Vrijwilligersbeleid vereniging X

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vrijwilligersbeleid vereniging X"

Transcriptie

1 Vrijwilligersbeleid vereniging X Visie t.a.v. Vrijwilligers: Vrijwilligers zijn het kapitaal van onze vereniging: Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel binnen onze vereniging Vanuit deze visie willen we, samen met het bestuur, in seizoen 2015/2016, een basis neerleggen binnen onze over hoe we om gaan met vrijwilligers. We spreken af hoe we vrijwilligers binnenhalen, ze in hun functie begeleiden, wanneer en hoe vaak we met ze in gesprek gaan en leggen vast wat hun ideeën en wensen zijn en proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Daarnaast ontwikkelen we een digitaal systeem in dit seizoen dat we consequent gaan gebruiken om al deze informatie vast te kunnen leggen. In seizoen 2015/2016 gaat de Vrijwilligerscommissie de basis verder implementeren in de vereniging. Via het bestuur en andere coördinatoren wordt deze kennis verder verspreid en ziet de Vrijwilligerscommissie erop toe dat deze volgens afspraak wordt uitgevoerd. Bestuur en coördinatoren zijn verantwoordelijk voor hun eigen vrijwilligers (organogram) De Vrijwilligerscommissie houdt hierin een coördinerende rol. Daarnaast wordt er een extra laag onder het bestuur gevormd door alle coördinatoren samen en zullen ze beleidsafspraken vanuit het bestuur uitvoeren en het bestuur voorzien van informatie en advies. Deze laag zorgt ervoor dat er verbinding ontstaat tussen het bestuur, de vrijwilligers en de commissies onderling. Daarnaast ontlasten de coördinatoren het bestuur op uitvoerend niveau. Vanuit deze visie willen we een aantal doelstellingen formuleren die ons helpen om meer planmatig met vrijwilligers en vrijwilligersbeleid om te gaan, waarbij de 5 B s de leidraad vormen: Binnenhalen, Begeleiden, Belonen, Behouden en Beëindigen.

2 Doelstellingen: Voor de komende 2 jaar zijn de volgende doelstellingen voor de Vrijwilligerscommissie prioriteit: 1. De leden van de Vrijwilligerscommissie besteden in het seizoen 2015/2016 minimaal 1x een gesprek met alle huidige vrijwilligers. 2. Alle functies / taken die in het organogram nog open staan worden in seizoen 2015/2016 ingevuld 3. De vrijwillligerscommissie heeft in mei 2015 een planmatige aanpak ontwikkeld voor het binnenhalen, begeleiden en behouden van vrijwilligers. 4. De vrijwilligerscommissie verbindt op coördinatorenniveau alle commissies met elkaar. 5. De vrijwilligerscommissie heeft in mei 2015 een systeem ontwikkeld waarin informatie over en inventarisatie van vrijwilligers is geborgd. 6. De vrijwilligerscommissie heeft in oktober 2015 in kaart gebracht wat de wensen, motieven en ambities zijn van vrijwilligers en zal hier zoveel mogelijk naar handelen. 7. De vrijwilligerscommissie brengt in oktober 2015 in kaart wat het verloop van vrijwilligers is en de reden waarom ze vertrekken en stelt haar beleid bij. 8. De vrijwilligerscommissie heeft in november (voor de ALV) duidelijk hoe het vrijwilligersbeleid eruit ziet en zal bestuur en coördinatoren hierover adviseren. 9. De communicatie tussen bestuur, coördinatoren en commissies verloopt in december 2015 zodanig dat commissies weten wat ervan hen verwacht wordt voor het lopende/komende seizoen via taakstellingen en het bestuur weet waar de commissies mee bezig zijn via de coördinatoren. 10. De Vrijwilligerscommissie voert in februari 2016 gesprekken met het bestuur en coördinatoren om te inventariseren of er draagvlak is voor het creëren van een kweekvijver om eigen trainers, coördinatoren en bestuursleden op te leiden. Is dit het geval dan kunnen hier nieuwe doelen voor de volgende 2 seizoenen worden opgesteld. Plan van aanpak: Ad1: De leden van de Vrijwilligerscommissie besteden in het seizoen 2015/2016 minimaal 1x een gesprek met alle huidige vrijwilligers. - een format ontwikkelen van wat er aan bod kan komen bij een voortgangsgesprek voor 18 nov (X) - we beschikken over een recente lijst van vrijwilligers seizoen 15/16 (X en X) - We maken een splitsing tussen TC en algemene zaken. Visie vragen aan bestuur of zij dit okee vindt punt aanleveren voor eerstvolgende bestuursvergadering. (X) - Op 18 nov verdelen we de namen van mensen met wie nog geen gesprek is geweest. (X, X, niels, X) - Er wordt een Excel bestand gemaakt wat past bij dit doel voor 1 dec (X) - Bij mark navragen met wie hij gesprekken wil voeren/gevoerd heeft. (X) - We plannen de gesprekken zo dat we 30 april klaar zijn met de gesprek

3 - We leveren tussentijds deze info aan zodat heea verwerkt kan worden (X) - De gegevens worden voor 16 mei samengevat en aan ons medegedeeld (X) Ad2. Alle functies / taken die in het organogram nog open staan worden in seizoen 2015/2016 ingevuld - Organogram updaten in de dropbox (mark) voor 1 dec - De ondersteunende functies invullen en daarop werven heeft prioriteit, tot eind mei Inventariseren of er mensen zijn die kunnen doorstromen naar een sleutelpositie (coördinator, bestuur, sponsorcommissie) jan 2016,(vrijwilligerscommissie) - Sleutelposities invullen door inschakelen van clubdieren (mensen die een groot netwerk hebben) voor namen van mensen die geschikt zouden kunnen zijn (coördinatoren, TC, bestuur) en deze benaderen voor 1 januari (X) - Informatie doorgeven/ borgen aan X (allen) - In mei 2016 evalueren en onze aanpak bijstellen. Ad 3. De vrijwillligerscommissie heeft in mei 2016 een planmatige aanpak ontwikkeld voor het binnenhalen, begeleiden en behouden van vrijwilligers. - De vrijwilligerscommissie handelt eenduidig bij het binnenhalen, begeleiden en behouden van vrijwilligers. (allen) - Een nieuwe vrijwilliger wordt door ons persoonlijk benaderd. (allen) - Krijgt een functiebeschrijving en draaiboek toegestuurd (allen) - Na 3 weken nemen we contact op via telefoon of mail en bespreken we de functie nogmaals door. Informatie borgen (via X) - Indien mogelijk laten we de nieuwe vrijwilliger meelopen met de huidige vrijwilliger. (allen) - Minimaal 1x per jaar houden we een voortgangsgesprek en borgen we de informatie (via X) - Wanneer een vrijwilliger twijfelt of hij nog op zijn plek is, kijken we naar mogelijkheden om hem voor Vereniging te behouden (allen) - Mocht de vrijwilliger stoppen dan houden we een exitgesprek en bekijken we wat dit betekent voor onze aanpak. (X) - Borging van info ( X) Ad 4. De vrijwilligerscommissie verbindt op coördinatorenniveau alle commissies met elkaar. - De vrijwilligerscommissie verbindt diverse commissies met elkaar. (X) - Inventariseren wat er leeft binnen de afdelingen (X) - Geven het bestuur beleidsmatig en organisatorisch input/advies (coördinatoren) - Geven hier een vervolg aan (coördinatoren) - Organiseert hiervoor 2x per seizoen een bijeenkomt voor en nodigt iemand van het bestuur uit om aan te sluiten (X)

