Overzicht van het participatietraject

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht van het participatietraject"

Transcriptie

1 Bijlage: Overzicht van het participatietraject In deze bijlage wordt een overzicht gegeven van de bijdragen van de verschillende partijen in de totstandkoming van de Evenementenverordening De reacties zijn verdeeld in drie thema s: veiligheid, overlast en vergunningverlening. Per thema zijn de volgende onderwerpen opgenomen; De kaders uit de Nota Evenementen Op 31 oktober 2013 heeft de gemeenteraad deze kaders vastgesteld. De kaders hebben de basis gevormd voor gesprekken met betrokken partijen en inwoners. De volgende partijen hebben meegedacht over de thema s: - Politie, door middel van een individueel gesprek. - Brandweer, door middel van een individueel gesprek. - GHOR, door middel van een individueel gesprek. - Gemeente De Wolden, door middel van individuele gesprek. - Organisatoren van evenementen, door middel van een bijeenkomst met brainstormsessie op 26 november Inwoners, door middel van een online vragenlijst. Klachten die in 2012 en 2013 zijn ontvangen, zijn ook meegenomen. Conclusie De kaders en input uit het participatietraject leiden per thema tot een conclusie. Aanbevolen acties De conclusie leidt tot een aantal aanbevolen acties. Wanneer de aanbevolen acties worden uitgevoerd, worden verschillende gevolgen verwacht. Tot slot is kort opgenomen welke artikelen met betrekking tot het thema gewijzigd zijn ten opzichte van de FEV 2010.

2 Thema 1: Veiligheid Kaders uit de Nota Evenementen 1. Veiligheid moet voor zover mogelijk gewaarborgd zijn. 2. Organisatoren zijn verantwoordelijk. 3. De gemeente verbindt voorschriften aan een vergunning. Niet alle risico's zijn uit te sluiten. 4. Bij risicovolle evenementen schrijft de organisatie een veiligheidsplan. Politie Politie wil van relevante evenementen graag tijdig op de hoogte zijn om inzet te waarborgen. Risico's en scenario's kennen is belangrijk voor organisaties. Brandweer De brandweer wil alleen bij B en C evenementen op de hoogte gebracht worden. Bereikbaarheid en toegankelijkheid voor hulpdiensten zijn altijd van belang. GHOR De risicoanalyse is een hulpmiddel, het blijft mensenwerk. Inschatting van risico's is essentieel, niet alleen op basis van de risicoanalyse. Gemeente Vanuit het cluster Openbare Werken is met name de fysieke omgeving van belang: noodzaak van omleidingsroutes, parkeerplan enzovoort. Organisaties Communicatie en bereikbaarheid voor en tijdens het evenement is belangrijk. Gesprekken vooraf worden op prijs gesteld. Soms gebeurt dit al. Ook een bezoek op de locatie om eventueel tips te krijgen is gewenst. Vragenlijst inwoners Inwoners hebben de indruk dat de evenementen in De Wolden veilig verlopen. Evenementen worden gewaardeerd en het is van belang dat ze toegankelijk blijven. Organisatoren en bezoekers zijn mede verantwoordelijk. Conclusie Om veiligheid zoveel mogelijk te kunnen waarborgen zijn goede communicatie, informatiedeling en samenwerking essentieel. Aanbevolen acties 1. Een kopie van de vergunningaanvraag gaat, indien daartoe enige aanleiding is, naar de hulpdiensten zodat zij tijdig op de hoogte zijn. 2. De ontvanger van de aanvragen schat nauwkeurig in welke risico's er zijn en schakelt bij twijfel hulpdiensten in. 3. Er wordt een blauwdruk van een veiligheidsplan beschikbaar gesteld voor alle organisatoren. 4. Mede voor een goede inschatting van de risico's wordt met alle aanvragers van een vergunning voor een B of C evenement een gesprek gevoerd. Voor aanvragers van een vergunning voor een A evenement kan dit op hun eigen initiatief. De nadruk komt meer dan in de huidige situatie te liggen op een nauwkeurige inschatting van risico's, het voeren van gesprekken en het delen van informatie. Artikel 5 is toegevoegd en behandelt de aansluiting op de risicoclassificatie van Veiligheidsregio Drenthe. In lid 5 worden een veiligheidsplan en bijbehorend overleg verplicht gesteld bij risicovolle evenementen.

3 Thema 2: Overlast Kaders uit de Nota Evenementen 1. Overlast moet worden beperkt, maar kan niet volledig worden weggenomen. 2. De organisator is verantwoordelijk voor het beperken van overlast. 3. Voorafgaand aan een evenement maken we afspraken. 4. Bij het voorkomen van geluidsoverlast zijn eindtijden, frequentie, communicatie en samenhang met andere evenementen van belang. 5. Bij risicovolle C evenementen en evenementen met een grote verkeersaantrekkende werking zorgt de gemeente voor de omleiding. Bij niet commerciële activiteiten belast de gemeente de daarmee gemoeide kosten niet door aan de organisator. 6. Verantwoord alcoholgebruik is een aandachtspunt. 7. We wijzen geen evenemententerreinen aan. 8. We houden rekening met de samenhang en eventuele overlap tussen evenementen. 9. Voor de evenementen rond de jaarwisseling vindt altijd overleg met de hulpdiensten plaats en wordt er een veiligheidsdraaiboek opgesteld. Politie De meeste overlastmeldingen komen na 0.00 uur, maar duidelijkheid over de eindtijd lijkt belangrijker dan het wijzigen ervan. Brandweer Niet van toepassing; brandweer gaat met name over veiligheid. GHOR Niet van toepassing; GHOR gaat met name over veiligheid. Gemeente Schade na afloop van een evenement leidt tot overlast voor de gemeente. De organisator van het evenement is verantwoordelijk voor het herstel. Organisaties De omgeving kan ook overlast veroorzaken voor een evenement in plaats van andersom: bijvoorbeeld hinderlijk gedrag vertonen wanneer de weg is afgezet. Vragenlijst inwoners Ontvangen klachten De beleving van overlast verschilt per persoon: waar de een overlast ervaart ziet de ander het als belangrijk onderdeel voor de leefbaarheid van een dorp. Met name van grote (muziek)evenementen wordt wel eens overlast ervaren. Het gaat dan om eindtijden en geluidsoverlast (o.a. door vuurwerk). In de afgelopen jaren zijn er door de gemeente verschillende klachten over evenementen ontvangen: 1. Meerdere meldingen over overlast door alcohol, geluidsniveau en een te late eindtijd. Deze meldingen zijn over verschillende evenementen ontvangen. 2. Geluidsoverlast door eenmalig jubileumfeest en doordat er regelmatig activiteiten plaatsvinden op de betreffende locatie. 3. Verschillende meldingen van regelmatig terugkerende geluidsoverlast bij een café. Gaat over niet naleven voorschriften en geen handhaving daarvan. Buurt voelt zich niet tijdig op de hoogte gebracht. 4. Winkelpand onbereikbaar door wegafzetting bij evenement. 5. Klacht over harde muziek in het buitengebied nabij het Drentse Landschap.

4 Conclusie De beleving van overlast is subjectief. Door afspraken te maken vooraf en deze na te komen (handhaving) kan een groot deel van de overlast worden weggenomen. Aanbevolen acties Eindtijden worden strikt gehandhaafd. Dit geeft een signaal af voor de organisator en stelt mogelijk de inwoner gerust omdat er gecontroleerd wordt. 1. Betere naleving van de vergunningvoorwaarden 2. Omwonenden weten waar ze aan toe zijn In artikel 8 zijn eindtijden voor zowel muziek als voor het evenement vastgelegd. Lid 2 maximeert het aantal evenementen in de openlucht met een eindtijd van uur voor de muziek per kern op 1 avond per weekend. In artikel 4 lid 4 is opgenomen dat verleende vergunningen worden gepubliceerd.

5 Thema 3: Vergunningverlening Kaders uit de Nota Evenementen 1. Een vergunning is alleen verplicht als het voor het beperken van overlast en/of het voorkomen van onveiligheid noodzakelijk is, in andere situaties volstaat een melding. 2. Meerjarige vergunningen zijn mogelijk voor terugkerende evenementen. 3. Organisatoren worden pro actief benaderd voor het tijdig aanvragen van een vergunning. Politie Politie wil graag tijdig via een vergunning of melding weten wat er georganiseerd wordt. Graag mogelijkheid tot invloed op de vergunning. Passende sanctiemogelijkheden zijn van belang. Brandweer De AMvB Overige plaatsen treedt binnenkort in werking. Deze regelt de vergunningplicht rond evenementen binnen het vakgebied van de brandweer. Mogelijk kunnen de vergunning van de brandweer en de vergunning van de gemeente worden gecombineerd zodat het voor aanvragers eenvoudiger wordt. GHOR Een goede inschatting van risico's is een essentiële basis voor de vergunningverlening. De risicoanalyse van de Veiligheidsregio Drenthe is een handig hulpmiddel, maar is niet per definitie leidend. Gemeente Afdeling Ruimte wil tijdig op de hoogte zijn van evenementen die op gemeentelijk eigendom plaatsvinden. Organisaties Op het gebied van vergunningverlening hebben organisatoren voornamelijk behoefte aan overleg en samenwerking met de gemeente en een eenvoudiger proces. Regels zijn nodig, maar gezond verstand is ook essentieel. Vragenlijst inwoners Ontvangen klachten De beleving van overlast verschilt per persoon: waar de een overlast ervaart ziet de ander het als belangrijk onderdeel voor de leefbaarheid van een dorp. Met name van grote (muziek)evenementen wordt wel eens overlast ervaren. Het gaat dan om eindtijden en geluidsoverlast (o.a. door vuurwerk). In de afgelopen jaren zijn er door de gemeente verschillende klachten over evenementen ontvangen: 1. Meerdere meldingen over overlast door alcohol, geluidsniveau en een te late eindtijd. Deze meldingen zijn over verschillende evenementen ontvangen. 2. Geluidsoverlast door eenmalig jubileumfeest en doordat er regelmatig activiteiten plaatsvinden op de betreffende locatie. 3. Verschillende meldingen van regelmatig terugkerende geluidsoverlast bij een café. Gaat over niet naleven voorschriften en geen handhaving daarvan. Buurt voelt zich niet tijdig op de hoogte gebracht. 4. Winkelpand onbereikbaar door wegafzetting bij evenement. 5. Klacht over harde muziek in het buitengebied nabij het Drentse Landschap. Conclusie Het proces om te komen tot een evenementenvergunning is van belang en moet meer dan nu gericht zijn op overleg en samenwerking. Organisatoren willen graag snel en eenvoudig een vergunning aanvragen en hierop reactie ontvangen.

6 Aanbevolen acties 1. Onderzoek of de vergunningen voor brandweer en gemeente gecombineerd kunnen worden. 2. Richt het proces nauwkeurig in en besteed daarbij nadrukkelijk aandacht aan het inschatten van de risico s. 1. Door bovengenoemde acties uit te voeren, ontstaat er meer duidelijkheid voor alle partijen. Daarnaast wordt het voor veel organisatoren eenvoudiger om iets te organiseren: voor een groot aantal evenementen is geen vergunning meer nodig. Voor evenementen waarvoor wel een vergunningplicht blijft gelden, wordt duidelijker wat er verwacht wordt en komt er meer aandacht voor risico's en het terugdringen van overlast. 2. Een andere consequentie is dat de termijnen strenger gehandhaafd worden: als iemand te laat is met een vergunningaanvraag, kan deze worden geweigerd. In de praktijk moet blijken hoe dit gaat verlopen. De verwachting is dat juist voor B en C evenementen de vergunning wel op tijd wordt aangevraagd. 3. Er vindt toezicht en handhaving plaats rondom evenementen. In artikel 3 is een verruiming opgenomen voor evenementen waarvoor een melding volstaat. Artikel 6 biedt de mogelijkheid tot het verlenen van een meerjarige vergunning.

