16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE"

Transcriptie

1 16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE Hoe kom ik bovenaan te staan in Google? In deze whitepaper delen wij de 16 belangrijkste betaalde en onbetaalde tips & tricks om hoog te ranken in Google. En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016

2 9 SEO-TIPS 1 ZOEKWOORDEN KIEZEN Denk vanuit potentiële klanten: welk probleem hebben zij, welke zoekwoorden gebruiken ze om een oplossing te vinden en wat biedt u als oplossing met uw product of dienst? Om u in de klant te verplaatsen kan de zoekwoordplanner van Google inzicht geven in hoe vaak er maandelijks op een bepaald zoekwoord gezocht wordt. De tool geeft u tegelijkertijd relevante zoekwoordideeën. Om gebruik te maken van de zoekwoordplanner moet u wel inloggen met uw google-account. Het bestuderen van de zoekwoorden geeft u een beeld van de behoefte van uw doelgroep. Om vervolgens hoog te ranken in Google laat u deze woorden in uw teksten (zie 2), headers (zie 4) en afbeeldingen terugkomen.

3 2 SEO-GEOPTIMALISEERDE TEKSTEN Het gekozen zoekwoord moet minimaal één keer in uw tekst voorkomen, maar ons advies is om uw zoekwoord drie á vier keer terug te laten komen in uw tekst. Google bepaalt het onderwerp van de website door de gehele site te scannen. Verwerk het zoekwoord daarom ook in de paginatitel, inleiding, subtitels, alt-tekst, URL en metatekst. Vaak heeft uw bezoeker een behoefte of een probleem. Schrijf uw teksten daarom zo dat u de bezoeker helpt. Probeer deze behoefte of dit probleem van uw bezoeker te beantwoorden of om een oplossing te bieden. 3 VERNIEUWDE CONTENT Uw content is het verbindingsstuk tussen uw organisatie en uw doelgroep. Zorg daarom altijd voor interessante content. Doe inspiratie op bij andere websites en denk goed na hoe u dit kunt verbeteren. Let er wel op dat u geen gehele teksten kopieert, dit werkt namelijk averechts voor uw zoekresultaten. Google heeft richtlijnen opgesteld om onder andere kopieergedrag te voorkomen. Maak de teksten prettig leesbaar bijvoorbeeld met gebruik van quotes en zorg met tussenkopjes voor een overzicht. Niemand houdt er van om lappen tekst te lezen. Bovendien beoordeelt Google de teksten ook op leesbaarheid, complexe teksten zullen minder hoog ranken.

4 4 PAGINATITEL (HEADER 1) De paginatitel op uw webpagina is een belangrijk onderdeel. Uw bezoeker bepaalt de inhoud van uw webpagina door alleen de titel te lezen en beslist of er doorgeklikt wordt. Dit kan zorgen voor een hogere click through rate (CTR) dan uw concurrenten. Ook Google scant als eerst H1 (paginatitel) om de inhoud van uw webpagina te bepalen. Gebruikt daarom altijd uw zoekwoord in de titel. 5 SUBTITELS (HEADER 2 EN 2 EN 3) 3) Subtitels Subtitels (H2 en (H2 H3) en worden H3) worden gebruikt gebruikt om uw om uw webpagina webpagina te structureren. te structureren. Daarnaast Daarnaast is het is ook het ook belangrijk belangrijk voor Google. voor Google. Nadat Nadat de paginatitel de paginatitel is gescand is gescand voor de voor inhoud de inhoud van uw van webpagina, uw webpagina, komen komen de subtitels de subtitels aan de aan beurt. de beurt. Google Google ziet de ziet de subtitels subtitels als het als verduidelijken het verduidelijken van het van inhoud. het inhoud.

5 6 WEBSITE-ANALYSE Met Google Analytics kunt u de statistieken van uw webpagina s bijhouden. Hier kunt u zien welke webpagina s het goed doen en welke niet. Op welke webpagina spendeert uw bezoekers de meeste tijd en op welke webpagina haken bezoekers af? Door uw webpagina s te monitoren weet u wat wel en niet werkt voor uw doelgroep. Een andere interessante tool is Webmaster s tool van Google. Hier is zichtbaar via welke keywords men op uw site is gekomen. Een tool als Keyword Rank Checker laat zien op welke positie in Google uw website staat met een bepaalde zoekwoord. 7 META DESCRIPTION De meta description wordt niet door Google gebruikt om uw website te ranken. Maar toch blijft de meta description een belangrijk element. Met de meta description kunt u de bezoeker overhalen om op uw website te klikken, deze tekst is namelijk zichtbaar in de zoekresultaten. Een goed meta description maken is vaak lastig. U heeft ongeveer 140 tekens en u moet uw webpagina samenvatten en uw bezoeker nieuwsgierig krijgen.

6 8 LINKBUILDING Wanneer er naar uw website wordt gelinkt, ziet u dat er meer verkeer komt naar uw website. Naast meer verkeer is het ook een belangrijk onderdeel voor Google. Hoe mee links naar uw website verwijzen hoe belangrijker Google uw website vindt. Hierdoor zal uw website hoger gepositioneerd staan in Google. Met tools als Open Site Explorer kunt u zien welke websites linken naar die van u. Maar ook kijken wie er linkt naar de website van de concurrent is mogelijk. 9 SOCIAL MEDIA Deel berichten en links naar uw site ook via social media zodat deze sneller geïndexeerd kunnen worden. Via social media bereikt u meer mensen, vooral wanneer u betrokken volgers heeft. Het is een goed idee om vaker dezelfde berichten te delen, een socialmediabericht wordt namelijk maar gezien door 5-25% van uw volgers. Let er wel op dat u dit op verschillende dagen en tijdstippen doet zodat u niet gaat spammen. Ook is het ene kanaal (Twitter) er meer geschikt voor dan het andere (LinkedIn).

7 7 SEA-TIPS Wilt u aan de slag met betaald zoekverkeer? Google AdWords is een gecompliceerde tool, maar met de onderstaande basic tips kunt u eenvoudig beginnen!

8 1 MEERDERE ADVERTENTIES Per campagne kunt u meerdere advertenties instellen. Op deze manier kunt u zien wat goed werkt bij uw doelgroep en wat niet. U kunt ervoor kiezen dat Google zelf bepaalt welke advertentie beter is of u laat de advertenties evenredig zien en beslist zelf. 2 EXACTE ZOEKWOORDEN Een veel voorkomende fout is het inzetten van brede zoekwoorden voor uw advertentie. Met exacte zoekwoorden (zoekwoorden met [.. ] eromheen) krijgt u bezoekers die exact op uw zoekwoord hebben gezocht. Dit zorgt ervoor dat u relevante bezoekers krijgt op uw website. Brede zoekwoorden (zonder haakjes) worden ingezet om te achterhalen waar nu precies op wordt gezocht.

9 3 UITSLUITINGSZOEKWOORDEN Uitsluitingszoekwoorden kunnen u veel geld besparen. Dit zijn woorden waar u niet op gevonden wilt worden. Als u bijvoorbeeld niets gratis weggeeft, geen vacatures heeft of u heeft geen tweedehandse spullen dan kunt u deze woorden opnemen als uitsluitingszoekwoorden. Ook hiermee voorkomt u irrelevante bezoekers op uw website. 4 TARGETING Zorg ervoor dat u uw doelgroep goed in beeld hebt. Dit kan bijvoorbeeld met buyer persona s en buyer journeys. Wanneer u genoeg inzicht heeft in uw doelgroep kunt u uw advertenties goed targeten. Targeten kan onder andere op locatie, taal en device.

10 5 FOCUS OP VOORDELEN EN CALL TO ACTION Laat in uw advertentie weten wat de voordelen van uw aanbod zijn. Waarom moeten bezoekers naar uw website? Bent u de goedkoopste? Gebruik daarnaast een call to action zoals zodat de zoeker alvast weet wat er van hem of haar verwacht wordt op de website 6 LANDINGSPAGINA Zorg dat uw advertentie en landingspagina op elkaar aansluiten. Link uw advertentie naar een landingspagina waar een conversie kan plaats vinden. Als u landingspaginaen advertentie op elkaar aansluiten stijgt uw kwaliteitsscore.