4 Ad 5. De vrijwilligerscommissie heeft in mei 2016 een systeem ontwikkeld waarin informatie over en inventarisatie van vrijwilligers is geborgd. - Ontwikkelen van één praktisch, digitaal registratiesysteem is nodig (X, X,X,X) jan mei In dit systeem kunnen we inventariseren wie wat doet - In dit systeem kunnen we zien waar de vacatures zijn, of per wanneer die gaan ontstaan - In dit systeem kunnen we zien met welke vrijwilligers er gesprekken zijn gevoerd en door wie en op welke datum - In dit systeem kunnen meerdere seizoenen opgeroepen worden zodat vergelijken mogelijk is - In dit systeem kunnen we zien wat vrijwilligers hebben aangegeven tijdens gesprekken - In dit systeem kunnen we zien wat de reden is van vertrek - In dit systeem kunnen we zien welke vrijwilligers een beloning hebben gehad - In dit systeem kunnen we zien wanneer vrijwilligers extra aandacht nodig hebben (bijv rondom een actie) - In dit systeem zitten de naw gegevens van vrijwilligers. Ad. 6 De vrijwilligerscommissie heeft in oktober 2016 in kaart gebracht wat de wensen, motieven en ambities zijn van vrijwilligers en zal hier zoveel mogelijk naar handelen. - Van alle gesprekken die gevoerd zijn wordt in september 2016 op een rijtje gezet waar actie moet worden ondernomen. (X, X) - Er wordt besproken welke acties dat moeten zijn in de vergadering van september (allen) - Er komt een taakverdeling met een tijdspad (allen) Ad 7. De vrijwilligerscommissie brengt in oktober 2016 in kaart wat het verloop van vrijwilligers is en de reden waarom ze vertrekken en stelt haar beleid bij. - Inventarisatie van het verloop van seizoen 2015/2016 exit/doorstroom (X, X) - Inventarisatie van de redenen. (X, X) - Terugkoppeling in de vergadering van oktober (X) - Bespreken of er actie nodig is (allen) - Indien nodig actie ondernemen en er een tijdspad aan verbinden - Evaluatie van de actie op het afgesproken tijdstip (X) Ad8. De vrijwilligerscommissie heeft in november (voor de ALV) duidelijk hoe het vrijwilligersbeleid eruit ziet en zal bestuur en coördinatoren hierover adviseren. - De vrijwilligerscommissie komt in september 2016 met een voorstel over onze planmatige aanpak mbt binnenhalen, begeleiden, behouden, belonen en beëindigen van vrijwilligers. Dit wordt opgezet en uitgewerkt in seizoen 2015/2016 (allen en Mark) - Dit voorstel wordt in okt aangeboden aan het bestuur (Mark of misschien dat we een keer aansluiten bij bestuursvergadering) ter goedkeuring of ter info? - Wordt gecommuniceerd met overige coördinatoren (X)

5 - Wordt op de ALV gepresenteerd in nov 2016 (X) - PowerPoint maken voor de ALV, presentatie (X) Ad 9 De communicatie tussen bestuur, coördinatoren en commissies verloopt in december 2016 zodanig dat commissies weten wat ervan hen verwacht wordt voor het lopende seizoen via taakstellingen en het bestuur weet waar de commissies mee bezig zijn via de coördinatoren. - In seizoen 2016/2015 hebben coördinatoren 2x per seizoen overleg samen met (iemand van) het bestuur? Start na november 2016, datum nog te plannen. (X) - Coördinatoren laten zich informeren over visie/beleid/wensen vanuit het bestuur en zetten dit verder uit in de organisatie, waardoor bestuur, bestuurt en coördinatoren (mede) verantwoordelijk worden voor uitvoer van genoemde punten. (bestuur en coördinatoren) - Coördinatoren informeren en adviseren bestuur vanuit hun vakgebied en komen met voorstellen tijdens deze bijeenkomsten. (bestuur en alle coördinatoren, ook die van de TC?) - Aan het eind van het seizoen volgt er een evaluatie/ verantwoording van coördinatoren aan het bestuur per vakgebied. (coördinatoren) - NB, andere coördinatoren/ sommige bestuursleden krijgen huidige ontwikkeling niet mee (cursus) dus qua communicatie. Nakijken via elke ontwikkeling stuit op weerstand, via (X) Ad 10. De vrijwilligerscommissie voert in september 2015 gesprekken met het bestuur, coördinatoren om te inventariseren of er draagvlak is voor het creëren van een kweekvijver om eigen trainers, coördinatoren en bestuursleden op te leiden. - Alle voorgenoemde doelen zijn gerealiseerd. (allen) - Groen licht vragen/ intentieverklaring van het bestuur (X) - Er wordt een werkgroep samengesteld die dit gaat bekijken/ voorstel maken (coördinatoren, 1 bestuurslid) - Voor 1 november 2015 moet duidelijk zijn of dit levensvatbaar is, zo ja kan dit voorstel gepresenteerd worden tijdens de ALV. Wanneer dit te hoog gegrepen is worden doelstellingen voor het volgende seizoen aangepast/ opnieuw opgezet. (coördinatoren, bestuur)

Kortom: Een schaatsvereniging is er dóór leden en vóór leden. De vereniging is intern gericht, waarbij de leden bepalen wat er gebeurt.

Kortom: Een schaatsvereniging is er dóór leden en vóór leden. De vereniging is intern gericht, waarbij de leden bepalen wat er gebeurt. Vrijwilligersbeleid binnen de schaatsvereniging Van beleid tot uitvoering in de praktijk Schaatsverenigingen en de vrijwilligersproblematiek De doorsnee schaatsvereniging in Nederland is een vrijwilligersorganisatie:

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid Vrijwilligersbeleid Het vinden en binden van (nieuwe) vrijwilligers 2016-2020 Voorwoord Voetbal is een teamsport en binnen de teamsport is samenwerken de sleutel tot succes. Dat geldt niet alleen binnen

Nadere informatie

DE WERVING- EN SELECTIE PROCEDURES VAN DE SDSP

DE WERVING- EN SELECTIE PROCEDURES VAN DE SDSP DE WERVING- EN SELECTIE PROCEDURES VAN DE SDSP DE WERVING- EN SELECTIE PROCEDURES VAN DE SDSP... 1 DE WERVING- EN SELECTIE PROCEDURES VAN BESTUURSLEDEN EN VRIJWILLIGERS... 2 FASEN EN ACTIVITEITEN VAN HET

Nadere informatie

De werving en selectie procedures van bestuursleden en vrijwilligers

De werving en selectie procedures van bestuursleden en vrijwilligers De werving en selectie procedures van bestuursleden en vrijwilligers De SDSP wil aantrekkelijk zijn voor vrijwilligers, leden, deelnemers, klanten en bezoekers. Om die kwaliteit te kunnen bieden is de

Nadere informatie

Studiegids traject vrijwilligersbeleid; zorg voor het belangrijkste kapitaal van uw vereniging

Studiegids traject vrijwilligersbeleid; zorg voor het belangrijkste kapitaal van uw vereniging Pagina 1 van 6 Studiegids traject vrijwilligersbeleid; zorg voor het belangrijkste kapitaal van uw vereniging Datum: 7-9-2015 Auteurs: Karlijn Agten, Dennis Mallant Onderwerp: Studiegids Vrijwilligersbeleid

Nadere informatie

Module 2: Vrijwilligersbeleid binnen de sportvereniging Van beleid tot uitvoering in de praktijk

Module 2: Vrijwilligersbeleid binnen de sportvereniging Van beleid tot uitvoering in de praktijk Module 2: Vrijwilligersbeleid binnen de Van beleid tot uitvoering in de praktijk 2.1. Sportverenigingen en de vrijwilligersproblematiek De doorsnee in Nederland is een vrijwilligersorganisatie; Vrijwilligers

Nadere informatie

Met vier workshops op weg naar succes!

Met vier workshops op weg naar succes! 1 Met vier workshops op weg naar succes! Aan dit voor u liggende werkboek wordt bij iedere workshop een aantal documenten toegevoegd. Deze documenten zijn instrumenten waarmee u de methode Meer Vrijwilligers

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 1. Inleiding Voetbalvereniging MVV 29 bestaat dankzij vrijwilligers. De ene vrijwilliger besteedt meer tijd aan MVV 29 dan een ander, maar dat geeft niet. Iedere

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid 2015-2020

Vrijwilligersbeleid 2015-2020 Vrijwilligersbeleid Het vinden en binden van (nieuwe) vrijwilligers 2015-2020 Voorwoord Voetbal is een teamsport en binnen de teamsport is samenwerken de sleutel tot succes. Dat geldt niet alleen binnen

Nadere informatie

Beleid en implementatie aanpak ouderenmishandeling.

Beleid en implementatie aanpak ouderenmishandeling. Beleid en implementatie aanpak ouderenmishandeling. 1. Sociaal beleid in breder verband Ontwikkelen beleid: een complex proces Het ontwikkelen en implementeren van beleid voor preventie en aanpak van grensoverschrijdend

Nadere informatie

Uw vereniging. Wie heeft een tekort aan vrijwilligers?

Uw vereniging. Wie heeft een tekort aan vrijwilligers? Hubert Habers (30) Opleiding Sportmanagement en Marketing (HBO) Gewerkt op de Jaap Eden IJsbanen 10 jaar werkzaam bij Sportservice Noord-Holland 7 jaar bestuurslid vrijwilligers / communicatie bij Topklasse

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering d.d

Agenda Algemene Ledenvergadering d.d Agenda algemene ledenvergadering Blauw Wit 66 d.d. 04-06-2018 Agenda Algemene Ledenvergadering d.d. 04-06-2018 Datum overleg : 04-06-2017 Locatie : Kantine Blauw Wit 1. Opening door de voorzitter 2. Goedkeuring

Nadere informatie

Werven & Behouden. Programma. Kennismaken. Vrijwilligers 7/22/2013

Werven & Behouden. Programma. Kennismaken. Vrijwilligers 7/22/2013 Programma SportService Zwolle & Vrijwilligerscentrale Zwolle Peter van Diermen Werven & Behouden Opening & Kennismaking Vrijwilligers Ervaringen uit de praktijk Vrijwilligersbeleid Pauze Motivatiemanagement

Nadere informatie

doelstelling acties middelen Verantwoordelijke persoon Uitvoeren projectplan 1. Mail, telefonisch contact, netwerk binnen gemeente en Max kinderopvang

doelstelling acties middelen Verantwoordelijke persoon Uitvoeren projectplan 1. Mail, telefonisch contact, netwerk binnen gemeente en Max kinderopvang 1 Werkplan Onderdeel: algemene zaken Opgesteld door: Gabriëlle Kluwen d.d.: 11 mei 09 doelstelling acties middelen Verantwoordelijke evaluatie d.d. 1:samenwerking met BSO wordt definitief Uitvoeren projectplan

Nadere informatie

VOETBALPLAN RKSV DE TUKKERS

VOETBALPLAN RKSV DE TUKKERS VOETBALPLAN RKSV DE TUKKERS OKTOBER 2011 Voetbalplan RKSV De Tukkers Page 1 Inhoud Inleiding 3 Missie en doelstellingen 4 Opbouw van het plan 5 Organisatie 6 Werkgroepen 8 Technische Commissies 8 Functieomschrijvingen

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan

Vrijwilligersbeleidsplan Vrijwilligersbeleidsplan Nieuw-Buinen, juli 2012 Voorwoord Een vereniging staat of valt met de hulp die een vereniging krijgt van vrijwilligers. Heel kort; zonder vrijwilligers geen v.v. Nieuw Buinen.

Nadere informatie

Datum: maart 2015 Versie: 1. Vrijwilligersbeleidsplan 2015 RMHC de Pelikaan, Roosendaal

Datum: maart 2015 Versie: 1. Vrijwilligersbeleidsplan 2015 RMHC de Pelikaan, Roosendaal Datum: maart 2015 Versie: 1 Vrijwilligersbeleidsplan 2015 RMHC de Pelikaan, Roosendaal Inhoudsopgave: 1. O-meting: analyse van de vereniging 2. Doelstelling 3. Inventariseren 4. Werven 5. Behouden 6. Andere

Nadere informatie

Werkinstructie benaderen Intermediairs Sense

Werkinstructie benaderen Intermediairs Sense Werkinstructie benaderen Intermediairs Sense BIJLAGE 1 Overzicht van te nemen acties bij uitvoering werkinstructie plus flowchart Bijlage 1: Actielijst bij werkinstructie benaderen intermediairs Sense

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Fusievereniging 2010

Vrijwilligersbeleid Fusievereniging 2010 Vrijwilligersbeleid Fusievereniging 2010 Inleiding Vrijwilligers houden de vereniging niet alleen sportief maar ook organisatorisch en recreatief draaiend. Denk aan leiders, trainers, bestuursleden, commissieleden,

Nadere informatie

KNLTB Stappenplan. beleidsplan tennisvereniging X

KNLTB Stappenplan. beleidsplan tennisvereniging X KNLTB Stappenplan beleidsplan tennisvereniging X Inleiding Iedere verenigingsbestuurder weet in het achterhoofd dat het belangrijk is om beleidsmatig en doelgericht te werken. Toch komen de meeste verenigingsbestuurders

Nadere informatie

Jeugd Vrijwilligersbeleid

Jeugd Vrijwilligersbeleid Jeugd Vrijwilligersbeleid In de Hervormde gemeente Dirksland zijn allerlei gemeenteleden als vrijwilliger actief. Vrijwilligersbeleid gaat het totale gemeenteleven aan. Deze nota beperkt zich tot het beschrijven

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 29 jan 2018

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 29 jan 2018 ALGEMENE LEDENVERGADERING 29 jan 2018 AGENDA ALV VC Argos - 28 Aug 2017 Aanleiding voor samenwerking Voor en nadelen Alternatieven Procedure Voorstel / stemmen RECAP ALV 28 AUG 2017 Beleidsthema: Samenwerking

Nadere informatie

Wat is het doel van een convenant?

Wat is het doel van een convenant? Met dit stappenplan en deze checklist legt u de basis voor een samenwerkingsovereenkomst tussen alle samenwerkingspartners in uw regio. Wat is het doel van een convenant? Een convenant is een overeenkomst

Nadere informatie

Instruerend Bestuur Quickscan en checklist

Instruerend Bestuur Quickscan en checklist Instruerend Bestuur Quickscan en checklist Stade Advies BV Kwaliteit van samenleven Quickscan Instruerend Bestuur (0 = onbekend; 1 = slecht; 2 = onvoldoende; 3 = voldoende; 4 = goed; 5 = uitstekend) 1.

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS vv HOC. Vrijwilligersbeleid versie

VRIJWILLIGERS vv HOC. Vrijwilligersbeleid versie VRIJWILLIGERS vv HOC 1 VRIJWILLIGERS Inleiding Al 25 jaar geleden zijn de jeugdleden van Oring en Hunso samen gaan voetballen onder de naam vv HOC. Sinds 26 juni 2013 zijn ook de senioren samen gefuseerd

Nadere informatie

1. Voorbereiden. Horizontaal doorlopende leerlijn. Verticaal doorlopende leerlijn. 3. Uitvoeren

1. Voorbereiden. Horizontaal doorlopende leerlijn. Verticaal doorlopende leerlijn. 3. Uitvoeren Verticaal doorlopende leerlijn Beleidscyclus Om de doorlopende leerlijn een stevige basis te bieden, is het van belang dat het een fundamentele plek krijgt in het beleidsplan. Tevens is het belangrijk

Nadere informatie

Thema. Beleidsvoornemen 2015. Beleidsvoornemen 2014. Resultaten 2014. Resultaten 2015. Resultaten 2016. Beleidsvoornemen 2016

Thema. Beleidsvoornemen 2015. Beleidsvoornemen 2014. Resultaten 2014. Resultaten 2015. Resultaten 2016. Beleidsvoornemen 2016 Stichting Aandacht Speciale Kinderen Ghana ASK Beleidsplan 2014 /2015 /2016 Thema Beleidsvoornemen 2014 Resultaten 2014 Beleidsvoornemen 2015 Resultaten 2015 Beleidsvoornemen 2016 Resultaten 2016 Inhoud

Nadere informatie

Thema. Beleidsvoornemen 2015. Beleidsvoornemen 2014. Resultaten 2014. Resultaten 2015. Resultaten 2016. Beleidsvoornemen 2016

Thema. Beleidsvoornemen 2015. Beleidsvoornemen 2014. Resultaten 2014. Resultaten 2015. Resultaten 2016. Beleidsvoornemen 2016 Stichting Aandacht Speciale Kinderen Ghana ASK Beleidsplan 2014 /2015 /2016 Thema Beleidsvoornemen 2014 Resultaten 2014 Beleidsvoornemen 2015 Resultaten 2015 Beleidsvoornemen 2016 Resultaten 2016 Inhoud

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden BESTUURSFUNCTIES Taken en verantwoordelijkheden Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissie Wedstrijdzaken Technische Commissie Jeugdcommissie Interne Coördinator Mei 2012 VOORZITTER De taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE / VIM PROCEDURE PROTOCOL STICHTING BRAAZO

KLACHTENPROCEDURE / VIM PROCEDURE PROTOCOL STICHTING BRAAZO KLACHTENPROCEDURE / VIM PROCEDURE PROTOCOL STICHTING BRAAZO KLACHTEN / VIM 1 MELDING VAN KLACHT OF INCIDENT Wat is het verschil tussen een klacht en een (bijna) incident? Een klacht is een probleem die

