Nieuwsbrief woningbouwproject Nieuwveen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief woningbouwproject Nieuwveen"

Transcriptie

1 Aan de bewoners van Nieuwveen datum Februari 2012 ons kenmerk betreft Nieuwsbrief Woningbouwproject Nieuwveen Nieuwsbrief woningbouwproject Nieuwveen Via deze nieuwsbrief informeert de gemeente Nieuwkoop u over de ontwikkelingen rondom het woningbouwproject in Nieuwveen. Deze nieuwsbrief verschijnt vanaf nu ieder kwartaal om u op de hoogte te houden over het project. Woningbouwproject Nieuwveen Nieuwkoop is een ondernemende gemeente. Dat komt tot uiting in de structuurvisie Hierin staat de toekomstrichting op lange termijn van Nieuwkoop. De ruimtelijke inrichting is één onderdeel van de structuurvisie, met daarin een aantal woningbouwprojecten met bijbehorende uitgangspunten. Een voorbeeld is mooi en landelijk wonen en aandacht voor een groene en kwalitatief hoogwaardige omgeving. heeft het voorlopig ontwerp gemaakt. Het voorlopig ontwerp heeft betrekking op de stedenbouwkundige inrichting van het gebied tussen de golfbaan, Hazeweg en Schilkerweg in Nieuwveen. U treft achter in deze nieuwsbrief een duidelijke kaart aan van het gebied. Het voorlopig ontwerp is inmiddels vrijgegeven door het college van B&W en kunt u bekijken op sfeerbeeld plangebied Bij het ontwikkelen van de nieuwe woongebieden, wordt rekening gehouden met het eigen karakter en kracht van de betreffende kern. Stand van zaken In 2010 is de gemeentelijke organisatie gestart met de plannen voor het nieuwbouwproject Nieuwveen. Inmiddels zijn op basis van de Structuurvisie Nieuwkoop 2040 de uitgangspunten en het voorlopig ontwerp uitgewerkt. Bureau Hosper uit Haarlem Informatiebijeenkomst Op 29 februari organiseren wij een inloopbijeenkomst. Tijdens deze inloop presenteren wij het voorlopig ontwerp, kunt u vragen stellen aan de aanwezige ambtenaren en uw reactie geven.

2 Alle reacties worden bekeken en, indien mogelijk, meegenomen in het stedenbouwkundige plan. De inloopbijeenkomst wordt gehouden in het gemeentehuis in Nieuwveen. U bent van harte welkom tussen: uur en uur. Naam nieuwe wijk Elk woningbouwproject krijgt een eigen, passende naam. Dit bouwproject wordt vernoemd naar de oude boerderij De Verwondering. Deze boerderij is al sinds 1817 een herkenbaar punt in Nieuwveen. Het college heeft gekozen voor de vernoeming van specifiek deze boerderij omdat de grond, waarop de nieuw te bouwen huizen komen, oorspronkelijk bij dit boerenbedrijf hoorden. De vruchten van de bomen zijn vrij om te gebruiken. Dit zorgt voor een sterke beleving van de seizoenen en draagt bij aan de educatie van (school)kinderen. Uitgangspunt voor het ontwerp is het creëren van een aantrekkelijk woon- en recreatielandschap in een landelijk gebied met meerwaarde voor alle inwoners van Nieuwveen. Je kunt de natuur ruiken, voelen en zien. Je kunt er zelfs de vruchten van plukken. Dorpsplan Nieuwveen In het ontwerp van het gebied is rekening gehouden met de suggesties zoals opgesteld in het dorpsplan Nieuwveen. Voorbeelden zijn de aanleg van een park, fiets- en wandelpaden en de mogelijkheden om te vissen. water en natuur Het plan op hoofdlijnen In het woonprogramma zijn 86 vrije kavels, 30 twee-onder-een kappers, 2 vier-laags appartementen en 32 sociale huurwoningen opgenomen. Het gebied wordt uniek door de indeling in drie eilanden, met elk een heel eigen sfeer en mogelijkheden. Het ontwerp is gebaseerd op de berekeningen uit de visie op de sleutelprojecten en aangevuld met ideeën vanuit het dorpsplan Nieuwveen. Zo zijn bijvoorbeeld het park, water om te vissen en variatie in de woningbouw in het ontwerp verwerkt. De natuur is overal in de wijk aanwezig in de vorm van onder andere hagen, fruiten notenbomen. Landschap, water en natuur Het gebied is nu groot en open. Om het gevoel van geborgenheid te creëren, wordt een groen en blauw raamwerk gerealiseerd (planten, struiken en bomen in combinatie met water). De watergangen in het gebied worden doorgetrokken in de woonwijken. Deze brede vaarten worden op natuurlijke wijze gezuiverd door riet en andere oeverbeplanting. Er kan worden gevist en het is mogelijk om met een kano of kleine roeiboot het water op te gaan. vanuit woonclusters toegang tot water

3 Het ontwerp Elk eiland een andere sfeer Er worden drie wooneilanden gemaakt. Toekomstige bewoners kunnen kiezen voor drie verschillende woonomgevingen. De nieuwe woonwijken krijgen per eiland een eigen uitstraling en uiterlijk. Of je nu een luxe droomhuis wilt bouwen, een eengezinswoning of liever in een woongemeenschap wilt wonen: er is volop keuze voor uiteenlopende doelgroepen in diverse prijsklassen. Onderstaand worden de drie eilanden omschreven. Het Noordereiland Wonen op het Noordereiland betekent ontspannen en rustig wonen midden in een fruitboomgaard. Dit eiland is de meest rustig gelegen aan het einde van de (doodlopende) weg. De ideale omstandigheden voor een besloten woonmilieu, waar privacy een belangrijke kwaliteit is. Hier komen in totaal ca. 29 woningen op vrije kavels. In principe zijn er qua architectuur weinig regels en ben je vrij om je eigen droomwoning te bouwen. rustig en individueel wonen (sfeerbeeld) Vanuit de achtertuin geniet je van het uitzicht over een fraaie boomgaard, met daarachter water. Rondom het eiland wordt een landschappelijke rand met fruitbomen aangelegd. Deze zorgt voor een geleidelijke overgang tussen de kavels en het water. De rand wordt niet openbaar toegankelijk, maar onder voorwaarden in gebruik gegeven aan de bewoners van de aanliggende kavels. Vanuit de achtertuin hebben zij toegang tot deze zone. Over het eiland loopt een pad naar de Hogendijk. Dit pad leidt naar een intiem parkje in het hart van het eiland. Het Parkeiland Het Parkeiland is de grootste van de drie eilanden. Wonen op het Parkeiland betekent letterlijk wonen in een park. Hier komen in totaal ca. 89 woningen, waarvan 32 in het lagere prijssegment. Op het gebied van architectuur, gelden hier meer regels dan op het Noordereiland. Door de ligging in het park, ontstaat een samenhang met de omgeving. Vanuit de woning en de tuin hebben de bewoners directe toegang tot het park met fruit- en notenbomen. De woonclusters worden iets verhoogd aangelegd, om de woningen meer privacy te geven (ca. 80 cm ten opzichte van het maaiveld van het park). Rond de clusters groeit aan de voet van de verhoging een haag. woningen grenzend aan park (Numansdorp, (sfeerbeeld)

