VOOR EEN GOED RESULTAAT IS HET ABSOLUUT NOODZAKELIJK DEZE LEGINSTRUCTRIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VOOR EEN GOED RESULTAAT IS HET ABSOLUUT NOODZAKELIJK DEZE LEGINSTRUCTRIES NAUWKEURIG TE VOLGEN."

Transcriptie

1 VOOR EEN GOED RESULTAAT IS HET ABSOLUUT NOODZAKELIJK DEZE LEGINSTRUCTRIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. - 8h -% RH Cement <,% CM CaSo < 0,% CM De vloer werd vooraf gedroogd tot een optmaal houtvochtgehalte. Daarom moeten de vloerdelen n de gesloten verpakkng een paar dagen acclmatseren n de rumte waar de houten vloer utendeljk zal geplaatst worden. In de zomer s dt mnstens 8 uur en n de wnter s dt tot dagen. Op de maner kan de vloer zch aanpassen aan de plaatseljke omstandgheden. De optmale omstandgheden voor het leggen van je vloer s een temperatuur tussen en C en een relateve luchtvochtghed tussen en %. In geval van verljmng moet de bestaande vloerbekledng volledg verwjderd worden. Bj zwevende plaatsng moet bj dampdoorlatende vloerbekledng (tapjt, naadvlt, enz.) de bestaande vloerbekledng eerst verwjderd worden. Met dampdchte vloerbekledng (PVC, Lnoleum, enz.) moet de bestaande vloerbekledng net verwjderd worden. Gebruk bj zwevende plaatsng altjd een ondervloer. We raden u aan om een Quck-Step ondervloer te gebruken. PLANKENVLOER: Verwjder eerst de eventueel bestaande vloerbekledng. Er mogen geen tekenen van schmmel- en/of nsectenaantastngen aanwezg zjn. Zorg ervoor dat de bassvloer vlak s. Spjker loslggende delen vast. Inden uw plankenvloer op het geljkvloers lgt, leg dan eerst een plastekfole (Quck-Step Screen). Plaats herop een utvlakvloer (Quck-Step Softboard). Om het helemaal perfect te maken legt u best nog een Quck-Step ondervloer boven de Softboard om ook de oneff enheden tussen de Softboard platen te egalseren. Installeer de neuwe vloer dwars op de rchtng van de bestaande bassvloer. Het s noodzakeljk dat de kruprumte onder de plankenvloer voldoende geventleerd wordt. Verwjder eventuele obstakels en zorg voor voldoende ventlate (mnstens cm² totale ventlateopenngen per m² vloer). Het hout mag maxmaal 0% vocht bevatten. Als er vloerverwarmng of -koelng s, gelden bjkomende rchtljnen. Bezoek voor meer nformate. Een vers gegoten chape moet mnstens week utdrogen per cm dkte tot cm, en weken per cm dkte boven cm, bj voldoende ventlate. Een chape van cm bjvoorbeeld moet ten mnste 8 weken utdrogen. Voor chapes dkker dan cm, moet u her tot weken per cm bjrekenen. Het vochtgehalte moet mnder dan,% zjn bj cementgebonden chape (CM-methode) en 0,% bj een anhydret gebonden chape.

2 > mm m > mm 0 cm Zorg ervoor dat de ondergrond vlak s. Oneff enheden van meer dan mm over een lengte van m moeten utgevlakt worden. Hetzelfde geldt voor oneff enheden van meer dan mm over een lengte van 0 cm. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak, proper, stevg en droog s. 8 U kunt ervoor kezen om de parketvloer zwevend te plaatsen of volvlaks te verljmen op de ondergrond. U mag de panelen echter net vastnagelen of vastschroeven. De panelen kunnen eenvoudg n elkaar geklkt worden dankzj de ngeneuze vorm van de tand en de groef van het Unclc Multf t klksysteem, zodat verljmen n de verbndng overbodg s. Er kan enkel rechtstreeks geljmd worden op een chape de hervoor geschkt s (vlakhed, hechtng, barsten, enz.), n overeenstemmng met de algemeen erkende regels en voorschrften van het vak. De ondergrond moet voldoende droog, hard en homogeen zjn. De algemene legnstructes met betrekkng tot de Quck- Step Unclc Multf t parket zoals n dt document beschreven, zjn ook her geldg. Ook dezelfde voorberedende maatregelen denen genomen te worden (utzettngsvoegen, vloerverwarmng, enz.) 9 Een neuwe parketvloer kan ook op een oude tegelvloer geplaatst worden. Herbj wordt aangeraden om de parket zwevend te plaatsen en net te verljmen. 0 U heeft het standaard gereedschap om houten vloeren te plaatsen nodg: hamer, zaag (decoupeerzaag, handcrkelzaag, handzaag of afkortzaag), potlood, meetlnt, velghedsbrl en handschoenen. Daarnaast hebt u ook volgende accessores nodg: nstallatekt (trekjzer, afstandsblokjes en een voor Unclc geschkt stootblok), onderhoudsproducten, ondervloersysteem of parketljm en ljmkam. Als u ervoor kest om uw parketvloer te verljmen, raden wj u Quck- Step parketljm aan. Geleve steeds de nformate en aanwjzngen van de ljmfabrkant met betrekkng tot droogtjd, verbruk, ljmkam, e.a. op te volgen. Deze nstructes zjn steeds vermeld op de verpakkng van de ljm. Kest u voor een zwevende plaastng, gebruk dan een ondervloer de een stabele bass voor de vloer vormt, zoals de Quck-Step Unsound ondervloer. Het gebruk van accessores verschllend van Quck-Step accessores kan schade toebrengen aan de Quck-Step vloer. In dat geval s de door Quck-Step geboden garante net langer geldg. Daarom geven we u de raad om enkel Quck-Step accessores te gebruken de specaal ontworpen en getest zjn voor gebruk met Quck-Step vloerpanelen.

