Stem! Wenst de data en de personeelsleden die in de loop van het jaar in een jury hebben gezeten, te kennen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stem! Wenst de data en de personeelsleden die in de loop van het jaar in een jury hebben gezeten, te kennen."

Transcriptie

1 GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 24 oktober 2017 om 20:00 uur ten gemeentehuize. DAGORDE OPENBARE ZITTING Notulen voorgaande zitting Goedkeuring consultatiereglement voor het aangaan van een lening ter financiering van uitgaven van het boekjaar Goedkeuring tot het verbreken bij wederzijds akkoord van een overeenkomst met de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout tot het gebruik van lokalen in het oud-gemeentehuis van Vorst te Laakdal Goedkeuring overeenkomst met de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout tot het gebruik van ruimtes in het gemeentehuis, Markt 19 te Laakdal Goedkeuring overeenkomst met Bpost n.v. tot het gebruik van ruimtes in het gemeentehuis, Markt 19 te Laakdal Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad - wijziging a Hoe werden de bevoegdheden die werden toevertrouwd aan het A.G.B. na de ontbinding ervan uitgeoefend? a a Stem! Wenst de data en de personeelsleden die in de loop van het jaar in een jury hebben gezeten, te kennen. Communicatie werken Dikstraat Wijziging overeenkomst tussen muziekacademie en gemeente Laakdal a b c d Er werden enkele verlichtingspalen verzet. Wat is de prijs per verplaatsing? De werken op de speelplaats in De Schans zijn blijkbaar gestopt, dit ondanks het feit dat de school reeds begonnen is. Stem! Vraagt wat de reden is van de vertraging en vraagt om de speelplaats zo snel mogelijk af te werken en open te stellen. Nieuwe baan. Asfalteringswerken Nieuwe Baan Verkaveling insteek Dongenblok (nr. 971) - goedkeuring wegtracé en lastvoorwaarden a b c a Werken Smissestraat in Groot-Vorst - Veldstraat statuut fietsstraat. Werken Smissestraat - omleiding Kerkstraat - Veldstraat. Overvolle bus lijn 19b tijdens schooluren. PV panelen NAC Wijziging statuten interlokale vereniging Tewerkstelling Zuiderkempen voor de opdracht organisatie van wijk-werken a b a a Enkele jaren geleden al werd een punt aangaande het verplicht aanbrengen van huisnummers verdaagd met de belofte na enkele maanden met plan te komen. Hoe zit dat? Kerkhof Groot-Vorst. Cultuur: muzikale omlijsting plechtigheden, o.a. 11-novemberviering. Steun aan Rohingyavluchtelingen.

2 20.01 Infrax Limburg. Goedkeuring statutenwijziging en uitnodiging voor de buitengewone algemene vergadering van 18 december Vaststellen van het mandaat van de Inter-energa. Goedkeuring statutenwijziging en uitnodiging voor de buitengewone algemene vergadering van 12 december Vaststellen van het mandaat van de Inter-media. Goedkeuring statutenwijziging en uitnodiging voor de buitengewone algemene vergadering van 20 december Vaststellen van het mandaat van de Cipal DV. Goedkeuring statutenwijziging en uitnodiging voor de buitengewone algemene vergadering van 15 december Vaststellen van het mandaat van de aangeduide vertegenwoordiger. de gemeentesecretaris de voorzitter Verspreet Jerry Vanbel Felix

