bij Koninklijk Besluit Jaarverslag voor ALV 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "bij Koninklijk Besluit Jaarverslag voor ALV 2015"

Transcriptie

1 RKVV WILHELMINA s-hertogenbosch Opgericht 1 oktober 1897 bij Koninklijk Besluit Onderscheiden met de Eremedaille van Verdienste Jaarverslag voor ALV 2015 RKVV Wilhelmina kan terug kijken op een seizoen vol mooie wedstrijden en toernooien. Deze wedstrijden kunnen alleen worden gespeeld door inzet van vele vrijwilligers en betrokken ouders. De E/F wedstrijden worden door met name jeugdspelers gefloten. Zij krijgen hiervoor een intern bij de club een KNVB opleiding. Bij de oudere jeugd en de senioren kan helaas nog niet altijd in scheidsrechters worden voorzien. Uw steun en hulp kunnen we hierbij goed gebruiken. Sinds de ALV 2014 in november 2014 is er door het bestuur veel tijd gestoken in een aantal commissies en werkgroepen. Het jaar is daardoor in het teken gekomen van de verandering. Verandering geeft onrust en het bestuur is zich daarvan bewust. Het bestuur heeft hier aandacht voor en vraagt daarom uw geduld. Heeft u vragen of wilt u meedenken of meewerken, schroom dan niet en neem contact op. Het bestuur heeft afgelopen seizoen gekeken naar de organisatiestructuur. Er is op de bestaande organisatie verder gebouwd. Het nieuwe bestuur staat voor de taak om met elkaar en inbreng van de leden een vernieuwde organisatie te bouwen. Bij aanvang van het seizoen heeft Anita met haar team aangegeven te stoppen als kantinebeheerster. Doordat zij dit vroegtijdig heeft aangegeven, was er ruim de tijdom aan een nieuwe manier van clubhuis beheer te werken. Inmiddels heeft iedereen kennis kunnen maken met alle nieuwe clubhuisvrijwilligers. Voetbaltechnisch was er veel te doen. Afgelopen seizoen heeft onze trainer Florian Sinanaj samen met onze jongens een prima prestatie geleverd als senioren 1. Zonder back up van een 2de elftal, moesten de A/B junioren vaker invallen. Een prima prestatie en tot op het laatst mee gespeeld voor promotie via de nacompetitie. Techniche commissie: Sinds januari 2015 is de technische commissie (TC) binnen Wilhelmina actief. Deze commissie, samengesteld door het bestuur van Wilhelmina is actief met het organiseren en implementeren van het (technische) voetbalbeleidsplan. De opdracht Het bestuur heeft in het najaar van 2014 met een werkgroep de opdracht voor de TC geformuleerd: De TC heeft als taak om het voetbalbeleid op lange termijn samen te stellen, dit beleid te implementeren en vervolgens als voetbalcultuur te bewaken. De werkgroep heeft vervolgens met de voorzitter een TC opgericht met zes leden van Wilhelmina. Samengevat heeft de TC tot dusver het volgende verricht.

2 Visie De TC heeft de voetbalvisie van Wilhelmina herijkt, verwerkt in een omschrijving en met kaderleden gecommuniceerd: Kennismaking In korte gesprekken met alle coördinatoren en zittende selectietrainers heeft er een nadere kennismaking plaatsgevonden. Daarnaast is er een informatieavond (In de bijlage staat een hand-out van de PowerPoint presentatie die hierbij is gebruikt) voor overige geïnteresseerden georganiseerd. In alle sessies was sprake van een dialoog: naast de info die de TC geeft, krijgt de TC een beeld van het huidige proces. Organisatie Er wordt gewerkt met onderstaande structuur: De taakomschrijvingen worden nader uitgewerkt in de voetbalbeleidsplan. Dit proces is van belang voor de lange termijn. Op korte termijn (seizoen ) neemt de TC stelling: Wilhelmina gaat in seizoen door met de huidige trainers en coördinatoren. Alle trainers die actief willen blijven, moeten een elftal aangeboden krijgen. Daarnaast wordt de organisatie aangevuld met een hoofdopleidingen bovenbouw, een hoofdopleiding onderbouw en een coördinator selectie 1-2 en A. Met deze mensen is uiteindelijk de elftalindeling voor dit seizoen gemaakt. Wel zijn op dit moment nog niet alle vacatures vervuld. Implementatie Op dit moment wordt het voetbalbeleid verder geïmplementeerd. Dit proces is grotendeels in handen van de hoofdopleidingen bovenbouw/onderbouw. Zij worden daarbij ondersteund door de TC en coördinatoren. Activiteiten die daarvoor worden ingezet zijn:

3 - Afzonderlijk trainers/-leiders-/coördinatoren overleg - Coaching on the job van selectietrainers door hoofdopleidingen - Inrichten van interne scoutingsapparaat Het voetbalbeleidsplan is in concept en zal in januari 2016 na goedkeuring van het bestuur gepresenteerd worden. Door een gebrekkige aandacht voor de technische organisatie die is aangetroffen, moet de TC nog altijd veel operationele taken uitvoeren en zaken oplossen. Op dit moment wordt met betrokkenen hard gewerkt aan de organisatie. Doel is voor iedereen duidelijkheid te verschaffen wat er van elke functie/taak wordt verwacht zodat zij, met goede ondersteuning, de taken kunnen oppakken. Het netwerk van de TC heeft inmiddels geleid tot een selectie van 36 spelers voor senioren 1 en 2. Senioren van lagere elftallen en terugkerende spelers vormen samen deze groep. Aandacht voor jeugd tbv doorstromen naar hogere elftallen is bij RKVV Wilhelmina belangrijk. Met de nodige zorg worden spelers naar de volgende fase begeleid. De huidige A3 is daarbij een belangrijk voorbeeld. Spelers van 17/18/19 jaar staan hier volledig op eigen benen. Zij krijgen begeleiding en de complimenten van bezoekers en bezochten clubs. Actielijst De TC werkt met een agendaplanning en een actielijst, deze zijn zichtbaar op De komende periode zullen de volgende thema s centraal staan: - Voetbalbeleidsplan realiseren - Evaluatiegesprekken met selectietrainers voeren Algemeen: - Voetbalbeleidsplan realiseren - Evaluatiegesprekken met selectietrainers voeren - Invoering talento scouting programma Selectie 1-2: - Invullen vacatures verzorger, grensrechter Bovenbouw: - Doorschuif -procedure ontwikkelen: Onderbouw: - Twin Games Vrouwen/meisjes: - Organisatiestructuur verbeteren: HO, coördinatoren - Groeien naar model selectie- (1 e team) en recreatie (2 e team). Overige senioren: - Indeling: Secuur plaatsen van spelers - Doorschuif -procedure ontwikkelen Inmiddels is er binnen RKVV Wilhelmina een eigen jeugdscouting actief die zoveel mogelijk alle wedstrijden bekijken. Ieder kind krijgt hierdoor de mogelijkheid om op eigen niveau te groeien. Speelvreugde staat voorop, maar winnen geeft een goede motivatie. Communicatiecommissie: De communicatie commissie is gegroeid met 4 leden. Zij zijn zeer actief zijn op twitter, facebook en op de site. Onze website bouwer Jan de Laet heeft een koppeling gemaakt tussen voetbal.nl met de uitslagen van onze wedstrijden naar twitter. Sinds begin van het seizoen worden de uitslagen automatisch op twitter vermeld. Volg ons Op facebook zijn wij te vinden met RKVV Wilhelmina. Vanaf januari krijgt de website en geheel nieuw uiterlijk en nieuwe uitstraling.

4 Reclame en Relatiecommissie: Relaties leggen en verdiepen. Samen winst halen uit samenwerking. Resultaten seizoen In november 2014 is de nieuwe commissie voor sponsoring gestart: de Reclame en Relatie Commissie. De leden van de oude sponsorcommissie hadden hun taken neer gelegd. De nieuwe Reclame en Relatie Commissie bestaat uit: Bob van Veen, Theo van Kaathoven, Sabine Haamans en Nanette Hagens. Bij aantreden werden wij geconfronteerd met een terugloop in aantal sponsors, onvoldoende sponsorbijdrage in geld en/of materialen en onvoldoende duidelijkheid over afspraken met sponsors; onder andere over looptijdens, concrete afspraken, nog actief zijn van de sponsor enz. De commissie is gestart met het bepalen van de visie. Onze visie is dat sponsoring voor sponsor/relatie en voor Wilhelmina voordeel moet opleveren. De tijd van gunnen lijkt mede door de slechte economische tijden van de afgelopen jaren voorbij. Wij zoeken graag samen met onze relaties naar samenwerkingsvormen waarbij we allebei onze doelen kunnen bereiken. Onze tactiek daarbij is dat onze leden voor sponsors een marketingdoelgroep zijn. De eerste maanden heeft de commissie persoonlijk met alle bekende sponsors gesproken en met hen gekeken wat de afspraken zijn, hoe zij het contact met Wilhelmina ervaren en of zij bereid zijn om in de toekomst te sponsoren. Daarnaast hebben we alle sponsors vastgelegd in een database, inclusief contract, foto s van de ingezette middelen en contactpersoon bij Wilhelmina. Om meer sponsors met minder moeite te verkrijgen, hebben we een licentie afgesloten met Sponsorvisie. Maandelijks krijgen we van Sponsorvisie advies over te benaderen potentiële sponsors. Daarbij worden onze sponsors ook overzichtelijk op de site getoond en kunnen sponsors eigen advertenties op de site plaatsen. Vervolgens heeft de commissie de tarieven voor de diverse sponsormogelijkheden bepaald. De sponsormogelijkheden bestaan uit: Publiciteitspakket: op de website, op het scherm in de kantine, bord langs het veld en sticker op het pand. Kleding reclame Toernooi sponsoring: bijv. in vorm van lunch, prijzen, materialen Barteren: sponsoring in de vorm van materialen/diensten. Vriendenloterij Uit de gesprekken met sponsors kregen we terug dat het enige contact moment met Wilhelmina bestond uit alleen de factuur. Om de relatie te verbeteren hebben we met kerst een kerstkaart verzonden en voor de zomervakantie een zomergroet g d. Daarnaast hebben we in het voorjaar een netwerkbijeenkomst georganiseerd. Doel: vaker contactmomenten creëren zodat meer kans ontstaat tot uitbreiding van de sponsoractiviteiten. Daarnaast hebben we actief potentiële sponsors vanuit het relatienetwerk van Wilhelminianen benaderd. Dit alles heeft geresulteerd in: Bestaande sponsors (die in meeste gevallen verlengd hebben): MTB Horesca Van den Bouwhuysen Bakkerij Humble Wegrestaurant Treurenburg I.S.T. Plus Bart Bakers Party Unlimited Lakwijk kunststoffen Xenox muziek

5 Princen sport Unifresh Tricky Buisiness Lakwijk 10+ makelaars Vrumona Herberg het Pumpke Vriendenloterij RTI-Group Uters Montage Adrisk Stiphout Bouw Betlehem Juweliers Nieuwe sponsors: Q-Wash ING Reuser Installatietechniek BK bedrijfsartsen Warmte service Daarnaast heeft de Reclame en Relatie Commissie een aantal extra activiteiten geïnitieerd: Onze clubwinkel: wij zijn als Wilhelmina aangesloten bij Onzeclubwinkel.nl laat leden via hun internetaankopen voor zichzelf en hun club een extraatje verdienen. Zo kunnen ze hun vereniging financieel een steuntje in de rug geven. Goede doel actie bij jeugdtoernooi: Wilhelmina wil een grotere maatschappelijke rol in de wijk Maaspoort spelen. Daarnaast geldt dat crowdfunding en het vinden van sponsors gemakkelijker gaat als er een goed doel verbonden is aan de vereniging of activiteit. Daarom is er voor gekozen om aan de jeugdtoernooien in mei en juni een goed doel uit de wijk Maaspoort te koppelen. We zijn daarbij op zoek gegaan naar een lokaal bekend goed doel, een kleinschalig en sympathiek goed doel waarbij veel leden zich betrokken kunnen voelen. Onze zoektocht leidde naar tandarts Hover aan de Maaspoortweg en zijn Stichting Tandheelkundige Hulp The Gambia. Bij de jeugdtoernooien hebben we voetbalkleding en ballen ingezameld. Daarnaast was er een collecte voor de stichting. Verkoop Q-Wash bonnen bij vrijdagavond toernooi en jeugdtoernooien. Het resultaat hiervan was beperkt. Score bord bij Hoofdveld: Het scorebord is mogelijk gemaakt door onze sponsors Geffen Products, Voets Langeraap Beton, Hans van Eijk Rijschool, Reuser Technische Installaties, Van Lakwijk, Stukbouw B.V., Schuurmans Verhuur B.V. en door Marco van Rosmalen, trainer van Heren 2. Met het scorebord verbeteren we opnieuw de presentatie van onze vereniging naar onze gasten en relaties. Nu de basis op orde is, richten onze inspanningen voor het seizoen zich op het actief onderhouden van bestaande relaties en het werven van nieuwe sponsoren.

