgegeven. Aan de Taakgroep Eredienst is verzocht een voorstel te doen aan de wijkkerkenraad. Voor de wijkkerkenraad is van belang: a. dat thans nog niet duidelijk is wat ons beschikbare budget is b. dat we reeds binnen de wijkkerkenraad hebben afgesproken dat de samenwerking met kerkoor Driebergen budgetneutraal dient te geschieden c. dat met de Cantorij was afgesproken dat zij hun uitgaven zouden verlagen. Aan de wijkkerkenraad wordt gevraagd het voorstel te bespreken en er een voorlopig besluit over in te nemen. Dit in afwachting van nog komende bespreking van het moderamen met het CvK aangaand het beschikbare budget. In het kader hiervan heeft op 31 mei 2016 een bespreking plaats gevonden met vertegenwoordigers van de Cantorij en op 7 juli 2016 de dirigente van de Cantorij. Naar verwachting zal het voorstel van de Taakgroep Eredienst in de volgende vergadering van de wijkkerkenraad aan de orde komen. Deze vergadering is op 3 november. Daarna komt het plan ter bespreking en besluitvorming in de wijkkerkenraad van 8 november 2016.

4 Pagina: 4 van 7 b. Cantatediensten Volop in de voorbereiding is de cantatedienst van 11 december. c. JJG JJG en koffie achter in de kerk. Specifiek voor de gezinnen. Afgelopen zondag is dit spontaan gebeurd en goed gelukt. In principe is de bedoeling dit elke zondag te doen. Het gaat om 12 tot 14 volwassenen en 12 tot 14 jongeren. 4. PASTORAAT EN GEMEENTEOPBOUW a. Verdiepen en Ontmoeten Afgelopen zondag nog 50 extra boekjes in de kerk gelegd, er liggen er nu nog circa 20. De avond Weg van Leven de Innerlijke Weg), had 6 deelnemers, later in de week nog drie extra aanmeldingen. KlusPlus is opgestart. Zingen is twee keer bidden nog geen datum bepaald. Bomen over boeken met Baart is de eerste avond geweest met circa 12 deelnemers. Ouder worden, een kunst, heeft twee avonden gehad: heel enthousiaste verhalen over gehoord. Minstens 18 deelnemers. De avond over Vaart was goed, 20 deelnemers. Meditatie en Kunstbeleving: nog geen terugkoppeling van gehad. De eerste avond van Heal the world had 6 deelnemers De Golem voorstelling was boven verwachting. Veel bezoekers, ook een aantal jongeren erbij. Collecte bracht 507,00 op. Met plezier naar de kerk was een goede vruchtbare avond met 22 deelnemers in de doelgroep gezinnen. b. Terugblik op avond over Vaart 22 september Goede opkomst en gesprekken. Aandacht/verdieping ouderpastoraat blijft nodig. c. Pastorale zorg 7 ex-bewoners Beukenstein (nu in Doorn) Afgesproken is dat onze medewerkers contact met ze houden, ze komen als het goed is binnen een paar jaar terug naar Driebergen. De zeven gemeenteleden zijn nu wel overgeschreven naar de Protestantse Gemeente te Doorn. Dit is gegaan via de gemeentelijke basisadministratie. Contact zal worden opgenomen met het kerkelijk bureau om dit terug te laten draaien, waarna de betreffende zeven gemeenteleden een bericht hiervan krijgen. d. Adventsmiddag in december Woensdag a.s. is hierover gesprek ter voorbereiding. e. Huiskamergesprekken Deze zullen worden gehouden in de eerste drie weken van februari

5 Pagina: 5 van 7 5. JEUGD, JONGEREN EN GEZINNEN a. Voortgang Jongerenwerker Recent was er een tweede sollicitatieronde met twee kandidaten. Een daarvan vonden we niet zo passen bij onze wijk, van de andere werden we heel enthousiast. Op 30 september 2016 heeft deze jongerenwerker de baan geaccepteerd, wat betekent dat de sollicitatieprocedure zijn voltooiing nadert. De komende twee weken worden de papieren in orde gemaakt vanuit Utrecht/JOP. De sollicitatiecommissie is heel blij. De kandidaat (vrouw, 35 jaar) maakte een uitstekende indruk, gaf blijk van adequate kennis en ervaring, en was unaniem de kandidaat waar de hele commissie, inclusief jongeren, enthousiast van werd. De aanstelling gaat in per 1 december a.s. Er dient een begeleidingscommissie om haar heen gevormd te worden, 2 3 mensen. Moeten nog worden gezocht. De aanstelling is voor drie jaar, 11 uur in de week. De AK heeft besloten de kosten te financieren uit de vitaliseringsreserve, komt dus niet ten laste van de exploitatie. Gewezen wordt nog op de mogelijkheid hiervoor eventueel een bijdrage te krijgen uit de Solidariteitskas. Wordt doorgegeven aan het CvK. b. Voortgang Premezzo 2.0 De bedoeling is om niet zomaar meer dingen te gaan organiseren, maar daarbij uit te gaan van waar jongeren en gezinnen behoefte aan hebben en wat specifiek door hen wordt gevraagd. Bij de eerste Premezzo 2.0 tijdens de aftrapdienst waren er zeven jongeren bij. Aan hen is toen gevraagd: willen jullie het wel en wat gaan we doen? Alle zeven wilden door, meer dan een keer per maand. Premezzo zelf blijft wel één keer per maand, we zorgen ervoor dat er elke twee weken een activiteit voor deze doelgroep is. c. Terugblik op Ouderbijeenkomst 7 oktober Met plezier naar de kerk met je gezin Was de eerste kerkelijke oudersavond van onze wijkgemeente. Directe aanleiding was de geconstateerde moeite om kinderen mee naar de kerk te krijgen. 28 gezinnen waren uitgenodigd. Ruim 20 mensen kwamen erop af. Het betrof ouders van jonge kinderen tot en met 17/18 jaar. Er zijn de volgende concrete plannen gemaakt: a. Familiedienst 6 x per jaar. b. Bij elke familiedienst zijn ze er allemaal, zo is afgesproken. c. Gezamenlijk koffiedrinken. d. Een volgende oudersavond op 6 januari e. De Moldaviëgangers gaan nog een gezamenlijke activiteit ondernemen. f. Kinderkerstviering niet op zondag overdag, maar in de kinderkerstnacht op te voeren.