Nadere informatie

7.1.3 Jaarplan schooljaar 2014-2015:

7.1.3 Jaarplan schooljaar 2014-2015: 7.1.3 Jaarplan 2014-2015: Beleidsvoornemens Domein 1: Kwaliteitszorg Resultaat (Wanneer zijn we tevreden?) Stappen/ Acties Borging (vindplaats & systeem van bewaken en behouden) Wie is verantwoordelijk

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Oosterhout, oktober 2006 Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 Jeugdcommissie 4 Secretariaat 4 Penningmeester 5 Kascommissie 5 Publiciteitscommissie 6 Scheidsrechters

Nadere informatie

2 jaar (daarna voor telkens 2 jaar herkiesbaar) in de even kalenderjaren

2 jaar (daarna voor telkens 2 jaar herkiesbaar) in de even kalenderjaren Voorzi&er Func,enaam: Lid dagelijks bestuur: Func,onaris wordt vervangen door: Aangesteld door: ZiBngsperiode: Voorzi&er Ja Secretaris Algemene Leden Vergadering (ALV) 2 jaar (daarna voor telkens 2 jaar

Nadere informatie

Beleidsplan v1.0. november 2015 - oktober 2019

Beleidsplan v1.0. november 2015 - oktober 2019 Beleidsplan v1.0 november 2015 - oktober 2019 1 Aanleiding Oude beleidsplan liep tot halverwege 2015 Bestuur heeft behoefte aan nieuw beleidsplan Vervolg op sportief coachen traject Ambitie van bestuur

Nadere informatie

Vacatures - AS Rieme vzw - printdatum : 5 juni Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw

Vacatures - AS Rieme vzw - printdatum : 5 juni Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw De VRIJWILLIGERS Commissie VAC: 08 Datum uitgave : 5 juni 2017 Versie: 0 De VRIJWILLIGERS Commissie... 1 1 Vrijwilligers BEGELEIDEN... 1 1.1 Vrijwilligers maken

Nadere informatie

Stappenplan voor een rookvrije speeltuin

Stappenplan voor een rookvrije speeltuin Wat is een rookvrije speeltuin? De hele speeltuin is rookvrij. Zonder uitzonderingen. De rookvrije regels staan in het reglement en in de speeltuin wordt met bordjes aangegeven dat het rookvrij is. De

Nadere informatie

Bijlage 2 Taken en Verantwoordelijkheden

Bijlage 2 Taken en Verantwoordelijkheden Bijlage 2 Taken en Inhoud Inleiding... 3 Voorzitter... 4 Secretaris... 5 Penningmeester... 6 Voorzitter Jeugdcommissie... 7 Voorzitter Technische commissie... 8 Technische Commissie... 9 Jeugdcommissie...

Nadere informatie

Route 35 Zomeractie 2013

Route 35 Zomeractie 2013 Route 35 Zomeractie 2013 Document zomer actie 2013 Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving en doel activiteit blz. 3 2. Overzicht planning zomeractie 2013 blz. 4 3. Programma blz. 5 4. Bijlagen: - Bijlage

Nadere informatie

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.40 door voorzitter

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.40 door voorzitter Verslag : Bestuur Margriet Datum bijeenkomst: 19 april 2011 notulist: Jan Vos Aanvang: 19.30. bestuurskamer Margriet Aanwezig: Afwezig: Piet de Jongh, Jan Vos Ellen vd Bosch Marc v Luijk Cor Hoeks Jo van

Nadere informatie

Aanvalsplan: Scheidsrechterskorps

Aanvalsplan: Scheidsrechterskorps Aanvalsplan: Scheidsrechterskorps Door: Paul en Nico Een dynamisch en stabiel scheidsrechterscorps met continue aanwas Indien het elke week weer makkelijk lukt om alle wedstrijden te bezetten Bij iedere

Nadere informatie

Succesvol implementeren

Succesvol implementeren Succesvol implementeren Waarom begeleiding bij implementeren? Idealiter wordt een verandering op een school ingezet vanuit de onderwijsvisie. Deze veranderingen zijn veelal geformuleerd in het schoolplan

Nadere informatie

VERSLAG VRIJWILLIGERSBELEID RKVV ROOSENDAAL uitgevoerde acties vrijwilligersbeleid in seizoen

VERSLAG VRIJWILLIGERSBELEID RKVV ROOSENDAAL uitgevoerde acties vrijwilligersbeleid in seizoen 1 Vrijwilligersbeleid VERSLAG VRIJWILLIGERSBELEID RKVV ROOSENDAAL 2012-2013 In 2012 is het meerjaren beleidsplan voor RKVV Roosendaal opgesteld. Hierin is als zwaartepunt opgenomen het onderdeel vrijwilligersbeleid.

Nadere informatie

5. Vergaderfrequentie: vaste frequentie 1 x per maand gedurende 60 minuten.

5. Vergaderfrequentie: vaste frequentie 1 x per maand gedurende 60 minuten. Inhoud Doel: Dit document beoogt het inzichtelijk maken van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden met betrekking tot CRM op de Intensive Care/Medium Care (IC/MC) CRM Kerngroep 1. Voorzitter: senior

Nadere informatie

Arbitrage Beleidsplan

Arbitrage Beleidsplan Arbitrage Beleidsplan 2006 -.. Inleiding Gedurende de laatste maanden heeft de scheidsrechters-commissie van HCN een voorstel voor beleid rondom de arbitrage geformuleerd. Dit voorstel is in dit discussiestuk

Nadere informatie

Bijlage 3 Behorende bij huishoudelijk reglement. Samenstelling, Taakomschrijving en Bevoegdheden vrijwilligerscoördinator.

Bijlage 3 Behorende bij huishoudelijk reglement. Samenstelling, Taakomschrijving en Bevoegdheden vrijwilligerscoördinator. Samenstelling, Taakomschrijving en Bevoegdheden vrijwilligerscoördinator De vrijwilligerscoördinator maakt deel uit van de Bestuursgroep Secretariaat. De vrijwilligers coördinator heeft als taken: - het

Nadere informatie

Stappenplan voor een rookvrije speelplek

Stappenplan voor een rookvrije speelplek Wat is een rookvrije speelplek? Het gehele speelterrein is rookvrij. Zonder uitzonderingen. De rookvrije regels staan in het reglement en op het terrein wordt met bordjes aangegeven dat het rookvrij is.

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid 1 vrijwilligersbeleid 'van Houten&co' eigenaar coördinator vrijwilligers november 2017

Vrijwilligersbeleid 1 vrijwilligersbeleid 'van Houten&co' eigenaar coördinator vrijwilligers november 2017 Vrijwilligersbeleid 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding...3 Missie...3 Vrijwilligers en Vrijwilligersraad...3 1. Werken met vrijwilligers...3/4 2. Wat biedt de vrijwilligers...4 3. Medezeggenschap...4 4. Waardering

Nadere informatie

Advies Bestuurlijke Vernieuwing VDH

Advies Bestuurlijke Vernieuwing VDH Advies Bestuurlijke Vernieuwing VDH Hoogland 26 juli 2012 1 Inleiding 3 2 Werkwijze 3 3 Bestuurlijke organisatie 3 4 Profiel bestuursleden 4 5 Commissie structuur 4 6 Vergroten draagvlak 5 7 Verdere procedure

Nadere informatie

De NSA i.s.m. de KNSB. Vrijwilligersbeleid

De NSA i.s.m. de KNSB. Vrijwilligersbeleid De NSA i.s.m. de KNSB Vrijwilligersbeleid Programma Opening Vrijwilligerswerk Ervaringen uit de praktijk Motieven voor vrijwilligerswerk Werven Behouden Vragen Vrijwilligers Vrijwilliger Iemand die zich

Nadere informatie

Van een voor allen naar allen voor OKVC

Van een voor allen naar allen voor OKVC Van een voor allen naar allen voor OKVC Inhoud Inleiding... 2 Probleembeschrijving... 3 Soorten verenigingen (soorten oplossingen)... 4 Plan van aanpak... 4 Uitvoering en borging... 5 Evaluatie... 6 Inleiding

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan. Achilles 1894 2013-2014

Vrijwilligersbeleidsplan. Achilles 1894 2013-2014 Achilles 1894 2013-2014 Assen, 26 november 2013 Ronald Keen Gonnie Bruining Annette Jassies Pia vd Veen Yvonne Speelman Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 1. De huidige situatie 4 2. De gewenste situatie 5

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Voorzitter van de technische commissie Leiding geven aan de technische commissie. Functieomschrijvingen Lid van het bestuur. Dus mede verantwoordelijk voor algemene gang van zaken. De voorzitter van de

Nadere informatie

SWOT - analyse. november 2007 van Dromen naar Scoren 1

SWOT - analyse. november 2007 van Dromen naar Scoren 1 SWOT - analyse Een handige methode om uw organisatie te leren kennen en te kijken waar uw organisatie staat en naartoe moet, is de SWOT-analyse. De vier letters staan voor Strengths, Weaknesses, Opportunities

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

RING PASS DELFT Het Vrijwilligersbeleid

RING PASS DELFT Het Vrijwilligersbeleid RING PASS DELFT Het Vrijwilligersbeleid 2016-2020 Ring Pass Delft, Vrijwilligersbeleid 2016-2020, versie 2016-01-26 blz. 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. Doelstellingen van het vrijwilligersbeleid...3

Nadere informatie

Webinar groei. Vrijwilligers werven 24 januari uur Team HRM & Groei Scouting Nederland

Webinar groei. Vrijwilligers werven 24 januari uur Team HRM & Groei Scouting Nederland Webinar groei Vrijwilligers werven 24 januari 20.00 uur Team HRM & Groei Scouting Nederland Voorstellen en praktische informatie Voorstellen Webinarteam groeiteam@scouting.nl & hrm@scouting.nl Webinar

Nadere informatie

Beleidsdocument 2010 2014. voor de ITP Patiëntenvereniging Nederland (Immuun Trombocytopenie)

Beleidsdocument 2010 2014. voor de ITP Patiëntenvereniging Nederland (Immuun Trombocytopenie) ITP Patiëntenvereniging Nederland Beleidsdocument 2010 t/m 2014 Beleidsdocument 2010 2014 voor de ITP Patiëntenvereniging Nederland (Immuun Trombocytopenie) Colofon ITP Patiëntenvereniging Nederland Adres:

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid ASZ

Vrijwilligersbeleid ASZ Vrijwilligersbeleid ASZ Versie vastgesteld in de bestuursvergadering van 8 juli 2013. Doelgroep: (1) bestuurders en (2) geïnteresseerde leden/vrijwilligers van de ASZ Waarom vrijwilligersbeleid? De Algemene

Nadere informatie

Voordaan Jeugdbeleid 2015 2018

Voordaan Jeugdbeleid 2015 2018 Voordaan Jeugdbeleid 2015 2018 Opgesteld door: DB-Jeugd 2 november 2015 Agenda 1. Welkom en kennismaking 2. Toelichting plan 3. Vragenronde 4. Vervolgstappen 5. Wie doet er mee Toelichting plan Introductie

Nadere informatie

Organisatiestructuur jeugdbeleid: De jeugd en haar toekomst

Organisatiestructuur jeugdbeleid: De jeugd en haar toekomst Organisatiestructuur jeugdbeleid: De jeugd en haar toekomst Inleiding Op de slotbijeenkomst is in de workshop Organisatiestructuur naar voren gekomen dat de taken en de verantwoordelijkheden van de deelnemers

Nadere informatie

D.K. & A.V. Hercules AV Parthenon

D.K. & A.V. Hercules AV Parthenon D.K. & A.V. Hercules AV Parthenon Welkom 2 e informatiebijeenkomst fusie 20 november 2015 19:30-21:00 uur - Reeweghal Welkom.. Ad van der Kamp Jan van Dalen Jan van Haren Pauline de Boo van Uijen Bertus

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdbestuur

Nieuwsbrief Jeugdbestuur Nieuwsbrief Jeugdbestuur 1 e Kaderavond 2013-2014 Beste kaderleden van CSV 28, Donderdag 29 augustus jl. vond de eerste kaderavond van het seizoen 2013-2014 plaats. De respons was goed en we hebben naderhand

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

De werkgroep ziet ook voor 2011 de volgende opdracht voor zichzelf:

De werkgroep ziet ook voor 2011 de volgende opdracht voor zichzelf: JAARPLAN 2011 In 2010 heeft de werkgroep opleidingen een gedetailleerd jaarplan gemaakt, waarin ze haar opdracht en deelopdrachten heeft benoemd en gekoppeld aan een jaarplanning. Enkele opdrachten uit

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV

Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV Algemene bestuurstaken deelname aan bestuursvergaderingen bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan overlegt met alle bestuursleden die bij een

Nadere informatie

Bijlage 3: Aanzet tot vrijwilligersbeleid VU West Betuwe

Bijlage 3: Aanzet tot vrijwilligersbeleid VU West Betuwe Bijlage 3: Aanzet tot vrijwilligersbeleid VU West Betuwe 1. Inleiding Een vrijwilligersbeleid zorgt voor een systematische, gestructureerde en planmatige aanpak van het vrijwilligerswerk binnen de organisatie

Nadere informatie

Draaiboek 12 november 2015

Draaiboek 12 november 2015 Draaiboek 12 november 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 10 Voorwoord... 11 Wat is de dag van de mobiliteit?... 12 Planning... 13 Stappenplan... 14 Stap 1: Aanleveren van de werkplekken... 14 Stap 2:

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Zaterdag 19 juni 2021

Plan van Aanpak. Zaterdag 19 juni 2021 Plan van Aanpak 100 jarig Jubileum Julianadorper Voetbal Club J.V.C. Zaterdag 19 juni 2021 Akkoord Bestuur J.V.C., XX maand 2016 Voorzitter v.v. J.V.C. Dhr. A. Wierstra Pagina 1 van 6 1. PROJECT VIERING

Nadere informatie

1. VRIJWILLIGERSBELEID- EN WERVING

1. VRIJWILLIGERSBELEID- EN WERVING 1. VRIJWILLIGERSBELEID- EN WERVING 1. DENKOEFENING VOOR DE CLUB: VRIJWILLIGERSWERK IS VERSCHILLEND VAN VRIJBLIJVEND WERK Ontwikkel als club een visie rond vrijwilligerswerk. Al te vaak doen clubs gewoon

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017

Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017 Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017 Kiest voor vrijwilligerswerk! Carola Arxhoek Ellen Leussink oktober 2015 1 Voorwoord HCV`90 heeft, net als veel andere verenigingen, een tekort aan enthousiaste

Nadere informatie

9 COMMUNICATIEPLAN. Een communicatieplan bestaat uit de volgende onderdelen:

9 COMMUNICATIEPLAN. Een communicatieplan bestaat uit de volgende onderdelen: 59 9 COMMUNICATIEPLAN Op het moment dat een afdeling de beoordeling zwak of zeer zwak krijgt, komt er meteen veel op de schoolleiding af. Een zeer zwakke school heeft zes weken de tijd om een verbeterplan

Nadere informatie

8.1 JAARSTUKKEN. Geldig tot: juli Functionaris Naam Paraaf Voorzitter Geert van Poelgeest wg. Secretaris Cor Nonhof wg

8.1 JAARSTUKKEN. Geldig tot: juli Functionaris Naam Paraaf Voorzitter Geert van Poelgeest wg. Secretaris Cor Nonhof wg Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging KNNV afdeling Delfland Postbus 133 2600 AC DELFT afdelingdelfland@knnv.nl www.knnv.nl/afdelingdelfland twitter: KNNVafdDelfland facebook: KNNV-afdeling-Delfland

Nadere informatie

Missie en Visie van Maximina

Missie en Visie van Maximina Maximina is een vrijwilligersorganisatie voor vrouwen in Roermond en bestaat sinds 2012. De stichting Moedercentrum Maximina heeft een bestuur dat verantwoordelijk is voor de organisatie. Door de stichting

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement (HR) ¹. van de. Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL)

Huishoudelijk Reglement (HR) ¹. van de. Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL) Huishoudelijk Reglement (HR) ¹ van de Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL) ¹ Artikel 14 lid 1 Statuten SGL INHOUD HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN, INTERPRETATIES Artikel 1 Positie van de SGL in het evangelische

Nadere informatie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie Aanwijzingen voor technische staf en begeleiding Seizoen 2014-2015 KVV Quick '20 april 2014 versie 1.0 Aanwijzingen voor technische staf en begeleiding. Deze beleidsafspraken worden waar nodig als actiepunten

Nadere informatie

Stappenplan en checklist convenant / samenwerkingovereenkomst

Stappenplan en checklist convenant / samenwerkingovereenkomst Stappenplan en checklist convenant / samenwerkingovereenkomst Met dit stappenplan en deze checklist legt u de basis voor een samenwerkingsovereenkomst tussen alle samenwerkingspartners in uw regio. Wat

Nadere informatie

Vrijwilligers HC Rijnvliet

Vrijwilligers HC Rijnvliet Vrijwilligers HC Rijnvliet Zoals elke vereniging is ook HC Rijnvliet grotendeels aangewezen op de inzet van vrijwilligers. In dit hoofdstuk is beschreven hoe HC Rijnvliet om wil gaan met vrijwilligers.

Nadere informatie

BIJEENKOMST WESTERHOVENS VERENIGINGSLEVEN 2017

BIJEENKOMST WESTERHOVENS VERENIGINGSLEVEN 2017 BIJEENKOMST WESTERHOVENS VERENIGINGSLEVEN 2017 Doel: gezamenlijk knelpunten oplossen Datum: 16 maart 2017 Locatie: De Buitengaander Bijeenkomst Westerhovens verenigingsleven 2017 Inleiding In 2016 zijn

Nadere informatie

Beleidsadvies Almere Bowls Club

Beleidsadvies Almere Bowls Club Beleidsadvies Almere Bowls Club Bijlage 3 Actiepuntenlijst In onderstaande overzichten worden de doelstellingen en doelen nader uitgewerkt in acties. De acties zijn beschreven per onderwerp van het beleidsadvies,

Nadere informatie

STAPPENPLAN VOOR EEN ROOKVRIJE SPEELTUIN

STAPPENPLAN VOOR EEN ROOKVRIJE SPEELTUIN STAPPENPLAN VOOR EEN ROOKVRIJE SPEELTUIN WAT IS EEN ROOKVRIJE SPEELTUIN? De hele speeltuin is rookvrij. Zonder uitzonderingen. De rookvrije regels staan in het reglement en in de speeltuin wordt met bordjes

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2018 Stichting Psycho Pastorale Toerusting

Beleidsplan 2014-2018 Stichting Psycho Pastorale Toerusting Beleidsplan 2014-2018 Stichting Psycho Pastorale Toerusting INHOUD Inleiding 2 1 Visie 2 2 Missie 2 3 Doelstelling 2 4 en plannen per taakgebied 3 4.a Cursussen en studiedagen 3 4.b Advisering en ondersteuning

Nadere informatie

Administratie doorstroom nieuwe vorderingskaarten Leszwemmen Secretaris Plus Leszwemmen Coordinator Plus Leszwemmen Gecertificeerd trainer ABC Plus

Administratie doorstroom nieuwe vorderingskaarten Leszwemmen Secretaris Plus Leszwemmen Coordinator Plus Leszwemmen Gecertificeerd trainer ABC Plus Afdeling Ondersteunende rol Gewicht Westrijdzwemmen Wedstrijdsecretariaat plus Westrijdzwemmen Ploegleider basis Westrijdzwemmen Coach/teambegeleider basis Westrijdzwemmen Official basis Westrijdzwemmen

Nadere informatie

Betreft: Advies aanstelling Technisch Coördinator bij Altis Inleiding

Betreft: Advies aanstelling Technisch Coördinator bij Altis Inleiding Voor: Informatieavond TC Altis (9 februari 2016) Van: Werkgroep Technisch Coördinator Betreft: Advies aanstelling Technisch Coördinator bij Altis Datum: 30 januari 2016 Inleiding De ledenvergadering van

Nadere informatie

Kinderen Anders Naar School KANS. Handleiding

Kinderen Anders Naar School KANS. Handleiding Kinderen Anders Naar School KANS Handleiding Colofon Dit is een uitgave van Veilig Verkeer Nederland Inhoud: Christel de Heus Tekst: Marian Schouten Fotografie: Archief Veilig Verkeer Nederland Coverfoto:

Nadere informatie

Plan van aanpak Twente, verenigt!

Plan van aanpak Twente, verenigt! Plan van aanpak Twente, verenigt! Gezamenlijk hebben we als doel om de levensvatbaarheid van FC Twente 65 te borgen. Dit door alle belanghebbenden van FC Twente 65 te binden tot één grote beweging die

Nadere informatie

Postbus 21 K.v.K. 40046286 7948 ZG Nijeveen

Postbus 21 K.v.K. 40046286 7948 ZG Nijeveen PROTOCOL LIEF & LEED Korfbalvereniging DOS 46 Opgericht 22 mei 1946 Algemeen Dit protocol beschrijft hoe wordt gehandeld en door wie bij bijzondere gebeurtenissen binnen de vereniging. Het protocol heeft

Nadere informatie

Beleidsplan Vrijwilligers AV Spirit Lelystad

Beleidsplan Vrijwilligers AV Spirit Lelystad Beleidsplan Vrijwilligers AV Spirit Lelystad 1 Inhoudsopgave 1) Inleiding. Blz. 3 2) Vrijwilligersbeleid. Blz. 4 3) Beleidsgroep vrijwilligers/vrijwilligerscoördinator. Blz. 5 4) Functies binnen AV Spirit

Nadere informatie

Zonder partners lukt het niet

Zonder partners lukt het niet Zonder partners lukt het niet Vorm een breedspectrum BOEBS-team. Waarom? Hoe? Het BOEBS-team heeft het meeste kans op slagen als het uit een breed gamma van partners is samengesteld, die elk vanuit een

Nadere informatie

Communicatieparagraaf project vrijwilligers in de bibliotheek - Breda

Communicatieparagraaf project vrijwilligers in de bibliotheek - Breda Communicatieparagraaf project vrijwilligers in de bibliotheek - Breda Naast de reguliere projectcommunicatie (informeren over project, voortgang en resultaten) en de communicatie gericht op het werven

Nadere informatie

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4 Blauw Wit bestaat uit een bestuur en een aantal commissies. Inhoud 1 Bestuur 2 1.1 Voorzitter: 2 1.2 Vice voorzitter: 2 1.3 Penningmeester: 2 1.4 Secretaris 2 1.5 Wedstrijdsecretariaat 3 1.6 Hoofd Technische

Nadere informatie

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid!

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid! Samen in de nieuwe vereniging springen hopen we te realiseren op 1 januari 2016. Al de stukjes hopen we dan passend te hebben. Spannend en uitdagend! Een proces waar we steeds proberen beide verenigingen

Nadere informatie

Organisatie Jeugdbestuur en Jeugdcommissies B.N.M.H.C. Zwart-Wit

Organisatie Jeugdbestuur en Jeugdcommissies B.N.M.H.C. Zwart-Wit Overzicht Jeugdbestuur en Commissies Het Jeugdbestuur bestaat uit 3 personen; voorzitter, de vertegenwoordiger namens de Jeugdcommissie en de vertegenwoordiger namens de Commissie Jongste Jeugd (= voorzitter

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid. Versie 1.1

Vrijwilligersbeleid. Versie 1.1 Vrijwilligersbeleid Versie 1.1 Inhoud Inleiding... 3 1. Structuur vrijwilligersbeleid... 4 1.1 Binnenhalen... 4 1.2 Begeleiden... 5 1.3 Behouden en belonen... 5 2. Uitvoering vrijwilligersbeleid... 6 2.1

Nadere informatie

Communicatieplan Energie- & CO 2 beleid Heras

Communicatieplan Energie- & CO 2 beleid Heras Communicatieplan Energie- & CO 2 beleid Heras 15 Mei 2012 Communicatieplan Energie- & CO 2 beleid Heras Inhoud: 1. Inleiding 1.1 Ambitie 1.2 Aansluiting op de marktontwikkelingen 1.3 Doelstellingen en

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

Vereniging Almere 90 Baseball & Softball Club

Vereniging Almere 90 Baseball & Softball Club Penningmeester Zonder een goede penningmeester geen vereniging! De penningmeester maakt deel uit van het dagelijks bestuur. De penningmeester is verantwoordelijk voor het beheer van alle inkomsten en uitgaven

Nadere informatie

Plan van aanpak Ontwerpfase fusie 2016 (Voorbereiding fusie inclusief raming kosten)

Plan van aanpak Ontwerpfase fusie 2016 (Voorbereiding fusie inclusief raming kosten) Plan van aanpak Ontwerpfase fusie 2016 (Voorbereiding fusie inclusief raming kosten) Plan van aanpak Ontwerpfase fusie - versie 8 februari 2016 - Pagina 1 Inhoud Fasen fusieproces... 3 Tijdsplanning fusieproces...

Nadere informatie

Functiebeschrijving: Directeur audit

Functiebeschrijving: Directeur audit Functiebeschrijving: Directeur audit Functiefamilie Controle en audit functies Voor akkoord Naam leidinggevende Datum + handtekening Naam functiehouder Datum + Handtekening 1. Context van de functie 1.1.

Nadere informatie