Bijlage 3 Zienswijzennota

Bijlage 3 Zienswijzennota Bijlage 3 Zienswijzennota Inleiding De concept evenementenverordening heeft ter inzage gelegen van 20 maart 2014 tot en met 1 mei 2014. Tijdens deze inzageperiode zijn verschillende zienswijzen ontvangen

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapuntnummer : XV, punt 5 Besluitnummer : 1105 Portefeuillehouder : Burgemeester Roger de Groot Aan de gemeenteraad Onderwerp: Nota Evenementen.

Nadere informatie

(Geluids-)overlast evenementen

(Geluids-)overlast evenementen (Geluids-)overlast evenementen Inleiding Het huidige evenementenbeleid van de gemeente Asten is op 19 december 2006 door de gemeenteraad vastgesteld. Hierin zijn ook de geluidsnormen voor evenementen opgenomen.

Nadere informatie

EVENEMENTEN VERGUNNINGEN ROTTERDAM AANTREKKELIJKE EN LEEFBARE STAD MET RUIMTE VOOR KLEINE EN GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN.

EVENEMENTEN VERGUNNINGEN ROTTERDAM AANTREKKELIJKE EN LEEFBARE STAD MET RUIMTE VOOR KLEINE EN GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN. EVENEMENTEN VERGUNNINGEN ROTTERDAM AANTREKKELIJKE EN LEEFBARE STAD MET RUIMTE VOOR KLEINE EN GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN. INLEIDING ROTTERDAM IS DÉ EVENEMENTENSTAD VAN NEDERLAND. VAN KLEINSCHALIG TOT GROTE,

Nadere informatie

Enquête evenementenbeleid De Kiem 12 maart 2018

Enquête evenementenbeleid De Kiem 12 maart 2018 Enquête evenementenbeleid De Kiem 12 maart 2018 2 Welkom Agnes van Ardenne Burgemeester gemeente Westland Programma Tot 20.30 uur Uitslag enquête Vraaggesprek met verschillende doelgroepen 20.30 21.30

Nadere informatie

Locatieprofiel De Loper

Locatieprofiel De Loper Locatieprofiel De Loper Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke locatie geschikt

Nadere informatie

Locatieprofiel Broekweg

Locatieprofiel Broekweg Locatieprofiel Broekweg Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke locatie geschikt

Nadere informatie

Evenementen Gemeente Almere. Henk Roelandschap Coördinator vergunningen evenementen

Evenementen Gemeente Almere. Henk Roelandschap Coördinator vergunningen evenementen Evenementen Gemeente Almere Henk Roelandschap Coördinator vergunningen evenementen Evenemententerrein Almeerderstrand Definitie evenement APV Artikel 2:9 Begripsbepaling evenement 1.In deze afdeling wordt

Nadere informatie

Locatieprofiel Dirk de Derdelaan

Locatieprofiel Dirk de Derdelaan Locatieprofiel Dirk de Derdelaan Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke

Nadere informatie

Locatieprofiel Broekpolder

Locatieprofiel Broekpolder Locatieprofiel Broekpolder Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke locatie

Nadere informatie

1. Startpunt (ambitie van de stad) 2. Profiel vanuit kracht van de plek. 3.Fysieke kenmerken van de plek. 1.1 Locatieprofiel

1. Startpunt (ambitie van de stad) 2. Profiel vanuit kracht van de plek. 3.Fysieke kenmerken van de plek. 1.1 Locatieprofiel Locatieprofiel Markt Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke locatie geschikt

Nadere informatie

Locatieprofiel Maasboulevard

Locatieprofiel Maasboulevard Locatieprofiel Maasboulevard Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke locatie

Nadere informatie

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedc Akkoordstukken

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedc Akkoordstukken Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS/VT/VG Evenementenkalender 2007 1- Notagegevens Notanummer 2007.03545 Datum 2-3-2007 Portefeuillehouder Burgemeester 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

Locatieprofiel Veerplein

Locatieprofiel Veerplein Locatieprofiel Veerplein Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke locatie

Nadere informatie

Bijlage 3: Protocol evenementenvergunningen

Bijlage 3: Protocol evenementenvergunningen Bijlage 3: Protocol evenementenvergunningen Door de vaststelling van het beleid van de veiligheidsregio Fryslân (2012) waarin de aanpak voor grootschalige evenementen op regionaal niveau is geregeld is

Nadere informatie

Locatieprofiel Westhavenplaats

Locatieprofiel Westhavenplaats Locatieprofiel Westhavenplaats Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke locatie

Nadere informatie

Evenementen in Waalwijk

Evenementen in Waalwijk Evenementen in Waalwijk (31 oktober 2013) Waarom notitie evenementen? - Formuleren van de gemeentelijke uitgangspunten - Vaak ad hoc besluiten - Integrale benadering: vergunningen, veiligheid, handhaving

Nadere informatie

Locatieprofiel Krabbeplas

Locatieprofiel Krabbeplas Locatieprofiel Krabbeplas Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke locatie

Nadere informatie

Gemeente Ten Boer. Aanvraagformulier evenementenvergunning

Gemeente Ten Boer. Aanvraagformulier evenementenvergunning Gemeente Ten Boer Aanvraagformulier evenementenvergunning Toelichting Aanvraagformulier evenementenvergunning Ten Boer Dit aanvraagformulier is bestemd voor het aanvragen van een vergunning voor een evenement.

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Bijlagen. 29 mei 2006 GR mei 2006 BOV

Datum Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Bijlagen. 29 mei 2006 GR mei 2006 BOV D66 Hans van Zijst Admiraalsborch 12 3992 CP HOUTEN PvdA Houten Jocko Rensen Randhoeve 7 3992 XA HOUTEN Datum Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Bijlagen 29 mei 2006 GR06.00121 18 mei 2006 BOV-5858 1

Nadere informatie

Leidraad opzetten Veiligheidsplan Evenementen

Leidraad opzetten Veiligheidsplan Evenementen Leidraad opzetten Veiligheidsplan Evenementen voor evenementenorganisatoren Naam evenement: Datum opmaak: Risicoscore: Veiligheidsplan Met het veiligheidsplan geeft u als organisator aan welke maatregelen

Nadere informatie

er in de gemeente Kapelle jaarlijks diverse evenementen worden georganiseerd, variërend van straatbarbeque

er in de gemeente Kapelle jaarlijks diverse evenementen worden georganiseerd, variërend van straatbarbeque GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Kapelle. Nr. 8540 18 januari 2017 Evenementenbeleid gemeente Kapelle De burgemeester van de gemeente Kapelle; overwegende dat ; er in de gemeente Kapelle jaarlijks

Nadere informatie

Visie op evenementen Waar is dat feestje?

Visie op evenementen Waar is dat feestje? Visie op evenementen Waar is dat feestje? Vastgesteld door de gemeenteraad van Sint Anthonis d.d. 18 april 2019 Inleiding Evenementenbeleid is een belangrijk onderwerp in onze gemeente. Zowel inwoners

Nadere informatie

Méér plezier. met minder regels! Stappenplan Integraal evenementenplan

Méér plezier. met minder regels! Stappenplan Integraal evenementenplan Méér plezier met minder regels! Stappenplan Integraal evenementenplan Colofon Uitgave: Provincie Limburg Afdeling BSEB Postbus 5700 6202 MA Maastricht Tel.: +31 (0)43 389 99 99 Fax: +31 (0)43 361 80 99

Nadere informatie

Specifieke regels bij vergunningplichtige

Specifieke regels bij vergunningplichtige Specifieke regels bij vergunningplichtige evenementen Toetsingcriteria: 1 de openbare orde; 2 de openbare veiligheid; 3 de volksgezondheid; 4 en de bescherming van het milieu. Toetsingcriteria 1: de openbare

Nadere informatie

Geen actie tegen bouwoverlast buiten kantooruren Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid

Geen actie tegen bouwoverlast buiten kantooruren Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen actie tegen bouwoverlast buiten kantooruren Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Samenvatting 1 juni 2012 RA120866 Twee buren ondervinden overlast van bouwwerkzaamheden

Nadere informatie

PROCEDURE AANVRAAG EVENEMENTENVERGUNNING IN DORDRECHT

PROCEDURE AANVRAAG EVENEMENTENVERGUNNING IN DORDRECHT PROCEDURE AANVRAAG EVENEMENTENVERGUNNING IN DORDRECHT Dordrecht is een levendige en aantrekkelijke stad om te wonen, werken en verblijven. De vele kleurrijke evenementen, zowel grootals kleinschalige,

Nadere informatie

Uw evenement en de gemeente. Leo Mes, 13 februari 2014

Uw evenement en de gemeente. Leo Mes, 13 februari 2014 Uw evenement en de gemeente Leo Mes, 13 februari 2014 Programma Uw evenement, belangrijk voor Sliedrecht Maatschappelijke ontwikkelingen en de rol van de gemeente Samenwerking tussen u en de gemeente Communicatie

Nadere informatie

Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting

Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting WAAR RAADSBESLUIT Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting Zaaknummer 2018073298 Onderwerp: Dagtekening: Agendanummer: Wijziging van de

Nadere informatie

Gemeente Grootegast Notitie evenementen en festiviteiten - Concept

Gemeente Grootegast Notitie evenementen en festiviteiten - Concept Gemeente Grootegast Notitie evenementen en festiviteiten - Concept 1. Inleiding In de gemeente Grootegast vinden jaarlijks een groot aantal evenementen en festiviteiten plaats. Dergelijke activiteiten

Nadere informatie

Beleidsregel evenementen Heemskerk 2017

Beleidsregel evenementen Heemskerk 2017 Beleidsregel evenementen Heemskerk 2017 1 maart 2017 BIVO/2014/30043 *Z010A182006* BELEIDSREGEL EVENEMENTEN HEEMSKERK Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijving 5 Artikel 2 Doelstelling 5 Artikel 3 Vaste

Nadere informatie

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft buurtfeest t Bultje op 9 september 2017 van tot uur.

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft buurtfeest t Bultje op 9 september 2017 van tot uur. .. Buurtvereniging 't Bultje De heer R.T. van der Zwaag Halvenne 34 5595 HG LEENDE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 31 augustus 2017 Zaaknummer:

Nadere informatie

Vergunningverlening evenementen (bijlage 1) kader voor evenwichtige besluitvorming

Vergunningverlening evenementen (bijlage 1) kader voor evenwichtige besluitvorming Vastgesteld door de burgemeester d.d. Bekendgemaakt d.d. In werking d.d. Vergunningverlening evenementen (bijlage 1) kader voor evenwichtige besluitvorming 1. Wettelijk kader vergunningverlening 1.1 Definitie

Nadere informatie

BELEIDSREGEL ARTIKEL 35 DRANK- EN HORECAWET

BELEIDSREGEL ARTIKEL 35 DRANK- EN HORECAWET BELEIDSREGEL ARTIKEL 35 DRANK- EN HORECAWET De burgemeester van Almere; Gelet op het bepaalde in: - artikel 4:81, lid 1, van de Algemene wet bestuursrecht waarin is bepaald dat een bestuursorgaan beleidsregels

Nadere informatie

Zaaknummer:Z Onderwerp: Implementatie Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen

Zaaknummer:Z Onderwerp: Implementatie Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen Raadsbesluit Jaar./../.. Zaaknummer:Z18-006564 Onderwerp: Implementatie Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen De raad van de gemeente Roerdalen heeft; gezien het voorstel van

Nadere informatie

Beleidsregel ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet gemeente Reimerswaal

Beleidsregel ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet gemeente Reimerswaal Beleidsregel ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet gemeente Reimerswaal Ontwerpbeleidsregel, vastgesteld door de burgemeester op 13 augustus 2012 afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving 1 Beleidsregel

Nadere informatie

VOORSTEL. Algemeen Bestuur. Besluit. Voorstel. Samenvatting. Regionaal kader werkwijze evenementenveiligheid. Mr. drs. M. Sijbom.

VOORSTEL. Algemeen Bestuur. Besluit. Voorstel. Samenvatting. Regionaal kader werkwijze evenementenveiligheid. Mr. drs. M. Sijbom. VOORSTEL Algemeen Bestuur ONDERWERP DATUM 9 mei 2016 Regionaal kader werkwijze evenementenveiligheid AGENDAPUNT E3 OPENBAAR ja BEHANDELD DOOR I.C.N. ter Riet REGISTRATIENUMMER [Registratienummer] TELEFOONNUMMER

Nadere informatie

Datum 24 juli 2018 Afdeling Veiligheid en Handhaving Contact R.A. Posthuma Telefoon

Datum 24 juli 2018 Afdeling Veiligheid en Handhaving Contact R.A. Posthuma Telefoon Gemeente Haarlem Raadsfractie D66 Ons kenmerk VH/2018/411612 T.a.v. de heer Rijssenbeek Datum 24 juli 2018 Afdeling Veiligheid en Handhaving Contact R.A. Posthuma Telefoon 023-5113830 E-mail rposthuma@haarlem.nl

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een vergunning voor het houden van een evenement. Gegevens aanvrager. Naam organisatie/ vergunningaanvrager

Aanvraagformulier voor een vergunning voor het houden van een evenement. Gegevens aanvrager. Naam organisatie/ vergunningaanvrager Aanvraagformulier voor een vergunning voor het houden van een evenement Gegevens aanvrager Naam organisatie/ vergunningaanvrager Adres Postcode en woonplaats Naam van de contactpersoon Adres, postcode

Nadere informatie

De wettelijke publicaties vindt u op overheid.nl. Abonneer u via

De wettelijke publicaties vindt u op overheid.nl. Abonneer u via gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken Mevrouw A. van der Post-Geitenbeek Slikhaak 17 2421 MA NIEUWKOOP datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) VERZONDEN 0 8 FĒB ř-.ì

Nadere informatie

PRESENTATIE. Onderzoek Openbare Orde en Veiligheid bij Evenementen COMMISSIE EFB

PRESENTATIE. Onderzoek Openbare Orde en Veiligheid bij Evenementen COMMISSIE EFB PRESENTATIE Onderzoek Openbare Orde en Veiligheid bij Evenementen COMMISSIE EFB 22 juni 2017 1. Waarom dit onderzoek? 2. Doel en centrale vraagstelling 3. Belangrijkste conclusies en aanbevelingen 4. Aanpak

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 14 december 2009 HT

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 14 december 2009 HT Openbare Werken Onderdoor 25 Postbus 30, 3990 DA Houten Telefoon 030 639 26 11 Fax 030 639 28 99 E-mail: gemeentehuis@houten.nl Winkeliersvereniging Het Oude Dorp De heer G. den Hertog Vlierweg 1 3991

Nadere informatie

Rapport. Oordeel. Datum: 22 december 2016 Rapportnummer: 2016/123

Rapport. Oordeel. Datum: 22 december 2016 Rapportnummer: 2016/123 Rapport Een onderzoek naar een klacht van een omwonende over het moment van vergunningverlening voor een evenement in Apeldoorn en het moment van publicatie daarvan. Oordeel Op basis van het onderzoek

Nadere informatie

Artikel 1. Activiteiten waarvan vooraf geweten is dat er muziek zal worden gespeeld

Artikel 1. Activiteiten waarvan vooraf geweten is dat er muziek zal worden gespeeld Plan Stadsbestuur Gemeenteplein 2 8790 Waregem 056 62 12 21 secretariaat@waregem.be goedgekeurd in de gemeenteraad van 3 mei 2016 Gelui(d)Tplan I. Inleiding Samen feest vieren, studeren, werken, sporten,

Nadere informatie

PROGRAMMABEGROTING 2016-2019

PROGRAMMABEGROTING 2016-2019 PROGRAMMABEGROTING 2016-2019 6C Openbare orde en veiligheid Inleiding Wij willen het veiligheidsniveau voor de bewoners en bezoekers van Leiderdorp behouden in objectief en subjectief opzicht en waar mogelijk

Nadere informatie

Een evenement organiseren? Wij helpen u graag op weg

Een evenement organiseren? Wij helpen u graag op weg Een evenement organiseren? Wij helpen u graag op weg December 2009 2 INHOUDSOPGAVE 1 Evenementen in Someren 4 2 Wel of geen vergunning nodig? 5 3 Geen vergunning nodig 6 3.1 Besloten feest 6 3.2 In horeca-inrichting

Nadere informatie

Evaluatieformulier Evenementenbeleid gemeente Cromstrijen

Evaluatieformulier Evenementenbeleid gemeente Cromstrijen Evaluatieformulier Evenementenbeleid gemeente Cromstrijen Algemeen 1. Is het voor u voldoende duidelijk wanneer u een melding moet doen of een evenementenvergunning aan moet vragen? Graag een toelichting

Nadere informatie

Evenementenvergunning, aanvraagformulier

Evenementenvergunning, aanvraagformulier Met dit formulier kunt u een evenementenvergunning aanvragen. 1. Persoonlijke gegevens aanvrager Voornamen Achternaam Burgerservicenummer Straatnaam en huisnummer Postcode en woonplaats Telefoonnummer

Nadere informatie

Evenementenvergunning

Evenementenvergunning Evenementenvergunning Datum: 6-01-2011 Naam: Evenementenvergunning versie 1 revisie 3 Status: definitief Inhoudsopgave 1. Evenementenvergunning... 3 1.1. Ontvangst aanvraag... 5 1.2. Versturen ontvangst-bevestiging...

Nadere informatie

1. Algemene omschrijving

1. Algemene omschrijving 1.1 Inleiding 1. Algemene omschrijving georganiseerd. Kort algemene informatie invullen over het evenement. In elk geval door wie het wordt 1.2 Ervaringen uit het verleden risico s Kort aangeven er op

Nadere informatie

Beleidskader evenementen. 1. Inleiding

Beleidskader evenementen. 1. Inleiding Beleidskader evenementen 1. Inleiding Evenementen zorgen voor levendigheid binnen onze gemeente. Ze vergroten het woonplezier en de economische bedrijvigheid. Ze bevorderen onderlinge contacten tussen

Nadere informatie

Voordracht voor de raadsvergadering Datum:

Voordracht voor de raadsvergadering Datum: Nummer Afdeling BD2011-004305 Voordracht voor de raadsvergadering Datum: 21-12-2011 Publicatiedatum Programma 4 Werk, Inkomen en Economie Agendapunt

Nadere informatie

STARTNOTITIE EVENEMENTENBELEID

STARTNOTITIE EVENEMENTENBELEID STARTNOTITIE EVENEMENTENBELEID 1 STARTNOTITIE EVENEMENTENBELEID WESTVOORNE Inleiding In de gemeente Westvoorne worden veel leuke evenementen georganiseerd. Veel van deze evenementen zijn jaarlijks terugkerend,

Nadere informatie

Algemene voorschriften vergunningvrije en meldingplichtige evenementen 2018

Algemene voorschriften vergunningvrije en meldingplichtige evenementen 2018 Algemene voorschriften vergunningvrije en meldingplichtige evenementen 2018 Inleiding In de gemeente Heerhugowaard hoeft u niet altijd een vergunning aan te vragen om een evenement te organiseren. Sommige

Nadere informatie

Format Calamiteitenplan gemeente Bussum. Welk evenement? Datum en tijdstip?

Format Calamiteitenplan gemeente Bussum. Welk evenement? Datum en tijdstip? Format Calamiteitenplan gemeente Bussum Dit document toont een manier om uw calamiteitenplan in te delen. Het is een handreiking. U kunt van de voorgestelde opbouw afwijken. Welk evenement? Datum en tijdstip?

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 24 november 2009 HT09.13453

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 24 november 2009 HT09.13453 Openbare Werken Onderdoor 25 Postbus 30, 3990 DA Houten Telefoon 030 639 26 11 Fax 030 639 28 99 E-mail: gemeentehuis@houten.nl Aangename Zaken B.V. Mevrouw S. Pulles Postbus 116 6860 AC OOSTERBEEK Datum

Nadere informatie

1. AANLEIDING. Kleinschalige proef. Ervaring en evaluatie 2014. Uitgangspunten terrasvlonders

1. AANLEIDING. Kleinschalige proef. Ervaring en evaluatie 2014. Uitgangspunten terrasvlonders Terrasvlonders 2015 INHOUDSOPGAVE 1. AANLEIDING 3 Kleinschalige proef 3 Ervaring en evaluatie 2014 3 Uitgangspunten terrasvlonders 3 2. TERRASVLONDERS 2015 5 Voorwaarden 5 Proces van vergunningverlening

Nadere informatie

Een veilig georganiseerd evenement. samenwerken aan veiligheid en gezondheid

Een veilig georganiseerd evenement. samenwerken aan veiligheid en gezondheid Een veilig georganiseerd evenement samenwerken aan veiligheid en gezondheid Veiligheid en openbare orde zijn in het belang van iedereen. Vooral in situaties waar veel mensen samenkomen is veiligheid en

Nadere informatie

* *

* * ADVIESNOTA RAAD / RAADSVOORSTEL Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *13.0013675* 13.0013675 Raadsvergadering: 19 december 2013 Voorstel: 8.42 Agendapunt: 9 Onderwerp 1 e wijziging Algemene

Nadere informatie

Format veiligheidsplan bij evenementen

Format veiligheidsplan bij evenementen Format veiligheidsplan bij evenementen Format Veiligheidsplan vergunning A-evenement Voorblad Naam evenement : Datum evenement : Datum en versienummer : Blad: 2/5 1. Beschrijving van het evenement Gegevens

Nadere informatie

Uitvoeringsbeleid jaarlijks terugkerende evenementen gemeente Oostzaan

Uitvoeringsbeleid jaarlijks terugkerende evenementen gemeente Oostzaan GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Oostzaan. Nr. 19652 9 maart 2015 Uitvoeringsbeleid jaarlijks terugkerende evenementen gemeente Oostzaan Aanleiding In het kader van administratieve lastenverlichting

Nadere informatie

Gemeente Zandvoort. Geachte heer/mevrouw,

Gemeente Zandvoort. Geachte heer/mevrouw, Geachte heer/mevrouw, Veel mensen beleven plezier aan het afsteken van en het kijken naar vuurwerk. Een dergelijke beleving past bij een toeristisch dorp als Zandvoort. Helaas kan het afsteken van vuurwerk

Nadere informatie

Toelichting Evenementenbeleid gemeente Moerdijk

Toelichting Evenementenbeleid gemeente Moerdijk Toelichting Evenementenbeleid gemeente Moerdijk Algemeen Op grond van de Apv Moerdijk (hierna: Apv) is het niet toegestaan om een evenement te organiseren zonder vergunning van de burgemeester. De weigeringsgronden,

Nadere informatie

OMGEVINGSDIENST ZUID-HOLLAND ZUID

OMGEVINGSDIENST ZUID-HOLLAND ZUID www.ozhz.nl De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid draagt bij aan een veilige, gezonde, duurzame en leefbare regio OZHZ is de organisatie die voor en namens de zeventien gemeenten en de provincie Zuid-Holland

Nadere informatie

RAPPORT. De Overijsselse Ombudsman (verder: OO) ontving het verzoekschrift op 6 maart 2017.

RAPPORT. De Overijsselse Ombudsman (verder: OO) ontving het verzoekschrift op 6 maart 2017. Dossiernummer 2017 033 RAPPORT Verzoeker Stichting X, hierna genoemd: verzoeker. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman (verder: OO) ontving het verzoekschrift op 6 maart 2017. Klacht De klacht betreft

Nadere informatie

Belang aanvrager U geeft een feest in verband met een bruiloft. Dit vind ik een bijzondere gelegenheid.

Belang aanvrager U geeft een feest in verband met een bruiloft. Dit vind ik een bijzondere gelegenheid. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop 2441 GC NIEUWVEEN datum VERZONDEN Ũ 7 DEC 2017 7 december 2017 uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) 17.23216 Karin Beijeman

Nadere informatie

O m g e v i n g s v e r g u n n i n g

O m g e v i n g s v e r g u n n i n g O m g e v i n g s v e r g u n n i n g Besluit d.d. 21 juni 2017 Wij verlenen de omgevingsvergunning voor het organiseren van een enduro. Activiteit : Handelen in strijd met regels RO Projectadres : Diverse

Nadere informatie

Kader evenementenveiligheid. Veiligheidsregio Hollands Midden. Datum: 8 november 2012 Versie: definitief

Kader evenementenveiligheid. Veiligheidsregio Hollands Midden. Datum: 8 november 2012 Versie: definitief Kader evenementenveiligheid Veiligheidsregio Hollands Midden Datum: 8 november 2012 Versie: definitief 1 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Doel... 3 1.3 Uitgangspunten... 4 1.4 Leeswijzer...

Nadere informatie

Vereniging Beethovenstraat-Parnassusweg Henriëtte Bosmansstraat 53 1077 XG Amsterdam www.irenebuurt.nl

Vereniging Beethovenstraat-Parnassusweg Henriëtte Bosmansstraat 53 1077 XG Amsterdam www.irenebuurt.nl Vereniging Beethovenstraat-Parnassusweg Henriëtte Bosmansstraat 53 1077 XG Amsterdam www.irenebuurt.nl Stadsdeel Zuid Dagelijks bestuur Postbus 74019 1070 BA Amsterdam Inspraakreactie voorgesteld evenementenbeleid

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen. Besluit vast te stellen het: Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen

Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen. Besluit vast te stellen het: Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen De burgemeester van de gemeente Almere; Gelet op het bepaalde in: artikel 2:10 van de Algemene plaatselijke verordening 2011 (APV); Overwegende dat; - artikel

Nadere informatie

Evenementen in Roosendaal

Evenementen in Roosendaal Evenementen in Roosendaal Levendigheid en leefbaarheid in balans 1 Inleiding Levendigheid In Roosendaal worden veel evenementen georganiseerd. Voor elk wat wils: groot en klein, binnen en buiten, in stad

Nadere informatie

Checklist en aanvraagformulier evenementenvergunning

Checklist en aanvraagformulier evenementenvergunning Checklist en aanvraagformulier evenementenvergunning Met dit formulier kunt u nagaan of u vergunning(en) nodig heeft voor het evenement dat u wilt organiseren. Allereerst volgt u een checklist waaruit

Nadere informatie

Nautisch Veiligheidsplan, leidraad

Nautisch Veiligheidsplan, leidraad Nautisch Veiligheidsplan, leidraad Havenbedrijf Rotterdam N.V. Divisie Havenmeester Wilhelminakade 909 3072 AP Rotterdam evenementendhmr@portofrotterdam.com Inhoud 1 Inleiding 4 1.1 Gebruik van dit veiligheidsplan

Nadere informatie

Bijlage 2: Risico-analysemodel evenementen In de APV (m.i.v. 27 e wijziging) zijn de volgende bepalingen met betrekking tot Evenementen opgenomen.

Bijlage 2: Risico-analysemodel evenementen In de APV (m.i.v. 27 e wijziging) zijn de volgende bepalingen met betrekking tot Evenementen opgenomen. Bijlage 2: Risico-analysemodel evenementen In de APV (m.i.v. 27 e wijziging) zijn de volgende bepalingen met betrekking tot Evenementen opgenomen. Afdeling 7 Evenementen Artikel 2:24 Begripsbepaling (evenement)

Nadere informatie

Inleiding... 2 1. Definitie evenement... 3. 1.1 De definitie... 3. 1.2.1 Vergunningplichtige evenementen... 3 1.2.2 Meldingsplichtige evenementen...

Inleiding... 2 1. Definitie evenement... 3. 1.1 De definitie... 3. 1.2.1 Vergunningplichtige evenementen... 3 1.2.2 Meldingsplichtige evenementen... 2013 Evenementenbeleid Vastgesteld op: 12 november 2012 Inwerkingtreding: 1 januari 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Definitie evenement... 3 1.1 De definitie... 3 1.2.1 Vergunningplichtige evenementen...

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor het organiseren van een evenement (artikel 2:13 Apv)

Aanvraagformulier voor het organiseren van een evenement (artikel 2:13 Apv) Aanvraagformulier voor het organiseren van een evenement (artikel 2:13 Apv) Vooroverleg Indien gewenst kan voorafgaand aan de indiening van dit formulier een vooroverleg plaatsvinden tussen de organisator

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 6 juli 2010 10i04594 1

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 6 juli 2010 10i04594 1 Openbare Werken Onderdoor 25 Postbus 30, 3990 DA Houten Telefoon 030 639 26 11 Fax 030 639 28 99 E-mail: gemeentehuis@houten.nl Belangenvereniging Het Rond Mevrouw M. Mol Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van

Nadere informatie

Bijlage 34 blz. 1. VOORSCHRIFTEN KLEINE EVENEMENTEN (artikel 2:20 Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009) Aan de burgemeester,

Bijlage 34 blz. 1. VOORSCHRIFTEN KLEINE EVENEMENTEN (artikel 2:20 Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009) Aan de burgemeester, Bijlage 34 blz. 1 VOORSCHRIFTEN KLEINE EVENEMENTEN (artikel 2:20 Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009) Aan de burgemeester, Aanleiding In het kader van deregulering van de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

Enquête evenementenbeleid - Inwoner

Enquête evenementenbeleid - Inwoner Enquête evenementenbeleid - Inwoner Published by Erik Verhaar 04 March 2018 at 09:03 Powered by Enalyzer Response status Not Answered Refused Incomplete Completed 0.0% 0.0% 22.7% 77.3% In welke leeftijdscategorie

Nadere informatie

Smartlappenfestival bron: HillegomOnline.nl EVENEMENTENBELEID 2014-2018

Smartlappenfestival bron: HillegomOnline.nl EVENEMENTENBELEID 2014-2018 Smartlappenfestival bron: HillegomOnline.nl EVENEMENTENBELEID 2014-2018 vastgesteld op 22 april 2014 1 Inhoudsopgave Deel I Algemeen 1. Inleiding 4 1.1 Korte terugblik 4 1.2 Aanleiding voor actualisatie

Nadere informatie

OMGEVINGSWET en regulering van evenementen: kansen en valkuilen. Laura van der Meulen en Daan Corver

OMGEVINGSWET en regulering van evenementen: kansen en valkuilen. Laura van der Meulen en Daan Corver OMGEVINGSWET en regulering van evenementen: kansen en valkuilen Laura van der Meulen en Daan Corver 2 november 2017 Agenda Introductie en casus Hoe is het NU geregeld? Hoe kan het STRAKS geregeld worden?

Nadere informatie

Locatieprofielen voor evenementen: balans tussen levendigheid en leefbaarheid

Locatieprofielen voor evenementen: balans tussen levendigheid en leefbaarheid Locatieprofielen voor evenementen: balans tussen levendigheid en leefbaarheid Een samenvatting van de nota Geluid en de locatieprofielen 28 september 2016 Aanleiding Het evenementenbeleid is aangenomen

Nadere informatie

Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen Toezicht E.H.B.O.

Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen Toezicht E.H.B.O. Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen 1. De aanwijzingen van de politie, brandweer en de gemeente dienen stipt en onmiddellijk te worden

Nadere informatie

b Onvermijdelijk Evenementen brengen afbreukrisico s met zich mee. Deze risico s moeten zoveel mogelijk voorkomen en / of geborgd worden.

b Onvermijdelijk Evenementen brengen afbreukrisico s met zich mee. Deze risico s moeten zoveel mogelijk voorkomen en / of geborgd worden. gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5089 Inboeknummer 12 bst01789 Beslisdatum B&W 6 oktober 2012 Dossiernummer 12.45.352 Raadsvoorsteltot het vaststellen van het Evenementenbeleid in Eindhoven "Gastvrij

Nadere informatie

Vervolgbijeenkomst Thema Evenementen Ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein

Vervolgbijeenkomst Thema Evenementen Ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein Vervolgbijeenkomst Thema Evenementen Ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein donderdag 23 maart 2017 Ongeveer 15 omwonenden en huidige ondernemers van het Hembrugterrein namen op donderdag 23 maart deel aan

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Beleidsregel kamerverhuur en woningsplitsing

Beleidsregel kamerverhuur en woningsplitsing Beleidsregel kamerverhuur en woningsplitsing Inleiding Gelet op hoofdstuk 3 van de Huisvestingsverordening, wordt in deze beleidsregel een nadere uitwerking gegeven over het aspect leefbaarheid in de wijken

Nadere informatie

Halfjaarlijkse voortgangsrapportage Integraal Toezicht en Handhaving Omgevingsrecht 2018

Halfjaarlijkse voortgangsrapportage Integraal Toezicht en Handhaving Omgevingsrecht 2018 Halfjaarlijkse voortgangsrapportage Integraal Toezicht en Handhaving Omgevingsrecht 2018 Afdeling Inwoners & Omgeving Vastgesteld door het college op 21 augustus 2018 Kenbaar gemaakt aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Kader Evenementenveiligheid VRHM

Kader Evenementenveiligheid VRHM Kader Evenementenveiligheid VRHM Kader Evenementenveiligheid VRHM Datum: 20 december 2016 Versie: Definitief Inhoud 1 INLEIDING... 2 1.1 Aanleiding... 2 1.2 Doel... 2 1.3 Uitgangspunten... 3 1.4 Leeswijzer...

Nadere informatie

Beleidsregels ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet gemeente Edam-Volendam

Beleidsregels ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet gemeente Edam-Volendam Beleidsregels ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet gemeente Edam-Volendam Opdrachtgever: Burgemeester Sectie Algemeen Juridische Zaken Vastgesteld op 16 maart 2016 De burgemeester van Edam-Volendam,

Nadere informatie

Locatiebeleid evenementen

Locatiebeleid evenementen A gemeente Eindhoven Locatiebeleid evenementen Veiligheid & Bestuur Cluster Evenementen December 2013 Colofon Uitgave Gemeente Eindhoven Datum December 2013 gemeente Eindhoven Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Versie: 7 april Evenementenbeleid gemeente Molenwaard

Versie: 7 april Evenementenbeleid gemeente Molenwaard Versie: 7 april 2011 Evenementenbeleid gemeente Molenwaard -2- Hoofdstuk 1: Inleiding Evenementen zijn belangrijk voor de gemeente. Evenementen hebben vaak een functie in het versterken van de saamhorigheid

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Milieu 2014 Gemeente Oosterhout. 1. Inleiding

Uitvoeringsprogramma Milieu 2014 Gemeente Oosterhout. 1. Inleiding Uitvoeringsprogramma Milieu 2014 Gemeente Oosterhout 1. Inleiding Voor u ligt het uitvoeringsprogramma milieu van de gemeente Oosterhout. Dit uitvoeringsprogramma richt zich op vergunningen, toezicht en

Nadere informatie

Met een ontheffing mag u na middernacht sluiten. Hiervoor moet u wel aan een aantal eisen voldoen:

Met een ontheffing mag u na middernacht sluiten. Hiervoor moet u wel aan een aantal eisen voldoen: 1. 1 van 5 Bureau Beleid en Juridische Ondersteuning Contactpersoon : T.J. Ton Telefoonnr. : 0229-252497 E-mail : gemeente@hoorn.nl Uw brief van : - Uw kenmerk : Ons kenmerk : 09.58919 Bijlage(n) : 1 Onderwerp

Nadere informatie

BELEIDSNOTA CONSUMENTENVUURWERK WORMERLAND

BELEIDSNOTA CONSUMENTENVUURWERK WORMERLAND BELEIDSNOTA CONSUMENTENVUURWERK WORMERLAND September 2011-1 - Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Doel 3 Verhouding met de APV en het Vuurwerkbesluit 4 Argumentatie 5 Beleidsregels 6 Vaststelling, citeertitel

Nadere informatie

Reden van het besluit:

Reden van het besluit: Onder een coffeeshop wordt in deze vergunning verstaan: een horecabedrijf in het bezit van vergunning voor het verstrekken van uitsluitend alcoholvrije drank waar handel in cannabisproducten plaatsvindt

Nadere informatie

Bijlage 1 Voorbeeld APV artikel van de gemeente De Ronde Venen (algeheel verbod). Artikel 5:34a Verbod carbidschieten 1. Het is verboden: a. acetyleengas (C2H2) afkomstig van een reactie tussen carbid

Nadere informatie