3 A A> cm A > cm A Controleer alle planken n optmale lchtomstandgheden (daglcht) voor en tjdens het plaatsen. Panelen met zchtbare gebreken mogen net geplaatst worden. Meet voor de start van de nstallate uw rumte. Voorze dat op het ende van de nstallate de laatste rj vloerpanelen mnstens cm breed s. Let er bj het leggen op dat de panelen voldoende gemengd worden, zodat er net te veel denteke, lchtere of donkere panelen bj elkaar lggen. Voor het vsueel mooste resultaat legt u best de panelen n de rchtng van de langste muur en parallel met de lchtnval. Controleer of oude muurplnten verwjderd kunnen worden. U kunt ook de plnten laten staan en de vloer afwerken met Quck-Step prof elen of de bestaande plnten afdekken met de Quck-Step afdekplnt. Controleer of de deuren nog open en dcht zullen kunnen na plaatsng van de vloer met ondervloer (voorze ten mnste + cm). Unclc Mutlf t panelen zjn net geschkt voor het gebruk n vochtge rumtes zoals badkamers en sauna s. U kunt kezen waar u de vloer begnt te plaatsen. Denk na over wat de eenvoudgste maner s om de vloer te plaatsen. We zullen het plaatsen demonstreren voor rechtshandgen, van lnks naar rechts. U kunt n de andere rchtng werken nden u dat wenst. Unclc Multf t s een revolutonar systeem voor het plaatsen van houten vloeren. De panelen kunnen eenvoudg n elkaar geklkt worden dankzj de ngeneuze vorm van de tand en groef. Unclc Multf t s unek omdat u de planken op dre verschllende maneren kunt plaatsen:. In elkaar klkken onder een hoek van 0-0. Op de korte kant naar beneden drukken. Horzontaal n elkaar schuven met de Unclc stootblok of trekjzer (handg n moeljke stuates). Inden u voor een geljmde plaatstng heeft gekozen, breng dan de ljm aan zoals de nstructes van de ljm beschrjven. Inden u voor een zwevende plaatsng gekozen heeft, nstalleert u eerst één rol ondervloer volgens breedte en naarmate u vordert met de plaatsng van de panelen. Het s absoluut noodzakeljk een egalserende ondervloer te gebruken om klene oneff enheden van de ondergrond volledg weg te werken. Ook moet n de meeste gevallen een dampremmende fole gebrukt worden tegen opstjgend vocht of condensate. U kunt meer nformate over Quck-Step ondervloeren en hoe ze te plaatsen vnden op de verpakkng van uw ondervloer of bj uw dealer.

4 0- mm Let erop dat n het geval van verljmen, het geljmde gedeelte zo weng mogeljk belopen wordt tjdens het leggen. Begn de eerste rj met een volledge plank. Zaag van het eerste paneel zowel de lange als de korte tand af. Plaats de plank met afgezaagde kanten tegen de muren. Plaats afstandsblokjes ut de nstallatekt tussen de plank en de muur. Dt zorgt ervoor dat uw utzettngsvoeg breed genoeg s: 0 tot mm. 8 Plaats het te monteren paneel met de korte kant tegen het eerste paneel. Druk het lchtjes met de korte kant naar beneden. De panelen zullen vanzelf n elkaar klkken. 9 Plaats het Unclc stootblok over de korte voeg tussen de panelen en sla voorzchtg totdat de panelen volledg op één ljn lggen. Zorg ervoor dat bede panelen vlak lggen op de bassvloer en dat u het stootblok plaatst zoals aangegeven op de f guur om beschadgngen te vermjden. 0 U moet de panelen natuurljk ook verzagen. Voor een nette zaagsnede moet u de bovenlaag van de plank naar onder houden bj een decoupeerzaag of handcrkelzaag en naar boven bj een handzaag of afkortzaag. Zorg ervoor dat de dwarsvoegen van panelen van twee opeenvolgende rjen noot op één ljn lggen. Zorg steeds voor een versprngng van mnstens cm.

5 mm 0- mm 0- mm 0- mm >8m >8m >m ONE ALL GLUE U moet de panelen natuurljk ook verzagen. Voor een nette zaagsnede moet u de bovenlaag van de plank naar onder houden bj een decoupeerzaag of handcrkelzaag en naar boven bj een handzaag of afkortzaag. Zorg ervoor dat de dwarsvoegen van panelen van twee opeenvolgende rjen noot op één ljn lggen. Zorg steeds voor een versprngng van mnstens cm. Waar het moeljk s om de de planken te leggen met het stootblok (bv. tegen de muur, n een hoek, de laatste rj, etc.), kunt u ze samentkken met het trekjzer en een hamer. Ga zo verder tot het ende van de rumte. Bj lengtes groter dan m en breedtes groter dan 8 m dent men een ntermedare utzettngsvoeg te voorzen. Het utzetten en nkrmpen s lnear, dus hoe groter de oppervlakte, hoe groter de spelng dent te zjn. Hout s het voornaamste bestanddeel van deze Quck-Step vloer. Omdat de vochtghed n de rumte kan varëren, bjvoorbeeld tussen zomer en wnter, s het noodzakeljk dat de vloer kan utzetten en nkrmpen. Zorg er daarom voor dat u een utzettngsvoeg vrjlaat van mnstens 0 tot mm aan elke kant van de vloer, rond buzen, dorpels en onder deuren. Hou er rekenng mee dat de vloer eventueel n één rchtng kan bewegen. Voorze n elk geval ook een utzettngsvoeg (bjvoorbeeld onder deuren) tussen de verschllende kamers. Deze utzettngsvoegen worden afgedcht met een prof el (bjvoorbeeld het Quck-Step Inczo prof el) dat aan de bassvloer bevestgd wordt. Verwjder alle afstandsblokjes. Installeer de plnten op de plastekfole de tegen de muur oploopt van onder de vloer. Bevestg de plnten noot aan de vloer. Zo kan de vloer onder de plnt utzetten en nkrmpen. Op plaatsen waar geen prof elen of plnten kunnen geplaatst worden, moet u de utzettngsvoeg opvullen met een elastsche pasta (Quck-Step Kt).

6 +0 mm 0- mm 0 - mm Zorg er bj het verzagen van de panelen voor dat de utzettngsvoeg onder de deurljst ten mnste 0 tot mm s. Als u het paneel net kunt optllen, gebruk dan een aangepast stootblok of trekjzer en hamer om de panelen n elkaar te tkken. Gebruk bj nstallate n vochtge rumten (zoals badkamers) steeds de Quck-Step Kt onder deurljsten. Zorg ervoor dat, n de rj waar zch een bus bevndt, de bus preces op de dwarse naad tussen twee panelen komt. Neem een boorhulpstuk met een dameter geljk aan de dameter van de bus + 0 mm. Klk de panelen n elkaar op de korte kant en boor de openng met centrum op de voeg van de twee panelen. Monteer nu de panelen op de vloer. Ga als volgt te werk:. Meet af waar de ledng moet komen. Hou rekenng met de utzettngsvoeg de u dent te laten. Neem een klokboor met een dameter de geljk s aan de dameter van de ledng 0 mm voor eventuele utzettng. Doorboor het paneel op de plaats waar de ledng moet komen. Verleng de borng naar de rand van het paneel toe. Plaats het paneel rond de ledng. Zaag ut een andere paneel een stuk dat zo preces mogeljk past en ljm dt vast met houtljm. Werk buzen af met Quck-Step rozetten of met een elastsche pasta (Quck-Step Kt) voor een perfecte afwerkng. Gebruk bj nstallate n vochtge rumten (zoals badkamers) steeds de Quck-Step Kt rond doorvoerkanalen, en plaats er eventueel een Quck-Step rozet bovenop. Waar het moeljk s om de de planken te leggen met het stootblok (bv. onder de radator), kunt u ze samentkken met het trekjzer en een hamer.

7 < mn type w H 0 8 Bj zwevende plaatsng kan u tjdens en onmddelljk na het monteren de vloer betreden en met de afwerkng begnnen. Bj geljmde plaatsng geleve steeds de nformate en aanwjzngen van de ljmfabrkant op te volgen met betrekkng tot droogtjd. Ook na het leggen zjn een temperatuur tussen 8 en 0 C en een relateve luchtvochtghed tussen en 0 % belangrjk voor een houten vloer. Tjden de wntermaanden s de lucht n de rumte gewoonljk erg droog. Daarom worden best luchtbevochtgers aan de radatoren geplaatst om een constante luchtvochtghed te bekomen. Voor grote rumtes zjn eerder elektrsche luchtbevochtgers nodg. In de zomer en de herfst, bj een hoge relateve luchtvochtghed, moet de rumte goed geventleerd worden. Droog onderhoud kan met een Quck-Step mcrovezeldoek of met een stofzuger. Zorg ervoor dat deze utgerust s met zachte welen en een specale parketborstel om krassen op uw vloer te vermjden. Gebruk noot een stoomrenger. Nat onderhoud s absoluut utgesloten. Voor lcht vochtg onderhoud raden we de Quck-Step onderhoudsproducten aan (ze nstructes bj deze producten). Bedenk dat het gebruk van andere schoonmaakproducten uw vloer kan beschadgen. Altjd onmddelljk droog nadwelen tot er geen vocht meer zchtbaar s op de vloer. Voor afgeschunde producten bevelen we ten zeerste droog schoonmaken aan. Bj onze geolede houten vloeren raden we aan om af en toe Quck-Step Ol Care te gebruken om te verkomen dat uw vloer er droog en dof gaat uzen. Met Quck-Step Ol Care herstelt u het oorspronkeljke uterljk van je vloer. Volg opneuw nauwgezet de nstructes de u op het product zelf terugvndt. Verwjder water onmddelljk. Bescherm meubel- en stoelpoten met deugdeljk vlt. Vermjd het nlopen van vul, water en zand door een aangepaste voetmat aan de deur te leggen. Gebruk (kantoor)stoelen en fauteuls met zachte welen Type W (EN 90), de geschkt zjn voor parket en/of gebruk een geschkte kantoormat. Versleep noot meubels over de vloer, maar tl deze op. 8 Zoals bj elk natuurproduct zal zonlcht kleurveranderngen veroorzaken aan het houtoppervlak.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING De vloer werd vooraf gedroogd tot een optimaal houtvochtgehalte. Daarom moeten de vloerdelen

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOOREREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid Leginstructies VOORAF Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. Het is belangrijk om, bij daglicht, alle panelen voor en tijdens de plaatsing te controleren

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. WWW..COM Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. LAGUNE De Quick Step Lagune vloer kan zowel in een gewone ruimte als in een badkamer gelegd worden.

Nadere informatie

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit Unilink leginstructies Algemeen Unilink is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze tand- en groefvorm kunnen de panelen eenvoudig

Nadere informatie

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden

Nadere informatie

NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden dankzij

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES Quick-Step Impressive / Impressive ULTRA NL

LEGINSTRUCTIES Quick-Step Impressive / Impressive ULTRA NL LEGINSTRUCTIES Quick-Step Impressive / Impressive ULTRA NL Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructies nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Laat de planken gedurende minstens

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. . VOORBEREIDING. PLAATSING. AFWERKING. ONDERHOUD PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. - 0-% RH 8h i www.quick-step.com

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING WWW.QUICK-STEP.COM Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT MET HYDROSEAL-TECHNOLOGIE

PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT MET HYDROSEAL-TECHNOLOGIE . VOORBEREIDING. PLAATSING. AFWERKING. ONDERHOUD PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT MET HYDROSEAL-TECHNOLOGIE VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIE UNICLIC X

LEGINSTRUCTIE UNICLIC X LEGINSTRUCTIE UNICLIC X 1) Algemeen Het Uniclic X systeem : het kliksysteem waarbij een beschadigd paneel midden in de vloer moeiteloos kan worden vervangen zonder de hele vloer te moeten opbreken. Uniclic

Nadere informatie

Voorbereiding 1 INFORMATIE OVER DE PLAATSING

Voorbereiding 1 INFORMATIE OVER DE PLAATSING Voorberedng 1 De houten vloerbekledng van Pergo wordt geleverd met nstructes n de vorm van afbeeldngen. De teksten onder de afbeeldngen geven utleg over een zwevende nstallate en zjn onderverdeeld n 3

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE

LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE 1) Algemeen Uniclic is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze vorm van tand en groef klikken de

Nadere informatie

WALL VERTICALE PLAASTING Montage van het systeem Onderstructuur Uitzettingsregels Afwerking

WALL VERTICALE PLAASTING Montage van het systeem Onderstructuur Uitzettingsregels Afwerking PLAATSING VERTICALE PLAASTING 3... Montage van het systeem 3... Onderstructuur 3..3. Utzettngsregels 3..4. Afwerkng 3/03/0 3.. Vertcale plaatsng 3... Montage van het systeem: Stap : De dragers Stap : Alumnum

Nadere informatie

Voorbereiding 1 INFORMATIE OVER DE PLAATSING

Voorbereiding 1 INFORMATIE OVER DE PLAATSING Voorberedng 1 De houten vloerbekledng van Pergo wordt geleverd met nstructes n de vorm van afbeeldngen. De teksten onder de afbeeldngen geven utleg over een zwevende nstallate en zjn onderverdeeld n 3

Nadere informatie

Voorbereiding INSTALLATION INFORMATION

Voorbereiding INSTALLATION INFORMATION Voorberedng 1 De vloeren van Pergo Domestc Elegance worden geleverd met nstructes n de vorm van llustrates. De teksten onder de llustrates geven utleg en zjn onderverdeeld n dre onderdelen: Voorberedng,

Nadere informatie

PLAATSING UNICLIC TEGELS

PLAATSING UNICLIC TEGELS PLAATSING UNICLIC TEGELS 1) ALGEMEEN UNICLIC is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze vorm van tand en groef klikken de panelen

Nadere informatie

Clock Radio AR180D GB 2 NL 12 FR 23 ES 34 DE 45 EL 55

Clock Radio AR180D GB 2 NL 12 FR 23 ES 34 DE 45 EL 55 Clock Rado AR180D User manual Gebruksaanwjzng Manuel de l utlsateur Manual de nstruccones Gebrauchsanletung Οδηγίες χρήσεως GB 2 NL 12 FR 23 ES 34 DE 45 EL 55 Inhoudsopgave 1. Velghed... 13 1.1 Beoogd

Nadere informatie

Toepassing: Codes. Hoofdstuk 3

Toepassing: Codes. Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 3 Toepassng: Codes Als toepassng van vectorrumten over endge lchamen kjken we naar foutenverbeterende codes. We benutten slechts elementare kenns van vectorrumten, en van de volgende functe.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Apex Dynamcs bv Churchlllaan 101 NL-5705 BK Helmond The Netherlands Tel. : +31 (0)492 509 995 Fax : +31 (0)492 509 997 E-mal : sales@apexdyna.nl Internet : www.apexdyna.nl Gebrukershandledng Planetare

Nadere informatie

Onderhoudsrichtlijnen

Onderhoudsrichtlijnen 1JB11OO1.",J~J1J1.' SA NT-GOSA N GLASS COMFORT Onderhoudsrchtljnen Profcat _--t*- WAT U heeft een beglazng gekozen van San-Goban. S DUBBELE BEGLAZNG? Dubbele beglazng SGGCLMALT / SGGCLMAPLUSbestaat ut

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding In deze handledng leest u hoe u de Ggaset PCI Card 54 op uw PC aanslut en een verbndng met een access pont tot stand brengt. Gedetalleerde nformate vndt u n de gebruksaanwjzng n elektronsche vorm op de

Nadere informatie

Hoveniers. Zie www.ctgb.nl, Bestrijdingsmiddelendatabank.

Hoveniers. Zie www.ctgb.nl, Bestrijdingsmiddelendatabank. Keuze van het mddel Hoveners # 1a OVER Keuze van het mddel VOOR Werkgever Sector Hoveners Geen net-toegelaten bestrjdngsmddel gebruken Gebruk een mddel dat s toegelaten n Nederland. Ze www.ctgb.nl, Bestrjdngsmddelendatabank.

Nadere informatie

Energiezuil met drie lege units, hoogte 491 mm Energiezuil met lichtelement en drie lege units, hoogte 769 mm

Energiezuil met drie lege units, hoogte 491 mm Energiezuil met lichtelement en drie lege units, hoogte 769 mm Montagehandledng Energezul met dre lege unts, hoogte 491 mm 1345 26/27/28 Energezul met lchtelement en dre lege unts, hoogte 769 mm 1349 26/27/28 Energezul met zes lege unts, hoogte 769 mm 1351 26/27/28

Nadere informatie

Automatic-schakelaar Komfort Gebruiksaanwijzing

Automatic-schakelaar Komfort Gebruiksaanwijzing opzetstuk Systeem 2000 Art. nr.: 0661 xx / 0671 xx Inhoudsopgave 1. Velghedsnstructes 2. Functe 2.1. Werkngsprncpe 2.2. Detecteveld verse met 1,10 m lens 2.3. Detecteveld verse met 2,20 m lens 3. Montage

Nadere informatie

MRT/RT MKT/KT. Wormwielreductoren. www.triston.nl

MRT/RT MKT/KT. Wormwielreductoren. www.triston.nl MRT/RT MKT/KT Wormwelreductoren www.trston.nl Het s tjd voor Trston! Natuurljk wlt u dat uw producteproces soepel verloopt. Trston helpt. Want met de wormwelreductoren van Trston kest u voor langdurge

Nadere informatie

D-light light alarm ARW100

D-light light alarm ARW100 D-lght lght alarm ARW100 User manual Gebruksaanwjzng Manuel de l utlsateur Manual de nstruccones Gebrauchsanletung Οδηγίες χρήσεως Brugsanvsnng GB 2 NL 14 FR 27 ES 40 DE 52 EL 65 DA 78 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Bij een invalshoek i =(15.0 ± 0.5) meet hij r =(9.5 ± 0.5). 100%-intervallen. Welke conclusie kan de onderzoeker trekken?

Bij een invalshoek i =(15.0 ± 0.5) meet hij r =(9.5 ± 0.5). 100%-intervallen. Welke conclusie kan de onderzoeker trekken? INLEIDING FYSISCH-EPERIMENTELE VAARDIGHEDEN (3A560) --003, 9.00-.00 UUR Dt tentamen bestaat ut 3 opgaven. Geef noot alleen maar het antwoord op een vraag, maar laat altjd zen hoe je tot dat antwoord gekomen

Nadere informatie

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. In de volgende tekst verwijst vinyl vloer(en) naar de vloeren van de collecties van Quick-Step Livyn Ambient Glue + en Balance Glue +. De merkaccessoires verwijzen naar de specifi eke vinyl accessoires

Nadere informatie

Afhaling. Afhaling van gefrankeerde zendingen 1. Collect & Send 2. ATH (Afhaling ten Huize) 3. Transport (Afhaling per vrachtwagen)

Afhaling. Afhaling van gefrankeerde zendingen 1. Collect & Send 2. ATH (Afhaling ten Huize) 3. Transport (Afhaling per vrachtwagen) Afhalng Afhalng van gefrankeerde zendngen 1. Collect & Send. ATH (Afhalng ten Huze) 3. Transport (Afhalng per vrachtwagen) Afhalng van ongefrankeerde zendngen (Collect & Stamp) 1. Maxmaal volume en gewcht.

Nadere informatie

Voorbereiding INSTALLATIE-INFORMATIE

Voorbereiding INSTALLATIE-INFORMATIE Voorberedng 1 Pergo-houtvloerdelen worden geleverd met nstructes n de vorm van llustrates. De teksten onder de llustrates geven utleg en hebben betrekkng op dre onderdelen: voorberedng, nstallate en rengngsnstructes.

Nadere informatie

Montagevoorschrift Montage op plat dak en aan de gevel van vlakke collector FKT-1

Montagevoorschrift Montage op plat dak en aan de gevel van vlakke collector FKT-1 Montagevoorschrft Montage op plat dak en aan de gevel van vlakke collector FKT- 630464.0-.SD 670 6 69 (006/04) SD Inhoudsopgave Algemeen.................................................. 3 Technsche gegevens........................................

Nadere informatie

HR92. 2. Korte beschrijving. 1. Leveringsomvang

HR92. 2. Korte beschrijving. 1. Leveringsomvang WAARSCHUWING Verstkkngsgevaar! ffhoud verpakkngsmateralen verwjderd van knderen.. Korte beschrjvng. Leverngsomvang In de verpakkng van de radatorthermostaat bevnden zch: HR9 Draadloze radatorthermostaat

Nadere informatie

TOTAALOPLOSSINGEN: ALLES UIT ÉÉN HAND

TOTAALOPLOSSINGEN: ALLES UIT ÉÉN HAND TOTAALOPLOSSINGEN: ALLES UIT ÉÉN HAND Utgebred productassortment met systemen voor magazjnen en bedrjven CATALOGUS 2009 Hoofdstuk D , voor optmale rumtebesparng Met de etagevloerconstructes van SSI SCHÄFER

Nadere informatie

Systeemhandleiding. GeniaHybrid

Systeemhandleiding. GeniaHybrid Systeemhandledng GenaHybrd INHOUDSOPGVE INLEIDING Systeemhandledng Productdocumentate jbehorende documenten Utleg van symbolen 4 Ingebrukname van het systeem 5 Garante op het systeem eschrjvng van het

Nadere informatie

Verslag Regeltechniek 2

Verslag Regeltechniek 2 Verslag Regeltechnek 2 Door: Arjan Koen en Bert Schultz Studenten Werktugbouw deeltjd Cohort 2004 Inhoudsogave Inledng blz. 3 2 Oen lus eerste-orde systeem blz. 4 3 Gesloten lus P-geregeld eerste orde

Nadere informatie

Systeemhandleiding. GeniaUniversal

Systeemhandleiding. GeniaUniversal Systeemhandledng GenaUnversal INHOUDSOPGVE INLEIDING Systeemhandledng Productdocumentate jbehorende documenten Utleg van symbolen 4 Ingebrukname van het systeem 5 Garante op het systeem eschrjvng van

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar:

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar: Installatie voorschriften Rigid Core XL Ga voor meer informatie naar: www.rigidcorexl.nl Voor u begint / Voorbereidingen: Lees alle instructies voor u start met de installatie. Bij een onjuiste installatie

Nadere informatie

Grote Synagoge. Sjoelgasse. Walter Süskindzaal. Snoge (Portugese Synagoge) Museumcafé (JHM) Auditorium (JHM)

Grote Synagoge. Sjoelgasse. Walter Süskindzaal. Snoge (Portugese Synagoge) Museumcafé (JHM) Auditorium (JHM) Zaalverhuur Bjzondere locates voor uw evenement Het Joods Hstorsch Museum heeft verschllende locates beschkbaar voor externe verhuur, elk met een egen functe en sfeer. Zo organseert u samen met het JHM

Nadere informatie

optimum glue Voorbereiding PLAATSINGSINFORMATIE Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen.

optimum glue Voorbereiding PLAATSINGSINFORMATIE Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen. Voorbereiding Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen. Bewaar en vervoer uw vinyl vloer altijd met zorg om vervormingen te voorkomen. Bewaar en vervoer

Nadere informatie

DETERGENTEN IN UW DAGELIJKS LEVEN

DETERGENTEN IN UW DAGELIJKS LEVEN Het etket van hushoudeljke detergenten beter begrjpen Vanaf 8 oktober 2005 zullen de etketten en verpakkngen van detergenten geledeljk aan meer nformate bevatten. WAT MOET U HIEROVER WETEN? De komende

Nadere informatie

VIP X1600. Netwerk-videoserver. Installatie- en bedieningshandleiding

VIP X1600. Netwerk-videoserver. Installatie- en bedieningshandleiding VIP X1600 Netwerk-vdeoserver nl Installate- en bedenngshandledng VIP X1600 Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Voorwoord 7 1.1 Over deze handledng 7 1.2 Conventes n deze handledng 7 1.3 Gebruksdoel 7 1.4

Nadere informatie

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Bewaar en vervoer Quick-Step Livyn altijd met

Nadere informatie

Clockradio/CD-player

Clockradio/CD-player Clockrado/CD-player ARC120 User manual Gebruksaanwjzng Manuel de l utlsateur Manual de nstruccones Gebrauchsanletung Οδηγίες χρήσεως GB 2 NL 15 FR 29 ES 43 DE 57 EL 71 Inhoudsopgave 1. Velghed... 16 1.1

Nadere informatie

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef)

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Januari 2017 www.cotap.nl Inhoudsopgave Voorbereiding... 3 Wat heeft u nodig... 3 Opslag en acclimatiseren... 3 Controle

Nadere informatie

Installatiehandleiding. ModuZone Z20

Installatiehandleiding. ModuZone Z20 Installatehandledng ModuZone Z20 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1 Installatehandledng...2 1.1 Productdocumentate...2 1.2 Utleg van symbolen...2 2 Beschrjvng van het apparaat...2 2.1 Hydraulsch schema...2 3 Velghedsvoorschrften

Nadere informatie

Montage instructies Terrasoverkapping

Montage instructies Terrasoverkapping Montage nstructes Terrasoverkappng V1.0 Lees voordat u begnt met de montage deze handledng aandachtg door! Randvoorwaarden Voor een correct montage denen de volgende randvoorwaarden n acht te worden genomen.

Nadere informatie

Installatiehandleiding. ExaMaster

Installatiehandleiding. ExaMaster Installatehandledng ExaMaster INHOUDSOPGAVE INLEIDING Installatehandledng.... Productdocumentate.... Bjbehorende documenten.... Utleg van symbolen... Beschrjvng van het apparaat.... Wetteljke verplchtngen....

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core Tile

Installatie voorschriften Rigid Core Tile Installatie voorschriften Rigid Core Tile Bedankt dat u voor ons product heeft gekozen. Als u uw nieuwe vloer zorgvuldig installeert en verzorgt, zal die er jaren perfect uitzien. Lees alle instructies

Nadere informatie

Montagevoorschrift Vlakke collector FKT-1 voor montage op dak

Montagevoorschrift Vlakke collector FKT-1 voor montage op dak Montagevoorschrft Vlakke collector FKT- voor montage op dak 60966.0-.SD 670 6 60 (006/0) SD Inhoudsopgave Algemeen.................................................. Technsche gegevens........................................

Nadere informatie

1. VOORBEREIDING 2. PLAATSING 3. AFWERKING 4. ONDERHOUD

1. VOORBEREIDING 2. PLAATSING 3. AFWERKING 4. ONDERHOUD In de volgende tekst verwijst/verwijzen "vinyl vloer(en)" naar de vloeren uit de vinyl collecties van Quick-Step Livyn voor een gelijmde plaatsing. De "merkaccessoires" verwijzen naar de specifieke Livyn

Nadere informatie

Variantie-analyse (ANOVA)

Variantie-analyse (ANOVA) Statstek voor Informatekunde, 2006 Les 6 Varante-analyse (ANOVA) Met de χ 2 -toetsen zjn we nagegaan of verschllende steekproeven bj dezelfde verdelng horen. Vaak komt men echter ook de vraag tegen of

Nadere informatie

Energiezuil met vier lege units, hoogte mm Energiezuil met lichtelement en drie lege units, hoogte mm

Energiezuil met vier lege units, hoogte mm Energiezuil met lichtelement en drie lege units, hoogte mm Montagehandledng Energezul met ver lege unts, hoogte 1.400 mm 1354 26/27/28 Energezul met lchtelement en dre lege unts, hoogte 1.600 mm 1353 26/27/28 Energezul met zes lege unts, hoogte 1.600 mm 1355 26/27/28

Nadere informatie

INLEIDING FYSISCH-EXPERIMENTELE VAARDIGHEDEN (3A560) , UUR

INLEIDING FYSISCH-EXPERIMENTELE VAARDIGHEDEN (3A560) , UUR INLEIDING FYSISCH-EPERIMENTELE VAARDIGHEDEN (3A560) 4-11-003, 9.00-1.00 UUR Dt tentamen bestaat ut opgaven. Geef noot alleen maar het antwoord op een vraag, maar laat altjd zen hoe je tot dat antwoord

Nadere informatie

Avaya T3 telefoons aangesloten op Integral 5 Conferentieruimte instellen en gebruiken Aanvulling bij de gebruiksaanwijzing

Avaya T3 telefoons aangesloten op Integral 5 Conferentieruimte instellen en gebruiken Aanvulling bij de gebruiksaanwijzing Avaya T3 telefoons aangesloten op Integral 5 Conferenterumte nstellen en gebruken Aanvullng bj de gebruksaanwjzng Issue 1 Integral 5 Software Release 2.6 September 2009 Conferenterumte gebruken Conferenterumte

Nadere informatie

Installatie instructies

Installatie instructies 1/5 Installatie instructies Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

SuperCoat. Door lucht aangedreven Airless sproeier Trykluftdreven Airless Sprayer Luftdriven Airless-sprutmaskin

SuperCoat. Door lucht aangedreven Airless sproeier Trykluftdreven Airless Sprayer Luftdriven Airless-sprutmaskin NL DK S Gebruksaanwjzng Drftsvejlednng... p. 6 Bruksanvsnng... p. 5 SuperCoat Door lucht aangedreven Arless sproeer Trykluftdreven Arless Sprayer Luftdrven Arless-sprutmaskn Models: 0556730W 0556745W 0556940W

Nadere informatie

Uitgeest 28 Mei 2013. Geachte Voorzitter en Commissieleden

Uitgeest 28 Mei 2013. Geachte Voorzitter en Commissieleden Utgeest 28 Me 203 Geachte Voorztter en Commsseleden Vanwege neuwe ontwkkelngen n verband met het verwjderen van de scootmobelen ut het atrum van De Slmp wl k dt n de GGZ-vergaderng nogmaals onder uw aandacht

Nadere informatie

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER 0 mm 0 mm www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max

Nadere informatie

Handleiding trilplaat 15kN

Handleiding trilplaat 15kN Handledng trlplaat 15kN 1. INLEIDING Deze gebruksaanwjzng bevat nformate en werkwjzen voor een velg gebruk en onderhoud van dt model. Voor uw egen velghed en het beschermen tegen verwondngen moet U

Nadere informatie

PVC click I4F clicksysteem Leginstructie

PVC click I4F clicksysteem Leginstructie PVC click I4F clicksysteem Leginstructie Inhoud PVC click I4F clicksysteem... 3 Installatievoorwaarden... 3 Voorbereiding... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Verwerking...

Nadere informatie

Ambiant PVC click Leginstructie

Ambiant PVC click Leginstructie Ambiant PVC click Leginstructie www.cotap.nl Inhoudsopgave Ambiant PVC click... 3 Installatievoorwaarden... 3 Voorbereiding... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren

Nadere informatie

tesa professionele producten voor de vakman

tesa professionele producten voor de vakman tesa professonele producten voor de vakman Professonele oplossngen voor bouw, renovate en decoratewerk ASSORTIMENT Kleven s ons vak. Extreme omstandgheden tesa 4600 Xtreme Condtons Beplesterngstapes voor

Nadere informatie

Een levensloopregeling voor software

Een levensloopregeling voor software Een levensloopregelng voor Neuwe benaderng - en nformatebevelgng De gebruker van een nformatesysteem streeft naar contnuïtet. De ongestoorde werkng van s hervoor essenteel. Maar wat weet de gebruker van

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES MASSIEF

LEGINSTRUCTIES MASSIEF LEGINSTRUCTIES MASSIEF Het leggen van een mooie parketvloer valt of staat met de ondergrond. Parket kan worden gelegd op zowel een betonnen als houten ondergrond. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak, schoon,

Nadere informatie

QUICK STEP INCIZO PROFIEL

QUICK STEP INCIZO PROFIEL QUICK STEP INCIZO PROFIEL Bestelcode Foto Afmetingen Verpakkingshoeveelheid QSINCP(-)MD215 13 mm x 48 mm x 215 cm 1 (mesje + rail inbegrepen) Productomschrijving Het profiel met Incizo technologie biedt

Nadere informatie

De nieuwe kijk op gezond en duurzaam

De nieuwe kijk op gezond en duurzaam Ecoheat Holland BV De neuwe kjk op gezond en duurzaam tot 70 % besparen op verwarmen uw energerekenng De deale warmtebron De zon s de natuurljke warmtebron van onze aarde en daarom de bass van ver- De

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien deze instructies

Nadere informatie

ART. Analoge thermostaat met dagprogramma. Installatie instructies en gebruiksaanwijzing

ART. Analoge thermostaat met dagprogramma. Installatie instructies en gebruiksaanwijzing Installate nstructes en gebruksaanwjzng ART Analoge thermostaat met dagprogramma WOLF GmbH Postfach 1380 D-84048 Manburg Tel. +49-8751/74-0 www.wolf-heztechnk.de Art.nr.: 3061624_201509 Wjzgngen voorbehouden

Nadere informatie

Floorlife Parket Leginstructie

Floorlife Parket Leginstructie Floorlife Parket Leginstructie Versie 1.0 www.cotap.nl Inhoudsopgave Parket... 3 Installatievoorwaarden... 3 Voorbereiding... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren

Nadere informatie

5.1 Elektrische stroom en spanning

5.1 Elektrische stroom en spanning 5. Elektrsche stroom en spannng Opgave a lleen elektronen kunnen zch verplaatsen en net de postef geladen kern. Omdat de ladng van emer postef s, s hj negatef geladen elektronen kwjtgeraakt. Je erekent

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES. Introductie. Algemeen. Voor de plaatsing

LEGINSTRUCTIES. Introductie. Algemeen. Voor de plaatsing LEGINSTRUCTIES (Te lezen vóór uitvoering) Introductie Gefeliciteerd met uw nieuwe COREtec vloer van USFloors! COREtec is een revolutionaire vloer waar u jaren plezier aan zult beleven. Maar eerst raden

Nadere informatie

Integere programmering voor cyclische personeelsplanning

Integere programmering voor cyclische personeelsplanning UNIVERSITEIT GENT FACULTEIT ECONOMIE EN BEDRIJFSKUNDE ACADEMIEJAAR 2011 2012 Integere programmerng voor cyclsche personeelsplannng Masterproef voorgedragen tot het bekomen van de graad van Master of Scence

Nadere informatie

Duratec Control. Gebruikershandleiding bij versie 1.0.0.0

Duratec Control. Gebruikershandleiding bij versie 1.0.0.0 Duratec Control Gebrukershandledng bj verse 1.0.0.0 De Duratec-vakspecalst Stempel Verse: 30-7-2014 2014 by Duratec Vergssngen en technsche wjzgngen voorbehouden Fabrkant Duratec, een merk van Vectron

Nadere informatie

Leginstructies voor zwevende Fold-Down

Leginstructies voor zwevende Fold-Down VOORBEREIDING VAN ONDERVLOEREN VOOR Wicanders ZWEVENDE VLOEREN Wicanders zwevende vloeren kunnen gelegd worden in de meeste ruimten van woonhuizen en commerciële gebouwen, met uitzondering van badkamers,

Nadere informatie

Waardeoverdracht. Uw opgebouwde pensioen meenemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder

Waardeoverdracht. Uw opgebouwde pensioen meenemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder Waardeoverdracht Uw opgebouwde pensoen meenemen naar uw neuwe pensoenutvoerder In deze brochure 3 4 5 6 Gefelcteerd! Een neuwe baan Wel of net kezen voor waardeoverdracht? Vergeljk de regelngen Hoe waardevast

Nadere informatie

donkerstraat samen de stad ontwerpen Masterplan Leieboorden park cafe parel

donkerstraat samen de stad ontwerpen Masterplan Leieboorden park cafe parel Masterplan Leeboorden Dt paneel maakt deel ut Menen. De wandelng neemt u n het plan voor gemaakt deze wandelng s te verkrjgen n het stadhus waar u ook het overzchtsplan assen van het masterplan n het groot

Nadere informatie

Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH

Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH Pagina 1 van 6 Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH Dit heb je nodig voor jouw project! Materialen Gereedschap Laminaat Dampremmende folie Aluminium afdichtband Ondervloer Overgang- en afsluitprofielen

Nadere informatie

Middenkaderfunctionaris bouw & infra (Netwerkschool)

Middenkaderfunctionaris bouw & infra (Netwerkschool) Mddenkaderfunctonars bouw & nfra (Netwerkschool) MBO College voor Bouw, Infra & Intereur Door ondernemend te zjn krjg k meer verantwoordeljkhed. 2013-2014 BOL Nveau 4 Thorbeckelaan 184 Almelo Crebo: 22012

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL

Installatie voorschriften Rigid Core XL Installatie voorschriften Rigid Core XL Bedankt dat u voor ons product heeft gekozen. Als u uw nieuwe vloer zorgvuldig installeert en verzorgt, zal die er jaren perfect uitzien. Lees alle instructies voor

Nadere informatie

Gaswandketel Bosch VRC

Gaswandketel Bosch VRC Installatevoorschrft Gaswandketel Bosch VRC BOSCH 6 7201 610 823-00.1O BOSCH 25 VRC BOSCH 29 VRC OSW Inhoud Inhoud Voor uw velghed 3 Verklarng symbolen 3 1 Toestelbeschrjvng algemeen 4 1.1 EG-conformtetsverklarng

Nadere informatie

10 zijn ingesloten binnen, het gesloten koelsysteem. Indien evenwel

10 zijn ingesloten binnen, het gesloten koelsysteem. Indien evenwel OCTROOIRAAD / NEDERLAND Ter nzage gelegde Octrooaanvrage Nr. 7 3 1 3 1 8 1 Int. CL, G 21 f 9/00. Indeflngsdatum: 25 septmeber 1973» Datum van ternzageleggng: aprl 1974. 15 uur 45 mn» De herna volgende

Nadere informatie

Statica in een notendop

Statica in een notendop Statca n een notendop Systematsche Probleem Analyse (SPA) 1. Gegevens: Lees de vraag goed door. Maak een schematsche tekenng van het probleem. 2. Gevraagd: Schrjf puntsgewjs alle dngen op waar naar gevraagd

Nadere informatie

Gemeentefonds verevent minder dan gedacht

Gemeentefonds verevent minder dan gedacht Gemeentefonds verevent mnder dan gedacht Maarten A. Allers Drecteur COELO en unverstar hoofddocent aan de Rjksunverstet Gronngen De rjksutkerng aan gemeenten wordt verdeeld op bass van utgangspunten de

Nadere informatie

Toelichting advies gemeenteraad bij aanvraag aanwijzing als lokale publieke media-instelling

Toelichting advies gemeenteraad bij aanvraag aanwijzing als lokale publieke media-instelling B000012403 25 ĩ O Toelchtng adves gemeenteraad bj aanvraag aanwjzng als lokale publeke meda-nstellng Ì...Ï 1. Algemeen De wetgever heeft gekozen voor een s ys teem waarbj per gemeente, voor de termjn van

Nadere informatie

TITLE OF DOCUMENT (18 pt Arial) Index. Cilinder Afsluiters. Technical Manual. Inleiding, veiligheid en waarschuwingspictogrammen. Productbeschrijving

TITLE OF DOCUMENT (18 pt Arial) Index. Cilinder Afsluiters. Technical Manual. Inleiding, veiligheid en waarschuwingspictogrammen. Productbeschrijving TITLE OF DOCUMENT (18 pt Aral) Clnder Afsluters Index Techncal Manual Deel 1 Inledng, velghed en waarschuwngspctogrammen Deel 2 Productbeschrjvng Deel 3 Werkngsprncpe Deel 4 Onderhoudsnstructes Deel 5

Nadere informatie

Click & Lock Installatie Instructies

Click & Lock Installatie Instructies Click & Lock Installatie Instructies Ons Click & Lock vloerensysteem is ontworpen om geinstalleerd te worden zonder en met het gebruik van lijm. De vloerdelen kunnen eenvoudig samengeklikt worden, met

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

porsche design mobile navigation ß9611

porsche design mobile navigation ß9611 porsche desgn moble navgaton ß9611 [ NL ] Inhoudsopgave 1 Inledng ------------------------------------------------------------------------------------------------ 151 1.1 Over dt handboek -----------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Installatie- en onderhoudshandleiding. Voor de installateur. Installatie- en onderhoudshandleiding. ecotec plus VHR

Installatie- en onderhoudshandleiding. Voor de installateur. Installatie- en onderhoudshandleiding. ecotec plus VHR Installate- en onderhoudshandledng Voor de nstallateur Installate- en onderhoudshandledng ecotec plus VHR NL Inhoudsopgave Inhoudsopgave Aanwjzngen bj de documentate...4. Bewaren van de documenten...4.

Nadere informatie

innerhousing by innerarchitecture for TBI-WOONlab gevels voor lekkereigenwoonhuis

innerhousing by innerarchitecture for TBI-WOONlab gevels voor lekkereigenwoonhuis nnerhousng by nnerarchtecture for TBI-WOONlab gevels voor lekkereigenwoonhus 0 10 25 nnerhousng by nnerarchtecture Mensen wllen een buurt waar ze prettg kunnen wonen. Een buurt waarn een rjk woongevoel

Nadere informatie

Websites beoordeel je zo!

Websites beoordeel je zo! Webstes beoordeel je zo! Iedereen kan van alles op nternet zetten. Je kunt dus net zomaar alle nformate de je tegenkomt geloven. Hoe weet je of een webste goede nformate geeft en dus betrouwbaar s? Dat

Nadere informatie

InfoTerminal Touch Gebruiksaanwijzing

InfoTerminal Touch Gebruiksaanwijzing Gebruksaanwjzng Art. nr.: 2071 xx 1. Velghedsnstructes Inbouw en montage van elektrsche apparaten mogen utslutend gescheden door een landeljk erkend nstallatebedrjf. Daarbj de geldende ongevallen preventevoorschrften

Nadere informatie

Clockradio AR105. User manual Gebruiksaanwijzing Manuel de l utilisateur Manual de instrucciones Gebrauchsanleitung Οδηγίες χρήσεως Brugsanvisning

Clockradio AR105. User manual Gebruiksaanwijzing Manuel de l utilisateur Manual de instrucciones Gebrauchsanleitung Οδηγίες χρήσεως Brugsanvisning Clockrado AR105 User manual Gebruksaanwjzng Manuel de l utlsateur Manual de nstruccones Gebrauchsanletung Οδηγίες χρήσεως Brugsanvsnng GB 2 NL 11 FR 20 ES 29 DE 38 EL 47 DA 56 Inhoudsopgave 1. Velghed...

Nadere informatie

3.7.3 Welke meetinstrumenten zijn geschikt voor het vastleggen van motorische vaardigheden?

3.7.3 Welke meetinstrumenten zijn geschikt voor het vastleggen van motorische vaardigheden? 3. Dagnostek 3.7. Hoe meet je verbeterng of verslechterng n het dageljks functoneren met betrekkng tot de mobltet (ztten, staan, lopen, verplaatsen) bj CP? 3.7.3 Welke meetnstrumenten zjn geschkt voor

Nadere informatie

Collect & Send Collect & Stamp

Collect & Send Collect & Stamp Afhalng Collect & Send 1 1. Afhalng van gefrankeerde zendngen (Collect & Send) 2 2. Afhalng ten Huze (ATH) 5 3. Afhalng ten Huze per vrachtwagen (Transport) 6 Collect & Stamp 7 1. Maxmaal volume en gewcht

Nadere informatie

MEERJAREN OPBRENGSTEN VO 2013 TOELICHTING

MEERJAREN OPBRENGSTEN VO 2013 TOELICHTING MEERJAREN OPBRENGSTEN VO 2013 TOELICHTING Utrecht, me 2013 INHOUD 1 Algemeen 5 2 Het opbrengstenoordeel 7 3 Rendement onderbouw 8 4 Van 3e leerjaar naar dploma (rendement bovenbouw) 11 5 Gemddeld CE-cjfer

Nadere informatie