3e Nota van inlichtingen Europese aanbesteding voor de levering van WLAN en LAN componenten en aanverwante diensten voor locaties van Zadkine

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "3e Nota van inlichtingen Europese aanbesteding voor de levering van WLAN en LAN componenten en aanverwante diensten voor locaties van Zadkine"

Transcriptie

1 1 Vraag gesteld tijdens 2 Vraag gesteld tijdens 3 Vraag gesteld tijdens 4 Vraag gesteld tijdens 5 Vraag gesteld tijdens Is de access laag ook bedoeld is voor printers, camera s ed. Is er een lijst van devices? Wat is de reden dat geen 3x3:3 access point gevraagd wordt? Zijn AP's met 3x3:2 een minimale eis? Is er inzicht in de poort behoefte? Dit om geen aannames te hoeven doen. Wat is de SLA van de backend? Ja, is ook bedoeld voor printers, camera s ed. Indien aantal aansluitingen te laag is plaatst opdrachtgever extra switches bij. 3x3:2 AP's zijn de minimale Accespoints (AP's) die aangeboden dienen te worden, omdat dan de markt niet onnodig beperkt wordt en meer smaken AP's aangeboden kunnen worden. Daarnaast biedt de 3 spatial streams naar onze mening geen extra meerwaarde. Ja, dit is een minimale eis Poortbehoefte blijkt uit eisen en gevraagde aantallen. Deze is geen onderdeel van deze aanbesteding, maar wordt opgenomen in het apart onderhands aan te bestenden onderhoudscontract. 6 Vraag gesteld tijdens 7 Vraag gesteld tijdens 8 Vraag gesteld tijdens 9 Vraag gesteld tijdens 10 Vraag gesteld tijdens 11 Vraag gesteld tijdens Zijn er eisen en/of wensen op het gebied van security van de ap s zelf? Spreekt men in de aanbesteding over antennes of AP s? Mag ook ingeschreven worden met een WaaS oplossing? Moeten perceel 1 en perceel 2 van dezelfde fabrikant zijn Verzorgt Zadkine zelf implementatie ongeacht welk merk. Zijn het aantal lanpoorten opgegeven incl. groeimogelijkheden. Nee, dit doet Zadkine voornamelijk op de next generation firewall. Er wordt gesproken over AP's en niet over het aantal antenne's op een AP. Nee, dit is niet toegestaan. Nee, dit verplicht. Perceel 2 dient perceel 1 te ondersteunen bijvoorbeeld op basis van POE. Ja, dat is juist. Er is een minimale afname opgegeven. Zadkine verwacht geen groei maar eerder een afname in m2 pandruimte.

2 12 Vraag gesteld tijdens 13 Vraag gesteld tijdens Dient de WiFi ook na plaatsing gemeten te worden (post wireless survey) a. Neemt Zadkine het RMA proces voor eigen rekening en wordt iets nieuws gekocht als iets defect is? b. Hoe wordt de de eis van max 5 min downtime opgelost? Maakt geen onderdeel uit van perceel 1 maar wordt opgenomen in het separaat onderhands aan te bestenden onderhoudscontract. a. Ja, dat is juist. b. We bedoelen hiermee een technische omschakeling vanuit een redundantie gedachte en niet vanuit een RMA of contractuele gedachten. 14 Vraag gesteld tijdens Is er door Zadkine een POC gedaan op basis van high density? Ja, dit is gedaan met meerdere verschillende producten. 15 2e nvi Standaardformulier 3; Prijzenblad In het prijzenblad perceel 1 vraagt u om software updates voor 5 jaar, in tegenstelling tot de raamovereenkomst welke voor 2 jaar gevraagd wordt met de mogelijkheid om drie keer voor 1 jaar te verlengen. Dit is tegenstrijdig met elkaar. Kan Zadkine duidelijk maken wat er nu precies gewenst is? En is het aanbieder toegestaan om voor 2 jaar software updates aan te bieden, in lijn met de eerste periode van de raamovereenkomst? De benodigde software en licenties dienen onderdeel te zijn van de inschrijving, waarbij tevens recht dient te zijn op software updates en indien mogelijk upgrades. Het betaalde support van updates en upgrades zit in het separaat onderhands aan te besteden contract voor support. 16 NvI2 antwoord op vraag 127 Aanbestedende Dienst geeft u aan dat dat prijzen in ingevoerd mogen worden. Kan Aanbestedende Dienst volledigheidshalve kolom G geel kunnen markeren, zodat het aan Gegadigde is om met of US$ te werken? 17 NvI1/Prijzenblad regl 11 Aanbestedende Dienst geeft aan dat het een software update moet zijn over vijf jaar. Kan Aanbestedende Dienst dit aanpassen naar software updates én upgrades over vijf jaar, conform de antwoorden in de eerste nota van inlichtingen? Ja, hiervoor is Standaardformulier 3 Prijzenblad aangepast en bij deze nota van inlichtingen gevoegd. De benodigde software en licenties dienen onderdeel te zijn van de inschrijving, waarbij tevens recht dient te zijn op software updates en indien mogelijk upgrades. Het betaalde support van updates en upgrades zit in het separaat onderhands aan te besteden contract voor support. 18 NvI1/Prijzenblad Alle nader te verdelen kosten dienen door Gegadigde in de post overig opgenomen worden en de specificatie daarvan dient ergens vermeld worden. Waar in haar Inschrijving dient Gegadigde deze specificatie op te nemen? Dit document dient onderdeel te zijn van de pdf van Standaardformulier 3, Prijzenblad.

3 19 NvI1 & NvI2; antwoord op vraag 25 resp. 11 Aanbestedende Dienst geeft aan dat de beoordelingscommissieleden Eindscores worden door het volledige beoordelingsteam vastgesteld, waarbij eerst ieder voor zich de beantwoording van een vraag gaan beoordelen, ieder lid zijn of haar argumenten naar voren brengt. waarna het resultaat in de beoordelingscommissie besproken wordt. De score dat een antwoord van een Gegadigde kan behalen is 100%-80%- 50%-20%-0% van het maximaal te behalen aantal punten. Hoe wordt de score van een antwoord bepaald als de ene helft van de beoordelingscommissie een antwoord 100% van het maximale puntenaantal waard vindt, terwijl de andere helft van de beoordelingscommissie datzelfde antwoord met 80% van het maximale puntenaantal waardeert? 20 NvI2 antwoord op vraag 44 Updates (en upgrades) zijn toch wel onderdeel van de aanbesteding? De benodigde software en licenties dienen onderdeel te zijn van de inschrijving, waarbij tevens recht dient te zijn op software updates en indien mogelijk upgrades. Het betaalde support van updates en upgrades zit in het separaat onderhands aan te besteden contract voor support.

4 21 NvI2 vraag antwoord op 68 a. Gegadigde acht de aansprakelijkheid voor gevolgschade disproportioneel en strijdig met Voorschrift 3.9 D uit de Gids Proportionaliteit, waarin staat dat Aanbestedende Dienst bij de beoordeling welke limitering van de aansprakelijkheid proportioneel is, b. (1) zij in ieder geval acht dient te slaan op de risico's die zij daadwerkelijk loopt en c. (2) de gebruikeliijke aansprakelijkheid in de betreffende branche of voor betrreffende aard en omvang van de opdracht. d. De opdrachten die Gegadigde uitvoert in haar branche (waaronder bij veel ROC-instellingen) zijn van gelijksoortige omvang, waarbij gevolgschade is uitgesloten (2). e. Voorts is het Gegadigde onduidelijk welke risico's voor gevolgschade Aanbestedende Dienst daadwerkelijk loopt bij de uitvoering van onderhavige opdracht. Wat is de reden dat Aanbestedende Dienst gevolgschade niet uitsluit? a. Opdrachtgever is niet duidelijk op welk aspect u de aansprakelijkheid disproportioneel acht. Immers de aansprakelijkheid is beperkt, zie ARBIT en 2 nvi antwoord op vraag 66, deze staat in verhouding tot de omvang van de opdracht. Opdrachtgever heeft de aansprakelijkheid beperkt conform de bij de aanbestedingsdocumenten gevoegde ARBIT-2014 (zowel bij ontstaan als de hoogte van de aansprakelijkheid). Het staat u vrij u daartegen te verzekeren en de daarmee samenhangende kosten te verrrekenen in uw tariefstelling bij de inschrijving. Overigens wijst Opdrachtgever u er op dat van het aansprakelijk stellen in de meeste gevallen pas sprake is dat, nadat u in alle redelijkheid en billijkheid in de gelegenheid bent gesteld om aan uw verplichtingen te voldoen nalatig ca. bent gebleken. b en c. Uit door ons uitgevoerd onderzoek blijkt dat de aansprakelijkheid zoals opgenomen in de aanbestedingsdocumenten toepasselijk en gangbaar is en in relatie staat met de aard en omvang van de opdracht. Om deze reden wordt in vergelijkbare aanbestedingen de ook voor deze aanbesteding gehanteerde aansprakelijkheid opgenomen. Van disproportionaliteit is dan ook geen sprake. Gevolgschade kan wel degelijk ontstaan, wij zullen hier het Burgerlijk Wetboek volgen. Gevolgschade wordt beperkt door die schade die toerekenbaar door opdrachtnemer wordt veroorzaakt. Om de laatste reden zal gevolgschade eveneens niet uitgesloten worden. d. Gevolgschade wordt om de hierboven genoemde redenen niet uitgesloten een limitatieve opsomming van oorzaken die tot gevolgschade kunnen leiden is daarmee niet aan de orde. e. Zie b.

5 22 NvI2 antwoord op vraag 148 Aanbestedende Dienst geeft aan dat "Deze vraag zal in de derde nota van inlichtingen worden beantwoord." Kunnen Gegadigden er vanuit gaan dat na publicatie van het antwoord op onderhavige vraag, alle Gegadigden in de gelegenheid gesteld worden nog eventuele vragen over het antwoord te kunnen stellen, aangezien het op dit moment ongewis is wat het antwoord gaat zijn? Ja dat is akkoord. 23 & Wens 7 en 8 Tijdens de heeft Aanbestedende Dienst aangegeven dat de voorgaande aanbestedingsprocedure niet tot geldige inschrijvingen heeft geleid aangezien alle inschrijvingen aannames bevatten en daarmee voorwaardelijke inschrijvingen waren geworden. Voor de juiste en volledige beantwoording van de wensen 7 en 8 is het noodzakelijk dat Aanbestedende Dienst een juist en volledig beeld schetst van de gewenste situatie met betrekking tot onder meer het aantal devices, opslagduur van de gegeven, uiteindelijke pandindeling, gebruikte protocollen etc. - Kan Aanbestedende Dienst alle detailgegevens beschikbaarstellen? - Zo nee, wordt dit met de winnende Inschrijver in de uitvoeringsfase vastgesteld? - Of worden deze onderwerpen uit de scope van de Aanbesteding gehaald? Plattegronden worden geleverd en verder heeft deze wens een inovatief karakter waarbij niet meteen overgegaan wordt tot directe afname van beacons of RFiD tags voor bijvoorbeeld WayFinding. Wel dient inschrijver een zo goed en compleet mogelijk beeld te geven van de oplossingsrichting.

6 24 2e NVI antwoord op vraag 13 a) Met betrekking tot de acceptatie na aflevering: Welke meetbare criteria verstaat u onder de acceptatie na levering anders dan het bij levering controleren op juiste aantallen, juiste producten en het controleren op zichtbare beschadigingen? b) Omdat Leverancier 70% van de kosten van de controllers en beheersoftware mag factureren na acceptatie van het inrichten van de controllers en beheersoftware, vernemen wij graag de meetbare criteria voor deze acceptatie? a. inderdaad zal controle plaatsvinden op juiste aantallen, juiste producten en ontrole op zichtbare schade. b. zie bij antwoord a. 25 Mag het management platform WLAN/LAN virtueel worden aangeboden? En welke virtualizatie technologie wordt er gebruikt door Zadkine? Nee, dit is niet toegestaan conform programma van eisen. 26 Standaardformulier 2b Programma van wensen Perceel 2 wens 2 Welke power-management functies en standaarden worden Dit is een wens om meer controle te krijgen op achterliggende systemen als ondersteunt op de netwerkadapters van de achterliggende systemen? pc s waarbij deze vanaf afstand aan- of uitgeschakeld kunnen worden. De inzet en keuze voor Power Management functionaliteit voor Zadkine is afhankelijk van de ondersteunde standaarden op achterliggende systemen. Om een voor zadkine werkende oplossing aan te bieden voor deze wens is het van belang om te weten welke standaarden en functies er op achterliggende systemen worden ondersteunt. Bijvoorbeeld WOL(WakeOn Lan, IEEE, 802.3az Etc. ).

7 27 Standaardformulier 2b Programma van wensen Perceel 2 Tijdens de informatiebijeenkomst heeft Zadkine gesteld dat alle in de wensen benoemde innovatieve, aanvullende functionaliteiten in het prijzenblad vermeld dienen te worden. Ervaring leert dat de impact van het kostenaspect in dit geval vaak groter is dan de impact op de beoordeling in kwaliteit, waarmee aanbieders zich per definitie uit de markt prijzen. Aanbieder heeft geen garantie afname en stelt voor dat deze optionele extra kosten niet meewegen voor de huidige aanbesteding. Aanbieder stelt voor het prijzenblad op te splitsen in een onderdeel voor de uitgevraagde componenten, dat meetelt in de puntentelling. Daarnaast kunnen kosten voor optionele functionaliteiten, waarvoor geen afnamegarantie telt separaat worden benoemd, zonder dat deze effect hebben op de puntenverdeling. Op deze manier krijgt Zadkine wel inzicht in mogelijke extra kosten en wordt de gunning gedaan op basis van de daadwerkelijke uitvraag. Hiermee gaat de aanbestedende dienst niet akkoord. 28 Standaardformulier 2b Programma van wensen Perceel 2 In het verlengstuk van innovatie wil aanbieder aangeven dat hiervoor bij implementatie vaak kennis en ervaring van aanbieder met desbetreffende oplossing noodzakelijk is. Aanbieder mist dan ook de beoordeling op partner- en vooral expertisestatus van desbetreffende oplossingen. Geen vraag. 29 Standaardformulier 2a eis 36 Welke gegevens verwacht aanbestedende partij en voor welke periode dienen deze gegevens beschikbaar te zijn? Zie NvI 1 antwoord op vraag 53. Dit gaat over een periode van mimaal 1 maand. 30 Aanbestedingsleidraad 2.3 blz 6 Op 8 juni dient er gestart te worden met de inmetingen van de panden. Geldt er een tijdspad/deadline voor het meten van alle Zadkine locaties? Gelden er beperkingen voor het uitvoeren van de metingen (in zin van tijden) Aan de hand van een af te spreken agenda worden de inmetingen gepland. Het inmeten kan zowel overdag als in de avond plaatsvinden. 31 Aanbestedingsleidraad Is opdrachtgever voornemens de WiSM/WCS uit te faseren bij de start van het project of blijven deze naast de nieuw in richten omgeving bestaan. Er zal een overgangs situatie plaatsvinden, het is niet de bedoeling om deze operationeel te blijven gebruiken.

8 32 Sf 3 Prijzenblad EUA WLAN- Opdrachtgever vraagt om overige kosten, welke niet zijn gespecificeerd. Voor Perceel 1 LAN bij 2e nvi perceel 1 en 2 In de bijeenkomst is echter aangegeven dat opdrachtgever alle ruimte Alle kosten die gemoeid zijn met levering WLAN componenten inclusief voor aannames weg wil hebben, zodat er alleen passende benodigde software en licenties, inrichting centrale controller en bij aanvang aanbestedingen worden gedaan. Kan opdrachtgever specificeren wat er opdracht uitvoeren van een inmeting in diverse gebouwen van Zadkine en die met overige kosten wordt bedoeld? niet op andere regels in Standaardformulier 3 Prijzenblad nader gespecificeerd zijn. Voor Perceel 2 Alle kosten die gemoeid zijn met levering LAN componenten inclusief benodigde software en licenties en die niet op andere regels in Standaardformulier 3 Prijzenblad nader gespecificeerd zijn. 33 Sf 3 Prijzenblad EUA WLAN- LAN bij 2e nvi Perceel 2 Onder Edge switch staan resp. 10, 120 en 16 stuks bij de aantallen. Deze wijken af van de logische aantallen over de overige componenten. Kan opdrachtgever aangeven waar deze aantal op zijn gebaseerd? Het prijzenblad bevat alle onderdelen die wij nodig zullen hebben. Hierbij zijn onderdelen als tranceivers per type en stacking cables alvast gespecificeerd, omdat deze per patchkast kunnen verschillen

Bijlage 9a Programma van Eisen behorend bij het aanbestedingsdocument. voor de Europese aanbesteding ICT Netwerk Infrastructuur perceel 2

Bijlage 9a Programma van Eisen behorend bij het aanbestedingsdocument. voor de Europese aanbesteding ICT Netwerk Infrastructuur perceel 2 Bijlage 9a Programma van Eisen behorend bij het aanbestedingsdocument voor de Europese aanbesteding ICT Netwerk Infrastructuur perceel 2 2017/S - Friesland College Leeuwarden, 24 februari 2017 Eisen voor

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 2 e Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart 2017 Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 Project Europese aanbesteding ICT Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal onderdeel

Nadere informatie

1 e Nota van Inlichtingen Servers, core- en SAN switches Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden 2015

1 e Nota van Inlichtingen Servers, core- en SAN switches Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden 2015 1 e Nota van Inlichtingen Servers, core- en SAN switches Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden 2015 Betreft 1. WA.5 De leverancier dient voor de aangeboden onderdelen in deze aanbesteding

Nadere informatie

Europese aanbesteding: EA LAN/WLAN, netwerk security en tokens en aanvullende dienstverlening. Aanbestedingsnummer:

Europese aanbesteding: EA LAN/WLAN, netwerk security en tokens en aanvullende dienstverlening. Aanbestedingsnummer: Opmerking C Opmerking b Opmerking a Europese aanbesteding: EA LAN/WLAN, netwerk security en tokens en aanvullende dienstverlening. Deze Nota van Inlichtingen 3 bevat 3 opmerkingen van de SVB (a en b),

Nadere informatie

ROAD2016 Bijlage 1 Begripsbepalingen

ROAD2016 Bijlage 1 Begripsbepalingen ROAD2016 Bijlage 1 Begripsbepalingen Pagina 0 van 5 IUC-Noord Categorie Datacenters Bijlage 1: Begripsbepalingen Aanbestedende dienst Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, namens de Deelnemende

Nadere informatie

Succesvol inschrijven op aanbestedingen. Bram Braat

Succesvol inschrijven op aanbestedingen. Bram Braat Succesvol inschrijven op aanbestedingen Bram Braat Inleiding 1. Beginselen in het aanbestedingsrecht a) Gelijkheids- en transparantiebeginsel; b) Proportionaliteitsbeginsel (Gids Proportionaliteit). 2.

Nadere informatie

Tweede Nota van Inlichtingen ronde

Tweede Nota van Inlichtingen ronde Tweede Nota van Inlichtingen ronde Vraag 1 NvI1 Vraag: 1, 58, 112, 161 Het ligt in de lijn der verwachting dat met het verschijnen van de aangekondigde 2 e nota inlichtingen essentiële informatie, bepalend

Nadere informatie

Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110

Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110 Nota van inlichtingen Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober 2016 Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110 Project Europese aanbesteding Onderwijs Leer Pakket Deze nota van inlichtingen wordt

Nadere informatie

Betreft Het stellen van vragen Datum

Betreft Het stellen van vragen Datum Nota van inlichtingen 3 Aanbesteding WAN Kamer van Koophandel Betreft Het stellen van vragen Datum 15-06-2017 Van Project Gestelde vragen na aanleiding van de 2 e Ref. P.162036_WAN nota van inlichtingen.

Nadere informatie

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Nota van Inlichtingen IT-dienstverlening Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: IT-dienstverlening Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Omschrijving: De Zeeuwse VO scholen

Nadere informatie

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200 Nota van Inlichtingen Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbesteding Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Nadere informatie

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref.

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref. Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 3: MBO BBL niveau 1 en 2 Groen opleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch.

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch. Nota van Inlichtingen Netwerkapparatuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Netwerkapparatuur gemeente 's-hertogenbosch 49394N Omschrijving: De gemeente gaat haar netwerkinfrastructuur grotendeels

Nadere informatie

FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg

FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg Nota van Inlichtingen FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg Veiligheidsregio

Nadere informatie

Advies 105. 1.2 In paragraaf 2.4 van de Offerteaanvraag staat de volgende planning:

Advies 105. 1.2 In paragraaf 2.4 van de Offerteaanvraag staat de volgende planning: Advies 105 1. Feiten 1.1 Beklaagde, een stichting die het bevoegd gezag vormt van een aantal scholen voor basisonderwijs, heeft op 27 maart 2014 een Europese openbare aanbesteding aangekondigd op TenderNed.

Nadere informatie

Informatie bijeenkomst

Informatie bijeenkomst Informatie bijeenkomst Zware Bergingen 15 maart 2019 RWS INFORMATIE 1 Agenda Introductie Doel van de bijeenkomst Kader van de opdracht Aanbestedingsproces Tenderned Aanbestedingsproces inschrijving en

Nadere informatie

FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg

FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg Nota van Inlichtingen FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg Veiligheidsregio

Nadere informatie

Referentie: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 5

Referentie: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 5 Nota van Inlichtingen Desktops & laptops ROC MN Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Desktops & laptops ROC MN Stichting ROC Midden Nederland Omschrijving: Gedurende de looptijd van de raamovereenkomst

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 3

Nota van Inlichtingen 3 Nota van Inlichtingen 3 In het onderstaande overzicht zijn een aantal antwoorden gewijzigd ten opzichte van de Nota van Inlichtingen Inschrijver heeft tot 8 februari 2017 15.00u de tijd om via de berichtenmodule

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Elke nota is een accumulatie van vorige nota s. Aan deze nota is toegevoegd: vraag 4 en verder. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Vragen Verwijzing in offerte aanvraag Vraag 1. Inlichtingen Afgelopen

Nadere informatie

Sociale Verzekeringsbank Document Afspraken en Procedures (DAP) Bijlage N, behorend bij het Beschrijvend document

Sociale Verzekeringsbank Document Afspraken en Procedures (DAP) Bijlage N, behorend bij het Beschrijvend document Sociale Verzekeringsbank Document Afspraken en Procedures (DAP) Bijlage N, behorend bij het Beschrijvend document Europese aanbestedingsprocedure LAN en WLAN: Onderhoudsdiensten, levering van apparatuur

Nadere informatie

CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres

Nadere informatie

Bijlage 9 Programma van Eisen en Wensen behorend bij het aanbestedingsdocument. voor de Europese aanbesteding ICT Netwerk Infrastructuur perceel 1.

Bijlage 9 Programma van Eisen en Wensen behorend bij het aanbestedingsdocument. voor de Europese aanbesteding ICT Netwerk Infrastructuur perceel 1. Bijlage 9 Programma van en en en behorend bij het aanbestedingsdocument voor de Europese aanbesteding ICT Netwerk Infrastructuur perceel 1. 2017/S - Friesland College Leeuwarden, 24 februari 2017 Programma

Nadere informatie

1 e Nota van inlichtingen Europese aanbesteding

1 e Nota van inlichtingen Europese aanbesteding 1 e Nota van inlichtingen Europese aanbesteding HUREN EN ONDERHOUDEN VAN MFP S EN HET LEVEREN VAN SOFTWARE EN SUPPLIES MBO Amersfoort 1 Aanvullende informatie Deze nota van inlichtingen is aan alle bekende

Nadere informatie

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR EUROPESE OPENBARE AANBESTEDING MEUBILIAR Datum 26 september 2014 Kenmerk Bijlagenboek Betreft Versie Deltion-meubilair-2014 Definitief Pagina 1 van 11

Nadere informatie

Adviescentrum Aanbestedingen GWG Philip van Nieuwenhuizen MKB Infra Joost Haest Severijn Hulshof advocaten Mark Hofstede CROW

Adviescentrum Aanbestedingen GWG Philip van Nieuwenhuizen MKB Infra Joost Haest Severijn Hulshof advocaten Mark Hofstede CROW Adviescentrum Aanbestedingen GWG Philip van Nieuwenhuizen MKB Infra Joost Haest Severijn Hulshof advocaten Mark Hofstede CROW donderdag 17 januari 2019 12:00 13:00 uur Aanbestedingswet Gids Proportionaliteit

Nadere informatie

Ondernemersbijeenkomst Aanbesteden 050. Aanbesteden 050

Ondernemersbijeenkomst Aanbesteden 050. Aanbesteden 050 Ondernemersbijeenkomst Agenda Basisprincipes (EU) Aanbesten Art. 2.82 SW Kansen voor (lokale) ondernemers Interactie-Discussie Wat is een aanbesteding een aanbesteding is een bijzondere wijze van totstandkoming

Nadere informatie

AANBESTEDINGSWET 2012

AANBESTEDINGSWET 2012 VERANDERINGEN AANBESTEDINGSWET 2012 GEMEENTE NIJMEGEN MAART 2013 Bureau Inkoop Inleiding Met de inwerkingtreding van de Aanbestedingswet 2012 worden enkele veranderingen doorgevoerd in de diverse aanbestedingsprocedures.

Nadere informatie

Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12

Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12 Nota van inlichtingen Betreft 2 e Nota van Inlichtingen Datum 20 januari 2017 Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12 Project Europese aanbesteding ICT hardware Deze nota van inlichtingen wordt hiermee

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE inzake het project Zelfbediening Justitiabelen Dienst Justitiële Inrichtingen IUC DJI Aan Belangstellenden Europese aanbesteding Zelfbediening Justitiabelen Datum

Nadere informatie

Midoffice omgeving ter ondersteuning van digitaal en zaakgericht werken

Midoffice omgeving ter ondersteuning van digitaal en zaakgericht werken Nota van Inlichtingen Midoffice omgeving ter ondersteuning van digitaal en zaakgericht werken Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Midoffice omgeving ter ondersteuning van digitaal en zaakgericht

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen betreffende de openbare Europese aanbesteding Dodehoeklessen basisscholen

Nota van Inlichtingen betreffende de openbare Europese aanbesteding Dodehoeklessen basisscholen Nota van Inlichtingen betreffende de openbare Europese aanbesteding Dodehoeklessen basisscholen 2016-2019 8454 d.d. 1-3-2016 Onderstaand treft u de ontvangen vragen aan m.b.t. bovengenoemde aanbesteding

Nadere informatie

Inkoop Nota van Inlichtingen

Inkoop Nota van Inlichtingen Inkoop Nota van Inlichtingen UBR HIS Bezoekadres Rijkskantoor Beatrixpark Wilhelmina van Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag GEGEVENS AANBESTEDING Kenmerk 201500114.002.061 Datum:

Nadere informatie

NvI nr.2 EUA Uithuizing Datacenter LCM ( )

NvI nr.2 EUA Uithuizing Datacenter LCM ( ) Europese Aanbesteding Uithuizing Datacenter GVB NvI 2 EUA Uithuizing Datacenter LCM (2015-59) Vragen over Nota van Inlichtingen (NvI EA Uithuizing Datacenter GVB (locatie LCM) 2015-59 v20151214) Algemeen

Nadere informatie

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd.

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd. Nota van Inlichtingen 2 Van Dienst Publiek en Communicatie Datum 8 januari 2014 Opdrachtnaam Aanbestedingsnummer Europese aanbesteding Inhuur webredactiecapaciteit TED nummer: 2013/S 223-388432 Ea0029

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN. behorende bij aanbesteding AI Maaiveldinrichting KWT

NOTA VAN INLICHTINGEN. behorende bij aanbesteding AI Maaiveldinrichting KWT NOTA VAN INLICHTINGEN behorende bij aanbesteding AI 2016-267 Maaiveldinrichting KWT Deze nota van inlichtingen bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Mededelingen van de Opdrachtgever 2. Wijzigingen van

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32

Derde Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32 In het antwoord op vraag 32 geeft u aan dat er een minimaal opslagpercentage gehanteerd dient te worden van 1%. Geldt dit voor zowel Prijswens 1 en 2? In het prijzenblad

Nadere informatie

Concept Overeenkomst FMIS kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx>

Concept Overeenkomst FMIS kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Concept Overeenkomst FMIS kenmerk 1100027898 Gemeente Utrecht en Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht Email concerninkoop@utrecht.nl

Nadere informatie

Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017

Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017 Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017 De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de Minister van het ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Referentie:

Nota van Inlichtingen. Referentie: Nota van Inlichtingen E-Hrm Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: E-Hrm Stichting ROC Midden Nederland Omschrijving: Doel van deze openbare aanbesteding is het sluiten van een Overeenkomst met

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1. Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU)

Nota van Inlichtingen 1. Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Nota van Inlichtingen 1 Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 21 maart 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding...

Nadere informatie

EERSTE NOTA VAN INLICHTINGEN EUROPESE AANBESTEDING MEDIAPLANNING EN -INKOOP, COMMUNICATIESTRATEGIE EN VORMGEVING TEN BEHOEVE VAN ONDERWIJSGROEP NOORD

EERSTE NOTA VAN INLICHTINGEN EUROPESE AANBESTEDING MEDIAPLANNING EN -INKOOP, COMMUNICATIESTRATEGIE EN VORMGEVING TEN BEHOEVE VAN ONDERWIJSGROEP NOORD EERSTE NOTA VAN INLICHTINGEN EUROPESE AANBESTEDING MEDIAPLANNING EN -INKOOP, COMMUNICATIESTRATEGIE EN VORMGEVING TEN BEHOEVE VAN ONDERWIJSGROEP NOORD AANBESTEDINGSNUMMER: 2012/S 205-337609 Aanbestedende

Nadere informatie

1 e Nota van Inlichtingen voor Europese aanbesteding. IT-dienstverlening. Quadraam, Gelderse scholengroep

1 e Nota van Inlichtingen voor Europese aanbesteding. IT-dienstverlening. Quadraam, Gelderse scholengroep 1 e Nota van Inlichtingen voor Europese aanbesteding IT-dienstverlening Quadraam, Gelderse scholengroep Colofon In opdracht van : Quadraam, Gelderse Scholengroep Contactpersoon : P. van Buuren, lid College

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Inkoop Cranendonck, 26 februari 2015. I.D. (Inge) de Vos BEd, Inkoopmanager

Informatiebijeenkomst Inkoop Cranendonck, 26 februari 2015. I.D. (Inge) de Vos BEd, Inkoopmanager Informatiebijeenkomst Inkoop Cranendonck, 26 februari 2015 I.D. (Inge) de Vos BEd, Inkoopmanager Bizob Stichting opgericht door de deelnemende gemeenten 2003; Bizob is van en voor de 18 gemeenten; Combinatie

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Nota van Inlichtingen_1 Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart 2014 Van Veiligheidsregio Haaglanden Perceel 2 Project Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Deze Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

EA Leveren Flexibele Arbeid Aanbestedende Dienst: ROC Friese Poort, Centrale Diensten Referentie:

EA Leveren Flexibele Arbeid Aanbestedende Dienst: ROC Friese Poort, Centrale Diensten Referentie: Nota van Inlichtingen EA Leveren Flexibele Arbeid Aanbesteding EA Leveren Flexibele Arbeid Aanbestedende Dienst: ROC Friese Poort, Centrale Diensten Referentie: 2017.101 Omschrijving: Het ROC Friese Poort,

Nadere informatie

Bijlage IV - Programma van Eisen

Bijlage IV - Programma van Eisen Bijlage IV - Programma van Eisen In deze bijlage vindt u alle eisen die Opdrachtgever stelt aan de gevraagde oplossing. Met uw Inschrijving op deze opdracht accepteert u onvoorwaardelijk de hieronder gestelde

Nadere informatie

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015 2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer 31107984 d.d. 30 november 2015 Deze 2e nota van inlichtingen (hierna te noemen 2e NvI) bevat de vragen en antwoorden, welke

Nadere informatie

Raamovereenkomst Levering en installatie MDT hardware VR NHN. Periode: tot en met

Raamovereenkomst Levering en installatie MDT hardware VR NHN. Periode: tot en met Raamovereenkomst Levering en installatie MDT hardware VR NHN Periode: 15-04-2016 tot en met 14-04-2019 (Verlenging mogelijk: 2x 1 jaar t/m 14-04-2021) Veiligheidsregio Noord- Holland Noord gevestigd en

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen, 6 oktober 2016

Nota van Inlichtingen, 6 oktober 2016 Nota van Inlichtingen, 6 oktober 2016 Europese Aanbesteding Raamovereenkomst MS configuraties + Nadere uitvraag LCMS systeem, afdeling Health Evidence, d.d. 8 september 2016. In onderliggende Nota van

Nadere informatie

Aanbestedingswet en Gids Proportionaliteit

Aanbestedingswet en Gids Proportionaliteit Aanbestedingswet en Gids Prof. Mr J.M. Hebly Waardenburg, 12 april 2013 1 VOORGESCHIEDENIS Eigen nationaal wettelijk kader ontbreekt Europees kader (2004) Nationaal kader (2005) Rapport Parlementaire Enquête

Nadere informatie

TenderNed Derde Nota van inlichtingen. Europese Aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem Gemeente Oss.

TenderNed Derde Nota van inlichtingen. Europese Aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem Gemeente Oss. Derde Nota van inlichtingen Europese Aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem Gemeente Oss Publicatienummer: TenderNed 59136 Versie: 1.0 Definitief Auteur: A. Vos Datum: 5 maart 2015

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel 160168RAV Nr. Pagina Onderwerp Vraag Antwoord 1. 8 Paragraaf 1.6 U stelt: Bij nadere uitvragen is het mogelijk dat er aanvullende eisen worden gesteld of

Nadere informatie

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600 Nota van Inlichtingen EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbesteding EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

Nadere informatie

Inschrijven op aanbestedingen

Inschrijven op aanbestedingen : Wat u moet weten, doen en niet-doen. Wie? 1 Stappen (i.h.a.): aankondiging aanbesteding vragen stellen + beantwoorden (NvI, 2.53 Aw) inleveren beoordeling inschrijving bekendmaking voornemen tot gunning

Nadere informatie

Nota van inlichtingen, behorend bij de. Europees openbare aanbesteding. Levering van ICT-Hardware

Nota van inlichtingen, behorend bij de. Europees openbare aanbesteding. Levering van ICT-Hardware Nota van inlichtingen, behorend bij de Europees openbare aanbesteding Levering van ICT-Hardware Datum: 2 juni 2016 1 Deze 1 e Nota van inlichtingen, behorend bij de aanbesteding Levering ICT-Hardware t.b.v.

Nadere informatie

1 Inkoop van energie. Figuur 1.1 tarief opbouw gas. Figuur 1.2 tarief opbouw electra

1 Inkoop van energie. Figuur 1.1 tarief opbouw gas. Figuur 1.2 tarief opbouw electra 1 Inkoop van energie Achtergronden De prijzen van aardgas en elektriciteit zijn zeer afhankelijk van de termijnmarkt en daarmee van de wereldeconomie. De aardgasprijzen zijn gekoppeld aan die van de olie.

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum november Van Stichting Prisma Ref. KQPN/2016/1.14

Betreft Nota van Inlichtingen Datum november Van Stichting Prisma Ref. KQPN/2016/1.14 Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum november 2016 Van Stichting Prisma Ref. KQPN/2016/1.14 Project Europese aanbesteding tablets Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal

Nadere informatie

Inzake de Europese aanbesteding (number of document 2013/S ) ICT Beheer van Stichting Orion, kunnen wij u het volgende mededelen.

Inzake de Europese aanbesteding (number of document 2013/S ) ICT Beheer van Stichting Orion, kunnen wij u het volgende mededelen. NOTA VAN INLICHTINGEN_1 Waalwijk, 25 september 2013 Ref. 13.029/MvR/bs Betreft: Nota van Inlichtingen Stichting Orion te Amsterdam Geachte heer/mevrouw, Inzake de Europese aanbesteding (number of document

Nadere informatie

Raamovereenkomst 'Betonnen rioolbuizen en -putten', kenmerk 14.SW.139. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

Raamovereenkomst 'Betonnen rioolbuizen en -putten', kenmerk 14.SW.139. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx Raamovereenkomst 'Betonnen rioolbuizen en -putten', kenmerk 14.SW.139 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau

Nadere informatie

Raamovereenkomst Blusmiddelen Kenmerk 14.GU.098 Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

Raamovereenkomst Blusmiddelen Kenmerk 14.GU.098 Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx Raamovereenkomst Blusmiddelen Kenmerk 14.GU.098 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ

Nadere informatie

Sprekers: Siep Eilander Ronald Verheggen Richard Nagtzaam

Sprekers: Siep Eilander Ronald Verheggen Richard Nagtzaam Verslag Organisatieonderdeel Bedrijfsvoering Facilitair Management Inkoopmanagement Behandeld door K. Veltman E-mail Koen.veltman@politie.nl Pagina 1/5 Sprekers: Siep Eilander Ronald Verheggen Richard

Nadere informatie

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding

Nadere informatie

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie:

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: Nota van Inlichtingen EA Kantoorautomatisering Aanbesteding EA Kantoorautomatisering Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: 2017.102 Omschrijving: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg,

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1 Datum: 31 maart 2017 Aanbesteding Mobiele telefonie, vaste telefonie en Internet infrastructuur Nummer: U17.

Nota van Inlichtingen 1 Datum: 31 maart 2017 Aanbesteding Mobiele telefonie, vaste telefonie en Internet infrastructuur Nummer: U17. Nota van Inlichtingen 1 Datum: 31 maart 2017 Aanbesteding Mobiele telefonie, vaste telefonie en Internet infrastructuur Nummer: U17.04316 Ter herinnering - Tweede Nota van Inlichtingen Vragen ten behoeve

Nadere informatie

Voor alle percelen zal Opdrachtnemer bovendien moeten kunnen voorzien en/of bemiddelen in vervoer voor personeel met medische indicatie;

Voor alle percelen zal Opdrachtnemer bovendien moeten kunnen voorzien en/of bemiddelen in vervoer voor personeel met medische indicatie; Nota van Inlichtingen Heraanbesteding EA CM Taxi-, Directie- en Busvervoer Aanbesteding Heraanbesteding EA CM Taxi-, Directie- en Busvervoer Aanbestedende Dienst: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Nadere informatie

Inkoop en aanbesteden is maatwerk!

Inkoop en aanbesteden is maatwerk! Checklist Dit document bevat een checklist die u helpt om op de juiste wijze invulling te geven aan de inrichting van uw aanbestedingstraject na inwerkingtreding van de Aanbestedingswet. Aan de hand van

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT 22/04/2014 S076. I. II. IV. V. VI. AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT Leveringen AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Campus Deltion College 71609732 Mozartlaan 15,

Nadere informatie

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding

Nadere informatie

CONCEPT Raamovereenkomst Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers kenmerk 13.WI.043. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

CONCEPT Raamovereenkomst Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers kenmerk 13.WI.043. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx CONCEPT Raamovereenkomst Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers kenmerk 13.WI.043 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht

Nadere informatie

Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien. Nota van inlichtingen

Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien. Nota van inlichtingen Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien Nota van inlichtingen Document: Nota 01 van Inlichtingen/wijzigingen Aanbesteder: Gemeente Haarlemmermeer Procedure: Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien

Nadere informatie

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten Bijlage 7 Concept Raamovereenkomst Raamovereenkomst inzake Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten tussen. en Werkmaatschappij 8KTD, gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel Ondergetekenden:

Nadere informatie

Ter informatie: in totaal benaderen wij voor deze meervoudig onderhandse aanbesteding vijf leveranciers.

Ter informatie: in totaal benaderen wij voor deze meervoudig onderhandse aanbesteding vijf leveranciers. Aan de geselecteerde gegadigden Begeleidend schrijven Natuurlijke begrazing door schapen in de gemeente Leeuwarden 2016-Z8801 Stadsontwikkeling en -beheer Wijkzaken, team Buitendienst Hans Sterkenburg

Nadere informatie

Europese aanbesteding voor een ICT-netwerk infrastructuur in 2 percelen

Europese aanbesteding voor een ICT-netwerk infrastructuur in 2 percelen Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding voor een ICT-netwerk infrastructuur in 2 percelen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding voor een ICT-netwerk infrastructuur in

Nadere informatie

IMMA Special Knowledge Café

IMMA Special Knowledge Café IMMA Special Knowledge Café Info en tips voor minicompetities Gerben Schuhmacher Maastricht, 15 maart 2016 1 Inhoud 1. Doelgroep van deze presentatie 2. Raamovereenkomst IMMA 3. Plicht tot minicompetities

Nadere informatie

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1 Nota van Inlichtingen I Betreft Nota van Inlichtingen Datum 18 juli 2014 Van Gemeente Haren Ref. P141027-NVI-1 Project Inhuur van flexibele arbeidskrachten Tekstwijziging 1: Deel A - Beschrijvend Document

Nadere informatie

Digitaal Portfolio software Aanbestedende Dienst:

Digitaal Portfolio software Aanbestedende Dienst: Nota van Inlichtingen Digitaal Portfolio software Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Digitaal Portfolio software Landstede 2016/03/DP/Landstede Omschrijving: Landstede VO zoekt een portfoliosysteem

Nadere informatie

Hoogeveen. Hoogeveen Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoogeveen Referentie:

Hoogeveen. Hoogeveen Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoogeveen Referentie: Nota van Inlichtingen Payrolldienstverlening voor de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen Aanbesteding Payrolldienstverlening voor de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen Aanbestedende

Nadere informatie

Pagina 1 van 8. Paragraaf, artikel, bijlagenummer Paginanr Vraag Antwoord. # Document 1 Service Level Agreement

Pagina 1 van 8. Paragraaf, artikel, bijlagenummer Paginanr Vraag Antwoord. # Document 1 Service Level Agreement Nota van Inlichtingen 4 - openbare Europese aanbestedingsprocedure "Inkoop van een draadloos netwerk" - Stichting Regionaal Opleidingingen Centrum Noord- Kennemerland/West-Friesland 22 mei 2015 # Doc 1

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN Postbus 15 2700 AA Zoetermeer NOTA VAN INLICHTINGEN Hieronder zijn de vragen inclusief antwoorden weergegeven die betrekking hebben op de selectiefase van de nationale aanbesteding Engineer & Build IKC

Nadere informatie

1e Nota van inlichtingen

1e Nota van inlichtingen Onderstaand staan de ontvangen vragen met betrekking tot bovengenoemde aanbesteding en de daarbij door de opdrachtgever geformuleerde antwoorden. De vragen zijn geanonimiseerd en direct overgenomen van

Nadere informatie

Bijlage 11 Programma van Eisen

Bijlage 11 Programma van Eisen Bijlage 11 Programma van Eisen Het betreft hier minimale eisen, waarbij geldt dat: Het niet voldoen aan een eis leidt onherroepelijk tot leidt tot het ongeldig verklaren en terzijde leggen van de Inschrijving

Nadere informatie

BIJLAGE 4 Selectiecriteria met een gewogen karakter Perceel Switching

BIJLAGE 4 Selectiecriteria met een gewogen karakter Perceel Switching Europese aanbesteding Netwerkinfrastructuur Hardware, service en ondersteuning BIJLAGE 4 Selectiecriteria met een gewogen karakter Perceel Switching Niet openbare procedure Selectiecriteria met een gewogen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Selectiefase

Nota van Inlichtingen Selectiefase Niet Openbare Europese aanbesteding Communicatieadviseurs en diensten 2015 1 ste Nota Nota van Inlichtingen Selectiefase Datum: 7-12-2017 1 Nr. Document/ Hoofdstuk/ paragraaf/ artikel Pagina nr. Vraag

Nadere informatie

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/2012.0041 Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Vraag 1. Offerteaanvraag, pagina 4 Het viel ons op dat u al een eerste

Nadere informatie

Overeenkomst Juridische dienstverlening kenmerk INK/POJ/ Gemeente De Bilt en xxx

Overeenkomst Juridische dienstverlening kenmerk INK/POJ/ Gemeente De Bilt en xxx Overeenkomst Juridische dienstverlening kenmerk INK/POJ/042013 Gemeente De Bilt en xxx Overeenkomst voor de Juridische dienstverlening Perceel 1: Perceel 2: Perceel 3: Perceel 4: arbeids- en ambtenarenrecht

Nadere informatie

Referentie: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 6

Referentie: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 6 Nota van Inlichtingen Desktops & laptops ROC MN Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Desktops & laptops ROC MN Stichting ROC Midden Nederland Omschrijving: Gedurende de looptijd van de raamovereenkomst

Nadere informatie

In zes stappen volledig digitaal aanbesteden via TenderNed

In zes stappen volledig digitaal aanbesteden via TenderNed In zes stappen volledig digitaal aanbesteden via TenderNed 1 2 3 4 5 6 TenderNed is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken Publiceren Stap 1 Stap 2 Publiceren van de aankondiging over

Nadere informatie

Handleiding Project aanmaken

Handleiding Project aanmaken Handleiding Project aanmaken U vindt in deze handleiding: 1. Project aanmaken... 2 1.1 Projecten overzicht... 2 1.2 Nieuw project aanmaken... 3 2. Type procedures... 5 2.1 Openbare procedure... 5 2.2 Meervoudig

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden Inschrijvingsleidraad bestek 10-16 Onderhoud asfaltverhardingen 2010 2011 gemeente Leiden voor de aanbesteding van het raamcontract voor het uitvoeren van onderhoud aan asfaltverhardingen binnen de gemeente

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst Verzekeringsmakelaar kenmerk 13.IB.091. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

Concept raamovereenkomst Verzekeringsmakelaar kenmerk 13.IB.091. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx Concept raamovereenkomst Verzekeringsmakelaar kenmerk 13.IB.091 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Vliegend

Nadere informatie

Software Doelgroepenvervoer Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie:

Software Doelgroepenvervoer Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: Nota van Inlichtingen Software Doelgroepenvervoer Aanbesteding Software Doelgroepenvervoer Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: 1222483 Omschrijving: Software voor het gebundelde Doelgroepenvervoer

Nadere informatie

inclusief of exclusief BTW?

inclusief of exclusief BTW? Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen 1 Datum 21-12-2015 Van Waterschap Scheldestromen Ref. Project Europese Aanbesteding Schilderwerken 2015036973 Deze nota van inlichtingen wordt hiermee

Nadere informatie

Verslag Marktinformatiebijeenkomst Europese Aanbesteding Havengelden Maandag 7 augustus uur WPC Rotterdam

Verslag Marktinformatiebijeenkomst Europese Aanbesteding Havengelden Maandag 7 augustus uur WPC Rotterdam Verslag Marktinformatiebijeenkomst Europese Aanbesteding Havengelden Maandag 7 augustus 2017 10.00 12.00 uur WPC Rotterdam Vragen met betrekking tot het havengeldenproces Havenbedrijf Rotterdam richt zich

Nadere informatie

Europese aanbesteding Frontoffice- en Midoffice componenten en aanverwante onderdelen en diensten RID de Liemers (SL14uit115) Datum: 12 augustus 2014

Europese aanbesteding Frontoffice- en Midoffice componenten en aanverwante onderdelen en diensten RID de Liemers (SL14uit115) Datum: 12 augustus 2014 2 e Nota van inlichtingen Europese aanbesteding Frontoffice- en Midoffice componenten en aanverwante onderdelen en diensten RID de Liemers (SL14uit115) Datum: 12 augustus 2014 1. Inleiding Dit is de Tweede

Nadere informatie

Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen

Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen Aanbesteding SER.13009 2 de Nota van Inlichtingen d.d. 12 augustus 2013 SER.13009 Pagina 1 van 5 Geachte dames en heren, Hierbij treft

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE. Nota van Inlichtingen Nr.5

GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE. Nota van Inlichtingen Nr.5 GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE Nota van Inlichtingen Nr.5 GT publiceert vragen die zij krijgt over het bestek Gemeentelijke Telecommunicatie Mobiele Communicatie in Nota s van Inlichtingen

Nadere informatie

NV SRO TenderNed Aanbestedende dienst: Nota van Inlichtingen 1 Datum 04 september

NV SRO TenderNed Aanbestedende dienst: Nota van Inlichtingen 1 Datum 04 september Aanbestedende dienst: NV SRO TenderNed 74236 Nota van Inlichtingen 1 Datum 04 september 2015 E-mail: wilco@intexso.nl Vraag Document / Bijlage Pagina Vraag/ Opmerking Antwoord 1 Aanbestedingsdocument 32

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen ROC Horizon College RCCV+

Nota van Inlichtingen ROC Horizon College RCCV+ Nr. Verwijzing bestek hoofdstuk en 1 Aanbestedingsdocu ment 2 Aanbestedingsdocu ment 3 Aanbestedingsdocu ment 3.2.2 En Formulier B 4 Aanbestedingsdocu ment 3.2.2 En Formulier B Vraag inschrijver Stellen

Nadere informatie