Click & Lock Installatie Instructies

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Click & Lock Installatie Instructies"

Transcriptie

1 Click & Lock Installatie Instructies Ons Click & Lock vloerensysteem is ontworpen om geinstalleerd te worden zonder en met het gebruik van lijm. De vloerdelen kunnen eenvoudig samengeklikt worden, met de ingenieuze vorm van het systeem. Eén van volgende 2 installatie methodes kan gebruikt worden: Methode A: Hoekmethode o Positioneer het te installeren paneel met een hoek van 20 à 30 graden ten opzichte van het reeds geinstalleerde paneel. o Beweeg het paneel zachtjes op en neer terwijl je zacht voorwaartse druk uitoefent. De panelen zullen automatisch in elkaar klikken. Je kan zowel de tong in de groef klikken als de groef in de tong, echter het eerste is het meest eenvoudige. Methode B: Vlakmethode o De panelen kunnen ook in elkaar getikt worden zonder ze in een hoek te tillen. Hiervoor heb je echter wel een speciale tikhamer/stootblok nodig. De planken mogen nooit met één enkele tik bevestigd worden, wel met enkele zachtere tikken om schade te vermijden. De tikhamer ook steeds horizontaal evenwijdig houden met de grond. o Gebruik deze methode enkel wanneer je de hoekmethode niet kan gebruiken. Gebruik steeds de hoekmethode indien mogelijk. Installatie richtlijnen Deze richtlijnen zijn suggestief en bedoeld om onze klanten te helpen bij het installeren van hun vloer. Voor een professionele aanpak raden we u aan een specialist te raadplegen of beroep te doen op onze installatie service. Inspecteer eerst al uw vloerdelen vooraleer je met de installatie begint. Garantie en klachten worden niet gedekt nadat materiaal met zichtbare schade werd geinstalleerd.

2 Verzeker jezelf ervan dat het correcte product werd geleverd (soort, kleur, maat, hoeveelheid, ) Bamboe is een natuurproduct. Variaties in kleur en korrel zijn mogelijk als ook vlekvariatie. Voorzie 5 à 10 % meer vloerdelen dan de opgemeten hoeveelheid ter compensatie van gezaagde vloerdelen en verlies. Bamboo Projects is niet verantwoordelijk voor schade die voortkomt uit een foutieve installatie. Als de vloerdelen onaanvaardbare mankementen vertonen, contacteer ons dan onmiddellijk. Elk vloerdeel dat werd geinstalleerd wordt beschouwd als zijnde aanvaard door de eigenaar/installateur. Richtlijnen vóór installatie Het Click & Lock systeem kan gelijmd of zwevend geplaatst worden. Bij de zwevende installatie kan de vloer betreden worden tijdens en meteen na de installatie. Je kan kiezen waar je begint. Bekijk vooraf wat het meest eenvoudig is. Mix vloerdelen uit verschillende paketten. Kleurvariaties zijn mogelijk. Zo voorkomt u dat u begint met lichtere planken en eindigt met donkere. Controleer de vloerdelen in het daglicht om eventuele mankementen vast te stellen. De vloer moet geinstalleerd worden onder de juiste omstandigheden: o C o % vochtigheidsgraad Laat telkens minstens 1cm (meer bij grotere ruimtes) open tussen vloerdelen en muur, zodanig dat de vloer ruimte heeft om uit te zetten bij variaties in temperatuur en luchtvochtigheid. In grote kamers (+6m) dient om de 6 meter een extra dilatatievoeg opengelaten te worden. Deze worden dan verborgen door middel van een lijst Zorg ervoor dat de uiteinden van twee naburige planken niet naast elkaar vallen. Laat ze schranken met minstens 15cm. Planning en omgeving Het gebouw waarin de vloer wordt geinstalleerd, dient volledig afgesloten te zijn. Alle deuren en ramen moeten volledig functioneel zijn. Alle materialen die gebruikt werden (cement, pleisterwerk, ) dienen afgewerkt en volledig uitgedroogd te zijn. Het HVAC-systeem dient operationeel te zijn ten laatste 10 dagen voor de aanvang van de installatie. De kamertemperatuur moet 18 à 20 C zijn De luchtvochtigheid dient tussen de 40 en 60 % te liggen het hele jaar door

3 Bamboe is een natuurproduct. Voorgaande voorwaarden dienen gerespecteerd te worden opdat de vloer niet overmatig uitzet of inkrimpt, met mogelijke schade als gevolg. Zet de vloerdelen uit vooraleer ze te installeren. Zo krijgen ze de kans te acclimatiseren aan de omgeving. Doe dit minstens 72 uur voor de aanvang van de installatie. Vier dagen wordt sterk aangeraden. Houdt de vochtigheidsgraad en temperatuur nauwgezet in de gaten gedurende de installatie. Doe regelmatig metingen. Gebruik het juiste meetmateriaal! Gereedschap voor het installeren van de vloer Voor het beste resultaat is het essentieel dat je de installatie instructies exact opvolgt. Naast het gewone gereedschap voor het installeren van een vloer (rubberen zachte hamer, zaag, potlood, meetlint, ) heb je ook het volgende nodig: Trekstang Spacers (minstens 1 cm) Speciale tikhamer/stootblok Zacht kleverige schilders tape Vloeronderhoudsproducten Dampremmende folie Het zal hoogstwaarschijnlijk nodig zijn panelen door te zagen tijdens de installatie. Gebruik hiervoor een fijn getande zaag van hoge kwaliteit. Als u een decoupeerzaag of een circelvormige handzaag gebruikt, leg dan de slijtlaag van de vloer naar beneden. Als u een gewone handzaag, tafelcircelzaag of afkortzaag gebruikt, leg dan de slijtlaag naar boven. Maak gebruik van schilders tape of iets gelijkaardigs om de kans op hoeksplinters te reduceren. Schuur de snijkant af met 180 tot 220 korrel schuurpapier voor een glad resultaat. De kamer voorbereiden Controleer dat deuren nog kunnen openen en sluiten voordat de vloer wordt geinstalleerd. Laat een ruimte van minstens 1cm. Gebruik hiervoor een vloerstuk. Wees er zeker van dat de ondergrond vlak, proper en droog is. Elke oneffenheid van meer dan 0.15cm over een lengte van 1m moet worden genivelleerd. Gebruik hiervoor een egalisatiemiddel. Losse plaatsen in houten ondergrond moeten ook vermeden worden. Om piepen van de ondergrond te vermijden, nagel of vijs je deze vast elke 15cm langs de aansluitingen. De ondergrond moet minstens 1.5cm tot 2cm dik zijn. Controleer de bouwverordening voor alle zekerheid.

4 Betonnen ondergronden moeten gecontrolleerd en gemeten worden met een betonvochtigheidsmeter langs elke buitenmuur en verscheidene keren in het midden door een gekwalificeerd persoon. Het beton moet ook uitgehard zijn gedurende minstens 45 dagen. Contacteer de firma die de beton heeft gegoten voor alle zekerheid betreffende de uithardingstijd van het beton. Het verschil in vochtigheidsgraad tussen ondergrond en vloer mag niet groter zijn dan 2 %. Vochtigheidsgraad van de ondergrond mag niet meer zijn dan 10 %. Indien dit toch het geval mocht zijn, moet dit eerst rechtgezet worden. Bij betonnen vloeren moet de dampremmende folie steeds tot de buitenzijde reiken, zodat vocht niet kan binnenkomen. Begin de installatie niet vooraleer u er zeker van bent dat de betonnen ondergrond droog is en droog blijft. Gebruik steeds dampremmende folie! Beginnen met de installatie Open verschillende pakken met vloerdelen en wissel steeds af bij het leggen van de vloer voor de beste kleurverdeling. Betonnen ondergrond - nieuw o De ondergrond moet proper en vrij van puin zijn, alsook vlak (niet meer dan 0.5cm verschil binnen een straal van 3m). o Elke oneffenheid van meer dan 0.15cm over een lengte van 1m moet worden genivelleerd. Dit zorgt ervoor dat de vloer een vastere basis heeft en voorkomt beweging of holle geluiden wanneer er op wordt gelopen. o Rol de dampremmende folie af tot 5cm op de muur vooraleer hem af te snijden Betonnen ondergrond gerenoveerd o De ondergrond moet proper en vrij van puin zijn, alsook vlak (niet meer dan 0.5cm verschil binnen een straal van 3m). o Elke oneffenheid van meer dan 0.15cm over een lengte van 1m moet worden genivelleerd. Dit zorgt ervoor dat de vloer een vastere basis heeft en voorkomt beweging of holle geluiden wanneer er op wordt gelopen. o Verwijder alle muurvoeten, plinten en deurbehuizingen. Deze kunnen na de installatie terug aangebracht worden. o Verwijder alle oude vloerbedekkingen (tapijt, vilt, ) o Verzegelde vloerbedekkingen (PVC, linoleum, VCT, ) hoeven niet verwijderd te worden als ze nog in goede staat zijn, zonder losse stukken. o Rol de dampremmende folie af tot 5cm op de muur vooraleer hem af te snijden Dit zal later bedekt worden door plinten.

5 Houten ondergrond o De ondergrond moet proper en vrij van puin zijn, alsook vlak (niet meer dan 0.5cm verschil binnen een straal van 3m). o Elke oneffenheid van meer dan 0.15cm over een lengte van 1m moet worden genivelleerd. Dit zorgt ervoor dat de vloer een vastere basis heeft en voorkomt beweging of holle geluiden wanneer er op wordt gelopen. o Verwijder alle muurvoeten, plinten en deurbehuizingen. Deze kunnen na de installatie terug aangebracht worden. o Verwijder alle oude vloerbedekkingen (tapijt, vilt, ) o Zorg ervoor dat de ondergrond stabiel is. Nagel alle losse stukken vast en nivelleer daar waar nodig. o Installeer de planken loodrecht op de richting van de ondergrond o Zorg ervoor dat de kruipruimte onder de ondergrond voldoende geventileerd is. Installeren van de vloerdelen Begin de eerste rij met een volledige plank. Zaag eerst de tong eraf (zie 3B) Plaats de plank met de afgezaagde zijde tegen de muur. Plaats spacers tussen de planken en de muur. Dit verzekerd dat de dilatatievoeg wijd genoeg is (minstens 1cm) (zie 3C) Het diagram op de volgende pagina wijst waar de planken samengeklikt worden door één van de twee eerder vermelde methodes. Volg dit stramien nauwgezet.

6 Op plaatsen waar het te moeilijk is om de planken te installeren met een tikhamer/stootblok, kan je de trekstang gebruiken met een hamer (zie 5A 5B 5C op volgende pagina)

7 Er moet steeds een dilatatievoeg vrijgelaten worden tussen de planken en de muur. Hou dit in gedachten als je de laatste rij planken zaagt. Obstructies tijdens het installeren Bij rijen waar zich een pijp of een andere obstructie bevindt, zorg je ervoor dat de obstructie exact gelijk valt in lijn met de korte kant van 2 planken. Neem een boor met dezelfde diameter als de obstructie + 1cm voor expansie. Klik de planken samen langs de korte zijde en boor een holte in het midden van de verbinding tussen de 2 planken. Nu kan je de planken installeren (zie 6A 6B 6C) Afwerking Verwijder alle spacers Installeer de plinten op de muur over de dampwerende folie. Nooit hechten aan de vloer zelf!! Zo kan de vloer uitzetten en inkrimpen onder de plint (zie 8A) Voor de afwerking rond pijpen kan je een rozet of vochtvrij breeuwwerk gebruiken, alsook daar waar geen plinten kunnen geplaatst worden.

8 Stralingswarmte installaties Als u de vloer wilt plaatsen over een vloerverwarmingssysteem, neemt u best contact op met de leverancier daarvan. Plaatsing over electrische vloerverwarming is niet gegarandeerd. De enige vorm van vloerverwarming die geschikt is om parket over te leggen is een hydraulisch systeem. Deze systemen moeten temperatuursensors bevatten in de vloer en thermostaten hebben die de watertemperatuur kunnen regelen. Installatie van vloeren in gebouwen of multi-level complexen waar de watertemperatuur niet apart per ruimte kan geregeld worden, zijn niet gegarandeerd. Vóór en tijdens de installatie over vloerverwarming moeten vochtigheidstests uitgevoerd worden door een gekwalificeerd persoon. De temperatuur van de ondergrond mag nooit 28 C overschrijden op eender welke locatie. De thermostaat stand moet steeds binnen de 8 C van de normale operationele stand blijven en mag nooit uitgezet worden. Overmatige warmte, snelle opwarming en falen om de vochtigheidsgraad tussen de 40 en 60 % te houden, kan resulteren in scheuren, bulten en andere vormen van schade aan de vloer. Lichte scheurtjes, vooral aan de uiteinden van de planken, zijn te verwachten bij stralingswarmte installaties en is dus geen productfalen. Beton moet voldoende uitgehard en gedroogd zijn vóór installatie. Het hydraulische systeem zou dan in werking moeten worden gesteld met een output van 2/3 van het maximum gedurende minstens 2 weken. Zo hebben de vochtigheidsgraden tussen de ondergrond, de vloer en de relatieve vochtigheid de kans om zich gelijk te stellen. Dit geld voor elk tijdstip van het jaar. Vier dagen voor de start van de installatie zet je de thermostaat op 18 C. Zoals altijd moet de vochtigheidsgraad van de omgeving tussen de 40 en 60 % standhouden. Het kan zijn dat u gebruik moet maken van een luchtbevochtiger/ontvochtiger, zeker over vloerverwarmingssystemen. Als de luchtvochtigheid buiten dit bereik valt, verliest u elke garantie. 48 uur na het voltooien van de installatie, verhoogt u de temperatuur van het verwarmingssysteem zachtjes naar zijn voorkeurstemperatuur over een periode van 5 dagen.

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit Unilink leginstructies Algemeen Unilink is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze tand- en groefvorm kunnen de panelen eenvoudig

Nadere informatie

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid Leginstructies VOORAF Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. Het is belangrijk om, bij daglicht, alle panelen voor en tijdens de plaatsing te controleren

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOOREREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. WWW..COM Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. LAGUNE De Quick Step Lagune vloer kan zowel in een gewone ruimte als in een badkamer gelegd worden.

Nadere informatie

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden

Nadere informatie

PVC click I4F clicksysteem Leginstructie

PVC click I4F clicksysteem Leginstructie PVC click I4F clicksysteem Leginstructie Inhoud PVC click I4F clicksysteem... 3 Installatievoorwaarden... 3 Voorbereiding... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Verwerking...

Nadere informatie

NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden dankzij

Nadere informatie

Leginstructies voor zwevende Fold-Down

Leginstructies voor zwevende Fold-Down VOORBEREIDING VAN ONDERVLOEREN VOOR Wicanders ZWEVENDE VLOEREN Wicanders zwevende vloeren kunnen gelegd worden in de meeste ruimten van woonhuizen en commerciële gebouwen, met uitzondering van badkamers,

Nadere informatie

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef)

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Januari 2017 www.cotap.nl Inhoudsopgave Voorbereiding... 3 Wat heeft u nodig... 3 Opslag en acclimatiseren... 3 Controle

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar:

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar: Installatie voorschriften Rigid Core XL Ga voor meer informatie naar: www.rigidcorexl.nl Voor u begint / Voorbereidingen: Lees alle instructies voor u start met de installatie. Bij een onjuiste installatie

Nadere informatie

Ambiant PVC click Leginstructie

Ambiant PVC click Leginstructie Ambiant PVC click Leginstructie www.cotap.nl Inhoudsopgave Ambiant PVC click... 3 Installatievoorwaarden... 3 Voorbereiding... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

PVC visgraat click Leginstructie

PVC visgraat click Leginstructie PVC visgraat click Leginstructie PVC visgraat click Voor het plaatsen van een mooie pvc vloer dient deze leginstructie te worden opgevolgd. Wanneer van de instructie wordt afgeweken vervalt de garantie.

Nadere informatie

Installatie instructies

Installatie instructies 1/5 Installatie instructies Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

Floorlife Parket Leginstructie

Floorlife Parket Leginstructie Floorlife Parket Leginstructie Versie 1.0 www.cotap.nl Inhoudsopgave Parket... 3 Installatievoorwaarden... 3 Voorbereiding... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core Tile

Installatie voorschriften Rigid Core Tile Installatie voorschriften Rigid Core Tile Bedankt dat u voor ons product heeft gekozen. Als u uw nieuwe vloer zorgvuldig installeert en verzorgt, zal die er jaren perfect uitzien. Lees alle instructies

Nadere informatie

BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN.

BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN. BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN. De kamertemperatuur moet minimaal 18 o C zijn voor en tijdens het leggen. De

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER 0 mm 0 mm www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien deze instructies

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken u voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen u nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien

Nadere informatie

PVC click Leginstructie

PVC click Leginstructie PVC click Leginstructie Inhoudsopgave PVC click... 3 Installatievoorwaarden... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren van het PVC... 4 Acclimatiseren... 4 Installatie

Nadere informatie

Floorlife Visgraat Parket Leginstructie

Floorlife Visgraat Parket Leginstructie Floorlife Visgraat Parket Leginstructie Versie 1.0 www.cotap.nl Inhoudsopgave Visgraat parket... 3 Installatievoorwaarden... 3 Gereedschap... 3 Voorbereiding... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming...

Nadere informatie

PVC click Leginstructie

PVC click Leginstructie PVC click Leginstructie www.cotap.nl Inhoudsopgave Installatievoorwaarden... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Verwerking... 4 Controleren van het PVC... 4 Acclimatiseren...

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING De vloer werd vooraf gedroogd tot een optimaal houtvochtgehalte. Daarom moeten de vloerdelen

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIE UNICLIC X

LEGINSTRUCTIE UNICLIC X LEGINSTRUCTIE UNICLIC X 1) Algemeen Het Uniclic X systeem : het kliksysteem waarbij een beschadigd paneel midden in de vloer moeiteloos kan worden vervangen zonder de hele vloer te moeten opbreken. Uniclic

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. . VOORBEREIDING. PLAATSING. AFWERKING. ONDERHOUD PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. - 0-% RH 8h i www.quick-step.com

Nadere informatie

Marmoleum click. Välinge Innovation kliksysteem. Wigsysteem

Marmoleum click. Välinge Innovation kliksysteem. Wigsysteem Marmoleum click Marmoleum click heeft een toplaag van Marmoleum op een basis van HDF. De onderzijde is voorzien van kurk. De panelen zijn voorzien van een Välinge Innovation kliksysteem, wat gebaseerd

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE

LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE 1) Algemeen Uniclic is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze vorm van tand en groef klikken de

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL

Installatie voorschriften Rigid Core XL Installatie voorschriften Rigid Core XL Bedankt dat u voor ons product heeft gekozen. Als u uw nieuwe vloer zorgvuldig installeert en verzorgt, zal die er jaren perfect uitzien. Lees alle instructies voor

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien deze instructies

Nadere informatie

Leginstructies voor Hydrocork PressFit

Leginstructies voor Hydrocork PressFit ALGEMENE INFORMATIE Lees de volgende instructies zorgvuldig door voordat u met leggen begint. Het Hydrocork click systeem is ontwikkeld om door middel van verticale druk (van boven naar beneden) een verbinding

Nadere informatie

Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid. BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com. Discover this product

Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid. BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com. Discover this product Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com Discover this product (1/4) 1. Inleiding PureLoc is een LVT vloer ontworpen voor residentieel

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES Quick-Step Impressive / Impressive ULTRA NL

LEGINSTRUCTIES Quick-Step Impressive / Impressive ULTRA NL LEGINSTRUCTIES Quick-Step Impressive / Impressive ULTRA NL Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructies nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Laat de planken gedurende minstens

Nadere informatie

1. VOORBEREIDING 2. PLAATSING 3. AFWERKING 4. ONDERHOUD

1. VOORBEREIDING 2. PLAATSING 3. AFWERKING 4. ONDERHOUD In de volgende tekst verwijst/verwijzen "vinyl vloer(en)" naar de vloeren uit de vinyl collecties van Quick-Step Livyn voor een gelijmde plaatsing. De "merkaccessoires" verwijzen naar de specifieke Livyn

Nadere informatie

optimum glue Voorbereiding PLAATSINGSINFORMATIE Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen.

optimum glue Voorbereiding PLAATSINGSINFORMATIE Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen. Voorbereiding Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen. Bewaar en vervoer uw vinyl vloer altijd met zorg om vervormingen te voorkomen. Bewaar en vervoer

Nadere informatie

Installatierichtlijnen voor IVC tapijttegels

Installatierichtlijnen voor IVC tapijttegels Installatierichtlijnen voor IVC tapijttegels Vóór installatie Visuele controle Controleer altijd het product vóór de installatie. Op elke doos wordt de kwaliteit, kleur en lotnummer vermeld (zie voorbeeld

Nadere informatie

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat KOOPHULP VLOEREN laminaat GOED OM TE WETEN IKEA vloeren kunnen op bestaande vloeren worden gelegd met uitzondering van hoogpolige vaste vloerbedekking. Gebruik bij het leggen van een vloer altijd een NIVÅ

Nadere informatie

Ambiant PVC dryback Leginstructie

Ambiant PVC dryback Leginstructie Ambiant PVC dryback Leginstructie Versie 1.0 www.cotap.nl Inhoudsopgave Ambiant PVC dryback... 3 Installatievoorwaarden... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren

Nadere informatie

Zorg ervoor dat de kamertemperatuur tussen de is

Zorg ervoor dat de kamertemperatuur tussen de is Plaatsen van je klik vinylvloer ( WPC/PVC ) Swanflor vinylvloeren zijn gemakkelijk te plaatsen door het kliksysteem Hieronder enkele tips: Stap 1 : voorbereiding Reinig je ondervloer grondig, zorg dat

Nadere informatie

HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN

HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN 1. ALGEMENE INFORMATIE Alle Haute Couture vast tapijt moeten worden geplaatst door een professionele installateur/plaatser.

Nadere informatie

ARSTYL WALL PANELS STONE

ARSTYL WALL PANELS STONE ARSTYL WALL PANELS STONE Montage handleiding Architecture & Design 2-3 Montage handleiding BENODIGD MATERIAAL Schuurpapier korrel 150 of fijner Ontstoffer/ spons Waterpas Meetlat en potlood Nagelklemmen

Nadere informatie

Zelf zwevend parket of laminaat leggen. Parket De voorbereidingen Zwevend parket leggen Kwaliteitseisen

Zelf zwevend parket of laminaat leggen. Parket De voorbereidingen Zwevend parket leggen Kwaliteitseisen Zelf zwevend parket of laminaat leggen Parket De voorbereidingen Zwevend parket leggen Kwaliteitseisen Zelf zwevend parket of laminaat leggen 2 3 Het interieur van de woning verfraaien, wie doet dat niet

Nadere informatie

Laat de planken 72 uur in gesloten verpakking acclimatiseren in de kamer waar u ze wenst te plaatsen. Leg ze horizontaal en vlak neer.

Laat de planken 72 uur in gesloten verpakking acclimatiseren in de kamer waar u ze wenst te plaatsen. Leg ze horizontaal en vlak neer. Voor plaatsing Aanpassing deuren Laat de planken 72 uur in gesloten verpakking acclimatiseren in de kamer waar u ze wenst te plaatsen. Leg ze horizontaal en vlak neer. Controleer met de hoogte van uw eventuele

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Zelf uw woning aanpassen PARKET/LAMINAAT OF BETIMMERING

Zelf uw woning aanpassen PARKET/LAMINAAT OF BETIMMERING Zelf uw woning aanpassen PARKET/LAMINAAT OF BETIMMERING Wilt u uw woning verfraaien door parket/laminaat aan te leggen of een houten betimmering (niet in de keuken) aan te brengen tegen een muur of tegen

Nadere informatie

Parket- of tegelvloer

Parket- of tegelvloer Kluswijzer voor het leggen van een parket- of tegelvloer Een harde vloer van parket of tegels c.q. plavuizen aanleggen is behalve fraai ook duurzaam. Parket Er bestaan drie soorten parket:: lamelparket,

Nadere informatie

click NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond

click NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond NL Plaatsingsinstructies Algemeen click 1. Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Compatibiliteit van panelen aangekocht in afzonderlijke bestellingen, kan niet

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT MET HYDROSEAL-TECHNOLOGIE

PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT MET HYDROSEAL-TECHNOLOGIE . VOORBEREIDING. PLAATSING. AFWERKING. ONDERHOUD PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT MET HYDROSEAL-TECHNOLOGIE VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

Nadere informatie

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. In de volgende tekst verwijst vinyl vloer(en) naar de vloeren van de collecties van Quick-Step Livyn Ambient Glue + en Balance Glue +. De merkaccessoires verwijzen naar de specifi eke vinyl accessoires

Nadere informatie

[303] DRY-BACK CREATION 30 / CREATION 55 / CREATION 70

[303] DRY-BACK CREATION 30 / CREATION 55 / CREATION 70 [0] DRY-BACK CREATION 0 / CREATION 55 / CREATION 70 Vóór het leggen moet u de vloerbedekking inspecteren op eventuele visuele gebreken. In het geval van gebreken breng GERFLOR Benelux hiervan op de hoogte.

Nadere informatie

PLAATSING UNICLIC TEGELS

PLAATSING UNICLIC TEGELS PLAATSING UNICLIC TEGELS 1) ALGEMEEN UNICLIC is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze vorm van tand en groef klikken de panelen

Nadere informatie

optimum Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION

optimum Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION 1 Pergo Optimum-kleefvloeren worden geleverd met instructies in de vorm van afbeeldingen. De teksten onder die afbeeldingen geven meer uitleg en hebben betrekking op drie verschillende onderdelen:, Installatie

Nadere informatie

Algemene richtlijnen voor het installeren

Algemene richtlijnen voor het installeren Algemene richtlijnen voor het installeren Algemene richtlijnen voor het installeren voor PhoneStar op de vloer en de volgende soorten vloerbedekking. Actuele versie zie www.wolf-bavaria.com 1. Algemene

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien

Nadere informatie

Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH

Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH Pagina 1 van 6 Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH Dit heb je nodig voor jouw project! Materialen Gereedschap Laminaat Dampremmende folie Aluminium afdichtband Ondervloer Overgang- en afsluitprofielen

Nadere informatie

Sanifun INSTALLATIE. SPAPANEL profielen worden geleverd in een lengte van 2.45 m, het voegprofiel wordt geleverd in een lengte van 2.70 m.

Sanifun INSTALLATIE. SPAPANEL profielen worden geleverd in een lengte van 2.45 m, het voegprofiel wordt geleverd in een lengte van 2.70 m. INSTALLATIE Dit is een installatiehandleiding voor de montage van SPAPANEL aan wanden, tegels, pleisterwerk, spaanplaat of beton. Een aparte handleiding is beschikbaar voor de montage van SPAPANEL douchepakketten.

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie april 2015 Gerflor Benelux Pagina 1 van 6 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE FINFLOOR OAK

TECHNISCHE FICHE FINFLOOR OAK Artikel nummer : 136234 Artikel naam : IMVINYLWHI TECHNISCHE FICHE FINFLOOR OAK PLAATSING Lees de plaatsingsinstructies zorgvuldig door. De garantie vervalt als de instructies niet precies worden opgevolgd.

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES. Introductie. Algemeen. Voor de plaatsing

LEGINSTRUCTIES. Introductie. Algemeen. Voor de plaatsing LEGINSTRUCTIES (Te lezen vóór uitvoering) Introductie Gefeliciteerd met uw nieuwe COREtec vloer van USFloors! COREtec is een revolutionaire vloer waar u jaren plezier aan zult beleven. Maar eerst raden

Nadere informatie

Is er een maximumbreedte of dikte voor de vloerplanken? Kies het juiste verwarmingssysteem

Is er een maximumbreedte of dikte voor de vloerplanken? Kies het juiste verwarmingssysteem Een Lalegno meerlagenparket is door zijn opbouw en samenstelling beter geschikt voor gebruik met vloerverwarming dan massief parket. Een parketvloer opgebouwd uit twee of meer lagen is immers stabieler

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES MASSIEF

LEGINSTRUCTIES MASSIEF LEGINSTRUCTIES MASSIEF Het leggen van een mooie parketvloer valt of staat met de ondergrond. Parket kan worden gelegd op zowel een betonnen als houten ondergrond. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak, schoon,

Nadere informatie

ARSTYL WALL TILES. Montage handleiding. walltiles.arstyl.com

ARSTYL WALL TILES. Montage handleiding. walltiles.arstyl.com ARSTYL WALL TILES Montage handleiding walltiles.arstyl.com 2 VORMGEVING VOL AFWISSELING ARSTYL WALL TILES maken creative wanden vol afwisseling mogelijk. CORAL Het model Coral kan naar wens gecombineerd

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES KLIKVLOEREN IN KURK

LEGINSTRUCTIES KLIKVLOEREN IN KURK LEGINSTRUCTIES KLIKVLOEREN IN KURK Bewaar de kliktegels (en de materialen) in omstandigheden (temperatuur en relatieve luchtvochtigheid) die niet te fel verschillen van de omstandigheden in de ruimte waarin

Nadere informatie

INSTALLATIEGIDS EASYCLICK SYSTEEM

INSTALLATIEGIDS EASYCLICK SYSTEEM INSTALLATIEGIDS EASYCLICK SYSTEEM BENELUX BY HEDITEX B.V. 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2-3 Technische gegevens... 4 Case A: EasyClick systeem installatie op kleine ophogers... 4-7 Case B: EasyClick systeem

Nadere informatie

glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond

glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond NL Plaatsingsinstructies Algemeen glue 1. We raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Compatibiliteit van panelen aangekocht in afzonderlijke bestellingen, kan niet gegarandeerd

Nadere informatie

Parket / laminaat. Nummer 15

Parket / laminaat. Nummer 15 Nummer 15 Art.nr. 910201 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u rekening mee moet houden als u parket gaat leggen. We beginnen met de voorbereiding: het kiezen van de juiste ondervloer en het

Nadere informatie

ARSTYL WALL PANELS. Montage handleiding. Architecture & Design

ARSTYL WALL PANELS. Montage handleiding. Architecture & Design ARSYL ALL PANELS Montage handleiding Architecture & Design 2-3 arstyl wall panels ARSYL ALL PANELS DOMINO 38 mm 4 stuks ARSYL ALL PANELS ICON 45 mm 3 stuks ARSYL ALL PANELS LIQUID 28,5 mm 6 stuks ARSYL

Nadere informatie

Installatie van de fiberon planken

Installatie van de fiberon planken Installatie van de fiberon planken www.fiberdeck.fr Installatievoorschriften Vóór de installatie 1. Vóór het leggen moeten de planken op een donkere, droge plaats opgeslagen worden. Gebruik ondoorzichtige,

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING WWW.QUICK-STEP.COM Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij

Nadere informatie

STAP 1. Legschema STAP 2

STAP 1. Legschema STAP 2 1 Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig Tussenwand plaatsen of verwijderen U wilt een extra kamer creëren? Of juist van twee kamers één kamer maken? Dan is het plaatsen c.q. verwijderen van een niet dragende tussenwand een oplossing. Houd er

Nadere informatie

voor de montage van ter Hürne vloerlamellen

voor de montage van ter Hürne vloerlamellen Vereisten aan de ondergrond belangrijke aanwijzingen voor de montage van ter Hürne vloerlamellen Neemt U aub. ook de afzonderlijke gegevens voor het volledige verlijmen van de producten in acht. Deze zijn

Nadere informatie

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Bewaar en vervoer Quick-Step Livyn altijd met

Nadere informatie

Ambiant PVC visgraat dryback Leginstructie

Ambiant PVC visgraat dryback Leginstructie Ambiant PVC visgraat dryback Leginstructie Versie 1.0 www.cotap.nl Inhoudsopgave Ambiant PVC visgraat dryback... 3 Installatievoorwaarden... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming...

Nadere informatie

235 Parketnadenlijm. Product. Volumes. Eigenschappen

235 Parketnadenlijm. Product. Volumes. Eigenschappen Product Snel afbindende, gebruiksklare nadenlijm met hoge kleefkracht op PVAc-basis voor het verlijmen van vlottend parket, zowel in hout als in laminaat, ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals keukens

Nadere informatie

5 gouden regels. PLAATSINGSINFORMATIE premium click optimum click. Plaats uw vloer bij een temperatuur tussen 18 en 30 C.

5 gouden regels. PLAATSINGSINFORMATIE premium click optimum click. Plaats uw vloer bij een temperatuur tussen 18 en 30 C. 5 gouden regels Plaats uw vloer bij een temperatuur tussen 18 en 30. 48h Pergo vinyl moet acclimatiseren in de ruimte waar de planken geplaatst zullen worden. De planken moeten gedurende minstens 48 uur

Nadere informatie

Estillon bv P.O. box 121 NL 6600 AC WIJCHEN Tel: +31 (0) Website:

Estillon bv P.O. box 121 NL 6600 AC WIJCHEN Tel: +31 (0) Website: Smartfloor, de ideale ondervloer voor installatie van PVC stroken/lamellen, zwevend vinyl, tapijt en tapijt/vinyltegels! Smartfloor is een revolutionair ondervloersysteem speciaal bestemd voor de installatie

Nadere informatie

premium Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION

premium Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION Voorbereiding 1 Pergo Premium-klikvloeren worden geleverd met instructies in de vorm van afbeeldingen. De teksten onder die afbeeldingen geven meer uitleg en hebben betrekking op drie verschillende onderdelen:

Nadere informatie

DOE HET ZELF KURKVLOER LEGGEN

DOE HET ZELF KURKVLOER LEGGEN 1 DOE HET ZELF KURKVLOER LEGGEN AANPASSINGEN Aanpassingen aan uw woning, gericht op prettiger wonen moedigen wij aan. Er zijn diverse aanpassingen die u zo aan kunt pakken zonder ook maar iemand te hoeven

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIE

INSTALLATIE INSTRUCTIE Vóór het leggen moet u de vloerbedekking inspecteren op eventuele visuele gebreken. In het geval van gebreken breng GERFLOR Benelux hiervan op de hoogte. Wacht met het verwerken van het product, zolang

Nadere informatie

INSTALLATIE. SPAPANEL profielen worden geleverd in een lengte van 2.45 m, het voegprofiel wordt geleverd in een lengte van 2.70 m.

INSTALLATIE. SPAPANEL profielen worden geleverd in een lengte van 2.45 m, het voegprofiel wordt geleverd in een lengte van 2.70 m. INSTALLATIE Dit is een installatiehandleiding voor de montage van SPAPANEL aan wanden, tegels, pleisterwerk, spaanplaat of beton. Een aparte handleiding is beschikbaar voor de montage van SPAPANEL douchepakketten.

Nadere informatie

Veel voorkomende gebreken of aandachtspunten betreffende de ondervloer zijn:

Veel voorkomende gebreken of aandachtspunten betreffende de ondervloer zijn: Verwerkingsadvies verlijmde mflor designvloeren. De controle en het voorbehandelen van de ondergrond De controle De ondervloer dient blijvend droog, vlak en schoon te zijn, zoals omschreven in DIN 18365.

Nadere informatie

Handleiding Comfort Mat

Handleiding Comfort Mat Handleiding Comfort Mat Het toppunt van comfort. Het toppunt van eenvoud. Elektrische vloerverwarming Inleiding In deze handleiding van de elektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u

Nadere informatie

Betonkabel Vloerverwarming

Betonkabel Vloerverwarming Überschrift beperkte Installatiehandleiding Warmup Betonkabel Vloerverwarming BELANGRIJK: Lees eerst deze handleiding alvorens u uw verwarming gaat installeren. Foutieve installatie kan de verwarming beschadigen

Nadere informatie

STAP 1 VOORBEREIDING. Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek.

STAP 1 VOORBEREIDING. Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek. 1 STAP 1 VOORBEREIDING Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek. Organiseer de materialen. Breng ze naar de juiste plaats, en maak

Nadere informatie

QUICK STEP INCIZO PROFIEL

QUICK STEP INCIZO PROFIEL QUICK STEP INCIZO PROFIEL Bestelcode Foto Afmetingen Verpakkingshoeveelheid QSINCP(-)MD215 13 mm x 48 mm x 215 cm 1 (mesje + rail inbegrepen) Productomschrijving Het profiel met Incizo technologie biedt

Nadere informatie

Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie

Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie 1 Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

Installatievoorschriften

Installatievoorschriften Installatievoorschriften Bestudeer deze instructies aanachtig voor aanvang van de installatiewerk-zaamheden! Deze E-Heat vloerverwarmingsfolie dient aangesloten te worden op 230V. Installatie dient te

Nadere informatie

Installatieinstructies

Installatieinstructies Installatieinstructies Algemeen Zorg ervoor dat u de instructies aandachtig leest en begrijpt alvorens met de installatie te beginnen. Simfofit moet steeds gebruikt worden met een gipskartonplaat van minstens

Nadere informatie

Thomsit PVC-lijmen en Drytack tapes. Het complete antwoord voor al uw PVC-vloeren, van basic tot design

Thomsit PVC-lijmen en Drytack tapes. Het complete antwoord voor al uw PVC-vloeren, van basic tot design Thomsit PVC-lijmen en Drytack tapes Het complete antwoord voor al uw PVC-vloeren, van basic tot design Ervaar de optimale verwerking van PVC-design vloerbedekking met droge en natte lijmproducten van Thomsit

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE OMHEINING

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE OMHEINING 1 PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE OMHEINING Aangezien de Duofuse houtcomposiet omheining duurzamer is dan houten of betonnen omheiningen, is een correcte plaatsing noodzakelijk om jarenlang te kunnen genieten

Nadere informatie

Portfolio: Wesley Hennipman Bedrijf: BRN Parket Ijsselstein

Portfolio: Wesley Hennipman Bedrijf: BRN Parket Ijsselstein Portfolio: Wesley Hennipman Bedrijf: BRN Parket Ijsselstein Inhoudsopgaven Portfolio Wesley Hennipman De visgraat vloer blz.: 3-6 Voorbereiding van het leggen van een vloer - betonnen ondergrond blz.:

Nadere informatie

iq Collectie Natural, Megalit, Eminent, Granit, Optima

iq Collectie Natural, Megalit, Eminent, Granit, Optima Leginstructies iq Collectie Natural, Megalit, Eminent, Granit, Optima Jan 2017 VOORWAARDEN EN EISEN De ondergrond moet schoon, droog en vrij zijn van scheuren. Stoffen zoals pleisters, verf, olie enzovoort

Nadere informatie

Plakatube Ronde verloren kolombekisting

Plakatube Ronde verloren kolombekisting Plakatube Ronde verloren kolombekisting Plakatube Ronde verloren kolombekisting Plakatube is een bekisting voor het realiseren van ronde kolommen. Deze verloren bekisting is heel licht en kan daardoor

Nadere informatie

Voorafgaand aan de installatie:

Voorafgaand aan de installatie: Gefeliciteerd met de aankoop van uw Neodeck terras! Daar Neodeck een vrij nieuw product is en toch specifieke montagerichtlijnen vereist, vindt u hieronder alle nodige info : Voorafgaand aan de installatie:

Nadere informatie

mm. 48h 25-85% RH 75% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm. Yearly RH % 30%

mm. 48h 25-85% RH 75% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm. Yearly RH % 30% De houten vloerbekleding van Quick-Step wordt geleverd met instructies in de vorm van afbeeldingen. De tekst onder de afbeeldingen geeft uitleg over een zwevende plaatsing en is onderverdeeld in delen:

Nadere informatie