6 Pagina: 6 van 7 6. PASTORAAT VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING a. Terugblik op belijdenis Maarten Bos zondagmiddag 9 oktober Was voorafgegaan door de belijdenis en doop van Selena op 10 september jl. De belijdenis van Maarten Bos op zondagmiddag 9 oktober jl. is prima verlopen. Alle faciliteiten en mensen waren aanwezig. b. Dementie Met de pastor van Bartiméus, wordt een initiatief opgezet om gelovige mensen met verstandelijke beperking te koppelen aan mensen met dementie. Kijken hoe dat uitpakt. c. Nieuwjaarsbijeenkomst Er komt een uitnodiging naar de wijkkerkenraad voor de nieuwjaarsbijeenkomst. d. Jubileum SLGD is al druk bezig met de voorbereidingen voor het jubileum volgend jaar. e. Activiteiten In oktober komt een band. In november komt Jamboree band. In december Sinterklaas en een zwarte Piet met beperking. En er is met elkaar een Kerstviering. 7. KERK NAAR BUITEN Geen nadere punten. 8. DIACONIE a. Voortgang Diaconaal inloophuis Nieuwsbrief 4 is recent verschenen. Cie van Welstand is nu positief, vergunning komt er aan. Een andere architect heeft het inmiddels overgenomen van René Smorenburg, die is overleden en afgelopen zaterdag is begraven. 9. PREDIKANTEN a. Periodiek overleg Op 5 december is het eerstvolgend overleg van 09:00 11:00. De Jongerenwerker is hier ook bij.

7 Pagina: 7 van 7 b. Herbevestiging Mieke Weeda 30 oktober 2016 Dient 23 oktober afgekondigd te worden. Scriba geeft doordenken aan dienstdoend ouderling en plaatst de info ook in Kerknieuws. 10. DIVERSEN a. Voortgang beleidsplan Vaart Naar aanleiding van de bespreking van Vaart met gemeenteleden op 22 september jl. is een nieuwe versie gemaakt met voetnoot 4. Besloten wordt dat dit akkoord is. Het aangevulde document wordt op website geplaatst. b Vrijwilligersactie Zondag 30 oktober en zondag 7 november worden geschikt geacht voor de volgende actie. c. Traject 24, voortgang Geen problemen meer, wel erg druk tijdens het koffie drinken. Volgens planning gaat Traject 24 per 1 januari 2017 weer naar t Hoge Licht. d. Vacatures kerkenraad Aan vervulling wordt nog gewerkt. e. 3 november weer gezamenlijk overleg moderamina 3Wijken/Immanuel Agenda wordt nog afgestemd. Actie scriba. f. Ambtsdragersvergadering Deze is op 13 oktober a.s. met als thema s het beleidsplan en de bijbehorende meerjarenbegroting. Wordt voorafgegaan door een eenvoudige maaltijd. g. Algemene Kerkenraad Vanuit 3Wijken wordt ook iemand in het moderamen van de AK verwacht. h. Verzoek van kerkenraad IMK om deelnemer op te geven voor beroepingscommissie Wordt in moderamen op terug gekomen. 11. SLUITING Om 22:00 uur.

Verslag van de vergadering van het moderamen en de kleine kerkenraad van 3Wijken op 1 december 2015 in 't Hoge Licht.

Verslag van de vergadering van het moderamen en de kleine kerkenraad van 3Wijken op 1 december 2015 in 't Hoge Licht. Pagina: 1 van 5 Verslag van de vergadering van het moderamen en de kleine kerkenraad van 3Wijken op 1 december 2015 in 't Hoge Licht. 1. Agenda wijkkerkenraad 8 december 2015 In verband met de benodigde

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Driebergen-Rijsenburg Wijkkerkenraad 3Wijken

Protestantse Gemeente te Driebergen-Rijsenburg Wijkkerkenraad 3Wijken Beknopt verslag vergadering kleine kerkenraad & moderamen 3Wijken op dinsdagavond 13 december 2016. 1. FORMEEL a. Opening De vergadering wordt geopend met het lezen uit 2 Korinthiërs 12, waarin Paulus

Nadere informatie

Beknopt verslag wijkkerkenraad 3Wijken van 10 mei 2016 in Nieuw Salem.