4 Door het openbare karakter kunnen alle inwoners van Nieuwveen genieten van het park en de fruitbomen. recreatief gebruik van het park (sfeerbeeld) Daarnaast is er ruimte voor een maatschappelijke voorziening gecreëerd. Het parkeiland is omgeven door een brede rietkraag. Dit eiland krijgt een verbinding met het dorp die toegankelijk is voor auto s en sluit aan op de Hazeweg en wordt aangemerkt als 30 km zone. Voorbeelden hiervan zijn: een aantal gezinnen dat samen een veilige, besloten speel- en leefomgeving delen een groep mensen die in een collectief landschap wonen, zoals een privé-bos of een boomgaard; een senioren-wooncluster (individuele woningen of zorgwoningen) met een gezamenlijk onderhouden tuin. Het voordeel van het wonen in een collectief is dat je wensen kunt uitvoeren waar je als individu te weinig mogelijkheden voor hebt. Naast woningen bestaat het Zuidereiland uit een langgerekte parkzone met een pad tussen het huidige maïsveld en de golfbaan. De parkzone loopt gelijk met het water. Door de randen van de woonclusters aan te kleden met bomen met onderbegroeiing wordt de privacy gegarandeerd en ontstaat bovendien een mooie landschappelijke rand. Het Zuidereiland Op het Zuidereiland woon je min of meer in een besloten gemeenschap. Het Zuidereiland bestaat uit drie clusters van woningen en enkele grotere kavels langs de entreeweg. In totaal zijn hier ca. 42 woningen gepland. De keuze voor architectuur wordt per cluster uitgevoerd. Ieder cluster wordt omzoomd door een natuurlijke elzenhaag. Tussen de bomen door heb je toegang tot het water. Eén van de mogelijkheden op dit eiland is collectief wonen. Een collectief bestaat uit een groep bewoners die samen iets delen. wandelpad met water en inheemse bomen (sfeerbeeld)

5 De ontsluiting De eilanden worden voor auto s ontsloten door een geknikte weg. Deze toegangsroute wordt op twee plekken aangesloten op de omgeving: in het zuiden via de Schilkerweg of het Teylersplein en in het oosten via de Hazeweg. Daarnaast komen er verschillende (recreatieve) fiets- en wandelpaden die verbonden worden met bestaande wegen. De nieuwe woonwijk met diverse recreatieve voorzieningen en uiteenlopende woningen en woonvormen maakt het dorp compleet en wordt zo de trots van Nieuwveen! Het totale project wordt in acht jaar tijd afgerond en gefaseerd gebouwd. De grond waar nog niet wordt gebouwd, wordt ingericht als park of gebruikt voor gras of graan. Op deze wijze blijft het plangebied steeds aantrekkelijk. Bestemmingsplanprocedure In de zomer van 2012 start de bestemmingsplanprocedure. Wij informeren u hierover in de volgende nieuwsbrief. Wij houden u de komende periode op de hoogte door nieuwsbrieven, persberichten, Nieuwkoop Nieuws en onze website Op deze site vindt u meer informatie over het project en andere woningbouwprojecten. Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met de gemeente Nieuwkoop via telefoonnummer of via info@nieuwkoop.nl. Deze nieuwsbrief is verspreid in een oplage van 1570 stuks. De volgende nieuwsbrief ontvangt u in het voorjaar van De gebruikte foto s zijn zover ons bekend rechtenvrij. Indien u van mening bent aan een van de foto s rechten te kunnen ontlenen, kunt u contact opnemen met info@nieuwkoop.nl onder vermelding van nieuwsbrief woningbouw Nieuwveen. Planning februari 2012: informatiebijeenkomst. april 2012: afronding reacties van voorlopig ontwerp. vóór de zomer 2012: ontwerp stedenbouwkundige inrichting gereed. zomer 2012: start bestemmingsplan procedure.

6 Kaart plangebied

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

raadsvoorstel G. Veninga Jos Kroon Definitief Ontwerp De Verwondering

raadsvoorstel G. Veninga Jos Kroon Definitief Ontwerp De Verwondering Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer G. Veninga Jos Kroon collegebesluit 12.19513 vergaderdatum raad 13 september

Nadere informatie

Teylerspark. Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen

Teylerspark. Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen Teylerspark Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen 1 2 Ligging plangebied Aanleiding Dit stedenbouwkundig plan is opgesteld om de realisatie van twintig sociale huurwoningen op het grasland naast Teylersplein

Nadere informatie

Informatieavond Vries Zuid

Informatieavond Vries Zuid Informatieavond Vries Zuid Programma Welkom en introductie Vries Zuid David Inden Estheticon Gebiedsontwikkeling: wat komt daar bij kijken? Pepijn Vemer wethouder wonen en participatie Waar en wanneer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

Park van buijsen pijnacker-nootdorp. Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding

Park van buijsen pijnacker-nootdorp. Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding Park van buijsen pijnacker-nootdorp Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding Plan Landschappelijke drager hoofdontsluiting * De van Buijsen De Scheggen wadi Zuidweg De Scheggen Plas van Buijsen waterstraat

Nadere informatie

PARK MAASHORST. Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL

PARK MAASHORST. Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL PARK MAASHORST Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL Een gebied met ongekende mogelijkheden In het Noorden van Uden, aan de rand van één van

Nadere informatie

royaal wonen onder de rook van het kasteel

royaal wonen onder de rook van het kasteel royaal wonen onder de rook van het kasteel inhoudsopgave 04 unieke ligging 0 jouw droomhuis op een droomlocatie 08 de kavels toetsingsomschrijving 15 openbare ruimte en erfafscheidingen 02 0 Unieke ligging

Nadere informatie

STRUCTUURVISIE MOLENSLOOT DE LIER CARRÉ HERZIEN PRESENTATIE INFORMATIE-AVOND DE LIER 29 MAART 2007

STRUCTUURVISIE MOLENSLOOT DE LIER CARRÉ HERZIEN PRESENTATIE INFORMATIE-AVOND DE LIER 29 MAART 2007 STRUCTUURVISIE MOLENSLOOT DE LIER CARRÉ HERZIEN PRESENTATIE INFORMATIE-AVOND DE LIER 29 MAART 2007 Informatiebijeenkomst structuurvisie Molensloot De Lier Welkom De Lier, 29 maart 2007 Informatiebijeenkomst

Nadere informatie

Groenstructuurplan. Publieksversie

Groenstructuurplan. Publieksversie Groenstructuurplan Publieksversie Leidschendam-Voorburg moet nóg groener. De gemeente wil een groene woonstad zijn. Vergeleken met gemeentes in de omgeving is er in onze gemeente al veel groen. Het bestaat

Nadere informatie

royaal wonen onder de rook van het kasteel

royaal wonen onder de rook van het kasteel royaal wonen onder de rook van het kasteel inhoudsopgave 04 unieke ligging 0 jouw droomhuis op een droomlocatie 08 de kavels toetsingsomschrijving 15 o penbare ruimte en erfafscheidingen 02 0 Unieke ligging

Nadere informatie

D A M S T A E T E S T E D E N B O U W K U N D I G P L A N L A N G E R A A R G E M E E N T E N I E U W K O O P A U G U S T U S

D A M S T A E T E S T E D E N B O U W K U N D I G P L A N L A N G E R A A R G E M E E N T E N I E U W K O O P A U G U S T U S S T E D E N B O U W K U N D I G P L A N L A N G E R A A R G E M E E N T E N I E U W K O O P A U G U S T U S 2 0 1 2 C O L O F O N Ontwerp: Gemeente Nieuwkoop Opdrachtgever: Gemeente Nieuwkoop Augustus

Nadere informatie

Het sprookje van. Wonen. op het mooiste plekje van. Uden

Het sprookje van. Wonen. op het mooiste plekje van. Uden Het sprookje van Wonen op het mooiste plekje van Uden park maashorst parkmaashorst.nl P ark M aashorst 1 Uden Noord, grenzend aan Maashorst, is het ideale gebied voor een bijzondere ontwikkeling. Op de

Nadere informatie

KubusEiland. beeldkwaliteitsplan. maart 2015

KubusEiland. beeldkwaliteitsplan. maart 2015 KubusEiland beeldkwaliteitsplan maart 2015 2 KubusEiland beeldkwaliteitsplan Inhoud 1 Inleiding blz. 5 2 Concept blz. 6 3 Verkavelingsplan blz. 8 4 Eerste woningen blz. 10 5 Gemeenschappelijke tuin blz.

Nadere informatie

Ruimtelijk kader CBS locatie

Ruimtelijk kader CBS locatie Bijzonder Woongebied De gemeente en ontwikkelaar Schouten willen van de werk - locatie CBS-kantoor een bijzonder woongebied maken. Uitgangspunt is een duurzame, toekomstgerichte, kind - vriendelijke woonwijk.

Nadere informatie

OMDAT UW WONING DE AANKOOP VAN UW LEVEN IS. LARIX 10 HALFVRIJSTAANDE WONINGEN DE KWEKERIJ TE HENGELO (GLD)

OMDAT UW WONING DE AANKOOP VAN UW LEVEN IS. LARIX 10 HALFVRIJSTAANDE WONINGEN DE KWEKERIJ TE HENGELO (GLD) RT OMDAT UW WONING DE AANKOOP VAN UW LEVEN IS. LARIX 10 HALFVRIJSTAANDE WONINGEN DE KWEKERIJ TE HENGELO (GLD) Hengelo (Gld) In het hart van de Gemeente Bronckhorst ligt Hengelo. Een heerlijk dorp om te

Nadere informatie

Comfortabel, ruim & duurzaam wonen in Vlaardingen. 30 huurwoningen in een groene woonomgeving

Comfortabel, ruim & duurzaam wonen in Vlaardingen. 30 huurwoningen in een groene woonomgeving Comfortabel, ruim & duurzaam wonen in Vlaardingen 30 huurwoningen in een groene woonomgeving 2 Veel wooncomfort op een levendige locatie Drie identieke blokken met ieder veertig woningen. Negentig huurappartementen

Nadere informatie

OMDAT UW WONING DE AANKOOP VAN UW LEVEN IS. ESDOORN 5 ÉÉNGEZINSWONINGEN DE KWEKERIJ TE HENGELO (GLD)

OMDAT UW WONING DE AANKOOP VAN UW LEVEN IS. ESDOORN 5 ÉÉNGEZINSWONINGEN DE KWEKERIJ TE HENGELO (GLD) RT OMDAT UW WONING DE AANKOOP VAN UW LEVEN IS. ESDOORN 5 ÉÉNGEZINSWONINGEN DE KWEKERIJ TE HENGELO (GLD) Hengelo (Gld) In het hart van de Gemeente Bronckhorst ligt Hengelo. Een heerlijk dorp om te wonen,

Nadere informatie

De Verwondering Nieuwveen. Definitief Ontwerp

De Verwondering Nieuwveen. Definitief Ontwerp De Verwondering Nieuwveen Definitief Ontwerp 1 Colofon ontwerp en analyse: HOSPER, Planmaat, GIDZ In opdracht van: Gemeente Nieuwkoop Juli 2012 2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Opgave en locatie 1.1 Introductie

Nadere informatie

ZEVEN PATIOWONINGEN / PRINSENBEEK

ZEVEN PATIOWONINGEN / PRINSENBEEK Stichting Droomwonen Breda Speelhuislaan 158 4815 CJ Breda 076-2051010 info@droomwonenbreda.nl Rabobank NL02RABO 0161846653 Kamer van Koophandel Breda 55042449 BTW nummer 8515.42.591 ZEVEN PATIOWONINGEN

Nadere informatie

Almelo Waterrijk >>>

Almelo Waterrijk >>> Almelo Waterrijk >>> Masterplan Stedenbouwkundig plan Fase 1 HOSPER - ALMELO WATERRIJK p.2/8 Uitwerkingsplannen eerste twee buurten Almelo Waterrijk project masterplan stedenbouwkundig plan, bkp en landschappelijk

Nadere informatie

Project Duinweg Hellevoetsluis

Project Duinweg Hellevoetsluis Project Duinweg Hellevoetsluis Hellevoetsluis Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Stedenbouwkundig plan Ligging en begrenzing plangebied Beschrijving huidige situatie plangebied 3. Planbeschrijving 4. Projectomschrijving

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

Heerlijk wonen, werken, leven en recreëren? In Luchen, waar anders.

Heerlijk wonen, werken, leven en recreëren? In Luchen, waar anders. Heerlijk wonen, werken, leven en recreëren? In Luchen, waar anders. www.luchenwaaranders.nl Lekker leven. Het kan, gewoon hier! Als u straks door Luchen fietst, ziet u een mooie, groene wijk. Ruim opgezet.

Nadere informatie

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT 5 Woningen Rietbaan te Huissen 13045.B Rietbaan Huissen, Bureau Maris i.o.v. Walvoort Vastgoed B.V. 19-5-2015 HISTORIE - Het plangebied (gele kader) was in de 19e eeuw onderdeel

Nadere informatie

Park Vliegbasis Soesterberg

Park Vliegbasis Soesterberg Plannen voor Vliegbasis Soesterberg (2009-2012) Aan de ruimtelijke planvorming voor de Vliegbasis Soesterberg is de afgelopen jaren hard gewerkt door de betrokken overheden en verschillende gebiedspartijen.

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan De Verwondering Nieuwveen

Beeldkwaliteitplan De Verwondering Nieuwveen Beeldkwaliteitplan De Verwondering Nieuwveen Maart 2013 Colofon ontwerp en analyse: HOSPER In opdracht van: Gemeente Nieuwkoop 2 Inhoud 1. Inleiding 2. Stedenbouwkundig plan 3. Visie beeldkwaliteit 4.

Nadere informatie

Samen bouwen in Odijk. 6 semi-bungalows

Samen bouwen in Odijk. 6 semi-bungalows Samen bouwen in Odijk 6 semi-bungalows Welkom in Odijk Aan de rand van Odijk ligt Villapark Violanthus, met een uniek karakter van weidse uitzichten langs de Kromme Rijn. De wijk grenst aan de andere kant

Nadere informatie

Geldrop-Mierlo bouwt aan een groene wijk

Geldrop-Mierlo bouwt aan een groene wijk Geldrop-Mierlo bouwt aan een groene wijk Heerlijk wonen, werken, leven en recreëren? In Luchen, waar anders! Als u straks door Luchen fietst, ziet u een mooie, groene wijk. Ruim opgezet. Een wijk die past

Nadere informatie

Woningbehoefteonderzoek Stompwijk. Urban Analytics

Woningbehoefteonderzoek Stompwijk. Urban Analytics Woningbehoefteonderzoek Stompwijk Urban Analytics Programma 19:35 - schets van Stompwijk 19:40 - presentatie SpringCo Effectieve Vraag 20:00 - vragen 20:10 - in groepen uiteen: - Uitleg - Wensen en ideeën

Nadere informatie

Visie op de Twellose Beek

Visie op de Twellose Beek Visie op de Twellose Beek Verantwoording Colofon Titel Visie op de Twellose Beek Opdrachtgever Waterschap Veluwe Projectleider Theo van der Horn Auteur(s) Annemieke Helder-Feijen Annemarijne van Nieuwenhuijzen

Nadere informatie

Samen bouwen in Odijk. Villapark Violanthus

Samen bouwen in Odijk. Villapark Violanthus Samen bouwen in Odijk Villapark Violanthus Welkom in Odijk Situatie Aan de rand van Odijk ligt Villapark Violanthus, met een uniek karakter van weidse uitzichten langs de Kromme Rijn. De wijk grenst aan

Nadere informatie

raadsvoorstel P. Melzer Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf / Jos Kroon Principebesluit landgoed Nieuwveen

raadsvoorstel P. Melzer Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf / Jos Kroon Principebesluit landgoed Nieuwveen Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer P. Melzer Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf / Jos Kroon collegebesluit

Nadere informatie

WAGENINGEN, DE MOUTERIJ STEDENBOUWKUNDIG PLAN & BEELDKWALITEIT 21 JUNI 2016

WAGENINGEN, DE MOUTERIJ STEDENBOUWKUNDIG PLAN & BEELDKWALITEIT 21 JUNI 2016 WAGENINGEN, DE MOUTERIJ STEDENBOUWKUNDIG PLAN & BEELDKWALITEIT 21 JUNI 2016 2 I WAGENINGEN, DE MOUTERIJ INHOUDSOPGAVE AANLEIDING AANPASSING BEELDKWALITEITPLAN 5 CONTEXT 6 HUIDIGE SITUATIE 7 STEDENBOUWKUNDIG

Nadere informatie

De Oevers van Roelofarendsveen

De Oevers van Roelofarendsveen De Oevers van Roelofarendsveen De Oevers van Roelofarendsveen is een nieuw woon- en winkelgebied in het centrum van Roelofarendsveen. Door de ligging dichtbij de Hollandse meren, omringd door water en

Nadere informatie

VRIJSTAAND CONSUMENTGERICHT WONEN

VRIJSTAAND CONSUMENTGERICHT WONEN VRIJSTAAND CONSUMENTGERICHT WONEN Vrijstaand consumentgericht wonen Op de woningmarkt is een groeiende behoefte te constateren naar vrijstaande en toch betaalbare woningen op kleine kavels. Een categorie

Nadere informatie

Woonwijk Vliegbasis Soesterberg Soesterberg

Woonwijk Vliegbasis Soesterberg Soesterberg Soesterberg Soesterberg wurck architectuur stedenbouw landschap WOONLANDSCHAP Soesterberg heeft alles in zich om een zeer bijzondere woonlocatie te worden. Onder het motto wonen ín en mét de natuur is

Nadere informatie

Commissie Ruimte, 7 januari 2016

Commissie Ruimte, 7 januari 2016 MAASHAEGHE BOXMEER Commissie Ruimte, 7 januari 2016 Sprekers De heer Jan Joris Jan Joris Tuin Architectuur & Urban Landscape De heer Pieter Bedaux Bedaux de Brouwer Architecten Mevrouw Milena Pierey Bouwaccent

Nadere informatie

Welkom op de informatiemarkt Liedertseweg e.o.

Welkom op de informatiemarkt Liedertseweg e.o. Welkom op de informatiemarkt Liedertseweg e.o. Fase 1 Fase Fase 2 De plannen voor Fase 2 Concept stedenbouwkundig plan Sperwerhorst Trekvogelweg Fase 1 5 Fase Kwartelstraat 5 Pelikaanstraat Korhoenstraat

Nadere informatie

Groei mee met Maasdijk

Groei mee met Maasdijk Groei mee met Maasdijk Watertuinen, fase 1 Waterdrieblad Dotterbloem Waterhyacint watertuinenmaasdijk.nl Groei mee met Maasdijk Een woning moet voorzien in een behoefte. Ruimte, comfort, kwaliteit. Deze

Nadere informatie

Puur Wonen. in de Kastanjekamer, het hart van Groenplaats Bosrijk

Puur Wonen. in de Kastanjekamer, het hart van Groenplaats Bosrijk Puur Wonen in de Kastanjekamer, het hart van Groenplaats Bosrijk De Kastanjekamer, het hart van Groenplaats Bosrijk Groenplaats Bosrijk, een landschapspark in Eindhoven, betekent wonen in het groen. Dit

Nadere informatie

4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl

4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl Verslag workshop 2 WONEN AAN DE HAVEN NOORDERHAVEN 4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl Op woensdagavond 4 maart is de tweede workshop voor Veld 10 in de oude Broodfabriek gehouden. Op deze avond hebben

Nadere informatie

Wirzenheem Winschoten. Beeldkwaliteitsplan woningbouw en supermarkt

Wirzenheem Winschoten. Beeldkwaliteitsplan woningbouw en supermarkt Wirzenheem Winschoten Beeldkwaliteitsplan woningbouw en supermarkt Verantwoording Titel Wirzenheem Winschoten, beeldkwaliteitsplan woningbouw en supermarkt Projectnummer 234664 Datum 15 oktober 2007 Auteurs

Nadere informatie

Park Triangel waddinxveen. Natuurlijk, waterrijk en belevenisvol park is verbindt mensen en woonbuurten

Park Triangel waddinxveen. Natuurlijk, waterrijk en belevenisvol park is verbindt mensen en woonbuurten Park Triangel waddinxveen Natuurlijk, waterrijk en belevenisvol park is verbindt mensen en woonbuurten Park Triangel relatie Vredenburghzone Park Triangel Natuurlijk, waterrijk en belevenisvol park is

Nadere informatie

Voor Elk Wat Wils. Plangebied Velmolen Oost Gebiedsbrochure

Voor Elk Wat Wils. Plangebied Velmolen Oost Gebiedsbrochure Voor Elk Wat Wils Plangebied Velmolen Oost Gebiedsbrochure Proces Voor Elk Wat Wils is de afronding van de wijk Velmolen-Oost. Velmolen Oost ligt in een prachtig groen gebied waar een Brede School, natuurlijk

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Woningbouw Wilbertoord. Welkom. Woensdag 29 januari 2014 Gemeenschapshuis De Wilg

Informatiebijeenkomst Woningbouw Wilbertoord. Welkom. Woensdag 29 januari 2014 Gemeenschapshuis De Wilg Informatiebijeenkomst Woningbouw Wilbertoord Welkom Woensdag 29 januari 2014 Gemeenschapshuis De Wilg Visie Onderwerpen Woningbehoefte Locatie Moerboom III Stedenbouwkundig plan Beeldkwaliteit plan Duurzaamheid

Nadere informatie

Het grootste geluk hebben we in 2 varianten

Het grootste geluk hebben we in 2 varianten Het grootste geluk hebben we in 2 varianten Groot nieuws voor geluksvogels Nieuwe grote en middelgrote eengezinswoningen In Klavertje Delft wordt het geluk steeds groter. Lag hier een paar jaar geleden

Nadere informatie

Vraag en antwoord gebiedsontwikkeling Buytewech-Noord

Vraag en antwoord gebiedsontwikkeling Buytewech-Noord Vraag en antwoord gebiedsontwikkeling Buytewech-Noord Versie 15 mei 2018 Locatie Waar ligt Buytewech-Noord? Buytewech-Noord ligt aan de rand van de kern Nieuwkoop, ten noorden van Park Buytewech en ten

Nadere informatie

Landschapspark De Danenberg. Landschapsvisie De Danenberg Landschapspark De Danenberg

Landschapspark De Danenberg. Landschapsvisie De Danenberg Landschapspark De Danenberg Landschapsvisie De Danenberg presentatie dorpsraad Slijk-Ewijk 12-12-2017 V.o.f. De Brouwerij Partners: Inhoudsopgave Historie Gebied Het plan Beheer en onderhoud Boerderij De Danenberg Historie 2002:

Nadere informatie

LANDELIJK WONEN IN VEGHEL LANDELIJK WONEN. ECHT VRIJ WONEN. ROYALE KAVELS OP DE SCHEIFELAAR LANDELIJK WONEN 1

LANDELIJK WONEN IN VEGHEL LANDELIJK WONEN. ECHT VRIJ WONEN. ROYALE KAVELS OP DE SCHEIFELAAR LANDELIJK WONEN 1 LANDELIJK WONEN IN VEGHEL LANDELIJK WONEN. ECHT VRIJ WONEN. ROYALE KAVELS OP DE SCHEIFELAAR LANDELIJK WONEN 1 Vrijheid. Alle ruimte hebben. Een mooi en ver uitzicht. Met alle tinten groen. Je heerlijk

Nadere informatie

PLAATSNAAM. Duurzaam landschappelijk raamwerk leidt tot zeer groen Slogan profiel

PLAATSNAAM. Duurzaam landschappelijk raamwerk leidt tot zeer groen Slogan profiel gaardenhage, PROJECTTITEL de maten PLAATSNAAM arnhem Duurzaam landschappelijk raamwerk leidt tot zeer groen Slogan profiel Gaarden en...... Hagen Gaardenhage, De Maten Duurzaam landschappelijk raamwerk

Nadere informatie

Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten; woondroom voor betrokken burgers

Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten; woondroom voor betrokken burgers Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten; woondroom voor betrokken burgers Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten woondroom voor betrokke Op Providentia in Sterksel wonen mensen

Nadere informatie

Den Helder Stadshart 47

Den Helder Stadshart 47 Den Helder Stadshart 47 N 3.2.STADSPARK / DE STAD WORDT VERRIJKT MET EEN GROENZONE DIE LUCHT EN RUIMTE GEEFT IN HET STEDELIJK WEEFSEL. DIT STADSPARK VORMT EEN LOMMERRIJKE ENTREE VAN DE STAD VOOR DE TREINREIZIGER

Nadere informatie

Cuijk - De Valuwe. Openbare ruimte De Valuwe

Cuijk - De Valuwe. Openbare ruimte De Valuwe Openbare ruimte De Valuwe Openbare ruimte De Valuwe is de eerste naoorlogse uitbreidingswijk van Cuijk, een dorp aan de Maas. De wijk vormt de noordoostzijde van het huidige dorp, op de grens met het buitengebied.

Nadere informatie

Damstaete. tedenbouy^kundig plan voor 20 woningen. i mui i G Raac. nieuwl koop ļt\y

Damstaete. tedenbouy^kundig plan voor 20 woningen. i mui i G Raac. nieuwl koop ļt\y Damstaete i mui i G16.0962 Raac tedenbou^kundig plan voor 20 woningen nieuwl koop ļt : S I I I FN Aanleiding Dit stedenbouwkundig plan is opgesteld om de realisatie van twintig sociale huurwoningen op

Nadere informatie

Zuidlaren (gemeente Tynaarlo) (Bron:

Zuidlaren (gemeente Tynaarlo) (Bron: Zuidlaren (gemeente Tynaarlo) (Bron: www.eropuit.nl) Introductie Zuidlaren maakt deel uit van de Drentse gemeente Tynaarlo, en is daarvan met 10.000 inwoners de op een na grootste kern. Zuidlaren is gesitueerd

Nadere informatie

Frij hof Nijmegen. Integraal ontwerp leidt tot idyllische woonbuurt met stadstuin

Frij hof Nijmegen. Integraal ontwerp leidt tot idyllische woonbuurt met stadstuin Frij hof Nijmegen Integraal ontwerp leidt tot idyllische woonbuurt met stadstuin Frij hof Integraal ontwerp leidt tot idyllische woonbuurt met stadstuin Waar ooit middelmatige architectuur uit de wederopbouwperiode

Nadere informatie

Hulst Visie Grote Kreekweg gemeente Hulst. nummer: datum: 21 mei 2014

Hulst Visie Grote Kreekweg gemeente Hulst. nummer: datum: 21 mei 2014 Hulst Visie Grote Kreekweg gemeente Hulst opdrachtgever: gemeente Hulst nummer: 0677.009386.00 datum: 21 mei 2014 referte: Ing. Jos van Jole 1 Inhoud Inleiding 3 Analyse 4 Beleidsmatige uitgangspunten

Nadere informatie

Ontwikkeling Middenwaard het bestemmingsplan; een toelichting op de planvorming

Ontwikkeling Middenwaard het bestemmingsplan; een toelichting op de planvorming Ontwikkeling Middenwaard het bestemmingsplan; een toelichting op de planvorming Een terugblik In 2012 heeft de gemeenteraad de Ontwikkelvisie Middenwaard vastgesteld. De Ontwikkelvisie geeft richting aan

Nadere informatie

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING AnnA staat voor: 1. Levendig wonen, voor iedereen bereikbaar. Levendig woonmilieu met circa 2.000 woningen Van micro-appartementen van 40m2 tot grotere appartementen

Nadere informatie

Beurszwam 0 ong VLEUTEN Huurprijs 1.008,- p.m.

Beurszwam 0 ong VLEUTEN Huurprijs 1.008,- p.m. Beurszwam 0 ong VLEUTEN Huurprijs 1.008,- p.m. Beumer Garantiemakelaars Meerndijk 7 3454 HM DE MEERN Tel: 030-6776000 E-mail: info@beumer.nl Website: www.beumer.nl Omschrijving MET REGELMAAT BESCHIKBAAR

Nadere informatie

ISV 3 programma gemeente Harlingen

ISV 3 programma gemeente Harlingen ISV 3 programma gemeente Harlingen Stand van zaken van 17 september 2015. In 2011 heeft de provincie Fryslân de gemeente Harlingen ISV 3 subsidie toegekend voor de herstructurering Plan Zuid. Eind 2014

Nadere informatie

Horzak-Noord Een nieuwe woonwijk in Oss tussen stad en polder

Horzak-Noord Een nieuwe woonwijk in Oss tussen stad en polder Horzak-Noord Een nieuwe woonwijk in Oss tussen stad en polder Brochure voor particuliere bouwkavels in Bouwfase 1 Horzak-Noord Inhoud Ligging: tussen stadscentrum en natuurgebied Woningbouwprogramma: volop

Nadere informatie

Rijsoord. locatie voormalig Toerkoop Reisburo De Jong. 14 juli 2017

Rijsoord. locatie voormalig Toerkoop Reisburo De Jong. 14 juli 2017 Rijsoord locatie voormalig Toerkoop Reisburo De Jong 14 juli 2017 Rijsoord Locatie voormalig Toerkoop Reisburo De Jong Rijsoord, tot 1855 een zelfstandig dorp, is een bijzondere plek. Het dorp telt ruim

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan HERINVULLING LOCATIE ST. JOSEPHSCHOOL

beeldkwaliteitsplan HERINVULLING LOCATIE ST. JOSEPHSCHOOL beeldkwaliteitsplan HERINVULLING LOCATIE ST. JOSEPHSCHOOL INHOUD 1 inleiding 2 stedebouwkundige visie 3 beeldkwaliteit HERINVULLING LOCATIE ST. JOSEPHSCHOOL beeldkwaliteitsplan september 2016 Gemeente

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie

De Deventer Omgevingsvisie De Deventer Omgevingsvisie Hoe zien Diepenveen en Schalkhaar er straks uit? 28 mei 2019 1 Programma van vanavond Over Omgevingswet en Omgevingsvisie Een verhaal over Diepenveen en Schalkhaar Wat staat

Nadere informatie

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 1. Aanleiding De gemeenteraad van Heerenveen heeft op 30 november 2015 ingestemd met de vestiging van een azc voor 600 toekomstige bewoners

Nadere informatie

De Wederik. Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp

De Wederik. Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp De Wederik Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp Team stedenbouw Versie 10 april 2015 De Wederik Stedenbouwkundig plan (ontwerp) Inhoud 1. Inleiding 2. Bestaande situatie 3. Project

Nadere informatie

stadhouderspark vught Van kazerneterrein tot woonwijk tussen de bomen

stadhouderspark vught Van kazerneterrein tot woonwijk tussen de bomen stadhouderspark vught Van kazerneterrein tot woonwijk tussen de bomen Bestaande in te passen bomen en inmeting Stadhouderspark Van kazerneterrein tot woonwijk tussen de bomen Duizenden dienstplichtigen

Nadere informatie

3 exclusieve driekapwoningen type c

3 exclusieve driekapwoningen type c 3 exclusieve driekapwoningen type c De 3 drie-onder-een-kapwoningen aan de Van de Broekelaan liggen in feite midden tussen de reeds bestaande bouw. Qua uitstraling passen deze woningen dus perfect in het

Nadere informatie

Terugblik bewonersavond

Terugblik bewonersavond Februari 2014 PAGINA 1 In dit nummer Terugblik bewonersavond Nieuwbouw: Parkietstraat & Vinkenstraat Vogels voeren Aanleg Park Nieuwbouw Parkbuurt Terugblik bewonersavond Enthousiasme over de nieuwbouwplannen

Nadere informatie

ACHTER DE SLEUTEL 2 E PARTICIPATIEAVOND 19 FEBRUARI 2018

ACHTER DE SLEUTEL 2 E PARTICIPATIEAVOND 19 FEBRUARI 2018 ACHTER DE SLEUTEL 2 E PARTICIPATIEAVOND 19 FEBRUARI 2018 2 PROGRAMMA 2 E PARTICIPATIEAVOND ACHTER DE SLEUTEL 19 FEB. 2018 1. Opening / welkom 2. Introductie betrokken partijen - Wethouder Mathijs Kuijken

Nadere informatie

vrij zijn vrij wonen vrij leven creëer je eigen vrijheid

vrij zijn vrij wonen vrij leven creëer je eigen vrijheid vrij zijn vrij wonen vrij leven creëer je eigen vrijheid 1 2 bron: www.hamerenpark.nl 3 Een blik in de verte. Het raakt je hart. Ruimte om je heen en ruimte voor je plannen. Is dat wat je wilt? Het kan.

Nadere informatie

Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel)

Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel) Gespreksverslag Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel) Aanwezig namens - gemeente : Rick Dusée (projectleider)

Nadere informatie

Landschappelijke inrichting Het Geldersch Erf te Barneveld

Landschappelijke inrichting Het Geldersch Erf te Barneveld Landschappelijke inrichting Het Geldersch Erf te Barneveld 1 INHOUDSOPGAVE 1. Ligging projectgebied 2. Locatie projectgebied 3. Foto s huidige situatie 4. Bestemmingsplan binnen projectgebied 5. Vlekkenplan

Nadere informatie

Planstudie Linden Erven. Uffelte

Planstudie Linden Erven. Uffelte Planstudie Linden Erven Uffelte Nieuw dorps bouwplan De locatie in de omgeving. De locatie in het dorp. Uffelte Linden Erven - juni 2012 - la4sale Amsterdam 2 Inleiding 1 Woningbouwvereniging Actium heeft

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing

Landschappelijke inpassing Landschappelijke inpassing Kapelkestraat 70-70a Eijsden Vormgeving stad en land St. Stevenskerkhof 2 / Postbus 156 6500 AD NIJMEGEN Tel: 024-3 22 45 79 Fax: 024-3 24 12 40 Datum : 24 december 2015 Nummer:

Nadere informatie

HERONTWIKKELING MOLENWAL

HERONTWIKKELING MOLENWAL STARTNOTITIE HERONTWIKKELING MOLENWAL (VOORMALIGE BUSREMISE) Maart 2011 Gemeente Oudewater Sector REV 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 PLANGEBIED... 4 2.1 HET PLANGEBIED... 4 2.2 PROGRAMMA...

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker Lunteren mei 0 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 N Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 Inhoud Inleiding Stedenbouwkundige uitgangspunten Gebouwen

Nadere informatie

t 't Hoekske Omdat geluk in t Hoekske zit... 9 starterswoningen

t 't Hoekske Omdat geluk in t Hoekske zit... 9 starterswoningen t 't Hoekske Omdat geluk in t Hoekske zit... 9 starterswoningen 't Hoekske Omgeving 't Hoekske Aan de rand van het hart van Heusden, daar waar de straat t Hoekske en de lange Antoniusstraat samenkomen,

Nadere informatie

Ecowieck in Ewijk. In deze folder leest u meer over de Ecowieck in Ewijk.

Ecowieck in Ewijk. In deze folder leest u meer over de Ecowieck in Ewijk. Ecowieck in Ewijk Ten westen van Beuningen, in de wijk Keizershoeve in Ewijk komt een gloednieuwe wijk, de Ecowieck. Er is hier ruimte voor maximaal 71 woningen. In deze folder leest u meer over de Ecowieck

Nadere informatie

Ruimtelijke Uitgangspunten. ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal

Ruimtelijke Uitgangspunten. ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal Ruimtelijke Uitgangspunten ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal Ruimtelijke kenmerken situatie Woongebied jaren 70 Architectuur gevarieerd Vrijstaande huizen, ruime kavels Geschakelde

Nadere informatie

De Rietvelden 1.1 VLEUTERWEIDE (VLEUTEN)

De Rietvelden 1.1 VLEUTERWEIDE (VLEUTEN) De Rietvelden 1.1 VLEUTERWEIDE (VLEUTEN) Mattenbieslaan Dwergbieslaan Huurprijzen van 825,- tot 1025,- per maand De Rietvelden 1.1 te Vleuterweide (VLEUTEN) Leidsche Rijn Wonen in Leidsche Rijn Utrecht

Nadere informatie

t bouwhuis enschede Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug

t bouwhuis enschede Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug t bouwhuis enschede Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug Masterplan t Bouwhuis Masterplan geeft zorgterrein kwaliteiten van landgoed terug 1. landgoederen Zorgterrein t Bouwhuis

Nadere informatie

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Kaalslag en de boomhut Deze foto laat veel zien. Ten eerste de wil van bewoners om met elk stukje materiaal dat ze kunnen vinden een

Nadere informatie

Kavelpaspoort Bangert en Oosterpolder

Kavelpaspoort Bangert en Oosterpolder Kavelpaspoort Bangert en Oosterpolder Kavelpaspoort K21 Fase 4a Hoge Hemen hoorn.nl Bouw uw eigen huis Zonnig wonen In Bangert en Oosterpolder bouwt u uw eigen droomhuis op een zonnige kavel. U geniet

Nadere informatie

16 april 2007. Schetsdag Zwarte Hond Kristal project Loevesteinlaan II

16 april 2007. Schetsdag Zwarte Hond Kristal project Loevesteinlaan II 16 april 2007 Schetsdag Zwarte Hond Kristal project Loevesteinlaan II ? het stedenbouwkundig model dat integraal antwoord is op WONEN AAN HET ZUIDERPARK op basis van uitgangspunten van KRISTAL !? Ontwerp

Nadere informatie

stadhouderspark vught Van kazerneterrein tot woonwijk tussen de bomen

stadhouderspark vught Van kazerneterrein tot woonwijk tussen de bomen stadhouderspark vught Van kazerneterrein tot woonwijk tussen de bomen Bestaande in te passen bomen en inmeting Stadhouderspark Van kazerneterrein tot woonwijk tussen de bomen Duizenden dienstplichtigen

Nadere informatie

Concept. wonen in de kern. wonen rondom de kern

Concept. wonen in de kern. wonen rondom de kern Concept Fiet sr out e wonen in de kern wonen rondom de kern won en in het lint 16 Door te spelen met de richtingen en de hellingshoeken van de kappen ontstaat er een gevarieerd straatbeeld. Eenheid en

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing

Landschappelijke inpassing Landschappelijke inpassing Kapelkestraat 70-70a Eijsden Vormgeving stad en land St. Stevenskerkhof 2 / Postbus 156 6500 AD NIJMEGEN Tel: 024-3 22 45 79 Fax: 024-3 24 12 40 Datum : 9 oktober 2017 Nummer:

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Molehiem in Jirnsum. definitief

Beeldkwaliteitsplan. Molehiem in Jirnsum. definitief definitief Beeldkwaliteitsplan Molehiem in Jirnsum ------------ Buro Appelman ------------------------------------------------------------------------------------------------- tuin- & landschapsarchitectuur

Nadere informatie

Bosrandbuurt veld 6 DE BOSWACHTERIJ. Ontspannen wonen bij het bos

Bosrandbuurt veld 6 DE BOSWACHTERIJ. Ontspannen wonen bij het bos Bosrandbuurt veld 6 DE BOSWACHTERIJ Ontspannen wonen bij het bos welkom in de Boswachterij Huurhuizen Aankleedhuizen (koop) Het Erf Marie C urielaan Het Boswachters huis Toekomstmuziek! Straks loopt de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

PV-velden: kwantiteit met oog voor ruimtelijke kwaliteit

PV-velden: kwantiteit met oog voor ruimtelijke kwaliteit PV-velden: kwantiteit met oog voor ruimtelijke kwaliteit Erik Mol Duurzaamheidscoördinator gemeente Bronckhorst Solarpark De Kwekerij te Hengelo Gld. 18 november 2015 Solarpark De Kwekerij Aanleiding/randvoorwaarden:

Nadere informatie

Ambitiedocument MOB-complex

Ambitiedocument MOB-complex Ambitiedocument MOB-complex september 2013 Voorwoord Herontwikkeling MOB bijzonder project met unieke mogelijkheden Het Mobilisatiecomplex (MOB-complex) is een militair terrein gelegen aan de Nieuwe s-gravelandseweg

Nadere informatie

Uw tweede (t)huis in Brabant. voor 4, 6, 8, 10 of 12 personen

Uw tweede (t)huis in Brabant. voor 4, 6, 8, 10 of 12 personen Uw tweede (t)huis in Brabant voor 4, 6, 8, 10 of 12 personen Het genieten kan beginnen! Vakantiepark Duinlust start met de verkoop van villapark De Loonse Hoeve. Een luxe uitbreiding van ons park met 43

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Denekamp 't Pierik fase 2

Beeldkwaliteitsplan. Denekamp 't Pierik fase 2 Beeldkwaliteitsplan Denekamp 't Pierik fase 2 Govert Flinckstraat 31 - postbus 1158-8001 BD Zwolle 038-4216800 13 november 2008 2 Beeldkwaliteitsplan Denekamp t Pierik fase 2 1. Inleiding 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

vrij zijn vrij wonen vrij leven creëer je eigen vrijheid

vrij zijn vrij wonen vrij leven creëer je eigen vrijheid vrij zijn vrij wonen vrij leven creëer je eigen vrijheid 1 2 3 bos bos bos bos 0 5 10 20 Fokkerweg Een blik in de verte. Het raakt je hart. Ruimte om je heen en ruimte voor je plannen. Is dat wat je wilt?

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11 Gemeente Hof van Twente. 1 juni 2016 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat

Nadere informatie

Maak kennis met uw toekomstige buren! Voorspoedige verkoop De Beekse Bron. Start selectie aannemers en bouwpartners. De Beekse Bron Event.

Maak kennis met uw toekomstige buren! Voorspoedige verkoop De Beekse Bron. Start selectie aannemers en bouwpartners. De Beekse Bron Event. Nieuwsbrief De Beekse Bron Event. Maak kennis met uw toekomstige buren! Voorspoedige verkoop De Beekse Bron Een gevarieerde, aantrekkelijke en duurzame wijk Start selectie aannemers en bouwpartners Voorspoedig

Nadere informatie