Brief d.d. 27/1/2014 college aan aanpalenden gracht Smissestraat -Houthoek.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brief d.d. 27/1/2014 college aan aanpalenden gracht Smissestraat -Houthoek."

Transcriptie

1 GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 22 april 2014 om 20:00 uur. DAGORDE OPENBARE ZITTING Notulen voorgaande zitting Kennisgeving nazicht Beleidsrapporten door Toezicht Goedkeuring rekening 2013 Bureau Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS) Wijziging gemeentelijk reglement op het ter beschikking stellen van gemeentelijke Wijziging retributiereglement op het ter beschikking stellen van gemeentelijke Samenvoeging van de parochies OLV in de Wijngaard en Sint-Jozef Werkman. Advies van de gemeenteraad Beslissing tot de aanvaarding van een kosteloze overdracht van een wegenis: Reehagenstraat Goedkeuring verbreking bestaande huurovereenkomst en goedkeuring nieuwe huurovereenkomst van korte duur, Markt a Foto s van de honderdjarigen a a Parking Witte School Klein-Vorst. Brief d.d. 27/1/2014 college aan aanpalenden gracht Smissestraat -Houthoek Kennisgeving beleidsplan k.erf voor de verlenging van het cultureel erfgoedconvenant IOK Afvalbeheer.Uitnodiging d.d. 26/03/2014 voor de algemene vergadering van 20/05/2014. Besluit tot aanduiding van een vertegenwoordiger op de algemene vergadering voor de ganse legislatuur en vaststelling van het mandaat IOK. Uitnodiging d.d. 26/03/2014 voor de algemene vergadering van 20/05/2014. Besluit tot aanduiding van de vertegenwoordiger op de algemene vergadering voor de ganse legislatuur en vaststelling van het mandaat Iveg. Vaststelling van het mandaat van de aangeduide vertegenwoordigers op de algemene vergadering van 28/05/ Infrax Limburg. Vaststelling van het mandaat van de aangeduide vertegenwoordiger op de algemene vergadering van 28/04/ Inter-energa. Vaststelling van het mandaat van de aangeduide vertegenwoordiger op de algemene vergadering van 13/05/ Inter-media. Vaststelling van het mandaat van de aangeduide vertegenwoordiger op de algemene vergadering van 06/05/2014. de gemeentesecretaris Verspreet Jerry de voorzitter Vanbel Felix

2 Provincie Antwerpen Gemeente Laakdal TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 APRIL Notulen voorgaande zitting. Het betreft de notulen van de zitting van 25 februari Kennisgeving nazicht Beleidsrapporten door Toezicht. Het Budget 2014 en het Meerjarenplan werden nagekeken door Toezicht. Hiertoe werden een aantal vragen gesteld met de bedoeling onduidelijkheden uit te klaren. Een groot gedeelte van de opmerkingen kon geduid worden in de mail van 28 februari. Deze mail kruiste echter de brief van Toezicht van 28 februari. Door tijdsgebrek werd niet gewacht op de antwoorden van ons bestuur. In de brief van Toezicht staan dus een heel aantal opmerkingen die niet terecht zijn of waar een verklaring voor bestaat. Toezicht excuseert zich hiervoor bij mail van 6 maart Met de opmerkingen zal voor zover noodzakelijk rekening gehouden worden in de volgende beleidsrapporten. Voor kennisgeving aan de gemeenteraad Goedkeuring rekening 2013 Bureau Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS). Het Beheerscomité GAS is in vergadering van 21 maart 2014 overgegaan tot vastlegging van de rekening over het werkingsjaar Het resultaat, zijnde het saldo van de gerealiseerde inkomsten en de aangerekende kosten van de GASdienst, wordt verdeeld over de deelnemende gemeenten rekening houdend met hun bevolkingscijfer. Concreet betekent dit volgende verdeelsleutel conform de overeenkomst Interlokale Vereniging Bureau GAS: Geel: 15,30 % Laakdal: 6,41 % Meerhout: 4,07 % Grobbendonk: 4,60 % Herentals: 11,16% Herenthout: 3,63 % Olen: 4,91% Vorselaar: 3,14% Herselt: 5,99 % Hulshout: 4,08 % Westerlo:9,96 % Balen: 8,77 % Dessel: 3,80 % Mol: 14,19 % In het budget werd een tussenkomst van alle gemeenten voorzien van ,00. Bij de afrekening was dit ,88 Afrekening 2013 Budget 2013:

3 Bijdrage Geel: 9.338, Bijdrage Grobbendonk: 2.804, Bijdrage Herentals: 6.811, Bijdrage Herenthout: 2.212, Bijdrage Laakdal: 3.910, Bijdrage Meerhout: 2.483, Bijdrage Olen: 2.994, Bijdrage Vorselaar: 1.918, Bijdrage Balen 5.352, Bijdrage Dessel 2.316, Bijdrage Mol 8.660, Bijdrage Herselt 3.658, Bijdrage Hulshout 2.487, Bijdrage Westerlo 6.076, De gemeenten dragen minder bij dan voorzien in het budget 2013: - Reis- en verblijfskosten: minder aangezien de sanctionerende ambtenaar in de tweede helft van 2013 geen wekelijkse zitdag meer heeft gehad in de andere zones wegens de sterke toename van het aantal dossiers. - informatica: veel minder dan gebudgetteerd want in het budget was nog voorzien dat er in 2013 een nieuwe of verbeterde toepassing zou komen. - huur en aankoop meubilair voor nieuw lokaal werd onder 1 noemer geplaatst voor In de afrekening wordt ook forfait voorzien voor huurprijs lokaal met terugwerkende kracht : schatting 650 à 700 /maand x 9 maanden +/ In het budget 2013 was voorzien. Het Dagelijks Bestuur stelde voor om dit al vast te leggen om te vermijden dat we in 2014 ook nog moeten betalen voor de inkomsten waren hoger dan gebudgetteerd door het hogere aantal dossiers. Juridische grond Artikel 3 van de statuten van de interlokale vereniging Bureau GAS luidt als volgt: Het beheerscomité stelt jaarlijks en uiterlijk op 31 maart de rekeningen van het voorgaande werkingsjaar vast en legt ze binnen een termijn van 50 dagen na de vaststelling ervan ter goedkeuring voor aan de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten. Na het verstrijken van een termijn van 50 dagen vanaf de verzending ervan aan de voornoemde raden worden zij, zonder tegenbericht, geacht te zijn goedgekeurd Wijziging gemeentelijk reglement op het ter beschikking stellen van gemeentelijke Het reglement op het ter beschikking stellen van gemeentelijke materialen wordt aangepast op basis van een aantal wijzigingen in de praktijk: - er werd een digitaal evenementenloket ontwikkeld, hetgeen de aanvraagmodaliteiten wijzigt; - er worden, tenzij het gaat over eigen gemeentelijke organisaties of tenzij het gaat over het lenen van nadarhekken, geen materialen meer geleend bij andere gemeentebesturen; - er worden bijkomende materialen ter beschikking gesteld.

4 Amendement: Sommige verenigingen uit Laakdal zijn soms verplicht voor bepaalde manifestaties uit te wijken naar naburige gemeentes en komen op basis van het ontwerpreglement dat volgende raad werd geagendeerd niet in aanmerking voor het lenen van gemeentelijke Aanpassen van artikel van bedoeld ontwerpreglement is daartoe nodig. Concreet betekent dit het toevoegen van de volgende tekst aan de eerste paragraaf van genoemd artikel : "of van een aangrenzende gemeente." Wijziging retributiereglement op het ter beschikking stellen van gemeentelijke Het retributiereglement op het ter beschikking stellen van gemeentelijke materialen wordt aangepast op basis van een aantal wijzigingen in de praktijk: - er werd een digitaal evenementenloket ontwikkeld, hetgeen de aanvraagmodaliteiten wijzigt; - er worden, tenzij het gaat over eigen gemeentelijke organisaties of tenzij het gaat over het lenen van nadarhekken, geen materialen meer geleend bij andere gemeentebesturen; - er worden bijkomende materialen ter beschikking gesteld Samenvoeging van de parochies OLV in de Wijngaard en Sint-Jozef Werkman. Advies van de gemeenteraad. De parochies OLV in de Wijngaard en Sint-Jozef Werkman hebben een aanvraag ingediend tot samenvoeging van beide parochies. In toepassing van (de gecoördineerde versie van) het BVR 30/09/2005 dient het advies van de betrokken gemeenteraad ingewonnen te worden. De gemeenteraad heeft vier maanden tijd om haar advies te formuleren. Indien het advies niet binnen deze termijn is genomen, wordt het geacht gunstig te zijn Beslissing tot de aanvaarding van een kosteloze overdracht van een wegenis: Reehagenstraat. De aflevering van een verkavelingsvergunning in een zijstraat ( Reehagenstraat) van de Kapellestraat te Laakdal is verbonden aan de voorwaarde tot een kosteloze grondafstand van de wegenis en de bijhorende nutsvoorzieningen door de verkavelaar. De gemeenteraad wordt gevraagd tot de aanvaarding van deze afstand voor openbaar nut Goedkeuring verbreking bestaande huurovereenkomst en goedkeuring nieuwe huurovereenkomst van korte duur, Markt 18. De gemeente Laakdal is sinds eind 2013 eigenaar van een woning die gelegen is Markt 18. De woning is sinds 2002 in gebruik als hoofdverblijfplaats door een huurder, sinds de verwering heeft de gemeente Laakdal ook deze huurovereenkomst overgenomen. Gezien de verwerving tot doel heeft de woning te slopen om de oprichting van een nieuw administratief centrum mogelijk te maken, wordt voorgesteld om de bestaande huurovereenkomst te verbreken bij wederzijds akkoord en een nieuwe huurovereenkomst van korte duur af te sluiten in functie van de geplande werken.

5 03.03.a Foto s van de honderdjarigen. Toelichting Vroeger hingen er in de gang naar de grote bureau 3 foto's van honderdjarigen uit Vorst. Bij de herinrichting na de brand zijn die verdwenen. Op mijn vraag aan de administratie waar bedoelde stukken zich thans bevinden kwam tot hiertoe geen bevredigend antwoord. Voorstel beslissing Het college onderzoekt de zaak grondig en informeert de raad over wat er precies gebeurd is en wie gebeurlijk verantwoordelijk is voor de mysterieuze verdwijning a Parking Witte School Klein-Vorst. Tot op heden zijn er nog steeds putten op deze parking en op zijn op- en afrit. De situatie is voor autobestuurders en voetgangers vaak gevaarlijk. De gemeente mag deze parking gebruiken, dan kan zij toch ook instaan voor het onderhoud? Voorstel van beslissing: Het college maakt een opdracht op voor de Technische Dienst zodat dit probleem eindelijk wordt opgelost a Brief d.d. 27/1/2014 college aan aanpalenden gracht Smissestraat -Houthoek. Toelichting Een aantal mensen die zich van geen kwaad bewust waren kregen een weinig genuanceerde brief van de gemeente met verzoek tot opruimen van een sluikstort wegens "vermoeden van sluikstorten". Ouderen onder hen maken zich wat ongerust wegens dreiging met boetes. Voorstel beslissing De raad vraagt het college een stuk voorzichtiger te zijn met brieven waarin beschuldigingen worden geuit zonder de minste bewijzen Kennisgeving beleidsplan k.erf voor de verlenging van het cultureel erfgoedconvenant. In de gemeenteraad van 21 oktober 2008 werd de intentieverklaring om een intergemeentelijke cultureel-erfgoedconvenant op te richten goedgekeurd. De eerste beleidsperiode van het convenant ( ) loopt dit jaar ten einde. In december 2013 verklaarden de gemeenteraden zich akkoord om de intergemeentelijk projectvereniging te verlengen. Op 1 april 2014 dient erfgoedcel k.erf een nieuw beleidsplan in bij de Vlaamse overheid om het bestaande convenant te verlengen en de middelen te verkrijgen om ook de volgende zes jaar de zorg en ontsluiting van erfgoed in onze regio te ondersteunen en te stimuleren. De doelstellingen en meerjarenbegroting werden behandeld op de raad van bestuur van k.erf op 21 januari Op de bestuursvergadering van 13 maart 2014 werd het beleidsplan goedgekeurd. De gemeente Laakdal wordt hierin vertegenwoordigd door Gerda Broeckx als stemgerechtigd lid en Patrik Vankrunkelsven als raadgevend lid. De financiële bijdrage aan het convenant bedraagt 0.20 cent per inwoner. De nodige financiële middelen werden voorzien in de meerjarenbegroting