Beknopt verslag wijkkerkenraad 3Wijken van 10 mei 2016 in Nieuw Salem. Pagina: 1 van 5 Beknopt verslag wijkkerkenraad 3Wijken van 10 mei 2016 in Nieuw Salem. 0. Levering en uitleg brancard kerkzaal, voorafgaand aan de vergadering. Door Med4all wordt de brancard afgeleverd

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Nieuwe Kerk van de Protestantse Gemeente Amersfoort

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Nieuwe Kerk van de Protestantse Gemeente Amersfoort Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Nieuwe Kerk van de Protestantse Gemeente Amersfoort Inhoud Paragraaf Inhoud Samenstelling van de wijkkerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling. ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Opstandingskerk-Oude Kerk van de Protestantse Gemeente te Voorburg

Plaatselijke regeling. ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Opstandingskerk-Oude Kerk van de Protestantse Gemeente te Voorburg Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Opstandingskerk-Oude Kerk van de Protestantse Gemeente te Voorburg Inhoud 1. Samenstelling kerkenraad 3 2. Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Terneuzen. Samenstelling Organisatie Werkwijze Taken Verantwoordelijkheden

Protestantse Gemeente te Terneuzen. Samenstelling Organisatie Werkwijze Taken Verantwoordelijkheden Protestantse Gemeente te Terneuzen Organisatie Werkwijze Algemene kerkenraad, wijkkerkenraden en werkgroepen versie 1: d.d. 15 juli 2009 (bijlage A. bij fusiedocumenten) revisie: 1 januari 2017 (bijlage

Nadere informatie

Plaatselijke regeling

Plaatselijke regeling PKN-Gemeente Het Anker Plaatselijke regeling Inhoud Bijlage 1 Hoofdstuk Titel Bladzijde 1 De samenstelling van de kerkenraad 1 1.1 Aantal ambtsdragers 2 1.2 Predikanten en kerkelijk werkers 2 1.3 Werkgroepen

Nadere informatie

Glanerbeek BA Zwolle Telefoon

Glanerbeek BA Zwolle Telefoon Glanerbeek 10 8033 BA Zwolle Telefoon 038 453 70 75 www.sionskerkzwolle.nl contact@sionskerkzwolle.nl Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Sionskerk,

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Delfgauw van de Protestantse gemeente te Pijnacker en Delfgauw In deze plaatselijke regeling zijn alleen de artikelen

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Driebergen-Rijsenburg Wijkkerkenraad 3Wijken Pagina: 1 van 5

Protestantse Gemeente te Driebergen-Rijsenburg Wijkkerkenraad 3Wijken Pagina: 1 van 5 Pagina: 1 van 5 Kort verslag vergadering Kleine Kerkenraad 3Wijken van 8 maart 2016 1. Taakgroep Jeugd, Jongeren en Gezinnen * The Passion Jongeren gaan op 24 maart naar de Passion in Amersfoort, met de

Nadere informatie

Verslag vergadering wijkkerkenraad 3Wijken op dinsdagavond 9 februari 2016, in Nieuw Salem

Verslag vergadering wijkkerkenraad 3Wijken op dinsdagavond 9 februari 2016, in Nieuw Salem Pagina: 1 van 6 Verslag vergadering wijkkerkenraad 3Wijken op dinsdagavond 9 februari 2016, in Nieuw Salem 1. Opening Met het aansteken van een kaars en een gezamenlijk uitgesproken inleiding. Daarna lezing

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid

Beleidsplan Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid Beleidsplan 2015-2019 Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid Inleiding Dit beleidsplan van de wijkgemeente Zuid van de Protestantse Gemeente Terneuzen beschrijft de doelstellingen die wij, onder

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Westerkerk van de Gereformeerde Kerk van Kampen

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Westerkerk van de Gereformeerde Kerk van Kampen Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Westerkerk van de Gereformeerde Kerk van Kampen Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de wijkkerkenraad 2 Over stemmen

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Nijbroek.

Protestantse gemeente te Nijbroek. 130827-03 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente te Nijbroek. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

CONCEPT d.d Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Veenendaal

CONCEPT d.d Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Veenendaal CONCEPT d.d. 08-05-2019 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Veenendaal 1. Samenstelling van de algemene kerkenraad 2. Werkwijze van de algemene kerkenraad

Nadere informatie

Jaarplan Laarkerk

Jaarplan Laarkerk LAARKERK Zuidlaren (Protestantse gemeente i.w. Anloo-Zuidlaren) Scriba: Fer Harleman, Egge 4, 9472 VE Zuidlaren. Tel: 050-4095904. E-mail: laarkerk-scriba@pknanloozuidlaren.nl Jaarplan Laarkerk 2014 2015.

Nadere informatie

Voorstel nieuw model kerkenraad. Protestantse Gemeente te Amsterdam Zuidoost

Voorstel nieuw model kerkenraad. Protestantse Gemeente te Amsterdam Zuidoost Voorstel nieuw model kerkenraad Protestantse Gemeente te Amsterdam Zuidoost Uitgangspunten model kerkenraad. - De Protestantse Gemeente Zuid Oost (PGZO) is één protestantse gemeente met twee oecumenische

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland ANBI Informatie Naam gemeente: Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland RSIN/Fiscaal nummer: 824129933 Adres: Kerkplein 1 Postcode: Plaats: Contact adres: 4339 AM Nieuw- en Sint Joosland Scriba:

Nadere informatie

VACATUREOVERZICHT DOEN WAT (JE)U LEUK VINDT EN WAT PAST BIJ (JO)U! Protestantse gemeente te Naaldwijk. Seizoen

VACATUREOVERZICHT DOEN WAT (JE)U LEUK VINDT EN WAT PAST BIJ (JO)U! Protestantse gemeente te Naaldwijk. Seizoen VACATUREOVERZICHT Seizoen 2018-2019 DOEN WAT (JE)U LEUK VINDT EN WAT PAST BIJ (JO)U! Protestantse gemeente te Naaldwijk Centrale Werving Doen wat je leuk vindt! Waar bent u goed in? Wat vind jij leuk om

Nadere informatie

Begroting 2016 Protestantse Wijkgemeente Emmaüs BEGROTING BEGROTING WERKELIJK Uitgaven 2016 2015 2014 1. Predikanten, kerkelijk werkers, kosters en organisten 331.600 316.900 312.432 2. Gebouwen 109.000

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente Rijsoord te Ridderkerk. Inhoud. Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers algemeen