11 7 KWALITEITSSCORE Uw kwaliteitsscore is het cijfer dat Google geeft voor uw zoekwoorden. Hoe hoger uw kwaliteitsscore, hoe minder u hoeft te betalen per klik. Uw kwaliteitsscore wordt bepaald aan de hand van de volgende onderdelen: - Click Through Rate (CTR) Hoe meer er op uw advertentie wordt geklikt hoe hoger uw CTR is. Voor het bepalen van uw kwaliteitsscore wordt niet alleen gekeken naar de CTR maar ook naar de positie van uw advertentie. Zo kan bijvoorbeeld een advertentie op de tweede pagina in Google een uitstekende kwaliteitsscore hebben, terwijl de CTR lager is dan van een advertentie op de eerste pagina. - Advertentietekst Uw advertentietekst moet relevant zijn in combinatie met uw zoekwoord(en). Wanneer het zoekwoord terugkomt in de advertentie geeft Google een hoge(re) kwaliteitsscore. - Bestemmingspagina Ook uw bestemmingspagina wordt bekeken om te bepalen of het relevant is met de gekozen zoekwoorden en advertentieteksten. Wanneer de content niet overeenkomt, heeft het een negatieve invloed op uw kwaliteitsscore. - Zoekwoorden Het steeds herhalen van uw zoekwoord(en) in uw advertentietekst heeft geen effect op uw kwaliteitsscore. Het is belangrijker om de belofte die wordt gemaakt ook duidelijk op uw bestemmingspagina te zien is.

12 AAN DE SLAG! Zoals u ziet, zit er veel tijd en moeite in het bedenken en ontwikkelen van een succesvolle contentmarketing-campagne. Wilt u advies of kunt u wat hulp gebruiken bij het creëren van de benodigde content? Neem dan eens contact op met communicatie- en designbureau ContentXperience. Ons team staat voor u klaar! Bronnen: seoguru.nl queromedia.be click2result.nl frankwatching.com vindkracht9.nl google.nl LEES OOK WHITEPAPER Een eigen contentmarketingplatform beheren VOLG ONS OOK OP BLOG De buyer journey: welke content is wanneer geschikt? WHITEPAPER Uw marketing uit handen geven Velperweg 28a 6824BJ Arnhem E info@contentxperience.nl T

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG Van voorbereiding tot uitvoering WHITEPAPER 2016 TIPS VOORDAT JE GAAT SCHRIJVEN Het schrijven van een goede blog kan een behoorlijke uitdaging zijn. Met deze tips en structuur

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE En waarom u moet starten met contentmarketing WHITEPAPER 2015 Hoe zet u van A tot Z een contentmarketing-campagne op? In deze whitepaper behandelen

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen.

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen. SEO Content Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is de inhoud/ content van de website. Je wilt immers niet alleen méér bezoekers op je website, maar vooral bezoekers die daadwerkelijk

Nadere informatie

Adverteren op Google in de praktijk

Adverteren op Google in de praktijk Adverteren op Google in de praktijk 2 97% van de consumenten gebruikt Google Google AdWords 5 stappen om in te stellen Hoe hoog komt jouw bedrijf Klikprijs en kwaliteit Campagne structuur Doelen 3 Warming-up:

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl Ondernemers-Sociëteit KAN Workshop zoekmachineoptimalisatie www.cowpunks.nl Mark Beuzel Ton Buurman Léon Collaris www.cowpunks.nl De missie van Google is alle informatie ter wereld te organiseren en universeel

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Bron: SEMPO.org, 2009

Bron: SEMPO.org, 2009 Even vooraf o site niet in Google? Geen zoekresultaat! o google heeft marktaandeel van 95%! o arbeids- en kennis intensief; o dynamisch: 400 veranderingen in 2009! o iedereen is online: 90% van de huishoudens!

Nadere informatie

Google AdWords tips: 1 - Neem niet te snel beslissingen

Google AdWords tips: 1 - Neem niet te snel beslissingen Google AdWords Tips Adverteren in Google is een lucratieve business voor Google: alleen al in het 2e kwartaal van 2015 werd er een omzet van meer dan 16 miljoen dollar verdiend aan advertentie inkomsten.

Nadere informatie

ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE VOOR IEDEREEN INLEIDING 11

ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE VOOR IEDEREEN INLEIDING 11 ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE VOOR IEDEREEN INLEIDING 11 1. ZO ZET U EEN ZOEKWOORDENONDERZOEK OP 13 1.1 Stap 1: Bedenk een lijst met zoektermen 13 1.2 Stap 2: Het Google hulpprogramma voor zoekwoorden 13 1.2.1

Nadere informatie

How & Knower. Met How & Knower blijf je je hele carrière bij de tijd

How & Knower. Met How & Knower blijf je je hele carrière bij de tijd How & Knower Twee slimme mensen die vanaf het eerste uur betrokken zijn bij de opkomst van internet, Google, social media en de smartphone. De wens van het vindbaar, bereikbaar en zichtbaar willen en moeten

Nadere informatie

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten!