3 Provincie Antwerpen Gemeente Laakdal TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 24 OKTOBER Notulen voorgaande zitting. Het betreft de notulen van 26 september Goedkeuring consultatiereglement voor het aangaan van een lening ter financiering van uitgaven van het boekjaar De gemeente wenst over te gaan tot het aangaan van een lening voor een bedrag van euro. Daartoe zal een markconsultatie worden uitgevoerd. De gemeenteraad wordt gevraagd om de voorwaarden voor de lening, opgenomen in bijgaand consultatiereglement, goed te keuren. Sinds 30 juni 2017 vallen overheidsopdrachten voor diensten betreffende leningen niet meer onder de toepassing van de wetgeving overheidsopdrachten. De gemeenteraad blijft echter overeenkomstig artikel 43, 2, 11 van het gemeentedecreet bevoegd om te bepalen of dergelijke opdracht voor diensten dient georganiseerd te worden alsook om de voorwaarden van die opdracht te bepalen Goedkeuring tot het verbreken bij wederzijds akkoord van een overeenkomst met de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout tot het gebruik van lokalen in het oud-gemeentehuis van Vorst te Laakdal. Op 12/3/2014 werd tussen de gemeente Laakdal en de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een overeenkomst afgesloten voor het gebruik van lokalen in het oud-gemeentehuis van Vorst langs de Markt te Laakdal. Gezien de plaatselijke afdeling van de politiezone vanaf november zal verhuizen naar ruimtes in het nieuwe gemeentehuis langs de Markt wordt voorgesteld deze overeenkomst bij wederzijds akkoord te verbreken met ingang van 1/11/ Goedkeuring overeenkomst met de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout tot het gebruik van ruimtes in het gemeentehuis, Markt 19 te Laakdal. Om tot een optimale dienstverlening te komen werden in het nieuwe gemeentehuis langs de Markt een aantal ruimtes voorzien voor huisvesting van de plaatselijke politiezone. De raad wordt gevraagd om een overeenkomst goed te keuren met de politiezone Geel-Laakdal- Meerhout tot het gebruik van deze ruimtes Goedkeuring overeenkomst met Bpost n.v. tot het gebruik van ruimtes in het gemeentehuis, Markt 19 te Laakdal. Om tot een optimale dienstverlening te komen werden in het nieuwe gemeentehuis langs de Markt een aantal ruimtes voorzien voor de huisvesting van Bpost nv. De raad wordt gevraagd om een overeenkomst goed te keuren met Bpost nv. voor het gebruik van deze ruimtes.

4 03.04 Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad - wijziging. Het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad wordt gewijzigd omwille van het in werking nemen van een nieuw conferentie- en stemsysteem in het nieuw gemeentehuis. Op de gemeenteraad van 23 februari 2017 werd reeds de vraag gesteld naar de mogelijkheid om de opnames van de gemeenteraad publiek te maken via de website. Intussen zijn de mogelijkheden onderzocht en is er een nieuw conferentie- en stemsysteem toegewezen dat hiervoor de oplossing aanbiedt. Het nieuwe conferentie- en stemsysteem is tevens een voorafname op de nieuwe regeling die is voorzien in het ontwerp van decreet over het lokaal bestuur waarin een onderscheid wordt gemaakt tussen de notulen van een vergadering en een zittingsverslag dat in audio vorm toegelaten is. Dit zittingsverslag in audio vorm zal dan op de gemeentelijke website worden geplaatst en raadpleegbaar zijn. Van de geheime zitting wordt uiteraard geen digitaal zittingsverslag gemaakt a Hoe werden de bevoegdheden die werden toevertrouwd aan het A.G.B. na de ontbinding ervan uitgeoefend? Toelichting: Cfr vorige GR. Er ontstaat hierover juridische onzekerheid over de geldigheid van de beslissingen. Voorstel van beslissing: Omstandig verlag van de gang van zaken wordt overgemaakt aan de gemeenteraad en na goedkeuring aan de toezichthoudende overheid a Stem! Wenst de data en de personeelsleden die in de loop van het jaar in een jury hebben gezeten, te kennen. Toelichting: Cfr verslag vorige GR. Voorstel van beslissing: de info wordt staande de vergadering bezorgd a Communicatie werken Dikstraat. Vanaf 16 oktober werden er enkele dagen na elkaar werken uitgevoerd in de Dikstraat. Deze straat werd voor alle verkeer in het midden afgesloten. N-VA vraagt zicht af op welke manier er werd gecommuniceerd in de buurt. Welke huizen werden er op de hoogte gebracht van deze werken? Wanneer werden de werken gecommuniceerd. Voorstel van beslissing; Het college geeft toelichting over dit punt en zorgt voor de nodige bewijsstukken Wijziging overeenkomst tussen muziekacademie en gemeente Laakdal. Tijdens de gemeenteraad van 27 september 2016 werd een nieuwe overeenkomst tussen de muziekacademie en de gemeente Laakdal goedgekeurd. Ondertussen stelde de muziekacademie een nieuwe overeenkomst volgens een model van OVSG op. Omwille van de nieuwe lay out en omschrijvingen is het niet mogelijk een vergelijkingsmodel oudnieuw te bezorgen. Inhoudelijk zijn er geen al te grote verschillen, het gaat meestal over een ander woordgebruik om hetzelfde weer te geven. Stad Geel heeft deze beslissing goedgekeurd tijdens de gemeenteraadszitting van 8 mei Deze goedgekeurde overeenkomst wordt nu ter bespreking en ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

5 08.00.a Er werden enkele verlichtingspalen verzet. Wat is de prijs per verplaatsing? Toelichting: Cfr verslag vorige GR. Wij geven bij dit punt de algemene toelichting die ook geldt voor volgende punten: In functie van de antwoorden, die wij nog niet mochten krijgen, agenderen we ook de mondelinge vragen van vorige raad als agendapunt. De door het SC gehanteerde methode (geen toelichting ter zitting en laattijdige bezorging van de antwoorden) wordt de methode van mondelinge vragen uitgehold, en dienen thema s die daarvoor in aanmerking komen toch als volwaardig agendapunt worden geagendeerd. Voorstel van beslissing: De dienaangaande beslissing van het schepencollege wordt kenbaar gemaakt. Bij ontbreken daarvan wordt de verantwoordelijke schepen hiervoor geresponsabiliseerd b De werken op de speelplaats in De Schans zijn blijkbaar gestopt, dit ondanks het feit dat de school reeds begonnen is. Stem! Vraagt wat de reden is van de vertraging en vraagt om de speelplaats zo snel mogelijk af te werken en open te stellen. Toelichting: Cfr verslag vorige GR. Voorstel van beslissing: de nodige actie wordt ondernomen om de uitvoering te voltooien c Nieuwe Baan. Deze werken in onze gemeente worden slecht opgevolgd (aanslepen van snelheidsbeperking, niet opzuigen van resterende steenslag, niet schilderen van fietsstroken (richting Tessenderlo) Voorstel van beslissing: De gemeenteraad vraagt zeer dringend afwerking van deze werf d Asfalteringswerken Nieuwe Baan. Toelichting: Onlangs zijn er asfalteringswerken gedaan op de Nieuwe Baan door AWV. De laatste laag bestond uit het aanbrengen van kiezeltjes die door de auto s moeten worden vastgereden. Veel bewoners en vooral bewoners van de Nieuwe Baan klagen over schade aan hun auto s door de opspattende kiezeltjes. Ook is het baanoppervlak niet afgewerkt in de beste staat en stelt zich de bedenking of deze werken niet voor niets zijn gebeurd. We vrezen dan ook dat deze werken zich na een jaar al terug moeten herhalen. We weten dat AWV hiervoor bevoegd is, maar toch vinden we dat ook het bestuur en de betrokken schepen hier een belangrijke plicht in te vervullen hebben. Voorstel van beslissing: Het bestuur en vooral de betrokken schepen neemt contact op met AWV en uit zijn bezorgdheid inzake de gebrekkige werken en de manier waarop er werd gewerkt Verkaveling insteek Dongenblok (nr. 971) - goedkeuring wegtracé en lastvoorwaarden. Studiebureau Veerle Piedfort wenst een perceel grond, binnengebied achter Dongenblok te Veerle te verkavelen. Het betreft een verkaveling in 12 kavels met de aanleg van een wegenis. Gelet op de aanleg van het wegentracé dient de gemeenteraad een beslissing te nemen omtrent dit tracé en de lastvoorwaarden van deze wegenis a Werken Smissestraat in Groot-Vorst - Veldstraat statuut fietsstraat. Toelichting De werken in de Smissestraat in Groot-Vorst, begonnen op 9 oktober 2017, hebben een grote invloed op het verkeer in de Veldstraat. Voornamelijk op het stuk tussen Kerkstraat en Nieuwe Baan. Er is

6 geen voetpad, geen fietspad. Het maakt deel uit van het populaire netwerk van fietsknooppunten en wandelknooppunten, er is de plaatselijke basisschool en een jeugdvereniging in de onmiddellijke omgeving. De rijweg is er eerder smal. Zwakke weggebruikers komen in de verdrukking en voelen zich niet veilig in deze situatie. Mensen uit de buurt vragen dringend maatregelen teneinde ongevallen met fietsers en voetgangers te voorkomen. Daarenboven wordt er regelmatig gezondigd tegen de tonnage- en snelheidsbeperking. Voorstel van beslissing De Veldstraat (stuk tussen Nieuwe Baan en Kerkstraat) krijgt het statuut van Fietsstraat. Fietsers hebben voorrang op autoverkeer. Inhalen is verboden. De snelheid is beperkt tot 30 km/h. Bij de politie wordt aangedrongen op een effectieve handhaving van de regelgeving b Werken Smissestraat - omleiding Kerkstraat - Veldstraat. Toelichting: Sinds kort zijn de werken begonnen in de Smissestraat. Hierdoor loopt de omleiding langs de Kerkstraat en de Veldstraat. Toch even wat kleine opmerkingen hierrond. De communicatie liep niet op wieltjes. De bewoners van de straten waarlangs de omleiding loopt waren niet uitgenodigd op de infovergadering. Ook werden de borden van de omleiding geplaatst vooraleer de inlichtingsbrieven werd verstuurd, waardoor heel wat mensen overdonderd werden met heel wat negatieve reacties tot gevolg. In het eerste stuk van de Kerkstraat is er een parkeerverbod tussen bepaalde uren. Vooral in het weekend is dit problematisch en zijn de bewoners genoodzaakt om op zoek te gaan naar creatieve oplossingen. Op de markt kunnen ze immers niet langdurig parkeren, want ze hebben geen recht op een bewonerskaart. Deze mensen zijn bijna genoodzaakt hun auto een heel stuk van huis te parkeren of om de twee uur hun parkeerschijf te gaan verleggen. De verkeersituatie in de Kerkstraat en Veldstraat is gewoonweg verontrustend. Alle auto s, waaronder ook zwaar verkeer ( vrachtwagens, lijnbussen, ) worden door Kerkstraat en Veldstraat geloodst. Dit zorgt vaak voor onveilige situaties. Bussen geraken amper gekeerd, wanneer er twee auto s langseen rijden, worden voetgangers en fietsers verplicht aan de kant te gaan of ze worden van de baan gemaaid. Ook het kruisen van een auto met bus of vrachtwagen houdt in dat je moet uitzwenken, maar dit is dan weer bijna niet mogelijk door de paaltjes met parkeerverbod die langs de kant staan. De situatie is gewoon voor alle gebruikers van de straat onveilig en vooral voor fietsers en voetgangers. Dit is jammer voor een straat die ook door veel schoolgaande kinderen en ouders wordt gebruikt. Voorstel van beslissing: - De meerderheid evalueert de communicatienota en past dit aan - De situatie in de Kerkstraat en Veldstraat wordt grondig bekeken en gezocht naar structurele oplossingen zolang de omleiding duurt ( vb. bewonerskaart voor bewoners Kerkstraat; het creëren van een verkeersveilige situatie voor alle gebruikers ( Fietsers, voetgangers, chauffeurs, ) c Overvolle bus lijn 19b tijdens schooluren. Toelichting: Meer en meer mensen geven aan dat de bus 19 b tijdens de schooluren overvol zit en heel wat vertraging heeft. Hierdoor zijn de leerlingen vaak te laat op school. Dit is reeds langer een gekend probleem. Voorstel van beslissing: De schepen van mobiliteit gaat nog eens in overleg met De lijn, vraagt een onderzoek naar de bezetting van de bussen en vraagt naar een structurele oplossing.

7 11.00.a PV panelen NAC. Toelichting: Op het schepencollege van 31/08/2017 werd volgende beslissing genomen: Het college kiest er voor te streven naar een EPC waarde van 30 door de plaatsing van PV panelen op het dak van het NAC waarbij zal worden ingestapt in een samenwerking met de energie coöperatieve Campina. Het aansluiten bij een coöperatieve is een bevoegdheid van de gemeenteraad. Er bestaat geen dossier ter inzage van de raadslieden betreffende de nieuw uit te voeren werken. De bestaande overeenkomst met Van Hout is een design build en maintenance concept waarbij het afzonderlijk aangaan van verbintenissen door het college zeker zal aanleiding geven tot discussie. Voorstel van beslissing: Daarom vraag ik het college dan ook om: Deze beslissing onmiddellijk in te trekken. Over te gaan tot het opstellen van een grondig dossier ter zake waardoor de raadslieden hun controlerecht kunnen uitoefenen. Daar het gaat om een grondige wijziging van het concept gaat de gemeente over tot een marktonderzoek om na te gaan dat de prijs van de aannemer correct is. In geen geval enige beslissing te nemen over een deelname aan een coöperatieve vennootschap zonder de raad hierbij te betrekken Wijziging statuten interlokale vereniging Tewerkstelling Zuiderkempen voor de opdracht organisatie van wijk-werken. Aanleiding en context In het kader van de Zesde Staatshervorming werd op 5/7/2017 het decreet wijk-werken goedgekeurd door de Vlaamse Regering om een nieuwe invulling te geven aan het PWA-stelsel. In dit decreet wordt een minimale schaalgrootte van inwoners vooropgesteld om als organisator wijk-werken te kunnen optreden. Het College van Burgemeester en Schepenen ging in zitting van 7/9/2017 principieel akkoord met de toekenning van de opdracht organisator wijk-werken aan het samenwerkingsverband Geel, Laakdal, Meerhout, Westerlo, Herselt en Hulshout. Voorwaarde voor de intergemeentelijke samenwerking in het kader van wijkwerken is het hebben van een rechtspersoonlijkheid. Dit betekent dat een interlokale vereniging niet mogelijk is zonder het opnemen van de rechtspersoonlijkheid van één van de gemeenten. Omdat de deadline voor oprichting vanuit Vlaanderen zo strikt opgelegd werd, opteren we voor een interlokale vereniging (ILV) waarbij stad Geel als beherende gemeente zal optreden. Deze beherende gemeente zal dan ook personeel voor de interlokale vereniging aanwerven en begeleiden. Daarnaast zal stad Geel ook het financieel beheer doen. In de gemeenteraadszitting van 28/3/2017 werden de statuten voor de interlokale vereniging 'Tewerkstelling Geel-Laakdal-Meerhout' goedgekeurd en werd als dusdanig deze vereniging opgericht. Om te vermijden dat voor de opdracht wijk-werken een nieuwe ILV opgericht dient te worden, stellen we voor om de huidige ILV Tewerkstelling Geel-Laakdal-Meerhout om te vormen tot een ILV waar ook gemeenten Westerlo, Herselt en Hulshout aan worden toegevoegd en waarbij doel en activiteiten worden aangepast conform de vereisten in het decreet 'wijk-werken'. De naam van de ILV zal dan aangepast worden naar ILV 'Tewerkstelling Zuiderkempen'. Door de activiteiten van de ILV 'Tewerkstelling Zuiderkempen' breder te formuleren dan enkel de organisatie van wijk-werken, kunnen we vanaf 1/1/2018 ook voor andere projecten rond tewerkstelling nauwer samenwerken met de zes gemeenten die deel uitmaken van de ILV 'Tewerkstelling Zuiderkempen'. De aanpassingen van de statuten werden goedgekeurd door het beheerscomité van de ILV Tewerkstelling Geel-Laakdal-Meerhout op 28/9/2017.

8 Juridische grond Decreet betreffende 'wijk-werken' van 5/7/2017 Decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking van 6/7/2001 Argumentatie Door de aanpassingen van de statuten van de ILV 'Tewerkstelling Geel-Laakdal-Meerhout' komen we tegemoet aan de vraag vanuit Vlaanderen om een intergemeentelijk samenwerkingsverband op te richten dat in zal staan voor de taken die toebedeeld worden aan de organisator van wijkwerken. Daarnaast vermijden we door de hervorming van de ILV 'Tewerkstelling Geel-Laakdal-Meerhout' dat we een bijkomende ILV moeten oprichten en kunnen we huidige structuren hiervoor inzetten. De praktische invulling (verdeling personeelsinzet, plaats van tewerkstelling, zitdagen...) van de organisatorrol zal door de werkgroep rond wijkwerken (politieke en ambtelijke aanwezigheid uit de 6 gemeenten) verder besproken worden tegen 1/1/2018. Financiële informatie Inkomsten en uitgaven van de interlokale vereniging zullen budgetneutraal zijn. Enkel projecten waarvoor subsidies/inkomsten ontvangen worden, zullen uitgevoerd worden a Enkele jaren geleden al werd een punt aangaande het verplicht aanbrengen van huisnummers verdaagd met de belofte na enkele maanden met plan te komen. Hoe zit dat? Toelichting: Cfr verslag vorige GR. Voorstel van beslissing: Er wordt voor elk huis een eenvormig nummerplaat aangekocht door de gemeente en vervolgens op alle nieuwe huizen, op huizen zonder reglementair nummer, of moeilijk leesbaar nr een conform husnummer aangebracht door een gemeentearbeider b Kerkhof Groot-Vorst. Toelichting: Het nieuwe concept werkt niet. Toegang werd voor personen met handicap moeilijker, de graven worden besmeurd door het onderhoud. Voorstel van beslissing: Nodige aanpassingen worden gedaan, aangepaste onderhoudsmethodes toegepast a Cultuur: muzikale omlijsting plechtigheden, o.a. 11-novemberviering. Toelichting De gemeenteraad van 26 september jl. heeft besloten om de omzendbrief VR 2015/37 van 26 jun i 2015 houdende richtlijnen voor de Vlaamse regering, de diensten en instellingen van de Vlaamse overheid en de provincies, de gemeenten en de districten voor de bevlagging van de openbare gebouwen en de uitvoering van het Vlaamse volkslied, ondertekend door Geert Bourgois, Ministerpresident van de Vlaamse regering en Liesbeth Homans, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke kansen en Armoedebestrijding correct toe te passen, o.a.met betrekking tot het spelen van het Vlaamse volkslied. Er doen verhalen de ronde dat in sommige gemeenten het Vlaamse volkslied niet op gelijkwaardige manier wordt gespeeld als het Belgische volkslied. Het respect voor de volkeren die deel uitmaken van het Belgische Koninkrijk moet op dezelfde voet staan als het respect voor het Belgische volk in zijn geheel en daarom moet het Vlaamse volkslied op gelijkwaardige manier worden gespeeld als het Belgisch volkslied.