6 In bijlage het beleidsplan van erfgoedcel k.erf en de aanvraag voor de verlenging van het cultureel erfgoedconvenant ter kennisname IOK Afvalbeheer.Uitnodiging d.d. 26/03/2014 voor de algemene vergadering van 20/05/2014. Besluit tot aanduiding van een vertegenwoordiger op de algemene vergadering voor de ganse legislatuur en vaststelling van het mandaat. IOK Afvalbeheer nodigt zijn vennoten uit op een algemene vergadering op 20 mei De raad wordt gevraagd zich te beraden over de agenda van deze vergadering, een afgevaardigde aan te duiden voor de ganse legislatuur en het mandaat vast te stellen IOK. Uitnodiging d.d. 26/03/2014 voor de algemene vergadering van 20/05/2014. Besluit tot aanduiding van de vertegenwoordiger op de algemene vergadering voor de ganse legislatuur en vaststelling van het mandaat. IOK nodigt zijn vennoten uit op een algemene vergadering op 20 mei De raad wordt gevraagd zich te beraden over de agenda van deze vergadering, een afgevaardigde aan te duiden voor de ganse legislatuur en het mandaat vast te stellen Iveg. Vaststelling van het mandaat van de aangeduide vertegenwoordigers op de algemene vergadering van 28/05/2014. Iveg roept de vennoten samen op een algemene vergadering op 28 mei De gemeenteraad wordt gevraagd om de reeds aangeduide vertegenwoordigers, Frank Sels en Raf Moons, te mandateren Infrax Limburg. Vaststelling van het mandaat van de aangeduide vertegenwoordiger op de algemene vergadering van 28/04/2014. Infrax Limburg roept de vennoten samen op een algemene vergadering op 28 april De gemeenteraad wordt gevraagd om de reeds aangeduide vertegenwoordiger, de heer Benny Smets, te mandateren Inter-energa. Vaststelling van het mandaat van de aangeduide vertegenwoordiger op de algemene vergadering van 13/05/2014. Inter-energa roept de vennoten samen op een algemene vergadering op 13 mei De gemeenteraad wordt gevraagd om de reeds aangeduide vertegenwoordiger, de heer Stijn Van der Vliet, te mandateren Inter-media. Vaststelling van het mandaat van de aangeduide vertegenwoordiger op de algemene vergadering van 06/05/2014. Inter-media roept de vennoten samen op een algemene vergadering op 06 mei De gemeenteraad wordt gevraagd om de reeds aangeduide vertegenwoordiger, de heer Mensch Jurgen, te mandateren.

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 27 november 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

15.01 Goedkeuring overeenkomst tussen Cultuurconnect vzw en de gemeente Laakdal inzake verderzetting samenwerking Provinciaal BibliotheekSysteem.

15.01 Goedkeuring overeenkomst tussen Cultuurconnect vzw en de gemeente Laakdal inzake verderzetting samenwerking Provinciaal BibliotheekSysteem. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 22 mei 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 24 november 2009 om 20:00 uur. DAGORDE

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 24 april 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015 PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals 1. Interne kredietaanpassing: kennisname Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015 De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassingen.

Nadere informatie

BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN De voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn verzoekt de raad voor maatschappelijk welzijn voor de éérste maal met volgende agendapunten

Nadere informatie

Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten

Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOELSTELLINGEN EN DUUR Artikel 1 Naam van de projectvereniging De projectvereniging werd op 16 november 2007 opgericht onder de naam

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 3 april 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 3 april 2017 goed. Verslag aan provincie gemeenteraad van 8 mei 2017 OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 3 april 2017 goed. 02. Kennisname verslagen

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen en zittingsverslag vergadering van 4 februari 2019 Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen na aanpassing

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 7 mei 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 7 mei 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 7 mei 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00134 Notulen gemeenteraad 26 maart 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 25 januari 2011 om 20:00 uur. DAGORDE

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

Stand van zaken dossier van de huisnummers. Aanleg van kleine waterzuiveringsinstallatie voor verkaveling.

Stand van zaken dossier van de huisnummers. Aanleg van kleine waterzuiveringsinstallatie voor verkaveling. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 23 februari 2016 om 20:00 uur ten gemeentehuize.

Nadere informatie

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Het College van Burgemeester en Schepenen verzoekt de gemeenteraad te vergaderen in de raadzaal van het gemeentehuis op maandag 8 mei 2017 om 20u. Openbare zitting 01. Goedkeuring

Nadere informatie

Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 7 mei 2018

Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 7 mei 2018 Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 7 mei 2018 1 2018_GR_00037 Gemeenteraad - Notulen vorige vergadering - Goedkeuring Aanwezig: de heer Eddy Steijnen, voorzitter; de heer Lieven Janssens, burgemeester;

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 27 maart 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Overzicht Inleiding 1. Interlokale vereniging A. Inleiding B. Oprichting C. Beheerscomité D. Beherende gemeente E. Personeel Overzicht: 2. De projectvereniging

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 15 december 2015 om 20:00 uur ten gemeentehuize.

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari en 26 maart 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari en 26 maart 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 30 april 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 22 januari 2013 om 20:00 uur. DAGORDE

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 21 december 2017 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 26 april 2011 om 20:00 uur. DAGORDE

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 De voorzitter van de gemeenteraad, bij beslissing van 7 februari 2013, verzoekt de gemeenteraad te vergaderen, te beraadslagen en te beslissen op 18 februari

Nadere informatie

De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 25 mei 2010 om 20:00 uur.

De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 25 mei 2010 om 20:00 uur. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 25 mei 2010 om 20:00 uur. DAGORDE OPENBARE

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Silvain Vertommen; de heer Rudy Nuyens;

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Toekennen van noodhulp ontwikkelingssamenwerking.

Toekennen van noodhulp ontwikkelingssamenwerking. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 28 april 2015 om 20:00 uur ten gemeentehuize.

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 12 maart 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 12 maart 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 12 maart 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00087 Notulen gemeenteraad 12 februari 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 27 november 2014

Dagorde van de gemeenteraad van 27 november 2014 Dagorde van de gemeenteraad van 27 november 2014 Openbare zitting 01 Kerkfabriek O.-L.-Vrouw: budget 2015 exploitatie investeringen ontvangsten 31.860,00 786.830,00 uitgaven 117.650,00 786.830,00 gecorrigeerd

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem.

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Huishoudelijk reglement De algemene vergadering van de cultuurraad Maldegem, Gelet op het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Stem! Wenst de data en de personeelsleden die in de loop van het jaar in een jury hebben gezeten, te kennen.

Stem! Wenst de data en de personeelsleden die in de loop van het jaar in een jury hebben gezeten, te kennen. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 24 oktober 2017 om 20:00 uur ten gemeentehuize.

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

VERSLAG MAANDAG DERTIG JANUARI TWEEDUIZEND EN TWAALF. Aanwezig: Geert Daems: burgemeester-voorzitter; Maurice Ooms, Anja Leflot, Jef Wauters, Hilde

VERSLAG MAANDAG DERTIG JANUARI TWEEDUIZEND EN TWAALF. Aanwezig: Geert Daems: burgemeester-voorzitter; Maurice Ooms, Anja Leflot, Jef Wauters, Hilde VERSLAG MAANDAG DERTIG JANUARI TWEEDUIZEND EN TWAALF. Aanwezig: Geert Daems: burgemeester-voorzitter; Maurice Ooms, Anja Leflot, Jef Wauters, Hilde Van Looy: schepenen; Jef Van Bael, OCMW voorzitter /

Nadere informatie

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip:

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Adviescommissie kunsten Huishoudelijk Reglement I. Algemene bepalingen Begrippen Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Kunstendecreet: het decreet

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE Gelet op de eerdere oprichting van de gemeentelijke Culturele Raad in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende organisatie van het

Nadere informatie

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 24 oktober 2016. De notulen werden unaniem goedgekeurd. 2 Eredienst. Kerkfabriek Onze

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING OPENBARE VERGADERING Algemene Administratie 1. Overleg tussen een delegatie van de gemeenteraad en een delegatie van de raad voor maatschappelijk welzijn. Notulen van de vergadering van 20 januari 2005.

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING OP 28 FEBRUARI 2019

BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING OP 28 FEBRUARI 2019 blz. 1 BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING OP 28 FEBRUARI 2019 De burgemeester maakt overeenkomstig art. 285 van het Decreet over het Lokaal Bestuur bekend dat de gemeenteraad

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

GEMEENTE BRECHT BRECHT, 2 december 2015 BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE BRECHT BRECHT, 2 december 2015 BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE BRECHT BRECHT, 2 december 2015 BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt, voor de eerste maal de gemeenteraad te vergaderen op donderdag 10 december 2015 te 20.00u,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK I Inleiding Artikel 1 De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Affligem, afgekort als GROS, is een gemeentelijke

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 20/04/2015 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

betreffende het onderwijs XXIV

betreffende het onderwijs XXIV stuk ingediend op 2422 (2013-2014) Nr. 2 26 februari 2014 (2013-2014) Ontwerp van decreet betreffende het onderwijs XXIV Amendementen Stukken in het dossier: 2422 (2013-2014) Nr. 1: Ontwerp van decreet

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen In werking getreden op 1 januari 2013. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE VERGADERING 1.1 Bepalingen betreffende het bijeenroepen van de vergaderingen Artikel 1 Alle leden

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 22 september 2009 om 20:00 uur. DAGORDE

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 november 2015 FINANCIËN 1 OCMW: GOEDKEURING GEWIJZIGD MEERJARENPLAN EN KENNISNEMING BUDGETWIJZIGING 2015 De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Bekkevoort, wettig bijeengeroepen overeenkomstig artikel 29 tot en met 32 van de Organieke Wet van 8 juli

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 27 november 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 A-AGENDA Dienstverlening 1 2019_VB_00035 Bijzonder Comité Sociale Dienst - Kennisgeving eedaflegging mevrouw Eunice Yahuma Baitoapala- Kennisneming

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Ligt voor ter goedkeuring: de notulen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste prijssubsidiereglement. In de zitting

Nadere informatie

Regionaal Landschap Schelde- Durme

Regionaal Landschap Schelde- Durme 1 STATUTEN Projectvereniging Regionaal Landschap Schelde- Durme 1.1 HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOELSTELLINGEN EN DUUR Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 25 april 2019 ons kenmerk: 836 datum 17-4-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2013

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2013 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2013 Aanwezig : Afwezig : Vanbel Felix - voorzitter Gielis Kristin - burgemeester Smets Benny, Sels Frank, Janssens Octaaf, Broeckx Gerda, Van

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Goedkeuren statutenwijziging projectvereniging Regionaal Landschap Schelde-Durme DE RAAD, Gelet op het

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

2. Goedkeuring verdere acties in het kader van kinderarmoede (KIKAZ)

2. Goedkeuring verdere acties in het kader van kinderarmoede (KIKAZ) 1. Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige raadszitting. Geen opmerkingen. De leden stemmen als volgt over dit verslag: 2. Goedkeuring verdere acties in het kader van kinderarmoede (KIKAZ) De Raad:

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie