De mens voorop in een helende omgeving PLANETREE. Het verschil tussen willen en doen in mensgerichte zorg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De mens voorop in een helende omgeving PLANETREE. Het verschil tussen willen en doen in mensgerichte zorg"

Transcriptie

1 De mens voorop in een helende omgeving PLANETREE Het verschil tussen willen en doen in mensgerichte zorg

2 PLANETREE De mens voorop in een helende omgeving BETERE ZORG HELENDE OMGEVING GEZONDE ORGANISATIE Het verschil tussen willen en doen in mensgerichte zorg

3 De mens voorop: cliënt èn medewerker Na een traumatische ziekenhuiservaring begon Angelica Thieriot 30 jaar geleden met Planetree. Haar droom is zorginstellingen te creëren waar mensen zich direct al beter voelen en waarin het beste van een kuuroord, hotel en ziekenhuis is verenigd. Net als Angelica hebben mensen in kwetsbare situaties behoefte aan veiligheid, liefde, vakmanschap en welbevinden. Daarom hebben veel zorginstellingen terecht de cliënt centraal gesteld in hun missie of doelen. De cliënt wil graag persoonlijke en respectvolle zorg want ieder mens is een uniek individu met eigen voorkeuren, waarden en behoeften. Mensen willen de regie blijven voeren over hun eigen leven en dus ook over hun ziekteproces. Ook zorgverleners leveren graag de mensgerichte zorg waaraan cliënten behoefte hebben. Cliënttevredenheid en medewerkertevredenheid gaan hand in hand. Planetree helpt organisaties te veranderen in een omgeving waarin de mens voorop staat, cliënten actieve deelnemers zijn en profesionals en vrijwilligers zorg kunnen geven zoals ze die zelf ook zouden willen krijgen. Dagelijkse praktijk is weerbarstig Van bestuurders en managers in de zorg wordt veel gevraagd. Duizend en één projecten rondom kwaliteitseisen, financiële verantwoording, veiligheid, imago, vraagsturing, cultuurverandering en verbouwingen strijden om voorrang. Het waarmaken van mensgerichte zorg tot in de genen van de organisatie blijkt lastig. In de praktijk wordt ondanks alle goede bedoelingen toch vaak ziekte, beperking of behandeling centraal gesteld en niet de mens. Om structureel mensgerichte zorg te realiseren is er behoefte aan een eenduidige aanpak die het goede bewaart en vernieuwing effectief invoert. Planetree helpt het gat tussen willen en doen te overbruggen en realiseert zorg zoals je zelf behandeld wilt worden. Angelica Thieriot oprichter Planetree De Planetree of Plataan, is de boom waaronder Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunst, zijn studenten vele eeuwen geleden les gaf. Onder `Planetree leren cliënten ons om zorg menselijker te maken.

4 Planetree maakt verschil tussen willen en doen Planetree is een filosofie en aanpak die de best mogelijke mensgerichte zorg levert. Planetree is een fundament voor integrale kwaliteit van zorg die een gezond lichaam en een gezonde geest bevordert. De cliënt staat centraal en wordt als mens gewaardeerd en holistisch benaderd. Door de cliënt actief te betrekken en te informeren ondersteunt Planetree de veiligheid en herstel. Tegelijkertijd wordt het beste van de westerse geneeskunst verrijkt met aanvullende zorg in praktijk gebracht. Dit leidt tot een menselijke maat waarin de cliënt en professional zich geborgen en veilig voelen en waarin het prettig werken is. Meer dan 100 zorginstellingen die Planetree gebruiken laten zien hoe het werkt. De integrale aanpak van de geleverde zorg, de omgeving waarin de zorg wordt verleend èn de vitaliteit van de organisatie versterken elkaar: Betere Zorg: aandacht voor de mens, sneller en langdurig beter voelen. Het belangrijkste aspect is de bejegening en keuze op basis van informatie. De mens staat voorop en dat zie je in al het denken, handelen en de besluitvorming. Helende omgeving: vriendelijk, rustgevend gebouw en inrichting, kunst en water, een sociale omgeving door betrokkenheid van familie en gemeenschap, grote aandacht voor situatie en medewerker en collegialiteit. Gezonde Organisatie: inspirerende, efficiënte en effectieve medewerkers, hoge cliënttevredenheid en een organisatie die een goede reputatie heeft. Zorginstellingen werken hier concreet aan via de 12 Planetree componenten (zie model).

5 Feiten over Planetree Planetree is in 1978 opgericht en begon met een eenvoudige bibliotheek voor ziekenhuispatiënten. Vandaag de dag vertegenwoordigen Planetree leden meer dan 100 zorgorganisaties in de Verenigde Staten, Canada en Europa. Totaal gaat het om bedden, 10 miljoen patiëntenbezoeken, geboorten en gezondheidszorg professionals. Stichting Planetree Nederland is een initiatief van Jim van den Beuken, Yvette Visser en Marcel Snijders. De stichting toetst en vertaalt de mensgerichte zorg van Planetree en ontwikkelt samen met zorgaanbieders de best mogelijke toepassing voor de eigen organisatie. Wie zijn lid van Planetree? De leden zijn instellingen in de gezondheidszorg uit de VS, Canada en Nederland. Ze variëren van kleine lokale organisaties (25 bedden) tot grote stads- en academische ziekenhuizen (meer dan 2000 bedden). Het gaat om academische, algemene en categorale ziekenhuizen, verpleeghuizen, extra- en transmurale zorg en ook specifieke afdelingen op het gebied van oncologie, acute zorg, spoedeisende hulp, intensive care, chronische ziekten, ambulante zorg en gezondheidscentra. Positieve resultaten en effecten Zorgorganisaties die lid zijn van Planetree melden resultaten zoals: Betere zorg: toename cliënttevredenheid, verlaging gemiddelde verblijfsduur, daling geneesmiddelengebruik (o.a. effect van eigen verantwoordelijkheid), vermindering medicatiefouten en verlaging infecties. Planetree versterkt de cliënt waardoor de behandeling beter aanslaat. Helende omgeving: toename familietevredenheid, open balies, hartelijke sfeer, vermindering van pijn en stress, beter slapen en versnelling van herstel in rustgevende omgeving, gelijke of verlaagde kosten van bouw en herinrichting. Gezonde organisatie: toename medewerkertevredenheid, verbetering van werving en behoud van professionals, positieve financiële resultaten. Veel Planetree organisaties onderscheiden zich door hun prestaties, bijvoorbeeld met topposities in ranglijsten, publiciteit en eenvoudig krijgen van goed personeel.

6 Ambities realiseren samen met Stichting Planetree Nederland Instellingen in de gezondheidszorg willen vaak uitstekende, cliëntgerichte zorg leveren. Het blijkt niet zo eenvoudig om gedrag en prestaties duurzaam te veranderen. Met een bestaand model hoeft u niet opnieuw het wiel uit te vinden waardoor u fouten vermijdt en snelheid, kwaliteit en geld wint. De implementatiemethodiek en de concrete voorbeelden en inspiratie uit 30 jaar praktijk creëren snel zichtbare resultaten. Uw eigen mensen blijven aan het roer. Stichting Planetree Nederland is de non-profit organisatie die zorgaanbieders ondersteunt om mensgerichte zorg in Nederland voor elkaar te krijgen volgens de Planetree filosofie. Stichting Planetree Nederland is de enige vertegenwoordiger van Planetree in Nederland. Ze dient als katalysator om Planetree kennis en kunde te vertalen en snel over te dragen aan zorginstellingen. Samenwerking met de Planetree organisatie betekent: Beschikbaarheid van best practice in mensgerichte zorg. U benut eenvoudig en snel de best practice en kennis van Planetree door het delen van ervaring, contacten en voorbeelden van het internationale Planetree netwerk. Daarnaast faciliteert Planetree het ledennetwerk zodat leden profiteren van inspirerende oplossingen en gevonden best practice van anderen. Gezonde organisatie. Versterking van positie zorgorganisatie (strategie, positionering en merk). Met de Planetree filosofie en implementatie bouwt u aan een unieke positie, zowel binnen de eigen organisatie als daarbuiten. Daarnaast vereenvoudigt dit samenhangende strategische en operationele keuzes. Effectieve implementatie. Met een steuntje in de rug van de Planetree trainers/adviseurs creëert uw organisatie zelf structurele verbeteringen. U maakt zichtbaar een verschil tussen willen en doen in mensgerichte zorg. * bron foto s: Planetree Inc., Zuster Kueter Stichting en Orbis

7 Hoe werkt u samen met Planetree U onderzoekt welke meerwaarde Planetree voor u heeft. Dat kan via een gesprek, de website, contact met collega instellingen, de basiscursus mensgerichte zorg of via een interactieve lezing voor management/medewerkers/relaties. De jaarlijkse Planetree conferentie is ook een inspirerende en praktische manier om kennis te maken met de mogelijkheden. Aan de conferentie zijn werkbezoeken gekoppeld zodat u kunt zien hoe Planetree in de praktijk werkt. Stichting Planetree Nederland ondersteunt via: Focusgroepen met medewerkers, medici, cliënten en vrijwilligers laten zien waar uw organisatie op dit moment staat. De rapportage geeft duidelijk zicht over voortgang en verbeterpunten. Met de resultaten geven u en uw medewerkers op uw eigen manier handen en voeten aan mensgerichte zorg. Ook kan het Planetree keurmerk een hefboom voor uw organisatie zijn. U beslist dat u mensgerichte zorg wilt realiseren geïnspireerd op de Planetree filosofie. U wordt lid. Daarmee bent u automatisch lid van het snelgroeiende internationale Planetree Netwerk. U stelt een eigen Planetree coördinator en projectteam aan. Implementatiemateriaal staat tot uw beschikking. Dat bevat handvatten voor de invoering van de componenten, een aanpak voor cliënteducatie, partnerprogramma, suggesties voor de eigen facilitators, studiedagen, ontwerprichtlijnen, kunstprogramma, contracten, procedures etc. Korte informatiebijeenkomsten voor medewerkers over Planetree en de componenten. U beslist waar u begint met de implementatie. Hierbij horen unieke Planetree opleidingen voor medewerkers, management en specialisten. Ook is onderzoek, advies en training over imago, sponsoring, architectuur en inrichting beschikbaar. Gebruik van Planetree naam en logo om uw uniekheid te onderstrepen. Jaarlijkse miniconferentie met collega organisaties in Nederland. Toegang tot het (inter)nationale Planetree netwerk. Kijk voor meer informatie op Meer informatie? Neem contact op met de adviseurs en trainers van Stichting Planetree Nederland. In een gesprek of presentatie bespreekt u of de Planetree kennis en kunde nuttig kan zijn voor uw organisatie. Desgewenst komt u meer te weten over de 12 componenten, de implementatie methodiek en voorbeelden van collega zorginstellingen. info@planetree.nl

8 PLANETREE De mens voorop in een helende omgeving 12 componenten BETERE ZORG Menselijke interactie en liefdevolle bejegening Eigen keuze en verantwoordelijkheid door informatie en educatie Uitstekende (medische) behandeling en zorg Gezond eten, drinken en bewegen Aanvullende zorg en zingeving HELENDE OMGEVING Menswaardige technologie Architectuur en interieur leveren bijdrage aan gezondheid en heling Vrienden, familie en gemeenschap spelen een positieve rol Tevreden cliënten Tevreden en gemotiveerde medewerkers Gezonde financiële resultaten Goede marktpositie en relaties met belanghebbenden GEZONDE ORGANISATIE Copyright 2006 Stichting Planetree Nederland

De mens voorop in een helende omgeving PLANETREE. Het verschil tussen willen en doen in mensgerichte zorg

De mens voorop in een helende omgeving PLANETREE. Het verschil tussen willen en doen in mensgerichte zorg De mens voorop in een helende omgeving PLANETREE Het verschil tussen willen en doen in mensgerichte zorg Betere Zorg Helende Omgeving COMPONENTEN MENSGERICHTE ZORG 1. 2. 3. 4. 5. Menselijke interactie

Nadere informatie

Menselijke maat met Planetree Marita Bossers-Nabben. marita@planetree.nl

Menselijke maat met Planetree Marita Bossers-Nabben. marita@planetree.nl Menselijke maat met Planetree Marita Bossers-Nabben marita@planetree.nl BEWONER, CLIENTEN EN MEDEWERKER CENTRAAL? ANGELICA THIERIOT Haar droom is zorginstellingen te creëren, waar mensen zich direct al

Nadere informatie

Kennismaken met Planetree info@planetree.nl www.planetree.nl

Kennismaken met Planetree info@planetree.nl www.planetree.nl Kennismaken met Planetree info@planetree.nl www.planetree.nl ONDERWIJS & PLANETREE Interesse in het mee doorvertalen van Planetree naar onderwijs en onderwijs organisaties? Neem neem contact op met jim@planetree.nl

Nadere informatie

Zorgcentra Revalidatiecentrum. Hospices Zorg thuis Verzorgd Wonen. Workshop Planetree. Nieuwjaarsbijeenkomst Persoonsvolgende Zorg 5 februari 2018

Zorgcentra Revalidatiecentrum. Hospices Zorg thuis Verzorgd Wonen. Workshop Planetree. Nieuwjaarsbijeenkomst Persoonsvolgende Zorg 5 februari 2018 Workshop Planetree Nieuwjaarsbijeenkomst Persoonsvolgende Zorg 5 februari 2018 Planetree Een naam Een visie De naam Planetree: Planetree International Grondlegger Angelica Thieriot Haar droom: zorgorganisaties

Nadere informatie

Disclosure belangen spreker. (potentiële) belangenverstrengeling NVT NVT NVT NVT

Disclosure belangen spreker. (potentiële) belangenverstrengeling NVT NVT NVT NVT Disclosure belangen spreker (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële) vergoeding Aandeelhouder

Nadere informatie

Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen. Planetree. Van goed naar beter met Planetree. Algemene informatie >>

Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen. Planetree. Van goed naar beter met Planetree. Algemene informatie >> Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen Planetree Van goed naar beter met Planetree Algemene informatie >> Planetree Planetree biedt zorgorganisaties handvatten om voortdurend de mensgerichte

Nadere informatie

Disclosure belangen spreker. (potentiële) belangenverstrengeling NVT NVT NVT NVT

Disclosure belangen spreker. (potentiële) belangenverstrengeling NVT NVT NVT NVT Disclosure belangen spreker (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële) vergoeding Aandeelhouder

Nadere informatie

Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen. Planetree. Van goed naar beter met Planetree. Algemene informatie >>

Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen. Planetree. Van goed naar beter met Planetree. Algemene informatie >> Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen Planetree Van goed naar beter met Planetree Algemene informatie >> Planetree biedt zorgorganisaties handvatten om voortdurend de mensgerichte zorg centraal

Nadere informatie

De zorgvrager als partner

De zorgvrager als partner De zorgvrager als partner Marjolein Tasche Directievoorzitter HagaZiekenhuis Kengetallen Haga 2014 Medewerkers 3.569 Medisch specialisten 317 Bedden 611 Opnamen 29.728 Eerste bezoek 200.412 Dagbehandeling

Nadere informatie

Disclosure belangen spreker. (potentiële) belangenverstrengeling NVT NVT NVT NVT

Disclosure belangen spreker. (potentiële) belangenverstrengeling NVT NVT NVT NVT Disclosure belangen spreker (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële) vergoeding Aandeelhouder

Nadere informatie

Visiedocument Zorggroep Almere 2010-2015. Goede maat en juiste toon

Visiedocument Zorggroep Almere 2010-2015. Goede maat en juiste toon Visiedocument Zorggroep Almere 2010-2015 Goede maat en juiste toon 0 2015 2010 2015 2010 2015 0 2015 2010 2015 2010 2015 2010 2015 2010 2015 2010 0 2015 2010 2015 2010 2015 2010 2015 2010 2015 2010 2015

Nadere informatie

Samen koersen op morgen Koersen doe je samen

Samen koersen op morgen Koersen doe je samen Samen koersen op morgen Koersen doe je samen Beleidsplan 2012 2018 Veerhoeklaan 7 4501 AE Oostburg Januari 2013 Samen koersen op morgen Koersen doe je samen Beleidsplan 2012 2018 Als we het samen doen,

Nadere informatie

De kracht van bewegen

De kracht van bewegen De kracht van bewegen Dr. Michel Bleijlevens Planetree Nederland Conferentie Donderdag 23 Maart 2014 Nieuwegein Bewegen en Planetree Betere Zorg Helende Omgeving Gezonde organisatie 1. Menselijke interactie

Nadere informatie

Disclosure belangen spreker. Geen. Geen

Disclosure belangen spreker. Geen. Geen Disclosure belangen spreker Geen (potentiële) belangenverstrengeling Geen Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële) vergoeding Aandeelhouder

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Fenna Dijkman Adviseur P&O. Jan Willem Nugteren Manager Gastvrijheid

Hartelijk welkom. Fenna Dijkman Adviseur P&O. Jan Willem Nugteren Manager Gastvrijheid Hartelijk welkom Fenna Dijkman Adviseur P&O Jan Willem Nugteren Manager Gastvrijheid Bernhoven, de reis van meest gastvrije naar meest mensgerichte ziekenhuis. Wat gaat u vandaag horen? 1. Wat is voor

Nadere informatie

In 2014 heeft GGzE het Planetree-label behaald. Dit is een internationaal erkend label dat staat voor mensgerichte zorg in een helende omgeving.

In 2014 heeft GGzE het Planetree-label behaald. Dit is een internationaal erkend label dat staat voor mensgerichte zorg in een helende omgeving. 1 2 In 2014 heeft GGzE het Planetree-label behaald. Dit is een internationaal erkend label dat staat voor mensgerichte zorg in een helende omgeving. Planetree helpt ons onze zorg nóg beter en nóg mensgerichter

Nadere informatie

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019 Dichter bij elkaar Strategie 2015-2019 De zorg verandert. Vrijwilligers veranderen. De wensen van families veranderen. De maatschappij verandert. Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam wil klaar zijn voor

Nadere informatie

Intelligent omgaan met kwaliteitsverbetering en (keur-)merken in de zorg

Intelligent omgaan met kwaliteitsverbetering en (keur-)merken in de zorg Intelligent omgaan met kwaliteitsverbetering en (keur-)merken in de zorg J. van den Beuken, A. Snijders, C. Bestebreurtje, C. Göertz-Kempen, A. van Lavieren, H. Ruis en T. Winder 2010. Of het nu gaat om

Nadere informatie

Persbericht 22 maart 2013

Persbericht 22 maart 2013 Persbericht 22 maart 2013 Tijdens de Planetree conferentie op 21 maart zijn Rivas Zorggroep, het Spaarne Ziekenhuis, S&L Zorg en het HagaZiekenhuis onderscheiden met de Spirit of Planetree Nederland Award

Nadere informatie

DEXIS Arbeid, en waar dat toe leidt. www.dexisarbeid.nl

DEXIS Arbeid, en waar dat toe leidt. www.dexisarbeid.nl DEXIS Arbeid, en waar dat toe leidt Stel dat iedere medewerker het naar zijn of haar zin heeft op het werk, het gevoel heeft zijn of haar talenten te kunnen inzetten, de sfeer in het team klopt, collega

Nadere informatie

4-sporen-aanpak. Wijkverpleging. Verstand van Zorg

4-sporen-aanpak. Wijkverpleging. Verstand van Zorg 4-sporen-aanpak Wijkverpleging Verstand van Zorg Positionering, rolontwikkeling én instroom Vraagstukken wijkverpleging De komende jaren verandert de zorg ingrijpend, waardoor zorgorganisaties voor complexe

Nadere informatie

Professionele en persoonlijke groei?

Professionele en persoonlijke groei? + Professionele en persoonlijke groei? Samen naar meer resultaat, meer gemak en meer plezier! Han Oei Oei voor Groei - www.oeivoorgroei.nl info@oeivoorgroei.nl 0633794681 + Meer resultaat, meer gemak en

Nadere informatie

Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg Samen in beweging

Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg Samen in beweging Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg 2017-2020 Samen in beweging De wens van cliënten staat voorop in onze zorg. Bij hen ligt de regie. We zijn samen in beweging Als organisatie

Nadere informatie

Betreft: Gratis adviseur voor de dag van de verpleging

Betreft: Gratis adviseur voor de dag van de verpleging Betreft: Gratis adviseur voor de dag van de verpleging De gezondheidszorg is continue in beweging, de afgelopen jaren is er veel veranderd en dat zal de komende jaren zeker zo blijven. De marktwerking,

Nadere informatie

Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT

Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT Inleiding Aandacht is een essentieel onderdeel in de zorg. Aandacht voor de patiënt en de zorgverlener vergroot de vitaliteit, de effectiviteit en de kwaliteit

Nadere informatie

Industry consulting. Care management. Effectieve procesinnovatie in de zorg. Onze zorg Kwaliteit nu én in de toekomst

Industry consulting. Care management. Effectieve procesinnovatie in de zorg. Onze zorg Kwaliteit nu én in de toekomst Industry consulting Care management Effectieve procesinnovatie in de zorg Onze zorg Kwaliteit nu én in de toekomst Effectieve procesinnovatie Iedere organisatie is uniek. Dat is in de zorg niet anders.

Nadere informatie

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou!

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg, wat verstaan jullie daar onder? vragen mensen mij wel eens. De claim zet je ook aan het denken, want het betekent ook dat je eigenwijs

Nadere informatie

Adviesbureau nieuwe stijl Strategie leiderschap - coaching

Adviesbureau nieuwe stijl Strategie leiderschap - coaching Adviesbureau nieuwe stijl Strategie leiderschap - coaching Samenvatting InmensGroeien is opgericht door Joop Egmond en Maarten Smits. Het bedrijf is ontstaan uit de wens om voor mensen binnen organisaties

Nadere informatie

Persbericht 16 maart 2012

Persbericht 16 maart 2012 Persbericht 16 maart 2012 Tijdens de Planetree conferentie op 15 maart zijn het Spaarne Ziekenhuis, GGzE, CPH (Centra voor Psychisch Herstel) en het Gemini Ziekenhuis onderscheiden met de Spirit of Planetree

Nadere informatie

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW Samen bruggen bouwen Het manifest: de basis van en voor SDW Inhoud Samen bruggen bouwen 10 4 6 De basis van en voor SDW Waarom bestaat SDW? 8 Waar willen we naar toe? Van waaruit handelen wij? Onze belofte

Nadere informatie

Persbericht, 13 maart 2015

Persbericht, 13 maart 2015 Persbericht, 13 maart 2015 Het Spaarne Ziekenhuis, Rivas Zorggroep, Vilente en het Flevoziekenhuis, zijn onderscheiden met de Spirit of Planetree Nederland Award 2015. De prijzen werden gisteren uitgereikt

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS

EEN VAN ONZE EXPERTS EEN VAN ONZE EXPERTS Live begins at the end of your comfort zone Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden

Nadere informatie

DEELNEMEN AAN HET ACTIEF NETWERK Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid - IN ZORG

DEELNEMEN AAN HET ACTIEF NETWERK Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid - IN ZORG DEELNEMEN AAN HET ACTIEF NETWERK Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid - IN ZORG Samen met collega- zorgorganisaties aan de slag met duurzame inzetbaarheid! Aanleiding voor een ACTIEF Netwerk De gezondheidszorg

Nadere informatie

Op weg naar veilige en cliëntgerichte verpleeghuiszorg. Anders denken en doen

Op weg naar veilige en cliëntgerichte verpleeghuiszorg. Anders denken en doen Op weg naar veilige en cliëntgerichte verpleeghuiszorg Anders denken en doen Vernieuwing in de verpleeghuiszorg verlegt de focus van zorgprofessionals De impact van de oproep van staatssecretaris Martin

Nadere informatie

COSIS "ZOVEEL MOGELIJK TIJD AAN CLIËNTEN BESTEDEN"

COSIS ZOVEEL MOGELIJK TIJD AAN CLIËNTEN BESTEDEN COSIS "ZOVEEL MOGELIJK TIJD AAN CLIËNTEN BESTEDEN" INHOUDSOPGAVE DIRECT FINE-TUNEN INLEIDING 3 5 HOE WIL JE HET? SOFTWAREGEBRUIK LEUK MAKEN 6 7 SAMEN INNOVEREN 8 DE TIP VAN BEATE 9 2 COSIS INLEIDING De

Nadere informatie

2. Digitale interactieve cliënten systemen. Je hoeft geen titel te hebben om een goed leider te zijn Oefening Unpack your backpack

2. Digitale interactieve cliënten systemen. Je hoeft geen titel te hebben om een goed leider te zijn Oefening Unpack your backpack Aantal praktijkvoorbeelden uit de Internationale Planetree Conferentie 2012 1. De kracht van vrijwilligers 2. Digitale interactieve cliënten systemen 3. Een aantal bijzondere en praktische initiatieven.

Nadere informatie

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Training & Advies Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Betere resultaten met nieuwe competenties Ondernemend werken in welzijnsorganisaties De welzijnssector is sterk in beweging, dat weet u als

Nadere informatie

Succesvolle carrière als (wijk)verpleegkundige? Verstand van Zorg

Succesvolle carrière als (wijk)verpleegkundige? Verstand van Zorg Succesvolle carrière als (wijk)verpleegkundige? Verstand van Zorg Opleiding én prachtbaan Verpleegkundige als regisseur van de zorg De komende jaren verandert de zorg ingrijpend. Steeds minder mensen verblijven

Nadere informatie

Langer thuis door innovatieve wijkverpleging. Andere focus, betere uitkomsten

Langer thuis door innovatieve wijkverpleging. Andere focus, betere uitkomsten Langer thuis door innovatieve wijkverpleging Andere focus, betere uitkomsten Uw focus op innovatie en uitkomsten van zorg bepaalt het succes De wereld van de wijkverpleging is sinds 2015 drastisch veranderd.

Nadere informatie

Presentatie d.d. 23/4/2013 Huis van de Buurt Huis van.

Presentatie d.d. 23/4/2013 Huis van de Buurt Huis van. Presentatie d.d. 23/4/2013 Huis van de Buurt Huis van. Logo Huis van de Buurt Caroline van Gessel, coördinator Huis van de Buurt St. Zorgcentra de Betuwe Stel U wordt nu geboren, hoe zou u de zorg en welzijn

Nadere informatie

Stichting Planetree Nederland. ondersteuning. succesvol realiseren van de best mogelijke mensgerichte zorg

Stichting Planetree Nederland. ondersteuning. succesvol realiseren van de best mogelijke mensgerichte zorg Stichting Planetree Nederland Aanpak en ondersteuning succesvol realiseren van de best mogelijke mensgerichte zorg Mensgerichte zorg met Stichting Planetree Nederland Planetree helpt zorginstellingen

Nadere informatie

De facilitator begeleidt het horizontale beraad conform vastgestelde stappen:

De facilitator begeleidt het horizontale beraad conform vastgestelde stappen: Dialoog met externe belanghebbenden Stichting Zuidwester is een maatschappelijke organisatie die de dialoog met belanghebbenden een zodanige invulling geeft dat deze het mogelijk maakt om de ondersteuningsbehoefte

Nadere informatie

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flavours to go Het flexibele concept voor uw interne catering waar u de smaak van te pakken krijgt! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Nadere informatie

Mindfulness op het werk

Mindfulness op het werk Mindfulness op het werk Mindfulness op het werk Werken vanuit rust en aandacht Veel mensen ervaren hun werk als een plek waar nooit rust is, met een doorlopende activiteit aan lijstjes die af moeten, mensen

Nadere informatie

Alleen dan kan een project slagen, dat wil zeggen: op tijd, binnen budget en vooral met de juiste functionaliteit.

Alleen dan kan een project slagen, dat wil zeggen: op tijd, binnen budget en vooral met de juiste functionaliteit. ICT MET RENDEMENT Welkom bij de Caesar Groep De Caesar Groep is dé specialist in Nederland als het gaat om ICT-projecten met rendement. Met meer dan 300 professionals werken wij voor onze klanten aan ICT-toepassingen

Nadere informatie

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt het gevoel van samen Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt U bent aan zet! Als cliënt van Archipel kunt u zelf aangeven op welke punten u ondersteuning

Nadere informatie

360 feedback assessment

360 feedback assessment 360 feedback assessment Naam : Jan Voorbeeld Datum rapportage : oktober 2013 Opdrachtgever : Organisatie Contactpersoon : Ellen Roosen Mpact Training & Advies Overwaard 13, 4205 PA Gorinchem Nederland

Nadere informatie

Notitie. GGZ Rivierduinen. GGZ Rivierduinen Samen kiezen voor kwaliteit Zorgvisie 2015

Notitie. GGZ Rivierduinen. GGZ Rivierduinen Samen kiezen voor kwaliteit Zorgvisie 2015 Notitie GGZ Rivierduinen GGZ Rivierduinen Zorgvisie 2015 Blad 1 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Missie... 2 3. Visie... 2 3.1. Herstel als leidend principe... 2 3.2. Passende Zorg... 3 3.3 Hoge professionele

Nadere informatie

Cliënttevredenheid. Algemeen. Eigen Regie. 1. Wie gaat de vragenlijst invullen? * Ikzelf. Ikzelf met hulp van iemand anders.

Cliënttevredenheid. Algemeen. Eigen Regie. 1. Wie gaat de vragenlijst invullen? * Ikzelf. Ikzelf met hulp van iemand anders. Cliënttevredenheid Algemeen 1. Wie gaat de vragenlijst invullen? * Ikzelf Ikzelf met hulp van iemand anders Iemand anders Eigen Regie Eigen regie staat voor zelf sturing geven aan je leven. Eigen regie

Nadere informatie

?Hoe Zo! >> Werken bij de gemeente betekent je inzetten voor burgers en bedrijven. En daarbij geldt:

?Hoe Zo! >> Werken bij de gemeente betekent je inzetten voor burgers en bedrijven. En daarbij geldt: Wabo effectief ?Hoe Zo! >> Het toepassen van de Wabo is meer dan alleen de IT-structuur aanpassen, de procedures herzien en/of de processen opnieuw beschrijven en herinrichten. Het zijn de medewerkers

Nadere informatie

Onze visie op cliënten, medewerkers en organisatie vertrekt vanuit 6 waarden: Cliëntgestuurd, Integer, Inclusief, Open, Participatief, Professioneel.

Onze visie op cliënten, medewerkers en organisatie vertrekt vanuit 6 waarden: Cliëntgestuurd, Integer, Inclusief, Open, Participatief, Professioneel. missie en VISIE Het GielsBos wil een veilige en geborgen thuis bieden aan volwassenen en kinderen met een beperking. We bieden deze mensen en hun leefomgeving een brede ondersteuning vanuit ervaring en

Nadere informatie

Teamkompas voor Zelfsturing

Teamkompas voor Zelfsturing Teamkompas voor Zelfsturing Wat is het teamkompas: Met dit instrument kun je inzicht krijgen in de ontwikkeling van je team als het gaat om effectief samenwerken: Waar staan wij als team? Hoe werken wij

Nadere informatie

Zorg in vrijheid. Vrijheidsbeperkende maatregelen Informatie over beleid Voor cliënten en familie. Versie 4

Zorg in vrijheid. Vrijheidsbeperkende maatregelen Informatie over beleid Voor cliënten en familie. Versie 4 Zorg in vrijheid Vrijheidsbeperkende maatregelen Informatie over beleid Voor cliënten en familie Versie 4 Inleiding Vrijheid is voor de meeste mensen in Nederland een gegeven. Toch komt het in zorginstellingen

Nadere informatie

Peter Tijssen directeur / bestuurder

Peter Tijssen directeur / bestuurder Peter Tijssen directeur / bestuurder Werkgebied 1 Aantal cliënten Intramuraal 188 Volledig pakket thuis 10 Extramuraal 42 Dagopvang 25 Totaal 265 Financiën Omzet 18.101.817 waarvan AWBZ 15.855.035 Resultaat

Nadere informatie

Profiel. Voorzitter Cliëntenraad. 13 oktober Opdrachtgever Cliëntenraad Haaglanden Medisch Centrum

Profiel. Voorzitter Cliëntenraad. 13 oktober Opdrachtgever Cliëntenraad Haaglanden Medisch Centrum Profiel Voorzitter Cliëntenraad 13 oktober 2017 Opdrachtgever Cliëntenraad Haaglanden Medisch Centrum Voor meer informatie over de functie Manon Min, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 06 29

Nadere informatie

Senior-idays. Dagbesteding middels de ipad: vitaliseert & socialiseert ouderen

Senior-idays. Dagbesteding middels de ipad: vitaliseert & socialiseert ouderen Senior-idays Dagbesteding middels de ipad: vitaliseert & socialiseert ouderen Een initiatief van drs. Wendela Sanders (bedrijfseconome: marktonderzoeker in de zorg) en drs. Margriet Hijweege (ondernemer

Nadere informatie

Mystery Review - Focus on Quality

Mystery Review - Focus on Quality De Mystery Patiënt 10-11 -2010 Mystery Review Mystery Review - Focus on Quality Kwalitatief onderzoek voor ambitieuze organisaties Hans Smith Mystery Review bv Inhoud Geschiedenis van Mystery Patiënt onderzoeken

Nadere informatie

Opdracht transitiemanager voor de wijken

Opdracht transitiemanager voor de wijken Opdracht transitiemanager voor de wijken Deze opdracht beschrijft de rol van de transitiemanager voor de wijken in de implementatie van de strategie van Magentazorg en Actiezorg. De opdracht heeft een

Nadere informatie

Projectvoorstel. Waardigheid & trots. datum. stichting cardia. Isabellaland 150, 2591 SL Den Haag T

Projectvoorstel. Waardigheid & trots. datum. stichting cardia. Isabellaland 150, 2591 SL Den Haag T Projectvoorstel Waardigheid & trots stichting cardia Isabellaland 150, 2591 SL Den Haag T 070-8008 600 datum 17 juni 2016 Vernieuwingsprogramma Waardigheid en Trots Juni 2016 Contactgegevens Zorginstelling:

Nadere informatie

Profielschets. Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver

Profielschets. Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver Profielschets Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver Organisatie Elver is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Achterhoek en Arnhem. Elver is expert in de begeleiding

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid met resultaat. Presteren met Passie

Duurzame Inzetbaarheid met resultaat. Presteren met Passie Duurzame Inzetbaarheid met resultaat Presteren met Passie Duurzame Inzetbaarheid voor meer rendement Investeren in duurzame inzetbaarheid loont Doen waar je goed in bent en samen met je collega s gaan

Nadere informatie

Onderwerpen. Perspectief van kwaliteit in de zorg. De keuze van het Kwaliteits-management-systeem. Certificering: ISO 9001 voor de Zorg.

Onderwerpen. Perspectief van kwaliteit in de zorg. De keuze van het Kwaliteits-management-systeem. Certificering: ISO 9001 voor de Zorg. ISO 9001 voor de zorg: een bewuste keuze ir.drs. A. van der Star MSHE Normcommissie ISO 9001 Zorg NEN 1 februari 2011 Bijdragen: H. Dekker: Certificatie in de Zorg Onderwerpen Perspectief van kwaliteit

Nadere informatie

Disclosure belangen spreker

Disclosure belangen spreker Disclosure belangen spreker (potentiële) belangenverstrengeling Geen / Zie hieronder Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële)

Nadere informatie

Van de macht van management naar de kracht van leiderschap

Van de macht van management naar de kracht van leiderschap Van de macht van management naar de kracht van leiderschap Inez Sales Juni 2011 INHOUDSOPGAVE Leiderschap... 3 1. Leiderschap en management... 4 2. Leiderschapstijl ten behoeve van de klant... 5 3. Leiderschapstijl

Nadere informatie

Thuiszorg. Pieter van Foreest Zorg Thuis. Zo lang mogelijk Thuis...

Thuiszorg. Pieter van Foreest Zorg Thuis. Zo lang mogelijk Thuis... Thuiszorg Pieter van Foreest Zorg Thuis Zo lang mogelijk Thuis... Welkom bij Pieter van Foreest Wij willen u van harte welkom heten bij Pieter van Foreest. Iedereen wil het liefst zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Inhoud VISIE OP ZORG. KVK : Geregistreerde ANBI status IBAN: NL49RABO : :

Inhoud VISIE OP ZORG. KVK : Geregistreerde ANBI status IBAN: NL49RABO :   : Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Zorgverlener... 3 3 Visie op zorg... 4 3.1 Mensvisie... 4 3.2 Visie op zorg en welzijn... 5 3.3 De regie ligt bij de cliënt... 5 3.4 Rol van de zorgaanbieder... 6 3.5 Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Verklarende woordenlijst

Verklarende woordenlijst Verklarende woordenlijst bij toetsingskader voor instellingen waar mensen verblijven die niet thuis kunnen wonen Utrecht, maart 2017 Behandeling Handelingen en interventies van medische, gedragswetenschappelijke

Nadere informatie

ontdek de kracht van het geven

ontdek de kracht van het geven ontdek de kracht van het geven Berghummerstraat 15 7591 GX Denekamp T 053 53 75 777 F 053-53 75 760 E gerardusmajella@zorggroepsintmaarten.nl ontdek de kracht van het geven 02 Welkom. Ontdek de kracht

Nadere informatie

De alles-in-1 Zorgapp

De alles-in-1 Zorgapp De alles-in-1 Zorgapp Tevreden cliënten en medewerkers Impact van zorgapps op de zorgverlening Meerwaarde van zorgapps in het zorgproces De rol van de zorgverlener verandert in rap tempo door nieuwe technologie

Nadere informatie

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Het gerecht Het resultaat: weten dat u met de juiste dingen bezig bent. Alles is op een bepaalde manier meetbaar.

Nadere informatie

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Vragenlijst Behoefte als kompas, de oudere aan het roer Deze vragenlijst bestaat vragen naar uw algemene situatie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, omgang met gezondheid

Nadere informatie

Positionering van de specialist ouderen geneeskunde

Positionering van de specialist ouderen geneeskunde Positionering van de specialist ouderen geneeskunde Samenwerking tussen professional en bestuur/management Specialist ouderen genees kunde: betrokken professional en gesprekspartner Bestuurders of management

Nadere informatie

Richtingwijzer toezichthouden Raad van Commissarissen Groenhuysen

Richtingwijzer toezichthouden Raad van Commissarissen Groenhuysen Richtingwijzer toezichthouden Raad van Commissarissen Groenhuysen Definitief 8 juli 2019 Inleiding De raad van commissarissen van Groenhuysen wil op een professionele en transparante wijze invulling geven

Nadere informatie

Methodisch werken met zorgleefplan, ondersteuningsplan of begeleidingsplan

Methodisch werken met zorgleefplan, ondersteuningsplan of begeleidingsplan Zorgleefplan, ondersteuningsplan en begeleidingsplan Methodisch werken met zorgleefplan, ondersteuningsplan of begeleidingsplan Om goede zorg en/of ondersteuning te kunnen geven aan een cliënt is het werken

Nadere informatie

Sterker in samenwerking

Sterker in samenwerking Intrakoop-strategie 2014 2016 Sterker in samenwerking Intrakoop helpt zorginstellingen al meer dan vijftig jaar de meeste waarde uit het leveranciersaanbod te realiseren, door kennis, ervaring en inkoopvolume

Nadere informatie

ConsumerQuality Index Uitkomsten cliëntenraadpleging Sociale Geriatrie 1 april 2015

ConsumerQuality Index Uitkomsten cliëntenraadpleging Sociale Geriatrie 1 april 2015 ConsumerQuality Index Uitkomsten cliëntenraadpleging Sociale Geriatrie 1 april 2015 Agenda Doel: Presenteren van de uitkomsten van het onderzoek Dialoog over sterke- en verbeterpunten Opbouw presentatie:

Nadere informatie

SoNeStra. Ontwikkelen vanuit beweging

SoNeStra. Ontwikkelen vanuit beweging SoNeStra Ontwikkelen vanuit beweging Deskundigen Buitenspel?! Werken vanuit Sociale Netwerkstrategieën, 28 april 2015 Riet Portengen 75 minuten. Het verhaal Kleine oefeningen Werken vanuit Sociale NetwerkStrategieën

Nadere informatie

Profiel. Manager ICT. 4 augustus Opdrachtgever Diakonessenhuis Utrecht

Profiel. Manager ICT. 4 augustus Opdrachtgever Diakonessenhuis Utrecht Profiel Manager ICT 4 augustus 2016 Opdrachtgever Diakonessenhuis Utrecht Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 0629004723 Voor sollicitatie

Nadere informatie

Het verhaal van Careyn Het Dorp

Het verhaal van Careyn Het Dorp Het verhaal van Careyn Het Dorp Het Dorp staat voor een nieuwe manier van werken. Een werkwijze die de klant en kwaliteit van leven centraal stelt en waarbij onze zorgprofessional aan zet is. Het Dorp

Nadere informatie

Kwaliteitgericht? Cliëntgericht!

Kwaliteitgericht? Cliëntgericht! Kwaliteitgericht? Cliëntgericht! 1 Roel Van de Wygaert Stafmedewerker kwaliteit, organisatie, innovatie Projectleider PREZO Woonzorg Zorgnet Vlaanderen rvdw@zorgnetvlaanderen.be 0478/80,06,27 Kwaliteitgericht?-

Nadere informatie

Werk maken van duurzame inzetbaarheid. Met meetbaar én voelbaar resultaat. - Vitaliteitsscans - Vitaliteitsgesprekken - Vitaliteitstrainingen

Werk maken van duurzame inzetbaarheid. Met meetbaar én voelbaar resultaat. - Vitaliteitsscans - Vitaliteitsgesprekken - Vitaliteitstrainingen verantwoord veranderen Werk maken van duurzame inzetbaarheid vbent.org - Vitaliteitsscans - Vitaliteitsgesprekken - Vitaliteitstrainingen Met meetbaar én voelbaar resultaat Naar een duurzame en vitale

Nadere informatie

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018 CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018 Horn, november 2017 Inleiding De cliëntenraad heeft tot taak om binnen het kader van de doelstellingen van de organisatie de gemeenschappelijke belangen van de cliënten

Nadere informatie

Elver &GGzE. Verfrissend. Effectief omgaan met grote veranderingen. Ellen Knippers, Alice Stokkink, Rita Spitters en Wil Nelis

Elver &GGzE. Verfrissend. Effectief omgaan met grote veranderingen. Ellen Knippers, Alice Stokkink, Rita Spitters en Wil Nelis Elver &GGzE Effectief omgaan met grote veranderingen Ellen Knippers, Alice Stokkink, Rita Spitters en Wil Nelis Planetree conferentie 17 maart 2016 Verfrissend Wat kun je van ons verwachten? Wij en onze

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Algemene brochure voor mensen met een beperking MEE maakt meedoen mogelijk 1 Colofon Tekst en samenstelling Eenvoudig Communiceren Amsterdam Afd. Communicatie

Nadere informatie

Mensgerichte (ouderen)zorg; merkbaar beter!? Projectidee voor toegepast wetenschappelijk promotieonderzoek

Mensgerichte (ouderen)zorg; merkbaar beter!? Projectidee voor toegepast wetenschappelijk promotieonderzoek Mensgerichte (ouderen)zorg; merkbaar beter!? Projectidee voor toegepast wetenschappelijk promotieonderzoek Prof. dr. Katrien G. Luijkx (Tranzo, Tilburg University) in samenwerking met Martijn Kilsdonk,

Nadere informatie

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel STICHTING KINDANTE Visie Personeel Visie Personeel 1 Inleiding De onderwijskundige visie van stichting Kindante vormt de basis voor de wijze waarop de Kindantescholen hun onderwijs vormgeven. Dit vraagt

Nadere informatie

Samen leren en verbeteren met mijnkwaliteitvanleven.nl

Samen leren en verbeteren met mijnkwaliteitvanleven.nl Samen leren en verbeteren met mijnkwaliteitvanleven.nl De vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl maakt kwaliteit van leven bespreekbaar en meetbaar. Het is een praktische werkvorm om op een gestructureerde

Nadere informatie

KiZ congres 5 november 2015. Gita Gallé, voorzitter Raad van Bestuur

KiZ congres 5 november 2015. Gita Gallé, voorzitter Raad van Bestuur KiZ congres 5 november 2015 Gita Gallé, voorzitter Raad van Bestuur Aantallen 350 bedden 12 IC-bedden 40 dialysestoelen 10 kraamsuites 11 operatiekamers (Hybride OK in aanbouw) 187.827 poliklinische patiënten

Nadere informatie

Vrijheidsbeperkende maatregelen. Vrijheidsbeperkende maatregelen terugdringen? in de langdurende zorg. Vilans helpt mee

Vrijheidsbeperkende maatregelen. Vrijheidsbeperkende maatregelen terugdringen? in de langdurende zorg. Vilans helpt mee Vrijheidsbeperkende maatregelen in de langdurende zorg Vrijheidsbeperkende maatregelen terugdringen? Vilans helpt mee Hoe staat je organisatie ervoor? Kom erachter hoe het staat met vrijheidsbeperking

Nadere informatie

Factsheet Hospital Elderly Life Program (HELP) Kwetsbare. ouderen

Factsheet Hospital Elderly Life Program (HELP) Kwetsbare. ouderen Factsheet Hospital Elderly Life Program (HELP) Kwetsbare ouderen Inhoudsopgave Factsheet Hospital Elderly Life Program (HELP) Gevolgen van een delier 3 Preventieve maatregelen 4 Inzet van geschoolde vrijwilligers

Nadere informatie

!Lorem&Ipsum& Cursus%% Toekomstverkennen% September(Oktober,2013, Leer$toekomstverkenningen$in$te$$zetten$voor$ strategie,$innovatie$en$beleid$

!Lorem&Ipsum& Cursus%% Toekomstverkennen% September(Oktober,2013, Leer$toekomstverkenningen$in$te$$zetten$voor$ strategie,$innovatie$en$beleid$ Lorem&Ipsum& Cursus%% Toekomstverkennen% September(Oktober,2013, Leer$toekomstverkenningen$in$te$$zetten$voor$ strategie,$innovatie$en$beleid$ Lorem&Ipsum& 2& Toekomstverkennen,is,het,systematisch, onderzoeken,,bespreken,van,en,

Nadere informatie

STRATAEGOS CONSULTING

STRATAEGOS CONSULTING STRATAEGOS CONSULTING EXECUTIE CONSULTING STRATAEGOS.COM WELKOM EXECUTIE CONSULTING WELKOM BIJ STRATAEGOS CONSULTING Strataegos Consulting is een strategie consultancy met speciale focus op strategie executie.

Nadere informatie

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Leiden, oktober 2018 Achtergrond vacature Topaz heeft een Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie

Strategie Ronald McDonald Kinderfonds 2015 2019

Strategie Ronald McDonald Kinderfonds 2015 2019 Strategie Ronald McDonald Kinderfonds 2015 2019 TOGETHERNESS Focus, optimaliseren en excelleren Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders Een onwerkelijke wereld, vol slangetjes, veelbetekenende piepjes

Nadere informatie

Nu ook op mobiel of tablet! quez.movisie.nl. QueZ. Vragen naar zelfregie

Nu ook op mobiel of tablet! quez.movisie.nl. QueZ. Vragen naar zelfregie Nu ook op mobiel of tablet! quez.movisie.nl QueZ Vragen naar zelfregie Colofon Auteurs: Cora Brink, Anouk Poll en Petra van Leeuwen Met dank aan: Oda Berkhout (Beweging 3.0), Ieke Bron en Tineke van Dijk

Nadere informatie

Als alles voorbij is, begint het vaak pas

Als alles voorbij is, begint het vaak pas Als alles voorbij is, begint het vaak pas Als alles voorbij is, begint het vaak pas Als alles voorbij is, begint het vaak pas. Mensen die het bericht hebben gekregen dat ze kanker hebben gaan vaak een

Nadere informatie

Uw patiënt is terminaal ziek. Wat nu?

Uw patiënt is terminaal ziek. Wat nu? Uw patiënt is terminaal ziek. Wat nu? Wanneer genezing niet meer mogelijk is, staat de kwaliteit van leven voorop. Het is belangrijk om in samenspraak met uw patiënt te onderzoeken welke zorg het best

Nadere informatie