Nadere informatie

6.4. Overige taken van kerkrentmeesters en diakenen 7 Overige bepalingen

6.4. Overige taken van kerkrentmeesters en diakenen 7 Overige bepalingen Inhoud Paragraaf Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek Concept 2 d.d. 4 januari 2013 Inhoud 1 Samenstelling van

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de protestantse wijkgemeente Pniël van de Protestantse gemeente te Almelo

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de protestantse wijkgemeente Pniël van de Protestantse gemeente te Almelo Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de protestantse wijkgemeente Pniël van de Protestantse gemeente te Almelo Inhoud 1. Samenstelling van de wijkkerkenraad 2 2. Verkiezing van

Nadere informatie

Organisatie : Gereformeerde kerk Genemuiden [ Aanpassing ingaande seizoen ]

Organisatie : Gereformeerde kerk Genemuiden [ Aanpassing ingaande seizoen ] [ Aanpassing ingaande seizoen 2015 2016 ] Aanleiding : Beleidsplan - vastgesteld in maart 2014 vertalen naar de kerkelijke organisatie Draagt de structuur bij aan de ( geestelijke ) groei van de gemeente

Nadere informatie

1 Samenstelling van de wijkkerkenraad, de kleine wijkkerkenraad en de werkgroepen

1 Samenstelling van de wijkkerkenraad, de kleine wijkkerkenraad en de werkgroepen Wijkregeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Oosterkerk van de Protestantse gemeente te Zwolle versie 0.3, 5 maart 2012 Deze plaatselijke regeling is vastgesteld in

Nadere informatie

Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen

Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen 14 november 2017. Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen 2018-2021. INLEIDING. De ProtestantseTweestromengemeente te Rossum Heerewaarden - Hurwenen (PT )is

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost Vaststelling Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad. en is vanaf.geldig. Plaatselijke

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de GEREFORMEERDE KERK te GENEMUIDEN

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de GEREFORMEERDE KERK te GENEMUIDEN Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de GEREFORMEERDE KERK te GENEMUIDEN 2017 Pagina 1 van 8 DB.01 V.2017 Binnen de kerkorde gelden in de Gereformeerde Kerk te Genemuiden de regelingen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling Nieuwe Kerkgemeente Middelburg

Plaatselijke regeling Nieuwe Kerkgemeente Middelburg Plaatselijke regeling Nieuwe Kerkgemeente Middelburg Vastgesteld op 9 januari 2017 Inhoud 1. Werkwijze wijkkerkenraad... 2 2. Samenstelling wijkkerkenraad... 5 3. Taakgroepen... 5 4. Kleine kerkenraad...

Nadere informatie

Plaatselijke Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Halle.

Plaatselijke Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Halle. Plaatselijke Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Halle. Inhoud Paragraaf Inhoud 0 Inleiding en begrippen 1 Samenstelling van de kerkenraad, kleine kerkenraad en werkgroepen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken in de Protestantse Gemeente te Wijhe

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken in de Protestantse Gemeente te Wijhe Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken in de Protestantse Gemeente te Wijhe Inhoud Paragraaf Inhoud 1. Samenstelling van de Kerkenraad 2. Verkiezingen 2.1. Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

Hervormde Gemeente te Maurik.

Hervormde Gemeente te Maurik. Pagina 1 van 6 Hervormde Gemeente te Maurik. Inhoud Paragraaf Concept-Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Maurik. Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Bijlmermeer

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Bijlmermeer Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Bijlmermeer Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2. Verkiezing van ambtsdragers in de gemeente 2.1 Verkiezing

Nadere informatie

Concept Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Zuid-West van de Protestantse Gemeente te Veenendaal

Concept Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Zuid-West van de Protestantse Gemeente te Veenendaal Concept 08-05-2019 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Zuid-West van de Protestantse Gemeente te Veenendaal Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de wijkkerkenraad

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek Beleidsplan 2016-2020 INHOUD BELEIDSPLAN 1. Inleiding / aanleiding 2. Visie 3. Beschrijving kerkelijke organisatie 4. Inventarisatie kerkelijke activiteiten

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Tweestromenland

Protestantse Gemeente Tweestromenland Protestantse Gemeente Tweestromenland Beleidsplan jaren 2013-2016 1. ALGEMEEN EN INLEIDING 3 2. PROFIEL VAN DE PG TWEESTROMENLAND 3 3. EREDIENSTEN 3 4. KERKENRAAD 4 5. PASTORAAT 4 6. DIACONIE 5 7. COLLEGE

Nadere informatie

Vaststelling en wijziging van de plaatselijke regeling 8

Vaststelling en wijziging van de plaatselijke regeling 8 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Anna Paulowna 1 Bij deze plaatselijke regeling hoort een toelichting. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van

Nadere informatie

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649 1. Formele naam kerkelijke gemeente Protestantse Gemeente te Haarlem De Protestantse Gemeente te Haarlem maakt deel uit van de Protestantse Kerk Nederland. 2. Onderdelen Protestantse Gemeente te Haarlem

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente Schouwen aan zee,

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente Schouwen aan zee, Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente Schouwen aan zee, waarin verenigd zullen zijn - de Hervormde Gemeente Renesse/ Noordwelle, - de Protestantse Gemeente

Nadere informatie

SAAMHORIG ONDERWEG WERKPLANNEN VOOR SEIZOEN 2015-2016 BIJ BELEIDSPLAN 2015-2019 VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TWELLO

SAAMHORIG ONDERWEG WERKPLANNEN VOOR SEIZOEN 2015-2016 BIJ BELEIDSPLAN 2015-2019 VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TWELLO SAAMHORIG ONDERWEG WERKPLANNEN VOOR SEIZOEN 2015-2016 BIJ BELEIDSPLAN 2015-2019 VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TWELLO 2 Voorwoord In oktober 2014 is het beleidsplan 2015-2019 van de Protestantse Gemeente

Nadere informatie

UITWERKING VAN DE BESLUITEN IN HET BELEIDSPLAN PROTESTANTSE GEMEENTE ZWOLLE

UITWERKING VAN DE BESLUITEN IN HET BELEIDSPLAN PROTESTANTSE GEMEENTE ZWOLLE UITWERKING VAN DE BESLUITEN IN HET BELEIDSPLAN PROTESTANTSE GEMEENTE ZWOLLE 2013 2016 Algemene Kerkenraad 23 september 2013 Uitwerking besluiten Beleidsplan 2013 2016 vastgesteld in de AK, 23.09.2013 2

Nadere informatie

De organisatie van de kerkenraad van wijkgemeente Baalderveld

De organisatie van de kerkenraad van wijkgemeente Baalderveld De organisatie van de kerkenraad van wijkgemeente Baalderveld In het beleidsplan 2011-2015 is de visie vanuit ons geloof als volgt omschreven: Visie De bron, de basis van waaruit we bovenal tot inspiratie,

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Eethen en Drongelen. Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad op 1 april 2019 en is vanaf deze

Nadere informatie

CENTRALE PLAATSELIJKE REGELING. van de Hervormde gemeente te Zwijndrecht

CENTRALE PLAATSELIJKE REGELING. van de Hervormde gemeente te Zwijndrecht CENTRALE PLAATSELIJKE REGELING van de Hervormde gemeente te Zwijndrecht september 2015 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Zwijndrecht Inhoud Paragraaf

Nadere informatie

Samen op weg naar één PKN gemeente

Samen op weg naar één PKN gemeente Federatie Samen op weg naar één PKN gemeente Na vele jaren van nadenken, overleggen en voorstellen is op 30 september 2012 een federatieovereenkomst getekend, die de samenwerking tussen de Hervormde gemeente

Nadere informatie

Regeling per 1 mei 2007 voor de wijze van werken van de Kerkenraad van Wijkgemeente 2 Noord van de Hervormde Gemeente Giessendam/ Neder-Hardinxveld.

Regeling per 1 mei 2007 voor de wijze van werken van de Kerkenraad van Wijkgemeente 2 Noord van de Hervormde Gemeente Giessendam/ Neder-Hardinxveld. Regeling per 1 mei 2007 voor de wijze van werken van de Kerkenraad van Wijkgemeente 2 Noord van de Hervormde Gemeente Giessendam/ Neder-Hardinxveld. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de wijkkerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. PROTESTANTSE GEMEENTE (met wijkgemeenten) te ARNHEM

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. PROTESTANTSE GEMEENTE (met wijkgemeenten) te ARNHEM 1 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE (met wijkgemeenten) te ARNHEM Inhoud Paragraaf Inhoud Preambule Vaststelling 1 Samenstelling van de Algemene Kerkenraad

Nadere informatie

PLAATSELIJKE REGELING TEN BEHOEVE VAN HET LEVEN EN WERKEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE AMSTERDAM ZUIDOOST.

PLAATSELIJKE REGELING TEN BEHOEVE VAN HET LEVEN EN WERKEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE AMSTERDAM ZUIDOOST. PLAATSELIJKE REGELING TEN BEHOEVE VAN HET LEVEN EN WERKEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE AMSTERDAM ZUIDOOST. Toelichting De plaatselijke regeling komt bovenop de kerkorde en ordinanties. Daar waar in

Nadere informatie

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. "Geef voor je kerk"

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. Geef voor je kerk ACTIE KERKBALANS Voor de campagne van 2018 is het thema "Geef voor je kerk" Een plek om tot jezelf te komen of anderen te ontmoeten, een plek om te vieren en te geloven voor iedereen heeft de kerk een

Nadere informatie

Kerkenraad Burgwalkerk/Open Hof: gereformeerd en hervormd (wijkgem. 1)

Kerkenraad Burgwalkerk/Open Hof: gereformeerd en hervormd (wijkgem. 1) Kerkenraad Burgwalkerk/Open Hof: gereformeerd en hervormd (wijkgem. 1) Scriba OHG Scriba OHH Scriba BWK A. Moes J. Ringenier A. Eilander Aria 17, 8265 RP Kampen Ballade 26, 8265 SB Kampen Havikskruid 16,

Nadere informatie

Plaatselijke regeling van de protestantse gemeente te Feanwâlden en Feanwâldsterwâl.

Plaatselijke regeling van de protestantse gemeente te Feanwâlden en Feanwâldsterwâl. Plaatselijke regeling van de protestantse gemeente te Feanwâlden en Feanwâldsterwâl. Vaststelling Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad op 7 april 2011 en is vanaf de dag na het

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM

ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM Inleiding Op 14 maart 2012 is het beleidsplan 2012-2015 vastgesteld. In het beleidsplan is vastgelegd wat we als gemeente de komende jaren willen

Nadere informatie

PLAATSELIJKE REGELING ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE BURUM/MUNNEKEZIJL/WARFSTERMOLEN

PLAATSELIJKE REGELING ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE BURUM/MUNNEKEZIJL/WARFSTERMOLEN PLAATSELIJKE REGELING ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE BURUM/MUNNEKEZIJL/WARFSTERMOLEN Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1 Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

INFOBULLETIN PG VEENENDAAL VITAAL nr. 2

INFOBULLETIN PG VEENENDAAL VITAAL nr. 2 INFOBULLETIN PG VEENENDAAL VITAAL nr. 2 Voortgang Het proces over de toekomst van onze PGV vordert gestaag. Op vrijdag 1 juli 2016 vond in dit kader in Sola Fide een gezamenlijke vergadering plaats, waarin

Nadere informatie

BESLUIT TOT VORMING VAN EEN PROTESTANTSE GEMEENTE met wijkgemeenten

BESLUIT TOT VORMING VAN EEN PROTESTANTSE GEMEENTE met wijkgemeenten Pagina: 1 van 5 BESLUIT TOT VORMING VAN EEN PROTESTANTSE GEMEENTE met wijkgemeenten Besluit De algemene kerkenraden van de Hervormde gemeente te Driebergen en de Gereformeerde Kerk van Driebergen hebben

Nadere informatie

Plaatselijke regeling van de Protestantse wijkgemeente in Apeldoorn noord oost (in wording)

Plaatselijke regeling van de Protestantse wijkgemeente in Apeldoorn noord oost (in wording) Plaatselijke regeling van de Protestantse wijkgemeente in Apeldoorn noord oost (in wording) Inhoud Inhoud... - 1-1 Visie.... - 2-2 De wijkkerkenraad.... - 2-2.1. Samenstelling wijkkerkenraad... - 2-2.2.

Nadere informatie

Gemeenteavond De Hoeksteen 15 oktober De Toekomst van De Hoeksteen. Welkom

Gemeenteavond De Hoeksteen 15 oktober De Toekomst van De Hoeksteen. Welkom De Toekomst van De Hoeksteen Welkom Opening Lied 276 Zomaar een dak, boven wat hoofden deur die naar stilte open staat Gebed Agenda De plaatselijke regeling van De Hoeksteen Ruud Heijloo De financiële

Nadere informatie

Draaiboek van Ark naar Vredeskerk

Draaiboek van Ark naar Vredeskerk Draaiboek van Ark naar Vredeskerk (Een stappenplan om te komen tot realisatie van alle activiteiten van de PGO in de Vredeskerk en de Beuk) Inleiding Door de demografische ontwikkeling van onze kerkelijke

Nadere informatie

Beleidsplan waarin opgenomen: visie op en organisatie van het pastoraat in de Protestantse Wijkgemeente (i.w.) te Kampen

Beleidsplan waarin opgenomen: visie op en organisatie van het pastoraat in de Protestantse Wijkgemeente (i.w.) te Kampen Beleidsplan waarin opgenomen: visie op en organisatie van het pastoraat in de Protestantse Wijkgemeente (i.w.) te Kampen Zoals vastgesteld door de wijkkerkenraad op 9 februari 2015 0 Inhoudsopgave 2 Inleiding

Nadere informatie

Bart Sterrenburg Bert Muller Francien de Haan Pieter Buwalda Rintje Hellingwerf

Bart Sterrenburg Bert Muller Francien de Haan Pieter Buwalda Rintje Hellingwerf Bart Sterrenburg Bert Muller Francien de Haan Pieter Buwalda Rintje Hellingwerf Visie Wij willen een gemeente zijn waarin: we persoonlijk voelen hoe het evangelie van Jezus Christus ons bezielt in veelkleurigheid

Nadere informatie

Plaatselijke regeling. ten behoeve van. het leven en werken van de. Protestantse wijkgemeente Arnhem-Noord. van de. Protestantse Gemeente Arnhem

Plaatselijke regeling. ten behoeve van. het leven en werken van de. Protestantse wijkgemeente Arnhem-Noord. van de. Protestantse Gemeente Arnhem Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Arnhem-Noord van de Protestantse Gemeente Arnhem Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van

Nadere informatie

Auteur L.H.P.T. van der Veen Wijkgemeente Drachten Oost Status: Definitief

Auteur L.H.P.T. van der Veen Wijkgemeente Drachten Oost Status: Definitief Auteur L.H.P.T. van der Veen Wijkgemeente Drachten Oost 27-10-2014 Status: Definitief 1. Inhoud 1. Inhoud... 1 2. Inleiding... 2 3. Opbouw van dit rapport... 2 4. Vraagstelling:... 3 5. Resultaten algemeen...

Nadere informatie

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn.

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn. In deze gemeentepeiling willen we graag in beeld krijgen wat onze gemeenteleden belangrijk vinden voor de Goede Herderkerk, nu en in de toekomst. Er worden 12 vragen gesteld, vooral over de dingen die

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente (met wijkgemeenten) te Bennekom Inhoud 1 Samenstelling van de algemene kerkenraad 2 De werkwijze van de algemene kerkenraad

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Driebergen-Rijsenburg Wijkkerkenraad 3Wijken Pagina: 1 van 8

Protestantse Gemeente te Driebergen-Rijsenburg Wijkkerkenraad 3Wijken Pagina: 1 van 8 Pagina: 1 van 8 Verslag vergadering wijkkerkenraad 3Wijken op dinsdagavond 8 december 2015, aanvang 19:45 uur, in Nieuw Salem 1. Opening Erik opent de vergadering, meldt de afwezigen en geeft het woord

Nadere informatie

Profielschets protestantse wijkgemeente Dubbeldam

Profielschets protestantse wijkgemeente Dubbeldam Profielschets protestantse wijkgemeente Dubbeldam Inleiding Met dit document wordt een indruk gegeven van de protestantse wijkgemeente Dubbeldam te Dordrecht. De wijkgemeente is een pluriforme gemeente

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde Protestantse Gemeente Lichtenvoorde Jaarwerkplan voor kerkenraad, predikant en kerkelijk werker voor 2015 I. Procedure 1. Dit Jaarwerkplan is een afgeleide van het (meerjarig) beleidsplan van onze kerkelijke

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud. 1. Samenstelling van de kerkenraad

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud. 1. Samenstelling van de kerkenraad Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud: Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1 Verkiezing van ambtsdragers algemeen 2.2 Verkiezing

Nadere informatie

Plaatselijke regeling. ten behoeve van. het leven en werken. van de. Hervormde gemeente De Baak te Hasselt

Plaatselijke regeling. ten behoeve van. het leven en werken. van de. Hervormde gemeente De Baak te Hasselt Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente De Baak te Hasselt Hervormde Gemeente De Baak Hasselt 1 Versie 2015 Inhoudsopgave 1. Wijkkerkenraad De Baak... 3 1.1

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 26 april 10 mei Lichtbron-inspiratie Gebed in de morgen

Nieuwsbrief De Lichtbron 26 april 10 mei Lichtbron-inspiratie Gebed in de morgen Nieuwsbrief De Lichtbron 26 april 10 mei 2019 Lichtbron-inspiratie Gebed in de morgen Een nieuwe dag breekt vragend open, de schepping ademt weer in licht, raakt zichtbaar door uw geest bewogen: Gij schrijft

Nadere informatie

Welkom Aanvang bijeenkomst 20.00

Welkom Aanvang bijeenkomst 20.00 Welkom Aanvang bijeenkomst 20.00 Da. Hilde Graafland 1 Agenda: 1. Inleiding 2. Voorgenomen wijzigingen in de Plaatselijke regeling van de AK 3. Toelichting op de situatie in de wijkgemeente Aller Erf 4.

Nadere informatie

Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge

Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge In oktober 2018 is onze wijkgemeente ontstaan na een fusie tussen de Gereformeerde Bethelkerk en de Hervormde Gemeente Leerdam. De Protestantse gemeente Leerdam

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek Inleiding

Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek Inleiding Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek 2018 2022 Kerk in de stad Inleiding De Protestantse Gemeente Sneek is ontstaan uit een samengaan van de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente in Sneek. Deze

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse gemeente te Hoenderloo

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse gemeente te Hoenderloo Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente te Hoenderloo Inhoud 0BParagraaf 1BInhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers algemeen

Nadere informatie

Vanuit de vergadering wijkkerkenraad 3Wijken op dinsdagavond 14 maart 2017 in Nieuw Salem.

Vanuit de vergadering wijkkerkenraad 3Wijken op dinsdagavond 14 maart 2017 in Nieuw Salem. Pagina: 1 van 6 Vanuit de vergadering wijkkerkenraad 3Wijken op dinsdagavond 14 maart 2017 in Nieuw Salem. 1. FORMEEL a. Opening Geopend wordt met het aansteken van een kaars, stilte, een openingsbede

Nadere informatie

NAAR ÉÉN KERKENRAAD. visie en beleid

NAAR ÉÉN KERKENRAAD. visie en beleid NAAR ÉÉN KERKENRAAD visie en beleid Protestantse Gemeente Den Helder November 2013 Inleiding Op de laatste stadsbrede ambtsdragersavond op 17 april 2013 hebben de predikanten van onze gemeente een droom

Nadere informatie

Gereformeerde kerk, Ontmoetingskerk Krimpen aan de Lek. Plaatselijke regeling

Gereformeerde kerk, Ontmoetingskerk Krimpen aan de Lek. Plaatselijke regeling Plaatselijke regeling versie 3.0 maart 2016 Inhoudsopgave 1 HISTORIE... 4 2 SAMENSTELLING VAN DE KERKENRAAD... 5 2.1 2.2 AANTAL AMBTSDRAGERS... 5 VOORDRACHT EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS... 5 2.2.1 VOORDRACHT...

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 29 oktober 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. D. Tieleman Groningen Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Tineke

Nadere informatie

Uitgangspunten en beleidspunten College van Kerkrentmeesters Protestantse Gemeente Haaksbergen Buurse

Uitgangspunten en beleidspunten College van Kerkrentmeesters Protestantse Gemeente Haaksbergen Buurse Besluit april 2015 Uitgangspunten en beleidspunten College van Kerkrentmeesters Protestantse Gemeente Haaksbergen Buurse Inhoud Paragraaf Inhoud 1. Taken college van kerkrentmeester 2. Taken eredienst

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Breda

Protestantse Gemeente Breda Protestantse Gemeente Breda Wat vooraf ging Protestantse Gemeente Breda BOUWEN OP VERTROUWEN duurzaam en vitaal (november 2015) PGB duurzaam en vitaal Het visitatierapport Helderheid financiën Plan van

Nadere informatie

Voorstel inzake wijziging ord. 3 c.a. (wijzigingen i.v.m. HBO-theoloog/kerkelijk werker) 1. Inleiding

Voorstel inzake wijziging ord. 3 c.a. (wijzigingen i.v.m. HBO-theoloog/kerkelijk werker) 1. Inleiding Voorstel inzake wijziging ord. 3 c.a. (wijzigingen i.v.m. HBO-theoloog/kerkelijk werker) (GCK 11-04). 1. Inleiding De generale synode heeft op 11 november 2011 besluiten genomen ten aanzien van de positie

Nadere informatie

Concepttekst plaatselijke regeling wijkgemeente De Open Hof

Concepttekst plaatselijke regeling wijkgemeente De Open Hof Inleiding Bijgaande concepttekst is door ondergetekenden opgesteld aan de hand van het model zoals aangereikt door de PKN. Waar binnen dat model uit verschillende mogelijkheden keuzes gemaakt moeten worden,

Nadere informatie

Protestantse kerk in Nederland. Plaatselijke regeling ten behoeve van de. Hervormde Gemeente Geldermalsen

Protestantse kerk in Nederland. Plaatselijke regeling ten behoeve van de. Hervormde Gemeente Geldermalsen Protestantse kerk in Nederland Plaatselijke regeling ten behoeve van de Hervormde Gemeente Geldermalsen Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de voormalige wijkkerkenraad Geldermalsen Oost op

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente Assen (met wijkgemeenten)

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente Assen (met wijkgemeenten) Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Assen (met wijkgemeenten) Voor het belijden, de roeping en het functioneren van de Protestantse Kerk in Nederland

Nadere informatie

Ameide, februari 2016.