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Zo zorgt u voor een SEO-vriendelijke vertaling WHITEPAPER Internationale SEO Google heerst over het internet. Ingewikkelde algoritmes bepalen

Nadere informatie

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse.

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Versie: 1.0 Datum: 14-1-2010 Auteur: Onetomarket Inhoudsopgave 1. Wat is Search Engine Advertising?... 3

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Let digital work fueld.nl LinkedIn Advertising en Google Adwords zijn beide kanalen die in een content marketing strategie worden ingezet om voor de doelgroep relevante

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

burofoss.nl - focus op search strategie

burofoss.nl - focus op search strategie 5 MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN ADWORDS De top 5 fouten én 5 gratis tips Online marketeers weten dat Google AdWords een hele goede manier is om relevant verkeer naar hun site te trekken. Uitdaging is natuurlijk

Nadere informatie

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing Hand-outs Groei dankzij zoekmachinemarketing Hoeveel zoekopdrachten verwerkt Google per dag? 3,5 miljard Hoeveel km legt de gemiddelde zoekopdracht af? 2.400 km Uit hoeveel pagina s bestaat het internet?

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

Workshop. SEO & SEA in a nutshell

Workshop. SEO & SEA in a nutshell Workshop SEO & SEA in a nutshell Matthias de Smit Webdesign Interaction design IxD SEO en SEA Doel van deze workshop SEO en SEA begrijpelijker maken Tips en informatie krijgen waar je echt iets aan hebt

Nadere informatie

SEO Consultancy Services Bedrijfsvoorstelling

SEO Consultancy Services Bedrijfsvoorstelling SEO Consultancy Services Bedrijfsvoorstelling SEO Consultancy Services Bedrijfsvoorstelling Wie zijn we? Wat is Google Marketing? Google Optimalisatie Google Adwords Google & SEO Workshop Google Analytics

Nadere informatie

Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer?

Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer? Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer? Online marketing is een breed vakgebied waarbij zoekmachine optimalisatie en het gebruik van social media nauw met elkaar verbonden

Nadere informatie

Schrijven voor SEO. Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website. SEO Zwolle

Schrijven voor SEO. Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website. SEO Zwolle Schrijven voor SEO Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website SEO Zwolle Even voorstellen Conversie Doel van je website? Wat weten jullie over SEO? Waarom SEO? Content marketing

Nadere informatie

Webinar - SEA. Koen van den Eeden. Start: 19:00

Webinar - SEA. Koen van den Eeden. Start: 19:00 Webinar - SEA Koen van den Eeden Start: 19:00 1 Voorstellen SEA Bol.com & SEA Tips & Tricks Ontwikkelingen SEA 2 Koen van den Eeden 3 Online Marketing bol.com Online Marketing SEA SEO Prijsvergelijkers

Nadere informatie

Whitepaper Search & Display Advertising Haal maximale resultaten door structuur, optimalisatie en analyse.

Whitepaper Search & Display Advertising Haal maximale resultaten door structuur, optimalisatie en analyse. Whitepaper Search & Display Advertising Haal maximale resultaten door structuur, optimalisatie en analyse. Auteur: Onetomarket Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wat is Search Engine Advertising?... 4

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter?

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Inhoudsopgave Inleiding... 2 Gebruik campagne metingen om de impact van je betaalde kanalen te bepalen!... 3 Hoe bepaal je of een organisch/betaald

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Voor welk advertentiekanaal kiest u? Content marketing wordt ingezet om voor de doelgroep relevante en waardevolle content te verspreiden. Helaas bevindt vaak niet

Nadere informatie

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel!

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel! Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl 50 tips voor uw webwinkel! Inhoudsopgave 1. Webshop / layout... 4 2. Goede menu structuur... 4 3. USP s zichtbaar... 4 4. Een perfecte homepage?... 4

Nadere informatie

maand 2019

maand 2019 www.website.nl maand 219 Inhoudsopgave Uren registratie Zoekwoorden Concurrenten Linkbuilding On-Page SEO Analytics Kanalen - tra c per kanaal Adwords - alle campagnes Search Console - sleutelwoorden Uren

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Ken je een woord niet? In de SEO-encyclopedie op pagina 17 kun je alle blauwgedrukte woorden terugvinden! DEEL DIT E-BOOK!

Ken je een woord niet? In de SEO-encyclopedie op pagina 17 kun je alle blauwgedrukte woorden terugvinden! DEEL DIT E-BOOK! 1 2 SEO staat voor Search Engine Optimization, en verwijst naar de technieken om hoger in de organische zoekresultaten van een zoekmachine te komen wanneer op bepaalde trefwoorden of keywords wordt gezocht.

Nadere informatie

Online adverteren? Snel aan de slag met Google AdWords

Online adverteren? Snel aan de slag met Google AdWords Online adverteren? Snel aan de slag met Google AdWords Whitepaper Google AdWords Pagina overzicht Als ondernemer wilt u een goede website. Maar daarmee bent u er niet. Potentiële klanten moeten uw website

Nadere informatie

7 tips om eenvoudig meer rendement uit je

7 tips om eenvoudig meer rendement uit je Alona Media Google Adwords, Social Media, Websites, SEO; advies, implementatie, training T: 020-2614616 W: www.alonamedia.com E: info@alonamedia.com facebook.com/alonamedia 7 tips om eenvoudig meer rendement

Nadere informatie

Starterscafé Rabobank Peelland Zuid. Presentatie Zoekmachine marketing

Starterscafé Rabobank Peelland Zuid. Presentatie Zoekmachine marketing Starterscafé Rabobank Peelland Zuid Presentatie Zoekmachine marketing Programma: 1. Introductie 2. Vindbaarheid en Zoekmachine marketing 3.Zoekmachine optimalisatie 4. Zoekmachine adverteren 5. Vragen

Nadere informatie

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf SEARCH Gevonden worden met uw bedrijf Agenda 1. Zoeken op internet 2. Zoekmachine optimalisatie 3. Zoekmachine adverteren 4. Vervolgstappen 2 Zoeken op internet 3 Eén van de meest populaire online activiteiten

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Doelen bepalen Webwinkel--> bedankt voor uw bestelling pagina of ecommerce Groothandel> onze dealer pagina

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER Een blogarikel maken is een kwesie van DOEN. Maar hoe? Waar begin je? Wat zijn handige stappen om te nemen? Waar moet je opleten? Wat doe je nadat je gepubliceerd hebt? Dit stappenplan geet de grote lijnen

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave 1. Wat zijn aangepaste rapporten?... 3 2. Naar welke statistieken kijk je eigenlijk?... 4 3. Hoe stel je aangepaste rapporten in?... 7 4. Gebruik je tabbladen

Nadere informatie

SEA: een minicursus Google Adwords

SEA: een minicursus Google Adwords SEA: een minicursus Google Adwords : 1. Wat is Google Adwords? 2. Waarom zou je van Adwords gebruikmaken? 3. Hoe werkt Adwords? 3a. Wat is de kwaliteitsscore? 3b. Kwaliteitsscore in stappen 3c. SEA en

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet

Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Online adverteren? Een geweldige kans! Meer klanten en minder kosten, als je weet wat je doet Doelen bepalen Bepaal online meetbare doelen in Analytics: Webwinkel--> bedankt voor uw bestelling pagina Groothandel>

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

SEO Webanalyse. www.voorbeeld.nl

SEO Webanalyse. www.voorbeeld.nl SEO Webanalyse www.voorbeeld.nl Web analyse voor www.voorbeeld.nl Dit rapport geeft een overzicht van de belangrijkste factoren die de zoekmachine- en gebruiksvriendelijkheid van uw website beïnvloeden.

Nadere informatie

Goedemorgen :) Ontbijtsessie Online Marketing

Goedemorgen :) Ontbijtsessie Online Marketing Goedemorgen :) Ontbijtsessie Online Marketing Erwin van Hulten Eigenaar Brandness Marketingbureau 28 jaar 2008 - Start mini onderneming 2012 - Herschrijven Business Plan 2014 - Google Partner 2015 - Full

Nadere informatie

Website optimalisatie zorgt voor omzet!

Website optimalisatie zorgt voor omzet! Inleiding Pakketten en tarieven Hoe werkt een zoekmachine? Maatwerk SEO diensten Uitgebreid adviesrapport Contact Website optimalisatie zorgt voor omzet! Inleiding Hoe werkt een zoekmachine? De zoektocht

Nadere informatie

Call tracking. Telefonische conversies meten in Google AdWords. AdCalls

Call tracking. Telefonische conversies meten in Google AdWords. AdCalls Call tracking. Telefonische conversies meten in Google AdWords. AdCalls Samenvatting Google AdWords Google AdWords is hét betaalde advertentiekanaal van Google. Je wilt je advertenties tonen aan een relevant

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing door: Daisy Leenders Even voorstellen.. E&A BEST Websolutions Daisy Leenders 2 Internet Marketing? - Onderdeel van uw totale marketing plan - Onderdeel van uw communicatie mix

Nadere informatie

Handleiding: Hoog in Google!

Handleiding: Hoog in Google! Handleiding: Hoog in Google! Iedereen wilt graag dat zijn of haar internetsite als één van de eersten getoond wordt wanneer er in Google wordt gezocht. Dit kun je bereiken via: techniek en content. De

Nadere informatie

SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK. Piksen.com

SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK. Piksen.com SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK Piksen.com Opbouw van de SEO Scan Content... 3 Tekstlengte... 3 Title... 3 Meta description... 4 Zoekwoorddichtheid... 4 Koppen... 4 Interne links... 5 Blog functie... 5 Duplicate

Nadere informatie

Google adwords 10 nuttige Google adwords tips Door Helene van der Meijs van Stad.nl

Google adwords 10 nuttige Google adwords tips Door Helene van der Meijs van Stad.nl STAD.NL Google adwords 10 nuttige Google adwords tips Door Helene van der Meijs van Stad.nl Welkom bij de presentatie over Google Adwords en goede alternatieven WELKOM 2 WAT IS HET DOEL VAN GOOGLE ADWORDS

Nadere informatie

start om 19:00 uur 1

start om 19:00 uur 1 start om 19:00 uur 1 Certifications Google AdWords (Fundamentals, Display, Search) Google Analytics DoubleClick (DCM, DBM, DRM) 2 1. Voorstellen 2. Google Analytics 3. Analytics rapportages 4. Doelen instellen

Nadere informatie

Webroots.nl Google Search Engine Marketing: AdWords

Webroots.nl Google Search Engine Marketing: AdWords Webroots.nl Google Search Engine Marketing: AdWords Dit document bevat uitleg over het opzetten van een Google Search Engine Marketing (SEM) campagne met Google AdWords. De volgende onderwerpen worden

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

Zoals je hebt kunnen lezen in het boek 'Voel je vrij, vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid'

Zoals je hebt kunnen lezen in het boek 'Voel je vrij, vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid' Wat zijn SEO en SEA? Zoals je hebt kunnen lezen in het boek 'Voel je vrij, vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid', wanneer iemand in Google (of een andere zoekmachine) een zoekopdracht

Nadere informatie

In 7 stappen succesvol met social media. Strategie & praktische tips bij de inzet van social media

In 7 stappen succesvol met social media. Strategie & praktische tips bij de inzet van social media In 7 stappen succesvol met social media Strategie & praktische tips bij de inzet van social media Stap 1 Bepaal vooraf je doelstellingen Waaraan gaan onze social media activiteiten bijdragen? SMART Doelstellingen

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

Alles wat je moet weten waarop je je website kunt optimaliseren

Alles wat je moet weten waarop je je website kunt optimaliseren On Page optimalisatie Gids Alles wat je moet weten waarop je je website kunt optimaliseren Zolang Google de belangrijkste zoekmachine is, zullen we ons voor een belangrijk deel moeten houden aan de spelregels

Nadere informatie

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail Inleiding syllabus Pagina s syllabus: Dit is de syllabus bij de UNIZO retail sessie Hoe trekt u online klanten aan?. In deze syllabus hernemen we enkele

Nadere informatie

In 5 stappen succes op Instagram. Met Anne Raaymakers

In 5 stappen succes op Instagram. Met Anne Raaymakers In 5 stappen succes op Instagram Met Anne Raaymakers Cijfers Wereldwijd 1 miljard gebruikers per maand 4,1 miljoen volgers in Nederland (in 2015 waren er dat 1,8 miljoen) 4,1 miljoen volgers in Nederland

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Google AdWords, hoe werkt dat?

Google AdWords, hoe werkt dat? Google AdWords, hoe werkt dat? mei 2013 11 www.multimove.nl Adverteren is belangrijk Snel en gericht adverteren tegen lage kosten! Deze Paper geeft u basistips voor Google AdWords. 2 introductie Meer verkeer

Nadere informatie

Online-marketing. De laatste trends in pull marketing. Door Wim van der Mark

Online-marketing. De laatste trends in pull marketing. Door Wim van der Mark Online-marketing. De laatste trends in pull marketing Door Wim van der Mark Onderwerpen 1. Concrete tips om direct meer uit online marketing te halen Web 1.0 2. Suggesties om in te spelen op structureel

Nadere informatie

LEM-IMPROMAR-FS-2017-V3.1

LEM-IMPROMAR-FS-2017-V3.1 1. Inleiding 1.1 Wat is er met marketing gebeurd? Distributiestructuur en rolverdeling: Traditionele ketenstructuur Fabrikant Nieuwe samenwerkingsstructuur Gebruiker Marketing 1.0 massa media Verkoper

Nadere informatie

DE 11 MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN GOOGLE ADS ONTDEK DE BEST PRACTICES

DE 11 MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN GOOGLE ADS ONTDEK DE BEST PRACTICES Be Bold DE 11 MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN GOOGLE ADS ONTDEK DE BEST PRACTICES Meer weten? info@bebold.digital BE BOLD Bosstraat 69 3560 Lummen Adverteren met behulp van Google Ads kan je veel nieuwe klanten

Nadere informatie

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST 1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST Yes! Onze checklist. Een (kleine) boozd voor jouw online journey. Wij helpen jou graag een stuk op weg met jouw zoekmachine optimalisatie. In deze handige checklist vind je belangrijke

Nadere informatie

@jeroennieuwstad. www.think-online.nl

@jeroennieuwstad. www.think-online.nl @jeroennieuwstad www.think-online.nl Waarde (onkopieerbare unieke toegevoegde waarde) WAAROM een website, social media of online campagne? WIE wil je bereiken? Welke interesses of behoefte heeft je doelgroep?

Nadere informatie

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl SEO Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Zoekwoorden 5 3. Teksten en landingspagina s 6 4. Metagegevens 8 5.

Nadere informatie

Handleiding meta descriptions Het stappenplan dat u helpt om goede meta descriptions te schrijven.

Handleiding meta descriptions Het stappenplan dat u helpt om goede meta descriptions te schrijven. Handleiding meta descriptions Het stappenplan dat u helpt om goede meta descriptions te schrijven. In deze beknopte handleiding zal met ondersteuning van beeldmateriaal worden uitgelegd hoe u goede meta

Nadere informatie

Inzicht krijgen in de resultaten van uw Google AdWords Campagne. How To

Inzicht krijgen in de resultaten van uw Google AdWords Campagne. How To Inzicht krijgen in de resultaten van uw Google AdWords Campagne How To Inhoudsopgave U heeft een Google AdWords TM Campagne. Natuurlijk wilt u weten wat de effectiviteit van uw campagne is. Hoe vaak worden

Nadere informatie

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO?

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? TECHNESS Whitepaper #1 HOGER IN GOOGLE! SEO GUIDE Let s take the next step and work together! - Techness 2 = TECHNESS - SEO GUIDE Het optimaliseren van een website

Nadere informatie

INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE

INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE Wij zijn gespecialiseerd in het opzetten en optimaliseren van online marketing en het ontwikkelen van websites. Voor het bereiken van uw doelgroep kunnen

Nadere informatie

Workshop 29 november Hoe kom ik hoog in Google?

Workshop 29 november Hoe kom ik hoog in Google? Workshop 29 november 2016 Hoe kom ik hoog in Google? WEBTON, WAT DOEN WIJ? Core Business: Webton ontwerpt, bouwt en beheert websites voor het midden- en kleinbedrijf Onderscheidend vermogen: Het leveren

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM)

Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM) Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM) Voor dit hoofdstuk is gebruik gemaakt van teksten uit het boek: Interactieve Marketing, van Reijsen, M. Zweers, T. Jansen, H. Pearson Education

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Er zijn verschillende technieken die je kunt of moet inzetten om een betere positie voor zoektermen te krijgen in Google en andere zoekmachines. On Page

Nadere informatie

Thomas Bijman V1CC3 233062 Persoonlijk Studieregiepunt - 2008

Thomas Bijman V1CC3 233062 Persoonlijk Studieregiepunt - 2008 Zoekmachinemarketing met AdWords Zoekmachinemarketing met AdWords Basisbegrippen Kosten per klik (CPC, Cost Per Click): het prijsmodel CPC voor AdWords is gebaseerd op kosten per klik. U hoeft geen kosten

Nadere informatie

Gids voor het MKB: Meer Klanten Met Google AdWords

Gids voor het MKB: Meer Klanten Met Google AdWords Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Google AdWords binnen jouw marketingstrategie... 2 Branding... 2 Remarketing... 3 Aanzetten tot actie... 3 3. Wat is Google AdWords precies?... 4 Advertentiepositie...

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl

Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl Keyword lijst Algemeen Alles in combinatie met zeeland Vakantie Bed and Breakfast / Bed en breakfast Hotel Campings / camping Vakantiehuis

Nadere informatie

Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines

Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines Auteur: Ruud Stelder, SEOshop e-commerce Website: http:// Datum: November 12, 2009 Inleiding De experts zijn het er redelijk over

Nadere informatie

1. Inhoud Inleiding Algemene informatie Startpagina Rapportage Algemene informatie...

1. Inhoud Inleiding Algemene informatie Startpagina Rapportage Algemene informatie... 1. Inhoud...2 2. Inleiding...3 2.1 Algemene informatie... 3 3. Startpagina... 4 4. Rapportage... 5 4.1 Algemene informatie... 5 4.2 Doelgroep... 6 4.2.1 Algemene informatie... 6 4.2.2 Overzicht... 7 4.2.3

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT De zoekmachine van Nederland - Google SEA SEA SEO SEA..??? Google adwords is een biedprincipe Bieden op zoektermen

Nadere informatie

We beginnen om 19:30 u

We beginnen om 19:30 u We beginnen om 19:30 u 1 In 5 stappen succes op Instagram Met Anne Raaymakers Cijfers Wereldwijd 1 miljard gebruikers per maand 4,5 miljoen volgers in Nederland (in 2015 waren er dat 1,8 miljoen) 4,1 miljoen

Nadere informatie

Meten is weten. Dirk-Jan Melssen.

Meten is weten. Dirk-Jan Melssen. Meten is weten Dirk-Jan Melssen www.djom.nl dirkjan@djom.nl www.linkedin.com/in/dirkjanmelssen/ Over DJOM Radboud Universiteit Aquaco Modation Wageningen University DJOM Inhoud Google Analytics Volume

Nadere informatie

Advertisingplan t SPEELTUYGH

Advertisingplan t SPEELTUYGH Advertisingplan t SPEELTUYGH Introductie Voor t SPEELTUYGH maakt team Level Up een advertisingplan. In dit plan wordt de huidige situatie geschetst van de kanalen en advertenties die door t SPEELTUYGH

Nadere informatie

Workshop: Google Adwords voor Beginners

Workshop: Google Adwords voor Beginners Workshop: Google Adwords voor Beginners Joke Lamin 22 maart 2012 Programma De basisprincipes van SEA Opzoeken van de meest effectieve zoekwoorden Opstellen van wervende tekst Opzetten van campagnes en

Nadere informatie

Voor ik begin. Stel gerust vragen. Na de presentatie nog vragen? Mail me: derk@cuttheweb.nl of bart@cuttheweb.nl

Voor ik begin. Stel gerust vragen. Na de presentatie nog vragen? Mail me: derk@cuttheweb.nl of bart@cuttheweb.nl Voor ik begin Stel gerust vragen. Na de presentatie nog vragen? Mail me: derk@cuttheweb.nl of bart@cuttheweb.nl Vandaag: Eerst Theorie en dan live artikel SEO vriendelijk maken Wat is SEO? Hoe denkt Google

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing zonder grenzen door: Daisy Leenders Even voorstellen.. - E&A BEST Websolutions - Daisy Leenders 2 Onderzoek: Online winkelen (internetgebruikers 16-74 jaar) EU, 2008 3 Internet

Nadere informatie

Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing Zoekmachine marketing Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten! Wesley Plugers Zoekmachine marketing is topsport. Je moet elke dag trainen om te kunnen winnen @wesleyplugers

Nadere informatie