6 Normen en Waarden Commissie: De Normen en Waarden Commissie ( NWC ) is in december 2014 met drie leden gestart. Nadat twee jaar eerder de NWC door het bestuur was opgeheven is er toch weer behoefte ontstaan voor meer aandacht voor normen en waarden. Daarom zijn door het bestuur huisregels vastgesteld waarin het bestuur een kader heeft gegeven over gewenst gedrag. Verder is de mogelijkheid weer geïntroduceerd dat meldingen kunnen worden gedaan over ongewenst gedrag, waarbij deze meldingen op onafhankelijke wijze worden behandeld. Om die reden is de NWC weer in het leven geroepen. Na twee oproepen op de website bestaat de commissie nu uit zeven personen. Anne-Marie Lichtenberg, Monique Kaanders (secretaris), Jan Baas, René Baars, Boudewijn Goossens, Hans Prins en Rob Haamans (voorzitter). Tot op heden heeft de commissie de volgende activiteiten verricht: Vervolmaken en aanscherpen van de huisregels. Ontwerpen van een gebruiksvriendelijk meldingsformulier voor incidenten. Contacten gelegd in het verenigingsoverleg met de gemeente. Relatie met de wijkagent opgestart. Teamafspraken gemaakt met de technische commissie. Homo acceptatie voorstel binnen de club. Borden met de huisregels gerealiseerd. Werken aan een veiliger sportklimaat, opstarten VOG aanvragen. De NWC een eigen gedeelte op de website geven met informatie. Naast dit werk diverse, uiteenlopende incidentmeldingen afgehandeld en hierover het bestuur geadviseerd. Daaruit voortvloeiend aanpassingen in het beleid geadviseerd of meegegeven in het advies. Ook het eigen beleid in het aannemen of doorzetten van meldingen wordt steeds duidelijker vorm gegeven. De NWC wil benadrukken dat zij géén interne toezichthouder is. De NWC komt bij incidenten in beginsel alleen in actie als daarover een melding is gedaan. De komende maanden zullen in het teken staan van: de invoering en controle van de VOG aanvraag tbv het werken met minderjarigen. Een aantal huisregels dagelijks zichtbaar maken. Teamafspraken invoeren met de TC. Contacten leggen met andere commissies. Mocht je vragen of opmerkingen hebben dan kun je mailen naar nwc@rkvvwilhelimina.nl Ledenadministratie bestaat uit: Angela Smits v/d Geld, verantwoordelijk voor aan- en afmelden in Sportlink, contacten met de KNVB, en er zorg voor te dragen dat de persoonsgegevens constant bijgewerkt worden. Henny van Bijnen, verantwoordelijk voor de contributies, en spelerspassen. Ze krijgen heel veel ondersteuning hierbij van Jaap Wolvekamp en zijn team en van Daniël v/d Geld. Komend seizoen gaat er een verandering plaats vinden, omdat Henny stopt met sturen van de rekeningen en verwerken van de ontvangen contributies. Momenteel zijn we bezig om dit in het Sportlink programma op te nemen. Het versturen van de rekeningen en verwerken van de ontvangen betalingen worden door Angela verwerkt. De administratie en verwerking voor de spelerspassen worden door Henny bijgehouden. Vergeleken met het ledenaantal van vorig seizoen is er een stijging te zien van ongeveer 40 leden en tellen wij nu ongeveer 880 leden.

7 Dit ondanks dat er vanaf eind maart ruim 160 aanmeldingen geweest zijn. Waaronder een 40tal oud leden die de weg naar Wilhelmina weer gevonden hebben. Ook dit jaar zijn er dus weer veel afmeldingen geweest. Enige opvallende feiten: - Een damesafdeling van ongeveer 115 speelsters. - Een nieuw leven ingeblazen Mini F afdeling met ruim 25 officieel aangemelde leden - Ruim 170 niet actieve leden, zoals bestuursleden, kaderleden, clubscheidsrechters, financieel ondersteunende leden. Hierbij niet geteld een aantal actieve voetballers die ook nog leider/trainer van een jeugdelftal zijn. Facilitair: Komend seizoen zal er gekeken worden naar de facilitaire zaken. Al ziet ons clubhuis er goed uit, onderhoud zal er altijd zijn. Vele ideeën zijn al aangeboden. niet alles kan worden gedaan. Daarvoor moet er een spreiding komen van de activiteiten incl prioritering. Met de gemeente hebben we gespreken gevoerd om de soms vreemde indeling van kleedkamer ( 3 kleedkamers op 1 douche ) slimmer te kunnen gebruiken. Het groeiend aantal dames en meisjes voetbalsters geeft problemen met indelen van kleedkamers. Het grote aantal kinderen op zaterdagochtend geeft regelmatig duidelijk weer dat de kleedkamers onvoldoende groot zijn. Vaak moeten we eigen en bezoekende teams dubbel boeken op een kleedkamer. Dit vraagt om een specifieke aanpak. De plannen van de gemeente, welke besproken zijn in het voorzittersoverleg van voetbal verenigingen in de gemeente 's-hertogenbosch ( 13 stuks! ), maken het niet makkelijker. In de krant is te lezen over bezuinigingen en huurverhogingen. We zijn er volop mee aan de slag. Kledingcommissie: De kledingcommissie heeft het 2 e jaar van het nieuwe kledingbeleid voortgezet zoals vorig jaar. Door onverwachte slijtage en door ruilingen/wisselingen/vermissingen is meer nieuwe kleding benodigd als verwacht. Het bijkopen is niet meer voor alle maten mogelijk. Hierdoor is het hoofddoel van het kledingbeleid, 3 jaar eenduidige uitstraling voor de gehele club helaas niet geheel behaalt. In de ALV vragen we aandacht voor het te vormen nieuwe kledingbeleid. Einde jaarverslag 2014/15.

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA In dit boekje vind je alle informatie over RKVV wilhelmina WELKOM BIJ de kanaries Fijn dat je gekozen hebt voor RKVV Wilhelmina. Onze voetbalvereniging bestaat al sinds 1897

Nadere informatie

Beleidsplan Voetballen met een beperking RKVV WILHELMINA June 1, 2017 Opgesteld door: Anne Marie Lichtenberg, Nanette Hagens, René Baars, Rob Haamans

Beleidsplan Voetballen met een beperking RKVV WILHELMINA June 1, 2017 Opgesteld door: Anne Marie Lichtenberg, Nanette Hagens, René Baars, Rob Haamans Beleidsplan Voetballen met een beperking RKVV WILHELMINA June 1, 2017 Opgesteld door: Anne Marie Lichtenberg, Nanette Hagens, René Baars, Rob Haamans Beleidsplan Voetballen met een beperking Inhoudsopgave

Nadere informatie

Notulen Algemene Leden Vergadering RKVV Wilhelmina seizoen

Notulen Algemene Leden Vergadering RKVV Wilhelmina seizoen Notulen Algemene Leden Vergadering RKVV Wilhelmina seizoen 2016 2017 Maandag 18 september 2017 56 leden aanwezig 1. Opening en mededelingen, vaststellen agenda, rondvraag uitvragen Voorzitter Bob van Veen

Nadere informatie

VERSLAG VRIJWILLIGERSBELEID RKVV ROOSENDAAL uitgevoerde acties vrijwilligersbeleid in seizoen

VERSLAG VRIJWILLIGERSBELEID RKVV ROOSENDAAL uitgevoerde acties vrijwilligersbeleid in seizoen 1 Vrijwilligersbeleid VERSLAG VRIJWILLIGERSBELEID RKVV ROOSENDAAL 2012-2013 In 2012 is het meerjaren beleidsplan voor RKVV Roosendaal opgesteld. Hierin is als zwaartepunt opgenomen het onderdeel vrijwilligersbeleid.

Nadere informatie

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Communicatieplan R.K.V.V. St. Odiliënberg www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Inhoud: 1. Inleiding... 3 2. Doelgroepen... 4 3. Communicatiemiddelen... 5 4. Interne en externe

Nadere informatie

beleidsplan vv Musketiers (juli 2015)

beleidsplan vv Musketiers (juli 2015) Elst, juli 2015 Voorwoord De voetbal vereniging Musketiers is opgericht in januari 1952. Wij mogen ons gelukkig prijzen met een goede ledenaanwas en zijn een financieel gezonde vereniging. Zoals bij veel

Nadere informatie

Sinds Sinds Inspraakavond DBGC Za-Zo

Sinds Sinds Inspraakavond DBGC Za-Zo Inspraakavond DBGC Za-Zo Onderzoekcommissie Za-Zo 16 februari 2011 Agenda >> Opening voorzitter Onderzoekcommissie Za-Zo >> Toelichting Onderzoekcommissie Za-Zo >> Taakomschrijving >> Terugkoppeling enquête

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2019-2020 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 6 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 7 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria en

Nadere informatie

INTERNE SCOUTING

INTERNE SCOUTING INTERNE SCOUTING 2017-2018 RKVV WILHELMINA (Versie 1, 09 april 2017) Beleidsplan TC Wilhelmina Page 1 Interne scouting Interne scouting richt zich met name op het bevorderen van de doorstroom van niet

Nadere informatie

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.30 door voorzitter

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.30 door voorzitter Verslag : Bestuur Margriet Datum bijeenkomst: 31 mei 2011 notulist: Jo van der Heijden Aanvang: 19.30. bestuurskamer Margriet Aanwezig: Afwezig: Piet de Jongh, Jan Vos Ellen vd Bosch Marc v Luijk Jo van

Nadere informatie

Voor de Hoofdsponsor, Clubsponsor en de bordsponsoren als hieronder:

Voor de Hoofdsponsor, Clubsponsor en de bordsponsoren als hieronder: Geachte sponsor, Hartelijk dank dat u interesse heeft in het sponsoren van HAVO. Hieronder vind u de HAVO sponsor menukaart. Deze menukaart is als volgt opgezet. Voor de Hoofdsponsor, Clubsponsor en de

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid vereniging X

Vrijwilligersbeleid vereniging X Vrijwilligersbeleid vereniging X Visie t.a.v. Vrijwilligers: Vrijwilligers zijn het kapitaal van onze vereniging: Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel binnen onze vereniging Vanuit deze visie willen

Nadere informatie

SAMENWERKEN, NUT & NOODZAAK!

SAMENWERKEN, NUT & NOODZAAK! SAMENWERKEN, NUT & NOODZAAK! AGENDA 7 MEI 2019 Opening / opdracht Waarom Samenwerking? Cijfers en feiten Proces tot nu toe Schets samenwerking Hoe gaat het verder? Jullie vragen / opmerkingen Afsluiting

Nadere informatie

Voorlichting ouders F teams. 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams

Voorlichting ouders F teams. 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams Voorlichting ouders F teams 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams 1 Agenda Welkom en voorstelrondje Wedstrijdzaken en website Ledenadministratie Waarden en Normen Commissiekamer Technisch beleid Kleding

Nadere informatie

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club TVC Breda, NIEUWSBRIEF nr. 1, augustus 2016 Beste jeugdleden van TVC Breda, Na de vakantie gaat het nieuwe voetbalseizoen weer beginnen. We hopen dat het weer een succesvol, sportief en vooral gezellig

Nadere informatie

Samenstelling: Hoofdbestuur s.v. Grol. Datum:

Samenstelling: Hoofdbestuur s.v. Grol. Datum: Samenstelling: Hoofdbestuur s.v. Grol Datum: Januari 2016 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 HANDBOEK EN S.V. GROL... 8 1.1 HANDBOEK... 8 1.2 SPORTVERENIGING GROL... 8 1.3 BELEID... 8 HOOFDSTUK 2 ORGANOGRAM, STATUTEN,

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

Sponsor pakketten. Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit Website:

Sponsor pakketten. Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit Website: Sponsor pakketten Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit 81 Email: sponsorcommissie@blauwwit81.nl Website: Inhoudsopgave 1 Voorwoord: Verleden, Heden en Toekomst van Blauw Wit '81... 3 2 Algemene informatie...

Nadere informatie

Sponsorbrochure BSV Boeimeer

Sponsorbrochure BSV Boeimeer Sponsorbrochure BSV Boeimeer 2014-2015 In dit document staat een korte introductie over de vereniging BSV Boeimeer en de bijbehorende sponsordoelen en mogelijkheden vermeld. INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave...

Nadere informatie

info avond Guus van Schijndel Augustus 2017

info avond Guus van Schijndel Augustus 2017 s.v. A.W.C. Wijchen info avond Guus van Schijndel Augustus 2017 Wie en wat is sv A.W.C. Wijchen? Wie en wat is sv A.W.C. Wijchen? s.v. A.W.C. Wijchen 280 pupillen (31 teams) 240 junioren (16 teams) 180

Nadere informatie

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN.

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Geachte relatie, Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Wij hebben getracht de sponsorpakketten zo evenwichtig

Nadere informatie

Heb je nog leuke foto s voor de niewsbrief of website? Stuur deze dan met een korte beschrijving naar

Heb je nog leuke foto s voor de niewsbrief of website? Stuur deze dan met een korte beschrijving naar TVC Breda, NIEUWSBRIEF nr. 1, februari 2017 Beste jeugdleden van TVC Breda, De winter is ver voorbij, de feestneus kan uit de kast. Bij TVC is dit het moment om te gaan denken aan het volgende seizoen.

Nadere informatie

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen Informatieavond nieuwe leden Hockeyclub HTC Son d.d. 27-8-2018: Seizoen 2018-2019 Agenda Club & Organisatie : Hein-Jan Broens Technische Commissie : Hans Caris Communicatie binnen HTC : Theo Bastiaansen

Nadere informatie

SPONSORMOGELIJKHEDEN

SPONSORMOGELIJKHEDEN r.k.v.v. zwaluw v.f.c. Vught sportpark Bergenshuizen opgericht 10 mei 1931 koninklijke goedkeuring 20 maart 1971 SPONSORMOGELIJKHEDEN Versie 1.1 1 Sponsoring Zwaluw VFC Inleiding: In 1931 kende Vught een

Nadere informatie

Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS

Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS 2. Verslag ALV 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering 18-2-2009 3. Jaaroverzichten Bestuur Technische commissie Jeugdcommissie 55+ Commissie

Nadere informatie

Papendal. Sanne Kerkers en Sander van dijk. Wanneer? Maandag 17.00u 18.30u (Sanne) Woensdag 16.00u 17.00u (Sander) Sheet van papendal,

Papendal. Sanne Kerkers en Sander van dijk. Wanneer? Maandag 17.00u 18.30u (Sanne) Woensdag 16.00u 17.00u (Sander) Sheet van papendal, Alle jeugdteams Agenda Opening Inloopspreekuur en informatie Papendal JC Voetbal + TC VOG beleid Jeugdscheidsrechters Beuningse Boys Website /Informatie Jeugdleiders en trainers Activiteiten Vrijwilligersbeleid

Nadere informatie

Concept notulen Algemene Leden Vergadering RKVV Wilhelmina seizoen

Concept notulen Algemene Leden Vergadering RKVV Wilhelmina seizoen Concept notulen Algemene Leden Vergadering RKVV Wilhelmina seizoen 2015-2016 Woensdag 16 november 2016 41 leden aanwezig 1. Ingekomen stukken en inventarisatie rondvraag Voorzitter Bob van Veen opent de

Nadere informatie

ZCFC - het Zaans Oranje

ZCFC - het Zaans Oranje ZCFC - het Zaans Oranje Onze toekomstvisie Bouwen, Borgen en Betrokkenheid Algemene Ledenvergadering 1 oktober 2018 70 Stand van zaken Zaanse Voetbalclubs in aantallen teams 60 50 2018/2019 2017/2018 2016/2017

Nadere informatie

VOETBALPLAN RKSV DE TUKKERS

VOETBALPLAN RKSV DE TUKKERS VOETBALPLAN RKSV DE TUKKERS OKTOBER 2011 Voetbalplan RKSV De Tukkers Page 1 Inhoud Inleiding 3 Missie en doelstellingen 4 Opbouw van het plan 5 Organisatie 6 Werkgroepen 8 Technische Commissies 8 Functieomschrijvingen

Nadere informatie

VOORWOORD. Wij hopen dat uw interesse is gewekt en tijdens een persoonlijk gesprek komen wij graag de mogelijkheden met u doorspreken.

VOORWOORD. Wij hopen dat uw interesse is gewekt en tijdens een persoonlijk gesprek komen wij graag de mogelijkheden met u doorspreken. SPONSORMOGELIJKHEDEN V.V. SPARTA 30 2018 VOORWOORD Uw interesse in onze voetbalclub Sparta 30 waarderen wij zeer. Met dit boekje geven wij u alle informatie over de mogelijkheden tot sponsoring bij onze

Nadere informatie

Sponsorbrochure SVL voetbal

Sponsorbrochure SVL voetbal Sponsorbrochure SVL voetbal Brochure Voorwoord SVL is een omni-sportvereniging die onderdak biedt aan een afdeling voetbal, tennis, gymnastiek en badminton. Een gezellige en sportieve vereniging voor jong

Nadere informatie

(Hoofdsponsor) Sponsor 1e Elftal

(Hoofdsponsor) Sponsor 1e Elftal Sponsormodel A (Hoofdsponsor) Sponsor 1e Elftal De sponsor wordt de mogelijkheid geboden de bedrijfsnaam op de wedstrijdkleding en sporttassen van de A selectie te laten drukken Reclamebord van 3 meter

Nadere informatie

Versie 3.0 (definitief), 2 september Werkplan Volvera

Versie 3.0 (definitief), 2 september Werkplan Volvera Versie 3.0 (definitief), 2 september 2012 Werkplan Volvera 2012-2013 1. Werkplan 2012-2013 1.1. Inleiding Voor u ligt het tweede werkplan met activiteiten voor het seizoen 2012-2013. Dit werkplan bevat

Nadere informatie

Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen

Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen Vrijwilligersfuncties, versie maart 2018 1 Inhoud Wat kunt u doen bij onze club? Activiteitencommissie Afdelingscoördinator jeugd Communicatie / redactie Coördinator

Nadere informatie

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter.

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter. Bestuur VV SWEEL Voorzitter Wedstrijd Secretariaat Secretaris Financiën Faciliteiten Beheerder Commercieel Technische coördinator Senioren Voetbalzaken Jeugd Technisch coördinator Jeugd Missie Visie Wedstrijd

Nadere informatie

Jeugdplan S.V. Capelle. Wie de jeugd een kans geeft, heeft de toekomst!

Jeugdplan S.V. Capelle. Wie de jeugd een kans geeft, heeft de toekomst! Jeugdplan S.V. Capelle 2013-2018 Je Wie de jeugd een kans geeft, heeft de toekomst! 1 Inleiding en aanleiding Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! 1.1 Doelstelling van dit jeugdplan Dit is het jeugdplan

Nadere informatie

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur 1. Opening 2. Mededelingen 3. Wie doet wat in het Jeugdbestuur? 4. Jeugdbeleidsplan 5. Competitie-indeling 6. Verantwoordelijkheden ouders 7. Rondvraag 8.

Nadere informatie

VV BAARLO Seizoen

VV BAARLO Seizoen VV BAARLO Seizoen 2019-2020 21 augustus 2019 Waar gaan we het over hebben vanavond: Korte terugblik over het afgelopen jaar Hoe ziet de organisatie van VV Baarlo er uit Wat doen de JC en TC zoal voor de

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen)

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) VV Bergambacht Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) => We hebben de jeugd, dus we hebben de toekomst! 150 actieve vrijwilligers; bestuur, (diverse) commissieleden, leid(st)ers,

Nadere informatie

Aftrap september AFTRAP SV Walcheren 22 september

Aftrap september AFTRAP SV Walcheren 22 september Aftrap 2017-2018 22 september 2017 AFTRAP 2017-2018 SV Walcheren 22 september 2017 1 BESTUUR : Voorzitter Penningmeester Secretaris : Raymond Winterswijk : Hans Schipper : Rob Verdam AFTRAP 2017-2018 SV

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6.

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6. Inhoudsopgave pag. Voorwoord 2 Het jaar opstarten 2 Afgelastingen 4 Voor de wedstrijd 5 Tijdens de wedstrijd 6 Rust 6 Na de wedstrijd 6 Speeltijden 7 Overige belangrijke informatie 8 Invullen officiële

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

Het Sponsorplan van RKSV Cluzona

Het Sponsorplan van RKSV Cluzona Het Sponsorplan van RKSV Cluzona 01. Algemeen 02. Historie 03. Sponsoring en naamsbekendheid 04. Sponsoring en het beleid van de vereniging 05. Soorten sponsoring 06. Plichten t.o.v. sponsors 07. Rechten

Nadere informatie

Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers. Woensdag 13 december 2017

Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers. Woensdag 13 december 2017 Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers Woensdag 13 december AGENDA Opening welkom Visie Medisch beleid Missie RESPECT Rol leider / trainer; wanneer succesvol? Visie nieuwe Jeugdbestuur Visie Technische

Nadere informatie

Welkom bij FusieClub Dinxperlo.

Welkom bij FusieClub Dinxperlo. Welkom bij FusieClub Dinxperlo.. Waarom fuseren? Krimp voorblijven Onderwijs schaalt ook op a.g.v. minder kinderen = minder jeugd bij de voetbal! Steeds meer moeite om de teamindelingen rond te krijgen

Nadere informatie

Hoofdsponsor pakketten

Hoofdsponsor pakketten Hoofdsponsor pakketten Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit 81 Email: sponsorcommissie@blauwwit81.nl Website: Inhoudsopgave 1 Voorwoord: Verleden, Heden en Toekomst van Blauw Wit '81... 3 2 Algemene informatie...

Nadere informatie

SPONSORPAKKETTEN WWW.SVARC.NL

SPONSORPAKKETTEN WWW.SVARC.NL SPONSORPAKKETTEN WWW.SVARC.NL Sponsorpakket wedstrijdkleding jeugd ARC biedt u een exclusief sponsorpakket aan voor een gehele lettergroep. Op de voorzijde van de wedstrijdkleding van elk team komt uw

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Beleidsplan Het beleidsplan is een vastlegging hoe de vereniging zou moeten functioneren en wat de doelstellingen zijn op korte en langere termijn. Het bestuur evalueert de vastleggingen

Nadere informatie

Sponsorpakket 2013/2015. V.V. Ruinen

Sponsorpakket 2013/2015. V.V. Ruinen Sponsorpakket 2013/2015 V.V. Ruinen www.vvruinen.nl Waarom sponsor van V.V. Ruinen? V.V. Ruinen is opgericht op 13 mei 1931. Onze vereniging bestaat dus al ruim 80 jaar! Plezier in voetbal staat voorop.

Nadere informatie

Handbalvereniging HV Delta Sport

Handbalvereniging HV Delta Sport Handbalvereniging HV Delta Sport Sponsorbeleid 2015-2018 1. Algemeen Op 29 juni 1969 is handbalvereniging Delta Sport opgericht, in eerste instantie als handbalafdeling van sportvereniging Delta Sport.

Nadere informatie

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE TECHNISCHE COMMISSIE 5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN Is lid van het hoofdbestuur; Is verantwoordelijk voor het totale voetbaltechnische beleid binnen

Nadere informatie

Stand van zaken missie en visie per december 2017.

Stand van zaken missie en visie per december 2017. Stand van zaken missie en visie per december 2017. - wat gaat volgens plan - waar zijn we mee bezig en gaat de goede kant op - wat gaat niet volgens plan of is nog niet opgepakt. 1 De hoofdpunten van de

Nadere informatie

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 28 januari Info:

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 28 januari Info: Openstaande vacatures bij de vereniging Laatste update: 28 januari 2018 Info: vrijwilligers@deforesters.nl Overzicht vacatures (klik op de functie voor meer info) SECRETARIS (bestuur) Administratie vacatures

Nadere informatie

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN?

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT HEBBEN WE 8 JUNI BESPROKEN. WELKOM EN KENNISMAKEN TERUGBLIK OP 18 MEI WAT MAAKT SPORTCLUB ENSCHEDE DE MOEITE WAARDE IDENTITEIT KERNWAARDEN

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Locatie: Helperborg tijdstip aanvang: 19.30 uur. Stukken half uur voor aanvang ter inzage Aanwezig: 33 leden inclusief bestuur Afmeldingen:

Nadere informatie

Sportclub Deventer. Organisatie Sportclub Deventer

Sportclub Deventer. Organisatie Sportclub Deventer Organisatie Sportclub Deventer Doel: Invulling geven aan een nieuwe organisatie, met heldere verdeling van taken en verantwoordelijkheden, die past bij de fase waarin Sportclub Deventer zich bevindt en

Nadere informatie

Sponsorbeleidsplan. TV "De Peppelieren"

Sponsorbeleidsplan. TV De Peppelieren Sponsorbeleidsplan TV "De Peppelieren" Inhoudsopgave: 1. Verenigingsbeleid... 3 2. Sterk en Zwakke Punten... 4 3. Kansen en bedreigingen... 4 3.1 Kansen... 4 3.2 Bedreigingen... 4 4. Doelen... 4 5. Doelgroepen...

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering SIOL woensdag 23 september 2015

Algemene Ledenvergadering SIOL woensdag 23 september 2015 Algemene Ledenvergadering SIOL woensdag 23 september 2015 Agenda (1) 1. Opening, vaststelling agenda en mededelingen 2. Notulen vergadering 6 oktober 2014 3. Jaarverslag seizoen 2014/2015 en vooruitblik

Nadere informatie

Missie en Visie VV Moordrecht Met elkaar & Voor elkaar

Missie en Visie VV Moordrecht Met elkaar & Voor elkaar Missie en Visie VV Moordrecht 2017 2021 Met elkaar & Voor elkaar Onze missie Waar we voor gaan een dorpse vereniging laagdrempelig aanbieden van de voetbalsport een ontmoetingsplaats waar prestatie en

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Duurzaam noodzaak voor continuïteit NSVV

BELEIDSPLAN. Duurzaam noodzaak voor continuïteit NSVV BELEIDSPLAN Duurzaam noodzaak voor continuïteit NSVV DUURZAAM Behouden wat wij hebben opgebouwd 1. Duurzaam is behouden wat wij in de afgelopen jaren hebben opgebouwd 2. Groei is mooi, maar realiteit leert

Nadere informatie

OLEN UNITED Visie

OLEN UNITED Visie OLEN UNITED Visie 2020-2030 Geschiedenis AOVV - KAC AOVV KAC Opmerkingen AOVV 2010-11 9 jeugd + 2 senior 9 + 2 2011-12 9 + 2 9 + 2 Lid van Westel Circle 2012-13 10 + 2 8 + 2 2013-14 11 + 2 4 + 2 Uitbreiding

Nadere informatie

Welkom DBS Jeugd Kick-off. Seizoen

Welkom DBS Jeugd Kick-off. Seizoen Welkom Welkom DBS Jeugd Kick-off Seizoen 2015-2016 Terugblik op seizoen 2014-2015 Edwin Schenk Doel van deze avond Richting DBS Jeugd delen HOE gaan we dat samen doen? Visie van v.v. DBS Visie van onze

Nadere informatie

Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013;

Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013; Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013; SELECTIEBELEID EN PROCEDURES T.B.V. DE JEUGDOPLEIDING UDI 19 BB; Om eenduidigheid te verkrijgen voor alle betrokkenen bij de Jeugdopleiding

Nadere informatie

Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA

Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA Voetbal vereniging TVC-BREDA Sportpark "Kwakkelhut " Kwakkelhutstraat 102-104 4814 KR Breda Tel : 076-5148000 www.tvcbreda.nl Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA Inleiding: Er is besloten door het

Nadere informatie

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 9 juli Info:

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 9 juli Info: Openstaande vacatures bij de vereniging Laatste update: 9 juli 2018 Info: vrijwilligers@deforesters.nl Overzicht vacatures (klik op de functie voor meer info) SECRETARIS (bestuur) Coördinator JO13 Coördinator

Nadere informatie

RKVV Wilhelmina Jaarverslag

RKVV Wilhelmina Jaarverslag RKVV Wilhelmina Jaarverslag Vol trots ben ik Wilhelminiaan! Seizoen 2015-2016 1 Inhoudsopgave 1. Van het bestuur 3 2. Van de Technische Commissie 5 3. Van de Communicatie Commissie 7 4. Van Facilitair

Nadere informatie

Kick off V.O.C. jeugdvoetbal September 2018 Jeugdvoetbal- en technische commissie

Kick off V.O.C. jeugdvoetbal September 2018 Jeugdvoetbal- en technische commissie Kick off V.O.C. jeugdvoetbal 2018-2019 3 September 2018 Jeugdvoetbal- en technische commissie Agenda Opening Seizoenen in cijfers Jeugdvoetbalorganisatie Jeugdvoetbal - organisatorisch Jeugdvoetbal - technisch

Nadere informatie

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5)

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5) De Commissie heeft vanuit de moederverenigingen op het gebied van de organisatie rondom voetbal de nodige informatie verzameld. Daarnaast heeft de Commissie intern op basis van discussie een aantal inzichten

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Seizoen 2013-2014

Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Seizoen 2013-2014 Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Seizoen 2013-2014 Bezoekadres Hockeyclub Berlicum Sportpark De Brand Groenstraat Berlicum 073 503 3664 www.hcberlicum.nl

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND JEUGDAFDELING WOENSDAG 11 SEPTEMBER 2019

INFORMATIEAVOND JEUGDAFDELING WOENSDAG 11 SEPTEMBER 2019 INFORMATIEAVOND JEUGDAFDELING WOENSDAG 11 SEPTEMBER 2019 AGENDA 1. Welkom Peter 2. Voorstellen Jeugdafdeling Peter 3. Stand van zaken FC Rijnvogels Peter 4. Spelregelbewijs en contributie Peter 5. Hoofd

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior. 2 oktober 2018

Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior. 2 oktober 2018 Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior 2 oktober 2018 Welkom Presentatie Technisch beleidsplan 2018-2025 Kort vragenrondje Korte pauze Presentatie Excelsior 4All Vragenrondje Afronding Stichting Woudestein

Nadere informatie

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Waarom een regelement? Plezier beleven aan de sport is het uitganspunt van handbal vereniging WPK/Westlandia, iedereen moet plezier hebben in zijn/haar activiteit,

Nadere informatie

Sponsormap Mixed Hockey Club Leeuwarden

Sponsormap Mixed Hockey Club Leeuwarden Sponsormap Mixed Hockey Club Leeuwarden Mixed Hockey Club Leeuwarden Sponsoren bij de Mixed Hockey Club Leeuwarden. Dat is zakelijk en sportief scoren! MHCL is in de loop der jaren uitgegroeid naar een

Nadere informatie

Vacatures Baronie seizoen 2015/2016 versie 2 juli Bestuursleden Bestuurslid Financiën: Bestuurslid verenigingszaken Voetbalzaken

Vacatures Baronie seizoen 2015/2016 versie 2 juli Bestuursleden Bestuurslid Financiën: Bestuurslid verenigingszaken Voetbalzaken Vacatures Baronie seizoen 2015/2016 versie 2 juli Bent u op zoek naar een uitdagende en leuke invulling van uw vrije tijd. Wij hebben voldoende uitdagingen. We gaan graag met u in gesprek om te kijken

Nadere informatie

Voorwoord. Beste voetbalvrienden,

Voorwoord. Beste voetbalvrienden, Voorwoord Beste voetbalvrienden, Van harte welkom bij DZC 68, op ons mooie Sportpark Zuid in Doetinchem. Wij zijn blij dat jullie allen aan het toernooi meedoen. Het speelschema vind je als aparte bijlage.

Nadere informatie

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen)

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) VV Bergambacht Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) => We hebben de jeugd, dus we hebben de toekomst! 150 actieve vrijwilligers; bestuur, (diverse) commissieleden, leid(st)ers,

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Sponsormogelijkheden... 3 Subhoofdsponsorschap... 3 Bordsponsor... 4 Club van honderd... 5 Logo op de website... 6 Een team

Nadere informatie

Bestuursplan v.v. O.F.B.

Bestuursplan v.v. O.F.B. AANLEIDING Om een vereniging te kunnen leiden is er een plan nodig. In dit bestuursplan leggen we vast welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden er horen bij de bestuursleden, commissies en overige

Nadere informatie

SPONSOR Boek RKAVV is altijd in beweging, ambitieus en mede daardoor kerngezond

SPONSOR Boek RKAVV is altijd in beweging, ambitieus en mede daardoor kerngezond SPONSORBoek RKAVV is altijd in beweging, ambitieus en mede daardoor kerngezond 2 Waarom dit sponsorboek? Als sponsor van RKAVV bent u een belangrijk onderdeel van onze prachtige club, die met ruim 850

Nadere informatie

RKVV Roosendaal checklist leiders / trainers

RKVV Roosendaal checklist leiders / trainers 1 RKVV Roosendaal checklist leiders / trainers We hopen dat deze lijst helpt om alle leiders en trainers veel plezier te laten beleven aan hun belangrijke taak bij onze club. Mocht je vragen of opmerkingen

Nadere informatie

BELEIDSPLAN S.V.Terheijden

BELEIDSPLAN S.V.Terheijden BELEIDSPLAN S.V.Terheijden 2017-2021 Inhoudsopgave 1) Inleiding 2) Gebouw 3) Kantine inrichting 4) Velden en Materialen 5) Sponsoring 6) Vrijwilligers 7) Maatschappelijke betrokkenheid 8) Gezondheid en

Nadere informatie

Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen

Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Volleybalvereniging De Zwaluwen. Dit plan beoogt het beleid voor de jaren 2017-2019 te beschrijven passend bij de visie

Nadere informatie

Voorstel vanuit de werkgroep samenwerking Sint Joris/Zeddam

Voorstel vanuit de werkgroep samenwerking Sint Joris/Zeddam Voorstel vanuit de werkgroep samenwerking Sint Joris/Zeddam Al enkele jaren spelen jeugdleden van Sint Joris en Zeddam samen in teams die bij de KNVB zijn aangemeld als SJT (samenwerkende jeugdteams).

Nadere informatie

Sponsorbrochure www.roodwitzaanstad.nl Inhoudsopgave Sponsorbrochure s.v Rood-Wit Zaanstad Over s.v Rood-Wit Zaanstad Sponsormogelijkheden Losse Sponsormogelijkheden Contact s.v Rood-Wit Zaanstad Sponsorcomissie

Nadere informatie

3 e KiKa voetbal jeugdtoernooi DSV Full Speed Delft. 14 juni, 15 juni en 22 juni 2019

3 e KiKa voetbal jeugdtoernooi DSV Full Speed Delft. 14 juni, 15 juni en 22 juni 2019 3 e KiKa voetbal jeugdtoernooi DSV Full Speed Delft 14 juni, 15 juni en 22 juni 2019 Programma boekje DSV Full Speed Voorwoord Namens het Jeugdbestuur en de toernooicommissie van DSV Full Speed willen

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen 2015-2018 14 maart 2015 1 Inleiding Voor u ligt het Jeugdbeleidsplan van MHC Amstelveen. Dit plan is gemaakt door de Technische Commissie (TC) in samenspraak met

Nadere informatie

Ledenraadpleging VV Zelhem & Z.S.V. Zelos

Ledenraadpleging VV Zelhem & Z.S.V. Zelos Ledenraadpleging VV Zelhem & Z.S.V. Zelos LEDENRAADPLEGING INZAKE SAMENWERKING JEUGD VANAF SEIZOEN 2019/2020 & ALGEHELE FUSIE MET INGANG VAN SEIZOEN 2020/2021 26 april 2019 Versie 1.0 In deze presentatie

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid SteDoCo

Vrijwilligersbeleid SteDoCo Vrijwilligersbeleid SteDoCo 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Vrijwilligerscoördinator 3 3. Vrijwilligers 3 3.1 Vrijstelling 3 3.2 Nieuwe leden 4 4. Afstemming vrijwilligerscoördinator/afdelingen/werkwijze

Nadere informatie

Mini s JO 7, JO 8 JO 9, JO 10, JO11 JO13, JO15 : **JO is Jeugd onder

Mini s JO 7, JO 8 JO 9, JO 10, JO11 JO13, JO15 : **JO is Jeugd onder Mini s JO 7, JO 8 JO 9, JO 10, JO11 JO13, JO15 : 04-09-2017 **JO is Jeugd onder Agenda Opening / Presentielijst Fair Play/Respect Inloopspreekuur en informatie Papendal JC Voetbal + TC TC keeperstraining

Nadere informatie

Club.Pakket Informatieavond

Club.Pakket Informatieavond Club.Pakket Informatieavond Doelstelling en agenda Doelstelling: Hoe kan Sportlink jouw club helpen om alles makkelijker te organiseren en beter met leden te communiceren? Agenda Sportlink doet toch alleen

Nadere informatie

SINCE 1957. Adviesrapport s.v. D.B.G.C. Commissie Za-Zo. Oude Tonge, maart 2011. Commissie Za-Zo. Hans Teyn. Marcel Pieterse.

SINCE 1957. Adviesrapport s.v. D.B.G.C. Commissie Za-Zo. Oude Tonge, maart 2011. Commissie Za-Zo. Hans Teyn. Marcel Pieterse. Adviesrapport s.v. D.B.G.C. Commissie Za-Zo SINCE 1957 Oude Tonge, maart 2011 Commissie Za-Zo Hans Teyn Marcel Pieterse Tim Fransen Rob van den Berg Mike Jacobs INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Onderzoek en analyse

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 Opgesteld: Versie nr. 12 STRATEGISCH BELEIDSPLAN UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 STRATEGISCH PLAN UDI 19 Beter Bed INHOUDSOPGAVE: - INLEIDING - MISSIE - VISIE - DOELSTELLINGEN - TIJDSPAD / ACTIES

Nadere informatie

Vacatures Vrijwilligers

Vacatures Vrijwilligers Vacatures Vrijwilligers V rijwilligers Xenios 1 juni 2015 V o l u me 1, Issu e 1 Zonder vrijwilligers geen hockey! Wij zijn ontzettend blij met alle vrijwilligers die het elke week weer mogelijk maken

Nadere informatie

Invulling Commissies HRC 14

Invulling Commissies HRC 14 Invulling Commissies HRC 14 Naast het gebruikelijke hoofdbestuur hebben we ervoor gekozen om de structuur van voetbalvereniging HRC 14 op te bouwen uit een aantal commissies. Het hoofdbestuur is verantwoordelijk

Nadere informatie

Handleiding Spelregelbewijs in Sportlink Club

Handleiding Spelregelbewijs in Sportlink Club KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Handleiding Spelregelbewijs in Sportlink Club knvb.nl Versiebeheer Versie Datum Omschrijving 1.1 September 2015 Volgende kolommen toegevoegd: 1.1.3: toelichting

Nadere informatie