Ameide, februari 2016. Inleiding Volgens de kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland heeft elke aangesloten gemeente een beleidsplan. In de kerkorde wordt dit als volgt omschreven: De kerkenraad stelt telkens voor een

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Ruinerwold.

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Ruinerwold. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Ruinerwold. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers algemeen 2.2.

Nadere informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) o o Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Per 1 januari 2014 is door de Belastingdienst voorgeschreven dat een ANBI een officiële erkenning moet hebben. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft

Nadere informatie

RONDOM LEVENSEINDE EN UITVAART. hoe te handelen bij een begrafenis of crematie en hoe de kerkelijke gemeente daarbij helpen kan

RONDOM LEVENSEINDE EN UITVAART. hoe te handelen bij een begrafenis of crematie en hoe de kerkelijke gemeente daarbij helpen kan RONDOM LEVENSEINDE EN UITVAART hoe te handelen bij een begrafenis of crematie en hoe de kerkelijke gemeente daarbij helpen kan Uitgave ten dienste van de Gereformeerde Kerk te Ermelo/ gemeente van de Protestantse

Nadere informatie

Wat voor kerk willen we zijn en wat is onze opdracht?

Wat voor kerk willen we zijn en wat is onze opdracht? CONCEPT PLAATSELIJKE REGELING ALGEMENE KERKENRAAD PGM Vooraf: In het Beleidsplan 2015 hebben we onder woorden gebracht wat voor kerk wij willen zijn. Die omschrijving wordt hier nogmaals weergegeven. Wat

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG FINANCIEEL JAARVERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2014 PROTESTANTSE GEMEENTE LEIDERDORP Aan de Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Leiderdorp Het College van Kerkrentmeesters biedt u hierbij de jaarcijfers

Nadere informatie

Concept. Aangepaste Bestuurlijke Structuur ( 5e) versie 13 april 2016

Concept. Aangepaste Bestuurlijke Structuur ( 5e) versie 13 april 2016 Concept Aangepaste Bestuurlijke Structuur ( 5e) versie 13 april 2016 1. Inleiding De AK heeft in haar beleidsplan (vastgesteld 10 mei 2014 - na publicaties en bespreking op de jaarlijkse gemeenteavond)

Nadere informatie

PKN Wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West. Jaarplan

PKN Wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West. Jaarplan PKN Wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West Jaarplan 2014-2015 Versie 1 van 1 oktober 2014 Inhoudsopgave: 1. Jaarplan is gebaseerd op 2. Verantwoordelijkheden 3. Basis- en extra activiteiten voor hoofdverantwoordelijkheden

Nadere informatie

TAAKOMSCHRIJVING COLLEGE VAN KERKRENTMEESTERS PROTESTANTSE GEMEENTE TE WINTERSWIJK

TAAKOMSCHRIJVING COLLEGE VAN KERKRENTMEESTERS PROTESTANTSE GEMEENTE TE WINTERSWIJK TAAKOMSCHRIJVING COLLEGE VAN KERKRENTMEESTERS PROTESTANTSE GEMEENTE TE WINTERSWIJK Taakomschrijving College van Kerkrentmeesters goedgekeurd 10 oktober 2013 opgesteld door C.F. de With 1 PROTESTANTSE GEMEENTE

Nadere informatie

De scriba s van de wijkkerkenraden:

De scriba s van de wijkkerkenraden: Vlaardingen, 12 mei 2006. Protestantse Gemeente te Vlaardingen Moderamen AK Scriba M. den Dekker Louise Henriëttestraat 1 3136 CT Vlaardingen. De scriba s van de wijkkerkenraden: Mw. N.C. Hoogendijk-de

Nadere informatie

Onderweg naar de kerk van de toekomst. Toelichting voor de Gemeentevergadering van de Gereformeerde kerk te Ermelo op 19 maart 2013

Onderweg naar de kerk van de toekomst. Toelichting voor de Gemeentevergadering van de Gereformeerde kerk te Ermelo op 19 maart 2013 Onderweg naar de kerk van de toekomst Toelichting voor de Gemeentevergadering van de Gereformeerde kerk te Ermelo op 19 maart 2013 Missie Matteüs 22: 37 39 Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en

Nadere informatie

Beleidsplan. Gemeente. Steenwijkerwold 2014-2018

Beleidsplan. Gemeente. Steenwijkerwold 2014-2018 Beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Steenwijkerwold 2014-2018 1 Inhoud 1. Beleidsvoornemens 2. Algemene beschrijving van de gemeente 3. Prioriteiten voor de komende jaren 4. Werkvelden a. Pastoraat

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Arnhem (PGA)

Protestantse Gemeente te Arnhem (PGA) Protestantse Gemeente te Arnhem (PGA) Wijkgemeente Elden - de Kandelaar Wijkgemeente Salvatorkerk Verslag Gezamenlijke gemeenteavond 27 november 2014 in de Kandelaar Cees van B ruggen, voorzitter van de

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Lienden. Vaststelling (wijziging) Deze plaatselijke regeling is gewijzigd door de kerkenraad op 18 juni en is vanaf

Nadere informatie

Plaatselijke regeling Gereformeerde Kerk Woerden versie januari 2006 Wijkgemeente WEST (vervangt januari 2005)

Plaatselijke regeling Gereformeerde Kerk Woerden versie januari 2006 Wijkgemeente WEST (vervangt januari 2005) Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de WIJKGEMEENTE WEST van de Gereformeerde Kerk te Woerden Deze plaatselijke regeling is gemaakt naar aanleiding van het ontstaan van de Protestantse

Nadere informatie