9 Voorstel tot beslissing Wanneer bij plechtigheden het Vlaams volkslied en het Belgisch volkslied worden gespeeld, gebeurt dit op gelijkwaardige manier a Steun aan Rohingyavluchtelingen. Toelichting De ellende die de bevolkingsgroep in kwestie vandaag moet ondergaan is onbeschrijflijk en organisaties die ter plaatse hulp bieden kunnen alle steun gebruiken. Voorstel beslissing Gemeente Laakdal schenkt aan één of meerdere organisaties die in de vluchtelingenkampen werkzaam zijn het nog ongebruikte krediet voor noodhulp jaar Infrax Limburg. Goedkeuring statutenwijziging en uitnodiging voor de buitengewone algemene vergadering van 18 december Vaststellen van het mandaat van de Aan de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 18 december 2017 zal Infrax Limburg een voorstel tot statutenwijziging voorleggen. Volgens de bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking moet een statutenwijziging minstens 90 dagen vooraf aan de vennoten worden bezorgd. Aan de raad wordt een door de raad van bestuur opgemaakt voorstel van statutenwijziging ter beraadslaging voorgelegd. De raad wordt gevraagd te beslissen of er al dan niet wordt akkoord gegaan met het voorstel. Infrax Limburg nodigt de vennoten uit op een buitengewone algemene vergadering op 18 december De gemeenteraad wordt gevraagd om de reeds aangeduide vertegenwoordiger, de heer Benny Smets, te mandateren Inter-energa. Goedkeuring statutenwijziging en uitnodiging voor de buitengewone algemene vergadering van 12 december Vaststellen van het mandaat van de Aan de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 12 december 2017 zal Inter-energa 2 voorstellen tot statutenwijziging voorleggen. Volgens de bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking moet een statutenwijziging minstens 90 dagen vooraf aan de vennoten worden bezorgd. Aan de raad wordt een door de raad van bestuur opgemaakt voorstel van statutenwijziging ter beraadslaging voorgelegd. De raad wordt gevraagd te beslissen of er al dan niet wordt akkoord gegaan met het voorstel. Inter-energa nodigt de vennoten uit op een buitengewone algemene vergadering op 12 december De gemeenteraad wordt gevraagd om de reeds aangeduide vertegenwoordiger, de heer Benny Smets, te mandateren Inter-media. Goedkeuring statutenwijziging en uitnodiging voor de buitengewone algemene vergadering van 20 december Vaststellen van het mandaat van de Aan de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 20 december 2017 zal Inter-media een voorstel tot statutenwijziging voorleggen. Volgens de bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking moet een statutenwijziging minstens 90 dagen vooraf aan de vennoten worden bezorgd.

10 Aan de raad wordt een door de raad van bestuur opgemaakt voorstel van statutenwijziging ter beraadslaging voorgelegd. De raad wordt gevraagd te beslissen of er al dan niet wordt akkoord gegaan met het voorstel. Inter-media nodigt de vennoten uit op de buitengewone algemene vergadering van 20 december De gemeenteraad wordt gevraagd de aangeduide vertegenwoordiger, Benny Smets, te mandateren Cipal DV. Goedkeuring statutenwijziging en uitnodiging voor de buitengewone algemene vergadering van 15 december Vaststellen van het mandaat van de aangeduide vertegenwoordiger. Aan de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 15 december 2017 zal Cipal DV een voorstel tot statutenwijziging voorleggen. Volgens de bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking moet een statutenwijziging minstens 90 dagen vooraf aan de vennoten worden bezorgd. Aan de raad wordt een door de raad van bestuur opgemaakt voorstel van statutenwijziging ter beraadslaging voorgelegd. De raad wordt gevraagd te beslissen of er al dan niet wordt akkoord gegaan met het voorstel. Cipal DV nodigt de vennoten uit op een buitengewone algemene vergadering op 15 december De gemeenteraad wordt gevraagd om de reeds aangeduide vertegenwoordiger, de heer Johan Geeraerts, te mandateren.

15.01 Goedkeuring overeenkomst tussen Cultuurconnect vzw en de gemeente Laakdal inzake verderzetting samenwerking Provinciaal BibliotheekSysteem.

15.01 Goedkeuring overeenkomst tussen Cultuurconnect vzw en de gemeente Laakdal inzake verderzetting samenwerking Provinciaal BibliotheekSysteem. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 22 mei 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 27 november 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Overzicht Inleiding 1. Interlokale vereniging A. Inleiding B. Oprichting C. Beheerscomité D. Beherende gemeente E. Personeel Overzicht: 2. De projectvereniging

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING Algemeen beleid. 1. Integrale veiligheid algemene machtiging voor het gebruik van zichtbare verplaatsbare

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Verplaatsing van verkeersbord op Steenbergen.

Verplaatsing van verkeersbord op Steenbergen. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 23 februari 2010 om 20:00 uur. DAGORDE

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke Huishoudelijk reglement Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: De GECORO stelt een huishoudelijk reglement op met betrekking tot haar

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07017 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 25 mei 2010 om 20:00 uur.

De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 25 mei 2010 om 20:00 uur. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 25 mei 2010 om 20:00 uur. DAGORDE OPENBARE

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14626 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om u in de raadzaal van het gemeentehuis.

UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om u in de raadzaal van het gemeentehuis. Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 oktober 2017 MEDEDELINGEN UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis. OPENBARE

Nadere informatie

Besluiten burgemeester

Besluiten burgemeester Besluiten burgemeester GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 18 maart 2019 Westerlo - Mobiliteit 5 2019_BB_00117 Politiereglementen. Tijdelijk politiereglement bij hoogdringendheid: snelheidsremmende maatregelen

Nadere informatie

Stand van zaken dossier van de huisnummers. Aanleg van kleine waterzuiveringsinstallatie voor verkaveling.

Stand van zaken dossier van de huisnummers. Aanleg van kleine waterzuiveringsinstallatie voor verkaveling. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 23 februari 2016 om 20:00 uur ten gemeentehuize.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_09541 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 24 april 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur.

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. Gemeenteraad Zitting van 18 juni 2019 Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. 1. Goedkeuren van de notulen van de vorige

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

Brief d.d. 27/1/2014 college aan aanpalenden gracht Smissestraat -Houthoek.

Brief d.d. 27/1/2014 college aan aanpalenden gracht Smissestraat -Houthoek. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 22 april 2014 om 20:00 uur. DAGORDE

Nadere informatie

BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN De voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn verzoekt de raad voor maatschappelijk welzijn voor de éérste maal met volgende agendapunten

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01733 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 24 juni 2014 om 20:00 uur.

De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 24 juni 2014 om 20:00 uur. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 24 juni 2014 om 20:00 uur. DAGORDE

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04070 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter.

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 : Doelstelling Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de GECORO zijn bevoegdheid uitoefent overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 17 december

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 22 januari 2013 om 20:00 uur. DAGORDE

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03858 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11025 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11495 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Besluit van de Vlaamse Regering houdende uitvoering van het decreet van 6 maart 2009 betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement GECORO Middelkerke

Huishoudelijk Reglement GECORO Middelkerke sector TD Huishoudelijk reglement GECORO Middelkerke Huishoudelijk Reglement GECORO Middelkerke Artikel 1: De GECORO stelt een huishoudelijk reglement op met betrekking tot haar werking. Artikel 2: Dit

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04231 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de bekendmaking en raadpleegbaarheid van besluiten en stukken van het lokaal bestuur, betreffende de wijze waarop de reglementen en verordeningen van het lokaal

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04074 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09296 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Gemeente en OCMW Kuurne

Gemeente en OCMW Kuurne Gemeente en OCMW Kuurne Huishoudelijk reglement voor het college van burgemeester en schepenen en vast bureau College van burgemeester en schepenen Vast bureau BIJEENROEPING EN AGENDA Artikel 1 vergaderdata

Nadere informatie

Gemeentebestuur AARTSELAAR

Gemeentebestuur AARTSELAAR Gemeentebestuur AARTSELAAR (Datum afdruk:03/07/2018) UITTREKSEL van de vergadering van het college van burgemeester en schepenen van 2 juli 2018 Aanwezig: Sophie De Wit, burgemeester-voorzitter, Eddy Vermoesen,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 22 februari 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09306 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 5 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01266 Onderwerp: Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer betreffende de Vrijdagmarkt, deel tussen

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen en zittingsverslag vergadering van 4 februari 2019 Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen na aanpassing

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11581 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_06121 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11467 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00936 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15572 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11482 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_06437 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Wiedauwkaai

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04426 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08829 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03880 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05975 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04441 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Aanwezig: Verbist Els; voorzitter Frans Rik; burgemeester Pauwels Koen, Dorikens Herman, Vanhove Johnny, Lietaer Bart, Van den Bergh

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10938 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10526 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 26 juni 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09303 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11488 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14627 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10198 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem.

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Huishoudelijk reglement De algemene vergadering van de cultuurraad Maldegem, Gelet op het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 21 december 2017 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 februari 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_01796 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10529 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07311 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Silvain Vertommen; de heer Rudy Nuyens;

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01922 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07128 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05344 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie