ProRail. Objectencatalogus. Assetmanagement. Versie:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ProRail. Objectencatalogus. Assetmanagement. Versie:"

Transcriptie

1 ProRail Assetmanagement Objectencatalogus Beherende instantie: Inhoudelijk verantwoordelijk: AM Informatie AM Conditie / Onderhoud / Prestaties Versie:

2 As spoor in kunstwerk

3 As spoor in overweg Het snijpunt van de hartlijn midden tussen de spoorstaven en de lijn over de bovenkant van beide spoorstaven er plaatse van een gelijkvloerse kruising van een weg of pad met het spoor. De hoogte die aan het punt wordt toegekend is de hoogte van de laagste spoorstaaf (lage been).

4 As spoor Het snijpunt van de hartlijn midden tussen de spoorstaven en de lijn over de bovenkant van beide spoorstaven. De hoogte die aan het punt wordt toegekend is de hoogte van de laagste spoorstaaf ( lage been ).

5 Balise Een electronische baak of zender welke tussen de spoorstaven is geplaatst als onderdeel van het beveiligings systeem.

6 Ballastkering Kering langs het ballastbed, meestal van beton ter plaatse van kunstwerken ter afscheiding van het ballastbed.

7 Bord Bord langs de baan voor het geven van informatie aan de machinist.

8 Bovenleiding Verticaal opstaand profiel van staal of beton dat als constructueelement wordt gebruikt om het bovenleidingsysteem aan op te hangen.

9 Compensatieinrichting Ten behoeve van uitzetting en inkrimping van de spoorstaven als gevolg van temperatuurwisselingen is het nodig hiervoor een technische oplossing toe te passen, zoals bijvoorbeeld een kleine tussenruimte. Daar waar grote lengtewisselingen (tot 1 m) in de spoorstaven moet kunnen worden opgevangen bijvoorbeeld bij stalen bruggen - kan een zogenaamde compensatieinrichting tussen de twee aan elkaar te verbinden spoorstaafeinden worden geplaatst.

10 Dijkcoupure Een dijkcoupure is in de waterbouwkunde een onderbreking in een waterkering. Als op de plek waar een weg een waterkering kruist een verlaging van de waterkering wordt aangebracht, spreekt men van een coupure. In geval van een calamiteit moet deze plek op de kerende hoogte worden gebracht. Aan de zijkanten van de coupure zijn hiervoor muren aangebracht, met daarbij de mogelijkheid om de ruimte tussen de muren te sluiten met behulp van (twee rijen) balken. Als extra veiligheid worden tussen de balken of tegen de gesloten deuren zandzakken geplaatst.

11 ES-Las Een spoorconstructie waarbij spoorstaven onderling worden verbonden.

12 Gebouw Alle gebouwen bedoeld om mensen of machines te beschermen, zijnde niet van tijdelijke aard. Bijvoorbeeld een onderstation of schakelstation of tankinstallatie.

13 Geluidsscherm Een geluidsscherm ( geluidswal ) is een manier om geluidshinder in de buitenlucht te verminderen. Geluidsschermen worden toegepast om het geluid van wegverkeer of railverkeer te verminderen.

14 Hekwerk Hekwerk om de hoofdbaan om objecten te kunnen afschermen.

15 Hotbox De Hotbox Detector registreert warm- en heetgelopen wiellagers, wielen en remmen van passerende treinen. Hiertoe zijn sensoren ingebouwd in een holle stalen dwarsligger.

16 Kabel- en leidingkoker Koker ( meestal van beton ) waarin kabels of leidingen gelegd zijn.

17 Kast Kasten langs de spoorbaan tbv electronische schakelingen, wisselverwarming, pompen, enz..

18 Keerwand Een keerwand ( damwand ) is een grond- en/of waterkerende constructie, die bestaat uit een verticaal in de grond geplaatste wand. De wand bestaat uit losse elementen (planken of panelen) die door middel van een gronddichte en in sommige gevallen ook waterdichte messing-en-groefverbinding (genoemd 'slot' bij stalen damwanden) met elkaar zijn verbonden. Keerwanden worden onder andere gebruikt voor het opvangen van hoogte- verschillen in terreinen, opsluiting van wegen.

19 Krokodil Het Krokodil systeem is vergelijkbaar met het Nederlandse ATB systeem. Dit model komt met name voor in de grensstreek met België.

20 Kunstwerk Een ( civiel ) kunstwerk is, in bouwkundige zin, een door mensenhanden gemaakt, meestal niet voor bewoning bestemd bouwwerk. De term wordt heden ten dage voorbehouden aan onderdelen van de infrastructuur, zoals o.a. bruggen, tunnels, viaducten, duikers, wildwissels, Fly-over of Dive-under.

21 Lichtmast Een mast met lampen voor terreinverlichting. Tbv van de verkeersveiligheid en de veiligheid op het spoor verhoogt. Meestal gebruikt op emplacementen.

22 Object tijdelijke ontheffing O.a. Safety fence. Tijdelijke afzetting van het hoofdspoor met het doel om personen en/of apparatuur tijdens werkzaamheden af te schermen. Of objecten die tijdelijk binnen het Rode Meetgebied of PVR geplaatst worden

23 Ontsporingsinrichting De geleideconstructie dient ervoor om bij een ontsporing van een railvoertuig te voorkomen dat de dragende constructie ( of delen hiervan ) bezwijkt of kantelt. Een zogenaamde ontsporingstong is een bijzonder soort wissel voor het gecontroleerd ontsporen van bewegende spoorvoertuigen.

24 Overige Detectiepalen, opstapjes, trappen, telefoonpalen, enz..

25 Overwegbeveiliging Constructie bij overwegen om de weggebruikers te waarschuwen voor een naderende trein door het gebruik van licht- en geluidssignalen.

26 Perron Kunstmatige verhoging naast het spoor, bedoeld voor het in- en uitstappen van reizigers of het in- en uitladen van goederen.

27 Perronobstakel Vertrekseinen, trappen, CTA-bakken, abri, bloembakken, enz..

28 Perronoverkapping Constructie boven het perron ter bescherming van de reizigers tegen weersinvloeden.

29 Quo Vadis Meetsysteem voor het leveren van data m.b.t. wielkwaliteit, gewicht van de treinaantal wagens in een trein, dynamische krachten, snelheid van de trein en de temperatuur van de wielbanden.

30 Rijdraad Onderste deel van het bovenleidingsysteem waar de stroomafnemer ( pantograaf ) tegenaan drukt. De draagkabel van het bovenleidingsysteem waaraan de rijdraad door middel van hangdraden is verbonden. De hangdraad is de de verbinding is tussen de draagkabel en de rijdraad. d ijd d di d d ijd d f d b d

31 Spoorstaaf Spoorstaaf: Geprofileerde ijzeren staaf als geleider en vlakke rijbaan van de treinwielen.

32 Stootjuk Het stootjuk of stootbalk is een constructie om materieel tegen te houden aan het eind van het spoor.

33 Vrijbalk Een vrijbalk is een witte stenen balk tussen 2 sporen en komt alleen voor bij Wissels. De vrijbalk geeft de grens aan waar de machinist kan rijden waarbij gezekerd os dat de trein niet in het Profiel van Vrije Ruimte van het andere spoor komt.

34 Waarschuwingsinstallatie Installatie die een lichtsignaal geeft bij het naderen van een trein. Vaste waarschuwingsinstallatie voor dienstoverpaden ( WIDO ) Vaste waarschuwingsinstallatie bij uitzichtbelemmerende objecten ( WUBO ) ( WIBR ) ( WIT )

35 Wissel Constructie waarbij van richting veranderd kan worden waarbij een rijrichting afbuigt en een rijrichting rechtdoor gaat. Het wissel kan recht zijn, meegebogen of tegengebogen zijn.

36 Wisselbediening Kast of constructie bij electrisch wissels of handmatig bediende ( electrisch ) wissels ( deze komen alleen in gebieden en op emplacementen voor die niet door een VL-post worden gecontroleerd ).

Symbolenlijst BVS en BVL voor treindienstleider VB, d.d. 01 mei 2018, versie 6

Symbolenlijst BVS en BVL voor treindienstleider VB, d.d. 01 mei 2018, versie 6 Symbolenlijst BVS en BVL voor treindienstleider VB, d.d. 01 mei 2018, versie 6 Bron: Ontwerp voorschrift, Tekenvoorschrift voor de BVS- en WVK-tekening Railinfrabeheer, Tractie-energievoorzieining 1500V

Nadere informatie

5. Teken een gedeelte bovenleiding met benaming?

5. Teken een gedeelte bovenleiding met benaming? HST 3. Rollend materiaal. 1. Wat is de functie van de NS? Reizigers- en goederen vervoeren 2. Noem enkele zeer belangrijke voorwaarden voor vlot vervoer over een uitgestrekt gebied? Spoorwijdte; Omgrenzingsprofiel

Nadere informatie

Indeling seinbeelden per examenprogramma machinist, d.d. februari 2012 gebaseerd op seinenboek 2007 bijlage 4 en mening experts

Indeling seinbeelden per examenprogramma machinist, d.d. februari 2012 gebaseerd op seinenboek 2007 bijlage 4 en mening experts Indeling seinbeelden per examenprogramma machinist, d.d. februari 2012 gebaseerd op seinenboek 2007 bijlage 4 en mening 1 Lichtseinen: 1.1 hoofdseinen Hoog groen 1 201 x Groen knipper 2; 3 202 Groen knipper/laag

Nadere informatie

Wegbekendheid/kennis van de lijn machinist

Wegbekendheid/kennis van de lijn machinist Wegbekendheid/kennis van de lijn machinist Invulinstructie Traject.. vice versa SAP trajectcode(s).. Let op! Om eenduidige en duidelijke wegkennisdocumenten te realiseren voor machinisten is een aantal

Nadere informatie

Gelet op artikel 6, eerste lid, onderdeel b, en artikel 7, eerste lid, van de Spoorwegwet en artikel 2 van het Besluit spoorweginfrastructuur;

Gelet op artikel 6, eerste lid, onderdeel b, en artikel 7, eerste lid, van de Spoorwegwet en artikel 2 van het Besluit spoorweginfrastructuur; (Tekst geldend op: 30-12-2008) Regeling houdende vaststelling van eisen ten aanzien van inrichting, uitrusting en technische eigenschappen van de hoofdspoorweginfrastructuur en het onderhoud daarvan (Regeling

Nadere informatie

ZEVENAAR DERDE SPOOR INFORMATIEAVOND BABBERICH, 7 JUNI 2017

ZEVENAAR DERDE SPOOR INFORMATIEAVOND BABBERICH, 7 JUNI 2017 ZEVENAAR DERDE SPOOR INFORMATIEAVOND BABBERICH, 7 JUNI 2017 PRESENTATIE Even voorstellen Wat gaat er gebeuren? Voorbereidende werkzaamheden Planning Minimaliseren hinder Communicatie EVEN VOORSTELLEN Brug,

Nadere informatie

Vernieuwing spoorlayout in Assen

Vernieuwing spoorlayout in Assen Strukton Strukton en werkmaatschappijen Strukton Naar strukton.nl Strukton Civiel Naar struktonciviel.nl Strukton Rail Naar struktonrail.nl Strukton Integrale ProjectenStrukton Integrale Projecten Strukton

Nadere informatie

Vakbekwaamheidseisen (VBE) Kennis van de lijn baanvak Zwolle-Amersfoort v

Vakbekwaamheidseisen (VBE) Kennis van de lijn baanvak Zwolle-Amersfoort v Vakbekwaamheidseisen (VBE) Kennis van de lijn baanvak Zwolle-Amersfoort v11-05-2016 Nr. crit. criterium Vraagvariant 1 Vraagvariant 2 Vraagvariant 3 Richtlijn 2007/59 EU bijlage VI, punt 3 Kennis van de

Nadere informatie

nr criterium Vraagvariant 1 Vraagvariant 2 Vraagvariant 3

nr criterium Vraagvariant 1 Vraagvariant 2 Vraagvariant 3 Vragenset wegexamen 33A Den Haag Centraal Binckhorst vice versa v13-11-2014 nr criterium Vraagvariant 1 Vraagvariant 2 Vraagvariant 3 1 Dienstregelingspunten: De machinist kan op basis van de afkortingen

Nadere informatie

Vragenset wegexamen 17 Barneveld aansluiting Ede Wageningen vice versa

Vragenset wegexamen 17 Barneveld aansluiting Ede Wageningen vice versa Vragenset wegexamen 17 Barneveld aansluiting Ede Wageningen vice versa 23-03-2015 nr criterium Vraagvariant 1 Vraagvariant 2 Vraagvariant 3 1 Dienstregelingspunten: De machinist kan op basis van de afkortingen

Nadere informatie

Aanleg keersporen en onderdoorgang

Aanleg keersporen en onderdoorgang Welkom Aanleg keersporen en onderdoorgang Komende werkzaamheden Eigenaar: Albert Hazeleger 11 oktober 2016 Status: Definitief Terugblik Werkzaamheden weekend week 29 2016 Vernieuwen bestaand kopspoor Verlengen

Nadere informatie

6.11 UTRECHT / DE HAAR VEENENDAAL

6.11 UTRECHT / DE HAAR VEENENDAAL 6.10 EMPLACEMENT AUTOHANDEL PON Emplacement PON is nu alleen in gebruik bij autohandel PON. Deze autohandel heeft al aangegeven in de toekomst te willen beschikken over een extra spoor. In paragraag 6.9

Nadere informatie

Vakbekwaamheidseisen (VBE) Kennis van de lijn Leiden-Haarlem v

Vakbekwaamheidseisen (VBE) Kennis van de lijn Leiden-Haarlem v Vakbekwaamheidseisen (VBE) Kennis van de lijn Leiden- v24-04-2016 nr criterium Vraagvariant 1 Vraagvariant 2 Vraagvariant 3 19 Bijzonderheden baanvak: kan bijzonderheden van het baanvak noemen voor een

Nadere informatie

Hoofdstuk 2: Welke werkzaamheden heeft een krol. Hoofdstuk 4: Overige machines met spoorwerkzaamheden

Hoofdstuk 2: Welke werkzaamheden heeft een krol. Hoofdstuk 4: Overige machines met spoorwerkzaamheden Hoofdstuk 1: De krol Hoofdstuk 2: Welke werkzaamheden heeft een krol Hoofdstuk 3: De krol heeft veel bakken Hoofdstuk 4: Overige machines met spoorwerkzaamheden Hoofdstuk 5: papieren voor het werken aan

Nadere informatie

Vakkennis Machinist Cluster 5: Railinfra

Vakkennis Machinist Cluster 5: Railinfra Vakkennis Machinist Cluster 5: Railinfra Huidige versie: Eerdere versies: Versie 1.0 Vóór review (TT 14-07-13) Versie 2.0 Na review (RvS 29-07-13) Versie 2.1 Na review (TT 02-08-13) Versie 3.0 (TT 11-12-13)

Nadere informatie

Vragenset wegexamens 07A Ledn-Hfd v

Vragenset wegexamens 07A Ledn-Hfd v Vragenset wegexamens 07A Ledn-Hfd v15-07-2015 nr criterium Vraagvariant 1 Vraagvariant 2 Vraagvariant 3 1 Dienstregelingspunten: De machinist kan op basis van de afkortingen de dienstregelingspunten benoemen

Nadere informatie

Vakbekwaamheidseisen (VBE) Kennis van de lijn baanvak Haarlem-Leiden v

Vakbekwaamheidseisen (VBE) Kennis van de lijn baanvak Haarlem-Leiden v Vakbekwaamheidseisen (VBE) Kennis van de lijn baanvak Haarlem-Leiden v11-05-2016 Nr. crit. criterium Vraagvariant 1 Vraagvariant 2 Vraagvariant 3 Richtlijn 2007/59 EU bijlage VI, punt 3 Kennis van de lijn,

Nadere informatie

Vragenset wegexamen 33 E Harmelen aansluiting Utrecht centraal vice versa v

Vragenset wegexamen 33 E Harmelen aansluiting Utrecht centraal vice versa v Vragenset wegexamen 33 E Harmelen aansluiting Utrecht centraal vice versa v22-04-2015 nr criterium Vraagvariant 1 Vraagvariant 2 Vraagvariant 3 1 Dienstregelingspunten: De machinist kan op basis van de

Nadere informatie

Geachte heer / mevrouw,

Geachte heer / mevrouw, Datum Februari 2014 Onderwerp Voorjaarswerkzaamheden Sporen in den Bosch Behandeld door ProRail Telefoonnummer 0800 776 72 45 Geachte heer / mevrouw, Communicatie Projectcommunicatie Bezoekadres Tulpenburgh

Nadere informatie

Opstelsporen Beverwijk

Opstelsporen Beverwijk Welkom Opstelsporen Beverwijk Toelichting project Saco de la Parra 5 september 2013 Het projectteam Wie zijn wij? Albert Hazeleger Maarten Mulder Marcel Wijgerse Rob Stapersma Jildau Huizenga Donald Voskuil

Nadere informatie

REGELS. van het bestemmingsplan. Spoorwegonderdoorgang Den Dolder. van de GEMEENTE ZEIST

REGELS. van het bestemmingsplan. Spoorwegonderdoorgang Den Dolder. van de GEMEENTE ZEIST REGELS van het bestemmingsplan Spoorwegonderdoorgang Den Dolder van de GEMEENTE ZEIST Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Wijze van meten 5 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Nadere informatie

Installatievoorschrift

Installatievoorschrift Installatievoorschrift Voor de inbouw van stalen ligger voor doorvoer van kabels en leidingen; type PTH 11/12 en PTH 21/22 Beherende instantie: Inhoud verantwoordelijke: Status: concept AM Kwaliteitsmanagement

Nadere informatie

Vragenset open vragen PB lijst kennis van de lijn/wegexamen V4 Traject:A-B vice versa Naam PEX: Naam kandidaat: Datum:

Vragenset open vragen PB lijst kennis van de lijn/wegexamen V4 Traject:A-B vice versa Naam PEX: Naam kandidaat: Datum: Vragenset open vragen PB lijst kennis van de lijn/wegexamen V4 Traject:A-B vice versa Naam PEX: Naam kandidaat: Datum: VVRV vult vooraf (eenmalig) de lettercodes in. Opdracht aan computer: Kies uit de

Nadere informatie

Overzicht van seinen voor het theorie-examen rangeerder Gebaseerd op de Regeling Spoorverkeer, bijlage 4 bij artikel 24, juli 2015

Overzicht van seinen voor het theorie-examen rangeerder Gebaseerd op de Regeling Spoorverkeer, bijlage 4 bij artikel 24, juli 2015 Overzicht van seinen voor het theorie-examen rangeerder Gebaseerd op de Regeling Spoorverkeer, bijlage 4 bij artikel 24, juli 2015 Gelijk aan de versie van 1 juni 2016, alleen examenstof is verduidelijkt

Nadere informatie

Overzicht van seinen voor het theorie-examen rangeerder Gebaseerd op de Regeling Spoorverkeer, bijlage 4 bij artikel 24, februari 2013

Overzicht van seinen voor het theorie-examen rangeerder Gebaseerd op de Regeling Spoorverkeer, bijlage 4 bij artikel 24, februari 2013 Overzicht van seinen voor het theorie-examen rangeerder Gebaseerd op de Regeling Spoorverkeer, bijlage 4 bij artikel 24, februari 2013 Naam Nrs bijlage 4 Rgr 1 Lichtseinen: 1.1 hoofdseinen Hoog groen 201

Nadere informatie

Spoorcollege veiligheid / treinbeveiliging SpoorParade 17 oktober 2014

Spoorcollege veiligheid / treinbeveiliging SpoorParade 17 oktober 2014 Spoorcollege veiligheid / treinbeveiliging SpoorParade 17 oktober 2014 Samenvatting 3 november 2014 Presentatie door André van Es Railverkeerskundige Adviseur bij Arcadis en docent op de Hogeschool Utrecht

Nadere informatie

Stap goed in! Landmeetkunde bij het spoor? Jazeker!

Stap goed in! Landmeetkunde bij het spoor? Jazeker! Stap goed in! Landmeetkunde bij het spoor? Jazeker! Leon van Osnabrugge, Junior specialist Bouwmanagement & Survey, leon.vanosnabrugge@arcadis.nl Het instappen van een trein gaat niet altijd even soepel:

Nadere informatie

Overzicht van seinen voor het theorie-examen rangeerder Gebaseerd op de Regeling Spoorverkeer, bijlage 4 bij artikel 24, juli 2015

Overzicht van seinen voor het theorie-examen rangeerder Gebaseerd op de Regeling Spoorverkeer, bijlage 4 bij artikel 24, juli 2015 Overzicht van seinen voor het theorie-examen rangeerder Gebaseerd op de Regeling Spoorverkeer, bijlage 4 bij artikel 24, juli 2015 (nummering conform Seinenboek) Naam Nrs bijlage 4 Examenstof 2 Lichtseinen:

Nadere informatie

HOOFDSTUK IV. Seinen op bepaalde plaatsen te geven. (Vaste seinen).

HOOFDSTUK IV. Seinen op bepaalde plaatsen te geven. (Vaste seinen). 42 Omschrijving der seinen en seinmiddelen. HOOFDSTUK IV. Seinen op bepaalde plaatsen te geven. (Vaste seinen). Hoofdseinpalen. Een hoofdseinpaal bestaat uit een paal met een naar rechts uitstekenden draaibaren

Nadere informatie

IO 08-RP-68 BOUWFASERINGSPLAN PIET KRANENBERGPAD GEMEENTE AMSTERDAM

IO 08-RP-68 BOUWFASERINGSPLAN PIET KRANENBERGPAD GEMEENTE AMSTERDAM IO 08-RP-68 BOUWFASERINGSPLAN PIET KRANENBERGPAD GEMEENTE AMSTERDAM Kenmerk: IBZ7340 Versie: definitief versie A Datum: 1 mei 2017 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Uit te voeren werkzaamheden...

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VAN HET PERSONEEL EN DE SOCIALE DIENSTEN BUNDEL TUCHTREGLEMENT

ALGEMEEN REGLEMENT VAN HET PERSONEEL EN DE SOCIALE DIENSTEN BUNDEL TUCHTREGLEMENT ALGEMEEN REGLEMENT VAN HET PERSONEEL EN DE SOCIALE DIENSTEN BUNDEL 550 - TUCHTREGLEMENT BIJLAGE III BESTRAFFING VAN DE FOUTEN TEGEN DE VEILIGHEID VAN HET VERKEER. A. INBREUKEN OP DE REGLEMENTAIRE VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

Ontwerpnotitie Flyover Oost, zonder weg over Annahoeve

Ontwerpnotitie Flyover Oost, zonder weg over Annahoeve Oost, zonder weg over Aan HOV 't Gooi Van T. Kruithof Telefoon 030-2654047 Kenmerk HOV 't Gooi, Flyover Oost zonder WoA, D90-TKR-KA-1300068 Projectnummer RM000813 Onderwerp HOV 't Gooi, Flyover oost zonder

Nadere informatie

N307 Passage Dronten (9071)

N307 Passage Dronten (9071) N307 Passage Dronten (9071) blad 2 van 16 Inhoudsopgave Regels 5 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 7 Artikel 1 Begrippen 7 Artikel 2 Wijze van meten 9 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 11 Artikel 3 Verkeer 11

Nadere informatie

Productcertificaat. Nr: 02C

Productcertificaat. Nr: 02C Productcertificaat Nr: 02C 26-09-2016 18644 25006 HHC/DRS Inspecties BV verklaart namens RailAlert, dat onderstaande middel voldoet aan het RailAlert certificeringschema voor werkplekbeveiligingsmiddelen

Nadere informatie

Wat & Hoe Ballastloos spoor. Bijeenkomst innovatieplatform rail 22 juni 2004 Kimmo Oostermeijer

Wat & Hoe Ballastloos spoor. Bijeenkomst innovatieplatform rail 22 juni 2004 Kimmo Oostermeijer Wat & Hoe Ballastloos spoor Bijeenkomst innovatieplatform rail 22 juni 2004 Kimmo Oostermeijer LEESWIJZER Deze presentatie heeft als doel een discussie over de voors- en tegens van ballastloos spoor te

Nadere informatie

Vakkennis Machinist Cluster 3: Persoonlijke veiligheid

Vakkennis Machinist Cluster 3: Persoonlijke veiligheid Vakkennis Machinist Cluster 3: Persoonlijke veiligheid Huidige versie: Eerdere versies: Versie 1.0 Vóór review (TT 28-07-13) Versie 2.0 Na review (HB 10-08-13) Versie 2.1 Na review (TT 17-08-13) Versie

Nadere informatie

Brancherichtlijn Oversteken van sporen

Brancherichtlijn Oversteken van sporen Brancherichtlijn Oversteken van sporen vijf veel voorkomende situaties Behoort bij VVW-Trein Brancherichtlijn Oversteken van sporen 1.3 dec 14 1 Brancherichtlijn Oversteken van sporen 1.3 dec 14 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

BASISPRINCIPES VAN DE SEININRICHTING

BASISPRINCIPES VAN DE SEININRICHTING TREINBESTUURDER BASISPRINCIPES VAN DE SEININRICHTING Publicatiedatum: 04/02/2015 NMBS B-TR.2 Inhoud Blz. 1. Spoorwegen 3 2. Sporen 6 3. Lichtseinen 8 4. Snelheidssignalisatie 14 5. Allerhande seinen 16-2

Nadere informatie

De basis. Soorten panelen

De basis. Soorten panelen De basis Geluidsabsorptie De schermen kunnen uitgerust worden met verschillende panelen, die onderling in de potentiele geluidsabsorptie kunnen verschillen. De klassen van geluidsabsorptie zijn van A1

Nadere informatie

April Werk aan de stad in april

April Werk aan de stad in april April 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk aan

Nadere informatie

Samen naar een klimaatneutraal spoor. Frans Slats Thijs Cloosterman

Samen naar een klimaatneutraal spoor. Frans Slats Thijs Cloosterman Samen naar een klimaatneutraal spoor Frans Slats Thijs Cloosterman Samen? Vervoerders en infrabeheerders moeten samenwerken voor optimale CO 2 reductie 1+1=3 Samen naar een klimaatneutraal spoor 1 2 De

Nadere informatie

Handleiding plaatsen en verwijderen JMV Safety System WOOD

Handleiding plaatsen en verwijderen JMV Safety System WOOD Handleiding plaatsen en verwijderen JMV Safety System WOOD Aandachtspunten m.b.t. plaatsen van het JMV Safety System Bij het plaasten van het JMV Safety System dient rekening te worden gehouden met het

Nadere informatie

Lightrailverbinding MerwedeLingelijn

Lightrailverbinding MerwedeLingelijn Nederlands Strukton Strukton en werkmaatschappijen Strukton Naar strukton.nl Strukton Civiel Naar struktonciviel.nl Strukton Integrale Projecten Naar struktonintegraleprojecten.nl Strukton InternationalStrukton

Nadere informatie

Catalogus Diensten en Dienstvoorzieningen (op grond van de Spoorwegwet)

Catalogus Diensten en Dienstvoorzieningen (op grond van de Spoorwegwet) Catalogus Diensten en Dienstvoorzieningen (op grond van de Spoorwegwet) Uitgave december 2015 Onderhoudsvoorzieningen Putspoor cq bordes in werkplaats Voorziening in de vorm van een in een werkplaats aangelegd

Nadere informatie

Kwaliteitseisen 3D-omgevingsmodel

Kwaliteitseisen 3D-omgevingsmodel Kwaliteitseisen 3D-omgevingsmodel Kwaliteitseisen vlakkenbestand Het vlakkenbestand dat wordt aangemaakt op basis van de GBK dient exact aan te sluiten op de lijnen die zijn opgenomen in de GBK. Hierbij

Nadere informatie

Bestemmingsplan. N307 Passage Dronten (9071)

Bestemmingsplan. N307 Passage Dronten (9071) Bestemmingsplan N307 Passage Dronten (9071) Bestemmingsplan N307 Passage Dronten (9071) Revisie Datum 19 juni 2015 Auteur(s) Opdrachtgever datum vrijgave beschrijving revisie goedkeuring vrijgave 19 juni

Nadere informatie

23 december 2014: tussen Twisk en Opperdoes wordt een groot aantal dwarsliggers vernieuwd.

23 december 2014: tussen Twisk en Opperdoes wordt een groot aantal dwarsliggers vernieuwd. Langs de lijn 2013-2014 (meest recente bijdrage staat bovenaan) 23 december 2014: tussen Twisk en Opperdoes wordt een groot aantal dwarsliggers vernieuwd. 2 december 2014: het langverwachte liftje in het

Nadere informatie

Algemene informatie. Geluid Geluid van 1 moderne tram vergelijkbaar met 1 bus 1 tram vervangt meer bussen

Algemene informatie. Geluid Geluid van 1 moderne tram vergelijkbaar met 1 bus 1 tram vervangt meer bussen lgemene informatie Geluid Geluid van 1 moderne tram vergelijkbaar met 1 bus 1 tram vervangt meer bussen Trillingen Bij afstand groter dan 20 m niet merkbaar Bij lage snelheid tram niet merkbaar Belangrijkste

Nadere informatie

Brancherichtlijn. Activiteiten met minimum veiligheidsbeheersmaatregel Persoonlijke Waarneming met Grenswachter (Behoort bij VVW- Trein)

Brancherichtlijn. Activiteiten met minimum veiligheidsbeheersmaatregel Persoonlijke Waarneming met Grenswachter (Behoort bij VVW- Trein) Brancherichtlijn Activiteiten met minimum veiligheidsbeheersmaatregel Persoonlijke Waarneming met Grenswachter (Behoort bij VVW- Trein) Brancherichtlijn activiteiten minimum maatregel PW-GRW 1.3 jan 15

Nadere informatie

Kerntaak 1: Waterbouwkundig werk uitvoeren

Kerntaak 1: Waterbouwkundig werk uitvoeren Kerntaak 1: Waterbouwkundig werk uitvoeren Werkproces 1.1: Werkterrein inrichten en onderhouden De waterbouwer richt het werkterrein in door materiaal, verkeersafzettingen en materieel te plaatsen. De

Nadere informatie

Installatievoorschrift. Vaste spoorbeëindiging Fixstop OK

Installatievoorschrift. Vaste spoorbeëindiging Fixstop OK Installatievoorschrift Vaste spoorbeëindiging Fixstop OK 2 Colofon Titel Status Definitief Versie 3.0 Datum 14-10-2011 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...4 1.1 Scope...4 1.2 Toepassingsgebied...4 1.3

Nadere informatie

Welkom. Inloopavond ProRail / gemeente Gooise Meren Spoorwerkzaamheden te Naarden-Bussum. 5 juli 2016

Welkom. Inloopavond ProRail / gemeente Gooise Meren Spoorwerkzaamheden te Naarden-Bussum. 5 juli 2016 Welkom Inloopavond ProRail / gemeente Gooise Meren Spoorwerkzaamheden te Naarden-Bussum 5 juli 2016 1 Programma inloopavond: 18.30 uur: Presentatie van de inhoud van het project 18.00 21.30 uur: Nadere

Nadere informatie

Algemene. Montagerichtlijnen. Elektrische Bediende. Beveiligingsrolluiken. NCP AMR augustus 2007 versie 1.0

Algemene. Montagerichtlijnen. Elektrische Bediende. Beveiligingsrolluiken. NCP AMR augustus 2007 versie 1.0 Algemene Montagerichtlijnen Elektrische Bediende Beveiligingsrolluiken Algemene montage richtlijnen elektrische beveiligingsrolluiken Inleiding: Een rolluik is zo sterk als zijn bevestiging toelaat. Vandaar

Nadere informatie

Bijlage B1.18 Aanvulling Netverklaring

Bijlage B1.18 Aanvulling Netverklaring Bijlage B1.18 Aanvulling Netverklaring Zwolle-Enschede Elektrificatie met 1500V Verhogen van de maximum snelheid naar 140 km/uur tussen station Zwolle en station Heino en tussen station Nijverdal en station

Nadere informatie

Boek over werkzaamheden spoorkruising. 18 mei 2015 mei 2016

Boek over werkzaamheden spoorkruising. 18 mei 2015 mei 2016 Boek over werkzaamheden spoorkruising 18 mei 2015 mei 2016 1 In dit boek Weguitbreiding Schiphol Amsterdam - Almere Project A9 Gaasperdammerweg De werkzaamheden bij de spoorkruising Hinder en maatregelen

Nadere informatie

Inleiding Treinbeveiliging

Inleiding Treinbeveiliging Inleiding Treinbeveiliging KIVI 22 januari 2014 22-2-14 MvdW / bewerkt AZ Inhoud Waarom Treinbeveiliging De in Nederland toegepaste technologie Actuele ontwikkelingen O.a. ERTMS Presentatie Treinbeveiliging

Nadere informatie

Het Sterrespoor. Eenmalige projectkrant van leefgroep

Het Sterrespoor. Eenmalige projectkrant van leefgroep Het Sterrespoor Eenmalige projectkrant van leefgroep VU : Joke, Marita, Siebe, Maïte, Ona, Lhasa, Elias, Loïc, Shelisha, Amber, Marco Felix,Tibe, Tinus, Margo, Arne, Fran, Mauno, Henri, Filomeen, Luka,Sieme.

Nadere informatie

Borchwerf II; Roosendaal Overwegen Bosstraat en Gastelseweg

Borchwerf II; Roosendaal Overwegen Bosstraat en Gastelseweg Borchwerf II; Roosendaal Overwegen Bosstraat en Gastelseweg Ontwerptoelichting en Risicobeschouwing Opdrachtgever Logitech Gert Drent Auteur Movares Nederland B.V. Johan Ganzeman Kenmerk CCO-JWG-120004896

Nadere informatie

De spoorweg en het rollend materieel.

De spoorweg en het rollend materieel. HOOFDSTUK i. De spoorweg en het rollend materieel. 1. Het rijden over de spoorbaan. Het spoorwegbedrijf vormt een onderdeel van het groote verkeersapparaat, waarover de menschheid beschikt. Het verkeer,

Nadere informatie

Bruggen bouwen voor het spoor van de toekomst 29 januari 2013

Bruggen bouwen voor het spoor van de toekomst 29 januari 2013 Bruggen bouwen voor het spoor van de toekomst 29 januari 2013 Joke van Veen Manager Business Development NS Reizigers Dimitri Kruik Manager Veranderprogramma 2012-2015 ProRail De NS strategie De NS strategie

Nadere informatie

Eindrapport. Ontsporing LPG ketelwagen. 27 november 2017 te Sloe Frankrijkweg

Eindrapport. Ontsporing LPG ketelwagen. 27 november 2017 te Sloe Frankrijkweg Eindrapport Ontsporing LPG ketelwagen 27 november 2017 te Sloe Frankrijkweg Onderwerp: Eindrapport ontsporing Sloe Eigenaar: ProRail afdeling Veiligheid Incidentnummer in Promise: 542443 Kenmerk Sharepoint:

Nadere informatie

Catalogus gecertificeerde werkplekbeveiligingsmiddelen railalert

Catalogus gecertificeerde werkplekbeveiligingsmiddelen railalert Catalogus gecertificeerde werkplekbeveiligingsmiddelen railalert 1 Inhoud Catalogus gecertificeerde werkplekbeveiligingsmiddelen railalert... 1 1. Inleiding... 3 2. Voorwaarden stickers... 4 3. Overzicht

Nadere informatie

Simulatie op het spoor ProRail Vervoer en Dienstregeling. Dick Middelkoop

Simulatie op het spoor ProRail Vervoer en Dienstregeling. Dick Middelkoop Simulatie op het spoor ProRail Vervoer en Dienstregeling Dick Middelkoop 2 december 2010 Master of Business in Rail systems - 7 mei 2009 Dienstregelingsontwerp en Treindienstsimulatie Agenda Introductie

Nadere informatie

nieuwsbrief 3 Geluidsmaatregelen aan het spoor in Rijen Werkzaamheden oktober Stedenbouwkundige visie Spoorzone Rijen Vervolgstappen

nieuwsbrief 3 Geluidsmaatregelen aan het spoor in Rijen Werkzaamheden oktober Stedenbouwkundige visie Spoorzone Rijen Vervolgstappen Oktober 2014 Nummer 3 nieuwsbrief 3 Geluidsmaatregelen aan het spoor in Rijen ProRail en de gemeente Gilze en Rijen willen de geluidsoverlast van het spoor in Rijen verminderen door middel van geluidsmaatregelen

Nadere informatie

Gewaardeerde maatregelen op het spoor. Margreet Spoelstra (RIVM) Monique Berrevoets (Antea Group)

Gewaardeerde maatregelen op het spoor. Margreet Spoelstra (RIVM) Monique Berrevoets (Antea Group) Gewaardeerde maatregelen op het spoor Margreet Spoelstra (RIVM) Monique Berrevoets (Antea Group) Inhoud 1. RIVM Totstandkoming faalfrequenties Overzicht mogelijke maatregelen Selectie maatregelen Veiligheidswinst

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond station 13 maart 2017

Welkom. Informatieavond station 13 maart 2017 Welkom Informatieavond station 13 maart 2017 PROGRAMMA Presentatie gemeente Assen: FlorijnAs Stationsgebied terugblik en vooruitblik, Stationsgebouw Start autotunnel zuidelijk deel Rutger Hoekstra, projectleider

Nadere informatie

Naar een optimale toegankelijkheid station Sint- Niklaas? ABLLOdossier station Sint-Niklaas

Naar een optimale toegankelijkheid station Sint- Niklaas? ABLLOdossier station Sint-Niklaas groene waasland 15 januari 2004 nr 133 Naar een optimale toegankelijkheid station Sint- Niklaas? K ans? * Station Sint-Niklaas is ruim 30 jaar in dienst en het wordt al verbouwd. * De renovatie van het

Nadere informatie

Treinen uit 8 richtingen Relatie Spoorplan Noord-Nederland Aantal reizigers: nu > / dag - groei Schakel Noord / Oost Nederland Randstad

Treinen uit 8 richtingen Relatie Spoorplan Noord-Nederland Aantal reizigers: nu > / dag - groei Schakel Noord / Oost Nederland Randstad Martin de Vries - Planontwikkelaar Station Zwolle - 2e spoorknooppunt van Nederland Treinen uit 8 richtingen Relatie Spoorplan Noord-Nederland Aantal reizigers: nu > 60.000 / dag - groei Schakel Noord

Nadere informatie

Besluit van 30 oktober 1981, houdende vaststelling van een Algemeen reglement voor de stadsspoorwegen

Besluit van 30 oktober 1981, houdende vaststelling van een Algemeen reglement voor de stadsspoorwegen (Tekst geldend op: 30-12-2008) Besluit van 30 oktober 1981, houdende vaststelling van een Algemeen reglement voor de stadsspoorwegen Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van

Nadere informatie

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte ZwolleSpoort Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte Welkom door Allart Maijers Projectmanager ZwolleSpoort Animatie 150 jaar spoor in Zwolle Eerste trein juni 1864 Inhoudsopgave 150 jaar station

Nadere informatie

Spoorvervoer Lage Weide

Spoorvervoer Lage Weide Spoorvervoer Lage Weide Overzicht bestaande spoorlocaties Port of Utrecht Opdrachtgever: Gemeente Utrecht Contactpersoon: Drs. D. Hoffmans, programmamanager Goederenvervoer Contact Logitech: Ir. J.A.M.

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie C 97/11

Publicatieblad van de Europese Unie C 97/11 16.4.2010 Publicatieblad van de Europese Unie C 97/11 Mededeling van de Commissie in het kader van de uitvoering van Richtlijn 96/48/EG van de Raad van 23 juli 1996 betreffende de interoperabiliteit van

Nadere informatie

Thema-onderzoek Mankementdetectie. Onderzoek naar de toepassing van Quo Vadis-meetgegevens door spoorwegondernemingen

Thema-onderzoek Mankementdetectie. Onderzoek naar de toepassing van Quo Vadis-meetgegevens door spoorwegondernemingen Thema-onderzoek Mankementdetectie Onderzoek naar de toepassing van Quo Vadis-meetgegevens door spoorwegondernemingen Thema-onderzoek Mankementdetectie Onderzoek naar de toepassing van Quo Vadis-meetgegevens

Nadere informatie

Seinenboek NS Reizigers

Seinenboek NS Reizigers NS Reizigers 1 mei 2013 pagina 1/69 Bijgewerkte wijzigingsbladen nr. datum auteur opm. 0 2005 NSR Spoorwegveiligheid en Regelgeving 1 2007 NSR Spoorwegveiligheid en Regelgeving 2 9 juni 2011 NSR Publicatie

Nadere informatie

Ontwerpvoorschrift. Baan & Bovenbouw Deel 6.1 Wissels en Kruisingen Alignement, tussenafstanden, overgangsvrije zones en bedieningsapparatuur

Ontwerpvoorschrift. Baan & Bovenbouw Deel 6.1 Wissels en Kruisingen Alignement, tussenafstanden, overgangsvrije zones en bedieningsapparatuur Areaalbeheer Baan Ontwerpvoorschrift Baan & Bovenbouw Deel 6.1 Wissels en Kruisingen Alignement, tussenafstanden, overgangsvrije zones en bedieningsapparatuur Beherende instantie: Areaalbeheer Railservice

Nadere informatie

College CT4031 CONSTRUCTIEF ONTWERP VAN SPOORWEGEN Deel 5, INTEGRAAL ONTWERPEN. Prof.dr.ir. C. Esveld

College CT4031 CONSTRUCTIEF ONTWERP VAN SPOORWEGEN Deel 5, INTEGRAAL ONTWERPEN. Prof.dr.ir. C. Esveld College CT4031 CONSTRUCTIEF ONTWERP VAN SPOORWEGEN Deel 5, INTEGRAAL ONTWERPEN Prof.dr.ir. C. Esveld www.rail.tudelft.nl 1 INTEGRAAL ONTWERPPROCES Het FPVE bevat: Snelheden per spoor Treinlengte per spoor

Nadere informatie

FHN Reglementen. Behendigheid Toestellen

FHN Reglementen. Behendigheid Toestellen FHN Reglementen Behendigheid Toestellen Behendigheid Toestellen versie 2009 INHOUDSOPGAVE Blz. DE TOESTELLEN 3 FIGUUR 1: Hoogtesprongen 8 FIGUUR 2: De Muur 9 FIGUUR 3: De Borstelsprong 10 FIGUUR 4: De

Nadere informatie

RV uursrapportage bijna botsing na STS passage te Utrecht op 25 april 2012

RV uursrapportage bijna botsing na STS passage te Utrecht op 25 april 2012 RV12-0386 24-uursrapportage bijna botsing na STS passage te Utrecht op 25 april 2012 Stoptonend seinpassage met risico op een botsing met een passerende trein. Datum 26 april 2012 Status definitief RV12-0386

Nadere informatie

Toelatingseisen Railwerkvoertuigen Metro

Toelatingseisen Railwerkvoertuigen Metro Toelatingseisen Railwerkvoertuigen Metro Bij uitsluitend gebruik van railwerkvoertuigen op het spoor voor werkzaamheden aan de spoorweginfrastructuur Metro in beheer van RET Auteur : L.P. van der Tang

Nadere informatie

4 sprinters Utrecht Centraal - Harderwijk

4 sprinters Utrecht Centraal - Harderwijk 4 sprinters Utrecht Centraal - Harderwijk Akoestisch onderzoek locatie Harderwijk Opdrachtgever Gemeente Harderwijk R. Sjoerdsma Ondertekenaar Movares Nederland B.V. Stefan Voeten Kenmerk R10388SBUA3-

Nadere informatie

Bestemmingsplan Voetgangersverbinding. Castricum Limmen REGELS

Bestemmingsplan Voetgangersverbinding. Castricum Limmen REGELS Bestemmingsplan Voetgangersverbinding Castricum Limmen REGELS Inhoudsopgave Artikel 1. BEGRIPPEN...3 Artikel 2. WIJZE VAN METEN...4 Artikel 3. VERKEER VERKEER EN VERBLIJF...5 Artikel 4. GROEN...5 Artikel

Nadere informatie

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen 2002D0732 NL 12.09.2002 000.001 1 Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen B BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 30 mei 2002 betreffende

Nadere informatie

Uitsnede BBK. In bijlage 1 zijn een drietal tekeningen opgenomen die door Grontmij zijn gedownload vanuit ArtiWin.

Uitsnede BBK. In bijlage 1 zijn een drietal tekeningen opgenomen die door Grontmij zijn gedownload vanuit ArtiWin. Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 26 mei 2014 333197 Betreft Quickscan maatregelen brug Purmerend/Where (C1.0) 1 Inleiding Ter plaatse van de spoorbrug over de Where in Purmerend worden de geluidsproductieplafonds

Nadere informatie

Electrische Museumtramlijn Amsterdam

Electrische Museumtramlijn Amsterdam Stichting EMA Haarlemmermeerstation Amstelveenseweg 264 1075 XV website: museumtramlijn.org e-mail: info@museumtramlijn.org Aanvraagformulier vergunning voor werkzaamheden op en of rond spoor van EMA Aanvrager:

Nadere informatie

Nader Akoestisch onderzoek Toepassing grondwal. Sanering Railverkeerslawaai Haren - Glimmen

Nader Akoestisch onderzoek Toepassing grondwal. Sanering Railverkeerslawaai Haren - Glimmen Nader Akoestisch onderzoek Toepassing grondwal Sanering Railverkeerslawaai Haren - Glimmen In opdracht van: Gemeente Haren Uitvoering door: Adviesbureau WMA Verantwoording Titel : Nader akoestisch onderzoek

Nadere informatie

TERREINBEVEILIGING. INDEX Inleiding. Leacky coax

TERREINBEVEILIGING. INDEX Inleiding. Leacky coax TERREINBEVEILIGING INDEX Inleiding Terreinafscheiding Verlichting Passief Infrarood Radar detectie Optische detectie Druksystemen Leacky coax Groenvoorziening Perimeterdetectie Actief Infrarood Microgolf

Nadere informatie

SCOPE 3 analyse van GHG genererende (keten) activiteiten

SCOPE 3 analyse van GHG genererende (keten) activiteiten SCOPE 3 analyse van GHG genererende (keten) Inhoud 1. Inleiding... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Bedrijf... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3. Energieverbruik en energieverbruikers... Fout!

Nadere informatie

Bijlage F5 PVR (profiel van vrije ruimte) RandstadRail

Bijlage F5 PVR (profiel van vrije ruimte) RandstadRail Bijlage F5 PVR (profiel van vrije ruimte) RandstadRail 1. Algemeen Het profiel van vrije ruimte (PVR) is een optelsom van verschillende factoren die het ruimtebeslag bepalen, dat rijdend materieel nodig

Nadere informatie

Kant & Klaar Haag. MobiRoof. NoiStop. Kant & Klaar. Groensystemen

Kant & Klaar Haag. MobiRoof. NoiStop. Kant & Klaar. Groensystemen Kant & Klaar Haag MobiRoof NoiStop Kant & Klaar Groensystemen NIET JAREN WACHTEN OP UW PRIVACY Kant & Klaar Haag Direct een groene afscheiding Een direct groene omgeving én privacy zijn twee punten die

Nadere informatie

Opgaven elektrische installaties

Opgaven elektrische installaties Opgaven elektrische installaties 1a 1b Met voorschriften van welke instanties dient rekening te worden gehouden bij de elektriciteitsaansluiting op de bouwplaats? Van welke factoren is het gevraagde vermogen

Nadere informatie

DC Tractievoeding Railsystemen: reductie EM emissie. Ir. D. van Bekkum

DC Tractievoeding Railsystemen: reductie EM emissie. Ir. D. van Bekkum DC Tractievoeding Railsystemen: reductie EM emissie Ir. D. van Bekkum 24-04-2013 Overzicht Elektrisch railvervoer: magnetische velden Reductieprincipes Voeding railsysteem: schematisch B-velden van die

Nadere informatie

LOKALE REGELGEVING SPV ONDERHOUDSBEDRIJF ONNEN

LOKALE REGELGEVING SPV ONDERHOUDSBEDRIJF ONNEN LOKALE REGELGEVING SPV ONDERHOUDSBEDRIJF ONNEN Page 1 of 13 Colofon Betreft: Lokale Regelgeving Spoorwegveiligheid Locatie: Onderhoudsbedrijf Onnen Regio: Productie-eenheid Noord Auteurs: L. Mulder & R.J.M.

Nadere informatie

Rob Bogers Mijn treinbelevenis Deel 8 (versie 1.0) 1

Rob Bogers Mijn treinbelevenis Deel 8 (versie 1.0) 1 Rob Bogers Mijn treinbelevenis Deel 8 (versie 1.0) 1 Inhoud 40. Extra schaduwstations... 3 40.1 Inleiding... 3 40.1.1 Nieuwe planning... 3 40.2 Oude en nieuwe situatie op de baan.... 6 41. Bovenleiding....

Nadere informatie

Vakkennis Machinist. Cluster 5 Railinfra. Huidige versie: Versie 4.1 vraag-antwoord structuur (IB, HB, IvdS, RvS, MV )

Vakkennis Machinist. Cluster 5 Railinfra. Huidige versie: Versie 4.1 vraag-antwoord structuur (IB, HB, IvdS, RvS, MV ) Vakkennis Machinist Cluster 5 Railinfra Huidige versie: Versie 4.1 vraag-antwoord structuur (IB, HB, IvdS, RvS, MV 01-06-17) De vakkennis is bedoeld als bronmateriaal en niet als leerboek, vandaar ook

Nadere informatie

Transformatorstation Vijfhuizen. Regels

Transformatorstation Vijfhuizen. Regels Transformatorstation Vijfhuizen Regels 2 inpassingsplan Transformatorstation Vijfhuizen Inhoudsopgave Regels Hoofdstuk 1 Inleidende regels 5 Artikel 1 Begrippen 5 Artikel 2 Wijze van meten 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Bouwperiode Isabellastraat en Willem III laan

Bouwperiode Isabellastraat en Willem III laan Bouwperiode Isabellastraat en Willem III laan (bouw) tijdelijk spoor aan westkant tijdelijke overweg Loonsebaan (fietsers en voetgangers) bouw onderdoorgang Loonsebaan bouw 4e spoor mogelijke locatie bouwdepots

Nadere informatie

INFRAROOD AFSTANDBEDIENINGSSYSTEEM (IRAB) Versie: 001

INFRAROOD AFSTANDBEDIENINGSSYSTEEM (IRAB) Versie: 001 Assetmanagement Gebruiksvoorschrift INFRAROOD AFSTANDBEDIENINGSSYSTEEM (IRAB) Beherende instantie: Inhoud verantwoordelijke: Status: AM Kwaliteitsmanagement Manager Treinbeveiligingssystemen Definitief

Nadere informatie

Uitvoeringsfiche Palenwanden Type 1: in elkaar geplaatste palen (secanspalenwand)

Uitvoeringsfiche Palenwanden Type 1: in elkaar geplaatste palen (secanspalenwand) Uitvoeringsfiche Palenwanden Type 1: in elkaar geplaatste palen (secanspalenwand) a. Typering van het systeem Door het snijdend in elkaar uitvoeren van primaire en secundaire palen is het mogelijk om een

Nadere informatie

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Tijdens de informatieavond op 10 oktober 2018 is er een aantal vragen naar voren gekomen. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet. Per

Nadere informatie